20130923_nl_metro special

Click here to load reader

 • date post

  25-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  0

Embed Size (px)

description

 

Transcript of 20130923_nl_metro special

 • DIT IS EEN UITGAVE VAN METRO CUSTOM PUBLISHING

  Vrouw in balansQUIZ

  Hoe zenben jij?

  Best gelukkigondanks kanker

  KIM-LIAN: MOEDER, MUSICALSTER EN ZANGERES

  Hoe doet ze dat toch?

  ZO HOUD JE ALLES IN BALANS! BALANS!

  6tips

  Foto: Nick van O

  rmondt

 • DIT IS EEN UITGAVE VAN METRO CUSTOM PUBLISHING

  Kim-Lian van der Meij (33) is actrice, presentatrice, zangeres, musicalster, en sinds kort ook kinderboekenschrijfster. en ze heeft net haar derde kindje gekregen. Hoe doet ze het toch allemaal?

  De moderne vrouw kan gewoon goed multitasken

  DUIZENDPOOT KIM-LIAN VAN DER MEIJ:

  Waar ben je allemaal precies mee bezig op dit moment?Op privgebied ben ik vooral heel erg druk met mijn baby. Benjamin - mijn derde kind - is op 5 juli geboren, in Zweden. Mijn man komt uit Zwe-den, en we hebben er bewust voor gekozen om daar onze drie kinderen ter wereld te laten komen. We hebben er namelijk een heel fi jn huis, waar we ook altijd naartoe op vakantie gaan. Wij vinden het t mooiste plekje op aarde. Het is heel prettig om daar de kraamtijd en de aanlooptijd naar de bevalling toe door te brengen - ik heb daar rust die ik in Nederland niet heb. Als ik weg ben, ben ik weg. Dan kan ik niet nog even dit, of nog even dat doen. Toen ik weer terug in Nederland kwam, ging alles dan ook direct weer van start. Ik ben nu vooral bezig met verschillende tv-programmas; zo presenteer ik de uitreiking van de TelevizierRing, het Sta op tegen kanker Gala, en verschil-lende jeugdprogrammas.

  En je hebt onlangs ook je eerste kinder-boek geschreven.

  Ja, dat was heel erg spannend om te doen! Ik heb Dierendorpje samen geschreven met Gitte Spee, die ook de prachtige illustraties heeft gemaakt. Het is het allermooiste dat ik ooit heb gemaakt, een droom die uitgekomen is. Dierendorpje is puur, en komt recht uit mijn hart. Het voelt bijna alsof het mijn kindje is! Ik heb het boek toegespitst op de interesses van mijn eigen kinderen - en die zijn gek op dieren en muziek. En dus gaat het boek over dieren. De verhalen zijn in rijm vorm geschreven en er zit een cd bij met mijn liedjes, zodat de kinderen mee kunnen zingen. Dierendorpje ligt nu een paar weken in de winkel, en ik heb er al heel veel positieve reacties op gehad. Tijdens de presentatie van het boek heb ik de verhalen gezongen voor dertig kindjes - die zaten allemaal met open mond te luisteren. Toen dacht ik:

  yes, we hebben iets goeds gemaakt! En misschien wordt er zelfs ook nog een animatieserie van gemaakt.

  Hoe houd je al deze ballen in de lucht? Is het niet lastig om zon drukke carrire met een ook nog eens druk gezinsleven te combineren?Ik ben altijd verbaasd als mensen me deze vraag stellen. Bijna alle moeders die ik om me heen zie, werken evenveel als ik. De moderne vrouw kan gewoon goed multitasken! Maar inderdaad, het is soms wel wat organisatorisch geneuzel hoor. Maar dat is ook weer een kwestie van de agendas goed naast elkaar leggen. En het klinkt alsof ik heel veel doe, en dat is natuurlijk ook zo - maar ik doe het niet allemaal tegelijkertijd. Het

  zijn losse klussen, in verschillende periodes - dan doe ik het n, dan doe ik het ander. Dus ik denk dat ik gewoon even veel werk als iemand met een kantoorbaan van 9 tot 5. Het is wel jammer dat de opas en omas zo ver weg wonen. De ouders van mijn man wonen in Zweden, en mijn vader woont in Milaan. Mijn moeder woont wel in Nederland, maar op 1,5 uur rijden. Dus ze kunnen niet even snel op komen passen. Maar mede om die reden hebben we een au pair in huis. Die woont fulltime bij ons, dus dat geeft ook heel veel ruimte.

  Heb je tips voor andere werkende moeders?Ik heb geen tips, maar wil ze wel graag een hard onder de riem steken.

  Toen ik net moeder was geworden, voelde ik me in het begin best schuldig dat ik gewoon fulltime wilde blijven werken. Ik had het gevoel alsof er van me verwacht werd dat ik mijn leven om zou gooien: dat alles nu in het belang van de kinderen moest staan. Uiteraard zijn mijn kinderen het allerbelangrijkste voor me, maar er is ook genoeg ruimte om mijn eigen dingen te doen. Dus dat schuldgevoel is helemaal nergens voor nodig. Als je doet wat je leuk vindt en doet wat je leven verrijkt, dan word je daar een vrolijker mens van. En daar zijn ook je kinderen bij gebaat.

  Heb je nog dromen of ambities die je wil realiseren?Op privgebied niet. Ik ben gelukkig met mijn gezin, en we zijn com-pleet zo. Hoewel we ook compleet waren met twee kinderen - en toen wilden we er toch nog een derde bij omdat we kinderen zo gezellig en leuk vinden. Maar voorlopig is het in ieder geval druk genoeg met drie kleintjes! Op carriregebied hoop ik dat alles doorgaat zoals het nu gaat. De combinatie en balans van alles is voor mij perfect. Wat ik wel nog heel graag zou willen doen, is een keer in een fi lm spelen, want dat heb ik nog nooit gedaan. Een leuke fantasiefi lm ofzo, dat lijkt me wel wat!

  ALS JE DOET WAT JE LEUK VINDT, DAN WORD JE DAAR EEN VROLIJKER MENS VAN

  Inhoud Colofon

  05

  07

  Hoe zen ben jij eigenlijk?

  De moderne vrouwDoe de test

  Hoe doet ze dat toch?

  Vrouw in balans is een publicatie van Metro Custom Publishing.

  Project Manager Stephan BeckerEditorial Manager Jessica van Leeuwen Redactie Claudia Coenen , Ilja Post, Yvette Bax Vormgeving Lydia HottingBeeld Colourbox

  Voor meer informatie over Metro Custom Publishing of als u zelf een idee heeft voor een uitgave kunt u contact opnemen met Dennis Lanson, 088 824 2898of d.lanson@telegraafmedia.nl

  2

  Foto: AVRO

 • DIT IS EEN UITGAVE VAN METRO CUSTOM PUBLISHING

  De moderne vrouw kan gewoon goed multitasken

  Alexander Monro Ziekenhuis te Bilthoven 030-228 30 53 www.alexandermonro.nl

  * Voldoet aan de eisen van het initiatief Sneldiagnose van Alpe dHuZes, ondersteund door KWF.

  ** ZKN (Zelfstandige klinieken Nederland). Dit keurmerk staat garant voor de strengste kwaliteitsnormen en een optimale behandeling.

  Scan deze code met uw telefoon en bekijk de belangrijkste symptomen van borstkanker.

  Bewezen kwaliteit in ht borstkankerziekenhuisWat een fantastische medische en professionele zorg. Een prachtig ziekenhuis, stijlvol ingericht. Het team van medewerkers en specialisten is naadloos op elkaar ingesteld en zeer klantvriendelijk: De patint staat voorop!Irma, 46 jaar

  Wij Beloven

  Snelheid: Afspraak binnen een uur, dezelfde dag de uitslag*Persoonlijke aandacht:

  Meer tijd voor uveiligheid en kwaliteit:

  Aantoonbaar resultaat en ZKN-ge-certificeerd**

  Behandelplan op maat: Wij nemen onnodige

  onzekerheid wegHelderheid:

  Uw diagnose in begrijpelijke taal

  Ineke Fleuren (46) heeft borstkanker. Voor de derde keer. Gemakkelijker maakt

  dat het niet. Wel iets draaglijker. Waar het haar ziekte betreft, heeft ze iets

  verbetens. Ze weigert zich erbij neer te leggen. Levenslef noemt ze het. De drive

  om te knokken voor het meest waarde-volle dat er bestaat: het leven zelf.

  Van een afstandje bekeken, lijken de dames het prima naar hun zin te hebben. Vanuit de comfortabele ligstoelen wordt vrolijk gekwebbeld. Kopje thee op tafel; glossy in de hand. Alsof ze bij de kapper zitten. Of wachten op een manicure. Maar dan zie je de hoofddoeken die kale hoofden maskeren. De infusen van hun chemokuur.

  Bij Alexander Monro, ht borst-kankerziekenhuis van Nederland, mogen ze er dan alles aan doen om je de kanker te doen vergeten: een persoonlijk ontvangst, loungemeu-bels, naar inspirerende vrouwen vernoemde behandelkamers en dokters die je bij de voornaam noe-men cht vergeten doe je het niet. Maar dat leven met kanker niet al-leen kommer en kwel is, bewijzen de patinten. Soms wordt er ook flink gelachen. Sterker, dat mot!

  Ineke Fleuren wilde best vertellen hoe ze, ondanks haar ziekte, positief in het leven staat. Dat moest dan wel vandaag. De dag van haar chemo. Daarna is ze vaak een week beroerd. Ziek zijn is een baan, zegt ze. Je bent constant aan het overleven.

  Goed eten, voldoende rusten, niets overhaasten. Daarom is het juist zo belangrijk om, wanneer het goed gaat, tijd in te ruimen voor de leuke dingen. Samen met mijn man op de tandem. Met mijn dochters naar een concert. Of koken voor mijn gezin.

  Ineke is een dankbaar mens. Ze leeft. En ook deze derde keer zal ze er alles aan doen om te blijven leven. Ze is nog behandelbaar. Ik heb geluk gehad dat de ziekte vroeg ontdekt is. Met dank aan mijn moeder, veel te vroeg aan kanker overleden, die me op het hart drukte om regelmatig een mammografie te laten maken. Bij de tweede test was het al foute boel. Ik was toen 37. Getrouwd, moeder van twee kleine meisjes en in de bloei van mijn werkzame leven.

  De eerste en tweede keer dat ze met borstkanker werd geconfronteerd, was het een rollercoaster van emo-ties: ongeloof, verdriet, angst, hoop, hoge toppen en diepe dalen. De derde keer is het voor haar anders. Na alle behandelingen werd mijn ernstige slechtziendheid een struikel-blok. Ik werd afgekeurd voor werk. Dat gaf vooral veel ruimte. Mijn

  nieuwe hobby: stembevrijding. Zin-gend uiten wat in je binnenste leeft. Zingen over angst en verdriet. Maar vooral over hoop en vreugde. Over de wil om te overleven. Dat maakt dat ik me stabiel en eigenlijk ook wel gelukkig voel.

  De afgelopen negen jaar heb ik geleerd wat van werkelijke waarde is. Hoe het geluk zit in het creren. In het zelf kweken van bloemetjes, het laten ontstaan van een liedje of

  het opzetten van je eigen zieken-huis. Want het Alexander Monro, opgericht door mijn dokter, dr. Jan, is mede tot stand gekomen door de input patinten. Een ziekenhuis dat voelt als een verlengstuk van een stukje thuis. Maar de belangrijkste les die ik lotgenoten kan meegeven: hang iedere dag de slingers op. Gen