aktiefje augustus 2012

Click here to load reader

 • date post

  29-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  0

Embed Size (px)

description

ledenblad KWB 1000 Appels

Transcript of aktiefje augustus 2012

 • BEZINNING: Vakantierust! Ik had het niet erg gevonden nog urenlang op een bank te moeten zitten wachten in de wachtkamer van het station, turend naar fleurig uitgedoste mannen, hemd geopend om hun weelderige haartuin te tonen, short met iets te opgezette buik, in bloemenmotief, hun maatpak afgegooid als herfstbladeren, en kleurig paraderende vrouwen, hun rondingen verpakt in felgekleurd tekstiel, net te strak om bandjes te camoufleren, zoekend naar uitdagend oogcontact om vliegensvlug hun blik af te wenden. Ik las wat kranten die daar lagen, fotos verslonden door een vorige passant, onverstaanbare woorden meegenomen voor gebruik bij een toevallige ontmoeting. Kranten die mij nieuws brachten uit vorige eeuwen: Goya, en ik woonde tussen schilderijen op het Spaanse Hof, runes, toebehorend aan monumentale bouwwerken, overmeesterd door de tijd. Wel vaker zit men hier ongedurig te wachten, steeds ongeduldiger op klokken kijkend naar tijd die stil lijkt te staan, tijd stom voor gevoelens en verlangens,

 • wachtend op mensen ..... Laat mij hier dus maar zitten en dromen alsof ik nog op reis moet, lust zou voelen opkomen om op te staan en mee verder te gaan naar andere culturen met een ticket in de hand gevuld met zuiderse zonnestralen, overrijpe warmte, betraand met parelende zweet, door een toegewijde ambtenaar in een ietwat te klein werktenue, verpakking voor zijn bodymass, verknipte souvenir verfrommelde mijmeringen voor in het grote plakboek. Al zie ik treinen af- en aanrijden, mensen dralen op het perron, hun vakantielasten achter zich aanslepend, uitkijkend naar aanrijdende lotsbestemming of spichtig grijpend naar een aansluiting met als doel een hoger plateau met uitzicht op sneeuwwitte bergtop. Zon die helder op een rand schijnt, schaduw afgeboord rails glimmend naar een verre bestemming aan de einder verdwijnend.

 • Petanque. Eerstvolgende petanque data: 10 en 24 augustus 2012. Er wordt gespeeld op de terreinen naast de voetbalvelden, achter de sporthal te Sinaai. Aanvang om 19u30, telkens op vrijdag. Einde 21 21u30. Ieder brengt zijn/haar materiaal mee. De aanwezigen worden ingedeeld in ploegen, bij lottrekking. Uiteraard is dit een recreatieve, ontspannende, sportieve bezigheid, zonder competitiedrang, maar wel met inzet volgens eigen mogelijkheden. Volgende data werden de terreinen gereserveerd: 13 en 27 juli, 10 en 24 augustus, 14 en 28 september 2012. Voor KWB leden is deze activiteit gratis. Niet-leden betalen 0,50 euro per deelname voor de verzekering. Deze activiteit wordt, door Werner en Luc, in goede banen geleid. Sportievelingen, allen van harte welkom.

  Ledenfeest 13 oktober 2012 Ons jaarlijks ledenfeest is dit jaar gepland op zaterdag 13 oktober 2012 in zaal TOON. We zijn volop in onderling overleg om jullie een heerlijk feestmaal voor te zetten. We worden dit jaar verwend door een andere traiteurdienst. Er wordt voor het feestmaal gekozen voor een buffet formule. Inschrijven in AKTIEF september.

 • Gezinsfietsdag 9 september 2012. De jaarlijkse gezinsfietstocht staat dit jaar in het teken van het 500ste geboortejaar van Mercator. We trekken op zondag 9 september 2012 naar Rupelmonde, het geboortedorp en de heimat van Gerard Mercator. Tijdens een gegidste wandeling lopen we in de voetsporen van de beroemde cartograaf, en zijn roemrijk verleden. Inleefwandeling : Kom passen zetten met Mercator! Ontdek het geboortedorp Rupelmonde van de beroemde cartograaf. Ervaar het onverwacht roemrijk verleden van dit verscholen stadje aan de Schelde. Wandel langs zijn geboorteplaats, bespeur de Schelde waar hij als kind de schepen met overzeese handelswaar bewonderde. Betreed de Graventoren, een restant van de imposante waterburcht, waar hij gevangen heeft gezeten. Sta versteld van de gaaf bewaarde Getijdenmolen die Mercator zag opgebouwd worden. Dit is de wandeling beschreven in een notedop. Een traject over een afstand van amper 1,7 km, vol boeiende weetjes over Mercator en de levensomstandigheden in zijn tijd. We vertrekken met de fiets aan het station te Sinaai Duizend Appels om 9.30 uur. Ieder brengt zijn picknick mee. Deelnemen kan aan 3,00 p.p. voor bezoek aan Getijdenmolen, Graventoren en verzekering. Gezinsprijs 8,00. Voor hen die deze fietstocht niet zien zitten maar ons toch willen vergezellen, kunnen met hun wagen naar het Mercatoreiland te Rupelmonde komen. We treffen elkaar daar om 13.20 uur. Aanvang wandeling en bezoeken om 13.30 uur. Zij betalen hiervoor 2,00 p.p. Inschrijven met betaling kan tot uiterlijk 31 augustus bij Freddy De Wilde Hemelsbreedte 28 of bij uw bestuurslid.

 • Zesdaagse Gent. Ook dit jaar willen we dit wielergebeuren van nabij beleven. Op zaterdag 24 november zitten we weer op de eerste rij om te genieten van dit boeiend, spectaculair en spannend wielerfeest. Wenst u opnieuw van ons gunstaanbod te genieten of hebben wij uw interesse hiervoor gewekt. Neem dan contact op met Freddy De Wilde, Hemelsbreedte 28, tel.: 03/772.21.24. Gezien het beperkt aantal tickets, bestel uw ingangskaarten en verzeker u nu reeds van uw deelname. Wij doen het nodige om u een aangename en sportieve avond te bezorgen.

  Trappist, zijn geschiedenis! Door Jef Van den Steen. Op 26 oktober 2012 organiseren wij voor jullie een speciale avond. De heer Jef Van den Steen, auteur van verschillende bierboeken, komt ons de geschiedenis van trappist uitleggen. Deze bevlogen verteller, algemeen aanzien als d bierexpert in Vlaanderen, laat ons inleven in de biercultuur en dan vooral trappist. Hoe de monniken er toe kwamen om trappist te brouwen. Om ledigheid hunner tijd en om van de arbeid hunner handen te kunnen bestaan. De soorten trappist, het ontstaan en hun geschiedenis.

 • Geloof mij, dit wordt een bijzondere avond. Zorg dat je erbij bent! Uiteraard zullen wij jullie dit heerlijke brouwsel voorzetten en kan er naar hartelust geproefd worden. In de deelnameprijs 5 Euro p.p. zijn drie proeverijen inbegrepen. Dit jaar is het solidariteitsweekend gepland op 31 augustus en 1 september 2012. Het startschot van de 24 uren Stappen voor Sofhea is voor-zien op vrijdagavond 31 augustus om 19 uur op de koer van de lagere school, aan de turnzaal, in de Vleeshouwersstraat. De eindstreep ligt, 24 uren later, op dezelfde locatie. Er worden verschillende wandelparcours voorgesteld waaruit eenieder haar of zijn keuze kan maken. Afstanden mogelijk over 7 naar 15 tot 20 km. Ook de fietstocht in onze Sinaaise natuur staat opnieuw op het programma.

  Deelnemen en ondersteunen van dit project kan aan 2,50.

 • Op de speelplaats wordt voor de kinderen animatie voorzien. Uiteraard kan er ook iets genuttigd worden. Initiatiefnemer Luc Heyens en zijn team nodigen jullie allen van harte uit om deze aktie te steunen. Het Sociaal Fonds voor Hematologische Aandoeningen, kortweg Sophea, steunt patinten en hun gezinnen bij de, op het eerste zicht, uitzichtloze situatie bij vaststelling van bloedziekten zoals leukemie, lymfeklierkanker en de ziekte van Kahler. Zij ondersteunt het wetenschappelijk onderzoek rond nieuwe behandelingen. Zij zorgen voor psychologische en financile bijstand. Kom en draag uw steentje bij ter ondersteuning van dit prachtige initiatief van KWB bestuurslid Luc en zijn team.

  KWB digitaal. Onze gegevens om KWB Duizend Appels elektronisch te bezoeken: Rechtstreeks via kwb 1000 appels of http://users.telenet.be/devandenberghskes of via Google door ingave van kwboostvlaanderen en doorklikken naar KWB 1000 Appels. U vindt er AKTIEF digitaal, info, fotos, links, geschiedenis, Jullie kunnen reageren, jullie oordeel kwijt, ons informeren, verbeteren. Wij wachten op jullie reacties. Onze email adressen staan vermeld bij voorstelling bestuursleden. Alle tips, suggesties of wat dan ook, om onze werking in zijn geheel te verbeteren, zijn welkom en zullen met de nodige zorg overwogen worden om te worden opgenomen in onze werking. Wij zijn jullie nu reeds dankbaar.

 • Doen!

  inschrijving gezinsfietsdag met bezoek aan Rupelmonde. 9 september 2012. O schrijft in met . personen voor deelname

  aan gezinsfietsdag en betaalt hierbij: .. Euro.

  O sluit aan te Rupelmonde en schrijft in voor wandeling en bezoeken met . personen en betaalt hierbij .. Euro. Inschrijven tot uiterlijk 2 september bij Freddy De Wilde, Hemelsbreedte 28. Inschrijving gespreksavond op vrijdag 26 oktober: Geschiedenis van trappist! ..

 • schrijft in met . personen en betaalt hierbij . Euro. Inschrijven tot uiterlijk 14 oktober bij Freddy De Wilde, Hemelsbreedte 28.