2015 01 online revenue management shopping minds - entree magazine

1
75 Ondernemend Wat kan de vorm van revenue-management die Shopping Minds aanbiedt voor hoteliers betekenen? “Het houdt in dat het bezoek op de site persoonlijker wordt gemaakt door campagnes af te stemmen op het individuele gedrag van de bezoeker. We herkennen bijvoorbeeld een hoge of lage intentie om te reserveren of boeken en tonen dan de meest relevante boodschap op het juiste moment aan de bezoeker. Of we zien dat hij uw aanbod vergelijkt met dat van concurrenten en verleiden hem met een passende aanbieding tóch weer tot dat van u.” Hoe werkt het precies? “Onze technologie herkent bezoekers - zoals nieuwe of beken- de, anonieme of als nieuwsbriefabonnee - en legt aan de hand ONLINE REVENUE-MANAGEMENT van live-surfgedrag profielen vast. Daar stemmen we dan diverse on-site-campagnes op af. Als wij bijvoorbeeld zien dat een bezoeker gericht naar een kamer of accommodatie zoekt, krijgt hij een andere aanbieding of uiting te zien dan de persoon die zich nog aan het oriënteren is. Dus als we aan het surfgedrag zien dat iemand nog twijfelt, kunnen we een gerichte aanbie- ding doen om hem over te halen tot boeken. Uiteraard worden de campagnes afgestemd met de opdrachtgever.” Hoe essentieel is het voor hotels om zo te werken? “Met name hoteliers kunnen niet zonder boekingssites, affiliates en Google-advertenties, maar willen natuurlijk een optimaal rendement behalen vanwege de alsmaar stijgende kosten die hiermee gemoeid gaan. Met onze oplossing herkennen we waar de bezoekers vandaan komen en kunnen we de conversie en marge verhogen. Dit door zo efficiënt mogelijk de bezoekers te helpen bij het maken van hun reservering of aankoop.” Wat zijn de grootste voordelen? “De combinatie van het monitoren van surfgedrag, de opbouw van bezoekersprofielen en de gedrag-beïnvloedende campag- nes op de boekingssite, zorgt voor een substantieel stijgende conversie, meer boekingen en een hogere marge alsmede een uitbreiding van de database van gasten met verrijkte profielen.” ShoppingMinds.com In Ondernemend komen belangrijke ontwikkelingen aan de orde die van invloed zijn op horecaondernemers. Deze keer besteden we aandacht aan online revenue- management. Hans Leenhouts van Shopping Minds vertelt hoe de conversie, omzet en marge te vergroten door goed en live te kijken naar het oriëntatie- en boekingsgedrag van de bezoeker op de (boekings-) website. Hotels

Transcript of 2015 01 online revenue management shopping minds - entree magazine

75

Ondernemend

Wat kan de vorm van revenue-management die Shopping Minds aanbiedt voor hoteliers betekenen?“Het houdt in dat het bezoek op de site persoonlijker wordt gemaakt door campagnes af te stemmen op het individuele gedrag van de bezoeker. We herkennen bijvoorbeeld een hoge of lage intentie om te reserveren of boeken en tonen dan de meest relevante boodschap op het juiste moment aan de bezoeker. Of we zien dat hij uw aanbod vergelijkt met dat van concurrenten en verleiden hem met een passende aanbieding tóch weer tot dat van u.”

Hoe werkt het precies?“Onze technologie herkent bezoekers - zoals nieuwe of beken-de, anonieme of als nieuwsbriefabonnee - en legt aan de hand

ONLINE REVENUE-MANAGEMENTvan live-surfgedrag profi elen vast. Daar stemmen we dan diverse on-site-campagnes op af. Als wij bijvoorbeeld zien dat een bezoeker gericht naar een kamer of accommodatie zoekt, krijgt hij een andere aanbieding of uiting te zien dan de persoon die zich nog aan het oriënteren is. Dus als we aan het surfgedrag zien dat iemand nog twijfelt, kunnen we een gerichte aanbie-ding doen om hem over te halen tot boeken. Uiteraard worden de campagnes afgestemd met de opdrachtgever.”

Hoe essentieel is het voor hotels om zo te werken?“Met name hoteliers kunnen niet zonder boekingssites, a� liates en Google-advertenties, maar willen natuurlijk een optimaal rendement behalen vanwege de alsmaar stijgende kosten die hiermee gemoeid gaan. Met onze oplossing herkennen we waar de bezoekers vandaan komen en kunnen we de conversie en marge verhogen. Dit door zo e� ciënt mogelijk de bezoekers te helpen bij het maken van hun reservering of aankoop.”

Wat zijn de grootste voordelen?“De combinatie van het monitoren van surfgedrag, de opbouw van bezoekersprofi elen en de gedrag-beïnvloedende campag-nes op de boekingssite, zorgt voor een substantieel stijgende conversie, meer boekingen en een hogere marge alsmede een uitbreiding van de database van gasten met verrijkte profi elen.”

ShoppingMinds.com

In Ondernemend komen belangrijke ontwi kkelingen

aan de orde die van invloed zijn op horecaondernemers.

Deze keer besteden we aandacht aan online revenue-

management. Hans Leenhouts van Shopping Minds

vertelt hoe de conversie, omzet en marge te vergroten

door goed en live te kijken naar het oriëntatie- en

boekingsgedrag van de bezoeker op de (boekings-)

website.

Hotelsr08-ET0115-Ondernemend.indd 75 22-12-14 15:07