Algemene Vergadering 16/11/2012

8
Nieuwsbrief Algemene Vergadering - 16/01/2012 Ternesse Clubnieuws - 16/01/2012- pag. 1 I n 2008 zag een werkgroep het le- venslicht die zich ‘Ternesse2012’ noemde. Enkele leden hadden toen immers de ambitie om Ternesse in een periode van enkele jaren naar een hoger niveau te tillen. N u het autosalon rond deze tijd plaats vindt, kunnen we hier een mooie parallel trekken naar de autosector: in 2008 was Ternesse nog wel een gereputeerd merk, vergelijk- baar met Volvo of BMW, maar het model, dat een laatste grote update kreeg in de jaren ‘90, begon steeds meer gedateerd te raken. Wie naar de autotypes uit die tijd googlet, zal duidelijk zien hoe alles sinds die tijd geëvolueerd is. H et was dan ook om die reden dat de Algemene ledenvergadering in 2008 de werkgroep een mandaat gaf om het ‘model ‘ Ternesse een upgrade te geven zonder echter de eigenheid van het ‘merk’ Ternesse te laten verloren gaan. Zo werd het masterplan Ternesse2012 uitgewerkt. O ndertussen zijn de jaren voorbij gevlogen en zijn we nu effectief 2012. De werkgroep heeft woord gehouden. Het Ternesse ‘model 2012’ rolt binnenkort van de band. I n het komende jaar worden immers de laatste stappen gezet om het masterplan te voltooien. Op het terrein worden de laatste fases van de renova- ties afgerond. Tegelijk wordt er een belangrijke renovatie van het clubhuis gerealiseerd. H et ganse masterplan werd tijdens de afgelopen vier jaar nauwgezet voorbereid en uitgekiend. Er werd beroep gedaan op professionele adviezen en de nodige financiële middelen werden gevonden om het masterplan uit te voeren. H et resultaat mag er zijn. Ternesse staat terug op de golfkaart en het nieuwe model ziet er modern, aantrek- kelijk en veelbelovend uit. T och betekent dit niet dat we in de komende jaren op onze lauweren zullen mogen rusten. Voor ons model moeten er voldoende kopers gevon- den worden, het model moet nog alle noodzakelijke crash-tests doorstaan, het moet in het verkeer gebracht wor- den en om de toekomst te garanderen moet het onderhoud pico bello zijn. M aar toch verwachten we dat de Ternesseleden bij de start van het nieuwe seizoen 2012 bijzonder trots zullen zijn op hun homeclub! Inhoud Editoriaal 1 2010-11 2-3 Terreinrenovatie 4-5 Clubhuis 6-7-8 SAVE THE DATE Zaterdag 31 maart OPENINGSFEEST CLUBHUIS Zelfde Merk - nieuw model! Zelfde Merk - nieuw model! Ternesse Clubnieuws Ternesse Golf & Country Club Uilenbaan 15 2160 Wommelgem [email protected] http://www.ternessegolf.be 03/355.14.30

description

Verslag algemene vergadering Ternesse

Transcript of Algemene Vergadering 16/11/2012

Page 1: Algemene Vergadering 16/11/2012

Nieuwsbrief Algemene Vergadering - 16/01/2012

Ternesse Clubnieuws - 16/01/2012- pag. 1

In 2008 zag een werkgroep het le-venslicht die zich ‘Ternesse2012’

noemde. Enkele leden hadden toen immers de ambitie om Ternesse in een periode van enkele jaren naar een hoger niveau te tillen.

Nu het autosalon rond deze tijd plaats vindt, kunnen we hier

een mooie parallel trekken naar de autosector: in 2008 was Ternesse nog wel een gereputeerd merk, vergelijk-baar met Volvo of BMW, maar het model, dat een laatste grote update kreeg in de jaren ‘90, begon steeds meer gedateerd te raken. Wie naar de autotypes uit die tijd googlet, zal duidelijk zien hoe alles sinds die tijd geëvolueerd is.

Het was dan ook om die reden dat de Algemene ledenvergadering

in 2008 de werkgroep een mandaat gaf om het ‘model ‘ Ternesse een upgrade te geven zonder echter de eigenheid van het ‘merk’ Ternesse te laten verloren gaan. Zo werd het masterplan Ternesse2012 uitgewerkt.

Ondertussen zijn de jaren voorbij gevlogen en zijn we nu eff ectief

2012. De werkgroep heeft woord gehouden. Het Ternesse ‘model 2012’ rolt binnenkort van de band.

In het komende jaar worden immers de laatste stappen gezet om het

masterplan te voltooien. Op het terrein worden de laatste fases van de renova-ties afgerond. Tegelijk wordt er een belangrijke renovatie van het clubhuis gerealiseerd.

Het ganse masterplan werd tijdens de afgelopen vier jaar nauwgezet

voorbereid en uitgekiend. Er werd beroep gedaan op professionele adviezen en de nodige fi nanciële middelen werden gevonden om het masterplan uit te voeren.

Het resultaat mag er zijn. Ternesse staat terug op de golfkaart en het

nieuwe model ziet er modern, aantrek-kelijk en veelbelovend uit.

Toch betekent dit niet dat we in de komende jaren op onze lauweren

zullen mogen rusten. Voor ons model moeten er voldoende kopers gevon-den worden, het model moet nog alle noodzakelijke crash-tests doorstaan, het moet in het verkeer gebracht wor-den en om de toekomst te garanderen moet het onderhoud pico bello zijn.

Maar toch verwachten we dat de Ternesseleden bij de start van het

nieuwe seizoen 2012 bijzonder trots zullen zijn op hun homeclub!

Inhoud

Editoriaal 12010-11 2-3Terreinrenovatie 4-5Clubhuis 6-7-8

SAVE THE DATE

Zaterdag 31 maartOPENINGSFEEST

CLUBHUIS

Z e l f d e M e r k - n i e u w m o d e l !Z e l f d e M e r k - n i e u w m o d e l !

Ternesse Clubnieuws

Ternesse Golf & Country ClubUilenbaan 15

2160 Wommelgem

[email protected]://www.ternessegolf.be

03/355.14.30

Page 2: Algemene Vergadering 16/11/2012

Ternesse Clubnieuws - 16/01/2012- pag. 2

BestuurBestuur

In 2010-11 stond een ongewijzigd In 2010-11 stond een ongewijzigd BestuurBestuur met als met als Voorzitter Piet Van Roe, Onder-Voorzitter Philippe Voorzitter Piet Van Roe, Onder-Voorzitter Philippe Van Der Planken en Honoray Secretary Johan Greeve Van Der Planken en Honoray Secretary Johan Greeve en bestuursleden Frank Arijs, Paul De Hous, Greet en bestuursleden Frank Arijs, Paul De Hous, Greet Gielis, Patrik Mertens, Johan Platteau, Rudi Tritsmans, Gielis, Patrik Mertens, Johan Platteau, Rudi Tritsmans, Marc Vangeel, Rit Van Putte en René Verbinnen Marc Vangeel, Rit Van Putte en René Verbinnen aan aan het roer van Ternesse.het roer van Ternesse.

De De comités comités worden worden voorgezeten door Paul De Hous voorgezeten door Paul De Hous en Paul van Hinsberg (Sportcomité), Philippe Van Der en Paul van Hinsberg (Sportcomité), Philippe Van Der Planken (Terreincomité), Marc Vangeel (Financieel Planken (Terreincomité), Marc Vangeel (Financieel comité) en Johan Greeve (Huishoudcomité).comité) en Johan Greeve (Huishoudcomité).

Piet Vandenbussche werd in 2011 opnieuw Piet Vandenbussche werd in 2011 opnieuw clubma-clubma-nagernager en hij wordt daarbij bijgestaan door Leo Wit- en hij wordt daarbij bijgestaan door Leo Wit-vrouwen als technisch en sportief manager.vrouwen als technisch en sportief manager.

Terrein Terrein

Tijdens de eerste maanden van het voorbije jaar Tijdens de eerste maanden van het voorbije jaar vond de tweede fase van de vond de tweede fase van de terreinrenovatieterreinrenovatie plaats. plaats. Holes A1, A2, A3, B1 en B2 werden in moeilijke win-Holes A1, A2, A3, B1 en B2 werden in moeilijke win-terse omstandigheden gerenoveerd. Een nieuwe terse omstandigheden gerenoveerd. Een nieuwe hole A2 vormde de basis van deze renovatiefase. hole A2 vormde de basis van deze renovatiefase.

De werken waren tijdig klaar voor de start van het De werken waren tijdig klaar voor de start van het seizoen en het resultaat van de renovatie werd bij-seizoen en het resultaat van de renovatie werd bij-zonder positief onthaald bij leden en bezoekers. zonder positief onthaald bij leden en bezoekers.

Tegelijk werd ook de zone rond de afslagen van A1 en Tegelijk werd ook de zone rond de afslagen van A1 en B1 verfraaid en werd er grote aandacht besteed aan B1 verfraaid en werd er grote aandacht besteed aan het aanleggen van nieuwe paden.het aanleggen van nieuwe paden.

Bij de Bij de greenkeepersgreenkeepers gebeurde een belangrijke her- gebeurde een belangrijke her-structurering. Luc De Bie werd aangesteld als green-structurering. Luc De Bie werd aangesteld als green-keeper en de manier van werken werd bijgestuurd: keeper en de manier van werken werd bijgestuurd: Speciale werken worden sinds dit jaar uitbesteed Speciale werken worden sinds dit jaar uitbesteed zodat de basisploeg van Ternesse zich steeds op het zodat de basisploeg van Ternesse zich steeds op het dagelijkse onderhoud van het terrein kan blijven dagelijkse onderhoud van het terrein kan blijven concentreren. Dit heeft ontegensprekelijk tot een concentreren. Dit heeft ontegensprekelijk tot een betere staat van het onderhoud geleid.betere staat van het onderhoud geleid.

Er werden terug enkele nieuwe m-achines gekocht. Er werden terug enkele nieuwe m-achines gekocht. In de afgelopen jaren werd op vlak van de investe-In de afgelopen jaren werd op vlak van de investe-ringen aan het ringen aan het machinepark machinepark een inhaalbeweging een inhaalbeweging gedaan, zodat we stilaan terug over een up-to-date gedaan, zodat we stilaan terug over een up-to-date machinepark beschikken. machinepark beschikken.

De zomermaanden waren zeer nat, maar een prachtig De zomermaanden waren zeer nat, maar een prachtig najaar deed dit snel vergeten. Die droge periode werd najaar deed dit snel vergeten. Die droge periode werd ook aangewend om belangrijke ook aangewend om belangrijke drainagewerkendrainagewerken aan aan de fairways aan te vatten. Tot op heden werden reeds de fairways aan te vatten. Tot op heden werden reeds een vijftal holes gedraineerd met goed resultaat. In een vijftal holes gedraineerd met goed resultaat. In de volgende droge periode zal er verder gedraineerd de volgende droge periode zal er verder gedraineerd worden.worden.

SportSport

Het afgelopen jaar gonsde het net zoals gewoonlijk Het afgelopen jaar gonsde het net zoals gewoonlijk van de vele wedstrijden en activiteiten op Ternesse. van de vele wedstrijden en activiteiten op Ternesse. De clubwedstrijden waren bijna steeds volzet en ook De clubwedstrijden waren bijna steeds volzet en ook de starttijden buiten wedstrijd kenden, vooral tijdens de starttijden buiten wedstrijd kenden, vooral tijdens de zomermaanden, een grote de zomermaanden, een grote bezettingbezetting. De bezet-. De bezet-tingsgraad en het toekennen van de startijden vor-tingsgraad en het toekennen van de startijden vor-men daarom een bijzondere bezorgdheid en actie-men daarom een bijzondere bezorgdheid en actie-punt in de voorbereiding van het volgende seizoen. punt in de voorbereiding van het volgende seizoen.

Om alles wat met handicapping en qualifying condi-Om alles wat met handicapping en qualifying condi-ties te maken heeft in goede banen te leiden werd ties te maken heeft in goede banen te leiden werd een een handicapcomitéhandicapcomité opgericht met als leden Eddy opgericht met als leden Eddy Goeman en Rob Kivits.Goeman en Rob Kivits.

In 2011 werden uiteraard de In 2011 werden uiteraard de traditionele topperstraditionele toppers zoals de ladies Invitational (met als thema Parijs), de zoals de ladies Invitational (met als thema Parijs), de prijs van het Personeel en de Cross georganiseerd. prijs van het Personeel en de Cross georganiseerd. Daarnaast tekenden tallozeDaarnaast tekenden talloze sponsors sponsors voor hun eigen voor hun eigen wedstrijd op kalender.wedstrijd op kalender.

2010-112010-11

Op een Algemene Ledenvergadering blikken we eerst en vooral terug op het afgelopen Op een Algemene Ledenvergadering blikken we eerst en vooral terug op het afgelopen jaar. Het werkjaar 2010-11 was voor Ternesse een overgangsjaar door de uitvoering van de jaar. Het werkjaar 2010-11 was voor Ternesse een overgangsjaar door de uitvoering van de terreinrenovatie. Toch was het jaar bijzonder goed gevuld!terreinrenovatie. Toch was het jaar bijzonder goed gevuld!

Page 3: Algemene Vergadering 16/11/2012

Ternesse Clubnieuws - 16/01/2012- pag. 3

De De ladies en senioren ladies en senioren afdeling van Ternesse ken-afdeling van Ternesse ken-den onder leiding van hun respectievelijke captains den onder leiding van hun respectievelijke captains Cathérine Stoelen en Walter Van Asch een goed-Cathérine Stoelen en Walter Van Asch een goed-gevuld jaar. De jeugdige talenten waren in goede gevuld jaar. De jeugdige talenten waren in goede handen vanhanden van junior junior captain Alex de Kerf.captain Alex de Kerf.

Ook op nationaal vlak liet de club van zich spreken. Ook op nationaal vlak liet de club van zich spreken. DeDe interclubteams interclubteams heren I (foto), heren IV en dames heren I (foto), heren IV en dames II werden kampioen in hun divisie. II werden kampioen in hun divisie.

Op individueel vlak viel vooral het toptalent Op individueel vlak viel vooral het toptalent Leslie Leslie ClootsCloots op met verschillende topprestaties op na- op met verschillende topprestaties op na-tionale en internationale wedstrijden. Leslie com-tionale en internationale wedstrijden. Leslie com-bineert sinds kort ook studies en golf aan de Top-bineert sinds kort ook studies en golf aan de Top-sportschool te Hasselt.sportschool te Hasselt.

Leslie maakte haar favorietenrol ook op het club-Leslie maakte haar favorietenrol ook op het club-kampioenschap waar. Nick Van Rooy werd de kampioenschap waar. Nick Van Rooy werd de kampioen bij de heren.kampioen bij de heren.

Er waren ook nieuwe sportieve Er waren ook nieuwe sportieve initiatieven in 2011. Op woens-initiatieven in 2011. Op woens-dagavond werd een succes-dagavond werd een succes-volle volle After-WorkAfter-Work Golf geor- Golf geor-ganiseerd door Mark ganiseerd door Mark Lemmens. Ternesse organi-Lemmens. Ternesse organi-seerde ook het eerste seerde ook het eerste Provin-Provin-ciaal Kampioenschap stroke ciaal Kampioenschap stroke play.play. Winnaars werden de Ter- Winnaars werden de Ter-nesseleden Leslie Cloots en nesseleden Leslie Cloots en Kevin Vanden Bossche.Kevin Vanden Bossche.

Op het einde van het seizoen gaf Op het einde van het seizoen gaf CaptainCaptain Paul De Paul De Hous de fakkel door aan Paul van Hinsberg. Hous de fakkel door aan Paul van Hinsberg.

In het zog van de sportieve werking van de club, blijft In het zog van de sportieve werking van de club, blijft ook de ook de bridgeclubbridgeclub een belangrijke afdeling op Ter- een belangrijke afdeling op Ter-nesse. Zij organiseren hun activiteiten op dinsdag-nesse. Zij organiseren hun activiteiten op dinsdag-middag en woensdagavond.middag en woensdagavond.

Business ClubBusiness Club

In 2011 kende de In 2011 kende de Ternesse Ternesse Business ClubBusiness Club een gevoelige een gevoelige uitbreiding van ledenaantal. uitbreiding van ledenaantal. Momenteel wordt de basis Momenteel wordt de basis gelegd aan een reorganisa-gelegd aan een reorganisa-tie, waarbij de business club tie, waarbij de business club hoopt uit te groeien tot een hoopt uit te groeien tot een belangrijke groep binnen de belangrijke groep binnen de club.club.

FinancieelFinancieel

In 2010-11 werden de belangrijke In 2010-11 werden de belangrijke investeringeninvesteringen op het terrein met eigen middelen gefi nancierd. De op het terrein met eigen middelen gefi nancierd. De nieuwe machines voor het terrein werden gefi nan-nieuwe machines voor het terrein werden gefi nan-cierd via de bank.cierd via de bank.

De golfmarkt stagneerde het laatste jaar en dat liet De golfmarkt stagneerde het laatste jaar en dat liet zich ook voelen op Ternesse. Het totale zich ook voelen op Ternesse. Het totale ledenaan-ledenaan-taltal zakte met enkele percenten, wat uiteraard een zakte met enkele percenten, wat uiteraard een derving van inkomsten betekende. Dit werd echter derving van inkomsten betekende. Dit werd echter gecompenseerd door enkele besparingen, vooral via gecompenseerd door enkele besparingen, vooral via de reorganisatie van het personeel.de reorganisatie van het personeel.

Hierdoor kon het boekjaar 2010-11 toch nog in even-Hierdoor kon het boekjaar 2010-11 toch nog in even-wicht afgesloten worden, ware het niet dat een wicht afgesloten worden, ware het niet dat een BTW BTW en belastingscontroleen belastingscontrole op het einde van het werkjaar op het einde van het werkjaar voor een bijzondere kost zorgde. Het belangrijkste voor een bijzondere kost zorgde. Het belangrijkste gevolg van deze controle is de BTW-plicht op alle ver-gevolg van deze controle is de BTW-plicht op alle ver-huur op de club (stallingen, buggy’s, kastjes,..). Dit huur op de club (stallingen, buggy’s, kastjes,..). Dit werd ook voor de voorbije jaren gevorderd. werd ook voor de voorbije jaren gevorderd.

In 2011 was ook de obligatielening, die in 1996 aan de In 2011 was ook de obligatielening, die in 1996 aan de leden uitgeschreven was, volledig afgelopen. De fi -leden uitgeschreven was, volledig afgelopen. De fi -nanciële capaciteit die hierdoor vrijkwam werd benut nanciële capaciteit die hierdoor vrijkwam werd benut om een nieuwe om een nieuwe fi nancieringfi nanciering aan te gaan. In samen- aan te gaan. In samen-werking met de eigenaars Domein Ternesse werd met werking met de eigenaars Domein Ternesse werd met dat bedrag een nieuwe lening van 750.000€ met een dat bedrag een nieuwe lening van 750.000€ met een looptijd van 15 jaar aangegaan. looptijd van 15 jaar aangegaan.

Bovendien werd via Dexia een Straight Loan beko-Bovendien werd via Dexia een Straight Loan beko-men van 500.000€ dat beschikbaar is om bepaalde men van 500.000€ dat beschikbaar is om bepaalde periodes, voorafgaand aan het innen van de lidge-periodes, voorafgaand aan het innen van de lidge-lden te overbruggen.lden te overbruggen.

De beide fi nancieringen zullen aangewend worden De beide fi nancieringen zullen aangewend worden voor het laatste deel van de terreinrenovatie en voor voor het laatste deel van de terreinrenovatie en voor de renovatie van het clubhuis.de renovatie van het clubhuis.

Page 4: Algemene Vergadering 16/11/2012

Fase III van de terreinrenovatie

De derde fase van de terreinrenovatie betreft holes A5, A7, B6 en B7. De werken werden in ok-tober aangevat. Op vandaag is 75% uitgevoerd.

De basis van de derde fase van de terreinrenovatie is de heraanleg van hole A7. Door het aan-leggen van een nieuwe hole A7 kunnen er verbeteringen gebeuren aan holes A5 en B7.

Ternesse Clubnieuws - 16/01/2012- pag. 4

Nieuwe Hole A7

De sleutelhole van deze fase is hole A7, vandaar dat we onze uitleg met deze hole starten. Deze markante hole ‘met de wa-terbak’ kende toch enkele golftechnische beperkingen.

De wandeling vanaf A6 was vrij lang. De teevlaktes waren vrij groot en vormloos. De atypische dogleg van 90° vereiste vaak een tussenslagje. Daardoor moet er ook vaak gewacht worden op deze hole. Bovendien was de fairway in de hoek zeer nat.

De ‘waterbak’ zelf had een onnatuurlijke vorm en het water was sterk vervuild. Bovendien was de green hellend aangelegd waardoor het onderhoud niet evident was en er te weinig ‘faire’ pinposities waren. De green was ook niet ongevaarlijk voor de afslag van B7.

De ‘nieuwe’ A7 wordt een nu bijna rechte hole. De afslagen werden naar achter gebracht ter hoogte van de witte brug, waardoor het nieuwe teecomplex beter aansluit bij A6.

De Rollebeek wordt voor een stuk dicht gemaakt opdat de carry van de hole haalbaar zou blijven voor de mindere speler.

Het wordt nu wel voor iedere golfer mogelijk om de green te halen met elke tweede slag. Doch door de aanpassing van de waterhindernis (natuurlijker) en vorm van de green zal de tweede slag een zeer grote uitdaging zijn. Minder goede spelers kunnen er ook voor kiezen om de bal links te houden en dan op de green te chippen. Vanaf de green van A7 werd door het bos een nieuwe weg gelegd naar A8.

A5

Door de aanleg van het nieuwe teecomplex van A7 moest de back tee heren van hole A5 afgebroken worden. Deze tee was ook vrij onveilig voor de spelers die van A6 naar A7 wandelen. De tee van A5 komt nu op de plaats waar hij oorspronkelijk lag, namelijk rechts van hole A4. Hierdoor kon ook de linker greenbunker aan A4 gerenoveerd worden en is het storende pad, links van green A4, weg gedaan.

De nieuwe herentee’s van hole A5 liggen voor het Schijn, de dames tee’s er voorbij. De hole wordt gedefi nieerd door mounds en twee nieuwe fairwaybunkers, die de hole naar rechts duwen om hem voldoende lang te houden. De storende weg die de hole kruist, wordt gecamoufl eerd door een derde fairwaybunker. De bunker links voor de green

werd volledig gerenoveerd en ingepast in mounds die tee A6 een betere bescherming geven. Ook de greenbunkers werden aangepast met betere bescherming voor teeshots vanop B1.

Page 5: Algemene Vergadering 16/11/2012

Ternesse Clubnieuws - 16/01/2012- pag. 5

Hole B6

B6 is eveneens een vrij uitgesproken dogleg. De eerste slag is relatief kort ten opzichte van de tweede slag naar de green. Door de jaren waren de zijkanten van deze hole overwoekerd, waardoor vooral bij de tweede slag het zicht naar de green beperkt werd. Vanuit sommige posities was de rechterkant van de green en de waterpartij naast de green slecht zichtbaar.

Op deze hole wordt een nieuw teecomplex aangelegd. De verbin-ding met hole B5 wordt verbeterd om de slechte zone aan de start van het pad op B5 te vermijden. Er komt een nieuwe uitdagende back tee heren achter de Schijnbocht. De tee’s zelf krijgen een meer natuurlijke vorm omgeven door de waterpartijen van B5 en de natte zone rechts van de weg.

In de dogleg wordt de bestaande waterhindernis voor een stuk dicht gelegd en de dogleg wordt meer opengemaakt. Hierdoor zal er een volledige drive kunnen geslagen worden op deze hole. Om te vermijden dat de hoek teveel afgesneden wordt, komt er wel een ‘waste area’ en een bunkerpartij in de dogleg. Een ‘waste area’ is een zanderige zone met graselementen waarbij, in tegenstelling tot in een bunker, de club wel mag gegrond worden.

Voorbij de bocht werd het kreupelhout aan de zijkanten van de hole weggedaan en krijgen de solitaire bomen meer ruimte, waar-door ze ook visueel beter uitkomen. De struiken voor de green worden weggedaan en de greenbunkers en de waterpartij naast de green worden opgekuist.

Hole B7

Door het openmaken van de ruimte voor de green van B6 , wordt de positie van de back tee van B7 gevaarlijker. Om die reden worden de tee’s van hole B7 iets vooruitge-schoven en worden ze beschermd met een water-partij en mounds. De tee’s worden beter gepositioneerd ten opzichte van de hole.

Het gevaar voor green A7 bestaat niet meer omdat deze green verlegd werd.

De verloren lengte wordt terug gewonnen door de hole iets meer naar rechts te duwen. Dit gebeurt met een bijkomende grote ‘waste area’ in het tweede deel van de hole. Verder worden ook de greenbunkers van deze hole gerenoveerd en worden de waterpartijen aan de zi-jkanten opgeschoond, zodat ze beter zichtbaar worden.

Toekomst

Na deze fase is de renovatie van het Ternesse terrein voor het grootste deel gerealiseerd. Toch blijven er nog een aantal holes die aangepakt moeten worden. De belang-rijkste hole is A8. Door de heraanleg van hole A7 ligt deze hole iets minder veilig. Het is de bedoeling om een veilige nieuwe hole A8 te leggen, waarbij de goede eigenschap-pen van de huidige ‘signature’ hole gecombineerd wor-den met het weg werken van de slechte eigenschappen (veiligheid, moeilijkheid, slechte staat rond green, ligging tegenover tee A9,..). Deze nieuwe hole zal dan ook de ruimte scheppen voor het heraanleggen van de tee van hole A9.Behalve A8 zullen de holes A9, B3, B8 en B9 ook opgefrist worden.

Drainage

Naast de renovatie van de holes wordt er heel veel aan-dacht besteed aan nieuwe drainage. In 2009 werden de natste greens van capidrain voorzien waardoor sindsdien de sluiting van het terrein eerder afhankelijk is van de staat van de fairways dan van de greens. Om die reden werd een uitgebreid drainageprogramma van de fairways opgesteld. Deze werken kunnen enkel in een droge periode uitgevoerd worden, wat in het najaar van 2011 het geval was. Er werd gedraineerd op holes A4, B4, A7, B1, B2 en B8. De resultaten zijn veelbelovend. Het systeem is een combinatie van het leggen van een netwerk van slits die plasvorming vermijden en hoofddrains die het overtollige water afvoeren.

Page 6: Algemene Vergadering 16/11/2012

Ternesse Clubnieuws - 16/01/2012- pag. 6

380,

22

TAP

1 to

t 3 z

uile

n

BAR

+0.43

+0.05

393

-0.05

176

+0.43

BRIDGE

+0.53

+0.43

+0.43

BALIE - RECEPTIE

BERGING

SHOP

VERGADERZAAL

SHOP

BALIE - RECEPTIE

BUREAU 2

BUREAU 1

Renovatie van het Clubhuis

Het renoveren van het clubhuis heeft een dubbele invalshoek.

In de eerste plaats vertoont het clubhuis een aantal technische gebreken. We huizen in een oud gebouw, dat verschillende renovatiefases en uitbreidingen heeft doorgemaakt. De gebreken uiten zich bijvoorbeeld in het lekken van de daken, een slechte temperatuurs-regeling van de verwarming, problemen met de waterleiding enteeds stijgende energie- en onder-houdskosten.

Daarnaast is de inrichting versleten. Wie aandachtig kijkt ziet dat de volledige inrichting in bedenkelijke staat is door het jarenlange intensieve gebruik.

Page 7: Algemene Vergadering 16/11/2012

Ternesse Clubnieuws - 16/01/2012- pag. 7

VOORONTWERP 1/50 CM

11.112Ternesse Golfclub

Dit ontwerp is en blijft eigendom van b.v.b.a D.S.M.De afmetingen op deze plannen zijn enkel ten titel van inlichting.Ze dienen door de verschillende realisatoren te worden geverifieerd.

INTERIEUR horeca privé winkel

H. d'Ydewallestraat 198730 Beernem

TEL: 050/28 18 00FAX: 050/28 18 02

TV 19.12.2011

Dak

Niettegenstaande de technische gebreken niet altijd zicht-baar zijn voor de leden, is het noodzakelijk om ook hier in te investeren. Inmiddels werd het ganse clubhuis, uitgezon-derd de feestzaal, van een nieuw dak voorzien.

Verwarming

Er werd besloten om de verwarming om te schakelen van stookolie naar gas. Er wordt een gasaansluiting voorzien vanaf de Uilenbaan. Er zal gebruik gemaakt worden van gaswarmtepompen. Er wordt een basisverwarming voor-zien en de piekmomenten worden opgevangen met een bijkomende ketel. In het clubhuis worden alle regelingen gecontroleerd en aangepast. De feestzaal krijgt eveneens een lagere basisvloerverwarming in combinatie met een airco en ventilatie. Deze investeringen worden op 7 à 10 jaar terug ver-diend.

Interieur

De opfrissing van het interieur gaat gepaard met een reorga-nisatie van het clubhuis. Volgende knelpunten gaven aan-leiding tot de beslissing van een grondige renovatie:

• De verweving van onthaal en administratieve functies, maken dat de ontvangst op de club slordig en on-duidelijk is;

• Er is dubbele bezetting door de huidige inrichting (vb. shop-secretariaat);

• De inrichting is versleten en niet meer up-to-date;• De inkom in het clubhuis vormt een bottleneck door de

plaats van de toog;• Het terrein is niet zichtbaar van aan de bar;• De bridgeruimte en de feestzaal zijn onderbenut in

dagelijkse omstandigheden;• De zaal boven de bar is in onbruik geraakt;• De keuken ligt ver van de bar;

Deze verschillende opmerkingen hebben geleid tot de vol-gende reorganisatie:

OnthaalEr komt in de inkomhal één onthaalbalie die doorloopt van secretariaat naar shop. Het onthaal en de desk in de shop kan via een glazen schuifwand gecombineerd of afzonderlijk bemand worden.Het onthaal en het secretariaat worden fysiek gescheiden.Het secretariaat en de shop worden opgefrist.

BarDe toog wordt verplaatst naar de zaal. De nieuwe toog is groter en gebruiksvriendelijker en biedt zicht op de terreinen.De ruimte waar nu de toog staat wordt een zit- en eetruimte. Deze ruimte komt op een houten verhoog.

BridgeruimteDe bridgers verhuizen naar de rokers- en eetruimte vooraan in de bar.De glazen scheiding tussen bridge en bar wordt weggedaan. De muur tussen bar en bestaande bridgeruimte wordt open gemaakt, zodat deze ruimte meer geïntegreerd wordt in de bar en daardoor meer gebruikt zal worden.De verbinding tusen de huidige bridgeruimte en de keuken wordt aangepast met een nis zodat de verbinding minder storend wordt.

FeestzaalDe feestzaal wordt opgefrist en zal ook in het dagelijks gebruik worden opgenomen door een aangenamere opstelling. Een modulair systeem zorgt voor een polyvalente en gezellige invulling van deze zaal. Er komt een nieuwe vloer.

Ruimte boven de barDe ruimte boven de bar wordt met glas afgemaakt. Deze ruimte zal dienst doen als aparte vergaderzaal.

ToilettenDe toiletten aan de bar en de feestzaal worden volledig opge-frist.

Page 8: Algemene Vergadering 16/11/2012

Enkele sfeerbeelden

Ternesse Clubnieuws - 16/01/2012- pag. 8

Onthaal

Toog

Vroegere bridgeruimte

TTiming van de werken

Vanaf 1 februari

Start afbraak – tijdelijke bar in feestzaal – stockage containers

maandag 13 februari

Defi nitieve start werken

1 maart

Start inrichting

15 maart

Sluiting bar in restaurant – start inrichting restaurant

Tijdelijke bar (tent – caddiehuis)

vrijdag 23 maart

Einde werken

23 maart -28 maart

Afwerking en inrichting los meubilair

31 maart – 1 april

Openingsweekend‘Save the date’

Andere actiepunten

Behalve de renovaties aan terrein en clubhuis zijn er nog tal van andere actiepunten voor 2012:

• Nieuwe website;• Modernisering camerabewaking;• Aankoop greenmaaier en trans-

portvoertuig;• Bijzondere aandacht voor onder-

houd bunkers en paden;• Uitbreiding service onthaal;• Reorganisatie van de Ternesse

Business Club;• Opkuisen en verbeteren oprijlaan

en parking;• ...