20120920_nl_metro special

Click here to load reader

 • date post

  19-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  1

Embed Size (px)

description

 

Transcript of 20120920_nl_metro special

 • DIT IS EEN UITGAVE VAN METRO CUSTOM PUBLISHING

  Nieuwbouw

 • DIT IS EEN UITGAVE VAN METRO CUSTOM PUBLISHING

  Colofon Nieuwbouw special is een publicatie van Metro Custom Publishing.

  Account Managers: Richard Elzinga, Hans Sahusilawane Editorial Manager: Yvette Bax Redactie: Amir Andriesse, Ilja Post, Simone Ketelaars Eindredactie: Yvette Bax Vormgeving: Lydia Hotting Beeld: Colourbox, e.a.

  Voor meer informatie over Metro Custom Publishing of als u zelf een idee heeft voor een uitgave kunt u contact opnemen met Robin Jahshan, 020-5114027of robin.jahshan@metronieuws.nl

  Nieuwbouw is vaak net zo duur als bestaande bouw

  verhuurt

  15 eengezinswoningen in de vrije sectorDe combinatie van rust, groenrijk en ruimtelijk wonen in Amsterdam-Noord maakt Noordermare een uniek project.

  Alle 15 eengezinswoningen be schik-ken over een riante tuin met berging

  en een eigen parkeerplaats. De woningen beschikken over vier tot zes kamers en zijn uitgerust met een open keuken, waardoor het samen met de woonkamer een ruime living vormt. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur. De complete

  Verhuur fase 2 gestartbadkamer is inclusief ligbad,

  aparte douchehoek en wastafel.

  Eengezinswoningen Oppervlak: vanaf 120 m,

  vier kamers tot zes kamers Huurprijs vanaf: s 850,- per maand

  Voor meer informatie over dit project kunt u kijken op: www.ymere.nl/noordermare

  Rob van der Schoot, directeur van de Stichting Landelijk Nieuwbouw Portaal, windt er geen doekjes om. De branche is wat lui geweest. Lange tijd wisten aanbieders van nieuw-bouwprojecten dat de kopers toch wel naar hen toe kwamen. Aan promotie hoefden we amper te doen. Dat is nu even wat anders.

  Dat was in de tijd dat er wachtlijsten voor nieuwbouw beston-den. Tot zich drie jaar geleden de crisis aandiende, waardoor verkoop niet langer vanzelfsprekend is. Consumenten, die verblind worden door het aanbod van onroerend goed op allerlei sites, hebben soms geen idee meer wr ze moeten zoeken om die ene leuke nieuwbouwwoning te vinden. Kort-om, de hoogste tijd om onszelf als branche beter in de kijker te spelen. Onder andere door het gezamenlijk organiseren van alweer de zevende Landelijke Nieuwbouwdag. En de lancering van een centrale database, Niki.nl.

  Niki.nl? Nog nooit van gehoord. Is dat zoiets als Funda?Bijna ja. Maar waar Funda vooral goed is in bestaande wonin-gen, is Niki.nl (wat staat voor Nieuwbouw Kiezen) helemaal gespecialiseerd in nieuwbouwwoningen. Ontwikkelaars,corporaties en beleggers die bij ons zijn aangesloten, verplich-

  ten zich om hun hele aanbod in de database te zetten. De Niki-database vormt een kwalitatief hoogwaardige bron voor talloze websites. Waar je ook zoekt, de nieuwbouw-woningen uit de database van Niki zijn door de automatische doorlevering naar diverse sites gemakkelijk vindbaar. En altijd actueel. Want niets is zo vervelend als op internet verliefd worden op een huis dat al verkocht blijkt te zijn.

  Handig, zon centrale database vol nieuwbouwwoningen. Maar die Landelijke Nieuwbouwdag, wat is dat?Nieuwbouw is best moeilijk te promoten. Vaak kopen mensen een huis noodgedwongen uit de brochure of van de website, want gebouwd is er nog niet altijd. Met de Nieuw-bouwdag willen we mensen toch een idee geven wat ze kunnen verwachten. Vaak is er al een modelwoning te bezichtigen. Volledig ingericht volgens de laatste trends, zodat je je fantasie iets minder de vrije loop hoe te laten gaan als vroeger - toen kopers enkel door een kale, betonnen ruimte werden geleid. Maar zelfs als er nog niets gebouwd is, krijg je op de bouw-plaats vaak al een gevoel van waar je eventueel komt te wonen. Is het groen, kindvriendelijk, zijn de tramverbindingen goed? Het maakt het allemaal wat meer tastbaar. Een positieve bijkomstigheid van de crisis voor de consument tenminste is dat in deze tijd veel projecten al helemaal af zijn. Dan valt er ook echt wat te kiezen. Al met al zijn er zaterdag 22 september, van 11.00 tot 15.00 uur, door het hele land heen zon 130 tot 140 nieuwbouwprojecten te bezichtigen.

  Is nieuwbouw niet ontzettend duur?Uit onderzoek blijkt dat nieuwbouw vaak net zo duur is als bestaande bouw. Bovendien zijn nieuwbouwwoningen veel beter gesoleerd en beveiligd, energiezuinig en de eerste vijf jaar vrijwel onderhoudsvrij. En dan hebben veel appartemen-ten vaak ook nog een inpandige garage en veel groen voor de deur. Een unicum, zeker voor grote steden als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Tja, ik mag de vergelijking wellicht niet maken, want bevooroordeeld, maar wie nu koopt, krijgt een nieuwe auto voor de prijs van een oude.

  Rob van der Schoot

  2

 • DIT IS EEN UITGAVE VAN METRO CUSTOM PUBLISHING

  Versani brengt supervoordeel!

  Er is meer ruimte voor eigen initiatief

  4

  Amsterdam is populair als woonstad. Het aantal inwoners zal de komende jaren verder toenemen en de vraag naar woningen daarmee ook. Volgens recente prognoses is er tot en met 2040 behoe e aan 91.000 nieuwe woningen. Tegelijkertijd zit de woningmarkt - vooralsnog - volledig op slot, staan nieuwbouwwoningen leeg en maken zel ou-wers hun eigen droomhuis.

  Bob van der Zande, woningbouwregisseur bij de gemeente: Heel veel mensen stellen de aankoop van een huis uit of krijgen simpelweg de hypotheek niet rond. Weer anderen zouden graag naar een betaalbare huurwoning willen verhui-zen maar daarvan komen er niet veel vrij. Het gevolg is dat er weinig woningen worden verkocht en dat de vraag naar

  nieuwbouwkoopwoningen dus laag is. Hierdoor worden er maar weinig nieuwe woningen gebouwd, ondanks de grote behoe e op de lange termijn. Sinds de start van de crisis halverwege 2008, zijn de woningprijzen in Amsterdam met ongeveer 10% gekelderd. De verkoop van bestaande koop-woningen is zelfs met ongeveer 30% gedaald. Ook in de nieuwbouw worden relatief weinig woningen verkocht, in 2011 waren dat er slechts 942. Doordat er maar weinig wordt verkocht en er steeds nieuw aanbod bij komt, neemt het aantal woningen dat in de verkoop staat toe. Op dit moment staan er ruim 8000 bestaande woningen te koop en daar-naast ook nog eens 1250 nieuwbouwwoningen, waarvan het merendeel in Oost (zie gra ek).

  Geen standaard woningToch zijn er volgens Van der Zande wel genoeg mensen met interesse in en geld voor een nieuwbouwwoning. Maar zij willen wat anders dan de standaard woningen van project-ontwikkelaars. Daarom wordt tegenwoordig veel meer rekening gehouden met de wensen van de klant en is er meer ruimte voor eigen initiatief. De gemeente Amsterdam is sinds oktober 2011 gestart met het uitgeven van meer bouwkavels waar mensen - vaak als groep - zelf hun woning op mogen realiseren volledig naar hun eigen wensen en behoe en. De ambitie is om tot 2016 diverse kavels uit te geven voor rond de 1000 woningen op verschillende plekken in de stad. Tot nu toe is de belangstelling groot, ook al zijn de trajec-ten langdurig en vaak behoorlijk ingewikkeld. Een mooi voorbeeld is Blok 0 in de Houthavens waar diverse groepen

  zel ouwers afgelopen zomer het startsein kregen om aan de slag te gaan. De plannen behelzen ongeveer 250 woningen en 700 m2 overige functies in kleinere eenheden waaronder bedrijfsruimtes, studios en ateliers. De partijen hebben tot 1 augustus 2013 de tijd om hun schetsontwerp voor Blok 0 verder uit te werken volgens de kavelregels en hun nancin rond te krijgen. Pas daarna kan het echte bouwen beginnen.

  Figuur: verdeling nieuwbouwaanbod van koopwoningen in Amsterdam per stadsdeel 1e kwartaal 2012. Bron: OGA

 • DIT IS EEN UITGAVE VAN METRO CUSTOM PUBLISHING

  KWARTIERMEESTER.NL

  39 luxe, royale koopappartementen

  Woonoppervlakte van 104 m2 tot 290 m2

  Grote buitenruimtes, privparkeerplaats

  Groots wonen in de nieuwe Hotspot

  Toplocatie op 10 minuten van het Centrum

  WONEN OP D NIEUWE TOPLOCATIE IN AMSTERDAM

  Verkopende makelaar

  OntwikkelaarsT 020 664 77 76

  KWARTIERMEESTERA M S T E L K W A R T I E R

  KWARTIERMEESTER

  START VERKOOP 3 SEPTEM

  BER!

  VAN 12.00-15.00 IN KAAP KO

  T

  KORTE OUDERKERKERDIJK

  30

  NIKINieuwbouwdag

  22 september van 11.00 uur to

  t 14.00 uur

  ROC van Amsterdam Spakler

  weg 12Verkopende makelaar

  OntwikkelaarsT 020 664 77 76

  LAATSTE KANS!VERLAAGDE KOOPSOM N VERLAAGDE ERFPACHT

  GEEN RISICO

  2% BTW

  VERHOGING 399.000,-V.O.N.

  VEEL RUIMTE | HOGE KWALITEIT | LUXE AFGEWERKT | INRUILGARANTIE EIGEN WONING

  VANAF

  Wonen zonder consessies

  De vrijheid en luxe om een huis te bouwen dat helemaal bij je past. Een huis waarin elke vierkante meter precies is zoals jij voor ogen had... Fantastisch toch? Maar ja, vierkante meters Randstad zijn redelijk aan de prijs, en voor je het weet doe je toch weer concessies. Niet in Noorderplassen West en Villapark Vogelhorst, waar je zelf kunt bouwen in Almere. Gerealiseerd met het doel om vooral mensen met hogere inkomens naar Almere te trekken.

  Villapark Vogelhorst ligt in Almere Hout, het jongste en meest landelijke deel van Almere. Via een wandelpad of een idyllisch bruggetje loop je van je huis z het bos in. Of je voorkeur nou uitgaat naar een villa, een landhuis of een geschakelde woning. Projectmanager Margriet van Heck: Voor twee ton heb je een kavel van 500 m2. Je kunt dus al

  voor zon vier ton vrijstaand wonen, met een inke lap grond om je huis. Op de centraal gelegen Zilvermeeuwlaan bij-voorbeeld; een echte ln, statig, met grote bomen en groene bermen. En kies je voor een woning aan de waterkant, dan kun je heerlijk vissen in je eigen achtertuin. Vogelhorst is ideaal voor mensen met hogere inkomens, of mensen die toe zijn aan wat groters, aldus Van Heck. De mensen die hier komen houden van wandelen en etsen, en zijn voornameli-jk op zoek