2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

24
De Tiguan Gedrukt in Nederland Wijzigingen voorbehouden Uitgave: juni 2010 Bestelnummer: 1VWBRTIGUAN-2 Internet: www.volkswagen.nl De Tiguan

description

De Tiguan Internet: www.volkswagen.nl Gedrukt in Nederland Wijzigingen voorbehouden Uitgave: juni 2010 Bestelnummer: 1VWBRTIGUAN-2 32 22 Meeruitvoeringen 08 DeEasyline 45 Combinaties 18 Pakketten 36 Veiligheid 04 Volkswagen.Hetmerk 30 Duurzaamheidentechniek 26 Lichtmetalenvelgen 10 DeComfort&Design 14 DeTrack&Field 12 DeSport&Style 545

Transcript of 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

Page 1: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

De Tiguan

Gedrukt in NederlandWijzigingen voorbehoudenUitgave: juni 2010Bestelnummer: 1VWBRTIGUAN-2

Internet: www.volkswagen.nl

De Tiguan

Page 2: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

32

Inhoud

04 Volkswagen.Hetmerk

06 DeTiguan

08 DeEasyline

10 DeComfort&Design

12 DeSport&Style

14 DeTrack&Field

18 Pakketten

22 Meeruitvoeringen

26 Lichtmetalenvelgen

30 Duurzaamheidentechniek

34 Motoren

36 Veiligheid

40 Lakkleuren

42 Bekledingen

45 Combinaties

Page 3: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

54 5

Volkswagen. Het merk

Volkswagenheeftuwaandachtgetrokken.Misschienvoorheteerstofzelfsalveelvaker.Dieinteressewaarderenweuiteraardzeer.Bentugevallenvoordevormgeving,prestaties,aankledingofruimte?Voordeveiligheid,duurzaamheidenbetrouwbaarheid?FeitisdatumeteenVolkswagenaltijdeenverantwoordeinvesteringdoet.WanteenVolkswagenis,inallebescheidenheid,nietzomaareenauto.Hetiseenautodieeenlevenlangmeegaatenzijnwaardebehoudt.Eenautovaneentrotsmerk,datalruim60jaarwereldwijdeenreputatiehooghoudtophetgebiedvantopdesigneninnovatie.Daarbijdientdetechnologienietalleendevormgevingendeprestaties,maarookdeveiligheid.Voorualsbestuurder,vooruwpassagiersenzelfsvooruwmedeweggebruikers.

Volkswagencreëertnietalleenpreciesdeautodiebijupast,maarheeftookoogvoordewereldwaarinuleeft.Maatschappelijkverantwoordondernemenstaathooginhetvaandel.Datgeldtvoorelkeautodieonzefabriekverlaat.MaarmetdeontwikkelingvanBlueMotionisdelatnogeensflinkhogergelegd.Endatmerktudirect:urijdtdankzijBlueMotionschoner,stillerenzuinigerzonderconcessiestedoenaanprestatie,prijs,designofcomfort.MetEcoFuelenSunFuelgaatVolkswagenzelfsnogsnelleropwegnaareenschoneretoekomst.

BijeencompleteautoalseenVolkswagenhoortnatuurlijkookeencompleteservice.Ietswaaropuzondermeerkuntrekenen,zowelvanuitdefabrikantalsvanuituwdealer.ZoiservoordeVolkswagen-rijdereenexclusiefloyaliteits-programma:VolkswagenInclusief.Hiermeeprofiteertuvantallozevoordelenenprivileges,zoalso.a.gratisAPKbijonderhoud.VerderhoudenweuviaVolkswagenInclusiefopdehoogtevanalleontwikkelingenbijVolkswagen,inclusief‘tipsentools’omuwautoinoptimaleconditietehouden.WantookalsudezorgvooreenVolkswagenvanonsoverneemt,blijvenwegraagbetrokken.

Page 4: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

76

De Tiguan

Er zijn auto’s met een oogstrelend design en auto’s met formidabele rij-eigenschappen. Een lastige keuze? Niet bij de Tiguan, want deze auto heeft alles in zich wat autorijden tot zo’n bijzondere sensatie maakt. De krachtige motoren voeren u met gemak langs de meest uiteenlopende wegen, van het snelste asfalt tot vrijwel ongebaande paden. Waar anderen het regelmatig moeilijk krijgen, durft de Tiguan elke uitdaging aan. Zo krijgt u volop kansen om zijn motorische prestaties te meten met uw persoonlijke rijstijl. Toch beweegt de Tiguan zich niet alleen vlot door het verkeer, maar trekt hij ook de aandacht door zijn dynamische voorkomen en zijn opvallend sportieve uiterlijk. Een zeldzame combinatie van innerlijke kracht en uiterlijke schoonheid, die u terugvindt tot in de kleinste details. En in een afwerking van het allerhoogste niveau. Finesse die overigens nergens ten koste gaat van de vele praktische gebruiksmogelijkheden, want vorm en inhoud liggen bij de Tiguan geheel in elkaars verlengde.

Genieten zonder remmingenWie de Tiguan ziet, zal hem willen rijden. En wie de Tiguan rijdt, zal hem niet vergeten. In elk opzicht is deze auto gebouwd om u als bestuurder, als passagier en zelfs als medeweggebruiker volop te laten genieten. Zijn markante trekken en getemde kracht nodigen dan ook uit tot een intense rij-ervaring, die u elke dag weer opnieuw kunt én wilt beleven.

01. Degestileerdeachterlichtenogensportiefen exclusief.

02. DezwartedakrelinggeeftdeTiguaneenavon-tuurlijkvoorkomen.

0201

Page 5: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

98

De Easyline

MetdeEasylineuitvoeringbeschiktualdirectovereenTiguanwaarinhetuaannietsontbreekt.Nietalleenisdezeautoeenopvallendeverschijninginhetverkeer,erisookallesaangedaanomuveiligencomfortabelnaaruwbestemmingtebrengen.Uwautostaatstevigopzijnwielenmetkaraktervolle16inchstalenvelgen,terwijldedeur-grepenenbeidebuitenspiegelsincarrosseriekleurhemeenextradesignaccentgeven.

Mooi van buiten en van binnenZelfsalisdeTiguanEasylinedoorzijnherkenbarebelij-ningeenechteblikvanger,ookbinneninblijfthijuverba-zen.ZoisdeTiguanstandaardvoorzienvanzesairbags,centraledeurvergrendelingmetafstandsbediening,elektrischbedienbareramenvoorenachterenelektrischverstel-enverwarmbarebuitenspiegels.Tijdenshetrijdenkuntuophetdisplayvandeboordcomputer‘Plus’be-langrijkeinformatieaflezen,zoalshetactueleverbruik,dereistijdendegemiddeldesnelheid.Uwreiskentaltijdeenprettigverloopdankzijderadio/cd-speler‘RCD210’metvierluidsprekersvóórendeairconditioning‘Climatic’.HetElektronischStabilisatieProgramma(ESP)zorgtervoordatuookondermindergunstigeomstandighedenkeuriginhetjuistespoorblijft.Almetaleenstandaarduitvoeringdieunormaalgesprokenalleenineenhogereklassezouver-wachten.MaardeTiguanisdanookeenklasseapart.

01. Metde‘Climatic’halfautomatischeairconditioninghoudtuhethoofdkoel.

02. Volopluisterpleziermethetradiosysteem'RCD210'.

03. Vandeboordcomputer‘Plus’kuntuveelbelangrijkeinformatieaflezen,zoalshetbrandstofverbruik.

01 0302

Page 6: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

1110

De Comfort & Design

De Tiguan Comfort & Design gaat nog een stapje verder dan de al rijk uitgeruste Easyline uitvoering. Echter zowel qua comfort als qua uitstraling staat deze Tiguan op een duidelijk hoger niveau en dat maakt het rijplezier er alleen maar groter op. Al voordat u instapt blijkt duidelijk dat u te maken heeft met een bijzondere uitvoering. De 16 inch lichtmetalen velgen ‘San Francisco’ en de zwarte dakreling trekken direct uw aan-dacht en die van anderen én houden hem ook lange tijd vast.

De overtreffende trap van rijplezierEénmaal gezeten achter het lederen driespaaks stuurwiel merkt u echter pas goed hoe deze Tiguan de begrippen ‘Comfort en Design’ heeft ingevuld. Want behalve het stuur-wiel zijn ook de schakelpookknop en manchet uitgevoerd in luxe leder. De volautomatische airconditioning ‘Climatronic’ zorgt onder alle omstandigheden voor een aangename bin-nentemperatuur, terwijl u ondertussen geniet van het specta-culaire geluid uit de acht luidsprekers van uw radio/cd-speler ‘RCD 310’. Dankzij de standaard cruise control kunt u vanaf 30 km/u elke gewenste snelheid aanhouden. En dat is nog lang niet het enige gemak dat deze Tiguan voor u heeft ingebouwd. De middenarmsteun met opbergvak vóór biedt uw arm een prettig rustpunt en uw kleine spullen een handige bergplaats. Het licht & zicht pakket met o.a. de alerte licht- en regensensor zorgt onderweg voor extra veiligheid en u heeft altijd genoeg zicht bij het in- en uitstappen door de ‘Coming home’ en ‘Leaving home’ functie.

01. Altijdperfectzichtmetderegensensor.

02. Destandaard16inchlichtmetalenvelg'San Fransisco'geeftdeTiguaneendynamischuiterlijk.

03. Metdevolautomatischeairconditioning‘Climatronic’houdtudetemperatuurindeautoaangenaamoppeil.

04. Genietenvanspectaculairgeluiduitderadio/cd-speler'RCD310'.

01 02 0403

Page 7: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

1312

De Sport & Style

De Tiguan Sport & Style voegt duidelijk een sportieve dimensie toe aan de toch al rijke uitstraling van de Comfort & Design uitvoering. De opvallende 17 inch lichtmetalen velgen ‘Los Angeles’ maken al meteen een onmiskenbaar statement naar uw omgeving. De exclusieve chromen dakreling en de chromen sierlijsten rond de ramen onderstrepen de karakteristieke verschijning van deze Tiguan des te meer. Een uitstraling die nog eens wordt bevestigd door de geïntegreerde mistlampen vóór en de donkergetinte achterruit en zijruiten achter.

Sportief met een praktisch accentBelooft het sportieve design van de Tiguan Sport & Style al veel goeds, het interieur doet er op geen enkele manier voor onder. Behalve een smaakvolle vormgeving vindt u er een keur aan comfortabele details, die het rijden extra veraangenamen. Zo kunnen u én uw voorpassagier plaatsnemen in elegante sportstoelen, die altijd een ontspannen rit garanderen. Dankzij het lederen driespaaks multifunctioneel stuurwiel – in combinatie met een automaat zelfs met tiptronic-bediening – heeft u optimale controle over uw auto en de belangrijkste bedieningsfuncties. Erg handig zijn ook de royale schuifladen onder de voorstoelen, terwijl de tyre leak indicator u tijdig waarschuwt voor plotseling verminderde bandenspanning. Dit sportieve concept zal uw hart met elke afgelegde meter sneller doen slaan en het zichtbare bewijs leveren dat elegantie en temperament uitstekend kunnen samengaan.

01. Altijdhelderzichtmetdegeïntegreerdemistlamp- enindevoorbumper.

02. De17inchlichtmetalenvelg‘LosAngeles’accentueertdesportief-eleganteuitstralingvandeTiguan.

03. Meeropbergruimtemetdehandigeschuifladenonderdevoorstoelen.

04. Degetintezijruitenenachterruitbeschermentegendirectzonlicht.

01 0302 04

Page 8: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

1514

De Track & Field

De Tiguan Track & Field oogt als een echte krachtpatser en die belofte maakt hij ook volledig waar. Zijn stoere offroad-bumper heeft een aanrijhoek van 28 graden, waarmee u elk ruw terrein gemakkelijk de baas bent. De stevige bodembescherming en de 16 inch lichtmetalen velgen ‘San Diego’ stralen veel snelheid en zelfvertrouwen uit. En dat geldt ook voor de zwarte dakreling en de stootlijsten in de kleur van de carrosserie. Mede dankzij het slimme offroad-programma met afdalingsassistent, de kompasfunctie in de boordcomputer ‘Plus’ en – voor alle veiligheid – een noodreservewiel, staat niets u meer in de weg om de vrijheid tegemoet te rijden.

Stoer van buiten, aangenaam van binnenZo stoer als hij er van buiten uitziet, zo comfortabel is deze Tiguan van binnen. Vanuit de comfortstoelen vóór met lendensteun heeft u een riant zicht op de weg en het fraai vormgegeven dashboard. Via het lederen driespaaks multifunctioneel stuurwiel bedient u met gemak een groot aantal praktische functies. En dankzij de slimme tyre leak indicator kan een lekke band u nooit meer verrassen. Offroad of niet, de Tiguan Track & Field heeft alles in zich om u in meer dan één opzicht te vervoeren.

(NB: de getoonde afbeelding laat geen multifunctioneel lederen stuurwiel

zien. Deze optie behoort wel tot de standaarduitrusting).

01. Methetoffroad-programmaheeftdeTiguanop elkeondergrondgrip.

02. De16inchlichtmetalenvelg‘SanDiego’accentueertdekrachtigeuitstralingvandeTiguan.

03. Eenkrachtiguiterlijkmetdeoffroad-bumper.

04. Meergemakmethetmultifunctioneellederenstuurwiel.

01 0302 04

Page 9: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

1716

Page 10: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

1918

Pakketten

01. Hetradio-navigatiesysteem‘RNS310’begeleidtu zorgeloosnaaruwbestemming.

02. Veelluisterpleziermetdehandigemultimediaaansluitbox indemiddenarmsteun.

03. MoeiteloosinparkerenmethetParkDistanceControl systeem,i.c.m.ParkAssist.

Executive

Voor een luxe uitstraling biedt het Executive pakket u veel opties. Héél veel zelfs. Om te beginnen loodst het unieke radio-navigatiesysteem ‘RNS 310’ u snel naar uw plaats van bestemming. Het kleurendisplay, stijlvol ge-integreerd in de middenconsole, kunt u in één oogopslag aflezen. De cd-rom speler is niet alleen geschikt voor het afspelen van audio cd’s en navigeren tegelijkertijd, maar speelt ook mp3 (cd) met titelweergave. Het display van de boordcomputer 'Plus' geeft de rijrichting aan en geen enkele bestemming in de Benelux is onvindbaar. Uw favoriete muziek klinkt bijna non-stop via de multimedia aansluitbox. Belt u veel? Ook een handsfree telefoonvoorbereiding is al aanwezig. En voor het gemakkelijk inparkeren, is er een Park Distance Control systeem i.c.m. Park Assist.

Inhoud Executive pakket:

• Volkswagen radio-navigatiesysteem ‘RNS 310’• Touchscreen navigatiesysteem met kleurenscherm• Cd-rom speler, afspelen en navigeren tegelijkertijd• Weergave rijrichting op het display van de boord- computer• Geschikt voor mp3 (cd) met titelweergave• Cd-rom voor Benelux • Multimedia aansluitbox; incl. USB / iPod-kabel• Telefoonvoorbereiding; excl. telefoonhouder. Te bestellen als accessoire• Park Distance Control (voor en achter) i.c.m. Park Assist (automatisch inparkeren)• Alarm 'Plus'

Meeruitvoeringen bij Executive:

• Dynaudio soundsysteem• Telefoonvoorbereiding 'Premium'

01

02 03

01. HetR-Lineinterieuroogtsportief.

02. DesportievevoorzijdevandeTiguanR-Line.

03. DeR-Linepedalenzorgenvooreenonderscheidend uiterlijk.04. De19inchlichtmetalenvelgen'Omanyt'accentueerthet stoereuiterlijkvandeR-Lineuitvoering.

R-Line

Het R-Line pakket is direct herkenbaar als een sportief pakket. Hij beschikt standaard over 19 inch lichtmetalen velgen 'Omanyt' en over specifieke bumpers en spoilers. De sportiviteit komt ook tot uiting in details. Zo zijn de multifunctioneel lederen stuurwiel, de voorspatborden, de hoofdsteunen en de instaplijsten voorzien van het stoer ogende R-Line logo. De donker getinte achterlichten maken het R-Line pakket voor de Golf compleet.

Inhoud R-Line pakket:

• 19 Inch lichtmetalen velgen 'Omanyt' • Sportonderstel• Zwarte wielkastverbreders• R-Line logo's in de hoofdsteunen vóór• R-Line bumpers met diffusor achter • R-Line dakspoiler en zijdorpels• R-Line opschrift op instaplijsten links en rechts• R-Line driespaaks multifunctioneel lederen stuur- wiel met R-Line logo• R-Line logo op zijspatschermen vóór• R-Line decorlijsten 'Silver Lane' in interieur• Pedalen in aluminium • Stoelbekleding in stof 'Monte Carlo' met gestanste R-Line logo's in de hoofdsteunen vóór• Mistlampen• Grille en lamellen in mat chroom

01

02

03 04

Page 11: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

2120

01. Hetradio-navigatiesysteem‘RNS510’beschiktondermeerovereen3Dkleurendisplaymettouchscreen.

02. Veiligkunnenbellenmetdetelefoonvoorbereidingophet dashboard.

03. Deachteruitrijcamerahelptubijhetachteruitinparkeren.

Executive Plus

Is alleen het beste goed genoeg voor u? Dan is het Executive Plus pakket precies wat u zoekt. Met het radio-navigatiesysteem ‘RNS 510’ vindt u de weg razendsnel via een geavanceerd kleuren touchscreen. Het display van de boordcomputer ‘Plus’ geeft de rijrichting aan en geen enkele bestemming in Europa is onvindbaar. Met de dertig GB harde schijf is de opslagcapaciteit van de muziek in elk geval riant. En het geluid stroomt onberispelijk uit de acht luidsprekers. Met het Park Distance Control systeem, inclu-sief achteruitrijcamera, kunt u veilig obstakels omzeilen.

Inhoud Executive Plus pakket:

• Volkswagen radio-navigatiesysteem ‘RNS 510’• Touchscreen navigatiesysteem met kleurenscherm• Weergave rijrichting op het display van de boord- computer• Dvd Europa • Acht luidsprekers• Dertig GB harde schijf• Geschikt voor mp3, WMA en videofilm• Aux-in aansluiting voor externe audiosystemen• Dvd-speler, ook geschikt voor het afspelen van audio• Telefoonvoorbereiding; excl. telefoonhouder. Te bestellen als accessoire• Park Distance Control (voor en achter) i.c.m. Park Assist (automatisch inparkeren) en achteruitrij- camera (alleen i.c.m. 'RCD 510' en 'RNS 510')• Alarm 'Plus'

Meeruitvoering bij Executive Plus:

• Dynaudio soundsysteem• Telefoonvoorbereiding 'Premium'

01

02 03

Page 12: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

2322

Meeruitvoeringen

01. Radiosysteem ‘RCD 510’ Het grote TFT-kleurendisplay van de radio ‘RCD

510’ met zijn intuïtieve menu’s en touchscreen kunt u heel gemakkelijk bedienen. Via de ingebouwde zesvoudige cd-wisselaar kunnen mp3- en WMA-bestanden worden afgespeeld.

02. Radio-navigatiesysteem ‘RNS 310’ Het radio-navigatiesysteem ‘RNS 310’ heeft een

duidelijk kleurendisplay met touchscreen. De dynamische reisdoelaanwijzingen bestaan uit pijlgrafieken en akoestische rij-instructies, die ook kunnen worden afgelezen van de boordcomputer.

03. Radio-navigatiesysteem ‘RNS 510’ Het radio-navigatiesysteem ‘RNS 510’ is van alle

markten thuis. Het beschikt onder meer over een kleurendisplay met touchscreen, een dertig GB harde schijf voor de opslag van muziek, een dvd-speler en acht luidsprekers.

04. Dynaudio Soundsysteem Het kwalitatief hoogwaardige design van het interi- eur vindt een logisch vervolg in het optioneel ver- krijgbare state-of the-art Dynaudio HiFi systeem. Maar liefst acht luidsprekers en meer dan 300 watt aan digitaal versterkervermogen zorgen voor gede- tailleerde- en zuivere klankeigenschappen van uw muziekverzameling. De Dynaudio geluidskwaliteit is verkregen door een uitgekiend ontwikkeltraject afgestemd op de Tiguan. Zo zijn bijvoorbeeld de luidsprekers aangepast aan de akoestische waarden van het Tiguan interieur. Het geluid wordt vóór weergegeven door twee indrukwekkende MSP (Mag- nesium Silicaat Polymeer) mid/laag drivers en twee softdome tweeters. Tevens genieten de achterpassa- giers van éénzelfde, zij het iets kleiner, uitgevoerd kwartet van het HiFi-systeem. Op deze manier wordt op iedere passagiersplek aan de Dynaudio-norm voldaan.

05. Telefoonvoorbereiding 'Premium' Dankzij de BlueTooth-verbinding kunt u in de Tiguan uw remote SIM Access Profile compatible (rSAP) mobiele telefoon gebruiken, zonder dat u deze uit uw jaszak hoeft te halen. Dit systeem wordt be diend via het multifunctioneel lederen stuurwiel.

06. Multifunctioneel lederen stuurwiel Met het multifunctioneel lederen stuurwiel kunt u

uw mobiele telefoon, het radiosysteem en de boordcom-puter direct op het stuurwiel bedienen. Dit stuurwiel wordt standaard geleverd met tiptronic-

bediening bij een automaat uitvoering.

07. Multimedia aansluitbox Dit systeem, opgeborgen in de middenarmsteun,

geeft een directe aansluitmogelijkheid voor iPod-, dvd- en mp3-spelers met USB-aansluiting. De bediening en weergave gaat over de Volkswagen radio-/ navigatiesystemen.

08. Achteruitrijcamera De achteruitrijcamera helpt u bij het achteruit inpar-

keren. De camera is los leverbaar en is te bestellen i.c.m. Park Distance Control en Park Assist (alleen i.c.m. radiosysteem 'RCD 510' en radio-navigatie-

systeem 'RNS 510').

01

0403

02

05 06

07 08

04

Page 13: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

2524

09. Wegklapbare trekhaak De wegklapbare trekhaak kan een gewicht van tot 2,5 ton trekken. De trekhaak kan gemakkelijk van achter de bumper naar voren worden geklapt en na gebruik weer onzichtbaar worden opgeborgen. Deze trekhaak hoeft niet op- of afgeschroeft te worden (let op: indien op een Tiguan, voorzien van een 1.4 TSI 110 KW motor, een trekhaak achteraf wordt ge- monteerd ontbreekt de extra motorkoeling. Als gevolg is het maximaal toelaatbaar trekgewicht 1600 kg. Via Accessoires dient tevens nog een kabel meebesteld te worden).

10. Dynamic Drive Control De variabele onderstelafstemming ‘Dynamic Drive

Control’ stelt binnen enkele milliseconden elke dem-per individueel in op het wegdek en de rij-situatie. Met één druk op de knop bepaalt u zelf hoe sportief of comfortabel u het onderstel wilt hebben. Daarbij kunt u kiezen tussen de instellingen 'sport', 'nor-maal' en 'comfort'. Bij de instelling 'sport' wordt ook de stuurkarakteristiek aangepast aan een sportieve rijstijl.

11. Park Assist Het Park Assist systeem beschikt over een parkeer-

waarschuwingssignaal aan de voor- en achterzijde. Daarnaast detecteert de Park Assist bij fileparkeren zelf of er voldoende ruimte is om in te parkeren (i.c.m. Park Distance Control). Dit systeem waar-schuwt met akoestische en optische* signalen voor objecten. Alle radio’s (m.u.v. radiosysteem 'RCD 210') en radio-navigatiesystemen van Volkswagen zijn voorzien van het optische parkeersysteem (OPS), waarbij de functies van de Park Distance Control voor het inparkeren zijn uitgebreid met een weergave op het display. Het enige wat u hoeft te doen is gas geven en remmen.

* Alleen in combinatie met Volkswagen radio- en/of navigatiesystemen (m.u.v. radiosysteem 'RCD 210')

12. Panorama zonnedak Het panoramadak is drie keer zo groot als een gewoon schuifdak en creëert zo een geheel nieuw gevoel van ruimte. Bij dit panoramadak wordt ook een ingebouwde elektrisch bedienbare en oprolbare zonwering voor uitstekende bescherming tegen licht en warmte aangeboden.

13. Winterpakket Het winterpakket bestaat uit verwarmbare voor-

stoelen, een waarschuwingslampje voor het ruiten-sproeiervloeistofpeil en automatisch verwarmde ruitensproeiers vóór.

14. Bi-xenon verlichting De bi-xenon koplampen met Advanced Frontlighting System (AFS) beschikken over dynamische en statische bochtenverlichting en bieden u en de andere weggebruikers extra veiligheid.

15. Licht & zicht pakket Het licht & zicht pakket omvat alles wat u nodig heeft om ook in het donker goed te kunnen zien: een comfortabele rijverlichting met de handmatige ‘Coming home’ functie en de automatische ‘Leaving home’ functie, voetruimteverlichting vóór, een regensensor en een automatisch dimmende binnenspiegel.

16. Lederen interieur met sportstoelen Een exclusief interieur wordt gecreërd met het lederen interieur 'Vienna', inclusief sport-comfort- stoelen.

15

09 10

11 12

13

16

14

Page 14: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

2726

�Lichtmetalen�velgen

01 02

01. Lichtmetalen velg ‘San Francisco’ 6,5Jx16metslotboutenen215/65R16banden (standaardopComfort&Design)

02. Lichtmetalen velg ‘Los Angeles’ 7Jx17metslotboutenen235/55R17banden (standaardopSport&Style)

03. Lichtmetalen velg ‘Boston’ 7Jx17metslotboutenen235/55R17banden

04. Lichtmetalen velg ‘New Orleans’ 7Jx17metslotboutenen235/55R17banden

0703 05 06

05. Lichtmetalen velg ‘New York’ 7Jx18metslotboutenen235/50R18banden

06. Lichtmetalen velg ‘Pasadena’ 7Jx18metslotboutenen235/50R18banden

07. Lichtmetalen velg 'Savannah' 9Jx19metslotboutenen255/40R19banden

04

Page 15: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

2928

Page 16: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

3130

Duurzaamheid en techniek

Vandaag de dag levert Volkswagen een aantoonbare bijdrage aan het beschermen van onze leefomgeving en bronnen voor morgen: door het combineren van mobi-liteit met duurzaamheid voor mensen die geven om hun leefomgeving, maar niet willen inleveren op het econo-mische aspect.

‘Zuinig’ en ‘schoon'Om te begrijpen waar de technologieën van BlueMotionTechnologies voor dienen, is het van belang om eerst het onderscheid tussen ‘zuinig’ en ‘schoon’ helder te hebben. Deze begrippen worden regelmatig met elkaar verward. Een ‘schone’ auto hoeft niet altijd zuinig te zijn. Een ‘zuinige’ auto niet per se ‘schoon’. ‘Schoon’ heeft betrekking op de uitstoot van stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid, zoals NOx, HC en PM (fijn-stof). Fijnstof ontstaat als dieselbrandstof niet volledig verbrandt. De uitstoot wordt gemeten in het aantal (milli)gram per kilometer. ‘Zuinig’ heeft betrekking op de hoeveelheid brandstof die een auto verbruikt. Bij verbranding ontstaat CO

2, een broeikasgas dat niet

schadelijk is voor de gezondheid maar wel invloed heeft op het klimaat.

Energiezuinige technologieënHet merklabel BlueMotionTechnologies is een bunde-ling van alle technologie die Volkswagen te bieden heeft om brandstof te besparen, uitstoot van CO

2 te verlagen

en minder fijnstof en stikstofoxiden uit te stoten. De basis wordt gevormd door energiezuinige en schone technieken die nu al de basis vormen voor alle Volkswagen-modellen. Voorbeelden zijn de compacte TSI-benzinemotoren met turbotechnologie, TDI-dieselmotoren met standaard roetfilter, maar ook de DSG-7 transmissies, die voor een extra brandstofbespa-ring zorgen.

Onder BlueMotionTechnologies vallen ook aanvullende technieken die specifiek gericht zijn op het reduceren van verbruik en uitstoot van fijnstof en stikstofoxi-den. Zoals het start/stop systeem, EcoFuel (aardgas), de hybride-techniek en elektrische aandrijving die Volkswagen aan het ontwikkelen is. Een andere additio-nele techniek is de Clean TDI techniek die met een filter stikstofoxide uit het uitlaatgas van een dieselmotor verwijderd.

Page 17: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

3332

BlueMotion Technology

Het label BlueMotion Technology staat voor de zeer zui-nige BlueMotion-versies op basis van de efficiënte TDI-dieseltechnologie of TSI-technologie van Volkswagen. Dankzij aanpassingen aan zowel de motor, aerodyna-mica en de rolweerstand van de auto, zijn BlueMotion Technology-versies altijd zuiniger dan een vergelijkbare versie zonder BlueMotion-aanpassingen.

Geen concessies, wel topprestaties De pré’s van de Tiguan BlueMotion Technology sluiten naadloos aan bij uw energie- en milieubewuste levens-stijl. Een zeer vriendelijk verbruik maakt deze auto tot de zuinigste in zijn klasse. De significant lagere CO2-uitstoot, plaatst de Tiguan BlueMotion Technology in een aparte klasse auto’s. Een bijzondere prestatie, die mogelijk is dankzij o.a. aangepaste motorsoftware, energie-besparende banden en geoptimaliseerde aero-dynamica. De Tiguan BlueMotion Technology beschikt over een start/stop systeem waarbij de motor wordt uit-geschakeld wanneer u stilstaat. Wanneer u de koppeling weer intrapt zal de motor automatisch weer aanslaan en kunt u uw weg vervolgen.

Ook beschikt de Tiguan BlueMotion Technology over een schakelindicator, welke middels een pijl op het dashboard adviseert wanneer u het beste kunt op- of terugschakelen én past de Tiguan BlueMotion Technology recuperatie toe van vrijgekomen remener-gie. Op deze wijze verkrijgt u het beste rendement uit uw Tiguan. Ondanks deze aanpassingen hoeft u met de Tiguan BlueMotion Technology geen concessies aan het rijgenot te doen. Sterker nog, de topsnelheid van de BlueMotion Technology ligt zelfs 6 km/u hoger dan de reguliere motor!

Volkswagen maakt de Tiguan BlueMotion Technology extra herkenbaar door de type-aanduiding BlueMotion Technology op de kofferbakklep.

Page 18: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

3534

Motoren

Bij de Tiguan kunt u kiezen uit vele verschillendeonderhoudsarme motoren. Van heel economische totoverweldigend krachtige. Altijd efficiënt, comfortabelen betrouwbaar. Met de modernste technieken zorgtVolkswagen ervoor dat haar motoren zo min mogelijkschadelijke stoffen uitstoten, wat bijdraagt aan eenschoner milieu. Iets waar Volkswagen veel waarde aanhecht.

BenzinemotorenAlle benzinemotoren staan garant voor een gunstigbrandstofverbruik én veel rijplezier. Afhankelijk vande motor wordt de door Volkswagen gepatenteerdetwincharger- of turbo compressortechnologie (TSI)toegepast. Deze innovatieve technologieën makentopprestaties mogelijk in het hele toerentalbereik bij eenverbluffend laag brandstofverbruik.

DieselmotorenDe niet minder efficiënte TDI-dieselmotoren metcommon rail technologie zijn buitengewoon zuinig ensterk. Alle dieselmotoren zijn standaard voorzien van eenroetfilter, waarmee u kunt genieten van hoogwaardigetechniek en tegelijkertijd het milieu ontziet.

TransmissiesRijplezier heeft niet alleen te maken met een fraaiuiterlijk en comfort. Daarom is er voor de Tiguan, naastde handgeschakelde versnellingsbak, een 7-DSG automaat leverbaar. Door het gebruik van deze geavanceerde tech-niek, zijn de bijbehorende CO2-waarden zeer gunstig. De sportieve 2.0 TSI 170 pk en 200 pk en de 2.0 TDI 140 pk zijn leverbaar met 7-DSG tiptronic-automaat. Deze innovatieve zeven-versnellingsbak combineert de sportiviteit van een schakelbak met het comfort van een automaat.

4MotionDe vierwielaandrijving kent een slim systeem datelektronisch rekening houdt met de manier waarop de vierwielen op elkaar reageren. Een Tiguan met 4Motion isoptimaal manoeuvreerbaar en kent een perfecte controletijdens het remmen. Want zeker bij Volkswagen staatveiligheid voorop.

Page 19: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

3736

Veiligheid

Het veiligheidsconcept van de Tiguan is ongeëvenaard. Bijna ongemerkt waakt het intelligente systeem over de veiligheid van u, uw passagiers en andere weggebruikers. Veel veiligheid is al terug te voeren op de bijzondere eigen-schappen van de uiterst stabiele carrosserie. Dankzij de modernste lasertechnieken vangt deze in geval van een botsing, het grootste deel van de energie op en verhindert zo gevaarlijke vervormingen van de passagierskooi. Extra bescherming voor de inzittenden komt van maximaal zeven airbags, te weten airbags aan bestuurders- en pas-sagierszijde vóór, zij-airbags voorin, een knie-airbag en indien gewenst ook achterin. De hoofdairbags beschermen het hoofd van de voor- en achterpassagiers. Zo scoort de Tiguan de maximale score van vijf sterren met de be-scherming van de bestuurder en de voorpassagier (in het geval van frontale en zijdelingse botsingen). Een opvallend veiligheidsdetail vormen de hoofdsteunen voorin, die bij een aanrijding van achteren het risico van een whiplash aanzienlijk verkleinen. Daarnaast vindt u standaard driepuntsveiligheidsrolgordels op alle zitplaatsen met gordelspanners vóórin en gordelbelastingsbegrenzing voor de vóórstoelen en de rechter-en linkerzitplaats achterin. Dankzij de ISOFIX-bevestigingsogen voor kinderstoeltjes achterin, optioneel ook verkrijgbaar voor de bijrijdersstoel, is uw gezin altijd optimaal beschermd.

Een geruststellende gedachteOm ongevallen te voorkomen, is de Tiguan ook uitgerust met een veelomvattend actief veiligheidsconcept. Zoals de aandrijfslipregeling (ASR), die bij gladheid voorkomt dat de wielen doordraaien. Door tijdig in te grijpen, kan het standaard Elektronisch Stabilisatie Programma (ESP) in het motor- en remmanagement systeem van uw Tiguan een ongeluk voorkomen voor u er erg in heeft. Een gerust-stellende extra veiligheidsvoorziening. Het ABS-systeem voorkomt blokkering van de wielen als u het rempedaal krachtig intrapt, waardoor de auto altijd bestuurbaar blijft. Bij de Tiguan kan niet alleen zijn bestuurder rekenen op veiligheid, maar ook iedereen die hem tegenkomt.

01. Optimaleveiligheidmethetairbagsysteem.

02. HetsensorgestuurdeElektronischStabilisatieProgramma(ESP)voorzietgevaarlijkesituaties.

01 02

Page 20: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

3938

Page 21: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

4140

Lakkleuren Deafbeeldingenopdezepagina’sdienenalleenomeenindruktegeven.Drukinktkandelakkennooitzomooiennatuurlijkweergevenalszeinwerkelijkheidzijn.

Standaarduitvoering Meeruitvoering

Candy White

Uni-lak

B4

Indisch Blue

Uni-lak

F3

Acapulco Blue

Metallic-lak

2W

Night Blue

Metallic-lak

Z2

Slate Grey

Metallic-lak

X9

Wild Cherry Red

Metallic-lak

2K

Silver Leaf

Metallic-lak

7B

Reflex Silver

Metallic-lak

8E

Deep Black

Pareleffect-lak

2T

Pepper Grey Silver

Metallic-lak

U5

Page 22: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

4342

Deafbeeldingenopdezepagina’sdienenalleenomeenindruktegeven.Drukinktkandestoffenenlederenbekledingnooitzomooiennatuurlijkweergevenalszeinwerkelijkheidzijn.

Standaarduitvoering Meeruitvoering

Zwart

Trend & Fun en Comfort & Design

Stoffen bekleding ‘Metropolis'

AK

Zwart/grijs

Trend & Fun en Comfort & Design

Stoffen bekleding ‘Metropolis'

AL

Lattemacchiato

Trend & Fun en Comfort & Design

Stoffen bekleding ‘Metropolis'

AP

VeniceGreen

Pareleffect-lak

E5

Zwart/blauw

Sport & Style

Stoffen bekleding 'View Point’

JG

Zwart/grijs

Sport & Style

Stoffen bekleding 'View Point’

JF

Zwart

R-Line

Stoffen bekleding 'Monte Carlo’

50

Zwart

Track & Field

Stoffen bekleding 'Energy’

GE

Cornsilkbeige

Track & Field

Stoffen bekleding 'Energy’

GF

Zwart

Sport & Style

Stoffen bekleding 'View Point’

JD

Page 23: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

4544

Lattemacchiato

Track & Field

Stoffen bekleding 'Energy’

GJ

Bruin/titaanzwart

Track & Field

Stoffen bekleding 'Energy’

GH

Combinaties

Bruin

Lederen bekleding 'Vienna’

TT

Zwart

Lederen bekleding 'Vienna’

TW

Cornsilkbeige

Lederen bekleding 'Vienna’

YY

Page 24: 2010 Volkswagen Tiguan brochure NL

4746

Autostadt Wolfsburg

De unieke ervaring van Volkswagen

Een bezoek aan Autostadt is een onvergetelijke ervaring voor volwassenen en kinderen. Autostadt is een 25 hectare groot park op het terrein van de Volkswagen-fabriek in het Duitse Wolfsburg. Het park heeft zes paviljoens voor Lamborghini, Bentley, Audi, Seat, Škoda en Volkswagen. In deze paviljoens draait alles om auto’s, mobiliteit, beleving en autotechniek. In het Zeithaus leert u alles over de geschiedenis van de auto. Verder kunt u het AutoLab bezoeken en een fabrieksrondleiding doen door de productiehallen van Volkswagen waar u de kunst van het auto bouwen met eigen ogen kunt zien. Het park is in het noordoosten aan de stad Wolfsburg gebouwd. Hoewel ieder gebouw en ieder paviljoen van Autostadt iets bijzonders is, zijn de twee Autotorens in het noorden het symbool van de stad geworden. De torens tellen ieder 20 verdiepingen waarin 400 auto’s staan. Iedere 40 seconden komt er van onder de grond een nieuwe auto uit de fabriek in de toren, terwijl een andere auto uit de toren naar het aflevercentrum wordt gebracht.

AfhaalbelevenisWie overweegt om een nieuwe auto aan te schaffen is daar vaak lang en intensief mee bezig. Als u voor een Volkswagen heeft gekozen en het moment is aangebroken dat u uw nieuwe auto kunt ophalen dan maken wij daar graag een onvergetelijke gebeurtenis van. Natuurlijk kan dat bij de dealer, maar wij bieden u ook de mogelijkheid om uw nieuwe auto af te halen in Autostadt. Wij kunnen u bij het afhalen van uw nieuwe auto nu een bijzonder twee-daags arrangement naar Wolfsburg aanbieden. Tijdens deze twee dagen kunt u een interessante rondleiding door themapark Autostadt maken, waar alle merken van het Volkswagen-concern vertegenwoordigd zijn, van Bentley en Lamborghini tot Audi, Seat, Škoda en natuurlijk Volkswagen zelf! Ook staat een rondleiding door de productiehallen in de Volkswagen-fabriek op het programma (alleen tijdens werkdagen). U overnacht in een vier of vijf sterren hotel en kunt gebruik maken van alle faciliteiten, zoals sauna en fitness.

Afhalen van uw auto wordt een evenement

Autostad is een belevenis op zich. Wij kunnen u bij het afhalen van uw nieuwe auto nu een bijzonder tweedaags arrangement naar Wolfsburg aanbieden. Tijdens deze twee dagen kunt u een interessante rondleiding door themapark Autostadt maken, waar alle merken van het Volkswagen-concern vertegenwoordigd zijn, van Bentley en Lamborghini tot Audi, Seat, Škoda en natuurlijk Volkswagen zelf! Ook staat een rondleiding door de productiehallen in de Volkswagen-fabriek op het programma (alleen tijdens werkdagen). Kinderen vermaken zich uitstekend in KinderWelt waar kinderen van vijf tot elf jaar spelenderwijs de regels van het verkeer leren. Na een theorie- en een praktijktest krijgen de kinderen een kinderrijbewijs en kunnen ze met 4 km/u snelle mini-Beetles rijden op een parcours.

Bovendien is het mogelijk een speciale autotrainingen te volgen: zoals een Tiguan of een Touareg 4x4 training, een veiligheidstraining of een training zuinig rijden. U overnacht in een vier of vijf sterren hotel en kunt gebruik maken van alle faciliteiten, zoals sauna en fitness.

Voor meer informatie en boekingen voor deze afhaal- en bezoekbelevenis kunt u contact opnemen met uw Volkswagen-dealer of raadpleeg de website www.volkswagen.nl onder het kopje 'Over Volkswagen'.