Activak zomerbrochure 2014

56
Jeugdvakanties Paard- en ponykampen • Dolfijnenkamp • Safarikamp • Duinrellkamp • Mediakamp • Eftelingkamp • en nog veel meer … www.activak.be vu: Van Nuffel Johan, Bredabaan 39 – 2170 Merksem Voor kinderen en jongeren van 3 tot 17 jaar België - Belgique P.B. 2099 Antwerpen X 8/6354 Activak vzw, Bredabaan 39, 2170 Merksem, Tel. 03 569 98 42 [email protected]

description

Hier kan je de nieuwste zomerbrochure terugvinden van Activak vzw.

Transcript of Activak zomerbrochure 2014

Page 1: Activak zomerbrochure 2014

Jeugdvakanties

Paard- en ponykampen • Dolfijnenkamp • Safarikamp • Duinrellkamp • Mediakamp • Eftelingkamp • en nog veel meer …

www.activak.be

vu: V

an N

uff

el J

oh

an, B

red

abaa

n 3

9 –

2170

Mer

ksem

Voor kinderen en jonge

ren van 3 tot 17 jaar

België - BelgiqueP.B.

2099 Antwerpen X8/6354

Activak vzw, Bredabaan 39, 2170 Merksem, Tel. 03 569 98 42 [email protected]

Page 2: Activak zomerbrochure 2014

VoorwoordHet is weer voorbijgevlogen in 2013. Een feestjaar voor ons 15-ja-rig bestaan dat nog lang in ons geheugen gegrift zal staan. Vele superblije kindjes, ouders, animatoren die we tegenkwamen op onze kampen.We hebben er van genoten, en na een prachtige terugkomdag waar honderden kinderen hun animatoren terugzagen, zijn we er weer ingevlogen. The sky is the limit, en deze denkwijze hebben we ook in 2014 meer dan doorgetrokken. Vertrekkende vanuit de massa evalua-ties en de leuke ideeën van de kinderen zelf kwamen we tot een aantal zeer verrassende kampen.Er werd tientallen keren aangegeven dat onze jeugd eens graag een naaikamp wil, waarbij ze een eigen kledingstuk kunnen maken. Wel, even een brainstorm met ons creatief team, en het fashionkamp was geboren. Ook het succes van het superkix kamp van vorig jaar vraagt zeker naar een vervolg. We hebben de kleine hoekjes ervan afgeschaafd, en zijn tot een nog beter kamp gekomen. Glowgolf en tubbing is er nu mee bijgestoken, ook op vraag van onze deelnemers. Ook het succes van de kleuterkampen vroeg om uitbreiding. Vorig jaar zat alles vol, en daarom hebben we voor 2014 er weer een aantal leuke nieuwe kleuterkampjes toegevoegd.Wat dacht je van een ezel-kleuterkamp op de supergezellige giteane in Maarkedal ? Of wie net een beetje verder wil gaan, kan terecht op het unieke Efteling-sprookjeskamp waarbij we met een huifkar naar de Efteling gaan om ons onder te dompelen in de sprookjes en de superleuke attracties. Efteling zeg jij ? Enkel voor kleuters ? Neen !! Voor onze 7-11 jarigen hebben we een exclusief efteling-kamp in elkaar gestoken, waarbij we 3 dagen de Efteling gaan ontdekken en ons een hele week gaan amuseren op alle toffe attracties. Hier moet je bij zijn !

Verder zijn er natuurlijk een heleboel ‘oude bekenden’ terug aan-wezig, maar die zullen jullie zelf wel ontdekken in deze mooie brochure.Om de brochure een beetje overzichtelijk te maken, werken we met kleurenpagina’s per leeftijdsgroep. Je kan de kleuren hier onder het voorwoord terugvinden, maar hou er wel rekening mee dat sommige leeftijden in verschillende categorieën voorkomen.Dus lees ook zeker de leeftijdsindicatie onder aan het kamp zelf. Zo, we gaan je niet langer tegenhouden, en nodigen je uit om de brochure rustig door te nemen. Wil je meer info, kan je steeds surfen naar www.activak.be.Verder willen we iedereen bedanken voor uw vertrouwen in onze organisatie, en we gaan ons uiterste best doen om de kleine kinderdromen de komende vakanties in vervulling te doen gaan. Het Activak-team 2014

Activak vzw • Bredabaan 39 • 2170 MerksemTel.: 03-569 98 42 • Fax.: 03-569 98 [email protected] • Ondnr. 0464 813 013

Foto’s online: of scan:

www.facebook.com/activakvzw

• Voorwoord & info

• 3-6 jarigen

• 5-12 jarigen

• 7-14 jarigen

• 12-17 jarigen

• Buitenlandse kampen

Ontdek onze QR-codes voor extra‘mobiele’ info!

Aangezien we als jeugdorganisatie met onze tijd willen meegaan, zal u in deze brochure een heel aantal qr-codes terugvinden die u kan inscannen met uw mobiele telefoon. Zo krijgt u extraatjes te zien over het desbetreffende kamp, bvb link naar een site, filmpjes, extra uitleg, enz.

- 2 -

Page 3: Activak zomerbrochure 2014

Waar staat Activak voor?De missie van Activak is:

Themavakanties?

… Een zinvolle vrijetijdsbesteding te bieden aan kinderen en jongeren; Activak vzw wil een zinvolle vrijetijdsbesteding bieden. Enerzijds door een goed evenwicht te zoeken tussen wat ‘educatief’ en wat ‘plezier ‘is. Anderzijds door kinderen en jongeren samen te brengen, hen aan te sporen om samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen.

… Een doorgedreven themawerking uit te bouwen; Activak vzw wil met een doorgedreven themawerking zoveel mogelijk kinderen en hun interesses aanspreken. Hierbij trachten we zo origineel mogelijk te zijn. Door de themawerking in alle aspecten van het kamp te integreren, willen we ons onderscheiden van andere organisaties.

… Een ontmoetingsplaats te zijn voor kinderen en jongeren; Op haar kampen creëert Activak vzw een plaats waar ‘gelijkgezinden’ elkaar kunnen tegenkomen en zich kunnen in- en uitleven!

… Kinderen en jongeren te stimuleren en bij te staan in het opnemen van verantwoordelijkheid; Activak vzw moet plaats bieden aan kinderen en jongeren om te groeien, een leerplaats zijn waar vriendschap, solidariteit en verantwoordelijkheid kernbegrippen zijn. Hierbij werken we op maat van elke persoon, zodat iedereen zijn of haar uitdaging blijft vinden!

… Kinderen en jongeren te betrekken via inspraak; Activak vzw vindt inspraak belangrijk. We maken ruimte voor participatie door deelnemers en monitoren. Activak vzw wordt op die manier een organisatie voor hen en door hen. Daardoor hopen we op meer betrokkenheid. Anderzijds creëren we daardoor ook een permanente kwaliteitsevaluatie.

… Vooral onvergetelijke momenten te bezorgen aan IEDEREEN; Binnen Activak vzw moet iedereen zijn of haar plekje kunnen vinden, onafhankelijk achtergrond, financiële mogelijkheden, vaardigheden, huidskleur, ...

Activak richt zich op een doorgedreven themawerking in al haar kampen en activiteiten. Dit wil zeggen dat wij de begeleiding aansporen alle activiteiten, spelen en randanimatie te voorzien in thema van het kamp. We verdelen onze kampen onder in 3 categorieën. De dierenvakanties richten zich op alle dierenvrienden onder ons: Slapen bij de beren, dolfijnen aaien of een weekje leven op een boerderij. Omdat ons aanbod aan paardrijkampen zo groot is, beschouwen we dit als een extra categorie. Je kan deelnemen aan een van onze paardrijkampen in Essen, Kerselare of Westerlo, maar ook paardrijtochten in binnen-en buitenland zitten in het programma. En tot slot hebben we nog zeer specifiek onze themavakanties. Geheim agent spelen op CSI-kamp of als kinderchefkok je kookkunsten laten zien.

- 3 -

Info

Page 4: Activak zomerbrochure 2014

Begeleiding

Fiscale watte?

E.h.b.i (eerste hulp bij inschrijven)

We krijgen vaak de vraag: wie is nu juist de begeleiding van ons kind? Wel, het antwoord is altijd hetzelfde. De begeleiding van onze kampen wordt voorzien door animatoren en hoofdanimatoren die hiervoor allemaal een opleiding hebben gevolgd.

Na het volgen van een weeklange cursus (hoofd)animator in het jeugdwerk, waarin alle noodzakelijke kennis aan bod komt, komen de vrijwilligers op onze kampen terecht. Zij zijn bijgevolg allemaal in het bezit van een attest (hoofd)animator in het jeugdwerk het welke wordt uitgereikt door de Vlaamse overheid.

Alle kinderen tot en met 11 jaar die met ons mee op kamp gaan, krijgen na afloop van het kamp een fiscaal attest toegestuurd. Dit fiscaal attest geeft recht op een belastingvermindering van E 11.20 per dag. Voor een hele week kamp komt dit neer op een bedrag van E 67.20. De fiscale attesten worden op vrijdagnacht na het kamp via mail naar u verzonden. Zorg dus steeds dat u alle correcte gegevens aan ons doorgeeft. Zo kunnen er geen fouten gebeuren bij het versturen van deze belangrijke documenten.

Ook nog niet helemaal thuis in de wirwar van inschrijvingsmogelijkheden?Dan hebben we hier voor jou een handig stappenplan.

De makkelijkste manier om in te schrijven is via www.activak.be:

1) Bent u reeds lid? Vul rechtsboven uw logingegevens in en ga verder naar stap 6.2) Bent u nog geen lid? Klik dan in de linker kolom op ‘maak me lid’.3) Vul uw gegevens in en verstuur ze.4) U ontvangt een mailtje met uw logingegevens. 5) Ga terug naar de website en meldt u aan.6) Selecteer in de linkerkolom de leeftijd van uw kind(eren).7) Selecteer één van de categorieën.8) Maak uw keuze uit één van onze talrijke kampen.9) Eens op de pagina van het kamp gearriveerd, klikt u op ‘periodes’10) Selecteer een periode en klik onder ‘inschrijven’ op ‘klik hier’.11) Doorloop de inschrijfmodule en verzend de gegevens12) U bent ingeschreven! U ontvangt een factuur ter betaling van het kamp- en lidgeld.13) Na betaling van de factuur ontvangt u via mail een laatste info van het kamp.

Heb je liever iemand aan de lijn om jou te helpen bij het verwerken van je inschrijving? Dan kan je uiteraard ook steeds telefonisch inschrijven via 03/569 98 42.

- 4 -

Page 5: Activak zomerbrochure 2014

Flits, flits…foto’s!

Intern of extern?

Dagindeling

Als extraatje naar de ouders toe proberen wij elke week van de zomervakantie zo snel mogelijk al enkele foto’s van hun op kamp gaande kroost online te plaatsen. Waar kan u terecht voor deze foto’s en andere updates?

Op de facebookpagina van Activak (www.facebook.com/activakvzw) worden alle foto’s per week en locatie geordend. Komen ze niet doorheen de week op onze facebookpagina? Geen paniek, dan zullen ze na het kamp zeker allemaal daar verschijnen. Beschikt u nog niet over facebook? Dan kan u de foto’s ook allemaal terugvinden op onze website.

Standaard worden de meeste van onze kampen in interne formule georganiseerd. Dit wil zeggen dat alle kinderen blijven overnachten ter plaatse. Omdat we weten dat niet alle kinderen graag ’s nachts van huis weg zijn, bieden we ook enkele van onze kampen aan in externe formule.

De kinderen worden dan ’s ochtends vroeg naar de kamplocatie gebracht en kunnen ’s avonds daar weer opgepikt worden. Welke van onze kampen ook in externe formule

worden gegeven, wordt in het voorjaar bekend gemaakt. Hiervoor houdt u best de website www.externekampen.be in de gaten.

Wel eens benieuwd hoe een dagje op kamp er aan toe gaat?

08.00 – 08.30 uur: Opstaan, slaapkop!08.30 - 10.00 uur: Lekker ontbijten en nadien natuurlijk de afwas.10.00 - 12.00 uur: Activiteit voormiddag12.15 - 13.00 uur: Een heerlijke lunch van onze geweldige kookploeg.13.00 – 13.45 uur: Spelletjes spelen, rusten en een beetje vrije tijd.14.00 - 17.30 uur: Activiteit namiddag18.00 - 19.00 uur: Aan tafel!19.00 - 21.30 uur: De animatoren hebben nog een leuke avondactiviteit voorbereid.21.30 - 22.00 uur: Omkleden, douchen, tandenpoetsen en dan oogjes dicht en mondjes toe. Slaapwel!

- 5 -

Info

Page 6: Activak zomerbrochure 2014

- 6 -

Wij bieden u:- Een handig kookdraaiboek om je wegwijs te maken in het koken- Vijfdaagse kampen met verschillende leuke thema’s- Een leuke korting als je eigen kind meegaat op kamp- Dankbare en gelukkige kinderen die met hun glimlach jouw dag goed maken

- Een toffe, ontspannende en te gekke ervaring- Unieke kansen om nieuwe mensen te ontmoeten- Een eerlijke vrijwilligersvergoeding

Nog zoveel meer ...

Profiel:- enthousiaste student, kookouder, kookgrootouder... of kookploeg- ervaring in de keuken is een vereiste- een rijbewijs B en eigen wagen is een meerwaarde

Wij zoeken enthousiaste kookploegen die graag dé week van hun leven willen beleven op één of meerdere van onze vakanties. Jaarlijks gaan er duizenden kindjes mee op onze binnenlandse vakanties. Deze mondjes dienen gevoed te worden, en daarvoor zoeken we nieuwe kookploegen.

Ben jij dus goed in de keuken of wil je graag ervaring opdoen in de keuken, hou je van werken tussen de kinderen en jongeren, en ben je komende zomer een weekje vrij ? Mail dan als de bliksem naar [email protected]. Je gegevens komen in onze database en wij houden je op de hoogte van info-avonden, workshops, vrije plaatsen en mogelijkheden.

Jij ook kookploeg de komende zomer?

Page 7: Activak zomerbrochure 2014

Nieuw

- 7 -

Jij bent het vast ook beu om altijd maar te horen te krijgen dat je nog te jong bent om op kamp te gaan! Dat is vanaf nu gedaan, want met onze kleuterkampen pakken we uit met een programma speciaal voor onze jongste vriendjes! Alle 3 - 6 jarigen zijn welkom om samen met onze animatoren op ontdekkingstocht te gaan en - lekker spannend - 2 nachtjes niet in hun eigen bedje te slapen. Mama en papa zullen ons dus eventjes moeten missen.

Maar dat kan geen probleem zijn, hoor! Met al hun ervaring en kennis vangen onze kleuteranimatoren de deelnemertjes goed op. Ze nemen de dagelijkse zorgen over, hangen de zotte clown uit tijdens de leukste spelletjes en knutselactiviteiten en verzorgen de kleine en grote pijntjes. Om het voor de kleuters zo aangenaam mogelijk te maken, lassen ze een dagelijkse routine in met genoeg drink-, eet- en uiteraard plaspauzes. Zo kan je jouw kleine ontdekker ook met een gerust hart op kamp laten gaan!

Een stoere ridderhelm en een zwaard of een prachtig prinsessenkleed en een feeënhoed! Jullie zullen er ongetwijfeld fantastisch uitzien. Onze stoere ridders trekken ten strijde tegen woeste draken en stoute overvallers om het leven van de lieve prinsessen te redden. Bedenk maar al snel een mooi knutselwerkje om aan je koene redder af te geven! Samen met de animatoren trekken we 3 dagen weg van huis en wagen we ons aan een nieuw avontuur met leuke zoektochten, prachtige knutselwerkjes en spannende reddingen! Blink je zwaard maar op of haal je feeënhoed vanonder het stof, want wij wachten op jou in ons kasteel!

Ze zijn zo schattig, ze zijn zo lief … en deze keer hebben we het niet enkel over onze kleutertjes zelf, maar ook over de ezeltjes die op ons wachten.We laten ons mama en papa even voor drie daagjes thuis, en trekken naar de supergezellige Giteane te Maarkedal. In deze gezellige boerderij woont Christa, en zij is daar de gastvrouw voor onze kleuters.Drie dagen dompelen we ons onder in het boerderijleven, en genieten volop van de dieren en de natuur. Uiteraard mag een ezeltjestocht op de rug van onze vriendjes niet ontbreken.En daarbuiten gaan we ons eigen brood bakken. Als dat niet leuk gaat worden.Om het geheel af te sluiten, hebben onze animatoren de tofste spelletjes voor jullie klaargezet. Het wordt een week om nooit te vergeten.

Wat is het fijn om nog klein te zijn !

Kleuter-ezeltjes

Ridders en prinsessen

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Giteane Maarkedal 21/07 – 23/07/2014 3 – 6 jaar €130

Giteane Maarkedal 23/07 – 25/07/2014 3 – 6 jaar €130

3 tot 6 jarigen

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Heidepark Waasmunster 28/07 – 30/07/2014 3 – 6 jaar €99

Heidepark Waasmunster 30/07 – 01/08/2014 3 – 6 jaar €99

Page 8: Activak zomerbrochure 2014

3 tot 6

jarige

n

Nieuw

- 8 -

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Klokkenweide Loon op Zand (NL) 14/07 – 16/07/2014 3 – 6 jaar €145

Klokkenweide Loon op Zand (NL) 16/07 – 18/07/2014 3 – 6 jaar €145

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Heidepark Waasmunster 07/07 – 09/07/2014 3 – 6 jaar €99

Heidepark Waasmunster 09/07 – 11/07/2014 3 – 6 jaar €99

Bekijk nu al een sprookje.

Di, Da, Dora! Wie kent haar niet? Of haar vriendje Diego? Zij hebben dringend jouw hulp nodig om een supergeheime missie tot een goed eind te brengen. Samen met Dora, Diego en Boots trekken we een onbekende wereld in om de geheime missie tot een goed einde te brengen. Onze animatoren staan al te springen om mee op avontuur te gaan. Jij ook? Trek dan maar snel je avonturiersbroek aan, neem je zaklamp klaar en stippel alvast de route uit, want wij gaan op pad! Dora en Diego zullen je met veel plezier opwachten!

“Er was eens…”, zo begint toch elk goed sprookje! Grote draken, kleine dwergen, bloedmooie prinsessen en stoere prinsen beleven de spannendste zoektochten en mooiste liefdesverhalen.Kom terecht in ons levensecht sprookje en beleef samen met al deze wonderbaarlijke personages de reis van je leven.

Onze lieve animatoren nemen ons mee op sleeptouw doorheen sprookjesbossen en langs betoverde paddenstoelen. En als kers op de taart gaan we samen met hen een hele dag op bezoek in de Efteling* met de huifkar want…Sprookjes bestaan!

*Voor deze uitstap nemen we nog extra begeleiding mee de dag dat ze naar de Efteling gaan.

Sprookjes uit de Efteling

Op avontuur met Dora en Diego

Page 9: Activak zomerbrochure 2014

3 tot 6 jarigen

Nieuw

- 9 -

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Carrousel Vollezele 25/08 – 27/08/2014 3 – 6 jaar €105

Carrousel Vollezele 27/08 – 29/08/2014 3 – 6 jaar €105

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Carrousel Vollezele 11/08 – 13/08/2014 3 – 6 jaar €105

Carrousel Vollezele 13/08 – 15/08/2014 3 – 6 jaar €105

Bob de Bouwer .... KUNNEN WIJ HET MAKEN ....Bob de Bouwer .... NOU EN OF !!!

Tiiiii Taaaa Tiiiiii Taaaaa! Opgepast de brandweerwagen komt eraan, iedereen opzij! Droom jij er ook al je hele leven van om bij de brandweer te gaan? Dan is dit het juist moment. Om ons helemaal op te leiden tot echte brandweermannen en –vrouwen komt Brandweerman Sam ons speciale brandweerlessen geven. Maar oh ow, wat gebeurt daar nu weeral? Die ondeugende Norbert Puck heeft weer iets uitgestoken! Gelukkig heeft Brandweerman Sam jullie al veel geleerd, zodat jullie samen met hem Norbert uit de nood kunnen helpen! Het worden 3 dagen vol leuke en spannende spelletjes, stoere blusopdrachten en nieuwe vriendjes. Vraag aan mama of papa dat ze je snel inschrijven, zodat jij zeker niet ontbreekt op dit avontuurlijke kamp!

Dit stukje tekst zal jullie waarschijnlijk wel bekend in de oren klinken, en terecht ! Deze driedaagse kleutervakantie zal dan ook volledig in het teken staan van het populaire figuurtje Bob de Bouwer.Samen met onze animatoren gaan we op verschillende manieren constructies maken, en zo onze eigen kunstwerken bouwen. Super toch ! Wat dacht je van een groot piratenschip in Clics ? Of je eigen raket ? Of gewoon een megatoren in elkaar steken ?

Kan je goed met dozen bouwen, of maken we ons eigen kamp in het bos ? Het zijn allemaal mogelijke activiteiten die we deze week kunnen laten passeren. En uiteraard mogen jullie deze driedaagse ook eigen tips geven. Dus neem je overall en je helm alvast uit de kast, en bereid je voor op een super-bouw-kamp !

Bob de Bouwer

Brandweerman Sam

Page 10: Activak zomerbrochure 2014

- 10 -

5 tot 12

jar

igen

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Klein Vossen Montenaken 29/06 – 04/07/2014 5 – 11 jaar €260

Klein Vossen Montenaken 06/07 – 11/07/2014 5 – 11 jaar €260

Klein Vossen Montenaken 20/07 – 25/07/2014 5 – 11 jaar €260

Klein Vossen Montenaken 27/07 – 01/08/2014 5 – 11 jaar €260

Klein Vossen Montenaken 03/08 – 08/08/2014 5 – 11 jaar €260

Klein Vossen Montenaken 17/08 – 22/08/2014 5 – 11 jaar €260

Klein Vossen Montenaken 24/08 – 29/08/2014 5 – 11 jaar €260

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Giteane Maarkedal 27/07 – 01/08/2014 6 – 10 jaar €240

Giteane Maarkedal 03/08 – 08/08/2014 6 – 10 jaar €240

Giteane Maarkedal 10/08 – 15/08/2014 6 – 10 jaar €240

Hiiiiiihiiiiii! Hoor je de pony’s al hinniken? Op boerderij Klein Vossen staan onze kleine paardenvrienden al te wachten op ons. Ben jij nog net iets te klein om op een groot paard te leren paardrijden of vind jij die shetlanders toch oh zo schattig?! Dan ben je bij Klein Vossen aan het juiste adres. Een hele week nemen onze animatoren (én de boer en boerin) ons mee op sleeptouw. We leren alles wat we altijd al willen hebben weten van pony’s. Hoe borstel ik nou juist zo’n pony en kan ik dat doen met mijn gewone haarborstel? Of een tok, wat is dat voor een raar beest? Je komt het allemaal te weten op een speelse manier.We leren zelfs hoe we mooi recht kunnen blijven zitten op de rug van onze shetlander. Daarnaast staan er nog een aantal hele leuke activiteiten op ons te wachten. We doen een ontspannende ponypicknick en houden een heus schoonheidswedstrijd voor shetlanders. Op de boerderij leven nog veel andere dieren die we die week kunnen ontmoeten: een stekelvarken, wasberen en chinchilla’s…geef je ogen maar de kost! Onze lieve animatoren zorgen voor een erg gevulde week, die je nooit meer zal vergeten!

Het is zacht, grijs en heeft lange oren…weet jij al wat het is? Een ezeltje natuurlijk! Ergens diep verscholen in de Vlaamse Ardennen wonen de liefste ezels allemaal bij elkaar op boerderij Giteane. Samen met de eigenares leren we het leven op een ezeltjesboerderij kennen: eten geven, aaien en verzorgen…de ezeltjes hebben niet liever. Uiteraard mogen we ook eens een ritje maken op hun rug.

Zo leiden ze ons onder andere naar een watermolen en langs alle mooiste baantjes in Maarkedal. Daarnaast zijn er natuurlijk nog een heleboel andere taakjes te doen op de boerderij en wij mogen daarbij helpen. We leren de lekkerste soep maken, helpen bij het bakken van het brood en verzorgen mee alle diertjes die er nog rondlopen. Het aards paradijs dus voor ezelvriendjes!

Shetlandervakantie

Ezeltjeskamp

Page 11: Activak zomerbrochure 2014

Nieuw

- 11 -

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Hof ter Pierlapont Loppem 20/07 – 25/07/2014 6 – 12 jaar €265

Hof ter Pierlapont Loppem 27/07 – 01/08/2014 6 – 12 jaar €265

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Klein Vossen Montenaken 13/07 – 18/07/2014 6 – 11 jaar €245

Klein Vossen Montenaken 10/08 – 15/08/2014 6 – 11 jaar €245

5 tot 12 jarigen

Trek snel je laarzen aan en knoop je bolletjeszakdoek maar al vast!Jullie helpen deze week boer Willy met het verzorgen van de pasgeboren kalfjes, knuffelen van de konijntjes, verse eitjes rapen, stalletjes mesten, het varken wassen, paarden berijden, brood bakken, groenten oogsten, een koe melken, een hond leren gehoorzamen, ... Door alle opdrachten op het educatief pierlapad te vervullen, weten we wie tot slimste boer of boerin bekroond wordt. Laat je onderweg niet vangen door de cowboys in het maïsdoolhof! Onze favoriete sport is boerengolf, maar pas op voor de koeienvla! Ook boeren nemen eens een dagje vrij, en dan gaan we op verkenning naar de zee ... een dagje genieten op het strand, en ons super amuseren hoort er uiteraard ook bij !

Salopette? Check! Rubber laarzen? Check! Riek? Check! Ik zie het al…jij bent helemaal klaar voor het leven op de boerderij. Zoveel verschillende dieren als op Klein Vossen ga je nog nooit bijeen gezien hebben op een boerderij. Naast pony’s, konijnen en schapen wonen er daar ook ‘speciale’ dieren zoals een hangbuikvarken, chinchilla’s en zelfs slangen! Geen gewone boerderij dus. Samen met boer Koen en onze animatoren vertoeven we elke dag tussen de dieren.

We leren ze verzorgen, geven ze eten en zorgen voor een propere slaapplaats. Onze animatoren zorgen ook nog voor een hoop leuke dierenactiviteiten, zodat we ons nooit zullen vervelen! Een boerderijvakantie voor kinderen die graag met veel verschillende dieren omgaan!

Boerderijkamp Pierlapont

Boerderijkamp Klein-Vossen

Page 12: Activak zomerbrochure 2014

5 tot 12

jar

igen

- 12 -

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Carrousel Vollezele 10/08 – 15/08/2014 9 – 12 jaar €330

Carrousel Vollezele 24/08 – 29/08/2014 9 – 12 jaar €330

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Verloren bos Lokeren 17/08 – 22/08/2014 6 – 11 jaar €265

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Carrousel Vollezele 10/08 – 15/08/2014 6 – 12 jaar €260

Carrousel Vollezele 24/08 – 29/08/2014 6 – 12 jaar €260

Pardon? Vous parlez le français? Euhm, wablieft, le wat? Dringend tijd om je Frans een opfrissingsbeurt te geven! En waar kunnen we dat beter doen dan in Frankrijk zelf? En dan nog op de allerleukste plek in Frankrijk

Disneyland Parijs! Heb jij altijd wel willen weten hoe je een sprookje vertelt in het frans? Of hoe je op z’n frans moet gillen in al die dolle attracties? Prima, dan is dit helemaal iets voor jou! Elke dag krijgen we 3u les van een gediplomeerde taalleerkracht. En dat is niet zo’n saaie les als op school, maar leuke spelletjes en toffe Disney-activiteiten om ons frans te verbeteren. Daarnaast zorgen onze toffe animatoren voor een hoop activiteiten samen met Assepoester, Tarzan en Rapunzel. Om de ideale oefening te hebben, trekken we een hele dag naar Disneyland Parijs om, in ons beste frans, vriendjes te worden met Mickey Mouse.

Dag lieve vriendjes! Zijn jullie klaar voor een nieuw avontuur samen met alle vrienden van Studio 100? Piet Piraat, Kabouter Plop en de meisjes van K3 staan al te springen om jouw de week van je leven te bezorgen. Samen met de liefste animatoren bezoeken we twee (ja,ja je leest het goed…twee!) Plopsaparken. Plopsa Indoor en Plopsaland De Panne mogen een bezoekje van ons verwachten.We gaan er dollen met de helden van Galaxypark, meevaren op de Scheve Schuit en samen met Mega Mindy de boeven bestrijden. Als je ons niet kan terugvinden in één van de Plopsaparken dan voorzien onze animatoren de leukste studio 100- activiteiten voor ons. Vervelen is dus geen optie! Tot Plops!

Disneyland, waar dromen werkelijkheid worden! Staat dit magische park ook al een tijdje op jouw verlanglijstje? Inschrijven voor het Disneykamp is dan de boodschap! We vertoeven een hele week tussen feeërieke prinsessen als Doornroosje en Sneeuwwitje, gekke figuren als Goofy en Donald Duck en uiteraard kan ook Mickey Mouse niet ontbreken! Als jij alle Disneyfilms uit je hoofd kan vertellen dan ben je zeker aan het juiste adres bij ons! Als topper van de week trekken we een hele dag naar Disneyland Parijs. Zo kom je oog in oog te staan met al jouw helden en kan je zelf ontdekken dat dromen écht werkelijkheid kunnen worden!

Disney en français

Disneykamp

Plopsakamp

Page 13: Activak zomerbrochure 2014

Nieuw

5 tot 12 jarigen

- 13 -

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Klokkenweide Loon op zand (NL) 29/06 – 04/07/2014 7 – 11 jaar €265

Klokkenweide Loon op zand (NL) 13/07 – 18/07/2014 7 – 11 jaar €265

Klokkenweide Loon op zand (NL) 24/08 – 29/08/2014 7 – 11 jaar €265

Sprookjes bestaan. Elke dag!

Efteling is al meer dan zestig jaar een bijzondere wereld vol wondermooie sprookjes, adembenemende attracties en prachtig natuurschoon, waar je nooit raakt uitgekeken.Wil je herinneringen ophalen of nieuwe opdoen? Wandel door het Sprookjesbos waar je lacht om het nieuwste sprookje De nieuwe kleren van de keizer. Stap - als je durft - in de dubbele houten racer achtbaan Joris en de Draak en schreeuw de longen uit je lijf.

Strijk vervolgens neer in de indrukwekkende arena Raveleijn en laat je vanaf begin mei meeslepen in de avonturen van ruiters en raven bij de vernieuwde parkshow Raveleijn. Wat je zeker niet mag missen, is Aquanura; de grootste watershow van Europa! Een spektakel van water, licht en vuur. Gekleurde fonteinen reiken op prachtige Efteling-melodieën tot boven de Pagode. Aquanura vormt het schitterende slot van een sprookjesachtige Efteling-dag.

Ben jij nu al een beetje een dromer en wil jij je helemaal laten betoveren door feeën, draken en sprookjesprinsessen? Dan is dit kamp iets dat je moet gedaan hebben !We trekken 3 volle dagen naar het pretpark: Van Doornroosje tot Langnek en van muzikale paddenstoelen tot een vliegend tapijt! Nestel je onder de sprookjesboom en geniet van de mooiste vertelsels. Daarbuiten proberen we elke show mee te nemen, en blijven we ook eens tot sluitingstijd in het park om van al dit moois optimaal te kunnen genieten.

Ben jij helemaal betoverd? Schrijf je dan snel in voor dit sprookjesachtige kamp, want de plaatsen zijn beperkt tot max 40 gelukkigen per week.

Eftelingkamp

Page 14: Activak zomerbrochure 2014

5 tot 12

jar

igen

- 14 -

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Duin en zee Oostende 17/08 – 22/08/2014 6 – 11 jaar €230

Duin en zee Oostende 24/08 – 29/08/2014 6 – 11 jaar €230

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

’t Pelterke Overpelt 29/06 – 04/07/2014 6 – 12 jaar €250

’t Pelterke Overpelt 17/08 – 22/08/2014 6 – 12 jaar €250

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Heidepark Waasmunster 20/07 – 25/07/2014 6 – 12 jaar €275

3 dingen met een Z die wij helemaal geweldig vinden: Zon, Zandkorrels en natuurlijk de Zee! Jij ook?! Kom dan mee naar Zot aan zee en beleef een dolle week in Oostende. Samen met je vrienden en onze zotte zee-animatoren trekken we van de ene naar de activiteit aan onze Belgische kust. We bouwen er niet alleen de hoogste zandtorens of graven de diepste putten, maar doen ook een heel aantal uitstappen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan één van de garnaalvissers in de Noordzee. Je komt van hen alles te weten wat je altijd al hebt willen weten over garnalen. Of misschien ben jij wel eerder te vinden voor een ritje op de gekke fietsen? Dat zijn fietsen die toch ook weer niet helemaal fietsen zijn. Snap je er niets van? Op kamp kom je het allemaal te weten. Omdat we ook wel enorme waterratten zijn, maar de zee misschien toch net iets te koud is, trekken we ook een halve dag naar een zwembad om ons helemaal te gaan uitleven in het water. Daarnaast staat ook nog een bezoekje aan Earth Explorer op het programma. Geen tijd om stil te zitten dus. En om er nog een schepje bovenop te doen, voorzien de animatoren ook nog de zotste activiteiten voor ons! Wij staan alvast op jouw te wachten vanuit ons zandkasteel!

Jongleren met je knuffels, naar school fietsen enkel op je achterwiel of balanceren op mama’s wasdraad…klinkt dat bekend in je oren? Dan schrijf je je best snel in voor het circuskamp. Want hier kan je een hele week je circuskunstjes oefenen onder begeleiding van échte circusartiesten én in een échte circustent! Je krijgt een hoop nieuwe circustechnieken te zien: leer jongleren, salto’s doen met een diabolo en nog zoveel meer. De artiesten van circus Picolini zijn experts in het circusvak en werken samen met jullie toe naar een exclusieve circusshow. Dus nodig maar alvast jullie mama’s, papa’s, broers en zussen uit…Want zij gaan helemaal versteld staan!

Zie jij je al als tennister in wording? Of wil je zoals Kirsten Flipkens sportvrouw van het jaar worden? Ons tenniskamp is daar de ideale start voor. Of je nu al bakken ervaring hebt of nog nooit een tennisbal van dichtbij hebt gezien, iedereen is welkom. Onze tennis-animatoren hebben voor elk wat wils. Op ons eigen niveau trainen we minstens 2,5uur per dag. Moet jij nog beginnen aan de basis van forehand en backhand of kan kan je je al toeleggen op het perfectioneren van je opslag? Het kan allemaal. Voor je het weet ben je beter dan Kim Clijsters of Serena Williams en kan jij je meten met de top van deze wereld op Wimbledon, Roland Garros of de Australian Open! Naast onze kostbare uren op de court hebben de animatoren ook een heleboel leuke activiteiten voor ons voorzien. Geen kamp voor stilzitters dus! Op naar de tenniscourt!

Zot aan zee

Circuskamp

Tenniskamp

Page 15: Activak zomerbrochure 2014

5 tot 12 jarigen

- 15 -

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Spreedonken Balen 29/06 – 04/07/2014 7 – 12 jaar €195

Heidepark Waasmunster 10/08 – 15/08/2014 7 – 12 jaar €195

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Spreedonken Balen 29/06 – 04/07/2014 6 – 12 jaar €199

Alle cowboys zoeken best maar al een veilige schuilplaats. Want na deze week worden er weer 20 kleine indiaantjes op de wereld losgelaten. Grote Beer en Tedere Veer, onze 2 opper-indianen, verwelkomen jullie graag in hun tipi en laten je kennismaken met hun wereld!

Ze geven je tips bij het sporen zoeken, vertellen de levendige verhalen van hun verre voorouders en tonen je hoe je een metershoge tipi moet opzetten. Op het einde van de week ben jij een ingewijde indiaan en krijg je tijdens een echte namenceremonie je eigen indianennaam. Uch!

Nachtkijker? Check! Camouflage? Check! Overlevingsinstinct? Check! Wij zijn alvast klaar voor het avontuur van ons leven! We trekken een hele week naar een geheime locatie om er onze missie te volbrengen.

Uiteraard krijgen we eerst een opleiding tot geheime agenten. We leren alle mogelijke survivaltechnieken en komen te weten

hoe het leven van een geheim agent eruit ziet: kruipen door de modder, geheime codes oplossen of survivalkoken.

Om helemaal de Mission impossible-ervaring te krijgen, slapen we zelfs een nachtje in een tent! Geen kamp voor doetjes dus!

Mission Impossible

Indianenkamp

Page 16: Activak zomerbrochure 2014

7 tot 14

jar

igen

- 16 -

Wat zeg je? IN HET WATER MET DE DOLFIJNEN?Kan dat zomaar?! Ja, dat kan! Een hele zomer lang wachten de dolfijnen van het Boudewijn-Seapark op ons. In kleine groepjes gaan we samen met een dolfijnentrainer het water in. Hoe dat juist in z’n werk gaat, vraag je?! Wel, met een raar (maar gelukkig waterdicht) pak aan begeven we ons naar een platform in het bassin. Samen met onze vriendjes en de dolfijnentrainer worden we tot aan ons middel neergelaten in het water. De dolfijnen kunnen dus tot vlak bij ons zwemmen. Let wel op: we gaan niet zwemmen bij de dolfijnen, maar zo dicht ga je toch

nog nooit bij een dolfijn geweest zijn! Samen met de dolfijnentrainer leren we dolfijnen dan een nieuw trucje , kunnen we ze aaien en ze van heel dichtbij bestuderen. Als afsluiter van onze dolfijnensessie krijgen we nog onze hoogstpersoonlijke foto samen met 1 van de dolfijnen.De rest van de week hebben we natuurlijk ook helemaal volgepland met leuke activiteiten.

We verkennen 2 volle dagen het Boudewijn Seapark. We gillen de longen uit ons lijf op de leuke attracties of amuseren ons te pletter in Bobo’s indoor. Ook de leuke shows in het park kunnen niet op ons programma ontbreken.De nieuwe dolfijnenshow oogstte in 2013 al veel succes bij onze dolfijnenvrienden… Wil jij hem komen bewonderenin 2014? De zeeleeuwen houden hun show dan weer heel exclusief. Daar mogen we namelijk enkel met ons kamp naartoe! Ineens de ideale gelegenheid om een mooie groepsfoto te nemen bij Jules, de ster van de zeeleeuwen.

Op donderdag krijgen we dan nog een extraatje namelijk een avondje in het park NA sluitingstijd.

We krijgen de dolfijntrainers helemaal voor onszelf en kunnen hen alle vragen stellen die we willen. Na een heerlijk bord frietjes sluiten we deze lange dag af met een spel of een dolfijnenfilm in het park. Heel deze week wordt in een exclusief dolfijnenjasje gegoten door onze spetterende animatoren die jou zullen bijstaan in (dol)fijne tijden! Tot dan!

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Hoogveld Veldegem 13/04 – 18/04/2014 8 – 14 jaar €335

Hoogveld Veldegem 29/06 – 04/07/2014 8 – 14 jaar €335

Hoogveld Veldegem 06/07 – 11/07/2014 8 – 14 jaar €335

Hoogveld Veldegem 13/07 – 18/07/2014 8 – 14 jaar €335

Hoogveld Veldegem 20/07 – 25/07/2014 8 – 14 jaar €335

Hoogveld Veldegem 27/07 – 01/08/2014 8 – 14 jaar €335

Hoogveld Veldegem 03/08 – 08/08/2014 8 – 14 jaar €335

Hoogveld Veldegem 10/08 – 15/08/2014 8 – 14 jaar €335

Hoogveld Veldegem 17/08 – 22/08/2014 8 – 14 jaar €335

Hoogveld Veldegem 24/08 – 29/08/2014 8 – 14 jaar €335

De Karmel Brugge 26/10 – 31/10/2014 8 – 14 jaar €335

Dolfijnenkamp

Page 17: Activak zomerbrochure 2014

7 tot 14 jarigen

- 17 -

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Spreedonken Balen 29/06 – 04/07/2014 8 – 14 jaar €270

Keiheuvel Balen 03/08 – 08/08/2014 8 – 14 jaar €299

Spreedonken Balen 24/08 – 29/08/2014 8 – 14 jaar €270

Is jouw huis een kleine dierentuin of kijk jij ook liefst naar programma’s zoals ‘Dieren in nesten’ of ‘Stafari’? Dan is het Olmense zookamp zeker iets voor jou! We gaan er leven en werken zoals de echte dierenverzorgers en spenderen onze tijd elke dag tussen de dieren. We beginnen de week met een verkennende rondleiding in de zoo en leren de kneepjes van het dierenverzorging. We leren welke zorgen de verschillende dieren nodig hebben en maken zelfs speciaal voor hen eten! Ga op ontdekkingstocht achter de schermen en ontmoet de dieren van dichtbij! Verder kan je de speurneus in jezelf bovenhalen tijdens de rare snuiters zoektocht of van de ene verbazing in de andere vallen tijdens de schitterende circusshow.

Om de weinige lege momenten in onze drukke planning op te vullen, voorzien de animatoren nog een hoop leuke spelen, waarin de dieren centraal staan! Tot in Olmen!

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Beekse Bergen Hilvarenbeek (NL) 29/06 – 04/07/2014 8 – 14 jaar €350

Beekse Bergen Hilvarenbeek (NL) 06/07 – 11/07/2014 8 – 14 jaar €350

Beekse Bergen Hilvarenbeek (NL) 13/07 – 18/07/2014 8 – 14 jaar €350

Beekse Bergen Hilvarenbeek (NL) 03/08 – 08/08/2014 8 – 14 jaar €350

Beekse Bergen Hilvarenbeek (NL) 10/08 – 15/08/2014 8 – 14 jaar €350

Beekse Bergen Hilvarenbeek (NL) 17/08 – 22/08/2014 8 – 14 jaar €350

Beekse Bergen Hilvarenbeek (NL) 24/08 – 29/08/2014 8 – 14 jaar €350

’s Nachts de olifanten horen trompetteren en overdag hun stallen proper maken. Dat kan maar op 1 locatie: De Beekse Bergen. We gaan een weekje op safari en dompelen ons helemaal onder in het leven van de rangers. En met helemaal, bedoelen we helemaal: ’s nachts slapen we zelfs ten midden van de dieren in het speciaal opgezette rangercamp. Terwijl wij onze tanden poetsen en nog een laatste verhaal vertellen rond het kampvuur, horen we de dieren rondom ons zich ook klaarmaken voor de nacht. Uiteraard gaan we overdag ook een hele reeks leuke activiteiten doen. We gaan achter de schermen met de rangers en maken mee de eetspeeltjes voor de dieren.

De olifanten hebben een propere stal nodig? Daar zorgen wij toch ook voor! Een ritje met de safaribus of een bezoekje aan de spectaculaire roofvogelshow mogen ook niet ontbreken op onze agenda! Naast het safaripark nodigt ook Speelland ons uit voor een dagje pret. Deze gigantische speeltuin ligt vlak naast het dierenpark en biedt tal van supertoffe speelattracties aan. En om de week helemaal toppie te maken, krijgen we ’s avonds na sluitingstijd nog een exclusieve avondwandeling onder begeleiding van onze rangers. Kortom, Een week waarin je je niet snel zal vervelen!

Olmense Zoo kamp

Safarikamp Beekse Bergen

Page 18: Activak zomerbrochure 2014

7 tot 14

jar

igen

Nieuw

- 18 -

Bruin, wit of zwart. Groot of klein. Dik of dun. Beren bestaan in alle soorten en maten. Op een zeer speciale plek in België leven een aantal bruine beren die nu al wachten op jouw bezoek! We verblijven een hele week in Han-sur-lesse waar we alles over de beren zullen leren. Als topmoment van de week nemen we ons matje en slaapzak mee naar een trekkershut boven het berenverblijf! We slapen dus letterlijk een nachtje bij de beren. ’s Ochtends kunnen we dan heerlijk ontbijten met onze nieuwe vrienden op de achtergrond. Uiteraard staan er die week ook nog een boel andere activiteiten gepland. Zo kan een tocht door de grotten van Han en een bezoek aan het wildpark niet ontbreken. Tot slot spelen we ook nog een 3D-game, waarbij we ons uiterste best zullen moeten doen om onze animatoren te verslaan! Schrijf je dus snel in en begin maar al te zingen…” ’ k’ Zag 2 beren, broodjes smeren…”

Flits, Flats, Boef! Waar zijn we nu beland? Onze teletijdsmachine heeft ons helemaal terug gekatapulteerd naar een ver verleden. Een verleden van oermensen en mammoets. Heb je dus altijd al eens willen weten hoe het leven er in die tijd aan toe ging? Dan ben je bij onze machine aan het juist adres! En wie weet katapulteert ze ons ook wel eens naar de tijd van de Grieken en de Romeinen.

Leven als een Griekse god of een Romeinse keizer…Dat heeft toch iedereen al wel eens willen doen! Meld je snel aan bij onze teletijdmachine en reis met ons mee naar lang vervlogen tijden!

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Han-Sur-Lesse Rochefort 29/06 – 04/07/2014 8 – 14 jaar €250

Han-Sur-Lesse Rochefort 06/07 – 11/07/2014 8 – 14 jaar €250

Han-Sur-Lesse Rochefort 20/07 – 25/07/2014 8 – 14 jaar €250

Han-Sur-Lesse Rochefort 03/08 – 08/08/2014 8 – 14 jaar €250

Han-Sur-Lesse Rochefort 10/08 – 15/08/2014 8 – 14 jaar €250

Han-Sur-Lesse Rochefort 17/08 – 22/08/2014 8 – 14 jaar €250

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Gite Ajiste Aubéchies 06/07 – 11/07/2014 8 – 14 jaar €295

Slapen bij de beren

Archeo-kamp

Page 19: Activak zomerbrochure 2014

7 tot 14 jarigen

- 19 -

Of je nu een ervaren ruiter bent of net de eerste stapjes in de paardenwereld zet…op manège ’t Speycker is iedereen welkom. We worden opgesplitst in verschillende niveaus zodat we zoveel mogelijk leren tijdens de week. Elke ochtend wandelen we van ons verblijf ‘De Berk’ naar de manège. Terwijl 1 groepje les krijgt, amuseert de rest zich met het verzorgen en voederen van de paarden of leren ze op een speelse manier wat theorie bij over de paarden. Elke dag krijgt elk groepje 2uur les op zijn niveau. Kan jij al galopperen? Dan leer je misschien al wel voorzichtig een beetje springen? Heb jij echter nog nooit op een paard gezeten? Dan beginnen we rustig met de basis! Op de losse momenten en ’s avonds in de Berk geven onze animatoren het beste van zichzelf tijdens een hoop toffe spelen!

Heb je nog nooit paardgereden maar wil je het wel graag leren? Of heb je al meer op een paard gezeten dan alleen maar op de kermis? Voor ieder wat wils op dit kamp! In het begin van de week word je ingedeeld in verschillende groepen van niveau. We overnachten op de manège zelf, waardoor we de hele week heel dicht bij de paarden zullen zijn!We leren niet enkel paardrijden, maar zullen ook de stallen proper maken, de paarden borstelen enzovoort!

Alles wat een echte ruiter doet zal jij nu kunnen doen op dit paardrijkamp !Na het rijden en het zware werk, zorgen de monitoren voor ontspannende activiteiten. Wil jij dus graag een fijne tijd beleven met de paarden, schrijf je dan snel in!

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Kerselare Oudenaarde 20/07 – 25/07/2014 7 – 13 jaar €299

Kerselare Oudenaarde 27/07 – 01/08/2014 7 – 13 jaar €299

Kerselare Oudenaarde 03/08 – 08/08/2014 7 – 13 jaar €299

Kerselare Oudenaarde 10/08 – 15/08/2014 7 – 13 jaar €299

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

De Berk Essen 06/04 – 11/04/2014 8 – 14 jaar €295

De Berk Essen 29/06 – 04/07/2014 8 – 14 jaar €295

De Berk Essen 13/07 – 18/07/2014 8 – 14 jaar €295

De Berk Essen 10/08 – 15/08/2014 8 – 14 jaar €295

De Berk Essen 24/08 – 29/08/2014 8 – 14 jaar €295

De Berk Essen 26/10 – 31/10/2014 8 – 14 jaar €295

Paardrijden Kerselare

Paardrijden de Berk

Page 20: Activak zomerbrochure 2014

7 tot 14

jar

igen

- 20 -

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Boswachtershuisje Westerlo 13/07 – 18/07/2014 7 – 14 jaar €360

Boswachtershuisje Westerlo 20/07 – 25/07/2014 7 – 14 jaar €360

Boswachtershuisje Westerlo 03/08 – 08/08/2014 7 – 14 jaar €360

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

De Berk Essen 06/07 – 11/07/2014 9 – 14 jaar €355

De Berk Essen 17/08 – 22/08/2014 9 – 14 jaar €355

Yiiiehaaa! Cowboys aller landen, verzamel u! Op manège Gipsy Horse staan de echte cowboys ons al op te wachten om ons een hele week onder te dompelen in de wereld van het western rijden. Ben je beginner of al gevorderde? Iedereen kan op dit kamp terecht.

Elke dag krijgen we op ons eigen niveau les van professionele cowboys! Ideaal dus voor iedereen die altijd wel eens op een andere manier heeft willen leren paardrijden! Het Wilde Westen wacht alvast op jou!

Bonjour! J’aime les cheveux! Euh, of was het nu chevaux? Dringend tijd om je Frans een beetje op te krikken! Tijdens dit kamp bieden we een combinatie van paardrijden en Franse lessen aan. Ideaal voor paardrijders die graag een mondje Frans praten. Elke dag trekken we een halve dag naar de manège, waar we tussen de paarden vertoeven. Onderveeld in verschillende niveaus krijgen we les van een professional. Dus weet jij nog niet wat de voor- of

achterkant van een zadel is of ben je juist al een ervaren ruiter? Iedereen kan op manège ’t Speycker terecht. Als we geen paardrijden krijgen, zijn er natuurlijk nog genoeg andere taakjes te doen:

de paarden borstelen, van eten en water voorzien en stallen uitmesten. Maar ook een beetje paardentheorie kan op zo’n moment niet ontbreken. Na de lessen trekken we dan terug

naar ons verblijf waar we de Franse lessen krijgen. Maar niet gevreesd! Onze

lessen zijn niet zoals op school, maar heerlijk speels en voorzien van voldoende uitdagingen! Zo kan jij op het einde van de week wél het correcte meervoud van cheval opschrijven! Au revoir!

Paardrijden Western

Paardrijden en français

Page 21: Activak zomerbrochure 2014

7 tot 14 jarigen

Nieuw

Nieuw

- 21 -

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Panhof Peer 13/04 – 18/04/2014 10 – 14 jaar €285

Panhof Peer 06/07 – 11/07/2014 10 – 14 jaar €285

Panhof Peer 13/07 – 18/07/2014 10 – 14 jaar €285

Panhof Peer 03/08 – 08/08/2014 10 – 14 jaar €285

Panhof Peer 10/08 – 15/08/2014 10 – 14 jaar €285

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Manège Beggard Zandhoven 02/03 – 07/03/2014 10 – 14 jaar €280

Manège Beggard Zandhoven 27/07 – 01/08/2014 10 – 14 jaar €280

Manège Beggard Zandhoven 10/08 – 15/08/2014 10 – 14 jaar €280

Hmm, wat is het toch altijd moeilijk kiezen tussen al die verschillende paardrijkampen. Hier zijn we met de oplossing: De paardenmix!

Tijdens deze week word je ondergedompeld in verschillende takken van de paardensport. Zo kan jij op het einde van de week zélf beslissen wat je het leukste vond. Is het dressuur of ben jij eerder te vinden voor het springen? Of misschien wil je wel leren mennen?! Zoveel keuze! Een hele week worden we –onder begeleiding van professionals- ondergedompeld in al deze verschillende disciplines. De weinige gaatjes die het programma nog heeft, worden opgevuld door leuke activiteiten die onze animatoren voorzien. Wat dacht je van even te gaan genieten, en vooral te ontspannen in Center Parcs Erperheide ? Het zal er bij zijn !Een week tussen de paarden, nieuwe vrienden en toffe animatoren…wie tekent daar nu niet voor?Let wel op: een basiservaring paardrijden is wel noodzakelijk voor dit kamp.

Nota: Manège Panhof is sinds 2013 overgenomen door nieuwe eigenaars die al jaren ervaring hebben in het organiseren van kampen en zij gaan er voor zorgen, adh een heleboel renovaties en vernieuwingen, dat door de manège een nieuwe frisse wind op alle gebied gaat waaien. We hebben er het volste vertrouwen in, en kunnen u een super programma aanbieden dat alle verwachtingen zal overtreffen.

Ben jij helemaal gebeten door de paardenmicrobe? En ben je wel klaar voor dat stapje extra?! Dan bieden wij vanaf dit jaar dit splinternieuwe paardrijkamp aan. Je moet al een beetje kunnen rijden deze week (stap, draf en galop onder de knie hebben), want buiten de gewone paardrijlessen leggen we de focus op het leren springen. We werken deze week aan de basis, en leren hoe we op een veilige manier over hindernissen geraken. Je krijgt zowel theoretische lessen als praktische lessen, zodat je goed voorbereid aan dit parcours kan beginnen. Als dit geen uitdaging is voor iedereen die op zijn/haar paardrijkamp net dat iets extra willen ? Voel je je tijdens deze week nog niet 100 % klaar om te springen, geen probleem, dan wordt dit voor jou een superleuk nieuw paardrijkamp in de ‘klassieke’ versie. Iedereen met een beetje ervaring is dus welkom op dit kamp. Ideaal voor jongeren die niet te vinden zijn voor dressuur, maar liever een andere kick opzoeken…springen. (H)op, paardje, (H)op is deze week dus wel van toepassing.

Paardrijden en français

Paardenmix

Paardrijden / springkamp

Page 22: Activak zomerbrochure 2014

7 tot 14

jar

igen

Nieuw

- 22 -

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

’t Pelterke Overpelt 29/06 – 04/07/2014 9 – 14 jaar €270

’t Pelterke Overpelt 17/08 – 22/08/2014 9 – 14 jaar €270

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Bielebale Brasschaat 29/06 – 04/07/2014 8 – 14 jaar €270

’t Pelterke Overpelt 06/07 – 11/07/2014 8 – 14 jaar €270

Bielebale Brasschaat 13/07 – 18/07/2014 8 – 14 jaar €270

Heidepark Waasmunster 20/07 – 25/07/2014 8 – 14 jaar €270

Bielebale Brasschaat 27/07 - 01/08/2014 8 – 14 jaar €270

Heidepark Waasmunster 10/08 – 15/08/2014 8 – 14 jaar €270

Bielebale Brasschaat 17/08 – 22/08/2014 8 – 14 jaar €270

Bielebale Brasschaat 24/08 – 29/08/2014 8 – 14 jaar €270

Moet jij ook altijd de oren van je papa’s hoofd zagen om eens naar een pretpark te gaan?! Durft jouw mama ook nooit mee in de spannende attracties? Daar komt nu een einde aan met dit geweldige kamp! Ga een weekje mee op pretparkweek en leef je uit ! Samen met kinderen die ook graag op zoek gaan naar een beetje spanning in hun leven. De 2 pretparken die deze week op ons lijstje staan, zijn Bobbejaanland en Walibi Waver.

We kunnen er kiezen uit spannende achtbanen, coole splash-attracties of wervelende shows! Om tussendoor even af te koelen, trekken we een dagje naar het zwembad om te gaan plonzen in het verkoelende water. Ben jij niet bang voor hoge snelheden en diepe afdalingen? Dan ben je hier op je plaats!

Ben je wel wat meer spanning gewoon, kijk dan ook snel bij de superpretparkweek of de allernieuwste mega-superpretparkweek.

Blijf jij ook altijd zo lang in het water tot je eruit ziet als een oud mevrouwtje of meneertje? Moet je mama altijd uren aan je hoofd zagen voor je je eindelijk komt afdrogen? Dan zou ik me maar snel inschrijven voor onze allernieuwste waterpretparkweek. We vertoeven maar liefst 4 dagen in het water. Op ons programma staan het zwembad van Overpelt en échte toppers als Tongelreep en de zwembaden van Centerparks en Landal.

Vervelen is dus geen optie. We trekken onze badpakken en zwemshorts aan en glijden van waterglijbanen met spetterende namen als Turbotol en de Gele Slinger. En alsof dat nog niet genoeg is, voorzien onze waterratten van animatoren ook nog eens een hoop waterspelletjes voor tussendoor! Jouw verrimpelde vingers zullen er nooit meer hetzelfde uitzien!

Pretparkweek

Waterpretparkweek

Page 23: Activak zomerbrochure 2014

7 tot 14 jarigen

- 23 -

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Duinrell Wassenaar 06/07 – 11/07/2014 8 – 14 jaar €255

Duinrell Wassenaar 13/07 – 18/07/2014 8 – 14 jaar €255

Duinrell Wassenaar 17/08 – 22/08/2014 8 – 14 jaar €255

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Heidepark Waasmunster 06/07 – 11/07/2014 10 – 14 jaar €255

Water hier, water daar, water overal! Dat is zo’n beetje wat je in Duinrell kan verwachten. Midden in het attractiepark bevindt zich het Tikibad en wat je daar allemaal kan beleven, gaat je verwachtingen te boven. Super glijbanen met ronkende namen als Aqua Shute en Dragonfly wachten er met ongeduld op jouw bezoek! Elke dag trekken 3 volle uren naar het subtropische zwembad om er als verrimpelde oude vrouwtjes en heren terug uit te komen. Natuurlijk gaan we ons de rest van de dag absoluut

niet vervelen. Ons verblijf, het duinhostel, is gelegen midden in het attractiepark. We hebben dus ongelimiteerde toegang tot alle leuke plekjes in het park…zij voorzien de attracties en onze animatoren doen de rest. Zij organiseren de coolste spelen voor jong en iets minder jong! Voor dit kamp voorzien we speciaal voor jullie busvervoer, aangezien Duinrell zich verschuilt in de bossen van Wassenaar, Nederland. Neem dus alvast je mooiste zwempak of stoerste zwembroek klaar, stap op onze bus en laat je verbazen door al deze waterpret!

Voor deze vakanties is busvervoer inbegrepen vanuit Antwerpen.Voor dit kamp dien je minimum 1,20 m. te zijn.

Zet je mooiste lach al maar op, want achter elke hoek schuilen de paparazzi! En misschien dat je best thuis ook al even je handtekening oefent, zo vermijd je kramp in je hand als je al je fans gelukkig wil houden! Het leven van een V.I.P kan soms toch vermoeiend zijn, hoor. Maar naast al dat “werken”, wordt er natuurlijk ook tijd gemaakt voor het echte luxeleventje! Leer handelen zoals een echte ster en verbaas iedereen met jouw sterallures! Handtekeningen zetten of paraderen over de rode loper…op het einde van de week is dit piece of cake voor jou! Als topper van de week trekken we er een hele dag op uit met een limousine. Zo eentje waar zelfs de rich and famous jaloers op is. We stippelen een route uit langs alle jetset-plaatsjes in Vlaanderen en laten ons rondrijden door onze persoonlijke chauffeur…uiteraard met een glaasje kinderchampagne in de hand! ByeBye Hollywood en welkom Vlaanderen, plaats voor de nieuwe V.I.P’s!

Splash & Funkamp in Duinrell

Vipkamp

Page 24: Activak zomerbrochure 2014

7 tot 14

jar

igen

- 24 -

Meisjes ondereen, lijkt jou dat wel iets? Dan raad ik je aan om je snel in te schrijven voor het only girl powerkamp. We doen de hele week – hoe kan het ook anders- echte meisjesdingen. Een dagje schoonheidssalon of roddelblaadjes doornemen kan er dus niet aan ontbreken.

Yoghurtmaskertjes maken met komkom-mer-oogschijfjes of een mani- en pedicure door je beste vriendinnen…het kan allemaal op dit meisjeskamp. Er komt ook een échte fotograaf voor een reuze fotoshoot! *Klik*Klik* en jij staat helemaal in de picture! Om de week met een daverend hoogtepunt af te sluiten, gaan

we ook onze eigen juwelen maken, want wie weet zit er wel een ijzersterke juwelenontwerper in jou verscholen! Een hele week bannen we de jongens uit ons leven en kunnen we ons laten gaan in alles wat roze,

pluchig en schattig is! Tot dan!

Ballet, Rock and Roll, breakdance of stijldansen…jij bent van alle markten thuis! Of heb je het net in Keulen horen donderen, maar wil je wel eens uitzoeken wat die rare beesten zijn? Trek dan je dansschoenen aan en kom naar het danskamp. Op verschillende soorten muziek leren we verschillende dansstijlen aan. Onze dansleraar loodst ons van de cha-cha-cha over jazzdans helemaal naar hiphop! We werken een week intensief samen om op het einde van de week het beste van onszelf te kunnen geven. Wat was is een weekje repeteren nu zonder grote climax op het einde? Vrijdag zal de spanning te snijden zijn, wanneer we ons in de coulissen opwarmen voor de show van de week.

Onze mama’s en papa’s mogen komen kijken naar onze dansvoorstelling.En wees maar zeker…hun monden zullen openvallen van verbazing ! Tot dan(s)!

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

’t Pelterke Overpelt 29/06 – 04/07/2014 8 – 12 jaar €240

’t Pelterke Overpelt 17/08 – 22/08/2014 8 – 12 jaar €240

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

’t Pelterke Overpelt 29/06 – 04/07/2014 10 – 14 jaar €210

Heidepark Waasmunster 27/07 – 01/08/2014 10 – 14 jaar €210

Heidepark Waasmunster 10/08 – 15/08/2014 10 – 14 jaar €210

Oud klooster Dikkele 17/08 – 22/08/2014 10 – 14 jaar €210

Only Girl Powerkamp

Danskamp

Page 25: Activak zomerbrochure 2014

7 tot 14 jarigen

Nieuw

- 25 -

Heb jij alle strips van deze wereld al verslonden en valt er niets meer te lezen?! Kom ons dan vervoegen op striptekenvakantie en maak gewoon je eigen stripverhaal. Een échte striptekenaar, met jaren ervaring, komt ons elke dag de kneepjes van het vak leren. We beginnen met iets kleins, maar op het einde van de week hebben we zelf een stripverhaal gemaakt.

Je leert er niet alleen hoe je met je creativiteit aan de slag kan of hoe je nu weer de mooiste handen en voeten tekent, maar ook welke tekst er bij jouw verhaaltje past. Kortom, na dit kamp ga je je nooit meer afvragen wat nu weer te lezen, want je maakt gewoon je eigen leesvoer! Potloden en gommen in de aanslag!

Knipperdeknipperdeknip! Stikkerdestikkerdestik! Zijn jouw beste vrienden ook je stofschaar en je naaimachine? Of heb je nog totaal geen verstand

van termen zoals zigzagsteek, paspel en velours? Dan is het allernieuwste fashionkamp zeker en vast iets voor jou.

Je leert er omgaan met naald en draad, zodat je op het einde van de week je hoogstpersoonlijke outfit

gemaakt hebt. We worden daarbij uiteraard begeleid door professionals die ons alle kneepjes van het kleermakersvak leren!

Om tussen het naaien door ook nog voldoende beweging te hebben, zorgen onze animatoren voor de tofste en gekste spelen. Maar waarom kleren maken als je ze aan niemand kan laten zien? Als topper van de week organiseren we een schitterende modeshow, waarop onze mama’s en papa’s het prachtige resultaat kunnen komen bewonderen! Walter van Beirendonck en Nicky Vankets…aan de kant! Onze Activak-ontwerpers komen eraan!

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Heidepark Waasmunster 06/07 – 11/07/2014 8 – 14 jaar €280

Heidepark Waasmunster 13/07 – 18/07/2014 8 – 14 jaar €280

Heidepark Waasmunster 27/07 – 01/08/2014 8 – 14 jaar €280

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

’t Pelterke Overpelt 29/06 – 04/07/2014 9 – 14 jaar €245

’t Pelterke Overpelt 06/07 - 11/07/2014 9 – 14 jaar €245

Striptekenvakantie

Fashionkamp

Page 26: Activak zomerbrochure 2014

- 26 -

7 tot 14

jar

igen

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

’t Pelterke Overpelt 06/07 – 11/07/2014 8 – 12 jaar €225

’t Pelterke Overpelt 17/08 – 22/08/2014 8 – 12 jaar €225

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Heidepark Waasmunster 13/07 – 18/07/2014 8 – 12 jaar €215

Heidepark Waasmunster 27/07 – 01/08/2014 8 – 12 jaar €215

Kliederen met tomatensaus, vol au vent of pizzadeeg! Klinkt dat als muziek in jouw oren? Prima, dan verwachten wij je in onze keuken! Een hele week trekken we ons terug tussen de potten, pannen en soeplepels. Elke voor- en namiddag maken we de heerlijkste gerechten die we dan uiteraard zelf gaan verorberen. Om niet helemaal scheel te gaan zien van al die verschillende kleurtjes kruiden, voorzien onze toffe animatoren af en toe nog wel eens iets anders.

Een eigen koksmuts maken kan al zeker niet ontbreken, maar ook een heleboel andere leuke activiteiten zullen op het programma staan. En om helemaal goed af te sluiten, brengen we een bezoekje aan de keuken van een fastfoodrestaurant voor een interessante rondleiding! Keukenshort aan, koksmuts op en smullen maar!

Kleine chef in de grootkeuken

Hmmmm, de geur van versgebakken taart en koekjes komt al onze richting uit! Komt bij jou ook al het water in de mond als je nog maar aan deze lekkernijen denkt? Schrijf je dan maar al snel in voor het “goe gebakken kamp”, want de oven is al voorverwarmd. Stel je voor: jezelf een week onderdompelen in taartbodems, koekjesdeeg en chocoladeglazuur…wat een droom! We verschuilen ons een hele week in de keuken en roeren, kloppen en bakken tot we erbij neervallen.

Nadat we dan onze buikjes rond gegeten hebben tijdens een smulpartij, zorgen onze bakgrage animatoren nog voor een leuke avondactiviteit.

Goe Gebakken-kamp

Page 27: Activak zomerbrochure 2014

- 27 -

7 tot 14 jarigen

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Verloren Bos Lokeren 29/06 – 04/07/2014 8 – 14 jaar €270

Oud Klooster Dikkele 17/08 – 22/08/2014 8 – 14 jaar €270

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Han-Sur-Lesse Rochefort 13/07 – 18/07/2014 9 – 14 jaar €250

Han-Sur-Lesse Rochefort 27/07 – 01/08/2014 9 – 14 jaar €250

Han-Sur-Lesse Rochefort 24/08 – 29/08/2014 9 – 14 jaar €250

Puytvoet Sint-Niklaas 24/08 – 29/08/2014 9 – 14 jaar €250

Krijg jij al het water in de mond alleen nog maar bij het lezen van het woord chocolade? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Want tijdens dit ultranieuwe kamp omhullen we alles met een laagje van deze heerlijkheid! Ben je eerder een pure genieter? Of ben je toch eerder te vinden voor praliné? Iedereen zal zijn gading wel vinden. Dit kamp zit boordevol chocolade-activiteiten ...Wat dacht je van het maken van onze eigen chocolade-praline ? Welke smaken ga jij maken ?

Verder bezoeken we nog de grootste chocoladefabriek van België, nl Côte D’Or. Wie weet loopt alles daar ook als bij Sjakie en de chocoladefabriek ? En buiten al deze activiteiten voorzien onze eigen animatoren ook nog chocotoffe spelen.

PS: vergeet zeker niet je tandenborstel deze week,want die zal je nodig hebben :-)

Chocoladekamp

Leven als God in Frankrijk. De echte Bourgondiërs die wonen toch daar? Genieten van pain met fromage of een heerlijke bouillabaisse...heerlijk toch! Tijdens deze week gaan we dat leven naar onze eigenste kamplocaties brengen. Elke dag staan we achter het fornuis om de heerlijkste gerechten tevoorschijn te toveren. Groentjes snijden, soep koken of een zoet vieruurtje bakken, het komt allemaal aan bod.

Maar we kunnen natuurlijk niet als een echte Bourgondiër in Frankrijk gaan wonen als we geen Frans praten. Om deze prachtige taal onder de knie te krijgen, oefenen we elke dag 3uur samen

met een gediplomeerd taalleerkracht. Maar we doen dit niet zoals op school. Nee hoor, we oefenen door onze recepten in het frans op te stellen of door een leuk spelletje. Je zal dus niet doorhebben dat je aan het bijleren bent!

Koken en français

Page 28: Activak zomerbrochure 2014

- 28 -

7 tot 14

jar

igen

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Duin en zee Oostende 17/08 – 22/08/2014 9 – 14 jaar €235

Duin en zee Oostende 24/08 – 29/08/2014 9 – 14 jaar €235

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Spreedonken Balen 24/08 – 29/08/2014 8 – 12 jaar €195

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Heidepark Waasmunster 27/07 – 01/08/2014 10 – 14 jaar €185

Een beetje van dat groene spul, en dan nog een beetje kruimels van die gele massa en om af te sluiten nog een beetje paarse smurrie! BOEM! Dat liep duidelijk niet zo goed af. Ben jij een betere wetenschapper en wil je je kunnen wel eens komen tonen? Schrijf je dan in voor ons sciencekamp en ga op het einde van de week naar huis met de Nobelprijs voor de scheikunde. Trek dus maar al je witte labojas aan en ga mee op ontdekking door de wondere wereld van de wetenschap. Proefjes hier en proefjes daar, maar ook leuke uitstappen! Zo zal Technopolis een hele dag onderzocht worden door onze ogen en handen en kan ook Earth Explorer ons bezoek verwachten. Ideaal voor nieuwsgierige professoren in wording!

CSI? Waarvoor staat dat eigenlijk? Als jij wist dat het Crime Scene Investigation was, dan ben je vermoedelijk helemaal gebeten door de speurdersmicrobe?! Met een vergrootglas op zoek gaan

naar sporen of vingerafdrukken bepoederen, lijkt jou dat wel wat? Deze week trekken we eropuit om verdachten te ondervragen en op zoek te gaan naar de daders van een heleboel misdrijven, zodat jij na 5 dagen helemaal klaar bent om aan te sluiten bij de CSI!

Pak je vergrootglas maar al klaar en schrijf je snel in voor deze week vol suspense en zoekwerk!

Alle jongens aan de macht! Op dit kamp is er geen plaats voor meisjes, want we gaan een hele week échte jongensdingen doen! Wat dacht je van een potje voetballen, door de modder rollen of een survivaltocht (met survivalkookles!) door de bossen?!

Ben jij dus wel het sportieve type en deins je er niet voor terug om hier en daar een beetje vuil te worden? Dan bij jij de man die we zoeken! Grijp dus nu je kans en schrijf je snel in voor deze heerlijke week zonder meisjes!

Sciencekamp

Csi-kamp

4 Boys Only

Page 29: Activak zomerbrochure 2014

Nieuw

Nieuw

- 29 -

7 tot 14 jarigen

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Heidepark Waasmunster 06/07 – 11/07/2014 10 – 14 jaar €310

Heidepark Waasmunster 13/07 – 18/07/2014 10 – 14 jaar €310

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Verloren Bos Lokeren 29/06 – 04/07/2014 10 – 14 jaar €195

Verloren Bos Lokeren 17/08 – 22/08/2014 10 – 14 jaar €195

Paintballen, karten, lasershooten…allemaal supergrave dingen! Maar krijg jij ook altijd te horen dat je daar nog veel te jong voor bent? Dan is ons mini-kixkamp helemaal iets voor jou, want daar kunnen we al die coole activiteiten wel doen! We gaan er onszelf en anderen besmeuren met verf tijdens een heuse paintball. Of wat dacht je van karten? We leren niet alleen op het land omgaan met onze karts, maar ook een initiatie ice-karten staat die week op ons programma.

En om de week helemaal goed af te sluiten, spelen we een wedstrijdje lasershoot. Oefen dus maar alvast je beste wegduik-capaciteiten! Uiteraard zijn alle activiteiten afgestemd op ons leeftijd en worden we professioneel begeleid, zodat er niets mis kan lopen! Trek je stoute schoenen dus maar al aan en schrijf je als de bliksem in voor deze nieuwe uitdaging!

Het geheim van het Verloren BosErgens diep verscholen in het bos van Lokeren, staat een oud kasteel.Al eeuwenlang verdwijnt het kasteel en zijn bewoners tijdens de midzomernacht.In de bibliotheek van het kasteel werd een kaart gevonden met enkele oude aantekeningen. Deze kaart vormt de sleutel tot het oplossen van het eeuwenoude mysterie van “het Verloren Bos”. Jullie krijgen de opdracht om het mysterie te ontrafelen. Alleen wanneer jullie samenwerken kunnen jullie de opdracht tot een goed

einde brengen!

Kom te weten wat er gebeurt met het kasteel en zijn bewoners met de nieuwste technologische snufjes zoals een kompas, GPS en walkie talkie. Lukt het jullie om deze moeilijke opdracht te volbrengen? Iedereen zal op zijn manier een steentje bijdragen tijdens dit kamp vol mysterie en avontuur. Schrijf je snel in om deel uit te maken van dit onderzoeksteam.

Mini kix kamp

Geocache-kamp

Page 30: Activak zomerbrochure 2014

12 tot 17

jarige

n

- 30 -

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Bielebale Brasschaat 29/06 – 04/07/2014 12 – 17 jaar €330

’t Pelterke Overpelt 06/07 – 11/07/2014 12 – 17 jaar €330

Bielebale Brasschaat 13/07 – 18/07/2014 12 – 17 jaar €330

Heidepark Waasmunster 20/07 – 25/07/2014 12 – 17 jaar €330

Bielebale Brasschaat 27/07 – 01/08/2014 12 – 17 jaar €330

Heidepark Waasmunster 10/08 – 15/08/2014 12 – 17 jaar €330

Bielebale Brasschaat 17/08 – 22/08/2014 12 – 17 jaar €330

Bielebale Brasschaat 24/08 – 29/08/2014 12 – 17 jaar €330

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Verloren Bos Lokeren 29/06 – 04/07/2014 12 – 17 jaar €290

Verloren Bos Lokeren 17/08 – 22/08/2014 12 – 17 jaar €290

Puytvoet Sint-Niklaas 24/08 – 29/08/2014 12 – 17 jaar €290

Flits, Flits, Flits! Haal dat fototoestel maar al vanonder het stof…je zal het nodig hebben! Want nog nooit in je leven zal je zoveel BV’s gezien hebben. Een hele week gaan we als echte paparazzi op zoek naar zoveel mogelijk handtekeningen. Om je alvast een beeld te geven: voorbije jaren konden supersterren als Natalia, Dean en de 3M8S niet aan ons ontsnappen. Onze animatoren rijden samen met jullie het land af op zoek naar leuke festivalletjes en steengoede optredens. Of wat dacht je van een bezoekje aan het Q-beachhouse? Tussen het sterrenjagen door dompelen we onszelf helemaal onder in de wereld van de televisie. We brengen een bezoek aan de VRT en maken ons eigen gedubd filmpje voor een echte “greenscreen!” Eeeeen actie!

BAM…vier pretparken tijdens één week! Dat is wat wij jou kunnen bieden. Voor de echte “Thrillseekers” onder ons, die alsmaar hoger, rapper en spannender willen. En het zijn niet de minste pretparken die we die week met een bezoekje vereren. Bobbejaanland, Bellewaerde, Walibi Waver en Walibi World in Nederland moeten eraan geloven. Overal gaan we op zoek naar de hoogste afdaling en de snelste looping. Daarnaast voorzien onze te gekke animatoren nog de tofste avondactiviteiten en zullen ze er ook voor zorgen dat we ons nooit vervelen op de lange ritten van en naar de pretparken. Een drukke week, dus! Schrijf je vlug in en begin je beste gil maar al te oefenen!

Heb jij superpretparkweek al achter de rug en ben je op zoek naar dat tikkeltje meer, ga dan snel kijken naar onze mega superpretparkweek en ontdek wat we daar nog in petto hebben voor jou!

Maf met media

Superpretparkweek

Page 31: Activak zomerbrochure 2014

12 tot 17 jarigen

Nieuw

- 31 -

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Heidepark Waasmunster 29/06 – 04/07/2014 12 – 16 jaar €299

’t Pelterke Overpelt 17/08 – 22/08/2014 12 – 16 jaar €299

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Heidepark Waasmunster 29/06 – 04/07/2014 12 – 15 jaar €280

Like Mike en Dimitri Vegas zesde beste DJ’s ter wereld?! Dat kan jij ongetwijfeld beter! Ga jij altijd zingend of beatboxend door het leven?

Kortom, jij ademt muziek! Baan je dan fluitend een weg naar onze website en schrijf je in voor dit muzikale kamp.

We krijgen een hele week DJ-les van een professionele DJ, die ons alle kneepjes van het vak leert. Scratchen, mixen en pitch…allemaal termen die op het einde van de week geen geheimen meer voor jou zullen hebben. Je wordt een hele week ondergedompeld in je favoriete muziek. Bovenop een DJ zal er

ook een beatboxer aanwezig zijn, die jou met veel overgave zijn talenten zal tonen en uiteraard ook aanleren. Boemtsjaklakka! Je zal verrast zijn hoeveel muziek er in jou leeft. Een week met soul voor elke hip-hopper!

Ben jij al eens op een feestje geweest waar de DJ alle nummers door elkaar draait en niet goed weet hoe hij een overgang moet maken? Dan weet je best wel dat een goed feestje staat of valt met de DJ! De DJ-boots staan al op jou te wachten!

Stilte voor opname…3…2…1: Eeeen…Actie! Ben jij gefascineerd door alles wat met televisie en film te maken heeft, zowel voor als achter de schermen? We werken

een hele week toe naar 1 doel: onze eigen live TV-show. Doorheen de week leren we hoe we een autocue moeten aflezen, hoe we

ons gezicht in de plooi moeten houden en hoe we ons beste nederlands kunnen bovenhalen. Daarbuiten

gaan we onze eigen reportages maken, een draaiboek schrijven, scenario’s in elkaar steken en interviews afnemen.

We worden dus helemaal klaargestoomd om op donderdag 45 minuten live op antenne te gaan. Stress alom ! Het zal een show worden om U tegen te zeggen, boordevol nieuws, reportages van het kamp, making off’s, reclame en nog veel meer.Het hele gebeuren zal via livestream uitgezonden worden op ons eigen Activak-kanaal, en zo kunnen onze mama’s en papa’s dan meegenieten van een heerlijk avondje TV! Met

hun kinderen uiteraard in de hoofdrol !

Live tv-kamp

DJ & Beatbox kamp

Page 32: Activak zomerbrochure 2014

w

De tweede soort is stencil art, waarbij jullie sjablonen maken en in verschillende lagen een artwork gaan opbouwen. En éénmaal we alle mogelijke graffiti-technieken onder de knie hebben, gaan we beginnen met ons eigen mega kunstwerk. Wat het gaat worden, kunnen we nog niet weten, maar dat het iets cools gaat worden staat al vast! Je moet hier gewoon bij zijn !

Nieuw

- 32 -

12 tot 17

jarige

n

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Zeilschip Rival Enkhuizen (NL) 06/07 – 11/07/2014 13 – 15 jaar €385

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Heidepark Waasmunster 20/07 – 25/07/2014 14 – 17 jaar €280

Totale vrijheid! Voor ons is dat de wind door de haren, water onder onze voeten en het zonnetje op ons gezicht…zalig toch! Ga samen met ons aan boord van zeilschip ‘Den Oever’ en geniet van jouw eigen gevoel van totale vrijheid! We maken een exclusieve tocht over de Waddenzee en het IJsselmeer. We meren er aan in de prachtige, pittoreske haventjes en genieten van het weidse uitzicht. Maar er moet ook gewerkt worden.

Wil jij weten hoe het leven aan boord er aan toe gaat? Op onze zeilboot draai je mee in het dagelijkse leven van zeeman of –vrouw en mag je onder begeleiding van de kapitein misschien ook wel eens een keertje het roer overnemen. Slapen doen we uiteraard ook op de boot in onze gezellige kajuitjes. Ben jij klaar voor de (boot)reis van je leven? Schrijf je dan snel in voor deze”once in a lifetime” ervaring, want de plaatsen zijn beperkt!

Een week enkel en alleen graffiti is cool, maar het wordt nog cooler als je soorten graffiti gaat combineren. Het onderdeel graffiti wordt gegeven met aandacht voor schetsen, techniek en historische achtergronden. De soorten letters komen aan bod (ronde letters in de jaren 80, hoekige letters in de jaren 90) en de afgeleiden

die nu onder Street Art vallen zoals fotorealisme en cartooneske figuren. Ook zorgen we voor 2 soorten stencil art. De eerste soort is stencil op textiel, waarbij jullie t-shirts, bags of petten maken.

Zeilkamp

Graffitikamp

Voor deze vakantie is busvervoer h/t inbegrepen vanuit Antwerpen.

Page 33: Activak zomerbrochure 2014

w

- 33 -

12 tot 17 jarigen

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Ecuries L’avrainchenet Graide 13/07 – 18/07/2014 12 – 16 jaar €335

Ecuries L’avrainchenet Graide 20/07 – 25/07/2014 12 – 16 jaar €335

Ecuries L’avrainchenet Graide 17/08 – 22/08/2014 12 – 16 jaar €335

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Indian Jewels Dilsen Stokkem 06/07 – 11/07/2014 13 – 17 jaar €350

Indian Jewels Dilsen Stokkem 20/07 – 25/07/2014 13 – 17 jaar €350 **

Indian Jewels Dilsen Stokkem 27/07 – 01/08/2014 13 – 17 jaar €350

Indian Jewels Dilsen Stokkem 03/08 – 08/08/2014 13 – 17 jaar €350

**Ben jij al een keertje mee op Natural horsemanshipkamp gegaan en voel je dat je klaar bent voor net dat ietsje meer? Dan bieden we dit jaar ook een gevorderden week aan. Alle basisprincipes die je op de vorige kampen geleerd hebt, worden uitgebreid en gaan dieper in op bepaalde acties de je toen geleerd hebt. Een echte aanrader dus!

Paardenfanaat en natuurliefhebber, de ideale combinatie voor de paardrijtochten in de Ardennen. We trekken met ons groepje naar het dorpje Graide. Ten midden van de rustgevende Ardennen ligt de manège die een week onze uitvalsbasis wordt. We rijden elke dag een halve dag onze vrijheid tegemoet in uitgestrekte bossen en over pittoreske landweggetjes…onder leiding van de vrouw des huizes zullen we de allermooiste plekjes niet missen!

Omdat deze langere tochten toch wel van een hoger niveau zijn, is het belangrijk dat je al een gevorderd ruiter bent. Stap, draf en galop mogen geen geheimen hebben voor jou en ook op- en afzadelen van je paard moet zonder problemen lukken! Beantwoord jij aan al deze criteria? Schrijf je dan snel in voor deze avontuurlijke tochten!

Wil jij de relatie met je paard ook wel eens een niveautje hoger tillen dan de wekelijkse ritten in de manège? Dan ben je in Dilsen Stokkem aan het juiste adres.Op manège Indian Jewels neemt de eigenares ons mee op een interessante ontdekkingstocht naar de

samenwerking tussen mens en dier. Ze leert je wat echt leiderschap is en wat je allemaal met je paard kan doen vanuit je psychische kracht ipv je fysische kracht. Dit kamp is gericht op jongeren die graag vanop de grond aan de relatie met hun paard werken.

Heb jij dus problemen bij de ‘opvoeding’ van je paard? Dan is het zeker aangeraden om jouw dierenmaatje mee te nemen op kamp. Je zal zien dat op het einde van de week de vertrouwensband tussen jou en je paard groter geworden is!Heb je geen eigen paard of heb je nog niet zoveel ervaring als ruiter? Maar wil je wel graag te weten komen wat die Natural horsemanship juist inhoudt? Dan ben je uiteraard ook meer dan

welkom! Let wel op: Dit kamp is vooral gericht op grondwerk met de paarden. Er zal uiteraard ook wel gereden worden, maar het grondwerk staat centraal!

Paardrijtochten Graide

Natural Horsemanship

Je moet bij aanvang van het kamp effectief 12 jaar zijn!Er is mogelijkheid tot vervoer h/t vanuit Antwerpen: €20 pp

Page 34: Activak zomerbrochure 2014

Nieuw

Nieuw

- 34 -

12 tot 17

jarige

n

Texel…één van de warmste plaatsen in Nederland! Als dat jou al niet meteen aanspreekt, dan hebben wij nog wel een argument achter de hand. Want wat dacht je van genieten van het zonnetje op je gezicht vanop de rug van een paard?

Helemaal overtuigd nu? Tijdens dit gloednieuwe paardenkamp trekken we een weekje naar het Nederlandse Texel, waar we gaan galopperen in de branding en met de wind in de haren kunnen genieten van de verse zeelucht! Om ook onze techniek nog wat bij te schaven krijgen we deze week ook nog enkele keren paardrijles van de manège. Zo kan iedereen zeker mee als we met onze paarden de Nederlandse kust gaan verkennen. Ben jij dus een ervaren ruiter en heb je stap, draf en galop onder de knie en ben je op zoek naar net dat stapje meer?

Schrijf je dan in voor deze zalige week en stap op onze bus naar Nederland voor paardrijtochten die je niet snel zal vergeten!

Ver weg, maar toch dichtbij…Dat is Texel! Op één van de warmste plaatsen van Nederland organiseren we dit jaar een gloednieuw kamp voor sportievelingen, waterratten en zonnekloppers!

We kunnen ons waterhartje ophalen tijdens de initiaties golfsurfen en de andere wateractiviteiten die onze animatoren hebben voorzien. Nadat we over het water geracet hebben, kunnen we dat ook eens testen op het land tijdens een wedstrijdje karten. En dan, na al die inspanning, is het eindelijk ook tijd voor ontspanning. Want een dagje strand kan er natuurlijk niet aan ontbreken.

Om ons te verplaatsen hebben we een hele week fietsen ter beschikking…het eiland zal dus geen geheimen meer hebben!

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Nieuw Vredestein Texel (NL) 06/07 – 11/07/2014 12 – 16 jaar €410

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Nieuw Vredestein Texel (NL) 06/07 – 11/07/2014 12 – 16 jaar €385

Voor deze vakantie is busvervoer h/t inbegrepen vanuit Antwerpen.De huur van een fiets in Texel voor 1 week is ook inbegrepen.

Voor deze vakantie is busvervoer inbegrepen h/t vanuit Antwerpen.De huur van een fiets in Texel voor 1 week is ook inbegrepen.

Strandwandelingen paard T exel

Golfsurf & beachkamp

Page 35: Activak zomerbrochure 2014

Nieuw

- 35 -

12 tot 17 jarigen

IJs en snelheid! Klinkt die combinatie ook als muziek in jouw oren? Dan ben je bij Activak aan het juiste adres! Met ons splinternieuwe icekartingkamp willen we alle snelheidsduivels op hun wenken bedienen. We begeven ons 3 dagen naar de icekartbaan waar we alles te weten komen over deze snelle sport.

Na de theorie krijgen we uiteraard ook tijd genoeg om onze skills te oefenen op de kartbaan. Als we genoeg hebben geoefend, zijn we klaar voor een finalerace tegen elkaar!

En om de week helemaal speciaal te maken gaan we ook nog gewoon karten en discoschaatsen op de icekartbaan…op zo’n leuke locatie heb je nog nooit geschaatst. Ready? Set! Go!

Kust Kix…de naam zegt het zelf! Dit is geen kamp voor doetjes, maar wel voor jongeren die op zoek zijn naar een nieuwe ‘thrill’ in hun leven. We verblijven een week aan zee in een locatie vlak bij het strand. Dat wordt onze uitvalsbasis om de hele Belgische kust af te schuimen op zoek naar spannende activiteiten. Om goed te beginnen, gaan we de zee temmen tijdens het zeeraften. Nog nooit van gehoord?

Dan is dit de ideale gelegenheid om dat te ontdekken. Daarnaast staan ook nog wateractiviteiten als golfsurfen en het spectaculaire kiten op het programma. En voor de snelheidsduivels hebben we nog een ander toppertje voorzien. Want wat dacht je van een spectaculaire rit op een band achter een speedboot.

Hou je maar al goed vast! Om de rimpels in onze handen een beetje te laten bekomen, leggen we ons ook toe op 1 niet-water gerelateerde activiteit: paintballen! Verf in de aanslag! Ben jij dus klaar om van de ene kick in de andere te vallen en je te laten verleiden door de mogelijkheden die de zee jou biedt? Zoek dan snel een computer, surf naar de website en schrijf je in voor de kick van je leven!

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Koekenshoeve Hoeven (NL) 27/07 – 01/08/2014 12 – 15 jaar €350

Koekenshoeve Hoeven (NL) 10/08 – 15/08/2014 12 – 15 jaar €350

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Duin en zee Oostende 17/08 – 22/08/2014 12 – 17 jaar €335

Duin en zee Oostende 24/08 – 29/08/2014 12 – 17 jaar €335

Voor deze vakanties dien je je eigen fiets (volledig in orde) mee te brengen.

Ice Karting kamp

Kust kix kamp

Page 36: Activak zomerbrochure 2014

• 4 sessies indoor skydiving• 3,5 uur paintball• subtropisch zwembad• 1 heat icekarten• 2 heats indoor karting• 1/2 dag indoor ski/snowboard• glowgolf

• tubbing

Hoogtepunten

- 36 -

12 tot 17

jarige

n DIT PROGRAMMA IS NOG NOOIT GEZIEN EN SUPER EXCLUSIEF !

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Koekenshoeve Hoeven (NL) 20/07 – 25/07/2014 14 – 17 jaar €399

Koekenshoeve Hoeven (NL) 03/08 – 08/08/2014 14 – 17 jaar €399

Voor deze vakanties dien je je eigen fiets (volledig in orde) mee te brengen.

Het superkixkamp: voor alle jongeren die het beu zijn om braaf en voorzichtig te zijn! Wil jij graag je kick ergens anders gaan zoeken dan in de typische pretparkrollercoasters? Superkixkamp it is! Ons programma is uitermate goed gevuld, dus van verveling zal er geen sprake zijn. Op ons nieuwe Superkixkamp vind je de kick van je leven…je komt gegarandeerd volgend jaar terug! Wat staat er zoal op het programma deze week? We beginnen eraan met skiën of snowboarden.

We trekken naar sneeuwattractiepark Skidôme, waar we ons een dagje kunnen uitleven in de sneeuw. En om het geheel nog wat cooler te maken, gaan we aan tubbing doen. Geen idee wat dat is? Wel, dan vliegen we met een band over sneeuw…hou je maar al goed vast! Omdat we na al die sneeuw en koude wel een beetje subtropische warmte kunnen gebruiken, duiken we het subtropisch zwembad Splesj in, waar we ons een hele dag kunnen uitleven in glijbanen met ronkende namen als ‘De Anaconda’ en ‘De Kamikaze’. Maar hoe gaan we daar geraken ?

In volledig geocaching-stijl waarbij je ahv gps-toestellen zelf de weg gaat zoeken! Eens we een beetje opgewarmd zijn, kunnen we er weer tegen voor een dagje koude, want we trekken terug

naar Skidôme voor een namiddagje icekarten! Om hiervan te bekomen gaan we weer iets unieks doen : glowgolf ! Wat is dat ? Wel, in een donkere ruimte gaan we minigolven in de blacklights ... bangelijke effecten gegarandeerd ! De volgende dag beginnen we alweer met 2 superactiviteiten. Een rondje paintballen tegen elkaar is de ideale manier om wakker te worden!

Uiteraard gaan we ook lasershooten, zodat we ons ook daar nog eens in kunnen uitleven. Of misschien ben je wel meer te vinden voor snelheid en ben je helemaal klaar voor een wedstrijdje indoor karten? Wat jou ook het meeste interesseert, van beide activiteiten word je in ieder geval wakker genoeg voor het hoogtepunt van de week: Het indoor skydiven!! Geen idee wat je je daarbij moet voorstellen? Eerst krijg je een speciaal pak aangemeten, zodat je er alvast uitziet als een echt skydiver. Daarna volgen de broodnodige instructies vooraleer je helemaal klaar bent om er in te vliegen! In een grote windtunnel word je door een instructeur op je plaats gehouden, tot hij je loslaat en je je zo vrij als een vogel kan voelen!

Dit wordt ongetwijfeld de sensatie van je leven Heb jij alvast de adrenaline door je lichaam voelen stromen bij het lezen van dit tekstje? Dan schrijf je best snel in, zodat je de kick ook in het echt zal meemaken! OPGELET: Indien je een verleden hebt van schouderblessures is deelnemen aan het indoor skydiven niet mogelijk.

Super Kix kamp

Page 37: Activak zomerbrochure 2014

- 37 -

12 tot 17 jarigen

Domein Locatie Datum Leeftijd Prijs

Heidepark Waasmunster 06/07 – 11/07/2014 13 – 17 jaar €360

Heidepark Waasmunster 13/07 – 18/07/2014 13 – 17 jaar €360

Vlug, duik weg! Oh nee, ik ben geraakt! Geef mij een geweer en verfbolletjes en ik ben vertrokken! Als dat ook jouw levensvisie is, dan schrijf je je best zo snel mogelijk in voor ons allernieuwste paintballkamp. Elke dag brengen we door op een andere locatie. We trekken –lekker spooky- naar een oud hotel in Waasmunster, verkennen de buitenlandse paintball-scène in Nederland en als top of the bill trekken we naar Agimont in de Ardennen. Daar hebben ze maar liefst 14 verschillende terreinen. Wie heeft er niet al altijd eens willen paintballen tussen de tipi’s, piramides of in een fort! Om ervoor te zorgen dat we op het einde van de week nog wel verf kunnen zien, krijgen we ter afwisseling ook een initiatie laser-shooting! Ready? Aim! And ? Fire !

Paintball kamp

Page 38: Activak zomerbrochure 2014

Buitenland

Meer info op www.monitorencursus.be

+16j

- 38 -

Belangrijk: verplichte terugkomdag na stageNoteer ook alvast zaterdag 27 september 2014 in je agenda. Dan organiseren wij onze grote terugkomdag voor alle cursisten van dit jaar. Aanwezigheid is VERPLICHT en een deel van de cursus. Bij afwezigheid kan het animatorattest niet aangevraagd worden.

Deze cursus wordt erkend door de Vlaamse Gemeenschap en leidt tot het behalen van het attest ‘animator in het jeugdwerk.

AnimatorcursusAlle kampen in deze folder heb jij al wel eens gedaan? Of je hebt altijd al opgekeken naar jouw animatoren? Of je zoekt gewoon een nieuwe uitdaging in je leven? Allemaal goede redenen om je als de bliksem in te schrijven voor de animatorcursus van Activak. Deze cursus is gericht op alle jongeren die minstens 16 jaar worden in 2014 en zich willen toeleggen op de kunst van het animator zijn! Je leert er niet alleen hoe je moet omgaan met conflicten of hoe je een goed spel ineen steekt, maar je ontdekt er ook het kind in jezelf terug! Spel, zottigheid en bakken plezier staan voorop tijdens deze week, zodat je helemaal klaargestoomd wordt om er zelf aan te beginnen! Wij heten je alvast van harte welkom in ons animatorenteam!

Voor wie ? Voor iedereen die animator wil worden op een Activak kamp of ergens anders. Let op: je kan pas deelnemen aan de cursus in het jaar dat je 16 jaar wordt, en je stage doen in het jaar dat je 17 jaar wordt.

Datum Locatie Prijs

13/04/2014 - 18/04/2014 Zonnedauw - Geel €170

29/06/2014 - 04/07/2014 Heidepark - Waasmunster €170

26/10/2014 - 31/10/2014 zie website €170

Page 39: Activak zomerbrochure 2014

Buitenland Voor jonge

ren die weten wat ze wi

llen!

Page 40: Activak zomerbrochure 2014

Bui

tenlan

dse

kampe

n Waarom bij Activak een jongerenreis boeken ?

- 40 -

ErvaringDoor onze enorme ervaring in het organiseren van vakanties, weten we perfect waar onze jongeren naartoe willen, en hoe we hen hierbij kunnen ondersteunen.

Je bent jong en je wilt wat ...Dit hoor je zoveel, maar eigenlijk zit er toch ook wel wat waarheid in hoor ! En om aan deze opgroeiende jongeren tegemoet te komen, hebben we voor hen toch wel iets zeer leuks bedacht.

Activak biedt voor hen superleuke vakanties in het buitenland aan, en dit onder uitstekende begeleiding van ervaren animatoren. Of je nu houdt van veel actie of juist wil relaxen. Het kan allebei in perfecte omstandigheden.

We kiezen bij Activak bewust voor niet al te grote groepen, zodat we gemiddeld tussen de 14 en 20 deelnemers op vakantie trekken. Zo heb je namelijk echt alle kans om zowel je reisgenoten als je animatoren beter te leren kennen, en zo de beste vrienden of vriendinnen te ontmoeten.De jongeren die met Activak op vakantie gaan, komen uit

alle hoeken van België. Ongeveer de helft komt alleen, en de andere helft met bijvoorbeeld een broer of zus die meekomt, of uiteraard een aantal vrienden of vriendinnen die samen boeken. En waarom niet he ... het is uiteindelijk toch vakantie! Jij zorgt dat je erbij bent, en wij zorgen ervoor dat je, vanaf de eerste vakantieminuut, een toptijd van jewelste gaat beleven.

Vrijheid en vriendenBij een Activak-vakantie ga je met een groep van je eigen leeftijd op vakantie. Dat is geweldig leuk, dat zal je zeker gaan ondervinden. Iedere dag onderneem je leuke dingen met elkaar, maar het is nooit voor 100% volgepland. Er is echt ruimte genoeg voor eigen inbreng, ideeën en vrijheid. Elke dag opnieuw.

De vakanties zijn volledig gericht op wat jongeren van jouw leeftijd willen. De een wil heel actief bezig zijn, de ander wil juist veel relaxen en het niet te druk maken. Maar welke vakantie je ook kiest, er blijft tijd genoeg over om elkaar beter te leren kennen, en vrienden/vriendinnen voor het leven te maken.

Page 41: Activak zomerbrochure 2014

Buitenlandse kam

pen

- 41 -

VerblijfOp de meeste kampeervakanties hebben we hele comfortabele tenten. Deze mooie bungalowtenten bieden veel binnenruimte, zodat je gemakkelijk rechtop kan staan. Je hebt alle ruimte voor je kleding en andere bagage, en plaats te over om jullie luchtmatrassen te installeren. Daarbuiten hebben we ook een groepstent of -locatie waar we ook kunnen zitten bij minder weer. Voor de kanotrektochten in Zweden werken we compacter, en nemen we onze handige iglotenten mee. Je zal zelf wel ontdekken waarom deze tenten hier veel handiger zijn ....

Bij een goede vakantie horen lekkere maaltijden. Iedere dag bieden we je ontbijt, lunch en avondmaaltijd aan. We houden daarbij zoveel mogelijk rekening met wat je lekker vindt. We zorgen voor voldoende afwisseling, en proeven ook regelmatig de lokale keuken.Houd er wel rekening mee dat, als je op vakantie bent in het buitenland, het eten soms wat anders is dan in België.

BegeleidingVan het begin tot het einde zorgen onze animatoren ervoor dat jij een super-vakantie gaat beleven. Om hiervoor te kunnen zorgen, stellen wij zeer hoge eisen aan hen die deze vakantie willen begeleiden. De meeste animatoren zijn tussen de 19 en 27 jaar en hebben een job of volgen een opleiding op het gebied van sport, recreatie, toerisme of onderwijs.

Onze crew eet en slaapt op dezelfde locatie waar jij verblijft, en zijn bij alle activiteiten ook aanwezig. Gemiddeld voorzien we per 10 deelnemers 1 reisleider (afh van het gekozen kamp). Behalve dat deze animatoren superaardig en enthousiast zijn, kan je er absoluut van uitgaan dat hij/zij zijn/haar verantwoordelijkheden grondig kent en neemt. Ze zorgen er ook voor dat de activiteiten, de maaltijden, de avondprogramma’s en nog veel meer goed georganiseerd worden en dat onze huisregels deftig nageleefd worden. Alle animatoren zijn ook in het bezit van een bewijs van goed gedrag en zeden.

Daar onze vakanties boordevol actie zitten, worden de externe activiteiten ter plaatse begeleid door professionele instructeurs. Ze kennen de locaties en de activiteiten door en door.

Page 42: Activak zomerbrochure 2014

- 42 -

Bui

tenlan

dse

kampe

n

Met de bus op vakantieKies je voor een vakantie in het buitenland, dan begint je vakantie bij de busopstapplaats, waar je wordt verwelkomd door je eigen animatoren. Samen met de andere deelnemers brengt de luxe touringcar je naar je vakantiebestemming. Deze touringcar is voorzien van ondermeer een toilet, bar, dvd en airco. Alle touringcars worden bemand door twee ervaren chauffeurs, die zorgen voor een veilige busreis. Uiteraard voorzien ze ook voldoende stops om af en toe de beentjes te kunnen strekken.

De reizen naar buitenlandse bestemmingen zijn meestal nachtpendels. Je vertrekt in de loop van de middag/avond en reist ‘s nachts door. In de loop van de volgende ochtend kom je dan op je eindbestemming aan.

Enkele spelregelsVoor een goede en prettige vakantie zijn afspraken nodig. Hierdoor blijft de vakantie van het begin tot het einde voor iedereen leuk en aangenaam.

Bij Activak zorgen we voor niet meer regels en afspraken dan nodig:- Je gaat altijd op stap met je groep of kleiner groepje samen met de animatoren- Ook tijdens je vakantie ga je ‘s avonds slapen. Voor 14-15 jarigen zal dit liggen tussen 22.30 u en 23.30 u- We hebben aparte tenten voor jongens en meisjes, en slapen dus niet gemengd- Het drinken van alcoholische dranken is niet toegestaan- Illegale zaken zijn uiteraard verboden- We houden rekening met de plaatselijke regels.

Page 43: Activak zomerbrochure 2014

Highlights• 1 dag bezoek aan Phantasialand• 1 dag bezoek aan Moviepark Bottrop• 2 dagen bezoek aan Europapark• stadsspel Frankfurt Am Main• bezoek Luxemburg• coolste activiteiten

Inbegrepen in de prijs:• (mini)busvervoer tijdens de volledige reis• overnachtingen op verschillende campings• huur van de tenten• verblijf in VOL PENSION• verblijfstaksen ter plaatse• alle activiteiten zoals voorzien in programma• begeleiding door ervaren Activak-animatoren• toffe avondanimatie

Niet inbegrepen:• eigen verbruik (maaltijden tijdens busreis h/t)• reis- en annulatieverzekering• lidgeld Activak vzw (E 5/jaar)• extra programma’s

Datum Locatie Prijs

06/07/2014 - 12/07/2014 Duitsland €520

17/08/2014 - 23/08/2014 Duitsland €520

14-17j

- 43 -

Buitenlandse kam

pen

Pretparkweek al achter de rug? En Superpretparkweek is ook geen uitdaging meer voor jou? Kies dan voor de Mega superpretparkweek…daar vind je vast wél nog de kans om je grens te verleggen! We laten België achter ons en verkennen het pretparklandschap in Duitsland. Met minibussen reizen we van het ene pretpark naar het andere. 3 van de grootste en meest bekende pretparken in Duitsland moeten aan ons bezoek geloven.

We doen niet alleen Phantasialand aan, maar ook Movieworld en Europapark staan op het programma. Attracties met ronkende namen als de Crazy Surfer, The Blue Fire Megacoaster en The Black Mamba staan alvast op jou te wachten. Om onze gillende stembanden toch ook van een beetje rust te voorzien, organiseren de animatoren nog een leuk stadsspel in Frankfurt am Main. Overnachten doen we op campings doorheen het Duitse land, om het ook ’s avonds een beetje avontuurlijke te houden. Leer alvast gillen in het Duits, haal je mooiste lederhosen boven en schrijf je snel in, dan reserveren wij alvast jouw plaatsje in onze pretparkminibus…Duitsland, here we come!

Mega Superpretparkweek

Page 44: Activak zomerbrochure 2014

Inbegrepen in de prijs:

• vervoer heen en terug (bus of minibus)

• overnachtingen in tentjes op kampeerterrein

• verblijf in vol pension

• verblijfstaks terplaatse

• huur paarden

• begeleiding door ervaren Activak-animatoren

Niet inbegrepen:• eigen verbruik (maaltijden tijdens busreis h/t)

• reis- en annulatieverzekering

• lidgeld Activak vzw (E 5/jaar)

Datum Locatie Prijs

04/07/2014 - 12/07/2014 Polen €685

Voor deze vakantie moet je stap, draf en galop goed kunnen beheersen, en zelf je paard kunnen op- en

afzadelen.

14-17j

- 44 -

Bui

tenlan

dse

kampe

n Paardrijtochten PolenVoor de jongeren die het graag verder zoeken en de landsgrenzen achter zich laten, bieden we al enkele jaren paardrijtochten in Polen aan. Met deze tochten richten we ons vooral op de meer ervaren ruiter die wel dat stapje verder wil gaan. Elke dag ondernemen we lange en iets minder lang tochten tussen de 2 en 6 uur. Op de ruggen van onze Tinkers galopperen we door de Poolse bossen, begeleid door de eigenaars van de manège. We genieten van de natuur en van het gezelschap van elkaar en onze paarden. ’s Avonds voorzien onze animatoren nog leuke activiteiten op en rond de manège!

We vertrekken vanuit België met de minibus richting Polen, waar we na een lange dagrit net voor zonsondergang toekomen. Op de manège zetten we onze tenten op die ons de rest van de week onderdak zullen bieden. De heerlijke maaltijden worden voorzien door de gastheer en gastvrouw…laat je verrassen door de heerlijke Poolse keuken. Ben jij dus op zoek naar dé nieuwe ervaring in je jonge ruiterleven?

Dan is dit de ideale oplossing. Om te kunnen meedoen aan dit kamp dien je wel enige ervaring te hebben: stap, draf en galop moet je goed onder de knie hebben en zelf je paard op- en afzadelen is een must! Voldoe jij aan al deze criteria en ben je klaar voor deze uitdaging? Inschrijven dan maar!

Page 45: Activak zomerbrochure 2014

Drie hoogtepunten van deze reis• ’s ochtends, na een nacht onder de naakte

sterrenhemel en als de natuur nog maar net ontwaakt, nemen we bij wijze van bad een frisse duik in het water

• Al peddelend over de Zweedse rivier genieten we van de indrukwekkende rust en stilte van de natuur om ons heen• In alle stilte, zonder de rust te verstoren, glijden we over het water met onze kano’s en zien we hoe een bever aan de bomen knaagt om een beverdam te bouwen

Inbegrepen in de prijs:• vervoer heen en terug (bus of minibus)• overnachtingen in tentjes • verblijf in vol pension• verblijfstaks terplaatse• huur kano’s en toebehoren• begeleiding door ervaren Activak-animatoren• alle activiteiten in het programma

Niet inbegrepen:• eigen verbruik (maaltijden tijdens busreis h/t)• reis- en annulatieverzekering• lidgeld Activak vzw (E 5/jaar)

14-17j

- 45 -

Buitenlandse kam

pen

Geudedag! Weulkeum eun Zweuden! Land van eindeloze rivieren, elanden en uitgestrekte bossen. Het land voor natuurliefhebbers en buitenmensen, dus! Gepakt en gezakt rijden we met een minibus tot aan de plaats waar ons avontuur écht begint. We ruilen de minibus in voor onze kano’s, maken alles zo waterdicht als mogelijk en glijden de rivier in! Geluidloos ruisen we over het water. Elanden langs de kant van de weg en vissen onder ons in het water! Dat klinkt toch als een plaatje! Tijdens onze kanotrektochten in Zweden ga je niet alleen kunnen genieten van de zalige Zweedse bossen en rivieren, maar ook van elkaar. Een hele week zijn we afgesloten van de wereld en helemaal op onszelf aangewezen. We varen van de ene slaapplaats naar de andere en samen zorgen we ervoor dat het een fantastische ervaring wordt. Na een vermoeiende dag ploeteren door het water zorgen we zelf voor vuur om ons eigen potje op te koken. Slapen doen we in tenten langs de kant van de rivier…

misschien krijgen we ’s nachts wel het bezoek van een verdwaalde eland?! Zo’n geweldige ervaring…wie zou daar nu niet voor tekenen?

Info-avond Zweden

Daar de reis naar Zweden een avontuurlijk gebeuren is, en het belangrijk is dat onze deelnemers goed geinformeerd vertrekken, organiseren wij elk jaar voor zowel de deelnemers als de ouders

een vrijblijvende info-avond. Deze avond zal u uitgebreid info geven over deze specifieke reis en de mogelijkheid geven om concrete vragen

te stellen. Onze Zweden-specialist zal deze avond veel tips en tricks geven omtrent de reis, u zal de animatoren kunnen ontmoeten en op het einde van de avond een goed beeld hebben van wat uw zoon/dochter kan verwachten.

Deze avond zal doorgaan in het Scoutel te Antwerpen op vrijdag 30 mei 2014. De avond begint om 20.00u en zal eindigen rond 22.30 u. Inschrijven verplicht via www.activak.be of via de qr-code hieronder.Tot dan alvast !

Schrijf je nu online in

Kanotrektochten Zweden

Datum Locatie Prijs

07/07/2014 - 16/07/2014 Zweden €675

14/07/2014 - 23/07/2014 Zweden €675

11/08/2014 - 20/08/2014 Zweden €675

Page 46: Activak zomerbrochure 2014

- 46 -

Bui

tenlan

dse

kampe

n

Dit jaar trekken we weer naar onze oude getrouwe locatie in Mimizan. Zalig kamperen aan het meer, wie wil dat nu niet? Ben jij eerder het actieve type, geniet je liefst van de zon en de rust of ben jij eerder het kunstzinnige type? Iedereen kan bij ons terecht!

Waar verblijven we ?De Landes (Zuidwest-Frankrijk) staan bekend als een enorm uitgestrekt natuurgebied. De bossen, de natuurlijke meren, de duinen en het strand van de Atlantische oceaan maken het tot een gedroomde bestemming voor elke watersportliefhebber. Het klimaat is warmer en droger dan in Vlaanderen. De wind (niet onbelangrijk) komt meestal uit het zuidwesten en wakkert aan tijdens de namiddag.

In de tenten slapen we met 6 tot 8 personen. Je moet wel je eigen veldbedje en slaapzak meebrengen. De maaltijden worden bereid door eigen Vlaamse medewerkers. De camping met zwembad heeft alle moderne sanitaire voorzieningen.

• toffe vakanties in een veilig afgebakend natuurgebied.• ervaren Nederlandstalige medewerkers begeleiden fulltime• de maaltijden worden verzorgd door eigen Vlaamse kookmoeders die zelfs de moeilijkste magen voldoening zullen geven.

Op kamp in Frankrijk! Sun & fun of en Francais!

Page 47: Activak zomerbrochure 2014

Highlights• windsurfen• zeilen• kayak-initiatie• mountainbiken• speedboot met band• coolste activiteiten

Inbegrepen in de prijs:• autocarreis ‘Royal Class’ heen en terug met 2 chauffeurs• overnachtingen op een *** luxe camping• huur van de tenten• verblijf in VOL PENSION• verblijfstaks ter plaatse• alle activiteiten zoals voorzien in programma• begeleiding door ervaren Activak-animatoren• toffe avondanimatie

Niet inbegrepen:• eigen verbruik (maaltijden tijdens busreis h/t)• reis- en annulatieverzekering• lidgeld Activak vzw (E 5/jaar)• extra programma’s

12-15j

- 47 -

Buitenlandse kam

pen

Ergens in het zuiden van Frankrijk, gelegen naast een groot meer, ligt een luxueuze ***camping…ons verblijf voor de komende week! We slapen er in ruime tenten van 6 of 8 personen en wees maar zeker dat we onze nachtrust goed zullen kunnen gebruiken.

Elke dag staan er immers een hoop activiteiten op het programma, meer bepaald wateractiviteiten. Ben jij een extreme sportieveling en wil jij je energie kwijt buiten de Belgische landsgrenzen? Dan ben je in Mimizan aan het juiste adres.

We trekken een hele week naar het meer om er ons te verdiepen in allerlei water sporten. Zo krijgen we initiaties in windsurfen, zeilen en kayakken. En voor de echte snelheidsduivels bieden we een tripje in een band achter een speedboot aan. Het moto: snel, sneller, snelst! Zelfs de meest fervente waterratten komen wel eens aan land, dus wij ook.

Tijdens een mountainbiketocht ontdekken we de prachtige natuur rond Mimizan. Heb jij geen zittend gat en weet je met je energie geen blijf…schrijf je dan vooral om ter snelst in voor deze spetterende watervakantie in het zalige Frankrijk.

Datum Locatie Prijs

07/07/2014 - 16/07/2014 Mimizan €525

14/07/2014 - 23/07/2014 Mimizan €525

04/08/2014 - 13/08/2014 Mimizan €525

Superwatersport

Page 48: Activak zomerbrochure 2014

Inbegrepen in de prijs:• autocarreis ‘Royal Class’ heen en terug met 2

chauffeurs• overnachtingen op een *** luxe camping• huur van de tenten• verblijf in VOL PENSION• verblijfstaks ter plaatse• alle activiteiten zoals voorzien in programma• begeleiding door ervaren Activak-animatoren• toffe avondanimatie

Niet inbegrepen:• eigen verbruik (maaltijden tijdens busreis h/t)• reis- en annulatieverzekering• lidgeld Activak vzw (E 5/jaar)• extra programma’s

12-15j

- 48 -

Bui

tenlan

dse

kampe

n

De titel spreekt toch al voor zich?! Sun en fun…dat is ook wat we effectief kunnen verwachten van deze vakantie. In Mimizan wacht het zonnetje ons al op. Ontspannen en genieten van het warme zuiden, dat staat er deze week op de planning. Maar ontspanning betekent niet dat we niets gaan doen, hoor! Nee, onze animatoren laden de bus vol met materiaal om er een leuke week van te maken. Bikini’s aan voor een beachvolley-kampioenschap of duikbrilletjes op voor een competitie schoonspringen in het zwembad…het kan allemaal!

Ga je liever dobberen op je opblaasbare krokodil in het midden van het meer? Dan vinden we daar vast ook wel een gaatje in onze agenda voor! Nog steeds niets gevonden dat je aanspreekt? Niet getreurd dan! Onze animatoren staan namelijk open voor alles. Heb jij op vakantie nog een leuk voorstel voor een activiteit, dan zijn zij en de groep daar vast wel van te overtuigen.

Elk wat wils dus! Na een ontspannend dagje trekken we terug naar onze thuisbasis, een luxueuze ***camping, waar we slapen in tenten van 6 of 8 personen. Heerlijk eten wordt bereid door een fantastische kookploeg. Je hoort het al…niets kan nu nog mislopen! Jij moet je alleen nog inschrijven!

Sun en fun

Datum Locatie Prijs

07/07/2014 - 16/07/2014 Mimizan €485

14/07/2014 - 23/07/2014 Mimizan €485

04/08/2014 - 13/08/2014 Mimizan €485

Page 49: Activak zomerbrochure 2014

Inbegrepen in de prijs:• autocarreis ‘Royal Class’ heen en terug met 2 chauffeurs• overnachtingen op een *** luxe camping• huur van de tenten• verblijf in VOL PENSION• verblijfstaks ter plaatse• alle activiteiten zoals voorzien in programma

Sun en Fun (p. 48)• extra begeleiding door graffiti lesgever• begeleiding door ervaren Activak-animatoren• toffe avondanimatie

Niet inbegrepen:• eigen verbruik (maaltijden tijdens busreis h/t)• reis- en annulatieverzekering• lidgeld Activak vzw (E 5/jaar)• extra programma’s

12-15j

- 49 -

Buitenlandse kam

pen

Graffitikamp - sun en funPssssssssssssshhhht! Aaaah, niets zo leuk als het geluid en de geur van verf in de ochtend! Ben jij wel een kunstzinnig type en ben je klaar om je creatieve geest de weide wereld te laten verkennen? Surf dan snel naar onze website en schrijf je in voor ons exclusief graffitikamp in Frankrijk. We trekken eropuit naar Mimizan om onder goedkeurend oog van het zonnetje onze creativiteit zijn gang te laten gaan. We nemen voor dit kamp een super-lesgever graffiti mee, die jullie tijdens een vijftal sessies alles leert over deze prachtige kunstvorm.

Buiten deze ‘spuit’activiteiten gaan we volop genieten van het zonnetje en de prachtige omgeving. We sluiten ons aan bij de Sun en Fun-groep en gaan ons vermaken aan het water, het zwembad en de coole activiteiten van de animatoren. Plezier gegarandeerd in deze week.

Datum Locatie Prijs

07/07/2014 - 16/07/2014 Mimizan €560

Page 50: Activak zomerbrochure 2014

Highlights Mimizan

• elke dag 3 uur lessen Frans

• frans in de praktijk

• windsurfen

• zeilen• kayak-initiatie

• mountainbiken

• speedboot met band

• coolste activiteiten

Inbegrepen in de prijs:• autocarreis ‘Royal Class’ heen en terug met 2

chauffeurs• overnachtingen op een *** luxe camping• huur van de tenten • verblijf in VOL PENSION• verblijfstaks ter plaatse• alle activiteiten zoals voorzien in programma• alle taallessen door professionele lesgever• begeleiding door ervaren Activak-animatoren• toffe avondanimatie

Niet inbegrepen in de prijs:• eigen verbruik (maaltijden tijdens busreis h/t)• reis- en annulatieverzekering• lidgeld Activak vzw (E 5/jaar)• extra programma’s

12-15j

- 50 -

Bui

tenlan

dse

kampe

n

J’aime la belle France! Le soleil, la mer et cette belle langue! Frans ‘leren’ in Frankrijk…beter kan niet! Deze taalvakantie is er wel geen voor saaie pieten of gatzitters, want het frans combineren we met een heleboel watersporten, zodat jij op het einde van de week de hele vervoeging kent van ‘nager’. Wat dat dan zo allemaal inhoudt, hoor ik je al denken?!

Elke namiddag ga je ons kunnen terugvinden op het grote meer van Parentis. Dit meer is gelegen op maar 100 meter van onze ***camping en zal voor de helft van de week onze thuisbasis worden. We krijgen er initiaties in een heel aantal watersporten. Zo kunnen we ons evenwicht testen tijdens het watersurfen of wegduiken voor zwalpende masten tijdens het zeilen. Ook een kayak-initiatie staat mee op het programma of een snelle trip op een band achter een speedboot.

We leren het deze week allemaal onder de knie te krijgen en daarvoor worden we begeleid door echte professionals. In de voormiddag worden we ook begeleid door een echte professional, maar dan in een totaal ander vakgebied!

We nemen vanuit België een gediplomeerde leerkracht frans mee die ons een hele week zal overspoelen met franse woordenschat, werkwoordvervoegingen en Le, La en Les! Maar niet gevreesd, want leren doen we niet op de saaie, schoolse manier, maar op leuke, interactieve manier. We doen een terrasje in het dorp en bestellen “un café” of doen onze eigen boodschappen in de plaatselijke supermarkt. Zoals we dus al zeiden…geen vakantie voor stilzitters! À bientôt!

Taalvakanties Frans

Datum Locatie Prijs

07/07/2014 - 16/07/2014 Mimizan €555

14/07/2014 - 23/07/2014 Mimizan €555

04/08/2014 - 13/08/2014 Mimizan €555

Page 51: Activak zomerbrochure 2014

Highlights 12-15 jarigen

• Barcelona By Day

• Aquabrava

• kayak & Catamaran

• 4 uur mix van watersporten

• Costa Brava Boatcruise incl. snorkelen

• Empuria VIP + disco light

Highlights 16-18 jarigen

• Barcelona By Day

• Aquabrava

• Kayak & Catamaran

• 4 uur mix van watersporten

• Gerona Shop & visit + Poolparty

• Empuria VIP + Saloon Thema Party

Inbegrepen in de prijs:• autocarreis ‘Royal Class’ heen en terug• overnachtingen op een luxe camping• huur van een Luxe Bungalowtent• verblijf in VOL PENSION• verblijfstaks ter plaatse• activiteiten zoals voorzien in programma• begeleiding door ervaren Activak-animatoren

Niet inbegrepen in de prijs:• eigen verbruik (maaltijden tijdens busreis h/t)• reis en annulatieverzekering• lidgeld Activak vzw (E 5/jaar)• extra programma’s

12-15j

16-18j

- 51 -

Buitenlandse kam

pen

Waar verblijven we ?Empuriabrava is dé ideale plek om een fantastische vakantie te beleven. ‘s Avonds kan je lekker stappen en genieten van de spetterende feestjes in Empuriabrava en de vele andere activiteiten die voor de jongeren georganiseerd worden.

Empuriabrava ligt aan de voet van de Pyreneeën in de befaamde baai van Rosas aan de Middellandse Zee. De omgeving wordt gekenmerkt door zijn aangename temperaturen en een dagelijkse thermische wind maakt van deze bestemming de ideale plaats voor surfers. Ervaar de vrijheid op het water en trotseer de natuurelementen. Ontdek deze sport of geniet van een zalige week in de zon. Water, zon, mooie stranden en vooral veel fun zijn de voornaamste troeven aan deze Spaanse Costa.

Sun & fun in SpanjeWarm, warmer, warmst! Dat is wat Empuria Brava je kan bieden…zon, zee en strand! Gelegen aan de Middellandse Zee, in de befaamde baai van Rosas, kan dat ook moeilijk anders natuurlijk! En dat is de plaats waar wij naartoe trekken. Samen met gelijkgezinde zonnekloppers een weekje genieten…wat kan daar nu mee mislopen?! Naast een hoop leuke strand- en wateractiviteiten die de animatoren voor ons voorbereiden, staan er ook een aantal toffe uitstappen op het programma. Zo trekken we een dagje naar waterpretpark Aquabrava, waar meters en meters glijbanen op ons staan te wachten. Om het waterplezier helemaal af te maken, leren we de zee trotseren. Zo staan een initiatie kajak, een lesje windsurfen én een zalig boottochtje op een catamaran ook nog op ons programma. En wat kan er zeker niet ontbreken als we dan toch in Spanje zijn? Inderdaad: een uitstapje naar Barcelona! Deze wondermooie stad is niet alleen de ideale plek om wat typisch,

Spaanse cultuur op te doen, maar ook shoppingfans zullen hun gading vinden in de verschillende Spaanse boetiekjes. De Rambla wacht al op jullie! Ook Gerona, nog zo’n mooie Spaanse stad, kan niet aan ons bezoek ontkomen! En om de reis helemaal af te maken hebben we ook aan de party-animals onder ons gedacht. Empuria biedt ’s avonds ook een aantal spetterende feestjes en activiteiten die we –uiteraard onder begeleiding- kunnen bezoeken! Klaar voor een weekje pure ontspanning? Wij wel!

Datum Locatie Prijs

08/07/2014 - 17/07/2014 Empuriabrava €625

Page 52: Activak zomerbrochure 2014

- 52 -

Mijn kind wil graag samen met een vriend(in) in de groep zitten?

Uiteraard kan je samen met je vriend of vriendin inschrijven, maar zorg er dan voor dat je de inschrijving best tezamen doet zodat er zeker nog 2 plaatsen vrij zijn. Bij de inschrijving kan je vermelden bij extra opmerkingen dat ze samen in een groep willen zitten. Meestal vormt

het geen probleem om samen in één groep te zitten. Er zijn echter ook uitzonderingen: vb. verschillende rij-ervaring op de paardrijkampen,

groot verschil in lichaamslengte op dolfijnenkamp. Dit wil zeggen dat ze een bepaald deel van het kamp niet samen zitten, maar alle andere activiteiten wel samen kunnen doen. Natuurlijk zijn er ook een heleboel kinderen die alleen op kamp komen en vriendjes maken ter plaatse.

Mijn kind wil graag samen met een vriend(in) op de kamer liggen?

Het is een vraag die we zeer dikwijls krijgen, en we moeten toegeven dat we hier in 95% een positief antwoord kunnen geven. Bij de inschrijving kan je vermelden bij extra opmerkingen dat ze samen in één kamer

willen liggen. Alles hangt eigenlijk een beetje af van hoe de verdeling jongens/meisjes is. We proberen uiteraard zoveel mogelijk de jongens en de meisjes hun nodige privacy te waarborgen.Het lukt niet altijd om deze groepen exact te verdelen, en soms valt het voor dat er jongens bij meisjes slapen. Meestal hebben we op elk kamp wel een zus/broer, neef/nicht die bij elkaar willen slapen, en dan lossen we dat op die manier op.Als het echt te mooi uitkomt, dan kan het zijn dat we de jongens en meisjes hun eigen kamers bezorgen. Maar weet dat de kamers eigenlijk alleen maar dienen om te slapen, en niet om andere dingen te doen. Overdag zitten jullie zeer veel bij elkaar, en dan ga je daar ‘s nachts geen last meer van hebben !

Mijn kind wordt 8 jaar na de zomervakantie, mag hij/zij dan mee met het kamp met de 8-jarigen?

Dit is geen probleem. Wij houden rekening met de geboortejaren en niet de exacte leeftijd bij aanvang van het kamp. Indien uw kind een leerjaar dubbelde of oversloeg is het mogelijk om bij klasgenoten in te schrijven, ook al behoren deze tot een andere leeftijdscategorie. Het is niet mogelijk om uw kind mee te sturen met een te jonge of te oude leeftijdscategorie, omdat de spelen toegespitst zijn op de specifieke leeftijdsgroep. Er is kans dat de spelen te moeilijk of te makkelijk zijn en uw kind zich niet optimaal kan amuseren op kamp.

Page 53: Activak zomerbrochure 2014

Faq

Nog meer FAQ ?

- 53 -

Mijn kind heeft een specifieke zorg nodig of heeft een voedingsallergie. Kan hij/zij mee op kamp?

Iedere zorgvraag en voedingsallergie wordt individueel bekeken. Bij de inschrijving via de website kan u meer informatie doorgeven over de fysieke beperking, mentale beperking, extra ondersteuning bij ASS, diabetes, voedingsallergie enz. Bij ieder individueel dossier wordt de draagkracht van het animatoren- of kookteam bekeken, de nodige personen op de hoogte gebracht en eventueel extra maatregelen genomen door één van onze medewerkers. We doen ons uiterste best om zoveel mogelijk kinderen de kans te geven om mee op kamp te gaan, maar kunnen dit natuurlijk niet garanderen voor elk kind dat extra verzorging of begeleiding nodig heeft. We moeten bewaken dat deze opvolging ook effectief haalbaar is voor onze (extra) animatoren.

Extern en intern kamp

Een kamp met overnachting wordt bij Activak een intern kamp genoemd. De meeste van onze kampen zijn interne kampen. Vanaf mei worden er ook enkele kampen extern aangeboden. Dit wil zeggen dat uw kind het dagprogramma volgt, maar thuis gaat slapen. De externe kampen kan u vinden op www.externekampen.be.

Moet ik mijn kind zelf brengen naar de kamplocatie of worden er bussen ingelegd?

De deelnemers dienen zelf ter plaatse gebracht te worden, zodat u als ouder ook een goed beeld krijgt van waar uw kind(eren) zal verblijven. U krijgt dan ook de kans om de animatoren beter te leren kennen en met een goed gevoel

terug naar huis te gaan. Er zijn slechts enkele kampen waar er busvervoer voor voorzien is. Deze worden in de brochure duidelijk vermeld.

Page 54: Activak zomerbrochure 2014

- 54 -

ALGEMENE VOORWAARDEN Activak vzw onderschrijft hier de alge-mene voorwaarden van de Geschillen-commissie Reizen (van toepassing vanaf 1 april 2011). U kan de volledige uitgeschre-ven versie terugvinden op onze website www.activak.be, of u kan die op eenvou-dige aanvraag per mail ontvangen.Het gebruik van deze algemene voor-waarden houdt de aanvaarding in van alle reglementen en beslissingen bepaald door de Geschillencommissie Reizen vzw, inzonderheid het Geschillenreglement.

Bijzondere voorwaarden Activak vzw

Artikel 1: Deze voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van alle in deze brochure (of op de websites) vermelde va-kanties door Activak vzw (hierna ‘Activak’ genoemd):Bij de verkoop van buitenlandse reizen met inbegrip van vervoer, verblijf en ac-tiviteitenBij de verkoop van binnenlandse reizen met inbegrip van verblijf en activiteiten (eigen vervoer)

Informatieverplichtingen Artikel 2: Om de reservering correct te laten verlopen, is het noodzakelijk dat de deelnemer de nodige en gevraagde informatie verstrekt aan Activak. Wanneer blijkt dat deze informatie niet correct is, dan heeft Activak het recht de vakantie te annuleren of eventuele extra kosten aan te rekenen. De deelnemer dient de Neder-landse taal te kunnen begrijpen.De reservering is bindend, ongeacht de wijze van inschrijving. De reservering wordt bevestigd via een e-mail, met ver-melding van de algemene én de bijzonde-re verkoopsvoorwaarden en de ontvangst van de factuur. Op dat ogenblik begint de herroepingstermijn voor de consument te lopen. De betaling van de factuur dient steeds te gebeuren binnen 21 dagen na ontvangst van de factuur met vermelding van het boekingsnummer.Bij online boekingen via de website, die-nen minderjarige deelnemers het identi-teitskaartnummer én de naam van één van de ouders toe te voegen. Fouten in deze gegevens kunnen Activak vzw niet worden tegengesteld.

Artikel 3: Voor de reizen naar het buiten-land zijn de volgende officiële documen-ten verplicht:Identiteitskaart (voor deelnemers vanaf 12 jaar)een ouderlijke toelating, ondertekend door een ouder of voogd, en gelegaliseerd door het gemeentebestuur van de woon-plaats mee te nemen.(is vereist voor jon-geren tot 18 jaar die naar het buitenland reizen) Dit formulier kan, samen met de medische fiche, vanaf juni aangevraagd worden op kantoor.een Eurocrosskaart of Europese ziektever-zekeringskaart of ander officieel document (aan te vragen bij het ziekenfondsWij raden deelnemers met een andere nationaliteit aan bij de bevoegde instan-ties informatie aan te vragen. (minstens 6 weken voor vertrek)Lidkaart van Activak vzw dient getoond worden bij aanvang van de vakantie. Deze wordt automatisch toegestuurd na beta-ling van het jaarlijks lidgeld, en is 1 jaar geldig (jan-dec)

Voor de verblijven in België dienen alle deelnemers te beschikken over een SIS-kaart van het ziekenfonds (nodig bij me-disch voorschrift). Ook de lidkaart dient bij aanvang van het kamp getoond te worden aan de Activak-verantwoordelijke.

ReisovereenkomstArtikel 4: Bij het ondertekenen van het inschrijvingsformulier in deze brochure of aanvraag via de websites gaan de reizi-ger en ondertekenaar akkoord met de voorwaarden, zoals gepubliceerd in de brochure of op de website. Kennelijke of druktechnische fouten zijn niet bindend voor de organisator.

Reiscontract en betaling van de reissomArtikel 5: Na ontvangst van de bestelbon, ondertekend door de ouders/voogd/be-geleider, of van de aanvraag via de web-site, wordt de reservering door Activak bevestigd door het toesturen of mailen van de factuur voor de desbetreffende va-kantie. Het te storten bedrag is gelijk aan de totaalsom van de reis zoals vermeld in de brochure of website, eventueel vermin-derd met kortingen of vermeerderd met een annulerings- en/of reisverzekering voor de buitenlandse reizen.

Elke factuur is betaalbaar op haar datum. Bij niet betaling binnen de 14 kalender-dagen na haar datum dient op het volle-dige factuurbedrag vanaf haar datum een conventionele verwijlsintrest betaald te worden van 1% per maand, automatisch en zonder ingebrekestelling. Wanneer de klant ingebreke blijft de achterstallige factuur te voldoen op haar vervaldag is van rechtswege een conventioneel vast-gelegde schadevergoeding verschuldigd van 15% op het volledige factuurbedrag, met een minimum van 45,00 € en een maximum van 6.250,00 € als forfaitaire vergoeding voor bijkomende administra-tieve kosten, debiteurenbewaking en on-beschikbaarheid van fondsen.De vergoeding blijft verschuldigd ook wanneer de laattijdige factuur in hoofd-som alleen betaald wordt.

Prijs:Artikel 6: De prijs werd gebaseerd op de inkoopprijzen die van kracht waren bij het ter perse gaan van de brochure. De vermelde prijs is vast en houdt alle ver-melde diensten in, behalve in bepaalde omstandigheden.Indien inkoop van brandstoffen, taksen of belastingen wijzigen, zodat ze een effect hebben op de totale inkoopprijs, dan kan tot maximum 1 maand voor het geplande vertrek de prijs herzien worden.Leidt de hierboven vermelde wijziging tot een prijsverlaging, dan gebeurt een prijs-aanpassing enkel in verhouding met de daaraan verbonden kosten.Leidt de prijsaanpassing tot een verho-ging van de verkoopprijs met meer dan 10%, dan heeft de reiziger het recht de overeenkomst zonder schadevergoeding te ontbinden en op de terugvordering van de door hem al betaalde bedragen.

De prijzen omvatten voor de binnen-landse vakanties:• Verblijf in standaardkamers• Ganse dag activiteitenpakket, inclusief

begeleiding en materialen• Volpension met water aan tafel, tot de

middag op de laatste dag• 24-uren begeleiding door Activak-ani-

matoren ter plaatse• Ongevallenverzekering

De prijzen omvatten voor de buiten-landse vakanties:Reis per autocar vanuit Antwerpen, alle transfers van en naar de verblijfsplaats. Verblijf in tenten (Spanje, Polen, Zweden) of in hotels zoals beschreven in de bro-chure en op de website.• Volledig begeleid activiteitenprogram-

ma (of zoals beschreven op de website en brochures)

OngevallenverzekeringMaaltijden zoals besproken in de brochure.

De prijzen worden per vakantie bekend gemaakt, met aanduiding van wat inbe-grepen is. Eventuele waardeverminderin-gen worden aangeduid op de bestelbon. Op bepaalde vakanties, zoals instap- en buitenlandse reizen en vakanties zonder overnachting, wordt geen enkele vermin-dering toegestaan.

Volgende items zijn niet begrepen in de prijs:Annuleringsverzekering voor buitenlandse reizen, optioneel bij te nemen via Activak vzw. Deze verzekering waarborgt de terug-betaling van de vakantieprijs bij annulering voor vertrek, te wijten aan oa zware ziekte, ongeval, overlijden, of herexamens/twee-de zit van de verzekerde.Assistance-verzekering voor buitenlandse reizen, optioneel te nemen via Activak vzw.Verzekering alle risico’s (diefstal, …)• Kosten van benodigde reisdocumenten

voor de reiziger• Dranken en uitgaven van persoonlijke

aard• Jaarlijks lidgeld à € 5/per deelnemer• Maaltijden tijdens de heen- en terug-

reis op de bus/vliegtuig

ANNULERING DOOR DE REIZIGER VOOR AANVANG VAN DE VAKANTIEArtikel 7: Binnenlandse vakantiesDe reiziger kan de overeenkomst enkel in geval van ziekte of ongeval annuleren, en enkel en alleen als de annuleringsoptie bij inschrijving genomen werd. Deze an-nuleringsoptie kost 25 euro.De annulering door de deelnemer moet ALTIJD schriftelijk gebeuren. Na een te-lefonische melding dient er steeds een schriftelijke melding te volgen door de

reiziger. Wanneer de deelnemer de va-kantieplaats vroegtijdig moet verlaten omwille van ziekte, ongeval, persoonlijke redenen of wangedrag kan geen terugbe-taling meer gebeuren.Wie geen annuleringsoptie genomen heeft, kan onder geen enkel beding een te-rugbetaling van het kampgeld ontvangen.

Buitenlandse vakantiesBij annulering wordt door Activak vzw onder GEEN ENKEL BEDING een terugbe-taling gedaan, wanneer er geen reis- en annuleringsverzekering werd afgesloten. Wenst u een reis- en annuleringsverzeke-ring af te sluiten, noteer dit dan op de be-stelbon voordat u die doorstuurt, of duid die aan bij de inschrijving op de website.

Annuleringsprocedure(geldig voor alle binnenlandse en buiten-landse vakanties waarvoor een annule-ringsverzekering afgesloten werd):• De annulering gebeurt schriftelijk voor

aanvang van de vakantie• De annulering moet gestaafd worden

aan de hand van een bijgevoegd (me-disch) attest

• De terugbetalingsprocedure wordt pas opgestart als het medisch of ander at-test (afhankelijk van de reden) en het rekeningnummer in het bezit van Acti-vak vzw zijn.

Kosten die met de annulering gepaard gaan, dienen door de deelnemer steeds gedekt te worden.

OVERDRAAGBAARHEID VAN HET CONTRACTArtikel 8: De reiziger kan zich laten ver-vangen door een andere deelnemer, na goedkeuring van Activak vzw. De ver-vanger moet van hetzelfde geslacht zijn en voldoen aan eventueel specifieke voorwaarden zoals omschreven in de brochure. De oorspronkelijke reiziger en de vervanger zijn dan hoofdelijk aanspra-kelijk voor het dekken van de kosten die daaraan verbonden zijn. Bij een toege-stane vervanging wordt een éénmalige dossierkost van 12,50 euro aangerekend. De vervanging kan enkel via Activak vzw gebeuren, met kennis van alle partijen.

ANNULERING DOOR ACTIVAK VZWArtikel 9: Wanneer Activak de reis voor de overeengekomen vertrekdatum an-nuleert, en dit omwille van overmacht, uitzonderlijke weersomstandigheden, intrekken vergunning, indien 50% van de beschikbare logiecapaciteit of 70 % van de buscapaciteit niet geboekt werd, of waar de vereiste minima (bv opgelegd door de Vlaamse Overheid) of van de buitenlandse reizen niet werden gehaald, dan wordt de reiziger hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte gebracht. Onder overmacht wordt verstaan: abnormale en onvoorziene weersomstandigheden, rampen en/of beslissingen die door de overheid opgelegd worden waardoor de reizen niet kunnen doorgaan. Bij een der-gelijke annulering heeft de reiziger recht op de volledige terugbetaling van de reis-som. Verdere schadevergoedingen wor-den niet uitgekeerd. Annuleert Activak de vakantie om andere redenen dan hierbo-ven vermeld, dan wordt tevens een pas-sende schadeloosstelling voorzien.

WIJZIGING DOOR ACTIVAK VZWArtikel 10: indien Activak zich voor de aanvang van de reis verplicht ziet de overeenkomst te wijzigen, dan dient de reiziger daarvan zo snel mogelijk schifte-lijk (brief of mail) en voor het voorziene vertrek verwittigd te worden. De reiziger heeft in dat geval het rechte kosteloos zijn reis te annuleren en dient dit schrifte-lijk mee te delen.

AANSPRAKELIJKHEID DOOR ACTIVAK VZWArtikel 11: Activak kan aansprakelijk ge-steld worden voor alle schade die de rei-ziger oploopt doordat het reiscontract niet of slecht werd uitgevoerd, tenzij indien:• De reiziger verantwoordelijk is voor de

tekortkoming in de uitvoering van het contract

• De tekortkomingen veroorzaakt zijn door een derde, die niet in het reiscon-tract vermeld staat.

• De tekortkomingen te wijten zijn aan overmacht

• De tekortkomingen te wijten zijn aan onvoorziene omstandigheden die door Activak vzw niet op voorhand konden voorkomen worden.

Activak vzw is steeds verplicht de in nood verkerende reiziger te helpen. Eventueel

daaraan verbonden kosten kunnen bij de reiziger verhaald worden, mocht de rei-ziger zelf verantwoordelijk zijn voor de tekortkoming.Activak is niet verantwoordelijk voor verlies/diefstal van materiaal van de deelnemer.Activak-medewerkers en animatoren zijn niet gerechtigd om enige uitspraak te doen aangaande aansprakelijkheid van de zijde van Activak vzw.

AANSPRAKELIJKHEID VAN DE REIZIGERArtikel 12: De reiziger wordt aansprake-lijk gesteld voor de schade indien hij zijn contractuele verplichtingen niet nakomt of wanneer door zijn fout materiële of morele schade wordt berokkend aan personen, goederen of Activak. De fout wordt beoordeeld door Activak en/of een verantwoordelijke ter plaatse vanuit het normale gedrag van de reiziger. Indien de reiziger door zijn gedrag de veiligheid of integriteit van Activak-animatoren, per-soneel of andere deelnemers in het ge-drang brengt, dan heeft Activak het recht om de reiziger onmiddellijk voor verdere deelname uit te sluiten. Ouders, voogd of verzorgers zijn dan ook verplicht er voor te zorgen dat de deelnemer binnen 24 uur de locatie kan verlaten en op eigen initiatief en kosten naar huis kan.Alle daaraan verbonden kosten zijn voor rekening van de reiziger. Een reiziger die om hierboven vermelde reden wordt uit-gesloten voor verdere deelname van de vakantie heeft geen recht op terugbeta-ling van enige schadevergoeding of an-dere vergoeding.

KLACHTENREGELINGArtikel 13: Indien de reiziger een klacht heeft, nog voor de reisovereenkomst tot uitvoering is gekomen, dan dient hij zijn klacht schriftelijk te laten geworden aan Activak.Klachten tijdens de bepaalde vakan-tieperiode moeten terplaatse aan de Activak-vertegenwoordiging overge-maakt worden en dit op een bewijs-krachtige manier. Activak is verplicht de klacht meteen te onderzoeken en er alles aan te doen naar ieders tevreden-heid een oplossing te zoeken. Indien de klacht terplaatse niet naar tevredenheid van de reiziger werd opgelost of indien de reiziger terplaatse, om welke reden dan ook, niet in staat is zijn klacht bij de Activak-vertegenwoordigers neer te leg-gen, dan dient maximum 4 weken na de einddatum van de reis, de klacht per aan-getekend schrijven te worden ingediend. Bij overschrijding van deze periode is de klacht niet meer ontvankelijk.

LIDMAATSCHAP ACTIVAK VZWArtikel 14: Elke deelnemer en animator aan een jeugdvakantie moet lid zijn van Activak vzw. Door lid te worden van Ac-tivak, verkrijg je een aantal voordelen, zoals:• Alle info over promoties en aanbiedingen• Toegang tot allerhande voordelen• Uitnodigingen voor deelname aan acti-

viteitenLidmaatschap per jaar per persoon : E 5

GEVONDEN VOORWERPENArtikel 15: Gevonden voorwerpen wor-den door Activak tot eind september be-waard. Nadien is Activak gerechtigd deze voorwerpen over te dragen aan een goed doel naar keuze.

VERZAKINGSRECHTArtikel 16: Er bestaat een verzakingsrecht

HerroepingsrechtPRINCIPEDe consument heeft het recht aan de onderneming mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief bin-nen veertien (14) kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het goed of op het sluiten van de diensten-overeenkomst.

Annulaties dienen te gebeuren zoals be-schreven staat in artikel 7 van deze bij-zondere voorwaarden.

UITZONDERINGDe consument beschikt niet over het recht om van de aankoop af te zien.

Het herroepingsrecht kan door de consu-ment niet worden uitgeoefend wanneer de uitvoering van de overeenkomst be-gonnen is voor het einde van de herroe-pingstermijn. M.a.w. indien de vakanties

een aanvang nemen binnen de veertien dagen na datum van de bestelling, is een herroeping van de bestelling zonder de betaling van een boete niet mogelijk.

GEVOLGEN VAN LAATTIJDIGE HERROEPING

In geval de consument laattijdig afziet van de bestelling, treden de kosten in werking zoals beschreven staat in artikel 5 van de bijzondere voorwaarden.

PORTRETRECHT KAMPDEELNEMERS VOOR COMMERCIELE DOELEINDENArtikel 17: Inschrijven voor een Activak-vakantie geeft Activak automatisch de toestemming om foto’s en ander beeld-materiaal te maken en te publiceren behoudens schriftelijk bezwaar van de persoon in kwestie.

Artikel 18: Buitenlandse reizenéén à twee weken voor aanvang van de vakantie informeert Activak de deelne-mers over:• De coördinaten van de verblijfplaats

en de locale vertegenwoordigers van Activak

• De bagagelijst en medische fiche• Informatie betreffende vertrekuren,

vervoersmaatschappij, document ou-derlijke toestemming voor de buiten-landse reizen.

Binnenlandse reizenDe laatste info wordt verstuurd met de bevestiging van de betaling en kan vanaf maart gedownload worden van de website www.activak.be of aangevraagd worden aan het nationaal secretariaat.

Artikel 19: Fiscaal voordeel: Activak le-vert voor deelnemers onder de 12 jaar een erkend fiscaal attest voor aftrek van het inschrijvingsgeld ten bedrage van € 11,20 per opvangdag. Duplicaten van dit attest kan schriftelijk aangevraagd worden aan het nationaal secretari-aat, mits toevoeging van een aan uzelf gefrankeerde omslag.

Bijkomende informatie: verzekeringen

OngevallenverzekeringDe deelnemers zijn tijdens de vakanties verzekerd voor persoonlijke ongeval-len en burgerlijke aansprakelijkheid tov derden. Daarvoor werd bij Ethias een verzekering afgesloten met polisnummer 45.033.293 voor Activak vzw. De verzeke-ring burgerlijke aansprakelijkheid wordt aangesproken na de familiale verzekering van de deelnemer. Een fotokopie van de verzekeringspolis is verkrijgbaar op aan-vraag bij het Nationaal secretariaat.Diefstal, schade of verlies van materiaal wordt niet verzekerd.

Reis- en annuleringsverzekeringIn de verkoopprijs is GEEN annulerings-, bijstands- of alle risico’s verzekering begrepen. De deelnemers kunnen voor een buitenlandse reis optioneel een in-dividuele annulerings- en/of assistance verzekering afsluiten, bij inschrijving op de reis. Hiervoor werken we samen met Mondial Assistance verzekering. De brochure met wat allemaal inbegrepen is, kan u raadplegen op onze website of aanvragen op het secretariaat.

ReiscontractenwetConform artikel 36 van de wet tot rege-ling van het reiscontract tot reisorganisa-tie en reisbemiddeling van 01/04/1994 en het betreffende uitvoeringsbesluit van 25/04/1997 is Activak vzw door DVV, Li-vingstonelaan 6 te Brussel verzekerd om in geval van financieel onvermogen, zijn verplichtingen jegens de reiziger verder na te komen. De desbetreffende polis heeft als referentie C-15/0182.788/00-B en C-11/1525.027/00-B (Activak vzw)

Adres hoofdzetel:Activak vzwBredabaan 392170 Merksem

Tel: (03)569 98 42Fax: (03)569 98 [email protected]

www.activak.be

Ond.nr: 0464 813 013 BE64 9799 8150 8952BIC ARSPBE22 (Argenta)

Page 55: Activak zomerbrochure 2014

- 55 -

BestelformulierVooraleer in te vullen, lees zeker aandachtig de algemene voorwaarden op pagina 54.

Lidnummer (indien gekend):

Voornaam:

Naam:

Meisje q Jongen qGeboortedatum

Straat en nr

Postcode + gemeente

Tel: Tel werk:

GSM 1 GSM 2

E-mail

Hoe bent u in contact gekomen met Activak?

Bibliotheek – school – internet – vrienden – advertenties – andere

Hoeveel keer nam u reeds deel aan een Activak-kamp?

Wil zich graag inschrijven voor de volgende jongerenreis in 2014

Soort vakantie

Plaats

Periode: van tot

Vakantieprijs:

Samen met vriend(in): In de groep

Reis- en annuleringsverzekering Mondial* : ja q neen q(kan enkel genomen worden bij het insturen van deze bestelbon, en NIET nadien!)*Vakantie met de bus: 2,95 euro per dag

Prijsvermindering indien van toepassing: (Vermeld hier welke soort korting en stuur een bewijsje mee met uw inschrijving)

Totaal:

Voor minderjarigenVader, moeder of voogd verleent de toestemming tot deelname aan een Activak-vakantie en tot het nemen van de nodige maatregelen van medische of heelkundige aard in geval van ziekte/ongeval. Tevens voor kennisname van de algemene en bijzondere voorwaarden in deze brochure of op onze website. Activak vzw beschermt jouw privacy en garandeert alle rechten waarop je recht hebt, conform de Belgische wetten van 8 december 1992 en van 11 december 1998.

Handtekening vader/moeder/voogd nr. id.-kaart ouders Indien de deelnemer minderjarig is!

Plaats: Datum:

Rekeningnummer voor eventuele terugbetaling:

Op naam van:

Page 56: Activak zomerbrochure 2014

Meer info en foto’s op www.activak.be

Vraag nu je GRATIS BROCHURE ONLINE aan.