Airhawk informatie

of 1 /1
Longer Rides Start Here Lange ritten zonder gevoelloze benen KvP Motor Magazine - Sweden www.airhawk.eu AIRHAWK MEDIUM AIRHAWK LARGE AIRHAWK SMALL AIRHAWK-zitkussen - nooit meer slapende benen! 5.000 km op de motor zonder verdoofd gevoel in het zitvlak? Dat is nu mogelijk, dankzij een ergonomisch zitkussen! Op de jaarlijkse bijeenkomst van de Zweedse BMW MC-club in Björkliden heeft de verslaggever van ons ledenblad het zitkussen Airhawk Comfort Seating getest. Hij gebruikte het kussen tijdens zijn tocht van Skåne in Zuid-Zweden naar Narvik in het hoge noorden – en terug. Het zitkussen, verkrijgbaar in drie maten, wordt op een normal mo- torzadel gelegd. Het is gemaakt van anti-allergeen neopreen en voorzien van een wasbare hoes met en anti- sliplaag en bevestigingslussen om het kussen stevig vast te kunnen zetten. Het principe is simpel. Het kussen bestaat uit meerdere opblaasbare luchtcellen die onderling in verbinding staan. Zij verdelen de druk over het gehele zitvlak en zorgen ervoor dat een goede doorbloeding gewaarborgd blijft. Onze razende reporter kreeg het zwaar te verduren op de kapotgevroren we- gen in Noord-Zweden. Gelukkig bleek de schokdemping van de luchtcellen uitstekend. Bovendien had hij dankzij het kussen amper last van trillingen. Het gewicht van de motorrijder speelt geen rol: de hoeveelheid lucht kan individueel worden ingesteld door via een ingebouwd ventieltje lucht in te blazen. Zo kan iedereen zijn of haar perfecte kussen maken. Het effect was verbluffend goed, en dat uren achtereen. Vooral voor mensen die snel last hebben van zadel- pijn is dit kussen een echte aanrader. Dezelfde drukontlastende technologie, de zogenaamde Dry Flotation, wordt overigens ook toegepast in de zorg- sector en in verpleeginrichtingen, onder meer voor rolstoelen. Van be- lang voor mensen die klein van stuk zijn is het feit dat het zadel mét kussen slechts 1-1,5 cm hoger is dan normaal. De nadelen? De prijs – het kus- sen kost zo´n 109 euro. Maar zoveel mag goed zitcomfort zonder zadel- pijn of slapende benen wel kosten… Kenneth Larsson

Embed Size (px)

description

Informatie over Airhawk luchtkussens voor motorfietszadels

Transcript of Airhawk informatie

 • Longer Rides Start Here

  Lange ritten zonder gevoelloze benen

  KvP Motor Magazine - Sweden

  www.airhawk.eu

  AIRHAWK MEDIUMAIRHAWK LARGE AIRHAWK SMALL

  AIRHAWK-zitkussen- nooit meer slapende benen!

  5.000 km op de motor zonder verdoofd gevoelin het zitvlak?

  Dat is nu mogelijk, dankzij een ergonomisch zitkussen!

  Op de jaarlijkse bijeenkomst van de Zweedse BMW MC-club in Bjrkliden heeft de verslaggever van ons ledenblad het zitkussen Airhawk Comfort Seating getest. Hij gebruikte het kussen tijdens zijn tocht van Skne in Zuid-Zweden naar Narvik in het hoge noorden en terug.

  Het zitkussen, verkrijgbaar in drie maten, wordt op een normal mo-torzadel gelegd. Het is gemaakt van anti-allergeen neopreen en voorzien van een wasbare hoes met en anti-sliplaag en bevestigingslussen om het kussen stevig vast te kunnen zetten.

  Het principe is simpel. Het kussen bestaat uit meerdere opblaasbare

  luchtcellen die onderling in verbinding staan. Zij verdelen de druk over het gehele zitvlak en zorgen ervoor dat een goede doorbloeding gewaarborgd blijft.

  Onze razende reporter kreeg het zwaar te verduren op de kapotgevroren we-gen in Noord-Zweden. Gelukkig bleek de schokdemping van de luchtcellen uitstekend. Bovendien had hij dankzij het kussen amper last van trillingen.

  Het gewicht van de motorrijder speelt geen rol: de hoeveelheid lucht kan individueel worden ingesteld door via een ingebouwd ventieltje lucht in te blazen. Zo kan iedereen zijn of haar perfecte kussen maken.

  Het effect was verbluffend goed, en dat uren achtereen. Vooral voor mensen die snel last hebben van zadel-pijn is dit kussen een echte aanrader.Dezelfde drukontlastende technologie,de zogenaamde Dry Flotation, wordt overigens ook toegepast in de zorg-sector en in verpleeginrichtingen,

  onder meer voor rolstoelen. Van be-lang voor mensen die klein van stuk zijn is het feit dat het zadel mt kussen slechts 1-1,5 cm hoger is dan normaal.

  De nadelen? De prijs het kus-sen kost zon 109 euro. Maar zoveel mag goed zitcomfort zonder zadel-pijn of slapende benen wel kosten

  Kenneth Larsson