2012_07

36

Click here to load reader

description

http://www.karaat.be/media/document/66755/download/2012_07.pdf

Transcript of 2012_07

Page 1: 2012_07

MAANDELIJKS LIFESTYLEMAGAZINE VOOR DE REGIO ROESELARE-TIELT-IZEGEM-TORHOUT - JULI 2012

EEN VERWENARRANGEMENT IN HOTEL ‘HET ARRESTHUIS’

DE REISKOFFERVAN HEIDI, PASCALE EN ASTRID

SPECIAL

Juli_Roeselare_Cover_L.indd 1 15/06/12 14:16

Page 2: 2012_07

BODY CENTRUM | roeselareSint Alfonsusstraat 13

T 051 21 23 [email protected]

Heeft er ooit iemand echt goed naar uw huid gekeken?

Dermalogica weken bij Body CentrumMaandag 2 juli tot zaterdag 14 juli

Dermalogica en Body Centrum organiseren samen ’de week van Dermalogica’ en bieden je een gratis face mapping aan. Bij aankoop van 2 Dermalogica producten schenkt Dermalogica een heel mooi geschenk twv €21,90.De face mappings kunnen met of zonder reservatie!

GRATIS face

mapping

OpENiNgsURENMaandag tot vrijdag 9u | 18uDinsdag 9u | 13uDonderdag 9u | 20uZaterdag 9u | 13ugesloten op zon - en feestdagen

ADV dermalogica.indd 1 12-06-2012 15:08:29

BODY CENTRUM | roeselareSint Alfonsusstraat 13

T 051 21 23 [email protected]

Heeft er ooit iemand echt goed naar uw huid gekeken?

Dermalogica weken bij Body CentrumMaandag 2 juli tot zaterdag 14 juli

Dermalogica en Body Centrum organiseren samen ’de week van Dermalogica’ en bieden je een gratis face mapping aan. Bij aankoop van 2 Dermalogica producten schenkt Dermalogica een heel mooi geschenk twv €21,90.De face mappings kunnen met of zonder reservatie!

GRATIS face

mapping

OpENiNgsURENMaandag tot vrijdag 9u | 18uDinsdag 9u | 13uDonderdag 9u | 20uZaterdag 9u | 13ugesloten op zon - en feestdagen

ADV dermalogica.indd 1 12-06-2012 15:08:29Bodycentrum_0712_W.indd 1 15/06/12 10:22

Page 3: 2012_07

KARAAT - juli 2012 | 3

Karaat is een uitgave van EVOLUtION MEDIa GrOUP, Vlasstraat 17, 8710 Wielsbeke • Tel. 056-60 73 33 - Fax 056-61 05 83 - e-mail: [email protected] • SPrEIDING EDItIE 96.488 ex - details: www.evolution.be • hOOfDrEDaCtIE: Mieke Wit-douck • EINDrEDaCtIE: Tatiana Bervoets en Charlotte Van Strijdonck • LaY-OUt & DrUK: Oranje, St.-Baafs-Vijve • VU: Piet Desmyter • Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever.

wENS jE tE aDVErtErEN IN hEt VOLGENDE NUMMEr VaN Karaat?verschijningsdatum: 4 september 2012

DE VOLGENDE rUbrIEK KOMt aaN bOD:wintermode, jonge vrouwen, schoenen, zitcomfort

INtErESSE? CONtaCtEEr LUC VaN MELE gsm: 0476-47 15 42 e-mail: [email protected]

juli 2012 // Inhoud

DISTRIBUTIE DOOR

4 30

28

14

i n t e r v i e w

4 De reiskoffer van Heidi van Tielen, Pascale Naessens en Astrid Byran

i n t e r i e u r

14 Een bijzondere loft in Aalst

r e i z e n

28 Shoppen, natuur en cultuur in Roermond

30 Dagtrips: speel en win!

e n v e r D e r …

8 Voor & na16 Shopping34 Uit in de regio

Zin om mooi uitgedost over de catwalk te lopen?

En ervaring op te doen voor de lens van de camera?

Zet je eerste stappen in je modellencarrière onder

professionele begeleiding van het Karaat-team!

Graag ontvangen wij een recente foto en je maten (lengte, kledingmaat en jeansmaat).

Mail vandaag nog je kandidatuur naar [email protected]

of stuur een foto met jouw gegevens naarKaraat, Mieke Witdouck,

Vlasstraat 17, 8710 Wielsbeke

Word

model!

Interesse?

Karaat_Pub Model_0712.indd 1 15/06/12 14:56

Juli_Roeselare_Colofon_L.indd 1 15/06/12 14:59

Page 4: 2012_07

Reizen

4 | KARAAT - juli 2012

Drie sterke vrouwen, drie verschillende reisidentiteiten. Een vleugje cultuur voor Heidi,

flink wat avontuur voor Pascale en zon, zee en strand voor Astrid. Maar over één ding

zijn de dames het unaniem eens: op vakantie dragen ze hun leukste zomerjurkjes!

TeksT L esL ie Van Hecke

Heidi houdt van korte tripjes, vrolijke kleedjes en goed weer op reis. In haar reiskoffer vind je Sudokupuzzels, voor het ultieme vakantiegevoel aan het zwembad.

“Mijn mooiste reis was de roadtrip van enkele weken die ik een paar jaar ge-leden maakte langs de westkust van de VS. Elke dag zagen we iets nieuws: San Francisco, de natuurparken,… Ik heb de Grand Canyon zelfs vanuit de helikopter gezien. Ik was zo misselijk als iets, maar het was het waard. Toch ga ik liever één of twee keer per jaar kort op vakantie. Ik heb nooit de behoefte om lang van huis weg te zijn. Mijn vriend heeft de-zelfde reisinteresses en dat is maar goed ook, want ruzie maken op reis vind ik geweldig tijdsverlies. We houden allebei van zon en een flinke portie cultuur af-gewisseld met ontspannende momenten aan het zwembad. Dan mag mijn Sudoku-puzzel niet ontbreken. Comfort, ook dat bepaalt onze reis voor een groot deel. Ik hoef geen poepchique hotel, maar ik wil wel een eigen badkamer, zodat ik me ’s avonds in alle rust en privacy kan op-frissen en opmaken. Ik draag geen spor-tieve outfits op vakantie, maar wel alle zomerse kleedjes die ik in België niet kan dragen door het kwakkelweer. Som-migen verkiezen op reis makkelijke en losse kledij, maar staan dan met een tent van een T-shirt of short op al hun vakan-tiefoto’s. Daar bedank ik voor!”

Radiopresentatrice Heidi Van Tielen presenteert van maandag t/m vrijdag tussen 20u en 23u het romantische pro-gramma ‘Heartbeats ’ op JOE fm.

Heidi Van Tielenr a d i o p r e s e n T a T r i c e

DE REISKOFFER

Heidi draagt graag vrolijke outfits op vakantie.

“Zon en een flinke porTie culTuur, daar houden heidi

en haar vriend van!”

Juli_Roeselare_DeReiskoffer_L.indd 1 15/06/12 14:47

Page 5: 2012_07

Reizen

KARAAT - juli 2012 | 5

Pascale is een avonturier. Ze blijft niet graag op één plek, zoekt de contrasten op en laat zich met plezier inspireren. Eén ding is zeker: geen enkele reis is ooit tegengevallen.

“Op vakantie heb ik altijd een notaboekje op zak. Het is een creatief boekje waar ik leuke ideeën in neerpen, zoals inspiratie voor recepten. Reizen doe ik om te ontspannen, maar vooral om te zien. Lekker luieren in de zon? Daar word ik zenuwachtig van. Ik trek liever op avontuur en ben graag onderweg: met de zeilboot of de jeep bijvoorbeeld. Mijn mooiste reiservaring dateert van een hele tijd terug, toen ik na modellenwerk in Japan een paar maanden in mijn eentje ben verder ge-trokken richting Zuid-China. Daar is mijn lief-de voor de oosterse cultuur ontstaan. Op een nacht logeerde ik met vleermuizen in mijn kamer en muizen onder mijn bed en ik dacht alleen maar hoe geweldig ik dat wel niet vond (lacht). Op reis door Australië logeerden Paul en ik de ene dag in een leuk hotel, maar de andere dag bij gebrek aan een beter logement in een youth hostel. Die contrasten vind ik ge-weldig en ze versterken mijn belevenis van de reis. En in die reisgeest hoop ik ook ooit naar Papoea-Nieuw-Guinea te trekken en etnische groepen te bezoeken. Je blijft natuurlijk wel de ‘belachelijke’ toerist met de camera op de buik, maar ik hou wel van die clash tussen culturen. Op reis kleed ik me bij voorkeur casual chic. In mijn reiskoffer zit het dan ook bomvol comfikleedjes die je handig kan oprol-len in een bolletje om te reizen en ’s avonds kan uitrollen tot een geweldige jurk voor op restaurant of een feestje. En ik geniet er ook van dat Paul zich toch enigszins netjes en stijlvol kleedt. Het draagt allemaal bij aan de totaalbeleving van het reizen.”

Pascale Naessens heeft net haar nieuwe boek ‘Puur Genieten’ uit en lanceerde in sa-menwerking met Serax maison d’être haar eerste servieslijn ‘Pure’.

Pascale NaesseNsP r e s e N t a t r i c e , g e z o N d h e i d s c o N s u l e N t e e N s c h r i j f s t e r

Pascale op vakantie in Honfleur

“Ik ben graag onderweg, met de zeIlboot of

de jeep bIjvoorbeeld.”

Juli_Roeselare_DeReiskoffer_L.indd 2 15/06/12 14:43

Page 6: 2012_07

Reizen

6 | KARAAT - juli 2012

Astrid zoekt rust op vakantie: een hotelka-mer met zeezicht, het geluid van de golven en aan haar zijde den John & de Lau, haar favoriete reisgezellen.

“Ik kan het niet verdragen als er muggen in mijn slaapkamer zitten. Dus neem ik op reis al-tijd muggenspray en muggenbeetzalf mee. Ook bikini’s, zonnecrème en medicatie zijn vaste items in mijn reiskoffer. En hopelijk gaat die ooit richting St. Barts, het exclusieve vakantie-eiland in de Caraïben. Ik ben er nog nooit ge-weest, maar ik heb er al veel prachtige verhalen over gehoord. Het zou een droombestemming moeten zijn. Mijn grootste vakantieblunder was aan boord van een zeilboot. Ik werd ziek en dat heeft de dag verpest. Een strandvakantie met een snuifje cultuur, maar vooral met heel veel relaxmomenten vanuit een hotelkamer met zeezicht, daar hou ik van. Het geluid van de golven heeft een zeer rustgevend effect op mij. Alles mag dan even relax: met de zon hoog, een casual zomerkleedje aan en flipflops om rond te struinen. Mijn mooiste vakantie tot nu toe heb ik doorgebracht op de Bahamas, in Lyford Cay. Met John en Laurens erbij is het altijd fun. Ik wil hen er steeds bij op vakantie, want het zijn de twee belangrijke mannen in mijn leven.”

Tv-fenomeen Astrid Bryan is net gestart met de opnames van de nieuwe afleveringen van ‘Astrid in Wonderland’. Het derde seizoen zal dit najaar te zien zijn op VIJFtv.

Astrid BryAnt v - f e n o m e e n

Astrid en John op vakantie op Hawai.

“Relaxen in de zon met veel bikini’s, zonnecRème, casual

zomeRkleedjes en flipflops...”

Juli_Roeselare_DeReiskoffer_L.indd 3 15/06/12 13:46

Page 7: 2012_07

cool stuff for cool kids

Page 8: 2012_07

8 | KARAAT - JULI 2012

KLEDIJ: ZOMERSE ELEGANTIEMieke is een zomertype. Smaragdgroen en pruimtinten, maar ook zacht wit hebben een liftend en verjongend effect op haar gezicht. Kleur- en stijlconsulent Lieve kiest voor een mouwloos kleedje in easy stretchstof (Intui-tions) tot net boven de knie. Het accentueert het lange, slanke fi guur van de ambtenaar uit

Lichtervelde. De schuinlopende banden die in reliëf op de jurk zijn ge-stikt, bezorgen de rechte, hoekige lichaamsbouw dan weer het nodige volume. Een lange halsketting voor lange mensen: dat mag! Eentje met grote, ronde ornamenten: dat mag zeker! Het exemplaar van TiTTo verrast de nieuwe outfi t met een zwoele zomervibe.

KAPSEL: RECHTTOE RECHTAANAl bijna een halve eeuw zijn een volumineuze haar-dos met fi jne krullen Miekes deel. Tijd voor verande-ring! Bovendien moet de haarkleur worden bijgesteld naar een koele, lichtere kleurvariant. Kapper Glenn knipt de haren korter in de nek, verlegt het volume naar de zijkanten en werkt het geheel af met een mo-derne zijlingse franje. Dé manier om een lang, smal gezicht harmonieus wat korter en ronder te maken. Gebrusht straalt de nieuwe coupe elegantie en glamour uit: perfect voor speciale gelegenheden. Maar de snit leent zich ook om dagelijks spontaan in krullen te dragen.

MAKE-UP: FRISSE TEINTMieke heeft een droge huid. Daarom kiest Lieve een los poeder als basis voor de make-up in plaats van de compactpoeder. De blush dient om meer vorm te brengen in het ge-zicht. Die fi xeer je best in één denkbeeldige rechte lijn van aan de top van je neus tot aan de top van je oor. Net onder je jukbeenderen dus. En stop ter hoogte van je oog. Lieve haalt een fabuleuze gelpen boven die de wenkbrauwhaartjes bijkleurt en kiest uit haar zomer-palet de kleuren voor de oogschaduw uit. Die mag zeker niet te donker zijn, want Mieke heeft vrij diepliggende ogen. Miekes ogen spreken boekdelen: ze is op en top klaar voor de zomer.

Ook zin in een nieuwe look? Karaat zoekt koppels die zich willen restylen!Stuur een briefje met foto, adres en telefoonnummer naar: KARAAT - VOOR EN NA - Vlasstraat 17, 8710 WIELSBEKE of [email protected]

MET DANK AAN: Kapsel: Beauty by Deswarte kappers, Westlaan 253, Roeselare, 051-22 64 14, www.deswartekappers.be, 255, Roeselare, 051-22 21 70, www.argenteuil.beKledij: Eleganc, Sint-Michielsstraat 9, Roeselare, 051-25 09 84, www.elegancefashion.be.

Van krullenbol naar steile coupeHaar krullen grondig beu schreef Mieke Vanneste (48) zich in voor een

restyling in Karaat. Zou ze mooi staan met steil haar? En hoe zouden haar

collega’s en bezoekers van de Dienst Bevolking in Lichtervelde reageren op

haar nieuwe look? Wij hebben een sterk vermoeden dat complimentjes de

zomer van deze elegante dame zullen kleuren.TEKST L ESL IE VAN HECKE • FOTO’S DEBBIE DE BRAUWER

& na&na&voor&voor&

Juli_Roeselare_VoorenNa_L.indd 1 15/06/12 13:43

Page 9: 2012_07

voor 1€ meer

Zie voorwaarden in de winkel

ROESELARE (rechtover Delhaize). Westlaan, 136. Tel. 051 21 21 23SINT-KRUIS TE BRUGGE (naast Vanden Borre). Maalsesteenweg 330a. Tel. 050 37 27 37

ZEDELGEM. Torhoutsesteenweg 222d. Tel. 050 81 20 63

Niet 1 maar2 extra brillen

PG_182x116_Karaat_V12n_3Fla.indd 1 08/05/12 10:42

Uitzonderlijke kortingen op toonzaalmodellen en extra voordeel op nieuwe bestellingen!BUROV - DE SEDE - DOC - DURLET - DUVIVIER - JORI - LEOLUX - LINTELOO MARIE’S CORNER - RICHELIEU - TEAM 7 - VINCENT SHEPPARD - WILLISAU

SOLDEN BIJ LEROUGE

Min. Liebaertlaan 33D | 8500 Kortrijk | T 056/20 50 80 | www.lerouge.be

LER solden Karaat-juni-2012.indd 1 7/06/12 10:09

009_Juli_Roeselare_Pubs_L.indd 1 18/06/12 08:34

Page 10: 2012_07

PublirePortage10 | Karaat - juli 2012

Martine Heggermont uit Lendelede had last van gewrichtspijnen,

beenkrampen en neerslachtigheid en wou daar graag iets aan doen.

Ze wou bovendien ook wat afvallen. Ze woog 77 kg en voelde zich

helemaal niet meer goed in haar vel, ze had ook geen fut meer.

Dankzij het gezondheidsprogramma ‘Weet hoe je eet®’ slaagde ze erin

om 10 kg minder te wegen en wat nog veel belangrijker is, van haar

gezondheidsklachten heeft ze geen last meer. Ze voelt zich weer vitaal

en goed in haar vel! Haar vetgehalte is van 39,3% naar 33% gegaan!

GEEN HONGER EN EENVOUDIG TE VOLGENMartine Heggermont nam eind augustus de beslissing om met het programma te starten. Voordien had ze al veel diëten ge-volgd, maar die hield ze nooit vol. “Ik heb totaal geen honger gehad, want je moet om de twee tot drie uur iets eten om het ver-brandingsproces op gang te houden”, zegt Martine. “Je mag ook heel veel lekkere din-gen eten waardoor je eigenlijk niet echt iets mist. Op de website vind je veel lekkere receptjes waardoor je niet het gevoel hebt dat je aan het diëten bent, ook een koekje of pudding kan je klaarmaken. Iedere dag ging ik op de weegschaal staan en zag ik mijn gewicht mooi dalen.”

MEER ENERGIE EN MINDER KLACHTEN“Ik voelde al snel dat ik veel meer ener-gie had waardoor ik meer zin kreeg om dingen te ondernemen”, glundert Martine. “En ik ben veel opgewekter. Bij het vol-leyballen had ik vroeger altijd pijn in mijn knie en dat is nu niet meer het geval. Ik had ook steeds beenkrampen, maar die zijn volledig van de baan en het opgebla-zen gevoel dat ik vroeger had, verdween snel. Mijn overgangsklachten (vapeurs) zijn verleden tijd, een luxe! Ook mijn man is zeer tevreden, want ik snurk niet meer!Ik slaap veel beter, zuuroprispingen zijn er niet meer en mijn haar ziet er beter uit. Mijn darmwerking heeft zich blijkbaar ook hersteld, want dat gaat veel beter dan voordien. Het verdwijnen van die klachten is voor mij eigenlijk nog veel belangrijker

dan het gewichtsverlies”, aldus Martine.

BLIJVEND RESULTAAT“Midden december was ik 10 kg afgeval-len. Daar was ik heel tevreden mee. Tijdens de feestdagen heb ik even een pauze inge-last, we zijn ook enkele dagen weggeweest, maar ik ben niet bijgekomen! Greet wist me te vertellen dat dit door het herstellen van de stofwisseling komt”, zegt Martine.

PERSOONLIJKE BEGELEIDINGWeet hoe je eet® werkt niet met weegcon-troles. De deelnemers worden begeleid via e-mail, telefoon of fax en ze brengen ook op die manier dagelijks rapport uit over wat ze gegeten hebben, de evolutie van hun gewicht, de verbranding, beweging enzovoort. Op die manier krijgen ze ook inzicht in hun gewoonten en het effect daarvan op hun gewicht. Die werkwijze is Martine heel goed bevallen. ”De bege-leiding was prima, iedere dag vulde ik mijn blad in met wat ik gegeten had en dat mailde ik naar Greet. De persoonlijke begeleiding die je krijgt, is een heel sterk punt van het programma. Zo hou je het vol, want alleen lukt dat meestal toch niet. Dat had ik al voldoende geprobeerd! Een van de volgende dagen start ik nog eens opnieuw, want ik wil graag mijn doel van 65 kg behalen, dan zal ik helemaal tevreden zijn. Ik zou het alvast iedereen aanraden!

Bedankt Greet!”

Greet Gevaert uit Kortrijk is coach van het programma. Toen ze het pro-gramma zelf een aantal jaren geleden volgde verloor ze niet alleen kilo’s, ze was ook verlost van hevige migraine-aanvallen. Nu heeft ze een fulltime whje praktijk omdat ze iedereen wil helpen zich weer goed te voelen!

HOE wERKT HET?“Onze moderne voeding bevat te veel lichaams- vreemde stoffen. Ons lichaam kan die grote hoeveel-heden niet aan, waardoor er vetophopingen ontstaan. Dat leidt tot overgewicht, maar ook tot vervuiling van het lichaam, wat allerlei klachten kan veroorzaken zo-als allergieën, cellulitis, diabetes II, gewrichtsklachten, hoge bloeddruk, hoofdpijn, huidproblemen, hypogly-cemie, koolhydraatverslaving, maag- en darmklach-ten, moeheid, energiegebrek, overgangsklachten, overgewicht, snurken, huidproblemen, stress, te hoge cholesterol… Tijdens het ‘Weet hoe je eet’ program-ma is het de opzet om gedurende 42 dagen afvalstof-fen op te ruimen die opgeslagen zijn in weefsels en vetcellen. Er worden geen voedingsgroepen overge-slagen. Het gaat erom dat het lichaam optimaal ge-voed wordt zodat het oude ballast kan loslaten. Dit is een uniek proces. Men kan kiezen uit graan, groenten, fruit, vlees, vis, gevogelte, zuivel etc. Verder krijgen de deelnemers de raad om veel water te drinken en vol-doende beweging te nemen.”

Praktijk voor schoonheid en gezondheid

GREET GEVAERTErasmuslaan 14, Kortrijk056-20 01 46, [email protected] vitalititeitsprogramma, dan informatieaanvraag, begeleiderskenmerk: greet.gevaert

Voor Na

“Leren voor je ge zondhe id”is “Weet hoe je eet”

Niet alleen slanker maar ook mindergezondheidsklachten

Publi_Juli_Roedselare_GreetGevaert_L.indd 1 15/06/12 13:48

Page 11: 2012_07

goud | zilver | diamant

brilliant | alle juwelen

munten | uurwerken

aankoop

enkel op afspraak

H. SerpieterSArdooisesteenweg 46, 8800 Roeselare

G. 0475 23 66 46, T. 051 21 09 76

www.herwigserpieters.be

HerwigSerpieters_0712_Ch.indd 1 30/05/12 16:09

Bruggestraat 12 • Tielt • 051 40 51 12www.opticcenter.begesloten op maandag

Geniet ook van onze zomeractie; zonneGlazen op sterkte: Gratis bij aankoop van een zonnebril.

* solden geldig tot eind juli* niet verenigbaar met andere promoties en uitkeringen* monturen en zonnebrillen aan -50% apart aangeduid in de winkel* vraag naar de voorwaarden

GUCCI - armanI - t.hIlfIGer - hUGo boss - marC jaCobs - delvaUx - dUtz - ray ban - orGreen - mykIta - fred - max mara - staffan preUtz - ...

SOLDEN!

-20%

tot -50%*

op alle

monturen-20%

tot -50%*

op alle

zonnebrillen -20%

op alle

glazen

OpticCenter Holvoet_0712_W.indd 1 12/06/12 09:04

011_Juli_Roeselare_Pubs_L.indd 1 15/06/12 11:12

Page 12: 2012_07

PublirePortage12 | Karaat - juli 2012

SW IMPROJECTS Fabrikant van swimspa’s

BUDGETSwimprojects is een klein bedrijf dat zelf instaat voor de productie van swimspa’s, de plaatsing en de service. Zaakvoerder Filip vertelt: “Zo wordt handig op heel wat overbodige kosten bespaard, zoals onder meer de hoge transportkosten waar invoerders van zwemspa’s mee kampen. Zij halen die meestal van de andere kant van de wereld.” De verkoop gebeurt door onze werkwijze ook zon-der tussenpersonen, opnieuw een manier om vele euro’s te besparen. Zo komen we tot de beste prijs-kwaliteitverhouding.”

MINIMAAL ONDERHOUD & LAAG VERBRUIKDe swimspa’s zijn door hun zelfdragende structuur snel en eenvoudig te plaatsen. U kunt ze inbouwen in de grond – dat doet u zelf, uw aannemer of Swimprojects – of u laat de zwemspa boven de grond staan. De mogelijkheden zijn legio. Door de beperkte afmetingen kan de swimspa bijna overal geplaatst worden. Swimprojects gebruikt enkel de beste materialen. Zo wordt de kuip gemaakt uit het duurzame Aristech acrylaat en zijn alle in-bouwdelen voorzien van een inox afwerking. De elektronica en ledverlichting zijn van Balboa. Bo-vendien heb je altijd kristalhelder water door een geïntegreerde filterinstallatie en ozonator die het water ontsmetten.” De kuip is volledig bespoten met twee componenten PUR schuim van Basf en

ook onderaan de zwemspa is drukvaste isolatie voorzien. Wat de afdekking betreft hebben wij een handige, schuin aflopende cover ontwikkeld van 15 cm voor een minimum aan warmteverlies.

KRACHTIGE POMPEN EN JETSTREAMSOnze jarenlange ervaring met swimspa’s heeft zich vertaald in de productie van het perfecte model. “De zwemspa heeft de ideale grootte: met veel zwemvrijheid en eenvoudig in gebruik. De zes jet-streams worden aangedreven door drie pompen en zijn zo traploos in te stellen naar de behoeften van iedere zwemmer. De vorm van zwemspa met twee gebogen jacuzzi zitzeteltjes tegenover de jets zorgt dan weer voor een natuurlijke watercirculatie zon-der een vervelend terugslageffect. Ook de diepte van 140 cm is uitzonderlijk”, aldus Filip. Bovendien is het mogelijk extra krachtige pompen en grotere zwemjets in te bouwen voor de sportievelingen die liever vrije slag zwemmen en dit zonder meerprijs.

GEZOND: WINTER OF ZOMERHydrotherapie (of watertherapie) is wereldwijd er-kend als doeltreffende methode om spanning, vaak veroorzaakt door stress, te verlichten. Het jetsys-teem van de swimspa heeft een relaxerende wer-king op verkrampte spieren en neemt de druk op de omliggende zenuwen weg. Door massage verbe-tert de bloedcirculatie en versnelt het natuurlijke

genezingsproces. Bovendien is zwemmen in een swimspa ideaal voor een dagelijkse zwemtraining, ook bij revalidatie. Lopen, wandelen of fietsen met onze poolfiets tegen de stroming is mogelijk.

ALTIJD TESTKLAARHeb je zin om het plezier en de gezonde effecten van een swimspa te ontdekken? Neem dan contact op met Swimprojects. Het bedrijf heeft altijd twee zwemspa’s volledig testklaar staan.

In de zwemspa van Swimprojects kun je zwemmen en relaxen. En dankzij de jetstreams

van de swimspa kun je zelfs ter plaatse zwemmen of kun je je laten masseren door

de deugddoende waterstralen. Of hoe een swimspa op een mooie manier de sportieve

doeleinden van een zwembad met de helende effecten van wellness verbindt.

SWIMPROJECTS BVBABilkhagelaan 47, WaregemTel. 0495-25 03 11, [email protected]

Hydrotherapie is de ideale manier om spanning te verlichten.

De swimspa’s zijn snel en eenvoudig te plaatsen.

Publi_Juli_Roeselare_Swimprojects_L.indd 1 15/06/12 13:49

Page 13: 2012_07

Sportline Roeselare, Koestraat 181 (E403 afrit 6), 8800 Roeselare, T 051 26 17 00, Open op zondag: 10u-12u & 14u-17u

www.sportline.be

Tommy Hilfi ger // Pall Mall // Trussardi // ArrowDesigual // Gaastra // Mc Gregor // KoccaBronson // Four Roses // ...

Tommy Hilfi ger Desigual Bronson

Alle zomermode van 2012 wordt afgeprijsd!Geldig vanaf 30/06 tem 31/07

ZOMERSOLDENBIJ SPORTLINE

&LAATSTE STUKS EINDEREEKSEN

TOT -50%

Sportline_0712_Ch.indd 1 18/06/12 12:28

Page 14: 2012_07

14 | KARAAT - JULI 2012

Huizen kijken

Sinds kort wonen Sven en Dominique in Aalst. Gent inruilen voor Aalst, daar moest

wat tegenover staan. De loft die te koop kwam, beantwoordde aan al hun wensen.

Ze waren meteen verkocht. De woning is niet alleen geknipt voor hen, ook hun

meubels passen wonderwel in het interieur. Alsof ze er altijd hebben gestaan.

EEN LOF T OP MAATTEKST INGR ID AL L AERTS

FOTO’S MARC MASSCHELE IN

Sven heeft de geschiedenis van het gebouw opgezocht. Het is eerst een spinnerij en later een hopfabriek geweest. Vroeger was de Sint Jozefstraat geen straat, maar een doorgang, door de Aalstenaars ‘Den Doorsteek’ ge-noemd. De vroegere Sint Jozefstraat liep dood op de ‘Stoom- en katoenspin-nerij Le Clercq’ of de ‘Société en Nom Collectif Le Clercq et Cie’. Vanaf 1906 is de fabriek beter gekend als kortweg ‘La Couverture’. De vroegere inkom van de site met opschrift op de muur is bewaard gebleven. In 1957 werd de dekenweverij gesloten.

De inkom van het fabriekspand was oorspronkelijk op de hoek. De toegang werd op die plaats dichtgemaakt en verhuist naar de zijgevel. Hier werd over de verschillende bouwlagen een insnijding gemaakt voor de inkom met trap-hal en liftkoker. Links en rechts van die doorsnede zijn inpandige terrassen gemaakt die het zonlicht tot ver in de ruimte verspreiden.

01 De karakteristieke rode bakstenen gevel werd behouden en volledig gezandstraald.02 De loft is één grote ruimte, zonder vaste muren of deuren.03 De roodgelakte keuken is pront aanwezig in de leefruimte.

01

Juli_Roeselare_HuizenKijken_D.indd 1 15/06/12 14:53

Page 15: 2012_07

KARAAT - juli 2012 | 15

De karakteristieke rode bakstenen gevel van het fabrieksgebouw werd be-houden en volledig gezandstraald. De fabriek werd volledig ontmanteld. Op de beneden- en kelderverdieping werd een parkeergarage voor de bewoners voorzien en op de drie verdiepingen telkens drie lofts.

Extra buitEnkamErDe lift gaat zoemend naar boven met bestemming eerste verdieping. Hier bevindt zich de loft van Sven en Dominique. Het is één grote ruimte zonder vaste muren of deuren, buiten de deur van het toilet en het schuifraam. Het terras met houten vloer in bankirai grenst aan de open keuken. Wanneer het glazen schuifraam openstaat, wordt het terras één met de leefruimte. Van die extra buitenruimte maken de bewoners gretig gebruik. Het behoud van enkele industriële elementen – zoals de rode bakstenen muur – vormt geenszins een kille sfeer. Door de warme aankleding met een houten vloer en heel veel kleur is het er

02

03

GROTE MARKT 1 - 8870 IZEGEMTel. 051 30 31 04 - [email protected]

WWW.JUWELIERBRUYNEEL.BE WEEKDAGEN: 9u. - 12u. & 13u.30 - 18u.30

ZATERDAG 9u. - 12u. & 13u.30 - 18u.ZONDAG EN MAANDAG GESLOTEN

UW OUD GOUD IS VEEL GELD WAARD !

TOT 31, 5 EURO PER GRAM Afhankelijk van de dagprijs.

Bij inruil op nieuw uurwerk of juweel. Ook mogelijkheid tot cash uitbetaling.

GROTE MARKT 1 - 8870 IZEGEMTel. 051 30 31 04 - [email protected]

WWW.JUWELIERBRUYNEEL.BE WEEKDAGEN: 9u. - 12u. & 13u.30 - 18u.30

ZATERDAG 9u. - 12u. & 13u.30 - 18u.ZONDAG EN MAANDAG GESLOTEN

UW OUD GOUD IS VEEL GELD WAARD !

TOT 31, 5 EURO PER GRAM Afhankelijk van de dagprijs.

Bij inruil op nieuw uurwerk of juweel. Ook mogelijkheid tot cash uitbetaling.

JuwelierBruyneel_0712_Ch.indd 1 15/06/12 14:55

Juli_Roeselare_HuizenKijken_D.indd 2 18/06/12 08:43

Page 16: 2012_07

16 | KARAAT - JULI 2012

01

02 03

01 De verplaatsbare wanden creëren een open effect.02 De scheidingswand tussen zithoek en slaapkamer fungeert meteen ook als dressing.03 Het vrijstaande bad van Tueco met kraanwerk van Philippe Starck.

aangenaam wonen. De hoge plafonds zorgen voor een ruimtelijk gevoel. De loft was al vol-ledig ingericht, een enorm pluspunt voor de nieuwe eigenaars. Zeker als de strakke stijl ook nog eens overeenkomt met hun smaak.

De roodgelakte keuken is pront aanwezig in de leefruimte. Centraal staat het kookeiland uitgerust met handige schuiven. Nieuwe aan-winst is de glazen tafel – een replica van de tafel van Le Corbusier – en vier witte stoelen. Designobjecten en prijsgunstige alternatieven wisselen elkaar af. De zwarte ijskast en de wasmachine – een roze, waarom niet? – zijn beiden van Smeg. Die ijskast van Smeg stond al lang op hun verlanglijstje. De wasmachine was een gelukkig toeval. Van buitenaf lijkt het een kleine ijskast, maar achter de deur bevindt zich de wastrommel.

FLEXIBELE INDELINGDe ruimte is ingedeeld met verplaatsbare wanden. De vloeren lopen gewoon door zodat de ruimte eventueel ook nog op een andere manier kan ingedeeld worden. De scheidings-wand tussen zithoek en slaapkamer is meteen

ook dressing.De badkamer en het aparte toilet worden gevormd door een witte kubus naast de leef-ruimte. Het vrijstaande bad van Teuco met kraanwerk van Philippe Starck (Duravit), de regendouche en het badkamermeubel met twee wasbekkens maken de badkamer compleet. Ook hier is er sfeervolle verlichting voorzien.

SFEERKAARSENDominique en Sven hebben een zwak voor kaarsen en theelichtjes. De volgens kleur ge-sorteerde kaarsen worden stijlvol uitgestald, terwijl theelichtjes verzeilen in schalen en kun-stige houders. De verlichting – overgenomen van de vorige eigenaars – heeft het stel aan-gevuld met sfeervolle, gekleurde ledverlichting.

“Voor een koppel zonder kinderen is deze loft ideaal”, vertelt Dominique. “De vloerverwar-ming vinden we zalig. Het duurt wel even voor de ruimte is opgewarmd, maar als we nu ergens anders komen, hebben we het vaak koud.” Dominique krult behaaglijk zijn kou-senvoeten terwijl Sven er nog aan toevoegt dat hun energiekosten beduidend lager zijn.

Shopping

03

02

01

01 Solden bij Lerouge Meubelen = opruiming

van toonzaalmodellen van de sterkste merken

en speciale voorwaarden op nieuwe bestellin-

gen. Ontdek nu ons uitgebreid solden aanbod

tijdens de maand juli! (Foto: Chicago + Earl

van Durlet) Info: Lerouge Meubelen, Kor-trijk, 056-20 50 80, www.lerouge.be • 02 Je

slaapt fris en zomers dankzij de frisse kleuren

en prachtige bloemenprints. Dekbedovertrek

met een double face, in 100% katoen satijn;

inclusief 2 slopen met volant 139,95 euro. Info: Sleepy Roeselare, 051-20 14 27. • 03 “Weet

hoe je eet” heeft zich na tien jaar een vernieuwd

programma en een nieuw logo aangemeten.

Met “leren voor je gezondheid” wil de orga-

nisatie een stap verder gaan en tegemoet ko-

men aan de behoefte van de bewuste consu-

ment naar meer inzicht op vlak van voeding en

gezondheid. Voortaan gaat de coach naast het

programma en de bijhorende begeleiding ook

gezondheidsdagen inrichten! Voor meer info: Greet Gevaert, 056-20 01 46, [email protected].

Juli_Roeselare_HuizenKijken_D.indd 3 18/06/12 10:16

Page 17: 2012_07

SUPERVOORWAARDEN

JULI

Sint-Janslaan 19-23 | 8500 Kortrijk | 056 311 266 | www.ergodome.be EIGEN PARKING IN GEBOUW

ZITTEN RELAXEN SLAPENMAANDAG tot VRIJDAG 9.30 » 12u en 14 » 18u, DONDERDAG op afspraak, za 10 » 12u en 14 » 18u

VLAKBIJ K IN KORTRIJK EN STATION

Stockverkoop en uitverkoop showroommodellen

Slaapcomfort rechtstreeks bij de fabrikant

Ergodome_0712_Ch.indd 1 15/06/12 10:18

Staatsbaan 278, 9870 Zulte056 60 00 38, [email protected]

Terrasdecor_0712_Ch.indd 1 12/06/12 10:33

017_Juli_Roeselare_Pubs_L.indd 1 18/06/12 08:36

Page 18: 2012_07

De Zilvertorens is een vernieuwend wooncon-

cept in het centrum van Oostrozebeke met zicht

op de Mandelvallei en het nieuwe stadspark. De

Zilvertorens werd speciaal ontworpen om tege-

moet te komen aan de noden van de 50-plusser.

Die kunnen genieten van uitgebreide zorg en

dienstverstrekking georganiseerd door de Chris-

telijke Mutualiteit.

GROOT WOONCOMFORTHet woonconcept van De Zilvertorens is uniek. Het

combineert het gemak en comfort van een modern

appartement met de voordelen van een verzorging

op maat. De appartementen zijn ontworpen met

het oog op gebruiksvriendelijkheid en ergonomie.

Zo zijn ze allemaal drempelluw, beschikken ze

over grote woonterrassen en zijn zowel de keuken

als de badkamer aanpasbaar aan uw noden.

BETAALBARE ZORGDIENSTEN

De zorgdiensten en faciliteiten van De Zilvertorens

worden aangeboden door de CM Zorgmakelaar in sa-

menwerking met het lokale woon- en zorgcentrum.

Al de aangeboden zorgdiensten staan in het teken

van optimaal comfort voor de gebruiker. De CM

zorgt voor uitgebreide dienstverlening en onder-

steuning: poetshulp, oppas, vervoer, thuisverple-

ging, boodschappenservice, maaltijden aan huis, …

KLAAR VOOR DE TOEKOMST

De Zilvertorens speelt in op de toekomstige

vergrijzing van onze bevolking. Wie van-

daag mensen uit zijn omgeving ziet ouder en

behoeftig worden, merkt dat de beschikbaarheid

van goede zorg en de daarbij passende woonvor-

men niet steeds evident zijn. Zorginstellingen

hebben immers vaak ellenlange wachtlijsten. Een

recente studie wees uit dat meer dan 90% van de

Vlamingen het liefst zo lang mogelijk thuis blijft

wonen. En dat is nu net de mogelijkheid die

De Zilvertorens biedt. Zelfstandig wonen in uw ei-

gendom met behoud van privacy en verzorging aan

huis en op maat.

UNIEK INVESTERINGSVASTGOED

Een appartement in De Zilvertorens is al te koop

vanaf €175.000. Bij De Zilvertorens heeft u de

keuze. U kunt het appartement direct zelf betrek-

ken of het eerst verhuren. Bij verhuur haalt u een

rendement van 3% op jaarbasis. Bovendien biedt

een investering in vastgoed de zekerheid van een

stijgende waarde. Als eigenaar kunt u rekenen op

een waardevermeerdering van gemiddeld 3% op

jaarbasis. Bij De Zilvertorens is uw meerwaarde dus

zeker gegarandeerd!

SNEL BESLISSEN

Er worden slechts 38 appartementen gebouwd, en

80% is reeds verkocht. Snel beslissen is dus van

het grootste belang. Meer info: De Zilvertorens,Valérie DujardynPresident Kennedypark 4, 8500 KortrijkT 056 53 13 09E [email protected]

De ZilvertorensAPPARTEMENTEN MET ZORG OP MAAT EN NAAR KEUZE

Schrijf u nu in voor een infosessie of een persoonlijke afspraak bij Valérie Dujardyn: [email protected], GSM 0476 84 42 34

Voor alle info over de verkoop bel ons op 056/53 13 09 of mail ons op [email protected]

WWW.ZILVERTORENS.BE

Investeer in

uw toekomst!

Reeds 80% verkocht

• AAA-ligging

• Moderne parkappartementen

met ruime terrassen

• Stabiele investering

• Grote meerwaarde

• Hoog verhuurrendement

• Zekere verhuur door tekort

aan seniorenfl ats

• Uitgebreid pakket diensten

• 24/24u SOS-service

DE TROEVEN VAN DIT UNIEKE WOONCONCEPT:

Wonen in welzijn-CM Zorgmakelaar

De Zilvertorens is een vernieuwend woonconcept in het centrum van Oostrozebeke met zicht op de Mandelvallei en het nieuwe stadspark. Het combineert de ruimte en het comfort van een modern appartement met de voordelen van service op maat en naar keuze.

Uniek investeringinvesteringsvastgoed in Oostrozebeke, 38 parkappartementen met verzorging op maat

Te koopvanaf€175.000

SIL-ad Karaat Oostr 267x202 DD.indd 1SIL-ad Karaat Oostr 267x202 DD.indd 1 7/06/12 09:407/06/12 09:40

Page 19: 2012_07

RIJKSWEG 3 LENDELEDE • TEL 051 30 14 87open: ma tot vr van 10 tot 12 & 14 tot 18u30 • zat van 10 tot 11u30 & 14u tot 18u00zondag van 14u tot 18u • gesloten op woensdag WWW.MEUBELEN-LARRIDON.BE

ACTIE GELDIG TOT EINDE VOORRAAD

SUPERSOLDEN

€1.958€1.250

HOOFDBORD + BOXSPRING + MATRAS 7-ZONE + POCKETVEREN + POTEN LEATHERLOOK TAUPE – 160 X 200 OF 180 X 200

-20%

-70%-10%

-30%

-40%

-50%

Brugsesteenweg 199/201 · Egem 051 46 78 53

Roeselaarsestraat 489 · Izegem051 30 04 40

www.multibazar.be

gesloten8u30 - 12u008u30 - 12u009u00 - 12u00

madi - vr

zazo

13u30 - 19u0013u30 - 19u0013u30 - 18u00

gesloten

vertel het snel verder!

solden!-60%

vertel het snel verder!van 1juli tot 31juli

019_Juli_Roeselare_Pubs_L.indd 1 15/06/12 11:08

Page 20: 2012_07

D&S renovatiewerkenDries 8 • 9870 Olsene-Zulte I Tel.: 09/388 77 82 I Fax: 09/338 87 04 I [email protected] I www.dens-renovatie.be

Uw specialist in kelderdichting en opstijgend vocht! 20

Wenst u graag meer informatie of een bezoek ter plaatse?Neem gerust contact op met het bureel: 09/388 77 82of rechtstreeks via de projectleider: 0473/22 49 22* 10 jaar waarborg op kelderdichting, 30 jaar waarborg op opstijgend vocht

GRATIS DIAGNOSE

VRIJBLIJVENDE OFFERTE

VRIJBLIJVENDE OFFERTE 10 JAAR WAARBORG*

30 JAAR WAARBORG*

Opstijgend vocht ? Wij bieden u de correcte oplossing !

Kelderdichting: Uw Oplossing op Maat!

afkappen aangetaste bepleistering

injecteren met eenvochtblokkerende gel

aanbrengen van een zout-blokkerende laag

herbepleisteren van behandelde muren

Ook een natte, muf ruikende en onbruikbare kelder?

Wij geven deze ruimte een nieuwe bestemming en maken er een MEERWAARDEvan voor uw woning. Wij bieden u een gewaarborgde oplossing met tal van mogelijke afwerkingen.Contacteer ons voor een VRIJBLIJVENDE offerte.D & S, wij zijn er voor U!

Laat opstijgend vocht uw woning niet verzieken, ook uw woning heeft recht op een gezond bestaan.

Bij vochtproblemen is het zeer belangrijk dat er eerst gezocht wordt naar de juiste oorzaak. Daarom kan U ons altijd contacteren voor een GRATIS Diagnose.Wij bieden u een gewaarborgde oplossing van A tot Z en geven uw woning een nieuw leven.D & S, wij zijn er voor U!

D&S-vocht-karaat-def_D&S 20/02/12 18:32 Pagina 1

Page 21: 2012_07

SUPERSOLDENsolden vanaf zaterdag 30 juni 2012

Zaterdag 30 juni : doorlopend open van 8 tot 19 uurZondag 1 juli : doorlopend open van 9 tot 18 uurMaandag 2 juli : doorlopend open van 9 tot 18,30 uur

Dames: ATMOS > EXPRESSO >MC GREGOR > ESPRIT > STREET ONE > GERRY WEBER > TAIFUN ...

Heren: STATE OF ART > GAASTRA >S.OLIVER SELECTION> MC GREGOR ...

Kids: NO-NO > GYMP > CKS >NOPPIES > SOMEONE > MC GREGOR ...

Ondergoed & nachtmode: SCHIESSER >WOODY > CHANTELLE > MARIE JO ...

Page 22: 2012_07

Toonzaal Ardooie // Roeselaarseweg 9A8850 ARDOOIE // T 051 70 99 [email protected] // www.litubel.com

Litubel BVBA // Gentseweg 2398792 Waregem // T 056 70 23 59

VANBRABANT Chauffage-Sanitair

Gentseweg 239 // 8792 Waregem

T 056 70 23 60 // [email protected]

www.vanbrabant.net

chauffage - sanitairtotale badkamerinrichting

zonnesystemen en warmtepompen

Litubel_0712_Ch.indd 1 13/06/12 08:26

Page 23: 2012_07

Voor een vrijblijvend bezoek van een vertegenwoordiger en een gratis offerte, contacteer ons :

Tel. 055 21 85 31 (van 8u30 tot 17u), of via onze website.

Bezoek onze toonzaal in Ardooie !Oostlaan 4 - 8850 ArdooieOpen van ma t.e.m. za, telkens van 10u tot 18u.

N°1 in Belgiëmet meer dan 1400 realisaties per jaar !

www.verandaswillems.be

Kies niet zomaar een veranda … maar een Willems leefveranda !

Meer inspiratie ...Bestel het nieuwe boek Exclusieve leefveranda’s via onze website. Slechts € 29,00 !

20120111_Willems_Karaat_202x267.indd 1 17/01/12 09:31

Page 24: 2012_07

PublirePortagePublirePortage24 | Karaat - juli 2012

Bij Libeco Home Outlet Store in Meulebeke vindt u eindereeksen en

tweedekeusproducten in linnen tegen heel interessante prijzen. Van keuken-

en badlinnen, tot gordijnstoffen en sierkussens, het aanbod is bijna eindeloos.

Breng een bezoekje en ontdek hoe u met linnen een kamer kunt omtoveren!

De fabriekswinkel is niet toevallig in Meulebeke gevestigd. Deze streek is altijd bekend geweest door het vlas en de bloei-ende textielindustrie. In de nieuwe, grote winkel beschikt Libeco Home Outlet Store over meer dan voldoende ruimte om zijn volledige assortiment voor te stellen.

Indrukwekkend assortImentDe toonzaal is een ideeënruimte vol prach tige linnen stoffen voor een superaantrekkelijke prijs. Bij Libeco Home Outlet Store vindt u alle denkbare producten op basis van linnen: gordijnstoffen, tafel-, keuken-, bed- en badlinnen, alles voor decoratie, voor de aankleding van tuinmeubelen, enzovoort. Het gaat stuk voor stuk om echt Belgisch fabrikaat, duur-zaam, van hoge kwaliteit en met zorg afgewerkt.

raamdecoratIeDe op maat gemaakte gordijnen zijn er in diverse stijlen en ontwerpen, voor ieders budget. Ook voor uw overgordijnen zijn allerhande confectietypes mogelijk: Vlaams hoofd, enkele plooi, enz... De meest gebruikte haken zijn het microflex type, het grote voordeel is dat ze een bijregeling van de hoogte mogelijk maken. Ze zijn bijzonder handig als de hoogte van het plafond en/of vloer niet 100% evenwijdig zijn. Ons oog valt ook op de confectie met ingeslagen ringen, een zeer trendy oplossing, in verschillende maten en kleuren verkrijgbaar.

Libeco Home Outlet Store maakt Japanse stores en vouwgordijnen volledig op maat. U kunt steeds rekenen op gratis en vrijblijvend advies over de verschillende kleu-ren, stoffen en trends.

L ibeco Home outLet StorePassie voor linnen

LIbeco Home outLet storeNijverheidsstraat 11, MeulebekeLigt op de hoek van de Randweg en de Nijverheidsstraat

www.LIbecoHomestores.comOpen: maandag tot zaterdag doorlopend van 10 tot 18u.

TafellinnenTafelkleden, servietten, lopers, placemats

ZithoekKussens, plaids, zetelbekleding, interieurstoffen

SlaapkamerHoeslakens, donsovertrekken,hoofdkussens, sierkussens,pyjama’s, stoffen tot 2,73 meter:ook voor de buitengewonebedmaten

BadkamerPrachtig badlinnen met eco label

KeukenAlle keukenlinnen en schorten

GordijnstoffenKlassieke gordijnen, Americanstores, Japanse stores en rolgordijnen voor u op maat gemaakt

GepersonaliseerdLibeco Home Outlet Store kan alle linnen voorzien van persoonlijk borduurwerk

De op maat gemaakte gordijnenzijn er in diverse stijlen en

ontwerpen, voor ieders budget.

Publi_Juli_Roese_Libeco_L.indd 1 15/06/12 13:47

Page 25: 2012_07

ZOVEEL MENSEN. ZOVEEL KEUKENS

ROESELAREBRUGSESTEENWEG 355/2T. 051 25 33 80WWW.EUROKITCHEN.BE

MALDEGEMKONING LEOPOLDLAAN 20ET. 050 71 72 40

ZOVEEL MENSEN. ZOVEEL KEUKENS

EURO KITCHEN ROESELAREBRUGSESTEENWEG 355/2 | 8800 ROESELARE | T. 051 25 33 80WWW.EUROKITCHEN.BE

OPEN OP

ZONDAG

UITDAGENDE SOLDEN BIJ EURO KITCHEN!Hou je van vurig, kleurrijk en gedurfd? Je vindt het allemaal bij Euro Kitchen. Ook tijdens de solden!

Euro Kitchen heeft het meest complete aanbod keukens in België, mét het grootste gamma kleuren.Euro Kitchen kleurt je nieuwe keuken met karakter. Uitgesproken. Onverbloemd.Felle kleuren zorgen voor contrast en accentueren het design.Bij Euro Kitchen kies je zelf de RAL-kleur van deuren en kasten in diverse uitvoeringen en structuren.Meer weten? Scan de QR-code of surf naar www.eurokitchen.be/kleur.

www.facebook.com/eurokitchen

ZAT.21 JULISPECIAALOPEN!

VANAF ZATERDAG 30 JUNIVANAF ZATERDAG 30 JUNI

Page 26: 2012_07

Woonplaza_0712_W.indd 1 14/06/12 15:33

Page 27: 2012_07

bm meubelenmeubelen voor binnen en buiten decoratie

BELLEGEMSESTRAAT 2778510 KORTRIJK-BELLEGEM

Afrit 2 - Kortrijk Zuid/Expo - richting Bellegem - N50

Tel 056 21 01 37 • Fax 056 25 97 86 [email protected]

➡ ALLE ZONDAGEN OPEN!OPEN OP ZATERDAG 21 JULI

Open van 10-12u & van 14-19uGesloten op maandag

Soldenbij

Kortingen op showroommodellen & nieuwe collecties

Outdoor

Indoor

15% 30% 50% 60%20% 40%

Slaapactiesvanaf €990,-• hoofdbord• b� spring 1m60• matras 1m60

Opruimingtienerkamers

tot -50%

Loungeset Outdoorvanaf € 1790,-

> Rel� en vanaf €690,-

Salon in stof vanaf

€ 1390,-

Tafel en 6 stoelen€ 990,-

> Rel� en vanaf €690,->

BM-Meubelen_0712_D.indd 1 18/06/12 12:16

Page 28: 2012_07

Reizen

28 | KARAAT - juli 2012

Reizen

“Momenteel is Roermond een echte toeristi-sche stad, die vooral bekend staat om het grote en bijzondere winkelaanbod en de natuurrijke recreatiegebieden rond de Maasplassen, die vooral bij watersporters erg geliefd zijn”, al-dus Joep Steinhage van de afdeling marketing en promotie van de VVV Midden-Limburg. De Maasplassen is het grootste aaneengesloten watersportgebied in Nederland. Hier liggen tientallen grote en kleine plassen op een op-pervlakte van 3000 hectare aaneengeschakeld met de rivier de Maas.

Designer Outlet CenterVoor liefhebbers van shoppen is de stad een echt paradijsje. Er zijn verschillende winkel-centra, die voor een deel in historische panden zijn ondergebracht. “Roermond werd in 2009 en 2011 uitgeroepen tot beste middelgrote win-

kelstad van Nederland”, aldus Joep Steinhage. Modeliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Designer Outlet Center. Het is een ‘merken-dorp’ op het gebied van internationale mode en lifestyle. Je vindt er ruim 120 winkels met meer dan 170 internationale designmerken zoals Ar-mani, Escada, Hugo Boss, Diesel en Strellson. Bezoekers kunnen genieten van kortingen van 30 tot 70% op de normale winkelprijzen. Het Designer Outlet Center maakt deel uit van de groep McArthur Glen, die negentien van deze winkelcentra in Europa heeft. Het center in Roermond ontvangt meer dan drie miljoen be-zoekers per jaar en behoort daarmee tot een van de grootste attracties van Nederland. Het is het hele jaar door (ook op zondag) geopend. Winkelen doe je ook in de oude, historische bin-nenstad waar meer dan 400 winkels gevestigd zijn, die ook elke zondag geopend zijn.

De stad Roermond mag met recht een pareltje in Nederlands Limburg genoemd worden. De stad ligt

in het midden van de provincie waar de twee rivieren de Maas en de Roer samenkomen.

Roermond heeft een rijk verleden: het was in de late middeleeuwen een Hanzestad en speelde

in verschillende oorlogen een belangrijke rol.

Shoppen, natuur en cultuurRoeRmond

tekst Melle van der velde

Culinair valt er heel wat te beleven, ervaren we als we in de binnenstad op verkenning gaan. We stapten binnen bij ‘t Keesheukske (het kaas-hoekje) op de hoek van het Kloosterwandplein. Binnen snuif je de geuren van tientallen ka-zen uit binnen- en buitenland op. “We hebben verder delicatessen uit verschillende landen”, zegt de bediende, terwijl ze voor ons een portie versgebrande noten inpakt. Dé lekkernij is hier het Roermonds Boomstammetje: een chocolade met een heerlijke truffelvulling. Onze tip: koop twee doosjes, want voor je thuis bent, heb je het eerste doosje al leeg gegeten. Je kunt in Roermond ook een culinaire wandeling maken onder leiding van een gids. Lekker bewegen en genieten! En tijdens het aspergeseizoen kun je uiteraard heerlijk smullen van het Limburgse ‘witte goud’.

Het voornaamste monument van de stad is de romaanse Munsterkerk

Een terrasje meenemen in Roermond is altijd zalig!

Juli Roeselare_Reis_L.indd 1 15/06/12 14:46

Page 29: 2012_07

KARAAT - JULI 2012 | 29

BEZIENSWAARDIGHEDENDe stad telt verschillende bezienswaardighe-den, zoals het historische stadhuis. In het to-rentje is een beiaard gehuisvest waar bovenop draaiende beelden voorbijkomen. “De moeite waard is de Sint-Christoffelkathedraal, die da-teert van 1410. Stap zeker ook even binnen in de in romaanse bouwstijl opgetrokken Munster-kerk uit de dertiende eeuw”, vertelt onze gids Elise. De omgeving van Roermond is volgens haar ook een bezoek waard. “Een trekpleister is kasteel Horn in het gelijknamige plaatsje. Het werd gebouwd in de dertiende eeuw en heeft vier fraaie hoektorens. Bezoek ook het witte stadje Thorn op de westelijke Maasoever.

Het staat bekend als het ‘witte stadje’ vanwege haar witte huisjes in het centrum.”Het uitgaansleven van Roermond concentreert zich voornamelijk rond het Stationsplein en de Roerkade, waar gezellige cafeetjes en ter-rassen het straatbeeld bepalen. Vooral in de zomermaanden strekken de terrassen zich als een lange toog langsheen de Maas.

Roermond heeft ook twee theaters, waar we-kelijks voorstellingen worden gegeven. Vooral TheaterHotel De Oranjerie is gekend: een mul-tifunctioneel gebouw met verschillende zalen en een hoteltoren met 102 kamers. Opvallend

is het hotel Het Arresthuis. Het is gevestigd in een historisch gebouw in het centrum van Roermond en deed van 1863 tot 2007 dienst als gevangenis. “Ooit een plek waar niemand vrijwillig kwam. Wij hebben er een luxehotel met zesendertig luxekamers en zeven suites van gemaakt waar je anno 2011 tijdens een vrijwillig verblijf in de watten wordt gelegd”, al-dus de directie. “De 105 voormalige cellen zijn omgebouwd tot luxekamers (cachotten) en de directievertrekken tot suites. Op de voormalige ‘luchtplaats’ kan men in de zomer genieten van een drankje en een hapje, want die is omge-bouwd tot een bijzonder terras.”

WIN EEN VERWENARRANGEMENT IN EEN VOORMALIGE GEVANGENISDeelnemen? Surf naar www.karaat.be of stuur een briefkaart naar Wedstrijd Karaat, Vlasstraat 17, 8710 Wielsbeke

» Hotel Het ArresthuisPollartstraat 76041 GC Roermond (Nederland)[email protected]

» Wedstrijdvraag

Hoeveel cellen had de voormalige gevangenis Het Arresthuis?

105 115 125

123

Hotel Het Arresthuis in Roermond heeft voor de winnaars van onze prijsvraag een fantastisch arrangement samengesteld. De winnaars van onze prijsvraag kunnen genieten van een heerlijk verwenarrangement in deze voormalige gevangenis, die is omgebouwd tot een luxehotel.Het arrangement ziet er als volgt uit: ontvangst met koffi e en gebak, twee overnachtingen in een deluxe ‘cachot’, twee keer rijkelijk ontbijtbuffet, één keer viergangendiner op dag van aankomst, één keer driegangendiner op de tweede dag, route voor stadswandeling, fl es Prosecco op de kamer, rozenblaadjes op bed, bos bloemen op de kamer. Totale waarde van dit arrangement bedraagt 500 euro voor twee personen.

Een terrasje meenemen in Roermond is altijd zalig!

Heerlijk winkelen in het historische Roermond, waar meer dan 400 winkels zijn gevestigd

Achter de muziekiosk zie je de Munsterkerk uit de 13de eeuw

Roermond ligt aan de samenvloeiing van de Roer en de Maas. De Maasplassen bieden veel gelegenheid tot waterrecreatie.

Juli Roeselare_Reis_L.indd 2 15/06/12 14:43

Page 30: 2012_07

Dagtrips

30 | KARAAT - juli 2012

Nu de zomer nadert, kunnen wij allemaal best enkele ideeën gebruiken voor creatieve

daguitstappen, al dan niet met de kids. Karaat stelt je Parc Astérix,

het Portaal van Vlaanderen en het Serpentarium voor. TeksT Brecht thiers

FoTo’s Porta al van vl a anderen en Marc Masschele in

Dagtrips

Parc astérix (Plailly, nabij Parijs)

Parc Astérix is een Frans attractiepark in Plailly, ongeveer 35 km ten noorden van Parijs. Het is – zoals de naam al doet ver-moeden – gebaseerd op de stripverhalen van Asterix en Obelix van Albert Uderzo en René Goscinny. Al 23 jaar lang dompelt het park jong en oud onder in de wereld van dappere helden en stoere krijgers. Parc Astérix is opgedeeld in verschillende the-mazones, gelinkt aan een bepaald tijdperk en volk.

In het Romeinse kamp beleef je bijvoorbeeld een bewogen afdaling aan boord van giganti-sche boeien. Je beweegt je voort op het ritme van stroomversnellingen, draaikolken, geisers en watervallen. Andere familieattracties pak-ken het dan weer iets rustiger aan. In het dorp van de Galliërs is er voor elk wat wils: een

snelle afdaling in een Gallische bobslee, wa-terpret of glijbanen voor de allerkleinsten … Het is duidelijk dat Parc Astérix het hele ge-zin een onvergetelijke dag wil bezorgen. Naast het Oude Griekenland, een reis door de tijd en de wereld van de Vikings biedt het park dit jaar een gloednieuwe themazone rond Egyp-te. Geen toeval, als je weet dat ‘Asterix en Cleopatra’ te boek staat als een van de meest gelezen strips uit de reeks. Het park is met het land van de farao’s meteen maar liefst 2,5 hectare uitgebreid. De nieuwe zone biedt voor de bengels een splinternieuwe achtbaan, maar de absolute blikvanger is de omgekeerde acht-baan Oziris, waarbij je met de voeten in het ijle op veertig meter hoogte en tegen 90 km/uur de ultieme kick beleeft. Het parcours is speciaal voor het park ontworpen en laat je maar liefst vijf maal ondersteboven draaien.

Praktisch: Parc Astérix ligt naast de auto-snelweg A1 tussen Rijsel en Parijs en heeft een eigen rechtstreekse afrit op die snelweg. Park Asterix 8, BP 60128 Plailly, Frankrijk, +33 (0)3 44 62 34 04, www.parcasterix.fr.

KARAAT.BE GEEFT 40 VRIJKAARTEN WEG.

Deze uitzonderlijke vlucht langsheen Egypti-sche fresco’s en sarcofagen neemt maar liefst 2 minuten en dertig seconden in beslag! Met tal van rollercoasters, waterattracties, thrillrides, familie- en kinderattracties en shows staat Parc Astérix garant voor ontspanning, humor en sensatie voor jong en oud. Het aanpalende Hôtel des Trois Hiboux maakt het mogelijk om het park meerdere dagen te ontdekken.

Het park is met het land van de farao’s maar liefst 2,5 hectare uitgebreid.

Juni_Roeselare_Dagtrips_Def_L.indd 1 15/06/12 13:50

Page 31: 2012_07

op eindereeksartikelen zolang de voorraad strekt.

tot

50%SLEEPY SOLDENDa’S SLaaPgEriEf aaN NachttariEf

Fitness Flex Plus Vlak90 × 200 cm € 236 - € 47 = € 189 180 × 200 cm € 512 - € 102 = € 410

Fitness Flex Plus Handverstelbaar90 × 200 cm € 322 - € 64 = € 258 180 × 200 cm € 684 - € 137 = € 547

Fitness Flex Plus Elektrisch Verstelbaar90 × 200 cm € 660 - € 132 = € 528 180 × 200 cm € 1.360 - € 272 = € 1.088

ERGOSLEEP® Boxspring Limited Edition BS4 in lijn met uw SLAAP-DNA®, met revolutionair verstelsysteem zodat uw boxspring mee evolueert met uw lichaamsprofiel. € 4.808 - € 913 = € 3.895 BS1 zelfde ondersteuningsprincipes als de BS4, maar niet individueel instelbaar € 3.528 - € 678 = € 2.850

* 160 × 200 cm, original vlakke uitvoering, met hoofdbord Madison (rechte hoeken, 12 cm dik), met matras duo Ergo pocket 550 met Alpura® hoes (huisstofmijtvrij en vochtregulerend), in stofklasse B moon of kunstleder, incl. blokpoten 15cm.

Ook andere afmetingen verkrijgbaar en elektrisch verstelbare variant.

Fredo Boxspring € 1.799 - € 200 = € 1.599 Boxspring in kunstleder. Vlakke uitvoering 180 x 200cm. Met Fitness Primo Pocket matras, 1-delig. Incl. hoofdbord en poten.

Bedden Donsdekens

Lattenbodems

Cassettedonsdeken 90% ganzendons

140 x 200 cm € 250 – € 75 = € 175 160 x 220 cm € 290 – € 85 = € 205 240 x 220 cm € 445 – € 130 = € 315 260 x 220 cm € 505 – € 150 = € 355

Luxueus Donsdeken 100% Pomerische ganzendons

140 x 200 cm € 490 - € 100 = € 390 160 x 220 cm € 545 - € 110 = € 435 240 x 220 cm € 870 - € 175 = € 695 260 x 220 cm € 999 - € 200 = € 799

Dekbedovertrekken, lakens & hoeslakensOok extra grote maten

W I J N E M E N U W O U D E M AT R A S G R AT I S M E EG R AT I S L E V E R I N G < 5 0 K Mwww.sleepy.beSoldenaanbiedingen geldig van 1 t.e.m. 31 juli 2012, zolang de voorraad strekt.

Sleepy ROESELARE Meensesteenweg 347 051 20 14 27

-50%tot

MatrassenFitness Primo Pocket

Pocketveren met polyether, 7 comfortzones.

90 × 200 cm € 350 - € 70 = € 280 140 × 200 cm € 525 - € 105 = € 420 160 × 200 cm € 585 - € 117 = € 468 180 × 200 cm € 635 - € 127 = € 508

Fitness Secundo Pocket

Pocketveren met perfolatex, 7 comfortzones.

90 × 200 cm € 440 - € 88 = € 352 140 × 200 cm € 640 - € 128 = € 512 160 × 200 cm € 715 - € 143 = € 572 180 × 200 cm € 775 - € 155 = € 620

Fitness Secundo Latex Latex, 3 comfortzones.

90 × 200 cm € 385 - € 77 = € 308 140 × 200 cm € 590 - € 118 = € 472 160 × 200 cm € 655 - € 131 = € 524 180 × 200 cm € 720 - € 144 = € 576Antiallergische afneembare matrashoes. Ook andere maten verkrijgbaar.

Luxor Multipocketveren met koudschuim, 7 comfortzones.

Matras afgewerkt met vaste tijk.

80/90/100 × 200/210/220 cm € 745 - € 150 = € 595 120/140/160/180 × 200/210/220 cm € 1.490 - € 300 = € 1.190

60

Hoofdkussens

60

Powerball hoofdkussen € 29Veerkrachtige synthetische slaapbolletjes. Afneembare hoes, 100% katoen.

Neksteunkussen Visco Primo € 85 - € 36 = € 49 Ergonomisch drukverlagend kussen in visco-elastich traagschuim. 2-zijdige beslaapbaar: winter- en zomerkant. Afneembare hoes, jersey. 40

60

uitzonderlijk openzondag 8 en 15 julivan 14u tot 17u30

SleepyROES_0712_Ch.indd 1 8/06/12 12:22

Page 32: 2012_07

32 | KARAAT - juli 2012

Het Portaal van vlaanderen in terneuzen

EEn intEractiEf havEnbEzoEkHet Portaal van Vlaanderen bevindt zich op een vijfenvijftigtal kilometer ten noordoosten van Brugge. Vanuit dit bezoekerscentrum kan je in de lente- en zomermaanden niet alleen een bezoek brengen aan de indruk-wekkende zeesluizen, maar ook een rondvaart doorheen de haven van Terneuzen ondernemen.

Terneuzen is een ijverige havenstad aan de kilometersbrede Schelderivier. Op weg naar de haven van Gent moe-ten de vaak enorme zeeschepen hier eerst langs het westelijke sluizencom-plex van Terneuzen passeren, wat voor de voorbijganger of bezoeker vaak in-drukwekkende (foto)beelden oplevert. In de nabijheid van deze zeesluis werd het informatiepunt Portaal van Vlaande-ren in het leven geroepen, waarbij verwe-zen wordt naar het feit dat Terneuzen als haven een toegangspoort tot Vlaanderen vormt. Binnen in dit bezoekerscentrum ontdekken we een boeiende interactieve tentoonstelling die ons heel wat tekst

en uitleg verschaft over de dagelijkse werking van de vlakbijgelegen haven. Het bezoekerscentrum is tevens het startpunt van de uitgebreide rondlei-ding ‘Rondje Portaal’, die gewoonlijk drie uren in beslag neemt. Hierbij bezoe-ken we niet alleen de kloeke zeesluis, maar ook het uitkijkpunt dat sterk op de controletoren van een kleine luchthaven lijkt. Een absoluut hoogtepunt is een bezoek aan de achttien meter diepe bas-culekelder die het enorme tegengewicht van een ophaalbrug herbergt. Tenslotte beleven we ook nog een stevige boot-tocht doorheen de langgerekte haven van Terneuzen.

Praktisch: In juli en augustus vindt dit ‘Rondje Portaal’ plaats van woensdag t/m zondag, waarbij telkens om 13.30u gestart wordt.

Win 10 pakketjes met tel-kens 2 toegangskaarten voor een ‘Rondje Portaal’ (rondlei-ding plus vaartocht, 16 euro per volwassen persoon).

Ontdek de indrukwekkende sluizen.

Asta, outdoor stoelen - Design: de broers Edi en Paolo Ciani.

Gloster, l ive outside the box.Diksmuidsesteenweg 394 - 8800 Roeselare - 051/22.20.15 - www.vanraes.be

Asta_Vanraes-Gloster-182bx116h.indd 1 11/05/12 13:53

voor nog mEEr dagtrips: ziE www.karaat.bE

Juni_Roeselare_Dagtrips_Def_L.indd 2 18/06/12 09:21

Page 33: 2012_07

Magazijn // Peter Benoitstraat 12 // 8570 vichte // +32 9 360 64 11 // [email protected] // www.sferato.beNeem de oprit tussen motorcenter Schiettecatte en de groene poort. U rijdt deze oprit helemaal tot op het einde. Daar weet U ons te vinden!!

hedendaagse meubelen aan scherpe prijzen

➜ Magazijnverkoop, iedere zaterdag en zondag van 14 tot 18u

➜ Zware massieve tafels in gerecycleerde teak

➜ Ruime keuze stoelen uit voorraad leverbaar

➜ Teak tuinstoelen vanaf €59

➜ Inox stoelen vanaf €150

➜ Wicker zeteltjes (binnen en buiten) vanaf €99

Sferato_0712_Ch.indd 1 14/06/12 12:26

LICHT&CONCEPT woningverlichting ■ projectverlichting ■ winkelverlichting ■ eigen plaatsingsdienst

openingsuren ➔ di-wo-do-vr 10-12u & 14-18.30u | maandag gesloten | za 10-12u & 14-18u www.lichtenconcept.be

LICHT & CONCEPT | Oostendestaat 268 | 8820 Torhout | T 050 21 62 60 | F 050 21 52 28 | [email protected]

SUPER KORTINGEN OPTOONZAALMODELLEN{ }

LichtenConcept_0712_Ch.indd 1 15/06/12 14:38

033_Juli_Roeselare_Pubs_L.indd 1 15/06/12 14:58

Page 34: 2012_07

34 | KARAAT - JULI 2012

time/outSANDER DELABIE / AN SELSCHOTTER / KURT DEMAN / MIEKE WITDOUCK

PLEIDOOI TEGEN VOLMAAKTHEID

Harvard-fi losoof Michael J. Sandel ontleedt in dit boek stap voor stap het ongemak dat mensen voelen zodra bio-technologie niet meer dient ter gene-zing, maar ter verbetering. Daarbij stelt hij intrigerende vragen, zoals: waarom vinden we een designbaby creëren moreel verwerpelijk, maar een foetus screenen op ongeneeslijke ziektes niet? Biotechnologie die dient om de mens te verbeteren, moeten we niet willen. Kort gezegd: zodra we gaan geloven in onze eigen maakbaarheid, verliezen we het vermogen om solidair te zijn met min-derbedeelden en de veerkracht om met tegenslagen om te gaan.

Michael J. Sandel, Pleidooi tegen volmaaktheid, een ethiek voor gentechnologie, Uitgeverij Ten Have, 2012, 116 pagina's, 16,95 euro.

NARUTO SHIPPUDEN ULTIMATE NINJA STORM GENERATIONS

Fans van Naruto, en bij uitbreiding het betere gamewerk, mogen zich in de handen wrijven, want er is een nieuwe game van de bekende animereeks op komst. Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm Ge-nerations wordt algemeen beschouwd als de beste van de Naruto-saga tot dusver. Het spel onderging enkele veranderingen ten op-zichte van de vorige animegame. Zo implementeerden de makers van het spel een nieuw vechtsysteem, waardoor alles zich nog vlotter en indrukwekkender afspeelt dan ooit tevoren. Tevens is het moge-lijk om met meer dan 70 verschillende personages te spelen en een beroep te doen op een nooit gezien aantal ‘handlangers’.

Meer info: www.namcobandaigames.eu

KARAAT GEEFT 3 EXEMPLAREN WEG. SURF ALS DE BLIKSEM NAAR WWW.KARAAT.BE!

KARAAT SCHENKT 2 EXEMPLARENVAN DIT BOEK WEG.

MAIL NAAR [email protected]

FESTIVAL // 6 T/M 8 JULI // CACTUSFESTIVAL

Hear, see and feel the world! Cactusfestival profi leert zich als een muziekfestival met een antenne op de wijde muziekwereld. Het feeërieke Minnewaterpark vormt opnieuw het kruispunt van muzikale stijlen en culturen: een trefpunt van internationaal gereputeerde artiesten, muzikale nieuwlichters met toekomst én een muzikaal ruim-denkend publiek. Op de affi che prijken toonaangevende namen als Razorlight, Emiliana Torrini, Black Box Revela-tion, Zita Swoon Group, Absynthe Minded, Aloe Blacc, SX en vele anderen. Aanvang op vrijdag om 15u, op zaterdag en zondag om 11u. Dagtickets kosten 40 euro in voor-verkoop en 50 euro aan de kassa. Voor online tickets en weekendkaarten: www.cactusfestival.be.

KARAAT.BE SCHENKT 3 VRIJKAARTEN WEG.

LIEVE BLANCQUAERT TENTOONSTELLING T.E.M. 26 AUGUSTUS

Tot en met 26 augustus loopt in het André Demedtshuis (Sint-Bavostraat 19, Wielsbeke) een fototentoonstelling met het werk van Lieve Blancquaert. Sinds 1985 werkt Blancquaert als freelancefotografe voor verschillende tijdschriften en kranten. Ze begon bij De Morgen en werkt intussen voor de Volkskrant, Elsevier, De Standaard Magazine, Knack en Weekend Knack. Ze

heeft ook fotoboeken samen met journalisten in elkaar gezet. De tentoonstelling is meteen een primeur voor West-Vlaanderen. De expo verzamelt het beste werk van de fotografe.

Open elke dag van 14u tot 18u. Tijdens juli en augustus kan je ook nagenieten van een drankje op het zomerterras.

Juli_Roeselare_Time-Out.indd 1 15/06/12 14:55

Page 35: 2012_07

Top Interieur Izegem, Ambachtenstr. 6 (Rijksweg), [email protected] Interieur Massenhoven, Liersebaan 123b, [email protected]

www.topinterieur.be

Ma-Zat 10u tot 18u30, zon 13u30 tot 18u30. Gesloten op donderdag.

Solden.Vanaf 30 juni 2012.

Page 36: 2012_07

Designed around you

Tel. 058 31 12 43

VEURNE AUTOV E U R N E

Tel. 051 27 20 00

AUTOMOBILIAR O E S E L A R E

Tel. 051 42 75 00

VANDE WALLET I E L T

Tel. 051 56 72 91

AUTOMOBILIAZ A R R E N

Tel. 059 32 09 82

R E C O NO O S T E N D E

Tel. 050 40 60 60

DE GRANDEB R U G G E

U B E N T O N Z E M O TO R

WWW.AUTOMOBILIA.BE WWW.VOLVOTWEEDEHANDS.BE

Geef voorrang aan veiligheid. Milieu-informatie KB 19/03/2004: www.volvocars.be.

94 - 185 g CO2/km 3,6 - 7,9 l/100 km

U rijdt al met een ongemeen straffe Volvo V40 D2 – 115pk vanaf €22.990

U B E N T O N Z E M O T O R

WAAR SERVICEBELANGRIJK ISWAAR SERVICEBELANGRIJK IS

NEW VOLVO V40

SLECHTS94 g CO2/km

Karaat Automobilia juni 2012.indd 1 15/06/12 09:42