20160704 Breinwave ICT Architectuur Diensten

2
IT-afdelingen staan aan alle kanten onder druk om meer flexibiliteit in de bedrijfsvoering te brengen. Gezien de alsmaar veranderende marktomgevingen wil de business vernieuwingen soepel en efficiënt doorvoeren. Maar de realiteit is dat het IT-landschap steeds sneller veroudert, en er ondertussen nieuwe functionaliteit en applicaties blijven bijkomen. Daardoor wordt het voor de IT-ondersteuning steeds moeilijker om de groeiende dynamiek bij te benen. Het vergt inzicht, kennis en kunde om deze complexiteit te beheersen en veranderingen gecontroleerd en succesvol te realiseren. Hoe vergroot je het verandervermogen met IT als ‘enabler’? En hoe kom je tot een flexibele én beheersbare basis? Onder architectuur werken biedt uitkomst. GRIP OP IT & ORGANISATIE MET ARCHITECTUUR COMPLEXITEIT BEHEERSBAAR MAKEN Wat wil de organisatie precies bereiken en op welke manier? Hoe kan IT helpen om de business-doelstellingen te behalen? Hoe houd je de complexiteit beheersbaar en voorkom je een wildgroei aan applicaties? Dit is maar een greep uit de vraagstukken waar organisaties mee worstelen. Breinwave heeft hiervoor een architectuur-aanpak ontwikkeld. Deze maakt het mogelijk om een blik op de toekomst te werpen en vernieuwing van IT integraal aan te pakken. Zodat kritische IT-prioriteiten getransformeerd kunnen worden in succesvolle business-uitkomsten. Snel en efficiënt. ARCHITECTUUR INFRASTRUCTUUR APPS INZICHT EN STRUCTUUR Kort gezegd is Breinwave Architectuur een manier om inzicht te krijgen en structuur aan te brengen in de informatievoorziening en systemen in een organisatie, en om die te besturen en beheersen. Startpunt kan een veranderingsvraagstuk zijn, maar ook een applicatielandschap, of de infrastructuur en dataomgeving. Met Breinwave Architectuur helpen we organisaties op verschillende manieren: Analyse van het IT-landschap en opstellen van een doelarchitectuur; ‘Onder architectuur’ uitvoeren van kleine en grote veranderingen; Toekomstbestendig beheren van het applicatie- en infrastructuurlandschap. OPTIMALE INRICHTING De architectuurbenadering van Breinwave geeft inzicht in de samenhang tussen de verschillende aspecten van de informatievoorziening, zoals bedrijfsprocessen, functionaliteit, applicaties en technische infrastructuur. Via onder andere rationalisatie en consolidatie bepalen we de optimale inrichting van uw IT-landschap. Samen met u leggen we de processen en het IT-landschap in een doelarchitectuur vast. Deze beheert het IT-landschap en de groei daarvan op basis van de kosten en levensduur van de applicaties en systemen

Transcript of 20160704 Breinwave ICT Architectuur Diensten

Page 1: 20160704 Breinwave ICT Architectuur Diensten

IT-afdelingen staan aan alle kanten onder druk om meer flexibiliteit in de bedrijfsvoering te brengen. Gezien de alsmaar veranderende marktomgevingen wil de business vernieuwingen soepel en efficiënt doorvoeren. Maar de realiteit is dat het IT-landschap steeds sneller veroudert, en er ondertussen nieuwe functionaliteit en applicaties blijven bijkomen. Daardoor wordt het voor de IT-ondersteuning steeds moeilijker om de groeiende dynamiek bij te benen. Het vergt inzicht, kennis en kunde om deze complexiteit te beheersen en veranderingen gecontroleerd en succesvol te realiseren. Hoe vergroot je het verandervermogen met IT als ‘enabler’? En hoe kom je tot een flexibele én beheersbare basis? Onder architectuur werken biedt uitkomst.

GRIP OP IT & ORGANISATIE MET ARCHITECTUUR

COMPLEXITEIT BEHEERSBAAR MAKENWat wil de organisatie precies bereiken en op welke manier? Hoe kan IT helpen om de business-doelstellingen te behalen? Hoe houd je de complexiteit beheersbaar en voorkom je een wildgroei aan applicaties? Dit is maar een greep uit de vraagstukken waar organisaties mee worstelen. Breinwave heeft hiervoor een architectuur-aanpak ontwikkeld. Deze maakt het mogelijk om een blik op de toekomst te werpen en vernieuwing van IT integraal aan te pakken. Zodat kritische IT-prioriteiten getransformeerd kunnen worden in succesvolle business-uitkomsten. Snel en efficiënt.

ARCHITECTUUR

INFRASTRUCTUUR

APPS

INZICHT EN STRUCTUURKort gezegd is Breinwave Architectuur een manier om inzicht te krijgen en structuur aan te brengen in de informatievoorziening en systemen in een organisatie, en om die te besturen en beheersen. Startpunt kan een veranderingsvraagstuk zijn, maar ook een applicatielandschap, of de infrastructuur en dataomgeving.

Met Breinwave Architectuur helpen we organisaties op verschillende manieren:• Analyse van het IT-landschap en

opstellen van een doelarchitectuur;• ‘Onder architectuur’ uitvoeren van

kleine en grote veranderingen;• Toekomstbestendig beheren van het

applicatie- en infrastructuurlandschap.

OPTIMALE INRICHTINGDe architectuurbenadering van Breinwave geeft inzicht in de samenhang tussen de verschillende aspecten van de informatievoorziening, zoals bedrijfsprocessen, functionaliteit, applicaties en technische infrastructuur. Via onder andere rationalisatie en consolidatie bepalen we de optimale inrichting van uw IT-landschap. Samen met u leggen we de processen en het IT-landschap in een doelarchitectuur vast. Deze beheert het IT-landschap en de groei daarvan op basis van de kosten en levensduur van de applicaties en systemen

Page 2: 20160704 Breinwave ICT Architectuur Diensten

en hun waarde voor de continuïteit. Ook wordt voorzien in monitoring van de processen, applicaties en infrastructuur. Dit om complexiteit te voorkomen en proactief te kunnen sturen. Verder zet Breinwave methoden zoals cloud-technologie in om kosten te besparen en de toekomstbestendigheid te vergroten.

SNEL RESULTAATSamen met u definiëren we de speerpunten waar snel resultaat geboekt kan worden. Daarnaast optimaliseren, rationaliseren en consolideren we uw IT-landschap, wat voor een aanzienlijke kostenbesparing zorgt. Met Breinwave Architectuur kunnen we in tien dagen de voordelen van het werken onder architectuur in uw organisatie implementeren. De doorlooptijd van de Breinwave Cloud Assessment bedraagt 2 weken. Het maakt niet uit welke applicatie of combinatie van applicaties u gebruikt, u kunt erop rekenen dat u weer grip op uw IT en organisatie krijgt!

MEER INFORMATIEBreinwave +31 88 0580 250www.breinwave.nl

OVER BREINWAVEBreinwave ondersteunt organisaties bij het creëren van doorbraken in productiviteit, klantinzicht en klantinteractie. Om dit te realiseren vertrouwen wij op de kracht die technologie kan bieden; mits goed ingezet kan technologie een nog veel grotere bijdrage leveren bij het realiseren van organisatiedoelstellingen. Wij zijn onderdeel van de Abecon Groep, een van de toonaangevende Microsoft Dynamics partners in de Benelux.

LEERLINGADMINISTRATIE

AANWEZIGHEID

LEERMIDDELEN

MAGISTER

ROOSTERS

CIJFERS

MAGISTER GUI

MAGISTER PERSONEEL

MAGISTER OUDERS

AANWEZIGHEID CIJFER REGISTRATIE BERICHTEN

VM01MICROSOFT WINDOWS SERVER2008 R2 ENTERPRISE

ASSESSMENT- Bepalen van de doelstellingen en speerpunten- Workshop organiseren voor As-Is beschrijving IT landschap- MAPS scan uitvoeren en importeren in BlueDolphin

ANALYSE- Technise analyse in BlueDolphin- Opstellen doel architectuur- Applicatie Consolidatie en Rationalisatie

ADVIES- Rapportage en verbetervoorstel inrichting IT landschap- Actuele Architectuur landschap

Beheer- Updaten van delta architectuur in BlueDolphin- Maandelijkse scan op Architectuur landschap en advies

2 DAGEN

3 DAGEN

4 DAGEN

1 DAG

Dit is een voorbeeld van een doelarchitectuur van het IT landschap. Het proces Leerlingenadministratie wordt ondersteund door de applicatie Magister. Magister draait op een Virtuele Machine in de Infrastructuur