Afstuderen en dan... 2015 - 2016

6
3 AFSTUDEREN EN DAN… 2017-2018

description

 

Transcript of Afstuderen en dan... 2015 - 2016

Page 1: Afstuderen en dan...  2015 - 2016

3

AFSTUDEREN EN DAN…2017-2018

2038

000_

HB

2017

Page 2: Afstuderen en dan...  2015 - 2016

4

Na je afstuderen ben je alumnus of alumna van de Vrije Universiteit. Je hoort bij onze VU Alumni Community, een netwerk van meer dan 95.000 afgestudeerden.

VOOR ONZE ALUMNINa het behalen van je bul blijven wij graag onze wetenschappelijke kennis en netwerk met je delen. Onder AANBOD VOOR ALUMNI vind je workshops, lezingen en activiteiten als loopbaancoaching en terugkomdagen die we speciaal voor alumni organiseren. Als alumnus profiteer je ook van voordelen zoals toegang tot wetenschappelijke artikelen, korting op sporten en theatervoorstellingen in Uilenstede, en VU MAGAZINE ons alumniblad en alumniplatform in één.

WE ZIEN JE GRAAG TERUGJe bent meer dan welkom om gastcolleges te geven, studenten te begeleiden of je kennis te delen over het werkveld ten behoeve van onze opleidingen. Zo help je de studenten van nu om na te denken over hun beroepskeuze, geef je kennis en ervaring door die je misschien tijdens je studie zelf had willen hebben. Kortom, we houden graag CONTACT.

WELKOM BIJ DE VU ALUMNI COMMUNITY

WWW.VUMAGAZINE.NL

GEFELICITEERD MET HET BEHALEN VAN JE BUL!

2

Page 3: Afstuderen en dan...  2015 - 2016

5

IN DEZE FOLDER VIND JE INFORMATIE DIE BELANGRIJK IS OM TE WETEN ALS JE JE STUDIE AAN DE VRIJE UNIVERSITEIT AFRONDT:

UITSCHRIJVING EN TERUGGAVE VAN COLLEGEGELD PAG 4

STUDIEFINANCIERING EN OV-KAART STOPZETTEN PAG 4

VUVERENIGING PAG 5

CONTACTGEGEVENS PAG 6

3

Page 4: Afstuderen en dan...  2015 - 2016

6

UITSCHRIJVEN AAN HET EIND VAN EEN COLLEGEJAAR Het collegejaar eindigt op 31 augustus. Als je in juni, juli of augustus afstudeert en je je niet (her)inschrijft voor het nieuwe collegejaar, word je per 31 augustus automatisch uitgeschreven. In de maand augustus kun je je niet meer uitschrijven voor het lopende collegejaar.

UITSCHRIJVEN IN DE LOOP VAN HET COLLEGEJAARBehaal je in de loop van het collegejaar je bachelor­ of mastergetuigschrift en ga je niet (meteen) verder studeren aan de VU, dan kun je je uitschrijven aan het eind van de maand waarin je slaagt voor het examen. Informeer bij het aanvragen van je getuigschrift naar je afstudeerdatum. Ga vervolgens naar Studielink en geef aan dat je aan het eind van de maand waarin je afstudeerdatum valt uitgeschreven wilt worden en geef als reden op dat je afstudeert.Je kunt er ook voor kiezen om op een latere datum uitgeschreven te worden. Geef in dat geval in Studielink aan per wanneer je je wilt uitschrijven.Als je geen uitschrijfverzoek via Studielink indient, dan blijf je de rest van het collegejaar ingeschreven staan.

TERUGGAVE COLLEGEGELDEventueel teveel betaald collegegeld voor de maanden waarin je niet meer ingeschreven bent, wordt na uitschrijving automatisch gerestitueerd. Dit geldt alleen bij een inschrijving als student en als je geen andere VU­opleiding meer volgt. De restitutie bedraagt per maand 1/12 van het collegegeld. We restitueren niet bij uitschrijving per 1 juli of per 1 augustus.

STUDIEFINANCIERING EN OV-KAART STOPZETTENOntvang je studiefinanciering en een OV­kaart en schrijf je je uit voor je opleiding? Dan is het belangrijk dat je je studiefinanciering (www.mijnduo.nl) en OV­kaart (www.studentenreisproduct.nl/stopzetten) tijdig stopzet.

UITSCHRIJVING EN TERUGGAVE COLLEGEGELD

DE STUDIE- EN STUDENTADMINISTRATIE HANDELT JE UITSCHRIJFVERZOEK VERDER AF EN VERZORGT DE RESTITUTIE VAN HET COLLEGEGELD. JE ONTVANGT OVER DE UITSCHRIJVING EN RESTITUTIE EEN DIGITALE BEVESTIGING VIA STUDIELINK.

4

Page 5: Afstuderen en dan...  2015 - 2016

1

DOE MEE MET VUVERENIGING

MAATSCHAPPELIJK NETWERK VOOR IEDEREEN DIE EEN BAND HEEFT MET VU EN VUMC

ONTMOET INTERESSANTE WETENSCHAPPERSBezoek onze lezingen en debatten over actuele, maatschappelijke en levens­beschouwelijke onderwerpen. Verdiep zo je kennis en houdt deze up to date.

DRAAG BIJ AAN DE VU- EN VUmc-GEMEENSCHAPOndersteun de subsidiering van beurzen voor studenten, projecten die onderwijs en onderzoek ten goede komen en bijzondere leerstoelen.

DOE MET ONS MEEHelp met jouw kennis bij het organiseren van onze activiteiten en het verbreden van ons netwerk.

MEER WETEN? LID WORDEN?

WWW.VUVERENIGING.NL

5

Page 6: Afstuderen en dan...  2015 - 2016

Alumni Relaties

WWW.VUMAGAZINE.NL

[email protected]

Studie­ en Studentadministratie

WWW.VU.NL/STUDENTENDECANEN

De Boelelaan 1105, AMSTERDAM

020 59 85020

[email protected]

Vuvereniging

WWW.VUVERENIGING.NL

CONTACTGEGEVENS

6 2038

000_

HB

2017