41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

25
Magazine.indd 1 18-12-2006 1:39:40

description

Een roddelblad dat tijdens het afstuderen in 2006 voor de Expo van de Eindhovense School werd uitgebracht. In het magazine worden de studenten van het 4e jaar op de hak genomen.Magazine werd uitgebracht door Jim van Aalst, Rob de Wit, Daan van Baal, Rob van Roosmalen en Jos Vaes.Veel plezier!

Transcript of 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Page 1: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Magazine.indd 1 18-12-2006 1:39:40

Page 2: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

ColumnHet zit er al weer op,

althans voor de meeste van ons. Als afsluiting op deze 3/ 4 jaar die we hier hebben doorgemaakt werd ons, Anno 1438, gevraagd een ma-gazine te maken met de verplichte titel: 41422006. Aangezien er in de 4de plotsklaps allemaal nieuwe re-geltjes bij kwamen en de studenten die dit jaar aan hun laatste jaar be-zig zijn zo weinig werk inleverden, besloten wij om zelf werk te gaan halen. Aangezien we toch vonden dat de studenten die wel bereid waren, uit eigen initiatief, ons te helpen extra aandacht verdiende hebben we hun werk uitvergroot op cd-rom. Een ander sappig on-derdeel wat je op de cd-rom terug kunt vinden zijn de veel besproken interviews. Uiteraard ging dit niet allemaal zonder slag of stoot. Vlak voor het einde van de productie werd het één en ander uitgelekt. Dit leverde nog kleine relletjes op waar zelfs docenten bij werden betrokken. Na wel overwogen vergaderingen tussen docenten en leerling werden wij van 41422006 toch vrij gesproken en kon ons magazine na veel ophef toch uit-gebracht worden. Inmiddels is de uitslag van de stemming bekend en bleek de ophef allemaal voor niks. Sommige van de leerlingen bleken de confrontatie met zich-zelf te beangstigend te vinden en besloten tegen ons magazine te stemmen, helaas. Als afsluiting van deze column wil-len wij nogmaals alle leerlingen en docenten die meewerkte, bewust al dan niet onbewust, hartelijk danken. Uiteraard wensen we ie-dereen veel succes in het verdere leven.

Tot ooit aardlingen, ‘Anno 1438’ Intervieuws: Bas, THT, Joris, Anne, Joyce.

Puzzels - Wat maken zij - Dramales - Advertenties

Magazine.indd 2-3 18-12-2006 1:40:12

Page 3: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Danny Maas en Moni-que Berger zijn door onze snelle reporter

betrapt tijdens een van hun nachtelijke zwemescapa-des. “We hadden heel de nacht doorgefeest en waren gewoon toe aan een duik”, aldus Danny. Monique was geshockeerd door het voor-val op die avond. Danny blijft er nuchter onder; “Als ik eenmaal in het water zit voel ik mij zo vrij als een vogel”.

Na een behoorlijk aantal drankjes durft Danny zijn nudistische neigingen mak-kelijker te uiten. Dit doet hij, zo valt van te foto af te lezen, tot groot genoegen van Moni-que. De foto die onze reporter maakte doet het een en ander

ver-moe-den.Al maan-den waren er spe-culaties over het samen zwemmen. Na het nodige onder-zoek kunnen wij u nu uitsluitsel geven.

Danny en Mo-nique hebben alleen maar gezwommen. Verder niets. Zo vertelde een goede bekende ons achteraf. Ondanks deze onschuldige

nacht worden ze door ons natuurlijk goed in de gaten gehouden.

René van Dijk heeft voor de animatoren een gastcollege drama geregeld. Dit al voor de 2de keer, want het is een groot succes. Kijk voor videomateriaal op onze

cd-rom. Hier alvast wat foto’s.

Jenny Maas is al weer voor de 2de keer ge-vraagd om een dramales te geven voor onze animatoren omdat het de vorige keer zo’n

groot succes was geweest. Deze keer was ze weer met nieuwe spelen gekomen waar onze animatoren zich uit moesten acteren. Zo was er de trein die ie-

dereen erg aansprak, de spiegel was ook leuk om te zien en verder deed René ook goed mee met de drie emotie stoelen. Iedereen deed goed zijn best had er zijn eigen draai aangegeven en meestal was dat erg grappig om te zien. Kijk voor verschillende fragmen-ten van onze animatoren op de cd-rom

Leerlingen maar vooral leraar door het dolle heen!!!

Magazine.indd 4-5 18-12-2006 1:40:39

Page 4: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Bas van Dun, bij ons ook wel be-kend als een van de

Blues Brothers weet het niet meer. Zo zei hij tegen een van onze reporters. “Ik heb zoveel verschil-lende kanten”, aldus Bas. Zo ontdekten wij een foto die op het internet rondzwerft. Hierin is Bas duidelijk te zien als vrouwelijke afspie-geling van Superman (vrouw red.). Bas zit tijdens zijn gesprek met ons veelvuldig met zijn handen in het haar. Maar hij blijft sterk.

GamerZo houdt Bas zich bezig met het schrijven van reviews in het grootste gratis games magazine van de Benelux. Games is een grote passie voor Bas. Hij schrijft niet alleen veel over games, hij speelt ze ook nog eens graag. Liefst meerdere uren per dag. Je kan hem best een hardcore gamer noemen. Maar hij houdt het niet alleen bij schrijven en het spelen van games. Waar-schijnlijk zal hij ook nog eens op televisie te zien zijn. Daar tast hij nog even over in het duister.

DoelgerichtMaar waar Bas uiteindelijk voor naar de Eindhovense school is gekomen is eigenlijk het aller belangrijkste voor hem. Hij wil namelijk een games opleiding gaan doen. “Echt iets voor mij”. En daar speelt zijn multimedia oplei-ding hier op school handig op in. Eigenlijk wilde hij al direct

naar een games opleiding na de middelbare school. Dat ging helaas niet door voor hem. Hij was te jong. Gelukkig is hij nu al wat ou-der én wijzer geworden. Hij laat er dan ook geen gras over groeien. Goed om te horen Bas!

FilmsterVerder organiseert Bas de ‘Gameplay’. Dit is de op een na grootste games beurs van Europa. Hij doet daar o.a. wat presentaties op het podium voor Nintendo. Groots pakt Bas het aan. “Heeft hij dan ook nog andere hobby’s naast school?”, vroegen wij ons dan ook zorgmakend af. Bas had daar een kort maar krachtig ant-woord op; “Films”. Vooral filmmuziek is een grote pas-sie. Maar natuurlijk ook het kijken naar films. Hij speelt ook in wat filmpjes. “Typ mijn naam in op You-Tube en je vind een hoop”, aldus Bas.

Wij willen Bas dan ook verder succes wensen met de rest van zijn toekomstplannen

Magazine.indd 6-7 18-12-2006 1:41:11

Page 5: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Onlangs kwam bij ons op kantoor het slechte nieuws binnen dat het

gebouw waarin wij allemaal les krijgen met technische man-kementen kampt. Het gebouw zou op instorten staan vol-gens een van onze tipgevers. Maandenlange stress heeft ons zeker een jaar van ons leven gekost. “Het gebouw is een groot mankement”, aldus een insider op de Eindhovense School. “Zelfs ik heb geen oog dicht gedaan”, hoorden wij in de schoolgangen.

OmzetDe koffie omzet van de kantine steeg gemiddeld met 45% in deze maanden. Net als het aan-tal blikjes Red Bull. Die hadden een explosieve stijging van 375 blikjes. Ook zijn er meer mensen naar de dokter geweest dan nor-maal in dezelfde tijd het geval is.

Tragisch afscheidVerschrikkelijk nieuws was ook het vertrek van Mark Schreurs. Hij zou zichzelf niet meer veilig voelen in het nieuwe gebouw. In een kort interview met onze verslaggever vertelde de oud-leerkracht dat hij het verre van een geruststellende gedachte vond dat zijn eigen lokaal op instorten stond. “Ik ben zeker niet bang aangelegd”, zo vertelde hij ”Maar als ik niet eens meer naar de kroeg kan, omdat ik toevallig een prefab balk op mn kop heb gekregen, ga je toch nog een 2e keer nadenken”. Hij vond zijn leven meer waard dan zijn lieve studenten en vertrok zonder aar-zeling. Niet geheel zonder schok of stoot. Hij gaf nog een klein afscheidsfeestje. Dat wel in het nieuwe gebouw. “Nog even lek-

ker het gebouw op zijn grondves-ten laten trillen”. De directie zou naar boven zijn gekomen met de vraag of het alstublieft wat minder kon. “Zometeen storten we in!”, aldus een voor ons onbekend directielid. Deze zin vond hij , bij nader inzien, wat ‘overdreven’. Wij vonden het eerder gevat.

Buurtbewoners“Zelfs nu in deze tijd, met onze moderne technieken, kunnen we nog geen gebouw bouwen”, aldus een angstige buurtbewo-ner die uit voorzorg een stalen kooiconstructie heeft gebouwd in zijn woon- en slaapkamer. “Mij zullen ze niet hebben”. Hij is niet de enige verontrustte buurtbe-woner. Een wat oudere man - wij schatten hem 85 jaar - sprak van een schande. “Ik heb zo’n mooi leven gehad, moet ik nou dood-gaan doordat ik zometeen een stuk staal door mn woonkamer naar binnen krijg?”. Ondertussen verzet hij met trillende handen zijn pilon van “mens erger je niet”. “Door al die stress verlies ik al mijn spelletjes die ik nog speel. Ik stop er maar mee. Ik kan toch niet meer genieten van het leven”. Van de buurtbewoner ontbreekt nog elk spoor. Waar-schijnlijk is hij verhuisd naar een ver oord. We hoorden hem nog zeggen dat ze daar in iedergeval niet zulke hoge torenflats bouw-den voor zijn neus. Wij geven hem geen ongelijk.

Undercover41422006 voelde zich aange-sproken om dit tot op de bodem uit te gaan zoeken. Wij lieten er dan ook geen gras over groeien en hadden contact met de ‘ge-prikkelde’ directie over deze kwa-lijke zaak. Wij hebben geleerd

over onze zwakke punten te pra-ten. De directie dacht daar heel anders over. Wij hebben het er voor jullie nagetrokken. Na een correspondentie van een zoge-naamd “bezorgde ouder” kregen wij meer duidelijkheid. Omdat wij toch al heel open zijn gooien we gewoon even die brieven over tafel. Wij zijn de moeilijkste niet.We hebben de volgende brief gestuurd naar de directie.

Onze briefBeste directie,

Onlangs heb ik vernomen van mijn goede buur dat uw nieuwe gebouw kampt met technische man-kementen. U moet begrijpen dat ik mij als be-zorgde ouder bijzonder druk maak over mijn zoon. Mijn zoon is onlangs nog uit een boom-hut gevallen die zij met veel plezier gebouwd hadden. Dit zit hem nog vers in het geheugen, dat weet ik wel.

Kunt u mij alstublieft duidelijk-heid ver-schaffen? Ik slaap sinds het gesprek met mijn

buurman erg slecht.

Met vriendelijke groet,

Mvr. P.M. Krommenacker

ReactieAls reactie ontvingen wij het vol-gende bevestigende bericht.Die ons het een en ander aan informatie geeft die ons voorheen is onthouden.

AntwoordGeachte

ou-

der, Uw bericht heb ik met enige verbazing gelezen. Er is hele-maal niets aan de hand met het gebouw en het euvel waar de betreffende buurman op doelt, is tijdens de bouwfase ontdekt en zeer deskundig verholpen. Ik heb tijdens de excursie een opmer-king gemaakt met een grappige ondertoon die blijkbaar verkeerd is opgepakt. Het euvel? Van de ongeveer 6400 bouten zaten er 4 los en dat is tijdens een controle ontdekt en verhol-pen, waarna alles

nog een keer is nagelopen.

Uw

zoon hoeft zich absoluut niet onegrust te maken, want hij zit in een veilig gebouw. Ik hoop U met deze reactie te hebben gerustgesteld, met vriendelijke groeten, H. Willemsenvz College van Bestuur

Magazine.indd 8-9 18-12-2006 1:41:42

Page 6: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

We zijn blij u van dit sappige interview te kunnen voorzien. We

hadden een afspraak met Do-minique. De diva was stipt op tijd aanwezig en hier volgt het resultaat.

SchoolOp de vraag wat ze op school leert geeft ze niet echt een duide-lijk antwoord. “We leren wel wat” aldus de altijd spontane en vrolij-ke Dominique, met een prachtige achternaam (Sonokromo). “Ik doe vormgeven en styling, vooral met beelden werken eigenlijk”.Ondanks het aanleren van deze kwaliteiten, wil ze hier niet in verder gaan. Ze vond haar vrije ruimte opdracht het leukst en is dan ook van plan hierin verder te studeren: “In fotografie wil ik ver-der daar ben ik nu wel achter. Ik bezoek daarvoor de nodige open-dagen zoals in Breda en voorlich-tingen die hier op school gegeven worden bezoek ik ook. In hetgeen wat we hier op school voorna-melijk leren ga ik niet verder, te veel computerwerk…dat had ik ook niet verwacht trouwens”. Dominique doelt hiermee op het feit dat het vooral om computers draait hier op school, daar waar zij liever had getekend. Wat ze overigens naar eigen zeggen niet kan, toch had ze graag willen le-

ren toen der tijd. Nu is haar vizier gericht op fotografie, ook als ze dit jaar niet haalt. Want zo zegt ze later in onze behind te scène opname: “Als ik dit jaar niet haal dan ben ik weg! Ja, dan ga ik fo-tografie doen. Dan maar op MBO niveau ”. Tot zover de toekomst plannen van Dominique.

ProjectgroepAangezien ons ten kennis is gevallen dat ze dit jaar in een projectgroep de nodige opdrach-

ten dienen te vervullen binnen een periode van 16 weken en dit bij haar groepje niet wil vlotten, vragen we daar maar wat graag op in. Echt los komt Dominique niet. Maar… 41422006 zou 41422006 niet zijn als we daar genoegen mee namen. Zoals al eerder aangegeven hebben we meer informatie gekregen. Hierin laat de Diva een paar shocking zinnen los. De eerste vraag van onze reporter was straight to the Point: “Hoe gaat het in jullie groepje?”

“Ja, super, haha” luidt haar eerste antwoord, met een vleugje sarcasme. “Het gaat wel goed nou, na alle onvoldoen-des.” Daarna komen de kritische punten van Dominique richting haar niets vermoedende team-genoten“. Allemaal verschillende mensen enzo. Iedereen denkt ook anders. Het samenwerken botst een klein beetje, we kwa-men niet tot 1 ding”. Ook hadden ze een onvoldoende voor hun presentatie. “Ja het was slecht. Presenteren zelf was slecht ”.

Zo onderbrak ze onze verslaggever. “We heb-ben der eentje bij die praat veel te veel, die lult 2 minuten en dan ben je het weer zat, kei goede jongen verder dat wel. Het was dus meer lullen en we hadden geen beeldmateriaal om te laten zien en dat moet op deze school”. Zelf hoefde ze er niet om te huilen, ze weet echter wel iemand die de tranen niet in bedwang kon houden, namen geeft ze hierbij helaas niet prijs. Als de camera weg is, is ze echter een stuk kritischer richting der groepje. “Ik heb niks met die mensen, ik kan daar niet spontaan een verhaal tegen vertellen. Sorry maar dan houdt het voor mij op”. Zo vertelde een betrouwbare bron, die liever anoniem blijft.

ComplimentTussen het gal spugen richting team Klik geeft ze aan het bij ons gezelliger te vinden. Dank U Wel Dominique. Na de lof-uiting richting ons vervolgt ze haar verhaal: “Nee, Ik heb niks met die mensen, ik kan daar niet spontaan mee kletsen. Nee, ik vind het verschrikkelijk om een hele dag met die mensen samen te werken, sorry hoor”. Ze sluit echter, zoals we haar kennen, positief af. “Maar goed ik ga gewoon mijn diploma halen”.

BeeldUiteraard is ook dit interview terug te zien op de cd-rom die u voor een prikje bij ons, nu al veel besproken blad kreeg

Magazine.indd 10-11 18-12-2006 1:42:16

Page 7: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

De jonge aziaat hier recht, is het eerste

realistisch portret die Kaj Heijmans

heeft gemaakt. Het lijkt getekend maar

schijn bedriegt, vol-gens eigen zeggen

is dit plaatje in pho-toshop gemaakt.

Ook deze Majin Buu, de gemene versie, is door Kaj Heijmans in photoshop gemaakt. Je zou haast denken dat het over getrok-ken is van een echte afbeelding.

Deze twee foto’s werden ons aange-boden door Monique Berger. Voor degene die haar niet kennen, zie de bovenste foto. De afbeelding daar-onder is een mooie foto, mete scherp-te/ diepte, van een zakje snoep.

Deze afbeelding os van de spiritu-ele Pawel Debik. De Pool blijkt

dromen moeilijk van werkelijkheid te kunnen onderscheiden. We hopen

voor hem dat het raadsel omtrent de levensechte doos ontrafeldd is.

Dit werk is van de lange kerel uit limburg die de naam Paul Le-ijsten met zich mee draagt. We vonden dit op de D-schijf van zijn computer en heb-ben het voor jullie evaluatie even meegenomen in deel 4 van wat maken zij.

Deze drie tekenin-

gen zijn van Dragonda, ook wel Esther Liebregts.

Er staat meer op

haar site. Bij het zien van al dat werk, adviseren wij om het

bij de z/w werken te houden,

die zijn prach-tig.

Dit logo is van het projectgroepje gum. Het gaat hier om de gum van flexibele (kauw)gum en niet om een gum die tekeningen uitgumt. Leden

uit dit groepje zijn: Wijnand Veneberg, Tim Visser, Roel van Hintum, Rianne Lu-cassen, Emiel van Dongen. Oordeeld u zelf, wat u ervan vindt.

Een schilderij op een ga-ragedeur daar trakteerde Diana de Klijn ons op. De animatrice laat zien ook met de nodige verf over-weg te kunnen, mits ze het zelf gemaakt heeft.

Een student uit de klas van de traffic-managers stuurde dit in, ze luisterd naar de naam Fenne Ja-minon. Het is ons inziens een opzet voor een website die ze destijds heeft opgezet voor haar groepje.

Doné Maas-damme kwam vlak voor de deadline zijn werk afleveren. Dit wegens een fout op de redac-tie die zijn eerste werk niet goed verwerkte. Bij deze ons excuus.

Magazine.indd 12-13 18-12-2006 1:42:50

Page 8: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

De volgende twee werken zijn van Dirk Stoel, wie kent hem niet? De beste jongen

wilde wel een weten hoe zijn toekomstige woning

in diverse kleuren eruit zou zien. Ondanks dat

het een knap staaltje werk is luidt ons advies

even verder te proberen.Ook dit werkje is van Dirk Stoel, een draaitafel zo te zien. En niet zomaar in beeld gebracht, nee nee, van verschillende aanzichtigen.

Dit werk vonden we op een zweedse site. Maker: Nard Oerlemans. Hij noemt zichzelf ook wel Nerdgen. De betekenis daarvan moeten we U schul-dig blijven. Vraag het hem gerust als je hem tegenen het lijf loopt.

Dit werk (links) is van Annemieke Ramaer. Ze heeft in de onderste afbeelding zichzelf bewerkt. De bo-venste afbeelding, is naar verwach-ting, door haar zelf geillustreerd op de computer.

Het werk rechts is van Sylvia Kno-ben. Bovenaan vier seizoenszegels

(lente, zomer, herfst, winter), haar eerste differentiatie opdracht. Daaron-

der een “practig moodboard“, aldus Jeroen Bouweriks.

Het was bij onze redactie leden geen verrassing dat Marvin Roelofs met zijn biodwarfs. Zijn web-site biodwarfs.com staat er dan ook helemaal vol mee. Hier alvast een klein voorproefje van wat daar te vinden is.

Ook Inge de vries heeft haar steentje bijgedrage aan deze pagina. Dit is haar werk. Twee bijna identieke foto’s die nogal luguber ogen op het eerste gezicht. Het verschil is het scherpte/ diepte effect. Er tussenin een logo voor graphic design.

In deze portret foto die Romy Mulkens geno-men heeft zit Ri-anne Lu-cassen model. Dit keer met mooie bloe-ment-jes in het haar.

René Sebas-tian heeft als droom een eigen pretpark. Zo leeft hij zich regelmatig uit in de computer game Rol-lercoaster Tycoon.

Zowel Roger Huskens als Irene van Her-ten. Heb-ben deze collage ingestuurd die ons als een rode draad door hun dage-lijks leven laat leiden.

Nog één die zijn heil zoekt op een het zweedse netwerk. Dit keer is het Mike van Bij-nen. Als differentiatie heeft

deze kerel visualiseren. Toch vriendelijk dat hij ze helemaal

in zweden wat werk toont.

Magazine.indd 14-15 18-12-2006 1:43:26

Page 9: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Twee foto’s en wat zuivelpakken

stuurde Eline Baggen naar

onze redactie. Hier Rechts zie een foto

van Irene van Herten in een

fraaie vermoming, Ietsje lager zie je

de zuivelverpakkin-gen.

Deze foto van Eline Baggen Verdiende in onze ogen wel wat extra aandacht. Prach-tig plaatje met een mooi scherpte/ diepte effect. Ze mag hier met recht trots op zijn.

Zeer waarscheinlijk is er in dit huis een jon-gentje geboren die de naam Tijn draagt. Al-thans dat is wat wij af-lezen uit het werk van Sharon Goorts. Of het haar eigen kind is blijft voor ons een raadsel. We gaan er echter vanuit dat ze enkel en alleen deze geboorteplaat mocht maken.

De naam van de maker is Britt Hermans. Bovenaan zie je een poppetje die het nodige mist. Een afbeelding lager zie je een poster voor Dolce en Gabbana. Daaron-der zuivelverpakkingen.

Een andere student aan onze school die niet te beroerd was

om haar kunsten te tonen is Mieke de Bruijn. Dit vro-lijke herfstblad komt van haar

hand.

M i e -ke de Bruijn maakt niet alleen werk, ze wordt ook gemaakt. Haar vriendje, Emiel van Dongen, ziet haar meer als obsessie dan als vriendin en bewerkt haar maar wat graag tot zijn eigen sprookjes ach-

tige ideaalbeeld.

Ook de animator Noud

van Mil-tenburg

wilde zijn werk geplaatst hebben in

41422006. Met deze drie fantasierijke tekeningen toont hij aan zowel digitaal als op papier goed

te kunnen visuali-seren.

Stefan van Diest ziet zichzelf het liefst verminkt. Een open wond bij zijn hart en een scheve wervel-kolom (al weten we niet zeker of hij dat ook is). Ook zijn voorliefde voor bloed is hem bij de geboorte

al gegeven zoals je op de foto kan zien.In het dagelijk leven draagt hij toch wel kleren, dus je hoeft niet ongerust te zijn. Wat hij verder ook erg leuk vind om te doen is video, zijn vrije ruimte project is dan ook video. Daar komt, hoe kan het ook anders, bloed in voor.

Voor Nicky Boeren is weinig tekstruimte gereserveerd. Geluk-kig is het vrij duide-lijk. Foto’s en een site

voor ‘geluidslaaf‘.

Aangezien de term ‘sex sells‘ een algemeen bekende uit-spraak is wilde we niet achterblijven. Helemaal blood werd door school niet gewaardeerd vandaar dat we het bescheiden houden.

Magazine.indd 16-17 18-12-2006 1:44:08

Page 10: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Niet al te lang geleden is de gang van het trappen-

huis geterroriseerd door een groepje vierdejaars. Conciërges

tasten nog steeds in het duister, daar waar 41422006 reeds sprak

met Anne van Galen een van de hoofdrolspelers van deze Malaise. Met toestemming van haar zelf mo-gen we deze ‘motormuis’ herken-baar afbeelden, met alle gevolgen

van dien.

Wc-papier Toen we het gesprek be-gonnen was het eerste wat Anne zei: “de gang?“. Even waren we bang dat dit korte interview op een

fiasco uit zou lopen, maar al snel vervolgde ze haar verhaal. “Oh ja, wat is daar me? Valt nu niks meer van te zien, haha...Is goed opgeruimd door euhm hoe heet hij ook al weer, haha”. Anne ver-teld zonder schaamte over de opzet van deze plan-nen. Het woord

schaamte lijkt sowieso niet in haar woordenboek voor te ko-men. Ze vond het wel leuk om met wc-papier te spelen. Het kwam allemaal tot stand door de woorden van een docent. Het was Jeroen Bouweriks die de woorden: “ga maar eens iets doen waar je zin in hebt, maakt niet uit hoe onzinnig”. Dit was voor sommige studen-ten het moment om daar dank-baar misbruik van te maken.Het idee om wc-papier voor de terrorisatie van het trap-penhuis te gebruiken kwam op een eigenaardige maar logische plek tot stand. ‘Ik zat op de wc en ineens viel heel de rol uit de houder. Toen had ik heel de rol vast en ja, dat was wel lachen’. Aldus Anne. Eenmaal de rol in der han-den kon de rebelse dame uit Heeze het niet na laten de rol naar beneden te gooien in het trappenhuis. Dat heeft ze ook niet nagelaten. Ze had er zelfs zoveel lol in dat ze het niet kon laten het nog een keer te doen. “ik heb het twee keer gedaan nadat Bas (Brouwers red.) het weer terug naar bo-ven had gebracht”.

StoepkrijtZoals al eerder aangegeven was het een groepje 4de jaars, in tegenstelling tot Anne blijft

de rest liever anoniem. Buiten het gebruik van wc-pa-pier is er ook stoepkrijt te be-speuren. “We dachten dat, dat wel mooi zou zijn”, verwoorde onze anonieme tipgever. Eerlijkheid biedt te zeggen het resultaat is inderdaad fraai. Voor geinteresseerde die er nog niks van mee hebben gekregen. Er zijn nog steeds sporen van stoepkrijt te be-speuren rondom de 5de eta-ge. Ook naar deze daders zijn onze gerespecteerde conciër-ges nog op zoek. Het tijdstijd van het misdrijf is al wel vast-gesteld. Het vond plaats om 12:09 in de middag.

Een doosje stoepkrijt. Dit is inmid-dels in beslag genomen als bewijs mate-riaal voor de conciërges. Kunnen ze sa-men detective spelen.

Magazine.indd 18-19 18-12-2006 1:44:43

Page 11: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Scan solutions, het eigen bedrijf van Hay de Bit-ter. Deze creatief-dtp’er

uit Venlo komt zo nu en dan in zijn bedrijfwagen

naar school. En laat hij die toch zelf ontworpen heb-

ben. Deze witte Fiat Doblo Cargo is beklad met het

veel geel, pictogrammen en uiteraard het logo.

Zoals wel vaker heeft ook deze bedrijfswagen van Hay de Bitter een voor-, achter en bovenkant. Zie hier het resultaat. De onderkant heeft hij overgeslagen in zijn ontwerp.

Het werk hier links is een creatie van Jesper Niessen (gezond-heid). “Voor mijn competenties ont-werp heb ik site moeten ontwerpen. Deze site was voor een geluidsstu-dio. Ik heb tevens de logo’s ontwor-pen”, is zijn uitleg bij dit werk.

We hebben er al meerdere van ge-zien, maar dit keer is de poster voor

de melk campagne van Maaike Peek. Weet jij het antwoord op

de vraag: ‘waarom draagt deze koe gele oorbellen?’ Zo ja neem contact

met haar op wie weet krijg je nog zuivelpunten.

Op deze drie afbeel-dingen heeft Maud Verhees haar kunstjes vertoond. De ene keer be-werkt met bladeren, de andere keer een persoon die open-scheurd en wat er bij de derde afbeel-ding aan haar lip-pen hangt worden we liever niet over ingelicht.

Wie deze skinhead kent, kent ook zijn voorliefde voor tekenen en man-ga. Het gaat hier natuurlijk over Terry Ben-ning. Die met veel stuiptrek-kingen toch in de 4de is beland (die moet hij helaas wel over doen). Na een herstel traject in leerjaar 1, 2 en 3.

Deze poster met daarover zijn per-soonlijke logo (wel aparte werkstuk-ken), zijn gemaakt door Roel van Hintum. Één van de weinige, zoniet de enige, die eisen begon te stellen over hoe we zijn werken moesten

plaatsen. Daar zijn wij niet van gediend en daar wordt dan van-zelfsprekend ook niet naar geluisterd. Wellicht spa-ren we hem hier nog door het onduide-lijk, over elkaar heen te zetten.

De drie boven op elkaar gesta-pelde werken zijn alle van Twan Beurskens en zijn bedrijfje. De naam die het bedrijfje draagt is studio goal. De site is momenteel ‘under construction‘. Maar doe die jongen een plezier en neem in de toekomst een kijkje op studiogoal.net.

Deze twee te-genstellingen zijn beide gemaakt door de Di-rect freak bij uitstek, Elke van Zuylen. De ene foto wat vrolijker dan de ander. In deze twee be-werkte foto’s gebruikt de dame met als diffe-rentiatie visualiseren

zichzelf als model.

Nog een stukje cre-

ativiteit van Terry Benning,

die vaak skinheads en manga

in zijn werk betrekt.

Getuige de drie tekenin-gen op deze

spread.

Magazine.indd 20-21 18-12-2006 1:45:17

Page 12: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Zonder dat wij het wis-ten heeft Rob Gevers meegedaan aan de

X-Factor. Exclusief heeft hij voor ons en voor de lezers de auditie nog een keer opgevoerd. Daarna had hij nog wat tijd over om met onze reporter te praten, dit ondanks zijn overvolle agenda.

De passie voor zingen is bij Rob Gevers al bij de geboorte meegegeven. Bij de open haard oefenen voor familie en later als het nummer er helemaal in zat naar de school om het op te voeren. De kinderen van zijn klas waren altijd dol enthou-siast, ik citeer: “Rob is mijn ware idool”. De meisjes wilde allemaal verkering met hem, hij moest ze echt van zich afslaan. Na de middelbare school ging hij naar onze school waar hij de opleiding Art en Copy volgt. Naast zijn opleiding is hij natuurlijk niet stil blijven zitten. Met optreden op school was hij niet meer content, hij wilde meer. De karaokebar was te uitkomst voor Rob. Wel zeker vier keer per week was hij

te vinden in “Willie’s kara-okebar”. Nummers zoals: “wmca”, “Ik heb een boot”, “I don’t feel like dancing”, je kent ze wel. Ze zijn allemaal de revue gepasseerd. Bin-nen de kortste keren was hij ook daar gelieft en werd hij ook gevraagd om optre-dens te doen. Rob vond dit allemaal wel leuk en aardig maar hij wilde meer, hij wilde bekend worden. Toen kwam de X-Factor in beeld, hij was natuurlijk dol enthousiast en had zich meteen ingeschre-ven. Met zijn fans ging hij naar Tilburg om daar auditie te doen, misschien heb je hem wel gezien. De jury was erg tevreden maar hij had ook niets anders verwacht. Hij mocht door naar de vol-gende ronde!

Nu hij zo bekend is wilde hij ook een vrouw. Rob is flink rond aan het kijken. Hij vond dat er iemand moest zijn om hem te steunen. Wij hielpen hem natuurlijk een handje maar hij had al snel iemand gevonden. Zijn oog was gevallen op Maud van de Modebranch, zij moet echter niks van hem weten. Wij houden ze in de gaten want je weet het nooit met een celebritie.

Speciaal voor 41422006 heeft hij voor onze came-raman zijn liedje gezongen. Dit liedje vind je in onze cd-rom

Creatief zijn is meer dan alleen mooie dingen maken....

Magazine.indd 22-23 18-12-2006 1:45:41

Page 13: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Onze reporter heeft een exclusief interview ge-houden met wat leden van het expo team. “Ten minste houdbaar tot” geeft zich helemaal bloot en neemt geen blad voor de mond. Dit is een ge-sprek waar nog lang over na wordt gepraat. Bang voor represailles zijn ze niet. “Jullie worden toch niet uitgekozen, haha”. Aldus Jeroen.

Chris Verheijen, Jeroen Houben, Stefan van den Boogaard komen opgewekt het lokaal binnen en hebben zo te zien zin in een goed gesprek. Team “THT” gaat de expo promoten. Ze zijn van plan om de boel op te gaan blazen. We reken af met het creatieve circuit”, aldus Jeroen. Om bedrijven te benaderen hebben ze een bombrief ontworpen, ze willen echt een dreiging uitstralen. “We gaan korte metten met jullie maken” zegt Stefan. Dat gaan ze doen met een uitnodiging, de bombrief, waar een cd’tje op zit. Op dat cd’tje staat een filmpje dat Jeroen gemaakt heeft. In dat filmpje hoor en zie je klokken tikken. Zodat je de indruk krijgt je dat aan het aftellen bent. We zijn aan het aftellen naar iets en dat komt steeds dichterbij, als laatste beeld zie je dan een bom. Ook willen ze een grote bom in de stad hangen, zo willen ze afrekenen met de creatieve orde die er nu is in de suffe bureaus. Met hun werk een inslag te weeg bren-gen in de reclamewereld. De reclamewereld zal nooit meer hetzelfde zijn met onze “explositie”.

Wat onderscheidt jullie van de andere groepen?Stefan: Buiten intelligentie, charmes en uiterlijk?Chris: Originele ideeën, goede werk-sfeer;Stefan: Creativiteit;Jeroen: Goed in het uitleggen van ideeen?.....Oh nee,dat niet.Stefan: Nee, we gaan niet uit van de kwaliteit van andere teams maar alleen die van ons zelf.

Waarom zijn jullie volgens jullie zelf gekozen?Chris: Omdat we het meeste materiaal hebben.Jeroen: Nee, vanwege gebrek aan beter.Allen: Ha ha ha.Stefan: Nee, bij één team boterde het niet zo.

Jullie zijn dus erg explosief?Stefan: Ja, wij zijn het meest explosie-ve team van dit jaar!

Maar dat is dus een verpakt ex-cuus om er een grootte bende van te maken?Jeroen: Nee, nee, dat valt wel meer hoor.Stefan: We zijn gewoon heel prestigi-eus.Jeroen: Ja, we zijn gewoon heel presti-gieus.

Hoe gaan jullie het verder aan-kleden?Stefan en Jeroen: Nou ik denk dat ik

dit aan doe.

Chris: Nee, we gaan de school afzetten met politie linten maar dat weten we nog niet zeker.Jeroen: Ja, we zijn daar…..Stefan: We kunnen daar nog niet over in detail treden. We zijn daar nog over bezig.

Hebben jullie nog iets gezien van de andere expo teams?Chris: Ik heb gehoord dat ze bezig zijn met een “SEXPO”.Stefan: Ja, dat hebben ze tegen ons gedaan.Chris: Ze wilde posters over onze pos-ters gaan hangen.Stefan: Was als reactie op de explo.Jeroen: Als jullie dit lezen, zo te zien is het niet gelukt. Ik ga er van uit dat het mislukt is.Stefan: Ja, laat die droom maar varen.

Willen jullie verder nog iets kwijt over andere teams?Stefan: Nou er zijn nog wel teams waar we mee willen afrekenen.Chris: We kunnen alleen met ze afreke-nen als ze slecht werk afleveren.Stefan: Nou dat zijn er nog een aantal.Jeroen: Ik weet niet waar je het over hebt.Stefan: “Nachtwerk” bijvoorbeeld…Jeroen: Die slopen onze bommen, ze maken ons eigenlijk een beetje onscha-delijk.Stefan: We hebben wel gezien waarom ze Nachtwerk heten.Allen: Ha ha.Stefan: Hun werk kan het daglicht niet verdragen. Sommige dingen horen in het donker te blijven.

Magazine.indd 24-25 18-12-2006 1:46:07

Page 14: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Bel 040-259 13 91 en steun “De Eindhovense School”! In deze puzzel zitten verschillende getallen, weet jij waar ze moeten staan?Als je de oplossing hebt en je denkt dat er niks meer veranderd hoeft te worden. Bel je antwoord door naar:

De oplossing kunt u tot en met juni 2006 door-bellen. De meeropbrengst gaat naar “De Eind-hovense School”.

Opgaves:

- 2 rechts - cijfer tussen 3 en 5 - 3 omhoog - cijfer tussen 6 en 8 - 3 omhoog - cijfer tussen 1 en 3 - 1 links - cijfer tussen 7 en 9

Succes!!!

Hulp: 1 - 2- 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8 - 9

Er loopt nu een project voor de “De Eindhovense School”, Ze hebben geld nodig. Ze willen voor hun studenten papier en toners te kopen. Ze moeten nu van hun arme studen-ten € 0,03 per geprint vel vragen, dat is toch absurd! Wat het nog absurder maakt is dat er van de leerlingen gevraagd wordt het zowel in kleur als kleurgescheiden in te leveren.

Dus wil jij die studenten helpen vul dan snel die puzzel in en bal de oplossing door. Zo maak JIJ kans op dat fantastische bankstel!!! Beklad door teleurgestelde stu-denten en gejat van een zwerver.

Vul hieronder het formulier in om extra geld te doneren voor het school project. De studenten zullen u erg dank-baar zijn.

Magazine.indd 26-27 18-12-2006 1:46:39

Page 15: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Magazine.indd 28-29 18-12-2006 1:47:05

Page 16: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Magazine.indd 30-31 18-12-2006 1:47:25

Page 17: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Jeroen: En “Studio Boter” hebben we al ge-noeg afgekraakt. Ik bedoel, bij Boter denk ik aan ‘vette’ ideeën. Maar daar zie ik niet veel van, haha. Stefan: Sommige teams zijn het trouwens niet eens waard om door ons afgekraakt te worden. “Anno 1438” vind ik een van de betere teams. Ik bedoel tenminste een leuke naam, niet zo’n zelfstandig naamwoord.Jeroen: Boter, pindakaas, komma, peer, pit, koelkast, kast, punt.Stefan: Punt vind ik niks, ik bedoel vorig jaar had je ook al een team dat punt heette, dus niet echt origineel. Maar nu moeten jullie ook negatief zijn anders ben ik dat alleen.

Wat vinden jullie van andere teams?Jeroen: Nou bij studio boter loopt het bij-voorbeeld niet helemaal gesmeerd. Ok, nu hebben we alle woordgrap-pen wel gehad. Ze hadden nooit zo’n naam moeten kiezen. Je vraagt er ook om met zo’n naam, ik bedoel wij vinden ook niet erg als er grappen over onze naam wordt gemaakt want wij heb-ben die naam ook gekozen. Je hebt ook een beetje boter op je hoofd als je denkt dat er niet met die naam wordt gestoeid.Stefan: met die naam schop je bij voorbaat al geen deuk in een pakje boter.

Jeroen: Onze kwaliteit ligt trouwens niet bij het maken van grappen over andere teams. Dat moet je aan de professionals overlaten.Stefan: Onze kwaliteit ligt bij het maken van creatieve ontwerpen, was dat maar bij meer teams zo.

Als afsluiting willen jullie nog iets toevoegen aan dit interview?Jeroen: Vandaag heb ik toevallig geen licht rood aan maar ik geloof niet in roze, er is rood en licht rood.Stefan: Ik weet nog wel een leuke roddel. Wist je dat Daan van Baal vroeger gescout is door PSV terwijl hij een ras echte Feyenoord supporter is.

Chris, Stefan en Jeroen, mag ik jullie hartelijk bedanken voor dit openhartige interview.

Stefan: Ach, met valse beschei-denheid is niemand gebaat.

Het gehele interview is vast ge-legd op de bijgevoegde DVD

Magazine.indd 32-33 18-12-2006 1:47:50

Page 18: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Maarten heeft aan ons vertelt dat hij niets liever zou willen

doen dan vliegen over de savannes van Afrika. Hij wil mooie videobeelden ma-ken. Daar heeft hij een zwak voor. Een echte pas-sie. “Die vrij-heid van de mens kan je zo prachtig uitbeel-den”, aldus Maarten. “Zie je dat gebeuren?”, was dan ook onze

vraag. “Als je er maar hard genoeg voor werkt kan al-les”, vindt Maarten.

GeleerdMaarten wou altijd al wat met beelden doen. Zo ging hij kijken bij grafische scholen. Hij ging kijken in Amsterdam

en andere steden waaron-der natuurlijk Eindhoven. Op dat moment vond hij het een leuke school en het was ook niet zo gek ver van zijn huis vandaan. Dus toen was de keuze snel gemaakt. “In de 4 jaar dat ik hier heb geze-

ten heb ik toch wel veel geleerd”.

VrouwenNaast school is Maarten ook wel bezig met het maken van filmpjes. “Met vrienden lek-ker het bos in, een filmpje maken”. Maarten is ook niet vies van achter de dames aan gaan. Over de dames hier op school is hij wat minder en-thousiast. “Ik vind er een hoop excentriekelingen tussen zit-ten, de een heeft haren tot het plafond, de ander een rok die net niet kan”, duidelijke taal Maarten. Wij wensen je veel succes met je toekomstplan-nen

Magazine.indd 34-35 18-12-2006 1:48:27

Page 19: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Aan de hand van de foto’s die Vera Peters ons aanleverde hebben we

Traffic-Bram (Jacobs (red.)) op pad gestuurd om naar menin-gen van zijn medestudenten uit de GI/GM klas te vragen over de afgelopen vier jaar op de Eindhovense school.

Bram JacobsMet mijn klas heb ik leuke din-gen mee gemaakt zoals, Parijs en Heidelberg. Verder heb ik het goed kunnen vinden met de meeste mensen in mijn klas. Ik kijk ook terug op 4 leuke jaren. Ik heb de differentiaitie traffic ge-volgd. Op het begin wist ik al pre-cies wat ik wilde. Het grafische vak spreekt mij enorm aan en ik wil in de toekomst ook hier zeker in gaan werken. Ik hoop dat als ik klaar ben met mijn eindstage een leuke baan kan vinden. Anders ga ik nog verder studeren maar ik weet nog niet precies wat.

Raissa BemelmansDe afgelopen vier jaar heb ik de opleiding Grafische management ,differentiatie bedrijfsbureau gevolgd. Ik ben blij dat ik voor deze opleiding gekozen heb, in het begin vond ik deze opleiding niet leuk omdat het te veel met drukwerk te maken had, maar nu ik in de laatste jaren meer finan-ciële lessen heb gekregen en ook zelf klanten begeleiden mag is de opleiding veel interessanter. Ik heb een super leuke tijd gehad op deze school. Ook mijn klas was erg leuk, we zijn vaak wezen

stappen in eindhoven en heb zo leuke mensen leren kennen en dit ga ik dan ook erg missen.

Jeroen de Zwart Ik heb op de opleiding grafische management gezeten. Ik heb de differentiatie bedrijfsbureau gevolgd. Ik heb hier veel van ge-leerd en veel ervaring op gedaan, en ben klaar gestoomd om in het bedrijfsleven aan het werk te gaan. Ook de mensen uit de klas vond ik super tof. We hebben met zijn allen een erg leuke tijd ge-had, en vaak opstap geweest in eindhoven. En dit ga ik heel erg missen. Kortom het waren vier hele leuke jaren.

Vera PetersIk kijk tevreden terug op de eer-ste twee jaren er hing een huise-lijke sfeer, er werd ook gekeken naar de mens achter de prestatie. Niet alleen het punt is belangrijk, maar ook de ontwikkeling van de leerling was erg belangrijk. Helaas veranderde deze sfeer in de laatste 2 jaar naar een Zake-lijke sfeer, waardoor de prestatie belangrijker werd dan de ontwik-keling van de leerling. Maar daar zal ik maar niet op in gaan, dat weten zij hierop school wel.Verder heb ik geen spijt dat ik deze opleiding heb gedaan.Het belangrijkste wat ik op deze school geleerd heb is het samen-werken. Dat is ook heel belangrijk dat je samen kunt werken ook in het dagelijks leven.Tenslotte

wil ik mijn lieve klasgenootjes bedanken voor 4 onvergetelijke jaren. En de leraren die me ge-holpen hebben, ook bedankt.

Bojan LejicDe afgelopen jaren heb ik wel wat geleerd de projecten waren het leukst om te doen..In de 4 jaar zijn wel wat dingen verandert: nieuwe aanbouw, inklok systeem, betalen voor de prints...Voor managent zijn geen van alle positief.. Jammer.. Wat of wie ga je missen aan deze school?Ga denk ik wel de klas missen.. We zijn opzich best een hechte groep.. Tip voor de andere leerlingen op De Eindhovense School:[1]Ga met z’n alle tegen dingen in die jullie niet ingevoert willen hebben..[2]Voor de taken die jullie moeten maken, communiceer goed met elkaar anders gaat het echt fout.[3]Bij de projecten: houd elkaar op de hoogte en werk door. Als jullie te lang wachten wordt het druk aan het einde..[4]Stage lijkt leuk als je het mag lopen maar dat is het na een tijdje niet meer. Maar je wordt er wel voor betaald dus..[5] Zet Unreal Tournament op de hardeschijven

Magazine.indd 36-37 18-12-2006 1:49:04

Page 20: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Probeer deze week wat vaker je gevoelens te schetsen. Je zult er dan achter komen wat je diepste gevoelens zijn. Soms heb je daar wat moeite mee. De komende week zal de samenwerking met je projectgroep gemakkelijk verlopen. Je durft veel meer. Je waardeert een partner, die in staat is zijn of haar eigen leven en werk vorm te geven. De meest suc-cesvolle dag voor relaties is de zondag. Dan vind je de rust bij een vriend of vriendin, die het ook heerlijk vindt om met jou een dag te luieren en naar je verhalen te luisteren. Het wordt een heerlijke afsluiting van de week, maar dan moet je er wel écht voor open staan.

Je kunt een een ontmoeting met een wildvreemde verwachten, met wie jij je op ziels-niveau verbindt. De kans bestaat dat je een onrustige week krijgt met hoge emotionele pieken. Deze onrust houd je wel flexibel en alert. Je kunt het geluk proeven, zoals maar weinigen meemaken. Ook in jouw projectgroepje zul je flink vooruit komen, maar wel pas wanneer je meer samenwerkt. Het persoonlijke contact wordt op school steeds be-langrijker. De beste dag voor je liefdesleven is de zaterdag. Je zult een flinke flirt hebben deze week. Hij is helaas zo kortstondig, dat hij voorbij is voordat je het in de gaten hebt.

Ben je single? Kies dan uit twee aanbidders je projectgroep. Je bent weer toe aan een korte vakantie en het liefst met de man of vrouw van jouw projectgroep. Je moet veel da-ten en flirten, dat kan echt iets moois opleveren. Vooral dit weekend kun je wat de liefde betreft niet stuk. De beste dag voor de liefde is zondag en die begint om middernacht. Je zult alles uit de kast moeten halen. Anderzijds hoef je niet zo veel haast te maken. De pe-riode duurt tot maart. Deze zal echt veel langer duren en kan overgaan in iets heel moois. Houdt je plannen goed bij op het schoollog en houd je vriend(inn)en op de hoogte.

Je neemt deze week een belangrijke beslissing, die jouw werk en carrière flink kunnen beïnvloeden. Het kan ook een beslissing zijn, die met school te maken heeft. In regulier werk zul je deze week niet al te veel zin hebben. Je kunt besluiten een opleiding of cursus te gaan volgen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Het kan daarbij best spannend worden. Door deze cursus liggen er wel carrière verbeteringen in het verschiet. Je moet wat meer aandacht geven aan jouw projectgroep. Een oude vriendschap moet je wat nieuw leven inblazen door eens een keer wat van je te laten horen.

Doordat je in staat bent optimistisch naar dingen te kijken, ben je deze week wat milder en zachter in jouw reclame-uitingen. De uitdaging, die je normaliter van jouw school hebt, vermindert, terwijl je je meer focust op je vrije tijd en jouw gedachten laat gaan over de diepere zin van het leven. Je vormt een geheel eigen en nieuwe mening over jouw werk! Het is daarom te verwachten dat je direct een paar flinke veranderingen zult aanbrengen. In maart zal dat voor de buitenwereld duidelijk worden. De beste dag voor je liefdesleven is de zaterdag. Je kunt dan ook snel één of meer speelse flirts verwachten.

Je zou deze week een gokje kunnen wagen! Grote risico’s moet je vermijden, met name bij leraren. Je houdt meer van een gecalculeerd risico. Daarbij kun jij je voordeel trekken uit een leraar. Deze week start je met wat nieuwe projecten. Dat kan zowel op jouw school zijn als in jouw privé leven. Het eerste is niet iets, maar als je jouw leven nu zou analyse-ren, dan kom je tot de slotsom dat er heel wat werk nu al vrijwillig door jou wordt verzet. De omgeving neemt de komende weken daar hun petje voor af en dan zal het tot je door-dringen dat je niet alleen voor jezelf doet. Ga zo door, je wordt er een beter mens van.

Je bent aan een vermoeiend weekend bezig! Nu eindigen alle weekenden op maandag, maar jij hebt na dit weekend het gevoel dat je moet uitrusten van alle “inspanningen” die je hebt moeten doorstaan. Deze week wordt er meer werk dan anders op jouw bureau ge-legd. Je zult dan ook alle zeilen moeten bijzetten om de week tot een goed einde te bren-gen en je zult geen minuut rust krijgen, want anders loopt het in het honderd. Op school verslapt jouw aandacht de laatst weken te veel en dat zal je in de komende week meer dan eens opbreken. Zet jouw schouders er eens onder en waag slechts kleine gokjes.

Je bent teleurgesteld in een leraar en dat verandert jouw houding tegenover hem of haar. Dat is niet vreemd en waarschijnlijk zelfs te begrijpen. Laat de vriendschap echter niet te snel verloren gaan, want je hebt vroeger zeer veel energie gestopt om de vriend-schap te behouden. Tegelijkertijd en misschien wel daardoor, laat je op school te veel steken vallen en lijdt jouw werk onder dit soort persoonlijke problemen. Natuurlijk kun je het niet helemaal loslaten, maar je moet proberen je teamgenoten niet te laten lijden onder de problemen die je elders hebt. Ga desnoods even bij de psychiater langs.

Als je je boog wat meer aanspant Boogschutter, zul je deze week zonder problemen jouw doel bereiken. Pas echter op dat je daarbij je teamgenoten niet te veel pusht. Ge-duld hebben en een diplomatieke aanpak zijn de wegen die tot succes leiden. Houd wel rekening met enkele kritische mensen in jouw omgeving, leraren. Beschouw hun niet als tegenstanders. Je zult aan het eind van de week een heerlijke flirt hebben met één van hen. Wees wel eerlijk tegenover je leraar(es), anders kan het grote gevolgen hebben en een flirt is maar een flirt. De beste dag voor de liefde is zondag.

Je moet deze week hard werken, maar het zal de moeite waard zijn en aan het eind van de week kun je dan ook met trots terugkijken op het resultaat van jouw inspanningen. Het kan uiteindelijk leiden tot een echte carrièresprong, maar daar moet je nog heel wat bergen voor verzetten. Je bent geneigd deze week meer geld uit te geven dan dat je hebt en dat kan één week goed gaan, maar niet continu. Tijdens school zal iemand, een Tweelingen of Kreeft, deze week veelvuldig oogcontact met je zoeken. Het komt uit een volstrekt onverwachte hoek en dat heeft veel impact op jouw hormonen!!

Geld verdienen is in wezen onbelangrijk, want prettig en lekker leven is belangrijk. Geniet van de mooie dingen, die deze week jouw pad kruisen. Vergeet niet dat de juiste partner de veilige basis is voor de wenselijke emotionele zekerheid, waardoor jij je vrij durft te voelen en jij je goed kunt ontwikkelen. Er zijn deze week prima kansen in de liefde voor de Waterman. Het doet wonderen met jouw lichaam en geest. Aan het eind van de week kun je nieuwe kennissen maken door naar buiten te gaan. De beste dag van deze week voor het liefdesleven van de Waterman is de zaterdag.

Je kunt heerlijk genieten van de gewone dingen van het leven, zoals vissen!. Sommige van jouw oude vrienden voelen zich minder op hun gemak bij je. Daar staat tegenover dat je deze week een nieuw contact zult leggen. Iemand, die je persoonlijke groei kan ondersteunen en die heel goed begrijpt wat jij voelt. Pas op dat je geen illusies kweekt. Er is iemand, die met je flirt tijdens school. Diegene is heel succesvol in zijn werk en heeft behoorlijk wat aanzien. Jouw gezondheid heeft deze week wat extra aandacht nodig. Door jouw ambities in je werk ben je geneigd over je grenzen heen te gaan.

Magazine.indd 38-39 18-12-2006 1:49:23

Page 21: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Per toeval liep onze reporter langs toen de conciërge een aantal

leerlingen in de lift betrapte. Dit is slechts één van de vele voorvallen dit jaar. Onze reporter is meteen ge-bleven om ter plaatsen wat interviews af te nemen.

Toestemming?Het bleek dat Pierre van de Sanden toestemming had gegeven om de leerlingen gebruik te laten maken van de lift. “Ik weet van niks. Ik heb die leerlingen die dag niet eens gezien!” beweerde Pierre en probeerde ze te overtuigen van zijn onschuld.“Ik weet zeker dat hij er mee

toe-stemden dat wij gebruik mochten maken van de lift. Hij gaf zelfs een knipoog!” aldus één van de betrapte leerlingen.

LiftpasjesDit is niet het enigste wat van der Sanden over heeft voor zijn leerlingen. Pierre schijnt connecties te hebben met ene Piet van W. Piet schijnt illegale liftpassen te drukken in opdracht van Pierre. Pierre

brengt ze onop-gemerkt onder de leerlingen. Één van de betrapte

leerlingen: “Hij doet er alles voor om het beste beentje voor te krijgen bij zijn leerlin-gen.”De kopieën zijn niet van de originele liftpassen te onder-scheiden. De School wil de liftpasjes extra voorzien van veiligheidskenmerken. Dit om te voorkomen dat deze ge-beurtenis zich zal herhalen.

Een doodnormale doordeweekse schooldag. Leerlingen hard aan het werk en geen leeraar te bekennen. Ve-

len zullen het herkennen. Op zoek naar een leraar, niemand te vinden. Vervolgens wordt er wel gezegt dat het werk niet goed is.

Maar waar waren zij om het werk te becritise-ren? “Ik ben weg. Sluiten jullie alle ramen als jullie gaan?” aldus een leraar die het lokaal al vroegtijdig verliet. Dit vinden de leerlingen niet kunnen. “Dan kunnen we wel oud en wijs genoeg zijn maar als we om wat kritiek willen vragen zijn ze nergens? En dan op de pre-sentatie zeggen dat ze niks hebben gezien!” antwoordde een leerling die we vroegen wat hij er van vond dat leraren de school veel te vroeg-tijdig verlieten.

Eén van onze reporters ging onderzoeken waar onze leraren op deze dagen heen gaan. Een anonieme tip melde ons dat veel leraren zijn gespot in een kroeg. Veiligheidscamera’s tonen aan dat zei inderdaad op die dagen het café bezochten. uit onderzoek blijkt dat 83% van de leraren meer afwezig zijn dan het gemiddelde verzuim van leerlingen. De leerlingenraad heeft een melding gedaan van deze gebeurtenis.

Het onderzoek loopt nog steeds. Bewijsmateriaal is er in iedergeval genoeg om de leraren te kunnen berech-ten voor hun slechte daden. Dit verhaal is gedramati-seerd maar wel naar aanleiding van een waargebeurd verhaal. Leraren waren gewoon opmerkelijk weinig aanwezig en verlieten in iedergeval wel vroegtijdig de school.

Docenten lees dit en doe er je voordeel mee!

Geen docent op school te bekennen

Magazine.indd 40-41 18-12-2006 1:49:52

Page 22: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Bram Jacobs onze traffic man had het idee om over de GI/GM klas een stuk in “41422006” te plaatsen. Toen heeft hij

wat volgens hem de leukste meid is van zijn klas geïnterviewd. Joyce de Wit verteld over haar leven en over wat ze van onze school vindt. Lees gauw verder.

BeginJoyce de Wit is hier 4 jaar geleden op school geko-men met het idee om hier veel verschillende din-gen te leren. Ze kreeg op de open dag een leuke indruk van de school en het leek haar wel leuk om hier les te krijgen. Omdat ze niet echt wist wat ze wilde had ze voor GI/GM gekozen, “Dat is een brede opleiding en dan kan ik altijd nog kiezen wat ik wil” aldus Joyce.

DementerenToen Bram ging vragen over wat haar het meeste is bijgebleven van het eerste jaar moest ze hard nadenken. Ze kon zich daar niet veel meer van herinneren, dus we zullen nooit weten wat er toen voor leuke of minder leuke dingen zijn gebeurd. Wat ze wel kon vertellen is dat ze op het begin van

de opleiding het niet zo leuk vond omdat het drukwerk haar niet echt aansprak, “Dat drukwerk vind ik allemaal maar niks” aldus een frustrerende Joyce. Bram haakte daar op in en vroeg wat ze nu van de opleiding vind, want nu zit ze in het vierde jaar. Joyce vind dat de opleiding erg tegen valt, ze had er veel meer van verwacht. De school vindt ze

wel erg leuk plus daarbij natuurlijk de klas.

GezelligAls je in de GI/GM klas zit maak je blijkbaar veel leuke uitstapjes, ze zijn naar Parijs, Heidelberg en Berlijn geweest. Bram vroeg wat ze zich daar nog van kon herinneren. “Niet echt iets in het speciaals” :zei Joyce “Gewoon dat het gezellig was”. De stap avonden waren natuurlijk super leuk, maar daar kon Bram niks verder over los krijgen. “Het was gewoon erg leuk” aldus Joyce.

DagelijksWat ze verder in het dagelijks leven bezig houd zijn werken in de thuiszorg en op stap gaan met vriendinnen. Eindhoven is de plek waar je haar kan vinden. Sportief is ze ook, Tai-bo en fitness zijn de sporten die ze beoefend. Verder heeft ze, helaas voor alle heren die dit lezen, al vijf jaar een vriend waar ze het uitstekend mee kan vinden.

FeestNu we aan het eind zijn gekomen moet er dan nog iets gebeuren Joyce voordat we elkaar gaan verlaten? “JA, er moeten nog twee feestjes ko-men, ééntje na de expo en ééntje op het einde” zegt Joyce. Moet daar nog iets speciaals mee gedaan worden? Maar genoeg drank vond ze genoeg.

Joyce bedankt voor dit interview, nu weten we wat meer over jou en wat jou bezig houdt. Suc-ces met het regelen van die feestjes!

Magazine.indd 42-43 18-12-2006 1:50:32

Page 23: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Onze reporter heeft een interview gehouden met wat blijkt de populairste leraar van onze school. Joris van den Ouden praat

zit op onze bank van en vertelt over zijn leven. Erg interessant allemaal. Zo vertelde hij ook dat hij erg van gamen houdt. Als je verder leest weet je of Joris nog meer onvoorspellende kanten heeft.

BlokboekenJoris is hier op deze school terecht gekomen als blokboek ontwikkelaar. Al onze blokboeken werden onder andere door hem geschreven. Dat deed hij acht uur in de week en daar naast werkte hij altijd nog in het bedrijfsleven.

Vervolgens kwam hij bij de opleiding “IT Media” en werd aan hem gevraagd of hij kleine lessen in pro-grammeren wilde geven. Dat is de school en hem zo goed bevallen dat hij is gebleven en nu een fulltime baan heeft op onze school.

Naast school heeft hij ook vele dingen te doen, hij wordt namelijk door verschillende bedrijven gevraagd om met projecten mee te kijken en advies te geven. Het consultancy werk doet hij er alleen bij want zijn hart ligt toch bij onze school.

GamesNaast programmeren doet hij veel met games. Want zijn hart ligt bij games maken en gamedesign. Dat is hij ook mee begonnen dertien jaar geleden. Het probleem alleen was dat als je in dit land woont kan je alleen bij “Davilex” werken. En omdat dat niet zo goed liep is hij bij multimedia terecht gekomen. Maar door de weeks speelt hij veel spellen. Niet dat hij in een clan zit want dat is niks voor hem. “Het liefst speel ik op consoles zoals de X-Box” zegt Joris. Verder ver-telde Joris dat veel van schieten houdt, dus want van buitenaf een fijne leraar lijkt is van binnen een ware seal.

Liefde?Ons interview een andere wending toen we over Jeanny gingen praten. Volgens Joris is erg niks gaande tussen Jeanny en Pierre. We konden dat niet echt geloven omdat de glimlacht op zijn gezicht wel erg groot was. Maar hij wist zeker dat er niks gaande was want ik citeer: “Anders hebben Jeanny en ik nog wat te bepraten!”. Achteraf bleek dat het een grap was en dat er niks aan de hand was.

We houden jullie (lezers. red) natuurlijk op de hoogte met wat er tussen Jeanny en de leraren gebeurt, want in een roddel schuilt altijd een bron van waarheid!

Magazine.indd 44-45 18-12-2006 1:51:08

Page 24: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Het geld dat overgemaakt is door de teams ter financiering van de expo schijnt van de aardbodem te zijn verdwenen. Het expo team van traffic medewerkers wilde het bedrijf betalen

dat voor de houten platen zorgt maar “bij betaling kregen we een foutmelding” aldus een traffic medewerker.

Een van onze reporters heeft Bart gevonden op een eiland ver in de Atlan-tische oceaan. Waar het precies ligt is niet duidelijk want we kunnen het niet op kaart terug vinden. Het blijkt dat Bart er even lekker tussen is ge-gaan voordat de expo begon. Bart: ”Ik ben wel toe aan een wel verdiende vakantie”.

Hermien van Rooy blijkt een bezoekje te hebben gebracht aan Bart. Zou zij nog iets voor ons te verbergen hebben of heeft Bart haar alleen over-laten komen voor wat gezelligheid, want het blijft eenzaam op een onbe-woond eiland.

A1 - B5 - C4 - D3 - E2

ColofonHoofdredactie

“ANNO 1438” Artdirector

Rob van Roosmalen Hoofdredactie Daan van Baal

Algemene redactie Jim van Aalst Rob de Wit Jos Vaes

Glamourredactie Jim van Aalst

Beeldredactie Jos Vaes

Speciale projecten Rob de Wit Fotografen

Rob van Roosmalen Daan van Baal

Jos Vaes Rob de Wit

Jim van Aalst Anne van Galen

Vormgeving Rob van Roosmalen

Daan van Baal Jos Vaes

Rob de Wit Jim van Aalst

Vaste medewerkers Rob van Roosmalen

Daan van Baal Jos Vaes

Rob de Wit Jim van Aalst

Uitgever “De Eindhovense school” Blad

manager Mieke Hovens

Redactie-adres Von Flotowlaan 1 5653 AD

Eindhoven

Email: [email protected]

41422006 (max 1 jaar oud) kunnen na-besteld worden door €2,50 (per nummer)

over te maken op banknummer 123456789 t.n.v. Anno lezersservice Abonnementsprij-zen m.i.v. 01-01-2007: Nederland € 75,95 perjaar, € 35,95 per halfjaar, € 20,95 per

kwartaal. Belgie € 99, per jaar.

Magazine.indd 46-47 18-12-2006 1:51:33

Page 25: 41422006 - Eindhovense School Afstudeer roddelblad

Magazine.indd 48 18-12-2006 1:51:44