24 september 2017

24
1 24 september 2017

Transcript of 24 september 2017

Page 1: 24 september 2017

1

24 september 2017

Page 2: 24 september 2017

2

Page 3: 24 september 2017

Georganiseerd door

K.A.R.& Z.V. “De Hoop”

&

de K.N.S.R.B.

3Foto: Gijs van Gent

Page 4: 24 september 2017

4

Waarde deelnemende ploeg, toeschouwer,

U staat aan het vlot, uw lange broek zit weer onwennig om uw bruingebakken benen, bij elke ademtocht blaast u wolkjes over het stille water: de zomer is voorbij. Uw zomer stond in het teken van hard werken: De dames en heren studenten werden na de slotwedstrijden en internationale toernooien uit hun stoïcijnse trainingsdiscipline gerukt en dienden de dagen te vullen met het leven vieren en misschien ook wel geld binnenhalen in plaats van het alleen uitgeven. De burgerlijke evenknieën dienden met het gezin af te reizen naar zonnige vakantieoorden met vele zwarte zaterdagen als gevolg.

Daar staat u dan midden in de boot, het instappen voelt onwennig, de boot – of uw eigen lijf - is minder stabiel dan u gewend was. U pakt uw riem weer aan en de herkenning keert terug. Dit stuk hout of plastic voelt vertrouwd aan en het is alsof u een oude liefde na jaren weer ontmoet, er speelt iets tussen u beiden maar de woorden om dit te omschrijven zijn u ontschoten. Gelukkig staat u er niet alleen voor, uw ploeggenoten en u pakken deze onwennige uitdaging gezamenlijk aan.

De eerste halen voelen stroef, het materieel en uw lijf kraken na de zomerslaap. Het ritme stijgt langzaam mee en daarmee ook uw vertrouwen in uw eigen kunnen en dat van uw ploeggenoten. U kijkt opzij en ziet de concurrentie van het vorige seizoen, wat alweer zo lang geleden lijkt. “De slag van de grote concurrent heeft duidelijk genoten van de zomer” hoort u uzelf nog denken voordat u zich realiseert dat dit een oordeel is wat ook over uzelf geveld kan worden.

Namens de Koninklijke Amsterdamsche Roei- en Zeilvereniging “De Hoop” en de Koninklijke Nederlandsche Studenten Roeibond heten wij u welkom op de zevende editie van De Amstelbeker. Dé wedstrijd tussen de beste verenigingsachten van de burgerverenigingen en de studentenverenigingen. In deze spannende boord-aan-boord race over de 750 meter vanaf Berlagebrug naar “De Hoop” zal er door de heren gestreden worden om de Palmbeker en door de vrouwen om de Fortunabeker. Het belooft een zeer mooie editie te worden waarbij het ondertussen bijna ondenkbaar lijkt dat deze wedstrijd ooit niet bestaan heeft. Het competitieve element op het water met de mooie ontmoetingen op de kant maken De Amstelbeker het officieuze begin van het nieuwe roei- en trainingsseizoen en het permanente einde van uw zomer. De strijd op het

Voorwoord

Page 5: 24 september 2017

5

water kenmerkt zich als een mooie mix van bewezen toppers en jong talent; waar zowel bij de burgers als bij de studenten boten gevuld zijn met zij die internationale toernooien gevaren hebben, en zij die dit in de nabije toekomst zeker ook moeten kunnen bereiken.

Namens de K.A.R. & Z.V. “De Hoop” en de K.N.S.R.B. danken wij alle kamprechters en vrijwilligers die er alles aan doen om deze zevende editie tot een succes te maken. Laat het een fantastische dag worden met veel plezier en vertier op het water en vanaf de kant. Dit is hét moment om de laatste broodnodige vitamine D op te doen om u klaar te maken voor de lange donkere windermaanden die voor de deur staan op weg naar de langebaan en de Varsity. Immers de palm buigt, maar breekt niet en groeit tegen de verdrukking in.

U ziet en hoort van ons!

Jannemieke ter HorstVoorzitter K.A.R. & Z.V. “De Hoop”

Marnix ReijgersbergPresident K.N.S.R.B.

Page 6: 24 september 2017

6

2015

Winnaars

De PalmbekerStudenten heren 8+De FortunabekerStudenten dames 8+

De HoopNereusDe HoopNereus

2014

De PalmbekerBurger heren 8+De FortunabekerBurger dames 8+

NereusWillem IIIOrcaHet Spaarne

2013

De PalmbekerBurger heren 8+De FortunabekerStudenten dames 8+

NereusDe HoopDe HoopOrca

2012

De PalmbekerStudenten heren 8+De FortunabekerStudenten dames 8+

Het SpaarneNereusDe MaasOrca

2011

De PalmbekerBurger heren 8+De FortunabekerBurger dames 8+

SkadiHet SpaarneNereusHet Spaarne

2016

De PalmbekerBurger heren 8+De FortunabekerStudenten dames 8+

NereusDe HoopDe HoopOrca

Page 7: 24 september 2017

7Foto: Gijs van Gent

Page 8: 24 september 2017

8

Hoewel het nog spannend was of de Wereld Kampioenschappen in Florida door konden gaan, kunnen Nederlands beste roeiers toch hun spierballen tonen in Sarasota. De Amstelbeker 2017 moet het dus helaas doen zonder de roeiers van de Nederlandse equipe. Maar “elk nadeel heb zijn voordeel”, jong opstormend talent pakt deze kans om te laten zien wat hun vereniging waard is. Traditiegetrouw roeien de beste vereningingsachten onder de warme nazomer zon van september en vermaken de toeschouwers zich op het terras of langs de heerlijk oever van de Amstel. Dit jaar lijken de weergoden ons nog in spanning te houden. Maar ook hier geldt het adagium van Cruijff, regen maakt het water immers glad en dat is goed voor snelle tijden. Terwijl de organisatie nog met een schuin oog de Nederlandse weerexperts in de gaten houd, ook dat is immers traditie, maken we ons op voor een mooie wedstrijd. In 2016 wonnen de heren van Nereus de Palmbeker. De Fortunabeker bleef in eigen huis bij de dames van De Hoop. Maar vanzelfsprekend zijn de kaarten opnieuw geschud. We zijn blij dat u er bent!

Dames burgerroeiverenigingen

De dames lijken nog niet in vorm na een welverdiende zomervakantie. Met slechts vier inschrijven is de spoeling dun. Dat is natuurlijk jammer! Nieuwkomer Die Leythe heeft goede papieren en met topcoach Jan Klerks verwachten we een sterk debuut. De andere drie inschrijvingen komen uit Amsterdam. RIC ontbrak vorig jaar toen Willem III het in de finale moest afleggen tegen De Hoop. Het wordt opnieuw spannend. Bovenal zijn deze vier verenigingen de enige burgerverenigingen waar zowel de heren- als de damesvloot al op sterkte is. Waarvoor hulde, een voorbeeld voor de rest!

Dames studentenroeiverenigingen

Ondanks ontbreken van de grootste krachtpatsers dit jaar, liggen er sterke achten aan de start. Bij Orca zitten oude bekenden Kyra de Vries en Rosa Bas op de slagpositie. Ook Skadi en Njord hebben met respectievelijk Crista Algie en Lisanne Brandsma en Donna Christen en Mieke Wilms internationale ervaring aan boord. De acht van Njord verschijnt in dezelfde opstelling in oktober aan de start van de ‘Head of the Charles’. De dames trainen al een zomer samen, en zijn naar verwachting goed op elkaar ingespeeld. Zij zullen strijdlustig zijn om voor het eerst het Amstelbekerblik mee naar Leiden te nemen. De Nereus boot is gevuld met de windende development 4 en de WK<23 roeister Bente Paulis. Zal dit genoeg zijn? Sensatie tot de laatste meters gegarandeerd.

Voorbeschouwing

Page 9: 24 september 2017

9

Heren burgerroeiverenigingen

Met nieuwkomers DDS en Die Leythe zijn de kaarten opnieuw geschud. DDS komt met een ploeg vol jonge, frisse veteraren. De organisatie heeft zich laten vertellen dat de hele zomer is doorgetraind voor dit moment. Ze zullen het moeten opnemen tegen ploegen uit Leiden, Heemstede en Amsterdam. De acht van het Spaarne is samengesteld uit vier internationaal roeiende junioren en vier veteranen: een prachtcombinatie, tekenend voor de kracht van de vereniging. Met Coup de la Jeunesse stuur Mees van Nierop maken de heren een goede kans. De Hoop weet zoals elk jaar een sterke acht te formeren en zijn nu ook favoriet voor de titel.

Heren studentenroeiverenigingen

De heren studenten zijn altijd te paaien voor een goede pot roeien. Hoewel een paar vaste gasten ontbreken, is het veld goed gevuld. Nereus is op papier de meest ervaren ploeg met Olympisch brons, Varsity en WK goud aan boord. Vorig jaar zaten de rode mannen uit Delft de Amsterdamse titelverdedigers op de hielen. De andere Delftse vereniging, Proteus, bestaat voor de helft uit roeiers die afgelopen zomer zilver hebben behaald op de Europese Universiteitsspelen. Komt er gevaar uit onverwachtse hoek? Wie kan de overwinningsreeks van Nereus doorbreken?

Het Amstelbeker Comité

Page 10: 24 september 2017

Nieuwe Amstelbrug

Finish

Nereus

Berlagebrug

Start

De Hoop

Legenda

opstapplek roeiers

VIP-steiger

toeschouwers gebied

aanlegpalen sloepjes

boeienlijn

stremmingspunt

geluidsbron (versterkt)

EHBO

etenswarenverkoop

toilet

Legenda

deelnemers

toeschouwersoversteken roeiers

oversteken toeschouwers (eerst melden)Informatie De Hoop: 020-6657844of 06-51870918 10

Page 11: 24 september 2017

Nieuwe Amstelbrug

Finish

Nereus

Berlagebrug

Start

De Hoop

Legenda

opstapplek roeiers

VIP-steiger

toeschouwers gebied

aanlegpalen sloepjes

boeienlijn

stremmingspunt

geluidsbron (versterkt)

EHBO

etenswarenverkoop

toilet

Legenda

deelnemers

toeschouwersoversteken roeiers

oversteken toeschouwers (eerst melden)Informatie De Hoop: 020-6657844of 06-51870918 11

Page 12: 24 september 2017

12

Burgerverenigingen Dames 8+Inschrijvingen

Sara Papineau Salm (bg)Jolien GooikerJannemieke ter HorstDieuwertje KooijVeerle CuijpersJolijn RemmelinkChristine RustenburgEmma van Balen (sl)Arco de Vries (st)

K.A.R. & Z.V. “De Hoop” 1848

Saartje van der Wurff (bg)Aaf VosFien van WestreenenJet ZandbergenMarleen VerburghBenita de ManAmber van ZomerenLotte Pronk (sl) Charlotte Russel (st)

R.V. “Willem III” 1882

Marian Tromp (bg)Evelijn PlantenbergAlice ElliottJosine VrouweJildou WassenaarMina HendersonSilje KouwenhovenHalina de Wit (sl)Niek Pieterse (st)

L.R. & Z.V. “Die Leythe” 1914

Meaghan Polack (bg)Simone VerkleijJessy VermeerWies WestbroekAnne van GeemenMaartje KarstJanna ZwolleNienke Schipper (sl)Nora Izeboud (st)

R.V. “RIC” 1931

Page 13: 24 september 2017

13

Jennifer Breet (bg)Ingeborg de KoninghLaurie WarmerdamLisa van der GeestLaura KuiperFemke van VeenMieke WilmsDonna Christen (sl)Lisa Bleijerveen (st)

K.S.R.V. “Njord” 1874

Lieke Michielsen (bg)Dieuwertje den BestenJulie van DeelenLaura van VeenLaila YoussifouDautse HeimovaaraCéline den BremerMaartje Duzijn (sl)Joëlle Kok (st)

D.S.R.V. “Laga” 1876

Bente Paulis (bg)Martine VeldhuisSophie van AmeijdeFrederique de VlamKim JanssenHijleke NautaAnne-Eva PetersenMiriam Visser (sl)Amihan de Boer (st)

A.S.R. “Nereus” 1885

Lis Verouden (bg)Marthe OnrustFlorentine TimmengaSarah SpruijtSoraya BresserWillemijn van OlderenEva SimkensEline van MarleMerle Steggink (st)

U.S.R. “Triton” 1880

Studentenverenigingen Dames 8+Inschrijvingen

Page 14: 24 september 2017

14

Studentenverenigingen Dames 8+Inschrijvingen

Maaike Linders (bg)Marleen MolBo ZweedijkNina LoosCarlijn HutterQuirine GriepCrista AlgieLisanne Brandsma (sl)Sanne Jaarsma (st)

A.R.S.R. “Skadi” 1926

Jocelyn Rosalia Spruit (bg)Tinka OffereinsHermijntje DrenthRianne SchooDanielle WillemsenCharlotte GeersClaartje OttensAnna de Boer (sl)Baukje Hooghiemstra (st)

R.S.V.U. “Okeanos” 1957

Ruby van Schaik (bg)Pam ScheerGabrielle Rebecca FosterFeline ClementMyrna BerbersLieke AdamsKyra RikhofAmber Kraak (sl)Steven Fleuren (st)

T.S.R. “Vidar” 1961

Laura Lems (bg)Emma BoerrigterMirjam BoxFleur JaspersLisa BloembergEmma BackerNenya JochemsenAnouk Bonke(sl)Sophie Verhoeven (st)

A.L.S.R.V. “Asopos de Vliet” 1962

Page 15: 24 september 2017

15

Mayke Doorn (bg)Evi NijhofFloor BakkerManon MilnerMarjolein ScheffersHelen HarmsenAnne-Lynn PaalvastMinke Holleboom (sl)Lydia Groote Schaarsberg (st)

D.R.V. “Euros” 1965

Ashley Rijst (bg)Anne-Sophie RomijnSanne BrugginkSterre RoelofsNika VosLia WitteveenJessica NiemeijerElsbeth Beeres (sl)Aranka Kops (st)

A.A.S.R. “Skøll” 1966

Loes Verkuil (bg)Myrna BrandtDanielle BruelMaria MojetLisanne van der LelijAnnemarie BernhardRosa BasKyra de Vries (sl)Anne Berends (st)

A.U.S.R. “Orca” 1970

Isabelle Linders (bg)Carlijn BuckMarije SesinkCarijn MulderLisa van HeyningenManouk GroelsHenriëtte EijkingMarit Pattipeilohy (sl)Roxanne America (st)

E.S.R. “Thêta” 1975

Page 16: 24 september 2017

16

Burgerverenigingen Heren 8+Inschrijvingen

Allard Steenbeek (bg)Frank VerschoorJonathan LemaireDominic Meyrick-ColeMilan KamphuisChristof CoendersDaniël NipMathew Kleine Punte (sl)Oscar Dinkelaar (st)

K.A.R. & Z.V. “De Hoop” 1848

Adri Middag (bg)Mark RottierMaurits SchornagelStijn van den HeuvelMachiel KoperMarijn EngelsJaap GroenRobin Puls (sl)David Smeets (st)

R.V. “Willem III” 1882

Geert Niermeijer (bg)Rob de NieJeroen BosMaarten KampLennaert van den BrinkLaurens van CampenLauren KapelScott Hoekstra (sl)Teddy Damen (st)

R.V. “DDS” 1885

Jeroen Kroezen (bg)Rudolf PoolmanJochem VerberneArold de VriesJoost SchwarzNoud ScholtenGijs SchwarzJasper Joordens (sl)Mees van Nierop (st)

K.R. & Z.V. “Het Spaarne” 1885

Page 17: 24 september 2017

17

Gerard van Bruggen (bg)Steven OosterlingRichard JansenTim ChristenDouwe RuttenbergAlexander SuyverJaap NoordmanFinn Florijn (sl)Marthe Peeters (st)

L.R. & Z.V. “Die Leythe” 1914

Frank Gerritse (bg)Pepijn AchterbergLars PalsBart PetersBart van der HeijdenPaolo PantanoRaymond HuismanFranco Pantano (sl)Anne van Geemen (st)

R.V. “RIC” 1931

Page 18: 24 september 2017

18

Studentenverenigingen Heren 8+Inschrijvingen

Sjaak Brinks (bg)Floris RölingBen TerpstraWouter GellingBouke AlgieEwoud de HaanJelle AlgieJasper Hoffstedde (sl)Bjørn Kwee (st)

K.S.R.V. “Njord” 1874

Edwin van der Maarel (bg)David AnJan-Willem HurkmansGuus KoppesMenno BezemaLars LipmanRalf RienksRoelant Feldbrugge (sl)Babette Schep (st)

D.S.R.V. “Laga” 1876

Jente Damm (bg)Joram van DaalThimo van KesselBen BakkerBas FluitmanJens SchepersMelvin TwellaarReint Beuling (sl)Anne Spijkstra (st)

G.S.R. “Aegir” 1878

Joost van Rietbergen (bg)Jakub GrabmullerWessel BoosmanJeroen HaesenbosCoen RozemaBas ThijssenJacob van de KerkhofThomas van Olderen (sl)Linda Goudvis (st)

U.S.R. “Triton” 1880

Page 19: 24 september 2017

19

Michiel Oyen (bg)Mick MakkerHaye DijkstraNelson RitsemaJaap ScholtenDirk UittenbogaardFrancesco FossiRik Rienks (sl)Dieuwke Fetter (st)

A.S.R. “Nereus” 1885

Thijs van Luijk (bg)Leander GeschiereFloris HondmannMatthijs FreundJoris FaasSjoerd HutterPeter BruinsSander Boelens (sl)Celine Pepels (st)

A.R.S.R. “Skadi” 1926

Thijs van der Zee (bg)Allard de BoeijNiek van der GriftRoland GüntherStefan van den ToornSteven CoevertJiri de VosFriso Dam (sl)Sharda Wolterink (St)

D.S.R. “Proteus-Eretes” 1947

Mathijs Oggel (bg)Christiaan TuijlRamon VogelzangNiek van VenrooijJurgen ToennaerOlav MolenaarDaan HorenbergBastiaan Collette (sl)Veerle Walrave (st)

R.S.V.U. “Okeanos” 1957

Page 20: 24 september 2017

20

Studentenverenigingen Heren 8+Inschrijvingen

Thomas van Tussenbroek (bg)Sander van CasterenRuben van den BergNiek van LimbergenJeppe KomdeurDogus KokerJochem HoekstraKoen van Brussel (sl)Kimberley Schoonderwoerd (st)

T.S.R. “Vidar” 1961

Sean van Beek (bg)Vincent GroeneveldFrank SpijkerStefan te BruggeMatthijs BerkhoutMathijs Boersma Ward van Zeijl Boudewijn Röell (sl)Robert Braal (st)

A.L.S.R.V. “Asopos de Vliet” 1962

Seth van Wieringen (bg)Maxim Simon Petrus Geraldus van WieringenCasper BerkhoutJonas RiksenChris LokinTheo van HalMaarten Gijsbert PoirotSteven Hoogeveen (sl)Eline van Hengel (st)

D.R.V. “Euros” 1965

Obbe Tibben (bg)Michiel MoermanGuillaume KrommenhoekJan van der BijJob HuigslootJoris MoermanPieter TaselaarLennart van Lierop (sl)Pauline Huurdeman (st)

A.A.S.R. “Skøll” 1966

Page 21: 24 september 2017

21

Douwe Rietveld (bg)Paul van VulpenVincent GorisTimon de BoerJeppe RietveldHenk Jan SchuijtDaan KlompErin Smeijsters (sl)Kayleigh Polman (st)

A.U.S.R. “Orca” 1970

Thomas Buise (bg)Guido de RuiterJesse van WelzenesPelle KrolRobert TiemeijerMark VerbeekSander de GraafChristiaan Rosendaal (sl)Bente Theeuwes (st)

E.S.R. “Thêta” 1975

Jasper Keuning (bg)Daan GrievinkGavin ShieldsLaurens GoderieAlexander PenningsThomas de BekkerCamiel CoolenGerard van der Velden (sl)Jasmijn Linssen (st)

M.S.R.V. “Saurus” 1983

Page 22: 24 september 2017

22

VoorzitterPenningmeesterWedstrijdleidingBaanSociëteit, diner

Promotie

Sponsoring

TijdwaarnemingVeiligheidscoördinatorHavenmeesterVergunning

Leonore AlbersYvonne JanseDiandra van DuijnValentijn LemkesYvonne JanseJasper VeldhuisElisabeth MöllerDirk RisseladaJasper VeldhuisYvonne JanseElisabeth MöllerFloris DuvekotValentijn LemkesDirk RisseladaDonald KreikenValentijn LemkesDonald Kreiken

Organiserend

Comité

Hoofd van de Jury

P.P. Verbrugge

Kamprechters

Lex van DroogeChristiaan ArendzenRemco NabuursBram LokkerBas van VeenMantas VisserErja ZandijkAnder AstudilloPam Toten

Jury

Page 23: 24 september 2017

13.05 Timetrial Studenten13.35 Timetrial Burgers14.00 Voorwedstrijd Studenten14.40 Kwartfi nales Burgers15.40 Kwartfi nales Studenten16.15 C-fi nales Studenten16.20 Halve fi nales Allen17.30 Finales Allen18.00 Finale Fortunabeker (v)18.05 Finale Palmbeker (m)

Tijdschema

23

Page 24: 24 september 2017

24

24 september 2017