· 2018-05-23 · de HoloLens. Met Trimble Connect hebben projectleden vanaf kantoor, ... MIXED...

2
Trimble Connect verbindt toonaan- gevende soſtware zoals Autodesk® Revit®, Tekla Structures, SketchUp Pro en Vico Office overzichtelijk binnen één online platform. Projectinformatie kan worden toegevoegd, bekeken en gedeeld via Desktop, Mobile, Web of zelfs via de HoloLens. Met Trimble Connect hebben projectleden vanaf kantoor, onderweg of in de uitvoering toegang tot de meest actuele BIM-informatie. WWW.TRIMBLECONNECT.NL

Transcript of  · 2018-05-23 · de HoloLens. Met Trimble Connect hebben projectleden vanaf kantoor, ... MIXED...

Trimble Connect verbindt toonaan-gevende software zoals Autodesk® Revit®, Tekla Structures, SketchUp Pro en Vico Office overzichtelijk binnen één online platform.Projectinformatie kan worden toegevoegd, bekeken en gedeeld via Desktop, Mobile, Web of zelfs via de HoloLens. Met Trimble Connect hebben projectleden vanaf kantoor, onderweg of in de uitvoering toegang tot de meest actuele BIM-informatie.

WWW.TRIMBLECONNECT.NL

Opdrachtgevers, architecten, ingenieurs, aannemers en onderaannemers werken gezamenlijk aan een bouwwerk en omdat elke partij eigen software en hardware gebruikt, is communicatie en het up-to-date houden van projectbestanden vaak een uitdaging. Trimble Connect is een samenwerkingsplatform voor BIM-projecten, waarmee alle projectbetrokkenen informatie kunnen bekijken, beheren en delen via de cloud. Daarmee verbindt Trimble Connect niet alleen projectbetrokkenen onderling met elkaar, maar ook toonaangevende software zoals Autodesk® Revit®, Tekla Structures, SketchUp Pro en Vico Office, allemaal overzichtelijk binnen één online platform.

DESKTOP, MOBILE EN WEBMet Trimble Connect hebben projectleden vanaf kantoor, onderweg of in de uitvoering toegang tot de meest actuele BIM-informatie. De drie varianten van Trimble Connect – desktop, mobile en web – maken het mogelijk om informatie vanaf elk apparaat te raadplegen, onder andere via de pc, laptop, tablet of smartphone en ook via de Microsoft HoloLensTM. Een bijkomend voordeel is dat de gebruikersomgeving er qua look-and-feel voor elk apparaat hetzelfde uitziet. En wanneer offline werken gewenst is, wordt een kopie van het model lokaal opgeslagen dat naderhand met een handige synchronisatietool weer verbonden kan worden met de cloud.

OPEN, COMBINEER EN DEELTrimble Connect is ontworpen om eenvoudig informatie te uploaden en te delen. Gebruikers kunnen onder meer afbeeldingen, video’s, PDF-, Word- en Excelbestanden toevoegen aan projecten, maar ook 3D-modelinformatie combineren van ruim twintig uitwisselformaten, waaronder SKP, IFC, DWG, STEP en IGES. De informatie kan worden gecombineerd mét behoud van alle maatvoering, clash-informatie en mark up-tools.

Bij het combineren van modellen worden knelpunten inzichtelijk gemaakt door middel van een automatische clashdetectie. Door snel inzicht in de bouwsituatie worden discussiepunten, die vaak later in het ontwerp- en realisatieproces ontstaan, naar voren in de tijd gehaald. Voor het beoordelen hoeven projectleden niet op dezelfde locatie te zijn: via de cloud worden de knelpunten met behulp van screenshots, notities en andere gewenste informatie compleet verzonden naar projectleden, waardoor deze snel opgelost kunnen worden.

MIXED REALITY: TRIMBLE CONNECT OP DE MICROSOFT HOLOLENSTM Een nieuwe manier om een bouwontwerp te ervaren is via Mixed Reality, waarbij via een speciale computerbril holografische beelden (virtuele 3D-beelden) via een doorkijkvenster in de echte wereld worden geprojecteerd. Een veelgebruikte bril is de Microsoft HoloLenstm, waarmee de drager de echte wereld blijft zien, aangevuld met 3D-beelden. Met de Trimble Connect-applicatie op de

HoloLens kan het 3D-model als holografische maquette bekeken worden, waarbij het 3D-model interactief blijft en tussentijds naar eigen inzicht verplaatst, geroteerd of verschaald kan worden. Verschillende scenario’s en wijzigingen in het 3D-model worden snel inzichtelijk, zeker als met een simpele vingerbeweging het 3D-model naar levensgrote schaal wordt gebracht. In deze ‘immersive mode’ in Trimble Connect wordt de drager letterlijk omgeven door het 3D-model. Het echt kunnen zien en ervaren van ontwerpinformatie in de echte omgeving is een goede manier om ervoor te zorgen dat het ontwerp daadwerkelijk klopt. Hierdoor wordt reeds in een vroeg stadium van het bouwproces meer zekerheid in de besluitvorming verkregen. Naast efficiëntere samenwerken - onafhankelijk van de fysieke locatie - en meer inzicht en gevoel bij vormgevingsvraagstukken, biedt Trimble Connect dus ook een nieuwe manier van het ervaren van een BIM.

Trimble Connect is een platform om vanaf de ontwerpfase tot en met de oplevering samen te werken aan BIM-projecten. Het Nederlandstalige samenwerkingsplatform in de cloud verbindt diverse disciplines met elkaar en stroomlijnt de communicatie. Vanaf iedere locatie op elk gewenst moment toegang tot relevante en actuele informatie via computer, web, tablet of smartphone én via de Microsoft HoloLensTM.

BEKIJK EEN PROJECT VAN HET GROTE BEELD TOT IN HET KLEINSTE DETAIL

Trimble Connect

0316 - 20 00 00 www.trimbleconnect.nl

Maak bouwen beter via BIM in de cloud op de pc, tablet, smartphone en de Microsoft HoloLensTM.Alle actuele

documentatie over een bouwproject altijd en overal bij de hand.