2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

76
A - Klasse.

description

A - Klasse. ”Onze filosofie is heel simpel : onze klanten willen het beste, wij willen het beste voor onze klanten.” Dr. Dieter Zetsche Comfort 28 Interieur vijfdeurs model 28 Variabiliteit 30 Veiligheid 24 Actieve veiligheid 24 Passieve veiligheid 26 Kleuren en materialen 62 Lakken 62 Stof, leder en sierdelen 64 Combinatiemogelijkheden 66 Technische gegevens 67 Service en diensten 70 Mijn A - Klasse. De A - Klasse. 32 3

Transcript of 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Page 1: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Voor een minimale belasting van het milieu worden Mercedes - Benz personenwagens aan het eind van hun levensduur zo volledig mogelijk gerecycled volgens de bepalingen die worden gesteld in richtlijn 2000 / 53 / EG betre! ende autowrakken.

Inhoud vrijblijvend. Wijzigingen in specifi caties en uitrustingen voorbehouden. De gegevens in deze brochure benaderen de werkelijkheid zoveel mogelijk. Tevens moeten de vermelde technische gegevens als voorlopig worden beschouwd. Ze komen overeen met de stand van zaken op het moment van redactiesluiting ( 03 / 09 ) van deze uitgave. Deze brochure is een internationale uitgave. Derhalve kunnen de afbeeldingen en omschrijvingen afwijken van de in België en Nederland geldende standaard- en leverbare uitvoeringen. Hiervoor verwijzen wij naar onze laatste prijslijst.

Daimler AG, Stuttgart BC / MR 6701 · 1410 · 07 - 02 / 0609 Gedrukt in Duitsland

A - Kl

asse

.

A - Klasse.

Page 2: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL
Page 3: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

” Onze fi losofi e is heel simpel : onze klanten willen het beste, wij willen het beste voor onze klanten.” Dr. Dieter Zetsche

Page 4: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Inhoud.

Mijn A - Klasse. 32

Uitrustingen 34Standaarduitvoering 34Line ELEGANCE 36Line AVANTGARDE 38Prestigepakket 40Sportpakket 42Standaarduitrusting 44Opties 48Lichtmetalen velgen 56designo 58Originele accessoires 60

Kleuren en materialen 62Lakken 62Stof, leder en sierdelen 64Combinatiemogelijkheden 66

Technische gegevens 67Service en diensten 70

De A - Klasse. 3

Exterieur 6

Dynamiek 14E! ciëntie 14ECO start - stopsysteem 16Benzinemotoren 18Dieselmotoren 20AUTOTRONIC 22

Veiligheid 24Actieve veiligheid 24Passieve veiligheid 26

Comfort 28Interieur vijfdeurs model 28Variabiliteit 30

Page 5: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

De A - Klasse : compacte maten, grootse indruk.

Wanneer koolstof wordt gecomprimeerd, ontstaat een waardevolle diamant. Als de visie van Mercedes - Benz op mobiliteit wordt gecomprimeerd, ontstaat een waardevol en uniek concept zoals de A - Klasse. Ondanks zijn compacte buitenmaten, heeft de A - Klasse alle wezenlijke kenmerken van een ware Mercedes - Benz : e! ciënt gebruik van ruimte, de hoogst mogelijke veiligheid, ongeëvenaarde variabiliteit en kwaliteit die zelfs in het kleinste detail is te bespeuren.

Beleef de onderscheidende kwaliteit van een Mercedes - Benz – maak kennis met de A - Klasse.

Page 6: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL
Page 7: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

De essentie van rijplezier.

Page 8: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

6 Exterieur

Betrouwbaarheid herken je direct. Kwaliteit tot in het kleinste detail.

Het is de kunst van ingenieurs om bruggen te slaan tussen gevoel en verstand, tussen esthetisch genot en praktische eisen. Het karakteristieke one box - concept van de A - Klasse met een verhoogde zitpositie en een groot, variabel inte-rieur enerzijds en compacte buitenmaten anderzijds legt dan ook nieuwe maatstaven aan in het segment.

Dankzij het dynamische ontwerp oogt de A - Klasse nu langer en breder. De krachtige totaalindruk wordt verder benadrukt door de karakteristieke bumpers en de grote buitenspiegels in carrosseriekleur. De geprononceerde pijlvorm van de grille en de elegante druppelvorm van de koplampen achter helder glas zorgen daarbij voor een sportieve look. Kortom, de A - Klasse is er helemaal klaar voor. U ook ?

Page 9: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL
Page 10: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL
Page 11: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Een auto die niet alleen visueel uitnodigt om op reis te gaan. Het exclusieve design van de A - Klasse.

Exterieur 9

Het karakteristieke profi el van de A - Klasse is onmiskenbaar. De schuin oplopende voorzijde, het dynamisch gewelfde dak en de steil afl opende achterklep vormen samen een overtuigend silhouet. Hierbij vormen de korte antenne en de in carrosseriekleur gespoten buitenspiegels en por-tiergrepen opvallende, aangename details. Kortom, vanuit elk perspectief is het samenspel van gebogen vlakken en scherpe kanten een lust voor het oog.

Ook de achterzijde van de A - Klasse toont modern design in zijn allerfraaiste vorm. Dankzij de vlakke achterlichten en de karakteristieke achterbumper heeft de A - Klasse een brede, zelfbewuste uitstraling, en ook iets ongeduldigs. Kortom, het wordt tijd dat u zichzelf gaat trakteren op rijplezier.

Page 12: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Beslis om zelf in alle vrijheid te beslissen. De variatiemogelijkheden.

10 Exterieur

Wat u wilt, weet u zelf het beste. Daarom kunt u bij de A - Klasse kiezen uit de sportieve elegantie en spannende belijning van een coupé of het comfort en de veelzijdig-heid van een vijfdeurs limousine.

Daarna kunt u ook nog eens kiezen uit twee verschillende uitrustingslines. Uiteraard is ook hier de keuze volledig aan u. Geniet van royaal comfort in de standaarduitvoering, van smaakvolle stijl bij de line ELEGANCE of van pure sportiviteit bij de line AVANTGARDE. Kortom, u kunt naar hartelust kiezen, zonder compromissen te hoeven aangaan.

Page 13: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL
Page 14: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

12 Exterieur

Een investering in de toekomst die verder reikt. De A - Klasse, het toonbeeld van moderne mobiliteit.

In de A - Klasse zijn schitterende oplossingen gevonden voor tegenstrijdige principes. Ondanks de compacte buiten-maten is het interieur royaal, terwijl de veiligheid en het comfort maatstaven vormen in het segment van de compact cars. Maar het concept van de A - Klasse reikt veel verder. Wanneer u in de A - Klasse rijdt, laat u niet alleen zien dat u hoge eisen aan een auto stelt, maar ook dat u rekening houdt met het milieu. In de A - Klasse zijn namelijk recycle-bare materialen als staal, lichtmetaal en kunststof verwerkt. De stoelen bevatten natuurlijke kokosvezels, waarvoor speci-ale plantages zijn aangelegd. Ook is een aantal maatregelen toegepast om de CO2 - uitstoot niet alleen tijdens de productie te reduceren, maar ook in de praktijk. Brandstofbesparende, moderne motoren met een nóg lagere CO2 - uitstoot en het stan-daard ECO start - stopsysteem in de A 160 BlueEFFICIENCY en A 180 BlueEFFICIENCY leveren eveneens een bijdrage aan de milieubescherming.

Page 15: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL
Page 16: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

14

Innovaties voor e! ciënte mobiliteit.Klimaatverandering is een van de grootste uitda-gingen van de 21ste eeuw. Het almaar toenemen-de verbruik van natuurlijke grondsto" en zorgt ervoor dat onze planeet in een ongekend rap tem-po verandert. Als uitvinder van de automobiel draagt Mercedes - Benz de verantwoordelijkheid om met behulp van innovatieve technologieën oplossingen te vinden die ertoe bijdragen dat het milieu minder wordt belast en dat uiterst e! ciënt met grondsto" en wordt omgegaan – zonder dat daarbij veiligheid, comfort en rijplezier in het geding komen.

Ons doel is emissievrije mobiliteit. Om dat te bereiken, hebben we verschillende concepten ontwikkeld. BlueEFFICIENCY bijvoorbeeld. Met de maatregelen van dit pakket kan het brand-stofverbruik tot 12 % worden verminderd. Voor elk model worden aerodynamische en energie-besparende maatregelen uitgevoerd om de grootst mogelijke besparing te behalen. Daaronder vallen banden met een lage rolweerstand, lichte mate-rialen, aerodynamische modifi caties aan de car-

rosserie en het ECO start - stopsysteem. Bij de dieseluitvoeringen heeft Mercedes - Benz boven-dien de BlueTEC - technologie geïntroduceerd, die op Common - Rail Direct Injection ( CDI ) is gebaseerd. Dit is de schoonste dieseltechnologie ter wereld, omdat daarmee niet alleen de uitstoot van roetdeeltjes vermindert maar ook de uitstoot van stikstofoxide met 95 % kan worden geredu-ceerd. Ook veelbelovend is de hybride techno-logie, een combinatie van een e! ciënte ver-brandingsmotor en een elektromotor. Modellen met deze aandrijving bereiken ongekende resul-taten als het om brandstofbesparing en emissies

gaat, zoals de S - Klasse overtuigend aantoont. BlueTEC HYBRID is de naam die Mercedes - Benz heeft gegeven aan de combinatie van moderne hybride- en dieseltechniek. Hiermee kunnen de voordelen van een hybride model worden gecom-bineerd met die van BlueTEC, waarbij intelligent energiemanagement en lage emissies een grote rol spelen. Groot potentieel biedt ook het onder-zoek dat Mercedes - Benz verricht naar elektrische aandrijvingen op basis van de lithium - ion - accu. Met het Concept BlueZERO, dat zo goed als rijp is voor serieproductie, heeft Mercedes - Benz drie aandrijfconfi guraties op het oog : een volledig

BlueTEC. De schoonste dieseltechnologie ter wereld. Vanaf herfst 2009 ook voor de M-, R- en GL - Klasse leverbaar.

BlueEFFICIENCY. Uiteenlopende modellen, uiteenlopende maat-regelen, één doel : de hoogste efficiëntie.

Page 17: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

15Dynamiek | E! ciëntie

Hybride technologie. Vanaf zomer 2009 al in de S-Klasse, een van de zuinigste luxe limousines ter wereld.

Concept BlueZERO. Drie wegen die leiden naar een emissieloze toekomst.

F - CELL. Emissievrije mobiliteit met toekomstige aandrijftechniek : de B - Klasse F - CELL wordt vanaf 2010 in serie geproduceerd.

elektrische aandrijving op accu, een combinatie van accu en verbrandingsmotor voor het on - board genereren van stroom, en brandstofcellen. In de laatste categorie wordt vanaf 2010 de B - Klasse F - CELL in een kleine serie geproduceerd.

Onze allesomvattende e! ciëntieconcepten omvat-ten niet alleen de ontwikkeling van nieuwe aan-drijftechnologieën. In ons programma Design for Environment berekenen we gedurende de gehele levenscyclus van een auto de mate van invloed ervan op het milieu, van de planning tot de recy-cling. We besparen op energie, vermijden uitstoot

van schadelijke sto" en en maken steeds meer gebruik van duurzame natuurlijke grondsto" en die opnieuw kunnen worden aangeplant. Mercedes - Benz is de enige autofabrikant ter wereld die van het onafhankelijke instituut TÜV1 milieucertifi caten heeft gekregen. Onder onze milieumaatregelen vallen ook de inspan-ningen die onze medewerkers binnen en buiten de fabriekspoorten leveren. En onze deelname aan de ontwikkeling van tweede generatie BTL - biobrandsto" en ( biomass - to - liquid ) als SunDiesel #, die de voedselproductie niet in de weg staan. Een ander aspect is de onder-

zoeksdiscipline bionica, die structuren en constructies in de natuur bestudeert om zo in-zicht te krijgen in zaken waarmee de aerodyna-mica nog kan worden verbeterd of op gewicht kan worden bespaard. En niet in de laatste plaats kunt u zélf een waardevolle bijdrage leveren, door een zuinige rijstijl.

1 TÜV SÜD Management Service GmbH, München.

Page 18: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL
Page 19: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

110

90

70

50

30

10

0

110

90

70

50

30

10

0

Voor een rood stoplicht springt de motor op groen. Het ECO start - stopsysteem bespaart zelfs bij stilstand op brandstof.

Dynamiek | ECO start - stopsysteem 17

Talrijke optimaliseringsmaatregelen zorgen in de BlueEFFICIENCY - modellen voor een gereduceerd brandstofverbruik en geringere CO 2 - emissie.

240

200

160

120

80

40

0

240

200

160

120

80

40

0

Drehzahl (1/min) 0 6000 2000 4000

Vermogen ( kW ) Koppel ( Nm )

Toerental ( t / min ) 0 6000 2000 4000

155 Nm 140 Nm

70 kW

85 kW

Ook een sterke motor wordt graag uitgezet, vooral als het milieu daarmee een dienst wordt bewezen. De modellen A 160 BlueEFFICIENCY en A 180 BlueEFFICIENCY zijn standaard uitgerust met het ECO start - stopsysteem. Met dit systeem kunt u voor het stoplicht, in het stadsverkeer en in fi les tot 9 % op het brandstofverbruik besparen. Bovendien worden er ook geen schadelijke sto" en uitge-stoten als de motor is afgezet.

Het principe van het ECO start - stopsysteem is heel eenvou-dig : zodra u de keuzehendel in de neutraalstand zet, schakelt dit systeem automatisch de motor uit. Wanneer u daarna in een versnelling schakelt of uw voet van het rempedaal haalt, wordt de motor opnieuw gestart. Dit gebeurt zo snel en stil dat u daar nauwelijks iets van merkt – behalve bij het lage brandstofverbruik. De A 160 BlueEFFICIENCY met

een benzinemotor met een vermogen van 70 kW ( 95 pk ) heeft bijvoorbeeld een gecombineerd verbruik van 6,2 liter per 100 km. De A 180 BlueEFFICIENCY met 85 kW ( 116 pk ) verbruikt slechts 6,6 liter per 100 km. Daarmee wordt niet alleen het milieu gespaard, maar ook uw portemonnee.

A 160 BlueEFFICIENCY A 180 BlueEFFICIENCY

Page 20: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

150

125

100

75

50

25

0

150

125

100

75

50

25

0

Toerental ( t / min ) 0 6000 2000 4000

Koppel ( Nm ) Vermogen ( kW )

0 6000 2000 4000 Toerental ( t / min )

185 Nm

350

300

250

200

150

100

50

A 200 TURBO A 200 350

300

250

200

150

100

50

280 Nm

100 kW

142 kW

Page 21: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Onze ingenieurs hebben er heel veel energie in gestoken. Zodat u minder brandstof hoeft te verbruiken. De benzinemotoren. Hoge dynamiek – laag verbruik.

Dynamiek | Benzinemotoren 19

Alle motoren van de A - Klasse zijn perfect op de compacte vorm van het model afgestemd. De paar-denkrachten staan dan ook te popelen om vrij te worden gelaten. Dat geldt zeker voor de A 200 TURBO, die over een koppel van 280 Nm beschikt

bij 1800 – 4850 t / min. De topmotor van de A - Klasse levert een vermogen van maar liefst 142 kW ( 193 pk ). Ook de prestaties van de A 200 zijn in-drukwekkend met een dynamisch vermogen van 100 kW ( 136 pk ) en een koppel van 185 Nm bij

3500 – 4000 t / min. Bij de eersteklas motoren van de A - Klasse is dus niet op vermogen bespaard, maar wel op brandstofverbruik. Daaraan wordt in hoge mate bijgedragen door een geringe wrij-ving en een hoge compressie van de motoren.

Page 22: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

120

100

80

60

40

20

0

120

100

80

60

40

20

0

120

100

80

60

40

20

0

20 Dynamiek | Dieselmotoren

A 200 CDI 350

300

250

200

150

100

50

350

300

250

200

150

100

50

Toerental ( t / min )

0 5250 1750 3500

Koppel ( Nm ) Vermogen ( kW )

Toerental ( t / min )

0 5250 1750 3500

180 Nm

300 Nm

A 180 CDI 350

300

250

200

150

100

50 0 5250 1750 3500

250 Nm

Toerental ( t / min )

60 kW

80 kW

103 kW

A 160 CDI BlueEFFICIENCY

Motoren moeten sterk genoeg zijn om verantwoordelijkheid te dragen.De dieselmotoren. Meer dynamiek, ook waar het milieubewustzijn betreft.

Het milieu ontzien is onze sterkste drijfveer. Daarom wor-den de e! ciënte en milieubewuste dieselmotoren continu verder ontwikkeld door onze ingenieurs. Bij de A - Klasse kunt u kiezen uit drie dieselmodellen : de A 160 CDI BlueEFFICIENCY met een vermogen van 60 kW ( 82 pk ), de A 180 CDI met 80 kW ( 109 pk ) en de A 200 CDI met 103 kW ( 140 pk ). Alle dieselmotoren zijn standaard uitge-rust met een dieselpartikelfi lter, waarmee de uitstoot van roetdeeltjes met 95 % wordt gereduceerd.

De A 160 CDI met traploze automatische transmissie AUTOTRONIC overtuigt als het gaat om zuinig brandstof-verbruik, lage uitstoot van schadelijke sto" en en laag geluidsniveau. Dit model verbruikt slechts 5,8 liter per 100 km, met een CO2 - emissie van van 154 g / km. Kortom, absolute topwaarden voor een automaat.

De A - Klasse modellen met handgeschakelde versnellings-bak zijn eveneens uitermate milieubewust. Door vele

modifi caties aan het gehele voertuig is het verbruik van de A 160 CDI BlueEFFICIENY met handgeschakelde ver-snellingsbak verder teruggedrongen tot 4,4 liter per 100 km ( CO2 - emissie : 116 g / km ). Ook de A 200 CDI met een ver-bruik van 5,3 liter per 100 kilometer is zuinig. Daarbij levert de motor desondanks een vermogen van 103 kW ( 140 pk ) en een krachtig koppel van 300 Nm.

Page 23: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL
Page 24: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Niemand wordt graag onderbroken. Nóg sneller schakelen met ultramoderne schakeltechnologie.

22

Houdt u meer van sportief rijden of ontspannen toeren ? Of een combinatie van beide ? Ongeacht uw voorkeur, kunt u in de A - Klasse altijd heel com-fortabel van uw eigen rijstijl genieten. Standaard met een handgeschakelde vijfversnellingsbak in de A 160 BlueEFFICIENCY, A 180 BlueEFFICIENCY, A 200 en A 160 CDI BlueEFFICIENCY, die speciaal op de motoren is afgestemd. In de A 180 CDI,

A 200 CDI en A 200 TURBO zorgt een handgescha-kelde zesversnellingsbak voor dynamisch rijple-zier in het volledige toerentalbereik. Maar het kan nóg comfortabeler. Met de traploze automatische transmissie AUTOTRONIC bijvoorbeeld, die als optie leverbaar is. Deze transmissie herkent uw rijstijl en stemt vervolgens het toerental daarop af. Bovendien kunt u dankzij de traploze over-

brenging zonder enige trekkrachtonderbreking accelereren. Vanwege dit principe kan de motor continu de kracht naar de voorwielen overbrengen en optimaal functioneren. Ook kunt u bij deze transmissie sportief met de hand schakelen met zeven virtuele versnellingen door de keuzehendel heel licht aan te tippen.

Dynamiek | AUTOTRONIC

Page 25: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL
Page 26: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL
Page 27: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Heel veel mensen geloven heilig in beschermengelen – wij in veiligheidstechnologie. De actieve veiligheidsvoorzieningen.

Veiligheid | Actieve veiligheidssystemen 25

Ons doel is ervoor te zorgen dat u heelhuids op uw bestemming aankomt. Om die reden blijven onze ingenieurs zich onvermoeibaar inspannen om de A - Klasse nóg veiliger te maken. Ondanks zijn compacte buitenmaten heeft de A - Klasse dan ook een in druk wekkende hoeveelheid veilig- heidsvoorzieningen van Mercedes - Benz aan boord. Systemen zoals het elektronisch stabili- teitsprogramma ESP # en de aandrijfslipregeling ASR helpen u om mogelijk gevaarlijke rijsituaties beter onder controle te krijgen. Wanneer u bij het uitvoeren van een noodstop niet hard genoeg remt, zorgt het brake assist system BAS ervoor dat de volledige remkracht wordt opgebouwd. In zo’n situatie worden de wielen echter niet ge- blokkeerd, omdat het beproefde antiblokkeer - systeem ABS de remkracht heel nauwkeurig doseert en er zo voor zorgt dat de auto bestuur-

baar blijft. Ook is nu het adaptieve remlicht standaard in de A - Klasse ingebouwd. Bij een nood stop vanuit een snelheid van 50 km / h gaan de remlichten verschillende keren per se conde knipperen om zo het achteropkomende verkeer te waarschuwen, waardoor de remweg

aanzienlijk kan worden verkort. Wanneer met de A - Klasse vanuit een snelheid van minstens 70 km / h tot stilstand wordt geremd, wordt bovendien automatisch de alarmknipperlicht - installatie ingeschakeld om zo nog meer bescherming te bieden.

ESP ! | Remingreep bij onderstuur. ESP ! | Remingreep bij overstuur.

Page 28: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Zodra u in de A - Klasse zit, wordt u goed beschermd. De passieve veiligheidsvoorzieningen.

26 Veiligheid | Passieve veiligheidssystemen

Uiteraard kunt u ook in gevaarlijke situaties op de A - Klasse vertrouwen. Het hoge veiligheids- niveau spreekt namelijk voor zich. Bij een fron-tale botsing schuiven zowel de motor als de transmissie onder de bodem van het passagiers - compartiment, waardoor het risico op letsel voor de inzittenden aanzienlijk wordt verminderd.

Bij een aanrijding van achteren worden de hoofd-steunen van de voorstoelen geactiveerd om zo-doende een ’whiplash’ te voorkomen. Hierbij wordt de afstand tussen het hoofd en de hoofd- steun verminderd, om te voorkomen dat het hoofd slingerbewegingen kan gaan maken. Bovendien is de A - Klasse standaard uitgerust met een automatisch activerende noodverlich-ting. Wanneer bij een ongeval de pyrotechnische

veiligheidsvoorzieningen zoals de airbag of de gordelspanners zijn ontstoken, wordt automa- tisch de noodverlichting ingeschakeld. In combi-natie met het als optie leverbare licht- en zicht- pakket wordt dan bovendien de beenruimte - verlichting ingeschakeld. Dankzij de nood-

verlichting kunnen inzittenden bij een ongeval sneller worden gelokaliseerd en gered.

Meer informatie over het Mercedes-Benz veilig-heidsconcept kunt u downloaden van www.mercedes-benz.com/sicherheitsbroschueren

Page 29: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL
Page 30: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL
Page 31: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Wij wensen u een aangenaam verblijf. Het interieur.

Er bestaat een grote kans dat de A - Klasse weleens uw favoriete plek zou kunnen gaan worden. Ondanks de com-pacte buitenmaten hebben de passagiers meer dan vol- doende ruimte ter beschikking. Bovendien zorgen de grote ruiten rondom voor een aangename lichtinval en een prettige ambiance, terwijl het panorama - lamellenschuifdak ( optie ) voor een vrij zicht naar boven zorgt. Dankzij vele aange name details komt u ook na een langere rit ontspan-nen op uw bestemming aan. Standaard zijn niet alleen een airconditioning en boordcomputer aan boord, maar ook een multifunctioneel stuurwiel en een wegrijhulp voor op hellingen. Met behulp van de vier ronde klokken in de hoogwaardige cockpit kunt u als bestuurder alles in één oogopslag overzien. De ergonomische stoelen ont- lasten uw wervelkolom en voorkomen vermoeidheids - verschijnselen. En de hoogwaardige materialen in het interieur bieden comfort zoals u dat van een Mercedes - Benz mag verwachten.

Page 32: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

30

Plannen worden bijgesteld. Ook dat hebben wij ingepland.EASY VARIO - systeem en EASY VARIO PLUS - systeem : meer ruimte voor al uw plannen.

Variabiliteit in de A - Klasse is een grote constante. Moet u iets vervoeren waarvoor u een volledig vlakke laadvloer nodig hebt zonder hinderlijke laaddrempel ? Met het EASY VARIO - systeem, standaard voor de limousine en als optie leverbaar voor de coupé, hoeft u alleen maar de zitting van de achter-bank omhoog te zetten, de rugleuning naar voren te klappen en de in hoogte verstelbare laadbodem in de hoogste stand te zetten. Standaard kan de achterbank worden opgedeeld in de verhouding 1 : 2. Zo kunt u bijvoorbeeld alleen het

rechter deel van de achterbank neerklappen, zodat u toch nog een passagier achterin kunt vervoeren. Mocht u nóg meer ruimte nodig hebben, dan kunt u met het EASY VARIO PLUS - systeem bij de limousine de achterbank en voorpas-sagiersstoel verwijderen, waardoor een bagageruimte met een volume van 1995 liter ontstaat. En zelfs als u geen gebruik maakt van de vele om- en uitbouwopties, kunt u in de limousine vijf personen, vier ko" ers, een sporttas en een beautycase meenemen.

Page 33: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Comfort | Variabiliteit 31

Page 34: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL
Page 35: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Mijn A - Klasse.

Page 36: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Met de omvangrijke standaarduitrusting kunt u al genieten van veel comfort. In carrosseriekleur gespoten bumpers en buitenspiegels met een groter spiegel-oppervlak zorgen voor een hoogwaardige en stijlvolle uitstraling, net als de in carrosseriekleur gespoten portiergrepen. Aan de voorzijde geven de donkergrijs gespoten lamellen van de grille de A - Klasse een luxueuze uitstraling. Daarnaast zorgen de refl ectoren achter helder glas voor karakteristieke accenten. Tot slot wordt het klassieke uiterlijk van de A - Klasse perfect afgerond door 15 - inch zevengaats wieldoppen of als optie leverbare 16-inch zevenspaaks lichtmetalen velgen.

In het interieur vormen de zwartglanzende sierlijsten een smaakvol contrast met de stoelen die naar keuze met de stof Mechelen of Namur kunnen worden bekleed. De elektrische ruitbediening vóór met standaard doordrukstand zorgt ervoor dat de ruiten met een korte druk op de knop automatisch geheel worden geopend of gesloten. Met de toetsen op het multifunctionele stuurwiel kunnen tot slot uiteenlopende functies eenvoudig en comfortabel worden bediend.

De standaarduitrusting van de A - Klasse.

34

Page 37: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Uitrustingen | Standaarduitrusting 35

Page 38: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

ELEGANCE.

36

De line ELEGANCE benadrukt de exclusiviteit van de A - Klasse met chroomsier-strips rondom, verchroomde mistlampen en een verchroomde greeplijst op de achterklep. Aan de voorzijde springen de atlasgrijze lamellen van de grille met chroomranden direct in het oog, terwijl de achterzijde opvalt door het uitlaat-sierstuk van gepolijst rvs. Het smaakvolle exterieur wordt afgerond door elegante 16 - inch lichtmetalen velgen.

De stijlvolle indruk van het exterieur wordt ook bevestigd in het hoogwaardige interieur. Elegante sierdelen van mirtehout kenmerken deze line, net zoals de luxueuze combinatie van bekledingsstof Bastogne en lederlook ARTICO. Het spreekt vanzelf dat de lederen bekleding op het stuurwiel, de handremgreep en de keuzehendel perfect op het overige interieur is afgestemd. Praktische aan-vullingen vormen de armsteun met opbergvak tussen de voorstoelen en het standaard zitcomfortpakket, bestaande uit een in hoogte verstelbare voorpassa-giersstoel alsmede verstelbare zittinghoek en lendensteun bij de voorstoelen.

Page 39: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Uitrustingen | Line ELEGANCE 37

Page 40: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

AVANTGARDE.

38

De sportieve ambities van de line AVANTGARDE treden duidelijk op de voor-grond dankzij de sterkere pijlvorm van de bumper en de iridiumzilverkleurige lamellen van de grille. De in carrosseriekleur gespoten bumpers worden boven-dien perfect aangevuld door stijlvolle chroomstrips rondom. Ook de mistlampen passen op harmonieuze wijze in het totaalbeeld. Aan de achterzijde overtuigt het ovale uitlaatsierstuk van gepolijst rvs. Het dynamische uiterlijk van deze line wordt nog eens extra onderstreept door de 16 - inch vijfspaaks lichtmetalen velgen.

In het interieur zorgen de rookzilverkleurige sierlijsten van schuin geborsteld aluminium voor een sportieve ambiance. De bekledingscombinatie stof Bastogne en lederlook ARTICO alsmede de hoogwaardige lederen bekleding op het stuur-wiel, de handremgreep en de keuzehendel zijn zorgvuldig hierop afgestemd. De in hoogte verstelbare voorpassagiersstoel alsmede de zittinghoekverstelling en lendensteun bij de voorstoelen zorgen voor het nodige welbehagen, ook tijdens langere ritten.

Page 41: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Uitrustingen | Line AVANTGARDE 39

Page 42: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Bijzonder bijzonder. Het prestigepakket.

40 Uitrustingen | Prestigepakket

Onze gelukwensen – als u op zoek was naar iets heel bij-zonders, dan hebt u het nu gevonden : het prestigepakket voor de lines ELEGANCE en AVANTGARDE. Dit pakket is samengesteld uit uitrustingen die voor nóg meer comfort zorgen, zoals een hoogwaardige lederen stoelbekleding

inclusief verwarming voor de voorstoelen. Op langere reizen is met name de voor de limousine leverbare elektrische instelling van de zittinghoogte en -hoek een ware uitkomst, net als de leuninghoek- en lengteverstelling van de voor-stoelen.

Page 43: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL
Page 44: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Het trainingspak voor de A - Klasse. Het sportpakket.

42 Uitrustingen | Sportpakket

Sport zorgt voor een fantastisch uiterlijk. Het beste bewijs daarvoor is het als optie leverbare sportpakket voor de A - Klasse. Hierbij vormt het combi - instrument met witte cijfers een opvallend contrast met de zilverkleurige achtergrond. Het interieur wordt verder verfraaid met een versnellings - / keuzehendel met lederen en aluminium accenten. Ook het met leder beklede en goed in de hand liggende sportstuur, de pedalen van geborsteld rvs en de sportstoelen bekleed met leder-look ARTICO en stof Zandvoort, getuigen van een sportieve instelling.

Aan de buitenzijde laten de ovale rvs uitlaatsierstukken, de dynamische 17 - inch zevenspaaks lichtmetalen velgen en de lamellen van de grille in iridiumzilver metallic met chroomlijsten een onmiskenbare indruk achter. Maar niet alleen in visueel opzicht straalt het sportpakket kracht uit, ook het stra" er afgestelde, verlaagde sportonderstel zorgt voor meer dynamiek in bochten.

Page 45: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL
Page 46: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Alles in goede handen. Het multifunctionele stuurwiel en de ISOFIX - kinderzitbevestiging.

Dankzij de speciale ISOFIX - kinderzitbevestiging met Top Tether achterin wordt uw kind tijdens een ongeval optimaal beschermd, omdat het kinderzitje aan de carrosserie is verankerd.

44

Uw veiligheid staat bij ons voorop. Daarom hebben wij een stuurwiel ontwikkeld, waarbij u uw handen niet meer van het stuur hoeft te halen. Alle belangrijke functies zijn namelijk in het stuurwiel geïntegreerd. Met het stan- daard multifunctionele stuurwiel kunt u moeite-loos het volume van de audiosystemen ( optie ) regelen en de telefoonfuncties bedienen. Met de overige toetsen kunt u informatie op het combi - instrument oproepen of instellingen invoeren. Daarbij blijven uw handen steeds op het stuur, zodat u zich op het verkeer kunt blijven con-centreren.

Om ook de veiligheid van uw kinderen te garan-deren, beschikken de twee buitenste achterzit-plaatsen standaard over een ISOFIX - kinderzit-bevestiging. Dit genormeerde systeem kenmerkt zich door een eenvoudige bevestiging, die het risico op onjuiste verankering van het kinderzitje vermindert. Vanwege de starre verbinding tussen het kinderzitje en de carrosserie zorgt ISOFIX er bovendien voor dat het risico op letsel bij een ongeval aanzienlijk wordt gereduceerd. Een ver-der pluspunt is dat bij een noodstop of aanrijding de gordel van het kinderzitje niet direct wordt aangespannen. Dankzij de speciale constructie geeft het zitje namelijk mee, zonder tijdverlies.

Page 47: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Uitrustingen | Standaarduitrusting 45

Page 48: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

De airconditioning ( optie in België en Nederland ) zorgt voor een behaaglijke temperatuur.

Langer dan menig verlanglijstje : de standaarduitrusting van de A - Klasse.Van het adaptieve remlicht via de elektrische ruitbediening tot het multifunctionele stuurwiel – dankzij de uitgebreide uitrusting van de A - Klasse kunt u volop genieten van een luxueuze ambiance.

Het adaptieve remlicht geeft duidelijk aan dat er een noodstop wordt uitgevoerd.

46

Page 49: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Uitrustingen | Standaarduitrusting 47

STANDAARDUITRUSTING ( SELECTIE )

Achterbank 1 / 3 : 2 / 3 gedeeld, neerklapbaar, 2 / 3 - zitting verwijderbaar ( bij coupé 2 / 3 - zitting niet verwijderbaar )

Achterruitwisser met interval- en comfortschakeling

Actieve hoofdsteunen voor, in hoogte en hoek verstelbaar ; hoofdsteunen achter, drie stuks, in hoogte en hoek verstelbaar, wegklapbaar

Adaptief remlicht

Adaptieve frontairbag en head - / thoraxbag voor de bestuurder en voorpassagier ( sidebags in de rugleuningen met aanvullende bescherming ter hoogte van het hoofd )

Automatisch inschakelend rijlicht

AUTOTRONIC3 ( traploze automatische transmissie )

Bagageruimteafdekking

Bagageruimtebodem op twee niveaus instelbaar, met onderliggende opbergruimte ( bij coupé als optie leverbaar )

Bagageruimteverlichting, oriëntatieverlichting en refl ectielichten in de achterklep

Bandenspanningswaarschuwingssysteem

Bestuurdersstoel in hoogte verstelbaar

Brake Assist System BAS

Buitenspiegels verwarmd, van binnen uit elektrisch verstelbaar, asferisch gebogen glas

Elektrische ruitbediening voor, twee stuks, met doordrukstand voor geheel openen of sluiten

Elektronisch stabiliteitsprogramma ESP ! met ABS en ASR

Fleshouder in de portieren, bekerhouder in de middenconsole

Gevarendriehoek, krik, TIREFIT met elektrische luchtpomp

Handgeschakelde vijfversnellingsbak1 of handgeschakelde zesversnellingsbak2

ISOFIX - kinderzitbevestiging met Top Tether achter

Multifunctioneel stuurwiel en boordcomputer met indicatie feitelijk verbruik

Refl ectiekoplampen achter helder glas

Service - intervalindicator ASSYST

Stuurbekrachtiging met stuurassistent STEER CONTROL

Stuurkolom in hoogte verstelbaar

Verwarmde achterruit met tijdschakelaar

Warmtewerend glas rondom

Wegrijhulp voor op hellingen

1 Standaard bij de A 160 BlueEFFICIENCY, A 180 BlueEFFICIENCY, A 200 en A 160 CDI BlueEFFICIENCY.2 Standaard bij de A 180 CDI, A 200 CDI en A 200 TURBO.3 Standaard bij de A 160 CDI, A 160 en A 180.

Page 50: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

48

Page 51: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

De afstandssensoren in de voor- en achterbumper zorgen ervoor dat er op de juiste manier wordt geparkeerd.

Op het display van het combi - instrument hebt u steeds een overzicht van de situatie.

Uitrustingen | Opties 49

De A - Klasse is bijzonder behulpzaam. Ook bij het zoeken naar een parkeerplaats en bij het parkeren zelf.De actieve parkeerhulp met geïntegreerde PARKTRONIC.

Het is altijd mooi als er werk uit handen wordt genomen. Door de actieve parkeerhulp, bijvoor-beeld. Met dit systeem wordt, als aanvulling op het beproefde PARKTRONIC, niet meer alleen aangegeven hoeveel ruimte aan de voor- en ach-terzijde beschikbaar is bij het parkeren. Als u nu langs een mogelijke parkeerplaats rijdt, meten de ultrasone geluidssensoren alvast of uw A - Klasse inderdaad daarin past. Wanneer u vervolgens de achteruit inschakelt om uw parkeerwens aan te geven, hoeft u alleen nog maar iets gas te geven of te remmen. De actieve parkeerhulp voert automatisch de vereiste stuurbewegingen uit, waarna in enkele vloeiende manoeuvres de A - Klasse perfect wordt gepar-keerd. Uiteraard behoudt u tijdens het uitvoeren van de manoeuvres zelf alle controle.

Page 52: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Klinkt perfect. De audio- en communicatiesystemen.

50

Highlight in de A - Klasse : het multimediasysteem COMAND APS. Dankzij de geoptimaliseerde menustructuur en functionaliteit regelt u comfor-tabel het navigatiesysteem ( APS ) of de dvd - speler met audio- en videoweergave. Het grote 6,5 - inch kleurenscherm toont alle belangrijke informatie. Zowel COMAND APS als AUDIO 50 beschikken over een radio en dvd - speler. Het spraakgestuurd bedieningssysteem LINGUATRONIC beschikt even-eens over praktische functies en is nu bovendien gebruiksvriendelijker ( standaard voor COMAND APS en AUDIO 50 APS met dvd - wisselaar ). De

audiosystemen zijn verder opgewaardeerd en als vanouds uitgerust met onder andere een geïntegreerde cd - speler, de mogelijkheid om mp3- en wma - bestanden af te spelen en een Aux in - aansluiting in het dashboardkastje ( als optie is ook de media interface leverbaar voor de aansluiting van mobiele audioapparatuur ). Met de voorbereiding voor mobiele telefonie inclusief Bluetooth# - interface kunt u comfortabel telefone-ren. Alle audiosystemen vanaf de AUDIO 20 CD ( met geïntegreerde cd - wisselaar ) zijn als optie te combineren met het Harman Kardon # Logic 7 #

surround sound system. Hierbij zijn tien luidspre-kers in de coupé ( twaalf in de limousine ) perfect op het interieur afgestemd voor een indrukwek-kende akoestiek. Samen met een subwoofer en een DSP - versterker van 450 watt wordt een over-tuigende stereo en Dolby 5.1* sound gerealiseerd, die van uw A - Klasse een rijdende concertzaal maakt.

*Alleen in combinatie met COMAND APS.

Page 53: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Uitrustingen | Opties 51

Page 54: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

52

Meer ruimtelijk inzicht in uw leven. Het panorama - lamellenschuifdak en het panoramadak.

Het panorama-lamellenschuifdak zorgt voor veel frisse lucht.

Een enkele zonnestraal moet een afstand van 150 miljoen kilometer afl eggen voordat de aarde wordt bereikt. Een passende ontvangst met het als optie leverbare panorama - lamellenschuifdak is dan ook volledig op zijn plaats. Een druk op de knop is voldoende om de hemel te bewonderen en even de alledaagse sleur te vergeten. Tijdens het openen draait de eerste lamel in de ventila-tiestand, terwijl de overige vier lamellen traploos naar achteren schuiven. Het panorama - lamellen-schuifdak opent overigens aanzienlijk verder dan de meeste conventionele schuifdaken. En ook als de zon even niet schijnt, kunt u nog volop genieten, omdat het krasbestendige, transparante panoramadak voor een royale lichtinval zorgt. Als Het panoramadak is de sleutel tot een verbluffend uitzicht.

u genoeg hebt gezien, kunt u met de hand het dubbele zonnescherm sluiten. Wanneer het lamel-lenschuifdak is gesloten, dient dit scherm als zonwering, terwijl het in geopende toestand als

windscherm dienst doet. Als optie is bovendien een panoramadak beschikbaar.

Page 55: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Uitrustingen | Opties 53

Page 56: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Wij zijn gespecialiseerd in het vervullen van speciale wensen. De opties.

54

AUDIO 50 APS voor entertainment en routegeleiding.

Bi - xenonkoplampen met afslagverlichting voor een uitstekend zicht.Multicontourstoelen voor optimaal comfort tijdens lange reizen.

Maak een keuze uit de talrijke uitrustings-mogelijkheden om van uw A - Klasse uw eigen droomauto te maken. Bijvoorbeeld met de radio AUDIO 50 APS met dvd - speler ( ook geschikt voor het afspelen van mp3 - / wma - bestanden ), dvd - navigatiesysteem en Bluetooth# - interface. Voor een optimale klimaatbeheersing zorgt de automatische comfortairconditioning THERMOTRONIC. Met deze airconditioning kunnen bovendien de bestuurder en voorpas-sagier afzonderlijk de gewenste temperatuur instellen. De multicontourstoelen zorgen voor een perfecte, anatomische ondersteuning bij een dynamische rijstijl of voor extra comfort met behulp van opblaasbare luchtkamers. Tot slot zorgen de bi - xenonkoplampen met geïnte-greerde afslagverlichting voor de hoogst moge-lijke veiligheid en een uitstekend zicht.

THERMOTRONIC voor perfecte klimaatbeheersing.

Page 57: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Uitrustingen | Opties 55

OPTIES* ( SELECTIE )

Actieve parkeerhulp, inclusief PARKTRONIC - functie

Automatische airconditioning THERMATIC met stof - en pollenfi lter, recirculatieschakelaar en geventileerd dashboardkastje

Automatische comfortairconditioning THERMOTRONIC

Automatische kinderzitherkenning in de voorpassagiersstoel voor speciaal door Mercedes - Benz vrijgegeven kinderzitjes met transponder

Automatische transmissie AUTOTRONIC met TEMPOMAT en SPEEDTRONIC

Bi - xenonkoplampen met koplampreinigingsinstallatie en afslagverlichting

Buitenspiegel links en rechts elektrisch inklapbaar

COMAND APS : kaartnavigatie vanaf vaste schijf, dvd - video, MUSIC REGISTER, LINGUATRONIC, sleuf voor SD - geheugenkaart, Bluetooth! - interface, Dolby 5.1

Comforttelefonie voor diverse houders in de middenconsole of armsteun, inclusief handsfree-systeem, bediening via het multifunctionele stuurwiel, antenneversterker en GSM - kabel

EASY VARIO PLUS - systeem voor limousine : verwijderbare achterbankzitting ( 1 / 3 ) en -leuning ( 1 / 3 en 2 / 3 ), verwijderbare voorpassagiersstoel met neerklapbare rugleuning

EASY VARIO - systeem voor coupé : op twee niveaus instelbare bagageruimtebodem en verwijderbare achterbankzitting ( 1 / 3 en 2 / 3 )

Elektrische ruitbediening achter, doordrukstand voor volledig openen en sluiten

Harman Kardon ! Logic 7 ! surround sound system

Licht- en zichtpakket : automatisch dimmende binnenspiegel, regensensor, vertraagde uitschakeling verlichting, lokalisatieverlichting, leeslampje voor bestuurder en achterin, verlichte make - up spiegel, beenruimteverlichting

Luidsprekersysteem met centrefi ll speaker en basbox

Panorama - lamellenschuifdak

Panoramadak

Prestigepakket voor de ELEGANCE en AVANTGARDE ( lederuitrusting, elektrisch verstelbare voorstoelen met stoelverwarming )1

Radio AUDIO 50 APS met dvd - navigatie, AUDIO 20 CD, AUDIO 5 CD

Sidebags achter

Sportonderstel

Sportstoelen ( in combinatie met sportpakket )

Stoelverwarming voorstoelen

TEMPOMAT met SPEEDTRONIC

Windowbags

Zitcomfortpakket : in hoogte verstelbare voorpassagiersstoel, in zithoek verstelbare zittingen en lendensteun voor de voorstoelen ( standaard bij de lines ELEGANCE en AVANTGARDE )

1 In de coupé alleen leverbaar met stoelverwarming.*Het betreft de Duitse specifi caties. De Nederlandse en Belgische specifi caties kunnen afwijken.

Raadpleeg hiervoor de prijslijst, verkrijgbaar bij uw Mercedes-Benz dealer.

Page 58: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

56

De hoogtepunten beginnen helemaal onderaan. Lichtmetalen velgen.

15 - inch zevengaats stalen velgen ( standaarduitvoering ). 16 - inch tien - dubbelspaaks lichtmetalen velgen ( ELEGANCE ). 16 - inch vijfspaaks lichtmetalen velgen ( AVANTGARDE ).

In de standaarduitvoering heeft de A - Klasse 15 - inch zevengaats stalen velgen met wieldop. Daarnaast zijn voor de verschillende motorise-ringen en lines talrijke lichtmetalen velgen leverbaar. De lines ELEGANCE en AVANTGARDE worden bijvoorbeeld af - fabriek geleverd met 16 - inch lichtmetalen velgen. Voor de ELEGANCE

zijn dit stijlvolle tien - dubbelspaaks velgen, voor de AVANTGARDE sportieve vijfspaaks velgen. Voor alle lines zijn bovendien 16 - inch zeven-spaaks of 17 - inch zesspaaks lichtmetalen velgen als optie leverbaar. Het sportpakket, eveneens als optie leverbaar, bevat 17 - inch zevenspaaks lichtmetalen velgen. Voor een schitterende

blikvanger zijn tot slot ook titaanzilverkleurige 18 - inch vijfspaaks lichtmetalen AMG - velgen als optie leverbaar.

Page 59: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Uitrustingen | Velgen en banden 57

16 - inch zevenspaaks lichtmetalen velgen ( optie ). 17 - inch zesspaaks lichtmetalen velgen ( optie ).

16 - inch tienspaaks incenio designvelgen Anshan.

17 - inch zevenspaaks lichtmetalen velgen ( sportpakket ).

18 - inch vijfspaaks lichtmetalen AMG - velgen. 17 - inch vijfspaaks incenio designvelgen Asaramas.

Page 60: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL
Page 61: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Gun uw zintuigen een feestje. designo.

designo 59

Als het om goede smaak gaat, heeft designo alles in huis. Met materialen die erom vragen aangeraakt te worden. Met sierdelen waar u uw ogen gewoon niet van af kunt houden. Voor de stoelen hebben de specialisten van designo vier hoogwaardige leder / alcantara # - uitrustingen samen-gesteld. Hierbij worden gera! neerde accenten aangebracht met sierdelen van populierenhout designo antraciet in

combinatie met hoogwaardige pianolak en een met designo hout / leder beklede versnellings - / keuzehendel. De interieur-uitrusting wordt perfect afgerond door een met zwart designo leder beklede armsteun en met zwart designo leder omzoomde velours vloermatten. Meer informatie vindt u in onze designo catalogus.

Page 62: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Mercedes past nog altijd het beste bij Mercedes. De originele accessoires.

60 Originele accessoires

Het concept van de A - Klasse mag dan bijna niets te wensen overlaten, in het omvangrijke Mercedes - Benz accessoireprogramma vindt u nog meer ideeën om de A - Klasse perfect op uw wensen af te stemmen. Bijvoorbeeld de prakti-sche ski- en snowboardhouder New Alustyle. Of de Mercedes - Benz dakbox M. Deze is vervaar-digd van hoogwaardig, duurzaam materiaal,

heeft een volume van circa 400 liter en houdt dankzij zijn slimme aerodynamica het brand-stofverbruik laag. Of de speciaal voor de A - Klasse ontwikkelde fi etsdrager op de achterklep, die eenvoudig is te monteren. Of de media interface consumer - kabels waarmee u comfortabel muziek-bestanden via het audiosysteem kunt selecteren en weergeven. In combinatie met de als optie

leverbare media interface in het dashboardkastje maakt deze kabelset een probleemloze koppeling aan iPod # - modellen of -apparaten met USB- of Aux in - aansluiting mogelijk. Verdere praktische accessoires vindt u in de A - Klasse accessoire-brochure, die bij de Mercedes - Benz dealer voor u klaarligt.

Page 63: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL
Page 64: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

696 Nachtzwart

589 Jupiterrood

650 Cirruswit

UNILAKKEN 1

De lak van de A - Klasse vormt de glanzende afronding van het uitgebreide corrosiebescher- mingssysteem van Mercedes - Benz. De carrosserie wordt bijvoorbeeld onder andere voorzien van een laag zinkfosfaat die een duurzame corrosie- bescherming waarborgt. Bovendien gebruiken wij uit milieuoogpunt uitsluitend lakken op waterbasis.

62

1 Standaarduitvoering . Niet leverbaar voor de lines ELEGANCE en AVANTGARDE. 2 Optie.

Page 65: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

METALLIC LAKKEN 2

191 Kosmoszwart

240 Lotusblauw

391 Horizonblauw

Kleuren en materialen | Lakken 63

597 Saturnusrood

478 Deltagroen

787 Mountaingrijs

761 Poolzilver

490 Steppebruin

Page 66: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

64

311 Zwart Mechelen

315 Oriëntbeige Mechelen

611 Zwart multicolor Namur

STOF STANDAARTUITVOERING

751 Zwart leder ARTICO 3 / stof Zandvoort

411 Zwart leder ARTICO 3 / stof Bastogne

415 Oriëntbeige leder ARTICO 3 / stof Bastogne

418 Alpacagrijs leder ARTICO 3 / stof Bastogne

721 Zwart leder ARTICO 3 / stof Bastogne

725 Oriëntbeige leder ARTICO 3 / stof Bastogne

728 Alpacagrijs leder ARTICO 3 / stof Bastogne

LEDER / STOF ELEGANCE5 LEDER / STOF AVANTGARDE6

1 Onderdeel van optie sportpakket.2 Optie alleen in combinatie met prestigepakket.3 Lederlook.4 Standaarduitvoering.5 Standaard voor de line ELEGANCE.6 Standaard voor de line AVANTGARDE.7 Onderdeel van designo leder / alcantara ! - uitrusting

LEDER / STOF SPORTSTOELEN1

Page 67: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Kleuren en materialen | Stof, leder en sierdelen 65

LEDER AVANTGARDE 2 SIERDELEN designo 2

801 Zwart

805 Oriëntbeige

808 Alpacagrijs

LEDER ELEGANCE 2

801 Zwart Kunststof hoogglanzend zwart 4

Mirtehout 5

Aluminium rookzilver, schuin geborsteld 6

805 Oriëntbeige

808 Alpacagrijs

Populierenhout designo antraciet Sierdeel designo 7

X20 designo zwart designo leder / alcantara ! - uitrusting

X90 designo alpacagrijs designo leder / alcantara ! - uitrusting

X91 designo java designo leder / alcantara ! - uitrusting

X93 designo imperiaalrooddesigno leder / alcantara ! - uitrusting

Page 68: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Kleuren en materialen.

66 Kleuren en materialen | Combinatiemogelijkheden

UNILAKKEN

Jupi

terr

ood

Cirr

usw

it

Nac

htzw

art METALLIC LAKKEN

Kosm

oszw

art

Lotu

sbla

uw

Hor

izonb

lauw

Del

tagr

oen

Step

pebr

uin

Satu

rnus

rood

Pool

zilv

er

Mou

ntai

ngrij

s

STOF STANDAARDUITVOERING

Zwart Mechelen O O O O O O O O O O O

Oriëntbeige Mechelen o o O O t t O O O t t

Zwart multicolor Namur O O O O O o O O O O O

LEDER / STOF SPORTSTOELEN

Zwart, lederlook ARTICO / stof Zandvoort O O O O O O O O O O O

LEDER / STOF ELEGANCE EN AVANTGARDE

Zwart, lederlook ARTICO / stof Bastogne O O O O O O O O O O O

Oriëntbeige, lederlook ARTICO / stof Bastogne o o O O t t O O O t t

Alpacagrijs, lederlook ARTICO / stof Bastogne O O O O O o o t O O O

LEDER ELEGANCE EN AVANTGARDE

Zwart O O O O O O O O O O O

Oriëntbeige o o O O t t O O O t t

Alpacagrijs O O O O O o o t O O O

designo leder / alcantara ! - uitrusting

designo zwart O O O O O O O O O O O

designo alpacagrijs o o O O O t O o O O O

designo java t o O O o t O O O t t

designo imperiaalrood o O O O t o t t O O O

O Aanbevolen combinatie o Mogelijke combinatie t Niet aanbevelenswaardig

Page 69: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Coupé.

Limousine.

Technische gegevens | Afmetingen 67

Waarden tussen haakjes gelden voor de A 160 CDI Coupé met handgeschakelde versnellingsbak en sportonderstel, leverbaar. Waarden in millimeters. Ze gelden voor modellen in de standaarduitvoering en in onbelaste toestand.

1385

14481433

1412

17641556

1593(1583)

15512040

611523

840

38836402568675

723

1318

975983

358

504689

989

512506

291

17641556

1593

15512040

611523

840

38836402568675

723

1318

975983

358

504689

989

512506

291

1381

14441422

1411

Page 70: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Technische gegevens.

68

Waarden tussen haakjes gelden voor modellen met automatische transmissie.

A 160 CDI BlueEFFICIENCY A 160 CDI A 180 CDI A 200 CDI

Aantal cilinders / opstelling 4 / lijn 4 / lijn 4 / lijn 4 / lijn

Cilinderinhoud ( cm3 ) 1991 1991 1991 1991

Max. vermogen1 ( kW ( pk ) bij t / min ) 60 ( 82 ) / 4200 60 ( 82 ) / 4200 80 ( 109 ) / 4200 103 ( 140 ) / 4200

Max. koppel1 ( Nm bij t / min ) 180 / 1804 / 1400 – 2600 200 / 1400 – 2600 250 / 1600 – 2600 300 / 280 / 1600 – 3000

Compressieverhouding 18,0 18,0 18,0 18,0

Acceleratie ( 0 - 100 km / h in sec. ) 15,0 15,3 11,1 9,6

Topsnelheid ca. ( km / h ) 170 165 181 196

Bandenmaat 185 / 65 R 15 185 / 65 R 15 185 / 65 R 15 195 / 55 R 16

Brandstof diesel diesel diesel diesel

Brandstofverbruik2 gecombineerd l / 100 km ( automaat ) gecombineerd km / l ( automaat )

4,7 / 4,54

21,3 / 22,24

( 5,8 ) ( 17,2 )

5,2 ( 5,8 ) 19,2 ( 17,2 )

5,3 ( 6,0 ) 18,9 ( 16,7 )

CO2 - emissie2 ( g / km ) ( automaat ) 125/1194 ( 154 ) 138 ( 154 ) 139 ( 159 )

Tankinhoud / waarvan reserve ca. ( l ) 54 / 6 54 / 6 54 / 6 54 / 6

Leeggewicht3 ( kg ) 1325 /12804 1370 /13454 1345 / 13204 1365 / 13404

Max. totaalgewicht ( kg ) 1835 1835 1830 1880

1 Opgaven volgens richtlijn 80/1269/EWG in de huidige versie. 2De opgegeven waarden werden gemeten volgens richtlijn 80/1268/EWG in de huidige versie. De opgaven hebben geen betrekking op een specifi ek voertuig. Ze zijn slechts bedoeld ter vergelijking van de verschillende voertuigtypen.

Page 71: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Technische gegevens 69

A 160 BlueEFFICIENCY A 160 A 180 BlueEFFICIENCY A 180 A 200 A 200 TURBO

4/lijn 4/lijn 4/lijn 4/lijn 4/lijn 4/lijn

1498 1498 1699 1699 2034 2034

70 (95)/5200 70 (95)/5200 85 (116)/5500 85 (116)/5500 100 (136)/5500 142 (193)/5000

140/3500–4000 140/3500–4000 155/3500–4000 155/3500–4000 185/3500–4000 280/1800–4850

11,0 11,0 11,0 11,0 11,0 9,0

12,6 13,5 10,9 11,5 9,8 7,5

175 170 188 183 200 228

185/65 R 15 185/65 R 15 185/65 R 15 185/65 R 15 195/55 R 16 195/55 R 16

benzine benzine benzine benzine benzine super plus

6,2 16,1

(7,0) (14,3)

6,6 15,2

(7,1) (14,1)

6,8 (7,4) 14,7 (13,5)

7,7 (8,1) 13,0 (12,3)

1435 (166) 1535 (169) 159 (176)5 182 (192)

54/6 54/6 54/6 54/6 54/6 54/6

1245/12154 1275 / 12454 1260/12304 1279 / 12604 1270 / 12404 1305 / 12754

1740 1740 1770 1770 1765 1835

3 Opgaven volgens richtlijn 92/21/EG met aanpassing naar 95/48/EG (rijklaar, brandstoftank voor 90 % gevuld, met bestuurder 68 kg en bagage 7 kg). De waarden wijken af van het Nederlandse kentekenbewijs. Het betreft de standaarduitvoering; opties en accessoires kunnen dit gewicht verhogen, waardoor het betre" ende laadvermogen lager wordt. 4 Tweede waarde geldt voor de coupé. 5 Voldoet aan de EU5-emissienorm, bij de A 200 alleen met handgeschakelde versnellingsbak.

Page 72: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL
Page 73: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Service en diensten 71

Mercedes - Benz leasing en financiering. Als u de Mercedes - Benz van uw dromen hebt uitgeko-zen, blijft nog de vraag of u deze contant moet betalen, leasen of fi nancieren. Om het u ook bij de aanschaf van een Mercedes - Benz zo gemak-kelijk mogelijk te maken, hebben wij onze eigen leasemaatschappij : Mercedes - Benz Financial Services.

MercedesCard. De door Mercedes - Benz Neder-land samen met PaySquare Nederland ontwikkelde MercedesCard biedt wereldwijd betaalgemak bij ruim 23 miljoen bedrijven. Daarnaast biedt deze creditcard extra servicefaciliteiten, zoals extra fi nanciële speelruimte met de kredietfaciliteit, gratis aankoopverzekering, uitgebreide SafeGuard verzekeringen, gratis hulpverlening overal ter wereld, SafeGuard Support bij calamiteiten on-derweg, voordelige co - card voor uw partner of familielid, wereldwijd geld opnemen bij meer dan 400.000 bankfi lialen, wisselkantoren en cash-balies en geld opnemen met een pincode bij ruim 940.000 geldautomaten. De MercedesCard is in België niet verkrijgbaar.

Mercedes - Benz Service24h. In uw nieuwe Mercedes - Benz rijdt u van meet af aan met een goed gevoel. De Mercedes - Benz Service24h staat namelijk 24 uur per dag, 365 dagen per jaar voor u klaar. Mocht er zich – hoewel de ervaring leert dat dit praktisch nooit gebeurt – toch eens een pechgeval of een startprobleem voordoen, dan kunt u op elk moment in heel Europa op de Mercedes - Benz Service24h vertrouwen. Hier-voor is een telefoontje naar 00800 1 777 7777 voldoende. Daar regelt men snel professionele hulp voor u. En dat, zoals gezegd, 365 dagen per jaar, 7 dagen per week en 24 uur per dag. Direct na uw telefoontje komt het Service24h - team naar u toe. Vaak kan het probleem al meteen ter plaatse worden verholpen. En is dit een keer niet mogelijk, dan zorgen wij er vanzelfspre-kend voor dat uw auto naar de dichtstbijzijnde Mercedes - Benz werkplaats wordt gebracht en dat u uw weg zo spoedig mogelijk kunt vervolgen.

Wie voor een Mercedes-Benz kiest, koopt veel meer dan een auto.

Page 74: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL
Page 75: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

73 Service en diensten

Tijd om een ervaring rijker te worden.

Nergens is een Mercedes - Benz zo overtuigend als op de weg. Daar ervaart u namelijk het soevereine rijgevoel dat onze auto’s zo bijzonder maakt. Ervaar de pure kracht van de motoren en voel zelf de precieze stuurbewegingen. Gega-randeerd dat het u een goed humeur bezorgt. De bijzondere sfeer die tijdens het rijden in een Mercedes - Benz ont-staat, laat zich moeilijk beschrijven. Die kunt u het beste zélf ervaren. Daarom nodigen wij u uit voor een proefrit. Op www.mercedes - benz.nl of www.mercedes - benz.be vindt u snel de dichtstbijzijnde Mercedes - Benz dealer, die graag een afspraak met u maakt.

Op internet kunt u bovendien nader kennismaken met het model van uw dromen in een interactieve tour. Stap in om aan de hand van diverse simulaties alvast vertrouwd te raken met uw droomauto. Hier kunt u tot in detail kennis-maken met de functies en kenmerken van het door u ge-wenste model en ook het interieur onder de loep nemen. U vindt de interactieve gebruikshandleidingen op www.mercedes - benz.de / betriebsanleitung

Page 76: 2010 Mercedes-Benz A-Klasse brochure NL

Voor een minimale belasting van het milieu worden Mercedes - Benz personenwagens aan het eind van hun levensduur zo volledig mogelijk gerecycled volgens de bepalingen die worden gesteld in richtlijn 2000 / 53 / EG betre! ende autowrakken.

Inhoud vrijblijvend. Wijzigingen in specifi caties en uitrustingen voorbehouden. De gegevens in deze brochure benaderen de werkelijkheid zoveel mogelijk. Tevens moeten de vermelde technische gegevens als voorlopig worden beschouwd. Ze komen overeen met de stand van zaken op het moment van redactiesluiting ( 03 / 09 ) van deze uitgave. Deze brochure is een internationale uitgave. Derhalve kunnen de afbeeldingen en omschrijvingen afwijken van de in België en Nederland geldende standaard- en leverbare uitvoeringen. Hiervoor verwijzen wij naar onze laatste prijslijst.

Daimler AG, Stuttgart BC / MR 6701 · 1410 · 07 - 02 / 0609 Gedrukt in Duitsland

A - Kl

asse

.

A - Klasse.