2013 meisjes-naar-techniek

6
Chris Noordam 2013 www.workforfun.nu

description

 

Transcript of 2013 meisjes-naar-techniek

Page 1: 2013 meisjes-naar-techniek

Chris Noordam 2013 www.workforfun.nu

Page 2: 2013 meisjes-naar-techniek

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, zet zich in om de participatie van meisjes en vrouwen aan de wereld van bètawetenschappen, techniek en ICT te vergroten. Ook spant VHTO zich in om vrouwen op de arbeidsmarkt in deze branches te behouden.

http://www.vhto.nl/

Page 3: 2013 meisjes-naar-techniek

Girlsday, een jaarlijks terugkerend evenement, is een activiteit van VHTO en heeft als doel meisjes van 10-15 jaar kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT en met (vrouwelijke) professionals die in deze sectoren werken.

Tijdens Girlsday bezoeken duizenden meisjes bèta/technische bedrijven, science centers en (hoger onderwijs) onderwijsinstellingen door heel Nederland.  

http://www.girlsday.nl/

Page 4: 2013 meisjes-naar-techniek

Dit doe ik is een initiatief van VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen in bèta/techniek en heeft tot doel de beeldvorming rondom bètawetenschappen, techniek en ICT te verbeteren.

http://www.ditdoeik.nl/ 

Page 5: 2013 meisjes-naar-techniek

Spiegelbeeld is een online rolmodellendatabase van VHTO met daarin bijna 1900 vrouwelijke professionals en studenten die werken of studeren in bèta, techniek en ICT. Zij hebben samen met VHTO één doel: meer meisjes enthousiast maken voor bèta, techniek en ICT.

http://www.spiegelbeeld.net

Page 6: 2013 meisjes-naar-techniek

Het oriëntatietraject Vmbo-mbo-brug biedt vmbo-meisjes de mogelijkheid om zich breder te oriënteren op vervolgopleidingen en beroepen en een bewustere opleidingskeuze te maken.

Meisjes kunnen gedurende twaalf weken een dagdeel actief de mogelijkheden van techniek en ict verkennen.

http://www.komopdebrug.nl/