2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

28

description

 

Transcript of 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

Page 1: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje
Page 2: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

2

Page 3: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

3

Beste leden, ouders, Oud-Scouts en sympathisanten Nog even geduld en het weer wordt alleen maar mooier! Mooie zondagen beloven weer superleuke activiteiten en zijn een goeie voorbereiding op de kampen… Op de volgende pagina kun je trouwens alle informatie en data rond de kampen vinden! Alle andere info krijg je tijdig van de takleiding. Voorbije weken waren ook goedgevuld trouwens. Zo was er opnieuw een erg geslaagde Kerstboomverbranding half januari en een erg productieve Materiaaldag eind februari. Een grote dankjewel aan alle helpen handen opnieuw! De komende weken en maanden schotelen we jullie opnieuw superleuke vergaderingen in de takken voor. Achter de schermen zet de leiding intussen alles op alles om er super kampen van te maken. De Kapoenen & Welpen trekken naar Lommel, de JV’s naar Cugnon (Bertrix). De Verkenners en Jins hebben een buitenlands kamp dit jaar en trekken respectievelijk naar Hongarije & Slovenië. Wij kijken uit naar alle zondagen, naar de vriendjesvergadering en stiekem ook al enorm naar de BBQ en de kampen direct erna! Tot op de Scouts! Hans, Dimitri, Sven en Joffrey(Joef) Groepsleiding Scouts Hellegat [email protected]

Page 4: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

4

Kalender 2014-2015 Alle activiteiten van zowel de groep als de Oud-Scouts

1 maart: Vriendjesvergadering Kapoenen

5-7 juni: Oud-Scouts Weekend 27 juni: BBQ

We bezorgen u tijdig alle informatie via het

Facteurke/Hellegatje, de website, Facebook, nieuwsbrief, …

Kampen 2014-2015 U heeft er even op moeten wachten, maar bij deze (bijna) alle kampdata!

Kapoenen: 6 tot 11 juli – Lommel

Welpen: 2 tot 11 juli – Lommel Jong-Verkenners: 3 tot 12 juli – Cugnon

Verkenners: 30 juni tot 10 juli – Hongarije Jins: 3 tot 13 juli – Slovenië

De leiding zorgt voor de nodige informatie rond de kampen, de komende maanden.

Page 5: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

5

Huur

een

Jin!!

Hulp nodig bij het klussen?

Iemand nodig om op te dienen op je

communiefeest?

Of wil je eens zonder de kinderen uit

en heb je iemand nodig om op ze te

passen?

De Jins van Scouts Hellegat

verdienen graag een centje bij

voor hun buitenlands kamp…

Contacteer ons op:

[email protected]

0473/25 60 88

of mondeling natuurlijk!

Page 6: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

6

Dag Kapoenen we zijn ondertussen al voorbij de helft van het scoutsjaar, tijd om een vitesse hoger te schakelen! De komende weken wordt het zo als altijd weer veel fun! We kijken ook al wat verder richting het kamp natuurlijk! Wij zetten alles op alles voor een perfecte voorbereiding… Tot zondag! Jonas, Brent & Dimi 1 maart Vriendjesvergadering – 14u-17u – Hellegat Neem een vriendje mee, kom naar Hellegat en beleef samen met ons en je vriendjes een fantastische vergadering!! 8 maart Bosspel – 14u-17u – Hellegat Vandaag kruipen we nog eens samen het bos in om een bangelijk bosspel te spelen. De vlaggen, koorden en bonnekes liggen al klaar…

15 maart – Ridders en Kastelen - Stratego– 14u-17u – Hellegat Kleed je aan als een echte ridder. We spelen vandaag een groot spel, op z’n middeleeuws. Kunnen jullie de dame redden en de draak verslaan? Kom naar Hellegat en ontdek het!

22 maart – GEEN VERGADERING - Leidersweekend 2 De leiding zit dit weekend samen om de kampen voor te bereiden, deze week dus geen vergadering … Volgende week zijn we er zeker weer terug!

Page 7: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

7

Zondag 29 maart-- Technopolis -- 12u-18u Beste welpen, vandaag gaan we jullie kennis is wat bijschaven. Dit gaan we doen op Technopolis. We spreken af om 12u op de scouts en we zijn terug op Hellegat rond 18u. Omdat we niet genoeg auto's hebben zoeken we nog auto's die willen brengen en komen halen. Als je wil rijden, laat dit dan weten aan de leiding. 5 april Bouwvergadering– 14u-17u – Hellegat We weten ondertussen al wel dat jullie graag dingen bouwen, daarom hebben we voor vandaag een plattegrond van een grote constructie uitgetekend, aan jullie om dit samen met ons te bouwen. 12 april – Geen vergadering Omdat jullie al vakantie hebben, nemen wij dit ook Geen vergadering vandaag! 19 april – Kapoenencafé– 14u-17u – Hellegat Nodig jullie ouders, grootouders, tantes, nonkels, broers & zussen uit om een pintje te komen pakken op hellegat, de opbrengst hiervan gaat natuurlijk rechtstreeks naar jullie kamp 26 april – Camouflagevergadering– 14u-17u - Hellegat Vandaag gaan we eens zien hoe goed jullie kunnen op gaan in de natuur, en eens zien of jullie geschikt zijn om een echte spion te worden. Kom zeker goed gecamoufleerd!

Tot op de scouts!

Brent, Jonas & Dimi De Kapoenenleiding

Page 8: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

8

Beste welpen en ouders, We gaan weer twee super toffe maanden te gemoed. We hopen jullie allemaal iedere zondagen te ontvangen om er samen weer een fantastische zondag van te maken. Daarom zien we jullie graag elke zondag opnieuw! Zondag 1 maart 14u-17u Het is tijd om jullie zwaarden boven te halen, de strijd gaat beginnen tussen de teams. Het is aan jullie om te beslissen wie de beste is tijdens de grote oorlog. We nodigen jullie allemaal uit op onze grote levende stratego en laat zien wie een echte krijger is. Onze koning vraagt om in een strijdoutfit te komen.

Zondag 8 maart 14u-17u sporthal Niel Voetbal, basketbal, volleybal, tennisbal, ... Dit zijn de ballen die we vandaag zeker en vast gaan gebruiken. Heb jij nog een bal?? Neem hem dan gerust me voor onze grote ballenvergadering.

Zondag 15 maart 14u-17u Tijdens de vorige techniekenvergadering hebben we iedereen leren sjorren, nu gaan we naar het volgende niveau en gaan we kampen bouwen. Dus, echte welpen kunnen kampen bouwen gelijk de beste, laat jij vandaag maar eens zien hoe goed jij een kamp kan bouwen. Zondag 22 maart 14u-17u Vandaag is het geen vergadering want de leiding is de laatste details aan het vastleggen voor jullie kamp tijdens het leidersweekend…

Page 9: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

9

Zondag 29 maart 12u-18u Beste welpen, vandaag gaan we jullie kennis is wat bijschaven. Dit gaan we doen op Technopolis. We spreken af om 12u op de scouts en we zijn terug op Hellegat rond 18u. Omdat we niet genoeg auto's hebben zoeken we nog auto's die willen brengen en komen halen. Als je wil rijden, laat dit dan weten aan de leiding.

Zondag 5 april 14u-17u Zie maar dat je rap genoeg bent voor de leiding want die zit jullie op de hieltjes. Steek weg jullie mobieltjes want vandaag reiden jullie zonder zijwieltjes dus vandaag is het alles op wieltjes. Vergeet dus zeker niet iets me te nemen op wieltjes.

Zondag 12 april 14u-17u Vandaag is het geen vergadering omdat het paasvakantie is. We wensen jullie in ieder geval een goedgevulde middag toe! Zondag 19 april 14u-17u Het is alweer lang geleden en omdat we het zeker niet willen verleren doen we vandaag nog eens een goed ouderwets bosspel. Doe dus voor vandaag stevige schoenen aan en kleren die goed vuil mogen worden, dan bezorgen we jullie die op het einde van de vergadering vuil terug. Zondag 26 april 12u-17u We hebben hier in België verschillende grote koks die heel lekker kunnen koken, maar wij als leiding zijn er meer van overtuigd dat onze welpen zeker tien keer zo goed kunnen koken als de beste kok ter wereld. Dus neem allemaal wat eten mee zodat we het eten op een vuur kunnen klaarmaken. Vergeet niet, we spreken af om 12u op de scouts.

tot zondag!! Baloe , Shere-Khan , Phao

Page 10: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

10

Beste JV’s, Joooo grave gasten, coole kerels en vooral zotte mannen. Wij hebben weer 2 maand vol met AWESOME vergaderingen voor jullie klaar. Maar dat is nog niet alles, neenee er komt meer. Zo kunnen we jullie al melden dat ons kamp zal doorgaan van 3 – 12 juli. Daarbij geven we jullie nog een tweede weekend en doen we er voor de derdejaars zelfs nog een totemisatieweekend bovenop. Meer info hierover volgt zeker nog maar bereidt jullie zeker en vast voor op 2 zalige maanden! Zondag 1 maart – 14.00 tot 17.00 Ikeaspel Vandaag hebben wij een geweldige zoektocht voor jullie voorzien in het grootste doolhof van de Rupelstreek. Belangrijk: kom zeker niet in uniform en we spreken af om 14u voor den Ikea!! Zondag 8 maart – 14.00 tot 17.00 Chinese muur Jullie kennen (hopelijk) allemaal de Chinese muur wel, maar wisten jullie ook dat deze muur gebouwd was om aanvallen van de ninja’s en samurai tegen te houden? Zondag 15 maart – 14.00 tot 17.00 zwemmen Tijd om nog eens goed te ontspannen en een wedstrijdje OMTERCOOLSTESPRONGVANDESPRINGPLANKMAKEN te doen. Vraag ook eens aan jullie ouders of die ons misschien willen wegdoen en komen halen zodat we zeker genoeg auto’s hebben en kom gewapend met 5 euro’s en zwemgerief naar Hellegat.

Zondag 22 maart – geen vergadering Vandaag zullen jullie wat in de zetel moeten blijven hangen want het is geen vergadering. OOOOOH Maar niet getreurd want jullie leiding gaat op weekend om alles te plannen voor jullie kamp.

Page 11: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

11

Zondag 29 maart – 11.00 tot 17.00 woudloperskeuken Het is ondertussen toch weer al even geleden dat we jullie kookkunsten hebben gezien. Om zeker te zijn dat jullie ons op kamp niet vergiftigen laten we jullie toch nog eens oefenen op het koken van een lekkere maaltijd.

Vrijdag 3 tot zondag 5 april – WEEKEND II Meer info hierover volgt nog. Maar verwacht jullie zeker weer aan een ongelofelijk leuke 3 dagen.

Zondag 12 april – geen vergadering Vandaag is jullie leiding paaseitjes gaan zoeken maar wij zien jullie (enkel de derdejaars) volgende week weer terug. HOERA!

Vrijdag 17 tot zondag 19 april – totemisatieweekend 3de-jaars Ja jullie lezen het goed, aangezien we dit jaar zoveel 3de-jaars hebben, hebben we een weekend gepland enkel en alleen voor jullie totemisatie. Meer info volgt nog maar we raden jullie aan deze datum zeker vrij te houden! Voor de 1ste en 2de jaars is het jammer genoeg geen vergadering.

Zondag 26 april – 13.00 - 17.00 vlottentocht Jammer genoeg zijn we weeral aan de laatste vergadering van het facteurke toegekomen. Maar dat betekent ook dat ondertussen het zonneke al wat beter schijnt. En dat betekent dan weer dat het weer tijd is om nog eens vlotjes een vlotje te bouwen. Om zeker voldoende tijd te hebben om wat rond te dobberen spreken we vandaag een uurtje vroeger af!

Ja boys, tis weer van dat.. einde vant facteurke en dus weer 2 zalige maanden die voorbij gevlogen zijn. Maar dat betekent ook dat we weer dichter bij het kamp komen en jullie nog steeds een facteurke van ons tegoed hebben. Tot dan!

Lieve groetjes van Lars, Arno & Jonathan.

Page 12: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

12

Hallo heren!

Het kamp begint nu stilletjes aan wel heel dicht te komen. Nog 2 facteurekes en het is

zo ver. Dit is er één van en het worden leuke vergaderingen! Hopelijk blijven jullie met

zoveel mogelijk afkomen!

GOED NIEUWS: DE TICKETS ZIJN GEBOEKT! ZONDAG 8 MAART - 10U tot 17U – WOUDLOPERSKEUKEN

Vandaag gaan we nog eens een typische scoutsvergadering doen. We spreken vroeg af

en gaan ons eigen potje klaarmaken! Neem zeker je fiets en eten mee. 10 U op hellegat!

ZONDAG 15 MAART - 14U tot 17U – HIGHLANDGAMES Wie gooit vandaag de balk het verste. Wie krijgt het gewicht over de balk en wie zijn

hamer vinden we nooit meer terug? Kom allemaal naar hellegat om jezelf te bewijzen!

Wie een schotse rok aanheeft krijgt pluspunten!

VRIJDAG 20 MAART - 19U30 tot 21U30U - GAMEVERGADERING Sommige van jullie hebben examens en daarom gaan we vandaag gamen op hellegat.

Wie kan er welke console regelen en neem zelf ook maar spelletjes mee. Als je een

beamer kan regelen mag je dat ook zeker laten weten.

TOT OP HG! Vrijdagavond heren!

VRIJDAG 27 MAART - 19U30 tot 21U30 - CAFEVERGADERING Vandaag gaan we spelletjes spelen die typisch gespeeld worden in een café. Kaartjes

leggen, niemand zeggen, ik heb de hele dag gekaart. Nee nee we gaan niet heel de

avond kaarten. Om meer te weten kom dan zeker af naar Hellegat!

ZONDAG 5 APRIL - 14U tot 17U - VAGE VERGADERING

Oke oke jullie zullen wel denken. Bananen verkopen.

We gaan geen bananen verkopen. Wat we wel gaan doen,

zien jullie dan!

Page 13: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

13

ZONDAG 12 APRIL - GEEN VERGADERING

Het is paasvakantie en dus geen vergadering. Geniet ervan!

ZONDAG 19 APRIL - 14U tot 17U - (2)(9)(3)(11)(25)-tocht

Als je de cijfers in de vergadering-omschrijving omzet naar letters van het alfabet dan

weet je wat wij gaan doen vandaag. Neem allemaal een fiets en 10 euro mee! 14 is het

uur en HELLEGAT de plek.

ZONDAG 26 APRIL - 14U tot 17U - OMGEKEERDE DAG

Leiding worden leden en leden worden leiding. Voor jullie beginnen zweven, jullie

mogen beslissen wat we gaan doen maar wij blijven deels altijd de leiding. Wij zijn

benieuwd naar wat wij gaan doen vandaag.

Weetje van de leiding:

Niemand weegt te veel, sommige mensen zijn

gewoon te klein…

PATRICK MEYS

Page 14: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

14

Juu de manne!

Jullie staan waarschijnlijk al een hele tijd te

popelen om het vervolg van het verhaal te horen.

De echte reden dat het verhaal nog niet af was,

was dat het gewoon nog niet gebeurd was! Jaja,

ik had jullie goed liggen hé, examens… dat was

een makkelijke uitvlucht. Ik heb mij in het

geheim bezig gehouden met het ondermijnen van

ZE. Het heeft mij veel moeite gekost om ze te

kunnen opsporen want Maar ik had al door dat ze

het liefst in bosrijke en waterrijke plaatsen vertoeven. Dat is namelijk de ideale

schuilplaats voor hun malafide praktijken. Na een week lang hun gedrag te observeren

bleek het dat zij nog al vaak naar beneden doken van het meer. Iedereen zegt dat zij dat

doen om algen te eten maar niets is minder waar! Na een keer te duiken naar de diepte

van de kleiputten in Niel kwam ik tot een schokkende ontdekking: een onderwaterbasis!

Dus ik mij verkleed als “darkwing duck” (hopelijk nog gekend bij jullie, anders FOEI

FOEI FOEI!). En zo sneaky binnengeglipt in de basis. Ik ben dan zo nat als iets à la

007-style door de gangen van het immense complex gelopen om te kunnen zien dat ik

eigenlijk wel opviel want het waren geen echt eenden!! Het

waren mensen verkleed als eenden! Ik deed mijn kostuum

uit en sluipte verder. Toen ik het enorme logo in de

centrale kamer zag staan begreep ik het compleet. Het logo

was: Wie had dit ooit kunnen denken, wereldste beste

kindervriend was een verrader. Ik zag hun futuristische

hologrammen staan met vernietigingsplannen van de aarde.

De ene al afgrijselijker dan de andere. Het beste moet nog komen, het was niet Gert

Verhulst maar Samson die studio 100 leidde. Onthutsend! Nu ik trok daar een beetje de

aandacht dus ik werd opgepakt door Mega Mindy (me so lucky). Ik werd naar koning

Samson geleid (want daar is het feest) en ik vroeg hem waarom hij dit allemaal deed en

hij zei dat het puur uit wraak was wegens al die jaren een vuist in zijn achterste te

moeten hebben en dat hij dit niet meer aankon! (Je hebt waarschijnlijk al gemerkt dat de

nieuwe Samson een vervanger, check zijn stem maar!) Nu ik had nog 1 laatste troef, 1

laatste kans om de mensheid te redden. Ik heb mijn *** laten zien aan iedereen en uit

verschrikking zijn ze allemaal versteend en zo staan ze nu nog beneden aan de

kleiputten buiten Samson die is bij de kerstbomen gesmeten. Daarmee de rare rook en

waarom ik er even terug was.

Greetz,

Playboyloco Sven

PS: Deze data zijn er zowizo, hierbuiten check facebook

want er moet buiten de uren nog van alles gepland worden.

Page 15: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

15

08/03: Buitenlandskamp ineen steken: 14u-17u @Hellegat Vandaag de dag dat we alles concreter gaan maken in verband met het buitenlandskamp. Neem zeker jullie beste ideeën mee. En jullie goesting om op kamp te vertrekken!

Zaterdag 14/03: LAN-party: 19u30-we zien nog wel wanneer @Hellegat Ok vandaag kassen! Kassen! Kassen! Kassen! Mee te nemen: laptop, indien je een Lan-kabel hebt ook meenemen en beste gaming skillzz. Zie jullie dan!!

20-22/02: Leidingsweekend!: 20u: @Hellegat Leidingsweekend 2! Jullie mogen eindelijk meekomen! Wat allemaal mee te nemen. Gerief om een weekend te overleven en slapen, kampvoorbereiding, hersenen, fiets, verkleedkleren Lord of the rings, … Be original!

Zondag 29/02: 14u-17u @Hellegat: wc-papier verkoop: Heel NIel zit met een serieus schijt-probleem en wij gaan als echte helden deze catastrofe oplossen. Maar natuurlijk niet gratis, wij gaan hier “stinkend” rijk van worden!

Zaterdag 04/04: 13u-17u @Hellegat: snoepverkoop in Antwerpen: PlanniNg voor vandaag is: 13-14u snoep in zakjes steken, vervolgens richting Antwerpen gaan en dan daar zo goed mogelijk proberen snoep te verkopen. Nu zijn we al voleerde verkopers geworden dus snoep moet ook wel zeker lukken! Zondag 12/04:14u-17u @Hellegat: feestje en buitenlandskamp vergadering

Tijd om nog is samen te komen en verder te plannen voor onze activiteiten. Doe wat dat je moest doen en wees ondernemend vandaag! Sorry voor de foto maar ik zocht voor een overbodige foto.

Page 16: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

16

Zondag 19/04: 14u-17u @Hellegat: stage Lukas: Kapoenen Daan en Elias: welpen Jeroen: Jong-verkenners Contact opnemen met jullie stagebegleiders en zij zullen u zeggen wat je moet doen. Veel succes vandaag. Zondag 26/04: 14u-17u @Hellegat: feestje en buitenlandskamp vergadering Vandaag ook weer veel vergaderen en plannen. Want het komt stilaan dichterbij! Meer info check facebook -------- Groeten van jullie verafgode leider Sven aka Sexy Günter

Page 17: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

17

Beste Oud-Scouts & sympathisanten

Bedankt voor jullie massale aanwezigheid op onze Kerstboomverbranding. Droog weer, prima temperatuurtje, mooi vuur en vooral de vele aanwezigen, jong & oud, maakten het tot een superleuke avond!

Verder staken we ook de voorbije weken de handen uit onze mouwen. Zo zijn alle buitenlampen vervangen door LED lampen en werden er wat kleine aanpassingen aan de lokalen gedaan. Eind februari hielpen we de groep bij het vollédig verbouwen van het sjorkot tijdens de Materiaaldag.

En ook de komende weken blijven we doen waar we goed in zijn namelijk de groep steunen en helpen bij alles wat ze nodig hebben of vragen.

En binnen enkele maanden trekken we opnieuw op Oud-Scouts Weekend. Info en inschrijven zoals steeds bij Staf & Leo.

Business as usual dus!

De Werkgroep

Jouw feest in het Oud-Scoutslokaal?

Sinds januari 2013 is het mogelijk zijn om het Oud-Scoutslokaal te gebruiken voor familiefeesten, verjaardagen, ...

‘Den Timmer’ kan gebruikt worden door iedereen die een link heeft

(gehad) met Scouting Hellegat, dus zowel via de groep als Oud-Scouts.

Interesse? Mail ons via [email protected]

of spreek Tim even aan, onze lokaalverantwoordelijke

Page 18: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

18

. TURKO - Ik weet niet…….

Ik ben hier op mijn laptoppeke een artikelke voor ’t Hellegatje ineen aan ‘t flansen. Af en toe, alléz nogal dikwijls, moet ik dan wat verkeerde letters deleten of wissen als ge dat beter verstaat want zo’n computertaaltje is voor mij echt Engels weet ge, en eer ik dat door heb duurt het een tijdje. Het is wel niet zo moeilijk, alleen op een knoppeke duwen en ‘t is weg, maar toch is dit voor mij een tijdrovende bezigheid. Zoals de processie van Echternach – twee vooruit en één achteruit. Ha, ja dan was er nog de schrijfmachine, als ik een artikelke moest schrijven dan was mijn potteke Tippex leeg vôôr mijn briefje af was. Ge kunt u voorstellen wat een inspanning het me kost om telkens een nieuw cursiefje klaar te krijgen tegen de volgende deadline. Soms denk ik dan aan vroegere tijden waar het veel simpeler was. Ik weet niet of je het weet of nog weet, maar weet ge dat de eigenlijke voorloper van de PC de lei en de griffel was ? Ja dus . We hadden een griffel en een lei in onze schoolbank. Je kon met die griffel, met een mooi gekleurd papierke er rond, op je lei schrijven of tekenen wat je wou. Zo bijvoorbeeld “ de meester is zot “ en nog wat ezelsoren bijtekenen en als die dan toevallig dicht in de buurt kwam kon je met één haal met een vochtig sponsje, dat je in een plastieke dozeke bewaarde, wegvagen. Zo gedeleted, rapper kon niet en je kon er direct terug over schrijven. Natuurlijk kon je dat niet saven, daar bestond potlood en papier voor. Wat je nog had of wat je niet had dat was dat gezever met inktpatronen – alleen uw potlood of verfkes aanslijpen. Ik ruik nog altijd die geur van vers geslepen potloodhout. Geen schijven of CD’s , neen gewoon cahierkes van De Zaaier met op ieder blad een watermerk om zeker te zijn dat ge wel op het juiste papier schreef. Vanachter op die boekjes stonden de tafels van vermenigvuldiging die we niet mochten gebruiken van de meester, maar waarom drukten ze die er dan op ? Die schriftjes waren dan de CD’s van onze tijd. En weet ge nog , we hadden een schrift voor Schoonschrift. Nu kunnen ze niet meer schrijven, de jeugd. Ja een PC of GSM taaltje waar ge zwaar studies moet voor gedaan hebben om het te verstaan. En we hadden ook latjes van de ASLK en ballonpennen en inktpotten in onze lessenaar waar je van alles mee kon uitsteken..

Page 19: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

19

Zijn de gasten nu veel slimmer dan vroeger ? Hoe komt het dan dat de helft niet aan de bak kan komen ? De stress van Tv, Gsm’s, Ipods, Ipads of hoe noem je die dingen, dat zal ’t zijn denk ik. Ze hebben geen tijd om nog eens een gewoon spelleke te doen zonder electronika. Ik weet niet of je het weet of nog weet maar wij speelden vroeger met heel simpele dingen zoals een draaitol of een geseldop. Wij hadden onze katapulten waar we de mussen mee uit de bomen schoten. Landeke steek, dat was door een pennemesje op de grond te gooien zodat het bleef steken en zo proberen een gebied af te bakenen totdat ge het grootste land bezat. De klakkebussen, maar dan de echte die onze vaders maakten van een houten buis waar een houten steel, met van achter een houten blokje, in paste - het principe van een luchtkarabijn. Als in de lente de elzentoppen aan de bomen hingen sloegen we dan zo’n elzentop van voor op het gat van de buis en dan snokten we de steel er in. Met een knal vloog die elzentop uit de buis. Je kon er ver mee schieten hoor. We hadden ook de repenkoersen. Een afgedankt fietswiel waar de spaken uitgehaald waren was onze reep. Met door een dikke staaldraad of betonijzer in velg te houden en voort te lopen begon die reep te draaien of te rijden zo snel als je zelf liep. Zodoende reden we onze eigen koers. Ook deden we geregeld aan “ paap” schieten, een stopsel met centjes er boven op en dan met een sol er die proberen af te gooien en die het dichts bij de centjes lag kreeg die. Maar de knikkers waren eigenlijk ons geliefkoosd speelgoed. Knikkeren voor “ beulekes “. Ze wogen niet veel, je kon ze overal meenemen, tot zelfs in de klas. Ik herinner me dat we eens aandachtig naar de Gewijde Geschiedenisles zaten te luisteren en dat we dan heel stil en aandachtig moesten zijn. Op een zeker moment hoorde we, tot ontsteltenis van de meester maar tot ingehouden gniffellach van de leerlingen : TIK…..TIK…..TIK…..TIK…..TIK..TIK..TIK.TIK.TIK.TIKKETIKKETIKETKETIK.

Page 20: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

20

Ja wat moest gebeuren was werkelijkheid geworden. Er was per ongeluk – per geluk – een knikker uit iemand zijn broekzak gevallen. De meester, met rood-aangelopen gezicht sprong recht en met overslaande stem wou hij, nee eiste hij dat die onverantwoordelijke, onverbeterlijke snotneus zich zou kenbaar maken. Natuurlijk had niemand dat gedaan, ha neen alleman had knikkers in zijn zakken. Iedereen met een stalen gezicht, precies of de klas was een staalfabriek uit de Walen. Goed, spelen jullie het zo ! Allemaal straf schrijven, drie bladzijden ! Ik weet nu nog wie die knikkertikker was, maar ik zeg het toch lekker niet want we hebben beloofd hem niet te verraden, alhoewel nu de feiten toch al verjaard zijn denk ik. Ik weet niet of je het weet of dat ge het nog weet maar vroeger kreeg je straf als je ze verdiende. Zoals bijvoorbeeld als ge op speelkoer durfde vechten was er altijd een meester bij om je tot de orde te roepen. Meester FL. (mag zijn naam hier niet zeggen omreden van de Commissie ter Voorkoming van Kindermishandeling ) hield zijn brandende pijp tegen je billen. Was pijnlijk maar het hielp. Geen ondervragingen, geen proces, neen geen vrijspraak door allerlei procedurefouten, hebt ge het gedaan dan moet ge de gevolgen maar dragen. Zo was dat, niet meer als juist ! Ik weet niet of je het weet maar op den duur zou je blijven tokkelen op dat laptoppeke want als die memoires naar boven komen kunt ge bijna niet meer stoppen. Ik moet dan noodgedwongen een punt zetten achter dit geschrijf, moet nog wat overhouden voor een volgend Hellegatje. Punt.

TURKO

Page 22: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

22

Voor al je scoutsbenodigdheden:

.

www.hopper.be

Page 23: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

23

Page 24: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

24

Page 25: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

25

Page 26: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

26

Page 27: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

27

. JANSSENS EN VERMOST bvba

MAARTEN VERMOST .

Verzekeringen

Leningen

Beleggingen

Kantoor FINTRO

[email protected] .

03/880 70 15 03/880 70 19 Antwerpsestraat 10 – 2850 Boom

CBFA 32598A-cB - RPR Antwerpen

BTW BE 0447 049 739

Page 28: 2014-2015 4 maart april - Factuerke Hellegatje

28

Leiding 2014-2015

Kapoenen [email protected]

Dimitri Van Immerseel Koekoekstraat 64 Schelle 0477/76 35 54

Jonas De Maeyer Boomsestraat 188 Niel 0472/60 49 77

Brent Corcellis Tuyaertstraat 82 Niel 0499/11 36 39

Welpen [email protected]

Hans Gys Sierkenslaan 5 Schelle 0474/17 14 99

Leo Vandorpe Boomsestraat 309 Niel 03/844 70 50

Yannick ‘Fristi’ Theys A De Schutterstraat 27 Ekeren 0498/66 33 76

Jongverkenners [email protected]

Jonathan Bridts Vredestraat 14 Niel 0472/43 03 77

Lars Vermeiren Noeverseweg 9 Niel 0476/86 12 03

Arno Lamberts Quinten Matsijslaan 1 Reet 0475/50 03 79

Verkenners [email protected]

Johan Verschaeren A Janssenslaan 33 Niel 0493/68 58 29

Mathias Meys Rupelweg 6 Boom 0476/05 45 42

Jins [email protected]

Sven Dierickx Matenstraat 115/3 Niel 0473/25 60 88

Groepsleiding [email protected]

Hans Gys Sierkenslaan 5 Schelle 0474/17 14 99

Dimitri Van Immerseel Koekoekstraat 64 Schelle 0476/05 55 23

Sven Dierickx Matenstraat 115/3 Niel 0473/25 60 88

Joffrey Van Gelddorp Noeveren 165 Boom 0471/25 26 45

Oud Scouts

Kern werkgroep [email protected]

Wouter Van Espen Kapelstraat 25 Boom 0485/92 46 11

Michiel Van Landeghem Oude Bosstraat 4 Schelle 0473/46 73 98

Tim Van Tongerloo F.D.Rooseveldstraat 38 Niel 0473/23 06 71

Maarten Vermost Kapelstraat 131 Boom 03/880 70 15

Yves De Troetsel Heidestraat 12 Schelle 0498/86 65 90

Bart Coopman Koekoekstraat 60 Schelle 0497/81 82 92

Wim Suykens Wirixstraat 71 Niel 0486/02 03 44

Walter Roten Steenwinkelstraat 110 Schelle 03/887 66 99

Staf Buelens Kerkstraat 6 Niel 03/888 56 43

Leo Verlinden Laarhofstraat 142 Schelle 03/887 73 76