20150812_nl_metro special

download 20150812_nl_metro special

of 12

 • date post

  23-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  213
 • download

  0

Embed Size (px)

description

 

Transcript of 20150812_nl_metro special

 • DIYInspiratie voorje interieur

  Wist je dat...je bij HEMA al binnen2 uur je fotoafdrukkenin handen hebt?

  FotoboekZo maak je min vijf stappenVAKANTIENAPRET!

  Zomer 2015

  speciale uitgave!

  De mooiste momentenvastgelegd in een persoonlijk fotoproduct

  Heb jij eenfantastischevakantiefoto die iie-dereen ma zien?? DDeeeellhem dan via HEMA op Facebook, Twitterof Instagram met #vakantienapret envertel wat die foto zo bijzonder maakt. Jemaakt hiermee kans op een waardebonvoor een fotoboek ter waarde van 50euro. Je kunt je foto insturen tot en met20 september. De winnaars krijgen be-richt via Facebook, Twitter of Instagram.

  WIN EENWAARDEBON(t.w.v. 50 euro!)voor het makenvan je eigenfotoboek

  DIT IS EEN SPECIALE UITGAVE VAN METRO CUSTOM PUBLISHING

 • VAKANTIENAPRET

  ColofonIN DEZE SPECIAL:04

  07

  08

  11

  Snel en makkelijk afdrukken vanuit je smartphoneHet Instagram-gevoel in handen met #mobileprint

  Zon boek pak je er nog eens bijTrotse HEMA-klanten met hun themaboek

  Unieke cadeaus voor jong en oudMet een foto erop maak je het persoonlijk

  De opmars van de gepersonaliseerde kaartStuur een eigen ontwerp met een persoonlijke boodschap

  04

  07

  08

  ,,Fotografie heeft voor mijiets magisch: het kan de tijdbevriezen en zo je meest kost-bare herinneringen voor altijdbewaren. Een blik op een fotokan afstanden overbruggenen je mee terugnemen in detijd. Waar je geheugen somsselectief is, kan een foto inje hersenen vaak precies hetjuiste deurtje openen. Zo ruikje kijkend naar een foto vanje vakantie z die lekkerepizza weer, voel je het zandtussen je tenen en waan jeje weer even op die ene bij-zondere plek. Als lifestyle- en

  interieurblogger ben ik veel be-zig met de inrichting van onshuis. Daarbij maak ik graag

  gebruik van fotos, afgedruktop verschillende manieren.De mogelijkheden om fotos te

  verweven in je interieurzijn eindeloos. Zo hangter aan onze muur eenverzameling Fuji Instax-fotootjes van citytrips.En op onze slaapkamerhebben we een Xpozermet een familiefoto diewe maakten tijdenseen weekendje weg.Sinds de komst vansmartphones en Insta-gram is er bovendieneen wereld aan extramogelijkheden open-gegaan: wat dachtje van koelkastmag-

  Anki Wijnen (34) is lifestyle- en interieurblogger en auteur van een boek over fotografie.Ze is dagelijks met fotos bezig. ,,Dankzij fotos kun je je herinneringen voor altijd vast-houden. Zonde dus om ze weg te stoppen in een kast, of erger nog: op je computer oftelefoon laten staan, om ze vervolgens te vergeten of per ongeluk te wissen.

  Een foto kan precies hetjuiste deurtje openen

  Anki Wijnenwww.zilverblauw.nl

  Kijkendnaar die

  vakantiefotoruik je delekkere

  pizza weer

  neten met je favoriete Insta-gramfotos? Of een fotomobile,waarin je fotos kunt hangen dieaan twee kanten zijn bedrukt?

  Zelf kies ik het liefst voorvergrotingen, omdat je zo eenecht statement kunt maken in jeinterieur. Een vergroting hoeftheus niet altijd op het bekendecanvas; er is zo veel meer mo-gelijk. Mijn favoriete fotos hebik uitvergroot op plexiglas enkunststof, twee verrassende ma-terialen die een goede matchzijn met ons interieur. Je vindtmijn tips voor het gebruik vanfotos in je interieur op pagina10 van deze krant.Ik ben altijd met fotografie be-zig geweest. Als kind bracht ikmijn fotorolletjes al naar HEMA

  om ze te laten ontwikkelen enafdrukken. Ik herinner me deleuke spanning die dat met zichmeebracht nog levendig. Enhet mooie is: HEMA groeidemet mij mee, van analoog naardigitaal, met steeds meer mo-gelijkheden zoals #mobileprinten originele wanddecoraties.Vertrouwd, dichtbij en altijdinspirerend. Net als deze krant,die vol staat met tips, productenen verhalen van klanten.Veel leesplezier!

  02

  1 FOTOBOEK L(A4 STAAND)

  2 FOTO OP CANVAS(30X45 CM)

  TOP 5meest verkochteproducten

  3 FOTOAFDRUKKEN(11,4X15CM)

  4 FOTOBOEK S(10X10CM)

  5 TELEFOONHOESJE(IPHONE 5S)

  Dit is een commercile bijlagevan Custom Publishing insamenwerking met HEMA.

  Cordinatie en redactie:Annemarie MoermanVormgeving: Lydia de VriesBeeld: Femmy Weijs,Zilverblauw.nlIllustratie: Sharon van der Hagen

  Voor meer informatie over dethemakranten van CustomPublishing of als u zelf een ideeheeft voor een uitgave, kunt ucontact opnemen met SalesManager Dennis Lanson,088 824 2898

 • VAKANTIENAPRET 03

  HEMA begon in 1979 met het ontwikkelen van foto-en filmrolletjes en 36 jaar later is de fotoservice eenvan de belangrijkste pijlers. HEMA is marktleiderfotoservice in Nederland en blijft innoveren op datgebied. ,,Het gaat om mr dan een plaatje, verteltinnovatiemanager Marc de Groot.

  Introductie HEMA Fotoservice

  Eerste 2 uur fotoservice

  Start levering wenskaartenvan fotonegatieven

  Eerste fotos gedrukt n op cdgeleverd

  Nieuw systeem om fotos direct inde winkel af te drukken

  Introductie fotoservice online

  2 uur fotoservice voor digitaleafdrukken

  Eerste fotokiosken in de winkel

  Start online fotoboeken makenen drukken

  8mm films en videos scannennaar dvd

  Introductie ontwerpen eigenschoolagenda

  Start drukwerkservice

  Introductie wenskaartenservice

  Introductie #mobileprint

  Start verkoop fotos op hout

  Fotos vanaf mobiele telefoondirect laten afdrukken in winkel

  FCS-keurmerk voor alle fotoboeken

  Start samenwerking verkoop collectieNederlands Fotomuseum

  Start social plug-ins, waarmee jefotos van Facebook of Instagramkunt laten afdrukken

  Introductie Fotoservice iPad app

  HEMA &fotografie:een duurzaamhuwelijk

  1979

  1984

  1986

  1992

  1996

  2000

  2002

  2003

  2004

  2004

  2005

  2007

  2008

  2014

  2014

  2014

  2009

  2011

  2012

  2013

  Er zijn steeds meer moge-lijkheden om te fotografe-ren en minstens zo veelmogelijkheden om ietsmet die fotos te doen.

  Er wordt anno 2015 ookweer meer afgedrukt. Niet

  verwonderlijk, vindt De Groot.,,Een foto is een emotieproduct. Het

  gaat om mr dan een plaatje; het gaat om herinneringendie je wilt vastleggen en vasthouden.

  PassieDe Groot is een kenner; hij heeft gewerkt als professioneelfotograaf. Nu zit hij aan de andere kant, in een team volmensen met een passie voor fotografie. Amateurfotografendie dagelijks bezig zijn met het omzetten van technischemogelijkheden in consumentenproducten.

  ,,Wij ademen foto, vertelt hij. ,,We zijn altijd op zoeknaar manieren om te innoveren. We wachten niet tot defabrikanten met iets nieuws komen, maar ontwikkelen pro-ducten in eigen beheer en sturen de fotofabrikanten aan.Niet alleen de kwaliteit en het design is daarbij belangrijk;ook de prijs. Onze producten moeten voor een HEMA-prijsin de winkel komen te liggen.

  Leuker en makkelijkerVolgens de innovatiemanager weten weinig mensen hoe-veel je kunt doen met een foto. ,,Laten afdrukken en in eenboek verwerken, is bij de meesten wel bekend. Maar erzijn ook heel veel soorten fotocadeaus en wanddecoratie,behang, ansichtkaarten je kunt het zo gek niet beden-ken, of het bestaat. Het leven leuker en makkelijker maken,daar ligt echt onze kracht.

  Een foto is een emotieproduct

  Tijdlijn

  WISTJE DAT...

  ...HEMA al36

  jaar fotospecialist

  is?

  hema.nl/foto

 • VAKANTIENAPRET04

  Vroeger maakten we fotos, lietenwe ze afdrukken en plakten we zevervolgens netjes in. Sinds het digi-tale tijdperk is aangebroken, hebbenwe talloze beelden staan op mobieleapparaten en in de cloud. Waar wesoms eerlijk is eerlijk niets meedoen.Of wel, zoals Milena Grul vanHEMA Fotoservice tot anderhalf jaargeleden deed, maar dan ietwat om-slachtig. ,,Ik liet fotos vanaf mijn mo-biel printen in Amerika en opsturennaar Nederland. Het kostte me eenvermogen, maar sloot wel aan opmijn behoefte, vertelt ze.

  Eerste in NederlandEn zoals zij waren er vast meer,dacht ze. Dus dat moest hier in Ne-derland ook kunnen. ,,Voor de helftwas dat een onderbuikgevoel, voorde andere helft gebaseerd op cijfers.

  Er is een hele generatie die wel ietsmet al die fotos op devices wil doen,maar niet een standaard foto wil la-ten afdrukken. Mensen gebruiken fil-ters, maken vierkante fotos en willendie fotos ook het liefst zo zien als zeeruitzien op hun mobiele telefoon.

  Voor HEMA zette Grul in 2014#mobileprint op. Met kleine vier-kante afdrukken in de maten 5x5en 10x10. ,,Een echte doorverta-ling van de beelden die je ziet opje telefoon, daarmee waren we deeerste in Nederland. Maar ook metkleine fotoboeken en fotokaarten dierechtstreeks vanuit de filmrol van jesmartphone kunnen worden gemaakten gedrukt. Dit jaar zijn daar even-eens vierkante stickers, magnetenen een geheugenspel bij gekomen.

  Vluchtigeherinneringen,,We hebben niet alleen nagedachtover de manier van bestellen, maarook over wat mensen met die fotoswillen en kunnen, vertelt Grul. ,,Op-hangen bijvoorbeeld, waarvoor wede aan twee kanten bedrukte foto-mobile hebben ontworpen. En deafdrukken worden geleverd in eenmooi kartonnen doosje, waardoor jeze zelfs meteen aan iemand cadeau

  kunt doen.Uniek, creatief en makkelijk: het zijnde kernwoorden van #mobileprint.,,Je wilt gewoon niet altijd van defotos die je maakt een heel fotoboekin elkaar draaien, zegt Grul. ,,Maarsoms wil je die vluchtige herinnerin-gen wl tastbaar maken.

  Kijk voor meer informatieop hema.nl/mobileprint

  We delen massaal kiekjes online, maar nog leuker is een tastbare herinneringaan die mooie, grappige of bijzondere momenten. Via #mobileprint kun je fotosmakkelijk en snel vanuit je smartphone of tablet laten afdrukken.

  Het Instagram-gevoelin handen

  Je wilt datje fotoeruitzietzoals op

  je telefoon

  De afdrukken zitten ineen mooi kartonnen doosje

  Scan de code en ontdeksamen