2018 - · PDF fileDE TOP GREEN DEALER STAAT NAAST U De Top Green dealer is de juiste...

16
GRASZADEN VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK 2018

Transcript of 2018 - · PDF fileDE TOP GREEN DEALER STAAT NAAST U De Top Green dealer is de juiste...

Page 1: 2018 -  · PDF fileDE TOP GREEN DEALER STAAT NAAST U De Top Green dealer is de juiste gesprekspartner voor al uw zaken op het gebied van

G R A S Z A D E N V O O R P R O F E S S I O N E E L G E B R U I K

2018

Page 2: 2018 -  · PDF fileDE TOP GREEN DEALER STAAT NAAST U De Top Green dealer is de juiste gesprekspartner voor al uw zaken op het gebied van

DE TOP GREEN DEALER STAAT NAAST UDe Top Green dealer is de juiste gesprekspartner voor al uw zaken op het gebied van gras en grasonderhoud: van zaden tot bemesting, van advies tot levering van producten. Snel en accuraat kan hij u van dienst zijn. Vraag om een op maat gesneden advies voor uw specifieke situatie.

SAMEN WERKEN AAN BETERE RESULTATENTop Green is hét Europese topmerk in de zadenbranche voor sportvelden, recreatieterreinen, gazons en golfterreinen. Het merk is in meer dan 20 landen op de markt. Top Green is vanwege haar kwalitatief hoogwaardige mengsels een zeer gewaardeerd en toonaangevend merk bij professionals in de groensector. Top Green mengsels worden toegepast bij diverse Europese topclubs in voetbal tot fameuze golfbanen. Het succes achter Top Green zit in het voortdurend meedenken met haar klanten en continu blijven investeren in research & development.

GRASZAAD VAN TOPKWALITEITTop Green zorgt ervoor dat haar graszaad onder streng gecontroleerde omstandigheden wordt geproduceerd. Dit resulteert in strenge controles, zowel gedurende als na de teelt. Alleen de betere partijen worden gebruikt voor de Top Green mengsels.

2

Page 3: 2018 -  · PDF fileDE TOP GREEN DEALER STAAT NAAST U De Top Green dealer is de juiste gesprekspartner voor al uw zaken op het gebied van

INTERNATIONALE GRASGIDSSHOCKPROOF! MENGSELS MET DE ALLERBESTE ROBUUSTE TOPRASSEN!

WAAROM EEN INTERNATIONALE GRASGIDS?

De Internationale GrasGids kijkt verder dan de grenzen van één land. In elk land worden andere criteria gebruikt voor het beproeven van een ras. Dit is ook logisch want elk land heeft andere weersomstandigheden waar het gras mee te maken heeft. Deze verschillende omstandigheden in onze aangrenzende buurlanden zijn te koppelen aan rassenlijsten uit hun klimaatzones: Engeland (STRI), Frankrijk (SFG) en Duitsland (RSM).

Door het combineren van de kennis uit de 4 meest gebruikte lijsten in Europa is er nu een nieuwe lijst met rassen die vele malen sterker en overtuigender is dan alleen de GrasGids. Tegenwoordig wordt er al door veel greenkeepers en sommige fieldmanagers gebruik gemaakt van de STRI-gids, het is echter nog beter om alle vier de lijsten in één lijst te combineren!

SHOCKPROOF! UW ZEKERHEIDShockproof! is het keurmerk voor grasmengsels, waarbij de samenstelling voor tenminste 75% bestaat uit rassen van de Internationale GrasGids. Dit geeft een zekere garantie dat het mengsel robuust en Climate proof is. Een Shockproof! mengsel geeft de garantie dat de rassen die erin zitten bestand zijn tegen klimaatwisselingen en de extreme verschillen daartussen.

Top Green heeft voor 2018 weer recreatie- en sportmengsels samengesteld met het keurmerk “ShockProof!”, met rassen uit de Internationale GrasGids. Rassen uit deze lijst zorgen ervoor dat deze mengsels bestand zijn tegen mogelijk extreme weersomstandigheden in de verschillende seizoenen van het jaar.

3

MEER INFO OVER SHOCKPROOF! MENGSELS?Vraag dan nu de gratis Internationale GrasGids aan bij uw plaatselijke Top Green dealer. Ook ontvangt u gratis de pocketversie van hét Grasboekje waarin alle grassoorten, ziekten en plagen staan beschreven.

3

DLF

BV -

2017

- Aa

n de

ze u

itgav

e ku

nnen

gee

n re

chte

n on

tleen

t wor

den.

Kop

iëre

n op

wel

ke w

ijze

ook,

zond

er v

oora

fgaa

nde

toes

tem

min

g, is

offi

ciee

l ver

bode

n.

HétGrasboekjesoorten, ziekten en plagen

bij uw plaatselijke Top Green dealer. Ook ontvangt u gratis de pocketversie van hét Grasboekje waarin alle

HétGrasboekjesoorten, ziekten en plagen

GrasGids2018

GrasGids

INTER- NATIONALE

Page 4: 2018 -  · PDF fileDE TOP GREEN DEALER STAAT NAAST U De Top Green dealer is de juiste gesprekspartner voor al uw zaken op het gebied van

4

ENGELS RAAIGRAS

WAAROM 4TURF® ZAAIEN?

VOORDELEN VAN 4TURF®

HERSTELLEN VAN SPEELSCHADEVrijwel alle velden hebben na een intensieve partij voetbal de nodige speelschade opgelopen, denk alleen al aan de doelgebieden. Maar ook de rest van het veld vertoont de nodige schadeplekken. Het behandelen van deze schade is één van de werkzaamheden van elke Fieldmanager. Met 4turf® heeft elke Fieldmanager een extra handige hulp in handen. Door direct de beschadigde gebieden opnieuw door te zaaien met een 4turf® mengsel, is het veld weer snel in conditie voor de volgende wedstrijd. Ook zal het door 4turf® beter bestand zijn tegen de volgende speelschade en zichzelf sneller herstellen.

TETRAPLOÏD ENGELS RAAIGRAS MET VERBETERDE GROEIKRACHT

4turf® is een nieuwe generatie tetraploïd Engels raaigras, ontwikkeld voor een snellere vestiging, sterkere diepere beworteling en is veel stresstoleranter dan diploïd Engels raaigras. 4turf® kan beter omgaan met verschillende stressvolle omstandigheden, zoals droogte, kou, ziekte en betreding.

OM TE VERNIEUWENVoor het groot onderhoud is 4turf® een ideale grassoort. 4turf® beschikt namelijk over eigenschappen die we in de andere grassoorten niet of minder kennen.

Duurzaam Goede prestaties bij lage input Sterkere vestiging Verbeterde droogtetolerantie Sneller herstellend vermogen

Superieure prestatie in koude omstandigheden Uitstekende ziekteresistentie Goede betredingstolerantie Mooiere diepgroene kleur

nodige schadeplekken. Het behandelen van deze schade is één van de werkzaamheden heeft elke Fieldmanager een extra handige hulp in handen.

Door direct de beschadigde gebieden opnieuw door te zaaien met een 4turf®Door direct de beschadigde gebieden opnieuw door te zaaien met een 4turf®Door direct de beschadigde gebieden opnieuw door te zaaien met een 4turf mengsel, is het ® mengsel, is het ®

veld weer snel in conditie voor de volgende wedstrijd. Ook zal het door 4turfzijn tegen de volgende speelschade en zichzelf sneller herstellen.

Superieure prestatie in koude omstandigheden

Uitstekende ziekteresistentieGoede betredingstolerantieMooiere diepgroene kleur

mengsel, is het Door direct de beschadigde gebieden opnieuw door te zaaien met een 4turf mengsel, is het veld weer snel in conditie voor de volgende wedstrijd. Ook zal het door 4turf® veld weer snel in conditie voor de volgende wedstrijd. Ook zal het door 4turf® veld weer snel in conditie voor de volgende wedstrijd. Ook zal het door 4turf beter bestand

Superieure prestatie in koude

Uitstekende ziekteresistentieGoede betredingstolerantieMooiere diepgroene kleur

Diploïd 4turf®

STERKERE VESTIGING 4turf® zaden zijn groter dan de bekende diploïde zaden en bevatten daarom meer energiereserves voor een snellere vestiging en gezondere plantontwikkeling. 4turf® heeft al bij 4oC een betere kieming in vergelijking met diploïde grassen. Dit is een groot voordeel bij het doorzaaien in het voorjaar en late najaar.

PERFECTE KLEUR 4turf® heeft een diepgroene glimmende kleur, groener dan traditionele grassoorten. Door zijn verbeterde stresstolerantie, krachtige groei en zodedichtheid is er maximale onderdrukking van onkruid en straatgras. Het zorgt ervoor dat 4turf® sneller en langer groen blijft dan traditioneel diploïd Engels raaigras.

DROOGTETOLERANTER 4turf® slaat op een natuurlijke manier water op. Dit garandeert het hele jaar een groene grasmat. De uitzonderlijke diepe wortelstructuur van 4turf® helpt bij het zoeken naar water en reduceert de noodzaak om gevestigd gras te beregenen.

UITSTEKENDE ZIEKTETOLERANTIE EN WINTERPRESTATIES 4turf® zorgt, vanwege zijn verbeterde energiereserves, voor een groenere mat tijdens de moeilijkste periode van het jaar. Tijdens het najaar en winter wordt 4turf® minder snel aangetast door ziekten.

TETRAPLOÏD ENGELS RAAIGRAS MET VERBETERDE GROEIKRACHT

een snellere vestiging, sterkere diepere beworteling en is veel stresstoleranter

Diploïd

heeft een diepgroene heeft een diepgroene glimmende kleur, groener dan traditionele

4turf®

Diploïd

Page 5: 2018 -  · PDF fileDE TOP GREEN DEALER STAAT NAAST U De Top Green dealer is de juiste gesprekspartner voor al uw zaken op het gebied van

5

ProNitro® coating, voedt alleen het graszaad met stikstof, niet het onkruid.

ENGELS RAAIGRAS PRONITRO®

DE ULTIEME GRASZAADCOATING MET STIKSTOF

Graszaad met extra stikstof voor een nog beter resultaat. De ontwikkeling van kunstmestzaadcoatings is een DLF specialiteit. Bij onze nieuwe ProNitro®

zaadcoating geven we elk zaadje een eigen ‘ontbijtpakketje’ van stikstof mee. Dé garantie voor een supersnelle start.

De coatingslaag ProNitro® bevat het element stikstof welke een graskiemplant hard nodig heeft voor een snelle groeistart. De wortels van de kiemplant hoeven niet, zoals bij breedwerpige bemesting het geval is, op zoek te gaan naar voedingsstoffen. Bij ProNitro® komt de stikstof direct bij de kiemplant vrij. Deze bemesting geeft de plant een ‘voedingsboost’. Daardoor is de beginontwikkeling veel beter, ontwikkelt het gewas zich uniformer en is de benutting van de stikstof efficiënter. Het resultaat? De grasontwikkeling in de beginfase neemt fors toe. Deze snellere ontwikkeling van de kiemplanten geeft al snel een goede dichte graszode. Onkruid krijgt dus vrijwel geen kans bij gebruik van ProNitro® graszaad.

DE VOORDELEN VAN PRONITRO® GRASZAADCOATING: Bespaart tijd en geld omdat zaaien en bemesten in één werkgang wordt uitgevoerd. Beter zaad-bodemcontact, omdat zaden zwaarder zijn. Daardoor betere kieming. Snellere en dichtere zode, tot 30 % meer planten. Minder onkruid en straatgras tijdens vestiging. ProNitro® geeft graszaad een concurrentievoordeel. Zeer efficiënt gebruik van stikstof met een verlaagd risico op uitspoeling naar

grondwater en omgeving. Betere betredingstolerantie op sportvelden, tot 30 % langere wortels in DLF proeven.

TOPG

REEN

TOPI

CS

SPO

RTV

ELD

MEN

GSE

LSG

AZO

N M

ENG

SELS

OPE

NBA

AR

GRO

EN M

ENG

SELS

ProNitro® coating, voedt alleen het graszaad met stikstof,

ProNitro® coating, voedt alleen het graszaad met stikstof, niet het onkruid.niet het onkruid.

Vraag uw Top Green dealer om een op maat gesneden bemestingsadvies bij gebruik van ProNitro® graszaadmengsels.

Page 6: 2018 -  · PDF fileDE TOP GREEN DEALER STAAT NAAST U De Top Green dealer is de juiste gesprekspartner voor al uw zaken op het gebied van

6

RAPID GREENVOOR EXTRA ZEKERHEID

Top Green biedt haar topmengsels standaard aan met de unieke zaadcoating Rapid Green. Rapid Green is in een groot aantal landen een niet meer weg te denken graszaadoplossing. De coating is gebaseerd op cytokinine en zeewierextracten. Door de unieke Rapid Greencoating bent u verzekerd van een snelle kieming van het graszaad. Het resultaat is een vitalere grasmat.

UW VOORDELEN:

Vitaler gras Meer stabiliteit van de graszode Snellere kieming, zeker onder minder goede

omstandigheden

4SALT®

ZOUTTOLERANTE BERMMENGSELS

Last van ziltig water, of juist de nodige zoutschade na een winter met veel pekel? 4salt® graszaad kan er beter tegen. Nu in Top Green B3.

UW VOORDEEL:

Groener na een winter met pekelgebruik / zilt water.

ZONDER Rapid Green

graszaad kan er beter tegen. Nu in Top Green B3.

MET

Page 7: 2018 -  · PDF fileDE TOP GREEN DEALER STAAT NAAST U De Top Green dealer is de juiste gesprekspartner voor al uw zaken op het gebied van

7

MICROCLOVERDUURZAME OPLOSSING VOOR OPENBAAR GROEN

De oplossing voor een mooie groene duurzame grasmat met relatief weinig onderhoud: Microclover. Deze klaversoort is fors kleiner dan de gangbare klaversoorten en valt daardoor in een grasmat veel minder op. Microclover is in staat om in samenwerking met bacteriën stikstof uit de lucht te binden. Hierdoor ontstaat een grasmat met de nodige voordelen.

VELDBLOEMENMENGSELSVOOR EEN NATUURGETROUWE FLORA

Top Green biedt een zeer compleet assortiment veldbloemenmengsels voor diverse toepassingen. Veldbloemenmengsels geven een natuurgetrouwe vegetatie van wildbloemen en kruiden. Gemengd met gras wordt het hele jaar door een dichte grondbedekking gerealiseerd.

Bloeiende bloemen zijn een lust voor het oog en het landschap.

ZONDER MICROCLOVER

METUW VOORDELEN:

De grasmat groeit langer door De grasmat is dichter De grasmat is gezonder De grasmat heeft een mooiere groene kleur

Bloeiende bloemen zijn een lust voor het oog en het landschap.

TOPG

REEN

TOPI

CS

SPO

RTV

ELD

MEN

GSE

LSG

AZO

N M

ENG

SELS

OPE

NBA

AR

GRO

EN M

ENG

SELS

Page 8: 2018 -  · PDF fileDE TOP GREEN DEALER STAAT NAAST U De Top Green dealer is de juiste gesprekspartner voor al uw zaken op het gebied van

Sportveldmengsels met de allerbeste sportveldgrassen uit Europa

SPORTVELDMENGSELS

SNELHEIDVESTIGING

BETREDINGS-TOLERANTIE

ZODE-DICHTHEID

ZIEKTE-TOLERANTIE

HERSTELLENDVERMOGEN

TOP START SV 100Rapid Green

TOP SPORT SV 7Rapid Green

TOP EXTRARapid Green

TOP BALANCE ProNitro®

EIGENSCHAPPEN VAN DE MENGSELS: : Snelle vestiging - Zeer mooi om te zien - Zeer hoge betredingstolerantie - Zeer hoge ziektetolerantie : Trage vestiging - minder ziektetolerant

8

NIEUW

NIEUW

Page 9: 2018 -  · PDF fileDE TOP GREEN DEALER STAAT NAAST U De Top Green dealer is de juiste gesprekspartner voor al uw zaken op het gebied van

Sportveldmengsels met de allerbeste sportveldgrassen uit Europa

9

Top Start SV 100 is een blend van diverse hoogwaardige rassen Engels raaigras. Rassen die speciaal op elkaar zijn afgestemd om zo lang mogelijk te kunnen genieten van een stevige grasmat.

Engels raaigras heeft een snelle kieming. Top Start SV 100 zorgt er dan ook voor dat de mat na speelschade weer snel mooi gesloten is.

Top Start SV 100 wordt met name gebruikt op die velden die na een korte rustperiode weer een gesloten mat moeten hebben, sterk genoeg om er een seizoen tegen te kunnen.

EIGENSCHAPPEN Snelle start Zeer goed resistent tegen zware betreding Levert dichte grasmat

TOEPASSING Sportvelden met korte rustperiode Doorzaaien sportvelden Snel herstel na speelschade

Een nieuw mengsel op basis van de ProNitro® technologie. Tevens is dit een ShockProof! grasmengsel waar extra sterke rassen in zitten, zodat het mengsel goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

In Top Balance heeft alleen het veldbeemd de coating ProNitro® meegekregen. Hierdoor komt deze soort in een betere uitgangspositie ten opzichte van het Engels Raaigras. Het resultaat is een grasmat met meer veldbeemdgras.

EIGENSCHAPPEN Snelle vestiging Meer veldbeemd in de mat

TOEPASSING Sportvelden met extra speeldruk

TOP START SV 100

TOP BALANCE

SAMENSTELLING:100% Engels raaigras sportveldtype

SAMENSTELLING:30% Engels raaigras sportveldtype

45% Engels raaigras 4turf®

25% Veldbeemdgras sportveldtype

gecoat

ZAAIADVIES:inzaai: 225-275 kg/veld

doorzaai: 125-150 kg/veld

ZAAIADVIES:inzaai: 225-250 kg/veld

doorzaai: 115-125 kg/veld

SPO

RTV

ELD

MEN

GSE

LSG

AZO

N M

ENG

SELS

OPE

NBA

AR

GRO

EN M

ENG

SELS

NIEUW

Page 10: 2018 -  · PDF fileDE TOP GREEN DEALER STAAT NAAST U De Top Green dealer is de juiste gesprekspartner voor al uw zaken op het gebied van

10

Top Sport SV 7 is het meest gebruikte mengsel voor toepassing in de herstelperiode van de voetbalvelden. Het mengsel is zeer geschikt voor zowel het herinzaaien als het doorzaaien van de velden. Top Sport SV 7 bevat de beste rassen uit zowel de GrasGids 2018 als uit de Internationale GrasGids. Het mengsel is daardoor Shockproof! en perfect bestand tegen betreding en kan een hoge speeldruk gedurende het speelseizoen goed aan. Het gras past zich snel aan onder verschillende weersomstandigheden.

Door de juiste verhouding tussen Engels raaigras en veldbeemdgras ontstaat er een zode met een uitstekende stabiliteit. Engels raaigras zorgt voor een snelle start van het mengsel. Hierdoor is Top Sport SV 7 ook zeer geschikt om te gebruiken bij het doorzaaien van de velden. Het wat tragere veldbeemdgras heeft daarna voldoende tijd om zich te vestigen en neemt gedurende het seizoen een deel van de functie van het Engels raaigras over. Veldbeemdgras bevat immers ondergrondse uitlopers en vormt daarmee het betonijzer van de grasmat.

EIGENSCHAPPEN Levert een mooie stabiele mat Uitstekend resistent tegen zware betreding Snel herstel na speelschade

TOEPASSING Sportvelden met voldoende rustperiode Hybride sportvelden

Wanneer het veld snel gesloten moet zijn. Top Extra heeft een goede vestiging en herstelt zich sneller door het grote aandeel 4turf®.

Tevens is Top Extra Shockproof! want het mengsel bevat de allerbeste rassen van de Internationale GrasGids. Rassen welke goed bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden.

EIGENSCHAPPEN Betere vestiging Betere ziektetolerantie Betere droogtetolerantie Betere CO2 footprint (duurzamer)

TOEPASSING Sportvelden / plantsoenen / campingterreinen / parken Herstellen speelschade

TOP SPORT SV 7

TOP EXTRA

SAMENSTELLING:75% Engels raaigras sportveldtype

25% Veldbeemdgras sportveldtype

SAMENSTELLING:30% Engels raaigras sportveldtype

55% Engels raaigras 4turf®

15% Veldbeemdgras sportveldtype

ZAAIADVIES:inzaai: 200-250 kg/veld

doorzaai: 100-125 kg/veld

ZAAIADVIES:inzaai: 200-250 kg/veld

doorzaai: 100-125 kg/veld

NIEUW

Page 11: 2018 -  · PDF fileDE TOP GREEN DEALER STAAT NAAST U De Top Green dealer is de juiste gesprekspartner voor al uw zaken op het gebied van

11

Gazons die intensief betreden worden? Zaai Top Green Speelgazon.

In Top Green Speelgazon zorgt het aandeel Engels raaigras voor een snelle vestiging. Veldbeemdgras zorgt daarnaast voor een mooie dichte zode. Daar waar minder betreding plaatsvindt, zullen met name de soorten roodzwenk meer naar voren komen. Top Green Speelgazon levert dan ook een mooie gesloten mat welke altijd mooi van kleur is.

EIGENSCHAPPEN Robuust gazon dat tegen een stootje kan Geeft zowel zomer als winter een mooie kleur Bevat traaggroeiende grassen

TOEPASSING Speel- en sportgazons Siergazons

Speelgazon: het grasmengsel voor een mooi robuust gazon!

Top Gazon ProNitro®, nu als ShockProof! mengsel, zorgt voor een mooi gazon, geeft een tuin structuur en geeft planten een mooie voorgrond. Het gras is hierbij het hele jaar door een onmisbaar permanent groen element in de tuin. Dit gras zorgt voor een mooi gazon en is een aanwinst voor elke tuin.

Het graszaad in Top Gazon ProNitro® is omhult met de meest essentiële voedingsstoffen welke het kiemplantje juist nodig heeft in de startfase. Het kiemplantje groeit daardoor sneller en maakt meer wortels aan. Onkruiden krijgen dan ook vrijwel geen kans zich te vestigen. Omdat de beworteling intensiever is, kan de grasmat ook beter tegen droogte.

EIGENSCHAPPEN Snelle vestiging bij inzaai Snel herstel van schade aan het gazon Levert mooie dichte grasmat Blijft langer groen

TOEPASSING Speel- en sportgazons Plantsoenen Parken

Speciaal voor hoveniers: Inzaai-/doorzaaimengsel voor snel herstel van kale plekken

SPEELGAZON

TOP GAZON PRONITRO®

SAMENSTELLING:10% Engels raaigras gazontype

30% Engels raaigras 4turf®

20% Roodzwenkgras fors

uitlopervormend

15% Roodzwenkgras gewoon

25% Veldbeemdgras gazontype

SAMENSTELLING:25% Engels raaigras gazon-/

sportveldtype

25% Engels raaigras 4turf®

25% Roodzwenkgras gewoon

25% Veldbeemdgras gazontype

ZAAIADVIES:inzaai: 200-250 kg/ha

doorzaai: 100-120 kg/ha

doorzaai kale plekken: 2-2,5 kg/are

ZAAIADVIES:inzaai: 300-375 kg/ha

doorzaai kale plekken: 3-4 kg/are

GA

ZON

MEN

GSE

LSO

PEN

BAA

R G

ROEN

MEN

GSE

LS

Page 12: 2018 -  · PDF fileDE TOP GREEN DEALER STAAT NAAST U De Top Green dealer is de juiste gesprekspartner voor al uw zaken op het gebied van

12

Recreatiegrassen voor het

resultaat

Recreatiegrassen voor het

resultaatBESTE

Page 13: 2018 -  · PDF fileDE TOP GREEN DEALER STAAT NAAST U De Top Green dealer is de juiste gesprekspartner voor al uw zaken op het gebied van

13

Top Green Recreatop is een divers mengsel en tevens Shockproof!, waar-door het nog beter bestand is tegen de verschillende weersomstandigheden in Nederland.

Het mengsel bestaat uit meerdere grassoorten waardoor het zich snel aanpast aan de diverse gebruiksomstandigheden. Bij intensieve betreding van het grasveld zullen Engels raaigras en het veldbeemdgras domineren. Bij een lichte betreding zal het roodzwenkgras meer naar voren komen, met als gevolg een mooie fijnbladige gras-mat.

Recreatop is het meest ideale mengsel voor gebruik in het openbaar groen. Het mengsel Recreatop kan veelzijdig worden ingezet, zowel voor plantsoenen, parken, gazons en zeker ook voor openbare trapveldjes. Recreatop is daarnaast ook zeer geschikt voor het gebruik op kampeerterreinen en campings.

EIGENSCHAPPEN Robuust gazon welke tegen een stootje kan Geeft zowel zomer als winter een mooie kleur Bevat traaggroeiende grassen

TOEPASSING Plantsoenen Parken Campings

Top Green B3 is het officiële GrasGidsmengsel voor gebruik in bermen. B3 vormt al snel een stevige gesloten zode met voldoende wortelvorming om een stevige berm te creëren.

Na het inzaaien met Top Green B3 is de berm al vrij snel beschermd tegen erosie en kan het water snel worden afgevoerd. Top Green B3 verdraagt droogte zeer goed en heeft nauwelijks behoefte aan enige bemesting. Doordat er traaggroeiende rassen gebruikt worden, blijft het maaien tot een minimum beperkt.

EIGENSCHAPPEN De basis voor een stevige berm Goed bestand tegen droge omstandigheden 4salt® rassen voor een mooiere kleur na de winter

TOEPASSING Bermen Taluds Zouttolerante bermen Hydroseeding

RECREATOP

BERMMENGSELS

SAMENSTELLING:25% Engels raaigras sportveld-/

gazontype

25% Roodzwenkgras fors

uitlopervormend

30% Roodzwenkgras fijn

uitlopervormend

20% Veldbeemdgras sportveldtype

SAMENSTELLING:30% Roodzwenkgras fors

uitlopervormend

20% Roodzwenkgras gewoon

45% Hardzwenkgras/Schapegras

gewoon

5% Struisgras, gewoon

ZAAIADVIES:200-250 kg/ha

ZAAIADVIES:100-125 kg/ha

OPE

NBA

AR

GRO

EN M

ENG

SELS

Page 14: 2018 -  · PDF fileDE TOP GREEN DEALER STAAT NAAST U De Top Green dealer is de juiste gesprekspartner voor al uw zaken op het gebied van

14

GAZON MENGSELSSPORT-/SPEELGAZON SPEEL-/SIERGAZON

TOP GAZON PRONITROIntensieve betreding

Stevige dichte grasmat

SPEELGAZONIntensieve / extensieve betreding

Snelle vestiging

Visuele schoonheid

SAMENSTELLING

Engels raaigras 25 % 10 %

Engels raaigras 25 % 30 %

Veldbeemdgras 25 % 25 %

Roodzwenkgras gewoon 25 % 15 %

Roodzwenkgras fors 20 %

Coating ProNitro® Rapid Green

ZAAIZAADHOEVEELHEID

3-4 kg/are | 300-375 kg/ha 2-2,5 kg/are | 200-250 kg/ha

SPORTVELD MENGSELSINZAAI/DOORZAAI INZAAI

TOP STARTSV 100

TOPBALANCE

TOP SPORT SV7

TOP EXTRA SV7 SV8

Minimale rustperiode 5-6 weken 6-7 weken 6-7 weken 5-6 weken 6-8 weken 10 weken

Vestigingssnelheid

SAMENSTELLING

Engels raaigras 100 % 30 % 75 % 30 % 75 % 50 %

Engels raaigras 45 % 55 %

Veldbeemdgras 25 % * 25 % 15 % 25 % 50 %

Coating Rapid Green ProNitro® Rapid Green Rapid Green Rapid Green

ZAAIZAADHOEVEELHEID

Inzaai 225-275 kg/veld 225-250 kg/veld 200-250 kg/veld 200-250 kg/veld 200-250 kg/veld 200-250 kg/veld

Doorzaai 125-150 kg/veld 115-125 kg/veld 100-125 kg/veld 100-125 kg/veld 100-125 kg/veld 100-125 kg/veld

* = alleen Veldbeemd gecoat

Page 15: 2018 -  · PDF fileDE TOP GREEN DEALER STAAT NAAST U De Top Green dealer is de juiste gesprekspartner voor al uw zaken op het gebied van

15

OPENBAAR GROEN MENGSELSPARKEN / GAZONS / CAMPINGS BERMEN DIJKEN

RECREATOP R1 B3 TYPE B3 D1 D2

ALLROUND GEBRUIK EXTENSIEF GEBRUIK BEWEIDEN / HOOIEN MAAIEN

SAMENSTELLINGEngels raaigras(grasveldtype) 25 % 25 % 10 %

Engels raaigras laat 40 %

Veldbeemdgras 20 % 20 % 25 % 30 %

Roodzwenkgras gewoon 15 % 20 % 30 %

Roodzwenkgras fors 25 % 20 % 30 % 40 % 10 % 30 %

Roodzwenkgras fijn 30 % 15 % 30 %

Hardzwenk- /gewoon schapegras 20 % 45 % 25 %

Struisgras gewoon 5 % 5 %

Witte cultuurklaver 10 %

Coating Rapid Green Rapid Green

ZAAIZAADHOEVEELHEID

200-250 kg/ha 200-250 kg/ha 100-125 kg/ha 100-125 kg/ha 100-125 kg/ha 100-125 kg/ha

MICROCLOVERVOOR DUURZAAM BEHEER

Klaver als milieuvriendelijke vorm van onkruidbestrijding! Vraag het uw Top Greendealer!

VOOR EEN DUURZAME OPLOSSING

VELDBLOEMEN MENGSELS

MEERJARIG ARME / SCHRALE GROND KLEURRIJK CITY FLEUR

SAMENSTELLING

Aantal soorten ca. 40 ca. 40 ca. 30 ca. 35

ZAAIZAADHOEVEELHEID

1-3 gr/m2 1-3 gr/m2 1-3 gr/m2 1-3 gr/m2

Page 16: 2018 -  · PDF fileDE TOP GREEN DEALER STAAT NAAST U De Top Green dealer is de juiste gesprekspartner voor al uw zaken op het gebied van

TG-1

1201

7

Uw Top Green dealer:

AGROWIN B.V.Binnenboomweg 16, 7109 BK Winterswijk, tel. 0543 - 56 52 34, fax 0543 - 56 54 44,www.agrowin.nl