20150106_nl_metro special

Click here to load reader

 • date post

  07-Apr-2016
 • Category

  Documents

 • view

  216
 • download

  2

Embed Size (px)

description

 

Transcript of 20150106_nl_metro special

 • RENS KROESPowerfoodgirl

  INDITNUMMER

  MetrogezondGOEDEVOORNEMENS

  JANUARI 2015

  HOTSPOTS

  Sneeuwshopping

 • VERKOUDEN OF GRIEPERIG?

  Hot Coldrex is een geneesmiddel. Lees voor gebruik aandachtig de bijsluiter.

  Warme citroendrankmet paracetamolen vitamine C

  Bij koorts en pijn,bij griep en verkoudheid

  CREX

  /000

  1/14

  eKO

  AG/K

  AG30

  9-08

  14-1

  046

  Meer dan 50.000 singles online

  Schrijf je nu GRATIS in!

 • 03

  METRO GEZOND

  METRO GEZOND IS EEN UITGAVE VAN TMG LANDELIJKE MEDIA BV. UITGEVER: CEES POLMAN. HOOFDREDACTIE: KARIN KUIJPERS (METRO GEZOND) & ROBERT VAN BRANDWIJK.ART DIRECTION EN LAYOUT: EEFJE SAVELKOUL & ERIK ZETTERBERG. SALESDIRECTOR: SIMON DE BEST ([email protected]). SALES: ANNEMIEK HOMAN EN SIMONE WEIJERS.

  REDACTIE: FLEUR HOOGEVEEN, LIZA DIKKERBOOM, PUCK VAN BEURDEN, EVELYN DIEBEN EN DESI RIDDER. EINDREDACTIE: MARIJE VAN T HOOG.

  HET NIEUWE JAAR is net begonnen en na feest-maand december, waarin we gemiddeld zon vierkilo aan spekken, zijn er weer bergen voornemens.Ik zelf heb aardig wat plannen. Als je dit nummerleest ben ik gestopt met roken (poging 672), aanhet afvallen (was net zes kilo kwijt, maar heb me inde vakantie gespecialiseerd in het bakken van bo-terkoeken 115 kilocalorien percm2 en durf nu niet meer op deweegschaal), gestopt met snoepenen kaas (mijn manier om af te val-len) en sta ik deze week een paarkeer op de tennisbaan met mijntrainer om nu eindelijk mijn zooneens te kunnen nakken met ditspelletje.

  Daarnaast ga ik dit jaar mijnmoeder meer koesteren, vaker thu-is zijn met eten (hoewel ik dan welhoop dat mijn man minder vaakaardappels op het menu zet), mijnboek verder afmaken over OlcayGulsen van Supertrash (goodbye

  faalangst) en meer kruidenthee dan champagnedrinken (wat best lastig is in een vak als het mijnemet elke avond een perseventje).

  Zo h h, ik ben er nu al moe van. Eigenlijkkomt het maar op n ding neer: discipline. Ik wilde discipline van Arie Boomsma, bij wie we dezeweek in training mochten in zijn eerste tness-

  centrum Vondelgym in Amster-dam. Zijn lifestyle is inspirerend.Vier keer per week sporten, eenstrak eetpatroon en weinig kool-hydraten. Ik zou zon ritme ookwel willen, maar vrees dat ik meervan de bourgondische overtuigingben. Van je leeft maar n keer,dus alle dagen feest.

  Maar nu ga ik het doen. Echt,echt waar

  KARIN KUIJPERSHoofdredacteur Metro Gezond

  volg me op twitter en instagram:@karinkuijpers

  bergen voornemens.

  gestopt met roken

  kruidenthee

  lifestyle

  Arie Boomsma,

  e bourgondische overtuiging

  JANUARI

  CA-MAN-FLAGETerwijl de dames al hun oneffenheden met eenmake-up kwast wegwerken zijn de mannen depineut na een avondje doorhalen. Of toch niet?Mencarestore.com biedt hulp. V400 corrector,39,50 euro via mencarestore.com.

  GEZOND HAARBij ZenzTherapy geen parabenen, kleurstoffenof synthetische parfums te bekennen. Verkrijgbaarin de geuren kamille, jojoba, lavendel, mandarijn,patchouli en sweetmint. Shampoos 22,95 euro enconditioners 24,95 euro via zenzalternative.com

  ONZEFAVORIETEN

  KLEIENIn deze klei zitten verschillende olin als TeaTree en lavendel. Twee keer per week een kleimasker en je huid voelt aan als die van een baby.Weg met de porin. De Tuinen klei masker, 12,99euro.

  POMPOENDe pulp van een pompoen bestaat uit suikers,vitamines, protenes, mineralen en amino-zuren. Ideaal voor mensen met een droge huid,zeker met dit koude winterweer. Algen masker metpompoen & glucose, 11,95 euro via organiquecos-metics.nl

  MAARNUCHT

  om op te eten

  barre

  de tennisbaan

  meer koesteren, echt waar

  Desi

  Fleur

  Liza

  Evelyn

  moodboard

  we enjoy

  vijf zintuigen

 • 04

  METRO GEZOND

  MOODBOARD

  Goede voornemens,ze komen en gaan.Hier 12 items die je een handje kunnen helpen bij het volhouden ervan.Door FLEUR LA MEILLEURE

  FRISSESTART

  Een vakantie op depiste is een goedbegin om meer tegaan bewegen. Metdeze all mountainskis glij je ooknog fashionable debergen af. BlackCrows Camox, 599euro.

  Vele Victorias Secret angels stoomdenzich klaar met een lesje ballet. Eenperfecte manier om je spieren langerte maken en je houding te verbeteren.Ballet maakt zijn comeback inclusiefoutts. Ballet Beautiful Leotard, 95euro via net-a-sporter.com

  Geen vitaminepillen,maar een druppeltje ineen glas water. Het merkFountain introduceertvier verschillendeschoonheids- en gezond-heidssupplementen;het Beauty molecuul,het Phyto-Collagenmolecuul, het Hyaluro-nic molecuul en hetSuper Green molecuul.Fountain Hyaluronicmolecuul, 29,99 euro.

  Dag diten, houdvan eten. Dat is watdit boek predikt, wantwe zijn het zat omte horen wat we nietmogen eten. Dit boekstaat vol met dingendie je wl mag eten enwaarmee je ook nog opeen gezonde manierkilos kunt verliezen.Zondigen tot je eenons weegt door CarinaNoordervliet, 24,95euro.

  Elke week een verrassende,verse en gezonde maal-tijd zonder dat je er zelfboodschappen voor hoeft tedoen. Hello Fresh biedt deuitkomst. Kant en klaar is zo2014. hellofresh.com

  Minder essen sjouwen en sui-kers drinken? Met de SodaStreamheb je in n handomdraai cola,ice tea en cocktails in huis. SodaStream Play 89,99 euro.

  Unlock your healthy lifestyle is het motto vande website #tgirlcode. Ook horen daar goedeslogans bij zoals deze trui. 44,95 euro

  Gelukkig2015

  Ja het is cht zo, het ontbijt is de belang-rijkste maaltijd van de dag. Begin je dag sochtends met een goed portie muesli metaardbeien, bosbessen, hennepzaad, aman-delen en daar kun je echt een paar uur opteren. My Muesli kickstart, 7,90 euro

 • 05

  METRO GEZOND

  GespierdEvelyn: Met het nieuwe jaarbeginnen ook weer de uitdagin-gen voor een strak en gespierdlichaam. Kom maar door met hetdertig dagen planken, squats ennog meer oefeningen voor eengoed achterwerk en een plattebuik.

  W GreenLiza: Met haar eigen duurzamepr & communicatiebureau isWilla groener dan groen. Ze zetzich in voor een betere wereld.Goed intitiatief.

  OngezondDesi: Op een brakke, katerigedag gaat er niks boven een heer-lijke ongezonde Big Mac vol metE-nummers, jummm.

  HelmFleur: Petje af en helm op alsje de pistes bestormt want er zijnmeerdere gekken op de weg.

  Hello SushiJip: Elk jaar denk ik weer, hois het toch mogelijk? Drie feest-dagen staan voor elke dag nkilo erbij. Door de Hello Kittysushi heb ik weer helemaal zinom gezond te gaan eten.

  HOT OR NOTDe Metro Gezond redactie selecteert

  de hots n nots voor dit seizoen.

  Er leuk uitzien tijdens hetsporten geeft extra motiva-tie. Zelfs als je niet sport isde collectie van Jogha aante raden. Jogha rebel print,27 euro.

  Tennisvedette Rafael Nadal wordt hetnieuwe gezicht van de Tommy Hilgerboxers en Tailored collecties. Met dezeexclusieve samenwerking verwelkomenwe een van de grootste sporters vandeze generatie in onze Tommy-familie.Rafael heeft een heerlijk stijlgevoel datperfect aansluit bij de spirit van onsmerk. Hij is zelfverzekerd, grappig encool, aldus Mister Hilger zelf.

  Sparen blijft moeilijk. Het goedevoornemen is dan ook om je ge-spaarde geld goed weg te stoppen.Voor je het weet heb je een echtegoudstaaf bij elkaar gespaard. Kik-kerland spaarpot, 10 euro.

  HOT

  SnoepgoedEvelyn: Doe je elke dag braafje sit-ups, maar komt er geensixpack? Helaas moet je daarvoorook de chips, chocola, snoep enkoekjes gedag zeggen. En nee,ook n stukje mag niet.

  FeestdagenLiza: De hysterie rondom defeestdagen. Een uur in de rijstaan, heel veel eten en vooralveel weggooien. Doe mij volgendjaar een ticket naar de Baha-mas.

  LightDesi: Mensen die light pro-ducten eten en drinken omdatze denken dat ze daar vanafvallen.

  BotoxFleur: Mocht je naar de botoxwillen grijpen? Spuit met mate,want voor je het weet zit er neteen spuitje teveel in zoals bijJordan Spark, die er 130.000euro voor over had om op KimKardashian te lijken.

  SoNEEJip: Ongefermenteerde sojapro-ducten zoals sojamelk, sojakaasen soja-ijs. Ze staan bij onsbekend als gezond. Echter zijndeze producten minder gezonddan wij denken. Wetenschap-pers en artsen waarschuwen voorlichamelijke klachten bij het te-veel eten van ongefermenteerdesojaproducten.

  NOT

  Beter met de ets dan metde auto (hij past overigenswel in de auto, handig).Door vaker de ets te pak-ken beperken we de CO2uitstoot en dat is mooimeegenomen. Mini Coopervouwets, vanaf 559 euro.

 • 07

  METRO GEZOND

  MEER SPORTEN, MINDER WEGENNatuurlijk kun je weer een abonnement op de sportschool nemen, maar je kunt ook: Naar Studio Prikkels. Dit is een soort sportschool, maar toch niet helemaal. Je staat ernamelijk niet eindeloos op een loopband naar een tv te staren, maar beweegt met elektrodenaan je lichaam die je spieren stimuleren. Daardoor val je echt af. Geen crashditen meer volgen. Pas in plaats daarvan je levensstijl langzaam aan. Volg bij-voorbeeld het Mediterrane Dieet (veel groente, vers fruit en natuurlijk liters olijfolie) of hetZone Dieet (veel avocados en noten). Ook bij afvallen kan je telefoon helpen. Niet alleen doordat je eindeloos op instagram kuntzoeken op #healty en #foodie, maar ook met apps als Fitness Pal, de CalorieTeller en Diet-2go. Op die laatste vul je jouw gegevens in, waarna wordt berekend hoeveel je kunt afvallen.Ook krijg je diten aangeboden die bij jou passen. En voor wie het even niet meer alleen kan,is er het forum om te klagen, tips te vragen en steun te vinden.

  Meer bewegen,assertief zijn,nooitmeer roken,minder druk zijn en hand op de knip.De top vijf vangoede voornemens is al jaren hetzelfde inNederland.Maarwaarommakenmensen eigenlijk goede

  voornemens? Plus tips omhet vol te houden.Door PUCK VAN BEURDEN

  MAARNUCHT

  BETER MET