ABAB Accountants en Adviseurs: Samenwerken met Dongen Pallets

of 4 /4
Samenwerken met Dongen Pallets Doe er uw voordeel mee

Embed Size (px)

description

ABAB heeft een brede dienstverlening en diverse specialismen in huis. ABAB ondersteunt Dongen Pallets niet alleen op accountancygebied. ABAB voorziet Dongen Pallets bijvoorbeeld ook van juridisch en strategisch advies.

Transcript of ABAB Accountants en Adviseurs: Samenwerken met Dongen Pallets

  • Samenwerken met Dongen PalletsDoe er uw voordeel mee
  • Dongen Pallets Dongen Pallets is in 1962 opgericht en is zowel nationaal als internationaal actief. De organisatie houdt zich bezig met de productie, reparatie, onderhoud, beheer en recycling van houten pallets en verpakkingen. Voor ieder logistiek vraagstuk biedt Dongen Pallets een passende oplossing. Dongen Pallets combineert de kennis van logistieke processen met de zorg en verantwoordelijkheid voor het milieu. In de productie is sprake van een zogenoemd gesloten circuit. Bij Dongen Pallets zijn 57 medewerkers werkzaam. Keuze voor ABAB Accountants en Adviseurs Dongen Pallets werkte voorheen samen met n van de grootste accountancyorganisaties van Nederland. Dongen Pallets besloot op zoek te gaan naar een nieuwe accountancyorganisatie. Dongen Pallets heeft naar een aantal partijen gekeken. Op basis van een tevreden klant van ABAB Accountants en Adviseurs is Dongen Pallets bij ABAB Accountants en Adviseurs uitgekomen. ABAB onderscheidde zich al vanaf het eerste contact door een persoonlijke en proactieve aanpak. De accountancyorganisatie had zich verdiept in Dongen Pallets en de branche. Dongen Pallets had direct een klik met ABAB. De keuze om met ABAB te gaan samenwerken was dan ook snel gemaakt. Sinds december 2010 werken de palletleverancier en de accountancy- en adviesorganisatie plezierig samen. Vanaf dag n zijn de gesprekken met ABAB goed verlopen. We hadden direct vertrouwen in ABAB, zegt Dirk-Jan Bles, controller bij Dongen Pallets. ABAB is proactief en hanteert een pragmatische aanpak. Bovendien weet de accountancyorganisatie wat een mkb-bedrijf bezighoudt. Relatiemanagement ABAB kiest voor een vernieuwende en klantgerichte aanpak en onderscheidt zich door het unieke concept van relatiemanagement. Dit betekent dat Dongen Pallets een vast aanspreekpunt binnen de ABAB- organisatie heeft. De relatiemanager bezoekt Dongen Pallets regelmatig en weet wat er speelt bij de palletleverancier. Hij denkt met Dongen Pallets mee en voorziet de organisatie proactief van advies. Dongen Pallets kan met al haar vragen bij de relatiemanager terecht. Voor ieder vraagstuk gaat de relatiemanager op zoek naar de juiste specialist. We zijn erg te spreken over de proactieve houding van onze relatiemanager, vervolgt Dirk-Jan Bles. We kunnen met al onze vragen, die ons als bedrijf bezighouden, bij de relatiemanager terecht. Ook worden wij proactief op nieuwe ontwikkelingen, zoals de werkkostenregeling, gewezen. Controle ABAB voert voor Dongen Pallets de interim- en jaarrekeningcontrole uit. De interimcontrole is een tussentijdse controle op de werking van de financile processen en de bedrijfsprocessen. De interimcontrole maakt onderdeel uit van de controle op de jaarstukken. Tijdens de jaarrekeningcontrole wordt de jaarrekening aan een wettelijke controle onderworpen. Deze controles gaan bij ABAB verder dan alleen
  • het zetten van een handtekening. De accountancy- en adviesorganisatie hanteert een pragmatische aanpak en wijst Dongen Pallets onder andere op verbeterpunten om de bedrijfsprocessen efficinter in te richten. ABAB denkt los van de controles met ons mee hoe wij de processen beter in kunnen richten. Onze werkzaamheden kunnen we hierdoor direct efficinter uitvoeren, geeft Dirk-Jan Bles aan. De accountants van ABAB zijn zelfsturend en de eerste controles zijn probleemloos en soepel verlopen. Daar hebben we als onderneming echt iets aan. Brede advisering ABAB heeft een brede dienstverlening en diverse specialismen in huis. ABAB ondersteunt Dongen Pallets niet alleen op accountancygebied. ABAB voorziet Dongen Pallets bijvoorbeeld ook van juridisch en strategisch advies. Dongen Pallets is sinds dit jaar voor de eerste keer de Aziatische markt aan het verkennen. De juristen van ABAB hebben Dongen Pallets ondersteund bij een goede voorbereiding en het opstellen van contracten. Daarnaast ondersteunt ABAB de organisatie op het gebied van strategisch advies. Dongen Pallets is een dynamische organisatie en de markt biedt diverse kansen. Het is voor Dongen Pallets dan ook van belang om de juiste keuzes te maken en een duidelijke strategie voor de langere termijn te bepalen. ABAB fungeert hierbij als sparringpartner en helpt de organisaties bij het maken van deze keuzes. De strategische advisering hebben we als zeer prettig ervaren, zegt Dirk-Jan Bles. Onze relatiemanager fungeerde tijdens de bijeenkomst als klankbord. We hebben de eerste stappen gemaakt om onze strategie voor de langere termijn vorm te geven. Dat hadden we echt even nodig. ABAB Accountants en Adviseurs en Dongen Pallets zijn al vanaf het begin enthousiast over deze samenwerking. Dankzij de proactieve houding van ABAB krijgt Dongen Pallets ondersteuning waar zij echt iets aan heeft. Hier profiteert de palletleverancier direct van.
  • 01/2012 abab.nl