2012-06-01 Flyer.thema.workshops2012Sonja van Leeuwen

2
Toinny heeft haar eigen bedrijf Zoo Animal Consultancy en is gedragstherapeut voor dierentuindieren en honden. Daarnaast is ze docent en al jarenlang werkzaam voor Dolfinarium Harderwijk. Begonnen als dolfijnen- zeeleeuwen- en orkatrainer, is ze nu opleidingscoördinator. Van 9.00 tot 17.00 Prijs: €169,- (ex. BTW) Incl. lunch/koffie/thee Schrijf nu in via: [email protected] Sonja (rechts) is bekend van haar Gedragsadviesbureau voor honden en katten. Ze heeft haar eigen opleiding tot Feline Gedragstherapeut opgezet aan de Martin Gaus Academie, is docent en honden- en katten gedragtherapeut. i.s.m. DierenPark Amersfoort Zoo Antwerpen Dolfinarium Harderwijk THEMAWORKSHOPS DIERENTUINEN GEORGANISEERD DOOR: Regelmatig worden door Toinny Lukken en Sonja van Leeuwen themaworkshops gegeven. Gestart in het Dolfinarium Harderwijk kwam al snel de vraag naar meer van dit soort dagen in verschillende dierentuinen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen hebben we twee dierentuinen bereid gevonden om ook daar workshops te geven, uiteraard met verschillende thema’s. Op deze manier bieden we samen met de dierentuinen aan gedragstherapeuten, dierverzorgers en/of mensen die geïnteresseerd zijn in dieren, de mogelijkheid zich verder te verdiepen in gedrag in de breedste zin van het woord. Het is altijd leuk te zien hoe andere dierverzor- gers met hun dieren omgaan, zeker in de bijzondere ambiance van een dierentuin, dat spreekt tot de ver- beelding! PROGRAMMA In de ochtend wordt er theorieles gegeven over verschil- lende onderwerpen. De middag gebruiken we om prak- tijk aan theorie te koppelen, daardoor krijgt u een snel- ler en beter inzicht in hoe verschillende dieren leren. Een rondleiding door het park mag niet ontbreken, daarnaast nemen we samen met een dierverzorger/trainer een kijkje achter de schermen. Een leuke en leerzame ma- nier over het krijgen van informatie over de dieren uit de desbetreffende dierentuin. HOLISTISCHE VISIE Tijdens de workshops zult u ervaren dat de verzorgers werken vanuit een holistische visie. Dit betekent dat er geloof is in de essentie dat alles onlosmakelijk met el- kaar verbonden is. Vaak valt op dat er tijdens een trai- ning voorbij wordt gegaan aan de onderliggende ge- dachte waarom iets niet lukt. De onderliggende samen- hang en interactie van diverse gedragsuitingen worden vaak over het hoofd gezien. Professionele diertrainers/ verzorgers kijken naar het hele dier, dus ook naar de mentale toestand waarin het dier zich bevind tijdens een training. Deze dag maakt u nog meer bewust van het feit dat het belangrijk is uzelf bij te blijven scholen omdat diertraining nooit “af” is. U kunt vrijwel zeker meteen aan de slag met de nieuw opgedane kennis. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om dierentuin- dieren van een heel andere kant te zien! Voor data zie: Gedragsadviesbureau.nl Zooanimalconsultancy.eu

description

 

Transcript of 2012-06-01 Flyer.thema.workshops2012Sonja van Leeuwen

Toinny heeft haar eigen bedrijf Zoo Animal Consultancy en is

g e d r a g s t h e r a p e u t v o o r dierentuindieren en honden.

Daarnaast is ze docent en al j a r en l a n g w er kz a a m v o o r

D o l f i n a r i u m H a r d e r w i j k . B e g o n n e n a l s d o l f i j n e n -

zeeleeuwen- en orkatrainer, is

ze nu opleidingscoördinator.

Van 9.00 tot 17.00

Prijs: €169,- (ex. BTW)

Incl. lunch/koffie/thee

Schrijf nu in via:

[email protected]

Sonja (rechts) is bekend van haar Gedragsadviesbureau voor

honden en katten. Ze heeft haar eigen opleiding tot Feline

Gedragstherapeut opgezet aan de Martin Gaus Academie, is

docent en honden- en katten

gedragtherapeut.

i.s.m. DierenPark Amersfoort

Zoo Antwerpen

Dolfinarium Harderwijk

THEMAWORKSHOPS DIERENTUINEN

GEORGANISEERD DOOR:

Regelmatig worden door Toinny Lukken en Sonja van Leeuwen themaworkshops gegeven. Gestart in het Dolfinarium Harderwijk kwam al snel de vraag naar meer van dit soort dagen in verschillende dierentuinen. Om aan deze vraag te kunnen voldoen hebben we twee dierentuinen bereid gevonden om ook daar workshops te geven, uiteraard met verschillende thema’s. Op deze manier bieden we samen met de dierentuinen aan gedragstherapeuten, dierverzorgers en/of mensen die geïnteresseerd zijn in dieren, de mogelijkheid zich verder te verdiepen in gedrag in de breedste zin van het woord. Het is altijd leuk te zien hoe andere dierverzor-gers met hun dieren omgaan, zeker in de bijzondere ambiance van een dierentuin, dat spreekt tot de ver-beelding!

PROGRAMMA

In de ochtend wordt er theorieles gegeven over verschil-lende onderwerpen. De middag gebruiken we om prak-tijk aan theorie te koppelen, daardoor krijgt u een snel-ler en beter inzicht in hoe verschillende dieren leren. Een rondleiding door het park mag niet ontbreken, daarnaast nemen we samen met een dierverzorger/trainer een kijkje achter de schermen. Een leuke en leerzame ma-nier over het krijgen van informatie over de dieren uit de desbetreffende dierentuin.

HOLISTISCHE VISIE Tijdens de workshops zult u ervaren dat de verzorgers werken vanuit een holistische visie. Dit betekent dat er geloof is in de essentie dat alles onlosmakelijk met el-kaar verbonden is. Vaak valt op dat er tijdens een trai-ning voorbij wordt gegaan aan de onderliggende ge-dachte waarom iets niet lukt. De onderliggende samen-hang en interactie van diverse gedragsuitingen worden vaak over het hoofd gezien. Professionele diertrainers/verzorgers kijken naar het hele dier, dus ook naar de mentale toestand waarin het dier zich bevind tijdens een training. Deze dag maakt u nog meer bewust van het feit dat het belangrijk is uzelf bij te blijven scholen omdat diertraining nooit “af” is. U kunt vrijwel zeker meteen aan de slag met de nieuw opgedane kennis. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om dierentuin-dieren van een heel andere kant te zien!

Voor data zie:

Gedragsadviesbureau.nl

Zooanimalconsultancy.eu

DOLFINARIUM HARDERWIJK

Leerprincipes in de praktijk Leerprincipes zijn gelijk voor ieder levend wezen. Tij-dens diverse opleidingen wordt hier uitgebreid aan-dacht aan besteed. Toch blijft het leerzamer als je de theorie meteen in de praktijk kunt brengen, daarom is deze workshop georganiseerd.

ANTWERPEN ZOO

Emoties en intelligentie bij dieren Jarenlang mochten we niet spreken van emoties en

intelligentie bij dieren, gelukkig ligt dat nu achter

ons. Maar hoe zit het nu met dieren, hun emotie en

intelligentie?

DIERENTUIN AMERSFOORT

Dieren en stress Bij het woord stress krijgen de meeste een negatief beeld van een dier dat abnormaal gedrag laat zien. Maar stress hoeft niet per definitie ongezond te zijn! Sterker nog: een beetje stress is heel goed!

THEMAWORKSHOPS DIERENTUINEN

THEMA’S