22 Editie Bommelerwaard 2013

36
Zuilichem blijft derdeklasser ‘Blusinstallatie snel op orde’ Zuilichemse school veert op 25 3 13 Zuilichem heeft het derdeklasser- schap geconsolideerd. De ploeg van trainer Karel Bauman zegevierde in de nacompetitiefinale over het Dordtse GSC met 2-0. Op De Roef in Sleeuwijk, trok Zuilichem zaterdagmiddag ver- diend de zege naar zich toe. In de eer- ste helft scoorde Wilco van Heusden de 1-0 uit een pass van Rob Bouman. Na de hervatting bleef de score lang op het bord, maar een kwartier voor tijd kreeg de snelle Rob Bouman de ruimte en de puntspeler rondde beheerst af. De brandblusinstallatie van chemisch bedrijf Sachem wordt aangepast, zodat deze in het laatste kwartaal van dit jaar gecertificeerd kan worden. Dat antwoordt het college van B&W van Zaltbommel op vragen van D66-raadslid Frits van der Schans. Vorige week werd bekend dat Sachem op een lijst van het ministerie van infrastructuur en milieu staat met bedrijven die geen adequate veilig- heidsvergunning en geen recent goed- keurend inspectierapport hebben. De School met de Bijbel in Zuilichem ligt niet langer onder het vergrootglas van de Inspectie van het Onderwijs. Onderwijsinspectie. De school die tot voor kort gold als zwak, krijgt nu zelfs complimenten voor de nieuwe koers van ‘handelingsgericht werken’. Directeur Hans van Leerdam: “Wij vra- gen aan het kind: wat heb je nodig? Dan het best zo zijn dat hij zich klassi- kaal moeilijk concentreert, maar de stof beter tot zich neemt als hij zich tien minuten van de groep afzondert.” Liefdesprullaria FOTO: LEVIN DEN BOER nieuws nieuws sport BOMMELERWAARD WOENSDAG 29 MEI 2013 JAARGANG 7 NO. 22 gemeente nieuws zie pagina 7 van Voordenpark 9b Zaltbommel tel. 0418 - 54 00 84 www.wenwparket.nl ǁǁǁĐĂƌĂǀĂŶƐĞƌǀŝĐĞǀĂŶůŝƚŶů ǁǁǁǀĂŶůŝƚĂĂŶŚĂŶŐǁĂŐĞŶƐŶů ϬϰϭϴͲϱϲϰϬϳϱ 'DZE www.srb-bv.nl | 0345-637528 SRB specialist in: Gevelreiniging Voegwerk Schilderwerk Maak nu gebruik van de 6% BTW regeling! www.pruysenparket.nl EEN PASSENDE VLOER BIJ IEDERE STIJL EN BUDGET Starters 21% goedkoper uit dan in 2009! Kijk op: Huis Info Bommelerwaard www.hib-online.nl Kwekerij Mada Zie onze advertentie op pagina 6 * 1000 fietsen direct uit voorraad leverbaar * Gratis ophaal-en bezorgservice voor uw regio * Specialist in elektrische fietsen * Dealer van alle grote merken, inruil mogelijk Merken: Gazelle-Koga-Flyer-Sparta-Batavus-Cortina Gazelle 66degrees KersƚerŬe sĐŚŽŽlĮeƚs Zadelmeetsysteem dé oplossing voor zadelpijn ! € 699,00 nu € 550,00

description

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaast worden regelmatig specials uitgegeven en is de website www.hetkontakt.nl volop in ontwikkeling met dagelijkse nieuwsverversing en sinds kort ook bewegende beelden.

Transcript of 22 Editie Bommelerwaard 2013

Page 1: 22 Editie Bommelerwaard 2013

Zuilichem blijft derdeklasser

‘Blusinstallatie snel op orde’

Zuilichemse school veert op

25

3

13

Zuilichem heeft het derdeklasser-schap geconsolideerd. De ploeg van trainer Karel Bauman zegevierde in de nacompetitiefi nale over het Dordtse GSC met 2-0. Op De Roef in Sleeuwijk, trok Zuilichem zaterdagmiddag ver-diend de zege naar zich toe. In de eer-ste helft scoorde Wilco van Heusden de 1-0 uit een pass van Rob Bouman. Na de hervatting bleef de score lang op het bord, maar een kwartier voor tijd kreeg de snelle Rob Bouman de ruimte en de puntspeler rondde beheerst af.

De brandblusinstallatie van chemisch bedrijf Sachem wordt aangepast, zodat deze in het laatste kwartaal van dit jaar gecertifi ceerd kan worden. Dat antwoordt het college van B&W van Zaltbommel op vragen van D66-raadslid Frits van der Schans. Vorige week werd bekend dat Sachem op een lijst van het ministerie van infrastructuur en milieu staat met bedrijven die geen adequate veilig-heidsvergunning en geen recent goed-keurend inspectierapport hebben.

De School met de Bijbel in Zuilichem ligt niet langer onder het vergrootglas van de Inspectie van het Onderwijs.Onderwijsinspectie. De school die tot voor kort gold als zwak, krijgt nu zelfs complimenten voor de nieuwe koers van ‘handelingsgericht werken’. Directeur Hans van Leerdam: “Wij vra-gen aan het kind: wat heb je nodig? Dan het best zo zijn dat hij zich klassi-kaal moeilijk concentreert, maar de stof beter tot zich neemt als hij zich tien minuten van de groep afzondert.”

Liefdesprullaria

FOTO: LEVIN DEN BOER

nieuws

nieuws

sport

BOMMELERWAARD WOENSDAG 29 MEI 2013 JAARGANG 7 NO. 22

gemeentenieuwszie pagina 7

van Voordenpark 9b Zaltbommeltel. 0418 - 54 00 84

www.wenwparket.nl

www.srb-bv.nl | 0345-637528

SRB specialist in: Gevelreiniging

VoegwerkSchilderwerk

Maak nu gebruik van de 6% BTW regeling!

www.pruysenparket.nl

EEN PASSENDE VLOER

BIJ IEDERE STIJLEN BUDGET

Starters 21% goedkoper uit dan in 2009!

Kijk op:

Huis Info Bommelerwaard

www.hib-online.nl

Kwekerij Mada

Zie onze advertentie op pagina 6

* 1000 fi etsen direct uit voorraad leverbaar* Gratis ophaal-en bezorgservice voor uw regio

* Specialist in elektrische fi etsen* Dealer van alle grote merken, inruil mogelijk

Merken: Gazelle-Koga-Flyer-Sparta-Batavus-Cortina

Gazelle 66degrees ers er e s l e s

Zadelmeetsysteem dé oplossing

voor zadelpijn !

€ 699,00

nu € 550,00

Page 2: 22 Editie Bommelerwaard 2013

€ 995,- (VLAK)

€ 1.995,- (ELEKTRISCH)

DE VOORDELEN OP EEN RIJ:

INTRODUCTIE ACTIE VANAF:

30%KORTING!

TOPKWALITEIT, MADE IN HOLLAND.

KEUZE UIT DRIE VERSCHILLENDE HOOFDBORDEN.

RUIME KEUZE EIGENTIJDSE STOFFEN.

LEVERBAAR IN 140, 160 OF 180CM BREED.

LENGTEMATEN 210 EN 220CM LEVERBAAR.

UITERAARD BEZORGEN EN PLAATSEN WIJ GRAAG VOOR U. DESGEWENST VOEREN WE UW OUDE BED OOK AF!

Page 3: 22 Editie Bommelerwaard 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

Editie BommelerwaardOplage: 21.720 exemplaren

VerspreidingsgebiedAalst, Alem, Ammerzoden, Bern, Brakel, Bruchem, Delwijnen, Gameren, Hedel, Heerewaarden, Hoenzadriel, Hurwenen, Kerkdriel, Kerkwijk, Nederhemert (Noord en Zuid), Nieuwaal, Poederoijen, Rossum, Velddriel, Well, Wellseind, Zaltbommel en Zuilichem.

Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedepo-neerd ter griffie van de arrondissementsrecht-banken bij de Kamers van Koophandel.

Uitgever/directie Het Kontakt Edities BV, GoudriaanFloor de Groot

KantooradresHet Kontakt Edities bvVlietskant 16 | 4141 CL LeerdamTelefoon (0183) 58 32 00Fax (0183) 58 33 08

Postadres redactiePostbus 1 | 2977 ZG Goudriaan

AdvertentieafdelingTel (0183) 58 32 00Fax (0183) 58 33 [email protected]

AdvertentiesMelanie van Hemert (06) 53 91 64 [email protected]

HoofdredacteurRick den BestenRedactieTel. (0183) 58 32 00Fax (0183) 58 85 [email protected] Alink (06) 51 54 35 [email protected]

Janneke Boogaard (06) 10 82 10 [email protected]

Websitewww.hetkontakt.nl

AdvertentietarievenLosse plaatsingen: € 0,56 per mm excl. BTW.Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena, Leerdam, Alblasserwaard, Vianen, Lek en IJssel Oost en West en Klaroen.nl.InzendtermijnAdvertenties tot dinsdag 08.30 uurPersberichten tot maandag 15.00 uurDigitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg

VerspreidingVan de Meer / Gorinchem(0183) 63 80 55www.vandermeerverspreiding.nl

AuteursrechtenvoorbehoudUitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor con-form artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Woensdag 29 mei 2013

3nieuws

UPS Ups (geschatte leeftijd: 5) is als zwerver in november 2012 bij het asiel binnengekomen. Hij is zoals vele andere honderden katten nooit meer opgehaald voor zijn ei-genlijke eigenaar. Ups blijkt een lieve, sociale kater. Hij houdt van spelen en is dol op knuffelen. Hij is erg sociaal naar de andere katten waar hij mee verblijft in één van de kattenruimtes van het asiel. Info: 0418-643129.

q DIERENASIEL-BOMMELERWAARD.NL

Dierenasiel ‘Blusinstallatie Sachem deze zomer op orde’Volgens het Zaltbommelse college was dit al bekend bij de provincie en de veiligheidsregio. De blusinstallatie kon niet gecertifi ceerd worden omdat die verouderd is. Tegelijk was er sprake van dat het magazijn van Sa-chem gesaneerd zou moeten worden. De provincie heeft Sachem toen uit-stel gegeven voor het aanpassen van de blusinstallatie. “Dit om te voorko-men dat er grote investeringen aan de blusinstallatie gedaan moesten wor-den, terwijl het magazijn gesaneerd zou moeten worden”, licht het college toe. De sanering is intussen van de

baan, en het traject van certifi cering van de brandblusinstallatie is weer op-gestart. Met name het papierwerk daarvoor kost tijd. Vorige week is een zogenoemd uitgangspuntendocu-ment beoordeeld en goedgekeurd door de regionale brandweer. “De be-staande brandblusinstallatie wordt aangepast, zodat deze gecertifi ceerd kan worden. De verwachting is dat dit in juli of augustus gereed zal zijn”, schrijft het college. De inspectie volgt waarschijnlijk in het vierde kwartaal van dit jaar. Het college meldt erbij dat de brandblusinstallatie ook in de afge-

lopen periode wel gewoon werkte. Dat is vorig jaar gebleken tijdens een in-spectie op verzoek van de provincie. Die inspectie is destijds uitgevoerd omdat de certifi cering nog niet plaats kon vinden.De veiligheid van bedrijven die ver-pakte gevaarlijke stoffen mogen op-slaan, zoals Sachem, krijgt veel aan-dacht sinds de brand bij Chemie Pack in Moerdijk. Naar aanleiding daarvan is er landelijk een onderzoek gedaan naar de veiligheid van deze opslagen.

Janneke Boogaard

De brandblusinstalla-tie van chemisch bedrijf Sachem wordt aangepast, zodat deze in het laatste kwartaal van dit jaar gecertifi -ceerd kan worden.

Dat antwoordt het college van B&W van Zaltbommel op vragen van D66-raadslid Frits van der Schans. Vorige week werd bekend dat Sachem op een lijst van het ministerie van in-frastructuur en milieu staat met be-drijven die geen adequate veiligheids-vergunning en geen recent goedkeu-rend inspectierapport hebben.

Het jeugdorkest en de fanfare van Prins Hendrik in Aalst gaven zaterdag een concert dat helemaal in het teken stond van tunes van televisieseries.

FOTO: ARIE MASTENBROEK - PERSFOTO.NU

CDA in Zaltbommel heeft donderdag een online enquête gelanceerd over de ervaringen van in-woners met de ontvangst van mobiele telefoons. De partij vermoedt dat het in veel dorpen binnen de gemeente slecht is gesteld met het bereik.

De vragenlijst kan gedurende vermoe-delijk drie weken online worden inge-vuld op www.cdazaltbommel.nl. Om meer bekendheid te geven aan de ac-tie verspreidde het CDA donderdag op

grote schaal fl yers. Fractievoorzitter Jaco Melse over de reden voor de actie: “Mobiele telefonie is inmiddels ge-woon een basisbehoefte; veel mensen hebben allang geen vaste telefoonaan-sluiting meer. Mobiele telefoons ho-ren overal te werken, maar wij denken dat de ontvangst in veel van onze dor-pen niet oké is.”

De uiteindelijke bedoeling is om met de uitkomsten van de enquête in de hand druk uit te oefenen op de ge-

meente maar ook op telefoonprovi-ders. Bedrijven uit de laatste categorie zouden overgehaald moeten worden om één of meerdere gsm-masten te plaatsen of de ontvangst anderszins te verbeteren. Volgens Melse is een goed bereik ook vanuit veiligheidsoogpunt noodzakelijk. “Een aantal sms-servi-ces heeft een publiek belang.”In buurgemeente Neerijnen wordt ook volop geklaagd over het bereik. De wethouder roept daar inwoners op om massaal te klagen bij providers.

‘Gsm-ontvangst in veel dorpen niet oké’ Onderscheiding voor Ab Fortuin

Ab Fortuin (1948) uit Brakel is vrijdag koninklijk onderscheiden voor zijn werk op het gebied van nau-tische begeleiding en inzet voor colle-ga’s in nood. Fortuin kreeg de onder-scheiding opgespeld door burgemees-ter Van den Bosch van Zaltbommel. Dat gebeurde tijdens een feestje dat voor Fortuin werd gehouden vanwege zijn pensionering én vijftigjarig jubi-leum bij Wijgula BV. Fortuin heeft on-der meer bijgedragen aan de veilig-heid in de binnenvaart.

Danslessen Biodanza De Franciscusschool

in Zaltbommel is op de maandag-avonden 3, 10 en 17 juni het toneel van drie danslessen van Biodanza. Deelname kost 33 euro, inschrijven kan 3 juni vanaf 19.45 uur. Meer info: Annemieke Zondag (0418-797011) of www.ervaarbiodanza.blogspot.nl.

VERMISTKat, cypers/grijs/wit, acht maanden, sinds 10 mei, Peperstraat, Gameren.

GEVONDENKat, cypers/grijs, Bloemendaal, Zalt-bommel. Kat, cypers/bruin, witte tenen, krom pootje, Vleugeldijk, Zuilichem. Kat, cypers/grijs, Veugeldijk, Zuili-chem. Kat, cypers/grijs/wit, Zaltbommel. Kat, zwart, paar witte haartjes op borst, Slotselaan, Rossum.

Amivedi is een landelijke vrijwilligers-organisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland.www.amivedi.nl / 088-0063316

Amivedi

Baarhuis Hurwenen uitgebrand

In Hurwenen heeft zon-dagmiddag brand gewoed in het baar-huis op de rooms-katholieke begraaf-plaats. Het interieur van het baarhuis brandde daarbij uit. Het huis zelf kon door een attente buurtbewoonster worden gered, maar de baar moet als verloren worden beschouwd.Het is de tweede brand in korte tijd in Hurwenen. Een week ervoor vatte een wilg tegenover het kerkhof vlam. Ge-tuigen zeggen dat beide branden het werk zijn van vandalen.

Page 4: 22 Editie Bommelerwaard 2013

Woensdag 29 mei 2013 Familieberichten 4

TE KOOPAANGEBODEN

GRAFMONUMENTENNATUURSTEENBEDRIJFMIDDEN BRABANT b.v.Kortakker 6, 4264 AE VeenTel. 0416-691616ALTIJD GOEDKOPER

Met 500 grafmonumenten op voorraad.

kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

NATUURSTEENBEDRIJFMIDDEN BRABANT b.v.Kortakker 6, 4264 AE VEENTel. 0416-691616ALTIJD VOORDELIGER

Zet je video of foto op www.hetkontakt.nl

Jij onze cameraman?

Delkant 8 | 5311 CJ Gameren Tel. 0418 - 56 21 74www.begrafenisondernemingdekloe.nl

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

Wij maken voor u een waterpuls

ø 63, 8 meter diep € 230,-

p/m meer € 16,- ook voor al uwwaterpompen

B.H.O. 0345-682429

Heeft u nog films en video’s en wilt u deze graag weer kunnen afspelen of bewaren zonder kwaliteits-verlies, maak dan nu gebruik van de service van ZaMaa en geniet opnieuw van al uw mooie en bijzondere momenten!

Neem voor informatie contact met ons op.

Van VHS video naar DVD €15,- per band.Meer dan 5 VHS video banden €10,- per stuk incl. omdoos en hoes.Ophaal- en thuisbrengservice bij meer dan 10 VHS banden.

ZaMaa 0654758212

desi

gn:

yppm

edia

.nl

alle actie’s tot 30 dagen na plaatsing geldig

tegels

meer dan

6000 soorten

sanitair

showroom van 850 m2

met alle denkbare

A-merken

natuursteen

ontdek de ongekende

mogelijkheden van

puur natuur

€ 29,50

€ 17,95

€ 12,95

Lea Black 60x60 van € 59,95 nu per m2

Mat & glans wit 30x60 nu per m2

Vloertegels dubbel hard gebakken 30x30 3 kleuren nu per m2

1e soort!!

Abitare Nero & Grigio

60x60

van € 34,95 pm2 nu

€ 21,95

diverse houtlook vloeren

vanaf m2

€ 39,95

Grote Kerk 3A Vlijmen 073-5114643

www.vanderkolktegels.nl

GESPECIALISEERD IN DE VOLLEDIGE

AFMONTAGE VAN UW TEGELS EN SANITAIR

T.k. dms en hrn fiets i.g.s.Gazelle Davos 7 versn.€250,- p.s. Tel. 06-24797953.

T.k. zw stereo cass.deck jvctdx502 €35,-; dig. cameraCanon powershot a85 €35,-.Tel. 0345-614865.

T.k. rode Aprilia 125cc nw +dms motoroverall zwart m. ro-de voering mt 44. Tel. 0418-591915.

T.k. campingtoestel 3-pits +barbecue. Tel. 0347-371254.

T.k. dvd/video speler, grijsnw €100,-. Tel. 06-23946991.

T.k. van zink teil 69x55 30H,47x38, 24H;; emmer Ø 92,28H, Ø 21, 20H; ketel Ø 36,36h. Tel. 0345-611214.

T.k. prieel 8-hoekig 8x34cm€175,-. Tel. 0418-673424.

T.k. jngs fiets + zijwln v. 4 jrz.g.a.n. €55,-. Tel. 0345-651589.

T.k. merk dmskleding mt 40t./m 44 €10,- p.s. Tel. 0183-630471.

T.k. veiligh.werkschoenen,Elten veiligheid; jeans mod.mt 47 nw €60,-. Tel. 0418-643190. T.k. van Raam sen.fiets Ta-

vara Balance electro motorpas-vario wng gebr. €2000,-.Tel. 0418-672516.

T.k. gevr. oude bromfietsen /motoren. Tel. 0418-592324.

T.k. koffiezetapp. 24v; race-fiets Raleigh; hometrainer;tennisracket m. houder. Tel.0418-591915.

Page 5: 22 Editie Bommelerwaard 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSWoensdag 29 mei 2013

5nieuws

D66 op de Markt D66 presenteert zich

zaterdag 1 juni met een springkussen op de Markt in Zaltbommel. Het springkussen staat voor het motto van de lokale campagne ‘D66 Springle-vend’. Raadsleden Frits van der Schans en Thom Ummels staan tus-sen 10.00 en 15.00 uur bij de stand.

Nog plekken vrij op zomerkamp Orion

Het zomerkamp van Orion is nog niet helemaal vol. Kinde-ren die van 30 juni tot en met 6 juli willen kamperen in de Loonse en Dru-nense duinen kunnen zich nog aan-melden. In het programma zijn dag-jes uit naar De Efteling en het zwem-bad inbegrepen. De kosten zijn 155 euro. Het kamp is bedoeld voor kinderen van zes tot en met tien jaar. Meer info: Symen Veld-huis (06-10957321), Jet Effting (06-11205467) of [email protected].

Protesteren voor thuiszorg

Abvakabo zet zaterdag 8 juni vanuit Zaltbommel een bus in voor mensen die in Amsterdam willen protesteren tegen kabinetsplannen om fors te bezuinigen op de thuis-zorg. Belangstellenden die in de hoofdstad hun stem willen laten ho-ren, kunnen vanaf de Johan van Ol-denbarneveltstraat 1a de bus in. Wel is het nodig om zich aan te melden, dit onder vermelding van naam, adres en postcode. Aanmeldingen zijn wel-kom op [email protected].

Krangstraat: groen, dorps en ruimte

Het nieuwbouwplan aan de Krangstraat in Bruchem moet groen, dorps en wijds van opzet zijn. Dat is althans de mening van omwo-nenden en andere belangstellenden die vorige week afkwamen op een bij-eenkomst van WaalwaardWonen. Over de architectuur zeiden aanwezi-gen dat die vooral dorps, landelijk en traditioneel hoort te zijn, met hier en daar een moderne ‘twist’. Ook gaven bezoekers suggesties over een veilige ontsluiting van het nieuwe wijkje. In het najaar houdt WaalwaardWonen opnieuw een bijeenkomst. De wijk aan de rand van Bruchem krijgt tus-sen de dertig en zestig woningen.

Sterren voor Bakkerij Verba

De winkels van Bakkerij Verba in Brakel en Rijs-wijk hebben één ster toegewezen ge-kregen. Zaterdag bij het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen wer-den de winnaars bekendgemaakt van de landelijke wedstrijd ‘Bakker met Ster 2013’. Met deze uitkomst behoort Bakkerij Verba tot de top van de Neder-landse bakkerij-branche. In totaal ont-vingen 37 ambachtelijke bakkers één, twee of drie sterren. De sterren zijn het resultaat van een strenge beoordeling en een bekroning voor uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgericht-heid. Deelnemende bakkers, banketbakkers en patissiers moeten twee ronden doorstaan: de nominatieronde en de fi nale. Een vakjury, mysteryshoppers, winkelbeoordelaars, productbeoorde-laars, een retailjury, een ondernemers-jury en klanten beoordelen de bakkers uitgebreid in die twee ronden.Vorig jaar werden een aantal winkels van Bakkerij Verba ook al bekroond met een ster. Dat laat zien dat deze bak-ker zijn sterke positie weer waarmaakt.

Maasdriel maakt balans op en blikt vooruitheid Heerewaarden nog niet tot uit-voering gekomen en is het groot onderhoud voor sportvelden doorge-schoven naar 2013.Het overschot op de jaarrekening be-staat overigens niet alleen uit uitge-stelde projecten en meevallers. Het is een optelsom van forse plussen en minnen ten opzichte van de situatie zoals die vooraf bekend was. Zo is er ruim drie ton minder uitgegeven aan maatschappelijke ondersteuning dan was verwacht. Er wordt minder ge-bruik gemaakt van vervoersvoorzie-ningen en mensen vragen minder snel

een vergoeding voor woningaanpas-singen óf de aanpassingen worden niet meer vergoed. Ook de eigen bij-drage die voor veel voorzieningen wordt gevraagd speelt mee. Hierdoor zijn bijvoorbeeld veel minder nieuwe scootmobielen aangevraagd en is een fl ink aantal ingeleverd en terugver-kocht aan de leverancier.Anderzijds heeft de gemeente op de eigen bedrijfsvoering 222.000 euro meer uitgegeven dan gepland. Moge-lijk komt dit doordat het ziektever-zuim een stuk hoger ligt dan gemid-deld bij gemeenten.

In het resultaat is ook de tegenvaller van 900.000 euro verwerkt omdat de bouwgrond waarvan de gemeente ei-genaar is veel minder waard is gewor-den. Zonder de bouwcrisis zou het plaatje dus nog een stuk gunstiger uit-vallen.Het overschot kan Maasdriel de ko-mende jaren goed gebruiken. Dat blijkt uit de perspectieven in de kadernota voor 2014-2017. Zowel het jaarverslag als de kadernota staan in juni op de agenda van de raadsvergadering.

Janneke Boogaard

Maasdriel sluit het jaar 2012 af met een overschot van ruim een half miljoen. Het meeste daarvan wordt doorgeschoven naar dit jaar.

De gemeente had diverse projecten voor 2012 op de planning staan, maar kwam niet aan de uitvoering toe. Dus bleef het budget daarvoor staan. Dat geldt bijvoorbeeld voor het terugplaat-sen van kunstwerken (27.000 euro), de uitvoering van het landschapsplan (21.000 euro) en projecten voor kli-maatbeheersing (41.000 euro). Op so-ciaal gebied is het project Leefbaar-

De gloednieuwe speeltuin bij Het Esmeer ligt er aantrekkelijk bij, maar trok tijdens de open dagen van afgelopen weekend weinig bezoek. Waarschijnlijk vanwege de slechte weersvoorspellingen.

FOTO: LEVIN DEN BOER

Aalst zesde dorp met dorpsplatform Na Bruchem, Nederhemert, Nieuwaal, Zuilichem en Brakel richt ook Aalst

een eigen dorpsplatform op. De naam: Dorpsraad Aalst. De oprichtingsakte is maandag getekend bij de notaris. Daarmee heeft Dorpsraad Aalst een formele status gekregen. Obbo Akkerman is gekozen tot voorzitter. Hij wordt bijgestaan door secretaris Bas Moerman, penningmeester Madelon Kroneman en de be-stuursleden Iza Oomen en Claudia Terlou. Het opgerichte platform gaat zich inzetten voor de woon- en leefomgeving in het dorp. Daarnaast is de raad een aanspreekpunt voor bewoners en de gemeente, en fungeert het als schakel tussen inwoners en gemeente. De gemeente stimuleert de oprichting van dorpsraden. Mei vorig jaar zag in Ne-derhemert het eerste platform het levenslicht.

Inzameling bazaar Gère Weg

Aantoonbaar verkoop-bare goederen. Dat is wat smartlap-penkoor Gère Weg wenst voor de rom-melmarkt die 27 oktober wordt ge-houden in mfc De Kreek. Spullen die hiervoor in aanmerking komen, kun-nen de eerste zaterdag van de maand tussen 14.00 en 16.00 uur worden aangeboden op het adres Kievitsham 87 in Hoenzadriel. Het is niet de be-doeling om tv’s, computers en koel-kasten aan te bieden. De rommel-markt moet de fi nanciën van het koor waarborgen.

Een groep zeer betrokken in-woners uit Aalst neemt het beheer en onderhoud van De Neswaarden over van de gemeente Zaltbommel. De overdracht van het beheer en onder-houd en het sluiten van de contracten vindt plaats op donderdag 30 mei.

De stichting sluit tegelijk overeen-komsten met voetbalvereniging Roda Boys, recreatiepark Esmeer, Paviljoen Zand en aannemersbedrijf Smits-Vos. Deze partijen voeren ieder een deel van de onderhoudswerkzaamheden uit. Het naastgelegen recreatiepark Es-meer gaat voor de stichting het gras maaien op het terrein en Vos maait het gras op de dijken en maakt de slo-ten schoon. Het sanitair wordt schoongemaakt door Roda Boys. De voetbalvereniging leegt ook de vuilnis-bakken en bekommert zich over het strand door het te eggen en egalise-ren. Ook doen zij het handmaaiwerk en ruimen het zwerfafval op. De club krijgt hiervoor een bijdrage van de be-heerstichting. Die krijgt op haar beurt een jaarlijkse bijdrage van 18.000 euro van de gemeente Zaltbommel voor het beheer en onderhoud van het recrea-

tiegebied. Inwoners die het recreatie-gebied een warm hart toedragen kun-nen symbolisch een stukje grond ko-pen van De Neswaarden. Deze sympathisanten krijgen twee kopjes koffi e of thee en twee ijsjes van Pavil-joen Zand. Voor het geld kan de be-heerstichting extra onderhoud uitvoe-ren en eventuele activiteiten organise-ren in het recreatiegebied. Achterliggende gedachte van de grond-verkoop is dat iedereen symbolisch ei-genaar wordt en daardoor gezamenlijk zorg wordt gedragen om het gebied hoogwaardig te houden. De stichting is nog in onderhandeling met de haven voor een bijdrage voor het toiletgebouw, omdat het veelvul-dig gebruikt wordt door passanten van de haven.Wethouder Bragt: “Ik ben bijzonder trots op deze groep bewoners. Zij zijn niet alleen betrokken bij hun eigen om-geving, maar ze voelen zich ook verant-woordelijk en nemen verantwoordelijk-heid. Dit is de ultieme vorm van dorps- en wijkgericht werken.” De gemeente legt de laatste hand aan de grote meta-morfose van het recreatiegebied, die in juni 2012 is gestart. De kosten voor de herinrichting bedragen 495.000 euro.

Neswaard is van iedereen

Page 6: 22 Editie Bommelerwaard 2013

Woensdag 29 mei 2013 gemeente-info 6

Bernseweg 20hAmmerzoden

T 06-52310490 E [email protected] W www.hezainterieurbouw.nl

Bruygom kwekerij Openingstijden: Maandag t/m zaterdag:Delwijnsekade 2B Kerkwijk 9.00-12:00 en 13:00-17:30 uurTel. 06-50 51 36 57

Vers van de kwekerij

m Perkplantenplezier !!!

Boshuis maakt water zachter, plezieriger en veel zuiniger!

T (0345) 631 206

Hard water wordt lekker zacht water!..

Nr. 1 als het om water gaat!

www.boshuis.nlBoshuis Thuis in water! is gespecialiseerd in professionele waterbehandelingsproducten: Quookers Drukverhogers

Tuinberegeningsinstallaties Zonnecollectoren Zowel voor particulier als het midden- en kleinbedrijf bent u bij Boshuis aan het juiste adres.

Nederland heeft leidingwater van een goede kwaliteit. Toch heb-ben we in grote delen van het land nog steeds last van veel kalk in het water. Hard water dus! Met een Boshuis Combilux Plus water-ontharder heeft u geen last meer van kalkafzetting. Hierdoor gaat uw apparatuur veel langer mee. Geen kalkaanslag meer op uw glazen douchewand en sanitair én uw huid voelt als herboren door het zachte water.

De nieuwe Boshuis waterontharder is veel compacter dan andere modellen en dus is er altijd een plekje voor te vinden in huis. Een stopcontact is niet meer nodig. Hij is vijftig procent zuiniger in het verbruik van zout en spoelwater dan de gemiddelde waterontharder en heeft grotere doorstromings- en uitwisselingscapaciteit.

BESPARINGVAN UW

APPARATUUR!

WEG MET KALK-

AANSLAG!

Page 7: 22 Editie Bommelerwaard 2013

De eikenprocessierups komt al een aantal jaren voor in de gemeente Zaltbommel. Hoewel dat nog niet tot grote problemen heeft geleid, waarschuwen wij u ook dit jaar voor de aanwezigheid van de rupsen.

De eikenprocessierups is de larve van de eiken-processievlinder. De rups is donker van kleur, harig en leeft vaak met enkele tientallen rupsen in spinselach-tige nesten die tegen de stam of dikkere takken van de boom geplakt zitten. Elke rups heeft 700.000 tot 1 miljoen brandharen met weerhaakjes. Aanraking van de rups kan huidirritatie of irritatie aan de luchtwe-gen ver oorzaken. Wij raden u aan om elk contact met

eikenprocessierupsen en de nesten te vermijden.

Vanwege het risico voor de gezondheid spuiten we op de van voorgaande jaren bekende locaties. Het spui-ten gebeurt met een biologisch bestrijdingsmiddel, eenbacteriepreparaat dat alleen rupsen bestrijdt en dus nietschadelijk is voor overige insecten en dieren die in de bomen leven.

Wij verzoeken u alert te zijn op de rupsen en waarne-mingen hiervan te melden via telefoonnummer 14 0418.Meer informatie over de eikenprocessierups vindt u opwww.zaltbommel.nl/nieuwsberichten.

Bezoekadres:Hogeweg 11, 5301 LB Zaltbommel

Telefoon: 14 0418

Fax: (0418) 681 645

E-mail: [email protected]

Postadres:Postbus 10002,

5300 DA Zaltbommel

Redactie:Gemeente Zaltbommel

Fotografie:Sherry van der Velden,

Gemeente Zaltbommel

Openingstijden:– Op maandag van

08.30 - 17.00 uur.

– Op maandag van 17.00 -

20.00 uur is alleen Burger-

zaken geopend voor paspoorten,

rijbewijzen, identiteitsbewijzen,

uittreksels en verklaringen.

– Op dinsdag tot en met vrijdag

van 08.30 - 12.30 uur.

Start tweede fase onder-

grondse afvalcontainers

Informatieavond Parkeiland en verkeer De Waluwe

Vergaderingen Welstandscommissie

Bestrijding Eikenprocessierups weer gestart

Ga voor de bekendmakingen naar www.zaltbommel.nl

Inbraakpreventie voor

Bern en NederhemertOp verzoek van bewoners organiseert de gemeente op 10 juni in De Gaarde in Nederhemert een informatiebijeen-komst over woninginbraken en inbraak-preventie. De gemeente organiseert deze avond samen met de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid. Tijdens deze avond vertellen professionals en bedrijven wat bewoners zelf kunnen doen om een woninginbraak te voorkomen. De bijeenkomst wordt gehouden in Dorpshuis De Gaarde, Schoolstraat 8 in Nederhemert en begint om 19.30 uur. Alle inwoners van Bern en Nederhemert zijn van harte uitgenodigd voor deze avond.

Ook een bijeenkomst in uw dorp?Willen u en uw dorpsgenoten ook een informatiebijeenkomst over woninginbra-ken en inbraakpreventie? Laat het aan ons weten door een e-mail sturen naar [email protected] of meld het bij uw dorpscoördinator Debby Wes-selo.

22 informatiepagina29 mei 2013week

Begin juni starten de gemeente en Avri met het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers in de binnenstad van Zaltbommel. In 2008 werden eerder al ondergrondse containers in een deel van de Zaltbommelse binnenstad ge-plaatst. Nu is de rest van de binnenstad aan de beurt.

Het gaat om ondergrondse containers voor restafval en oud papier. De containers ko-men in de plaats van de mini-containers waarin men nu afval aanbiedt. Avri en de ge-meente verwachten de meeste ondergrond-se containers nog voor de zomervakantie te plaatsen. Op enkele locaties worden de containers na de zomervakantie geplaatst.

Overzicht locatiesEen overzicht van de locaties waar de on-dergrondse containers geplaatst worden vindt u op www.avri.nl en op www.zaltbom-mel.nl. U kunt daar ook terecht voor meer informatie over fase twee van de onder-grondse afvalcontainers.

Op woensdag 12 juni organiseren wij een informatieavond over het bestemmingsplan voor De Waluwe dat in de maak is. Binnen dit bestemmingsplan vallen het Parkeiland en diverse verkeersmaatregelen. Deze maatregelen moeten voor een betere sprei-ding en afwikkeling van het verkeer zorgen in en rond De Waluwe. Tijdens de avond in-formeren wij u over het bestemmingsplan, het Parkeiland en de verkeersmaatregelen. Daarna zijn er twee werksessies waarin u mee kunt denken over het toekomstige Parkeiland en de aansluiting van de Wi-chard van Pontlaan op de rotonde bij de Steenweg. Goed idee voor het Parkeiland in De Waluwe?Het Parkeiland is de toekomstige groen- en waterzone in De Waluwe en grenst aan de Hertog Karellaan en Alfred Smithlaan. Voor de zone bestaat al het idee om het zo

Bouwplannen waar een omgevingsvergun-ning voor nodig is, worden voor goedkeu-ring voorgelegd aan de welstandscommis-sie. Deze beoordeelt het bouwplan aan de hand van vastgestelde criteria en kaders waaraan het uiterlijk van een bouwplan moet voldoen. De welstandscommissie is een onafhankelijke commissie van het Gel-ders Genootschap. Maandelijks vindt u op deze pagina een overzicht van de komende vergaderingen.

Kleine welstandscommissie met rayo-narchitectDe komende vergaderingen van de kleine welstandscommissie op het gemeente-

in te richten dat u er in de winter ook kunt schaatsen. Wij zijn erg benieuwd naar uw

dan deel aan de werksessie over het Park-eiland! Denk mee over aansluiting rotonde SteenwegIn de andere werksessie komt de toekomsti-ge aansluiting van de Wichard van Pontlaan op de rotonde bij de Steenweg aan de orde. Graag willen wij weten welke aandachts-punten hierbij voor u van belang zijn en hoe bewoners in de omgeving betrokken willen worden bij de ontwikkelingen. De exacte tijd en locatie van de avond zijn nog niet bekend. Houdt u daarom deze in-formatiepagina in Het Kontakt in de gaten, en reserveer alvast de avond van 12 juni in uw agenda.

kantoor in Zaltbommel zijn: dinsdag 4 juni, 09.30 uur dinsdag 18 juni, 09.30 uur dinsdag 25 juni, 09.30 uur

De stukken voor de vergadering moeten uiterlijk een week voor de vergadering op dinsdag om 12.00 bij het Omgevingsloket van de gemeente Zaltbommel zijn inge-diend.

Grote welstandcommissieDe komende vergadering van de grote wel-standcommissie is op het gemeentekantoor van West Maas en Waal op maandag 10 juni om 09.00 uur.

Plaats: Stadhuis aan de Markt Datum: donderdag 30 mei 2013 Tijdstip: 20.00 uur

1. Opening 2. Vaststelling van de agenda3. a. Ingekomen stukken /

mededelingen en b. Regionale Samenwerking

4. Vragenhalfuur en andere rechten van raadsleden

BESLUITVORMING/STEMMING5. Voorstel tot het vaststellen van het

bestemmingsplan ‘Zaltbommel, Bloe-mendaal 22-24’

6. Bestemmingsplan ‘Gameren, Schoolstraat 2’.

7. Begroting 2014 ODR8. Aansluiting bij Regionaal Archief

Rivierenland te Tiel9. Bestemmingsplan ‘Kerkwijk, Hopland

naast 1’10. Benoeming bestuurslid Stichting

Regionaal Openbaar Onderwijs

DEBAT11. Benoeming accountant12. Subsidieverordening isolatie eigen

woningen 2013-201413. Jaarstukken 2012 14. Jaarverslag en jaarrekening 2012

Veiligheidsregio Gelderland-Zuid15. Skeelerbaan Zuilichem16. Vaststellen besluitenlijst vorige

raadsvergadering17. Gemeentelijk vastgoed Boschstraat /

Nieuwstraat 2-4-618. Sluiting

Inzage stukkenU kunt de voorstellen vinden op onze website www.zaltbommel.nl/gemeente-raad of via de app Notubox 2 en de app Politiek Archief.

Agenda Raad

WILT U OP 30 MEI

GAST VAN DE RAAD

ZIJN? KIJK OP

www.gemeenteraad.zaltbommel.nl

Gemeentenieuws

Kent u iemand die zich minimaal vijftien jaren aaneengesloten buitengewoon ver-dienstelijk heeft gemaakt en nog steeds maakt voor onze maatschappij, bijvoor-beeld als vrijwilliger, dan mag u deze persoon voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding. Is het de bedoeling dat

de onderscheiding tijdens de zogenoem-de ‘Lintjesregen’ op vrijdag 25 april 2014 wordt uitgereikt? Dien dan uw voorstel uiterlijk 10 juni 2013 bij de burgemeester in. Kijk voor meer informatie en het aan-vraagformulier op www.zaltbommel.nl.

Kent u iemand die een lintje verdient?

Page 8: 22 Editie Bommelerwaard 2013

Vanafwoensdag

29 meibij Jumbo

Bommelerwaardin Gameren

Scan zelf uw boodschappen!

• Lekker snel winkelen

• Tijdens het winkelen

al inpakken

• Betalen met pin én contant

• Géén klantenpas nodig

• Ervaar zelf het gemak en de

snelheid van Jumbo Zelfscan!

Zo werkt het:

Nóg vlotter winkelen met de Jumbo Zelfscan!

Pak uw scanneruit de houder

Méér informatie over de Jumbo Zelfscan? Onze medewerkers helpen u graag verder.

Gameren, Middelkampseweg 6

Scan de streepjescodeen pak direct in

Reken eenvoudig afbij de caissière

Page 9: 22 Editie Bommelerwaard 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSWoensdag 29 mei 2013

9nieuws

Bouwend Nederland organi-seert zaterdag 1 juni de Dag van de Bouw. In Aalst kunnen liefhebbers kij-ken bij de bouw van acht huurwonin-gen.

De open dag biedt de gelegenheid een kijkje achter de schermen te nemen en kennis te maken met alle aspecten van de bouw. De diversiteit laat zien hoe belangrijk deze sector is en waar-toe deze sector in staat is. Een initia-tief dat door het publiek enorm ge-

waardeerd wordt. Nieuwbouwplan De Ham III in Aalst wordt uitgebreid met acht eengezinswoningen. De huurwo-ningen krijgen een authentieke uit-straling. Woonstichting De Kernen en aanne-mersbouwbedrijf Van der Helden BV laten het publiek dit project zien. Be-zoekers zijn zaterdag welkom van 10.00-15.00 uur op de bouwlocatie aan de Waterlelie in Aalst.

q WWW.DEKERNEN.NL

Nieuwbouw De Ham III in Aalst open voor publiek

ICT-onderneming BVB Media is gestart met WebZaak. Deze nieuwe loot aan de bedrijfsstam biedt star-tende en kleine bedrijven voordelig een website met professionele uitstra-ling.

Design en copywriting, domeinregis-tratie, hosting, ondersteuning en zoekmachinemarketing: er komt heel wat kijken bij het maken en onder-houden van een website. “We starten altijd met een intake om goed zicht te hebben op de werkwijze van een bedrijf. Verder ligt het hele-maal aan het type bedrijf wat voor soort website we gaan bouwen”, ver-telt Bas van Beek van BVB Media en WebZaak. WebZaak levert de website binnen maximaal vijf werkdagen op, maar met het fi netunen van de inhoud is de ondernemer meestal nog wel een maand of twee zoet. ““Indien gewenst begeleiden wij de klant hierbij.”Een website via WebZaak kost 35 euro per maand. “We maken gebruik van het bekende Wordpress om de web-site te bouwen. Dit programma biedt goede mogelijkheden voor een basis-website met een professionele uitstra-ling.”Dat is meteen het verschil met BVB Me-dia, dat dertien jaar geleden is opge-

richt door Bas van Beek. “Met BVB Me-dia bieden we maatwerk. In 2000 was álles maatwerk, want er was nog bijna niks op internet. Vanaf de start hebben we veel grote bedrijven als klant mogen verwelkomen.” Van Beek ontwierp on-der andere de tool Multi shop, waarmee meerdere webshops beheerd kunnen worden. Multishop wordt inmiddels wereldwijd gebruikt. “Nu willen we ons daarnaast gaan richten op starters en het MKB. Extra leuk vind ik het om dat in deze regio te doen, waar ik zelf met veel plezier woon”, vertelt Bas enthousiast, met op de achtergrond het geblaat van de schapen achter het dijkhuis, waar hij samen met zijn vriendin Monique woont. Monique helpt ook mee in de zaak. Het team bestaat verder uit twee speci-alisten in Nederland en drie in Indo-nesië. De kennis van al die professio-nals is nu dus ook beschikbaar voor kleinere bedrijven. BVB Media en WebZaak zijn aangeslo-ten bij ICT Waarborg. “Goedkoop een website bouwen kunnen veel mensen, maar bij ons heeft de klant zeker-heid”, legt Van Beek uit.

q WEBZAAK.NL

Janneke Boogaard

Binnen vijf dagen een website met WebZaak

FOTO: JANNEKE BOOGAARD

Het pand aan de Ga-merschestraat waar tot vorig jaar Pearle gevestigd was, heeft een nieuwe be-stemming: Gabrielle Rigtering uit Zalt-bommel vestigt er haar edelsmederij.

“Deze wens had ik al lang. Toen het mooiste pand van Zaltbommel vrij-kwam, hebben we de stap gewaagd”, vertelt Gabrielle, die in de Bommelse binnenstad woont. Het winkelpand biedt volop ruimte voor workshops, een atelier, winkel en galerie. Op 18 juni gaan de deuren voor het eerst open voor het publiek. Gabrielle en haar partner Erik Peek zijn druk bezig met de inrichting. “Die wordt vrij strak, met zuiltjes waarop siera-den en kunst gepresenteerd worden. Dat strakke combineren we met een oude wijntafel van drie meter zestig lang, perfect voor de workshops.” Mensen die voorbijlopen zullen kun-nen zien wat er binnen zoal gebeurt. “Ik zit straks voor het raam met mijn

vlammetje”, lacht Gabrielle. “Onder-nemen is ook entertainen.” Erik vult aan: “Mensen gaan tegenwoordig niet meer winkelen om een stofzuiger te kopen, maar om een leuke middag te hebben.” Met die gedachte in hun achterhoofd besteden Erik en Gabrielle veel aan-dacht aan de sfeer. Van het licht tot de geur tot de muziek, ze doen alles om bezoekers te laten merken dat ze wel-kom zijn. “Er zal ook in allerlei prijs-klassen iets te vinden zijn. Bijvoor-beeld ook wijnstoppen van keramiek. Leuk als cadeautje.”Een leuke dag hebben, lukt sowieso tij-dens een workshop. In één dag kan ie-dereen een zilveren sieraad ontwerpen en maken. Gabrielle leidt dit alles in goede banen. “Het is zo leuk om aan te voelen wat voor mensen er aan tafel zit-ten en in te spelen op hun ideeën. Aan het eind van de dag gaan ze apetrots naar huis. Regelmatig sturen ze ach-teraf een mailtje, waarin ze bijvoor-

Edelsmid trekt in historisch pandbeeld schrijven dat anderen vragen waar ze hun ring of hanger hebben ge-kocht. Want het ziet er echt niet uit als iets wat je zomaar in elkaar geknutseld hebt.” Wie de smaak te pakken heeft, kan een cursus voor een heel seizoen volgen. Gabrielle heeft ervaring met lesgeven en volgde zelf de opleiding edelsmeden in Schoonhoven. In het nieuwe pand gaat Gabrielle ook kortere workshops geven, zoals art clay (brons- of zilverklei), glaskralen en leren armbanden.Naast de lessen, verkoop van haar eigen werk en het omsmeden van oud goud en zilver zullen in het pand ook wisse-lende exposities te zien zijn. Gabrielles zus - ze komt uit een artistieke familie - bijt het spits af. “We denken hiermee iets toe te voegen wat er nog niet is in Zaltbommel”, sluit Gabrielle af.

Janneke Boogaard

q WWW.GABRIELLE-RIGTERING.NL

FOTO: LEVIN DEN BOER

Schouten Global is dankzij een omzetstijging van 15 pro-cent terug op het niveau van topjaar 2008. Het bedrijf bleef in 2012 winst-gevend. Schouten Global is moederbe-drijf van de opleiders ISBW en Schou-ten & Nelissen.

De omzet groeide van 62,8 miljoen in 2011 naar 72 miljoen in 2012. De groei is met name het resultaat van een aantal overnames. Met de acquisi-tie van Lectric Opleidingen in 2012 is het product-portfolio uitgebreid met opleidingen op het gebied van inter-net, zoals social media en ‘next marke-teer’. Door de overname van Bestuurs-academie Zuid Nederland is Schouten Global terug als marktleider op het gebied van trainingen en opleidingen

voor het openbaar bestuur. “Met de toevoeging van deze merken is Schou-ten Global nog beter in staat klanten te bedienen met een breed product-portfolio in binnen- en buitenland”, laat een woordvoerder weten. “Het handhaven van de hoge kwaliteits-standaard blijft een van de belangrijk-ste succesfactoren. Dit resulteerde in 2012 bij de uitreiking van de Incom-pany Awards in een nummer 1-note-ring in de categorie Management en Organisatie en een overall nummer 2-positie.”

Winstgevendheid zet doorDe verwachting is dat de winstgevend-heid in 2013 verder verbetert, onder invloed van een stabiele omzet en al doorgevoerde kostenreducties.

Schouten Global in de plus Oplaadpunt voor elektrische fietsen

Ammerzoden is sinds vo-rige week in het bezit van een oplaadzuil voor elektrische fietsen. Het oplaadpunt staat bij winkelcentrum De Haar en werd woensdag in gebruik genomen door wet-houder René Smits. Behalve fietsen kun-nen er ook scooters en scootmobielen worden opgeladen.

De elektriciteit wordt opgewekt met zonne-energie. De zuil is goed herken-baar en ook makkelijk in gebruik. Fietsen kunnen er eenvoudig aan worden gekop-peld. Vervolgens zijn ze in één uur opge-laden.De paal is de gemeente beschikbaar ge-steld door Ecotap. Deze bracht de palen in 2012 na een uitgebreide testfase op de markt. Het bedrijf plaatst er intussen vele tientallen per week.

Dubotechniek bij best geleide bedrijven

Dubotechniek Bedrijven in Zaltbommel is door Deloitte uitgeroe-pen tot ‘best managed company’. Opval-lend in de beoordeling is het vermogen om te innoveren, ketenregistratie en risi-codragend investeren in duurzame pro-jecten. Deloitte noemt de recent ontwik-kelde, duurzame ‘plug and play’ energie-centrale ONE als goed voorbeeld.

Bij de uitverkiezing werkte Deloitte sa-men met ING, VNO-NCW en TiasNimbas Business School. In totaal meldden zich 156 bedrijven aan. Daarvan mogen ze-ventig ondernemingen een jaar lang de titel ‘best managed company’ voeren.

Regio blijft somber over economie Ondernemers in de regio Rivierenland - waar de Bommelerwaard onder-

deel van is - zijn op veel vlakken somber over hun economische prestaties. Hier-mee blijft Rivierenland achter op Nederland als geheel. Dit blijkt uit de resultaten-van de Conjunctuurenquête Nederland (COEN) van het tweede kwartaal van 2013 die vorige week door de Kamer van Koophandel Midden-Nederland zijn gepubli-ceerd. Ruim een kwart van de Rivierenlandse ondernemers verwacht over het tweede kwartaal van dit jaar een omzetdaling. Bijna zeventien procent is wel opti-mistisch over de ontwikkeling van zijn omzet. De meeste ondernemers behalen een hogere omzet in het tweede kwartaal dan in het eerste kwartaal van het jaar. Slechts acht procent van de Rivierenlandse ondernemers noteert een winstverbe-tering, terwijl bij 45 procent de winst afneemt. Ook dat is slechter dan gemiddeld. Wel denken ondernemers denken te gaan investeren, al neemt tegelijkertijd het aantal ondernemers dat minder verwacht te investerenook ook toe.

q WWW.KVK.NL/MN-COEN

Page 10: 22 Editie Bommelerwaard 2013

Woensdag 29 mei 2013 publicaties 10

TE KOOPAANGEBODEN

Elke Woensdag en Zaterdag van 09.00 - 16.00 uurTel 0 - 0 1 9 � www.vrijemarktwamel.nl

Industriestraat 4 6659 AL WamelFax: 0487-501155 [email protected]

350 KRAMEN NIEUW & 2eHANDS

Altijd in de buurtIedereen verdient een bank in de buurt.

Daarom heeft RegioBank Zelfstandig Adviseurs in dorpen en kleine steden. Gewoon, een kantoor om de hoek met

een bekend gezicht. Bij ons regelt u uw geldzaken zoals u dat wilt. Op kantoor, via internet of app. RegioBank is altijd dichtbij.

Nu € 50 cadeau bij een betaalrekening!*

* Alle

en in

com

bina

tie m

et d

e O

vers

taps

ervi

ce. V

raag

naa

r de

voor

waa

rden

.

Bonda is internationaal actief in de verkoop en productie van enkelvoudige en gemengde vochtrijke en droge bijproducten uit de levensmiddelenindustrie.

De rundvee- en varkenshouders zijn onze klanten.

Ter versterking van onze Verkoop Binnendienst in Den Bosch zoeken wij een enthousiaste

Vakantiekracht m/vBen je student in een agrarische richting of met een agrarische achtergrond?

Kijk dan voor de volledige vacaturetekst op www.bonda.nl/over-bonda/vacatures. Je sollicitatie, voorzien van brief en CV, kun je mailen naar Rinze Westra,

Verkoopleider Rundveevoeders, [email protected] Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Guard zoekt mannen en vrouwen met initiatief voor de beveiligingHet succes van Guard Academy is de unieke combinatie van theorie en praktijk

Guard Academy houdt op zaterdag 8 juni een speciale selectie- en adviesdag voor de opleiding MBO beveiliger 2 op haar vestigingen te Deventer, Nijmegen, Amsterdam en Dordrecht. Diegene die de opleiding met succes afronden zijn kort daarna vrijwel zeker van een baan in de beveiliging. Ruim 80% van de cursisten heeft na het behalen van het beveiligingsdiploma binnen 2 à 3 maanden een baan in de beveiliging gevonden. Ondanks de crisis is de vraag naar beveiligers namelijk nog steeds groot.

Beveiligingsbedrijven vragen nog steeds goed opgeleid personeel. Dit komt onder meer door de steeds strenger wordende veiligheidseisen. Niet alleen bij luchthavens, maar ook bij scholen, ziekenhuizen, banken, overheidsgebouwen, industrieterreinen en evenementen. Bovendien neemt nog steeds de criminaliteit in omvang toe.

Guard heeft in de loop der jaren honderden beveiligers opgeleid. De opleiding is intensief en duurt een half jaar. Bijna alle toegelaten cursisten slagen en vinden zeer snel werk in de beveiliging. Nog steeds wordt bij beveiligers gedacht aan grote sterke mannen. Niets is minder waar. Ook aan vrouwen in de beveiliging is steeds meer behoefte net als aan 45 plussers. We moeten hier bij denken aan werkzaamheden zoals telefoniste, receptioniste en conciërge functies op scholen, baliewerkzaamheden in overheidsgebouwen, maar ook front- en backstage activiteiten bij vele soorten evenementen en winkelbeveiliging.

Om te mogen werken in de beveiliging is een MBO niveau 2 diploma vereist. Dat geslaagden van de Guard opleiding met dat diploma snel een baan vinden komt doordat de opleiding tot de meest complete en beste in Nederland mag worden gerekend. Guard biedt dan ook vele extra vakken zoals zelfverdediging, AED, parkeerregelaar en EHBO.

Uniek is dat Guard de theorie opleiding combineert met een zeer gevarieerd praktijkgedeelte. Zo kunnen cursisten brede werkervaring opdoen en in de volle breedte kennismaken met het vakgebied. Ook kan de stage worden ingericht rondom de persoonlijke situatie van de stagiair en kan er tevens op veel momenten in de week stage worden gelopen. Ook in de weekenden. Een stage bijna op maat dus en aangepast aan de persoonlijke situatie.

Guard kent eigenlijk geen uitvallers. Dit komt door de uitgebreide selectie vooraf. Zo wil de opleiding teleurstellingen voorkomen bij de cursist. Guard screent dan ook altijd vooraf.

EEN TOEKOMST IN DE BEVEILIGING DIE WERKT EN LOONTStuderen kost helaas geld. Veel mensen die graag bij Guard de opleiding willen volgen hebben dat geld bij de start van de opleiding niet. Helaas is ook de overheid sinds enige tijd niet meer bereid om scholing te vergoeden. Guard merkt dan ook dat veel mensen niet meer willen en kunnen wachten op een bijdrage vanuit bijvoorbeeld het UWV of de Gemeente. Ze tonen zelf initiatief, investeren zelf en nemen zo hun eigen toekomst in handen. Een belangrijke reden voor Guard om te starten met een eigen studiefinancieringfonds waardoor voor iedereen met initiatief de opleiding toegankelijk en betaalbaar blijft. Voor inschrijving aan de opleiding is deelname aan de selectie- en adviesdag verplicht. Verder mag een cursist geen strafblad hebben. Inschrijven voor de selectie- en adviesdag kan via de website van Guard Academy, www.guardgroup.nl

ZATERDAG 1 JUNI

BOELMARKTMEERKERK

RONDOM NH KERK

AANVANG 09.00 UUR

Zoek jij een nieuwe uitdaging. Dan zijn wij misschien het bedrijf wat jij zoekt.

Wij zoeken een enthousiaste en een gemotiveerde medewerker voor in de garage voor het klaar maken van

gebruikte trucks binnen ons bedrijf. Je moet in het bezit zijn van rijbewijs C/B/B-E.

Denk jij dit is iets voor mij neem dan contact op met; Frank de Jong [email protected]

Van der Heiden Trucks B.VGraafland 852964 BK Groot-Ammerswww.heidentrucks.com

Info- eninschrijfavond

Helicon Opleidingen MBO Geldermalsen

mbogeldermalsen.nl

Dinsdag 4 juni19.00 - 21.00 uur

Dier, Gedrag & WelzijnTeelt & TechniekEco & Wildlife StudiesOutdoor & AdventureLogistiek & TransportZorg & Paard

Burg. Roozeveld v/d Venlaan 7, Geldermalsen (vlakbij station)

T.k. 3 koffers cognac-br80x50 + 70x45cm, bl60x40cm. Tel. 0345-611214.

Gratis hangoor konijn klsoort, alleen goed tehuis;boerderijhond, teef 2 jr oudTel. 06-55557625.0T.k. oldtimer MGB Road-

star, Cabrio, bj. 1974, blauw.Moter gerev. en aangepastv. loodvr.benz. Km.st. 3.000.Auto is opgeknapt. Tel. 06-50966031.

Page 11: 22 Editie Bommelerwaard 2013

Hondentrimsalon Beautiful DogsHoogveldweg 2 - 5315 AG Kerkwijk

06-48810911 (bij voorkeur na 18.00 uur bellen)[email protected] www.beautifuldogs.nl

Gasthuisstraat 13 | 5301 CA Zaltbommel | Tel.: 0418 - 517992Mail: [email protected]

www.zaltbommel.podozorg.nl

VOOR ALLE LICHAMELIJKE KLACHTENONTSTAAN DOOR EEN VERKEERDE STAND VAN DE VOETEN

Baetencompleet scheiden

Jullie scheidingcompleet geregeld.

Bel voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek 0418-841130

Download gratis E-book met 33 praktische tipsop www.compleetscheiden.nl

K O P P E L A A R & L I N S S E NA D V O C A T E N

Voor al uw zaken op het gebied van:

www.koppelaarlinssen.nl

Nieuwstraat 2b5311 BG Gameren0418 - 5616050418 - [email protected]

Henry Oomen06 51502667

Schilderwerk Vloercoating

Beglazing Totaalonderhoud

(exclusieve) wandafwerking

Het is weer tijd voor uwbuitenschilderwerk!

verf-&behang

speciaalzaak

Wijzonol professionele verf; kwaliteit voor elke situatie!

De bedrijven uit de Bommelerwaard presenteren zich op deze pagina. In de serie ‘Vakvrouwen en mannen uit de regio’ vertellen zij wat ze maken en wat daar leuk aan is. Deze week: Hondentrimsalon Beautiful Dogs

Vakvrouwen en mannen uit de regioVoornaam Arina

Achternaam Jonkersww

Leeftijd 43

Woonplaats Kerkwijk

Gezinssamenstelling: getrouwd en dochter van

15 jaar, 2 honden en 3 katten.

Wanneer ben je begonnen als zelfstandige?

1 maart 2012

Beschrijf in maximaal 100 woorden wat het bedrijf doet: In mijn hondentrimsalon verzorg ik de vachten

van rashonden en mixhondjes. Je kunt bij mij

een hondje brengen om te laten wassen maar

ook een compleet pakket boeken met knippen/

plukken/scheren/wassen/föhnen/nageltjes knip-

pen en oren schoonmaken. Bij sommige rassen

kan het erg moeilijk zijn om een vachtje uit de

klit te houden. Men kan de hond daarom bijvoor-

beeld ook eens in de maand brengen zodat ik de

vacht in optimale conditie kan houden en uiter-

aard klitvrij. Als trimmer knip je niet alleen de

vacht maar je controleert de hond ook op even-

tuele aanwezige parasieten, bultjes, wondjes, en

andere ongeregeldheden. Die bespreek ik dan ui-

teraard met de klant zodat hij hiermee naar de

dierenarts kan als dat nodig mocht zijn.

Wat wil je eind dit jaar bereikt hebben met het bedrijf? Ik streef naar 100% tevreden honden- en

mensenklanten.

Wat wil je over vijf jaar bereikt hebben met het bedrijf? Haha, hetzelfde maar dan voor veel meer

klanten.

Waarmee onderscheid jij je van je concurrenten? Veel ervaring met katten en honden, ik heb jaren

als vrijwilliger in het dierenasiel gewerkt en hier

heel veel geleerd. Het welzijn van de hond staat

bij mij ALTIJD voorop. In een rustige omgeving

krijgen ze liefdevolle aandacht zodat ze zich bij

mij op hun gemak voelen en daardoor minder of

helemaal geen stress hebben tijdens een trim-

beurt. Ze moeten graag weer terugkomen en

hun baasjes moeten tevreden zijn over het

resultaat.

Wat is het sterkste punt van je bedrijf? Rust in de trimsalon en mijn grote liefde voor

honden! Omdat ik alleen op afspraak werk is al-

leen de hond aanwezig die op dat moment be-

handeld wordt. Dus geen kabaal van andere

honden of mensen dat toch voor een bepaalde

mate van onrust zorgt. Daarnaast blijf ik cursus-

sen volgen om mijn kennis up-to-date te

houden.

Wat zijn we vergeten te vragen? Mijn trimsalon is mijn hartenwens. Hier kan ik

mijn liefde voor dieren en met name honden

vorm geven. Ik kan zenuwachtige en/of bange

honden goed behandelen door ze rust en alle

aandacht te geven die ze nodig hebben. Hierdoor

wordt een bezoek aan de trimsalon voor hen net

zo prettig als een dagje in een wellness-centre

voor hun baasje.

Naam bedrijf Hondentrimsalon Beautiful Dogs

Adres bedrijf; Hoogveldweg 2, 5315 AG Kerkwijk

Telefoonnummer: 06-488 10 911

E-mail: [email protected]

Website www.beautifuldogs.n

V A K V R O U W E N E N M A N N E N U I T D E R E G I O

Page 12: 22 Editie Bommelerwaard 2013

Volg

ons

op

Face

book

, Tw

itte

r en

Pint

eres

t!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

ZWIJNENBURG PAKT UIT!MET ELK 2e ARTIKEL VOOR DE HALVE PRIJS!*Het huis van de mode staat in de steigers. Daarom hebben we op 23 mei de deuren geopend van onze tijdelijke winkelruimte aan de Energieweg 27 in Meerkerk. Natuurlijk maken we er tijdens de verbouwing een feestelijke periode van. Met extra veel modevoordeel!

Zo pakken we tot en met 1 juni uit met elk tweede artikel voor de halve prijs! Dus kom zeker even langs en pak uw voordeel mee. Dan doen we meteen onze plannen met het toekomstige pand aan de Tolstraat graag uit de doeken. Dus graag tot ziens, bij Zwijnenburg, Energieweg 27, Meerkerk._ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

*Dez

e ac

tie

is g

eldi

g t/

m z

ater

dag

1 ju

ni 2

013

op a

anko

pen

in o

nze

win

kel.

Kort

inge

n w

orde

n be

reke

nd o

ver

het l

aags

t gep

rijs

de a

rtik

el.

AFSLAG LEXMOND

ENERGIEWEG 27

MEERKERK

TOLSTRAAT 17-19

DE KORTSTE ROUTE NAAR

VERTROUWDE KWALITEIT

NIEUWADRES

_ _ _ _ _ _VANAF 23 MEI_ _ _ _ _ _ENERGIEWEG 27MEERKERK

H E T H U I S V A N D E M O D E

t/m 1 juni

2eartikel*_ _ _ _ _ _halve prijs _ _ _ _ _ _www.zwijnenburgmode.nl

AFSLAG NOORDELOOS/MEERKERK

Page 13: 22 Editie Bommelerwaard 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

derwijsinspectie zette Van Leerdam twijfels bij het systeem. Dat kent op grond van prestaties uit het verleden een leerlingengewicht toe.

“Bij het bepalen van het gemiddeld leerlingengewicht kijkt de inspectie naar de hele school, terwijl ik vind: het zijn de leerlingen van groep 8 die de Cito elk jaar maken. De inspectie zou alleen daarnaar moeten kijken.”

De School met de Bijbel heeft momen-teel ruim 150 leerlingen verdeeld over zes groepen. Aan de school zijn tien docenten verbonden. De school zet sinds ruim een jaar volop in op de voorschool, de vroegere peuterspeel-zaal.

André van der Vlerk

. De school die tot voor kort gold als zwak, krijgt nu zelfs com-plimenten voor de nieuwe koers van ‘handelingsgericht werken’. Al levert dat niet per se hogere Cito-scores op.

Op bezoek in Zuilichem gaven mede-werkers van de inspectie schooldirec-teur Hans van Leerdam een monde-linge pluim. Toen dat compliment abusievelijk niet in het rapport stond verwerkt, greep Van Leerdam meteen naar de telefoon. Prompt ontving hij een gecorrigeerd exemplaar.Bij handelingsgericht werken staat de onderwijsbehoefte van het kind voorop. De vraag is niet langer meer waartoe een kind níet in staat is, maar wat hij wél kan. Aan het reguliere cur-riculum wordt niet getornd: ook met de nieuwe methode leren kinderen onder andere rekenen, schrijven, aardrijkskunde en geschiedenis. Maar in plaats van klassikaal onderwijs, waarbij elk kind op hetzelfde moment dezelfde dosis leerstof te verstouwen krijgt, differentieert de leerkracht volop. Van Leerdam: “Wij vragen aan het kind: wat heb je nodig? Dan het best zo zijn dat hij zich klassikaal moeilijk concentreert, maar de stof beter tot zich neemt als hij zich tien minuten van de groep afzondert of één-op-één mag samenwerken met een ander kind.”

Voor de spiegelEen aanzienlijke ommezwaai op de school die rond 2006 door de Inspec-tiedienst op de vingers werd getikt vanwege onvoldoende onderwijskwa-liteit. Van Leerdam kwam pas twee jaar later in Zuilichem aan het roer, maar zijn voorganger plaveide de weg. “Onder zijn leiding zijn de neuzen de-zelfde kant op gaan staan en is het fundament gelegd voor het hande-lingsgericht werken. Elke leerkracht deed weliswaar naar eer en geweten zijn werk, maar het probleem was dat de doorgaande leerlijnen op de school

slecht op elkaar aansloten. Elke vorm van eenduidigheid ontbrak. Het hele team is toen eens goed voor de spiegel gaan staan en heeft zich vragen ge-steld als ‘Hoe kijk ik naar mijn werk?’ en ‘Waar sta ik als leerkracht?’”

De nieuwe manier van werken is vaak niet meer te vergelijken met vroeger. “Om een voorbeeld te geven: het was de gewoonte om eerst de lesstof te oe-fenen en daarna pas te toetsen. Nu doen we het andersom: eerst de toets afnemen en op grond daarvan bieden we passende lesstof aan. De midden-groep hobbelt altijd soepel mee, maar in het oude systeem hadden de slimme kinderen te lijden onder de zwakkere. Nu krijgen de zwakkere leerlingen nog steeds veel aandacht, maar zien we dat de groep die meer

aan kan, vroeger de ondergeschoven groep, komt bovendrijven.”

WoordenschatDe komende twee jaar wil Van Leer-dam de opwaartse lijn doortrekken door woordenschat tot speerpunt nummer één te maken. Nodig, vindt de directeur, omdat kinderen vanwege het hoofdzakelijk agrarische karakter van de Bommelerwaard niet zelden opgroeien in ‘taalarme’ situaties. Hun woordenschat bijspijkeren draagt bij aan betere schoolprestaties – en dan niet alleen voor het vak taal. “Door te beschikken over een rijker vocabu-laire zijn kinderen beter in staat om instructies te begrijpen of vragen juist te interpreteren.” Al deze inspannin-gen leiden niet per defi nitie tot hogere Cito-scores. Bij het bezoek van de On-

Goed rapport voor School met de Bijbel

‘Zwakke’ Zuilichemse school veert opDe School met de Bijbel in Zuilichem ligt niet langer onder het vergrootglas van de Inspectie van het Onderwijs.

Onderwijsinspectie

FOTO: LEVIN DEN BOER

Begeleidt en adviseert bij levensverhalen

Dominee Henk Veltkamp van de hervormde gemeente Sint Maarten praat met inwoners van de Bommelerwaard over zingeving. Hij vat het gesprek samen in vijf korte vragen. Deze week: Hester Stafleu.

Vijf

1 Wat is uw levensovertuiging?

Dat wij mensen allemaal gelijk zijn: dát zit bij mij heel diep. Mijn vader, ze noemden hem Staf-met-de-gouden-handen, was monteur van schrijf- en boekhoudmachines. Hard werken, weinig verdienen, en ook weinig respect en waardering. Gingen ze op zo’n kantoor waar hij besteld was met de koffie rond, en wie sloegen ze over? Hém! Ja, onrecht maakt mij kwaad. Naar mijn diepste overtuiging roept de Bijbel op tot zorg en rechtvaardigheid. Dat is voor mij Gods ko-ninkrijk op aarde. Wie God voor mij is? Ik kan je echt geen beschrijving geven, maar soms voel ik mij aangeraakt door de Geest. Adem van God, zeg maar. Dan kan ik zomaar even worden opgetild, in het diepst van mijn bestaan.

2 Wat zijn uw inspiratiebronnen?

Mensen. Wezenlijk contact met elkaar, ik bedoel: over waar het in ons leven écht om gaat. En verwondering. Over mensen, en hoe ze in het leven staan. Maar ook het maken van lange wandeltochten. Zoals pas, langs de Oude Rijn, van Woerden naar Bodegraven.

3 Welke ervaring heeft een belangrijke rol in uw leven gespeeld?

Dat ik getrouwd ben met Henk Burggraaff, die mij zoveel geleerd heeft. Bijvoorbeeld om God te ontmoeten, midden in het leven. Zo’n er-varing van: Hij is het weer! Bij mijn opleiding pedagogiek leerde ik van de filosoof Luijpen te relativeren. Dé waarheid bestaat niet. En de dementie en het sterven van mijn moeder. Over haar laatste levensjaar heb ik geschreven. Toen wist ik: hier moet ik in doorgaan. Want elk mens heeft een eigen levensverhaal. Zo kostbaar!

4 Waar wordt u boos over?

Boos, maar ook intens verdrietig word ik van oorlogsmishandelingen. Misbruik van vrouwen en kinderen. Verkrachting als wapen in de strijd. Zo’n diepe minachting van vrouwen. Hun levens vernield. Vreselijk.

5 Wat heeft onze samenleving op het ogenblik vooral nodig?

Luisteren en begrip. Want wat wordt er veel, en gemakkelijk geoordeeld. En veroordeeld.

Mijn nieuwsAltijd zelf redacteur willen worden? Plaats je eigen nieuws op onze site en deel het op social media als Facebook en Twitter.

UITagendaWeten wat er in jouw regio te doen is? Ga voor de actuele UITtips naar: www.hetkontakt.nl.

Handhavingsregisseur

PLC Software Engineer

VacaturebankCheck de laatste vacatures op www.hetkontakt.nl

> Raadsnieuws uit Zaltbommel en Maasdriel

VRIJDAG OP WWW.HETKONTAKT.NL

Nieuws

> Het laat-ste sport-nieuws uit de Bommelerwaard

DIT WEEKEND OP WWW.HETKONTAKT.NL

Sportnieuws

FotoreportageLiefdesprullaria in Zaltbommel

zaterdag 1 juni

AutocrossKerkdriel, Drielse Veldweg. Autocrossvereniging ACCG houdt een crossweekend.

SPORT

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

VOLG ONS OPTWITTER:@RVoetbal

Woensdag 29 mei 2013

13accent

Page 14: 22 Editie Bommelerwaard 2013

Woensdag 29 mei 2013 algemeen 14

Autobedrijf de Poort, gewoon zoals het hoort!

www.depoortautos.nl

Order113334, Klantnr.299999, KopregelVakkenpagina Dierenpagina, Kleur (techniek)4c /901;4c /902;4c /903;Zettermdg Vertegenw.Melanie van Hemert Grootte (Kol.xMM)7x350 Week22/2013 Edities6

Reismand Trotter

voor 9.95 Faunaland Van den BergHengelsport en DierenspeciaalzaakWaterstraat 9-11 Zaltbommel - 0418-512558

DierenartsenpraktijkBommelerwaard-Zuid

chip-actie: in juni en juli

voor 25 euro hond of kat gechipt en geregistreerd

Mezenweg 1 | 5321 JR Hedel | 073-5994001 Inloopspreekuur: ma. t/m vr. van 18.30 tot 19.30 uur. Op afspraak: ma. t/m vr. overdag

Mgr. Zwijsenplein 7 | 5331 BE Kerkdriel | 0418-633590Inloopspreekuur: ma. t/m vr. van 17.00 tot 18.00 uur.

[email protected] | www.dapbommelerwaard.nl

Trimsalon Annemieke

vakkundig en vertrouwderkende opleiding

aasdi k Aalst www trimsalon annemieke nl

Voor honden én katten

Tegenwoordig gaan steeds meer honden en katten mee als de baas op vakantie gaat. Gaan de dieren mee naar het buitenland (binnen de Europese Unie) dan moeten er een aantal zaken verplicht op orde zijn.

Het dier moet een paspoort hebben volgens Europees model. Daarnaast moet het dier geïdentificeerd zijn door middel van een geregistreerde chip. Dieren geboren voor 3 juli 2011 mogen nog een goed leesbare tatoe-age hebben of een chip. Als laatste moet het dier gevaccineerd zijn tegen hondsdolheid (=Rabiës). De vaccina-tie moet minimaal 21 dagen voor ver-trek gegeven worden of binnen 3 jaar herhaald zijn. De vaccinatie moet in het paspoort vermeldt staan.

Bepaalde Europese landen kennen naast deze drie verplichtingen nog strengere regels. Er kan een bloedtest op antistoffen tegen hondsdolheid ver-plicht zijn, een teken- en vlooienbe-handeling gegeven door een dierenarts kort voor vertrek verplicht zijn of er is een verbod op bepaalde rassen. In Frankrijk bijvoorbeeld zijn honden die geen erkende stamboom hebben en qua lichaamsbouw lijken op de rassen Staffordshire Terriër, American Staf-fordshire Terriër (= ‘Pitt bulls’), Mastiff of Tosa verboden. In Duitsland moeten honden zwaarder dan 20 kg of met een schofthoogte hoger dan 40 cm altijd zijn aangelijnd en men moet een muil-korf bij zich hebben. Ook hebben de verschillende landen andere regels bij dieren jonger dan 3 maanden oud. Deze dieren kunnen nog niet gevaccineerd worden tegen hondsdolheid en mogen sommige lan-den niet in. Als er meer dan vijf dieren mee gaan, valt de reis voor de wet- en regelgeving onder de categorie ‘commercieel ver-keer’. Ook dan kunnen er andere regels gelden. Regels veranderen regelmatig, de dierenarts of assistente kunnen u de meest actuele informatie geven.

Naast verplichte zaken waar uw huis-dier aan moet voldoen is het ook be-langrijk te weten dat in veel landen van Europa ziekten voorkomen die we in Nederlands (nog) niet hebben maar wel gevaarlijk zijn voor onze huisdie-ren. In de zuidelijke landen in Europa lopen onze huisdieren een aanzienlijk risico besmet te raken met parasieten die ziekten veroorzaken. Er zijn drie ziekten in het bijzonder die een bedrei-ging voor de gezondheid van uw huis-dier vormen: Leishmaniosis, Babesiosis en Hartworminfectie. Via teken, mug-gen en zandvliegjes worden deze para-sieten overgedragen en veroorzaken ziekte. Deze ziekten kunnen fataal aflo-pen. De volgende voorzorgsmaatrege-len nemen is dan ook heel belangrijk:1. Behandel uw dier preventief tegen

teken. 2. Behandel uw dier preventief tegen

hartworminfectie.3. Controleer uw dier elke dag op de

aanwezigheid van teken en verwijder deze.

4. Houdt uw huisdier tijdens zonsop- en zonsondergang zoveel mogelijk binnen.

Natuurlijk kunt u ook besluiten uw huisdier niet mee te nemen op vakan-

tie. Een oppas kan dan uitkomst bieden of een katten- of hondenpension kan uw dier verzorgen. De jaarlijkse vacci-natie moeten bij pensionbezoek op orde zijn en er kan een extra vaccinatie tegen kennelhoest (honden) of nies-ziekte (katten) gevraagd worden door het pension.

Gaat u op reis en wilt u uw huisdier(en) meenemen dan bespreken we graag met u welke regels er gelden en welke maatregelen er in uw situatie nodig zijn. Zo kunnen u en uw huisdieren on-bezorgd van de vakantie genieten.

Op vakantie met uw huisdier? Laat u goed voorlichten!

DIERENSPREEKUUR

DierenartsenpraktijkBommelerwaard-Zuid

Mezenweg 1 | 5321 JR Hedel | 073-5994001 Inloopspreekuur: ma. t/m vr. van 18.30 tot 19.30 uur. Op afspraak: ma. t/m vr. overdag

Mgr. Zwijsenplein 7 | 5331 BE Kerkdriel | 0418-633590Inloopspreekuur: ma. t/m vr. van 17.00 tot 18.00 uur.

[email protected] | www.dapbommelerwaard.nl

Onze openingstijden zijn van maandag tot en met donderdag van 08.00 uur tot 18.30 uur en Vrijdag van 08.00 uur tot 17.30 uur. www.dapzaltbommel.nl

Adverteren? Neem contact op met Melanie van Hemert

06-53916498 of [email protected]

Page 15: 22 Editie Bommelerwaard 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSWoensdag 29 mei 2013

15accent

Wie nog meer wil weten over de che-mie van het bijenvolk, kan op zaterdag 13 juli op de Heerlijkheid Trompen-burg (M. van Rossumweg 31, 0418-677134) terecht tijdens de Landelijk Open Imkerijdagen. Bezoekers kun-nen de bijen dan in het echt aan het werk zien. En bezoekers kunnen na-tuurlijk altijd terecht voor een Bom-melerwaards potje honing of andere bijenproducten.

q WWW.NBV.NL

Bij het bijenvolk ge-beurt dit vaak eind mei, begin juni. “Als ze aftreden dan gaan ze niet met pensioen net als onze voormalige vor-stin, maar beginnen ze gewoon op-nieuw. Maar dan voor zichzelf, als de imker niet ingrijpt”, vertelt Koos Tromp van imkerij Trompenburg in Poederoijen.Vakmensen noemen dit verschijnsel het zwermen van bijen volken. Dit is de natuurlijke manier van het vermeer-deren van bijenvolken. De koningin van het volk merkt aan het gedrag van haar onderdanen, de werksterbijen, dat het tijd is om op te stappen. Hoe merkt ze dat? Tromp: “Een koningin wordt verzorgd door een zogenoemde hofstaat, meestal zo’n tien werkster-bijen, die haar voeden en poetsen. Het poetsen van de koningin stimuleert haar om een stof af te scheiden die de hofstaatbijen doorgeven aan de rest van het volk.”

VeertigduizendZolang de andere bijen deze stof waar-nemen, weten ze dat de koningin nog in hun midden vertoeft en gebeurt er verder niets. Maar in de loop van de lente is de omvang van het volk (ca veertigduizend bijen) zoveel toegeno-men dat deze stof niet alle bijen in het volk meer bereikt. Deze bijen denken dan dat er geen ko-ningin meer is en beginnen snel met het bouwen van koninginnencellen over cellen waarin de koningin de meest recente eitjes heeft gelegd. Die eitjes geven ze dan een ander voeder-sap, koninginnengelei genaamd, waardoor de eitjes uitgroeien tot nieuwe koninginnen.

Biochemische signalenDe oude koningin neemt de bouw van deze koninginnencellen waar tij-dens haar tochten over de raat en weet dat haar uur geslagen heeft. Ze laat via biochemische signalen we-ten dat ze bereid is om af te treden

en dat haar vertrek aanstaande is. “Ze gaat dan meestal rond het mid-daguur op de wieken en neemt daar-mee ongeveer de helft van de werk-sters mee. De lucht ziet dan letterlijk zwart van de bijen die de koningin trouw volgen aan de hand van haar lichaamsgeur.” Meestal zal de koningin een donkere of schaduwrijke plek op zoeken om de volgelingen te verzamelen. De bijen gaan dan op een bal rond de koningin zitten en vormen zo de basis voor een nieuw volk die wordt aangeduid als zwerm. Als de zwerm de vrije hand krijgt zoekt die een nieuwe behuizing in bijvoorbeeld een holle boom, een ruïne, een schoorsteen of onder het dakbeschot van een huis.

De imker zorgt ervoor, dat de volken op zijn bijenstal niet de kans krijgen om ervandoor te gaan. Dat doet hij door de volken voortijdig te splitsen: hij stopt de oude koningin en de helft van het volk in een nieuwe kast en laat de andere helft in de oude bijenkast een nieuwe koningin maken.Maar er komen ook honingbijen voor in de vrije natuur en ook die zwermen zoals boven beschreven. Om deze zwermen is het de imker te doen. Kan hij zo’n zwerm scheppen en op zijn bijenstal brengen dan heeft hij er weer een volk bij. “In deze tijd van bijen-sterfte is elke zwerm een potentieel nieuw volk en van harte welkom”, be-nadrukt Tromp. Hij roept mensen die zo’n zwerm op-merken op om een imker in de buurt te waarschuwen of Tromp te bellen. “De imkers zullen de zwerm indien bereikbaar weg komen halen. Als het volk bijvoorbeeld in de spouw of on-der het dak zit, dan kan de imker er niet bij en moeten mensen contact opnemen met de gemeente.”

Nog een tip: “Kijk voor u een zwerm meldt eerst goed of het wel honing-bijen betreft, wij worden per seizoen

meermaals gebeld omtrent een zwerm die geen zwerm blijkt te zijn. Meestal zijn het wespen- of hommelnesten. Honingbijen zijn meestal bruin/grijs van kleur, wespen zijn geel-zwart en hommels zijn langharig geel met zwart en hebben meestal een wit of oranje kontje. Bijen bouwen een ho-ningraat die wit/geel van kleur is. Wes-pen maken een grijze bal van papier-maché en hommels bouwen meestal een nestje in een verlaten vogelnest-kastje.”

Koos Tromp op zoek naar nieuwe zwermen

De chemie van het bijenvolkNet als onze voormalig koningin Beatrix, doen oude bijenkoninginnen vrijwillig afstand van de troon. Maar dan elk jaar.

Bijen

Rabobank Bommelerwaard en MHC Bommelerwaard hebben hun sponsorovereenkomst vernieuwd. Alle spelers krijgen het Rabo-logo op de borst.

Hippisch Centrum Bom-melerwaard in Kerkwijk bestaat veer-tig jaar. Dat wordt zaterdag 15 juni ge-vierd met een open dag.

Geert en Berty Mulder kijken met ge-noegen terug naar de offi ciële opening van het centrum. Op 16 juni 1973 kwam Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Bernhard daarvoor naar Kerkwijk. De toenmalige dijkgraaf Jan Stuvers - ook de naamgever van de dreef waar HCB Kerkwijk is gevestigd - had een en ander geregeld. Prins Bernhard landde met een helikopter in de wei achter de manege en stapte toen in een koets, vergezeld door De Blauwe Huzaren, het ere-escorte van de koningin.Geert en Berty waren kort daarvoor, om precies te zijn op 26 maart 1973, vanuit ‘het hoge noorden’ van Neder-land de A2 afgezakt om het Hippisch Centrum te gaan beheren. Dat stond nog in de bouwsteigers toen ze zich in de Bommelerwaard vestigden. “Het was een hele stap. Nu zijn we alweer veertig jaar verder en willen we graag terugblikken en dit heuglijke feit vie-ren”, laat het stel weten.Dat gebeurt met een open dag op za-terdag 15 juni waarop diverse activitei-ten plaats zullen hebben. Ponyrijden, demonstraties met vier-

tallen dressuurruiters, stoelendans met pony’s en als hoogtepunt de BBB-clinic met paardenfysiotherapeute Gi-sele Bartels. Het belooft een heel inte-ressante clinic te worden, die nog niet eerder in de Bommelerwaard is ver-toond.

Vanaf 11.00 uur zijn er openbare les-sen en het geheel zal tot ongeveer 17.00 uur duren. Een hapje en een drankje zijn ook te verkrijgen en ook de ijsboer heeft beloofd langs te ko-men.

q WWW.HCBKERKWIJK.NL

Veertig jaar HCB Kerkwijk

Ooievaars Ooievaarsexpert Kees

Vos uit Herwijnen geeft dinsdag 4 juni een lezing over deze bijzondere vogel-soort in Het Stroomhuis, Van Pal-landtweg 1 in Neerijnen. De lezing met fi lm begint om 20:00 uur, toe-gang 5,00 euro. Op 8 juni, de zaterdag daarna, is er om 10:00 uur als vervolg een excursie naar het ooievaarsstation in Rossum. De deelname daaraan is gratis, maar reserveren is hiervoor wel nodig. Dat kan met een mailtje naar [email protected].

Mantelzorgers aan tafel met gemeente

Het Steunpunt Welzijn Bommelerwaard organiseert namens de gemeente Maasdriel rondetafelge-sprekken voor mantelzorgers. Mantel-zorg neemt een steeds grotere plaats in. De gemeente wil graag een beeld krijgen waarom en hoe men dit doet. Zijn mantelzorgers bekend met de on-dersteuningsmogelijkheden, waar stuiten ze op grenzen en hoe zien zij dat voor de toekomst? Op 11 juni zijn mantelzorgers ‘s middags en ‘s avonds welkom in De Leyenstein om hierover te praten. Aanmelden kan via de website:

q STEUNPUNTWELZIJNBOMMELERWAARD.NL

Open dag Ge-We Hobby

Op zaterdag 1 juni organiseert Ge-We Hobby in Nederhe-mert van 10:00-16:00 uur de jaarlijkse open dag aan de Maasdijk 32A. Op deze dag worden er veertien demon-straties gegeven met verschillende technieken op het gebied van scrap-booking, kaarten maken en allerlei andere papier- en tegenwoordig ook houtdecoraties. Er worden een aantal bekende namen verwacht, zoals Diny Sprakel, Anja van Laar en Jolanda Bergmans van Noor!Design. Bezoekers die een poosje niet creatief bezig zijn geweest, zullen versteld staan hoe dit hobbygebied zich de laatste jaren ontwikkeld heeft. Toe-gang en koffi e zijn gratis. Mannen die hun vrouw vergezellen kunnen intus-sen hun hengel uitwerpen in de Maas.

q WWW.GEWE.NL

Page 16: 22 Editie Bommelerwaard 2013

Woensdag 29 mei 2013 algemeen 16

TE KOOPAANGEBODEN

www.srb-bv.nl; 0345-637528

SRB specialist in:

Maak nu gebruik van de 6% BTW regeling!

Trou

wen Broer, zus, vriend of vriendin getrouwd?

Laat het ons weten en wij plaatsen de foto in de krant. Elke

maand plaatsen wij één foto van een bruidspaar, dit bruidspaar

ontvangt een waardebon ter waarde van € 20,-, te besteden bij

één van de adverteerders op dezelfde pagina.

De inzendingen kunnen gemaild worden naar:

[email protected]

Onder vermelding van Bruidspaar van de maand. Vermeld duidelijk

de namen en de woonplaats van het bruidspaar.

Staan jullie deze maand op de Trouwpagina,

bel dan naar 0183-58 32 00.

Wilt u maandelijks op

deze pagina adverteren?

Bel: 0183 - 58 32 00

Rik & Evelien

Foto

lux

Zalt

bom

mel

ALLES VOOR FEESTEN EN PARTIJEN!

LUXE TENTENUNIEK AANBOD PARTYMEUBILAIR

RUIM CULINAIR AANBODOOK COMPLEET VERZORGDE FEESTEN

Slijkwellsestraat 6A - 5325 KB Wellwww.jebe.nl TEL 073-5991111

GE-WE HOBBYZATERDAG1 juni

10.00-16.00 UUR

OPEN DAGMAASDIJK 32A

5317 KR NEDERHEMERT (N)

0418-554028www.ge-we.nl

www.ge-we.blogspot.comalles op het gebied van kaarten maken

T.k. badgeiser Valiant jr2009; 15 ramen 1930. Tel.06-2627180.

T.k. 500 stenen handvorm7x7x20cm geel €0,65 p.s.;klapanker €27,50; veldtele-foon €45,-; bakelit tel. €20,-.Tel. 06-25145421.

T.k. bl eethoektafel146Lx79B7Dcm mass. eiken€60,-. Tel. 06-26571526.

T.k. racefiets v Tuyl alum.g.o. zwart 28", frame 60cmm. bel en kmteller, schijfrmnen versn., 3 bladen €850,-.Tel. 06-45209301.

T.k. steen kruiwgn €15,-; bakkruiwgn €20,-; Pelgrim gaska-chel rond €75,-; grasmachi-ne 220v €15,-; centrifuge€20,-. Tel. 06-20997135.

T.k. aanhangwgn 1mL2mBafneemb. kap m. neuswielen res.wiel. Tel. 06-27480584.

T.k. autostoeltje d.bl 9-18 kg€30,-.; box €30,-; ledikantjem. nw matr. €40,-; kndr stoelwit €15,-; sfeer kachel €35,-.Tel. 06-15184938.

T.k. 105 kop + schotels wit€0,75 p.s.; 80 gebaksbordjeswit €0,45 p.s.; Stiga grasma-chine turbo 46 €240,-. Tel.0418-631307.

T.k. twinnyload i.g.s. €30,-.Tel. 0418-674722.

T.k. 1-pers. ledikant + spiraal90/190, nachtkastje en stoeljrn 50; manou meubels gratisafh.. Tel. 0347-351356.

T.k. 36 tegels 11x11 bl/witoud; radio jrn 50; typemachi-ne koffer mod. Tel. 0347-351356.

Page 17: 22 Editie Bommelerwaard 2013

Markt 5 Zaltbommel T. 0418 540352 www.oogwereld.nl

SUMMER

SALE

Kortingen op monturen oplopend tot 70%!*

* Actie is van 1 t/m 15 juni. Vraag naar de mogelijkheden en voorwaarden in de winkel.

Page 18: 22 Editie Bommelerwaard 2013

FlamingoCOAXAANSLUITKABEL1,5 metermet kabelkeur is geschikt voor digitale televisie van Ziggo en UPC

2.99

ROAD NAVIGATOR

NAVIGATIESYSTEEM4,3 inch touchscreenkaarten van heel Europagratis updates

KATOEN VELOURS

STRANDLAKENdiverse prints100x180 of 100x200 cm

SILAN

WASVERZACHTERNatural EnergyMagnolia of Waterlily1350 ml

HOME DECO

KUSSENHOES40x40 cm

WATERDICHTE

MATRASBESCHERMER90x200 cm

FLATSCREEN TV

MUURBEUGELgeschikt voor LED, LCD en plasma tv’s tot 50 kg

ZOEK UIT

SPEELGOEDkeuze uit: fashion designer blok,zweefvliegerset, springtouw, yoyo, boksballonnen of stoepkrijt

HEREN

OVERHEMDdiverse kleuren en printskorte mouwkatoenmaten M-XL

FA

DOUCHECREMEdiverse varianten

39.95 7.95 2.19

1.59 5.69 6.95

0.79 5.99 1.69

50 WASBEURTEN

UITZOEKEN

550 ML

handsfreeBLUETOOTHCARKIT

11.95

trendyZONNEBRIL

0.79

waterdichteKUSSENSLOOP60x70 cm

1.95

Kijk voor winkeladressen en overige

Page 19: 22 Editie Bommelerwaard 2013

Kijk op www.action.nl voor de folder!

2-persoonsLUCHTBED

9.951-persoonsSLAAPZAK

10.89

PROLINE

TUINSLANGincl. spuit- en koppelstukkenlengte 20 meter

SUSA

ZITKUSSENdiverse dessins38x38x8 cm

3.05 METER

MEGATRAMPOLINEincl. veiligheidsnettüv-gekeurd

INTEX EXPLORER

OPBLAASBOOTtopkwaliteit196x102x33 cm2-persoons

LICHTGEWICHT

VOUWBEDaluminium189x57x26 cmideaal als logeerbed of op het strand

VLOOIEN- EN

TEKENSPRAYter bestrijding van vlooien en teken op honden en kattenveilig in gebruik bij puppy’s en kittens100% natuurlijk500 ml

INTEX

LUCHTBEDvelours1-persoons76x191x22 cm

DIVERSE PRINTS

DEKBEDOVERTREKSETkatoen/polyester140x200 cm

CLAYFIBRE

BOEDDHAHOOFDXL-uitvoering30x27x50 cm

4.95 1.29 99.95

10.99 20.95 2.49

5.99 6.99 12.95

Lifetime GardenSLANGKOPPELINGSET4-delig

1.19

Intex vinylSTRANDBALca. 61 cm

0.59

140x220 cm

7.29200x200 cm

9.99240x200 cm

10.99240x220 cm

11.99

ClayfibreBOEDDHAWANDPLAAT39x39x5 cm

4.99 Zet-

en d

rukf

oute

n vo

orbe

houd

en. A

anbi

edin

gen

geld

en v

an z

o. 2

6-05

t/m

za.

01-

06

informatie op onze website ACTION.NL

Page 20: 22 Editie Bommelerwaard 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

zaterdag1 juni

zaterdag1 juni

Weekend vol cross aan Drielse Veldweg

‘D66 Springlevend’ op Bommelse Markt

Autocrossvereniging ACCG uit Geffen houdt een autocross aan de Drielse Veldweg. Zowel op 1 als op 2 juni gaan de motoren om 12.00 uur ronken. Om 17.00 uur zijn er finales.

D66 staat van 10.00 tot 15.00 uur weer met haar lo-kale campagne ‘D66 Springlevend’ op de Markt in Zaltbommel. Er is vooral aandacht voor ideeën en ontwikkelingen die de binnenstad kunnen verleven-digen en verbeteren. Daartoe behoort ook het mo-gelijk autovrij of autoluw maken van de binnenstad. Daarnaast krijgen inwoners de gelegenheid over alle mogelijke zaken van gedachten te wisselen.

Woensdag 29 mei 2013

20vrije tijd

DONDERDAG 30 MEI

Kaarten19:30 Zaltbommel, In wijkontmoetingscentrum De Grote Aak wordt een kaartavond klaverjassen en jokeren gehouden.

De gezonde patiënt20:00 Hurwenen, In ‘t Hurns kerkje geeft Jannes Koetsier een lezing met het thema ‘De gezonde patiënt’. Hij spreekt over medische zin, onzin en schijnpreventie en hoe iemand zelf de baas kan blijven als hij/ zij bij de dok-ter komt. Aanmelden: 06-54973001 of via [email protected].

VRIJDAG 31 MEI

Zomersnoei rozen12:00 Zaltbommel, Dat ro-zen in het voorjaar moeten worden gesnoeid weten de meeste tuinliefhebbers wel. Minder bekend is dat ook in de zomer snoei nodig is om de bloei van rozen te stimu-leren. Bij de Stadskwekerij Zaltbommel worden daarom demonstraties ‘Zo-mersnoei rozen’ gehouden. Gerrit Vervoorn en Herbert van der Zalm laten zien hoe rozen het beste gesnoeid kunnen worden zodat er ex-tra lang van genoten kan worden. www.stadskwekerij.nl

Leve Boerenliefde18:15 Zaltbommel, De Ne-derlands gesproken film ‘Leve Boerenliefde’ wordt gedraaid in Cinema Zalt-bommel. Entree: 7 euro.

Olympus has fallen20:15 Zaltbommel, De actie-film ‘Olympus has fallen’ draait in Cinema Zaltbom-mel. Entree: 8 euro, vanaf 16 jaar.

ZATERDAG 1 JUNI

Rommelmarkt9:00 Bruchem, In Bruchem wordt de jaarmarkt annex rommelmarkt gehouden. In een ongedwongen sfeer kunnen bezoekers langs on-geveer honderd kramen snuffelen en genieten van het aanbod. Meer informa-tie: 06-41705445 of kijk op: www.rommelmarkt-bru-chem.nl

Snelschaken10:00 Zuilichem, In dorps-huis Den Ham wordt door Schaakvereniging Zaltbom-mel Zuilichem Combinatie het zeventiende Van Noord Accountants open snel-schaakkampioenschap Bom-melerwaard gehouden.

Deelnemers kunnen zich aanmelden bij secretaris Will Thelen, 0418-512203 of via [email protected]. Het inschrijfgeld bedraagt 5 euro.

D66 Springlevend10:00 Zaltbommel, D66 staat op de Markt met de campagne ‘D66 Springle-vend’. Er is vooral aandacht voor ideeën en ontwikkelin-gen die de binnenstad en het winkelgebied kunnen verbeteren en verlevendi-gen. www.d66zaltbommel.nl

Inleveren spullen10:00 Zaltbommel, Bruik-bare spullen voor de bazaar van koor Eljakim, kunnen tot 11.30 uur worden ingele-verd bij zalencentrum Het Anker.

Dag van de bouw10:00 Aalst, Bouwend Ne-derland houdt voor de acht-ste keer de ‘Dag van de Bouw’. Een kijkje achter de schermen en kennismaken met alle aspecten van de bouw. Nieuwbouwproject ‘De Ham lll’ in Aalst doet dit jaar mee met de Dag van de Bouw. Woonstichting De Kernen en Aannemersbouw-bedrijf Van der Helden BV la-ten het publiek dit mooie project zien. www.dekernen.nl www.dag-vandebouw.nl

‘In the picure’

11:00 Hurwenen, De oproep van ‘t Hurns kerkje om zelf-gemaakte natuurfoto’s te exposeren, heeft enthousi-aste exposanten opgeleverd. De tentoonstelling in ‘t Hurns kerkje wordt geopend door Diane Monkhorst.

Tentoonstelling11:00 Ammerzoden, Stich-ting KuBra, hét kunstenaars-collectief uit Brabant, gaat over de Brabantse grens: naar Gelderland! In de Ta-veerne van Kasteel presen-teert stichting KuBra drie van haar kunstenaars. Een verrassende zomerse ten-toonstelling met klassieke schilderkunst van Wil van Gemert (Vught), beeld-houwwerken van Peer van Gennep (Eindhoven) en di-gitale kunst van Renée

Zomersnoei rozen12:00 Zaltbommel, Dat ro-zen in het voorjaar moeten worden gesnoeid weten de meeste tuinliefhebbers wel. Minder bekend is dat ook in de zomer snoei nodig is om de bloei van rozen te stimu-leren. Bij de Stadskwekerij Zaltbommel worden daarom demonstraties ‘Zo-mersnoei rozen’ gehouden. Gerrit Vervoorn en Herbert van der Zalm laten zien hoe rozen het beste gesnoeid kunnen worden zodat er ex-tra lang van genoten kan worden. www.stadskwekerij.nl

Autocross12:00 Kerkdriel, Autocross-vereniging ACCG uit het Bra-bantse Geffen houdt een au-tocrossweekend aan de Drielse Veldweg.

Open Franse middag13:00 Hedel, Open Franse middag van PV Hatalle. Voor de eerste keer wordt er een wedstrijd gespeeld op de nieuwe banen van PV Ha-talle op de Soepkom, gele-gen aan de parkeerplaats achter het Gelrensend.

Caviakeuring14:00 Zaltbommel, Op kin-derboerderij Beestenboel wordt een caviakeuring ge-houden. De mooiste en lief-ste cavia’s worden beloond met een prijs. Aanmelden of vragen? Neem contact op met Antoinet, 06-21227567.

Inzameling 14:00 Hoenzadriel, Smart-lappenkoor Gère Weg is voornemens een rommel-markt te houden om de fi-nanciële huishouding van de vereniging te waarborgen. De rommelmarkt zal wor-den gehouden op 27 okto-ber van dit jaar in MFC De Kreek in Kerkdriel. Om deze rommelmarkt te kunnen or-ganiseren is het koor op zoek naar aantoonbaar ver-koopbare goederen. Iedere eerste zaterdag van de maand tussen 14.00 -16.00 uur kunnen goederen op het volgende adres gebracht

ZONDAG 2 JUNI

Rommelmarkt op Alemse velden De rommelmarkt in Alem gaat zondag 2 juni om 10.00 uur van start op het

voetbalveld. Zoals elk jaar is er voor iedereen iets te doen. Natuurlijk zijn er verschil-lende kramen met spullen, maar er zijn ook activiteiten zoals ‘kliko-schieten’ of blik-ken gooien. Voor de kinderen is er een luchtkussen. Daarnaast is er een frietkraam en een barbecue en wordt er ook gezellige muziek gedraaid. Wie nog een kraam wil hu-ren kan bellen met 06-51098623. Spullen kunnen gebracht worden naar de loods van J.A. van Boxtel, 06-26611052. Zelfs op zaterdag 1 juni tussen 13.00 en 14.00 uur kun-nen er nog spullen gebracht worden. Op donderdag 30 mei worden artikelen opge-haald in Alem.

Zondag 2 juni

AALSTHerst. Herv. Gem. 11.00 en 18.30 uur ds. J.L. Schreuders.

Herv. Gem. 09.30 uur ds. J. Niesing (bed. H.A.), 18.30 uur ds. K. Groe-nendijk (dankz. H.A.).

AMMERZODENVerpleeghuis de Lindeboom 16.00 uur Eucharistieviering, S. Schevers (vrijdag 31 mei). Verpleeghuis Het Zonnelied 14.30 uur S. Schevers, Eucharistie (vrijdag 31 mei). 14.30 uur W. Stijf, Protestantse viering.

BRAKELHerv. Gem. a.h. Marktplein 09.30 en 18.30 uur ds. B.A. Belder.

BRUCHEMHerv. Gem. PKN 09.30 en 18.30 uur ds. L. van Rees.

GAMERENHerst. Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. A.C. Rijken (Gambora).

Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. G. Wassinkmaat.

GELDERMALSENVrije Evang. Gem. de Ark (MBO Helicon) 10.00 uur P. v.d. Hof.

HEDELHerv. Gem. 09.30 uur ds. J.J. Mul-der, 18.30 uur ds. G. van Wijk. R.K. Kerk H. Willibrordus 11.00 uur Eucharistieviering, past. B. Bus.

HEEREWAARDENHerv. Gem. 10.00 uur ds. W. de Koeijer.

KERKDRIELAlemzaal Leijenstein 17.30 uur Eu-charistieviering, past. S. Schevers (zaterdag 1 juni). Prot. Gem. 10.00 uur ds. M. Baan (oecumenische dienst). St. Martinus Parochie 08.00 uur Eucharistieviering (vrijdag 31 mei). 11.00 uur oecumenische viering i.d. protestantse kerk, ds. M. Baan/

past. S. Schevers. 08.00 uur Eucha-ristieviering (woensdag 5 juni).

KERKWIJKHerv. Gem. PKN Kerkwijk/Delwij-nen/Nederhemert 09.30 en 18.30 uur ds. C.H. Bijl.

POEDEROIJENHerv. Gem. Poederoijen en Loe-vestein 09.30 uur ds. H. Wijnen, 14.00 uur ds. A. Hamstra, 18.30 uur dr. J. van Eck.

WELLNed. Herv. Gem. te Well/Ammerzo-den 10.00 uur ds. A. Bloemendal.

ZALTBOMMELEvang. Gem. Bommelerwaard (Toermalijn, Wielkamp 1) 10.00 uur Cees Vork.

Evangelisatie Herst. Ned. Herv. Kerk 14.00 uur dhr. J. de Boer. Geref. Kerk Vrijgem. 10.00 en 16.30 uur ds. R. Sietsma. Herv. Gem. Sint-Maarten PKN 10.00 uur ds. W. Egmond. PKN Het Anker 10.00 en 18.30 uur ds. A. Boezewinkel. R.K. St. Martinus Parochie 19.00 uur Eucharistieviering, past. B. Bus (zaterdag 1 juni). 14.30 uur senio-renviering in het parochiecentrum (woensdag 5 juni). Volle Evangelie Gem. De Kandelaar (sportcomplex Cambium, Courtine 4) 10.00 uur br. D. v. Oostenbrugge.

ZUILICHEMGeref. Kerk Gameren/Zuillichem 09.30 uur ds. W. van Herwijnen, 18.30 uur ds. B. Ridder. Herv. Gem. 09.30 uur ds. B. van Werven, 18.30 uur ds. W. Arkeraats.

Kerkdiensten Bommelerwaard

service

meer service online op www.hetkontakt.nl

De All Round Theater-groep van Stichting Geursenproducties vullen alle hoofdrollen in van de musical Oliver.

Zij worden daarbij ondersteund door ‘De leer en musicalgroep’, ‘De Uiltjes’ en ‘Jeugdpodium’. De voorstellingen van Oliver Twist zijn te zien op zaterdag 1 juni om 20.15 uur in De Poorterij en op zondag 2 juni om 14.15 uur in hetzelfde theater. Er is overigens niet gekozen voor

een beroemde laatste uitgave van het stuk, maar er worden eigen arrangemen-ten en teksten uit de jaren zestig gebruikt om het verhaal van Charles Dickens tot leven te brengen. De veertig toneelspelers, de jongste is zes, de oudste is 48 jaar, hebben hard ge-studeerd op het stuk. Vijf moeders heb-ben de kostuums gemaakt en vier ande-ren hebben het decor verzorgd.Kaarten kosten 12,50 euro en zijn te re-serveren via: [email protected].

Veertig toneelspelers spelen ‘Oliver Twist’

Page 21: 22 Editie Bommelerwaard 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

uitgaan

zondag2 juni

woensdag5 juni

donderdag6 juni

Ochtendwandeling door uiterwaarden

Portret van bijbelse vrouw in kerk

Yoga in de natuur van Staatsbosbeheer

De tentoonstelling ‘Portret van een bijbelse vrouw’ in de Zaltbommelse Sint Maartenskerk toont inspi-rerende vrouwen uit de bijbel. Het zijn geen alle-daagse portretten: de door Anneke Kaai geschil-derde vrouwen kijken de bezoeker indringend aan. De gezichten zijn expressief, de ogen laten je niet los. De schilderijen zijn tot en met 25 augustus da-gelijks te bewonderen tussen 13.30 en 16.30 uur.

Geldersch Landschap & Kasteelen houdt een ochtendwandeling door de uiterwaarden van Neerijnen. Om 10.00 uur verzamelen bij het Stroomhuis.Foto: Ruud Krol

In de Staatsbosbeheer uiterwaarden Zaltbom-mel wordt vanaf 19.30 uur een workshop ‘Yoga in de natuur’ gehouden. Meer informatie of op-geven: Laura van der Pol, 06-17755533.

Woensdag 29 mei 2013

21vrije tijd

Jeugdkerk9:30 Zuilichem, Jeugdkerk in de gereformeerde kerk Ga-meren-Zuilichem. Kapitein Peter de Vreeze van het Le-ger des Heils is te gast en vertelt het een en ander over het werk van de organi-satie. Alle kinderen van groep 8 zijn deze jeugdkerk ook welkom.

Wandelen10:00 Neerijnen, Vanaf het Stroomhuis houdt het Gel-dersch Landschap & Kastee-len een ochtendwandeling door de uiterwaarden van Neerijnen. www.glk.nl

Alemse rommelmarkt10:00 Alem, Rommelmarkt op het voetbalveld in Alem.

Ontmoetingsdienst10:30 Zaltbommel, Ontmoe-tingsdienst in de gerefor-meerde kerk (vrijgemaakt) aan de Nieuwe Tijningen. Thema: ‘Onze aarde: een wegwerpartikel?’

‘In the picture’11:00 Hurwenen, De oproep van ‘t Hurns kerkje om zelf-gemaakte natuurfoto’s te exposeren, heeft enthousi-aste exposanten opgeleverd. Vandaag wordt er vanaf 14.00 uur een wandeling door de uiterwaarden ge-maakt, onder leiding van Beppie Schothorst van Na-tuurwacht Bommelerwaard.

worden: Kievitsham 87 in Hoenzadriel.

Open dag Poppedijn14:00 Kerkdriel, Kinderdag-verblijf Poppedijn, gevestigd aan de Drielse Wetering, opent haar deuren. Nieuws-gierig naar hoe het er aan toegaat op een kinderdag-verblijf? Dan is dit een uitge-lezen kans om eens een kijkje te komen nemen tij-dens de open dag van kin-derdagverblijf Poppedijn. Deze dag kunnen mensen geheel vrijblijvend kennis maken met dit kleinschalige kinderdagverblijf, inclusief een rondleiding. De ouder-raad van Poppedijn zorgt voor vermaak van grote en kleine kinderen en heeft nog een verrassing voor eigena-resse Marieke Vermeulen ter gelegenheid van de opening van de tweede locatie. Aan-sluitend volgt er een zomer-feest voor de kinderen van Poppedijn en hun ouders.

Leve Boerenliefde18:15 Zaltbommel, De Ne-derlands gesproken film ‘Leve Boerenliefde’ wordt gedraaid in Cinema Zalt-bommel. Entree: 7 euro.

Jubileumshow18:30 Ammerzoden, GTV Ammerzoden bestaat 28 juni 25 jaar en dat wordt vandaag gevierd met een grote jubileumshow in sporthal De Treffer. Er wordt onder andere een show

neergezet onder de titel ‘Raya en de dromenvanger’.

Hemelse & Aardse 20:15 Zaltbommel, Vrou-wenkoor Femmes Vocales houdt een concert in de St. Martinuskerk. Thema van de avond: ‘Hemelse & Aardse klanken’. Het programma bestaat uit een mix van reli-gieuze en wereldlijke mu-ziek met werken van Pee-ters, Brahms, Rossini en Chil-cott. www.vrouwenkoorfemmesvo-cales.nl

Oliver20:15 Zaltbommel, De All Round Theatergroep van Stichting Geursen produc-ties zet, samen met ‘De Leer en Musicalgroep’, ‘De Uiltjes’ en ‘Jeugdpodium’ de musi-cal Oliver Twist op de plan-ken in De Poorterij. Reserve-ren bij [email protected].

Big Wedding20:15 Zaltbommel, ‘The BIg Wedding’ is voor het laatst te zien in Cinema Zaltbom-mel. Entree: 7 euro.

Jeugdsoos20:30 Alem, Jeugdsoos Alem in Dorpshuis De Drie Linden. Laatste soos voor de vakan-tiestop. De muziek wordt verzorgd door DJ Wouter. In september start het nieuwe seizoen. 02 Juni 2013

ZONDAG 2 JUNI

Vistiviteitendag11:00 Heerewaarden, Het staat in en rondom Bezoe-kerscentrum De Grote Rivie-ren weer bol van de gezellig-heid met een mengelmoes aan activiteiten tijdens de Vistiviteitendag. www.bcdegroterivieren.nl

Autocross12:00 Velddriel, Autocross-vereniging ACCG uit het Bra-bantse Geffen houdt een au-tocrossweekend aan de Drielse Veldweg.

Oude Moestuin open13:00 Brakel, Geldersch Landschap & Kasteelen stelt de Oude Moestuin open voor publiek. www.glk.nl

De Croods13:30 Zaltbommel, Voor het laatst in Cinema Zaltbom-mel: De Croods 3D in Neder-lands gesproken versie. En-tree: 8,50 euro.

Loevesteindienst14:00 Poederoijen, Tweede kerkdienst van dit seizoen op slot Loevestein. Dit keer met dominee A. Hamstra, uit Broek op Langedijk.

Oliver14:15 Zaltbommel, De All Round Theatergroep van Stichting Geursen produc-ties zet, samen met ‘De Leer en Musicalgroep’, ‘De Uiltjes’ en ‘Jeugdpodium’ de musi-cal Oliver Twist op de plan-

ken in De Poorterij.

Handen en voeten14:30 Rossum, Bevestiging en intrededienst van domi-nee C.A. Davidse in de kerk aan de Maasdijk. Thema: ‘Handen en voeten’.

Olympus has fallen15:30 Zaltbommel, De actie-film ‘Olympus has fallen’ draait in Cinema Zaltbom-mel. Entree: 8 euro, vanaf 16 jaar.

Tentsamenkomst 18:30 Tuil, De hervormde Gemeente Tuil houdt een tentsamenkomst met mede-werking van Gospelkoor Joy uit Oosterhout.www.joygospel.nl

Evensong19:00 Zaltbommel, Stichting Maartenskerkmuziek houdt in haar tienjarig jubileum-jaar de uitvoering van avondmuziek, koormuziek uit de rijke Engelse koortra-ditie, geïnspireerd op de Evensong. Tijdens de con-certavond in de Sint Maar-tenskerk zal louter Engelse koor- en orgelmuziek klin-ken.

Daglicht20:00 Zaltbommel, De film Daglicht is terug bij Cinema Zaltbommel. Entree: 7 euro.

MAANDAG 3 JUNI

Biodanza

19:45 Zaltbommel, In juni houdt Annemieke Zondag een serie van drie lessen met het thema ‘Dans de Zon in je Leven!’. Op maandagavond 3 juni, 10 juni en 17 juni is iedereen van harte welkom om mee te dansen in de speelzaal van de Franciscus-school. Inschrijving vanaf 19.45 uur. Voor meer infor-matie: Annemieke Zondag, 0418-797011 of [email protected]. www.ervaarbiodanza.blogspot.nl

DINSDAG 4 JUNI

Busreis12:45 Nederhemert, Jaar-lijkse busreis van senioren-comité Nederhemert. Op-stappen om 12.45 bij De Gaarde, het dorpshuis is open vanaf 12.15 uur. Meer informatie bij Jan Bouman, 0418-552462.

Zomerbridge19:30 Kerkdriel, De Kerk-drielse Bridgeclub houdt vanaf vandaag elke dinsdag-avond Zomerbridge in De Kreek. Inschrijven tussen 19.30 en 19.45 uur. Meer in-formatie: 06-54372453.

Inloopspreekuur19:30 Zaltbommel, Zalt-bommel Veranderen met Vi-sie (ZVV) houdt al jaren haar maandelijkse steunfractie-vergaderingen zo veel mo-gelijk in de kernen van de gemeente Zaltbommel. De

eerstvolgende vergadering is in het Gemeentekantoor, Hogeweg 1.

Ooievaarsproject20:00 Neerijnen, Ter afron-ding van het ooievaarspro-ject houdt expert Kees Vos een lezing over de ooievaar. www.stroomhuisneerijnen.nl

Nachttrein20:15 Zaltbommel, Filmthe-ater Cinemaarten vertoont in theater De Poorterij de film ‘Night train to Lisbon’. Entree: 6,50 euro.

WOENSDAG 5 JUNI

Open eettafel11:30 Kerkdriel, In een aparte ruimte van De Leyen-stein wordt door KBO Maas-driel een open eettafel ge-houden. Er wordt een 3-gan-gen diner geserveerd. Aanmelden kan tot 30 mei via Annemiek Hekman, 0418-661925, [email protected] of José van Hoe-sel, 0418-633116, [email protected].

Hèmerts visserskoor19:30 Hedel, Het Hèmerts Visserskoor treedt op in se-niorenhof De Munt.

Bijbelse vrouwen13:30 Zaltbommel, De ten-toonstelling ‘Portret van een bijbelse vrouw’ in de Sint Maartenskerk toont inspire-rende vrouwen uit de bijbel.

In en rondom Be-zoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden staat het zondag 2 juni vanaf 11.00 uur bol van de gezellig-heid.

Diverse koren treden op met de Schok-ker als decor. Op deze oude vissers-

boot wordt het leven en werken van een vissersfamilie nagespeeld, een nieuw onderdeel op de Vistiviteiten-dag. De Oral History optredens zijn mede mogelijk gemaakt door de Oran-jevereniging Heerewaarden en de Maas en Waal Cultuur Express.In het Bezoekerscentrum zijn fi lmpjes

met originele beelden, oude foto’s en voorwerpen te bekijken die werden ge-bruikt bij de riviervisserij. Technieken van het netten breien, repareren en tanen zijn hier te leren. De demonstra-ties paling roken, die, op de ouder-wetse manier, worden gegeven, zijn over het hele terrein te ruiken.

In de kraampjes is een gevarieerd aan-bod te vinden, van streekproducten tot kunstwerken. Er zijn glaskunst ob-jecten en benodigdheden om deze zelf te maken. De tingieter, zeilmaker, klompenmaker, imker en tiffanykun-stenaar zijn aan het werk. De kinderen vermaken zich met wa-teractiviteiten, maken van juttermate-rialen een kunstwerk, leren verschil-lende knopen in touw leggen, gaan op onderzoek in de vogel ontdekhut en lopen met een blinddoek over het zin-tuigenpad.De Vistiviteitendag is geen massale markt of braderie. Het Bezoekerscen-trum wil vooral uitdragen dat er zich een hele geschiedenis heeft afge-speeld op en rond de grote rivieren, daarin is het uniek voor deze streek.

q WWW.BCDEGROTERIVIEREN.NL

2 juni: Herrewoarse Vistiviteitendag Senioren vakantieweek

Voor de vierde keer wordt er in Hedel een Senioren vakantieweek gehouden. Opnieuw in samenwerking met Stichting Ouderen Overleg Hedel, Seniorenhof De Munt, de Zonne-bloem afdeling Hedel, diaconie her-vormde gemeente en comité open Be-jaarden Werk en Steuntpunt Welzijn Bommelerwaard. De week is dit jaar van maandag 24 juni tot en met vrij-dag 28 juni. Aanmelden kan tot 17 juni bij De Munt.Maandag 24 juni staat er een fi ets-tocht door de Bommelerwaard gehou-den. Dinsdag 25 juni staat er een uit-gebreide koffi etafel op het pro-gramma, met aansluitend een verrassing met muziek en zang. Woensdag 26 juni wordt de dag ge-houden op basisschool De Pollenhof. Samen met de schoolverlaters wordt er geluncht en aansluitend is er de musical. Donderdag wordt er ge-luncht in de Rehoboth. De middag wordt vervolgd met een lezing door Gerrit Verkuil rond het thema ‘Water’. Vrijdag staat er een rondvaart door de Biesbosch op het programma. Meer informatie over deze week: Marianne Lagarde, 073-56994508 of Wim van den Boogaard, 073-5993557.

Golfclinic KBO Maasdriel houdt 18

juni in samenwerking met golfclub de Dorpswaard zowel een golfclinic voor beginners als een golftoernooi voor gevorderden. Beide activiteiten begin-nen om 13.30 uur. Deelname aan de clinic kost 18 euro, aan het toernooi 10 euro. Opgeven voor deelname kan tot 10 juni bij Johan Laheij via [email protected] en door betaling op het rekeningnummer van KBO Maas-driel, 12.51.50.660. Wie mee wil dine-ren in Brasserie De Pieckenhof (24,50 euro) kan dit ook aangeven.

Open week balletschool

Eens per jaar doet bal-letschool Paulette Willemse uit Zalt-bommel de deuren open en kan ieder-een komen kijken naar wat er zoal in de balletlessen gedaan wordt. De open week wordt dit jaar gehouden van 3 tot en met 8 juni. Alle open les-sen zijn korter dan normaal zodat er na elke les tijd is om wat informatie te geven. Een aantal lessen heeft op het eind een ‘mee doe-gedeelte’.

q WWW.PAULETTEWILLEMSE.NL

Page 22: 22 Editie Bommelerwaard 2013

8000 M2 KAMER- EN TUINPLEZIER! HET MEEST COMPLETE TUINCENTRUM IN DE REGIO

Honddijk 11 Culemborg Tel.: 0345 512136 Fax 0345 530366www.tuincentrumvandenhurk.nl

Th. v.d. HURK & Zn.Openingstijden: Maandag 13.30 tot 18.00 uur Dinsdag t/m vrijdag 9.00 tot 18.00 uurVrijdag koopavond Zaterdag 9.00 tot 17.00 uur

P Volop gratis parkeergelegenheid300 parkeerplaatsen

TUINCENTRUM

MEGA ASSORTIMENTKuip-, perk- en eenjarige zomerbloeiers

Supervoordelig!

Eet groenten en fruit uit eigen tuin!

Aan

bie

din

gen

geld

ig v

an w

oens

dag

29

mei

t/m

din

sdag

5 ju

ni 2

013.

Zol

ang

de

voor

raad

str

ekt.

Whiskas pouchmaaltijdzakjes, 3 dozen

Tuinhortensiaexcl. sierpot, 7 bloemen,

diverse kleuren

Gourmet gold 85 gram, 10 blikjes

van 12,99 voor

8,99

Wanderella,Impatiens

Campanulaaddenda

van 3,99 voor

2,99 Salvia‘Ostfriesland’

in 19cm pot

van 3,99 voor

2,99

Aardbei in hangpot

zeer rijkdragend, in 23 cm pot

Tuinkruidenexcl. sierpot, diverse soorten

van 4,99 voor

2,99 van 9,99 voor

5,99van 2,99 voor

1,49

Groenteplanteno.a. paprika, peper en tomaat

2 VOOR

6,00

+ GRATIS bewaarblik!

10 blikjes voor

4,50

van 9,99 voor

6,99

voor

9,99

Lavandula‘Hidcote’

excl. mand, in 19cm pot€ 3,99 per stuk

Page 23: 22 Editie Bommelerwaard 2013

Woensdag 29 mei 2013 auto`s 23

ter waarde van

Ontvang nu jeBCC-waardebon met

MICHELIN enPROFILE TYRECENTER NOUT

*Geldig bij aankoop van 2 MICHELIN-banden 17”+ of 4x4 vanaf 1 juni tot en met 31 augustus 2013 zolang voorraad strekt.

Bosmanskamp 22-24 • 4191 MV Geldermalsen T: 0345-576540 • E: geldermalsen@profi le.nl

Valeton 17 • 5301 LW ZaltbommelT: 0418-514692 • E: zaltbommel@profi le.nl

Energieweg 1 • 4143 HK LeerdamT: 0345-615725 • E: leerdam@profi le.nl

www.profi letyrecenter.nl

*

SPECTACULAIRE BEDRIJFSWAGENSHOWBIJ PEUGEOT VAN TILBORG EN VISSCHER

DONDERDAG 30 MEI09.00 - 21.00 UUR

VRIJDAG 31 MEI09.00 - 21.00 UUR

ZATERDAG 1 JUNI09.00 - 17.00 UUR

+ KOOPAVOND

OP SHOWLOCATIE

FINANCIAL LEASE V.A.

€ 99,-

FINANCIAL LEASE V.A.

€ 124,-

FINANCIAL LEASE V.A.

€ 156,-20%GRATIS

25%GRATIS

25%GRATIS

FINANCIAL LEASE V.A.

€ 184,-25%GRATIS

GRATISAIRCO

GRATISAIRCO

Pack Pro Edition Kom langs en profi teer!Kom nog beter voor de dag met de Pack Pro Edition

Leverbaar op alle vier de modellen:

AL VANAF € 1.495,-

PROFESSIONAL

Van Tilborg ZaltbommelNieuwe Tijningen 2, 5301 DA ZaltbommelTel.: (0418) 51 22 18

Visscher GorinchemVaart 1, 4206 CC GorinchemTel.: (0183) 61 12 12

www.van-tilborg.nl www.visscher.nl

Peugeot Boxer

25% Korting - € 4.624,-

Peugeot Bipper

20% Korting - € 1.946,-

Rijklaar voor € 8.588,-

Peugeot Partner

25% Korting - € 2.872,-

Rijklaar voor € 9.458,-

Peugeot Expert

25% Korting - € 4.050,-

Rijklaar voor € 13.060,- Rijklaar voor € 14.875,-

+ KOOPAVOND

OP SHOWLOCATIE

SHOWLOCATIE: GORINCHEM

U bent van harte welkom bij Van Tilborg Z altbommel en Visscher Gorinchem !

Page 24: 22 Editie Bommelerwaard 2013

Woensdag 29 mei 2013 publicaties 24

Bespaar met zonnepanelen van De Kock Solar uit Waardenburg op uw energiekosten. Met zon-nepanelen kunt u zelf uw eigen groene energie opwekken en hoeft u minder gebruik te maken van de elektriciteit die uw ener-gieleverancier u biedt.

“De vraag naar zonnepanelen blijft stijgen. Zonnepanelen zijn interessant voor particulieren en bedrijven. Mensen zien vanaf het moment dat de panelen geplaatst zijn hun teller teruglopen. Ze ver-bruiken minder energie of leveren zelfs al terug aan het openbare elektriciteitsnet. Deze terug gele-verde energie wordt weer in min-dering gebracht op de energie-nota.”

Henri de Kock van De Kock Solar: “We hebben onlangs bij Beek Be-drijven in Neerijnen een project ge-realiseerd met 220 stuks panelen, met een geïnstalleerd vermogen van 55.000 WattPiek. Door het opwekken van groene energie be-

Wek uw eigen stroom op met zonnepanelen!

spaart Beek Bedrijven op de ener-giekosten en behaalt tevens een behoorlijke reductie.

De Kock Solar/De Kock ElektroDe Kock Solar is een zusterbedrijf van de Kock Elektro. De Kock Elek-tro bestaat nu inmiddels zeven jaar en steeds meer opdrachtgevers weten ons te vinden, vertelt Henri de Kock. Het elektrotechnisch in-stallatiebedrijf is Uneto Vni- en SEI installateur en is gespecialiseerd in de nieuwste technologieën en in duurzame oplossingen. Zelf heeft Henri al 23 jaar ervaring in het vak-gebied.

Vanuit zijn klantenkring ontstond er steeds meer behoefte aan zonne-energie en steeg de vraag naar zonnepanelen. Daarom heeft Henri het afgelopen jaar het be-drijf De Kock Solar opgericht, ge-specialiseerd in zonnepanelen en zonne-energie.

Het plaatsen van zonnepanelen gaat in samenwerking met De

Kock Elektro. De Kock Solar levert A-klasse panelen en omvormers met een rendementsgarantie van 25 jaar.

Hoe werkt zonne-energieEen zonnepaneel bevat een groot aantal cellen en zet zonne-energie om in elektriciteit. Henri: “Een om-vormer maakt de opgewekte elek-triciteit geschikt voor elektriciteit in uw huis of bedrijfspand. Ook als de zon overdag niet schijnt levert een zonnepaneel energie.”

Onderhoud Goed onderhouden zonnepanelen bieden langer plezier en leveren meer energie. Henri: “Zonnepane-len bedekt met stof, pollen of bla-deren hebben minder rendement. Daarom is het verstandig om ten-minste een keer per jaar de panelen en bevestigingen te controleren.”

Gratis een afspraak maken? De Kock Solar, Heideweg 6, 4181 PK Waardenburg, tel. 0418 65 21 28, www.dekocksolar.nl.

De Kock SolarHeideweg 64181 PK WaardenburgTel. 0418 - 652128www.dekocksolar.nl

Maximaal

rendement met

zonnepanelen

van De Kock

Solar!

Lagere energierekening Bewezen rendabel Goed voor milieu

zomerse aanbieding!*(ook geldig op regenachtige dagen)

PME Legend T-shirt (€ 39,95) met bermuda (€ 79,95)

nu als set

€ 89,90

State of Art bermuda (€ 79,95) met shirt of polo (€ 69,95)

nu als set

€ 99,90

molenkade 25 | 4271 AE dussen | t 0416-391230 | www.ballegooyenmodes.comGeopend van dinsdag t/m donderdag van 09.00 tot 18.00 uur, vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur

VOLG ONS OP FACEBOOK EN TWITTER EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ELKE TREND!

web

shop op ballegooyenmodes.com

* Aanb

ieding geld

t zolang de voorraad

strekt. Geld

t niet voor onze web

shop.

Page 25: 22 Editie Bommelerwaard 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS VOLG ONS BEKIJK ONS

In Velddriel wordt de laatste hand gelegd aan de voorberei-dingen voor een weekend vol auto-cross. Op zaterdag 1 en zondag 2 juni a.s. vindt dit sensationele weekend plaats. De autocrossvereniging ACCG, uit het Brabantse Geffen staat garant voor de organisatie van deze wed-strijd.

In de diverse klassen zijn de punten te verdelen waarbij de juniorklasse de meest recente klasse is. In het kader van ‘de jeugd heeft de toekomst’ is deze klasse een aantal jaren geleden opgericht door het overkoepelend or-gaan KNAF. Met een standaard 1300cc motor mag je vanaf je dertiende tot aan het jaar waarin je achttien wordt in deze klasse meerijden. Vol gas zon-der rijbewijs kun je dus je eerste be-kers veroveren.Bij de standaardklasse is een maxi-male cilinderinhoud van 2000cc en een standaard versnellingsbak een vereiste om voor de titel te gaan. De van de weg zeer bekende Toyota MR2 en Opel Astra zijn dan ook de auto’s die de toon aangeven in deze zeer her-kenbare klasse. Wil je nog meer technische vrijheid dan is er de Toerwagenklasse. Auto’s

die nog steeds de looks hebben alsof ze zo bij ons uit de garagebox komen. Maar ondertussen is er onderhuids veel aangepast. De oude VW kever is in het straatbeeld redelijk verdwenen maar in de keverklasse is de look er nog steeds. Dan blijven er nog drie andere klassen over die qua opbouw allemaal het-zelfde zijn: de sprint 1600 en de sprint 2000 klasse en de superklasse.

Na drie manches worden de punten bij elkaar opgeteld en aan de hand hiervan de opstellingen van de fi nales bepaald. De motoren beginnen op beide wedstrijddagen al om 12.00 uur te ronken. Rond 17.00 uur staan de fi -nales op het programma.De kleiondergrond van Kerkdriel zal er bij droog weer voor gaan zorgen dat er een snel wedstrijdverloop zal zijn op de baan. Spannend wordt het zeker aangezien er de laatste weken een to-taal nieuwe baan is aangelegd. Het ter-rein is gelegen aan de Drielse Veldweg 15 te Velddriel.Ook is er op zaterdag 1 juni een uitwis-seling met ACTD. En voor wie komend weekend verhinderd is: ACC Geffen organiseert op 22 en 23 juni het tweede weekend Kerkdriel.

Autocross in VelddrielPaardensport Mara de Vries uit Poederoijen

heeft internationaal succes behaald op CDI3 in Roosendaal door twee maal tweede te worden in de Grand Prix U 25.Gelderse Boy Lisa Vaskovich deed in Kaatsheuvel mee aan een dressuur-wedstrijd. Ze won een eerste en derde prijs met Magic (cat. DE klasse L2 203 en 184 punten, twee winstpunten). Loes Verlouw werd met Merle vijfde bij een springwedstrijd in Waalwijk.Tess van Dalen (Paardensportvereni-ging De Bommelerwaard Gameren) heeft met Pablo in Kapel-Avezaath twee keer een eerste plaats behaald in de klasse L2 met 194 en 185 punten.

Pétanque Pétanquevereniging Hatalle

organiseert op 1 juni een open Franse middag. Voor de eerste keer wordt er een jeu de boules-wedstrijd gespeeld op de nieuwe banen op de Soepkom in Hedel gelegen aan de parkeerplaats achter dorpshuis Gelre’s End te He-del. Inschrijfgeld is 1,50 euro en de wedstrijden beginnen om 13.00 uur. Er worden drie voorgelote partijen ge-speeld.

Woensdag 29 mei 2013

25regio-voetbal.nlGSC in nacompetitiefinale verdiend aan de kant gezet

Zuilichem blijft derdeklasser

Op De Roef, het veld van derdeklasser Sleeuwijk, trok Zuili-chem in de alles of niets wedstrijd ver-diend de zege over de streep. In de eerste helft scoorde Wilco van Heus-den de 1-0. Na de hervatting bleef de magere voorsprong wel lange tijd op het bord, maar een kwartier voor tijd kreeg de snelle Rob Bouman de ruimte en de puntspeler rondde beheerst af: 2-0.Onder het toeziend oog van de nieuwe trainer Arjen Dekkers, die volgend sei-

zoen het roer van Karel Bauman over-neemt, bezweek Zuilichem niet onder de druk. Met wat meer geluk hadden de Gelderlanders in het eerste half uur al op een rustgevende voorsprong kunnen komen. Vooral Erik van Dalen kreeg vanaf rechts een paar mooie mo-gelijkheden om de toon te zetten. Wat Van Dalen niet lukte, ging in de 26ste minuut wel goed bij Wilco van Heus-den. De nummer negen, die gezien zijn kwaliteiten op een hoger plan niet zou misstaan, rondde bekwaam af na

een meesterlijke dieptepass van Rob Bouman: 1-0. “Ik kreeg de bal wel met wat geluk mee”, grinnikte Van Heus-den later.

Het Dordtse GSC moest zodoende aan de bak en probeerde wat terug te doen. Djim Kammerman trof echter Zuili-chem-goalie Gijsbert van Tongerlo op zijn post. Vervolgens werd het er niet vriendelijker op. Het duel dreigde te escaleren na een elleboog van GSC-aanvoerder Stephan Vermeulen op het

gelaat van Carlo van Heusden. Een op-stootje bij de dug-out van Zuilichem leek de wedstrijd helemaal te torpede-ren maar gelukkig werd het verstand weer bij elkaar geraapt. Het bleef bij wat gele kaarten van de lankmoedig leidende arbiter Bijl. GSC was nog even dicht bij de gelijkmaker, maar de handen van keeper Van Tongerlo en de paal brachten voor Zuilichem uit-komst.

Gevierde binkIn de tweede helft ging Zuilichem snel op zoek naar de tweede treffer Maar die viel toch pas na een klein half uur. Rob Bouman kreeg weer eens de ruimte en bij zijn zoveelste poging werd hij nu wel de gevierde bink door goed af te ronden: 2-0. Even was er nog de gedachte dat er een buitenspel-luchtje aan de treffer zat, maar Bou-man ontzenuwde dat na afl oop nog

even fi jntjes. “Ik stapte net nog even terug op de middellijn. Daardoor was het absoluut geen buitenspel.” Het duel was met de 2-0 gespeeld. GSC probeerde het nog wel maar zonder enige overtuiging bovendien trof het deze keer een Zuilichem-defensie die stond als een huis.

Mooi leermomentDe zege en het afgedwongen nieuwe seizoen in de derde klasse zorgden na afl oop voor een uitgelaten stemming in het Zuilichemse kamp. “3-0 of 4-0 had gekund als we het slimmer had-den gespeeld”, sprak trainer Karel Bauman. “We hebben er keihard voor gewerkt. Ik ben heel trots op de jon-gens. Dit was een mooi leermoment voor het team.”De maker van de 1-0, Wilco van Heus-den, vond dat Zuilichem het karwei eerder had moeten klaren. “We had-den het inderdaad eerder af moeten maken. We moesten te lang op de 2-0 wachten. Maar we hebben verdiend gewonnen”, vond hij. “Volgend jaar gaan we ons handhaven zonder na-competitie.”

Dat denkt ook Rob Bouman. “Weer derdeklasser. We zijn gegroeid. We moesten dit seizoen hard wennen aan de nieuwe omgeving. Voetballend konden we goed mee. Fysiek kwamen we nog wat tekort. We hebben er van geleerd.”

De afzwaaiende hoofdtrainer Karel Bauman blijft zo goed als zeker ver-bonden aan Zuilichem. “Er is me ge-vraagd om de A- en C-jeugd te gaan trainen.”

q WWW.REGIO-VOETBAL.NL

De Meidijk biedt ook komend seizoen derdeklassevoetbal. Zuilichem redde zaterdag het vege lijf door in de nacompetitiefinale GSC met 2-0 te kloppen.

Voetbal

Scores: Wilco van Heusden 1-0, Rob Bouman 2-0

Opstelling Zuilichem: Van Tongerlo, Van Wendel de Joode, Van Brakel, Van Steenbergen, Bert van Dalen, Erik van Dalen (Vernooy), De Brouwer, Carlo van Heusden n (Van de Laar), Wilco van Heusden n, Kooyman (Gerwin van Heusden), Bouman.

Zuilichem 2GSC 0

de opstellingen

FOTO: TEUS ADMIRAAL

Achilles Veen is de nacompeti-tie voor lijfsbehoud in de hoofdklasse goed begonnen. De manschappen van trainer Johan van Bijsterveld wonnen met 2-0 van Spijkenisse, dat juist de weg omhoog zocht.

Van Bijsterveld was dik tevreden. “In dit soort wedstrijd is het resultaat hei-lig. Dat telt”, aldus de trainer van Achilles Veen.In het matige duel trok Spijkenisse het initiatief naar zich toe. Maar de eerste keer dat de bal in doelmond kwam bij de bezoekers, was het meteen raak voor Achilles Veen. Dat gebeurde in de 20-ste minuut. Een vrije trap van Fer-die Verhoofstad bleef door de wind wat hangen en met een kopballetje gaf Bas van Loon de keeper van Spijke-nisse van dichtbij het nakijken met de 1-0.

Rode kaartAnderzijds had Achilles Veen, dat vijf basisspelers miste, de pech dat Gor-dillio Clemens er met een hamstring-blessure al vroeg af moest. Op slag van rust kampte ook Spijkenisse met nog meer tegenslag. Jorn Berkelaar ging hard door op de achillespezen van Ke-vin v/d Heijkant. Scheidsrechter G.

van Essen twijfelde geen moment en trok de rode kaart.

WanhoopsoffensiefMeteen na de rust kreeg de Pool aan Veense kant Jacob Jamroz de kans om de score te verdubbelen na een indivi-duele actie. Keeper Dyron Bijl redde echter met de voet. Ondanks het on-dertal bleef Spijkenisse op zoek naar de gelijkmaker. Dat lukte niet on-danks een paar mogelijkheden.Het was Achilles Veen dat op 2-0 kwam bij een hoekschop. De door Van de Heijkant genomen corner werd bij de tweede paal binnen gelopen door Fer-die Verhoofstad.

Spijkenisse startte nog een wanhoops-offensief, maar zelfs de aansluiter kwam vijf minuten voor tijd niet op het bord. Keeper Guido van Sant redde uitstekend op de inzet van Eric Polet.Komende zaterdag wordt het weer een fi nale voor Achilles Veen bij LRC. Ge-speeld is het nog zeker niet, bena-drukte ook Van Bijsterveld. Aan een punt heeft de ploeg uit Veen wel ge-noeg om het hoofdklasserschap te continueren.

q WWW.REGIO-VOETBAL.NL

Veen heeft aan punt genoeg

Page 26: 22 Editie Bommelerwaard 2013

TE KOOPAANGEBODEN

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

Programma van do. 30-05-2013 tot en met wo. 05-06-2013

GRATIS RESERVEREN

A L M K E R KHOLLYWOUD

DOORNSEWEG TE ALMKERK (BOUWTERREIN), (GRATIS) RESERVEREN 0183-307286

Ons programma kunt u ook vinden op onze website www.hollywoud.nl

Ladies Night met Gambit op 19 juni 2013. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website.

Hollywoud culinair. Wilt u een gezellig arrangement met een van de restaurants in de omgeving, waarna u een film bezoekt in onze bioscoop? Dat kan, kijk naar de mogelijkheden op onze website ‘Hollywoud culinair’.

Om uw bezoek nog aangenamer te maken is ons gebouw voorzien van klimaatbehandeling. Daardoor is het bij ons nooit te warm of te koud. Overigens kunt u bij ons ook gratis parkeren

THE HANGOVER PART III - PREMIÈRE Do. 30-05 13.25/18.50/21.00Vr. 31-05 15.45/18.20/20.30/21.30 Za. 01-06 15.45/18.20/20.30/21.30 Zo. 02-06 15.30/18.50/21.00 Ma. 03-06 13.25/18.50/21.00 Di. 04-06 13.25/18.50/21.00 Wo. 05-06 15.45/18.50/21.00FAST & FURIOUS 6 Do. 30-05 15.30/18.30/20.45 Vr. 31-05 16.00/18.30/21.00/22.00 Za. 01-06 11.00/13.45/16.00/18.30/21.00/22.00 Zo. 02-06 11.00/13.45/16.15/18.30/20.45 Ma. 03-06 15.30/18.30/20.45 Di. 04-06 15.30/18.30/20.45 Wo. 05-06 16.00/18.30/20.45EPIC 3D NL Do. 30-0511.00/14.00/16.15 Vr. 31-05 11.00/13.30/15.30 Za. 01-06 11.00/13.30/15.30 Zo. 02-06 11.00/13.30/15.45 Ma. 03-06 11.00/14.00/16.15 Di. 04-06 11.00/14.00/16.15 Wo. 05-06 11.00/13.30/15.30LEVE BOERENLIEFDE Do. 30-05 11.00/18.40/20.30 Vr. 31-05 14.00/20.00 Za. 01-06 14.00/20.00 Zo. 02-06 14.00/18.45/20.30 Ma. 03-06 11.00/18.40 Di. 04-06 11.00/18.40/20.30 Wo. 05-06 14.00/18.40THE GREAT GATSBY 3D Do. 30-05 11.00/13.35/20.15 Vr. 31-05 11.00/18.45 Za. 01-06 18.45 Zo. 02-06 20.15 Ma. 03-06 11.00/13.35/20.15 Di. 04-06 11.00/13.35/20.15 Wo. 05-06 11.00/20.15THE BIG WEDDING Do. 30-05 13.45 Ma. 03-06 13.45 Di. 04-06 13.45OLYMPUS HAS FALLEN Do. 30-05 17.45 Vr. 31-05 17.30 Za. 01-06 17.30 Zo. 02-06 17.45 Ma. 03-06 17.45 Di. 04-06 17.45 Wo. 05-06 17.45PRINSES LILLIFEE EN DE KLEINE EENHOORN Vr. 31-05 11.00/12.30 Za. 01-06 11.00/12.30 Zo. 02-06 11.00/12.30 Wo. 05-06 11.00/12.30DAGLICHT Do. 30-05 11.00 Vr. 31-05 11.00 Ma. 03-06 11.00 Di. 04-06 11.00Wo. 05-06 11.00THE CROODS 3D NL Do. 30-05 15.45 Vr. 31-05 14.15/16.15 Za. 01-06 11.00/13.45 Zo. 02-06 11.00/13.45 Ma. 03-06 15.45 Di. 04-06 15.45 Wo. 05-06 14.15/16.15YOKO NL Do. 30-05 16.00 Vr. 31-05 13.45 Za. 01-06 16.15 Zo. 02-06 16.00 Ma. 03-06 16.00 Di. 04-06 16.00 Wo. 05-06 13.45SNEAK PREVIEW Ma. 03-06 20.30BOULEVARD Wo. 05-06 20.30

3D

3D

3D

Haarden, Kachels & RookkanalenTevens uw adres voor schoorsteenvegen en schoorsteenrenovaties

Showroom Ketelaarskampweg 125222 AI | ’s-Hertogenbosch

T 073 62 35 401 F 073 69 10 755M 06 515 011 08 W www.valenteijn.eu

LEEGVERKOOPEXCEPTIONELE VERKOOP VANBANKSTELLEN, BOXSPRINGS,

MATRASSEN, STOELEN, WOON- & SLAAPKAMERMEUBELS

EN NOG VEEL MEER ...

EGGEBEEN INTERIEUR ADVISEURS STOPPEN MET MEUBELEN, SLAAPKAMERMEUBELEN EN TOE-BEHOREN MET WONING- EN PROJECTSTOFFERING GAAN WE GEWOON DOOR!

BIJNA GRATIS!ALLES MOET ERUIT

ALLÉÉN BIJ INLEVERING VAN DEZE COUPON

2.132 ARTIKELEN NU MET

KORTING TOT WEL 83%EETKAMERSTOEL BELLA NOVADEGELIJKE EETKAMERSTOEL, BEKLEED MET IJZER-

STERK PU-LEDER. VERKRIJGBAAR IN ZWART ENDONKER BRUIN, MET OF ZONDER CONTRASTIKSEL

NORMALE WINKELPRIJS 149,- PER STUK

119.-NUSLECHTS

IEDERE2e

STOELGRATIS!GELDT ALLEEN VOOR BELLA NOVA STOEL

VAN DER LOOSTRAAT 14 TE VEENGEOPEND VAN DINSDAG TM VRIJDAG VAN 10.00 - 17.00 UUR ZATERDAG TOT 16.OO UUR

EGGEBEEN INTERIEURADVISSEURS VIND U AAN DE

ALLÉÉN BIJ INLEVERING VAN DEZE COUPON

HOOFDKUSSEN PRESTIGENON ALLERGEEN HOOFDKUSSEN

AFMETING 60X70CMGEVULD MET POLY-VLOKKEN

NORMALE WINKELPRIJS 19,95 PER STUK

NU2 STUKSVOOR SLECHTS(NORMAAL DUS € 39.90) 4EURO

MAXIMAAL4 STUKS PER KLANT

voor alles geldt op is op

POCKET KOUDSCHUIM MATRASFORMIDABEL COMFORT, AANPASSEND

VERMOGEN, 300 VEREN PM2, 2-ZIJDIG AFGEDEKT MET 3CM OPEN

CELLIGE KOUDSCHUIM1 PERSOONS, 70-80-90X200CM

NORMALE WINKELPRIJS € 498,- NU 124.-4-DELIGE WOONKAMERSET

MASSIEVE EN DEGELIJKE WOONKAMERSETBESTAANDE UIT ROYALE EETKAMERTAFEL, SALON- EN HOEKTAFEL EN BIJPASSENDE

PLASMA TV-MEUBELVERKRIJGBAAR IN 2 KLEUREN

NORMALE WINKELPRIJS € 2.254,- NU 795.-2 PERS. BOXSPRING SET

BESTAANDE UIT VICTOR HOOFDBORDMEEGESTOFFEERDE HOTELMATRAS(SEN)

EN BIJPASSENDE TOPDEK MATRASVERKRIJGBAAR OP 120-

140-160 EN 180X200CMNORMALE WINKELPRIJS € 1.195,- NU 396.-

RELAX BANKSTEL 3-2BANKSTEL IN 3-2 COMBINATIE

COMPLEET MET ELEKTRISCH VERSTELBARERELAXDELEN, BEKLEED MET 6MM DIK

HOOGWAARDIG RUNDSLEDERFANTASTISCH ZITCOMFORT

NORMALE WINKELPRIJS € 3.995,- NU 1697.-ELECTRO BOXSPRING SET

MODIEUZE ELEKTRISCH VERSTELBAREBOXSPRINGSET INCLUSIEF HOOFDBORD

POCKET KOUDSCHUIM MATRASSENGESTOFFEERDE MATRAS REMMEN

EN BIJPASSENDE SPLIT TOPDEK MATRASNORMALE WINKELPRIJS € 3.395,- NU1698.-

6-DELIGE WOONKAMERSETMODERNE EN STRAKKE WOONKAMERSET

BESTAANDE UIT ROYALE EETKAMER- EN SALONTAFEL, BOEKEN- EN VITRINEKASTRUIME DRESSOIR EN BIJPASSENDE

PLASMA TV-MEUBELNORMALE WINKELPRIJS € 3.995,- NU 1699.-

MAGAZIJNLEEGVERKOOP

TOT

KORTING

VRIJDAG 31 MEI & ZATERDAG 1 JUNI

VERKOOP VAN OVERJARIGE EN B-KEUS

Piet Versteegt

80%

Homburg 38 - Beesd

van 10.00 - 17.00 uur

TUINMEUBELEN

T.k. kloofhamer + 2 beitelshout €10,-; disselslot €7,50;Suske en Wiskes €0,75 p.s.;genie embl. €5,- + handb. 3st €5,-; barokfauteuil leer€85,-; ant. kwikthermomtr€25,-. Tel. 06-22360589.

T.k. zonnescherm rood3.90cm B €75,-; kanon v. ker-senboomgaard €35,-; box inhgt verstelb. €20,-; fruitkruiwgn (4 kisten) €60,-; ktv60cm €35,-; trap skelter €50,-; jngsfiets 22x1.95 €50,-. Tel.0418-662143.

T.k. ant. groen handwerk-kastje op ptn m. bew. rand48x35cm, H35cm (zndr ptn);3 ant. Drentse knopst m. rie-ten zitting. Tel. 0345-611214.

T.k. westernzadel synth. m.suede zitvlak en schapen-vacht sjabrak, bi-kant m. sin-gel en stijgbeugel zwartcompl. €125,-. Tel. 06-45209301.

T.k. nw laptoptas €5,-; kndfietszitje z.g.a.n. €10,-; dvdspeler €10,-; jamo sw3 sub-woofer €10,-; supp. 8 filmviewer €10,-; 2 boxen 100wsony €15,-. Tel. 06-47157124.

T.k. Kettler serveerwgn m.wln wit + flessenrek €12,50;Tristar elek. barbecuez.g.a.n. €12,50; vuurkorf opstand. €10,-. Tel. 0183-401258.

T.k. rolstoel zndr voetenst,nwe bndn, bui- en bi €45,-;fietsstoeltje voorop m.scherm €10,- Tel. 0418-513224.

T.k. 15 lantaarn palen 7mL€25,- p.s.; vogelnet zw25x40m €125,-; bascule€25,-. Tel. 0418-661616.

T.k. caravan Beyerlandbj.1997, 390 sprinter incl. Do-rema voort./luifel/zijwandenen erker, l.beuken int. event.m. invent. vr.pr. €2950,-. Tel.06-50670817.

T.k. fietspomp + rep.spullen€5,-; 5 dln de bezetting €5,-;kwik thermometer op staan-der €27,50; metaal klokjeoud €25,-. Tel. 06-22360589.

T.k. gevr. zilveren gld. enrijksd. v. Juliana, oud bank-papier, speldjes, bijbeltjes m.slotje, pillendoosjes zilver,vingerhoedjes en ook oudemunten en kapotte sieraden.Tel. 0345-615800.

T.k. Caravan. Hobby Excel-lent Easy, bj 2003. 4 Pers.Treinzit. Incl. luifel en apartevoortent met nog een luifel.Div. extra´s w.o. fietsenrek,boiler, heki dakluik, extrastopcontact buitenkant etc.Ideale gezinscaravan. Vrpr.€ 6.750 Tel. 06 235 62 984.

T.k. cyclomaaier Niemeyer167 br - bandensleep - PZstrela; Mercedes benz 250dsl 1986, bel. vrij i.g.s. Tel.06-29534064.

Page 27: 22 Editie Bommelerwaard 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.REGIO-VOETBAL.NLVOLG ONS BEKIJK ONSWoensdag 29 mei 2013

27sport

Gymvereniging DIO uit Gameren hield zaterdag de clubkam-pioenschappen.

De clubkampioen bij de meisjes is Me-lanie van Eck. Bij de jongens mag Yvar

van Brakel zich een jaar lang kampi-oen noemen.

De uitslagen zijn als volgt: meisjes groep 3 - niveau A/B: 1e prijs Iza-

belle van Wijk, 2e prijs Cathelijne van He-mert, 3e prijs Anne Marit Jonkers meisjes groep 4 - niveau B/C: 1e prijs Lotte van ‘t Zelfde, 2e prijs Eline Soer, 3e prijs Britt Ruijmschoot meisjes groep 4 - niveau C: 1e prijs Ilse van Heel, 2e prijs Fleur Nijhoff

jongens - niveau B: 1e prijs Yentl Baijense jongens - niveau C/D: 1e prijs Yvar van Brakel, 2e prijs Jordy de Haas meisjes groep 5 - niveau B/C: 1e prijs Ja-nienke van Honk, 2e prijs Selina van de Werken, 3e prijs Wilma Jonkers meisjes groep 6 - niveau D: 1e prijs Rian van Tuijl meisjes groep 7 - niveau B/C: 1e prijs Jes-sica Meerkerk, 2e prijs Lisa van Steenbergen meisjes groep 8/middelbare school - ni-veau C: 1e prijs Melissa de Haas

meisjes groep 8/middelbare school - ni-veau D/E: 1e prijs Melanie van Eck, 2e prijs Noëlle Janssen.

Melanie en Yvar clubkampioenen

Uitslag loterij vv Hurwenen

De trekking van de lote-rij van voetbalvereniging Hurwenen heeft de volgende winnaars opgele-verd: 1e prijs Marco Kuppeveld (0141)2e prijs Janneke v Doorn (1793)3e prijs A Canzano (1787)4e prijs Ans van Doesburg (0144)5e prijs B Schungel (424)6e prijs Gevado (694)7e prijs Isa en Thomas (1056)8e prijs Henk Kamerbeek9e prijs lotnummer 2056

Stan Kraai wint Rabo Jeugd Open

Stan Kraai heeft zondag het Rabo Jeugd Open golftoernooi ge-wonnen op De Dorpswaard te Kerk-driel. Het toernooi is bedoeld voor spelers met een handicap onder de 15. Kraai sloeg met drie birdies en een eagle op hole 10 toe met 72 slagen, een slag onder de par van de baan. Ju-dith van der Voort werd eerste bij de dames met een score van 76.In totaal namen dit jaar 86 jeugdige spelers, van achttien golfclubs uit Ne-derland, deel aan het toernooi.

GTV-turnsters naar districtsfi nale

Zater-dag vond het regiokampioenschap voor turnsters in de vijfde divisie plaats in Amersfoort. Voor GTV Am-merzoden hadden zich Pleun Pierik, Jenske van Berkel, Lisette van Zeelst en Cindy de Weert via voorrondes ge-plaatst. Pleun turnde een sterke wedstrijd, ze werd uiteindelijk elfde wat haar een plaats op levert in de district fi nale te Amsterdam. Cindy wist een vijfde plaats te bemachtigen en mag ook naar de districtsfi nale. Ook Lisette turnde een stabiele wedstrijd, maar zij viel tijdens de balkoefening. Dat gold ook voor Jenske.

Golfclinic voor kampioenen

De C1 van voetbalclub Nivo Sparta heeft zaterdag een golfcli-nic gevolgd op De Dorpswaard in Kerkdriel. Een extra beloning omdat het team kampioen is geworden. Het initiatief is gesponsord door ikzoek-uwhuis.nl/Mariet Kamphuis.

Donna ging naar huis met het mooist haalbare, een droom, een gouden plak. Een fantastische prestatie voor zowel de turnster als trainsters Chantal Brands en Femke Rooijens. Hamari-thi schrijft hiermee geschiedenis.

Blijven staan op balkDonna van Wijgerden (instap natio-naal 2) begon de ochtend op het on-derdeel balk als tweede turnster. Het inturnen ging niet zo soepel en de zenuwen waren aanwezig. Afge-sproken was om vooral te letten op de taak (‘wat moet ik doen en hoe ga ik dit doen’). Deze manier van coa-chen werkt bij Donna goed. Het op-heffen ging prima. De loopsprong en radslag turnde zij ook goed. Haar eigen doel was om te blijven staan op de balk. Dit lukte haar. Dit le-verde 13,267 punten op (5,4 D score) en zesde op dit toestel.

VloerHet volgende toestel was vloer, een prachtige oefening. De loopspron-gen waren 180 graden, de loopover-slag-overslag ging een stuk beter. Zij kreeg hiervoor 14,400 punten en was daarmee de beste deelneemster op dit toestel. Na twee toestellen stond Donna op een zesde plaats in de allround finale.Na de vloer was sprong aan de beurt. Haar overslag op sprong ging goed. Het was goed zichtbaar dat de ar-men mooi gestrekt waren. Ook was haar afkaats een stuk beter dan voorgaande wedstrijden. De strek-salto ging prima en ze landde dan ook keurig in squathouding. Een derde plaats op dit toestel en 12,700 was de gemiddelde score. Na drie onderdelen stond Donna op een eerste plaats met 0,8 punten ver-schil van nummer 2.

Gemengde gevoelensOver haar rekoefening hadden de turnster en haar trainsters ge-mengde gevoelens. Vooral het be-gin; de kurbetbewegingen waren niet top uitgevoerd en Donna startte al voordat trainster Femke haar los liet. Haar kip en buikdraai gingen

daarentegen goed en ze turnde mooi door. De laatste vijf zwaaitjes waren met veel perfectie uitgevoerd. Dit goede herstel leidde tot een eer-ste plaats op dit toestel, zo zag de Hamarithi-delegatie toen de score op het bord kwam: 13,250. Dat Donna en haar achterban blij wa-ren, spreekt vanzelf. Donna behaalde een totaalscore van 53,617 punten en kreeg het goud omgehangen. Een geweldige prestatie in een lustrumjaar van de club: Hamarithi bestaat dit jaar 35 jaar. Het is de eerste keer in de ge-schiedenis van de sportvereniging dat een lid zo’n hoge klassering wist te halen. Toestelfinales: rekstokZondag waren de toestelfinales. Donna was ingedeeld op rekstok. Vanaf het begin af aan was de jury erg streng en hadden de juryleden veel tijd nodig om de scores te bere-kenen. Donna turnde een prima rekoefening met als één van de wei-nige meisjes een kip in haar oefe-ning. Dit leverde een plusje op. De kurbets waren prima uitgevoerd en ook haar zwaaitjes met kip en buik-draai. Donna werd tweede in de rek-finale met 12,400. Het is erg bijzonder dat Donna tweede van Nederland op de rekstok werd. Hamarithi heeft namelijk pas sinds enkele weken de beschikking over een rekstok in de sportzaal. Sa-men met trainster Femke Rooijens is Donna wel veel op andere locaties wezen trainen.

SponsorsHet niveau van Hamarithi stijgt de laatste jaren flink en Hamarithi staat regelmatig op het landelijke podium. De club hoopt daarom nieuwe sponsors binnen te slepen, die bijvoorbeeld tassen willen spon-soren, een logo op het huidige trai-ningspak willen plaatsen of een link voor op de website. Belangstellen-den kunnen het contactformulier invullen op de website of bel met Jan Vos: 06-0620554.

q WWW.HAMARITHI.NL

Hoogste klassering ooit voor Aalster vereniging

Donna Nederlands turnkampioenDonna van Wijgerden van sportvereniging Hamarithi heeft een spectaculaire prestatie geleverd: ze greep goud bij het NK turnen (instap nationaal 2).

Bridgeclub huldigt kampioenen Na een seizoen vol sportieve strijd heeft de Zaltbommelse Bridge

Club ZBC op de slotavond van de competitie de kampioenen gehuldigd. In de A-lijn waren Heike van Emmerik en Henri Sonnenschein de besten, zij zijn ook de al-gemene clubkampioen. In de B-lijn werden Jeanette Vavier en Maarten van der Kraan gehuldigd. Slemkampioen werd het paar Toke van de Kolk en Nel de Pauw.ZBC heeft het afgelopen seizoen ook bridgecursussen gegeven en hoopt dat de cursisten lid blijven, zodat er in september een C-lijn bij kan komen.Op dit moment heeft de club 89 leden. Belangstellenden kunnen contact opne-men via e-mail: [email protected]. Kennismaken kan ook tijdens de Zomer-bridge, elke donderdagavond vanaf 30 mei t/m 29 augustus om 20.00 uur in zalen-centrum Gambora te Gameren.

Kampioenschappen lange baan (deel 2)

Het afgelopen weekend werd het tweede deel van de Gelderse kampioenschappen lange baan gezwommen. Wederom werd er goed gepresteerd door de zwemmers van ZV Kerkdriel en ZV Zaltbommel. Bram van Gent werd tweede op de 100m school en op de 200m wissel, Willem Frowein werd eerste op de 100m vlinder en Joop Tuppe werd eer-ste op de 100m vlinder en derde op de 200m wissel. Bram en Willem zwom-men vier limieten voor het NJK, Kim-berley Gerritsen zelfs vijf.

Tim van Wijk wint bij WTC Maaswaal

Het was woensdag koud en winderig, maar slechts weinig wiel-renners lieten het afweten bij WTC Maaswaal. Bij de categorie A werd het een rustige doch snelle rit, met af en toe een aanval, welke steeds teniet werd gedaan. Totdat Tim van Wijk drie rondes voor het einde demar-reerde. Wim van Tuijl probeerde het gat te dichten, maar zonder succes. Van Wijk won afgetekend. Erik Satter staat eerste in het klassement. In de B-klasse blijft het spannend. Jan Arie Scherff won de massasprint.

Page 28: 22 Editie Bommelerwaard 2013

Vraag in de winkel naar de voorwaarden

De Akker 24 Vlijmentelefoon: 073-5130267

OPEN: ma t/m do 9.00-18.00u.

vr 9.00-21.00u. za 9.00-17.00u.

PGRATIS

VOOR DEZAAKW W W . V E R B R U G G E N S L A A P K A M E R S V L I J M E N . N L

slaapkamersmatrassenbedtextiel

WAKKER WORDEN! VERBRUGGEN SLAAPKAMERS VLIJMEN

1500 M2 SLAAPVOORDEEL

Prijzen bij 197 cm hoogte:150 cm van 493,- voor 349,-180 cm van 568,- voor 409,-201 cm van 658,- voor 469,-225 cm van 734- voor 529,-250 cm van 809,- voor 589,-Ook leverbaar in de maten 280, 300, 320 en 350 cm breed en 223 en 235 cm hoog. In 7 actuele kleuren leverbaar

meerprijs voor de spiegeldeur en kranslijst, exclusief accessoires

Schuifdeurkast Hamburg

349,-van 493,-

VEEL SENIOREN VOORDEEL!deelbare bedden, senioren ledikanten, nachtkastjes en matrassen

Nu bij aankoop van senioren ledikant met nachtkast en matras…..

…..een elektrisch verstelbare lattenbodem GRATIS!!!!

99,-

129,95

99,-van 149,-

van 135,-

van 195,-

DEKBED PRESTON BRONZE SYNTHETISCH4-SEIZOENEN

140/200 van € 135,- voor € 89,- 140/220 van € 149,- voor € 99,- 200/200 van € 179,- voor € 119,- 240/200 van € 209,- voor € 139,- 240/220 van € 225,- voor € 149,-

DEKBED PRESTON BRONZE WOL / 4-SEIZOENEN

140/200 van € 149,- voor € 99,- 140/220 van € 195,- voor € 129,- 200/200 van € 239,- voor € 159,- 200/220 van € 259,- voor € 179,- 240/200 van € 299,- voor € 199,- 240/220 van € 329,- voor € 219,-

DEKBED KATOEN 4-SEIZOENEN

140/200 van € 135,- voor € 99,- 140/220 van € 152,- voor € 129,- 200/200 van € 180,- voor € 159,- 200/220 van € 195,- voor € 169,-240/200 van € 217,- voor € 199,- 240/220 van € 245,- voor € 219,-

DEKBED PRESTON SILVER DONS / 4-SEIZOENEN

140/200 van € 195,- voor € 129,95 140/220 van € 239,- voor € 159,95 200/200 van € 279,- voor € 249,95 240/200 van € 400,- voor € 269,95 240/220 van € 450,- voor € 299,95

89,-van 135,-

MODEL 4500 met elektrisch verstelbare boxspring 160/200 cm voor € 1695,- 180/200 cm voor € 1795,- ook in 210 en 220 cm leverbaar

MODEL 4600 met elektrisch verstelbare boxspring met pull-back systeem 160/200 cm voor € 1995,- 180/200 cm voor € 2095,- ook in 210 en 220 cm leverbaar

desi

gn:

yppm

edia

.nl

Prijzen bij 200 cm hoogte vanaf:

113 cm van 675,- voor 473,-150 cm van 822,- voor 576,-188 cm van 830,- voor 581,-200 cm van 851,- voor 596,-225 cm van 885- voor 620,-249 cm van 1074,- voor 752,-

Schuifdeurkast Sinfonie

473,-van 675,-

Ook leverbaar in de maten : 167,280,298,336,373,400cm breed en 222 en 240cm hoog. In 8 actuele kleuren lever-baar. Meerprijs voor spiegel en glaskleuren.

Verbruggen

GRATIS bedombouw + hoofdbord uitde Prestige Bedcollectie t.w.v. € 1298,-*

Bij aankoop van 2 TEMPUR matrassen en 2 elektrisch verstelbare bedbodems krijgt u de bedombouw met hoofdbord cadeau!

Page 29: 22 Editie Bommelerwaard 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.REGIO-VOETBAL.NLVOLG ONS BEKIJK ONSWoensdag 29 mei 2013

29sport

Jan van Arckel E3

Roda Boys 2

Jan van Arckel F1

Brian van Eeuwijk

Het verhaal: Dit team bestaat uit kanjers. Zo onderbrak Thijmen Nettenbreijers zijn vakantie om de kampioenswedstrijd tegen Sparta’30 mee te spelen. Die eindigde in 1-9. Een andere kanjer is Mats Pierik, die dit seizoen zijn scheenbeen brak, maar elke wedstrijd trouw meeging als supporter.

Het verhaal: Roda Boys 2 is kampioen geworden in de tweede klasse. Er was een beslissingwedstrijd nodig tegen Achilles Veen 2., want deze teams eindigden gelijk in de competitie. Deze werd na verlen-ging met 3-2 gewonnen door Roda Boys.

Het verhaal: Om kampioen te worden, moest het team de uitwedstrijd tegen Heerewaarden winnen. Beide ploegen speelden goed, maar Jan van Arckel trok aan het langste eind: 1-6. Hiermee eindigde Jan van Arckel op een gedeelde eerste plaats met Brakel.

Het verhaal: Brian van Eeuwijk wist in het Pinksterweekend voor de derde achtereen volgende keer de titel Nederlands Kampioen Fietscross NFF te behalen. Sabine Zwart, clubgenote bij FCC Ammersoyen, werd in haar categorie derde, Maureen Struijk en Anja Jacobs allebei tweede.

KAMPIOENEN

Gym- en turnvereni-ging Ammerzoden bestaat eind deze maand 25 jaar. Dat wordt gevierd op zaterdag 1 juni met een grote jubile-umshow. De voorstelling is uitver-kocht.

Een kwart eeuw geleden waren enkele dames een dagje uit met de plaatse-lijke damesgym. Het leek hen een su-peridee om ook voor hun kinderen een gymclub te hebben in Ammerzo-den. Dat was niet zomaar voor elkaar. Er moesten leden worden geworven, bestuursleden gezocht, een notaris ge-consulteerd. Over het ledenaantal hoefden de initi-atiefnemers zich geen zorgen te ma-ken, GTV Ammerzoden begon met 120 leden. Op woensdagmiddag kon-den alle groepen in de sporthal te-recht, vanaf groep 1 tot en met de mid-delbare school.Door de jaren heen groeide de club, niet altijd qua ledenaantal, maar het

werd een gerenommeerde club in Am-merzoden en omgeving. Belangrijk bleef en blijft dat plezier in bewegen voorop staat.Op dit moment zijn leden en begelei-ders twaalf uur in de week in de sport-hal te vinden.

Raya en de dromenvangerNu de jubileumshow nadert, stijgt de spanning. De leden zijn druk aan het oefenen. Eén van de bestuursleden heeft een verhaal geschreven: Raya en de dromenvanger. Door dit verhaal heen komen alle leden tweemaal aan bod met een spetterende uitvoering.Ook veel ouders hebben het er druk mee. Zij zorgen voor de kleding en hebben zich beschikbaar gesteld voor hulp om de gymzaal tot een fantas-tisch decor om te bouwen.Als er toch nog mensen zijn die een handje willen helpen dan mogen ze zich te allen tijde melden bij een van de bestuursleden.

GTV Ammerzoden houdt grote jubileumshow

Al Amal voetbalt voor goed doel Marokkaanse vereniging Al Amal heeft zondag 19 mei het jaarlijkse

voetbaltoernooi gehouden op het complex van Nivo-Sparta in Zaltbommel. Het toernooi staat in het teken van het ophalen van geld voor een later te bepalen goed doel. Daarnaast willen de initiatiefnemers, Al Amal-leden Said Kaaouass en Aziz Rahou, een positief geluid laten horen om tegenwicht te bieden aan het nega-tieve imago dat de Marokkaanse gemeenschap in Zaltbommel heeft. Ook vinden zij het belangrijk dat mensen uit verschillende bevolkingsgroepen elkaar ontmoe-ten via sport. Het toernooi was vooral op jongeren gericht. De initiatiefnemers kijken terug op een zeer succesvolle dag.

Broers Van Ooijen terug naar Asperen

Jan en Rob van Ooijen spe-len komend seizoen bij vv Asperen. Daarmee keren ze terug bij de club waar ze twee seizoenen geleden ver-trokken. Keeper Jan en verdediger Rob waagden na enkele jaren Asperen de stap hogerop. Bij hoofdklasser Nivo Sparta kwamen beide spelers weinig aan voetballen toe. Bij WNC was Jan van Ooijen in de 2e klasse dit seizoen veelal basisspeler. Rob van Ooijen stond in de helft van de duels aan de aftrap.

Sport voor vrouwen Vrouwen die ‘gezond en

sportief willen bewegen’ kunnen op maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur (vrouwen tot 45 jaar) terecht in de gym-zaal van brede school De Waluwe, Prins Clausstraat 2. Vrouwen vanaf 45 jaar zijn elke donderdagochtend van 9.30 tot 10.30 uur welkom. Bevoegd docent Tru-die v.d. Berg begeleidt de groepen. Met vragen kunnen geïnteresseerden terecht bij Joke Verkuijlen (0418-512656, [email protected]) of Jacomien de Bruin: 0418-634231 of [email protected].

Golfmiddag KBO Op dinsdag 18 juni om

13.30 uur organiseert KBO Maasdriel in samenwerking met golfclub De Dorpswaard zowel een golfclinic voor beginners als een golftoernooi voor ge-vorderden. De clinic begint met een korte demonstratie en daarna de ver-schillende slagen van de golfsport. De kosten bedragen 18,00 euro inclusief materiaal en consumpties. Deelne-mers aan het golftoernooi betalen 10,00 per persoon inclusief consump-ties. Zij moeten in het bezit zijn van een baanbewijs of GVB. Opgeven voor een van de activiteiten kan tot 10 juni bij Johan Laheij via [email protected]; betalen via de rekening van de KBO.

Marathonschaatsen Robert Bovenhuis

rijdt volgend jaar marathons voor Team Brabant. Met de komst van Bo-venhuis is Team Corendon compleet. De 25-jarige rijder komt over van BAM en gaat zich bij de ploeg van coaches Jan van Veen en Renate Groenewold richten op de vijf en tien kilometer.

Page 30: 22 Editie Bommelerwaard 2013

Monteur Algemeen Onderhoud

De functie

Als Monteur Algemeen Onderhoud ben je verantwoordelijk voor het onderhoud aan onze gebouwen, terrei-nen, energievooziening, waterbehandeling en transport. Daarnaast assisteer je bij grote ombouwen. Verder analyseer je storingen aan het mechanische, pneumatische en hydraulisch deel van de niet productie-machines en los je deze op.

Als Monteur Algemeen Onderhoud ben je één week in de 5 weken geconsigneerd. Dit betekent dat je om de vijf weken gedurende een week 24 uur stand by moet staan om storingen op te lossen.

Wij vragen

Je hebt minimaal een technische opleiding op MBO niveau 3. (bij voorkeur richting werktuigbouwkunde). Daarnaast heb je minimaal 2 jaar werkervaring als monteur. Je bent resultaat- en oplossingsgericht en bezit een pro-actieve en leergierige instelling. Bovendien ben je een echte teamplayer die veel waarde hecht aan persoonlijke ontwikkeling. Vanwege de consignatiedienst ben je woonachtig in de omgeving van Leerdam.

Wij bieden

Een verantwoordelijke functie met een prettige informele werksfeer en goede primaire/secundaire arbeids-voorwaarden, zoals een uitstekende consignatieregeling en een 13e maand.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Linda Bakker (P&O adviseur) tel.nr. 0345-671655. Je sollicitatiebrief kan je samen met je curriculum vitae sturen naar: Royal Leerdam, afdeling P&O, Postbus 8, 4140 AA Leerdam óf per e-mail naar: [email protected].

Page 31: 22 Editie Bommelerwaard 2013

WOON JOURNAAL

ZALTBOMMEL - De gemeente Zaltbommel en

Woonlinie werken op allerlei manieren aan de

leefbaarheid in De Vergt. De wijk is negatief

bekend vanwege overlast door jongeren, maar met

veel inzet van gemeente, woningbouwvereniging

en vooral de inwoners wordt dat beeld langzaam

maar zeker omgedraaid. Door goed na te denken

over nieuwbouw krijgt De Vergt weer een aanzien

van allure en wordt de bevolkingsopbouw meer

gemengd.

Eén van de manieren om de bewoners en vrijwilligers

bij de wijk te betrekken en onderlinge verbondenheid

te vergroten is het uitgeven van een nieuwsbrief.

Mensen in De Vergt en andere belangstellenden

kunnen zich erop abonneren en krijgen het nieuws

over activiteiten en ontwikkelingen in de wijk dan in

hun digitale brievenbus. De meest recente versie, die

half mei verscheen, is eenmalig op papier uitgebracht

en huis aan huis verspreid door medewerkers van

de gemeente en Woonlinie. In deze speciale uitgave

van de nieuwsbrief  staat onder meer welk cijfer

de bewoners aan Zaltbommel geven, nieuws over

de oprichting van een wijkraad, de komst van een

elektrische laadzuil bij winkelcentrum Portage en wie

aanspraakpunten zijn voor vragen en opmerkingen

over jongeren, openbaar groen, veiligheid en

wonen.

Sloop en nieuwbouw

Eén van de artikelen gaat over de verschillende

woningtypes in De Vergt. Woonlinie en de gemeente

schrijven: “De afgelopen jaren is het straatbeeld

in De Vergt nogal veranderd; oude woningen zijn

gesloopt en nieuwe zijn hiervoor terug gebouwd.

Een aantal woningen is speciaal gebouwd voor

mensen van 55 jaar of ouder, die in meer of mindere

mate behoefte hebben aan zorg. De bewoners

wonen zelfstandig, maar de zorgaanbieder is altijd

in de buurt.

Er zijn 51 woonzorgappartementen in het complex

Nije Hof, dat sinds februari 2011 bewoond

is. In februari van dit jaar zijn nog eens 43

woonzorgwoningen in ‘t Schootsveld opgeleverd.

Het appartementencomplex Portage (2012) is niet

voor een bepaalde leeftijdsgroep gebouwd, maar is

door de gelijkvloerse indeling, de liften en de ligging

boven het winkelcentrum uitermate geschikt voor

mensen die kleiner willen wonen en het onderhoud

aan hun huis of tuin niet meer zien zitten.”

Jongeren

En verder: “Door deze veelheid aan

nieuwbouwwoningen is er minder animo voor

andere huizen die voor bewoners van 55 en

ouder bedoeld zijn. Een voorbeeld hiervan zijn de

huurwoningen in de Aakstraat. Deze woningen

zijn wat ouder en bieden minder faciliteiten

dan nieuwbouwappartementen. Voor ouderen

daarom misschien minder populair, maar voor

andere doelgroepen zeker niet. Iedereen kan

daarom op deze huizen reageren, via de website

www.wonenbommelerwaard.nl. Het blijkt dat de

woningen in de Aakstraat vooral bij wat jongere

woningzoekenden erg in trek zijn.”

Voor starters op de woningmarkt, ook meestal

jongeren, is Woonlinie in De Vergt twaalf

starterswoningen aan het bouwen. Een succesvol

project, dat binnen de kortste keren verkocht was.

Ook de voorbereidingen voor de bouw verliepen

voorspoedig, waardoor nog geen half jaar na start

verkoop de bouw heeft kunnen starten.

In De Vergt wordt veel geïnvesteerd

Grens Nationale Hypotheek Garantie (NHG) per

1 juli omlaag

Tot 1 juli 2013 blijft u in aanmerking komen

voor een hypotheek met NHG, na 1 juli wordt

de NHG-grens naar beneden bijgesteld. Tot 1

juli 2013 komt u nog in aanmerking voor een

NHG-hypotheek als uw hypotheekbedrag onder

de 320.000 euro blijft. Na 1 juli 2013 gaat het

hypotheekbedrag omlaag naar 290.000 euro.

Eventueel met wat eigen inbreng is het nu

aantrekkelijker om een woning in de prijsklasse

van de 300.000 tot 350.000 euro te kopen dan

na 1 juli.

Bij gedwongen verkoop (executie) garandeert

de NHG de restschulden. Naast het voordeel bij

gedwongen verkoop, kunt u bij een hypotheek

met NHG ook een rentevoordeel krijgen dat

op kan lopen tot 0,6 procent. Met een NHG-

hypotheek kunt u maandelijks veel geld besparen

Bij de NHG-grens wordt rekening gehouden met

het hypotheekbedrag, inclusief notariskosten en

overdrachtbelasting. Dus niet met de koopsom

van het huis.

Op de eerste zomeravond van dit jaar organiseert

Huislijn.nl de Zomer Open Huizen Avond.

De Zomer Open Huizen Avond is iets extra’s dat

we onze klanten kunnen aanbieden.

Het heeft als groot voordeel dat het voor de

huiseigenaar minder impact heeft dan een hele

zaterdag. We nodigen u uit voor een vrijblijvende

bezichtiging van de te koop staande woningen.

Bekijk ons aanbod op

www.gerardvosmakelaardij.nl

Met vriendelijke groet,

Gerard Vos

IDEAAL-PLAATJE?

Frank en Fija en hun grote gezin hebben jarenlang

met veel plezier aan de Kazemat in Zaltbommel

gewoond. Met het prachtige park ‘De Esplanada’

voor de deur was het dagelijks genieten. De

kinderen konden er heerlijk voetballen en

spelen, de kinderboerderij zorgt er ook voor

vertier. Diverse scholen zijn op loopafstand te

vinden, de twee basisscholen zijn zelfs via het

park bereikbaar. Veilig en vertrouwd op pad!

Ook de middelbare school is met 2 minuten

fietsen bereikbaar, kortom het huis is een ideale

uitvalsbasis voor een gezin.

De woning biedt ook alles wat je je kan wensen.

Een inpandige garage, door buurtbewoners soms

ook omgetoverd in een extra werkkamer, een

luxe keuken aan de voorzijde en een tuingerichte

woonkamer aan de achterzijde. Hier ligt een

prachtige, nieuwe eiken-laminaat-vloer in, nét als

boven. De woonkamer telt samen met de keuken

ca. 40 m2.

Op de eerste verdieping liggen 3 slaapkamers

en een zeer royale en uitgebreide badkamer (16

m2): dubbele wastafel, aparte douche, hoekbad

met whirlpool én sauna. Op de tweede etage

liggen nog twee slaapkamers en een zonnig

dakterras aan de achterzijde. Verder is hier een

aparte ruimte voor de CV-ketel en de witgoed-

aansluitingen.

Aan de achterzijde van de woning ligt een

heerlijke tuin, zonnig en lekker breed. Natuurlijk

is er ook een achterom. Het huis (vraagprijs

€ 325.000,= ) is in 1996 gebouwd en heeft een

inhoud van 545 m3! Wie droomt er niet van een

dergelijk en degelijk huis?

IS HET EEN IDEAAL-PLAATJE? NEE!!!Er ontbreekt namelijk nog iets aan deze woning.

Hoe kom je immers snel met je hele gezin bij

oma in Zwolle? Wat doe je als de kinderen nog

te kleine beentjes hebben voor een fietsvakantie?

Hoe breng je die karre-vrachten boodschappen handig

tot voor je eigen garage?

Als oplossing voor deze zaken biedt de eigenaar u bij

deze een nieuwe Toyota-naar-keuze aan met een

waarde van € 20.000,=!! Het huis is al helemaal af en

instapklaar, maar voor de auto heeft u nog alle inspraak:

kleur, type en aantal zitplaatsen. Een voorbeeld staat bij

deze tekst afgedrukt.

Komt u eens kijken? Dan laten wij u graag de woning

zien en we kunnen het vervolgens nog hebben over uw

nieuwe auto!

Van Kessel en Smit makelaardij

0418-680 300

WWW.VANKESSELSMIT.NL

De BinnenVergt is een voorbeeld van een project met allerlei woningtypen door elkaar. Archieffoto: Levin den Boer

Page 32: 22 Editie Bommelerwaard 2013

WOON JOURNAAL

WESTENDORPDE WALUWE FASE II

INSCHRIJFPROCEDURE LOOPT TOT

Betaalbaar ruim wonen, dat kan in Westendorp.

RUIM 100 M24-KAMERS€ 164.950,-

MEER INFORMATIE:OP DE HOOGTE BLIJVEN? VOLG ONS OP:

Page 33: 22 Editie Bommelerwaard 2013

WOON JOURNAAL

Keurige hoekwoning op een royaal perceel. In 2012 zijn nieuwe kunststof kozijnen met dubbelglas aangebracht en de woning is grotendeels voorzien van rolluiken. Achter in de tuin is een ruime berging met overkapping geplaatst en naast de woning is een terras met een tuinberging aangelegd.De woonoppervlakte is ca. 100 m2, de inhoud ca. 330 m3 en een groot perceel grond van 393 m2.

Leuke 2/1 kap woning met aanbouw, garage en berging, gelegen in een rustig straatje in het dorpscentrum van Brakel.Het object is in het verleden uitgebouwd met een keuken, bijkeuken en badkamer en gelegen aan de voet van de Waaldijk en de uiterwaarden langs rivier de Waal. De woonoppervlakte is ca. 85 m2, inhoud ca. 280 m3, de garage en berging zijn samen ca. 30 m2 en het perceel is ca. 144 m2.

E.P. van Ooijenstraat 51 Aalst Koningstraat 7 Brakel

Vraagprijs € 189.000,- K.K. Vraagprijs € 156.000,- K.K.

NU STERK IN PRIJS VERLAAGD LEUKE STARTERSWONING

Burg. Posweg 805306 GG Brakel tel. 0418-677008

NVM Register Makelaar en Taxateur

Wonen-Bedrijven-Agrarisch

Vraag bij ons ook naar een voordelig hypotheekadvies

Kijk voor ons overig uitgebreidwoningaanbod in uw regio op:

www.oomenmakelaardij.nl

Meer mogelijkheden door diverse kortingen op nieuwe hypotheken

Brakel - De Haag 5, 2/1 kapwoning met garage, geheel opgeknapt en aangebouwd, instapklaar. € 267.500,- k.k.

Hedel - Hogenhofstraat 37, 2/1 kapwoning met garage en een carport op een mooie locatie. € 258.000,- k.k.

Aalst - Oranjestraat 8 vrijstaande bungalow, alles gelijkvloers en een hele mooie locatie. € 289.000,- k.k.

Hurwenen - Molenstraat 23, vrijstaande woning, geheelvernieuwd, met dubbele garage, overkapping, stallen, paardenbak, weiland en groot perceel. € 359.000,- k.k.

Brakel - Waaldijk 113, vrijstaande dijkwoning, ideaalvoor dubbele bewoning of kantoor aan huis, dubbele garage, ruime schuur en groot perceel. € 448.000,- k.k.

Aalst - Hambloksestraat 50, keurig afgewerkt vrijstaand landhuis op een hele mooie locatie. € 500.000,- k.k.

Vraag het beste hypotheekadvies aan voor de aankoop van deze woningen

VAKMANSCHAP & KENNIS

Di.-Do. 9.00 - 17.30 Vr. 9.00 - 20.30

Industrieterrein De WildemanDoornepol 1a5301 LV Zaltbommel0418 - 51 60 06

Vébé Bedrijven biedt u alle voorzieningen van een bouwbedrijf en een keukenverkooppunt onder één dak.

Openingstijden showroom:Ma. Gesloten

Za. 9.30 - 16.00 www.vebebedrijven.nl

Waterstraat 23, Zaltbommel 0418 680 [email protected]

Vraagprijs€ 429.000,- k.k.

Vraagprijs€ 275.000,- k.k.

Kerkstraat 1a, HedelMARKANT

De Wielwijck 30, HedelVAN ALLE GEMAKKEN!In de historische kern van Hedel, ligt op een markante

plek deze prima onderhouden vrijstaande woning met veranda, garage en oprit. De tuinen rondom zijn fraai aangelegd en lopen visueel over in het aan de voorzijde gelegen gemeentelijk groen met dorpsmonument. De kamer en suite, erker en houten vloer geeft een bijzon-dere sfeer in de woonkamer. De eetkeuken is luxueus van opzet met oog voor de authentieke details. De aparte eetkamer in de aanbouw is voorzien van een dubbele tuindeur en heeft een fraaie lichtinval door de prachtige roedeverdeling in de ramen en deuren. Via de trap in de statige hal komt u op de 1e verdieping met drie slaapkamers waarvan een met balkon op het Zuiden. De badkamer is voorzien van inloopdouche, 2e toilet en wastafel. Verder is er nog een zolder. In 2007 zijn er diverse zaken vernieuwd o.a. kozijnwerk, dakgoten etc. Inhoud 500 m³. Perceel 510 m². Bouwjaar 1957.

Bent u opzoek naar een woning die van alle gemakken voorzien is, dan is dit iets voor u! Op de begane grond treft u niet alleen een ruime, lichte woonkamer (40m2), een luxe keuken met inbouwapparatuur en natuurstenen blad, ber-ging, maar ook een ruime slaapkamer (19m2) en een riante badkamer voorzien van ligbad, inloopdouche en wastafel-meubel. Op de 1e verdieping liggen nog 2 slaapkamers en wel van een goed formaat (16&14 m2). Verder bevindt zich hier ook de 2e badkamer met inloopdouche, wastafelmeu-bel en 2e toilet! Verder heeft de woning een fraaie patio en een eigen carport aan de voorzijde. De woning beschikt over 9 jaar GIW garantie en is luxueus afgewerkt. Bouw-jaar 2007, in-houd 525 m3, Perceel 185 m2.

Page 34: 22 Editie Bommelerwaard 2013

WOON JOURNAAL

Ruimte, ruimte, ruimte

Aan de Heilkesakker nummer 10 in Well staat een

grote weidewoning met een stuk grond van 4.500

m2. Mensen kunnen met zo’n woning hun fantasie

de vrije loop laten. Een ‘voetbalveld’, zwembad,

moestuin, vijver, kleinvee, speelweide voor de

kinderen….Het kan er allemaal gerealiseerd worden.  

Doorgaans zijn kavels van woningen niet

buitensporig groot. Dit kavel wel!

Open huis op 8 juni a.s.

De Kernen houdt op zaterdag 8 juni a.s. een

open huis van 10 tot 13 uur voor de verkoop bij

inschrijving.

Ziet u uw kans schoon? Bieden is mogelijk vanaf

425.000 euro.

Niet eerder is een grote vrijstaande woning met een

inhoud van 650 m3, vier ruime slaapkamers, een

enorme tweede verdieping en 4.500 meter grond zo

bereikbaar geworden.

 

Informatie bij makelaar Nieuwdorp:

WWW.NIEUWDORP.NL

Heilkesakker 10 in Well – verkoop bij inschrijving

In- en verkoop onroerend goed - Professionele bemiddeling - Taxaties - Projectontwikkeling

www.weteringvastgoed.nl

VP € 349.000,- kk

WAALZICHT!!! Deze karakteristieke vrijstaande dijkwoning heeft een werkelijk prachtig zicht op de rivier de Waal! Vanuit de woonkamer kunt u urenlang genieten van het zicht op de rivier waar altijd wat te beleven is. De woning is omstreeks 1948 traditioneel gebouwd, opgetrokken in spouw, het dak is met pannen gedekt. De achterzijde van de woning is om-streeks 2001 enorm uitgebouwd, dit deel is nog casco en dient geheel naar eigen inzicht afgemaakt te worden. Woonoppervlakte circa 245 m2. Perceel 1.240 m2, inhoud circa 670 m3. Globale indeling: Hal met toilet en bordestrap naar de 1e verdieping. Woonkamer met prachtig zicht over de Waal. Keuken. Slaapkamer. Badkamer met ligbad en wastafel. Bijkeuken met witgoedaansluitingen. Aanbouw, ruimte zelf in te delen. Op de 1e verdieping in het voorhuis grenzen aan de overloop 4 slaapkamers. Aan de overloop in het achterhuis grenzen nog eens 3 slaapkamers. Onder de aanbouw vindt u een ruim souterrain, welke ook nog ingedeeld kan worden naar eigen inzicht, wel zijn hier al voorbereidingen gemaakt voor een toilet en een aparte badkamer. Bij de woning ligt een ruim perceel grond met daarop een houten garage, en een knusse beschutte tuin met overdekte veranda.

ZUILICHEM - WAALDIJK 65

haal de vakman in huis

Kerkstraat 17 Zaltbommel

06-10014994 www.woninginrichtingtotaal.nl

Woninginrichting Totaalenorme collectie vloer en raambekleding

Dé Makelaar voor Woning en Bedrijfsonroerendgoed

Bij verkoop van uw woning Voor aankoopbegeleiding van uw droomhuis Taxaties Woningen en Bedrijfsonroerendgoed

Vastgoedadvies, Verkoopstyling

Gratis Waardebepaling

U krijgt wat u vraagt en betaalt alleen voor wat u krijgt!

Makelaardij Bommelerwaard Blankensteijn 2 A 5321 GN Hedel Tel. 073- 6315680

[email protected]

www.makelaardijbommelerwaard.nl

[email protected]

Tel: 06-305 363 18

Kijk op onze website of neem vrijblijvend contact met ons op!

Tendenc ia

Voor al uw Teak, Eiken & Steigerhouten meubelen & accessoires. Ook voor maatwerk!Sterk in materiaal,afwerking en prijs! Knelfittingen - CV-buis - koper - riolering -

zink - elektra installatiemateriaal - inbouwdozen - buis - draad

Technisch Bureau O. v. ZANTEN __ERKEND ELECTRO- WATER- EN GASTECHNISCH INSTALLATEUR

Kooihoek 10 - 5306 AR Brakel - 0418-671282

Page 35: 22 Editie Bommelerwaard 2013

WOON JOURNAAL

Op woensdagavond 22 mei heeft een

participatieavond  plaatsgevonden voor het

nieuwbouwplan aan de Krangstraat in Bruchem

(locatie ‘Veldzicht’). Op deze avond heeft

WaalwaardWonen de laatste stand van zaken

rond de ontwikkeling van de locatie geschetst. En

hebben de belangstellenden hun wensen en ideeën

letterlijk op tafel kunnen schrijven. Deze inbreng

nemen de stedenbouwkundigen zoveel mogelijk

mee in de verdere ontwikkeling van het plan. 

Tijdens de inventarisatiesessie zijn belangstellenden

en omwonenden zelf aan de slag gegaan. Onder

begeleiding van gespreksleiders praatten de

deelnemers aan tafel over hun ideeën en wensen

voor de nieuwe woonbuurt. Er waren vier

thematafels. Per thematafel zijn vragen beantwoord

als: wat betekent gezellig, rustig, ruimtelijk, landelijk

& dorps voor u? Wat ziet u graag terug in de

openbare ruimte? En op welke punten mogen

de woningen op elkaar lijken of moeten ze juist

verschillen?

Resultaten

Kwaliteiten als ‘groen, dorps, en ruimte’ werden

veel door de deelnemers genoemd voor de sfeer van

de woonbuurt. Over de architectuur was men vrij

eenduidig: dorps, landelijk en traditioneel, eventueel

met een moderne twist, maar vooral niet té modern.

Verder deden de deelnemers suggesties voor het

realiseren van een veilige verkeersontsluiting van

de Krangstraat naar het plangebied. Samen met de

stedenbouwkundigen hebben de deelnemers ook

een selectie uit aansprekende architectuurbeelden

gemaakt.

Vervolg

De uitkomsten van de avond neemt Waalwaardwonen

zoveel mogelijk mee in de uitwerking van de

plannen. Het voorontwerpbestemmingsplan gaat

naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar

in procedure. Op dat moment wordt er opnieuw

een informatiebijeenkomst georganiseerd. Op

www.waalwaardwonen.nl is meer informatie te

vinden over de nieuwbouw aan de Krangstraat en

de ontwikkeling van de andere drie locaties – door

Waalwaardwonen – in de Bommelerwaard; aan de

Schoolstraat –Oost in Gameren, aan de Kapelstraat 

in Nederhemert en de Molenstraat in Bruchem.

Over het nieuwe gebied

Het nieuwbouwgebied ligt aan de rand van de

dorpskern van Bruchem. De locatie biedt ruimte

aan 30 tot 60 woningen. Waalwaardwonen

vindt het belangrijk om bewoners van Bruchem

en andere belanghebbenden te betrekken bij de

verdere ontwikkeling van de nieuwbouw aan de

Krangstraat. ‘Uw ideeën, suggesties en wensen

staan vanavond centraal’, aldus Jan van Zanten

van Woonstichting De Kernen. Waalwaardwonen

beoogt met deze aanpak een project te realiseren dat

bijdraagt aan de kwaliteit van de nieuwbouwlocatie

aan de Krangstraat en daarbij aan de toekomstige

woongenot van haar nieuwe bewoners.

Over WaalwaardWonen

De samenwerking tussen de Bank Nederlandse

Gemeenten (BNG) en De Kernen is georganiseerd

onder de noemer ‘Waalwaardwonen’. Waalwaard-

wonen ontwikkelt het steden bouwkundig

programma en zorgt dat de grond bouwrijp wordt

gemaakt. Daarna draagt Waalwaardwonen de

deelgebieden over aan ontwikkelaars en kavelkopers.

Meer informatie op www.waalwaardwonen.nl

Twitter en Facebook.

Flink aantal ideeën op tafel voor nieuwe woonbuurt in Bruchem

Reviews zijn hot. Op internet staan beoordelingen

over de meest uiteenlopende producten en diensten.

Auto’s, vakantiebestemmingen, strijkbouten,

dekbedden, kattenvoer en wijn, alles wordt besproken.

Dus ook makelaars. Er zijn verschillende websites met

makelaarsbeoordelingen, maar funda.nl is, weer eens,

de belangrijkste. Je kan er bijvoorbeeld via woonplaats

zoeken naar een makelaar en vervolgens op die

makelaarspagina de beoordelingen van (voormalige)

opdrachtgevers lezen. Bij vakantiebestemmingen

oordelen mensen graag over het eten en de

bediening. Makelaars worden meestal beoordeeld

op hun deskundigheid en bereikbaarheid. Pieter van

der Wal van Van der Wal makelaars: ‘sinds een paar

maanden kunnen opdrachtgevers na de verkoop een

beoordeling over ons schrijven. We hebben inmiddels

16 beoordelingen en een 8,7 als gemiddeld cijfer.’

Verkopers kunnen behalve een cijfer ook nog een

korte reactie geven. Er kan door de makelaars geen

voorselectie worden gemaakt, het geldt dus voor alle

verkopers of voor geen één. 

Ongeveer de helft van de makelaarskantoren hebben

deze mogelijkheid inmiddels gebruikt. Bent u benieuwd

naar de resultaten? Kijk dan eens op funda.nl en ga

naar het tabblad NVM makelaars, via plaats/postcode

of makelaarsnaam kunt u dan een selectie maken. Op

de individuele kantoorpagina’s treft u de resultaten.

Page 36: 22 Editie Bommelerwaard 2013

WOUDRICHEMB. vd Lelystraat 16atel. 0183 30 70 40

WIJK EN AALBURGBergstraat 49tel. 0416 69 69 66

SPRANG-CAPELLERaadhuisplein 37tel. 0416 54 02 25

www.demakelaarsvanaltena.nlwww.demakelaarsvanaltena.nl

Geheel vrij maar niet afgelegen ligt dit

karakteristieke dijkhuis in de luwte aan

de voet van de dijk. Opgenomen in een

authentiek bebouwingslint met aan de

achterzijde een panoramisch uitzicht over

de landerijen. Achter het hoofdgebouw

staat een oude landbouwschuur met hoge

deuren aan de voorzijde. Het geheel is

goed verzorgd en ligt op korte afstand van

alle nodige voorzieningen en op loopaf-

stand van rivier de Maas.

Begane grond: hal, toilet, wasruimte met aansluitingen t.b.v. wasmachine en droger, zeer complete en recent vernieuwde badkamer, werkkamer aan de voorzijde, open woonkeuken met hoekkeuken voorzien van inbouwap-paratuur, living met een schitterend uit-zicht en een open hobby- of werkhoek en een achterportaal met buitendeur.Verdieping: grote overloop, veel vaste kastruime, 5 slaapkamers, toiletruimte en inloopkast.

De gemetselde schuur is bijna 11 meter lang. Klussen, hobby of stalling van een caravan of camper is hier allemaal mogelijk. Achter de schuur is nog een extra berging aangebouwd en verder op het perceel staat nog een tuinhuis. Veel zitmogelijkheden zowel in de zon als in de schaduw. Het perceel (1710 m2!) verbreedt zich aan de achterzijde waardoor de ruimte en vrijheid extra wordt benadrukt. Geheel aan de achterzijde flankeren knotwilgen een poldersloot en gaat de tuin in harmonie over in het open polderlandschap. Vrijheid blijheid met in de woning ca. 550 m3 woongenot waaronder veel leefruimte op de begane grond en op de verdieping.

Bij uitstek geschikt voor de paardenliefheb-

ber! In een natuurrijke omgeving bevindt

zich dit fraaie vierkante perceel van ca.

5400 m2. Op het prachtige perceel is een

fraai woonhuis gesitueerd met diverse bij-

gebouwen, stallen en een paardenbak. Het

woonhuis is omstreeks 1990 herbouwd en

geïsoleerd en in 2007 voorzien van kunst-

stof kozijnen. Door de gehele woning is

het uitzicht over de omliggende landerijen

panoramisch! Het geheel is uitstekend

onderhouden en volledig gesitueerd op het

zonnige zuiden.

Begane grond: hal/entree, toilet, geweldige woonkamer met schuifpui en erker, woonkeuken ingedeeld met een keurige en complete hoekopstelling, bijkeuken met washoek en kitchenette, 2e toilet en een ruime slaapkamer met aansluitend de badkamer ingedeeld met ligbad en douche. Verdieping: overloop met werkhoek en een geweldige vide, CV-ruimte c.q. bergruimte en een ruime slaapkamer.

Naast de woning staat een bijgebouw opgedeeld in een dubbele garage, stallen en een schuur annex werkruimte. Alle stallen zijn uiter-aard voorzien van voerbakken, drinkwatervoorziening en verlichting. De aanwezige paardenbak (ca. 20 x 40 meter) is voorzien van drainage. Het geheel is gelegen op één van de mooiste plekjes van Brabant. Heerlijk rustig maar uitstekend bereikbaar!

“De Drie Sluizen”In het voormalig stoomgemaal dat in 1902 door het Waterschap werd gebouwd

is in 1985 deze woonruimte gerealiseerd. Een absoluut uniek en markant

gebouw dat in vroegere tijden bestond uit een hoofdgebouw, het voormalig

stoomgemaal “De Drie Sluizen”, een bergplaats voor het bedienend personeel,

een smederij, een loods voor steenkolen, de woningen voor de machinist en de

machinestoker en een grote schoorsteen. Dit alles, heel kenmerkend, omsloten

door water. Een aantal elementen zijn in de loop der jaren verdwenen. Nu staan

het hoofdgebouw, de loods en de smederij er nog. Een schitterend gebouw van

maar liefst ca. 3000 m3 waarbij er nog authentieke elementen bewaard zijn

gebleven. De bebouwing is T-vormig waarbij het rechthoekige hoofdgebouw is

ingedeeld als woonruimte en de achterliggende aanbouw is voorzien van een

drietal professionele paardenboxen en bijhorende berg- en werkruimte.

Hoofdgebouw:Souterrain: door de keldergewelven werd vroeger het water van de ene naar de andere zijde gepompt; nu is het een indrukwekkende en functionele berg/hobby/speelruimte.Begane grond: zeer royale ontvangsthal met trapopgang naar de verdieping, woonkeuken ingedeeld met eiken hoekopstelling, woonkamer voorzien van haardpartij en uitkijk over de vijverpartij met fonteinen, 3 slaapkamers, badkamer ingedeeld met ligbad, douche, wastafel en 2e

closet, toegang tot de kelder, toilet en een praktische bijkeuken.Verdieping: overloop, 2 ruime slaapkamers en zeer grote bergzolder met o.a. een afgesloten vaste kast.Zolderetage: bergzolder bereikbaar via een vaste trap.

Achterhuis:Schitterende hoge ruimte die toegankelijk is middels openslaande deuren en de bijkeuken en ingedeeld is met een royale open berg/werkruimte, een drietal professionele paardenboxen, een afgesloten werkplaats en een royale bergzolder.

Het geheel is gesitueerd op een prachtig wijds perceel van ca. 12.894 m2 grond. Dit biedt unieke mogelijkheden. Vrijwel het gehele perceel wordt omsloten door water van o.a. de riviertjes De Alm en De Gantel. Aan de voorzijde en zijkant van het pand ligt een vijverpartij met een tweetal fonteinen. Via een lange oprijlaan (lindenlaan) komt men bij het hoofdgebouw. Hier is volop parkeermogelijkheid op een verhard open terrein voor auto’s en klein vrachtverkeer. Vanaf de parkeerplaats kan men naar de loods (ca. 365 m2) en naar de gedraineerde paardenbak. Achter deze bebouwing strekt het groen van de weiden zich uit. Vlak bij het hoofdgebouw vindt men de voormalige smederij die momenteel dienst doet als dierenverblijfplaats. De smederij is ook via een separate oprit vanaf de openbare weg te bereiken.

Kortom: iedere omschrijving doet het object eigenlijk te kort; door het pand te bekijken, de sfeer te proeven en te voelen krijgt men pas echt een goede indruk van het geheel!

Kijkdagen: Vrijdag 31 mei 2013 van 17.00 – 19.00 uur Zaterdag 1 juni 2013 van 11.00 – 13.00 uur

AndelHoge Maasdijk 138

Vraagprijs € 429.000,00 k.k.

Vraagprijs € 449.000,00 k.k. Verkoop per inschrijving

Per inschrijving!

Verkoopplannen? Bel ons voor een kosteloze

waardebepaling. Telefoon 0183 30 70 40

Verkoop:

De Makelaars van Altena Woudrichem T 0183 - 30 70 40 I www.demakelaarsvanaltena.nl

Ontwikkeling: Tankens Projectontwikkeling B.V. Andel T 0183 - 44 18 41 I www.tankens.nl

SLOT ZUIDERBURG

DrongelenEindsestraat 59

Nieuwendijk NBRijksweg 106