Akkerhof Pasar Malam

Click here to load reader

 • date post

  24-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  242
 • download

  5

Embed Size (px)

description

Katern t.b.v. Winkelcentrum Akkerhof ter promotie van Aziatische brader

Transcript of Akkerhof Pasar Malam

 • Pasar Malam Katern Winkelcentrum Akkerhof Spijkenisse

  AKKERHOF EEN BIJDEHAND WINKELCENTRUMBEZOEK ONS OOK OP WWW.AKKERHOF.NL INFO@AKKERHOF.NL

  De Pasar Malam van Akkerhof isbovenal gezellig en een leuk uitje

  voor het hele gezin. Op hetgezellige familiefeest vind jenostalgie vermengd met de

  typische sfeer van hetAziatische continent.

  De klanken van all-round bands,zangeressen en spetterende op-tredens van dansgroepen makenhet Aziatische feest op Akkerhof

  compleet. De Indonesischevechtstport demonstratie zal voor

  de nodige spanning zorgen.

  Lekker Aziatisch voedsel magnatuurlijk niet ontbreken. De In-dische keuken heeft zijn sporenin Nederland ruim verdiend en isvolop vertegenwoordigd op het

  grootse evenement op en rondomWinkelcentrum Akkerhof

  In het weekend van zaterdag 25 enzondag 26 juni zal winkelcentrumAkkerhof haar deuren openen.Op

  zondag zijn een groot aantal winke-liers op Winkelcentrum Akkerhof

  geopend. Op zondag zijn er specialeaanbiedingen. Zie daarvoor deknipselpagina in deze krant.

  VAN 12:00 - 17:00 UUR.

 • Pasar Malam Katern Winkelcentrum Akkerhof Spijkenisse

  Potverdrie; als klanten van Winkel-centrum Akkerhof vallen we hetkomende weekend met de neus in deboter. De Aziatische boter wel teverstaan. Komend weekend (zaterdag25 & zondag 26 juni) organiseertWinkelcentrum Akkerhof (in de wijkDe Akkers in Spijkenisse) een grootsopgezette Pasar Malam. Dat is uniekvoor de regio.

  Met winkels die het hele weekend openzijn, verkoop van exotische productenvia marktkramen, entertainment, dans,een vechtsportdemonstratie, lekker Azia-tisch eten & drinken en veel plezier is dePasar Malam op Akkerhof een uitje voorhet hele gezin. Ik zelf ben ook van departij. Twee dagen wel te verstaan. Alsliefhebber van het Aziatische continent,laat ik die lekkere sats, de Azia-tische snacks, de Indonesische bandjesen de gezelligheid niet aan mijn neusvoorbij gaan. Nou zal die neus het pro-bleem niet zijn. Die was toch al in deboter gevallen. Veel plezier op Akkerhof.

  Waltervan 'tOosten

  KOMT U OOK NAAR DEGEZELLIGE PASAR

  MALAM OP AKKERHOFKOMEND WEEKEND?

  Sinds vorig jaar is de jaarlijkse Akkerhof braderie omgedoopt tot eenAziatische Pasar Malam. Van oorsprong is de Pasar Malam een Aziati-sche avondmarkt waar groente, fruit, etenswaren, speelgoed, kleding,muziek, DVD's en tal van huishoudelijke producten worden verkocht.KOMEND WEEKEND

  De gezelligste Aziatische jaarmarktin de regio staat op Akkerhof

  Het is een markt voor koopjes. In de avonduren is de Pasar Malam hetcentrum van de avondhandel en fungeert de markt als toeristische attractie.Afgelopen jaar organiseerde Winkelcentrum Akkerhof een speciaal aan Spijkenisseaangepaste Pasar Malam. Deze Aziatische braderie was een groot succes. Het wasvoor het bestuur van winkeliersvereniging Akkerhof aanleiding om het dit jaar noggroter aan te pakken. De komende Pasar Malam op Winkelcentrum Akkerhof zal wor-den gehouden op zaterdag 25 en zondag 26 juni (aankomend weekend). Een grootaantal winkels - gevestigd in het winkelcentrum - zullen deze zondag ook geopendzijn. De toegang tot het evenement is GRATIS. Zowel met de bus als met de metro iswinkelcentrum Akkerhof uitstekend bereikbaar. Het winkelcentrum is pal gelegen bijde ingang (tevens uitgang) van metrostation De Akkers. Het metrostation mondt uit ophet grote centrale buitenterrein van het winkelcentrum.

  Tijdens de Aziatische marktvindt er meerdere malen op dedag een demonstratie plaatsvan de Pencak Silat. Het iseen verzamelnaam voor tra-ditionele Indonesische krijgs-kunsten. Het is een vechtsportwaarbij fysieke en geestelijkeontwikkeling hand in handgaan. Er zijn meer dan 150verschillende stijlen. Pencakstaat voor beweging metgecontroleerde, soepelelichaamsbeheersing die sierlijkis. Silat staat voor bliksem-snelle beweging, gebaseerdop hardheid met als doelverdediging, neutraliseringen tegenaanval.

  Aankomend weekend - zaterdag 25 en zondag 26 juni -organiseert winkelcentrum Akkerhof een groots opgezetteAziatische jaarmarkt. Met talloze kraampjes vol met exoti-sche producten, tropische lekkernijen en entertainmentneemt Akkerhof u mee naar Aziatische sferen. De PasarMalam van Akkerhof is niet zo maar een braderie. Metoverheerlijke oosterse gerechten, Indonesische klankenen gezellige kraampjes worden zintuigen geprikkeld en isde Aziatische braderie op Akkerhof een gezellig uitje voorde hele familie. Ook de winkeliers van het winkelcentrumzijn van de partij. Het gehele weekend zijn de deuren vanhet winkelcentrum en de winkels geopend . Speciaal voorde bezoekers op zondag zijn er op zondag 26 juni speci-ale zondagsaanbiedingen.

  AKKERHOF EEN BIJDEHAND WINKELCENTRUMBEZOEK ONS OOK OP WWW.AKKERHOF.NL INFO@AKKERHOF.NL

  Met de neusin de boter.

  DemonstratiePencak Silat

  Walter van t Oosten

  26 juni van 12:00 - 17:00 KOOPZONDAGOP WINKELCENTRUM AKKERHOF

  OP ZONDAG 26 JUNI SPECIALEZONDAGSAANBIEDINGEN TIJDENS DEPASAR MALAM. KNIP DE BONNEN UITEN PROFITEER VAN METERSHOOGVOORDEEL.

  OPENINGSTIJDEN PASAR MALAMZaterdag 25 juni 10:00 - 17:00 uurZondag 26 juni 11:00 - 17:00 uur

 • AKKERHOF EEN BIJDEHAND WINKELCENTRUMBEZOEK ONS OOK OP WWW.AKKERHOF.NL INFO@AKKERHOF.NL

  Pasar Malam Katern Winkelcentrum Akkerhof Spijkenisse

  25 & 26 JUNI

 • BANKETBAKKERIJ SMEETSSpecialiteit Hazelinotaarten

  WINKELCENTRUM AKKERHOF, SPIJKENISSE Tel: 0181 - 633378,www.banketbakkerijsmeets.nl

  AKKERHOF EEN BIJDEHABEZOEK ONS OOK OP WWW.AKKERH

  Opzaterdag 25en zondag

  26 juni

  Teennagels, French Pedicurevoor

  Voor de kids op zaterdag 25 en zondag 26 Juninagelstempels voor 0,25 per nagel.25,00 i.p.v. 35,00

  Egt Jij! Nagelstyliste is gevestigd inZonnestudio Sunline aan de Zomerakker 93-97

  Telefoon 06-55791798 / 0181-687388

  LET OP!Gevestigd inZonnestudioSunlineTIJDENS PASAR MALAM

  OP ZONDAG 26 JUNI VOORIEDERE KLANT

  AANBIEDING ALLEEN GELDIGOP ZONDAG 26 JUNI

  LENTEAKKER 130-132, 3206 TB SPIJKENISSETEL: 0181 - 673191

  Hazelinotaart 7,40

  3+1GRATIS

  Gevulde koeken

  2,95Deens luxe

  BANKETBAKKERIJ SMEETSS p e c i a l i t e i t H a z e l i n o t a a r t e n

  WINKELCENTRUM AKKERHOF, SPIJKENISSETel: 0181 - 633378, www.banketbakkerijsmeets.nl

  Plantenbeurs is gevestigd aan: Winterakker 14 a,

  telefoon 0181 68 73 03 fax 0181 68 73 01

 • HAND WINKELCENTRUMRHOF.NL INFO@AKKERHOF.NL

  RUIME PARKEER-GELEGENHEID.

  DE HELE DAG VERSGEBAKKEN BROOD.

  RUIM AANBOD VERSEPRODUCTEN

  KOM OPZATERDAG

  25 JUNINAAR DE

  PASAR MALAMOP AKKERHOF

  KOM OPZONDAG 26 JUNI

  NAAR DEPASAR MALAM

  INCLUSIEFKOOPZONDAG

  TIJDENS DEPASAR MALAMALLE ZIPPOS

  30%KORTING

  ZONDAG VAN 12.00TOT 17.00 UUR GEOPEND

  AANBIEDING

  ALLEEN GELDIG

  OP ZONDAG

  Molendijk VleespaleisWinterakker 2, 3206 TG Spijkenisse

  Tel: 0181-637258 - www.molendijkvleespaleis.nl

  OPENINGSTIJDEN MA. T/M VR. 9.00 - 17.30 UUR ZA. 8.30 - 16.00 UUR

  KIPPENPOTEN

  KILOMAXIMAAL2 KILOPER BON 1.95

  Primera Akkerhof De kansspelenwinkelier

  Winterakker 34, 0181-637337

 • Pasar Malam Katern Winkelcentrum Akkerhof Spijkenisse

  De lekkerste Indonesischesats vindt u aankomendweekend op de Pasar Malamvan Akkerhof. De sat is vanoorsprong een Indonesisch enMaleisisch gerecht, bestaandeuit drie of meer stukjes geroos-terd vlees op een dunnehouten spies. Deze spies ismeestal van bamboe. InMaleisi en Singapore wordt delekkernij satay genoemd. Alsbasis voor de Indonesischelekkernij kunnen verschillendesoorten vlees worden gebuikt.Over het algemeen wordtvarkensvlees (sat babi) en kip(sat ajam) gebruikt. Maar ookgeit (sat kambing) en garnaal(sat udang) wordt gebruikt. InIndonesi wordt sat vaaklangs de kant van de wegbereid en verkocht.

  Wilt u na de Pasar Malam vanAkkerhof nog een keer nagenietenvan Indonesische sat? Dan moet uhet speciale Indonesische gerechtmaar eens proberen:

  800 gram varkenshaas of kipfilet -teentje knoflook - verse gember(duimkootje groot) - 1 deciliter ketjapmanis - 1 deciliter olie (mas) - 2 eetle-pels bruine suiker - citroensap (van een1/2 citroen) - peper - zout ensatprikkers.

  Ingredinten voor de saus:Een ui - 1 eetlepel olie - 2 theelepelssambal - 4 flinke eetlepels pindakaas -1 deciliter water (of kokosmelk).

  Ingredinten voor de sat:

  Snijd de varkenshaas of kipfilet inblokken van circa 2 centimeter - schilde gemberwortel en rasp deze - pers deteen knoflook en meng het met de raspvan de gemberwortel (hou 1/3 van hetmengsel apart voor de saus) - Vermengde rest met ketjap, olie, suiker, citroen-sap, peper en wat zout en 2 eetlepelswater tot een marinade - leg het vleesin de marinade en laat het minstens 1uur intrekken - rijg vervolgensde blokjes aan deprikkers en laat het goeduitlekken - zeef de mari-nade en bewaar hetvocht - gril de sats op deBBQ of in een grillpan.

  Bereiding vleesSnipper de ui en fruit deze in de olie -voeg het overgeblevengember/knoflook mengstel en de sam-bal - voeg als laatste het marinade-vocht erbij en de pindakaas - verwarmhet mengsel al roerende en voegvoorzichtig het water of de kokosmelk

  erbij tot eenmooie gladdesaus. Laat de

  saus nietkoken!

  Bereiding saus

  Lekker thuis sat maken

  AKKERHOF EEN BIJDEHAND WINKELCENTRUMBEZOEK ONS OOK OP WWW.AKKERHOF.NL INFO@AKKERHOF.NL

  Budha's in verschillendesoorten en maten

  Op de Aziatische kramen zult uals bezoeker een groot aantalbudha's in verschillende soortenen maten gaan tegenkomen.Boeddha was een spiritueel leiderdie waarschijnlijk leefde 6eeuwen voor Christus in Nepal.De titel Boeddha wordt gegevenaan iemand die op eigen krachtverlichting heeft bereikt.Boeddha werd geboren ineen hindoe-familie.

  Wajangpoppen inovervloed