2015 2016 - 0 - september

12

description

 

Transcript of 2015 2016 - 0 - september

Page 1: 2015 2016 - 0 - september
Page 2: 2015 2016 - 0 - september

2

Page 3: 2015 2016 - 0 - september

3

Beste leden, ouders, Oud-Scouts en sympathisanten . Na supér kampen en een toffe vakantie volgen in de eerste twee weken van september nog de laatste vergaderingen voor de huidige takken. . Daarom nodigen we u uit op de Startdag van het Scoutsjaar op zondag 20 september van 12u tot 17u op ons terrein.

Dit jaar wordt ook de nieuw verkozen groepsleiding bekend gemaakt. Alles is natuurlijk in een leuke show gegoten met een zeer hoog humorgehalte. . Programma Startdag 12u - 13u30: middagmaal 13u30: leidingsvoorstelling 14u: Overgang en receptie door de Oud-Scouts 14u30 - 17u: Spelnamiddag met de takken . Inschrijven voor het middagmaal kan via www.scoutshellegat.be of via 0485/92 46 11 en dit graag voor 17 september.

Page 4: 2015 2016 - 0 - september

4

Hey Kapoenen Na een supér kamp en een lange vakantie zijn er nog 2 leuke vergaderingen om samen leuke herinneringen op te halen en fijne spelletjes te spelen! 5/09 – Waterspelletjes & Kamp 14u-17u Hellegat Neem zeker wat droge kleren mee voor na de vergadering, je zal nat worden! 12/09 – Afscheidsfeestje 14u-17u Hellegat De laatste vergadering is aangebroken, we sluiten ons jaar naar jaarlijkse gewoonte af met een afscheidsfeestje. Neem een cadeautje mee twv €5, trek je sjijkste kostuum aan en oefen je beste danspassen, want we gaan knallen !!!

Bedankt voor het fantastische jaar, de leiding is trots op zijn kapoenen! Trots op het eeuwige enthousiasme doorheen het jaar, trots op de inzet tijdens spelen, trots op de vertellers van de leukste grappen en trots op wat ze dit jaar allemaal hebben bijgeleerd over scout zijn. Jullie waren fantastisch!!! Tot op de Startdag! Leider Jonas & Leider Dimi

Page 5: 2015 2016 - 0 - september

5

Beste Welpen en ouders, Het scoutsjaar zit er weer bijna op maar eerst hebben we nog enkele leuke vergaderingen voor dat we met de opening van het nieuwe scoutsjaar starten. We gaan alles uit de kast halen om ons jaar goed af te sluiten! Zondag 6 september 14u-17u Vandaag gaan we het laatste spannendste bosspel houden van het scoutsjaar! Mis het zeker niet en kom opnieuw in legerkledij naar de scouts. Wie is het sterkste team? Kom zondag naar de vergadering en ontdek het zelf!

Zondag 13 september 14u-17u Met onze laatste vergadering met deze leiding halen we nog een laatste keer alles uit de kast en feesten we er op los! We halen die jonge dansbenen nog eens te boven! Versnaperingen meenemen mag altijd

Zondag 20 september – Startdag! Het is weer tijd voor een nieuw scoutsjaar met nieuwe leden, leiding en tal van leuke activiteiten! Wil jij weten wie je nieuwe vriendjes van volgend jaar worden? En vooral wie je leuke leiding wordt?! Kom dan zeker naar de Startdag! Voor een laatste keer … Groetjes, Shere-Khan, Phao en Baloe!

Page 6: 2015 2016 - 0 - september

6

Beste JV’s, Jooooo grave gasten! Om te beginnen nog eens nen dikke merci om er zo’n bangelijk kamp van te maken. Ondertussen is jullie leiding stilaan wel bekomen van die onvergetelijke 10 dagen en hebben wij zelfs nog twee geweldige zondagen voor jullie gepland. Zondag 6 september 14u00-17u00 DIK BOSSPEL Omdat jullie op kamp maar geen genoeg konden krijgen van het bos, vliegen we er vandaag nog eens stevig in! Let op, het zal een origineel, nooit gezien, niet authentiek en vooral plezant bosspel worden!

Zondag 13 september ???-17u00 LAATSTE VERGADERING Wat we vandaag gaan doen zal van het weer afhangen. Jammer genoeg is de Frank zijne glazen bol om het weer te voorspellen al een beetje versleten waardoor hij nog niets kon voorspellen voor ons. Meer info volgt dus nog wanneer de Frank ons iets laat weten, maar de kans dat jullie zwemgerief moeten meebrengen is niet minder dan 80%!

Zondag 20 september STARTDAG SCOUTSJAAR Vandaag openen we ons nieuwe scoutsjaar weer met een knaller van een opening. Iedereen die zijn nieuwe leiding van een 10m hoge springplank wilt zien landen in een emmer water moet vandaag zeker komen kijken! Daarnaast zal ook den overgang dit jaar zeker weer de moeite waard zijn.

Page 7: 2015 2016 - 0 - september

7

Boys, het jaar zit er al weer op.. OOOOHH!! Ja, we geloofden het eerst ook niet maar na een driedubbele check blijkt het effectief wel waar te zijn. MAAAR dat betekent maar één ding: dat het jaar gevlogen is als superman die teveel redbull op heeft! Wij hopen dat jullie dat gevoel ook hebben. Gasten, jullie waren ne zalige groep om leiding aan te geven en misschien tot volgend jaar! PS: We hebben Wiske kunnen overtuigen jullie nog een laatste knipoogje te geven ;-) Greets, Lars, Arno & Jonathan

Page 8: 2015 2016 - 0 - september

8

Joe gasten! Na ons bangelijk kamp komen er nog 2 laatste vergaderingen. En wat voor een vergaderingen! Laat ons er knallers van maken! We zien jullie op zondag! Zo 06/09 Zwemmen/waterspelen 14u – 17u Jullie leiding heeft Frank Deboosere gecontacteerd en hij heeft ons verzekerd dat het goed weer zal zijn vandaag. Trek maar alvast jullie zwemkleren aan want wij gaan nog volop profiteren van de zomer! We spreken af op Hellegat.

Zo 13/09 Paintball We hebben nog wat centjes over van het kamp en dit gaan we gebruiken om te paintballen. Geen gewone Hellegat paintball maar op een heuse locatie met echte (paintball) geweren! Het exacte tijdstip wordt nog doorgegeven.

Zo 20/09 Startdag! Het scoutsjaar zit er jammer genoeg weer al op. Maar niet getreurd want we beginnen gewoon aan een nieuw jaar! Wie wordt jullie nieuwe leiding??? Maar één manier om daar achter te komen… Allen naar Hellegat! Meys & Patrick

Page 9: 2015 2016 - 0 - september

9

Heey Jins, Het scoutsjaar zit er bijna op. (OOOOOOOOH zegt heel het publiek. Ja ik heb een publiek). Maar we hebben wel nog 2 vergaderingen! Ik hoop dat jullie daarvoor allemaal wat uitgerust zijn van het zalige kamp. Ja? Brakkers, vakantie dient om u te amuseren en niet om te slapen! Nu wat volgt is een gedichtje. O krinklende winklende Jin, Met ’t blauwe petje aan, Wat zien ik toch geren uw kopke flink Onder 't waterke gaan! Gij spekt en gij stalt en gij danst zoo snel, Al zie 'k u noch thuis noch scouts; Gij wendt en gij weet uwen weg zoo wel, Al zie 'k geen banaan, geen bavianenvoer. Wat waart, of wat zijt, of wat zal het dan zijn? Verklaar het en zeg het mij, toe! Wat zijt gij toch, lelijk, maar echt lelijk Dat nimmer van dansen zijt moe? Gij loopt over Aartselaar’s koppen klaar, En ’t Hellegat juicht het toe Dan of het een gladdige windtje waar, Dat stille over 't kamertje voert. O Jins, Jins zegt mij dan, - Met vieren zijt gij en meer, En is er geen een die 't mij zeggen kan: - Wie rufte en wie rufte zoo zeer? Gij ruft, en 't en staat in het water niet, Gij waait, en 't is uit en 't is weg; Geen Christen en weet er wat dat bediedt: Och, Jins, zeg het mij, zeg! Zijn 't walrussen daar ge van danse moet? Zijn ’t panda’s daar ge van danse?

Page 10: 2015 2016 - 0 - september

10

Zijn ’t mexicaanse grillschotels of cuba’s of chinese schotels zoet, Of 't bier, waarop dat ge drijft? Zijn 't meiskes, kwietlende klachtgepiep, Of is 'et het Hellegat, Dat onder en boven u blinkt, zoo diep, Of is het u, Jins, zelf? En 't krinklende winklende Jin, Met ’t blauwe petje aan, Het stelde en het rechtte zijne oorkes flink, En 't bleef daar een stondeke staan: ‘Wij dansen.’ zoo sprak het, ‘al krinklen af Het gene onze Meester, weleer, Ons makend en leerend, te dansen gaf, Eén lesse, niet min nochte meer; Wij dansen, en kunt gij die lesse toch Niet lezen, en zijt gij zoo zat? Wij dansen, dansen en dansen nog, Den heiligen Name van Panda!’ Guido speklap aka Panda, 2015 Vooraleer we eindigen heb ik nog 1 vraag voor jullie: “Zijn jullie Duitseeeers?!”. Weekend: 28-29-30/08 - HO zie mail na inschrijving en afspraken met leiding Jullie zijn vanaf dit jaar welkom op de epische herfstontmoeting van scouts en gidsen vlaanderen! Vergeet jullie niet in te schrijven op de site van scouts en gidsen vlaanderen. Ik ga er vanuit dat jullie al volwassen genoeg zijn om dit zelf te kunnen. HO is zeer educatief en vooral zeer plezant omdat bijna iedereen van de scouts daar is. Wat dus voor een zot avontuur zal zorgen, aaargh.

Page 11: 2015 2016 - 0 - september

11

Zondag 06/09: overschot van het geld op doen vergadering Vandaag doen we wat jullie beslist hebben om te doen met ons geld. Wat het ook is, het wordt zeker en vast episch! Over episch gesproken. Moet je is opzoeken op youtube, epica. Dat is hele goede muziek. Maar dat even ter zijde. Vandaag worden jullie verwacht jullie uitermate te amuseren. Elk moment van verveling zal worden gestraft met het opeten van een lolly.

Zondag 13/09: zwemmen/vlottenbouw in de putten Nog is een laatste keer genieten van de zomer, vooraleer we weer in de barre winter belanden. Vergeet zeker jullie zwemgerief, zonnercrème, klak, bitcheez en sjorskills. Mochten we nog wat geld over hebben (maar daar vrees ik voor) dan zal er ook voor drank worden gezorgd. Jullie moeten wel de almachtige Tonatiuh smeken voor het goede weer door een geit te offeren. Veel plezier hier mee.

Voila, het zit erop… Vanaf de Startdag zijn jullie officieel leiding.. Jullie gaan dat écht geweldig doen, zeker weten! Sven

Page 12: 2015 2016 - 0 - september

12

Leiding 2014-2015 Maar wie wordt het volgend jaar?

Kapoenen [email protected]

Dimitri Van Immerseel Koekoekstraat 64 Schelle 0477/76 35 54

Jonas De Maeyer Boomsestraat 188 Niel 0472/60 49 77

Brent Corcellis Tuyaertstraat 82 Niel 0499/11 36 39

Welpen [email protected]

Hans Gys Sierkenslaan 5 Schelle 0474/17 14 99

Leo Vandorpe Boomsestraat 309 Niel 03/844 70 50

Yannick ‘Fristi’ Theys A De Schutterstraat 27 Ekeren 0498/66 33 76

Jongverkenners [email protected]

Jonathan Bridts Vredestraat 14 Niel 0472/43 03 77

Lars Vermeiren Noeverseweg 9 Niel 0476/86 12 03

Arno Lamberts Quinten Matsijslaan 1 Reet 0475/50 03 79

Verkenners [email protected]

Johan Verschaeren A Janssenslaan 33 Niel 0493/68 58 29

Mathias Meys Rupelweg 6 Boom 0476/05 45 42

Jins [email protected]

Sven Dierickx Matenstraat 115/3 Niel 0473/25 60 88

Groepsleiding [email protected]

Hans Gys Sierkenslaan 5 Schelle 0474/17 14 99

Dimitri Van Immerseel Koekoekstraat 64 Schelle 0476/05 55 23

Sven Dierickx Matenstraat 115/3 Niel 0473/25 60 88

Joffrey Van Gelddorp Noeveren 165 Boom 0471/25 26 45

Oud Scouts

Kern werkgroep [email protected]

Wouter Van Espen Kapelstraat 25 Boom 0485/92 46 11

Michiel Van Landeghem Oude Bosstraat 4 Schelle 0473/46 73 98

Tim Van Tongerloo F.D.Rooseveldstraat 38 Niel 0473/23 06 71

Maarten Vermost Kapelstraat 131 Boom 03/880 70 15

Yves De Troetsel Heidestraat 12 Schelle 0498/86 65 90

Bart Coopman Koekoekstraat 60 Schelle 0497/81 82 92

Wim Suykens Wirixstraat 71 Niel 0486/02 03 44

Walter Roten Steenwinkelstraat 110 Schelle 03/887 66 99

Staf Buelens Kerkstraat 6 Niel 03/888 56 43

Leo Verlinden Laarhofstraat 142 Schelle 03/887 73 76