2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke...

19
2015

Transcript of 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke...

Page 1: 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne ... Markelo heeft een gezellig

2015

Page 2: 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne ... Markelo heeft een gezellig

Welkom in Hof van Twente

Inhoudsopgave

www.vvvhofvantwente.nl | 3

COLOFON VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne Wolberink Eindredactie Ellen te Riele Coördinatie Uitgeverij Totdrukwerk BV Gra-fische productie Uitgeverij Totdrukwerk BV Ontwerp en vormgeving Straver Reclame en vormgeving. Advertentieverkoop Uitgeverij MM-mediaproductions i.s.m. VVV Hof van Twente Fotografie Arie Bakker, André Geerdink, Coco Oltra, Straver, Gerrie Dennissen, Guus Bloeming, Roel Bril, VVV Hof van Twente Oplage 17.500 stuks. Tekst VVV Hof van Twente stelt het bijzonder op prijs wanneer wijzigingen worden doorgegeven via [email protected] zodat de meest actuele gegevens bekend zijn.

De informatie en gegevens zijn met de grootst mogelijke zorg verzameld. VVV Hof van Twente kan echter niet aansprakelijk worden gesteld voor onjuistheden en onvolledigheden.

Voor de meest actuele informatie over data en openingstijden zie www.vvvhofvantwente.nl

© 2015 VVV Hof van Twente

INFO 1213 KAART HVT.pdf 1 08-01-13 15:55

Welkom in Hof van Twente 3

Algemene informatie en VVV Tourist info 5

“Mam kijk, alweer een huis met torentjes!” 6

Kom op..., tijd voor wat actie! 8

Verreweg de meeste kunst en cultuur per m2 10

Beleef de streek, proef Hof van Twente 12

Toparrangementen Hof van Twente 14

2015… de mooiste evenementen uitgelicht 16

Evenementenkalender 2015 18

Toeristisch ABC 21

Slapen, eten en drinken 26

Voordeelcoupons 33

Welcome

The township Hof van Twente consists of the cores of Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde and Markelo, several neighbouring communities and a large rural area. The general definition of ‘Hof’ is garden.

The Hof van Twente contains a beautiful landscape, where it some- times seems as if time stood still. The beautiful environs with its many scenic cycle and walking tours are ideal for the active tourist. The Hof van Twente offers a broad range of overnight accommodations, such as campsites, farm campingsites, bed & breakfasts, guesthouses and hotels. The Hof van Twente is well situated within easy distance from the A1 motorway, and sur-rounding the railway tracks and the Twente canal.More information: www.vvvhofvantwente.nl.

Herzlich Willkommen

Der Kreis Hof van Twente umfasst die Gemeinden Bentelo, Delden, Diepenheim, Goor, Hengevelde und Markelo mit verschiedenen Nachbarörtern und einem ausgedehnten landwirtschaftlichen Gebiet. Der Name ‘Hof‘ bedeutet Garten.

Hof van Twente ist umgeben von einer wunderschönen Land-schaft. Die reizvolle Natur mit vielen Rad- und Wanderwegen eignet sich besonders für den aktiven und sportlichen Urlauber. Es gibt eine Vielzahl von den Übernachtungsmöglichkeiten: Hotels, Pensionen, Zimmer mit Frühstück, Campingplätze, Reise-mobilplätze und Zelten auf dem Bauernhof. Die Gemeinde hat hervorragende Auto- und Eisenbahnverbindungen. Weitere Informationen: www.vvvhofvantwente.nl.

2 | Tijdloos mooi in alle seizoenen

BENTELODorpje met gezellig terras tegenover de RK kerk (’53). Bentelo is internationaal befaamd om de wijnen van Wijngaard Hof van Twente. Ook kunt u genieten bij de aspergetelers met verkooppunten aan huis. Kinderen hebben de dag van hun leven in kinderspeelboerderij ’t Höfke (binnen- en buitenspeeltuin).

DELDENDe stadskern van het charmante stadje Delden dateert uit 1333. Overal is de band voelbaar met Kasteel Twickel (let op de zwart-witte luiken). Breng eens een bezoek aan de galerieën, Museumboerderij de Wendezoele, de Noord-molen, de Houtzaagmolen, het Zoutmuseum, de Oude en de Nieuwe Blasiuskerk.

DIEPENHEIMIn de volksmond wordt Diepenheim ‘het stedeke’ ge-noemd, beroemd om haar zes kastelen en bijbehorende landgoederen. Dat geldt zeker ook voor het Drawing Centre (met internationale faam), de Kunstvereniging met werkplaats en de vele galerieën. Andere attracties zijn Watermolen Den Haller en het Oranjemuseum.

GOORDit Twentsche Haagje speelde een grote rol in de tex-tielindustrie. Thomas Ainsworth stichtte er in 1833 de eerste weefschool. In het winkelcentrum van Goor vindt u gezellige terrassen en eetgelegenhe-den. Bekijk ook de Braakmolen, het Klompenmuseum, het Goors Historisch Museum en de graftombe van Thomas Ainsworth.

HENGEVELDERegionaal staat het dorpje Hengevelde bekend om haar ondernemersmentaliteit en organisatietalent. Dit blijkt o.m. tijdens de laatste twee weekenden in juni als de zomerfeesten centraal staan. Beeldbepalend is de rooms-katholieke kerk in het centrum met daar omheen een prima hotel, terrasjes en een bistro.

MARKELOEen van de oudste dorpen van Twente, met opvallend glooiende essen en vijf prachtige heuvellandschappen. Deze lenen zich natuurlijk uitstekend voor wandel-, fiets- en ruiterpaden. Markelo heeft een gezellig dorps-hart. Bezienswaardigheden zijn de Martinuskerk, de Mo-len van Buursink en Museumboerderij Eungs Schöppe.

Beste lezer,

Sinds 2013 ben ik burgemeester van de mooie gemeente Hof van Twente, een gemeente waar het prachtig wonen is en waar de bezoeker graag verblijft. ‘De Hof’, zoals we onze gemeente zelf vaak noemen, ligt gunstig aan de A1, het spoor en het Twentekanaal en is landschappelijk gezien een van de best bewaard gebleven cultuurhistorische gebieden van Nederland. Van de zeven kastelen zijn diverse landgoederen en tuinen opengesteld voor het publiek. Beeldbepalend zijn de historische molens en de uitersten op het gebied van natuur: van het gecultiveerde parklandschap van Twickel tot en met de vrije natuur op De Borkeld bij Markelo.

Op het gebied van kunst en cultuur gaan oud en nieuw harmonieus samen. Diepenheim profileert zich als kunststadje waarbij KunstWerk Diepenheim zich onderscheidt. Delden met zijn historische kern is aantrekkelijk om te vertoeven en Markelo trekt veel toeristen vanwege zijn ligging en om-ringende kampeerbedrijven. De overige kernen zijn Goor (bestuurlijk centrum), Bentelo (boerenbe-drijven/streekproducten) en Hengevelde (bedrijvigheid/evenementen). Naast zes kernen zijn er 13 buurtschappen in een groot buitengebied.Met een uitgebreid routenetwerk biedt Hof van Twente ruime mogelijkheden om te wandelen, te fiet-sen, paard te rijden en er met de mountainbike op uit te gaan. Goed gespreide horecagelegenheden met overnachtingsmogelijkheden waar genoten kan worden van onder meer Twentse streekproduc-ten. Ook de maandelijkse streekmarkt in Delden, de Wijngaard Hof van Twente in Bentelo geven Hof van Twente een gastvrij profiel. Met trots presenteer ik u het VVV Magazine Hof van Twente 2015 waarin u een kleurrijke bunde-ling aantreft van het gevarieerde aanbod in onze gemeente. Maak kennis met de landgoederen, de molens, de vele kastelen en met kunst en cultuur. Doe mee aan de verschillende vormen van actieve recreatie. Ik beloof u; het aanbod is groot én aantrekkelijk. We geven u een impressie van originele en vaak bijzondere arrangementen. In het jaaroverzicht vindt u verrassende evenementen, feesten en activiteiten. Ook op het gebied van horeca en overnachtingaccommodaties heeft ‘de Hof’ u veel te bieden.

VVV Hof van Twente heeft dit jaar als hoofdthema’s: ‘70 jaar bevrijding’ en ‘Kunst in Hof van Twente’. Wat dacht u van de vele activiteiten rondom de bevrijding, te beginnen met het evenement Delden Terug Naar Toen dat van 2 t/m 9 april gehouden wordt. De schilder Jan Broeze die in Elsenerbroek gewoond en gewerkt heeft, staat centraal in onder meer een wandel- en fietsroute. Daarnaast slui-ten de oranjeactiviteiten met de ‘Oranjefietsroute Apeldoorn-Diepenheim-Bad Bentheim-Lingen’ in zijn geheel aan bij het landelijke evenement ‘200 jaar Koninkrijk’. De zeer gewaardeerde ‘Vijf sterren Fietsroute Hof van Twente’ bestaat in 2015 vijfentwintig jaar en dat wordt gevierd...

Ga er eens rustig voor zitten en laat u inspireren door dit magazine. Bent u op zoek naar de meest actuele informatie, kijk dan op www.vvvhofvantwente.nl. En bent u in Hof van Twente, stap dan ook eens binnen bij een VVV Tourist infopunt.

Ik verheug me op uw komst. U bent van harte welkom in ons mooie Hof van Twente.

Ellen Nauta-van Moorselburgemeester

Page 3: 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne ... Markelo heeft een gezellig

4 | Tijdloos mooi in alle seizoenen

VVV Tourist info

2 | Tijdloos mooi in alle seizoenen

Algemene informatieVVV Hof van Twente / VVV Delden Langestraat 29, 7491 AA DeldenTel: 074-3766363 E-mail: [email protected]*Dinsdag t/m vrijdag 10.00-17.00 uurZaterdag 10.00-13.00 uur (1e za tot 15.00 uur)* voor actuele openingstijden zie www.vvvhofvantwente.nl

VVV Agentschap Diepenheim Cultuurcentrum Herberg de PolRaadhuisstraat 8, 7478 AG DiepenheimE-mail: [email protected] OpeningstijdenMaandag t/m vrijdag 09.00-18.00 uurZaterdag en zondag 10.00-16.00 uur

VVV Agentschap Goor Bibliotheek GoorDe Höfte 9, 7471 DK GoorE-mail: [email protected] en vrijdag 10.30-20.00 uurWoensdag en donderdag 10.30-17.30 uurZaterdag 10.30-12.30 uur

VVV Agentschap Markelo Infocentrum MarkeloGoorseweg 1, 7475 BB MarkeloE-mail: [email protected] t/m maartDinsdag t/m zaterdag 10.00-13.00 uurApril, mei, september en oktoberDinsdag t/m zaterdag 10.00-14.00 uurJuni, juli, augustusMaandag t/m zaterdag 10.00-16.00 uur

Enkele producten die in de toeristische infopunten verkrijgbaar zijn: Wandel- en fietsroutes, souvenirs, geschenkbonnen, wimpels, geveltekens, Twentse vlaggen, kookboeken, streekboeken, plattegronden, informatiefolders bezienswaardigheden, gidsen.

Neem ook eens kijkje in de webwinkel op www.vvvhofvantwente.nl of download de app.

Digitaal Tourist infopunt Bentelo Burg. Buyvoetsplein 4, 7497 LD Bentelo

VVV Tourist infopunt Hengevelde Hotel Restaurant Hof van TwenteGoorsestraat 25, 7496 AB Hengevelde

Volg ons op

Tandartspraktijk Markelo MarkeloGoorseweg 4 0547-380586F. Gerritzen MarkeloNoordachtereschweg 8a 0547-362992Tandtechnieken Gerrit Smit Markelo Oldenhof 3 0547-362790

OPENBAAR VERVOEROpenbaarvervoer reisinformatie0900 - 9292 www.9292.nlTreinverbinding Oldenzaal-Zutphen v.v.Aansluiting busdienst regioplaatsenStation Goor - Stationslaan 1Station Delden - Stationsweg 1

TAXIFrederiks, Markelo 0547-361218

BANKEN EN PINAUTOMATENRabobank DeldenLangestraat 61 074-2456789Rabobank pinautomaat DiepenheimGoorseweg 12Rabobank GoorKerkstraat 2 074-0245678Rabobank MarkeloGrotestraat 12 0548-373000

OPENINGSTIJDEN WINKELS (richtlijnen)

Op zondag geldt een vrije openstelling. Voor koopzondagen en actuele tijden zie www.vvvhofvantwente.nlMaandagochtend zijn veel winkels gesloten.Bentelo Maandag t/m vrijdag 9-18 uurZaterdag 10-17 uur Vrijdagavond tot 20 uurDeldenMaandag t/m vrijdag 9-18 uurZaterdag 10-17 uur Vrijdagavond tot 21 uur DiepenheimMaandag t/m vrijdag 9-18 uurZaterdag 10-17 uur Donderdagavond tot 20 uur GoorMaandag t/m vrijdag 9-18 uurZaterdag 9-17 uur Vrijdagavond tot 21 uur HengeveldeMaandag t/m vrijdag 9-18 uur Zaterdag 10-17 uur Vrijdagavond tot 20 uurMarkeloMaandag 8.30-12.30 uurDinsdag t/m vrijdag 8.30-18 uur Zaterdag 8.30-17 uur Donderdagavond tot 20 uur

MARKTENDelden Ressingplein, vr 14-18 uurEerste za vd mnd Streekmarkt Twente, Rondom Oude Blasiuskerk, 9-15 uurDiepenheim Plein onder de Platanen, minimarkt, do v.a. 10 uur, za v.a. 13.30 uurEerste zo vd mnd Heerlijcke Markt Diepenheim, centrum Diepenheim, 12-17 uurGoorDe Höfte, vr 8.30-12 uurHengeveldeDiepenheimsestraat, di 9-12uurMarkelo Kerkplein, do 8.30-12.30 uur

Alarmnummer spoed 112Geen spoed, wel politie 0900 - 8844

APOTHEEKKringapotheek DeldenDr. Gewinstraat 2 074-3761882Huisartsenapotheek de Vries DiepenheimGrotestraat 80 0547-351234Goorse Apotheek GoorIrisstraat 2-01 0547-285555Apotheek Markelo MarkeloBurg. de Beaufortplein 17 0547-363936

BIBLIOTHEKENDelden, Stadshagen 200 074-3762016Diepenheim, Raadhuisstraat 8 0547-352911Goor, De Höfte 9 0547-273493Markelo, Burg. de Beaufortplein 4 0547-362440Gezamenlijk e-mailadres: [email protected]

HUISARTSENHuisartsenpost voor avond, nacht, weekend en feestdagen.Voor Delden, Diepenheim en Goor: 088-5551155Aletta Jacobslaan 47 Hengelo(bij Ziekenhuis SMT) Voor Markelo: 0570-501777Nico Bolkesteinlaan 75A Deventer

HUISARTSENPRAKTIJKENC.J.M. van den Helder DeldenDen Hof 10 074-3764025R.O. van Manen / B. Blokhuis DeldenDen Hof 10 074-3764599L. Hiltermann & Van der Velden Delden Vossenbrinkweg 1K 074-3761257O. Dijkstra DeldenMarkt 2 074-3761466Huisartsenpraktijk Diepenheim DiepenheimL.M.A. de Vries & A. Roelofsen Grotestraat 80 0547-351234Medisch Centrum Goor De Oliphant GoorIrisstraat 2B.K. Dirks & L. Schreurs 0547-261061W.P.J. van Bruggen & M.A.M. Boswerger 0547-273777 W.A. Willems & M. Dijkman 0547-272793 G.M.H. Kramer & R.P.J. Leentjens 0547-272602A.R. Oosterveen 0547-272607C. Jaspers HengeveldeWethouder Goselinkstraat 2B 0547-333245Huisartsenpraktijk M. de Jonge & C.A.A.M. Meereboer MarkeloBurg. de Beaufortplein 14 0547-361270I.A.H.A. Rosing & M. Bruins Slot MarkeloGoorseweg 7 0547-361201

TANDARTSENTandartsenpraktijk Delden DeldenZuidwal 26 074-3766009Tandartsenpraktijk Den Hof DeldenDen Hof 9 074-3762030Mondzorgpraktijk Bijlsma DiepenheimGrotestraat 86 0547-352010Vivident Centrum voor Tandheelkunde GoorP. van der Veen & M. Ververs Laarstraat 85 0547-272279 R. Jongkees GoorIrissstraat 2-02 0547-276021 Tandartsenpraktijk GoorHengevelderstraat 40 0547-275317Tandheelkundig Team Koop GoorPrinses Julianaplein 1 0547-271350J.A.M. Gervers HengeveldeBretelerstraat 16 0547-333782

www.vvvhofvantwente.nl | 5

V

V

A Christiaan Geurtsweg 12 T +31 (0)55 533 77 22 E [email protected]

P Postbus 1250, 7301 BM Apeldoorn F +31 (0)55 534 08 88 I www.totdrukwerk.nl

Voor jong en oud, alles over zout

Langestraat 30 Delden | Tel.: 074-376 45 46

www.zoutmuseum.nl

Secretariaat, marketing, informatie evenementen en projectenLangestraat 29 Delden | Postbus 219 7470 AE GoorT 074-3766444 | F 074-3766741E [email protected] | www.vvvhofvantwente.nl

Page 4: 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne ... Markelo heeft een gezellig

Tip! Op de pedalen met de Oranjes!

De Oranjefietsroute verbindt Nederland met het Duitse grensgebied. De route ligt tussen Apeldoorn en Lingen (Emsland). Via Apeldoorn, Brummen en de Hanzestad Zutphen, leidt de route u door Markelo, Diepenheim en Delden. Onderweg komt u van alles te weten over de leden van het Nederlandse vorstenhuis. U kunt de 230 kilometer tellende route opknippen in etappes en op verschillende punten starten. Meer informatie: www.oranjefietsroute.nl.

Schaapjes tellen Qua natuur biedt de Hof uitersten: van het gecultiveerde parklandschap van Twickel tot en met de vrije natuur op De Borkeld, bij Markelo. Daar wemelt het van de jenever- bessenstruiken en uitgestrekte heide-velden waar u zomaar de herder met z’n schapenkudde tegen kunt komen. En dan ineens doemt er een aangelegde ‘berg’ op: het is een prehistorische grafheuvel. In het informatiecentrum ‘n Witten is de ontwikkeling van De Borkeld te zien. Met de dagcamping, speelweiden en een toiletgebouw is dit een prima plek om lekker een hele dag door te brengen.

EropuitInformeer bij de VVV of kijk in de web- winkel op www.vvvhofvantwente.nl.

www.vvvhofvantwente.nl | 7

Diepenheim de oudste graanmolen van Overijssel is. In Delden staat de Noord- molen (1347): deze onderslagwatermo-len verwerkt lijnzaad tot olie. Bijzonder is ook de historische Houtzaagmolen Twickel (1771), waar enthousiaste vrijwil-ligers u graag laten zien hoe er vroeger op de oude stoommachine werd gezaagd. De Braakmolen in Goor (1856) grenst aan het Klompenmuseum, met een wel heel bijzon-dere klompencollectie. En ook in koren- en pelmolen De Hoop (1835) in Markelo is het goed toeven. Neem daar, als souvenir, eens een van de lekkere, ambachtelijke brood-mixen mee!

Schilderen bij de Noordmolen In mei 2015 is het 25 jaar geleden dat de Noordmolen in Delden heropend werd na een grondige restauratie. Sinds die tijd slaan (persen) vrijwilligers olie uit de zaden van de vlasplant. Een indrukwekkend pro-ces om van dichtbij te zien. In het kader van het zilveren jubileum daagt de Stichting Noordmolen amateurschilders uit om het interieur of exterieur van de Noordmolen op doek vast te leggen.

Binnenkijken tijdens de Kasteeldagen Een onvergetelijke ervaring op doen? Neem deel aan een rondleiding door kasteel Twickel en bekijk de schilderijen, meubels, het porselein en de boekencollectie. In ruim een uur maakt u kennis met alle hoogte-punten van het huis: de salons, apparte-menten, eetzaal met prachtig gedekte tafel, de bibliotheek en galerijen maar ook met de imposante keuken en het onderhuis. Meer info vindt u op www.twickel.nl.

Liever fraaie tuinen bekijken? Houdt u ook zo van bloemen-, planten- en bomenpracht? Dan voelt u zich in de Hof van Twente meteen helemaal thuis. De VVV beschikt over een keur aan informa-tiemateriaal met bijzondere, particuliere tuinen. Eén daarvan is de fuchsiaboerderij Erve Knopert in de Markelose buurtschap Stokkum. Ook de Twentse Hoftuin en het Gazebo met een ongekende variatie in hosta’s, zijn aanraders! Beide vindt u in Diepenheim.

Van water- tot houtzaagmolenDe Hof herbergt twee historische water-molens, waarvan Den Haller (1169) in

Diepenheim is verkrijgbaar bij de VVV Hof van Twente of te downloaden als app via AbelLife. Ook zijn er mooie arrangemen-ten om de landgoederen te leren kennen. Vraag bijvoorbeeld naar De Huifkartocht en klootschieten in Diepenheim.

De kastelen op een rijBij Delden:• Kasteel Twickel

In en rond Diepenheim:

Van de zeven kastelen zijn diverse land-goederen en prachtige tuinen opengesteld voor het publiek. Eeuwen tuinarchitectuur worden erin weerspiegeld. Bezoek de tui-nen van kasteel Twickel bij Delden, die van Het Warmelo in Diepenheim of bij kasteel Weldam in Markelo. Heerlijke geurende rozen ruiken? Dat kan bij Kwekerij De Border achter de oude kasteeltuinmuur van Twickel.

Dagje fietsen langs zes kastelenDe kastelen in en rond Diepenheim zijn opgenomen in een 28,5 kilometer tellende fietsroute. Deze Zes kastelen Fietsroute

“Mam kijk, alweer een huis met

torentjes!” “Ik wist dat de Hof van Twente veel mooie oude kastelen had, maar dit….!

Ook onze kinderen vielen van de ene verbazing in de andere. “Mam kijk,

alweer een groot huis met torentjes! Zelf heb ik ook erg genoten van de

mooie boerderijen, van koeien in de wei en de kronkelende landweggetjes.

Afwisselend landschap met weidse uitzichten maar vooral ook prachtige

coulissen met ‘doorkijkjes’ naar weer een volgende groene oase.”

Kim Janssen uit Amstelveen

Zilver voor de Vijf sterren Fietsroute Hof van TwenteDe Vijf sterren Fietsroute Hof van Twente viert in 2015 haar zilveren jubileum. Al 25 jaar wordt deze prach-tige route gewaardeerd als ‘afwisselend en zeer fraai’, zowel door jong als oud. De route biedt alles wat u van een mooie fietstocht verwacht. Een landschap vol afwisseling, cultuurhistorische bezienswaardigheden, musea en galerieën. Ook fietst u door pittoreske ker-nen waar u, onder het genot van een heerlijk hapje en drankje, even lekker uitrust onderweg.

Mooier kan bijna nietDe fietsroute voert deels langs de Regge, een prachtig riviertje dat de afgelopen jaren op meerdere plekken in eer en glorie hersteld is. Een verslaggever van de reis-krant, bijlage van dagblad de Telegraaf, schreef over de Vijf sterren Fietsroute Hof van Twente: “toen ik tij-dens de picknick langs de Regge, genoot van de streek- producten die ik onderweg kocht, dacht ik: ‘mooier kan bijna niet.”

Duidelijke bewegwijzeringDe hele route, circa 112 kilometer in totaal, is goed be-wegwijzerd. Het afleggen van de hele route op één dag is best pittig. Maar u kunt ook kiezen voor de oostelijke variant op dag 1 en de westelijke variant op dag 2. De duidelijke plattegrond maakt nog veel meer variaties mogelijk. Handig als u wilt opstappen bij de camping, uw hotel of het pension waar u logeert.

Koop de route bij de VVV of bestel ‘m online De Vijf sterren Fietsroute Hof van Twente is te koop voor € 3,95 bij de VVV’s in de Hof van Twente. Vanwe-ge het jubileum wordt de route in 2015 ook uitgebracht in het Duits en als app. Op www.vvvhofvantwente.nl vindt u aantrekkelijke arrangementen die u prima kunt combineren met deze fietsroute.

6 | Tijdloos mooi in alle seizoenen

Cultuurhistorisch gezien is de Hof van Twente een van de best bewaard gebleven briljantjes van Nederland. En zeg nou zelf; waar in Nederland vindt u zeven kastelen zo dicht bij elkaar?

Kasteel Weldam, Markelo

• Het Nijenhuis• Het Warmelo• Huis te Diepenheim

• Het Westerflier• Het Weldam• Het Wegdam

Noordmolen, Delden

Page 5: 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne ... Markelo heeft een gezellig

Prachtige ruiterpadenPaarden horen al van oudsher bij de Hof. Huur eens een paard voor een dag. Of vindt u het misschien leuker om een ontspannen wandeling te maken met een ezel? Ook relaxed op pad met een huifkar hoort tot de mogelijkheden in de Hof van Twente. Er zijn verschillende (meerdaagse) arran-gementen denkbaar. Bijvoorbeeld ook in combinatie met klootschieten. Nieuw is het paardrijnetwerk Twente, waarmee u zelf een route samenstelt. Uiteraard met diverse startpunten in de Hof. Routekaar-ten zijn te koop bij VVV Hof van Twente.

Mooie visstekkenVoor veel mensen behoort het uitgooien van een hengel tot de meest ontspan-nende activiteiten. Visvergunningen zijn te

koop bij VVV Hof van Twente. Vraag hier ook naar de mooiste visstekken in de Hof.

Weer eens iets andersGenieten van het geluid van een oude, ver-trouwde 2-cilinder terwijl u ondertussen het landschap verkent. Dat doet u tijdens een ‘Kever-uitje’ in de Hof. Bent u meer ‘citrofiel’, huur dan een ‘lelijk eendje’ in Diepenheim of maak een tocht per solex. Aanrader: rijd de Vijf sterren Autoroute Hof van Twente eens met een bijzonder vervoersmiddel. U kunt kiezen uit drie af-standen: 48, 60 en 65 kilometer. VVV Hof van Twente geeft u graag meer informatie, ook over verhuuradressen. De autoroute is ook geliefd bij motorrijders en als tocht voor oldtimers.

Twente. Maar wilt u echt genieten van al het moois onderweg. Knip de route van ruim honderd kilometer dan in tweeën en kies voor een overnachting in een van de vele gezellige hotels of op een camping.

U stelt gemakkelijk zelf uw fietstocht samen aan de hand van de fietsknooppunten-kaart.Ook kunt u kiezen voor een van de thema-tische routes. Vraag er naar bij de VVV. Erg leuk is ook deelname aan Familiefietsdag de Boer Op in juli van elk jaar. Tijdens deze tocht krijgt u de gelegenheid om een kijkje achter de schermen te nemen bij verschillen-de boerenbedrijven. Delden, Diepenheim, Goor en Markelo organiseren elk een eigen fietsvierdaagse waaraan u kunt deel-nemen. Er zijn meerdere fietsverhuurbe-drijven in de Hof, dus laat uw eigen fiets gerust thuis.

Golfen op elk niveauGolfen is er in vele soorten en maten, zo ook in de Hof. Er zijn vier golfbanen, uit-eenlopend van negen tot achttien holes. Altijd leuk is midgetgolf, gewoon gezellig een balletje slaan met het hele gezin of met een groep vrienden. Echt lachen ge-blazen is het met boerengolf: de bal is dan een ‘stukkie’ groter en aan de stok zit een klomp. Ook bijzonder is het FootGolf bij Pitch&Putt Twente in Diepenheim. Dat is golfen met een voetbal!

Vraag bij de VVV ook naar het Golf en High Tea Arrangement. Een Engelse ambiance in Twente, maar dan wel in een ontspannen ‘Tukkersfeer’. Meer informatie hierover op www.vvvhofvantwente.nl en op pagina 15 van dit magazine.

Uitdagende mountainbikeroutesDe Hof van Twente kent veel fraaie fiets-paden voor mountainbikers. Een aanrader is de mountainbike Twickelroute rond het landgoed van Kasteel Twickel. Nieuw en uitdagend, met mooie klimmetjes over de Herikerberg, de Markeloseberg en de Kat-tenberg, is de 28 kilometer tellende moun-tainbikeroute in Markelo. De VVV heeft alle informatie.

Kom op..., tijd voor wat actie!

Op een gezonde manier uw vrije tijd beleven? De hectiek van alle dag van u af

laten glijden? Trek eropuit! Ga lekker wandelen, fietsen, mountainbiken, nordic

walking, zwemmen, paardrijden, fitnessen, kanoën, golfen…

Iets minder inspannends? Kies dan voor een wedstrijdje klootschieten, ga

vissen of rondtoeren op een solex. Completer kan een vakantie niet zijn.

Hof van Twente biedt het allemaal.

Wandelparadijs U houdt van wandelen? Dan voelt u zich meteen senang in wandelparadijs Hof van Twente. Hier creëert u eenvoudig een prachtige tocht op maat. Met behulp van de overzichtelijke kaarten en apps maakt u de wandeltocht zo lang of zo kort als u zelf wilt. Het bewegwijzerde Wandelnetwerk Twente telt drieduizend kilometer aan rondwande-lingen. Ook zijn er kant-en-klare themarou-tes. Wat te denken van de Ommetjes, de Kerkenpaden Tichelroute, de Umfassungs-weg en de zes Kuierroutes Hof van Twente. Doe mee aan een wandelvierdaagse of de tweedaagse NS-wandeltocht de Markelose Berg. Vraag ernaar bij de VVV.

De mooiste fietsroutesDe hele Hof met al zijn cultuur en natuur-schoon in één dag leren kennen? Dat kan met de Vijf sterren Fietsroute Hof van

www.vvvhofvantwente.nl | 98 | Tijdloos mooi in alle seizoenen

In de voetsporen van Jan Broeze‘Prachtig schilderachtig’, zo omschreef een toerist het arrangement waarin oud cultuurlandschap gecombi-neerd is met het leven en werk van kunstschilder Jan Broeze (1896 – 1983). Broeze was een bevlogen schil-der en staat bekend om zijn briljante gevoel voor kleur. In de buurtschappen Zuidermaten, Elsenerbroek en Bullenaarshoek, waar hij leefde en werkte, is het genie-ten geblazen op de fraaie wandel- en fietspaden maar ook op de ruiter- en solexroute. Ga op pad, eventueel met een gids, en treed in de voetsporen van Jan Broeze.

Kleurrijk paletEen aantal samenwerkende ondernemers hebben met VVV Hof van Twente een schilderachtig arrangemen-tenpalet samengesteld waarin natuurlijk ook lekker slapen, eten en drinken niet vergeten zijn. Dit palet is beschikbaar in een gedrukte versie en als download via www.vvvhofvantwente.nl/zeb. Geniet op deze ma-nier van een mooie inspirerende omgeving vol natuur, kunst en cultuur.

Gratis route afhalenDe routes zijn vrij toegankelijk en gratis verkrijgbaar bij o.m. de VVV. Start- en eindpunt vindt u bij het buurtgebouw aan het Jan Broezeplein in Elsener-broek of bij de deelnemende ondernemers. Wilt u gebruik maken van een arrangement, reserveer deze dan via VVV Hof van Twente. Dit kan per mail: [email protected], telefonisch via 074-3766444 of in overleg met de deelnemende ondernemers. Kijk ook op: www.vvvhofvantwente.nl/zeb.

Tip! Doe het Klaverblad Kerspel Goor

Lekker actief op pad? Kies voor de thematische routes of arrangementen die door enkele ondernemers tussen Goor en Hengevelde voor u zijn samen-gesteld. Als in een klaverblad liggen de wandel- en fietsroutes in en rond de buurtschap Kerspel Goor. Meer informatie: www.vvvhofvantwente.nl/kerspel-goor.

Boerin, Jan Broeze

Page 6: 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne ... Markelo heeft een gezellig

www.vvvhofvantwente.nl. Daar vindt u ook uitleg over de herkomst en betekenis van deze attributen.

www.vvvhofvantwente.nl | 11

bezoek aan het museum met een wande-ling via de Kerkepaden-Tichelroute. Laat daarbij de horeca onderweg een heerlijke plek zijn om even uit te rusten.

Oranje boven in de HofBent u een royaltyfan, breng dan een bezoek aan Oranjemuseum Het Nieuwe Haghuis in Diepenheim. Het herbergt een schat aan prachtige bezienswaardig-heden. Deze regio heeft van oudsher een band met het Koninklijk Huis. Zo woonde de moeder van Prins Bernhard jarenlang op het Warmelo, waar haar kleindochters geregeld kwamen logeren. Ook dit jaar zijn er vele Oranjeactiviteiten in de Hof van Twente. Denk aan de Oranjefietsroute Apeldoorn - Diepenheim - Bad Bentheim - Lingen en de landelijke viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden (2013 - 2015).

Een typisch Twents souvenirDe goastok, het gevelteken en de midwin-terhoorn zijn streekeigen uitingen die u nog steeds tegenkomt in het straatbeeld van Twente. Zomaar enkele voorbeelden van de vele souvenirs en smakelijke streek-producten die verkrijgbaar zijn bij de VVV of via de webwinkel op

aanbod. De Reggehof herbergt ook Filmhuis Alleman, genoemd naar de bekende film van Bert Haanstra, de cineast die in Goor getogen is. In Markelo worden films ver-toond in Het Beaufort. Dit karakteristieke voormalige gemeentehuis uit 1872 is van binnen prachtig verbouwd. Het biedt ook onderdak aan verschillende culturele acti-viteiten. In het Parochiehuis in Delden is de Filmkring actief. Ook zij zorgen regelmatig voor vertoning van mooie films.

Musea en cultuurhistorieHoudt u van cultuurhistorie, dan is Museumboerderij Wendezoele op het Twickelse landgoed echt iets voor u. Daar wordt nog ‘geboerd’ zoals dit een halve eeuw geleden gebeurde. De Hof van Twen-te kent meerdere (boerderij)musea die de moeite waard zijn. Denk aan Museumboer-derij Eungs Schöppe en het Goors Histo-risch Museum waar de oude textielnijver-heid weer tot leven komt. Stap ook eens binnen bij het Zoutmuseum in het prach-tige historische gebouw in hartje Delden. Of wat dacht u van het Tichelmuseum in Markelo. Daar vindt u een overzicht van de bloeiende leemverwerkende industrie die er ooit gevestigd was. Combineer een

vindt u fraaie galerieën en winkels die (vrijwel) dagelijks geopend zijn.

Kunst op tourneeOveral in de Hof van Twente vindt u kunst en bijzondere initiatieven. Volg de Kunst Fiets Route Markelo eens. Deze brengt u langs diverse kunstwerken in en rond het Vijfheuvelendorp. Ook de wandelroute langs kunstzinnige banken door het cen-trum van Markelo en Goor zijn uw bezoek zeker waard. In de Markelose buurtschap Elsenerbroek is het atelier van de Twentse schilder Jan Broeze bewaard gebleven. In-formeer ernaar bij de VVV en vraag naar het overzicht met de vele galerieën en ateliers.

Evenementen rond kunst en cultuurBij de evenementen trekken kunst en cul-tuur vaak samen op. Denk aan het Cultu-reel Straatfestival Delden, Kunstmoment Diepenheim of de vele evenementen rond-om de gerenoveerde Herberg de Pol in Diepenheim.

Theater en filmhuisIn het centrum van Goor vindt u theater De Reggehof, een fraai, kleinschalig theater met een gevarieerd programma-

Het aantal liefhebbers van kunst en cultuur(historie) groeit jaarlijks in de Hof van Twente. Dit komt vooral door de vele galerieën, kunstzinnige activiteiten en ten-toonstellingen in Diepenheim. Door het jaar heen vinden er bijzondere evenemen-ten plaats, zoals Kunstmoment Diepenheim en buitentheaterprojecten. Doe inspiratie op via de Evenementenkalender verderop in dit magazine. Nieuw is de kunstwande-ling Diepenheim die onder leiding van een gids gelopen kan worden.

Sfeervol en kunstzinnig DeldenGaat u naar het charmante vestingstadje Delden, breng dan zeker ook een bezoek aan het Kunststation. Dit voormalige stations- gebouwtje herbergt steeds wisselende kunstwerken die u ziet als door een kijk-doos. Ook in het oude centrum van Delden

Verreweg de meeste kunst en cultuur per vierkante meterHoudt u van kunst en cultuur, dan wilt u ‘stedeke’ Diepenheim niet missen.

Diepenheim wordt ook wel de broedplaats voor kunstenaars en theatermakers

genoemd. Het telt verreweg de meeste galerieën, musea, ateliers en podia

per m2 in de Hof van Twente. Echt trots zijn de Hof van Twentenaren op het

vorig jaar geopende Cultuurcentrum Herberg de Pol met daarin KunstWerk

Diepenheim en het dichtbij gelegen Drawing Centre. Dit centrum voor

tekenkunst is een locatie op wereldniveau. Naast Diepenheim beschikken

alleen Londen en New York ook over een eigen Drawing Centre. Hier vindt u

steeds wisselende tentoonstellingen en kunt u deelnemen aan masterclasses en

symposia.

10 | Tijdloos mooi in alle seizoenen

Drawing Centre Diepenheim

Kunststappen in DeldenBenieuwd wat het oude, sfeervolle stadscentrum van Delden u te bieden heeft als het om kunst gaat? Volg dan eens de verrassende wandelroute ‘Kunststappen Delden’. Met behulp van de routebeschrijving komt u - als vanzelf - langs al het mooie, bijzondere en creatieve dat dit oude stadje herbergt. Kunst ook waar u anders misschien aan voorbij loopt, simpelweg omdat het op de grond en tussen de straatklinkers geplaatst is.

StraatkunstDe wandeling ‘Kunststappen Delden’ bewijst dat het hier om een kunstminnend stadje gaat. Volgt u de route dan komt u langs fraaie galerieën die gevestigd zijn in de oude straten. Vrijwel dagelijks staan de deu-ren open om ook even binnen rond te kijken. Neem de tijd voor de prachtige kunstwerken langs de route, waaronder opmerkelijke straatkunst. Iets dat tot stand kwam op initiatief van M.I.K.C., wat staat voor: ‘meer innovatieve kunst en cultuur’. Dit is een internationaal georiënteerd kunstenaarsinitiatief voor presentaties van beeldende kunst.

Informatieve routekaartIn de routebeschrijving met plattegrond vindt u foto’s van de kunstwerken die u onderweg tegenkomt. Ook wordt uitleg gegeven over de kunstwerken en hun scheppers. De afstand van de route is ca. 3 km. Start- en eindpunt is de VVV. De route is te koop voor € 2,95 bij de VVV en via de webwinkel.

Het Veulen, Gabriël Sterk

De gemeente Hof van Twente is een kunstminnende gemeente. In de openbare ruimte staan maar liefst 87 kunstwerken. De kunstcollectie is zeer divers. Ze omvat monumen-ten, toegepaste kunst zoals kunst-banken, unieke wandkunst uit de 50-er jaren, bronzen bustes en abstracte vrije werken. Vanaf de 80-er jaren heeft de gemeente regelmatig aankopen gedaan en opdrachten verstrekt waarmee zij werk in haar bezit heeft gekregen van zowel internationaal vermaarde als regionale bekende kunstenaars.

contactStichting Beeldende Kunst Hof van [email protected]

De Stichting Beeldende Kunst Hof van Twente ad-viseert de gemeente over het instandhouden van kunstwerken in de openbare ruimte, de uitbreiding van de kunstcollectie en het ondersteunen van initi-atieven op het gebied van beelden de kunst binnen de gemeente.

KUNST IN DE HOF

Mozaïkbank, Goor

Page 7: 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne ... Markelo heeft een gezellig

www.vvvhofvantwente.nl | 13

In een regio waar de inwoners houden van lekker en goed eten, vinden vaak ook evenementen plaats waarvan uw smaak-papillen gaan juichen. Kijk in de agenda, verderop in dit magazine, voor de data.

Lekker en actief Al wel eens een High Tea gecombineerd met Golfen? Of een bezoek gebracht aan een vleesproeverij tijdens een steproute? Vraag bij de VVV naar de culinaire en vaak verrassend originele arrangementen. Ook Wining and dining is een echte aanrader, bijvoorbeeld voor groepen en voor echte

verbouwd en verwerkt zijn. De marktlieden, meestal de agrariërs zelf, laten u proeven van gerechten die zij vers bereid hebben.

Streekmarkt en Stadswandeling DeldenCombineer een bezoek aan de Streekmarkt eens met een stadswandeling. U kunt zich daarvoor aanmelden bij de VVV, schuin tegenover de marktplaats. Elke eerste zaterdag van de maand vindt de Streek-markt Twente plaats rondom de Oude Blasius kerk, tussen 9.00 uur en 15.00 uur. Om 13.30 uur begint de Stadswandeling.

VVV winkel met souvenirs en streekproductenAan de Langestraat 29 in Delden, ziet u de VVV in een sfeervolle, authentieke kruide-nierswinkel. Hier vindt u leuke en lekkere cadeautjes, voor uzelf of om weg te geven. Wat dacht u van een kookboek met streek-gerechten of van ambachtelijk bereide Hof-chocolade in vijf heerlijke smaken? De blad-vorm van het chocolaatje vindt u terug in het logo van VVV Hof van Twente. Ook is het mogelijk om een pakket samen te laten stel-len bijvoorbeeld met streekproducten zoals chocolade, pasta, kaas, wijn en vruchtensap.

12 | Tijdloos mooi in alle seizoenen

Beleef de streek, proef Hof van Twente

“Tussen m’n oren? Welnee… Streekproducten, vers van de grond, zo op

m’n bord, zijn écht het aller lekkerst. Dat zie je, dat proef je en dat is ook

echt zo!”

De Hof van Twente is rijk aan eerlijke en biologische producten. Van brood tot

bier, van vers gerookte forel tot honing en van shiitakepaddenstoelen tot mosterd.

U vindt het in de Hof van Twente. Hier brengt de vaak humusrijke zandgrond, de

‘vetste’ asperges voort. Hier wordt van speltmeel op ambachtelijke wijze pasta

gemaakt en heerlijk brood gebakken. Hier geniet u van een prachtig glas Twentse

rosé. Topwijn die al vaak bekroond werd in binnen- en buitenland.

Zacht gegaarde varkensprocureur gevuld met een salade van rivierkreeftjes op smaak gebracht met appel, bleekselderij en gekonfijte kip. Serveer hier een frisse kruidensla met een dressing van kerrie bij.

Gerecht voor 4 personen. Tijd: 20 minuten

Ingrediënten300 gram gesneden varkensprocureur Salade:100 gram rivierkreeftjes30 gram fijn gesneden appel30 gram gerookte kip10 gram pijnboompitjespeper en zout20 gram crème fraîche en aanmaken met50 gram mayonaise

Maak de salade door de rivierkreeftjes, appel, gerookte kip en pijnboompitjes samen te voegen en aan te maken met de crème fraîche en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Pak een koffie kopje, beleg de binnenzijde van het kopje met de plakjes varkensprocureur, vul het kopje met de salade, vouw het dicht en stort het op de kop. Zo krijgt u een mooi torentje. Serveer hier een frisse salade met een dressing van kerrie bij en u zet een tongstrelend gerecht op tafel!

In plaats van varkensprocureur kunt u ook dun gesneden rosbief of parmaham gebruiken.

Dit recept is samengesteld door de chefkok van Bistro de Kolenbrander in Hengevelde.

fijnproevers. En wat dacht u van wandelend Picknicken in de Hof van Twente. Daarbij is er keuze uit zes Kuierroutes van gemiddeld 20 kilometer lang. De VVV zet een goed ge-vulde picknicktas voor u klaar. Kijk ook op pagina 14.

Proeven op de Streekmarkt TwenteDe maandelijkse markt in Delden met alleen maar streekproducten uit eigen regio, wordt goed bezocht. U vindt er dan ook een grote verscheidenheid aan smaakvolle producten van Twentse bodem. Producten die vaak op ambachtelijke wijze

Lekker actief bezig zijn en ondertussen culinair genieten? Kies dan voor het fietsarrangement Happen & Trappen of voor het wandelarrangement Happen & Stappen in de Hof van Twente. Laat u verrassen door samenwerkende restaurants die u graag kennis laten maken met mooi op elkaar afgestemde streekgerechten.

Happen & Trappen | Vijf gangen bij vijf restaurants in een prachtige omgeving | 49 km Deze fietsroute begint meteen goed bij Het Wapen van Delden, waar de eigenaar u koffie of thee met iets lek-kers presenteert. Dit restaurant beschikt over een ruime parkeerplaats voor uw auto of camper. Liever een fiets huren? Geef het aan bij uw reservering en uw fietsen worden klaar gezet voor vertrek.

Stapt u op de fiets, dan leidt de route u via het sfeervolle en rijk historische Delden, door het mooie, groenrijke coulisselandschap naar Hengevelde. Bij Hotel Restau-rant Hof van Twente geniet u van een voorgerecht en even verderop bij Hotel ’t Holt in Diepenheim eet u een heerlijk kopje soep. Grand café De Zon in Goor serveert het hoofdgerecht en in Delden wacht u ten slotte een overheerlijk dessert.

Happen & Stappen | De twinkeling van Twente | 15 kmKennis maken met de prachtige, bosrijke omgeving en het sfeervolle stadje Delden? Dan is deze wandeltocht zeker een aanrader. U begint in het centrum bij Hotel Restaurant Sevenster of bij Het Wapen van Delden, net even buiten Delden. Beide restaurateurs hebben iets heerlijks voor u in petto.

De Twinkeling van Twente hoort tot de lekkerste maar zeker ook de mooiste wandeltochten in Nederland. Zo valt deze route deels samen met de meer dan 100 jaar oude ‘Umfassungsweg’ rond kasteel Twickel. Een prach-tig pad over de heide, door weilanden en stukken bos met eeuwenoude eiken en beuken.

Meer informatie en reserveren? Ga naar www.vvvhofvantwente.nl

Recept

Tip! Bezoek de Heerlijcke Markt Diepenheim – elke eerste zondag van de maand

Elke eerste zondag van de maand is er een lifestyle markt, waar u een gevarieerd aanbod vindt van creatieve, ambach-telijke en duurzame producten. Tevens biedt de markt ruimte aan kunstenaars en muzikanten om zich aan het publiek te presenteren. Kom lekker kijken en proeven van verschillende ambachtelijke producten. Ook de winkels en de galerieën in Diepenheim zijn op zondag geopend van 12-17 uur. www.heerlijckemarktdiepenheim.nl

Wijngaard Hof van Twente, Bentelo

Eet smakelijk!

Happen & Trappen

Happen & Stappen

Page 8: 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne ... Markelo heeft een gezellig

www.vvvhofvantwente.nl | 15

Toparrangementen Hof van TwenteLekker weg in de Hof van Twente? Kies uit het VVV pakket met

aantrekkelijke arrangementen. Geschikt voor jong en oud, gezinnen en

groepen. Ze zijn te boeken met en zonder overnachting. Op de website van

VVV Hof van Twente vindt u de meest actuele en uitgebreide informatie.

Onderstaande beschrijvingen zijn onder voorbehoud en tijdige reservering

is gewenst.

14 | Tijdloos mooi in alle seizoenen

Creatief programma voor jong en oud! Vertrek per fiets vanaf buurtgebouw ‘t Kaspel naar Atelier De Schöppe voor koffie of thee met gebak (kinderen ranja met koek of cake) en een workshop schilderen op een voorgetekend schilderij (duur ongeveer 3 uur). Daarna wordt de route vervolgd naar de Tuinderij voor een overheerlijke high tea. Het is genieten geblazen in de thee- en pluktuin, van fraaie boeketten en heerlijk seizoensfruit. De route eindigt weer bij buurtgebouw ‘t Kaspel.

Programma: dagdeel Prijs: € 45,95 p.pkinderen: € 21,95 exclusief fietshuur

Huifkartocht en klootschieten in Diepenheim

’s Morgens wordt u meteen al ontvangen met koffie, thee en iets lekkers. Daarna voert de koetsier u, met zijn huifkar, langs prachtige kastelen. De tocht eindigt bij café-restaurant De Viersprong waar de lunch klaarstaat. U krijgt uitleg over het klootschieten waarna dit spel van start gaat onder leiding van de folkloristische vereniging ‘Stedeker Daansers’. Natuurlijk is er onderweg en na afloop tijd voor een lekker hapje en drankje.

Programma: Hele dagPrijs: 8 personen € 41,95,

13 personen € 43,50 en 16 personen € 44,75 p.p.

andere aantallen op aanvraag.

Kleurrijk Kerspel Goor in Hof van Twente

Picknicken in Hof van Twente

Verken al wandelend de Hof van Twente met een rijk gevulde picknicktas. In de Hof zijn zes Kuierroutes uitgezet van gemiddeld twintig kilometer lengte. Bij elke route hoort een lokale, streekeigen picknick.In Markelo betekent dit: toast met jam of honing, krentenwegge met roomboter, vruchtensap en een lekkere appel als tus-sendoortje.

Programma: Geen vast programmaPrijs: € 27,95 per 2 personen

Ontvangst bij Engels theehuis de Hoestinkhof in Markelo met koffie/thee en homemade gebak. Daarna per fiets naar Pitch&Putt Twente in Diepenheim. Bij aankomst staat er een lunch klaar en krijgt u uitleg over Pitch&Putt Golf. Na de lunch kan iedereen, vanaf 8 jaar de baan op om een balletje te slaan. Golfervaring is niet nodig. Daarna gaat het op de fiets weer naar de Hoes-tinkhof voor een high tea met heerlijke broodjes, zoetigheden, koffie, thee en ander lekkers.

Golf en High tea in Hof van Twente

Programma: Hele dag Prijs: Arrangement: incl. 9 holes: € 53,95 p.p., incl. 18 holes: € 57,95 p.p.

Alvast een voorproefje?

Doe inspiratie op voor een origineel en aantrekkelijk arrangement. Wilt u het volledige aanbod bekijken, ga dan naarwww.vvvhofvantwente.nl. Stuur voor meer informatie of een reservering uw bericht naar [email protected].

Bevrijdingswandeling Delden Dit jaar is het 70 jaar geleden dat Delden bevrijd werd. Dat wordt groots gevierd van 1 t/m 9 april met als hoogtepunt het Paasweekend van 4, 5 en 6 april. Om de mensen een goed beeld te geven van de herinneringen aan de oorlogsjaren, organiseert VVV Hof van Twente de Bevrijdingswandeling Delden. De wandeling is samen-gesteld op basis van zichtbare monumenten, belangrijke locaties en boeiende verhalen en loopt, onder begelei-ding van het VVV Gidsenteam Delden, door het centrum van de stad. Zo krijgen gaten in muren een betekenis, zijn herinneringen verbeeld en wordt er in de periode april- juni een bezoek gebracht aan het huis, dat inge-richt is anno 1940-1945.

Start VVV Delden, Langestraat 29, 7491 AA DeldenAanvang 13.30 tot 15.00 uurData donderdag 26 maart dagelijks op donderdag 2 t/m donderdag

9 april op afspraak na 9 april het gehele jaar door op afspraak.Prijs 26 maart, 2 t/m 9 april2015: € 0,70 p.p.,

kinderen t/m 12 jaar gratis daarna € 3.50 p.p., kinderen t/m 12 jaar gratisAantal deelnemers maximaal 15

Bevrijdingsfietsroute Delden Buiten het centrum van Delden zijn ook diverse locaties te vinden met (zichtbare) herinneringen aan de oorlogs-jaren, onder meer bij het Twentekanaal en op Landgoed Twickel. Vanwege de lengte wordt deze versie als de Be-vrijdingsfietsroute Delden aangeboden, eveneens bege-leid door het Gidsenteam Delden.

Start VVV Delden, Langestraat 29, 7491 AA DeldenDuur 2,5 uurData vanaf 1 april op afspraakPrijs 1 t/m 9 april 2015: € 0,70 p.p., kinderen t/m

12 jaar gratis daarna € 3.50 p.p., kinderen t/m 12 jaar gratisAantal deelnemers maximaal 10

Reserveren VVV Delden, tel. 074-3766363 of [email protected].

Page 9: 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne ... Markelo heeft een gezellig

Wo 1 t/m do 9 april – Delden Terug Naar ToenIn 2015 is het 70 jaar geleden dat Neder-land bevrijd werd. Stad Delden was één van de belangrijke schakels in de strijd om

2015… de mooiste evenementen uitgelichtIn de Hof van Twente is altijd wat te beleven. Dat blijkt wel uit de uitgebreide

evenementenkalender in dit magazine. Veel evenementen komen voort uit tradi-

tie maar er staan ook regelmatig nieuwkomers op de agenda. Graag zetten we

er even een paar in het zonnetje omdat ze zo bijzonder, speciaal of gewoon erg

vermakelijk zijn.

Help ons met uw oordeel via [email protected]

Op de volgende pagina’s ziet u een totaaloverzicht met alle evenementen. Graag hoort

de VVV uw reactie naar aanleiding van een bezoek aan één of meerdere activiteiten. Dat

maakt dat we goede feedback kunnen geven naar de initiatiefnemers, wat leidt tot nog

meer variatie en kwaliteit.

de bevrijding. Van 1 t/m 9 april vindt het evenement Delden Terug Naar Toen plaats. Keep Them Rolling slaat zijn kampement op in Delden en ook wordt Porter Field, de Airstrip op Twickel, door WW2 vliegtuigen in gebruik genomen. Inwoners van Delden kleden zich volgens de mode van 1945. Ook de winkeletalages ademen de sfeer van toen. Zie ook www.dtnt.nl.

Ma 6 april – BigBand Festival Goor Op tweede paasdag gaan zes van de beste bigbands uit Nederland de muzikale strijd met elkaar aan op de podia in het centrum van Goor. Het podium in de Reggehof is ge-reserveerd voor drie spetterende en zeer ge-talenteerde jeugdbigbands. Bij alle horeca- gelegenheden zijn dixieland- en bluesbands te zien en te horen. Ook is er een uitgebreid randprogramma voor jong en oud. Meer informatie www.bigbandfestivalgoor.nl.

Vr 1 en za 2 mei – Ronde van Overijssel en ‘Overijssels Mooiste’Op vrijdag 1 mei staat de koers voor vrou-wen, door de UCI in de hoge 1.1 categorie ingeschaald, op het programma. Een dag later zijn het de mannen die de strijd met

elkaar aangaan in de Ronde van Overijssel (1.2). Markelo is dit jaar het dorp van de Ronde. In aanloop naar de wedstrijden worden in Markelo diverse activiteiten rond ‘Overijssels Mooiste’ georganiseerd. Zie ook www.rondevanoverijssel.nl. Zo 3 mei – Muzikale Wandeling Delden Op vijftien podia in huiskamers, horeca- gelegenheden en in de Oude Blasiuskerk vin-den optredens plaats van ruim 80 musici en vocalisten. Een optreden duurt 25 minuten en start om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Bestel een passe-partout in de voorverkoop bij VVV Delden of op de dag zelf. Meer infor-matie www.muzikalewandelingdelden.nl.

16 | Tijdloos mooi in alle seizoenen www.vvvhofvantwente.nl | 17

Fietsmeerdaagsen

Do 14 mei t/m zo 17 meiHemelvaartFiets4daagse DeldenDi 21 t/m vr 24 juliMidzomerfiets4daagse Diepenheim Di 28 t/m vr 31 juliTwentse RolstoelvierdaagseDi 16 t/m vr 19 juniFiets4daagse MarkeloMa 19 t/m do 22 oktober Hof van Twente Herfstfiets4daagse Goor

Markten en braderieën

Eerste zo van de maand -Heerlijcke Markt DiepenheimEerste za van de maand -Streekmarkt TwenteDo 14 mei -Braderie en rommelmarkt DeldenZo 7 juni - Twentse brocante fairVr 19 juni - Brocante paradeZo 5 juli -Boeken- en Platenmarkt Diepenheim Za 11 juli -Meut- en Streekmarktdag MarkeloZo 6 december - Kerstmarkt Diepenheim Vr 11 december - Paardenmarkt GoorZa 12 december - Kerstmarkt Delden Zo 13 december -Kerstmarkt Markelo met Kerst fairytale Za 19 december - Kerstmarkt Goor

Thematische wandeltochten

Wo 15 juliVakantiewandeling IVN DiepenheimWo 5 augustusVakantiewandeling IVN DiepenheimZo 23 augustusVlinderwandeling IVNVr 2 en za 3 oktoberVerlichte avondwandeling MarkveldeZo 29 novemberWinterwandeling Stedeker Daansers Diepen-heimZo 6 december Kastelenwandeling DiepenheimZo 13 decemberMidwinterwandeling MarkeloZo 27 decemberMidwinterwandeling Delden

Vr 12 t/m zo 14 juni en vr 19 t/m zo 21 juni – Zomerfeesten HengeveldeDe jaarlijkse zomerfeesten van Hengevelde zijn een begrip in de regio en ver daarbuiten. Twee weekenden lang feest met muziek op verschillende podia. De tweede zondag staat traditioneel bekend om haar specta-culaire straattheater. De stichting KUNSTEN op Straat heeft haar wortels in Hengevelde en verloochent die niet. Kijk voor het hele programma op www.hengevelde.nl.

Za 13 t/m zo 14 juni – Muzikaal Onthaal Diepenheim 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden en 70 jaar bevrijding waren aanleiding voor het tweedaags muziek-evenement Mu-ziek Onthaal in de kasteeltuin op landgoed Warmelo. Er treden muziekverenigingen, orkesten, big bands en solisten op. Het Trompetterkorps der Koninklijke Mare-chaussee geeft een speciaal concert. Zie ook www.muzikaalonthaaldiepenheim.nl.

Do 2 t/m zo 5 juli – Midzomerfeest Bentelo Een weekend met veel gezelligheid en volop muziek en spektakel. Neem voor het

hele programma een kijkje op www.midzomerfeesten.nl

Wo 15 juli – Familie Fietsdag De Boer OpFietsliefhebbers kunnen een 30 kilometer lange tocht maken langs diverse bedrijven. Met veel passie laten de eigenaren u alle ins en outs zien van hun geliefde (boeren)bedrijf. Zie ook www.vvvdiepenheim.nl.

Vr 14 augustus – Höfteballooning HengeveldeUit het hele land komen de deelnemers. Bij gunstige weersomstandigheden zorgen zo’n twintig heteluchtballonnen voor spek-takel. Wilt u meevaren boven Twente, kom dan op tijd om een ticket te bestellen. Voor-dat de ballonnen omhoog gaan, verzorgen paramoteurs uit de regio een demonstratie. Zie ook www.hofteballooning.nl.

Zo 20 september – Cultureel Straatfestival DeldenDuizenden bezoekers komen jaarlijks naar Delden om maar niets te hoeven missen van de knotsgekke, verbazingwekkende en professionele straatartiesten. Overal klinkt muziek en een theatergroep zorgt voor een

kort toneelstuk. In de Langestraat en op de gezellige pleintjes vindt u ook boeken- en kunstmarkten en er is een kinderplein. Zie ook www.straatfestivaldelden.nl.

Do 15 t/m zo 25 oktober – Kunstmo(ve)ment Diepenheim Elf dagen lang vindt u in het centrum en in het buitengebied van Diepenheim indruk-wekkende, hoogwaardige en zeer gevari-eerde kunstuitingen. Het thema van dit jaar is ‘Kunstmo(ve)ment’, kunstenaars kunnen zich hierdoor laten inspireren. Tussendoor geniet u van live muziek, theater en andere beeldende kunstvoorstellingen. Ook kunt u meedoen aan verschillende workshops. Meer informatie www.kunstmomentdiepenheim.nl.

Dorpsfeest Markelo

Page 10: 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne ... Markelo heeft een gezellig

4 Dodenherdenking Diverse locaties5 t/m 10 Verwolde, huis- en familiegeschiedenis in oorlogstijd Laren6 Kind op de buitenplaats Verwolde Laren6 Kinderspeelmiddag Wendezoele Ambt Delden6 Kindervoorstelling: Toedan & Watnou Laren7 Verkoop tweedehands boeken Markelo8 t/m 10 Voorjaarsfeesten Markvelde Markvelde8 IVN Nachtegalenwandeling Diepenheim8 t/m 9 Ode aan het Varken Delden9 Fuchsiamarkt Markelo9 Plantenmarkt Moestuin Twickel Delden10 1e Univé Oost Hof van Twentetriathlon Markelo10 Workshop moederdag: koken met zeep Laren12 Jeugdfilm: Mees Kees op kamp Markelo14 Dauwtrappen bij de herder Markelo14 Hemelvaartsdag dauwritten Markelo14 t/m 17 Hemelvaartweekend Delden14 t/m 17 Hemelvaart Fiets4daagse Delden Delden17 Kunst & lunch op Huis Verwolde Laren17 Luisterconcert: Elske Dewall Diepenheim17 SGW Snorrewind KNHS Markelo19 t/m 23 Toen en nu, themaweek textiel Ambt Delden22 t/m 25 Internationaal Folkloristisch Festival Diepenheim23 One day Musical Workshop Markelo24 Raadsels op Huis Verwolde Laren24 Twents lam in het seizoen Delden24 t/m 25 Bonsai tentoonstelling Twickel Delden25 Creatievedag Markelo Markelo25 Schaapscheren op De Borkeld Markelo25 Buitenrit tweede pinksterdag Markelo26 t/m 29 Avond wandel4daagse Markelo Markelo27 Hoe word je een prins of prinses? Laren30 Jubileumconcert Markelo's Mannenkoor Markelo31 Concert: Trio Rodin MarkeloJunielke di Weekmarkt Hengeveldeelke do Weekmarkt Markeloelke do Minimarkt Diepenheimelke do Demonstraties oude ambachten Markeloelke do Stadswandeling Deldenelke vr Weekmarkt Goorelke vr Weekmarkt Deldenelke za Minimarkt Diepenheim1 t/m 24 Twente Asperge Tour Diverse locaties2 t/m 8 Honing en bijen Ambt Delden3 Kind op de buitenplaats Verwolde Laren4 Verkoop tweedehands boeken Markelo5 Special Friday: Water Bootcamp Special Markelo5 t/m 7 Zomerfeesten Wiene Zeldam Ambt Delden5 Nachtvlinderavond Diepenheim6 Streekmarkt Twente Delden6 Stadswandeling tijdens Streekmarkt Twente Delden6 Dansvoorstelling Muziekschool - The sleeping beauty Goor6 t/m 7 Swing Rock & Roll Festival Diepenheim Diepenheim7 Lezing: Ervaar een andere kijk op uzelf Markelo7 Heerlijcke Markt met koopzondag Diepenheim Diepenheim7 Twentse brocante fair Delden7 Concert Fanfare Markelo Markelo7 Muziekcafé Huis Verwolde Laren8 t/m 12 Zwemvierdaagse met Maarkels bommetje Markelo12 t/m 14 Höftedagen Hengevelde Hengevelde13 Goors Mannenkoor - Jubileumconcert Goor13 Taste Event Zomer Hengelo13 Zitmaaierrace Markelo Markelo13 t/m 14 Muzikaal Onthaal Diepenheim Diepenheim13 t/m 18 Open Tuinagenda met Midzomermarkt Markelo14 Enjoy the Ride Markelo16 t/m 19 Fiets4daagse Markelo Markelo17 t/m 20 Kasteeldagen Twickel Delden17, 20 t/m 21 Snorrewind Trofee met verklede viertallen Markelo18 Excursie IVeNnetje Diepenheim19 Brocante Parade Diepenheim Diepenheim19 t/m 21 Höftedagen Hengevelde Hengevelde21 Kunst & lunch op Huis Verwolde Laren21 Concert: The Folk Survival Club Diepenheim21 Roofvogeldag op Huis Verwolde Laren21 Twents lam in het seizoen Delden23 t/m 27 De keuken van toen Ambt Delden24 Hoe word je een prins of prinses? Laren24 t/m 27 Kasteeldagen Twickel Delden25 Peuter Kleuterdag Schaapskudde Markelo25 t/m 28 Goors School- en Volksfeest Goor27 Zomerse zaterdagavond koopavond Markelo28 Klassiek concert: Sefardische en Spaanse muziek Markelo28 Grote allegorische optocht Goor30 Buitenconcert Fanfare Markelo MarkeloJulielke di Weekmarkt Hengevelde

elke wo Broodbakken Gelselaarelke do Weekmarkt Markeloelke do Minimarkt Diepenheimelke do Demonstraties oude ambachten Markeloelke do Stadswandeling Deldenelke vr Weekmarkt Goorelke vr Weekmarkt Deldenelke za Minimarkt Diepenheimdgl va 3 Kunst Fiets Route Markelo Markelo1 Kind op de buitenplaats Verwolde Laren2 Verkoop tweedehands boeken Markelo2 t/m 5 Midzomerfeest Bentelo Bentelo3 Special Friday: Ladies Night Markelo4 Streekmarkt Twente Delden4 Stadswandeling tijdens Streekmarkt Twente Delden5 Lezing: Ervaar een andere kijk op uzelf Markelo5 Koffieconcert Markelo's Mannenkoor Markelo5 Heerlijcke Markt met koopzondag Diepenheim Diepenheim5 Boeken- en Platenmarkt Diepenheim Diepenheim5 Peuter Kleuterdag Schaapskudde Markelo5 Muziekcafé Huis Verwolde Laren8 KNHS Springcompetitie pony's en paarden Markelo8 Kinderspeelmiddag Wendezoele Ambt Delden8 Openluchtspel Kösterskoele Markelo10 t/m 11 Openluchtspel Kösterskoele Markelo10 t/m 11 Concours Hippique voor pony´s en paarden Markelo10 t/m 12 Midzomerfeest Esbrook Deldenerbroek11 Zomerse zaterdagavond koopavond Markelo11 Meut-Streekmarktdag Markelo Markelo13 Openluchtspel Kösterskoele Markelo15 Familiefietsdag de Boer Op Diepenheim Diepenheim15 Vakantiewandeling IVN Diepenheim15 Openluchtspel Kösterskoele Markelo16 Open Kerk Markelo expositie Oma's Poëziealbum Markelo17 Openluchtspel Kösterskoele Markelo17 t/m 22 Fuchsia- en Kuipplantententoonstelling Ambt Delden17 t/m 22 Wendezoele oogstweek Ambt Delden18 Tour de Boer Ambt Delden18 Openluchtspel Kösterskoele Markelo19 Kunst & lunch op Huis Verwolde Laren21 t/m 24 Midzomerfiets4daagse Diepenheim Diepenheim21 Zomeravondfietstocht IVN Markelo22 Openluchtspel Kösterskoele Markelo23 Open Kerk Markelo expositie Oma's Poëziealbum Markelo23 Zomermarkt Goor23 Twentse Avond Ambt Delden24 t/m 25 Openluchtspel Kösterskoele Markelo25 Zomerse zaterdagavond koopavond Markelo28 Zomeravondfietstocht IVN Markelo29 Hoe word je een prins of prinses? Laren30 Open Kerk Markelo expositie Oma's Poëziealbum Markelo30 Zomermarkt GoorAugustuselke di Weekmarkt Hengeveldeelke wo Broodbakken Gelselaarelke do Weekmarkt Markeloelke do Minimarkt Diepenheimelke do Demonstraties oude ambachten Markeloelke do Stadswandeling Deldenelke vr Weekmarkt Goorelke vr Weekmarkt Deldenelke za Minimarkt Diepenheimdagelijks Kunst Fiets Route Markelo Markelo1 Streekmarkt Twente Delden1 Stadswandeling tijdens Streekmarkt Twente Delden1, 2, 5 Snorrewindse Paardendagen Markelo2 Lezing: Ervaar een andere kijk op uzelf Markelo2 Heerlijcke Markt met koopzondag Diepenheim Diepenheim2 Muziekcafé Huis Verwolde Laren4 Zomermiddag Fietstocht IVN Markelo5 Kind op de buitenplaats Verwolde Laren5 Vakantiewandeling IVN Diepenheim5 t/m 6 Ambachten van vroeger en nu Gelselaar6 Verkoop tweedehands boeken Markelo6 Open Kerk Markelo expositie Oma's Poëziealbum Markelo6 Zomermarkt Goor6 Twentse Avond Ambt Delden8 Zomerse zaterdagavond koopavond Markelo8 t/m 9 Open Nederlands Kampioenschap Motorcross Markelo11 Zomermiddag Fietstocht IVN Markelo11 t/m 14 Houtdorp voor kinderen vanaf 6 jaar Markelo12 Kindervoorstelling: De Prins en de Trom Laren13 Open Kerk Markelo expositie Oma's Poëziealbum Markelo14 Wielerronde en wielerpop Markelo Markelo16 Kunst & lunch op Huis Verwolde Laren16 Harmonicadag Ambt Delden16 Koffieklets met schapenkeuring Markelo18 Zomermiddag Fietstocht IVN Markelo

18 | Tijdloos mooi in alle seizoenen

Evenementen-kalender 2015Hof van Twente

6 Liberty Concert Delden6 Feestdag buitenrit Markelo6 De Zingende Kapsters Delden6 Wandeling onder begeleiding van Drumfanfare Delden7 Film: The Grand Budapest Hotel Goor7 Voorstelling Filmkring Delden Delden9 t/m 30 Twente Asperge Tour Diverse locaties10 Klassiek concert: Music War in Time Markelo10 Comedyfoyer m.m.v. Thijs Kemperink Goor10 Piratenfestijn in het zwembad Markelo11 De Vrek - van Molière Goor11 Concert bij kaarslicht Delden11 Gaialogische Ervaringstocht Diepenheim11 t/m 12 Voorjaars Concours Hippique voor paarden Markelo12 Voorjaarswandeling Pothoek Markelo Markelo12 Voorjaarsconcert Delden12 Open dag Twentsche Golfclub Ambt Delden12 Leerlingen artiestenopleiding ROC Goor12 Hofchoreografiewedstrijd Goor14 Film: Leviathan Goor16 Film: The Grand Budapest Hotel Markelo17 t/m 19 Gevogelte wandeling & proeverij Delden18 Plantenruilbeurs Diepenheim18 Motel Westcoast - High Five of Good Vibrations Goor19 Luisterconcert: Hongerig Hart van Marjolein Meijers Diepenheim19 Open Dag Klompenmuseum Goor19 Concert: Bart Wolvekamp Markelo21 Lezing over Giuseppe Verdi Delden21 Overhandiging bevrijdingsvuur Markelo22 Cycle Liberation Tour naar Mikolow Markelo23 Openstelling 1945-huis Delden24 Discozwemmen Markelo24 t/m 26 Gevogelte wandeling & proeverij Delden25 Opening seizoen Museumboerderij Wendezoele Ambt Delden25 Reggehof Festival Goor26 Voorjaarsfietstocht IVN Markelo26 Lammetjesdag Markelo26 Kastelenloop Diepenheim Diepenheim27 Koningsdag Diverse locaties28 Film: Dorsvloer vol confetti Goor28 Voorstelling Filmkring Delden Delden29 KNHS Springcompetitie pony's en paarden Markelo29 Hoe word je een prins of prinses? LarenMeielke di Weekmarkt Hengeveldeelke do Weekmarkt Markeloelke do Minimarkt Diepenheim

Openstelling 1945-huis Deldenelke do Stadswandeling Deldenelke vr Weekmarkt Goorelke vr Weekmarkt Deldenelke za Minimarkt Diepenheimdagelijks Twente Asperge Tour Diverse locaties1 Special Friday: Lazy Friday Markelo1 Fietsparade Markelo1 t/m 2 Ronde van Overijssel met Markelo als rondedorp Start in Rijssen1 t/m 3 Gevogelte wandeling & proeverij Delden1 t/m 5 Toneel: Ons Genoegen - Blij kun je eigenlijk niet zijn Diepenheim2 Streekmarkt Twente Delden2 Stadswandeling tijdens Streekmarkt Twente Delden2 t/m 3 Concours Hippique voor pony´s Markelo3 Lezing: Ervaar een andere kijk op uzelf Markelo3 Heerlijcke Markt met kooopzondag Diepenheim Diepenheim3 Muzikale wandeling Delden Delden3 Maarkelse Lente koopzondag Markelo3 Muziekcafé Huis Verwolde Laren4 Herdenking provinciaal verzetsmonument Markelo

Maartelke di Weekmarkt Hengeveldeelke do Weekmarkt Markeloelke do Minimarkt Diepenheimelke vr Weekmarkt Goorelke vr Weekmarkt Deldenelke za Minimarkt Diepenheim24 Kasteelconcerten Delden24 Film: Clouds of Sils Maria Goor25 Kasteelconcert Rosanne Philippens Delden25 Trend Event Markelo25 Hoe word je een prins of prinses? Laren26 Bevrijdingswandeling Delden26 Kasteelconcert Delden27 Openstelling 1945-huis Delden27 The Beatles Revival Hengevelde28 André Manuel - Het Geval Apart Goor28 Taste Event Lente Hengelo28 Voorjaarsconcert Fanfare Markelo Markelo29 Paaseieren schilderen en zoeken Gelselaar29 Oerkrachten voor kids Ambt Delden29 Morshuis Lente Fair Diepenheim29 Concert: Gaudi Kwartet Markelo29 Palmpasenoptocht en eieren zoeken Diverse locaties31 Film: Begin Again GoorAprilelke di Weekmarkt Hengeveldeelke do Weekmarkt Markeloelke do Minimarkt Diepenheimelke vr Weekmarkt Goorelke vr Weekmarkt Deldenelke za Minimarkt Diepenheim1 Kind op de buitenplaats Verwolde Laren1 Film: Jackie Markelo2 Verkoop tweedehands boeken Markelo2 Optreden van de Appeltjes van Oranje in De Wieken Delden2 Optreden van de Appeltjes van Oranje in Café René Delden2 Concert accordeonvereniging de Optimisten Delden2 Bevrijdingsrit Keep Them Rolling naar Delden toe Ambt Delden1 t/m 9 Film: Delden 1945 Delden1 t/m 9 Delden Terug Naar Toen Delden2 t/m 9 Bivak Keep Them Rolling naast de Wendezoele Ambt Delden2 t/m 9 Bevrijdingswandeling Delden2 t/m 9 Openstelling 1945-huis Delden3 In gebruik name Airstrip Porter Field bij Twickel Ambt Delden3 Special Friday: Drijf-inn Bios Markelo3 t/m 4 Bevrijdingsfeest Deeln geet los Delden3 t/m 4 Nacht op Huis Verwolde Laren4 Paaseieren schilderen en zoeken Gelselaar4 Streekmarkt Twente Delden4 Bevrijdingsrit Keep Them Rolling Ambt Delden4 Optreden koren Appeltjes van Oranje en Del Core Delden4 t/m 5 Big Band Apollo Delden4 t/m 5 Bevrijdingsconcert Delden4 t/m 6 De Dames en Heren van Toen Delden4 t/m 6 Show theaterschool La Luna Delden4 t/m 6 St. Wilsons Army Show Delden4 t/m 6 Double 2 Delden4 t/m 6 Concord Pipe Band Delden5 Paasvuren / boakes Diverse locaties5 Paasparty Bentelo Bentelo5 Defilé Keep Them Rolling Delden5 Herdenking oversteek Twentekanaal Delden5 t/m 6 Stoomtrein Hengelo-Delden v.v. Delden6 Opening tuinen Landgoed Twickel Delden6 BigBand Festival Goor Goor6 Heerlijcke Markt met koopzondag Diepenheim Diepenheim

Wijzigingen voorbehouden. Voor actuele gegevens kijk op www.vvvhofvantwente.nl Wijzigingen voorbehouden. Voor actuele gegevens kijk op www.vvvhofvantwente.nl

www.vvvhofvantwente.nl | 19

Page 11: 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne ... Markelo heeft een gezellig

www.vvvhofvantwente.nl | 21

Toeristisch ABCINHOUDSOPGAVE

Architectuur & erfgoed .........................Autoverhuur .........................................Bakkerijen .............................................Beautysalon & massages .......................Bezoekerscentra ...................................Bioscopen .............................................Bloemen, planten & tuin .......................Boekhandel & kantoorartikelen .............Boerengolf & midgetgolf.......................Bowlen & kegelen .................................Brillen & contactlenzen .........................Caravans & campersCursussen & workshops ........................

Elektronica ............................................Fietsen & fietsverhuur ...........................Galerieën & ateliers ...............................Golfen ..................................................Groenteboeren .....................................Huishoudelijke artikelen & apparatenKinderboerderijen .................................Kledingwinkels......................................Kuuroorden ..........................................Landgoederen & kastelen .....................Molens & watermolens .........................Musea ..................................................Natuurgebieden ....................................Outdoororganisaties .............................Paard-, pony- en ezelrijden & paard-,

pony-, ezel- en huifkarverhuur ..............Recreatieplassen ...................................Religieuze gebouwen ............................Rondleidingen & stadswandelingen ...... Sauna’s .................................................Schaapskudde.......................................Schoenen- & klompenwinkels ...............Sieraden & horloges ..............................Slijterijen ...............................................Solex rijden ...........................................Speelgoed & cadeaus ............................Speelparken & speeltuinen ....................Spellenverhuur ......................................Sportartikelen & -kleding ......................Streekproducenten ...............................

Supermarkten .......................................Tankstations .........................................Tennis & squash ....................................(Openlucht) Theaters & podia ...............Traditie & volkscultuur ..........................Tuinen & parken ...................................Viswateren (vergunning) .......................Vlees & vis ............................................Woninginrichting ..................................Zorgboerderijen ....................................Zwembaden .........................................

= leuk voor het hele gezin

= voor regenachtige dagen

Architectuur & erfgoedAMBT DELDENSluis Twentekanaal, Sluisstraat 51-53, 7495 RC Ambt Delden, tel. 074-3761405 www.twentekanalen.nl. Niet geopend voor particulieren. DELDENKoopmanswoning, hoek Kortestraat/Langestraat. Neo-klassieke trapgevel (1860).Oude Raadhuis, hoek Langestraat/Marktstraat (1792) thans Zoutmuseum.Posthuis in den Kroon, Marktplein, (1656)VVV Museumwinkel, Langestraat 29, (1696), authentiek interieurWatertoren (1984), Bornsestraat, Neorenaissance stijl. Geopend tijdens Open Monumentendag.DIEPENHEIMHet Plumershuuske, Grotestraat 49. Meer dan 150 jaar oud.GOORAan de Stegge gebouw, Nieuwenkampsmaten 8, 7472 DE Goor, tel. 0547-286386. Watertoren (1915), Markeloseweg, Goor. 29m hoog. MARKELOLabyrint op de BorkeldBorkeldweg 17, 7475 RV Markelo, www.facebook.com/BorkeldLabyrint. Dagelijks toegankelijk.BUITEN HOF VAN TWENTEKerkeiland Saasveld, de Bongerd 11, Saasveld. Groepen op afspraak, info: tel.: 074-3494652.

AutoverhuurDELDENKeveruitje, Postbus 79, 7490 AB Delden, tel. 074-2569898, www.keveruitje.nl.DIEPENHEIMDuckville, Grotestraat 70, 7478 AD Diepenheim, tel. 06-24398324, www.duckville.nl.GOOR Vos Autotechniek, Spechthorstdwarsweg 2, 7471 GJ Goor, tel. 0547-276295, www.vosautotechniek.nl Tijd: ma t/m vr 7.30-18, za 8-12.30 uur.

BakkerijenDELDENBakkerij ter Avest, Kortestraat 23, 7491 AX Delden, tel. 074-3761320, www.bakkerijteravest.nl. Tijd: ma t/m vr 8-18, za 7.30-16 uur. Echte bakker Jan Meen en Chocolade Atelier De Meester, Langestraat 9, 7491 AA Delden, tel. 074-3761306, www.janmeen.echtebakker.nl. Tijd: ma 8-13, di t/m vr 7.30-18, za 8.30-16, zo 8.30-16 uur. HENGEVELDENollen Brood- en Banketbakkerij, Goorsestraat 9, 7496 AA Hengevelde, tel. 0547-333024, www.bakkerijnollen.nl. Tijd: ma t/m do 8.30-18, vr 8.30-19, za 8-16 uur.GOORNollen Brood- en Banketbakkerij, Grotestraat 9,7471 BM Goor, tel. 0547-271436, www.bakkerijnollen.nl. Tijd: ma t/m do 8.30-18, vr 8.30-19, za 8-16 uur. MARKELOBrood- en banketbakkerij Meinders, Grotestraat 7,

7475 AZ Markelo, tel. 0547-361374, [email protected]. Tijd: ma 8.15-12.30, di t/m vr 8.15-18, za 8-16 uur.

Beautysalon & massagesDELDENSini schoonheidsinstituut en exclusieve kleding, Langestraat 36, 7491 AG Delden, tel. 074-3761290, [email protected]. Tijd: di t/m vr 9-18, za 9-17 uur. Massagepraktijk Hercules Handen, Vossenbrinkweg 26, 7491 DD Delden, tel. 074-7501503, www.herculeshanden.nl. Tijd: ma 19-23, di, do 8-14, 19-23, wo, vr 9-17. Za in overleg. GOORPedicurepraktijk Boutique Annemique, Grotestraat 119, 7471 BN Goor, tel. 0547-270503, HENGEVELDEAyurveda Twente, Goorsestraat 49, 7496 AC Hengevelde, tel. 0547-333100, www.ayurvedatwente.nl.Ayurvedische reinigingskuren en massages, yogaweekenden en schoonheidsbehandelingen. Dagelijks geopend.

BezoekerscentraMARKELOBezoekerscentrum `n Witten, Borkeldweg 17, 7475 RV Markelo. Tijd: 15 mei t/m 30 sep wo, za, zo 14-17 uur.

BioscopenDELDENFilmkring Delden, Langestraat 81, 7491 AC Delden, tel. 074-3764361, [email protected]. Regelmatig filmavonden. GOORDe Reggehof, De Höfte 5, 7471 DK Goor, tel. 0547-284888, www.reggehof.nl. Regelmatig filmmiddagen en -avonden. MARKELOCultureel Centrum Het Beaufort, Burg. De Beaufortplein 1, 7475 AG Markelo, www.hetbeaufort.nl. Regelmatig filmmiddagen en -avonden.

Bloemen, planten & tuinAMBT DELDENDe Border, Twickelerlaan 13, 7495 VG Ambt Delden, tel. 074-3764123, www.border.nl. Tijd: mrt t/m nov di t/m za 10-17 uur. Zon- en feestdagen gesloten. Kwekerij Visschedijk, Platenkampsweg 7, 7495 RA Ambt Delden, tel. 0547-292432, www.kwekerijvisschedijk.nl. Tijd: ma t/m za 9-17 uur. DELDENBloembinderij Anton Visch, Markt 1, 7491 AT Delden, tel. 074-3763871, www.antonvisch.nl. Tijd: ma 10-18, di t/m do 9-18, vr 9-20, za 9-17 uur. Nijhof Tuincentrum - Hoveniers, Bellinkweg 6, 7491 AN Delden, tel. 074-3761219. Tijd: ma t/m vr 9-12.30-13.30-17.30, za 9-16.30 uur. DIEPENHEIMDe Graaf Hoveniers, Oude Sluisweg 5, 7478 RJ Diepenheim, tel. 0547-351354, www.tdegraaf.nl.De Rozenboog, Grotestraat 90, 7478 AE Diepenheim, tel. 0547-351346, www.derozenboog.nl. Tijd: ma t/m vr 8-18, za 10-16 uur en op afspraak.

Morsink agri dier & tuin, Peckedammerstraat 11a, 7478 DE Diepenheim, tel. 0547-352571, www.morsinkagridierentuin.nl. Tijd: ma, wo, do, vr 9-12, 13-18, za 8-16 uur. MARKELODe Bloemerie, Noordachtereschweg 1, 7475 BL Markelo, tel. 0547-362470, www.debloemerie.nl. Tijd: ma 8.30-12.30, di, wo 8.30-18, do 8.30-20, vr 8-18, za 8-16 uur. De Tuinderij, Haaksbergerweg 19, 7475 MD Markelo, tel. 06-53777120, www.de-tuinderij.nl. Tijd: mei t/m sep wo t/m vr 9-18, za 9-16, zo 11-17.Okt t/m apr wo t/m vr 9-18, za 9-16 uur. Bij vorst in grond gesloten.

Boekhandel & kantoorartikelenDELDENThe Readshop, Langestraat 19, 7491 AA Delden tel. 074-3767188, www.readshop.nl/vestiging/delden. Tijd: ma 9-18, di t/m do 8-18, vr 8-20, za 8-17 uur. GOORKantoor en boekhandel Bruna, Grotestraat 101, 7471 BM Goor, tel. 0547-273176, www.bruna.nl. Tijd: ma 13-18, di, wo 8.30-18, do 8.30-19, vr 8.30-21, za 8-16 uur. MARKELO Boek- en kantoorvakhandel Prins, Grotestraat 16,7475 AX Markelo, tel. 0547-361336, www.boekhandelprins.nl. Tijd: ma t/m wo, vr 8.30-12.30, 13.30-18, do 8.30-12.30, 13.30-20, za 8.30-17 uur.

Boerengolf & midgetgolfAMBT DELDENTwentekiek, Grote Looweg 9, 7495 TL Ambt Delden, tel. 074-3841434, www.twentekiek.nl.MARKELOErve Knopert, Welmersweg 3, 7475 NZ Markelo, tel. 0547-361408, www.erveknopert.nl. Tijd: jul t/m sep ma t/m zo 11-20 uur. Galerie Theeschenkerij de Schutte, Plasdijk 20, 7475 TD Markelo, tel. 0547-274762, [email protected] Spellenboerderij de Smitshoeve, Rijssenseweg 31, 7475 VE Markelo, 0547-362713, www.desmithoeve.nl.Tijd: apr t/m mei, sep, herfstvakantie wo, vr t/m zo 11-18 uur, jun t/m aug ma t/m zo 11-20 uur. Tevens op afspraak.

Bowlen & kegelenDELDENBest Western Hotel Wapen van Delden, Langestraat 242, 7491 AN Delden, tel. 074-3761355, www.hoteldelden.nl.

Brillen & contactlenzenDELDENDrogisterij Aarsen, Langestraat 4, 7491 AE Delden, tel. 074-3761207, [email protected]. Tijd: ma t/m do 9-18, vr 9-21, za 9-17 uur. GOORBouwhuis Opticien en Audicien, Grotestraat 60,7471 BL Goor, tel. 0547-275413, www.bouwhuisoptiek.nl. Tijd: di t/m do 9-12.30,13.30-18, vr 9-12.30, 13.30-21, za 9-17 uur.

Caravans & campersDELDENCaravan Centrum Delden, De Dennen 15, 7491 HH Delden, tel. 074-3766316, www.caravancentrumdelden.nl. Tijd: di t/m vr 10-16, za 10-14 uur.

20 | Tijdloos mooi in alle seizoenenWijzigingen voorbehouden. Voor actuele gegevens kijk op www.vvvhofvantwente.nl

20 Open Kerk Markelo expositie Oma's Poëziealbum Markelo22 Midzomer workshop Grove Streken Markelo22 Concert Markelo's Mannenkoor Markelo22 Zomerse zaterdagavond koopavond Markelo23 Vlinderwandeling IVN Diepenheim23 Holterbergrit met lunch onderweg Markelo23 IVN Fietstocht Diepenheim26 Hoe word je een prins of prinses? Laren26 t/m 29 Kasteeldagen Twickel Delden28 t/m 30 Dorpsfeest Markelo Markelo30 Grote allergorische optocht Markelo MarkeloSeptemberelke di Weekmarkt Hengeveldeelke do Weekmarkt Markeloelke do Minimarkt Diepenheimelke do Demonstraties oude ambachten Markeloelke do Stadswandeling Deldenelke vr Weekmarkt Goorelke vr Weekmarkt Deldenelke za Minimarkt Diepenheimdagelijks Kunst Fiets Route Markelo Markelo2 Kind op de buitenplaats Verwolde Laren2 KNHS springcompetitie pony’s en paarden Markelo2 t/m 4 Kasteeldagen Twickel Delden3 Verkoop tweedehands boeken Markelo3 t/m 13 Wendezoeledagen Ambt Delden3 t/m 5 Klucht in de openlucht: Dagbook van Bute Jan Markelo4 t/m 6 Schuttersfeesten Delden Delden5 Streekmarkt Twente Delden5 Stadswandeling tijdens Streekmarkt Twente Delden5 Castle Fair Weldam Markelo5 t/m 6 Twente Cup Ambt Delden6 Muziekcafé Huis Verwolde Laren10 t/m 12 Klucht in de openlucht: Dagbook van Bute Jan Markelo12 Taste Event Herfst Hengelo12 t/m 13 Weefweekend Museumboerderij de Wendezoele Ambt Delden12 t/m 13 Open Monumentendagen Hof van Twente Diverse locaties13 Concert: More Marimba! Markelo13 Trekkerslep Markelo Markelo19 Verzamelbeurs Markelo19 Fancy Fair Martinuskerk Markelo19 FNRS Open Dag Snorrewind Markelo19 Jeugdschuttersfeest Diepenheim Diepenheim20 Kunst & lunch op Huis Verwolde Laren20 Koelefair streek- en brocantemarkt Markelo20 Goor Culinair en koopzondag Goor20 Cultureel Straatfestival Delden Delden20 Moestuindag Ambt Delden20 Koffieklets met schapendrijven Markelo22 Kasteelconcerten Delden25 t/m 27 Schuttersfeesten Diepenheim Diepenheim26 Themadag boer en land Ambt Delden26 t/m 27 Concours Hippique voor pony´s en paarden Markelo27 Kunsten op Straat Diepenheim Diepenheim30 Hoe word je een prins of prinses? LarenOktoberelke di Weekmarkt Hengeveldeelke do Weekmarkt Markeloelke do Minimarkt Diepenheimelke do Stadswandeling Deldenelke vr Weekmarkt Goorelke vr Weekmarkt Deldenelke za Minimarkt Diepenheimdgl t/m 25 Kunst Fiets Route Markelo Markelo1 Verkoop tweedehands boeken Markelo2 t/m 3 Verlichte avondwandeling Markvelde Diepenheim3 Streekmarkt Twente Delden3 Stadswandeling tijdens Streekmarkt Twente Delden4 Autocross Markelo4 Heerlijcke Markt met koopzondag Diepenheim Diepenheim4 Muziekcafé Huis Verwolde Laren7 KNHS springcompetitie pony’s en paarden Markelo11 IVN Paddenstoelenwandeling Markelo15 t/m 25 Boerderijverlichting Markelo Markelo15 t/m 25 Kunstmoment Diepenheim Diepenheim17 Herfstworkshop Schilderen op de boerderij Markelo17 t/m 18 SGW Snorrewind 2015 Markelo18 Kunst & lunch op Huis Verwolde Laren18 Wandeltocht dansgroep Midden Twenthe Ambt Delden18 IVN Herfstfietstocht Markelo18 Jazz By Bike Goor18 t/m 19 Rondleiding Huis Verwolde Laren19 t/m 22 Hof van Twente Herfstfiets4daagse Goor Goor21 Kinderspeelmiddag Wendezoele Ambt Delden23 t/m 25 Vogelshow De Hobbyfluiter Delden24 Fotografie bij nacht Markelo24 Themadag dorsen bij Museumboerderij Wendezoele Ambt Delden25 Sponsor Donateursdag Schaapskudde Markelo28 Hoe word je een prins of prinses? Laren

Novemberelke di Weekmarkt Hengeveldeelke do Weekmarkt Markeloelke do Minimarkt Diepenheimelke vr Weekmarkt Goorelke vr Weekmarkt Deldenelke za Minimarkt Diepenheim1 Heerlijcke Markt met koopzondag Diepenheim Diepenheim1 Vijf Heuvelen Off the Roadrit Markelo4 Spindag Gelselaar5 Verkoop tweedehands boeken Markelo6 t/m 7 Najaarsconcert Harmonie Diepenheim Diepenheim7 Streekmarkt Twente Delden7 Stadswandeling tijdens Streekmarkt Twente Delden7 Nationale Natuurwerkdag Diverse locaties7 Donateursconcert Fanfare Markelo14 Voedertafels timmeren en schilderen Diepenheim14 Intocht Sinterklaas Markelo Markelo15 Thema rit Markelo18 Slachtvisite bij Erve Brooks Gelselaar21 Taste Event Winter Hengelo27 t/m 28 Reggestreek Winter Fair Rijssen29 Finale springcompetitie 2015 Markelo29 Ossenhoornblazen- 1e zondag van advent Markelo29 Winterwandeling Stedeker Daansers Diepenheim29 Hoornblazen en kniepertjes bakken GelselaarDecemberelke di Weekmarkt Hengeveldeelke do Weekmarkt Markeloelke do Minimarkt Diepenheimelke vr Weekmarkt Goorelke vr Weekmarkt Deldenelke za Minimarkt Diepenheim3 Verkoop tweedehands boeken Markelo5 Streekmarkt Twente Delden5 Stadswandeling tijdens Streekmarkt Twente Delden6 Kastelenwandeling Diepenheim Diepenheim6 Kerstmarkt Diepenheim Diepenheim6 Ossenhoornblazen - 2e zondag van advent Markelo6 Hoornblazen en kniepertjes bakken Gelselaar11 Paardenmarkt Goor Goor12 Brookduo met Storm op ´n Kerstaovond Markelo12 Lampion intocht Sneeuwkoningin Markelo12 t/m 13 Hoornblazen en kniepertjes bakken Gelselaar13 Midwinterwandeling Markelo Markelo13 Kerstfairytale en kerstmarkt Markelo13 Hippolon voor het goede doel Markelo13 Ossenhoornblazen - 3e zondag van advent Markelo18 Kerstconcert Markelo's Mannenkoor Markelo19 Verzamelbeurs Markelo19 Kerstmarkt Winters Genieten Goor Goor19 t/m 20 Hoornblazen en kniepertjes bakken Gelselaar20 24e editie Veldtoertocht Markelo Markelo20 Kerstconcert Harmonie Diepenheim Diepenheim20 Levende kerststal Delden20 Kroamschudd'n in Hengevelde Hengevelde20 Ossenhoornblazen - 4e zondag van advent Markelo24 Kerstspel Markelo24 Ossenhoornblazen - mirreweentersoavond Markelo25 Ossenhoornblazen - eerste kerstdag Markelo26 Buitenrit tweede kerstdag Markelo27 Midwinterwandeling Delden Delden27 Hoornblazen en kniepertjes bakken Gelselaar

Twentewijnproeverij

PROEF HET ECHTE TWENTSE LEVEN

SueterSweg 2a Bentelo - tel. 0547-292785 - www.twentewIJn.nl

MAKERS vAn TwEnTEwijn • wijngESchEnKEn • wijnpRoEvERijEn

TwentewijnproeverijTwentewijnproeverijTwentewijnproeverij

Kom proeven en genIeten!

RondlEiding MET wijnpRoEvERijElKE ZATERdAg oM 14.30 UUR

wEl op AfSpRAAK !

De wInKel IS geopenD:op dondERdAg, vRijdAg

En ZATERdAgMiddAgvAn 14.00 ToT 17.00 UUR

Page 12: 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne ... Markelo heeft een gezellig

www.vvvhofvantwente.nl | 23

Cursussen & workshopsBEAUTY & SIERADENDIEPENHEIMAtelier Frank van Zwicht, Peckedammerstraat 2, 7478 DE Diepenheim, tel. 0547-352765, www.frankvanzwicht.nl.HENGEVELDEAyurveda Twente, Goorsestraat 49, 7496 AC Hengevelde, tel. 0547-333100, www.ayurvedatwente.nl. KOOKSTUDIO’SDELDENNasi Kuning, De Dennen 7a, 7491 HH Delden, tel. 06-13659081, www.nasikuning.nl. MUZIEK & DANSENDIEPENHEIMDe Woeste Wieven op Erve Bonkert, Deldensestraat 11, 7478 PG Diepenheim, tel. 06-20848424, www.dewoestewieven.nl. MARKELODutch Music Barn, Groenlandsdijk 8, 7475 RH Markelo, tel. 06-30552290, www.dutchmusicbarn.comCREATIEF & ARTISTIEKDELDENBloembinderij Anton Visch, Markt 1, 7491 AT Delden, tel. 074-3763871, www.antonvisch.nl. DIEPENHEIMAtelier Arti-Rita, ‘t Schoman 19, 7478 RP Diepenheim, tel. 0547-352263, www.arti-rita.nl.Atelier Jolande Weekhout-Horck, Kleidijk 5, 7478 PD Diepenheim, tel. 0547-352253, www.jolandeweekhout.nl.Galerie / Atelier Fija, Watermolenweg 2, 7478 PW Diepenheim, tel. 0547-352101, www.fija-ossewaarde-keramiek.nl. Galerie Koffie en theeschenkerij Erve de Wezel, Oude Borculoseweg 2, 7478 RK Diepenheim, tel. 0547-351732, www.ervedewezel.nl, [email protected] HENGEVELDEAtelier de Schöppe, Weldammerstraat 1, 7496 PZ Hengevelde, tel. 06-20177347, www.atelierdeschoppe.nl. Atelier Gein, Wethouder Goselinkstraat 8, 7496 PB Hengevelde, tel. 0547-333995, www.ateliergein.nl.MARKELO Atelier Niessink, Spelleweg 4, 7475 GV Markelo, tel. 0547-276691 / 06-10943020, www.atelierniessink.nl.De Bloemerie, Noordachtereschweg 1, 7475 BL Markelo, tel. 0547-362470, www.debloemerie.nl.SPORTIEF & ACTIEFMARKELOPony-recreatie Het Lamoen, Enterbroekweg 10,7475 SZ Markelo, tel. 0548-540142, www.hetlamoen.nl.PROEVERIJENBENTELOWijngaard Hof van Twente, Suetersweg 2a, 7497 MZ Bentelo,0547-292785, www.twentewijn.nl. DELDENJR Wijn en Spijs, Ripperdalaan 10, 7491 BZ Delden, tel. 074-3761339, www.jrwijnenspijs.nl. BUITEN HOF VAN TWENTEJan Herbrink Wijnen, Oelerschoolpad 2, 7554 SR Hengelo, tel. 06-53537451, www.janherbrinkwijnen.nl.

Elektronica DELDENBT Computer Service, Langestraat 7, 7491 AA Delden, tel. 074-3767515, www.btcs.nl. Tijd: di t/m vr 9-18, za 9-17 uur. Elektro World Bas Baake, Langestraat 83, 7491 AC Delden, tel. 074-3767616, www.electroworld.nl. Tijd: ma 9-13, di t/m do 9-18, vr 9-21, za 9-17 uur. Tronic.nl, Nieuwstraat 2, 7491 GE Delden, tel. 074-8531228, www.tronic.nl. Tijd: di t/m vr 10-20, za 10-17 uur.GOORReggestad Automatisering, Kerkstraat 123a, 7471 AH Goor, tel. 0547-273363, www.reggestad.it.Tijd: ma t/m vr 8.30-18, za 9-17 uur. Reiners Expert, Voorstraat 2, 7471 BZ Goor, tel. 0547-272958, www.expert-reiners.nl. Tijd: ma 13-18, di t/m do 9-12.30-13-18, vr 9-12.30-13-20, za 9-17 uur.

Fietsen & fietsverhuurDIEPENHEIMFietsverhuur/reparatie H. Haanepen, Ruimersdijk 27,7478 AK Diepenheim, tel. 06-11216800,

www.haanepenrijwielreparatie.nl. Tijd: ma t/m za 8.30-18 uur. Fietswereld Bouwmeester, Wilsonweg 35, 7478 BA Diepenheim, tel. 0547-351208, www.wimbouwmeesterfietsen.nl. Tijd: ma t/m vr 8-18, za 8-17 uur. GOORMorsink Tweewielers, Mossendamsdwarsweg 2, 7472 DB Goor, tel. 0547-274344, www.morsinktweewielers.nl. Tijd: ma 13-18, di t/m do 9-18, vr 9-18, 18.45-21, za 9-17 uur. Profile Reiners, Voorstraat 11, 7471 BX Goor, tel. 0547-272784, www.profilereiners.nl.Tijd: di t/m vr 8.30-12.30, 13.30-18, za 9-16 uur. MARKELOFietscity Markelo, Teats van Amerongenstraat 4, 7475 BV Markelo, tel. 0547-361261, www.fietscity.nl. Tijd: di, wo, vr 8.30-18, do 8.30-20, za 8.30-17 uur.

Galerieën & ateliersDELDENDe Galeriet, Langestraat 46, 7491 AH Delden, tel. 074-2919600, www.degaleriet.nl. Tijd: di t/m vr 9.30-18, za 10-17, zo 14-17 uur. Galerie De Witte Kamer, Langestraat 47, 7491 AB Delden, tel. 074-2593555, www.dewittekamer.nl Tijd: wo t/m vr 13-17.30, za 11-17, zo 13-17 uur. Galerie en Kunstuitleen de Pook, Noorderhagen 58a,7491 AS, Delden, tel. 074-3767065, www.depook.nl. Tijd: wo t/m vr 13-18, za 11-17 en zo 13-17 uur. Het Loket | Kunststation Delden, Stationsweg 5, 7491 AP Delden, tel. 074-3763265, www.het-loket.nl. Tijd: vr t/m zo 14-16.30 uur. Kuipers Kunst-Antiek, Langestraat 8, 7491 AE Delden, tel. 074-3763436, www.kuiperskunstenantiek.nl. Tijd: di t/m vr 10.30-18, za 10.30-17 uur. Eerste zo vd mnd 13-17 uur.Perron 1 | Kunststation Delden, Stationsweg 5, 7491 AP Delden, tel. 074-3763265, www.mikc.nl. Dagelijks 9-21 uur van buitenaf te bezichtigen. DIEPENHEIMAtelier Arti-Rita, ‘t Schoman 19, 7478 RP Diepenheim, tel. 0547-352263, www.arti-rita.nl. Eerste zo juni t/m okt 12-17 uur en op afspraak. Atelier Frank van Zwicht, Peckedammerstraat 2, 7478 DE Diepenheim, tel. 0547-352765, www.frankvanzwicht.nl. Tijdens exposities 9-17 uur en op afspraak.Atelier Jolande Weekhout-Horck, Kleidijk 5, 7478 PD Diepenheim, tel. 0547-352253, www.jolandeweekhout.nl. Tijd: eerste volle weekend vd mnd vr t/m zo 13-17 uur en op afspraak.Drawing Centre Diepenheim, Kuimgaarden 1, 7478 AN Diepenheim, tel. 0547-352143, www.kunstvereniging.nl. Tijd: wo t/m zo 12-16 uur. Nieuwjaarsdag, eerste paasdag, eerste pinksterdag en eerste kerstdag gesloten. Galerie / Atelier Fija, Watermolenweg 2, 7478 PW Diepenheim, tel. 0547-352101, www.fija-ossewaarde-keramiek.nl. Tijdens exposities en op afspraak.Galerie Àlafran, Grotstraat 45, 7478 AB Diepenheim, tel. 0547-351718, www.galeriealafran.nl. Tijd: wo t/m zo 12-17 uur en op afspraak. eerste kerstdag, eerste paasdag, eerste pinksterdag, Oudjaars- en Nieuwjaarsdag gesloten. Galerie Karin Hodes, Grotestraat 58, 7478 AD Diepenheim, tel. 0547-352550, www.karinhodes.nl. Tijd: vr, za 13-17 uur. Eerste zo vd mnd 12-17 uur. Galerie Koffie en theeschenkerij Erve de Wezel,Oude Borculoseweg 2, 7478 RK Diepenheim, tel. 0547-351732, www.ervedewezel.nl. Tijd: vr, za 10.30-17 uur. Eerste en laatste zo vd mnd 10.30-17 uur. Pasen en Hemelvaart geopend, Pinksteren gesloten. Interio, Grotestraat 62, 7478 AA Diepenheim, tel. 0547-262777, www.interio.nl. Tijd: di t/m vr 10-17.30, za 10-17 uur. Eerste zo vd mnd geopend. Kunstvereniging, Grotestraat 17, 7478 AA Diepenheim, tel. 0547-352143, www.kunstvereniging.nl. Tijd: wo t/m zo 12-16 uur. Nieuwjaarsdag, eerste paasdag, eerste pinksterdag en eerste kerstdag gesloten. GOORKunstuitleen Hof van Twente, De Höfte 9,7471 DK Goor, tel. 0547-275583, www.kunstuitleenhofvantwente.nl.Tijd: vr 16-20, za 10.30-12.30 uur.

HENGEVELDEAtelier de Schöppe, Weldammerstraat 1, 7496 PZ Hengevelde, tel. 06-20177347, www.atelierdeschoppe.nl. Atelier Gein, Wethouder Goselinkstraat 8, 7496 PB, Hengevelde, tel. 0547-333995, www.ateliergein.nl. MARKELOAtelier Jan Broeze, Enterweg 10, 7475 TK Markelo, tel. 0547-262941. Voormalig atelier Jan Broeze, geopend als deur openstaat.Atelier Niessink, Spelleweg 4, 7475 GV Markelo, tel. 0547-276691 / 06-10943020, www.atelierniessink.nl. Op afspraak geopend.Cultureel Centrum Het Beaufort, Burg. De Beaufortplein 1, 7475 AG, Markelo, www.hetbeaufort.nl. Tijd: tijdens activiteiten en exposities en op afspraak.Galerie Theeschenkerij de Schutte, Plasdijk 20, 7475 TD, Markelo, tel. 0547-274762, [email protected]. BUITEN HOF VAN TWENTEBeeldhouwatelier ‘t Oosterhof, Goordijk 1, 7275 CA, Gelselaar, tel. 0545-481313, www.hetoosterhof.nl. Tijdens exposities geopend.

GolfenAMBT DELDENTwentsche Golfclub, Almelosestraat 17, 7495 TG Ambt Delden, tel. 074-3841167, www.twentschegolfclub.nl. DIEPENHEIMPitch&Putt Twente, Hengevelderweg 3, 7478 PE Diepenheim, tel. 0547-351990, www.pitch-putt-twente.nl Tijd: mrt t/m nov ma 13-19, di t/m zo 10-22 uur. Indien bespeelbaar open tot zonsondergang.

GroenteboerenGOORWiemerink De Echte Groenteman, Grotestraat 64, 7471 BR Goor, tel. 0547-272887, www.wiemerink.nl.Tijd: ma 13-18, di t/m do 8.30-18, vr 8.30-21, za 8.30-16 uur. BUITEN HOF VAN TWENTEVertwenz, Grotestraat 197a, 7622 GG Borne, tel. 06- 46742824, www.vertwenz.nl. Tijd: di t/m do 9.30-18, vr 9.30-20, za 9.30-18 uur.

Huishoudelijke artikelen & apparatenDELDENAnnette Lamers, Langestraat 110, 7491 AK Delden, tel. 074-3761217. Tijd: ma t/m do 8.30-12.30, 13.30-18, vr 8.30-12.30, 13.30-21, za 8.30-17 uur.GOORVOF Lamers H.o.d.n. Blokker, Molenstraat 12, 7471 CL Goor, tel. 0547-262241, www.blokker.nl. Tijd: ma 13-18, di t/m do 9-18, vr 9-21, za 9-17 uur.

KinderboerderijenGOORKinderboerderij Het Kukelnest, Lintelerweg 4, 7471 LB Goor, tel. 0547-273027, www.hetkukelnest.nl. Tijd: mrt t/m sep ma t/m vr 9-16, za t/m zo 13-16 uur.BUITEN HOF VAN TWENTESpeel- en kinderboerderij Strubbert, Koebushorst 7, 7245 TD Laren, tel. 0573-221306, www.strubbert.nl. Tijd: apr t/m okt di t/m vr 10-17 uur, za, zo 10-18 uur. Op ma en in de winter op afspraak.

KledingwinkelsDELDENEfftink Mode, Spoorstraat 20, 7491 CK Delden, tel. 074-3761441, www.efftinkmode.nl, [email protected]. Tijd: ma 9-12.30, di t/m do 9-18, vr 9-21, za 9-17 uur. Henk van Loon Mannenmode, Langestraat 22, 7491 AE Delden, 074-3761213. Sini schoonheidsinstituut en exclusieve kleding, Langestraat 36, 7491 AG Delden, tel. 074-3761290, [email protected]. Tijd: di t/m vr 9-18, za 9-17 uur.

MuseaAMBT DELDENMuseum- en expositieboerderij Wendezoele, Twickelerlaan 14, 7491 VG Ambt Delden, tel. 074-3762699, www.wendezoele.nl. Tijd: 25 apr t/m 24 okt di t/m za 13.30-17 uur. Jul, aug, sep en herfstvakantie ook op ma. Wagenmakerij van de Barg, Bornsevoetpad 1, 7495 VM Ambt Delden, tel. 074-3762682. www.vdbarg-delden.nl/wagenbouw. Tijd: ma t/m vr op aanvraag, za en zo 12-17 uur. DELDEN Zoutmuseum Delden, Langestraat 30, 7491 AG Delden, tel. 074-3764546, www.zoutmuseum.nl. Tijd: 2 jan t/m 29 apr, okt t/m nov di t/m vr, zo 14-17 uur, mei t/m sep ma t/m vr 11-17 uur, za, zo 14-17 uur, dec zo 14-17 uur, in Kerstvakantie 14-17 uur. Op eerste en tweede feestdagen, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag gesloten. DIEPENHEIMOranjemuseum Nieuwe Haghuis, Prinsendijk 1, 7478 PB Diepenheim, tel. 0547-351239, www.oranjemuseumdiepenheim.nl. Tijd: di, do, za 13.30-17 uur. Groepen op afspraak. GOORGoors Historisch Museum, Stationslaan 1, 7471 APGoor, tel. 0547-263519, www.historischgoor.nl/museum.htm. Tijd: di, do 10-12, 13.30-16, wo, vr 13.30-16 uur. Jun, jul en aug incidenteel op za en/of zo geopend. Graftrommelmuseum, Markeloseweg 135, 7471 JD Goor, tel. 0547-263519, www.historischgoor.nl. Tijd: 1e zo vd mnd 14-16 uur. Klompenmuseum `t Oale Ambacht, Mulderskamp 2c,7471 PA Goor, tel. 0547-260529, www.klompenmuseumgoor.nlTijd: apr t/m okt di t/m za 13.30-16.30 uur. Groepen op afspraak. Feestdagen gesloten. MARKELOMuseum- en Vakantieboerderij De Zwemkolk, Oude Rijssenseweg 20, 7475 SN Markelo, tel. 0547-363176, www.zwemkolk.nl. Op afspraak geopend. Museumboerderij Eungs Schöppe, Goorseweg 1a,7475 BB Markelo, tel. 0547-363536, www.eungsschoppe.nl. Tijd: apr, mei, sept en okt di t/m za 10-14 uur, jun, jul en aug ma t/m za 10-16 uur, nov t/m mrt di t/m za 10-13 uur. Tichelmuseum Rohaan, Goorseweg 48, 7475 BE Markelo, www.tichelwaarkrohaan.nl. Tijd: ma t/m za 11-16 uur en op afspraak tussen 16 en 22 uur. BUITEN HOF VAN TWENTE Erve Brooks, Broekhuisdijk 5, 7275 CB Gelselaar, tel. 0545-481371, www.erve-brooks.nl. Tijd: ma t/m zo 10-19.30 uur. Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren, tel. 0573-401825, www.glk.nl/verwolde. Tijd: apr t/m okt di t/m do, za, zo 12-17 uur. Rondleidingen: di, wo, do, 12, 14 en 16 uur, za en zo 12, 13, 14, 15 en 16 uur. Feestdagen geopend, Koningsdag gesloten. Familie Park Cactus Oase, Jongermanssteeg 6, 7261 KA Ruurlo, tel. 0573-451817, www.cactusoase.nl.Tijd: ma t/m vr 9-17, za, zo 10-17 uur. Van nov t/m feb op za en zo op afspraak.

NatuurgebiedenBENTELOBentelerheide, Bentelerweg, 7554 PJ Bentelo. DELDENDeldenerheide, Sluitersdijk, 7554 PG Delden.Het Flier en Flierveld, Torendijk, 7491 EV Delden. Vogelreservaat Breeriet, Twickelerlaan 7, 7495 VG Delden, tel. 074-3761020, http://www.twickel.nl. Rondleidingen op afspraak.GOOREcologische verbindingszone Weldam-Herikerberg,Goor.MARKELODe Borkeld, ten noordwesten van Markelo. Onderdeel van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Friezenberg, ten noorden van Markelo.Kattenberg, ten zuidwesten van Markelo.Markeloseberg, ten westen van Markelo.

OutdoororganisatiesDIEPENHEIMSST Verhuur Diepenheim, Haaksbergerstraat 10, 7478 AW Diepenheim, tel. 0547-351611, www.sstverhuurdiepenheim.nl.

Paard-, pony en ezelrijden & paard-, pony-, ezel- en huifkarverhuur

AMBT DELDEN Huifkarbedrijf Harink-Groothuys, Nijhuisbinnenweg 16, 7554 RH Ambt Delden, tel. 074-2431363, www.huifkartwente.nl.K & K - Pleats, Rikkerinksweg 4, 7495 RM Ambt Delden, tel. 06-22238487, www.kenk-pleats.nl. MARKELOErve Alldrik Zorgboerderij, Potdijk 16, 7475 SL Markelo,tel. 0547-260550, www.alldrik.nl. Huifkarverhuur op afspraak. Erve Meenderinkboer, Zonneweg 1, 7475 AA Markelo, tel. 0547-361495, www.ervemeenderinkboer.nl.Ezeltripje, Beukenlaantje 8, 7475 SK Markelo, tel. 06-28047786 / 0547-364906, www.ezeltripje.nl. Manege en kampeerboerderij De Barlo, Enterweg 2a, 7475 TK Markelo, tel. 0547-276283, www.debarlo.nl.Manege Snorrewind, Borkeldweg 1, 7475 RV Markelo, tel. 0547-361471, www.snorrewind.nl. Pony-recreatie Het Lamoen, Enterbroekweg 10,7475 SZ Markelo, tel. 0548-540142, www.hetlamoen.nl.BUITEN HOF VAN TWENTEHooibergappartementen & Huifkarverhuur Erve Elsman, Elsmansdijk 7, 7161 NA Noordijk, tel. 0545-292225, www.erve-elsman.nl. De Tukkerij, Sluitersdijk 42, 7554 PG Beckum, tel. 06-14734806, www.detukkertinkers.com.

RecreatieplassenBUITEN HOF VAN TWENTECamping ‘t Grasbroek, Grasbroekweg 1, 7627 RC Bornerbroek, tel. 074-3841827, www.grasbroek.nl. Tijd: apr t/m okt ma t/m zo 9-21 uur.

Religieuze gebouwenBENTELOR.K. kerk O.L. Vrouwe van Altijddurende Bijstand Kerk, Onze Lieve Vrouwestraat 3, 7497 MA Bentelo, tel. 0547-292221, [email protected] DELDEN Apostolische Kerk, Emmastraat 9, 7491 EH Delden, www.apgen.nl. Tijd: zo 9.30-10.30 uur. Grote of Oude Blasiuskerk, Kerkplein 3, 7491 BM Delden, www.blasiusdelden.nl. Tijd: 15 jun t/m 30 sep ma, za 14-16, di t/m vr 10.30-12.30, 14-16 en 1e za vd mnd 9-13 uur. R.K. of Nieuwe Blasius, Langestraat 76, 7491 AJ Delden, www.heiligegeestparochie.nl. Tijd: 11 jun t/m 15 sep ma, za 14-16, di t/m vr 10.30-12.30, 14-16 en 1e za vd mnd 9-13 uur.DIEPENHEIMPKN Johannes Kerk, Grotestraat 1, 7478 AA Diepenheim, tel. 0547-351777, www.pkn-diepenheim.nl. Jul en aug di, do en eerste zo van jul en aug 11-16.30 uur. Tijdens Open Monumentendagen, Kunstmoment, Oogstweek 11-16.30 uur. Groepen op afspraak.GOORH.H. Petrus en Paulusparochie, Hengevelderstraat 24, 7471 CH Goor, tel. 0547-260114, www.heiligegeestparochie.nl. Tijd: ma t/m vr 14-16 uur, weekviering wo 9, za 18, zo 10.30 uur. Hofkerk, Diepenheimseweg 2, 7471 LX Goor, tel. 0547-272337. Tijd: do 9.30-11.30. Op afspraak te bezichtigen. Mariakapel, Mossendamsweg, Goor. Vrije Baptistengemeente Goor, Irisstraat 5b, 7471 AS Goor, tel. 0547-276552, www.vbg-goor.nl. Diensten op zo 10 en 19 uur. HENGEVELDEHH Petrus en Pauluskerk, Goorsestraat 19, 7496 AB Hengevelde, [email protected]

HENGEVELDEWolterinck Mode, Sport en Vakkleding, Goorsestraat 22, 7496 AD Hengevelde, tel. 0547-333264, www.vakkledingonline.nl/wolterinckmode/. Tijd: di t/m vr 9-12.15, 13.30-18 uur. Vr tot 20 uur, za 9-16 uur. MARKELO Modehuis Mirjam, Grotestraat 25, 7475 AZ Markelo, tel. 0547-362838, [email protected]. Tijd: ma 8.30-12.30, di, wo, vr 8.30-18, do 8.30-21, za 8.30-17 uur. Wibel Mode, Grotestraat 15, 7475 AZ Markelo, tel. 0547-363023, [email protected]. Tijd: di, wo, vr 8.30-18, do 8.30-20, za 8.30-17 uur.

KuuroordenHENGEVELDEAyurveda Twente, Goorsestraat 49, 7496 AC Hengevelde, tel. 0547-333100, www.ayurvedatwente.nl.Ayurvedische reinigingskuren en massages, yogaweekenden en schoonheidsbehandelingen. Dagelijks geopend.

Landgoederen en kastelenDELDENLandgoed Twickel, Twickelerlaan 7, 7495 VG Delden, tel. 074-3761020, www.twickel.nl. Tuinen: 6 apr t/m 31 okt wo t/m zo 10-17 uur. Landgoedwinkel: apr t/m okt wo t/m zo 10-17 uur. Nov t/m apr wo, vr en za 11-16 uur. Moestuin: mei t/m nov wo en vr 13.00-16 uur.DIEPENHEIMKasteel Huis te Diepenheim, Stedeke 1, 7478 RV Diepenheim. Niet toegankelijk.Kasteel Nijenhuis, Nijenhuizerlaan, 7478 PA Diepenheim, tel. 0547-352810. Kasteel en bijgebouwen niet toegankelijk. Kasteel Westerflier, Deventerdijk, 7478 RR Diepenheim. Kasteel niet toegankelijk.Landgoed Warmelo, Stedeke 11, 7478 RV Diepenheim, tel. 0547-351280, www.kasteelwarmelo.nl.Tijd: 1 mei t/m 4 okt di t/m zo 10.30-16.30 uur (park tot 18 uur). Hemelvaartsdag, eerste pinksterdag en tweede pinksterdag 10.30-16.30 uur. Honden worden niet toegelaten, ingang en parkeerplaats aan Borculoseweg. MARKELOHavezate Wegdam, Wegdammerweg, 7475 MH Markelo. Niet toegankelijk.Landgoed Weldam, Weldammerlaan, 7475 MN Markelo, tel. 0547-272647, www.weldam.nl. Tijd: ma t/m vr 9-16.30. Gesloten op doordeweekse feestdagen. Kasteel niet toegankelijk. BUITEN HOF VAN TWENTEHuis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren, tel. 0573-401825, www.glk.nl/verwolde. Tijd: apr t/m okt di t/m do, za, zo 12-17 uur. Rondleidingen: di, wo, do, 12, 14 en 16 uur, za en zo 12, 13, 14, 15 en 16 uur. Feestdagen geopend, Koningsdag gesloten.

Molens & watermolensAMBT DELDENNoordmolen, Noordmolenweg 7, 7495 VG Ambt Delden, www.noordmolen-twickel.nl. Tijd: zo 12-16 uur. In mei-, zomer- en herfstvakantie ook op wo en za 12-16 uur. Open Monumentendag en Molendag geopend. Eerste paas-, pinkster- en kerstdag gesloten. Watermolen De Olde Meule, Oldemeulenweg 2, 7494 PV Ambt Delden. Tijd: apr t/m okt eerste en derde zo vd mnd 13-16 uur. DELDENHoutzaagmolen Twickel, Zaagmolenweg 1, 7491 BSDelden, tel. 074-3763736, www.zaagmolen.nl. Tijd: sep t/m jun wo, za 13.30-16 uur. Jul t/m aug wo, za 11-16 uur. Herfstvakantie wo, za 13.30-16 uur. DIEPENHEIM Watermolen Den Haller, Watermolenweg 32, 7478 PW Diepenheim, tel. 0547-351871, www.watermolendenhaller.nl. Tijd: nov t/m mrt wo, zo 13.30-16 uur. Apr t/m okt wo, do, vr, zo 13.30-16 uur en op afspraak. GOORDe Braakmolen, Mulderskamp 2b, 7471 PA Goor, tel. 0547-262032, www.braakmolen.nl. Tijd: wo 13.30-16, za 10-12.30 uur. MARKELO De Mölle van Buursink, Stationsstraat 33, 7475 AL Markelo, tel. 0547-363069, www.molenvanbuursink.nl.Tijd: 7 apr t/m 30 nov di t/m za 9-12 en 13.30-17 uur,dec t/m 6 apr di t/m za 10-12 en 13.30-17 uur. Groepen op afspraak.

22 | Tijdloos mooi in alle seizoenen

Kunstvereniging, Diepenheim HH Petrus en Pauluskerk, Hengevelde

Page 13: 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne ... Markelo heeft een gezellig

www.vvvhofvantwente.nl | 25

MARKELOMariakapel Onze Vrouwe ter Hulpe, Hemmelweg, 7475 DW Markelo, www.rondommarkelo.nl. Tijd: zomer 8.30-20.30, winter 9-18 uur. Protestante Gemeente Martinuskerk, Kerkplein 41,7475 AE Markelo, tel. 0547-363890, www.pkn-markelo.nl. St. Mary`s Chapel Weldam, Diepenheimseweg 102, 7475 MN Markelo, www.anglicanchurchtwente.com. Engelstalige dienst op zo 10.30 uur. BUITEN HOF VAN TWENTEKerkeiland Saasveld, de Bongerd 11, Saasveld. Groepen op afspraak, info: tel.: 074-3494652.

Rondleidingen & stadswandelingen o.l.v. gidsDELDENKunst- en historische wandeling. VVV Hof van Twente, Langestraat 29, 7491 AA Delden, tel. 074-3766363, www.vvvhofvantwente.nl. DIEPENHEIM Kunst- en historische wandeling. VVV Hof van Twente, Langestraat 29, 7491 AA Delden, tel. 074-3766363, www.vvvhofvantwente.nl. GOOR Kunst- en historische wandeling. VVV Hof van Twente, Langestraat 29, 7491 AA Delden, tel. 074-3766363, www.vvvhofvantwente.nl. MARKELOHistorische wandeling. VVV Hof van Twente, Langestraat 29, 7491 AA Delden, tel. 074-3766363, www.vvvhofvantwente.nl. Zie ook molens, musea, streekproducenten

Sauna’sMARKELOFinspark Herikerberg, Driebelterweg 2, 7475 NA Markelo, tel. 0547-363427, www.herikerberg.nl.

SchaapskuddeMARKELOSchaapskudde op de Borkeld, Borkeldweg 1, 7475 RV Markelo.Verwijzing vanaf parkeerplaats bij ‘n Witten, Borkeldweg 17, Markelo.

Schoenen- & klompenwinkelsDELDENDe Mönnik, Langestraat 66, 7491 AH Delden, tel. 074-3762318. Leferink Schoenen, Langestraat 55, 7491 AB Delden, tel. 074-3761263, www.leferinkschoenen.nl. Tijd: ma 13-17, di t/m do 9-18, vr 9-21, za 9-17 uur. DIEPENHEIMKlompenwinkel Familie de Jonge, Grotestraat 64, 7478 AD Diepenheim, tel. 0547-352374. Tijd: di, vr 13.30-18, za 9-16 uur. GOORSchuurman Schoenen, Grotestraat 50, 7471 BR Goor, tel. 0547-263066, www.schuurman-schoenen.nl. Tijd: ma 13-18, di t/m do 9.30-18, vr 9.30-21, za 9.30-17 uur.

Sieraden & horlogesGOORKranenberg Juweliers, Grotestraat 51, 7471 BL Goor, tel. 0547-274712, www.kranenberg-juweliers.nl. Tijd: di, do, vr 9.30-18, wo 9.30-12.30, 13.30-18, za 9.30-17 uur.

SlijterijenDELDENGall & Gall E. Kempers, Kortestraat 11, 7491 AX Delden,tel. 074-3766160, www.gall.nl. Tijd: ma 10-18, di t/m do 9-18, vr 9-20, za 9-17 uur. DIEPENHEIMSpar Kleis, Goorseweg 12, 7478 BD Diepenheim, tel. 0547-351248, www.spardiepenheim.nl. Tijd: ma t/m vr 8-20, za 8-18, zo 12-17 uur. GOORJumbo Leussink, Van Kollaan 3, 7471 DP Goor, tel. 0547-272734, www.jumbosupermarkten.nl, Tijd: ma t/m za 8-21, zo 11-17 uur. MARKELOPlus Blankhorst, Kerkplein 1, 7475 AE Markelo, tel. 0547-364081, www.plussupermarkt.nl. Tijd: ma t/m vr 8-20, za 8-18, zo 12-16 uur. Jun t/m aug za 8-20 uur.

Solex rijdenMARKELOSolexverhuur Hof van Twente Twentsche Haagje,verhuur vanaf Kemperweg, Markelo. Info en reserveren: 06-13657016. www.twentepersolex.nl.

Speelgoed & cadeausDELDENAnnette Lamers, Langestraat 110, 7491 AK Delden,

tel. 074-3761217. Tijd: ma t/m do 8.30-12.30, 13.30-18, vr 8.30-12.30, 13.30-21, za 8.30-17 uur. Boetiek Emilie, Langestraat 32, 7491 AG Delden, tel. 074-3764940, www.boetiekemilie.nl. Tijd: di t/m do 10-18, vr 10-19, za 10-17 uur. DIEPENHEIM‘t Geveltje, Grotestraat 92a, 7478 AE Diepenheim, tel. 0547-351455, www.geveltjediepenheim.nl. Tijd: ma t/m vr 13.30-18, za 10-16 uur. Eerste zo vd mnd 12-17 uur. GOORVOF Lamers H.o.d.n. Blokker, Molenstraat 12, 7471 CL Goor, tel. 0547-262241, www.blokker.nl. Tijd: ma 13-18, di t/m do 9-18, vr 9-21, za 9-17 uur. Wereldwinkel Goor, Grotestraat 68, 7471 BR Goor, tel. 0547-271767. Tijd: ma 13-17.30, di t/m do 9.30-17.30,vr 9.30-20, za 9.30-17.30 uur.

Speelparken & speeltuinenBENTELOKinderspeelboerderij `t Höfke, Suetersweg 17, 7497 MZ Bentelo, tel. 0547-292354, www.kinderspeelboerderij.nl. Tijd: mrt t/m apr wo en vr 12.30-18, za en zo 10.30-18 uur, mei t/m sep di en do 13.30-18, wo en vr 12.30-18, za en zo 10.30-18 uur, okt wo, vr 12.30-18, zo en zo 10.30-18 uur, nov wo, vr, za en zo 12.30-17 uur. Dec, jan, feb op afspraak. Mei-, zomer- en herfstvakantie di t/m zo 10.30-18 uur.

DIEPENHEIMBinnensteBuitenBos, Kuimgaarden, Diepenheim, www.binnenstebuitenbos.nl. Dagelijks geopend.Camping De Mölnhöfte, Nijhofweg 5, 7478 PX Diepenheim, tel. 0547-351514, www.molnhofte.nl. Hele jaar geopend. GOORKinderboerderij Het Kukelnest, Lintelerweg 4, 7471 LB Goor, tel. 0547-273027, www.hetkukelnest.nl. Tijd: mrt t/m sep ma t/m vr 9-16, za t/m zo 13-16 uur. BUITEN HOF VAN TWENTEErve Brooks, Broekhuisdijk 5, 7275 CB Gelselaar, tel. 0545-481371, www.erve-brooks.nl. Tijd: dagelijks 10-19.30 uur.Familie Park Cactus Oase, Jongermanssteeg 6, 7261 KA Ruurlo, tel. 0573-451817, www.cactusoase.nl. Tijd: ma t/m vr 9-17, za, zo 10-17 uur. Van nov t/m feb op za en zo op afspraak. Speel- en kinderboerderij Strubbert, Koebushorst 7,7245 TD Laren, tel. 0573-221306, www.strubbert.nl. Tijd: apr t/m okt di t/m vr 10-17 uur, za, zo 10-18 uur. Op ma en in de winter op afspraak.

SpellenverhuurMARKELOSpellenboerderij de Smitshoeve, Rijssenseweg 31, 7475 VE Markelo, 0547-362713, www.desmitshoeve.nl.Tijd: apr t/m mei, sep, herfstvakantie wo, vr t/m zo 11-18 uur, jun t/m aug ma t/m zo 11-20 uur.Tevens op afspraak.

Sportartikelen & -kledingGOORSport Inn, Grotestraat 75, 7471 BL Goor, tel. 0547-272180, www.sport-inn.nl. Tijd: ma 13-18, di t/m do 9.30-18, vr 9.30-20, za 9.30-17 uur.

StreekproducentenAMBT DELDENZuivelboerderij Möllinkwoner, Noordmolen 3, 7495 VK Ambt Delden, tel. 06-15294885, [email protected]. Tijd: wo, vr, za 13-16 uur. BENTELOAspergeteler Slaghekke, Bentelosestraat 44,7497 MR Bentelo, tel. 0547-292359, www.aspergesslaghekke.nl. Rondleidingen op afspraak. Aspergeteler Rudi Buschers, Bentelosestraat 38,7497 MR Bentelo, tel. 0547-292363, www.aspergesuittwente.nl.

Wijngaard Hof van Twente, Suetersweg 2a, 7497 MZ Bentelo, tel. 0547-292785, www.twentewijn.nl. Tijd: ma t/m za 11-16 uur. Rondleidingen, proeverijen en arrangementen op afspraak. HENGEVELDE EKO Twente, Het Markslag 4, 7496 DA Hengevelde, tel. 0547-292051, www.ekotwente.nl. Kaasboerderij Keuper, Goorsestraat 45, 7496 AC Hengevelde, tel. 0547-333217, www.keuperkaas.nl. Tijd: do, vr 9-18, za 9-16 uur. MARKELOErve Alldrik, Potdijk 16, 7475 SL Markelo, tel. 0547-260550, www.alldrik.nl. De Kaaswinkel, Grotestraat 9, 7475 AZ Markelo, tel. 0547-261443, [email protected] Tijd: di t/m 8.30-12.30, 13.30-18, za 8.30-16 uur.BUITEN HOF VAN TWENTEVertwenz, Grotestraat 197a, 7622 GG Borne, tel. 06-46742824, www.vertwenz.nl. Tijd: di t/m do 9.30-18, vr 9.30-20, 9.30-17 uur.

SupermarktenDELDENAlbert Heijn Bekman, De Kolk 3, 7491 XN Delden, tel. 074-3761472, www.ah.nl. Tijd: ma t/m do 8-20, vr 8-21, za 8-20, zo 14-17 uur. DIEPENHEIMSpar Kleis, Goorseweg 12, 7478 BD Diepenheim, tel. 0547-351248, www.spardiepenheim.nl. Tijd: ma t/m vr 8-20, za 8-18, zo 12-17 uur. GOORJumbo Leussink, Van Kollaan 3, 7471 DP Goor, tel. 0547-272734, www.jumbosupermarkten.nl, Tijd: ma t/m za 8-21, zo 11-17 uur. MARKELOPlus Blankhorst, Kerkplein 1, 7475 AE Markelo, tel. 0547-364081, www.plussupermarkt.nl. Tijd: ma t/m vr 8-20, za 8-18, zo 12-16 uur. Jun t/m aug za 8-20 uur.

TankstationsGOORTankstation Hoek, Enterseweg 13, 7471 CK Goor, tel. 0547-262602, www.tankstationhoek.nl.MARKELODCO Markelo, Holterweg 2, 7475 AV Markelo, tel. 0547-361249, www.dcotankstations.nl.Frederiks Markelo, Grotestraat 34, 7475 AX Markelo, tel. 0547-361218, www.frederiksmarkelo.nl.

Tennis & squashGOORSporthal De Mossendam, de Mossendam 2, 7471 SJGoor, tel. 0547-272712. Tennishal De Mossendam, de Mossendam 6, 7471 SJ Goor, tel. 0547-274215, www.tvdemossendam.nl.MARKELOTennishal, Potdijk 5a, 7475 SL Markelo, tel. 0547-362853, [email protected]

(Openlucht) Theaters & podiaDELDENNUT Delden, Fluitekruid 13, 7491 LZ Delden, tel. 074-3762256, www.nutdelden.nl. DIEPENHEIMCultuurcentrum Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8,7478 AG Diepenheim, tel. 0547-352911,www.herbergdepol.nl. Dagelijks geopend. GOORDe Reggehof, De Höfte 5, 7471 DK Goor, tel. 0547-284888, www.reggehof.nl. Tijd: ma, vr 9-16, di t/m do 13-16. Uur voor aanvang voorstelling geopend, zomermaanden gesloten. MARKELOCultureel Centrum Het Beaufort, Burg. De Beaufortplein 1, 7475 AG Markelo, www.hetbeaufort.nl. Cultuur in de Schuur, Oude Borculoseweg 7, 7475 NE Markelo, tel. 0547-364842, www.cultuurindeschuur. Openluchttheater Kösterskoele, Beukenlaantje, 7475 SK Markelo, 0547-363606, www.kosterskoele.nl.

Traditie & VolkscultuurDELDENFolkloristische dansgroep Midden-Twenthe, Bornsevoetpad 7, 7495 VM Delden, tel. 074-3763473, www.folkdansmiddentwenthe.nlDIEPENHEIMFolkloristische Vereniging Stedeker Daansers, Haaksbergerstraat 49, 7478 AV Diepenheim, tel. 0547-352417, www.stedeker-daansers.nl.

24 | Tijdloos mooi in alle seizoenen

MARKELOFolkloristische Vereeniging Markelo, Enkelaarsweg 24,7475 PL Markelo, tel. 0547-363319, www.folkloristische-vereniging-markelo.nl.

Tuinen & parkenAMBT DELDEN De Border, Twickelerlaan 13, 7495 VG Ambt Delden, tel. 074-3764123, www.border.nl. Tijd: mrt t/m nov di t/m za 10-17 uur. Zon- en feestdagen gesloten. DELDENLandgoed Twickel, Twickelerlaan 7, 7495 VG Delden, tel. 074-3761020, www.twickel.nl. Tuinen: 6 apr t/m 31 okt wo t/m zo 10-17 uur. Landgoedwinkel: apr t/m okt wo t/m zo 10-17 uur. Nov t/m apr wo, vr en za 11-16 uur. Moestuin: mei t/m nov wo en vr 13.00-16 uur.DIEPENHEIMHostatuin Het Gazebo, Oude Goorseweg 2, 7478 AA Diepenheim, tel. 0547-352143, www.kunstvereniging.nl, [email protected]. Dagelijks geopend.Landgoed Warmelo, Stedeke 11, 7478 RV Diepenheim, tel. 0547-351280, www.kasteelwarmelo.nl.Tijd: 1 mei t/m 4 okt di t/m zo 10.30-16.30 uur (park tot 18 uur). Hemelvaartsdag, eerste pinksterdag en tweede pinksterdag 10.30-16.30 uur. Honden worden niet toegelaten, ingang en parkeerplaats aan Borculoseweg. Rosarium, Grotestraat, Diepenheim. Dagelijks geopend.Tuinen van Diepenheim, Broenshof 3, 7478 AS Diepenheim, tel. 0547-352143, www.kunstvereniging.nl. Dagelijks geopend.Twentse Hoftuin, Bekkendammerweg 1, 7478 PC Diepenheim, tel. 0547-352002, www.twentsehoftuin.nl. Tijd: jun t/m sep ma t/m wo 13-17 uur. Jul en aug ook op zo 13-17 uur. Tevens op afspraak. MARKELOErve Knopert, Welmersweg 3, 7475 NZ Markelo, tel. 0547-361408, www.erveknopert.nl. Tijd: jul t/m sep ma t/m zo 11-20 uur.Labyrint op de Borkeld, Borkeldweg 17, 7475 RVMarkelo, www.facebook.com/BorkeldLabyrint. Dagelijks toegankelijk. Landgoed Weldam, Weldammerlaan, 7475 MN Markelo, tel. 0547-272647, www.weldam.nl.Tijd: ma t/m vr 9-16.30 uur. Doordeweekse feestdagen gesloten. BUITEN HOF VAN TWENTEFamilie Park Cactus Oase, Jongermanssteeg 6, 7261 KA Ruurlo, tel. 0573-451817, www.cactusoase.nl.Tijd: ma t/m vr 9-17, za, zo 10-17 uur. Van nov t/m feb op za en zo op afspraak.

WoninginrichtingDELDENDe Galeriet, Langestraat 46, 7491 AH Delden, tel. 074-2919600, www.degaleriet.nl. Tijd: di t/m vr 9.30-18, za 10-17, zo 14-17 uur. Het Arendshuys, Langestraat 42, 7491 AG Delden, tel. 074-3766118. Kuipers Kunst-Antiek, Langestraat 8, 7491 AEDelden, tel. 074-3763436, www.kuiperskunstenantiek.nl. Tijd: di t/m vr 10.30-18, za 10.30-17 uur. Eerste zo vd mnd 13-17 uur.Siemar Zonwering B.V., Langestraat 129, 7491 AD Delden, tel. 074-3766328, www.siemarzonwering.nl. Tijd: di t/m vr 9-12.30-13.30-18, za 10-16 uur. Woninginrichting Blekkenhorst, Langestraat 10-20,7491 AE Delden, tel. 074-3761251, www.blekkenhorstwonen.nl. Tijd: di t/m do 9-18, vr 9-21, za 9-17 uur. DIEPENHEIMDe Drie Kamers, Grotestraat 54, 7478 AD Diepenheim, tel. 0547-351637, www.dedriekamers.nl. Tijd: wo t/m vr 10-18, za 10-17 uur. Apr t/m okt eerste zo vd mnd open. Interio, Grotestraat 62, 7478 AA Diepenheim, tel. 0547-262777, www.interio.nl. Tijd: di t/m vr 10-17.30, za 10-17 uur. Eerste zo vd mnd open. Meubelstoffeerderij Frits Daalwijk, Watermolenweg 4,7478 PW Diepenheim, tel. 0547-352142, www.fritsdaalwijk.nl. Tijd: ma t/m vr 9-12.30, 13.30-17.30 uur.Woonwinkel Van der Kolk, Grotestraat 36, 7478 AC Diepenheim, tel. 0547-351260, [email protected]. Tijd: ma 8.30-12.30, di, wo, vr 8.30-12.30, 13.30-18, do 8.30-12.30, 13.30-20, za 8.30-16 uur. GOORKoster Wonen, Kerkstraat 10, 7471 AK Goor, tel. 0547-272847. Tijd: ma t/m do 9-18, vr 9-21, za 9.30-17 uur. HENGEVELDELentelink voor verf en wonen, Bentelosestraat 11,7496 PE Hengevelde, tel. 0547-333331, www.lentelink-schilders.nl. Tijd: ma t/m vr 8-18, za 8-16 uur.Rotink Kook en Kado, Haaksbergerstraat 2, 7496 AX Hengevelde, tel. 0547-333239. Tijd: ma, di, do 9-12.15, 13.15-18, wo 9-13, vr 9-12.15, 13.15-20, za 9-16 uur.

Viswateren (vergunning)DELDENTwentekanaal, vergunning via VVV Hof van Twente, Langestraat 29, 7491 AA Delden, tel. 074-3766363.

DIEPENHEIMSchipbeek, vergunning via VVV Hof van Twente, Langestraat 29, 7491 AA Delden, tel. 074-3766363.GOOR Twentekanaal, vergunning via VVV Hof van Twente, Langestraat 29, 7491 AA Delden, tel. 074-3766363.MARKELOSchipbeek en Twentekanaal, vergunning VVV Hof van Twente, Langestraat 29, 7491 AA Delden, tel. 074-3766363.

Vlees & visBENTELOVlees en Partyservice Rob Kleinsman, Suetersweg 19, 7497 MZ Bentelo, tel. 0547-292389, www.vleesbedrijfkleinsman.nl. Tijd: za 9-12 uur. DIEPENHEIMSlagerij Kastelein, Goorseweg 8-10, 7478 BD Diepenheim, tel. 0547-351389, www.slagerijkastelein.nl.Tijd: ma t/m do 8.30-12.30, 13.30-18, vr 8-18, za 7-15 uur.GOORHoltmaat Vis Salades Catering, Grotestraat 100,7471 BS Goor, tel. 0547-272815, www.holtmaatcatering.nl. Tijd: di t/m do 9-18, vr 9-19, za 9-17 uur.HENGEVELDEKeurslagerij Brummelhuis, Goorsestraat 33a, 7496 AB Hengevelde, tel. 0547-333260, www.brummelhuis.keurslager.nl. Tijd: di t/m do 8.30-18, vr 8.30-20, za 8-15 uur.

ZorgboerderijenBENTELOWijngaard Hof van Twente, Suetersweg 2a, 7497 MZ Bentelo,0547-292785, www.twentewijn.nl.MARKELOErve Alldrik Zorgboerderij, Potdijk 16, 7475 SL Markelo, tel. 0547-260550, [email protected] Pony-recreatie Het Lamoen, Enterbroekweg 10,7475 SZ Markelo, tel. 0548-540142, www.hetlamoen.nl. BUITEN HOF VAN TWENTEDe Tukkerij, Sluitersdijk 42, 7554 PG Beckum, tel. 06-14734806, [email protected].

ZwembadenDELDENZwembad De Mors, De Mors 4, 7491 DZ Delden, tel. 074-3762187, www.zwembad-demors.nl. Tijd: mei t/m 12 sep ma t/m vr 7-19.45, za 11-16.45, zo 10-16.45 uur.MARKELOZwembad de Vijf Heuvels, Potdijk 5, 7475 SL Markelo, tel. 0547-361794, www.sportfondsenhofvantwente.nl. Tijden zie website.

‘t Höfke, Bentelo

Page 14: 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne ... Markelo heeft een gezellig

www.vvvhofvantwente.nl | 27

Vakantiewoning Damshoek, Slaghekkenweg 2, 7497 NB Bentelo, tel. 0547-292217, www.damshoek.nl, [email protected] de Mors, De Mors 8, 7491 DZ Delden, tel. 074-3761819, www.bungalowparkdemors.nl, [email protected] Suite, Hooyerinksstraat 29, 7491 DR Delden, tel. 074-3761764, 06-41334728, www.bedandbreakfastdelden.nl, [email protected] ‘n Eshook, Muldersweg 26, 7491 AZ Delden, tel. 06-48379397, www.eshook.nl, [email protected] De Wezel, Kiefteweg 1, 7478 RG Diepenheim, tel. 06-25353109, www.dewezel.nl, [email protected] De Mölnhöfte, Nijhofweg 5, 7478 PX Diepenheim, tel. 0547-351514, www.molnhofte.nl, [email protected] Luukeman, Eerste Zomerdijk 5, 7478 SH Diepenheim, tel. 0547-351573, www.luukeman.nl, [email protected] ´t Holt, Hengevelderweg 1, 7478 PE Diepenheim, tel. 0547-351844, www.hoteltholt.nl, [email protected] Recreatie, Esweg 6, 7478 RH Diepenheim, tel. 0547-769005, www.ravenhorstrecreatie.nl, [email protected] B. Eertink, Oude Goorseweg 21, 7478 SC Diepenheim, tel. 0547-351244, [email protected] vakantiewoning, Grensweg 4, 7471 SC Goor, tel. 0547-276814, [email protected] Twente, Goorsestraat 49, 7496 AC Hengevelde,tel. 0547-333100, www.ayurvedatwente.nl, [email protected] Hessenheem, Potdijk 8, 7475 SL Markelo, tel. 0547-361200, www.hessenheem.nl, [email protected] de Keite, Oude Rijssenseweg 19a,7475 SM Markelo, tel. 0547-334536, www.dekeite.nl, [email protected] in de Schuur, Oude Borculoseweg 7, 7475 NE Markelo, tel. 0547-364842, www.cultuurindeschuur.nl, [email protected] de Kobbe, Rijssenseweg 12b, 7475 VB Markelo, tel. 0547-362972, www.ervedekobbe.nl, [email protected] Luttikhengel, Haaksbergerweg 9, 7475 MD Markelo, tel. 0547-271202, www.erveluttikhengel.nl, [email protected] Meenderinkboer, Zonneweg 1, 7475 AA Markelo, tel. 0547-361495, www.ervemeenderinkboer.nl, [email protected] Pongert, Langeweg 4, 7475 PZ Markelo, tel. 0547-363456, www.pongert.nl, [email protected] Herikerberg, Driebelterweg 2, 7475 NA Markelo, tel. 0547-363427, www.herikerberg.nl,[email protected] Velderman, Leusmanweg 5, 7475 RZ Markelo, tel. 0547-361808Museum- en Vakantieboerderij De Zwemkolk,Oude Rijssenseweg 20, 7475 SN Markelo, tel. 0547-363176, www.zwemkolk.nl, [email protected] De Kiefte, Twikkelerweg 7, 7475 ND Markelo, tel. 06-53962786, vakantiehuis-dekiefte-markelo.nl, [email protected] Het Reef, Esweg 8, 7475 ME Markelo, tel. 0547-263456, www.hetreef.nl, [email protected] ‘t Oale Hoes, Enterweg 10, 7475 TK Markelo, tel. 0547-262621, www.vakantiehuismarkelo.info, [email protected] Fleerdiek, Lochemseweg 8a, 7475 PB Markelo, tel. 0547-351783, www.fleerdiek.nl, [email protected] HOF VAN TWENTEDrempelloos op Vakantie, Pasteurstraat 24, 7622 LE Borne, tel. 074-2665524, 06-29085776, www.drempelloosopvakantie.nl, [email protected] Malinde, Waalstraat 27, 7555 WD Hengelo,

DIEPENHEIMBoerderijcamping De Wezel, Kiefteweg 1, 7478 RG Diepenheim, tel. 06-25353109, www.dewezel.nl, [email protected] De Kiefte, Kiefteweg 4, 7478 RG Diepenheim, tel. 0547-351655, www.dekiefte.eu, [email protected] Koelert, Oude Goorseweg 22a, 7478 SC Diepenheim, tel. 0547-352123, www.campingkoelert.nl, [email protected] Camping De Posse, Oude Postweg 1, 7472 EA Goor, tel. 0547-271624, [email protected] De Keujer, Bovenbergweg 4, 7475 ST Markelo, tel. 0547-361241, www.minicamping-dekeujer.nl, [email protected] Camping De Bles, Brummelaarsweg 4a, 7475 RJ Markelo, tel. 0547-362685, www.campingdebles.nl, [email protected] Camping Het Kleine Veld, Luttekeveldweg 3, 7475 RX Markelo, tel. 0547-361386, www.hetkleineveld.nl, [email protected] Camping In Sloothook, Stokkumerweg 52a, 7475 MV Markelo, tel. 0547-361997, www.sloothook.nl, [email protected] HOF VAN TWENTECamping ‘t Grasbroek, Grasbroekweg 1, 7627 RC Bornerbroek, tel. 074-3841827, www.grasbroek.nl, [email protected]

GroepsaccommodatiesAMBT DELDENConferentie en Vakantiecentrum De Kroeze Danne,Kappelhofsweg 14, 7495 RN Ambt Delden, tel. 074-3771111, www.dekroezedanne.nl, [email protected]&B Hoeve de Haar Boerderijlogies, Grote Looweg 4,7495 TL Delden, tel. 074-2502526 www.hoevedehaar.nl, [email protected] in de Schuur, Oude Borculoseweg 7, 7475 NE Markelo, tel. 0547-364842, www.cultuurindeschuur.nl, [email protected] Bovenberg, Bovenbergweg 14, 7475 ST Markelo, tel. 0547-361781, www.debovenberg.nl, [email protected] Haverkamp, Stationsstraat 28, 7475 AM Markelo, tel. 0547-361292, www.de-haverkamp.nl, [email protected] Meenderinkboer, Zonneweg 1, 7475 AA Markelo, tel. 0547-361495, www.ervemeenderinkboer.nl, [email protected] Kolhoop, Kolhoopsdijk 1, 7475 TL Markelo, tel. 0547-271629, www.landgoedkolhoop.nl, [email protected] en kampeerboerderij De Barlo, Enterweg 2a, 7475 TK Markelo, tel. 0547-276283, www.debarlo.nl, [email protected] Snorrewind, Borkeldweg 1, 7475 RV Markelo, tel. 0547-361471, www.snorrewind.nl, [email protected] en Vakantieboerderij De Zwemkolk, Oude Rijssenseweg 20, 7475 SN Markelo, tel. 0547-363176, www.zwemkolk.nl, [email protected] en Engels theehuis de Hoestinkhof, Stationsweg 22a, 7475 NN Markelo, tel. 0547-361812, www.hoestinkhof.nl, [email protected] De Kiefte, Twikkelerweg 7, 7475 ND Markelo, tel. 06-53962786, vakantiehuis-dekiefte-markelo.nl, [email protected] HOF VAN TWENTEDe Langenberg, Enterveenweg 10, 7461 PB Rijssen, tel. 0547-381572, www.delangenberg.nl, [email protected] Zwanenhof, Retraitehuisweg 6, 7625 SL Zenderen, tel. 074-2659525, www.zwanenhof.nl, [email protected]

CamperplaatsenDELDENBest Western Hotel Wapen van Delden,Langestraat 242, 7491 AN Delden, tel. 074-3761355, www.hoteldelden.nl, [email protected]

tel. 06-34298383, www.twentsmalinde.nl, [email protected] Holten, Langstraat 6, 7451 ND Holten, tel. 0548 36 45 45, [email protected], Mengersdijk 56, 7161 LP Neede, tel. 070-3990633, www.huisjevanwil.nl, [email protected] & Huifkarverhuur Erve Els-man, Elsmansdijk 7, 7161 NA Noordijk, tel. 0545-292225, www.erve-elsman.nl, [email protected] Langenberg, Enterveenweg 10, 7461 PB Rijssen, tel. 0547-381572, www.delangenberg.nl, [email protected]

AppartementenAMBT DELDENTwentekiek, Grote Looweg 9, 7495 TL Ambt Delden, tel. 074-3841434, www.twentekiek.nl, [email protected] `t Morshuis, Kleidijk 4, 7478 PD Diepenheim, tel. 0547-351386, www.boerenbedtmorshuis.nl,[email protected] Engelenhof, Gossinksweide 3, 7471 ML Goor,tel. 06-21215701, www.facebook.com/engelenhof/info,[email protected] Oostendijk, Larenseweg 51, 7475 PV Markelo, tel. 0573-421186, www.oostendijk.nl, [email protected] HOF VAN TWENTEHooibergappartementen & Huifkarverhuur Erve Elsman, Elsmansdijk 7, 7161 NA Noordijk, tel. 0545-292225, www.erve-elsman.nl, [email protected] Malinde, Waalstraat 27, 7555 WD Hengelo, tel. 074-2501827, www.twentsmalinde.nl,[email protected]

CampingsAMBT DELDENCamping Westerholt, Almelosestraat 26, 7495 TH Ambt Delden, tel. 074-3761515, www.camping-westerholt.nl, [email protected] Camping Mooi Delden, De Mors 6, 7491 DZ Delden, tel. 074-3761922, www.mooidelden.nl, [email protected] De Mölnhöfte, Nijhofweg 5, 7478 PX Diepenheim, tel. 0547-351514, www.molnhofte.nl, [email protected] Hessenheem, Potdijk 8, 7475 SL Markelo, tel. 0547-361200, www.hessenheem.nl, [email protected] De Kattenberg, Hogedijk 8, 7475 PR Markelo, tel. 0547-361367, www.camping-kattenberg.nl, [email protected] de Keite, Oude Rijssenseweg 19a, 7475 SM Markelo, tel. 0547-334536, www.dekeite.nl, [email protected] Camping Monte-Bello, Goorseweg 49, 7475 BC Markelo, tel. 0547-361321, www.montebello.nl, [email protected] De Bovenberg, Bovenbergweg 14, 7475 ST Markelo, tel. 0547-361781, www.debovenberg.nl, [email protected] Zalencentrum / Recreatiepark De Poppe, Holterweg 23,7475 AT Markelo, tel. 0547-361206, www.depoppe.nl, [email protected] HOF VAN TWENTECamping Den Blanken, Diepenheimseweg 44, 7161 LW Neede, tel. 0547-351353, www.campingdenblanken.nl, [email protected] Holten, Langstraat 6, 7451 ND Holten, tel. 0548 36 45 45, [email protected]

BoerencampingsAMBT DELDENDe Broak, Schoneveldsweg 5, 7495 PE Ambt Delden, tel. 0547-292713, www.debroak.nl, [email protected] Camping Erve De Koekoek, Haarweg 1, 7495 PK Ambt Delden, tel. 0547-292289, ervedekoekoek.webs.com, [email protected]

26 | Tijdloos mooi in alle seizoenen

Slapen, eten en drinken

BUITEN HOF VAN TWENTEBed & Breakfast Enter, Bornerbroekseweg 14, 7468 RM Enter, tel. 0547-383176, www.bedandbreakfast-enter.nl, [email protected] Groot Avest, Oelerschoolpad 14, 7554 SR Hengelo, tel. 06-52351803, www.ervegrootavest.nl

PensionsDIEPENHEIMPension De Akkers, Grotestraat 32, 7478 AC Diepenheim, tel. 06-30135309BUITEN HOF VAN TWENTEBed & Breakfast Enter, Bornerbroekseweg 14,7468 RM Enter, tel. 0547-383176, www.bedandbreakfast-enter.nl, [email protected]

BungalowparkenAMBT DELDENConferentie en Vakantiecentrum De Kroeze Danne, Kappelhofsweg 14, 7495 RN Ambt Delden, tel. 074-3771111, www.dekroezedanne.nl, [email protected] & K - Pleats, Rikkerinksweg 4, 7495 RM Ambt Delden, tel. 06-22238487, www.kenk-pleats.nl,[email protected] de Mors, De Mors 8, 7491 DZ Delden, tel. 074-3761819, www.bungalowparkdemors.nl,[email protected] Hessenheem, Potdijk 8, 7475 SL Markelo, tel. 0547-361200, www.hessenheem.nl, [email protected] Herikerberg, Driebelterweg 2, 7475 NA Markelo, tel. 0547-363427, www.herikerberg.nl, [email protected] HOF VAN TWENTEOutdoors Holten, Langstraat 6, 7451 ND Holten, tel. 0548-364545, www.outdoorsholten.nl, [email protected]

VakantiewoningenAMBT DELDENConferentie en Vakantiecentrum De Kroeze Danne, Kappelhofsweg 14, 7495 RN Ambt Delden, tel. 074-3771111, www.dekroezedanne.nl, [email protected], Meyerinkveldkampsweg 4, 7495 VB Ambt Delden, tel. 074-3761699 www.dubbelinkserve.nl, [email protected], Oelerweg 10, 7497 PW Ambt Delden, tel. 0547-292262, www.geitenhoeve.com, [email protected] & K - Pleats, Rikkerinksweg 4, 7495 RM Ambt Delden, tel. 06-22238487, www.kenk-pleats.nl, [email protected] Camping Erve De Koekoek, Haarweg 1, 7495 PK Ambt Delden, tel. 0547-292289, ervedekoekoek.webs.com, [email protected], Grote Looweg 9, 7495 TL Ambt Delden, tel. 074-3841434, www.twentekiek.nl, [email protected] ‘t Weerven, Suetersweg 21, 7497 MZ Bentelo, tel. 0547-292320, [email protected]

tel. 06-20848424, www.dewoestewieven.nl, [email protected] `t Morshuis, Kleidijk 4, 7478 PD Diepenheim, tel. 0547-351386, www.boerenbedtmorshuis.nl, [email protected] De Ziel, Deventerdijk 5, 7478 RR Diepenheim, tel. 06-23663463, www.deziel.nl, [email protected] de Tuinen, Raadhuisstraat 13, 7478 AG Diepenheim, tel. 0547-850484, www.gasterijdetuinen.nl, [email protected] Kagelink, Markveldseweg 8a, 7478 PN Diepenheim, tel. 06-54660788, www.nieuwkagelink.nl, [email protected] Barones, Goorseweg 49b, 7478 BC Diepenheim, tel. 06-20334344, www.twentsebarones.nl, [email protected] & B De Zevende Heuvel, Korhoenstraat 42, 7471 NM Goor, tel. 0547-388160, www.zevendeheuvel.nl, [email protected] Engelenhof, Gossinksweide 3, 7471 ML Goor, tel. 06-21215701, www.facebook.com/engelenhof/info, [email protected] Twente, Goorsestraat 49, 7496 AC Hengevelde, tel. 0547-333100, www.ayurvedatwente.nl, [email protected]&B Erve Brinkert, Rijssenseweg 6, 7475 VB Markelo, tel. 0547-362222, www.robdewitelectra.nl, [email protected]&B Het Kokhoes, Borkeldweg 13, 7475 RW Markelo, tel. 0547-364476, www.hetkokhoes.nl, [email protected] & Breakfast Erve de Bakker, Lochemseweg 7, 7475 PA Markelo, tel. 0547-271818, www.ervedebakker.nl, [email protected] en Breakfast Markelo, Enkelaarsweg 4,7475 PL Markelo, tel. 0547-361668, www.benbmarkelo.nl, [email protected] Bolderie, Larenseweg 72, 7475 PX Markelo, tel. 0573-221858, www.debolderie.nl, [email protected] Kruse-Gerberink, Brummelaarsweg 26-26a, 7475 RJ Markelo, tel. 0573-221975, www.erve-kruse-gerberink.nl, [email protected] Meenderinkboer, Zonneweg 1, 7475 AA Markelo, tel. 0547-361495, www.ervemeenderinkboer.nl, [email protected] De Kemper, Kemperweg 4, 7475 SX Markelo, tel. 0547-361327, www.herbergdekemper.nl, [email protected] Kolhoop, Kolhoopsdijk 1, 7475 TL Markelo, tel. 0547-271629, www.landgoedkolhoop.nl, [email protected] Erve Odinc, Seinenweg 2, 7475 TA Markelo, tel. 0547 364118, www.erveodinc.nl, [email protected] en Engels theehuis de Hoestinkhof, Stationsweg 22a, 7475 NN Markelo, tel. 0547-361812, www.hoestinkhof.nl, [email protected]

HotelsDELDENBest Western Hotel Wapen van Delden, Langestraat 242, 7491 AN Delden, tel. 074-3761355, www.hoteldelden.nl, [email protected] Sevenster, Marktstraat 6, 7491 AW Delden, tel. 074-3761391, www.sevenster.nl, [email protected] Brasserie de Zwaan, Langestraat 2, 7491 AE Delden, tel. 074-3761206, www.dezwaandelden.nl, [email protected] Restaurant Het Witte Paard, Hengelosestraat 8/6, 7491BR Delden, tel. 074-3764055, www.witte-paard.nl, [email protected] Hotel & Restaurant Carelshaven, Hengelosestraat 30, 7491 BR Delden, tel. 074-3761305, www.carelshaven.nl, [email protected] ´t Holt, Hengevelderweg 1, 7478 PE Diepenheim, tel. 0547-351844, www.hoteltholt.nl, [email protected] Restaurant Hof van Twente, Goorsestraat 25,7496 AB Hengevelde, tel. 0547-333000, www.hotelhofvantwente.nl, [email protected] Haverkamp, Stationsstraat 28, 7475 AM Markelo, tel. 0547-361292, www.de-haverkamp.nl, [email protected] & Bistro Herikerberg, Goorseweg 58,7475 BE Markelo, tel. 0547-368750, www.hotelherikerberg.nl, [email protected] HOF VAN TWENTEAC Hotel Holten A1, afslag Struik / Bolder (Langstraat 22), 7451 ND Holten, tel. 0548-362680, www.ac.nl, [email protected]

Bed & BreakfastAMBT DELDENErve Boskott-n, Blokstegenweg 5, 7495 TK Ambt Delden,tel. 06-40471921, www.erveboskott-n.nl, [email protected], Grote Looweg 9, 7495 TL Ambt Delden, tel. 074-3841434, www.twentekiek.nl, [email protected]&B De Hofkamer, Noordwal 62, 7491 BK Delden, tel. 06-13075102, www.dehofkamer.nl, [email protected]&B Hoeve de Haar Boerderijlogies, Grote Looweg 4, 7495 TL Delden, tel. 074-2502526, www.hoevedehaar.nl, [email protected], Torendijk 13, 7495 PX Delden, tel. 0547-388011, www.flierveldshoeve.nl, [email protected] Suite, Hooyerinksstraat 29, 7491 DR Delden,tel. 074-3761764, 06-41334728,www.bedandbreakfastdelden.nl, [email protected] & Breakfast Reggedal, Grotestraat 40, 7478 AD Diepenheim, tel. 0547-352250, www.bedenbreakfast-reggedal.nl, [email protected] & Breakfast De Woeste Wieven op Erve Bonkert,Deldensestraat 11, 7478 PG Diepenheim,

Page 15: 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne ... Markelo heeft een gezellig

Café Restaurant De Viersprong, Lochemseweg 1, 7475 PA Markelo, tel. 0547-351224, www.4-sprong.nl, [email protected] Indisch Afhaalcentrum Welkom, Grotestraat 14, 7475 AX Markelo, tel. 0547-363040De Haverkamp, Stationsstraat 28, 7475 AM Markelo, tel. 0547-361292, www.de-haverkamp.nl, [email protected] café `t Wapen van Markelo, Grotestraat 1, 7475 AZ Markelo, tel. 0547-361310, www.wapenvanmarkelo.nl, [email protected] De Kemper, Kemperweg 4, 7475 SX Markelo, tel. 0547-361327, www.herbergdekemper.nl, [email protected] & Bistro Herikerberg, Goorseweg 58, 7475 BE Markelo, tel. 0547-368750, www.hotelherikerberg.nl, [email protected] / pizzeria Il Campanile, Taets Van Amerongenstraat 9, 7475 BT Markelo, tel. 0547-363297, www.ilcampanile.nlToornsmit, Goorseweg 27, 7475 BB Markelo, tel. 0547-362313 Zalencentrum / Recreatiepark De Poppe, Holterweg 23, 7475 AT Markelo, tel. 0547-361206, www.depoppe.nl, [email protected] HOF VAN TWENTEAC Hotel Holten A1, afslag Struik / Bolder (Langstraat 22), 7451 ND Holten, tel. 0548-362680, www.ac.nl,[email protected] Brooks, Broekhuisdijk 5, 7275 CB Gelselaar, tel. 0545-481371, www.erve-brooks.nl, [email protected]’s Holten, Rijksweg A1 Z.Z. 7, 7451 NX Holten, tel. 0548-366636, www.mcdonaldsrestaurant.nl/holten, [email protected] Holten, Langstraat 6, 7451 ND Holten, tel. 0548-364545, www.outdoorsholten.nl, [email protected]

CateringBENTELOVlees en Partyservice Rob Kleinsman, Suetersweg 19,7497 MZ Bentelo, tel. 0547-292389, www.vleesbedrijfkleinsman.nl, [email protected] Sevenster, Marktstraat 6, 7491 AW Delden, tel. 074-3761391, www.sevenster.nl, [email protected] Wijn en Spijs, Ripperdalaan 10, 7491 BZ Delden, tel. 074-3761339, www.jrwijnenspijs.nl, [email protected] Kuning, De Dennen 7a, 7491 HH Delden, tel. 06-13659081, www.nasikuning.nl, [email protected] de Kokkerieje, Grotestraat 94, 7478 AE Diepenheim, tel. 0547-351237, www.indekokkerieje.nl, [email protected] Kastelein, Goorseweg 8-10, 7478 BD Diepenheim, tel. 0547-351389, www.slagerijkastelein.nl, [email protected] Café de Zon, Kerkstraat 20, 7471 AK Goor, tel. 0547-272025, www.grandcafedezon.nl, [email protected] Vis Salades Catering, Grotestraat 100, 7471 BS Goor, tel. 0547-272815, [email protected] Cappadocia, Grotestraat 122a, 7471 BS Goor, tel. 0547-260560, www.cappadociagoor.nl, [email protected] de Bebsel, Hengevelderstraat 20, 7471 CH Goor, tel. 0547-272855, www.debebsel.nl, [email protected] café `t Wapen van Markelo, Grotestraat 1,7475 AZ Markelo, tel. 0547-361310, www.wapenvanmarkelo.nl, [email protected] HOF VAN TWENTEDe Zwanenhof, Retraitehuisweg 6, 7625 SL Zenderen,tel. 074-2659525, www.zwanenhof.nl, [email protected]

Vergader- en congreslocatiesAMBT DELDENConferentie en Vakantiecentrum De Kroeze Danne, Kappelhofsweg 14, 7495 RN Ambt Delden,

tel. 074-3771111, www.dekroezedanne.nl, [email protected]&B Hoeve de Haar Boerderijlogies, Grote Looweg 4,7495 TL Delden, tel. 074-2502526, www.hoevedehaar.nl, [email protected] Western Hotel Wapen van Delden, Langestraat 242, 7491 AN Delden, tel. 074-3761355, www.hoteldelden.nl, [email protected], Torendijk 13, 7495 PX Delden, tel. 0547-388011, www.flierveldshoeve.nl, [email protected] Café Restaurant In de Hagen, Stadshagen 201, 7491 NP Delden, tel. 074-3765104, www.indehagen.nl,[email protected] Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8, 7478 AG Diepenheim, tel. 0547-352911, www.herbergdepol.nl, [email protected] de Tuinen, Raadhuisstraat 13, 7478 AG Diepenheim, tel. 0547-850484, www.gasterijdetuinen.nl, [email protected] Warmelo, Stedeke 11, 7478 RV Diepenheim, tel. 0547-351280, www.kasteelwarmelo.nl, [email protected]&Putt Twente, Hengevelderweg 3, 7478 PE Diepenheim, tel. 0547-351990, [email protected]’Olde Smidse, Grotestraat 102, 7471 BS Goor, tel. 0547-274491, www.oldesmidse.nl, [email protected] Reggehof, De Höfte 5, 7471 DK Goor, tel. 0547-284888, www.reggehof.nl, [email protected] Café de Zon, Kerkstraat 20, 7471 AK Goor, tel. 0547-272025, www.grandcafedezon.nl, [email protected] de Bebsel, Hengevelderstraat 20,7471 CH Goor, tel. 0547-272855, www.debebsel.nl,[email protected] Gein, Wethouder Goselinkstraat 8, 7496 PB Hengevelde, tel. 0547-333995,www.ateliergein.nl, [email protected] de Kolenbrander, Goorsestraat 1, 7496 AA Hengevelde, tel. 0547-333972, www.bistrodekolenbrander.nl, [email protected] Restaurant Hof van Twente, Goorsestraat 25, 7496 AB Hengevelde, tel. 0547-333000, www.hotelhofvantwente.nl, [email protected] Assink, Goorsestraat 13, 7496 AA Hengevelde, tel. 0547-333234, www.cafe-assink.nl, [email protected] de Loep, Potdijk 8, 7475 SL Markelo, tel. 0547-364265, www.bistrodeloep.nl, [email protected]é Restaurant De Viersprong, Lochemseweg 1, 7475 PA Markelo, tel. 0547-351224, www.4-sprong.nl, [email protected] Music Barn, Groenlandsdijk 8, 7475 RH Markelo,tel. 06-30552290, www.dutchmusicbarn.nl,[email protected] Theeschenkerij de Schutte, Plasdijk 20,7475 TD Markelo, tel. 0547-274762, [email protected] De Kemper, Kemperweg 4, 7475 SX Markelo, tel. 0547-361327, www.herbergdekemper.nl, [email protected] ‘n Witten, Borkeldweg 17, 7475 RV Markelo, [email protected] BUITEN HOF VAN TWENTEAC Hotel Holten A1, afslag Struik / Bolder (Langstraat 22), 7451 ND Holten, tel. 0548-362680, www.ac.nl,[email protected] Langenberg, Enterveenweg 10, 7461 PB Rijssen,tel. 0547-381572, www.delangenberg.nl,[email protected] Zwanenhof, Retraitehuisweg 6, 7625 SL Zenderen,tel. 074-2659525, www.zwanenhof.nl,[email protected] Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren,tel. 0573-401825, www.glk.nl/verwolde, [email protected]

PartylocatiesBENTELOErve De Bosch, Grootholdsweg 3, 7497 MS Bentelo,tel. 06-12979080, www.ervedebosch.nl,[email protected]&B Hoeve de Haar Boerderijlogies, Grote Looweg 4,7495 TL Delden, tel. 074-2502526, www.hoevedehaar.nl, [email protected] Café Restaurant In de Hagen, Stadshagen 201,7491 NP Delden, tel. 074-3765104, www.indehagen.nl,[email protected] De Mölnhöfte, Nijhofweg 5, 7478 PX Diepenheim, tel. 0547-351514, www.molnhofte.nl, [email protected]&Putt Twente, Hengevelderweg 3, 7478 PE Diepenheim, tel. 0547-351990, [email protected] Den Haller, Watermolenweg 34, 7478 PW Diepenheim, tel. 0547-351287, www.denhaller.eu, [email protected] Café de Zon, Kerkstraat 20, 7471 AK Goor, tel. 0547-272025, www.grandcafedezon.nl, [email protected] de Bebsel, Hengevelderstraat 20, 7471 CH Goor, tel. 0547-272855, www.debebsel.nl,[email protected] de Kolenbrander, Goorsestraat 1, 7496 AA Hengevelde, tel. 0547-333972, www.bistrodekolenbrander.nl, [email protected] Assink, Goorsestraat 13, 7496 AA Hengevelde, tel. 0547-333234, www.cafe-assink.nl, [email protected] de Loep, Potdijk 8, 7475 SL Markelo, tel. 0547-364265, www.bistrodeloep.nl, [email protected] de Pot, Potdijk 9, 7475 SL Markelo, tel. 0547-361342, www.herbergdepot.nl, [email protected] ‘n Witten, Borkeldweg 17, 7475 RV Markelo, [email protected] Zalencentrum / Recreatiepark De Poppe, Holterweg 23, 7475 AT Markelo, tel. 0547-361206, www.depoppe.nl, [email protected] HOF VAN TWENTEErve Brooks, Broekhuisdijk 5, 7275 CB Gelselaar, tel. 0545-481371, www.erve-brooks.nl, [email protected]

RustpuntenAMBT DELDENBoerderij de Horst, Schoolstraat 1, 7495 TC Ambt DeldenDe Broak, Schoneveldsweg 5, 7495 PE Ambt DeldenErve Groot Buren, Burenweg 91, 7495 VP Ambt DeldenErve Toeschen, Ulkenweg 3, 7495 PD Ambt DeldenDELDENB&B Hoeve de Haar Boerderijlogies, Grote Looweg 4, 7495 TL DeldenDIEPENHEIMBoerderijcamping De Wezel, Kiefteweg 1, 7478 RG DiepenheimBoerenbed `t Morshuis, Kleidijk 4, 7478 PD DiepenheimGOORSVR Camping De Posse, Oude Postweg 1, 7472 EA GoorHENGEVELDEMelkgeitenbedrijf Veelers, Vondersweg 2, 7496 PM HengeveldeMARKELOCamping de Keite, Oude Rijssenseweg 19a, 7475 SM MarkeloDe Wildhoeve, Boswinkelsweg 14, 7475 MB MarkeloErve Alldrik Zorgboerderij, Potdijk 16, 7475 SL MarkeloLandgoed Kolhoop, Kolhoopsdijk 1, 7475 TL MarkeloRustpunt Vorkink, Winterkamperweg 2, 7475 SJ MarkeloSVR Camping De Bles, Brummelaarsweg 4a, 7475 RJ MarkeloEffink’s Koffiehuuske, Stokkumervlierweg 8, 7475 PK Markelo

28 | Tijdloos mooi in alle seizoenen

DIEPENHEIMCamping De Mölnhöfte, Nijhofweg 5, 7478 PX Diepenheim, tel. 0547-351514, www.molnhofte.nl, [email protected] Recreatie, Esweg 6, 7478 RH Diepenheim, tel. 0547-769005, www.ravenhorstrecreatie.nl, [email protected] Bovenberg, Bovenbergweg 14, 7475 ST Markelo, tel. 0547-361781, www.debovenberg.nl, [email protected] Meenderinkboer, Zonneweg 1, 7475 AA Markelo, tel. 0547-361495, www.ervemeenderinkboer.nl, [email protected] Camping In Sloothook, Stokkumerweg 52a, 7475 MV Markelo, tel. 0547-361997, www.sloothook.nl, [email protected] HOF VAN TWENTECamping Den Blanken, Diepenheimseweg 44, 7161 LW Neede, tel. 0547-351353, www.campingdenblanken.nl, [email protected], Vöckersweg 19, 7554 RK Hengelo, tel. 074-2433673, www.eulerhook.nl, [email protected]

Cafés en barsBENTELOCafé Restaurant De Hagmöll, O.l. Vrouwenstraat 2, 7497 MA Bentelo, tel. 0547-292200, www.spoolder.nl, [email protected] Western Hotel Wapen van Delden, Langestraat 242, 7491 AN Delden, tel. 074-3761355, www.hoteldelden.nl, [email protected]’s Grillroom Pizzeria, Molenstraat 8,7491 BG Delden, tel. 074-3763971, www.femis.nl, [email protected], Langestraat 73, 7491 AB Delden, tel. 074-3761288, www.harlekijn-smitties.nl, [email protected] Sevenster, Marktstraat 6, 7491 AW Delden, tel. 074-3761391, www.sevenster.nl, [email protected]é Boonk, Grotestraat 94, 7478 AE Diepenheim, tel. 0547-351450, www.cafeboonk.nl, [email protected] Herberg de Pol, Raadhuisstraat 8, 7478 AG Diepenheim, tel. 0547-352911, www.herbergdepol.nl, [email protected]’Olde Smidse, Grotestraat 102, 7471 BS Goor, tel. 0547-274491, www.oldesmidse.nl, [email protected] Café de Zon, Kerkstraat 20, 7471 AK Goor, tel. 0547-272025, www.grandcafedezon.nl, [email protected]é de Ster, Grotestraat 91, 7471 BL Goor, tel. 0547-273231, www.cafedester.nl, [email protected] Cappadocia, Grotestraat 122a, 7471 BS Goor, tel. 0547-260560, www.cappadociagoor.nl, [email protected] Assink, Goorsestraat 13, 7496 AA Hengevelde, tel. 0547-333234, www.cafe-assink.nl, [email protected]é Restaurant De Viersprong, Lochemseweg 1, 7475 PA Markelo, tel. 0547-351224, www.4-sprong.nl, [email protected] Haverkamp, Stationsstraat 28, 7475 AM Markelo, tel. 0547-361292, www.de-haverkamp.nl, [email protected] café `t Wapen van Markelo, Grotestraat 1, 7475 AZ Markelo, tel. 0547-361310, www.wapenvanmarkelo.nl, [email protected] de Pot, Potdijk 9, 7475 SL Markelo, tel. 0547-361342, www.herbergdepot.nl, [email protected], Goorseweg 27, 7475 BB Markelo, tel. 0547-362313 Zalencentrum / Recreatiepark De Poppe, Holterweg 23, 7475 AT Markelo, tel. 0547-361206, www.depoppe.nl, [email protected]

(High)TeaAMBT DELDENZuivelboerderij Möllinkwoner, Noordmolen 3,7495 VK Ambt Delden, tel. 06-15294885, [email protected]

DIEPENHEIMBed & Breakfast Reggedal, Grotestraat 40, 7478 AD Diepenheim, tel. 0547-352250, www.bedenbreakfast-reggedal.nl, [email protected] Koffie en Theeschenkerij Erve de Wezel, Oude Borculoseweg 2, 7478 RK Diepenheim, tel. 0547-351732, www.ervedewezel.nl, [email protected] Café de Zon, Kerkstraat 20, 7471 AK Goor, tel. 0547-272025, www.grandcafedezon.nl, [email protected] Tuinderij, Haaksbergerweg 19, 7475 MD Markelo, tel. 06-53777120, www.de-tuinderij.nl, [email protected] Theeschenkerij de Schutte, Plasdijk 20, 7475 TD Markelo, tel. 0547-274762, [email protected] en Engels theehuis de Hoestinkhof, Stationsweg 22a, 7475 NN Markelo, tel. 0547-361812, www.hoestinkhof.nl, [email protected] HOF VAN TWENTEHuis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, 7245 TL Laren, tel. 0573-401825, www.glk.nl/verwolde, [email protected]

LunchenAMBT DELDENZuivelboerderij Möllinkwoner, Noordmolen 3, 7495 VK Ambt Delden, tel. 06-15294885, [email protected]’s Grillroom Pizzeria, Molenstraat 8, 7491 BG Delden, tel. 074-3763971, www.femis.nl, [email protected]é Boonk, Grotestraat 94, 7478 AE Diepenheim, tel. 0547-351450, www.cafeboonk.nl, [email protected] de Tuinen, Raadhuisstraat 13, 7478 AG Diepenheim, tel. 0547-850484, www.gasterijdetuinen.nl, [email protected]’Olde Smidse, Grotestraat 102, 7471 BS Goor, tel. 0547-274491, www.oldesmidse.nl, [email protected] Café de Zon, Kerkstraat 20, 7471 AK Goor, tel. 0547-272025, www.grandcafedezon.nl, [email protected] café `t Wapen van Markelo, Grotestraat 1, 7475 AZ Markelo, tel. 0547-361310, www.wapenvanmarkelo.nl, [email protected] en Engels theehuis de Hoestinkhof, Stationsweg 22a, 7475 NN Markelo, tel. 0547-361812, www.hoestinkhof.nl, [email protected]

IJssalonsBENTELOCafé Restaurant De Hagmöll, O.l. Vrouwenstraat 2, 7497 MA Bentelo, tel. 0547-292200, www.spoolder.nl, [email protected] Sevenster, Marktstraat 6, 7491 AW Delden, tel. 074-3761391, www.sevenster.nl, [email protected]é-Taria Uit de Kunst, Grotestraat 55, 7478 AB Diepenheim, tel. 0547-352750, www.kokkie.nl, [email protected]’Olde Smidse, Grotestraat 102, 7471 BS Goor, tel. 0547-274491, www.oldesmidse.nl, [email protected] de Kolenbrander, Goorsestraat 1, 7496 AA Hengevelde, tel. 0547-333972, www.bistrodekolenbrander.nl, [email protected] café ‘t Wapen van Markelo, Grotestraat 1, 7475 AZ Markelo, tel. 0547-361310, www.wapenvanmarkelo.nl, [email protected]

Eetcafés en (afhaal)restaurantsAMBT DELDENPannenkoekerie in Den Markenrichter, Rijksweg 18, 7495 RJ Ambt Delden, tel. 074-3761324, www.pannenkoekerie.nl, [email protected] `t Hoogspel, Bornsestraat 1, 7495 VL Ambt Delden, tel. 074-3761344, www.hoogspel.com, [email protected]

BENTELOCafé Restaurant De Hagmöll, O.l. Vrouwenstraat 2, 7497 MA Bentelo, tel. 0547-292200, www.spoolder.nl, [email protected] Western Hotel Wapen van Delden, Langestraat 242, 7491 AN Delden, tel. 074-3761355, www.hoteldelden.nl, [email protected] Lenferink, Langestraat 104, 7491 AK Delden, tel. 074-3761133, [email protected]. Golden City, Vossenbrinkweg 40, 7491 DD Delden, tel. 074-3766498, www.goldencityindelden.nl, [email protected] Restaurant Hong Kong, Langestraat 31, 7491 AA Delden, tel. 074-3762034, www.hongkongdelden.nl, [email protected] `t Oaldershoes, Kerkstraat 5, 7491 BL Delden, tel. 074-3761428, www.oaldershoes.nl, [email protected] Café Restaurant In de Hagen, Stadshagen 201,7491 NP Delden, tel. 074-3765104, www.indehagen.nl, [email protected] Brasserie de Zwaan, Langestraat 2, 7491 AE Delden, tel. 074-3761206, www.dezwaandelden.nl, [email protected] Restaurant Het Witte Paard, Hengelosestraat 8/6, 7491 BR Delden, tel. 074-3764055, www.witte-paard.nl, [email protected] Sevenster, Marktstraat 6, 7491 AW Delden, tel. 074-3761391, www.sevenster.nl, [email protected] Hotel & Restaurant Carelshaven, Hengelosestraat 30, 7491 BR Delden, tel. 074-3761305, www.carelshaven.nl, [email protected]’s Grillroom Pizzeria, Molenstraat 8, 7491 BG Delden, tel. 074-3763971, www.femis.nl, [email protected], Langestraat 73, 7491 AB Delden, tel. 074-3761288, www.harlekijn-smitties.nl, [email protected]é-Taria Uit de Kunst, Grotestraat 55, 7478 AB Diepenheim, tel. 0547-352750, www.kokkie.nl, [email protected] ´t Holt, Hengevelderweg 1, 7478 PE Diepenheim, tel. 0547-351844, www.hoteltholt.nl, [email protected] de Kokkerieje, Grotestraat 94, 7478 AE Diepenheim, tel. 0547-351237, www.indekokkerieje.nl, [email protected] Den Haller, Watermolenweg 34, 7478 PW Diepenheim, tel. 0547-351287, www.denhaller.eu, [email protected] De Roode Vos, Iependijk 53, 7471 BG Goor, tel. 0547-273246, www.deroodevos.nl, [email protected]’Olde Smidse, Grotestraat 102, 7471 BS Goor, tel. 0547-274491, www.oldesmidse.nl, [email protected] Café de Zon, Kerkstraat 20, 7471 AK Goor, tel. 0547-272025, www.grandcafedezon.nl, [email protected] An D`olde Putte, Voorstraat 8, 7471 BZ Goor, tel. 0547-272591, www.oldeputte.nl, [email protected] Cappadocia, Grotestraat 122a, 7471 BS Goor, tel. 0547-260560, www.cappadociagoor.nl, [email protected] de Kolenbrander, Goorsestraat 1, 7496 AA Hengevelde, tel. 0547-333972, www.bistrodekolenbrander.nl, [email protected] De Gebrande Waateren, Goorsestraat 15, 7496 AA Hengevelde, tel. 0547-333419, www.gebrandewaateren.nl, [email protected] Restaurant Hof van Twente, Goorsestraat 25, 7496 AB Hengevelde, tel. 0547-333000, www.hotelhofvantwente.nl, [email protected] Assink, Goorsestraat 13, 7496 AA Hengevelde, tel. 0547-333234, www.cafe-assink.nl, [email protected] de Loep, Potdijk 8, 7475 SL Markelo, tel. 0547-364265, www.bistrodeloep.nl, [email protected]

www.vvvhofvantwente.nl | 29

Page 16: 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne ... Markelo heeft een gezellig

www.hofvantwenteinfo.nl | 33

- --

-

Solexverhuur “Twentsche Haagje”

Ontdek het mooiste van het Hof van Twente per Solex• Recreatieve- en kunstroutes• Horeca van kop koffie tot tapas, dinner of BBQ• Solex rijden kan in combinatie met rijden in een Citroën 2CV “De Eend”• Golf, kano varen, workshops schilderen en mozaiek

Start vanaf Kemperweg in Markelo. Uitsluitend op reservering.

www.twentepersolex.nlArnold Hoek, eigenaar | [email protected] | T. (06) 1365 7016

aan de N347 tussen Hengevelde en Goor

de Tuinderijtheetuinpluktuintuinplantentuinontwerp

www.de-tuinderij.nl

Huisgemaakte High Tea € 17,50

Fruitarrangement € 12,95 Koffie met gebak, fruit plukken en ingrediënten om zelf te bakken! (afh. van beschikbaarheid, kijk op de website)

inclusief boeket bloemen plukken!

•Edelmanshuisuitde 18eeeuw•Eengidsleidturondin hethuis•Hetonderhuisbezoekt uopeigengelegenheid•Vrijentreetotdetuin enhetparkbos•Theeschenkerijmet eenheerlijkterras•Openaprilt/moktober; dit/mdo,za,zo•Openingstijdenen evenementen: www.glk.nl/verwolde tel:0573-401825JonkerEmilelaan4,7245TLLaren

Huis Verwolde

Linda & Hennie Boswinkel - Kolhoopsdijk 1 - 7475 TL MARKELO www.landgoedkolhoop.nl - (0547) 27 16 29 - info@landgoedkolhoop

Wij bieden u een oase van rust in onze gerestaureerde, monumentale 18e eeuwse boerderij, waar u de schoonheid

van het Twentse platteland kunt beleven.

Wij zijn een prima vertrekpunt voor wandel- en fietstochten in de regio en in de diverse natuurgebieden.

Het fietsroutenetwerk Twente loopt langs de boerderij. Linda & Hennie Boswinkel - Kolhoopsdijk 1 - 7475 TL MARKELO www.landgoedkolhoop.nl - (0547) 27 16 29 - info@landgoedkolhoop

Wij bieden u een oase van rust in onze gerestaureerde, monumentale 18e eeuwse boerderij, waar u de schoonheid

van het Twentse platteland kunt beleven.

Wij zijn een prima vertrekpunt voor wandel- en fietstochten in de regio en in de diverse natuurgebieden.

Het fietsroutenetwerk Twente loopt langs de boerderij.

Linda & Hennie Boswinkel - Kolhoopsdijk 1 - 7475 TL MARKELO www.landgoedkolhoop.nl - (0547) 27 16 29 - info@landgoedkolhoop

Wij bieden u een oase van rust in onze gerestaureerde, monumentale 18e eeuwse boerderij, waar u de schoonheid

van het Twentse platteland kunt beleven.

Wij zijn een prima vertrekpunt voor wandel- en fietstochten in de regio en in de diverse natuurgebieden.

Het fietsroutenetwerk Twente loopt langs de boerderij.

Linda & Hennie Boswinkel - Kolhoopsdijk 1 - 7475 TL MARKELO www.landgoedkolhoop.nl - (0547) 27 16 29 - info@landgoedkolhoop

Wij bieden u een oase van rust in onze gerestaureerde, monumentale 18e eeuwse boerderij, waar u de schoonheid

van het Twentse platteland kunt beleven.

Wij zijn een prima vertrekpunt voor wandel- en fietstochten in de regio en in de diverse natuurgebieden.

Het fietsroutenetwerk Twente loopt langs de boerderij.

Linda & Hennie Boswinkel - Kolhoopsdijk 1 - 7475 TL MARKELO www.landgoedkolhoop.nl - (0547) 27 16 29 - info@landgoedkolhoop

Wij bieden u een oase van rust in onze gerestaureerde, monumentale 18e eeuwse boerderij, waar u de schoonheid

van het Twentse platteland kunt beleven.

Wij zijn een prima vertrekpunt voor wandel- en fietstochten in de regio en in de diverse natuurgebieden.

Het fietsroutenetwerk Twente loopt langs de boerderij.

Twents-Oranjemuseum “Nieuwe Haghuis”

...Genieten op z’n Twents in een koninklijke ambiance...

Prinsendijk 17478 PB Diepenheim

0547-351239

[email protected]

Geopend: 1 april - 1 novemberdi/do/za: 13.30-17.00 uur

groepen > 20 pers. op afspraak (ook buiten seizoen)

Thema tentoonstelling: 70 jaar bevrijding

Familie ParkJongermanssteeg 67261 KA Ruurlo0573-451817

[email protected]

Broekhuisdijk 5 • Gelselaar • tel. 0545 - 481371www.erve-brooks.nl

Dagelijks geopend van 10.00 tot 19.30 uur

Binnen- en buitenspeeltuin

Erve BrooksPannenkoekenboerderij

avonturenpad!

blotevoetenland

Gezelligterras

Familie H.J. ten Tije

Oude Rijssenseweg 19a

7475 SM MARKELO

T 0547 – 334536

E [email protected]

I www.dekeite.nl

Kampeerplaatsen

Vakantiewoningen

. BED & BREAKFAST . GROEPSACCOMMODATIE . WORKSHOPS .

ZAKELIJK . MANAGEMENT & LEIDERSCHAP . ZAALVERHUUR . PODIUM EN EXPOSITIES

Kijk op de site voor onze activiteiten www.dewoestewieven.nl

Deldensestraat 11, 7478 PG Diepenheim Tel. 0547 380714

Page 17: 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne ... Markelo heeft een gezellig

Accommodatie te huur in het groen! Informatieboerderij ‘n Witten in natuurgebied De Borkeld

Borkeldweg 177475 RV [email protected]

Te huur voor het houden van vergaderingen, feesten of workshops in een natuurlijke omgeving met volop privacy. Tot 40 pers.

Het houden van een excursie behoort ook tot de mogelijkheden.

Expositie geopend: mei t/m oktWo*/za*/zo: 14.00 – 17.00

* Mits niet verhuurd

Barre weersomstandigheden vragen veel van uw auto! Het is dan ook zaak om deze na de wintersport goed te checken. Speciaal hiervoor bieden wij de Après Ski opfrisbeurt aan. Dit houdt in:

Hartgerink is nu ook uw specialist in het herstellen van

caravan en camperschade

hartgerink.nlGoorsestraat 39a, 7496 AC Hengevelde Tel.: 0547 334272 - www.hartgerink.nl

Ook voor caravans zijn wij gecertificeerd door de Focwa en VOC. Op alle reparaties zijn de Focwa reparatie bepalingen van toepassing

Wij zijn al ruim 45 jaar gespecialiseerd in het herstellen van schade aan alle merken auto´s. Inmiddels zijn wij ook gestart met het herstellen van carvans en campers.

De servicegerichtheid en gemoedelijkheid blijft, zoals u dat van ons gewent bent. Als u schade oploopt aan uw caravan, is 1 telefoontje voldoende.

Wij herstellen uw caravan weer tot in de puntjes en staan u bij om het papierwerk in te vullen en de zaken te regelen met de verzekering.

Gastenboerderij “De Ziel”

ww

w.d

ezie

l.nl

Bed

& B

reak

fast

Het recept voor een heerlijk uitje!

* Sfeervol restaurant* Uitstekende keuken* Geopend voor lunch en diner* 30 hotelkamers* Temidden van vele fietsroutes* Diverse arrangementen

Goorsestraat 25 | 7496 AB HengeveldeTel. 0547 333000 | www.hotelhofvantwente.nl

e 1,00 korting

GRATIS kop koffie

of thee

Borrel-hapje

GRATIS

Korting Vijf sterren Fietsroute

10% korting

10% korting

1e deukjegratis

uitdeuken

10% korting

Twelve o’clockplate

Vrij-kaart

Gratiskoffie

of thee

Speurtocht+

Gratisconsumptie

Voucher

10% korting

e 3,00 korting

combi-korting

GRATISWijn Spijs

Advieswijzer

Solexverhuur“Twentsche Haagje”

theetuin pluktuin tuinplanten tuinontwerp

de Tuinderij

Speciale Voucher voor (max) 2 personen 18 holes golfen inclusief diner slechts e 49,= p.p.

Twentsche Golfclub est. 1926 Almelosestraat 17 Ambt Delden. Telefoon 3841167 www. twentschegolfclub.nl

Haaksbergerweg 19 06-537771207475MD Markelo www.de-tuinderij.nl

Voordeelcoupons

Page 18: 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne ... Markelo heeft een gezellig

Voor al uw werkzaamheden

06-29172510

[email protected]

www.klussenbedrijfRenevos.nl

Z e v e n d a g e n p e r w e e k g e o p e n d | B e z o e k o o k w w w . b i s t r o d e k o l e n b r a n d e r . n lG o o r s e s t r a a t 1 | H e n g e v e l d e | 0 5 4 7 - 3 3 3 9 7 2

Culinair genieten doe je bij Bistro & IJssalon de Kolenbrander!

K O F F I E | G E B A K | I J S | L U N C H | D I N E R | V E R W A R M D T E R R A S | S P E E L T U I N

Bij combi-reservering van Escaperoom Twente en Pitch&Putt Twente speelt u een 9 holes ronde voor slechts € 5,00 p.p. (normale prijs € 11,00).

Bij ieder geboekt arrangement van JR Wijn en Spijs ontvangt u een Wijn Spijs Advieswijzer t.w.v. €10,- cadeau.

Tegen inlevering van de bon krijgen bezoekers van het museum € 1,00 korting op een zoutvaatje in de vorm van een boortorentje. De korting wordt alleen gegeven als men een toegangskaartje koopt of de museumkaart gebruikt. www.zoutmuseum.nl

Tegen inlevering van deze bon een gratis kop koffie of thee bij een bezoek aan het Oranjemuseum.

www.oranjemuseumdiepenheim.nl

Geniet bij ons op het terras of in de serre van een heerlijke maaltijd of kopje koffie met gebak. Lekker tussendoor bij een prachtige fietstocht of na een actieve dag, u bent van harte welkom.10% korting op gebak, lunch of diner. Excl. Drankjes

Tegen inlevering van deze kortingsbon ontvangt u 10 % korting op elke Solextour.

www.twentepersolex.nl

Bij inlevering van deze coupon krijgt u 10% korting op één of meerdere overnachtingen op één van onze ruime kampeerplaatsen.

(n.b. de korting geldt voor één kampeerplaats, caravan/tent/camper met bijbehorende personen en is exclusief tarieven voor elektriciteit en toeristenbelasting)

www.groenecamping.nl

Twelve o’clock plate met potje thee of koffie voor € 10,-. Warme hartige taart, sandwiches en mini broodje samen met thee (meer dan 60 theesoorten) of koffie naar keuze.

25 jaar Vijf sterren Fietsroute wordt gevierd! Koop de Vijf sterren Fietsroute Hof van Twente nu voor € 2,50 (normaal € 3,95).

www.vvvhofvantwente.nl

Kom naar één van de concerten in 2015 bij De Woeste Wieven. Voor iedere aan de zaal gekochte kaart ontvangt u één vrijkaart.

Geniet van een heerlijke seizoen ijscoupe met vers fruit en slag-room van €6,50 voor €3,50 bij inlevering van deze coupon.Tot ziens bij IJssalon de Kolenbrander!Goorsestraat 1 | 7496 AA Hengevelde | t. 0547-333962 www.bistrodekolenbrander.nl

Gratis 2e kop koffie of thee bij koffie/thee met gebak.

www.de-tuinderij.nl

Tegen inlevering van deze bon 10% korting op uw offerte op schilderwerk, dak- of gevelreiniging en 0% btw op uurloon

[email protected] 06-29172510

Op vertoon van coupon en entree CactusOase krijgen de kinderen een speurtocht waarmee ze een cactus (zelf uitzoeken) als beloning voor de goede oplossing ontvangen De volwassene een gratis consumptie.

Bij een glas Twentewijn krijgt u een borrelhapje gratis.

Geldig t/m december 2015, maandag t/m zaterdag 11.00-16.00 uur

Uitdeuken zonder spuiten: Het 1e deukje (niet groter den aan € 2,- muntstuk) per voertuig gratis.AAS Autoschade HartgerinkGoorsestraat 39a, Hengevelde - 0547-334272

Meer informatie in de advertentie in dit magazine.www.jrwijnenspijs.nl

Geldig tot en met 30 november.Geldig in 2015

www.hotelhofvantwente.nl

Geldig maandag t/m vrijdag, geldt niet voor arrangementen.

www.hoestinkhof.nlGeldig t/m 31 december 2015.

Kijk op www.dewoestewieven.nl voor de concertagenda.

Geldig mei t/m september 2015Geldig tot 01-01-2016

www.cactusoase.nlwww.twentewijn.nl

www.hartgerinkschade.nl

Tegen inlevering van deze voucher ontvangt u:• 1 x greenfee voor 18 holes (te besteden op vrijdag-,

zaterdag- of zondag vanaf 15.30 uur)• 1 x koffie• 1 x dagschotel• 1 glas wijn www.twentschegolfclub.nl

Voordeelcoupons

Page 19: 2015 - touristserver.nl · VVV Magazine Hof van Twente 2015 Redactie en samenstelling Joke Koebrugge, Caroline Wiederhold, Lianne Niemeijer, Lionne ... Markelo heeft een gezellig

VerrassendVerruimendVerbeeldend

Geme

ente

Hof v

an Tw

ente

Welkom in de Hof!www.hofvantwente.nl