2010 Lexus IS

55
LEXUS IS SERIE

description

Nederlandse brochure van de Lexus IS. AutoKiosk NL

Transcript of 2010 Lexus IS

Page 1: 2010 Lexus IS

LEXU

S IS SERIE

LEXUS IS SERIE

De enige manier om het pure rijplezier van een Lexus zelf te ervaren is door plaats tenemen achter het stuurwiel en er zelf mee te rijden. U kunt tijdens kantooruren bellenmet het Informatie Center Lexus (0162) 585 288, onze website of uw dealer bezoekenom een afspraak te maken voor een proefrit met de Lexus IS.

www.lexus.nl

Distributeur voor NederlandLouwman & Parqui B.V.Steurweg 84941 VR Raamsdonksveer

De distributeur behoudt zich het recht voor zonder kennisgeving wijzigingen in uitvoering aan te brengen. De afbeeldingenen specificaties voldoen aan internationale normen en kunnen derhalve afwijken van de voor de Nederlandse markt geldendespecificaties en/of uitvoeringen. Neem voor meer details contact op met uw dealer. De kleuren in deze brochure kunnen alsgevolg van het drukprocédé enigszins afwijken van de echte kleuren. Ofschoon deze brochure met de grootst mogelijke zorgis samengesteld, kunnen wij niet uitsluiten dat er eventuele onjuistheden in de gegevens van deze brochure voorkomen, vanwelke aard dan ook. Gehele of gedeeltelijke nadruk, in enige vorm, is zonder schriftelijke toestemming niet toegestaan. ©2008.

Kijk voor meer informatie op www.lexus.nl.

Zorg voor het milieu geniet bij Lexus de hoogste prioriteit. We doen veel moeite om er voor te zorgen dat onze voertuigengedurende hun levensduur - van design tot productie, distributie, verkoop en onderhoud - het milieu zo min mogelijk belasten.

Uw dealer geeft u hierover graag meer informatie.

F0000-46630/NL/10.000/oktober 2008

ERVAAR DELEXUS IS

F. Hakuren Silver

E. White Pearl

D. Ice Blue

C. Truffle Mica

J. Sapphire Blue

I. Amber Mica

H. Black

G. Dark Granite

Page 2: 2010 Lexus IS

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

G. Dark Granite

H. Black

K. Silver MistE. White Pearl

B. Morello Red

IS F LAKKLEUREN

B. Morello Red (3R1)E. White Pearl (077)G. Dark Granite (1GO)H. Black* (212)K. Silver Mist (alleen voor IS F) (1F2)

* Non metallic lak

Als gevolg van verschillen in het drukprocédé kunnen de kleuren in deze brochure afwijken van de werkelijke kleuren.

Page 3: 2010 Lexus IS

3

“Ook op basis van bestaande normen kan een autofabrikant zichonderscheiden. De IS-serie is echter op een geheel andere wijze totstand gekomen. Ten aanzien van design, prestaties, veiligheid en luxestelde ik mijn team een compleet nieuwe, baanbrekende doelstelling.”

SUGUYA FUKUSATO, CHIEF ENGINEER

WETEN 10 - 57Ontdek de Lexus IS 250 en IS 220d

INSPIREREN 58 - 71Maak kennis met de high performance IS F

DENKEN 72 - 77 Het streven naar perfectie in service en kwaliteit

KIEZEN 78 - 101Stem de IS af op uw wensen en smaak

Page 4: 2010 Lexus IS

DE LEXUS IS-SERIE 5

DE LEXUS IS-SERIE

De veelgeprezen IS–serie is een toonbeeld van visuele dynamiek. Dat iszichtbaar in het krachtige, golvende profiel, het brede en zelfverzekerdevooraanzicht en de even sierlijke als doelmatige lijnen.

Rijd met de IS en geniet van de nauwkeurige rijeigenschappen en de subliemebalans. U maakt kennis met zijn geavanceerde aërodynamica, verfijndewielophanging en de snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging. Systemen diesamenwerken om u een waarlijk uitzonderlijke rijervaring te bezorgen.

De IS onderscheidt zich door zijn unieke luxe, met een zorgvuldig gekozenbalans tussen hoogwaardige materialen en comfortvoorzieningen die ongemerktop al uw wensen anticiperen. Uw veiligheid is ondertussen in goede handenbij een aantal van de meest geavanceerde systemen, waaronder een zeeruitgebreide reeks airbags.

Voor aandrijving van de IS 250 zorgt een geavanceerde 2,5 liter V6benzinemotor die garant staat voor een optimale combinatie van prestaties,brandstofverbruik en emissies.

De IS 220d is de eerste Lexus met een dieselmotor. Zijn baanbrekendetechnologie zorgt voor een fenomenale trekkracht, soepelheid bij een laagbrandstofverbruik en geringe emissies.

De Lexus IS F, de high performance sportsedan, beschikt over een 5,0 liter V8racemotor. Dit is de snelste in serie geproduceerde Lexus tot nu toe. In hethoofdstuk INSPIREREN kunt u alles lezen over dit model in de Lexus F-serie.

Page 5: 2010 Lexus IS

6 INGETOGEN DYNAMIEK

INGETOGENDYNAMIEK

Op het eerste gezicht onderscheidt de Lexus IS zich met een profiel waarinonmiskenbare dynamiek wordt gecombineerd met een sierlijke elegantie.Bijzonder fascinerend. Maar kijkt u nog eens goed. Dan zult u zien dat dezebijzondere auto steeds meer details prijsgeeft.

Elk afzonderlijk element wordt uiteindelijk een hoogtepunt op zich. Kijkt ubijvoorbeeld naar het samenspel van licht en schaduw over de carrosserie.Als vanzelf valt uw blik op de subtiel golvende lijnen. Deze vormen eenaangenaam contrast met de sportieve dynamiek en het lage profiel van deautomobiel, en versterken het visuele effect van details als de achterlichtenen de grille.

Al snel zult u merken hoe de verschillende details fraai op elkaar aansluiten.Verbindingen die leiden tot een plezierig en harmonieus geheel. Eeningetogen mix van souplesse, balans en kracht – een uitnodigende aanblikvan dynamisch rijplezier.

Page 6: 2010 Lexus IS

“Elegantie en dynamiek, rust en beweging. Dit zijn de intrigerende contrasten die samenkomen in de IS-serie.”

WAHEI HIRAI, HOOFD GLOBAL DESIGN

Page 7: 2010 Lexus IS

WETEN 11

WETEN

Ons streven naar perfectie betekent dat we telkensopnieuw de meest geavanceerde en intelligentetechnologieën ontwikkelen en fijnslijpen. Uiteraardkomt u deze ook tegen in de IS 250 en IS 220d.

Pure balans 12 - 13

IS 250: Geraffineerde V6 kracht 14 - 17

IS 220d: Geavanceerde dieselkracht 18 - 21

Soepele, trefzekere transmissie 22 - 23

Dynamisch rijgedrag 24 - 31

Gastvrijheid volgens Lexus 32 – 49

Innovatieve veiligheid 50 - 57

Page 8: 2010 Lexus IS

PURE BALANS

De designfilosofie die Lexus hanteert voor de nieuwe generatie modellen, is gebaseerd op naadloos anticiperen, een idee dat stevig is geworteld in deJapanse cultuur. Dat merkt u al direct op het punt waarop u de automobielvoor het eerst aanraakt – de portiergreep. De uitnodigende elegantie, hetaangename materiaal, de eenvoudige maar smaakvolle vorm en het zorgvuldiggedempte geluid van het sluitmechanisme: alles is erop gericht om aan dehoogste verwachtingen te voldoen, nog voordat u instapt.

Het pijlvormige design van de portiergreep brengt een duidelijke boodschapover van precisie, balans en kracht. Dezelfde vormen ziet u ook in de zijspiegels,en in de lijnen van de achterlichten en de achterste raamstijlen.

En toch is er, ondanks deze onmiskenbaar dynamische kracht in het designvan de IS ook een uitgesproken praktisch karakter aanwezig. En profil leestu het lange inzittendengedeelte en zijn brede, stabiele bouw de uitnodigenderuimte het interieur af. Hier is het goed toeven. Niet in de laatste plaatsvanwege de uitmuntende rijeigenschappen, die door een nagenoeg idealegewichtsverdeling nog eens worden versterkt. Dit is een automobiel diein elk opzicht volledig in balans is.

12 PURE BALANS

Page 9: 2010 Lexus IS

IS 250:GERAFFINEERDEV6 KRACHT

De ingenieurs van Lexus streven ernaar telkens opnieuw grenzen te verleggen.Dat is duidelijk zichtbaar in de soepele 2,5 liter V6 benzinemotor. Behalveuitgesproken dynamisch en levendig, is de motor ook fluisterstil en uiterst zuinig.

Vanwege de compacte afmetingen, de uitgebalanceerde rijeigenschappenen de duurzaamheid kozen de ingenieurs voor de nieuw ontwikkelde motoreen V6 configuratie. Met het oog op soepele prestaties werd deze bovendienzo licht en robuust mogelijk gemaakt.

Vervolgens werden geavanceerde technologieën toegevoegd – zoals D-4directe injectie, dat de brandstof in het midden van de cilinder inspuit vooreen gelijkmatiger verbranding. Of Dual VVT-i klepsturing, dat over het geheletoerenbereik zorgt voor een optimaal vermogen en een laag brandstofverbruik.Techniek die bovendien lang meegaat: kettingaangedreven en dus onderhoudsvrijekleppen die nooit gesteld hoeven worden, en een roestvrij stalen dubbeluitlaatsysteem dat corrosie en rijgeluiden tot een minimum beperkt.

De IS 250 is uitgerust met een handgeschakelde zesversnellingsbak.Optioneel is een intelligente, sequentiële zes-traps automatische transmissieleverbaar, die een levendig schakelgedrag combineert met een hoge matevan flexibiliteit.

Handgeschakeld Zes-traps automaat

Inhoud: 2.500 cc 2.500 cc

Configuratie: V6 V6

Vermogen: 153 kW/208 pk 153 kW/208 pk

Acceleratie 0-100 km/h: 8,1 seconden 8,4 seconden

Topsnelheid: 230 km/h 225 km/h

IS 250: GERAFFINEERDE V6 KRACHT 15

Page 10: 2010 Lexus IS

ALUMINIUM V6 MOTORBLOK

Bij het ontwikkelen van deze benzinemotor hebben de ingenieurs van Lexusveel moeite gedaan om het gewicht zoveel mogelijk te beperken. Een lagergewicht betekent immers betere prestaties. Na te hebben gekozen voor eencompacte V6 configuratie, werden lichtgewicht componenten ontwikkeld,zoals een cilinderblok van gegoten aluminium en een luchtinlaatsysteem vankunsthars. En om u te verzekeren van maximale prestaties, zijn de in- enuitlaatkleppen zo groot mogelijk uitgevoerd.

D-4 DIRECT INJECTION

Het D-4 systeem voor directe injectie werkt onder een extreem hoge drukvan 130 bar, en spuit de brandstof precies in het midden van de cilinder in.Daardoor ontstaat een meer homogene verbranding, wat resulteert in eenbetere overbrenging van het vermogen en een betere brandstofefficiency.Bovendien kan met deze vorm van brandstofinspuiting zowel het moment vaninspuiting als de hoeveelheid brandstof worden gereguleerd, dit in tegenstellingtot conventionele systemen.

‘GESPLETEN’ INJECTOREN

Specifiek ontwikkelde, ‘gespleten’ injectoren vernevelen onder hoge druk debrandstof in de verbrandingskamer, waardoor het brandstof/luchtmengsel eennauwkeuriger en meer homogene samenstelling krijgt. Zelfs de asymmetrischevorm van de verbrandingskamers is gemaakt voor een optimale verbranding,en geeft u daarmee meer vermogen en een soepeler rijgedrag.

DUAL VARIABLE VALVE TIMING-INTELLIGENT

Om een soepel en direct aanspreekgedrag over een breed toerenbereik tekunnen garanderen, is de 2,5 liter V6 voorzien van Dual VVT-i (VariableValve Timing - intelligent) technologie. Voor optimale efficiency stemt ditsysteem injectie van het brandstof/luchtmengsel en de timing van de in- enuitlaatkleppen op elkaar af. Bij lage toerentallen levert de motor daarmee eenhoger koppel, terwijl bij hogere toerentallen meer brandstof wordt ingespotenen de uitlaatgassen sneller worden afgevoerd.

DUBBEL UITLAATSYSTEEM

Om gewicht te besparen en dus de prestaties te bevorderen, bestaat hetdubbele uitlaatsysteem van de IS 250 vrijwel geheel uit roestvrij staal. Ditlichtgewicht materiaal is bovendien beter bestand tegen corrosie, en voegteen subtiel sportief accent toe aan het design van de automobiel. Aan deachterzijde zorgen de twee dubbele einddempers voor een aanzienlijk lageretegendruk, wat het vermogen van de 2,5 liter V6 motor nog eens extra tengoede komt.

IS 250: GERAFFINEERDE V6 KRACHT 1716 IS 250: GERAFFINEERDE V6 KRACHT

Voor de V6 benzinemotor van de IS 250 combineert Lexus geavanceerde productietechnieken metbaanbrekende technologieën zoals VVT-i en D-4 directe injectie. Het resultaat is een motor met een levendige respons en een uitzonderlijke brandstofefficiency.

LEXUS V6 TECHNOLOGIE

Page 11: 2010 Lexus IS

IS 220d:GEAVANCEERDEDIESELKRACHT

De allereerste Lexus-dieselmotor levert in de baanbrekende IS 220d eenzeer hoog koppel van 400 Nm, gecombineerd met soepele dieselkracht,een laag brandstofverbruik en geringe emissies.

In de aluminium 2,2 liter common rail dieselmotor zijn talloze bijzondereinnovaties toegepast. Zo is voor de injectoren gebruikgemaakt van piëzo-elektronische kristallen, die krimpen en uitzetten zodra er een elektrischestroom doorheen loopt. Daardoor ontstaat een zeer gelijkmatige vernevelingvan de brandstof. In de injectoren worden bovendien geen bewegende delengebruikt, waardoor de verbranding schoner en efficiënter verloopt.

Het belangrijkste is misschien wel dat voor de IS 220d een aantal geïntegreerdeDiesel technologieën worden gecombineerd om emissies van schadelijkestoffen als HC (koolwaterstof), CO (koolstofmonoxide), NOx (stikstofoxide)en roetdeeltjes tot een minimum te beperken. De IS 220d voldoet dan ookruimschoots aan de emissie-eisen volgens de Euro-IV norm.

Geavanceerde dieselkracht: 130 kW/177 pk

Acceleratie 0-100 km/h: 8,9 seconden

Topsnelheid: 220 km/h

18 IS 220d: GEAVANCEERDE DIESELKRACHT

Page 12: 2010 Lexus IS

A

B

C

COMMON RAIL INJECTIE

Dankzij common rail technologie van de derde generatie combineert dedieselmotor van Lexus een uitzonderlijk hoge druk van 1.800 bar met eenongekend lage compressieverhouding van 15,8:1. Dit leidt tot een significantereductie van rijgeluiden en trillingen, en een zeer efficiënte en gelijkmatigeverbranding. Maar het betekent ook meer vermogen, een groter koppel eneen lager brandstofverbruik, alsmede een zeer lage uitstoot van stikstofoxide(NOx) en roetdeeltjes.

PIËZO-ELEKTRONISCHE INJECTOREN

De IS 220d beschikt over piëzo-elektronische injectoren die grotere ennauwkeurigere hoeveelheden kunnen inspuiten, en die twee keer snellerwerken dan conventionele injectoren. Daardoor levert de dieselmotoraanzienlijk meer vermogen en een hoger koppel. Daarbij leveren desnelwerkende injectoren met tien openingen tot wel vijf separate inspuitingenper verbrandingscyclus. Waaronder een voorinspuiting om de kenmerkendedieselgeluiden te reduceren. Het resultaat is een uitzonderlijke soepelekrachtbron met fluisterstille eigenschappen.

RECIRCULATIE UITLAATGASSEN

De uitlaatgassen worden eerst door een “koelekatalysator” geleid. Hierdoor wordt de dichtheidvan de gassen verhoogd. Vervolgens worden degassen in de cilinder teruggeleid om nogmaalsverbrand te worden. Het resultaat is een aanzienlijklagere emissie tijdens snel accelereren.

ROETDEELTJES EN NOx REDUCTIE

De revolutionaire DPNR (Diesel Particulate NOxReduction) katalysator A is een wereldprimeur voorLexus, en is onder meer voorzien van een nieuwontwikkeld, poreus keramisch filter B. Deze uiterstgeavanceerde katalysator filtert zowel stikstof (NOx)als roetdeeltjes C uit de uitlaatgassen. Bovendienis het systeem onderhoudsvrij, en ook additievenin de brandstof zijn overbodig.

SOEPEL EN STIL RIJDEN

Met state-of-the-art technieken zoals onze nieuwepiëzo-elektronische injectoren en het speciaalontwikkelde uitlaatsysteem is veel moeite gedaan omde voor dieselmotoren kenmerkende motorgeluidentot een minimum te beperken. Om geen afbreukte doen aan uw rijplezier zijn bovendien uitgebreidegeluidsisolerende maatregelen genomen. Zo isde buitenste rand van de motorkap afgewerkt meteen afdichtrubber, terwijl drievoudige portierrubberservoor zorgen dat de rust in het interieur bewaardblijft. Zelfs het tapijt op de vloer, de zonnekleppenen de voorruit zijn speciaal ontworpen om geluidte absorberen.

IS 220d: GEAVANCEERDE DIESELKRACHT 2120 IS 220d: GEAVANCEERDE DIESELKRACHT

Voor de 2,2 liter common rail dieselmotor van de IS 220d wordt een injectiesysteem van de nieuwste generatiegecombineerd met een ultramodern uitlaatsysteem. Als gevolg daarvan koppelt de IS 220d aansprekende prestatiesaan lage emissies en de soepele eigenschappen die u van een Lexus verwacht.

INNOVATIEVE DIESEL TECHNOLOGIE

Page 13: 2010 Lexus IS

23

SOEPELE,TREFZEKERETRANSMISSIE

De IS-serie biedt u de keuze uit een tweetal geavanceerde transmissies.Beide zijn zo licht en compact mogelijk ontworpen, en stellen u in staat hetdynamische potentieel van de IS ten volle te benutten.

HANDGESCHAKELDE ZESVERSNELLINGSBAK

De IS 250 en IS 220d beschikken beide standaard over een handgeschakeldezesversnellingsbak. Voor de IS 220d zijn twee verschillende eindoverbrengingenmogelijk, waarmee u kunt kiezen voor uiteenlopende prestatieniveaus. Welketransmissie u ook kiest, u bent verzekerd van een soepele en levendige overbrengingvan het vermogen, terwijl u geniet van de trefzekere schakelovergangen.

ZES-TRAPS AUTOMAAT

Voor de IS 250 is ook een zes-traps automatische transmissie leverbaar, incombinatie met sequentiële bediening via schakelhendels achter het stuurwiel.Dankzij brede overbrengingsverhoudingen en een snelle respons verloopthet schakelen uitermate soepel en vrijwel traploos.

Met ons intelligente AI (Artificial Intelligence) Shift Control System ‘leert’ detransmissie uw rijstijl kennen, en worden de schakelpatronen automatischaangepast aan het wegoppervlak en de rijomstandigheden. Zodra u bijvoorbeeldhet gaspedaal hard intrapt, registreert het systeem uw sportieve intenties enschakelt de transmissie later op.

Page 14: 2010 Lexus IS

DYNAMISCHRIJGEDRAG

De IS is in elk opzicht een echte rijdersauto. Dat begint bij de robuuste entorsiestijve carrosserie. En bij het veelvuldig gebruik van lichtgewichtcomponenten zoals een aluminium motorkap en wielophanging. Daardoorwordt het onafgeveerde gewicht zo laag mogelijk gehouden, en ontstaateen bijna perfecte 50:50 gewichtsverdeling tussen voor- en achterzijde.

De IS is uitgerust met achterwielaandrijving omdat dit bijdraagt aan nauwkeurigerstuureigenschappen. Het motorvermogen hoeft immers niet op de tevenssturende voorwielen te worden overgebracht. Hierdoor is er minder conflicttussen de aandrijvende en de sturende krachten. Gecombineerd met de korteoverhang voor en achter, VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management)en de voortreffelijke aerodynamische eigenschappen vormt dit de ideale basisvoor excellente rijeigenschappen.

MULTI-LINK WIELOPHANGING MET DUBBELE DRAAGARMEN

Voor een automobiel met het karakter van de IS is een uitmuntende wegliggingeen eerste vereiste. Een compacte, van de autosport afgeleide voorwielophangingmet dubbele draagarmen en de lichtgewicht multi-link achterwielophangingvormen het fundament onder de uitnodigende rijeigenschappen van de IS.Door deze kostbare configuratie blijven de banden veel beter in contact methet wegdek. En voor een nauwkeurig en direct stuurgevoel beschikt u in deIS over een snelheidsafhankelijke elektrische stuurbekrachtiging (EPS).

Eenmaal achter het stuurwiel merkt u de resultaten: de IS is een bijzonderplezierige automobiel om in te rijden, met op elke ondergrond een weggedragdat vertrouwen inboezemt, of u nu rijdt op een traject met haarspeldbochtenof een snelweg. Daarbij maakt het enorme comfort de IS tot uw ideale autovoor lange en onbezorgde ritten.

24 DYNAMISCH RIJGEDRAG

Page 15: 2010 Lexus IS

GEAVANCEERDE AERODYNAMICA

De aërodynamische eigenschappen van een auto zijn van invloed op deprestaties, stabiliteit, brandstofverbruik, comfort, wegligging en rijgeluiden.Bij het rijden op de snelweg is met name dat laatste van belang. Maandenlangetests in een windtunnel hebben geleid tot een uniek lage Cw-waarde vanslechts 0,27. En de opvallend gevormde zijspiegels zorgen voor aanzienlijkminder windgeruis. Zelfs de vorm van de achterlichten is zo ontworpen omde luchtstromen achter de auto zo goed mogelijk weg te leiden.

AERODYNAMISCHE BODEMPLAAT

De onderkant van de IS is voorzien van een aërodynamisch gevormde plaatop basis van hetzelfde principe dat wordt gebruikt in de Formule 1. Doorverschillen in snelheid van de lucht die over de auto heen en onderdoor gaatontstaat het Venturi-effect, dat zorgt voor neerwaartse druk. Vooral bij hogeresnelheden is dat belangrijk om de stabiliteit te waarborgen. Een diffuser aan deachterzijde verhoogt de neerwaartse druk nog eens extra, zodat u bij hogeresnelheden nog meer grip heeft.

VOORWIELOPHANGING MET DUBBELEDRAAGARMEN

De voorwielophanging met dubbele draagarmenbestaat uit lichtgewicht componenten van gesmeedaluminium om het onafgeveerde gewicht zo laagmogelijk te houden. Dit systeem werd oorspronkelijkontwikkeld voor raceauto’s, om later te wordentoegepast voor onze modellen. Het zorgt vooreen betere stuurrespons, en dankzij verminderderolneigingen is ook de stabiliteit in bochten en oprechte trajecten zelfs bij hoge snelheden sterkverbeterd.

ELECTRIC POWER STEERING

De IS beschikt standaard over EPS (ElectricPower Steering), een nauwkeurige elektrischestuurbekrachtiging. Bij lagere snelheden voelt de besturing lichter aan. Naarmate u sneller rijdt, wordt de besturing progressief zwaardervoor een accuraat stuurgevoel.

MULTI-LINK ACHTERWIELOPHANGING

Een geavanceerde multi-link achterwielophanging(eveneens van aluminium) biedt een optimalebalans tussen wegligging, stabiliteit en rijcomfort.Daarbij staan de schokbrekers in het verlengdevan de schroefveren, zodat u kunt beschikkenover een aanzienlijk bredere kofferbak.

DYNAMISCH RIJGEDRAG 2726 DYNAMISCH RIJGEDRAG

Met het oog op rijeigenschappen van een volbloed sportsedan, komt het baanbrekende denken van Lexus tot uitdrukking in de geavanceerde aërodynamische eigenschappen, de lichtgewicht wielophanging en denauwkeurige stuurtechnologie.

RIJDYNAMIEK

Page 16: 2010 Lexus IS

DYNAMISCH RIJGEDRAG 29

GEAVANCEERDECONTROLE

De IS beschikt over een brede reeks geavanceerde systemen die de stabiliteiten de remprestaties vergroten, wat uw rijplezier merkbaar ten goede komt.

ABS (anti-blokkeer remsysteem) behoort tot de standaarduitrusting en vormteen belangrijke basis voor een reeks effectieve innovaties die de remprestatiesen de grip van de IS verbeteren.

• EBD (elektronische remkrachtverdeling)

• BAS (noodrem-assistent)

• TRC (tractiecontrolesysteem)

• VSC (elektronisch stabiliteitssysteem)

• VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management)

Deze systemen registreren voortdurend informatie die afkomstig is vansensoren die zich op strategische plaatsen in de auto bevinden. Zo wordt dedraaisnelheid van de wielen gemeten, alsmede het motorvermogen, deremdruk en bewegingen van de carrosserie. Bemerken de sensoren dat debestuurder de controle over de auto dreigt te verliezen, dan werken de diversestabiliteits- en veiligheidssystemen proactief op intelligente wijze samen om depotentieel gevaarlijke situatie te herstellen.

Alle uitvoeringen van de IS-serie zijn voortaan uitgerust met VDIM (VehicleDynamics Integrated Management), zodat het indrukwekkende vermogenen koppel zo soepel mogelijk op de weg worden overgebracht. Dezetechnologie was tot dusverre voorbehouden aan de grotere modellen van Lexus,en zorgt ervoor dat de diverse veiligheidssystemen pro-actief samenwerken,en dat deze kunnen anticiperen op plotseling veranderende rijomstandigheden.Door VDIM reageren de afzonderlijke systemen soepeler en intelligenter danwanneer de diverse voorzieningen onafhankelijk van elkaar zouden functioneren.Voor u betekent dit dat u - ook óp én over de grenzen van zijn kunnen - over eenveel comfortabeler weggedrag beschikt.

Page 17: 2010 Lexus IS

A

BA

B

A

B

B

ELECTRONIC BRAKE FORCE DISTRIBUTION

Ook een systeem als EBD (Electronic Brake ForceDistribution) behoort tot de standaarduitrusting.Afhankelijk van de wegomstandigheden zorgt EBDin combinatie met ABS ervoor dat de remkrachtzo efficiënt mogelijk op elk afzonderlijk wiel wordtovergebracht. Doordat blokkeren van de wielendaarmee wordt voorkomen, draagt EBD in belangrijkemate bij aan de stabiliteit in bochten en tijdens hetremmen.

BRAKE ASSIST SYSTEM

Brake Assist System (BAS) kan in geval van noodeen cruciaal verschil betekenen door automatischde maximale remprestaties van de IS aan te spreken.In kritieke situaties kan het voorkomen dat eenbestuurder onvoldoende remkracht uitoefent ofkan blijven uitoefenen op het rempedaal, om tijdigtot stilstand te komen. Zou één van beide situatieszich onverhoopt voordoen, dan anticipeert hetsysteem op de behoefte aan extra remkracht enoefent die uit.

TRACTION CONTROL

Traction Control (TRC) controleert de hoeveelheidkracht die via de achterwielen op de weg wordtovergebracht. Wanneer het systeem bemerkt datéén of beide wielen slippen – bijvoorbeeld op eennatte of modderige ondergrond – berekent eencomputer de beste manier om de grip voor datwiel te herstellen. Daartoe reduceert het systeemautomatisch de hoeveelheid koppel die naar datwiel wordt gedirigeerd, of remt het datzelfde wieltijdelijk af totdat de grip hersteld is.

VEHICLE STABILITY CONTROL

Het standaard aanwezige VSC (Vehicle StabilityControl) treedt in werking wanneer u bijvoorbeeldmet een te hoge snelheid een bocht neemt, of opeen glad wegdek in een slip dreigt te raken. ZodraVSC bemerkt dat de bestuurder de controle dreigtte verliezen, worden verschillende stabiliteits- enveiligheidssystemen geactiveerd. Als de autobijvoorbeeld in een slip raakt, dan zal het systeemgericht de remmen activeren of het motorvermogenterugbrengen, zodat de bestuurder de auto weeronder controle krijgt.

VEHICLE DYNAMICS INTEGRATED MANAGEMENT

Met VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management) bent u in staat de levendige prestaties van deIS soepel en volledig te benutten. Bij veel conventionele auto’s werken de stabiliteits- en veiligheidssystemenonafhankelijk van elkaar. Maar de ingenieurs van Lexus waren ervan overtuigd dat samenwerking tussenABS, EBD, BAS, TRC en VSC de veiligheid naar een nóg hoger plan zou brengen.

DYNAMISCH RIJGEDRAG 3130 DYNAMISCH RIJGEDRAG

Om de veiligheid, en tegelijkertijd het rijplezier te vergroten, is de IS voorzien van een uitgebreide reeks intelligentesystemen ter bevordering van de remprestaties en de grip. Een complex netwerk van sensoren houdt daarvoorvoortdurend de rijomstandigheden in de gaten.

GEÏNTEGREERDE DYNAMIEK

A. Met TRCB. Zonder TRC

A. Met BASB. Zonder BAS

VDIM: ABS, EBD, BAS, TRC en VSC werken samen.Dit resulteert in soepele pro-actieve ingrepen.

ZONDER VDIM: ABS, EBD, BAS, TRC en VSC werken niet samen. Dit resulteert in re-actieve plotselinge ingrepen.

A. Met VSCB. Zonder VSC

Page 18: 2010 Lexus IS

“Een van de belangrijkste principes achter de IS-serie, is wat wij‘mensgerichte technologie’ noemen. Hierbij gaat het om volledigegastvrijheid, in een ambiance waarin feilloos op de behoefte van de inzittenden wordt geanticipeerd. Goede voorbeelden zijn deinstapverlichting, de climate control, het spraakgestuurde navigatiesysteemen de parkeerhulpcamera, die voor extra comfort zorgen.”

TAKESHI YOSHIDA, SENIOR MANAGING DIRECTOR

Page 19: 2010 Lexus IS
Page 20: 2010 Lexus IS

GASTVRIJHEIDVOLGENS LEXUS

In de Japanse cultuur speelt een subtiele vorm van gastvrijheid van oudshereen belangrijke rol. Met deze traditie in gedachten hebben we de IS voorzienvan een aantal doordachte snufjes die feilloos op uw wensen inspelen.

Neem bijvoorbeeld de LED (Light Emitting Diode) instapverlichting van de IS.Een ingenieus lichtplan zorgt voor een warm welkom op het moment dat u opde auto afloopt, waarna u ook zorgvuldig wordt bijgelicht om uw plaats in hetgerieflijke interieur te vinden. Niet alleen de omgeving rond de portieren ende kofferbak wordt verlicht, ook kan in de dorpels subtiele verlichting wordenaangebracht om u te helpen instappen. Zelfs in de hemelbekleding voor en achter,in de voetenruimten vóór en rond de versnellingspook vindt u sfeerverlichting.

Deze bijzondere gastvrijheid vindt u overal in de IS terug. Het is zichtbaar totin de kleinste details: zoals een geavanceerde climate control die registreertdat de zon aan één kant van het interieur sterker schijnt en zijn werking daaropaanpast. Of een plezierig rustgevend interieur waar zelfs de zonneklep eenrol speelt bij het absorberen van ongewenste geluiden.

De bestuurder van de IS voelt zich achter het stuurwiel direct thuis. Dit isuiteraard een eerste vereiste, reden waarom de IS beschikt over ergonomischgevormde voorstoelen die maximale steun bieden.

GASTVRIJHEID VOLGENS LEXUS 37

Page 21: 2010 Lexus IS

ELEKTRONISCHECLIMATECONTROL

Dit intelligente, volledig automatische systeem houdt het interieur voor alleinzittenden op de ideale temperatuur. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van eenreeks sensoren, die onder meer zonlicht, temperatuur en de luchtvochtigheid meten.

Als het zonlicht bijvoorbeeld op het bovenlichaam van de bestuurder of zijnpassagiers schijnt, dan zorgt het systeem automatisch voor de juiste koelingom de ingestelde temperatuur te behouden. Daartoe wordt gekoelde luchtdoor onafhankelijke luchtkanalen aan de linker- of rechterzijde, of het ondersteof bovenste gedeelte van het interieur geleid.

Voor de IS 250 is het systeem ook uitgerust met een sensor die de kwaliteit vande buitenlucht meet. Zodra schadelijke stoffen in de lucht worden geregistreerd,schakelt het systeem automatisch over van ventilatie op recirculatie. Op hetmoment dat de luchtkwaliteit voldoende is verbeterd, wordt weer lucht vanbuiten de auto toegelaten. De inkomende frisse lucht wordt zelfs gezuiverdom luchtdeeltjes zoals pollen en stof te filteren.

Als de recirculatiestand is ingeschakeld, dan kunt u met een toets op hetdashboard het pollenfilter activeren. Hiermee wordt de lucht in het interieurgefilterd om eventueel aanwezige pollen te zuiveren, waarna de lucht via destrategisch geplaatste ventilatieopeningen weer in het interieur wordt gebracht.

GASTVRIJHEID VOLGENS LEXUS 3938 GASTVRIJHEID VOLGENS LEXUS

Page 22: 2010 Lexus IS

OPTIMALECONTROLE

Achter het stuurwiel van de IS heeft u dankzij doordachte ergonomie volledigde controle over de verschillende boordsystemen en worden zelfs de langsteritten een aangename bezigheid.

Voor optimaal rijcomfort is het meervoudig – in hoogte en diepte – verstelbarestuurwiel voorzien van bediening voor talloze functies, waaronder hetaudiosysteem en de cruise control. Dat is niet alleen praktisch, het draagt ookbij aan de veiligheid omdat u zo beide handen aan het stuur kunt houden.

Voor uw comfort en veiligheid, en het belangrijke gevoel van controle, dientbelangrijke informatie zoals de rijsnelheid en de brandstofvoorraad duidelijken overzichtelijk te worden weergegeven. Daarom is de IS voorzien van eenOptitron-display met getint glas, helderwitte verlichting en LED wijzernaalden.Het Optitron-display beschikt ook over een fraai Speed & Shift Light System.Dit is een praktische waarschuwingsfunctie voor de rijsnelheid en toerental.Daarvoor hoeft u slechts de door u gewenste snelheid en toerental in te stellen,waarna het systeem u waarschuwt zodra u deze waarde overschrijdt.

40 GASTVRIJHEID VOLGENS LEXUS

Page 23: 2010 Lexus IS

ORIËNTATIEVERLICHTING

Op het moment dat de Smart Key of Smart Cardzich in de nabijheid van de portiergrepen bevindt,worden de oriëntatieverlichting onder de zijspiegelsen de voor- en achterlichten ingeschakeld om uin het donker bij te lichten, zodat u bijvoorbeeldniet in een plas of een kuil in de weg stapt. Ookwanneer u uitstapt wordt de omgeving rond deportieren verlicht.

SMART ENTRY & START SYSTEM

Voor nog meer gebruiksgemak en veiligheid beschiktu met de Smart Key of Smart Card over eenelektronische sleutel. Zolang u deze bij zich draagt,weet uw Lexus dat u in aantocht bent. De IS herkentde unieke veiligheidscode en zal u toegang verschaffen.U hoeft alleen maar de binnenkant van een portiergreepof de kofferbakdeksel aan te raken om de portierente ontgrendelen.

OPTITRON-STARTPROCEDURE

Het display bevindt zich in een driedimensionaleconsole, dat met metallic lak een exclusief, luxueusaccent toevoegt aan het interieur. Bij het startenvoltrekt zich in het display in drie stappen eenintrigerend schouwspel, waarmee de IS een indicatiegeeft van zijn technologisch geavanceerde karakter.Als eerste worden de naalden van de snelheidsmeteren toerenteller vanuit hun basis verlicht. Vervolgensslaan beide naalden uit naar de uiterste stand,waarna ze terugkeren naar hun oorspronkelijkepositie. Vervolgens verschijnt het LCD-display enwordt ook het instrumentarium verlicht.

GASTVRIJHEID VOLGENS LEXUS 4342 GASTVRIJHEID VOLGENS LEXUS

PARKING ASSIST MONITOR

Wanneer u voor het Navigatiesysteem Business ofAdvance kiest, krijgt u ook de beschikking over depraktische Parking Assist Monitor.

REAR VIEW CAMERA

Dit is een discreet geïntegreerde camera aan de achterzijde, die de omgeving achter de IS in beeld brengt op het EMV-kleurenscherm in de middenconsole.

De optionele parkeersensoren maken gebruik vanultrasoon detectoren aan de voor- en achterzijdeom voor u onzichtbare obstakels te detecteren enu te begeleiden met een akoestisch signaal.

HULPLIJNEN

Op de Parking Assist Monitor heeft u een goedoverzicht van wat zich achter de IS afspeelt. Viagekleurde hulplijnen op het EMV-kleurenschermziet u hoe u uw auto zelfs in een krappe ruimteeenvoudig kunt parkeren.

Ons streven naar perfectie richt zich mede op intelligente technologie die onmerkbaar op al uw wensen anticipeert –vanaf het moment dat u naar uw IS loopt, tot u deze parkeert en achterlaat.

ONMERKBAAR ANTICIPEREN

Page 24: 2010 Lexus IS

VOORTREFFELIJKGELUID

LEXUS AUDIOSYSTEEM MET 13 LUIDSPREKERS

De IS-serie is standaard uitgerust met een Lexus-audiosysteem met dertienluidsprekers. Het systeem omvat een 6 cd-wisselaar in het dashboard en kanzowel MP3- als WMA (Windows Media Audio)-bestanden afspelen. Extraluisterplezier geven de drieweg luidsprekers in de portieren, met een heldergeluid en het effect van surround sound voor de passagiers op de voorstoelen.

Bovendien heeft u de mogelijkheid om ook een externe muziekbron, zoalseen iPod® aan te sluiten. Maar welke geluidsbron u ook kiest, u bent altijdverzekerd van een werkelijk voortreffelijke geluidskwaliteit.

GELUIDSISOLATIE

In de IS kunt u in alle rust genieten van uw favoriete muziek. Voor het interieurzijn uitgebreide geluidsisolerende maatregelen genomen, waarbij zelfs voorde zonneklep een rol is weggelegd: de buitenzijde is voorzien van minisculeventilatiegaten, om geluiden te absorberen die anders tot het interieurzouden kunnen doordringen. Ook voor de voorruit is een belangrijke rolweggelegd. Hierin is een onzichtbare dunne film opgenomen met sterkgeluidsisolerende eigenschappen.

44 GASTVRIJHEID VOLGENS LEXUS

Page 25: 2010 Lexus IS

1

2

24

3

4

3

56

56

8

8

7

MARK LEVINSON®

SURROUND SYSTEEM

Als u even wenst te ontsnappen aan de dagelijkse drukte, dan hoeft u daarvooralleen het sublieme Mark Levinson® Surround systeem aan te zetten. Ditsysteem behoort tot het navigatiesysteem Advance en is op maat gemaaktvoor de akoestische eigenschappen van het interieur van de Lexus IS. Daardoorkunnen alle inzittenden aan boord van de IS beschikken over een voortreffelijkebeeld- en geluidskwaliteit, dat alleen vergelijkbaar is met een topklasse hometheatre entertainmentsysteem.

Een 10-kanaals Mark Levinson® Digital Signal Processing (DSP) versterker staatmet zijn vermogen van 300 Watt garant voor een pure, rijke en krachtige klank.Deze wordt weergegeven door veertien luidsprekers, die allemaal afzonderlijkop maat werden gemaakt voor het interieur van de IS.

Het Mark Levinson® Surround systeem is het eerste in dit segment dat eenvolledige home theatre entertainmentweergave biedt, voor muziek, videoclipsen dvd’s.

GASTVRIJHEID VOLGENS LEXUS 4746 GASTVRIJHEID VOLGENS LEXUS

SPECIFICATIES MARK LEVINSON® LUIDSPREKERS

1. Centraal geplaatste luidspreker (65 mm / 25 watt)2. Hoge tonen luidspreker in voorportier (25 mm / 20 watt) x 23. Middentonen luidspreker in voorportier (65 mm / 25 watt) x 24. Lage tonen luidspreker in voorportier (160 mm / 25 watt) x 25. Tweeter in achterportier (25 mm / 20 watt) x 26. Middentonen luidspreker in achterportier (100 mm / 25 watt) x 27. Extra krachtige subwoofer (200 mm / 50 watt) 8. Satelliet [surround] luidspreker (65 mm / 25 watt) x 2

Page 26: 2010 Lexus IS

GASTVRIJHEID VOLGENS LEXUS 49

TOUCHSCREENNAVIGATIE

Met het geavanceerde navigatiesysteem Business geeft de IS een geheel nieuweinvulling aan navigeren in de auto. Op een dvd is route-informatie voor bijnaheel Europa opgeslagen, die zowel op grote schaal als meer gedetailleerd kanworden weergegeven. Met duidelijke en helder weergegeven symbolen is hethoge resolutie kleurenscherm altijd prima afleesbaar. U kunt uw route latenberekenen door de invoer van een adres, een opgeslagen bestemming of eenbezienswaardigheid. Voor extra veiligheid en gebruiksgemak is het navigatiesysteemte bedienen middels touchscreen functionaliteit en spraakherkenning.

Indien u kiest voor het navigatiesysteem Advance wordt het navigatiesysteemin landen waar Dynamic Route Guidance (DRG)* actief is, gevoed met de meestrecente verkeersinformatie, zoals files, ongevallen en eventueel ander oponthoud.

* DRG is actief in landen (o.a. Nederland, België en Duitsland) die gebruikmaken van RDS.Kanalen met verkeersinformatie maken gebruik van DRG mogelijk.

Page 27: 2010 Lexus IS

50 INNOVATIEVE VEILIGHEID

INNOVATIEVEVEILIGHEID

Dankzij een uitgebreide reeks veiligheidsvoorzieningen, waaronder verschillendewereldprimeurs, is de IS een bijzonder veilige automobiel.

Het design van de IS is er volledig op gericht om u te laten ontspannen. Zodatu zich volledig op het rijden kunt concentreren. Het bereiken van optimaleergonomie was ons uitgangspunt, wat u bijvoorbeeld kunt zien aan het Optitron-instrumentarium dat rustgevend is voor uw ogen. Of aan de spraakbedieningwaardoor u beide handen aan het stuurwiel kunt houden. En voor veiligheidin het donker kunt u bovendien kiezen voor I-AFS (Intelligent Adaptive Front-lighting System) in combinatie met Bi-Xenon verlichting, waarmee u een bochtkunt doorkijken zonder tegenliggers te verblinden.

De IS is standaard uitgerust met EBD (elektronische remkrachtverdeling), BAS(noodremassistent), TRC (tractiecontrole), VSC (elektronisch stabiliteitssysteem)en VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management )– zonder uitzonderingsystemen die zorgen voor extra rijplezier, en die tegelijkertijd bijdragen aaneen toonaangevend veiligheidsniveau.

Bovendien kunt u kiezen voor ons baanbrekende PCS (Pre-Crash Safety)systeem, dat ontworpen is om op een eventuele aanrijding te anticiperen, endaarmee te zorgen voor maximale veiligheid.

En kan een aanrijding niet meer worden vermeden, dan is het goed om teweten dat u zich in een uitzonderlijk stevige automobiel bevindt. De IS voldoetaan de strengste veiligheidseisen. Bij de crashtests van Euro NCAP behaaldede IS de maximale score van vijf sterren. Met name bij zijdelingse aanrijdingenliet de IS uitstekende resultaten noteren. Daarbij is de IS voor uw bescherminguitgerust met acht airbags en veiligheidsgordels met gordelspanners.

Page 28: 2010 Lexus IS

PRE-CRASHSAFETY SYSTEEM

Indien u kiest voor de automatische transmissie, dan kan uw IS 250 ookworden uitgerust met baanbrekende Pre-Crash technologie zoals ons PCS(Pre-Crash Safety) systeem met ACC (Adaptive Cruise Control)*.

PRE-CRASH SAFETY SYSTEEM

Het PCS (Pre-Crash Safety) systeem is een voorbeeld van de wijze waaropde IS in staat is om voor u te denken en daarmee uw veiligheid te vergroten,in dit geval in de cruciale eerste fracties van een seconde vóór een aanrijding.

Indien de IS is voorzien van PCS, dan registreert een radar achter het Lexus-logo in de grille objecten die zich voor de IS bevinden. Vervolgens bepaalthet systeem op basis van gegevens zoals de rijsnelheid en de stuurhoek of eenaanrijding waarschijnlijk is. Is dat het geval, dan activeert het systeem automatischBrake Assist, waarmee de bestuurder verzekerd is van de maximale remkracht.

Wanneer het PCS systeem heeft berekend dat een aanrijding onvermijdelijkis treedt Pre-Crash Brake in werking. Deze functie activeert de remmen vroegtijdigom de rijsnelheid vlak voor de botsing zoveel mogelijk te reduceren. Om dekans op letsel voor de passagiers nog verder te beperken, worden ook dePre-Crash veiligheidsgordels aangespannen.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL

Het Pre-Crash Safety systeem werkt nauw samen met ACC (Adaptive CruiseControl), dat gebruikmaakt van dezelfde radartechnologie. Met ACC wordthet radarsysteem gekoppeld aan het toerental van de motor, zodat de ISautomatisch een door u ingestelde afstand bewaart tot de auto die voor u rijdt.Het systeem is zelfs in staat om te reageren op wisselende snelheden van uwvoorganger. Is de weg eenmaal weer vrij, dan accelereert de IS vanzelf weertot de oorspronkelijke snelheid. Als bestuurder kunt u zelf de gewenste afstandtot zijn voorligger instellen: kort, midden of lang. De ingestelde afstand wordtduidelijk weergegeven op het multi-informatiedisplay.

* Het PCS (Pre-Crash Safety) systeem is alleen bedoeld om de snelheid en schade bij bepaaldefrontale aanrijdingen te beperken. Het systeem dient niet om een aanrijding te ontwijken. AdaptiveCruise Control (ACC) is bedoeld om de bestuurder te ontlasten tijdens lange ritten. Geen vanbeide systemen is een alternatief voor een veilig en oplettend rijgedrag. De effectieve werkingvan de systemen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals snelheid, reacties van de bestuurder,weersomstandigheden en de staat van het wegdek.

Page 29: 2010 Lexus IS

INNOVATIEVE VEILIGHEID 55

BESCHERMINGRONDOM

De veiligheidsvoorzieningen van de IS zijn van het hoogste niveau en voldoenruimschoots aan de wereldwijd geldende veiligheidseisen. Voor optimalepassieve veiligheid is een uitgebreide reeks airbags aanwezig.

ACHT AIRBAGS

In de IS geniet u bescherming van acht airbags, met bovendien gordelspannersvoor de voorstoelen en de buitenste zitplaatsen achter. Sensoren registrerende ernst van een onverhoopte aanrijding en stemmen daar de werking van deairbags op af. Daarbij wordt bovendien rekening gehouden met de zithoudingvan de bestuurder. Beide voorpassagiers beschikken over een knieairbag(Lexus was hiermee reeds in 2005 de eerste in zijn klasse), terwijl snel reagerendegordijnairbags over de gehele lengte van de zijruiten bescherming bieden aande inzittenden voor en achter.

TWEE-KAMER AIRBAG

In de IS wordt een belangrijke innovatie op het gebied van airbags toegepast:een twee-kamer airbag voor de voorpassagier. Zodra deze in werking treedt,ontstaat in het midden van de airbag een gedeelte met lage druk, om het gezichtvan de passagier zachter op te vangen, terwijl de energie van de aanrijdinggelijkmatiger over het bovenlichaam wordt verdeeld. Hierdoor wordt de kansop (gezichts)letsel als gevolg van een aanrijding aanzienlijk verminderd.

ANTI-WHIPLASH STOELEN

De voorstoelen zijn uitgerust met een innovatieve hoofdsteun en rugleuning,die bij een ongeval bewegingen van de nek beperken. Dat betekent dat destoel bij een aanrijding van achter energie absorbeert, zodat de bewegingvan uw hoofd ten opzichte van uw lichaam – de beweging die een whiplashveroorzaakt – tot een minimum wordt beperkt.

Page 30: 2010 Lexus IS

5°15°

ROBUUSTE CARROSSERIE

De IS beschikt over een stijve en robuuste carrosserieom u in geval van een aanrijding aan alle kanten tebeschermen. Met name hebben we veel aandachtbesteed aan bescherming tegen zijdelingseaanrijdingen. De B-stijl – tussen de voor- enachterportieren – is extra verstevigd, terwijl opcruciale plaatsen staal met een hoge treksterkte is toegepast voor maximale bescherming.

KINDVEILIGHEID

De achterste zitplaatsen in de IS bieden extra veiligheidin de vorm van ISOfix bevestigingspunten. En zijnuw kinderen groot genoeg om zonder kinderzitjete mogen reizen, dan kunt u de veiligheidsgordelsverstellen zodat deze optimale bescherming bieden.

De airbag voor de voorpassagier kunt u uitschakelenop het moment dat u op de passagiersstoel eenkinderzitje plaatst – een cruciale voorzorgsmaatregeldie u nooit mag vergeten. Om over deze boodschapgeen onduidelijkheden te laten bestaan geeft eenspecifiek symbool aan of de airbag wel of nietactief is.

INTELLIGENT ADAPTIVE FRONT-LIGHTING SYSTEM

Voor nog beter zicht in het donker kunt u er ookvoor kiezen uw IS uit te rusten met Bi-Xenonkoplampen met geïntegreerd grootlicht. En met I-AFS (Intelligent Adaptive Front-lighting System)kunt u zelfs nog een stap verder gaan. Met I-AFSheeft u beter zicht in bochten, dankzij projectorendie in een bocht automatisch maximaal 15 gradenmeedraaien. Deze functie werkt zowel met dimlichtals met grootlicht.

INNOVATIEVE VEILIGHEID 5756 INNOVATIEVE VEILIGHEID

PRE-CRASH SAFETY SYSTEEM

Zodra de radar een obstakel opmerkt, berekenthet PCS (Pre-Crash Safety) systeem de kans opeen aanrijding. Wanneer het PCS systeem dezekans waarschijnlijk acht treden de volgendeveiligheidssystemen in werking:

• Pre-Crash Brake Assist – deze technologie zorgtervoor dat de bestuurder tijdens het remmenover de maximale remkracht kan beschikken.

Heeft het PCS systeem berekend dat een aanrijdingonvermijdelijk is, dan treden de volgende Pre-Crashfuncties in werking:

• Pre-Crash veiligheidsgordels – de veiligheidsgordelsvoor de voorpassagiers worden voorafgaand aande botsing automatisch geactiveerd om beideinzittenden stevig op hun plaats te houden. Hierdoorkan de kans op letsel significant worden verminderd.

• Pre-Crash Brake – hiermee worden de remmenvoorafgaand aan de aanrijding geactiveerd, zodatde auto zoveel mogelijk snelheid verliest en daarmeede kans op schade en letsel wordt verkleind.

EURO NCAP GEEFT 5 STERREN VOORVEILIGHEID

In crashtests van Euro NCAP behaalde de Lexus ISde maximale vijf sterren voor inzittendenbescherming,met een totaalscore van 33 punten. Vooral bij detest van een zijdelingse aanrijding behaalde de ISindrukwekkende resultaten, met het maximaleaantal punten. In de test bleek ook de combinatievan een innovatieve tweekamer airbag voor devoorpassagier en knieairbags bijzonder effectief.

Om u te vrijwaren van gevaar – en u te beschermen wanneer u dat niet langer kunt ontwijken – ontwikkelden wij enkele state-of-the-art veiligheidstechnologieën.

VEILIGHEIDSTECHNOLOGIE

Bocht naar

rechts

Bocht naar links

Conventionele verlichtingIntelligent Adaptive Front-lighting System

Page 31: 2010 Lexus IS

INSPIREREN 59

INSPIREREN

De IS F is de eerste high performance Lexus in de krachtigeF-serie. De aanduiding ‘F’ staat voor ‘Fuji Speedway’,het circuit waar de auto is ontwikkeld en getest.

De IS F is verreweg de snelste Lexus van dit moment.Hij is voorzien van een adembenemend krachtige 5,0 literV8 motor, een unieke acht-traps Sports Direct Shift (SPDS)automatische transmissie, in combinatie met een voorde racesport getunede wielophanging en remsysteem.

Geboren op het circuit 60 – 63

Ontworpen voor snelheid 64 – 69

F-serie 70 – 71

Page 32: 2010 Lexus IS

GEBOREN OP HET CIRCUIT

Het project van de IS F begon toen een kleine groep ingenieurs van Lexus,allen gepassioneerde autosportliefhebbers, een idee voor een nieuwe highperformance Lexus bespraken.

Een auto die op het circuit grensverleggende prestaties zou leveren. En die opde openbare weg net zo soepel en comfortabel moest rijden als elke andereLexus. Onder de bezielende leiding van Chief Engineer Yukihiko Yaguchi gaathet team met dit idee aan de slag. Autonoom van alle andere Lexus-projectenwordt achter de schermen hard aan de IS F gewerkt. Uiteindelijk resulteerdedit in de presentatie van een prototype, ter beoordeling van het managementvan Lexus.

De IS F is gebaseerd op de veelgeprezen IS-serie en is voorzien van eenkrachtige 5,0 liter V8 motor, ’s werelds eerste acht-traps Sports Direct Shifttransmissie, een race tuned onderstel en een extreem krachtig remsysteem.De technologische innovaties, het enorme prestatiepotentieel en de uitdagenderijeigenschappen hebben het management overtuigd. De geboorte van deLexus IS F was een feit.

IS F PRESTATIES:

Motor: 5,0 liter V8, 32-kleps, Dual VVT-i

Cilinderinhoud: 4.969 cc

Prestaties: 311 kW (423 pk), 505 Nm

Topsnelheid: 270 km/h (elektronisch begrensd)

Acceleratie 0-100 km/h: 4,8 seconden

60 GEBOREN OP HET CIRCUIT

Page 33: 2010 Lexus IS

PURE PRESTATIES

Tijdens de ontwikkeling van de IS F hadden de ingenieurs van Lexus fenomenaleprestaties voor ogen, mogelijk gemaakt door een indrukwekkend arsenaalaan geavanceerde technologieën voor het circuit. Dat is dan ook duidelijkzichtbaar, zelfs als de auto stilstaat. Met geavanceerde aerodynamica wordtde luchtweerstand tot een minimum gereduceerd, zodat op het circuit eenbegrensde topsnelheid van 270 km/h mogelijk is. Daarbij zorgt een van deFormule 1 afgeleide composiete bodemplaat met fairings voor maximaal ‘ground’-effect zodat de IS F als het ware aan de grond ‘kleeft’, om de grip te verbeteren.Grote luchtinlaten in de voorbumper zorgen voor koeling van de krachtige V8,terwijl ventilatieopeningen in de flanken de hete lucht uit de motorruimtelaat ontsnappen.

Dankzij van de racesport afgeleide technologieën als een high flow cilinderkopen titanium inlaatkleppen reageert de motor direct op uw commando’s.Daarbij maken krachtige olie- en transmissievloeistofkoelers met een extragrote capaciteit de motor en versnellingsbak bestand tegen de extremetemperaturen die ontstaan tijdens het continu rijden met hoge snelheid, terwijleen speciaal ontwikkelde olie-rotatiepomp ervoor zorgt dat de smering vande motor zelfs niet wordt gehinderd door de enorme g-krachten die optredenin de allersnelste bochten.

GEBOREN OP HET CIRCUIT 63

Page 34: 2010 Lexus IS

REVOLUTIONAIRE DUBBELE INJECTIE

De V8 motor van de IS F is voorzien van derevolutionaire D-4S (Direct-injection 4-strokeSuperior) technologie met dubbele injectoren.Om maximale prestaties tot de grens van hettoerenbereik te kunnen leveren, bevindt zich ééninjector in de verbrandingskamer, met een tweedeinjector in de inlaatpoort. Daarmee combineertde motor de voordelen van directe injectie enpoortinjectie, zodat het vermogen en koppel wordengemaximaliseerd terwijl het brandstofverbruik ende emissies tot een minimum worden beperkt.

VARIABLE VALVE TIMING–INTELLIGENT ELECTRIC

Het levendige aanspreekgedrag en het bijnaeindeloze accelererend vermogen van de IS F zijndeels te danken aan een andere technologischeinnovatie: VVT-iE (Variable Valve Timing-intelligentElectric). Dit is een elektronisch systeem voor variabelekleptiming dat met behulp van een elektromotor deinlaatkleppen en nokkenas aanstuurt. Het systeemreageert aanzienlijk sneller dan een conventionelehydraulische kleptiming, en staat garant voor eenhoger koppel en een lager brandstofverbruik overeen breder toerenbereik.

ACHT-TRAPS SPORTS DIRECT SHIFT TRANSMISSIE

Om het enorme vermogen van de 5,0 liter V8 ingoede banen te leiden, ontwikkelden de ingenieursvan Lexus ’s werelds eerste acht-traps Sports DirectShift (SPDS) automatische transmissie. Dankzij deacht aanwezige versnellingen voorziet de transmissiein een brede reeks overbrengverhoudingen wat zichvertaalt in nog betere prestaties en een gunstigerbrandstofverbruik. Door Manual mode te selecterenbent u verzekerd van ultrasnelle schakelovergangen inslechts 0,1 seconde. Daarbij zorgt een koppelomvormermet lock-up functie ervoor dat de transmissie van detweede tot en met de achtste versnelling aanvoeltals een handgeschakelde versnellingsbak.Daarnaast geniet u tijdens het terugschakelen vanhet opwindende geluid van het kortstondig ‘tussengas’,waarmee het synchroniseren van de transmissiesneller verloopt.

64 ONTWORPEN VOOR SNELHEID

Zodra u in de IS F het gaspedaal intrapt voelt u direct het enorme vermogen. Dit wordt opgewekt door een 5,0 liter V8 motor gekoppeld aan een acht-traps Sports Direct Shift (SPDS) transmissie, een combinatie waarmeede auto in slechts 4,8 seconden van 0 naar 100 km/h accelereert.

ONTWORPEN VOOR SNELHEID

Page 35: 2010 Lexus IS

VERKEN UW GRENZEN

De IS F is uitgerust met het unieke en innovatieve VDIM (Vehicle DynamicsIntegrated Management) waarmee u in staat bent om soepel en op een veiligemanier het enorme potentieel van uw auto te verkennen. Door de afzonderlijkehulpsystemen voor remmen, stabiliteit en tractiecontrole te integreren tot éénintelligent netwerk, heeft Lexus met VDIM een veiligheidsniveau gerealiseerddat veel hoger is dan wanneer de systemen onafhankelijk van elkaar zoudenwerken. Daarnaast voelt VDIM prettiger aangezien de ingrepen proactief engeleidelijk zijn, en niet abrupt en reactief zoals bij conventionele systemen.

Onder normale omstandigheden vergroot VDIM het dynamische potentieelvan de IS F, terwijl de auto soepeler reageert in situaties die een wat uitdagenderrijstijl toestaan. Op het circuit zult u echter de dynamische grenzen van uwauto willen opzoeken, zonder dat dit ten koste gaat van de rijstabiliteit. Opdat moment selecteert u simpelweg de functie Sports VDIM. Hiermee wordende reacties van het gaspedaal, de besturing en de wielophanging nóg directeren sportiever en wordt de kritische grens waarop het VDIM-systeem in werkingtreedt nog verder verlegd. En wilt u de dynamische capaciteiten van de IS F tothet uiterste benutten, dan kunt u VDIM ook volledig uitschakelen.

66 ONTWORPEN VOOR SNELHEID

Page 36: 2010 Lexus IS

69

REMVERMOGEN

BREMBO REMSYSTEEM

Op Fuji Speedway is de bocht aan het eind van ’s werelds langste rechte stukin de Formule 1 de aangewezen plek om het remsysteem van de IS F te testen.Voor maximale remkracht werden de voorwielen voorzien van grote (Ø 360 mm)geventileerde remschijven met aluminium remklauwen van Brembo met zeszuigers. De achterwielen zijn eveneens uitgerust met geventileerde remschijven(Ø 345 mm), in combinatie met aluminium Brembo remklauwen met tweezuigers. Dit remsysteem is dankzij een uitgekiende ventilatie uitstekend bestandtegen remfading en zorgt keer op keer voor een ronduit indrukwekkende vertraging.

19" VELGEN VAN GESMEED LICHTMETAAL

Om het onafgeveerde gewicht van de IS F te verlagen, hadden de ingenieursvan Lexus-wielen met een laag gewicht nodig, die desondanks stevig genoegwaren om bestand te zijn tegen de krachten van het rijden op hoge snelheid.Vanwege het lage gewicht lag de keuze voor aluminium voor de hand. Maarhoe maak je een aluminium velg stevig genoeg? De ingenieurs van Lexusvonden het antwoord in de Katana, een zwaard dat vroeger door de Samuraiwerd gebruikt. Daarom zijn de velgen van de IS F niet gegoten, maar gesmeed,volgens een methode die vergelijkbaar is met de manier waarop een smiddat doet met zijn hamer. Daarmee combineren de velgen van de IS F net alsde Katana een laag gewicht met maximale stevigheid. Het design van develgen van de IS F is dan ook geïnspireerd op de vormen van het zwaard.

De velgen werden ontwikkeld in samenwerking met Formule 1- leverancier BBS,die beschikt over een van de meest geavanceerde productiefaciliteiten ter wereld.

Page 37: 2010 Lexus IS

OPTITRON-INSTRUMENTARIUM

Tijdens het rijden met de IS F kunt u de prestatiesaflezen op het Optitron-display. Hier kunt u alleessentiële informatie in één oogopslag zien, zodatu zich volledig op de weg kunt blijven concentreren.Op het moment dat u de auto start, voeren detwee blauwgekleurde wijzernaalden synchrooneen intrigerende startprocedure uit. Op het Multi-informatie display tussen de twee wijzerplaten vindtu informatie over de geselecteerde versnelling,alsmede het ‘F’-logo.

EEN COCKPIT OP TOPNIVEAU

Met zijn adembenemende prestaties komt de IS Ftegemoet aan al uw wensen, maar zoals u vaneen Lexus mag verwachten gaat dit samen metstijl en comfort. Het interieur is ontworpen metevenveel oog voor detail als voor de onderhuidsetechniek. De talloze praktische opbergvakkensluiten bijvoorbeeld even sierlijk als nauwkeurig,terwijl de zilverkleurige accenten van glasfiber in demiddenconsole en portierpanelen voor een zo diepmogelijke glans met de hand werden geschuurden gelakt.

LEDEREN SPORTSTOELEN

De meervoudig verstelbare, verwarmbare voorstoelenbieden bij hogere snelheden uitstekende zijdelingsesteun, zodat u de IS F zelfs in de scherpste bochtenmoeiteloos onder controle houdt. Ook de achter-passagiers zijn verzekerd van subliem comfort,zelfs bij hoge snelheden, met twee individuelezitplaatsen die van elkaar gescheiden zijn door eenmiddenconsole, die eveneens dienst doet als luik voorhet vervoeren van ski’s of andere lange voorwerpen.

Achter het stuurwiel van de IS F zult u merken dat alles om u draait. Met de schakelpaddles kunt u flitsend snelschakelen, zonder dat u uw handen van het dikke stuurwiel hoeft te nemen. Maar verkiest u de met leder bekledeselectiehandel, dan vindt u deze precies op de juiste plek, als verlengstuk van uw arm.

F-SERIE

F-SERIE 71

Page 38: 2010 Lexus IS

DENKEN 73

DENKEN

Het bezitten van een Lexus is een unieke ervaring. Doorvoortdurend te blijven leren van onze ervaringen, strevenwe ernaar om de verwachtingen van onze klanten teovertreffen. We proberen hier zelfs op te anticiperen.

Lexus Red Carpet Treatment 74 - 75

Kwaliteit 76

Waardevol bezit 77

Page 39: 2010 Lexus IS

LEXUS RED CARPET TREATMENT

Voor ons is de zorg voor uw Lexus symbolisch voor onzezorg voor u als klant. Elk lid van het Lexus team, van deontwerpers tot de verkopers, van de ingenieurs tot deonderhoudsmonteurs, wendt zijn of haar specifiekevaardigheden en toewijding aan om u van de allerbestezorg te voorzien. Dit geldt voor elk aspect van onze service,van het beschikbaar stellen van een vervangende autoterwijl de uwe wordt onderhouden, tot ons streven om uwverblijf bij ons in de Lexus lounge zo aangenaam mogelijkte maken. Of u nu de krant leest, televisie kijkt of op uwlaptop werkt, wij schenken er heerlijke koffie bij. Eenuitstekende service is voor ons niet zomaar een doel opzich, het is onze passie. En dankzij onze Lexus Red CarpetTreatment zal die passie u, lang nadat uw auto de showroomheeft verlaten, ook bijblijven. De Lexus Red Carpet Treatmentbestaat uit de volgende onderdelen:

HAAL- EN BRENGSERVICE

Bij een onderhoudsbeurt, garantie- en overige reparatie-werkzaamheden, uitgezonderd plaatwerk reparaties, heeftu recht op gratis haal- en brengservice. Een voorwaardeis dat de doorlooptijd van de werkzaamheden minimaal1,5 uur is. Hierbij wordt de auto van u thuis of op een andere,met u overeengekomen plaats in Nederland, opgehaald.U krijgt thuis of op een andere, met u overeengekomenplaats, een gratis vervangende auto ter beschikking vanhet merk Lexus, welke niet ouder is dan 3 jaar. Slechts deverbruikte brandstof is voor eigen rekening.

VERVANGEND VERVOER

Wanneer u geen gebruik maakt van haal- en brengserviceen zelf uw auto bij de dealer brengt, heeft u recht op eengratis vervangende Lexus. Plaatwerkreparaties zijn hiervanuitgezonderd. Een voorwaarde voor gratis vervangendvervoer is dat de doorlooptijd van de servicewerkzaamhedenminimaal 1,5 uur is. De vervangende auto is van het merkLexus, en niet ouder dan 3 jaar. Slechts de verbruiktebrandstof is voor eigen rekening.

MOGELIJKHEID TOT VASTE SERVICEMONTEUR

Bij uw dealer kunt u aangeven of u gebruik wilt makenvan een vaste Lexus servicemonteur.

IN- EN EXTERIEUR REINIGEN NA SERVICEBEURT

Na iedere servicebeurt wordt het interieur en exterieurvan uw auto gereinigd.

EXCLUSIEF MAGAZINE

U ontvangt enkele malen per jaar gratis het Lexusmagazine. Dit is een award winning magazine vol boeiendeverhalen over Lexus, haar automobielen, interviews metinteressante personen en lifestyle gerelateerde onderwerpen.

De Lexus Red Carpet Treatment geldt voor alle Lexus modellen van allebouwjaren, mits de onderhoudswerkzaamheden conform voorschriftworden uitgevoerd bij de officiële Lexus organisatie in Nederland. Er isgeen onderscheid tussen eigenaren en berijders (in geval van lease).Tevens is er geen onderscheid tussen nieuw en gebruikt gekochteautomobielen. Informeer bij uw Lexus dealer of Lexus Erkend Reparateurnaar de bijzonderheden.

LEXUS RED CARPET TREATMENT 75

Page 40: 2010 Lexus IS

76 KWALITEIT WAARDEVOL BEZIT 77

KWALITEIT

Sinds de introductie van de eerste luxe sedan in 1989, heeft Lexus de normenin het premium segment telkens opnieuw scherper gesteld.

Elke Lexus wordt met de grootst mogelijke precisie gebouwd, dankzijultramoderne, geautomatiseerde productietechnieken. State-of-the-art robotsen digitale meetapparatuur zorgen ervoor dat een Lexus voldoet aan destrengste kwaliteitseisen. Ten aanzien van kwaliteit sluiten wij geen enkelcompromis, waardoor u verzekerd bent van een automobiel die soepel enbetrouwbaar rijdt en waarin de kwaliteit inspeelt op al uw zintuigen.

“GOUDEN STUURWIEL”

In Duitsland is de Lexus IS–serie onderscheiden met het prestigieuze “GoudenStuurwiel”*. De IS won deze prijs voor zowel het midden- als het hogeresegment en was overtuigend winnaar in de categorieën Chassis, Besturingen Remmen. De jury was bovendien onder de indruk van de uitzonderlijke“value for money” van de IS-serie.

* Deze verkiezing wordt georganiseerd door Bild am Sonntag, de populairste zondagskrantvan Europa.

WAARDEVOL BEZIT

DRIE JAAR UITGEBREIDE GARANTIE

Uw garantie geldt voor elk defect dat bij normaal gebruikkan worden toegeschreven aan een fout bij fabricage ofmontage. De garantie geldt voor een periode van drie jaarof 100.000 km – wat het eerst aan de orde is – waarbij voorhet eerste jaar geen kilometerbeperking van toepassingis. Ook de kosten van het transport van uw auto naar dedealer worden vergoed indien het defect valt onder degarantie en niet ter plaatse kan worden opgelost.

DRIE JAAR GARANTIE OPPERVLAKTEROEST EN LAKWERK

Voor gespoten carrosseriedelen geldt een garantietermijnvan drie jaar op oppervlakteroest en lakdefecten die hetgevolg zijn van materiaalfouten of productiefouten. Voordeze garantie geldt geen kilometerbeperking.

TWAALF JAAR CARROSSERIEGARANTIE

De carrosserie is twaalf jaar gegarandeerd tegen doorroestenvan binnenuit als dit te wijten is aan materiaalfouten ofproductiefouten. Ook hier geldt geen kilometerbeperking.Onder carrosserie vallen in dit kader alle originele Lexusplaatwerkdelen. In het bij de aankoop overhandigdegarantieboekje vindt u de details.

LEXUS EURO ASSISTANCE 24

Wij willen ervoor zorgdragen dat u overal in Europazorgeloos van uw Lexus kunt genieten. Daarom profiteertu de eerste drie jaar na aanschaf van het lidmaatschapvan Lexus Euro Assistance 24. Dit programma biedt ueen uitgebreide reeks diensten, zoals wegslepen, hotel -accommodatie, een vervangende auto, repatriëring vanuw auto ingeval u geen gebruik kunt maken van uw Lexusdoor pech onderweg, een ongeval of diefstal.

MENSVRIENDELIJK EN MILIEUVRIENDELIJKAUTO’S MAKEN

Om ervoor te zorgen dat auto’s ook in de 21e eeuw alsgeaccepteerd vervoermideel gebruikt kunnen worden,acht Lexus het belagrijk om pro-actief maatregelen tenemen om milieueffecten van auto’s in alle stadia van hunlevenscyclus te beperken. Een van de aspecten waarLexus zich op toespitst, is de recycling van auto’s. Al tijdenshet ontwikkelingsstadium heeft Lexus materialen ontwikkelddie eenvoudig herbruikbaar zijn en rekening houden metde verwijdering van onderdelen. Voor meer informatieover recycling kunt u terecht op www.lexus.nl.

Page 41: 2010 Lexus IS

KIEZEN

In dit hoofdstuk vindt u gedetailleerde informatie overalle uitvoeringen van de IS-serie, waaronder de IS F.

IS

Technische gegevens 80 - 81

Business 82 - 83

Business Style en Sport 84 - 85

Executive 86

Opties 87 - 90

Accessoires 91

IS F

Technische gegevens 92 - 93

Standaarduitrusting en opties 94 - 95

IS en IS F

Interieurkleuren 96 - 97

Lakkleuren 98 - 101

KIEZEN 79

Page 42: 2010 Lexus IS

1.800 mm

1.425 mm*

2.730 mm

4.585 mm

* IS 220d = 1.440 mm

IS TECHNISCHE GEGEVENS 8180 IS TECHNISCHE GEGEVENS

IS 250 / IS 220dTECHNISCHE GEGEVENS

ENGINE IS 250 IS 220d

Cilinderinhoud (cc) 2.500 2.231Cilinders/kleppen V6/24 L4/16Kleppenmechanisme Directe injectie, Directe injectie,

dual VVT-i common railBrandstof Benzine, 95 octaan of hoger Diesel, 48 cetaan of hogerMaximaal vermogen (kW(pk)/tpm) 153(208)/6.400 130(177)/3.600Maximum koppel (Nm/tpm) 252/4.800 400/2.000 – 2.600

TRANSMISSIE

Aandrijving Achterwielaandrijving AchterwielaandrijvingVersnellingsbak 6-traps 6-traps 6-traps

handgeschakeld automaat handgeschakeldOverbrengingsverhoudingen

1e 3,791 3,538 5,2322e 2,275 2,060 2,6443e 1,524 1,404 1,6054e 1,185 1,000 1,2195e 1,000 0,713 1,0006e 0,786 0,582 0,728Achteruit 3,466 3,168 4,525

Eindoverbrenging 3,583 3,909 2,474 (2.937)*

PRESTATIES

Maximale snelheid (km/h) 230 225 2200-100 km/h (s) 8,1 8,4 8,9

REMMEN IS 250 IS 220d

Voor Geventileerde schijven Geventileerde schijvenAchter Massieve schijven Massieve schijven

WIELOPHANGING

Voor Dubbele draagarmen Dubbele draagarmenAchter Multi-link Multi-link

STUURINRICHTING

Type Tandheugel TandheugelHulpsystemen EPS EPS

(Electric Power Steering) (Electric Power Steering)Maximale stuuromwentelingen 2,91 2,91Minimale draaicirkel (m) 10,2 10,2

GEWICHTEN (kg)

6 M/T 6 A/T 6 M/TMaximaal toelaatbaar gewicht 2.055 2.045 2.075Kentekengewicht 1.545 1.535 1.550Aanhangergewicht (geremd) 1.500 1.500Aanhangergewicht (ongeremd) 560 560

LUCHTWEERSTANDSCOËFFICIËNT

Cw-waarde 0,27 0,27

VOLUME (l)

Brandstoftank 65 65Bagageruimte 398 398

* Indien de IS 220d is voorzien van af-fabriek 17" of 18" lichtmetalen velgen heeft de versnellingsbak een eindoverbrengingvan 2,937. Neem voor meer informatie contact op met uw Lexus-dealer.

Voor het brandstofverbruik en emissiecijfers verwijzen wij u graag naar onze prijslijst/specificatieoverzichten.

Page 43: 2010 Lexus IS

A B

DC E

GF

IS BUSINESS 8382 IS BUSINESS

IS 250 / IS 220dBUSINESS

ACTIEVE VEILIGHEID EN RIJEIGENSCHAPPEN

ABS (Anti-lock Braking System) anti-blokkeer remsysteemBAS (Brake Assist System), noodremassistentEBD (Electronic Brakeforce Distribution), elektronische remkrachtverdelingEPS (Electric Power Steering), snelheidsafhankelijke elektrische stuurbekrachtigingTRC (Traction Control), tractiecontrolesysteemVDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management)VSC (Vehicle Stability Control), elektronisch stabiliteitssysteem

PASSIEVE VEILIGHEID

Gordelspanners, voor en buitenste zitplaatsen achterISOfix bevestigingspunten, buitenste zitplaatsen achterSRS gordijnairbags, voor en achterSRS knieairbags, bestuurder en voorpassagierSRS twee-fasen bestuurdersairbagSRS twee-fasen, twee-kamer passagiersairbagUitschakelbare passagiersairbagWaarschuwingssignaal gebruik veiligheidsgordelsWIL (Whiplash Injury Lessening) voorstoelen

BEVEILIGING

Anti-diefstal systeem (SCM klasse III goedgekeurd) Dubbele portiervergrendeling

EXTERIEUR

16" 6-spaaks lichtmetalen velgen, met 205/55 R16 bandenZijspiegels, elektrisch verstelbaar, inklapbaar en verwarmbaar, met geïntegreerde

richtingaanwijzersMistlampen vóórLED-technologie voor achterlichten en remlichtenRuimtebesparend reservewielUV-reducerend en warmtewerend glasVoorruitontdooiing

AUDIO, COMMUNICATIE EN INFORMATIE

Lexus-audiosysteem met dertien luidsprekers, FM/AM RDS tuner,6 cd-wisselaar en MP3/WMA compatibiliteitExtra aansluiting in middenarmsteun voor externe geluidsbronMulti-informatiedisplay in instrumentenpaneelOptitron-instrumentenpaneel

INTERIEUR EN COMFORT

12 V aansluiting in middenarmsteunCruise controlAutomatische lichtschakelingElektronische climate control

- automatische recirculatiefunctie*- lucht- en pollenfilter- separate bediening van klimaatzones bestuurder en passagier

Middenarmsteun vóórAluminiumlook inleg middenconsole en deurpanelenInstapverlichtingStuurwiel en versnellingspook met leder bekleedElektrische one-touch bediening ruiten, voor en achterStartknop Middenarmsteun achter met skiluikSmart Entry & Start SystemStoffen bekleding Daytona

* Niet leverbaar voor IS 220d.

De Business uitvoeringen van zowel de IS 250 als de IS 220d zijn royaal uitgerust. U kunt deuitrusting van uw IS echter nog aanzienlijk uitbreiden door te kiezen voor een van de andereuitvoeringen. Kijk hiervoor op de volgende pagina’s.

A. Optitron-instrumentariumB. 16" lichtmetalen velgen, 6-spaaks design C. Climate control en Lexus audio-systeemD. StartknopE. StuurwielbedieningF. Geïntegreerde richtingaanwijzerG. Inklapbare zijspiegel

Page 44: 2010 Lexus IS

A

C D

B

A

D E

B C

84 IS BUSINESS STYLE EN SPORT

IS BUSINESS STYLE IS SPORT

IS BUSINESS STYLE

Extra uitrusting ten opzichte van de Business uitvoering

17" lichtmetalen velgen in 10-spaaks design met:- 225/45 R17 laagprofiel banden vóór- 245/45 R17 laagprofiel banden achter

Parkeersensoren voor en achter

IS SPORT

Extra uitrusting ten opzichte van de Business uitvoering

18" 5-dubbelspaaks lichtmetalen velgen met:- 225/40 R18 banden vóór- 255/40 R18 banden achter

Aluminium dorpellijsten voorportierenRVS sportpedalen en voetsteunVoorstoelen, elektrisch verstelbaar

- 8-voudig verstelbaar voor bestuurder en passagier- stoelverwarming- verstelbare lendensteun

Bi-Xenon koplampen met koplampsproeiersI-AFS (Intelligent - Adaptive Front-lighting System)Geheugenfunctie voor voorstoelen, zijspiegels en stuurwielRuitenwissers met regensensorAchteruitkijkspiegel en zijspiegels automatisch zelfdimmendSportonderstel1

Elektrisch meervoudig verstelbaar stuurwiel

1 Alleen IS 250 Sport

A. 17" 10-spaaks lichtmetalen velgenB. Lederen bekleding NewportC. Elektrisch verstelbare stoelenD. Parkeersensoren voor en achter

A. 18" lichtmetalen velgenB. RVS sportpedalen en voetsteunC. Bi-Xenon koplampen met koplampsproeiersD. Achteruitkijkspiegel, zelfdimmendE. Geheugenfunctie

De Business Style uitvoering geeft uw IS een extra geraffineerde uitstraling.De IS Business Style heeft hetzelfde fraaie uiterlijk als de IS Business, enis voorzien van nieuw ontworpen 17" lichtmetalen velgen en parkeersensoren.

Optioneel is het interieur te voorzien van de hoogwaardige lederenbekleding Newport in combinatie met elektrisch verstelbare stoelendie zijn uitgevoerd met stoelverwarming en een lendensteun.

De IS Sport heeft een onmiskenbaar dynamischer uitstraling. Groterelichtmetalen velgen met laagprofiel banden, Bi-Xenon koplampen eneen sportonderstel1 onderstrepen de sportieve intenties van de IS Sport.

Ook het interieur ademt een sportieve ambiance, dankzij subtiele detailsals geperforeerde metalen sportpedalen en voetsteun.

Page 45: 2010 Lexus IS

A

C D

B

A B C D

86 IS EXECUTIVE

IS EXECUTIVE

IS EXECUTIVE

Extra uitrusting ten opzichte van de Business uitvoering

17" 10-spaaks lichtmetalen velgen met:- 225/45 R17 laagprofiel banden vóór- 245/45 R17 laagprofiel banden achter

Voorstoelen, elektrisch verstelbaar- 8-voudig verstelbaar voor bestuurder en passagier- stoelverwarming- verstelbare lendensteun

Bi-Xenon koplampen met koplampsproeiersI-AFS (Intelligent - Adaptive Front-lighting System)Dorpellijsten voorportieren met verlichtingGeheugenfunctie voor voorstoelen, zijspiegels en stuurwielParkeersensoren voor en achterGeperforeerd semi-aniline lederen bekleding BurbankRuitenwissers met regensensorAutomatische zonwering achter, elektrisch bedienbaarAchteruitkijkspiegel en zijspiegels automatisch zelfdimmendElektrisch verstelbaar stuurwielHoutinleg middenconsole en deurpanelen

A. 17" 10-spaaks lichtmetalen velgenB. Semi-aniline lederen bekleding Burbank

en houten accentenC. Elektrisch verstelbare voorstoelen

met stoelverwarming, ventilatie en verstelbare lendensteun

D. Geheugenstanden voor voorstoelen,stuurwiel en zijspiegels

De Executive uitvoering geeft uw IS een geraffineerd elegant tintje.

De tien-spaaks lichtmetalen velgen en karakteristieke koplampen biedenslechts een glimp van wat de IS Executive te bieden heeft. Eenmaal inhet interieur merkt u direct de luxueuze ambiance: hoogwaardige lederenbekleding en edelhouten panelen.

Voorstoelen, zijspiegels en het stuurwiel zijn elektrisch verstelbaar enbovendien uitgerust met een geheugenfunctie. Een lendensteun enstoelverwarming en -ventilatie dragen bij aan een gevoel van welzijn.

IS 250 / IS 220dOPTIES

OPTIES (IS 250 en IS 220d)*

17" 10 spaaks lichtmetalen velgen (A)18" 5-dubbelspaaks lichtmetalen velgen (B) Navigatiesysteem Business (C)Navigatiesysteem AdvanceElektrisch bedienbaar glazen schuif-/kanteldak (D)Stoelverwarming voorstoelenLederen bekleding Newport, inclusief elektrisch bedienbare voorstoelen met lendensteun Semi-aniline lederen bekleding Burbank, inclusief stoelventilatie

OPTIES (alleen IS 250)*

Zes-traps automatische sequentiële transmissie met stuurbediening PCS (Pre-Crash Safety) systeem met ACC (Adaptive Cruise Control)

* Kijk in de prijslijst voor meer informatie over de verschillende uitvoeringen, opties en prijzen.

Page 46: 2010 Lexus IS

CONSTANTE

SNELHEIDVERTRAGEN

VASTHOUDEN

LAGERE SNELHEIDACCELERATIE

Geen voorliggerVoorligger heeftlagere snelheid

Afstand wordtgecontroleerd met intervallen

Voorligger wisselt van rijstrook

100 km/h (Vastgelegde snelheid)

100>80 km/h 80 km/h80>100 km/h

(Vastgelegde snelheid)

A

B

A B

C D

E F

88 OPTIES

PRE-CRASH SAFETY

PRE-CRASH SAFETY SYSTEEM MET ADAPTIVE CRUISE CONTROL

PCS (Pre-Crash Safety) systeem

Dit zeer geavanceerde systeem kan helpen schade en de kans op letsel te verminderenals een aanrijding eenmaal onvermijdelijk is. Een radar achter de grille registreertobstakels en berekent de kans op een aanrijding. Wordt de kans op een aanrijdinggroot geacht, dan activeert PCS het Pre-Crash Brake Assist, zodat de bestuurdermeer kans heeft de aanrijding alsnog te vermijden.

• Pre-Crash Brake Assist – zorgt voor maximale remkracht tijdens het remmen.

Is een aanrijding eenmaal onvermijdelijk, dan activeert het PCS diverseveiligheidssystemen om de kracht van de aanrijding en de kans op letsel zoveelmogelijk te beperken.

• Pre-Crash Seatbelts – spant automatisch de veiligheidsgordels op de voorstezitplaatsen aan.

• Pre-Crash Brake – activeert voorafgaand aan een aanrijding automatisch de remmen.

ACC (Adaptive Cruise Control)

Adaptive Cruise Control (ACC) werkt nauw samen met het Pre-Crash Safety (PCS)systeem, dat gebruikmaakt van dezelfde radartechnologie. Met ACC wordt hetradarsysteem gekoppeld aan het toerental van de motor en het remsysteem.

Daardoor is ACC in staat automatisch een door u ingestelde afstand te bewaren totde auto die voor u rijdt, zelfs als deze geen constante snelheid aanhoudt. Is de wegeenmaal weer vrij, dan accelereert de IS vanzelf weer tot de door u oorspronkelijkingestelde snelheid.

De bestuurder kan zelf de gewenste afstand tot zijn voorligger instellen: kort, middenof lang. De ingestelde afstand wordt duidelijk weergegeven op het multiinformatiedisplay.

Het PCS (Pre-Crash Safety) systeem is alleen bedoeld om de snelheid en schade bij bepaalde frontale aanrijdingen tebeperken. Het systeem dient niet om een aanrijding te ontwijken. Adaptive Cruise Control (ACC) is bedoeld om debestuurder te ontlasten tijdens lange ritten. Geen van beide systemen is een alternatief voor een veilig en oplettendrijgedrag. De effectieve werking van de systemen is afhankelijk van verschillende factoren, zoals snelheid, reacties van debestuurder, weersomstandigheden en de staat van het wegdek.

A. Pre-Crash Safety systeem met radarB. Adaptive Cruise Control

NAVIGATIE EN MULTIMEDIA

NAVIGATIESYSTEEM BUSINESS

Dit geavanceerde pakket omvat een groot touchscreen kleurendisplay waarop route-informatie voor heel Europa zowel op grote schaal, als meer gedetailleerd kanworden weergegeven.

Via het 7" grote EMV (Electro Multi-Vision) kleurenscherm kunt u diverse geavanceerdesystemen eenvoudig bedienen en bekijken. Is de Parking Assist Monitor ingeschakeld,dan verschijnt op het scherm de omgeving achter de auto. Dankzij de Bluetooth®

voorbereiding kunt u handsfree telefoongesprekken voeren, en zelfs uw telefoon viaspraakbediening aansturen.

7" EMV (Electro Multi-Vision) touchscreen kleurenscherm A

Dvd navigatiesysteem (voor Europa) B

Bluetooth® voorbereiding met bediening op het stuurwiel C

Parking assist Monitor, parkeerhulpcamera D

Spraakbediening (navigatie, audio, climate control, telefoon)*

* Herkent commando’s in de talen Engels, Frans en Duits.

NAVIGATIESYSTEEM ADVANCE

Dit state-of-the-art systeem omvat alle componenten van het navigatiepakket,aangevuld met diverse multimedia toepassingen en extra navigatiefuncties.

Het navigatiesysteem is uitgebreid met Dynamic Route Guidance (DRG)**, waardooru aan de hand van actuele verkeersinformatie eventueel oponthoud onderweg kuntontwijken.

Het audiosysteem wordt uitgebreid met het exclusieve Mark Levinson® Surroundsysteem met veertien luidsprekers. Dit omvat onder meer een 6 cd/dvd-spelerwaarmee u tijdens het rijden uw eigen cd’s kunt beluisteren, of eventueel een dvd kuntbekijken als de auto geparkeerd staat.

Aanvullend op het Navigatiesysteem Business:Dynamic Route Guidance** Mark Levinson® Premium surround sound met 14 luidsprekers E

In het dashboard geïntegreerde 6 cd/dvd-speler met 5.1 Dolby Digital / DTS surround soundF

** Dynamic Route Guidance (DRG) is niet in alle landen actief.

Page 47: 2010 Lexus IS

A

B

A B

C D

E

90 OPTIES

LEDEREN BEKLEDING

Het interieur van de IS 250 en IS 220d Business, Business Style en Sport is standaardafgewerkt met hoogwaardige stoffen bekleding Daytona.

Afhankelijk van de uitvoering heeft u keuze uit lederen bekleding Newport of semi-aniline lederen bekleding Burbank. Beide exclusieve leersoorten worden gecombineerdmet 8-voudig elektrisch verstelbare voorstoelen en een verstelbare lendensteun.Het interieur met lederen bekleding Burbank omvat bovendien stoelairconditioning(verwarming en ventilatie) voor beide voorstoelen.

De beste manier om de verschillen tussen beide leersoorten te ervaren is het leder zelfte voelen. Om u te helpen bij uw keuze, toont de Lexus-dealer u graag de verschillendeledersoorten. Op pagina 96 vindt u de verschillende leverbare kleuren.

LEDEREN BEKLEDING NEWPORT (A)

Interieur bekleed met hoogwaardig lederVoorstoelen elektrisch verstelbaar met verstelbare lendensteun

SEMI-ANILINE LEDEREN BEKLEDING BURBANK (B)

Interieur bekleed met semi-aniline leder van de hoogste kwaliteitElektrisch verstelbare voorstoelen met stoelverwarming en –ventilatie en verstelbare lendensteun

A. 18" lichtmetalen velg, 15-spaaks designB. 18" lichtmetalen velg, 9-dubbelspaaks designC. Bluetooth® kitD. iPod®/MP3 aansluitingE. In-car entertainment

ACCESSOIRES

Afgezien van de af-fabriek geleverde opties, kunt u de uitrusting van uw IS achterafnog verder uitbreiden met tal van accessoires.

18" LICHTMETALEN VELGEN

Speciaal voor Lexus ontworpen 18" lichtmetalen velgen onderstrepen het indrukwekkendeprestatiepotentieel en het elegante uiterlijk van uw IS. De velgen zijn licht, maar ookuiterst robuust en voorzien van een uiterst duurzame coating. U heeft keuze uit tweeverschillende designs. Om het sportieve uiterlijk te versterken worden de voor- enachterwielen voorzien van laagprofiel banden met verschillende afmetingen.

• Voorbanden: 225/40 R18 • Achterbanden: 255/40 R18

BLUETOOTH® KIT

Wanneer uw Lexus is uitgerust met het Navigatiesysteem Business of Advance dankunt u aanvullend kiezen voor de Lexus Bluetooth® kit met draadloze telefoonhouder.Een discreet verborgen antenne staat garant voor een optimale ontvangst. De draadlozetelefoonhouder houdt uw telefoon stevig op zijn plaats, terwijl de accu wordt opgeladen.Bovendien kunt u de houder ook gebruiken in auto’s die zijn uitgerust met hetzelfdesysteem. En kiest u voor een andere telefoon, dan behoeft u slechts de houder te vervangen.

* De Bluetooth® functionaliteit is per gsm-toestel verschillend. Informeer bij uw Lexus-dealer naar de specifieke informatie.

iPOD®/MP3 AANSLUITING

Het gemak van een iPod® of MP3 speler en de kwaliteit van Lexus. Sluit uw iPod® ofMP3 speler met deze set eenvoudig aan op uw Lexus en geniet via het uitstekendeaudiosysteem van de IS van uw eigen MP3-verzameling. Tijdens het rijden wordt uwiPod® of MP3 speler opgeladen, en voor een veilige en eenvoudige bediening kuntu gebruikmaken van de toetsen op het stuurwiel.

IN-CAR ENTERTAINMENT

Het In Car Entertainment systeem in de IS biedt tal van verschillende mogelijkhedenen is zowel voor de bestuurder als de passagiers bijzonder gemakkelijk in het gebruik.Met tiptoetsbediening kunnen ook de achterpassagiers zelf dvd’s en cd’s afspelen, eengameconsole aansluiten of beelden van een camera bekijken. Een van de passagierskan een dvd bekijken, terwijl de ander een videogame speelt of camerabeelden bekijkt.Het systeem omvat twee hoogwaardige 8" LCD-schermen, draadloze hoofdtelefoonsen een afstandsbediening.

Page 48: 2010 Lexus IS

A

B

C

D

9392 IS F TECHNISCHE GEGEVENS

IS FTECHNISCHE GEGEVENS

MOTOR

Cilinderinhoud (cm3) 4.969Cilinders/kleppen V8/32Kleppenmechanisme Dual VVT-i (VVT-iE voor inlaatkleppen)Brandstofsoort Benzine, 95 octaan of hogerMaximaal vermogen (kW (pk)/tpm) 311 (423)/6.600Maximaal koppel (Nm/tpm) 505/5.200

TRANSMISSIE

Aandrijving AchterwielaandrijvingTransmissie 8-traps, Sports Direct Shift automaatOverbrengingsverhoudingen

1e 4,5962e 2,7243e 1,8634e 1,4645e 1,2316e 1,0007e 0,8248e 0,685Achteruit 2,176

Eindoverbrenging 2,937

PRESTATIES

Maximum snelheid (km/h) 270 (elektronisch begrensd)0-100 km/h (s) 4,8

REMMEN

Voor (afmetingen, mm) Remklauwen met zes zuigers, Geventileerde Brembo remschijven, (Ø 360 x 30)

Achter (afmetingen, mm) Remklauwen met twee zuigers, Geventileerde Brembo remschijven, (Ø 345 x 28)

WIELOPHANGING

Voor Double wishboneAchter Multi-link

Stabilisatiestangen, voor en achter

STUURINRICHTING

Type TandheugelMaximale stuuromwentelingen 2,9Minimale draaicirkel (m) 10,2

AFMETINGEN (mm)

Lengte D 4.660Breedte A 1.815Hoogte B 1.415Wielbasis C 2.730

GEWICHT (kg)

Maximaal toelaatbaar gewicht 2.120Kenteken gewicht 1.675

LUCHTWEERSTANDSCOËFFICIËNT

Cw-waarde 0,27

VOLUMES (l)

Brandstoftank 64Bagageruimte 378

Voor het brandstofverbruik en emissiecijfers verwijzen wij u graag naar onze prijslijst/specificatieoverzichten.

Page 49: 2010 Lexus IS

A

D E

B C

94 IS F STANDAARDUITRUSTING EN OPTIES

IS FSTANDAARDUITRUSTING

ACTIEVE VEILIGHEIDS- EN HULPSYSTEMEN

ABS (Anti-lock Braking System) anti-blokkeer remsysteemBAS (Brake Assist System), noodrem-assistentEBD (Electronic Brakeforce Distribution), elektronische remkrachtverdelingEPS (Electric Power Steering), snelheidsafhankelijke elektrische stuurbekrachtigingTRC (Traction Control), tractiecontrolesysteemVDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management) met drie standen: Normal, Sport en OffVSC (Vehicle Stability Control), elektronisch stabiliteitssysteem

PASSIEVE VEILIGHEID

SRS twee-fasen bestuurdersairbagSRS twee-fasen twee-kamer passagiersairbagUitschakelbare passagiersairbagSRS gordijnairbags, voor en achterSRS zijairbags, bestuurder en voorpassagierSRS knieairbags, bestuurder en voorpassagierGordelspanners, voor en achterISOfix bevestigingspunten achterWIL (Whiplash Injury Lessening) voorstoelen

VEILIGHEID

Anti-diefstal systeem (SCM klasse III goedgekeurd) Dubbele portiervergrendeling (met crash-sensoren)

EXTERIEUR

19'' BBS-velgen van gesmeed lichtmetaal, 10-spaaks design- 225/40 R19 (vóór) en 255/35 R19 (achter) banden

Zijspiegels- automatisch zelfdimmend- elektrisch verwarmbaar, verstelbaar en inklapbaar

Verbrede wielkasten vóór met geïntegreerde ventilatieopeningenMistlampen vóórBi-xenon koplampen

- automatisch in hoogte verstelbaar- met koplampsproeiers

I-AFS (Intelligent-Adaptive Front-lighting System)LED rem- en achterlichtenVerlaagd sportonderstel

EXTERIEUR

Parkeersensoren, voor en achterVier trapeziumvormig geplaatste uitlaateindenRuitenwissers met regensensorSpoiler op achterklepVoorruitverwarmingWarmte- en UV-werend glas

INTERIEUR EN COMFORT

12 Volt-aansluiting in middenarmsteunAluminium instaplijsten voorportierenBinnenspiegel automatisch zelfdimmendCruise controlElektrische one-touch bediening ruiten, voor en achterElektronische climate control

- automatische recirculatiestand- lucht- en pollenfilter- separate klimaatzones bestuurder en voorpassagier

Geheugenstand (3) voor voorstoelen, stuurwiel en zijspiegelsGlasfiber accenten, zilverkleurigHoofdsteunen voorstoelen elektrisch verstelbaarInstapverlichtingInterieur met deels geperforeerde semi-aniline lederen bekleding BurbankMiddenarmsteun achter met skiluikMiddenarmsteun vóórPookknop afgewerkt met geperforeerd leder en chroomSportstoelen vóór

- elektrisch verstelbaar- elektrisch verwarmbaar- elektrisch verstelbare lendensteun- verstevigde zijkussens voor extra zijdelingse steun- geborduurd ‘F’-logo

Smart Entry & Start SystemSportpedalen en voetensteun met aluminium accentenSportstuurwiel

- meervoudig elektrisch verstelbaar- ‘F’ logo- schakelpaddles- afgewerkt met geperforeerd leder

AUDIO, COMMUNICATIE EN INFORMATIE

Aansluiting voor externe audio-apparatuur in middenarmsteunBluetooth® voorbereiding met stuurwielbedieningDvd navigatiesysteem met DRG (Dynamic Route Guidance)1

EMV (Electro Multi-Vision) 7'' touchscreen met kleurenschermMark Levinson® Surround audiosysteem

- 14 luidsprekers- FM/MW/LW RDS tuner- 6 dvd-wisselaar met frontlader- MP3/WMA compatibiliteit

Multi-informatie display in instrumentenpaneelOptitron-instrumentarium

- blauwe LED-wijzernaalden- sierringen van geborsteld aluminium

Parking Assist MonitorStuurwielbediening

- audio, multi-informatie display, telefoon, spraakbedieningSpraakbediening (audio, climate control, navigatie, telefoon)Elektrisch bedienbaar glazen schuif-/kanteldakPre-Crash Safety systeem (PCS)

OPTIES

Elektrisch bedienbaar glazen schuif-/kanteldakPCS (Pre-Crash Safety) systeem met ACC (Adaptive Cruise Control)

A. Optitron-instrumentariumB. 8-traps schakelpaddles C. Sports VDIMD. Accenten van glasfiberE. Semi-aniline lederen bekleding Burbank

Page 50: 2010 Lexus IS

F G

H L

A B

I

C D E

F G H

J K

L M

96 INTERIEURKLEUREN

IS 250 / IS 220d / IS FINTERIEUR COMBINATIES

IS 250/IS 220d INTERIEUR COMBINATIES*Stoffen bekleding DaytonaA. BlackB. Grey

Het interieur van de IS Business, Business Style en Sport is standaard afgewerkt met hoogwaardigestoffen bekleding Daytona.

Lederen bekleding NewportC. BlackD. GreyE. Ecru

Het interieur van de IS Business Style kan tegen meerprijs worden afgewerkt met lederenbekleding Newport.

Semi-aniline lederen bekleding BurbankF. BlackG. GreyH. Ecru

Het interieur van de IS Executive is standaard afgewerkt met semi-aniline lederen bekledingBurbank, voor de IS Sport is dit tegen meerprijs leverbaar.

InterieurpanelenI. LichtmetaalJ. Grijs gelakt esdoornhoutK. Lichtbruin gelakt esdoornhout

* Voor alle uitvoeringen van de IS is het interieur afgewerkt met accenten in lichtmetaal (I), met uitzondering van de IS Executivewaar hout accenten zijn gebruik. Op de illustraties F, G en H is het interieur van de IS Executive afgebeeld.

IS F INTERIEUR COMBINATIESemi-aniline lederen bekleding BurbankL. Black, vier sportstoelen met blauwe accenten en F-logo’sInterieurpaneelM. Glasfiber

Page 51: 2010 Lexus IS

98 LAKKLEUREN

B. Morello Red

A. Glacial Blue

LAKKLEUREN

IS 250 / IS 220dA. Glacial Blue (074)B. Morello Red (3R1)C. Truffle Mica (4T5)D. Ice Blue (8R6)E. White Pearl (077)F. Hakuren Silver (1G1)G. Dark Granite (1GO)H. Black* (212)I. Amber Mica (4T0)J. Sapphire Blue (8UO)

* Non metallic lak.

Als gevolg van verschillen in het drukprocédé kunnen de kleuren in deze brochure afwijken van de werkelijke kleuren.

Page 52: 2010 Lexus IS

LEXU

S IS SERIE

LEXUS IS SERIE

De enige manier om het pure rijplezier van een Lexus zelf te ervaren is door plaats tenemen achter het stuurwiel en er zelf mee te rijden. U kunt tijdens kantooruren bellenmet het Informatie Center Lexus (0162) 585 288, onze website of uw dealer bezoekenom een afspraak te maken voor een proefrit met de Lexus IS.

www.lexus.nl

Distributeur voor NederlandLouwman & Parqui B.V.Steurweg 84941 VR Raamsdonksveer

De distributeur behoudt zich het recht voor zonder kennisgeving wijzigingen in uitvoering aan te brengen. De afbeeldingenen specificaties voldoen aan internationale normen en kunnen derhalve afwijken van de voor de Nederlandse markt geldendespecificaties en/of uitvoeringen. Neem voor meer details contact op met uw dealer. De kleuren in deze brochure kunnen alsgevolg van het drukprocédé enigszins afwijken van de echte kleuren. Ofschoon deze brochure met de grootst mogelijke zorgis samengesteld, kunnen wij niet uitsluiten dat er eventuele onjuistheden in de gegevens van deze brochure voorkomen, vanwelke aard dan ook. Gehele of gedeeltelijke nadruk, in enige vorm, is zonder schriftelijke toestemming niet toegestaan. ©2008.

Kijk voor meer informatie op www.lexus.nl.

Zorg voor het milieu geniet bij Lexus de hoogste prioriteit. We doen veel moeite om er voor te zorgen dat onze voertuigengedurende hun levensduur - van design tot productie, distributie, verkoop en onderhoud - het milieu zo min mogelijk belasten.

Uw dealer geeft u hierover graag meer informatie.

F0000-46630/NL/10.000/oktober 2008

ERVAAR DELEXUS IS

F. Hakuren Silver

E. White Pearl

D. Ice Blue

C. Truffle Mica

J. Sapphire Blue

I. Amber Mica

H. Black

G. Dark Granite

Page 53: 2010 Lexus IS

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

G. Dark Granite

H. Black

K. Silver MistE. White Pearl

B. Morello Red

IS F LAKKLEUREN

B. Morello Red (3R1)E. White Pearl (077)G. Dark Granite (1GO)H. Black* (212)K. Silver Mist (alleen voor IS F) (1F2)

* Non metallic lak

Als gevolg van verschillen in het drukprocédé kunnen de kleuren in deze brochure afwijken van de werkelijke kleuren.

Page 54: 2010 Lexus IS

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

G. Dark Granite

H. Black

K. Silver MistE. White Pearl

B. Morello Red

IS F LAKKLEUREN

B. Morello Red (3R1)E. White Pearl (077)G. Dark Granite (1GO)H. Black* (212)K. Silver Mist (alleen voor IS F) (1F2)

* Non metallic lak

Als gevolg van verschillen in het drukprocédé kunnen de kleuren in deze brochure afwijken van de werkelijke kleuren.

Page 55: 2010 Lexus IS

LEXU

S IS SERIE

LEXUS IS SERIE

De enige manier om het pure rijplezier van een Lexus zelf te ervaren is door plaats tenemen achter het stuurwiel en er zelf mee te rijden. U kunt tijdens kantooruren bellenmet het Informatie Center Lexus (0162) 585 288, onze website of uw dealer bezoekenom een afspraak te maken voor een proefrit met de Lexus IS.

www.lexus.nl

Distributeur voor NederlandLouwman & Parqui B.V.Steurweg 84941 VR Raamsdonksveer

De distributeur behoudt zich het recht voor zonder kennisgeving wijzigingen in uitvoering aan te brengen. De afbeeldingenen specificaties voldoen aan internationale normen en kunnen derhalve afwijken van de voor de Nederlandse markt geldendespecificaties en/of uitvoeringen. Neem voor meer details contact op met uw dealer. De kleuren in deze brochure kunnen alsgevolg van het drukprocédé enigszins afwijken van de echte kleuren. Ofschoon deze brochure met de grootst mogelijke zorgis samengesteld, kunnen wij niet uitsluiten dat er eventuele onjuistheden in de gegevens van deze brochure voorkomen, vanwelke aard dan ook. Gehele of gedeeltelijke nadruk, in enige vorm, is zonder schriftelijke toestemming niet toegestaan. ©2008.

Kijk voor meer informatie op www.lexus.nl.

Zorg voor het milieu geniet bij Lexus de hoogste prioriteit. We doen veel moeite om er voor te zorgen dat onze voertuigengedurende hun levensduur - van design tot productie, distributie, verkoop en onderhoud - het milieu zo min mogelijk belasten.

Uw dealer geeft u hierover graag meer informatie.

F0000-46630/NL/10.000/oktober 2008

ERVAAR DELEXUS IS

F. Hakuren Silver

E. White Pearl

D. Ice Blue

C. Truffle Mica

J. Sapphire Blue

I. Amber Mica

H. Black

G. Dark Granite