2015-2016 Folder cyclus de vier jaargetijden

4
Deze cyclus heeſt als tel ‘de vier jaargejden’ omdat wij dit opbouwen met 4 x 2 dagen en verbinden met de verschillende seizoenen. De cyclus wordt opgebouwd rondom de hechngscirkel van George Kohlrieser. Hij onderscheidt vier fasen in het aangaan van de relae met jezelf, de ander en de wereld om je heen. Lente – contact maken De lente is het jaargejde waarin nieuw leven ontspruit. Het leven is vol frisse kleuren; lichtgroen, rood, paars, geel. De bloemen komen op, de lammeren dartelen door de wei. Het is het jaargejde dat wij verbinden met contact maken. Zomer – hechten In de zomer bereikt de natuur haar volle wasdom. De kleuren worden steviger aangezet; groen, geel De dagen zijn warm. Het fruit rijpt en het graan groeit. Het is het jaargejde dat wij verbinden met hechten. Herfst – loslaten In de herfst maakt de natuur zich op voor de winter. De bladeren laten los, kastanjes en beukenootjes vallen, paddenstoelen schieten uit de grond. De kleuren worden intens rood en bruin. Het weer is vaak onstuimig. Het is het jaargejde dat wij verbinden met loslaten. Winter – rouwen In de winter lijkt de natuur sl. De bomen zijn kaal, de dieren houden hun winterslaap. De kleuren zijn grijs, grauw, soms heel helder en wit. Het is koud. Het is het jaargejde dat wij verbinden met rouw. DE VIER JAARGETIJDEN

description

De 4 jaargetijden is een bijzondere cyclus die thema's gekoppeld heeft aan de seizoenen. Zij richt zich op bewustzijns- en persoonlijk leiderschapsontwikkeling en doet dat door een jaarlijks terugkerende cyclus van 4 x 2 dagen te organiseren.

Transcript of 2015-2016 Folder cyclus de vier jaargetijden

Deze cyclus heeft als titel ‘de vier jaargetijden’ omdat wij dit opbouwen met 4 x 2 dagen en verbinden met de verschillende seizoenen.

De cyclus wordt opgebouwd rondom de hechtingscirkel van George Kohlrieser. Hij onderscheidt vier fasen in het aangaan van de relatie met jezelf,

de ander en de wereld om je heen.

Lente – contact maken

De lente is het jaargetijde waarin nieuw leven ontspruit. Het leven is vol frisse kleuren; lichtgroen, rood, paars, geel. De bloemen komen op, de lammeren dartelen door de wei. Het is het jaargetijde dat wij verbinden met contact maken.

Zomer – hechten

In de zomer bereikt de natuur haar volle wasdom. De kleuren worden steviger aangezet; groen, geel De dagen zijn warm. Het fruit rijpt en het graan groeit. Het is het jaargetijde dat wij verbinden met hechten.

Herfst – loslaten

In de herfst maakt de natuur zich op voor de winter. De bladeren laten los, kastanjes en beukenootjes vallen, paddenstoelen schieten uit de grond. De kleuren worden intens rood en bruin. Het weer is vaak onstuimig. Het is het jaargetijde dat wij verbinden met loslaten.

Winter – rouwen

In de winter lijkt de natuur stil. De bomen zijn kaal, de dieren houden hun winterslaap. De kleuren zijn grijs, grauw, soms heel helder en wit. Het is koud. Het is het jaargetijde dat wij verbinden met rouw.

DE VIER JAARGETIJDEN

Elk van de seizoenen heeft haar functie in het vorm geven aan het leven. Het is een doorlopende cyclus.

Zo geldt dit ook voor de vier fasen van hechting. Het steeds weer opnieuw doorlopen geeft ons

de mogelijkheid te worden wie we in potentie zijn.

Het doel wat we met de cyclus beogen is jouw existentiële welzijn te vergroten en je de mogelijkheid bieden op een bewuste wijze je persoonlijke en spirituele groei verder vorm te geven.

We doen dit door stil te staan bij de 4 pijlers waarop ons leven is gebaseerd: onze relatie met onzelf

onze relatie met de anderen

onze relatie met de wereld, de maatschappij

onze relatie het grotere geheel In elke tweedaagse staat één thema/ ‘seizoen’ centraal. We verkennen dat thema zoals het zich manifesteert in de verschillende aspecten van ons leven. We doen dit aan de hand van concepten uit de Transactionele Analyse en verschillende spirituele en filosofische stromingen. We verbinden elk thema met haar betekenis voor de andere fasen van de hechtingcirkel.

We maken daarbij gebruik van vele ervaringsgerichte oefeningen en theoretische reflecties, de kracht van de groep, ieders unieke kwaliteiten en de natuurlijke kracht die elk seizoen te bie-den heeft in het (k)(p)rachtige duingebied rond Schoorl. Jouw eigen vragen en ontdekkingen bepalen mede het proces.

contact

hechten

loslaten

rouwen

Steeds weer opnieuw contact maken, hechten, loslaten, rouwen leidt ertoe dat we steeds meer worden wie we in potentie zijn.

“Als een treinreis langs 4 haltes die bij het

leven horen met als metafoor de 4 jaargeti-jden: ontroerend, intens, af en toe confron-terend maar, altijd zorgvuldig en veilig onder

leiding van Bea en Lieuwe.

Een reis die je jezelf mag geven “

“Koppeling van deze cyclus aan de

seizoenen is een hele logische en doet veel met de energie van werken”

“Afwisseling van oefeningen vanuit

allerlei invalshoeken met veel buiten werken, heerlijk”

“De verschillende seizoenen zijn

op een natuurlijke wijze een basis voor de workshops”

“Prachtig,

in een woord prachtig!”

“De rol van Bea en Lieuwe is inspirerend: aanwezig en niet op de voorgrond, leidend en volgend waar

nodig. Hierdoor kom ikzelf in beweging, heeft me veel ruimte tot uitproberen gegeven”

“Voor mij was het een plek waar ruimte is voor er-

varen, beleven, uitwisselen en doen, zowel voor mezelf als persoon als voor mijzelf als professional”

“In een veilige, warme omgeving

stap voor stap

jezelf kunnen ontdekken”

“Vaak spreek ik in mijn werk met mensen over het “versterken van je zelfbewustzijn”.

Na de Vier Jaargetijden weet ik pas echt wat dat betekent: gefaseerd en gedoseerd met anderen en jezelf op diverse lagen van je persoon aan het werk. Variërend van energetisch werk, kennis maken met sjamanistische rituelen, geleide meditatie, diepe gesprekken, theoretische en filosofische inzichten. Op een schitterende manier met elkaar verbonden binnen de thema’s van het seizoen dat is. Voor mij is de cyclus rond, tijd om een andere cyclus in te gaan. De Vier Jaargetijden hebben mij een enorme versnelling en verdieping opgeleverd in het vergroten van mijn zelfbewustzijn en persoonlijke kracht”

WANNEER Herfst 8 & 9 oktober 2015 Winter 21 & 22 januari 2016 Lente 24 & 25 maart 2016 Zomer 16 & 17 juni 2016 Herfst 13 & 14 oktober 2016

WAAR De cyclus vindt plaats bij Dopersduin in Schoorl (Noord Holland) http://dbhschoorl.nl. Oorsprongweg 3, Schoorl Telefoonnummer +31725091274.

AANMELDING Meld je deelname bij Charyssa Daudt via [email protected] of via het aanmeldformulier. Voor aanvang van de cyclus wordt je door Lieuwe of Bea gebeld voor een intakegesprek.

KOSTEN & ANNULERING De kosten van de hele cyclus - van 4 x 2 dagen - bedraagt EUR 2.000,- exclusief 21% BTW. Over-nachtingen zijn inbegrepen en het is op basis van volpension. Voor aanvang dient het volledige bedrag te zijn overgemaakt. Bij het annuleren van 1 of meerdere dagen vindt geen restitutie plaats. De dagen kunnen worden ingehaald na betaling van de gemiste bijeenkomst(en).

WIE

Lieuwe Koopmans (1962) Lieuwe is (P)TSTA. Hij is werkzaam binnen diverse organisaties, binnen zowel de profit als de non-profitsector. Hij heeft in de loop der jaren een diepgaande interesse ontwikkeld in zingev-ingvraagstukken in organisaties en in het persoonlijke leven . Bea Verzaal (1957) Bea is (P)TSTA. Zij is werkzaam als coach, counselor, systeemthera-peut en opleider/supervisor. Zij richt zich op het wederzijds ver-rijken van westerse (TA) stromingen en (eeuwenoude en nieuwe-tijds) spirituele ziens- wijzen en praktijken.