7 maart 2015

download 7 maart 2015

of 8

 • date post

  11-Jan-2017
 • Category

  Documents

 • view

  221
 • download

  6

Embed Size (px)

Transcript of 7 maart 2015

 • De Lunterse Krant is een uitgave van Lunteren Media BV

  LUNTERSE KRANT

  De Lunterse Krant is een wekelijks nieuws- en informatieblad voor Lunteren en omgeving. Mobiel: 06 - 25 231 976 - e-mail: hderooy@introweb.nl - fax: 0318-487421

  LUNTERSE KRANTZaterdag 7 maart 2015 - Zestiende jaargang nr. 10 Mail: hderooy@introweb.nl - Tel.: 06 - 25 231 976

  LUNTEREN - Onlangs hebben 20 leden van Anoushka Aerobic Sproten hun reanimatie /AED certificaat behaald. Deze cursusdagen waren opgezet door Anoushka om haar leden de kans te geven deze belangrijke cursus dichtbij te behalen.Een hartstilstand komt altijd onverwacht. Elke week worden in Nederland zon 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Als omstanders direct beginnen met reanimeren, heeft het slachtoffer de meeste kans om

  te overleven. Door het volgen van een reanimatie- en AED-cursus, zijn deze dames en heren nu goed voorbereid. Zij hebben geleerd een hartstilstand te herkennen, hartmassage toepassen en mond-op-mond beademing geven. Ook het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED) is volledig uitgelegd. Alles werd aangeleerd op een oefenpop met AED-trainer. Alle deelnemers hebben de cursus met goed gevolg afgesloten.

  Preventie Whats App Wekerom

  WEKEROM - Maandag 9 maart wordt hier in het Kulturhus Wekerom een belangrijke voorlichtingsavond gegeven. Deze avond gaat over het gebruik van een preventie Whats App.

  Wijkagent Machiel de Blouw zal het een en ander uiteenzetten over het gebruik van een preventie App en hoe te handelen. Het gebruik van de preventie App is toegankelijk voor personen van 18 jaar en ouder.Gebruikers en belangstellenden zijn hartelijk welkom op deze avond.Start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur in het Kulturhus Wekerom.

  I n f o r m a t i e a v o n d Wonen in Wicherumloo

  WEKEROM - Dinsdag 10 maart wordt er een informatieavond gehouden in het Kulturhus te Wekerom over wonen in Wicherumloo. Iedereen is welkom die benieuwd is naar de vorderingen van de bouw van het Woon-, Zorg- en Dienstencentrum Wicherumloo.Aan bod komen o.a. indelingvan de appartementen en ontmoetings-ruimtes enz. Ook wordt informatie gegeven over de invulling van de zorg die geboden zal worden door partner in zorg Bethani.

  Lezing in Witte Kerkje over Vriendelijkheid

  LUNTEREN - Zondagmorgen 8 maart zal er een lezing gegeven worden in het Witte Kerkje door mevr. Anna Vroklage met als thema: Vriendelijkheid. Vriendelijkheid als levenshouding en helende kracht: Vriendelijkheid is van nature in ieder van ons aanwezig en is een basiselement in ons leven. Zij geeft het leven betekenis en vormt het fundament van een goed hart, het hart van iemand die handelt vanuit het verlangen anderen te helpen.

  Sinds 1981 ben is Anna verbonden aan de School voor Praktische Filosofie en Spiritualiteit. Een School, die gereedschap aanreikt, om dat, wat vanuit de verschillende tradities wordt aangereikt, praktisch te maken in het leven van alledag. Een ieder is van harte welkom.

  De lezing begint om 10.30 uur in het kerkje aan de dr. Kimmijserlaan te Lunteren. Entree: Er geldt een richtbedrag van 8,00. Voor leden en begunstigers is dat 2,00 Dit als tegemoetkoming in de onkosten.

  Boekenmarkt

  LUNTEREN Op de zaterdagen 7 en 14 maart is er weer een boekenmarkt in het pand naast Autobedrijf Deijs (Dorpsstraat 115 Lunteren). De openingstijden zijn op zaterdag 7 en 14 maart vanaf 09.30 uur tot 17.00 uur.Er zijn veel tweedehands boeken, tijdschriften C.D.s e.d. De opbrengst is weer bestemd voor de Herst. Herv. Kerk. Bethelkerk te Lunteren. Iedereen is er hartelijk welkom.

  Ledenvergadering Oud EderveenEDERVEEN - Vereniging Oud Ederveen houdt donderdag 12 maart voor de vierde keer in haar bestaan een algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze vergadering bij te wonen.

  Op deze avond zal besproken worden waar het bestuur het afgelopen jaar mee bezig is geweest en zal er teruggekeken worden op de verenigingsactiviteiten van het afgelopen jaar. Ook wordt vooruitgekeken naar het aankomende verenigingsjaar. Na het formele gedeelte hoopt dhr. Jaap van de Pol van de stichting Grebbelinie in het Vizier een presentatie te geven over het verdedigingswerk dat diende om de vijand die uit het oosten kwam tegen te houden. Ederveen ligt vlak aan deze Grebbelinie.

  Namens het bestuur bent u van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn op donderdag 12 maart 2015 in Dorpshuis De Zicht te Ederveen. De aanvang van de ledenvergadering is om 20.00 uur, de zaal is vanaf 19.30 uur geopend en de koffie staat klaar! De avond zal rond 22.00 uur afgelopen zijn. C o r r e s p o n d e n t i e a d r e s : Spiraeastraat 34, 6744 AV, Ederveen, 0318-571144, oud@ederveen.eu

  LUNTEREN - Dit jaar is het 85 jaar geleden dat Oratoriumvereniging Sursum Corda uit Lunteren werd opgericht. Het koor, dat repeteert in Lunteren, maar leden heeft uit de gehele regio en zelfs daarbuiten, geeft op zaterdag 14 maart in de Oude Kerk van Ede een jubileumconcert. Op het programma staan twee vroege missen van W.A. Mozart (Missa Brevis en Te Deum), het Requiem van de twintigste-eeuwse componist John Rutter en een a capella werk, het Ave Verum Corpus van Byrd. Aan het concert zal ook het orkest Continuo uit Rotterdam meewerken, evenals vier solisten.

  We spraken dirigent Gert Jan van der Pol tijdens n van de repetities. Wat was de aanleiding voor u om

  juist deze werken te kiezen? Ons vorige concert was de Hohe Messe van Bach en daarvoor hebben we een werk uit de twintigste eeuw uitgevoerd, A Child of Our Time van Tippett. Het was nu tijd voor weer iets klassieks, gecombineerd met een romantisch stuk uit de twintigste eeuw. Ik houd van contrasten in onze programmering. We werken altijd aan meerdere stukken tegelijk en daarmee houden we afwisseling in de repetities.

  Wat kunt u vertellen over de twee vroege missen van Mozart? Je hebt het over de jonge Mozart, fris en enthousiast. Hij woonde toen nog in Salzburg, werkte daar voor de aartsbisschop, maar hij wilde eigenlijk graag operas schrijven. Dat hoor je in zijn geestelijke muziek terug: het is feestelijk en

  jubelend. De Missa Brevis is een mooie, stralende en vrolijke mis. Het andere werk, Te Deum, pakt groot uit, met trompetten. Het leent zich daarom prima als slotstuk voor de pauze.

  Waarom staat er ook een a capella werk in de programmering? Het is prachtig om juist in de Oude Kerk in Ede a capella uit te voeren. Je kunt dan heel goed horen hoe je met het koor een klank opbouwt. Eerder hebben we een vergelijkbaar werk van Mendelssohn uitgevoerd. Ons koor leent zich er goed voor, we hebben een erg zuivere klank, met stralende vrouwenstemmen en een goed gevulde, volle mannenpartij.

  Wat verwacht u van het concert? Vooral Rutter en Byrd lijken gemaakt voor deze kerk. De

  prachtige melodien zullen er helemaal tot hun recht komen, zeker met het orkest erbij en de solisten. Het wordt een concert met veel muzikale afwisseling en ik zie er erg naar uit.

  Concert: zaterdag 14 maart 2015, 20.00 uur, Oude Kerk in Ede: Requiem - John Rutter, Missa Brevis en Te Deum - W.A. Mozart, Ave Verum Corpus - W. Byrd, door COV Sursum Corda met begeleiding van Continuo Rotterdam en Elly Meijer-Klein orgel, Johanneke Vogel sopraan, Ellen Smit mezzosopraan, Erik Janse tenor, Ruben Chapp bariton, o.l.v. Gert Jan van der Pol. Kaarten en informatie over het koor: www.covsursumcorda.nl.

  Foto Sursum Corda (boven): door Jaap de Leeuw

  Jubileumconcert Sursum Corda: bijzondere uitvoering Mozart en Rutter

  Reanimatie/AED cursus bij Anoushka Aerobic Sporten

 • LUNTERSE KRANT Pagina 2Zaterdag 7 maart 2015

  Jonagold

  2,99

  3,50Mandarijnen

  6,95Bildtstar Agrias

  relatiepakketten - fruitmanden - delicatessenmanden

  Chinese roerbakgroentenen Wok-aardappeltjes 2,98samen

  vo

  or:

  850 gram 1,50Andijvie (panklaar)(grof of fijn)

  Co

  mb

  i -A

  ctie

  Extra aanbiedingen via uw mail of op onzesite www.gertvanlagen.nl

  1,75Zespri Kiwis

  2,98Dikke zoete Navels

  Huzarensalade

  2,99

  1,50Malse kassla

  Alle rauwkost- en fruitsalade0,99

  Grote pot (600 ml.) heerlijke advockaat

  6,95

  Woensdag 11 maart de gehele daggesloten i.v.m. Biddag.

  Hoofdweg 150, 6744 PM Ederveen, 0318-572206 / Dorpsstraat 108,3927 BG Renswoude, 0318-571527

  info@vandeveen.gildeslager.nl / www.vandeveen.gildeslager.nl

  Riblappen 500 gram 4, 95

  Slavinken 5 stuks 4,-Kipschnitzels 500 gram 3, 95 Kippoulet 500 gram 3, 95

  Gebraden gehakt 200 gram 1,99

  Huisgemaakte Hollandse vleessalade 100 gram 0,99

  Hele leverworst per stuk 3,75 Hele grillworst per stuk 4,95 Hele kookworst per stuk 2,50 Gegrilde kookworst per stuk 2,95

  D.V. woensdag 11 maart zijn wij gesloten

  i.v.m. biddag!

  Aanbiedingen geldig van 9 t/m 14 maart 2015. Zet- en drukfouten voorbehouden.

  Elke dinsdag:witbroodbruin broodvolkorenbrood

  voor 1.25

  Minimarkt v.d. BrinkBarneveldseweg 37, 6741 IJ LunterenTel. 0342 - 412170, fax 0342 - 421342uw complete buurtsuper

  Belegen kaas

  (Aanbiedingen geldig in week 11 - Maandag 9 maart t/m zaterdag 14 maart)

  per kilo 6.98

  Boeren beenham 100 gram 1.49

  ligt voor u k

  laarGRATIS c

  atalogus

  Mager gerookt spek 500 gram 4.95

  Kloks suikerbrood 800 gram 3.70

  Bildstar aardappelen 25 kilo 8.95

  Beenhamsalade 200 gram 2.79

  Mooie puzzels 48 - 99 - 120 stukjes 3.50

  Woensdag 11 maart i.v.m. Biddag gesloten.

  Familieberichten

  Hi