2012 - Batibouw Krant

9
Inside information Informatiekrant over kwaliteitsisolatie en de voordelen ervan voor onze toekomst Deze briefjes liggen meestal niet voor het rapen. Maar wel bij Recticel Insulation. Voor welke premies komt ú in aanmerking? pag. 8 Kwaliteit zit vanbinnen pag. 12 Recticel Insulation Inside ® Ontvang tot maximaal € 500 korting op uw isolatie. * pag. 14 * Alle actievoorwaarden vindt u op www.recticelinsulation.be

description

The use of Recticel Insulation and its advantages (Dutch only - for Belgium).If you want more information, please surf to http://www.recticel.com/index.php/products-activities/business-lines/insulation

Transcript of 2012 - Batibouw Krant

Page 1: 2012 - Batibouw Krant

InsideinformationInformatiekrant over kwaliteitsisolatie en de voordelen ervan voor onze toekomst

Dezebriefjes liggen meestal nietvoor het rapen.Maar wel bij Recticel Insulation.

Voor welkepremies komt ú in aanmerking?

pag. 8

Kwaliteitzit vanbinnen

pag. 12

RecticelInsulationInside

®

Ontvangtot maximaal€ 500 korting op uw isolatie.* pag. 14

* Alle actievoorwaarden vindt u op www.recticelinsulation.be

Page 2: 2012 - Batibouw Krant

Vraag nu uw Isolatiecertificaat + het Recticel® Insulation Insidekwaliteitslabel aan + ontvang tot maximaal € 500 korting!*

“De kwaliteit zit vanbinnen”Wie met Recticel® Insulation isoleert, mag daar best trots op zijn. Vandaar ons kwaliteitslabel Recticel® InsulationInside. We zijn zó zeker van de kwaliteit van onze isolatie-producten, dat u wordt beloond met het Isolatiecertificaat én een kwaliteitslabel indien u voor onze oplossingen kiest. Zo bereidt u uw woning niet alleen voor op de isolatie-vereisten van de toekomst maar verhoogt u ook de waarde van uw woning.

Meer weten? Kijk op pag. 12

Het Recticel® Insulation Inside kwaliteitslabel Het IsolatiecertificaatTot maximaal € 500 terugbetaald

Insideinformation

RecticelInsulationInside

RecticelInsulationInside

®

®

RecticelInsulationInside

®® + +

Uw Energieprestatiecertificaat of EPC vermeldt hoe energiezuinig uw woning is, terwijl het Isolatiecertificaat van Recticel Insulation vertelt hoeveel, waar en met welke topmaterialen u hebt geïsoleerd. Ook de lambda- en R-waarden worden vermeld. Een groot pluspunt als u uw woning wilt verhuren of verkopen.

Het Isolatiecertificaat verhoogt de waarde van uw woning.

Surf naar www.recticelinsulation.be of laat uw e-mailadres achter op onze stand op één van de volgende beurzen:Batibouw 2012 van 03/03 tot 11/03 Passive House 2012 van 06/09 tot 09/09 BIS 2012 van 06/10 tot 14/10Énergie et Habitat 2012 van 25/10 tot 28/10* Alle actievoorwaarden vindt u op www.recticelinsulation.be

“Uw huis isoleren, dátdoet u maar 1 keer, dus doet u dat beter zogoed mogelijk.”Daarom ontwikkelt RecticelInsulation duurzame isolatie-producten van uitzonderlijkekwaliteit, en dat voor elketoepassing binnen uw woning.

Meer weten? Kijk op pag. 10

Paret 2 A

rchitecten bvba

32

Page 3: 2012 - Batibouw Krant

Insideinformation

Isoleren doe je beteronmiddellijk perfect.

Harde isolatieplaten van de beste kwaliteit.

Uniek tand en groef kliksysteem.

Professionele bevestiging.

Feilloze afwerkingmet Rectitape® isolatietape.

Een vlakke plaat zorgtvoor een betere isolatiewaarde.

Een doorlopend isolatieschildzorgt voor eenwinddichte afsluiting.

Een goede plaatsing door een erkende Recticel® plaatser is zeer belangrijk.

De Rectitape® isolatietape zorgt voor een winddichte afsluiting.

Zelfs een perfecte isolatievoor een gebogen dak of muurligt binnen onze mogelijkheden.

Feilloze afwerkingbij houtskeletbouw.

Paret 2 A

rchitecten bvba

© B

UR

O II &

AR

CH

I+I

Architect: Anne-Sophie Defoeux 54

Page 4: 2012 - Batibouw Krant

Waarom zouú kiezen voorRecticel® Insulation?

U geniet van topkwaliteit

Dat kunnen wij, net zoals bij pakweg auto’s en voedingsmiddelen gemakkelijk aantonen door de tevredenheid en de positieve feedback van tienduizenden gebruikers van onze producten. Enkele van hun getuigenissen vindt u op pagina 15. Op pagina’s 12 en 13 geven we tekst en uitleg over alle kwaliteits-aspecten van onze producten.

U isoleert al snel beter dan op dit moment nodig is

Uitstekend zelfs! Onze isolatieplaten hebben een heel lage lambda-waarde (λ) tussen 0,023 en 0,028 W/mK. Deze waarde geeft aan hoe snel de isolatie de warmte geleidt. Hoe lager de lambda-waarde, hoe beter en hoe dunner u kunt isoleren.Door deze uiterst lage lambda-waarde isoleert u al snel beter dan op dit moment nodig is om in aanmerking te komen voor de vereiste premies (lees daarover meer op de pagina’s 8 en 9). Zo is uw woning meteen klaar voor de toekomst!

U kunt op beide oren slapenwant onze platen zijn volstrektbrandveilig…

Powerdeck®, Powerroof® en Powerwall® be-vatten TAUfoam® by Recticel. De structuur van dit hoogtechnologische materiaal is nog brandbestendiger dan PUR én PIR. Een hele geruststelling.

… en ook heel vochtbestendig

Ook van vocht hoeft u niet wakker te liggen. Dankzij hun unieke schuimstructuur nemen onze isolatieplaten helemaal geen vocht op. Bovendien is hun bekleding in de meeste gevallen waterafstotend.

U heeft meer ruimte om te leven

Dankzij Recticel® Insulation isoleert u met ultradunne isolatieplaten met een uiterst hoge isolatiewaarde. Dat kan alleen door ons enorm performant productiesysteem, dat ons toelaat om een maximaal rendement te

halen uit de PUR-isolatie. Zo verliest u geen onnodige ruimte en hebt u meer ruimte om te wonen.

Uw isolatieschil blijft intact

Dankzij hun hoge druksterkte zijn onze

isolatieplaten ideaal voor platte daken, ter-rassen, zonnepanelen en kunt u ze met een gerust hart onder vloerplaten voorzien. Bovendien zijn ze door hun hoge stijfheid heel vormvast. In tegenstelling tot sommige isolatieplaten verzakken of krimpen ze niet. Uw ‘isolatieschil’ blijft met andere woorden onaangeroerd.

U verdient uw investeringreeds na enkele jaren terug

Logisch, want met onze hoogwaardige isola-tie besnoeit u aanzienlijk in uw energiefactuur. Zo voelt u zich ook op financieel gebied een stuk comfortabeler. En houdt u de warmte binnen in de winter én buiten in de zomer.

U hoeft maar één keer te isoleren

Onze isolatie is een stuk duurzamer dan bijvoorbeeld uw tv of wagen. Door ons uniek productiesysteem is isolatie van RecticelInsulation heel duurzaam. Ze is letterlijk

gemaakt om een leven lang mee te gaan. Het isolatiepeil blijft bovendien constant het-zelfde. Zo bent u zeker dat u maar één keer moet isoleren én bespaart u jaar na jaar fors op uw energiefacturen.

U kan rekenen op een vakkundige plaatsing

Een gecertificeerd Recticel® Insulation plaatser zorgt voor de feilloze plaatsing van onze isolatieplaten. Deze vaklui kennen hun stiel als geen ander en zijn trots dat ze elke dag weer met onze producten aan de slag kunnen. Bovendien kregen ze een grondige opleiding en worden ze voortdurend onder-steund door onze ingenieurs. Een extra dienst die ook u ten goede komt!

U bent goed beschermd

We hebben tijdens de ontwikkeling van onze isolatieplaten werkelijk aan alles gedacht. Al onze producten hebben een unieke bekleding die volledig is aangepast aan de toepassing waarvoor ze worden gebruikt. Zo is onze isolatie voor hellende daken nog vochtbesten-diger dankzij de bekleding in écht aluminium. En door de bekleding van onze isolatie voor platte daken in gebitumineerd glasvlies kunt u uw roofing gemakkelijker aanbrengen.

En er is nog meer. Met de unieke Rectitape® isolatietape maakt u alles optimaal wind-dicht. Het tand en groef kliksysteem van onze isolatieplaten zorgt voor een doorlopend isolatieschild, een betere winddichtheid en een snellere plaatsing.En met de thermisch verbeterde spouw- ankers van Borgh® verankert u uw isolatie-platen op een thermisch perfecte manier.

Meer redenen waarom u voor de isolatiepro-ducten van Recticel® Insulation zou kiezen, vindt u op www.recticelinsulation.be.Hebt u toch nog vragen?Contacteer dan onze infolijn via056/43 88 25.

Voor de absolute topkwaliteit van onze producten! Al is dat gemakkelijkergezegd dan uitgelegd. Daarom zetten we alle voordelen van onze producteneven voor u op een rij. Een gecertificeerd Recticel® Insulation plaatser zorgt

voor een vakkundige plaatsing.

“Onze isolatie isletterlijk gemaaktom een leven lang mee te gaan.”

76

Page 5: 2012 - Batibouw Krant

Voor welke premies komt ú in aanmerking?

Vergis u niet. Zelfs met de fiscale besparingsmaatregelen van de nieuwe federale regering krijgt u nog altijd veel steun van de overheid wanneer u een nieuwe of bestaande woning isoleert. We lijsten de belangrijkste premies overzichtelijk voor u op.

Premies 2012 in Brusselbij renovatie

Dakisolatie: Powerroof® (voor hellende daken) Eurothane® Bi-3 en Eurothane® Bi-3A (voor platte daken) De minimale RD-waarde bedraagt 4 m²K/W. U komt alleen in aanmerking voor deze premie als u de werken door een aannemer laat uitvoeren. Geplaatst door aannemer: RD-waarde minstens 4 m²K/W € 15 /m² max. 50% van de factuur

Muurisolatie (bestaande gevels): Powerwall® (isolatievoor buitengevels), deel van het Isofinish® concept, Eurothane® G (binnenisolatie)U komt alleen in aanmerking voor deze premies als u de werken door eenaannemer laat uitvoeren.

Na-isolatie van een bestaande buitenmuur via de buitenzijde (Powerwall®): - RD-waarde minstens 2 m²K/W € 35 /m² max. 50% van de factuur

Na-isolatie van een bestaande buitenmuur via de binnenzijde (Eurothane® G):- RD-waarde minstens 2 m²K/W € 20 /m² max. 50% van de factuur

Vloerisolatie: Eurofloor®

De premie is van toepassing voor isolatie op volle grond en voor isolatie van kelderplafonds.U komt alleen in aanmerking voor deze premies als u de werken door een aannemer laat uitvoeren.

Geplaatst door aannemer: - RD-waarde minstens 2 m²K/W € 20 /m² max. 50% van de factuur

Meer weten over de bestaande isolatiepremies? Kijk op www.leefmilieubrussel.be voor de meest actuele info en alle voorwaarden.

Alle informatie op deze pagina’s is geldig bij druk van deze krant op 30/01/2012. Voor de meest actuele info,surf naar www.recticelinsulation.be.

In België is er nog altijd een fiscaal voordeel van 30% voor dakisolatie (bij plaatsing door een aannemer) bij renovatie van de woning. De RD-waarde moet minstens 2,5 m²K/W bedragen en het bedrag is begrensd tot € 2.930.Isoleer dus nu uw dak en bespaar geld en energie!

Premies 2012in Vlaanderen bij renovatie

Dakisolatie: Powerroof® (voor hellende daken),Eurothane® Bi-3 en Eurothane® Bi-3A (voor platte daken) De Vlaamse dakisolatiepremie en de dakisolatiepremie van de netbeheerders zijn vanaf 01/01/2012 versmolten tot één premie. De minimale RD-waarde (warmteweerstand) is vanaf 01/01/2012 verhoogd naar 3,5 m²K/W. Nog beter isoleren loont, want dan ontvangt u een hogere premie. Er wordt per 12 maand maximaal 120 m² gesubsidieerd per woning, ook indien de plaatsing door aannemer en doe-het-zelf worden gecombineerd.

Geplaatst door aannemer: - RD-waarde minstens 3,5 m²K/W € 6 /m² max. € 720 - RD-waarde minstens 4 m²K/W € 7 /m² max. € 840 - RD-waarde minstens 4,5 m²K/W € 8 /m² max. € 960

Indien u de isolatie zelf plaatst: - RD-waarde minstens 3,5 m²K/W € 3 /m² max. € 360- RD-waarde minstens 4 m²K/W € 3,5 /m² max. € 420- RD-waarde minstens 4,5 m²K/W € 4 /m² max. € 480

Muurisolatie (bestaande gevels):Powerwall® (isolatie voor buitengevels), deel van het Isofinish® concept.U komt alleen in aanmerking voor deze premie als u de werken door een aannemer laat uitvoeren.

Na-isolatie van een bestaande buitenmuur via de buitenzijde:- RD-waarde minstens 2 m²K/W € 15 /m² max. € 2000

Vloerisolatie: Eurofloor®

U komt alleen in aanmerking voor deze premie als u de werken door een aannemer laat uitvoeren. De premie is van toepassing voor isolatie op volle grond en voor isolatie van kelderplafonds.

- RD-waarde minstens 1,2 m²K/W € 6 /m² max. € 800

Meer weten over de bestaande isolatiepremies? Op www.energiesparen.be kunt u onder ‘subsidies’ per postcode uitzoeken of uw gemeente ook afzonderlijke isolatiepremies uitreikt. Daar vindt u ook de meest actuele info en alle voorwaarden.Daarnaast kan u terecht op www.premiezoeker.be voor een uiterst handig overzicht.Of bel gratis het nummer 1700 van de Vlaamse overheid.

Premies 2012 in Walloniëbij renovatie

Dakisolatie: Powerroof® (voor hellende daken) Eurothane® Bi-3 en Eurothane® Bi-3A (voor platte daken) De minimale RD-waarde is ook hier 3,5 m²K/W. Nóg beter isoleren loont want dan ontvangt u een hogere premie. Per gezinswoning is er een premie voor maximaal 100 m². Voor andere gebouwen is er een premie voor maximaal 200 m². Geplaatst door aannemer: - RD-waarde minstens 3,5 m²K/W € 10 /m² max. € 1000 (gezinswoning) - RD-waarde minstens 4 m²K/W € 13 /m² max. € 1300 (gezinswoning)

Indien u de isolatie zelf plaatst: - RD-waarde minstens 3,5 m²K/W € 5 /m² max. € 500 (gezinswoning) - RD-waarde minstens 4 m²K/W € 8 /m² max. € 800 (gezinswoning)

Muurisolatie (bestaande gevels): Powerwall® (isolatie voor buitengevels), deel van het Isofinish® concept, Eurothane® G (binnenisolatie)U komt alleen in aanmerking voor deze premies als u de werken door een aannemer laat uitvoeren. Per gezinswoning is er een premie voor maximaal 120 m². Voor andere gebouwen is er een premie voor maximaal 240 m².

Na-isolatie van een bestaande buitenmuur via de buitenzijde (Powerwall®): - RD-waarde minstens 2 m²K/W € 30 /m² max. € 3600 (gezinswoning)- RD-waarde minstens 3,5 m²K/W € 50 /m² max. € 6000 (gezinswoning)

Na-isolatie van een bestaande buitenmuur via de binnenzijde (Eurothane® G):- RD-waarde minstens 1,5 m²K/W € 20 /m² max. € 2400 (gezinswoning)

Opgelet: in Wallonië is voor muurisolatie en vloerisolatie een energieaudit noodzakelijk om een premie te kunnen ontvangen.

Vloerisolatie: Eurofloor®

De premie is van toepassing voor isolatie op volle grond en voor isolatie van kelderplafonds. Per gezinswoning is er een premie voor maximaal 80 m². Voor andere gebouwen is er een premie voor maximaal 160 m².

Vloerisolatie op de vloer, geplaatst door aannemer: - RD-waarde minstens 2 m²K/W € 27 /m² max. € 2160 (gezinswoning)

Vloerisolatie onder de vloer (kelderplafonds), geplaatst door aannemer: - RD-waarde minstens 2 m²K/W € 10 /m² max. € 800 (gezinswoning) - RD-waarde minstens 3,5 m²K/W € 20 /m² max. € 1600 (gezinswoning)

Vloerisolatie onder de vloer (kelderplafonds), indien u de isolatie zelf plaatst: - RD-waarde minstens 2 m²K/W € 5 /m² max. € 400 (gezinswoning) - RD-waarde minstens 3,5 m²K/W € 15 /m² max. € 1200 (gezinswoning)

Opgelet: in Wallonië is voor muurisolatie en vloerisolatie een energieaudit noodzakelijk om een premie te kunnen ontvangen.

Meer weten over de bestaande isolatiepremies? Kijk opwww.energie.wallonie.be voor de meest actuele info en alle voorwaarden.

U-waarden? Rd-waarde? E-peil of K-peil? Voor een uitleg over deze en vele andere isolatiebegrippen: www.recticelinsulation.be/faq

Op www.recticelinsulation.be/diensten vindt u meer info over technisch advies van Recticel Insulation en kunt u bovendien zélf online de U-waarde berekenen per type oppervlak.

Welke aanbevolen minimumdikte heeft u per productnodig om in aanmerking te komen voor een premie bij renovatie?Lees snel verder op pagina’s 10 en 11. >

NieuwbouwpremiesVoor nieuwbouwwoningen en bij het indienen van een bouwvergunning moet uvoldoen aan de huidige eisen voor EPB (Energieprestatie en Binnenklimaat).Hier zijn de maximale U-waarden van belang.

Bij nieuwbouw kunt u een globale premie ontvangen voor het behalen van een laag E-peil of K-peil, of een zo laag mogelijke verwarmings-/koelbehoefte. Ook hier zijn de eisen en premies telkens verschillend per gewest.

Raadpleeg deze websites voor alle actuele informatie: www.energiesparen.be (Vlaanderen) www.energie.wallonie.be (Wallonië) www.leefmilieubrussel.be (Brussel)

98

Page 6: 2012 - Batibouw Krant

U zoekt een oplossing voor een

nieuwbouw

U zoekt een oplossing voor een

verbouwing

Een isolatieplaat voor elke uitdagingLaat u niets wijsmaken. Vloeren, muren en daken kunt u niet optimaal met één product isole-ren. Daarom biedt Recticel® Insulation voor elke toepassing een hoogkwalitatieve plaat met een aangepast schuim en bekleding. Het resultaat: een uitstekend geïsoleerde woning die bovendien levenslang aan al uw vereisten voldoet.

U kunt kiezen voor een EPB-woning

die voldoet aan de huidige minimale wettelijke vereisten.

U kunt ook verder gaan, en kiezen voor een lage energiewoning of een passiefhuis

Of u kunt kiezen voor het revolutionaire

massief passiefhuis

dat de ecologische en economische voordelen van eenpassiefhuis combineert met het comfort en de duurzaamheidvan een traditionele woning in baksteen en harde isolatieplatenin polyurethaan.

Deze oplossing hangt af van uw specifieke situatie. Ontdek hier uw eigen situatie en de passende oplossing van Recticel Insulation.

U zoekt een oplossing voor uw

dak of zolder

U wilt uw

buitenmurenduurzaam isoleren én fraai afwerken.

U w

ilt is

ole

ren?

Uw dak is nog oké, en u wilt het snel isoleren zonder hetdirect verder af te werken?

U wilt uw zolder als kamer inrichten, en

uw dak is nog oké maar nog niet geïsoleerd?

U wilt uw zolder als kamer inrichten, maar

uw dak is niet oké en nog niet geïsoleerd?

U wilt uw dak isoleren, en u zult uw zolder

niet als woonruimte gebruiken?

U zoekt een oplossing voor een

plat dak

U zoekt een oplossing voor een

hellend dak

Dit is de universele isolatie voor een plat dak met een bitumineuze of kunststofbedekking. De platen hebben een hoge isolatiewaarde en zijn betrekkelijk dun. Dit vermijdt in vele geval-len aanpassingen aan de dakrand. Eurothane® Bi-3 isolatie is ook heel licht, uw dak moet dus amper extra gewicht dragen. Deze isolatie-platen hebben bovendien een heel goede drukvastheid. Hierdoor zijn ze blijvend beloopbaar, en kunnen ze gebruikt worden als terras of groendak.

Cruciaal voor zowel een EPB-, lage energie- als massief passiefwoning is het isolatieschild. Dat moet volledig zijn en naadloos aansluiten, van de vloer tot het dak. Dat lukt probleemloos met Eurofloor® (vloeren), Eurowall® (muren) en Powerroof® (hellend dak) van Recticel Insulation.

Dan hoeft u alleen te isoleren met Eurowall®. U plaatst Eurowall®-platen uiterst makkelijk, want de isolatie is dun en licht. Bovendien verliest u amper ruimte. Het unieke tand en groef kliksysteem garandeert ook een doorlopend isolatieschild. Het is aan te raden om de Eurowall®-platen achteraf verder af te werken.

Nog een andere isolatie-uitdaging? Surf naar www.recticelinsulation.be voor meer oplossingen.

Isoleer en werk af in één handeling met EurothaneP G-platen. Deze PUR-isolatie-plaat heeft een gipskartonplaat aan de binnenzijde die schilder- en behangklaar is. Tussen het gipskarton en de isolatie zit bovendien al een dampscherm. Handig.

®

Bij een dakrenovatie komt u met een aanbevolen minimumdikte van 82 mm al in aanmerking voor een premie!Opgelet: in Brussel is dit 95 mm.

Bij een dakrenovatie komt u met een aanbe-volen minimumdikte van 100+10 mm al inaanmerking voor een premie!

Als u geen onderdak hebt, of als uw dak niet wa-terdicht is, dringt een volledige dakrenovatie zich op. Isoleer uw dak aan de buitenzijde met ons revolutionaire PowerroofP-concept voor hellende daken. Met dit vernuftige systeem plaatst u het onderdak en isoleert u in één handeling! Nu nog de dakbedekking (terug)plaatsen, en uw dak is perfect geïsoleerd.

®

Bij renovatie komt u met een aanbevolen minimumdikte van 90 mm al in aanmerking voor een premie!Opgelet: in Brussel is dit 100 mm.

Bij renovatie komt u met een aanbevolen minimumdikte van 100 mm al inaanmerking voor een premie!Opgelet: in Brussel is dit 110 mm. (bv. in 2 lagen)

Blijft er water op uw dak staan?

ISoLATIE EN AfSCHoTEurothane® Bi-3A is de Eurothane® Bi-3isolatie met een ingebouwde helling langs één zijde. Zo spaart u een hellingschape uit!

Het volstaat om uw zoldervloer te isoleren met Eurofloor®-vloerisolatie van Recticel Insulation. Deze isolatie kan uiterst snel en gemakkelijk geplaatst worden en biedt een uitstekende drukvastheid. Deze platen zijn bovendien heel dun voor elk isolatiepeil. Als u op de zolder-vloer wilt lopen, is het wel aangewezen om de isolatie te bedekken met bijvoorbeeld OSB-platen.

Bij renovatie komt u met een aanbevolen minimumdikte van 90 mm al in aanmerking voor een premie!Opgelet: in Brussel is dit 100 mm.

RecticelInsulationInside

®

:

Insideinformation

Bij renovatie komt u met een aanbevolen minimumdikte van 50 mm al inaanmerking voor een premie!

Wilt u tot 25% energie besparen en tegelijker-tijd uw woning een eigen gezicht geven? Kies dan voor Isofinish®, een compleet en innovatief concept voor buitengevelisolatie en -afwerking, ondersteund door zes sterke merken uit de bouw. Dankzij de ultradunne Powerwall®- isolatieplaten van Recticel Insulation en de regelbare gevelschroeven zorgt Isofinish® voor een kwalitatief, doorlopend isolatieschild dat geschikt is voor nieuwbouw én renovatie. En omdat het oog ook wat wil, kunt u kiezen uit tal van mooie gevelafwerkingen, zoals gevel-stroken, gevelpanelen, leien, kleidakpannen of zink.

Meer weten? Surf naar www.isofinish.be!

1110

Page 7: 2012 - Batibouw Krant

Het verschil tussen goed, beter en best?

60 jaar ervaring in polyurethaanRecticel Insulation maakt deel uit van Recticel, de Europe-se marktleider en al sinds de jaren ‘50 een wereldspelerin de ontwikkeling en productie van polyurethaan (PU). Dit fantastische schuim wordt voor heel wat toepassingengebruikt.

Het zachtschuim wordt o.a. gebruikt voor zitcomfort (zetels), slaapcomfort (met bekende merken als Beka®, Lattoflex® en Swissflex®) en interieurbekleding voor auto’s (dashboards, zetels). Het hardschuim heeft dichte cellen en is daarom stevig en vormvast. Het is dit hardschuim dat we ook in onze hoogkwalitatieve isolatieplaten gebruiken.

Recticel Insulation blijft investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten voor een optimale isolatie van gebou-wen. Recticel heeft bovendien een eigen wetenschappelijk centrum in Wetteren, het International Development Center (IDC), waar meer dan 100 mensen continu werken aanonderzoek en ontwikkeling.

Geen twijfel mogelijk: niemand heeft een grotere knowhow van en passie voor polyurethaan dan Recticel.

Testen, testen en nog eens testenRecticel Insulation laat werkelijk niets aan het toeval over. Wij onderwerpen onze producten continu aan een waaier van testen. Op die manier wordt onder meer de thermische performantie getest en bovendien strenger beoordeeld dan de normen voorschrijven.

Naast alle opgelegde kwaliteitstesten, zoals druktesten en testen in verband met de isolatiewaarde (λ), voert Recticel Insulation regelmatig heel wat extra testen uit zonder ver-plichting vanuit de norm:

Roltest: test rond de stevigheid en belasting van het materiaalTapetest: test de sterkte van de bekledingGasbrandertest: test met gebruik van open vlamBitumentest: test met warme bitumenDelaminatietest: test de hechting van de lagen in de bekledingOnderdompelingtest: test met onderdompeling in waterInfraroodtest: test na bloodstelling aan infraroodlicht van 80°C

Aanhoudende kwaliteitna 15, 50, 75, zelfs na 100 jaarDe isolatiewaarde (lambda-waarde) van onze producten blijft ook na vele jaren stabiel. Hoe lager deze lambda-waarde, hoe beter de pla-ten isoleren. Zoals u op onderstaande grafiek kunt zien, stabiliseert die waarde zich in de tijd. De waarde die Recticel Insulation ver-meldt, houdt rekening met die veroudering en wordt gegarandeerd door ATG(H) en Keymark.

Onze testen zijn belangrijk voor dekwaliteit van onze producten. Bekijk nu een voorbeeld van een corrosietest via deze QR-code. Of surf naar:www.recticelinsulation.be/kwaliteit

Keymark,hét bewijsvoor kwaliteit

All Recticel ®insulationsare 100%Keymarkcertified.

Recticel Insulation is in het bezit van diverse Keymark certificaten.Keymark is een Europees kwaliteitslabel dat aan producten wordt toegekend door erkende, onafhankelijke experts. Dit certificaat biedt u nog meer toegevoegde waarde dan het CE-merkteken, dat geen kwaliteitslabel is. Het bewijs dat we ons gamma jaarlijks – en geheel vrijwillig – aan uiterst strenge externe controles onderwerpen. Zo worden we continu doorgelicht en moeten we aantonen dat we bij al onze producten steeds de hoogst mogelijke kwaliteit afleveren. Iets wat we voor u maaral te graag doen! Meer nog: in België hebben wij dit ook gekoppeld aan de uiterst strenge ATG/H productgoedkeuring en de ATG sys-teemgoedkeuring. Een hele geruststelling voor u!

feilloze bekledingRecticel Insulation stemt haar bekledingen af in functie van de verschillende toepassingsdomeinen. Er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van sterkere bekledingen, met onder andere een betere corrosieweerstand. Een ‘zwaardere’ bekleding heeft een positieve invloed op de stabiliteit van de plaat.

Hier ziet u duidelijk het verschil tussen de kwa-litatieve bekleding van de Recticel® platen en de bekleding van andere isolatie.

En dat zeggen we niet enkel om te pochen. Het is gewoon zo. Recticel Insulation beschikt over verschillende productie-technologieën om de isolatieplaten te maken. Hierbij maken wij geen compromissen tussen stabiliteit, isolatiewaarde (λ) en brandgedrag. Recticel Insulation kiest altijd de technologie uit die de beste isolatieplaat geeft voor de gevraagde toepassing.

ons schuim is het beste!

Hier ziet u duidelijk het kwalitatieve schuim van Recticel® Insulation ui-terst rechts. Een egale celstructuur zorgt voor een hoogkwalitatieve isolatieplaat.

0,0220

0,0205

0,0215

0,0210

15 jaar0 jaar 30 jaar 50 jaar 100 jaar

Stagnatie van de lambda-waarde van Recticel® isolatie

Lam

bda-

waa

rde

(W/m

K)

Alleen over het laatste kunnen we bij Recticel Insulation meespreken! We doen er elke dag namelijk alles aan om in onze isolatieproduc-ten het absolute maximum op het gebied van kwaliteit te bereiken. Lambdawaarde (λ) na versnelde veroudering voor isolatie met λD = 0,023 W/mK

1312

Page 8: 2012 - Batibouw Krant

Word fan van Recticel Insulation op Facebook:www.facebook.com/recticelinsulation

Volg ons ook via twitter.com/Recticelinsul entweet met ons mee via #rins

CoLofoN

Inside Information is een uitgave van Recticel Insulation. Gedrukt op 100% gerecycleerd papier en zonder water.

Contactgegevens: Recticel Insulation, Tramstraat 6, 8560 Wevelgem, T 056 43 89 43, F 056 43 89 49,

www.recticelinsulation.be, [email protected] / Verantwoordelijke uitgever: Valerie Deraedt.

Fotografie: tomlinster.be, Lieve De Becker (foto op pagina 12 links onderaan) en stockfotografie.

Concept & creatie: Focus Advertising / Druk: Eco Print Center.

Bedankt aan iedereen die aan deze krant heeft meegewerkt.

Alle informatie in deze krant is geldig bij druk en werd met de grootste zorg samengesteld.

Recticel Insulation is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten. 02/2012

Werken bij Recticel Insulation?

op de hoogteblijven? Recticel Insulation biedt mogelijkheden om te voldoen aan het Energie-

renovatieprogramma 2020 van de Vlaamse overheid. Het doel: ervoor zorgen dat er tegen 2020 geen energieverslindende woningen meer zijn in Vlaanderen. Ontdek er alles over op www.renovatie2020.be!

U bouwt of renoveert en isoleert met de kwalitatieve isolatieproducten van Recticel Insulation? Dan betalen we u tot maximaal € 500 terug!* Bovendien krijgt u er nog het Recticel® Insulation Inside kwaliteitslabel én Isolatiecertificaat bovenop. Redenen genoeg dus om te surfen naar www.recticelinsulation.be

* Actie onder voorwaarden: zie www.recticelinsulation.be

Ontvangtot maximaal€ 500 korting op uw isolatie.*

Wil u ook aan de slag bij Recticel Insulation? Surf dan snel naar www.recticel.com/index.php/careersom alle vacatures te bekijken.

Hoor het eens van een ander.

“We hebben net een heel moderne woning gebouwd met veel glas en enkel vloerverwarming. Om daar optimaal rendement uit te halen en in de winter alles warm te houden, hebben we meteen beslist om kwalitatief en duurzaam te isoleren. Onze architect liet er geen twijfel over bestaan dat de producten van Recticel Insulation daarvoor de beste keuze waren, zowel voor spouwmuren, dak als voor de vloeren. Bovendien bleek ik de eerste te zijn die een Isola-tiecertificaat aanvroeg en kreeg. Als ik ons huis later zou verkopen, zal dat meer dan waarschijnlijk een gunstige invloed hebben op de verkoopprijs.”

Jo Heps vroeg als eerste een Isolatiecertificaat aan.

Wie een dergelijk groot gebouw reno-veert, weet dat kwalitatieve isolatie van heel groot belang is. We kozen voor Powerroof® dakisolatie omwille van het Sarking principe. Daardoor konden we bovenop de dakconstructie een door-lopend isolatieschild bouwen zonder koudebruggen. Voor het plat dak, dat ook als dakterras zal worden gebruikt, kozen we voor Eurothane® Bi3, de standaard in isolatie voor platte daken. Onze eerste energiefacturen vielen alvast zeer goed mee, vooral als je re-kening houdt met de grootte van het gebouw. We gaan het Recticel® Insulation Inside kwaliteitslabel dan ook zeker uithangen, zowel aan de ingang van de feestzaal als aan die van het woongedeelte. Onze gasten mogen best weten dat dit een perfect geïsoleerde feestzaal is.”

Patrick Isebaertisoleerde perfectmet Recticel® Insulation.Van stationsgebouw tot feestzaal/woning

1514

Page 9: 2012 - Batibouw Krant

U vindt alle info indeze brochures:

Download alle Recticel® Insulation brochures op www.recticelinsulation.be (klik op ‘Kenniscenter’).

Powerwall® buitengevelisolatie

Eurowall® spouwisolatie

Het passiefhuis

Eurofloor® vloerisolatie

Woningbouwbrochure: Isoleer en bespaar tot 75% op uw energiefactuur

Keymark kwaliteitslabel

Powerroof® isolatie voor hellende daken

Dé isolatiegids voor dak & zolder

Eurothane® Bi-3A isolatie voor platte daken

Powerdeck®

isolatie voor platte daken

All Recticelw

insulationsare 100%Keymarkcertified.

Iso

leer

bin

neni

n

Isoleer en bespaar tot 75% op

uw energiefactuur.

metnieuweePB-regelgeving 2012

Iso

leer

uw

hel

lend

dak

Iso

leer

uw

pla

t d

ak

Iso

leer

uw

mur

en

Iso

leer

uw

vlo

er

RecticelInsulationInside

®

16