About Maaike #1

Click here to load reader

download About Maaike #1

of 32

 • date post

  02-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  220
 • download

  0

Embed Size (px)

description

 

Transcript of About Maaike #1

 • Maaike*About

  #1

  BlogSeminarGastcolleges Interview met

  Rocking Up Life

  *1

 • Editorial

  Lang heb ik er niet over na moeten denken hoe mijn magazine moest heten. Zelf een magazine maken waarin de meeste onderwerpen over mijzelf gaan. About Maaike is het geworden. Deze naam had ik al eerder bedacht voor mijn persoonlijke blog. Ik vond de naam zo pakkend, dat mijn magazine dezelfde naam moest hebben.

  About Maaike is voortgekomen uit een opdracht voor de minor Creatieve Industrie. About Maaike is een eenmalig online magazine wat tegelijkertijd een dossier is van de minor. In dit magazine kun je lezen over mijn personal brand, mijn verslagen lezen van verschillende gastcolleges en n seminar die ik heb bezocht. Maar ook verslagen van opdrachten van de minor.

  De grafische vormgeving van About Maaike is voortgekomen aan de hand van een vooraf ge-maakte look and feel. Ik vind het belangrijk dat de plaatjes rust uit stralen. Ik ben zelf heel rustig, dit wil ik daarom ook laten terugkomen in dit magazine.

  Maaike VisserHoofdredactrice

  *2

 • Inhoud

  *

  *********

  Creatieve CV

  Social Media

  Maaike over: Bloggen

  Seminar: Amsterdam Light Festival

  Gastcolleges Interview: Rockng Up Life

  Infographic

  Word of Mouth actie

  Multiverse

  Colofon

  4

  6

  8

  10

  12

  18

  20

  24

  28

  30

  *3

 • *4

 • *5

 • Social Media

  Mijn Facebook is afgeschermd voor de buitenwereld. Alleen mijn vrienden kunnen mijn ber-ichten zien. Hier heb ik bewust voor gekozen, omdat ik veel waarde hecht aan privacy en ik vind dat niet iedereen al mijn fotos en persoonlijke bericht-en hoeft te zien. De berichten die ik plaats gaan meestal over gebeurtenissen die ik wil del-en met mijn vrienden. Dit zijn meestal geschreven berichten. Ik upload weinig fotos van mijzelf, omdat ik die nooit maak. Kijkend naar mijn personal brand heb ik een link van al mijn blogs op Facebook gezet.

  Twitter is een medium die ik voor de Minor Creative Indus-tries weinig zelf gebruikte. Ik volg een aantal mensen en ik vind het leuk om deze mensen te volgen. Maar als het gaat om zelf content plaatsen, daar was ik wat terughoudender in. Ik heb in de afgelopen periode getweet over school gerela-teerde onderwerpen en mijn blogs heb ik geplaatst onder #inhci.

  Over Linkedin was/ben ik heel sceptisch. Ik vind het niet een fijn idee dat mijn cv en persoon-lijke gegevens daarop te vinden zijn. Ik blijf Linkedin houden, omdat het in mijn ogen kansen biedt op een baan na mijn studie. Ik volg meerdere groep-en en daarop komen regelmatig vacatures.

  *6

 • Social Media

  Instagram vind ik meer een informeler medium. Ik post regelmatig fotos als ik druk in de keuken bezig ben gewe-est. En als ik trots ben op het resultaat, dan komt het op Instagram. In het kader van mijn blog heb ik besloten dat de mensen mijn Kerst konden volgen. Ik plaatste op Eerste en Tweede Kerstdag fotos van wat ik die dagen had meegemaakt.

  Pinterest kende ik voor de minor nog niet. Er ging een wereld voor mij open. Op elk onderwerp is er een passende foto te vinden. Zelf moet ik nog ontdekken hoe ik zelf plaatjes kan plaatsen. Ik kan mij in ieder geval uren ver-maken om random door Pin-terest te scrollen. Pinterest diende voor mij als middel om geschikte plaatjes te vinden voor dit magazine.

  Wordpress wordt vaak niet als Social Media gezien. Ik vind wel dat dit erbij hoort, want in de blogs kun je van jezelf laten horen. In combinatie met de net genoemde social media kan een blog steeds groter worden. Mijn blogs gaan over mijzelf, wat ik heb meegemaakt en wat mij bezig houdt.

  @aboutmaaike

  *7

 • Maaike over: BloggenBloggen is iets wat ik al een tijdje wou doen. Ik werd genspireerd door Teske die op haar blog een bericht plaatste hoe je een blog moet beginnen. Dit is inmiddels al een jaar geleden. Ik had voor mijn gevoel niets leuks om over te blog-gen. Totdat ik voor het eerst een Bitstrip zag. Ik was hele-maal verkocht en besloot elke dag een Bitstrip om mijn blog te plaatsen. Op de Bitstrip staat een situatie afgebeeld van mijzelf wat ik die dag heb meegemaakt. Daaronder schrijf ik een verhaaltje waarin ik de Bitstrip toelicht en schrijf wat ik die dag heb meegemaakt. Deze blog is te vinden op mylifein-bitstrips.blogspot.nl

  Toen kwam vanuit school de opdracht om te gaan bloggen. Ik wou mijzelf uitdagen om een nieuwe blog te maken. Dit heb ik ook gedaan. Het moeilijkste gedeelte vond ik het beden-ken van de naam voor mijn blog. Op Wordpress was de geb-ruikersnaam maaikevisser al bezet. Ik moest dus op een an-dere naam komen. Ik probeerde een anagram te maken van mijn naam. Alleen kwam daar niets leuks uit. Mijn blog heb ik uiteindelijk aboutmaaike genoemt. De precieze reden weet ik niet meer. Maar ik kan het achteraf wel verklaren. De blog gaat over mij. Overmaaike klinkt niet echt. Ik heb altijd geleerd als het in het Nederlands niet klinkt verander het dan in het Engels. Zodoende.

  Nu ik mijn blognaam had gevonden moest ik een lay-out kiezen voor mijn blog. Ik ben echt heel slecht in keuzes maken, dus ik besloot dat mijn Facebookvrienden mochten kiezen. Dit was tenslotte mijn doelgroep en ik liet meteen weten dat ik een blog zou beginnen. Ik had een selectie ge-maakt van vier lay-outs die mij aanspraken. Toevallig waren deze allemaal blauw. De andere templates spraken mij niet echt aan. Mijn Facebookvrienden hadden besloten en mijn eerste blogbericht was het resultaat. Ik ben er zelf erg tevreden mee. Het is blauw met allemaal visjes. Best toepasselijk want mijn achter-naam is Visser.

  Het bedenken van mijn volgende blogberichten ging best goed. Al snel had ik een paar ideen. In een tussenuur op school kreeg ik inspiratie om te schrijven. Ik pakte meteen mijn tablet erbij en begon te typen. Binnen no time had ik een heel verhaal waar ik best trots op was. Ik had op dat moment nog tijd over dus besloot om nog een bericht te schrijven. Zo zijn de blogs Dromen en Lange afstands-relatie ontstaan. Deze blogs zou ik toen op een later moment plaatsen, want ik wou eerst beginnen met een voorstel blog. Voor de mensen die mij nog niet zo goed kennen. De weken daarop volgden de blogs die ik al had geschreven. Op een n of andere manier durfde ik de blogs niet te plaatsen. Ik heb het toch gedaan en heb het bericht gedeeld op Twitter en Facebook. Ik kreeg er leuke reacties op zowel online maar ook offline. Mensen die mijn blog hebben gelezen komen naar mij toe om te vertellen wat ze van mijn blog vinden. Iedereen vond het leuk om te lezen, mijn manier van schrijven vonden zij fijn en zij vonden dat ik het goed kan verwoorden. Dat gaf mij een goed gevoel.

  *8

 • Maaike over: BloggenMet de blogs die daarop volgde had ik minder moeite om deze te plaatsen op Twitter en Facebook.

  Met Kerst had ik het idee om in Bitstrip vorm een kerstgroet op mijn blog te zetten met daaronder een verhaaltje dat ik ook een andere blog had. Dit verhaaltje vond ik best kort geworden. Ik wou dus nog iets anders erbij. In de nacht van kerstavond op Eerste kerstdag kwam ik op het idee om fotos te maken van wat ik meemaakte met Kerst en deze exclusief te plaatsen op Instagram. Stiekem was dat ook om meer volgers te krijgen op Instagram. Deze poging was helaas mislukt. Op oudejaarsdag kreeg ik inspiratie voor een andere blog. Deze had ik niet gepland, maar ik was er meteen enthou-siast over. Ik begon meteen met schrijven. Deze blog ging over mijn doelen voor 2014. Ik had het doel al eerder verzonnen, maar ik had nog geen link gelegd om hierover te schrijven. Ik heb het gevoel dat mijn doel nu zwart op wit is en dat ik mij er echt aan moet houden. Voor mijn andere blogs heb ik gekozen voor hele andere onderwerpen. Namelijk dingen waar ik enthousiast over ben en waar ik over kan vertellen in blogvorm. Allereerst de Olympische Winterspelen. Echt waar de Olymp-ische Spelen, ik kan er geen genoeg van krijgen. Het liefste zit ik de hele dag tv te kijken. Tegenwoordig kan je via de NOS website live beelden beki-jken. Mijn laatste blog heette: Hoe overleef ik de winter. Als het buiten koud is en binnen de verwarming aan moet ga ik op de overleefmodus. Ik trek het liefste comfortabele warme kleding aan en drink het liefste de hele dag door warme chocolademelk.

  Ik vond het ontzettend leuk om te bloggen. Ik ga er ook zeker mee door. Als ik het gevoel heb dat ik wat moet delen met de wereld, dan wil ik dat in blogvorm doen.

  Klik hier voor mijn blog

  *9

 • Seminar: Amsterdam Light Festival

  Van te voren wist ik dat dit seminar ging over het Amsterdam Light Festival en dat er verteld zou worden over deze editie maar ook over de editie van volgend jaar. Ik verwachte in-terestante sprekers die enthousiast over hun eigen onderwerp kunnen vertellen.

  Bij binnenkomst stond er een filmpje op met beelden van het Amsterdam Light Festival van dit jaar.

  De directeur van het Amsterdam Light Festival hielt een praatje over hoe het Amsterdam Light Festival dit jaar tot stand was gekomen. Het Amsterdam Light Festival was eerst een festival van licht en water. Later is dit verander in het licht festival. Het Amsterdam Light Festival is voor alle Amsterdammers en toeristen. De stad wordt in een bepaald licht gezet. Maar dan door gebruik van kunst objecten. Het Amsterdam Light Festival is ieder jaar opzoek naar nieuw talent als het gaat om kunst. Zij willen de ontwerpers helpen om bekent te worden. Een jury wat bestaat uit buitenlandse kunst kenners beslissen welke ontwerpers een kunstwerk mogen maken voor het Amsterdam Light Festival.

  Het festival is relevant, omdat het om de stad zelf gaat. De geschiedenis van Amsterdam wordt in de meeste kunstwerken direct en indirect verteld.