2010 Uitnodiging Tentoonstelling Kristin Jarmund

download 2010 Uitnodiging Tentoonstelling Kristin Jarmund

of 2

 • date post

  17-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  213
 • download

  0

Embed Size (px)

description

 

Transcript of 2010 Uitnodiging Tentoonstelling Kristin Jarmund

 • KRISTINJARMUNDARCHITECTSSELECTEDWORKSTENTOONSTELLING21 JUNI T/M 30 JULI 2010DIENST RUIMTELIJKE ORDENING EN ECONOMISCHE ZAKENGEDEMPTE ZUIDERDIEP 98GRONINGEN

  OPENING VR. 18 JUNI17:00 UUR

  VISITING CRITIC/LEZING KRISTIN JARMUNDVR. 18 JUNI

  LEZING ALEX VAN DE BELDWO. 7 JULI

 • KRISTIN JARMUND ARCHITECTSSELECTED WORKSTENTOONSTELLING21 JUNI T/M 30 JULI 2010DIENST RUIMTELIJKE ORDENING EN ECONOMISCHE ZAKENGEDEMPTE ZUIDERDIEP 98GRONINGEN

  Graag nodigen de Noorse Ambassade, de gemeente Groningen, de Academie van Bouwkunst en Platform GRAS u uit voor de opening van de tentoonstelling Kristin Jarmund Architects - Selected Works.

  De ambassadeur van Noorwegen, mw. Eva Bugge, en de wethouder van Cultuur, dhr. Ton Schroor verrichten de opening, die plaatsvindt op vrijdag 18 juni, om 17:00 uur in de hal van de dienst RO/EZ. Tijdens de opening verzorgt Kristin Jarmund een korte inleiding over Noorse architectuur.

  Kristin Jarmund Architects - Selected Works belicht 10 geselecteerde projecten van het veelzijdige oeuvre dat Kristin Jarmund heeft opgebouwd sinds de oprichting van haar bureau in 1985. De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door de Noorse Ambassade in samenwerking met Nationaal Museum Noorwegen en reist sinds 2009 door Europa. Naar aanleiding van de tentoonstelling in Groningen is door de Academie van Bouwkunst, Platform GRAS en de gemeente een aanvullend programma opgesteld.

  OPENING VR. 18 JUNI, 17:00 UUR

  VISITING CRITIC/LEZING KRISTIN JARMUNDVR. 18 JUNI, 15.30 - 16:30 UURACADEMIE VAN BOUWKUNSTZUIDERKUIPEN 19, GRONINGEN

  Kristin Jarmund treedt bij de Academie van Bouwkunst op als Visiting Critic van lopende afstudeerprojecten en geeft voorafgaand aan de opening een lezing over haar werk. Toegang gratis.

  LEZING ALEX VAN DE BELDWO. 7 JULI, 20:00 UURACADEMIE VAN BOUWKUNST

  Sinds enige tijd woont en werkt Alex van de Beld, medeoprichter van het nu ook in Helsingborg gevestigde architectenbureau Onix, in Zweden. Hoe zit het met zijn Scandinavische ervaringen? In een kritische beschouwing plaatst Alex van de Beld in deze lezing de Nederlandse architectuur en de actuele ruimtelijke opgaven naast de Scandinavische. Onder het motto Naturende stad zal hij laten zien wat wij zoal kunnen leren van Zweden.Toegang gratis.

  AFZENDER: PLATFORM GRAS, BLOEMSINGEL 1001, 9714 AX GRONINGEN Beeld: P

  er M

  aning