2010 Renault bedrijfswagens

24
29 maart 2010 RENAULT BEDRIJFSWAGENS STEEDS EFFICIËNTER, COMFORTABELER EN ZUINIGER Renault is al 12 jaar de onbetwiste leider op de bedrijfswagenmarkt in West-Europa. Het marktaandeel van 14,81% in 2009 bewijst dat Renault de dalende markt (-28% in 2009) het hoofd heeft weten te bieden. Renault wil haar positie verder gaan versterken met de introductie van drie nieuwe modellen in 2010. Het gamma wordt vernieuwd cq uitgebreid met een nieuwe Master, een nieuwe fase van de Trafic en een nieuwe Renault Kangoo Express Maxi. Daarmee biedt Renault auto’s met een volume van 2 tot 22 m³. De nieuwe Master, de ambassadeur van dit bedrijfswagengamma, heeft een uitgesproken design dat de robuustheid van de auto weerspiegelt. De verbeterde ergonomie van de bestuurdersplaats maakt deze auto tot één van de comfortabelste op de markt. Zijn nieuwe 2.3 dCi motor wordt aangeboden in 3 versies (100, 125 en 150 pk). De nieuwe Master verbruikt gemiddeld 1 l/100 km minder dan de huidige en heeft een gecombineerd verbruik vanaf 7,1 l/100 km. Daarmee is hij de zuinigste volgens de standaard Europese homologatiecyclus (NEDC). De onderhoudskosten zijn met 40% gedaald tot één van de laagste op de markt. Met de nieuwe achterwielaangedreven versies krijgt het gamma een vierde lengte (laadvolume tot 22 m³), een 3,5 t en een 4,5 t versie met dubbele achterwielen en nieuwe ombouwmogelijkheden. Aan het comfort van en de ergonomie in de nieuwe fase van de Trafic is veel aandacht besteed. Een nieuw vormgegeven dashboard bevat nog meer opbergruimtes en er zijn uitrustingen ingebouwd die afkomstig zijn van de personenauto’s en die het leven aan boord nog aangenamer

description

Uitgebreid en interessant dossier met veel informatie van het Renault bedrijfswagen-gamma. Archief AutoKiosk NL

Transcript of 2010 Renault bedrijfswagens

29 maart 2010

RENAULT BEDRIJFSWAGENSSTEEDS EFFICIËNTER, COMFORTABELER EN ZUINIGER

Renault is al 12 jaar de onbetwiste leider op de bedrijfswagenmarkt in West-Europa. Het marktaandeel van 14,81% in 2009 bewijst dat Renault de dalende markt (-28% in 2009) het hoofd heeft weten te bieden.

Renault wil haar positie verder gaan versterken met de introductie van drie nieuwe modellen in 2010. Het gamma wordt vernieuwd cq uitgebreid met een nieuwe Master, een nieuwe fase van de Trafic en een nieuwe Renault Kangoo Express Maxi. Daarmee biedt Renault auto’s met een volume van 2 tot 22 m³.

De nieuwe Master, de ambassadeur van dit bedrijfswagengamma, heeft een uitgesproken design dat de robuustheid van de auto weerspiegelt. De verbeterde ergonomie van de bestuurdersplaats maakt deze auto tot één van de comfortabelste op de markt. Zijn nieuwe 2.3 dCi motor wordt aangeboden in 3 versies (100, 125 en 150 pk). De nieuwe Master verbruikt gemiddeld 1 l/100 km minder dan de huidige en heeft een gecombineerd verbruik vanaf 7,1 l/100 km. Daarmee is hij de zuinigste volgens de standaard Europese homologatiecyclus (NEDC). De onderhoudskosten zijn met 40% gedaald tot één van de laagste op de markt. Met de nieuwe achterwielaangedreven versies krijgt het gamma een vierde lengte (laadvolume tot 22 m³), een 3,5 t en een 4,5 t versie met dubbele achterwielen en nieuwe ombouwmogelijkheden.

Aan het comfort van en de ergonomie in de nieuwe fase van de Trafic is veel aandacht besteed. Een nieuw vormgegeven dashboard bevat nog meer opbergruimtes en er zijn uitrustingen ingebouwd die afkomstig zijn van de personenauto’s en die het leven aan boord nog aangenamer

maken. De 2.0 l dCi van de nieuwe Trafic biedt een aanzienlijk lager brandstofverbruik en is vanaf nu leverbaar met een roetfilter.

De nieuwe Kangoo Express Maxi is een model met een bijna 40 cm langere wielbasis. Hij heeft een laadvolume van maximaal 4,6 m3 en een laadlengte van 2,90 m. Deze bijzonder modulaire auto ligt uitstekend op de weg en heeft uitermate zuinige motoren. Met deze nieuwe auto is Renault het enige merk in Europa dat een kleine bestelwagen in 3 lengtes aanbiedt en zo aan de behoeften van alle zakelijke klanten voldoet.

Renault zet zijn distributiestrategie voor zakelijke klanten voort met de introductie van Renault PRO+ in twintig landen. Met het ‘one stop shop’ concept biedt Renault PRO+ een praktisch en efficiënt antwoord op alle behoeften van de klant.

De Renault-groep heeft zich ook tot doel gesteld om milieuvriendelijkere oplossingen aan te bieden die betaalbaar zijn voor iedereen. Renault breidt zijn eco²-label uit naar zijn bedrijfswagengamma en maakt zo het milieuvriendelijke karakter van zijn producten voor deze markt zichtbaar. Voortaan geldt het Renault eco²-label dan ook voor het hele gamma: personenauto’s en bedrijfswagens, kleine en grote bestelwagens.

Bovendien wordt er in de eerste helft van 2011 een 100% elektrische versie van de Renault Kangoo Express op de markt gebracht met een actieradius van 160 km. Deze lichte ‘zero emission’ bedrijfswagen met een groter laadvolume van 3 m³ richt zich op zakelijke klanten. Hij is voornamelijk bedoeld voor gebruik in de stad en vlak daarbuiten. Voor klanten die nu willen instappen in een minder milieu belastende bedrijfswagen staat de Kangoo Express op aardgas klaar.

INHOUDSOPGAVE

NIEUWE RENAULT MASTER

DE GROTE BEDRIJFSWAGEN OPNIEUW UITGEVONDEN

NIEUWE RENAULT KANGOO EXPRESS MAXI

EENCOMPLEET EN UNIEK GAMMA

NIEUWE RENAULT TRAFIC

COMFORT EN ERGONOMIE

RENAULT INTRODUCEERT RENAULT PRO+

OPLOSSINGEN VOOR ZAKELIJKE KLANTEN

DE BEDRIJFSWAGENSTRATEGIE VAN RENAULT:

DRIE VRAGEN AAN JEAN CHRISTOPHE KUGLER, HOOFD VAN DE AFDELING BEDRIJFSWAGENS VAN RENAULT.

NIEUWE RENAULT MASTER =VOORWIELAANDRIJVING + ACHTERWIELAANDRIJVING +

EURO 5 + VANAF € 18.990

DE GROTE BEDRIJFSWAGEN OPNIEUW UITGEVONDEN

Na ruim twaalf jaar verkoopsucces en meer dan een miljoen verkochte auto’s in vijfenveertig landen ter wereld, waarvan meer dan 12.000 in Nederland, komt Renault met een nieuwe Master die vanaf mei 2010 in de showrooms staat. Binnen het segment van grote bedrijfswagens in Nederland heeft de huidige Renault Master nog altijd een top 3 en dus een podiumplaats.

Speerpunten in de ontwikkeling van de nieuwe Renault Master zijn vooral te vinden in het reduceren van de gebruikskosten (via het terugbrengen van het brandstofverbruik en onderhoud) maar ook het design van zowel exterieur als interieur. En niet onbelangrijk is de completering van het aanbod: de introductie van de achterwielaangedreven (RWD) varianten.

De nieuwe Master verbruikt gemiddeld 1 l/100 km minder dan de huidige Master en heeft een gemiddeld gecombineerd verbruik vanaf 7,1 l/100 km (187g CO2/km). Daarmee is deze auto de zuinigste voorwielaangedreven versie volgens de standaard Europese homologatiecyclus (NEDC). Ook zijn de onderhoudskosten stevig gedaald in vergelijking met zijn voorganger en behoren daarmee tot de laagste op de markt.

BIJZONDER DESIGNHet uiterlijk van de nieuwe Renault Master oogt bovenal robuust en van goede

kwaliteit. De brede, gespoten grille en de grote, expressieve koplampen maken

het front bijzonder en herkenbaar. Achter zien we de asymmetrische achterruiten

terug, een bekend designkenmerk van de huidige Master. In dit ontwerp is het

derde remlicht optimaal weggewerkt waardoor de Renault Master van verre

herkenbaar zal zijn.

De nieuwe Master heeft bredere achterlichten en portierhandgrepen gekregen.

Ook ziet de nieuwe Master er degelijk uit door details zoals de

carrosseriespelingen. De dubbele koplampen en de in de buitenspiegels

ingebouwde knipperlichten zorgen voor uitstraling en de nodige veiligheid.

INTERIEUR EN ERGONOMIEHet interieur bevat veel functionele opbergmogelijkheden. Ze zijn speciaal

ontworpen voor voorwerpen (mobiele telefoon, laptop, documenten) die een

berijder dagelijks nodig heeft en binnen handbereik moet hebben.

Ook het interieur is helemaal nieuw. De cabine is 5,7 cm langer, waardoor het

vooral voor langere mensen comfortabeler is. De ontwerpers hebben zich vooral

gericht op de ergonomie en het nut van de opbergmogelijkheden. Het dashboard

is uitgevoerd in twee kleuren die terugkomen in de bekleding van de portieren.

Alle opbergmogelijkheden en bedieningen zijn veilig binnen handbereik van de

bestuurder geplaatst. Kortom, de cabine is een volwaardige werkplek voor

zakelijke rijders die gewoonlijk veel tijd in hun auto doorbrengen.

Een volwaardige werkruimte als cabineDe nieuwe Master komt met twee belangrijke innovaties ter verbetering van de

werkruimte:

• een wegklapbare documenthouder op het dashboard die zo is geplaatst dat

het zicht niet wordt belemmerd. Bijzonder handig voor bijvoorbeeld het

vastclippen van vrachtbrieven of andere documenten;

• een draaibare, naar de bestuurder te richten tafel die op de rugleuning van de

middelste stoel is bevestigd. Door de middelste stoel neer te klappen, wordt

de rugleuning omgevormd tot bureau. Het bevat twee bekerhouders, een

opbergruimte voor kantoorspullen en een draaibaar tafeltje waar een laptop

op past of waarop geschreven kan worden.

Comfortabele en ergonomische bestuurdersplaatsDoor de schuiner geplaatste bestuurderstoel en het kleinere, verticaler

geplaatste stuurwiel is de rijpositie sterk verbeterd. De bestuurder kan zijn

rijpositie verder aanpassen met behulp van diverse afstelmogelijkheden bij de

bestuurderstoel en het stuur dat in de hoogte kan worden versteld.

Uitrustingen die het comfort op een hoog niveau brengenDe nieuwe Master heeft uitrustingen die het leven aan boord aangenamer en

comfortabeler maken. Zo zien we de volgende uitrusting (standaard of optioneel)

op de nieuwe Master (behalve Générique):

• Standaard elektrisch bedienbare ramen en elektrisch verwarmde en

verstelbare buitenspiegels.

• Standaard centrale portiervergrendeling met afstandsbediening.

• Standaard een volledig tussenschot met raam waardoor de akoestiek beter is

en de goederen in de laadruimte beter beschermd zijn.

• Standaard een passagiersbank met het eerder genoemde draaibare, naar de

bestuurder te richten tafel.

• Optioneel Pack Airco dat bestaat uit de handmatig geregelde airconditioning,

lendensteunverstelling, een brilhouder en een groot, ingedeeld portiervak met

een speciale ruimte voor een 1,5 liter fles.

• Optioneel Pack Parking, bestaande uit parkeersensoren aan de achterzijde

van de auto en de Renault Handsfree sleutel waarmee de portieren ver- en

ontgrendeld kunnen worden zonder de sleutel te hoeven gebruiken. Door

eenvoudigweg de bedieningsknoppen in te drukken die op buitenkant van de

portierhandgrepen voor en achter zitten. Dit is bijzonder handig als er veel in-

en uitgeladen moet worden.

• Optioneel een nieuwe, krachtiger elektronisch geregelde airconditioning: de

gewenste temperatuur wordt sneller bereikt, de ventilatiefunctie is stiller, de

luchtstroom wordt beter verdeeld, de verwarming is krachtiger voor de

‘bijzonder koude’ landen en de warmte blijft beter behouden dankzij de

tussenwandbekleding (standaard op de luxe versies).

• Optioneel een complete audio-installatie met keuze uit 3 verschillende radio’s.

Het meest luxueuze aanbod bevat een radio met CD en MP3-functie met

handsfree carkit met Bluetooth en een multimedia aansluiting voor USB en

iPod. Artiesten en nummers kunnen worden geselecteerd met behulp van de

afstandsbediening op het stuur en de namen en titels verschijnen op het

scherm.

• Optioneel het Carminat TomTom® navigatiesysteem met IQ Route™*.

Doordat het scherm tegen het dak aan is geplaatst kon meer opbergruimte

worden gecreëerd in het dashboard. Het scherm kan naar links of rechts

worden gericht zodat de bestuurder de ideale positie kan instellen.

• Naar keuze een achteruitrijcamera die beschikbaar komt als accessoire.

*IQ Routes™ van de TomTom® berekent de snelste routes rekening houdende met de reële

gemeten snelheden op de wegen. Dit is mogelijk met behulp van de TomTom® databases met de

rijervaringen van miljoenen gebruikers. Op basis van deze gegevens kunnen de beste routes worden

berekend afhankelijk van de dag en het tijdstip waarop wordt gereden.

Legenda:1. Opbergvak tegen het dak over de gehele breedte van het interieur

2. Speciale ruimte voor de tachograaf ter hoogte van het dak

3. Brilhouder

4. Ruimte in het dashboard voor een laptop of A4-documenten

5. Groot aflegvak bovenop het dashboardkastje

6. Telefoonhouder met 12V-oplader, een muntenvakje en een kaart- of

tickethouder vlakbij het stuur

7. Ruimte voor een MP3-speler vlakbij een tweede 12V-aansluiting en

verschillende audio-aansluitingen

8. 4 blikjeshouders en een verwijderbare asbak

9. Groot, gekoeld dashboardkastje (in combinatie met airconditioning) van 7,6 l

waarin twee 1,5 liter flessen passen

10. Groot, ingedeeld portiervak met een speciale ruimte voor een 1,5 liter fles

11. Verschillende vakjes voor sleutels, handschoenen, sigaretten en opvouwbare

paraplu, enz…

12. Grote ruimte onder de bank die bereikbaar is door de zitting van de

passagierstoelen op te tillen. In deze ruimte passen grotere spullen

TERUGBRENGEN VAN GEBRUIKSKOSTENDe totale gebruikskosten (TCO: Total Cost of Ownership) zijn van groot belang

bij de inzet van een bedrijfswagen. Daarom heeft Renault twee belangrijke

elementen van de TCO - de brandstofkosten en de onderhoudskosten –

verlaagd. In dit kader wordt de nieuwe Master uitgerust met de nieuwe 2.3 dCi

(M9T) die voldoende vermogen biedt èn zuinig is in verbruik.

Nieuwe 2.3 dCi: Euro 5, krachtig en zuinig ‘downsizen’

Deze motor is speciaal gericht op de specifieke behoeften van bedrijfswagens en

is een nieuwe afgeleide van de betrouwbare 2.0 dCi (M9R). Ondanks de kleinere

cilinderinhoud ten opzichte van de huidige 2.5 dCi levert de nieuwe 2.3 dCi meer

koppel (tot +30 Nm) en is leverbaar in drie vermogensversies (100pk, 125pk en

150pk). Deze motor wordt geleverd met de veelgevraagde Euro 5-norm. Naar

wens kan ook de Euro 4 i.g.v. Générique geleverd worden.

Zeer laag brandstofverbruik

De nieuwe Renault Master is een goed voorbeeld van de vooruitgang die

Renault heeft geboekt op het gebied van het verbruik van bedrijfswagens. Dit is

verlaagd met gemiddeld 1 l/100 km bij de voorwielaangedreven versies en tot

2,7 l/100 km bij de achterwielaangedreven modellen in vergelijking met de

huidige Master. Het verbruik van de nieuwe Master begint bij 7,1 l/100 km (187

g/km CO2) en de L2H2 125 pk bijvoorbeeld verbruikt 7,8 l/ 100 km. De Renault

Master kan met een volle tank meer dan 1.400 km afleggen, ofwel 200 km meer

dan zijn voorganger.

Laagste onderhoudskosten op de marktDe onderhoudskosten zijn ca. 40 % lager dan die van de voorganger. Dat is

mogelijk door:

• de verruiming van het onderhoudsinterval naar 40 000 km / 2 jaar (eerst

bereikte termijn geldt), ofwel 10 000 km of een jaar langer dan voorheen.

• een onderhoudsvrije distributieketting in plaats van een distributieriem.

• remschijven en –blokken die 20 % langer meegaan en bovendien een

waarschuwingslampje bij slijtage van de remblokken op het dashboard.

• koelvloeistof die langer meegaat (nu 160 000 km in plaats van de 120 000 km

bij het vorige model).

UITBREIDING VAN HET GAMMA MET EEN ACHTERWIELAANGEDREVEN VERSIE

Een uitgebreid aanbodMet de introductie van een achterwielaangedreven versie wordt de Renault

Master één van de weinige grote bedrijfswagens met een voor- én

achterwielaangedreven versie. Het gamma wordt uitgebreid met:

• een nieuwe lengte L4 die meer laadruimte biedt tot 17 m³ en een laadlengte

tot wel 4,38 m.

• T35 (GVW 3.500kg) en T45 (GVW 4.500 kg) met dubbel lucht.

• een aanhangergewicht tot 3.000 kg, waardoor een treingewicht ontstaat van

7.500 kg.

Daarmee is de nieuwe Renault Master leverbaar in meer dan 350 versies:

• 40 carrosserieën (gesloten bestelwagen, aannemersuitvoering, chassis

enkele cabine / dubbele cabine, platform cabine, enz…)

• 4 lengtes (3 wielbasissen en 2 achteroverbouwen)

• 3 hoogtes

• Een voorwielaangedreven en een achterwielaangedreven versie (met enkel

of dubbel lucht)

• 4 GVW’s: T28, T33, T35 (enkel en dubbel lucht) en T45 (dubbel lucht)

Legenda: Voorwielaangedreven █ Achterwielaangedreven █

Nieuwe ombouwmogelijkhedenOp de huidige Master wordt voor de Nederlandse markt rond de 75 % van de

bestelwagens en 100% van de chassis cabine versies of platform cabine versies

omgebouwd. Het ombouwen van de nieuwe Master is eenvoudiger gemaakt

door voorbereidingen in de auto en specifieke opties. Zo kan bijvoorbeeld de

achterste dwarsbalk worden gedemonteerd waardoor de achteroverbouw sneller

afgesteld kan worden en de ombouw door de gespecialiseerde bedrijven wordt

vergemakkelijkt.

Het nieuwe achterwielaangedreven aanbod van de Master zal gaan zorgen voor

meer omzet in het segment van de pick-up, kiepbak en gesloten laadbak.

Achterwielaandrijving met zelfdragende carrosserieIn tegenstelling tot de vorige achterwielaangedreven versie met een gescheiden

carrosserie (denk aan Master Pro) heeft deze achterwielaangedreven versie een

bijzonder stevige, zelfdragende carrosserie (chassis in de carrosserie

ingebouwd). Deze techniek biedt meerdere voordelen: de auto is lichter,

waardoor deze minder verbruikt en minder CO2 uitstoot, hij is wendbaarder en

heeft een lagere laaddrempel terwijl het laadvermogen groter is.

De achterwielaangedreven versie van de nieuwe Master is standaard uitgerust

met een adaptief ESP-systeem en tractiecontrole (ASR), waardoor de auto beter

en stabieler op de weg ligt rekening houdend met het gewicht van de lading.

Differentieelblokkering is leverbaar als optie en zorgt voor meer mobiliteit op rulle

grond of een glad wegdek.

Laadruimte op maatMet 4 lengtes en 3 hoogtes biedt de nieuwe Master 10 laadvolumes van 8 tot 17

Er is goed nagedacht over de deuren en de toegang tot de laadruimte:

• de zijschuifdeur is 17 cm breder gemaakt en daarmee één van de breedste

op de markt

• achter is de toegang tot de laadruimte vergemakkelijkt door de laaddrempel

die tot één van de laagste op de markt behoort: 548 mm bij de

voorwielaangedreven versies en 674 mm bij de achterwielaangedreven

modellen (bij deze laatste is standaard een treeplank gemonteerd)

VEILIGHEID BLIJFT PRIORITEITVeiligheid blijft één van de belangrijkste zorgen van Renault en de Master is dan

ook één van de veiligste auto’s in zijn segment geworden doordat verschillende

topuitrustingen zijn ingebouwd.

Zo biedt de nieuwe Master op het gebied van passieve veiligheid:

• een complete set airbags: front- en zijairbags voor bestuurder en passagier.

• veiligheidsgordels met gordelspanner en spankrachtbegrenzer.

Op het gebied van actieve veiligheid biedt de nieuwe Master :

• de kortste remweg op de markt: 44,7 m voor de voorwielaangedreven versies en

46,6 m voor de achterwielaangedreven Masters (van 100 km/u naar 0 met lading

op een wegdek met voldoende grip).

Deze resultaten kan de nieuwe Master behalen omdat deze voor

geventileerde schijven met een diameter van 302 mm heeft en achter volle

schijven met een diameter van 305 mm. Bovendien zijn de volgende

remhulpmiddelen standaard dan wel optioneel leverbaar: ABS met

noodstopbekrachtiging en motorslipkoppelregeling.

• ESP standaard voor de achterwielaangedreven versies en optioneel voor de

voorwielaangedreven modellen

• fixed bending lights (vaste bochtverlichting) die ’s nachts het verlichte

gezichtsveld in de bochten vergroot

Ter bescherming van de goederen in de laadruimte:

• standaard een volledig tussenschot met of zonder raam.

• diverse soorten laadvloeren en bescherming voor de zijwanden en als

accessoire.

PRIJZENZoals eerder genoemd wordt de nieuwe Renault Master gepresenteerd met twee

niveaus. Het eerste niveau ‘Générique’ biedt een antwoord voor klanten die met

een beperkt budget toch groot(s) willen rijden. De Renault Master T28 L1H1

Générique 2.3 dCi 100 zal een vanafprijs kennen van € 18.990 excl. btw/bpm.

Een veel verkocht model, de Renault Master T33 L2H2 100 FAP euro 5 wordt

gepositioneerd op € 23.690 excl. btw/bpm. Met de extra uitrusting t.o.v. het

huidige model Master (zoals de elektrisch bedienbare ramen en elektrisch

verwarmde en verstelbare buitenspiegels, centrale portiervergrendeling met

afstandsbediening, volledig tussenschot met raam en de passagiersbank) kan

men gerust spreken van méér bedrijfswagen voor het geld.

Vanaf de introductie zullen naar verwachting twee optiepakketten bijna elke

nieuwe Renault Master gaan ‘sieren’:

• Pack Airco (dat bestaat uit de handmatig geregelde airconditioning,

lendensteunverstelling, een brilhouder en een groot, ingedeeld portiervak met

een speciale ruimte voor een 1,5 liter fles) zal voor slechts € 399,- excl.

btw/bpm veel gekozen worden.

• Pack Parking, bestaande uit parkeersensoren aan de achterzijde van de

auto en de Renault Handsfree sleutel, waarmee de portieren ver- en

ontgrendeld kunnen worden zonder de sleutel te hoeven gebruiken. Door

eenvoudigweg de bedieningsknoppen in te drukken die op buitenkant van de

portierhandgrepen voor en achter zitten. Dit is bijzonder handig als er veel in-

en uitgeladen moet worden. En dat voor maar € 299,- excl. btw/bpm

Leasebedragen zijn meer dan competitief te noemen; de nieuwe Master is er

vanaf € 469,- per maand op basis van Full Operational Lease (48

maanden/20.000 km per jaar) via Renault Business Finance.

Ook zal vanaf introductie de aannemersuitvoering (dubbele cabine) beschikbaar

zijn voor een meer dan competitieve prijs. De eerste auto’s worden in mei 2010

bij de dealers verwacht.

AFMETINGEN RENAULT MASTER – BESTELWAGENS

NIEUWE RENAULT KANGOO EXPRESS MAXI ÈNNIEUWE FASE RENAULT TRAFIC:

HET BEDRIJFSWAGENPROGRAMMA VAN RENAULT BREIDT ZICH UIT

Na de lancering van de nieuwe Renault Master breidt Renault het

bedrijfswagenprogramma uit met twee nieuwe modellen: de nieuwe Renault

Kangoo Express Maxi en de nieuwe fase van de Renault Trafic. Ook binnen deze

modellen vinden belangrijke toevoegingen plaats.

Renault Kangoo Express

• Met de introductie van de Kangoo Express Maxi heeft Renault op basis van

de Kangoo Express het enige merk dat eenzelfde kleine bestelwagen in drie

verschillende afmetingen aanbiedt. Dit nieuwe model is bijna 40 cm langer en

biedt 1 m3 meer volume dan de ‘gewone’ Kangoo Express.

• De Carminat TomTom® versie 1.1 is in januari 2010 geïntroduceerd op de

Renault Kangoo. Dit navigatiesysteem is vanaf nu leverbaar op het hele

bedrijfswagengamma van Renault en stelt zakelijke klanten in staat om hun

brandstofverbruik verder te beperken door hen de snelst mogelijke route te

bieden.

Renault Trafic

• Sinds de introductie van roetfilters in januari 2010 op de 2.0 dCi-motoren met

90 pk of 115 pk hebben de verkopen van de Trafic een aanzienlijke impuls

gekregen. Deze motoren zijn daarnaast ook nog zuiniger geworden. Bij de

bedrijfswagenversies is het brandstofverbruik van de 2.0 dCi 115 pk met 0,8l/

100 km verlaagd. De CO2-uitstoot gaat omlaag naar 195 g/km in combinatie

met een handgeschakelde versnellingsbak.

• Op de nieuwe fase van de Renault Trafic worden nieuwe optiemogelijkheden

toegevoegd: zo wordt het geïntegreerde Carminat TomTom®

navigatiesysteem, temperatuurgeregelde airconditioning en een cruisecontrol

binnen het programma aangeboden.

DE NIEUWE RENAULT KANGOO EXPRESS MAXI

De tweede generatie van de Renault Kangoo Express was al meteen vanaf zijn

introductie een groot commercieel succes. De nieuwe Kangoo Express was vorig

jaar de Europees leider in zijn segment met een marktaandeel van 14,5%.

Om nog beter te voldoen aan de verwachtingen van zijn zakelijke klanten,

introduceert Renault de Kangoo Express Maxi. Naast de Renault Kangoo

Express Compact en de Renault Kangoo Express maakt de Maxi het gamma

kleine bestelwagens compleet.

Het 39 cm langere model biedt een laadvolume van maximaal 4,0 m3 en een

laadlengte op de vloer van 1,86 m. De Renault Kangoo Express Maxi is

buitengewoon modulair en de motoren zijn nog zuiniger.

Een verlengde kleine bestelwagen met een even goede wegliggingDe Renault Kangoo Express Maxi heeft een totale lengte van 4,60 m. Dit is 384

mm langer dan de ‘normale’ Kangoo Express. De laadlengte is ook met bijna 39

cm verlengd, zodat die uitkomt op 1,86 m. Omdat hij niet is verhoogd, kan hij met

een hoogte van 1,82 m moeiteloos een parkeergarage in, die meestal een

maximale hoogte van 2 m heeft.

De Kangoo Express Maxi biedt 1 m3 meer laadruimte dan de ‘normale’ Renault

Kangoo Express. Het laadvolume groeit tot 4,0 m3, met een laadvermogen van

800 kg. Het maximale aanhangwagengewicht is 1.050 kg voor een geremde

aanhangwagen.

Een zeer veelzijdige bedrijfswagen Alle versies van de Renault Kangoo Express Maxi zijn standaard uitgerust met

een volledig tussenschot met raam en een zijschuifdeur aan de rechterkant. Een

zijschuifdeur aan de linkerkant is optioneel leverbaar.

Een uniek gamma zuinige kleine bestelwagensDe Renault Kangoo Express Maxi is een zuinige bedrijfswagen. De

dieselmotoren zijn zuinig. De CO2-uitstoot behoort tot de laagste van de markt.

Voor de 1,5 dCi 85 pk motor is het gemiddelde verbruik 5,3 l/100 km bij

gecombineerd gebruik en minder dan 6 l/100 km bij een stadsrit. Deze motor, die

leverbaar is in een versie met twee en vijf zitplaatsen, heeft een CO2-uitstoot van

140 g/km. Later komen de 1.5 dCi met 90pk en 110 pk met roetfilter op Euro-5

normering.

Carminat TomTom®Zoals het hele bedrijfswagengamma van Renault is ook de Kangoo Express

vanaf januari 2010 leverbaar met het geïntegreerde Carminat TomTom®

navigatiesysteem. Dit navigatiesysteem levert de beste routes voor zakelijke

klanten en voorkomt op deze manier dat er te veel kilometers worden gereden.

Vanzelfsprekend is de Kangoo Express Maxi ook uit te rusten met dit

navigatiesysteem.

Met deze nieuwe bedrijfswagen heeft Renault vanaf april een compleet en

samenhangend gamma ruime, kleine bestelwagens in drie lengtes: de Kangoo

Express Compact, de Kangoo Express en de Kangoo Express Maxi.

Gamma / PrijzenEr worden twee uitrustingsniveaus leverbaar binnen het transparante programma

van de Kangoo Express Maxi, namelijk het niveau Express Comfort en Express

Tech Line.

De Kangoo Express Maxi zal worden geïntroduceerd met een vanafprijs van €

13.390 excl. btw/bpm.

Afmetingen van de Kangoo Express Maxi (mm)

2 zitplaatsen Combi Dubbele

Cabine

Aantal zitplaatsen 2 5 5

½ bestuurdersplaats mogelijk JA NEE NEE

Wielbasis 3.081

Totale lengte 4.597

Overbouw 807

achter: 709

Spoorbreedte onbeladen vóór 1.521

achter 1.533

Totale breedte met ingeklapte buitenspiegels 1.829

Met buitenspiegels 2 .133

Hoogte leeg rijklaar 1.810-1.836 1.802-1.826

Vrije hoogte 187 tot 212 185 tot 210

Met lading 151 tot 171 151 tot 172 Breedte tussen de wielkasten 1 .218 1 .145

Laadhoogte 1129Laadlengte (Y +/- 400 mm) D

stuur rechts

tot G = 1.860tot D = 1.862

1 .008 (bovenkant rugleuning) 1 .361

stuur links tot G = 1.860tot D = 1.860

1 .008 (bovenkant rugleuning) 1 .361

Laadlengte ½ bestuurdersplaats 3 .321

Laadlengte op de vloer 2 .115 1 .328 1 .432

Met neergeklapte achterbank 2 .210 2 .043

Met neergeklapte passagiersstoel 2 .886

Laadvolumer (VDA / Air) 3,1VDA/3,5m3Verkoopvolume 4 tot 4,5m3 1,3 tot 3,4m3 2,4 tot 3,6m3

RENAULT TRAFIC

De Renault Trafic stond in 2009 in Europa met een marktaandeel van 13,5% op

de derde plaats in zijn segment.

De beproefde dieselversie 2.0 dCi met vermogens van 90 pk (66 kW) of 115 pk

(85 kW) is voortaan leverbaar met roetfilter (FAP). Die reduceert de uitstoot van

fijn stof tot een minimum. De aangepaste motorinlaat verlaagt tegelijk het

brandstofverbruik en daarmee de uitstoot van CO2. De variant met 115 pk (85

kW) levert tevens een iets hoger koppel van 300 Nm bij 1.500 toeren per minuut.

Dat was 290 Nm. De reductie van de CO2-uitstoot is voor de personenuitvoering

Renault Trafic Passenger tevens goed voor een lagere BPM-heffing, waardoor

de prijs van deze versie is gedaald ten opzichte van de prijs van 2009.

Onderhouds- en gebruikskostenOnderhouds- en gebruikskosten wegen zwaarder dan ooit bij de keuze van een

bedrijfswagen. De Renault Trafic 2.0 dCi scoort nu uitstekend door het naar

40.000 km of 2 jaar verlengde onderhoudsinterval. Daarbij komt dat de motor is

voorzien van een onderhoudsvrije distributieketting in plaats van een

distributieriem. Bij de bedrijfswagenversies is het brandstofverbruik van de 2.0

dCi 115 pk met 0,8l/100 km verlaagd. De CO2-uitstoot gaat daarmee omlaag

naar 195 g/km in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak.

Prijzen De meerprijs van de roetfilter op de huidige fase van de Renault Trafic bedraagt

700 euro, waarbij via SenterNovem 400 euro subsidie verkrijgbaar is, waardoor

de meerprijs van de filter uiteindelijk op 300 euro neerkomt. Een geringe

meerprijs, dat zich snel terugverdient door het lagere brandstofverbruik en het

verlengde onderhoudsinterval.

Nieuwe fase Renault TraficMet de lancering van de nieuwe fase van de Trafic biedt Renault een aanbod dat

nog beter is afgestemd op de verwachtingen van kleine zelfstandige

ondernemers. Comfort en ergonomie zijn de kernwaarden van deze nieuwe auto.

Het dashboard is opnieuw vormgegeven en bevat meer handige opbergruimtes.

De auto heeft bovendien nieuwe uitrustingen die het leven aan boord nog

aangenamer maken.

Een nieuw dashboard met nog meer handige, ergonomische

opbergmogelijkheden:

• een A4-vak in het bovenste gedeelte van de middenconsole,

• een opbergruimte bovenop het dashboardkastje (voor de versies zonder

passagiersairbag),

• nieuwe opbergruimtes in het middengedeelte.

Dankzij een nieuwe kap boven het dashboard is de afleesbaarheid verder

verbeterd.

Technische uitrustingen voor meer rijcomfortOm in de cabine zoveel mogelijk comfort te bieden, heeft de nieuwe Renault

Trafic nieuwe uitrustingen overgenomen uit de personenauto’s:

• elektronisch geregelde airconditioning voor het hele gamma bedrijfswagens

en personenauto’s,

• Carminat TomTom® navigatiesysteem met de functie IQ Routes™*, het

voordeligste ingebouwde navigatiesysteem op de markt,

• een nieuw gamma radio/cd-spelers met MP3-ondersteuning met een beter

afleesbaar apart display, aansluitmogelijkheden voor losse apparaten en

Bluetooth met streaming audio,

• cruise control met bediening op het stuur.

* IQ Routes™ van TomTom® berekent de snelste routes rekening houdende met de reële gemeten

snelheden op de wegen. Dit is mogelijk dankzij de TomTom® databases met de rijervaringen van

miljoenen gebruikers. Op basis van deze gegevens zijn de beste routes te berekenen afhankelijk van

de dag en het tijdstip waarop wordt gereden.

Renault introduceert Renault PRO+: oplossingen voor zakelijke klanten.

SCHIPHOL-RIJK – Voor zakelijke klanten is de auto een belangrijk middel

waarmee ze efficiënt moeten kunnen werken en daarom worden ook hoge

eisen gesteld op het gebied van servicekwaliteit aan de dealer die het

onderhoud uitvoert. In 1999 was Renault baanbrekend door met het

Business Center concept te komen in combinatie met de vernieuwing van

het bedrijfswagengamma. Met de komst van de nieuwe Master laat Renault

zien dat de professionalisering verder gaat en daarbij hoort een

professionele marktbenadering. Renault PRO+ maakt dit waar.

Renault gaat nu nog verder met nog meer service voor zakelijke klanten via een

uniek concept: Renault PRO+. De Renault PRO+ Centers bieden de volgende

producten en diensten die vallen binnen de omschrijving “Oplossingen voor

zakelijke klanten”:

Bedrijfsautoverkoop

Op- en ombouw

Vervangend vervoer

Verruimde openingstijden

Financiering

Leasing

24-uursservice

Verhuur

KlantbeloftesElk Renault PRO+ Center is toegespitst op de wensen van de kleine en grote

ondernemer. Daar hoort een compleet aanbod van producten bij:

De bedrijfsauto’s van Renault: de Mégane Estate Van, Kangoo Express,

Trafic en Master

De bedrijfsauto’s van Dacia: de Logan Van en Logan Pick-up

De diverse op- en ombouwmogelijkheden

De accessoires

De financiële diensten middels financiering en leasing via Renault Business

Finance.

De mobiliteit van klanten staat voorop. Renault PRO+ Centers investeren daarom

in passend vervangend vervoer, verruimde openingstijden, het snel uitvoeren van

een technische diagnose (binnen 1 uur) en de mogelijkheid om zwaardere

voertuigen tot zeven ton totaalgewicht te kunnen onderhouden.

Renault PRO+ Centers houden zich aan de volgende klantbeloftes:

Specialisatie in het verkopen en onderhouden van bedrijfswagens

Verruimde openingstijden

Vervangend vervoer op maat

Een uitgebreid aanbod bedrijfswagens, inclusief op- en ombouw

Een verkoopofferte op maat binnen 48 uur

Een technische diagnose binnen 1 uur

Een haal- en brengservice

Op het gebied van verkoop is bij elk Renault PRO+ Center een account manager

zakelijke markt actief. Hij/zij is speciaal opgeleid om zakelijke klanten voor

personen- én bedrijfswagens optimaal te adviseren als het gaat om mobiliteit. Dat

doet de account manager zowel in de showroom als op locatie bij de klant.

Daarnaast heeft elk Renault PRO+ Center een verkoper die gespecialiseerd is in

bedrijfswagens en die bekend is met alle ins en outs van deze voertuigen. Ook

kent hij alle mogelijkheden voor een auto op maat door middel van een speciale

op- of ombouw. Deze bedrijfswagenspecialist is het eerste aanspreekpunt voor

showroombezoekers.

Sinds 2009 zijn er 66 Renault PRO+ Centers opgericht in 14 landen. In Nederland

zijn inmiddels 5 vestigingen geopend in Apeldoorn, Alkmaar, Dordrecht, Hoorn en

Groningen. In 2010 zal dit nieuwe label van Renault verder uitgerold worden op

internationaal niveau, binnen en buiten Europa. Voor Nederland resulteert dit in 20

vestigingen eind 2010. Renault wil in 2012 beschikken over een organisatie van

400 Renault PRO+ sites voor het bedienen van alle zakelijke Renault rijders.

DE BEDRIJFSWAGENSTRATEGIE VAN RENAULT

DRIE VRAGEN AAN JEAN CHRISTOPHE KUGLER, HOOFD VAN DE

BEDRIJFSWAGENDIVISIE VAN RENAULT

Hoe kunnen we de bedrijfswagenstrategie van Renault beschrijven?

De strategie van Renault voor bedrijfswagens is duidelijk: voldoen aan de

specifieke behoeften van zakelijke klanten en fleetowners wereldwijd door zeer

concurrerende producten aan te bieden voor wat betreft gebruikskosten (verbruik

en kilometerkostprijs) en milieuvriendelijkheid. En verwachtingen van klanten

verschillen naargelang geografisch gebied, land en gebruik.

Daarom heeft Renault de Bedrijfswagendivisie opgericht. Dit is een autonome

Business Unit die verantwoordelijk is voor zijn eigen omzet en financiële

resultaten. Deze club zorgt voor de definitie en de verspreiding van het

bedrijfswagenbeleid van Renault door projectafdelingen, een speciale afdeling

engineering, productiefabrieken en centrale afdelingen (Afdeling Sales, Afdeling

Kwaliteit en Service...) erbij te betrekken.

De Bedrijfswagendivisie baseert zich waar nodig op gespecialiseerde Renault

teams, met name op het gebied van design, inkoop, aandrijfgroepen of essentieel

onderzoek. Zo wordt de souplesse van een coherente, reactieve structuur

verbonden met de kracht van de Renault Groep.

Om een wereldwijde rendabele activiteit te ontwikkelen, is Renault ook voor zijn

bedrijfswagens partnerships en samenwerkingsverbanden aangegaan, die een

enorme schaalvergroting opleveren en de mogelijkheid bieden om zich op nieuwe

markten te vestigen. Ook de Alliantie met Nissan versterkt de ambities en de

strategie van Renault op het gebied van bedrijfswagens.

Om aan de specifieke behoeften van zakelijke klanten te voldoen, die met de auto

moeten kunnen werken, biedt Renault een gespecialiseerd verkoopnetwerk:

Renault PRO+, dat tot doel heeft de zakelijke klant tevreden te stellen door een

groot aanbod producten en services aan te bieden. Door deze inzet is Renault al

12 jaar de onbetwiste leider op de Europese markt.

Hoe communiceren engineers en fabrikanten met elkaar?

Alle functies bij Renault die zich bezighouden met bedrijfswagens, design,

productie, handel, marketing, After Sales, enz. hebben een gemeenschappelijke

doelstelling: de prestaties van Renault verbeteren door ervoor te zorgen dat de

klanten tevreden zijn.

Dit gebeurt onder andere door een nauwe samenwerking tussen engineering en

productie. In de fabrieken van de Renault Groep staan gedecentraliseerde

engineeringteams altijd open voor suggesties van fabrikanten. In de

partnerfabrieken maken engineers wijzigingen en aanpassingen mogelijk van de

methoden en basisnormen van Renault om het beste prestatieniveau in alle

productiefasen te garanderen.

Welke boodschap willen we vandaag de dag overbrengen aan onze klanten?

De crisis heeft vooral zakelijke klanten getroffen. In deze moeilijke periode staat

Renault zijn klanten bij met het netwerk Renault PRO+, dat auto’s aanbiedt met

een aantrekkelijke aankoopprijs en kilometerkostprijs.

Renault PRO+ vormt voor de zakelijke klant de mogelijkheid om op één plek alle

activiteiten te vinden die een antwoord op maat bieden voor zijn behoeften

(producten, accessoires, inrichting, financiering, occasions, onderhoud,

mobiliteit…). Tijd is immers geld en zodra de auto stil moet blijven staan, kan dat

voor een zakelijke klant grote gevolgen hebben. Daarom komt Renault binnen de

kortste tijd met een gepast antwoord! Renault luistert naar zijn klanten!

Met een zeer groot gamma en overeenkomsten met carrosseriepartners om dit

gamma aan te vullen, kan Renault vandaag de dag aan elk verzoek van zakelijke

klanten voldoen, er zijn geen uitzonderingen!