2014 09 13 portfolio cv

Click here to load reader

  • date post

    03-Apr-2016
  • Category

    Documents

  • view

    225
  • download

    3

Embed Size (px)

description

 

Transcript of 2014 09 13 portfolio cv

  • PORT

    FOLI

    OK

    LA

    AS

    GA

    RM

    YN

    architectuur maken is datgene op je blad weggommen wat niet zuiver is, steeds opnieuw tot je de essentie bereikt, zodat er een gelaagdheid ontstaat, deels zichtbaar en deels latent aanwezig.

  • Personalia Klaas Garmyn3 april 1990, Lier

    Mezenlaan 7, bus 2, 3001 Heverleeklaas.garmyn@gmail.com0498 78 33 60

    Opleiding

    2011-2013 Master Burgerlijk Ingenieur - Architect, KU Leuven/ optie bouwtechnisch ontwerp/ keuzevakken:

    Vernieuwbouw van structurenProject- en werfbeheerBrandbeheersingLandscape architectureUrban spatial structures and social change

    2008-2011 Bachelor Burgerlijk Ingenieur - Architect, KU Leuven

    2002-2008 Latijn-Wiskunde, Koninklijk Atheneum Keerbergen

    Talen Nederlands: moedertaal Frans: voldoendeEngels: goed

    SoftwareAutoCAD (2D) SketchUpArtlantis Studio

    Adobe photoshop, illustrator & indesignPowerframe

    Interesses muziekfestivals, backpacking, quizzen, snowboarding

    Cur

    ricu

    lum

    Vita

    e

    2013-nu Stagiair ir.-arch. bij Quirynen Jacobs architecten

    Vectorworks (2D)EPB-software

    2006-2008 Architecturale vorming, Kunstacademie Heist-op-den-Berg

    samenwonend

    Spaans: aanvang

  • PersonaliaKlaas Garmyn3 april 1990, Lier

    Boerenkrijglaan 4, 3120 Tremeloklaasgarmyn@gmail.com0498 78 33 60

    Opleiding2011-2013 Master Burgerlijk Ingenieur - Architect, KU Leuven

    / optie bouwtechnisch ontwerp/ keuzevakken:

    Vernieuwbouw van structurenProject- en werfbeheerBrandbeheersingLandscape architectureUrban spatial structures and social change

    2008-2011 Bachelor Burgerlijk Ingenieur - Architect, KU Leuven

    2002-2008 Latijn-Wiskunde, Koninklijk Atheneum KeerbergenTalen

    Nederlands: MoedertaalFrans: VoldoendeEngels: Goed

    SoftwareMS OfficeAutoCADSketchUpArtlantis Studio Adobe photoshop, illustrator & indesignPowerframe

    InteressesMuziekfestivals, backpakking, quizzen, snowboarding, zeilen

    Inkompaviljoen Middelheimpark, Antwerpenbegeleiding: Geert De Neuter, 1 bira

    Ontmoetingsplek kasteelpark, Heverleebegeleiding: Hans Verplancke, 1 bira

    Vakantiewoning Keizersberg, Leuvenbegeleiding: Tom Van Mieghem, 1 bira

    Ontwerp In Situ / Lichte structuur (per vier) begeleiding: Tom Vermeylen & Karel Vandenhende, 2 bira

    Cultureel centrum, Hoboken begeleiding: Francis Catteeuw, 2 bira

    Ontwerpende stadsanalyse, Ukkelbegeleiding: Ivo Van Hamme & Brecht Verstraete, 3 bira

    Wonen in een stedelijke context, Ukkel (per twee)begeleiding: Ivo Van Hamme & Brecht Verstraete, 3 bira

    Fietsersbrug, Leuven (per twee)begeleiding: Hans De Petter, 1 mira

    Laboratoria wetenschapspark, Waterschei (per twee)begeleiding: Robert De Lathouwer & Mauro Poponcini, 1 mira

    Uitbreiding door een lichte structuur, Leuven (per twee)begeleiding: Staf Roels & Joost Ruland, 2 mira

    Masterproef: Studio Groene Singel, Antwerpen (per twee)promotor: Mauro Poponcinicopromotor: Henk De Smetjury: Jan Mannaerts, Jan Schreurs, Sandra Lintermans, Kitty Haine, Patrick Janssens O

    verz

    icht

    Ont

    wer

    pen

  • Vaka

    ntie

    won

    ing

    Keiz

    ersb

    erg,

    Le

    uven be

    gele

    idin

    g: To

    m V

    an M

    iegh

    em,

    1 bi

    ra

    De beboste kavel is een hooggelegen restruimte binnen de stadsring vanwaar men een prachtig zicht heeft op het historisch centrum. De traditionele villa is gekanteld tot een woontoren waardoor de kavel zelf een publieke passage kan worden, voorzien van paviljoenen. De toren zelf ligt in het bos en fungeert daardoor als baken. De leefruimte, die zich op de eerste verdieping bevindt, heeft een glazen gevel met aluminium schuifpanelen. De ander gevels zijn voorzien van verticale houten lamellen. im

    pres

    sie

  • bove

    n el

    kaar

    leve

    l 0le

    vel 1

    leve

    l 3

    sned

    eui

    twer

    king

    1/5

    0

  • Cul

    ture

    el c

    entr

    um,

    Hob

    oken

    bege

    leid

    ing:

    Fran

    cis

    Cat

    teeu

    w,

    2 bi

    ra

    Een cultureel centrum wordt voorzien in een tuin in de dorpskern. Door relif te brengen in het park wordt een cultuurstrook uitgesneden, waarbin-nen een monoliet op pilotis contrasteert met het eclectische grondgebonden herenhuis. Een trappenpartij nodigt uit tot performance. Welgekozen raamopeningen in de nieuwbouw halen de relatie met het park en de trap-pen aan. Door uitsnijdingen en patios in het diepe volume wordt licht binnen gebracht. Op het dak worden paviljoenen georganiseerd rondom een terras.

    leve

    l 1

    leve

    l 2

    dake

    npla

    n

  • maq

    uett

    e

    dake

    npla

    n

  • Cul

    ture

    el c

    entr

    um,

    Hob

    oken

    bege

    leid

    ing:

    Fran

    cis

    Cat

    teeu

    w,

    2 bi

    ra

    bove

    nvo

    orna

    amst

    e ge

    vel

    onde

    rdw

    arse

    sne

    de

  • bove

    nge

    vel s

    traa

    tkan

    t

    onde

    rla

    ngse

    sne

    de

  • Ont

    wer

    pend

    e st

    adsa

    naly

    se,

    Ukk

    el beg

    elei

    ding

    : Ivo

    Van

    Ham

    me

    &

    Brec

    ht V

    erst

    raet

    e, 3

    bir

    a

    Het ontwerp voor dit restperceel, gelegen langs een invalsweg naar Brussel, bevat woningen met V/T anderhalf die georganiseerd zijn rond binnentuinen en speelstraten. Weg van de drukke hoofdbaan worden een buurtcentrum en een publiek park voorzien. De straat die hier aan de site grenst, wordt doodlopend: er zijn slechts enkele woningen. Aan de fiets- en wandelstrook, die de wooneenheden en het park scheidt, en aan de verharding die de site verbindt met de tramhalte bevinden zich op het gelijkvloers atelierwoningen. In de sokkel van de toren gelegen aan het westelijke, drukke kruispunt is er handelsruimte voorzien. Er is parkeermogelijkheid onder de volumes en de speelstraten, maar ook op het gelijkvloers van het westelijke bouwvolume die tegelijk dienst doet als uitrit. Hierboven wordt een daktuin aangelegd.

    situ

    atie

  • mas

    terp

    lan

  • Won

    en in

    een

    ste

    delij

    ke c

    on-

    text

    , U

    kkel

    bege

    leid

    ing:

    Ivo

    Van

    Ham

    me

    &

    Brec

    ht V

    erst

    raet

    e, 3

    bir

    a

    Binnen een masterplan worden verschillende woonblokken uitgewerkt. In het voorbeeld dat hier gegeven is, worden atelierwoningen en penthouses gestapeld in een verkeersluwe straat.

    sned

    e: st

    apel

    ing

    atel

    ierw

    onin

    g en

    pen

    thou

    se

  • Won

    en in

    een

    ste

    delij

    ke c

    on-

    text

    , U

    kkel

    bege

    leid

    ing:

    Ivo

    Van

    Ham

    me

    &

    Brec

    ht V

    erst

    raet

    e, 3

    bir

    a

    leve

    l -1

    leve

    l 0

    leve

    l 1

    leve

    l 2

  • Fiet

    sers

    brug

    , Le

    uven

    bege

    leid

    ing:

    Han

    s D

    e Pe

    tter

    , 1

    mir

    a

    De brug staat tussen een kantoorzone en een aan te leggen stadspark en moet de verbinding tussen centrum en stadsrand optimaliseren. De keuze voor een tuikabelstructuur is weloverwogen. Enerzijds dient het spoorwegemplacement in een keer te worden overspannen, anderzijds kan de pyloon beeldbepalend worden voor het park en een tegengewicht zijn voor de hoogbouw aan de overzijde. Daarnaast is de kabelstructuur kenmerkend voor de onderliggende spoorwegen.

  • onde

    rde

    tailt

    eken

    ing

    sned

    e do

    or h

    et b

    rugd

    ek

    rech

    tsbo

    ven

    stab

    ilite

    itsbe

    reke

    ning

    enm

    et p

    ower

    fram

    e

  • Labo

    rato

    ria

    wet

    ensc

    haps

    park

    , W

    ater

    sche

    ibe

    gele

    idin

    g: R

    ober

    t D

    e La

    thou

    wer

    &

    Mau

    ro P

    opon

    cini

    , 1 m

    ira

    Een rationeel ontwerp voor laboratoria in een wetenschapspark. De prefab betonstructuur wordt afgestemd op het parkinggrid, de laboruimtes en de plaatsing van de luchtgroepen. De architecturale vrijheid wordt vergroot door het spelen met lichtinval langs de patio en het atrium en door de detaillering van de gevels.

  • bove

    nsn

    ede

    onde

    rle

    vel 0

    bove

    nsn

    ede

    onde

    rle

    vel 2

    type

    plan

    labo

    s

  • Labo

    rato

    ria

    wet

    ensc

    haps

    park

    , Wa-

    ters

    chei bege

    leid

    ing:

    Rob

    ert

    De

    Lath

    ouw

    er

    & M

    auro

    Pop

    onci

    ni, 1

    mir

    a

    vent

    ilatie

    plan

    : fun

    ctio

    nele

    ver

    zam

    elin

    g va

    n de

    luch

    tleid

    inge

    n na

    ar

    6 ce

    ntra

    al g

    eleg

    en k

    oker

    s di

    e le

    iden

    naa

    r de

    luch

    tgro

    epen

  • deta

    iller

    ing:

    extr

    acte

    n ui

    t de

    gev

    e