2015 HWB 4P Coaching kort

20
De kracht van 4P Coaching bij cultuurverandering van Service naar Service Plus

Transcript of 2015 HWB 4P Coaching kort

  1. 1. Het optimale klantgesprek - Je hebt een klant aan de lijn en geen product Aanstaan: Op het moment dat ik opneem is mijn volledige aandacht bij de klant Analyse: Bij aanvang van het gesprek analyseer ik zowel op inhoud (de vraag, klacht) als op de beleving van de klant. Ik laat me niet verleiden om in de systemen te duiken, maar ga eerst naast de klant op de bank zitten(verbinden met de klant): Open staan: ik hoor ook de context en niet alleen de inhoud; Doorvragen: ik stel open vragen over de context; Samenvatten: ik vat het verhaal en beleving samen; Reactie geven: ik geef een persoonlijke reactie.
  2. 2. Samenvatten: Mijn analyse op zowel inhoud als beleving vat ik helder samen naar de klant, zodat voor ons beiden de klantvraag (of- behoefte) duidelijk is Service=Sales: Mijn analyse en de verbinding met de klant brengen de behoeften van de klant in beeld. Het is mijn verantwoordelijkheid om de klant optimaal te helpen. Doordat ik weet wat mijn organisatie te bieden heeft, kan ik juist dat stapje extra doen en service verlenen door een passend en verrassend aanbod te doen Afronding: Ik wil mijzelf en mijn bedrijf blijven verbeteren. Hierdoor heb ik de durf om mij kwetsbaar op te stellen en de klant te vragen naar zijn ervaring betreffende ons gesprek Leiderschap: Ik neem leiding in en regie over het gesprek en stel mij als expert en adviseur in dienst van de klant op Win-win Deze aanpak leidt tot het optimale klantgesprek: de klant voelt zich uniek door de belangstelling van de medewerker. De medewerker heeft de regie en creert kansen voor een extra aanbod.
  3. 3. Van sleur naar passie in werk !
  4. 4. Passie Plezier PowerPrestatie
  5. 5. Van sleur naar passie in werk !
  6. 6. Van sleur naar passie in werk !
  7. 7. Van sleur naar passie in werk !
  8. 8. Van sleur naar passie in werk !
  9. 9. Van sleur naar passie in werk!
  10. 10. Uitdaging voor de medewerker! In 5 simpele stappen naar succes zonder stress! Van sleur naar passie in werk ! 1. Bewustzijn (Wat staat mijn succes in de weg?) 2. Maak een plan van aanpak( Wat ga ik anders doen?) 3. Positieve houding (Ik wil en kan het!) 4. Walk The Talk (Ik doe het!) 5. Prestatie (Hoe heb ik het gedaan? Geeft het buitengewoon goed resultaat?)
  11. 11. Uitdaging voor de Coach Stel een DAAD Van sleur naar passie in werk ! 1. Doel (Wat wil je bereiken?) 2. Analyse (Wat is er aan de hand?) 3. Alternatieven( Waaruit kun je kiezen?) 4. Doen (Hoe doe je het?)
  12. 12. Van sleur naar passie in werk !