2013/02 - NovaBike Nieuwsbrief

9
NovaBike Nieuwsbrief - FEBRUARI 2013

description

Nieuwsbrief van NovaBike Racing Team Delft (editie 2013/02)

Transcript of 2013/02 - NovaBike Nieuwsbrief

Page 1: 2013/02 - NovaBike Nieuwsbrief

NovaBike Nieuwsbrief - FEBRUARI 2013

Page 2: 2013/02 - NovaBike Nieuwsbrief

2 - NovaBike Nieuwsbrief - Februari 2013

Page 3: 2013/02 - NovaBike Nieuwsbrief

VooRwooRdIn deze editie:

Ricardo coureur 2013 4 ontmoet onze coureur voor 2013

Voortgang Novabike04 5Design presentation op 8 maart!

Wintertraining 6“time to burn some rubber”

Sponsors in the spotlight 7Twee sponsoren toegelicht

3

» Welkom bij de nieuwsbrief van NovaBike Racing Team Delft. De eerste nieuwsbrief van

het jaar 2013!

Deze editie start met het voorstellen van onze vaste

coureur voor het aankomend raceseizoen.

Daarna krijgt u een update met hoever het team

staat met het ontwerp van de Novabike04.

Tenslotte een kort artikel over onze aankomende

wintertraining.

Belangrijk!: Op 8 maart houdt NovaBike haar De-

sign Presentatie van de Novabike04. Indien u hierbij

aanwezig wilt zijn, dient u zichzelf aan te melden via

email: [email protected]

Volg onze voortgang opFacebook,Twitter en Youtube!

Page 4: 2013/02 - NovaBike Nieuwsbrief

» We hebben hem al eens eerder ontmoet. Tijdens de Race of the Champions, in Oktober 2012 op het TT-circuit in Assen, reed hij voor het eerst voor NovaBike.

Voor degenen die het niet helemaal meer kunnen herinneren volgt een korte samenvatting van wat er zich afspeelde die race. NovaBike Racing Team Delft en Ricardo schudde toen voor het eerst elkaar de handen, waarna Ricardo voor het eerst plaats nam op de Novabike .

De dag van de kwalificaties begon grijs. Regen viel met bakken uit de hemel, maar zoals de gezegde gaat ; “the show must go on” of race in dit geval.De regenbanden werden onder de Novabike geplaatst. Ricardo wist 10 rondes te rijden met een beste tijd van 2:14:565. Dit was goed voor een derde startpositie!

Voor de tweede kwalificatieronde was het gelukkig alweer gestopt met regenen. Ricardo kon weer aan de slag om zijn derde positie te verdedigen en dat deed hij! Hij wist zelfs het rondetijd record te verbeteren van de Novabike op de TT-circuit in Assen met een tijd van 1:52:950! Helaas zorgde een kabelbreuk voor roet in het eten en kon de race niet worden uitgereden.

Het uitkomen van Ricardo voor NovaBike tijdens deze race heeft een diepe positieve indruk gel-

aten op het Delftsche team. In de drie maan-den die erna volgden, zijn de gesprekken be-gonnen om Ricardo als vaste coureur voor 2013 aan te stellen. Een paar weken geleden was het dan eindelijk zover: Ricardo tekent bij NovaBike!

Ricardo, onlangs 19 is geworden, begon in 2007 op minibikes. En dit deed hij met succes! Al gauw daarna werd hij geselecteerd voor de KNMV Wegrace Selectie en wist zich sindien meerdere malen op het podium terecht te racen.

In 2008 was Ricardo actief in het NK Pocketbike Ju-nioren open. In 2009 maakte hij de overstap naar de 100cc 4-takt racebrommers en 125cc Aprilia wegrace motoren. Een jaar later in de 125cc NK én EK klasse. De afgelopen jaren heeft Ricardo geracet in de NK 250cc 4-takt en 600cc Talentcup.

Samengevat is Ricardo the man for the job! Hij heeft laten zien dat hij in korte tijd zich razendsnel heeft weten aan te passen aan de Novabike. Samen met zijn racetalent en -ervar-ing is Ricardo de perfecte coureur voor NovaBike.

Ricardo van Duijn: “Erg blij met de kans die hun mij geven. Ik zal er wederom alles aan doen om het beste uit mezelf, de motor en het team te halen!”.

Ricardo zal tijdens de wintertraining weer plaatsnemen op de NovaBike (zie pagina 6!)

“ ik zal er alles aan doen om het beste uit de motor te halen” coUREUR VooR 2013

4 - NovaBike Nieuwsbrief - Februari 2013

Page 5: 2013/02 - NovaBike Nieuwsbrief

Op 8 maart 2013 zal de design presenta-tie van de Novabike04 gehouden worden. Er wordt toegelicht wat deze motor zo bij-zonder maakt en welk onderzoek er is verricht.

Faculty of Civil Engineering and GeoscienceLecture room A

Stevinweg 1 2628 CN Delft

Welkom vanaf 19.30. De presentatie begint om 20:00 en duurt tot 22:00. Drankjes inbegrepen.

Iedereen is welkom, maar vanwege veiligheidsvoorschriften dient u zich vantevoren aan te melden. Registreren kan door te e-mailen naar: [email protected].

» Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het ontwerp en de bouw van Novabike04. Het team van dit jaar is een geheel nieuwe motorfiets aan het ontwerpen.

Natuurlijk gebeurt dit met de opgebouwde kennis van de afgelopen jaren. De ervaringen worden meegenomen, maar door weer aan de tekentafel te beginnen heefthet team alle vrijheid om met innovatieve ontwerpen te komen.

Er wordt een nieuw frame ontworpen waarmee we een gewichtsbesparing behalen en de bereikbaarheid van het motorblok en andere onderdelen van de motor vergroot worden.

Daarnaast wordt onderzoek gedaan naar het link-systeem tussen het frame en de achterbrug, zodat de vering zo soepel mogelijk verloopt. Met een beter rijgedrag van de Novabike als gevolg.

Het onderzoek naar het dynamisch rijgedrag van de motorfiets wordt vervolgd. Tevens wordt er onderzoek gedaan naar het inlaattraject en het koelsysteem. Met de vergaarde kennis kunnen de ontwerpen kunnen de ontwerpen voor de Novabike04 verder geoptimaliseerd worden.

VooRtgANg NoVABIkE04 Design presentatie op 8 maart!

5

Page 6: 2013/02 - NovaBike Nieuwsbrief

» Een paar dagen geleden vielen er nog sneeuwvlok-ken in Nederland. Reden genoeg voor NovaBike om de kou te ontvluchten en op zoek te gaan naar de zon!

Vorig jaar liet de Novabike03 het helaas vaak afweten bij races. Eén van de doelen dit jaar is om de betrouwbaarheid van de Novabike te vergroten.

Om dit te bewerkstelligen is er besloten om een wintertraining te houden. Dit zal gebeuren in maart in het (meestal) zonnige Spanje! Er wordt op dit moment hard gesleuteld aan de Novabike03 om deze gereed te hebben voor de wintertraining van 10 maart tot en met 18 maart.

Team manager Maurits Rouppe van der Voort, Casper Voogt, Yoeri Sigterman, Frank Vermeulen, Joris Koudijs, Kevin van der Mark, Jacobo Puyoles, Victor Vallejo , Marco Hooghuis en uiteraard coureur Ricardo van Duijn zullen de Novabike, en hunzelf, op de proef stellen op het circuit in Aragon en Valencia.

Er zal op een groot aantal punten getest worden. Enginemapping, vering, algemene betrouwbaarheid, datalogging en nog veel meer. Daarnaast worden prototypes voor de Novabike04 ook getest. Maar ook zal het teamwork onder de leden getest worden.

wINtERtRAININgnaar de zon!

6 - NovaBike Nieuwsbrief - Februari 2013

Ieder persoon dat meegaat zal een specifieke rol krijgen tijdens de wintertraining in Spanje. Rollen zoals Race Leader, Race Engineer, Mechanic of Pitcrew. Het idee hierachter is om het teamwork tijdens races, waar het soms hectisch aan toe kan gaan en elke seconde telt, georganiseerd(er) en efficient(er) te laten lopen.

De globale planning van de wintertraining ziet er als volgt uit:

10 maart Vertrek vanaf Delft10 maart - 11 maart Aragon 13 maart - 15 maart Valencia18 maart Terugkomst in Delft

De rest van het team dat achterblijft in Delft, gaat verder met het ontwerp en de productie van de Novabik04.

Wil je niks missen van de wintertraining in Spanje? Volg ons op Facebook en\of Twitter en ontvang de laatste updates live vanuit Spanje!

Page 7: 2013/02 - NovaBike Nieuwsbrief

» TGO is een veelzijdig en vooruitstrevend fullservice reclamebedrijf met eigen druk-kerij, sign-. print- en creatieve afdeling. Al meer dan 25 jaar ervaring zorgen voor een uniek ontwerp en bijbehorend eindproduct.

Op persoonlijke, flexibele, snelle en efficiënte wijze werkt TGO aan grafische producties. Daarnaast blijven zij zich constant ontwikkelen op technologisch gebied, waardoor het aan-bod aan producten beter dan ooit aangeboden kunnen in de beste prijs/kwaliteitverhouding!

Men kan onder andere terecht voor het drukken van huisstijlen, brochures, groot-formaat posters, spandoeken, instore-materialen, autoreclame, kledingbedrukking.

De banners van NovaBike zijn gesponsord door TGO. De stand van NovaBike (op evenementen) ziet er hierdoor nog beter uit dan ooit tevoren.

» Race Technology is gevestigd in Not-tingham in Engeland. Het bedrijf ontwik-kelt hoogstaande automotive elektronica.

Ze zijn de trendsetters op het gebied van GPS gebaseerde dataloggers, CAN com-municatie apparatuur, instrumenta-tie en data-acquisitie met video voor sportieve en industriële toepassingen.

De systemen van Race Technology worden toegepast over de hele wereld in uiteenlo-pende toepassingen van ongevallen analyse tot drag racing, van F1 boten tot transport-bussen, van paardenraces tot windsurfers.

De Novabike03 is voorzien van een datalogger van Race Technology. Dankzij het innovatieve en flexibele systeem van Race Technology kan er waardevolle data worden geanalyseerd dat ten goede komt voor een volgend design van de Novabike en de Novabik04.

7

Page 8: 2013/02 - NovaBike Nieuwsbrief

8 - NovaBike Newsletter: March 2013