2011 - 2012: Inforikkerke

9
Inforidderke 2011-2012 ‘t Ridderke i wat voor scout ben jij? speel mee !

description

 

Transcript of 2011 - 2012: Inforikkerke

Page 1: 2011 - 2012: Inforikkerke

Inforidderke 2011-2012‘t Ridderke

i

wat voorscout ben

jij?

speel mee !

Page 2: 2011 - 2012: Inforikkerke

Pagina 2 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 3

Allerbeste Scouties!

Hopelijk zijn jullie klaar voor een nieuw scoutsjaar en zijn jullie even enthousiast als mij om er weer in te vliegen!‘t Ridderke zal dit jaar hopelijk opnieuw gevuld worden met leuke verslagjes, maar dit hangt van jullie af! Hoe meer verslagen, hoe dikker het Ridderke en hoe meer leesplezier voor iedereen! Ook aan de leiding vragen wij vriendelijk leuke foto’s door te sturen! ;)De vormgeving van het Ridderke neemt Lynn dit jaar opnieuw op zich. Ook hebben wij ons team uitgebreid met maar liefst 3 snelle reporters: Alice, Freya en Caroline!De eindredactie wordt gedeeld door Reinout en mijzelf!Voor de rest vind je in dit Ridderke alle informatie die je nodig hebt over je nieuwe leiding, het overgangsweek-end, het nieuwe jaarthema, inschrijvingen, enz.

Tot de volgende!

Het info ridderke

P 2 Voorwoord redactieP 3 InhoudstafelP 4 Voorwoord groepies en verjaardagenP 5 Overgang en uniformP 6 Visietekst jaarthema P 8 InschrijvenP 9 Nieuwe leiding: KapoenenP 10 Welpen en kaboutersP 11 JonggiversP 12 GiversP 13 Overige functies en oudleidingP 14 SpelletjesP 15 Gegevens leidingP 16 Algemene kalender

ii

Page 3: 2011 - 2012: Inforikkerke

Pagina 4 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 5

Alle trotse of nieuwe scouten worden zaterdag vanaf 14u00 verwacht op Carrick. Alle ouders mogen hun bollekies de volgende dag om 11u30 komen vergezellen.

Programma:Zaterdag 14u - zondag 11u30: Overgang! De scoutsertjes gaan met hun nieuwe tak mee op overnachting (meestal in een tent) in de buurt van Ronse. Voor de ene groep ligt deze al wat verder dan de andere... Plezier verzekerd met de superenthousiaste scoutsleiding dit jaar!

Zondag11u30: Leidingsvoorstelling 12u: Inschrijven Aankoop uniform Apero, gevolgd door...

--> worsten-BBQ Met verschillende soorten worst à volonté. Prijs is 13 euro voor volwassenen; 8 euro voor kinderen tot 12 jaar. Kaarten zijn te bekomen op de overgang zelf.

Wat hebben ze nodig?- 3 €- Zelfgemaakt lunchpakket - Slaapzak & matje - Pyjama - Zaklamp - Goed humeur en uw verstand - Kawee in geval van regen... of gewoon een verse T-shirt en onderbroek- Fiets is verplicht voor alle grote takken (Jonggidsen, jongverkenners en givers)

Overgang17 tot 18 september 2011

scoutsuniformOp zondag 18 september komt Scouts en Gidsen Vlaanderen met een paskoffer. Ze verkopen er o.a. de officiële T-shirt / trui van Scouts en Gidsen Vlaanderen, scoutshemden, kentekens van de voorbije jaren, tak-tekens, agenda’s,…

alles is te koop op zondag 18 september tussen 12u en 13u30! SCOUTS RONSE• Das € 7• Groene trui Scouts Ronse € 25• Beige T-shirt Scouts Ronse € 9

Hallo, lid, leiding en ouder! Blij dat jullie er weer mogen zijn, voor dit nieuwe, beslist, onvergetelijke jaar! Het thema van dit jaar lijkt op het eerste zicht misschien een beetje saai en vreemd, vooral vreemd.. Maar het onderwerp zou niet aangesneden worden indien er eerst niet goed over nagedacht werd.

Om te beginnen is het een jaarthema dat wij, net als ons thema 7 jaar geleden, toen voor de eerste keer, delen met de chiro, FOS, KLJ, KSA en Jeugd Rode Kruis. Toen spraken we van “Verdraai-de wereld”, en onder die slogan gingen de kinderen zelf aan de slag. Tijdens dat jaar leerde men spelenderwijs hoe het zit met duurzaamheid en dat wij de Aarde eigenlijk lenen van onze kleinkinderen. Die ver-draaide wereld doorgeven in een goede staat is een hele opdracht, om die te volbrengen ligt het (nog steeds) in onze handen om naar iedereen te roepen en die wereld een draai te geven.In diezelfde filosofie, dat er meer dan een ‘catchy’ liedje moet zijn, kwam het verbond dit jaar met armoede op de proppen. Een thema dat direct wat dichter in de buurt ligt dan het vorige, waar de problematiek soms duidelijk was maar de macht ontoerijkend. Dit jaar maken we van armoede een spel! Opnieuw zullen wij, spelenderwijs, iets breien rond wat armoede is. En maken we ook spel, van onze toeter, omdat het zo niet verder zou mogen.Ik hoor lezers nu al roepen dat armoede en rijkdom samen gaan, niet iedereen kan rijk zijn, dat het nu eenmaal zo werkt... Maar dan maakt u de verkeerde redenering door er van uit te gaan dat rijkdom geld is, terwijl financiën slechts een deel zijn van het geheel.

Arm ben je als je de kansen die je gekregen hebt, verspild hebt. Maar veel onrechtvaardiger is als je zelfs de kansen nooit gekregen hebt, of die tweede kans, of die derde... want het is dat, dat wij willen veranderen. Iedereen moet

genoeg kansen krijgen en vol-doende kennis en hulp om de juiste besliss-ingen te maken. Wij ijveren voor een mogelijkheid aan de armen, dat ze uit die armoede kunnen stappen. Wij ijveren voor een mogelijkheid voor iedereen om actief ‘neen’ te zeggen tegen armoede. En daarom zullen wij beginnen met één jaar lang onze rijkdom op de meest inventieve manieren proberen te delen.Leden, wat jullie ook willen doen, we double it! En het enige wat wij daarvoor in ruil vragen, is dat ge een betere mens wordt. Leer luisteren naar elkaar, zoek samen de feiten en respecteer de meningen. En ge zult zien dat de rijkom vanzelf komt.Leiding, jullie doen al fantastisch vrijwilligerswerk, neem weer het engagement op om 1 jaar de toekomst iets bij te brengen!Ouders, ook jullie zijn waardevol in het verhaal om onze scouts rijker te maken. Neen, niet nog meer geld, maar luister enthousiast naar de avonturen van uw kleine spruit. En als je ideën hebt of opmerkingen, bespreek die dan op een vruchtbare manier met de leiding, groepsleiding en/of oudercomité.

Dan rest mij enkel nog: jullie veel plezier toe te wensen en zet je beste beentje voor in het nieuwe jaar! Een stevige linker!

Groepsdas

Groepslintje

Takkenteken

Jaarkenteken

Scoutshemd

Scoutsbroek of rok (niet verplicht)

Vlaamse Leeuw

Internationaal scoutsteken

Belofteteken

Lintje België en Europa

mike, reinout en jeroen

Voorwoord Groepsleiders

VerjaardagenSeptember 1 september Anne-MarieTonniau 4 september Mathieu Hoste 5 september Elise Myncke 6 september Baptiste Desmet 7 september Maxime Morel10 september Jerome Vandermarliere10 september Celine Martens12 september Marlies Himschoot21 september Ines Elvira Ndabahariye28 september Jessie Vandepeute29 september Shelsey Deweerdt30 september Elke Spileers

Oktober 2 oktober Hans-Peter Stockman 7 oktober Amalia Morel 9 oktober Jérôme Van Loo14 oktober Wiske Renders16 oktober Freya Bevernage18 oktober Margot Bellinck22 oktober Koen Van Butsele23 oktober Johanna Wandels24 oktober Cato Waeterloos26 oktober Robin Vanovertveldt

Page 4: 2011 - 2012: Inforikkerke

Pagina 6 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 7

Visietekst

Arm en rijk, dat is toch simpel: arm betekent dat je weinig hebt en rijk betekent het tegenovergestelde.Niet?Armoede is helaas veel meer dan geen geld heb-ben of onder een brug moeten slapen. Gezinnen in armoede komen meer hindernissen tegen dan alleen te weinig geld: moeilijkheden op school, weinig kansen op de arbeidsmarkt, een klein inkomen, een ongezonde woning, een moeilijke thuissituatie, enz

Eén kind op zes woont in een huis met een lekkend dak, schimmels, vocht of rottende ramen en deuren. Wie in zo een huis woont, is vaker ziek. Als er andere dringende kosten zijn, stel je een dokters-bezoek al eens uit. Maar wie niet naar de dokter gaat, blijft langer ziek en kan blijvende gezondheidsproble-men oplopen. Een kind dat daardoor vaak afwezig is op school loopt een leerachterstand op. Zo belandt hij of zij in een zwakkere positie aan het begin van de arbeidsloopbaan en loopt meer risico op een slecht betaalde job of werkloosheid. Een mooi huis zonder lekkend dak, schimmels, vocht of rottende ramen en deuren wordt dan iets moeilijker.

Al die elementen kunnen zowel oorzaak als gevolg zijn en beïnvloeden en versterken elkaar. En zo wordt armoede een kluwen waar je nog moeilijk uitgeraakt. Jan Vranken, professor gespecialiseerd in de armoede-problematiek, spreekt over een kringloop van armoede. Wanneer een probleem ontstaat, heeft dit invloed op andere situaties, zowel in positieve als negatieve zin. Armoede wordt ook gemakkelijk doorgegeven van ouders op kinderen. Dat noemen we generatiearmoede.

Je zult maar het geluk hebben om in België geboren te worden. Een land waar er voedsel genoeg is, waar je ziekenhuizen hebt in elke stad, waar er scholen zijn in elk dorp. Geen kinderen met opgezwollen buikjes in onze straten, geen hutjes van golfplaten in onze steden. En toch groeit bijna één kind op vijf in België op in armoede. Soms zichtbaar, maar vaak verborgen achter muren en deuren, ook in onze eigen straat.

Met dit jaarthema willen we heel duidelijk maken dat we het een schande vinden dat één op vijf van alle Belgische kinderen en jongeren in armoede leeft. In een rijk land zoals het onze is dat onaanvaardbaar. Ar-moede is een onrecht! En dat laten we niet zomaar ge-beuren: we maken er spel van! Als jeugdbeweging zijn we een deel van de samenleving. Samen zijn we met meer dan 250.000 kinderen en jongeren. We dromen van een samenleving zonder armoede en uitsluiting en zullen dit luidkeels verkondigen tot iedereen ons hoort. Ouders, buren, pers en politici: iedereen zal weten dat we vinden dat het armoedeprobleem structureel moet aangepakt worden. We gaan voor maatregelen die ar-moede echt oplossen, geen doekjes voor het bloeden!

Maar wie de wereld wil veranderen, begint altijd best bij zichzelf. Want eerlijk: kennen we de armoedeprob-lematiek allemaal wel zo goed? Betrappen we onszelf al niet eens op een vooroordeel hier en daar? Ook bij ons is er dus werk aan de winkel. En dat doen we op onze eigen typische jeugdbewegingsmanier: we maken er een spel van. Niet van de armoede zelf natuurlijk, maar we proberen door informatieve spelen en speelse actie onszelf en onze leden meer bewust te maken van de armoedeproblematiek.

We moeten ook toegeven dat we als jeugdbewegingen uitsluiting soms mee in stand houden. Ook wij slagen er (nog) niet in kinderen en jongeren in armoede talrijk in onze jeugdbeweging te betrekken. We maken er ook voor hun spel van. Laat ons eens kritisch naar onszelf kijken. Welke drempels houden wij mee in stand? Wat kunnen we hier aan doen? Dat doen we beter niet alleen. Samen staan we sterker. We doen het samen, over de koepels van de jeugdbewegingen heen en met partnerorganisaties uit de armoedesector. We maken er ons spel van.

Page 5: 2011 - 2012: Inforikkerke

Pagina 8 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 9

Kapoenen zijn jongens en meisjes van het 1e en 2e leerjaar (geboren in 2004-2005). De vergaderingen gaan door op zondag van 9u30 tot 11u45 op Carrick.

[email protected]

Fijngevoelige Poedel

Vreedzame Kea

de leidingWie is mijN leiding?

Een nieuw jaar betekent nieuwe leiding en voor sommigen, een nieuwe tak! Wij bij de scouts kijken in welk jaar je geboren bent, en zo steken we je bij je leeftijdsgenootjes.

Daarbovenop kan het zijn dat je niet bij je vriend(innet)je zit, want de jongens en meisjes zitten in een andere tak! Jammer! (Uitgezonderd de kleinste en de grootste)

Het is een nieuwe start, en daarom vragen wij aan jullie om zorg te dragen van de jongere kinderen en de nieuwkomers. Ook de leiding verdient af en toe een beetje eerbied en respect.

Miel

Temperamentvolle Gnoe

inschrjvingenEen nieuw scoutsjaar betekent ook tijd om opnieuw in te schrijven. Het lidgeld bedraagt dit jaar 30 euro per lid. Hierop kunnen we echter geen kortingen geven voor broers en zussen. Van dit lidgeld wordt 24,90 EUR euro doorges-tort naar het nationaal verbond. Dit wordt gebruikt voor de verzekering, de pedagogische & administratieve ondersteun-ing en briefwisseling van het nationaal verbond. De overige 4,40 euro gebruiken wij voor interne werking, abonnement op het Ridderke, jaarkenteken, beloftekentekens, overgangs-kentekens en andere briefwisseling.Om alles heel vlot te laten verlopen, vragen we u om:

1) Het lidgeld te betalen:• Gepast CASH op de overgang zondag 18 september tus-

sen 12h00 en 13h30 • Of per overschrijving op 737-0235187-05 met vermeld-

ing van je naam, tak en geboortedatum

2) Het jaarkenteken in ontvangst te nemen op de overgang: • Wie cash betaalt ontvangt onmiddellijk zijn jaarken-

teken op de overgang. • Wie per overschrijving betaalt, breng zijn bewijsje van

betaling mee op de overgang.

3) De contactgegevens na te kijken:• Wie vorig jaar lid was, kan de gegevens even overlopen

met de verantwoordelijke bij de inschrijvingen op de overgang zodat hier geen fouten in zitten. Nieuwe leden vragen we om onderstaand strookje in te vullen en af te geven aan de verantwoordelijke bij de inschrijvingen op de overgang

• Wil aub IEDEREEN op de overgang zijn lidgeld betalen. Een uitzondering wordt gemaakt voor nieuwe leden. Zij mogen (indien gewenst) eerst 3 keer proberen vóór ze inschrijven. Als er zijn die zich door omstandigheden niet op de overgang kunnen inschrijven, vragen we om per overschrijving te betalen. De contactgegevens kun-nen gemaild worden naar [email protected].

• Na ontvangst van het lidgeld wordt het jaarkenteken opgestuurd of via de leiding bezorgd.

Voornaam:.....................................Naam:............................................Geslacht: M/V *Geboortedatum:...../....../.......................Tak:.......................................................Vaste telefoon:......../.............................Straat + nr + bus:..................................Postcode + gemeente:........................... 1ste Gsm nummer:......../......................2de Gsm-nummer:......../.......................(moeder/vader / eigen vanaf jinleeftijd)** = Schrappen wat niet pastE-mail (van 1 van de ouders, vanaf jin eigen)e-mail:..................................................__________________________________

Indien de ouders gescheiden zijn, en ze beiden even graag de briefwisseling ont-vangen, gelieve dan ook het andere adres, gsm-nummer en e-mailadres in te vullen:Adres ...................................................Adres ...................................................Gsm-nummer: ....../..............................Email:...................................................__________________________________

Voornaam:............................................Naam:..................................................Geslacht: M/V *Geboortedatum:...../....../.......................Tak:.......................................................Vaste telefoon:......../.............................Straat + nr + bus:..................................Postcode + gemeente:........................... 1ste Gsm nummer:......../......................2de Gsm-nummer:......../.......................(moeder/vader / eigen vanaf jinleeftijd)** = Schrappen wat niet pasE-mail (van 1 van de ouders, vanaf jin eigen)e-mail:..................................................

Invullen en meepakken op overgang(vooral de nieuwe leden)

Het leven van een kapoen (6-8 jaar) is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De leiding gaat hierbij uit van het kind zelf, van wat hen boeit en aanspreekt.

Page 6: 2011 - 2012: Inforikkerke

Pagina 10 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 11

Welpen en kabouters zijn jongens en meisjes gescheiden van het 3e tot en met het 5e leerjaar (geboren in 2001,2002 of 2003). De vergaderingen gaan, net als kapoenen, door op zondag van 9u30 tot 11u45 op Carrick.

[email protected]

Kritische sneeuwuil

Zorgzaam hert

Gedienstige Cholo

Kritische Sneeuwuil

Dromerige Wouw

VerstandigeSecretarisvogel

Jongverkenners en jonggidsen zijn jongens en meisjes ge-scheiden van het 6e leerjaar tot en met het 2e middelbaar (geboren in 1998, 1999 of 2000). De vergaderingen gaan, net als de Givers, door op zondag van 8u45 tot 11u45 op Emmaüs.

Jongverkenners en jonggidsen.Ze zijn niet bang van een beetje avontuur en om reeds zelf de handen uit de mouwen te steken.

* Op tocht gaan met een zelf-gesjord vlot, * Hun eigen potje koken op een houtvuur, * Slapen in patrouilletenten op gesjorde bedden, * Zich uitleven tijdens grote bosspelen, * Op 2-daagse gaan met de rugzak, * Woudloperskeuken bij het kampvuur, ...

Verwonderde Coscoroba

BegaafdeBergbever

BetrouwbareSneeuwstormvogel

Zorgzame Olifant

Nuchtere Bever

DoordachteGnoe

[email protected]

Speels Winterkoninkje

Waar houden ze van? * kampen bouwen * zich verkleden * geheimtaal * kattekwaad * ontrafelen van mysteries * valsspelen * vrij spel

Eigenzinnige leeuwerik

[email protected]

Gevolgde Saki

[email protected]

Page 7: 2011 - 2012: Inforikkerke

Pagina 12 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 13

Givers zijn jongens en meisjes van het 3e tot en met het 5e middelbaar (ge-boren in 1995, 1996 of 1997). De vergaderingen gaan door op zondag van 8u45 tot 11u45 op Emmaüs.

Enthousiaste Jasana

Zweverig roodborstje

Secretarisvogel

Betrouwbare Schroef-hoorngeit

Eenzelvige Spiesbok

Dit jaar is er geen jin!

De JIN, Jij en Ik een Noodzaak! zijn jongens en meisjes van het 6e middelbaar (geboren in 1994). De vergaderingen gaan door op momenten die afgesproken worden in sa-menspraak met de (bege)leiding.

Onstuimige Arasari

Zorgt er voor dat de administratie en de financiële zaken in orde [email protected]

Ja, wij maken van al die saaie tekst en foto’s een leuk geheel!

Genietende Ibis

Eenzelvige Spiesbok

Enthousiaste Jasana

OnstuimigeArasari

VreedzameKea

FijngevoeligePoedel

Bedachtzame Patrijs

Vurige wasbeer

Liselot

Eigenzinnige Castor

Felle Arend

Genietende Ibis

OnstuimigeArasari

Dit is een hele hoop leiding. Het is met grote spijt in het hart dat ze deze hartverscheurende beslissing hebben genomen. De redenen zijn heel uiteenlopend maar ze hebben vooral te veel

werk of te veeleisende studies. Ze dragen jullie scoutsertjes in het hart mee en zullen het missen, de vele kampvuren, de wandeltochten, spelletjes, de eindeloze schouwingen, de lekkere afgepakte snoepjes, de zalige verkleedkleren die jullie tevoorschijn haalden en de overheerlijke

bereidingen die jullie voor hen maakten op de kookwedstrijden. Met een beetje geluk worden ze als vervanging, hulpleiding of foerier gevraagd en komen

ze nog eens naar een vergadering of gaan ze mee op jouw tweedaagse of kamp.Aan de actuele leiding, aarzel niet om ze eens mee te vragen!

Ze krijgen elke dag nieuwe mogelijkheden en ze zijn vaak

tot veel meer in staat dan ze zelf vermoeden. Je kan erg veel

van hen vragen, als je ze zo aanspreekt dat ze zich begrepen

voelen. Als je givers eenmaal gemotiveerd zijn en er de beuk

inzetten, zijn ze niet meer tegen te houden.

[email protected]

Page 8: 2011 - 2012: Inforikkerke

Pagina 14 ‘t ridderke [email protected] [email protected] ‘t ridderke Pagina 15

Spelletjes

Scouts-Woordzoeker

Baden PowellGroot kampKapoenenKaboutersWelpenGiversLeidingJonggidsenJongverkennersDasKentekenTentenDurvenKampVuurVriendschapHudoSpelletjesRidderkeOvergang

O S F G I V E R S I A F T I T R L G P G I Q R I D D E R K E K E I R E L E I D I N G Z I N V A H R O K E N T E K E N I F Z O P U J O N G V E R K E N N E R S O E V T H O N E M C E S D I E L E L N K U V E Q J R L D A S E E N P B A D E N P O W E L L P C E E Q D M O R T W N I G C H E P H N C Z P A G V E G I S Y B L H E A O N V E A I R G Y A T E L T M E P E U P N I A I I V W Z E K D G C R U N G H I D O T E N T E N T Z W R A E N C S U A Y Z J Z C S O K A B O U T E R S T W E A Y N C P D U R V E N F R O A S H E S O  

GegevensKapoenenFreya Bevernage0479/21.13.39Beekstraat 36, 9600 Ronse

Sofie De Worm0494/16.99.87Jablonecstraat 5, 9600 Ronse

Miel Beatse0472/22.45.26Stooktstraat 59, 9600 Ronse

Louise Bellinck0497/04.69.50Riekestraat 11, 9600 Ronse

KaboutersJeroen Liveyns0476/68.94.06Wolvestraat 71, 9600 Ronse

Niels Garrein0485/36.74.35Arteveldestraat 42, 9600 Ronse

Elias De Groote0497/65.11.39Muziekbosstraat 33, 9600 Ronse

WelpenBart De Worm0494/40.23.42Jablonecstraat 5, 9600 Ronse

Katleen Van Butsele:0498/22.01.23Priesterstraat 22, 9600 Ronse

Sander Roels0476/52.49.61Hersenplank 11, 9600 Ronse

Ruben Dhondt0474/06.98.68Croix au Pile 1, 7912 Saint-Sauveur

JongverkennersMaarten Dhondt0477/72.51.75Croix au Pile 1, 7912 Saint-Sauveur

Jan Vos0474/77.74.49Elzeelsesteenweg 31, bus 201, 9600 Ronse

Jorgen Dhondt0495/45 16 40Mussenstraat 8, 9600 Ronse (vader)Neerstad 24, 9690 Kluisbergen (moeder)

JonggidsenMargot Bellinck0472/67.63.03Riekestraat 11, 9600 Ronse

Seppe Roels0479/71.86.68Maaltemeers 50 A, 9052 Zwijnaarde

Wiske Renders0477/48.36.31Ommegangstraat 73, 9681 Nukerke

Koen Vanbutsele0494/76.41.68Priesterstraat 22, 9600 Ronse

GiversReinout Bevernage0497/ 56 07 17Beekstraat 36, 9600 Ronse

Jens Dupont0494/19.01.39Dammekesstraat 168, 9600 Ronse

Alice Bellinck0494/19.29.28Riekestraat 11, 9600 Ronse

Sebastiaan Geeraert0498/27.17.97Broeke 227a, 9600 Ronse

Gregorio De Groote0474/06.50.20Muziekbosstraat 33, 9600 Ronse

GroepiesMichaël Bevernage0474/69.96.82Beekstraat 36, 9600 Ronse

Reinout Bevernage0497/56.07.17Beekstraat 36, 9600 Ronse

Jeroen Liveyns0476/68.94.06Wolvestraat 71, 9600 Ronse

SecretariaatCaroline Schlammes0495/76.14.55Rue Sainte-Anne 9, 7880 Flobecq

RidderkeReinout Bevernage0497/56.07.17Beekstraat 36, 9600 Ronse

Lynn Devos0479/22.05.49Rue des monts 14, 7912 Saint-Sauveur

Alice Bellinck0494/19.29.28Riekestraat 11, 9600 Ronse

Freya Bevernage0479/21.13.39Beekstraat 36, 9600 Ronse

Caroline Schlammes0495/76.14.55Rue Sainte-Anne 9, 7880 Flobecq

Sofie De Worm0494/16.99.87Jablonecstraat 5, 9600 Ronse

[email protected] De Worm 0494/40.23.42. Jablonecstraat 5, 9600 Ronse

Andreas Bellinck 0496/67.81.62. Riekestraat 11, 9600 Ronse

Oudercomiteé[email protected] Carteus055/23.92.34 en 0476/46.83.13Gustave Royerslaan 112, 9600 Ronse

Griet Dewitte0473/86.54.80Avenue Les Hauts 22, 7912 Saint-Sauveur

Peter De Worm055/21.00.52 en 0476/50.02.98Jablonecstraat 5, 9600 Ronse

Marie-Anne Vander Eecken 055/21.00.52 en 0485/83.54.85Jablonecstraat 5, 9600 Ronse

Jean-Marie Roels055/21.88.29 en 0477/39.77.42Hersenplankstraat 11, 9600 Ronse

Anne-MarieTonniau055/21.88.29 en 0479/97.71.76Hersenplankstraat 11, 9600 Ronse

Gwen Dhondt055/20.75.52 en 0478/29.74.04Rode Broekstraat 120, 9600 Ronse

Ann Verbeke055/60.04.37 en 0476/55.25.83Oudestraat 124, 9600 Ronse

Berthe Vandenhecke0496/48.14.53Mellinckstraat 8, 9680 Maarkedal

Hans Dhondt0476/50.45.11Croix-ou-Pile 1, 7912 Saint-Sauveur

Kurt Sadones0478/56.07.32Bremstraat 5, 9600 Ronse

wat voor scout ben jij?Laten we de test doen!

1. Hoelang zit je al in de scouts? Niet zo heel heel lang* Vanaf mijn zes jaar (kapoenen)• Dit is mijn eerste keer

2. Wat is Rambo-tocht?* Iets waar ik het hele jaar naar uitkijk Iets verschrikkelijks• Wat is dat? Is Rambo geen film?

3. Hoeveel dagen duurt een groot kamp?• Euh... zeven?* Tien dagen, veel te weinig Het lijkt wel twee weken

4. Wat is ketelmatch?* Een soort rugby maar de bal moet in een ketel en de regels zijn anders• Ketels die tegen elkaar vechten Iets dat we elk jaar op kamp spelen

5. Wie is Baloe? De welpenleiding• Een Disney-personage* Een van de welpenleiders

Uitslag testMaximum aan Je komt wel graag naar de scouts maarsommige activiteiten vind je niet zo tof of ken je nog niet zo goed. Blijf gewoonkomen en het zal allemaal een beetje plezanter worden!

Maximum aan •Voor jou is de scouts nog een beetje een raar beest. Maak je geen zorgen, doe je laarzen aan, je scoutssjaaltje en je hemd en kom met ons spelen en verkennen!

Maximum aan * Jij bent super gemotiveerd! Op een dag zul je nog hoofdleider wor-den!

* •

in welkefilm komtdeze jongen voor?

zoek de 5 verschillen

oefen alvastde platte knoop eens

Page 9: 2011 - 2012: Inforikkerke

Pagina 16 ‘t ridderke [email protected]

Algemene kalender

Zaterdag 17 september -> Zondag 18 september

Overgang

Zondag 25 septemberVergadering

Zondag 2 oktoberVergadering

Zondag 9 oktober Vergadering

Zondag 16 oktoberVergadering

Zondag 23 oktoberVergadering

Zondag 30 oktoberVergadering

Zaterdag 5 novemberWafelbak