2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

62

description

Robuuste luxe Een ‘premium’ interieur voor totaal raffinement Accessoires Kies voor nog meer stijl of juist voor extra capaciteiten en functionaliteit. Creëer úw Discovery 4 Omvang van capaciteiten ‘All-terrain’-capaciteiten en Terrain Response® Uitrusting en keuzemogelijkheden Lakkleuren, interieurtinten en velgen PAGINA 2-7 PAGINA 8-11 PAGINA 12-19 PAGINA 20-21 PAGINA 34-39 PAGINA 22-27 PAGINA 28-33 PAGINA 40-45 PAGINA 58-59 PAGINA 46-57

Transcript of 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

Page 1: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL
Page 2: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL
Page 3: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

PAGINA

2-7

PAGINA

8-11

PAGINA

12-19

PAGINA

20-21

PAGINA

22-27

PAGINA

28-33

PAGINA

34-39

PAGINA

40-45

PAGINA

58-59

Specificaties

Motoren, technische gegevens, afmetingen, capaciteiten en gewichten

Our Planet

Onze strategie voor een duurzame toekomst

Introductie

Eigentijds design, moderne stijl, Discovery 4

Robuuste luxe

Een ‘premium’ interieur voor totaal raffinement

Interieur

Oplopende zitrijen en veelzijdig interieurconcept

Aandrijftechnologie

Moderne motortechniek, dynamische rijeigenschappen

Omvang van capaciteiten

‘All-terrain’-capaciteiten en Terrain Response®

Zekerheid

Intelligente, functionele en veilige technologie

Uitrusting en keuzemogelijkheden

Lakkleuren, interieurtinten en velgen

Accessoires

Kies voor nog meer stijl of juist voor extra capaciteiten

en functionaliteit. Creëer úw Discovery 4

PAGINA

46-57

Page 4: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

De Discovery 4. Spraakmakend, veelzijdig en verrassend luxueus. Met een progressief, eigentijds exterieur, maar toch direct herkenbaar als een Land Rover. Een ‘attitude’ die de Discovery 4 een geraffineerde, modern-innovatieve uitstraling geeft. Op de weg én off-road.

Page 5: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

3

Page 6: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

De Discovery 4 onderscheidt zich door een beeldbepalende styling van de koplampen met Land Rover’s unieke LED ‘signature’-verlichting*. Daarnaast accentueren de grille met twee in diamantpatroon uitgevoerde lamellen en een aërodynamisch gelijnde voorbumper het frontaanzicht. Het karakteristieke palet voor de Discovery 4 omvat twee nieuwe, fraaie lakkleuren, Baltic Blue en Fuji White.

* LED ‘signature’-verlichting standaard vanaf Discovery 4 SE.

4

Page 7: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

5

Page 8: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

6

De Discovery 4. Altijd origineel, dankzij zijn karakteristieke silhouet. Zijn specifieke ontwerpkenmerken zorgen voor een zeer geraffineerde uitstraling. Alle uitvoeringen zijn standaard voorzien van buitenspiegels in lakkleur en portiergrepen in de metaaltint Oberon. Verder zijn er fraaie, juweelachtig sprankelende achterlichten en de mogelijkheid van stijlvolle 19- of 20-inch lichtgewicht lichtmetalen velgen.

Page 9: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL
Page 10: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

De middenconsole vormt met zijn vloeiend, geïntegreerd design het middelpunt van het interieur en biedt plaats aan een hoogwaardig audiosysteem en aan het kleuren ‘touch-screen’ van het navigatiesysteem (standaard op HSE). Het bestuurders-informatiesysteem heeft uitgebreide functies en laat zich intuïtief bedienen. Gegevens worden getoond in een helder, overzichtelijk formaat, met gebruiksvriendelijke menu’s en symbolen.

Robuuste luxe. Het interieur van de Discovery 4 onderscheidt zich door een luxueus en comfortabel karakter, met een bijzonder hoogwaardige afwerking en fraaie materialen. De aandacht voor design en detail, bijvoorbeeld voor de stoelen, is zonder compromissen. ‘Premium’ materialen creëren een superieure ambiance van kwaliteit en prestige. Subtiele accenten, zoals de dubbele stiknaad aan de bovenzijde van het dashboard, versterken het luxueuze karakter van de auto.

Page 11: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

9

Page 12: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

De bedieningsknop van Terrain Response® heeft een prominente positie aan de voorkant van de tunnelconsole en is daarmee gemakkelijk te bedienen. Dit is slechts één van de vele, praktische details die het leven met een Discovery 4 zo gerieflijk maken. Andere voorbeelden zijn de bergruimte rond de tunnelconsole, de praktische portiervakken en de fraaie ambianceverlichting in de HSE.

Het interieur is exclusief, met hoogwaardig aanvoelende materialen, waarbij het innovatieve ontwerp de beschikbare ruimte heeft gemaximaliseerd. Tot slot maakt de flexibele interieurindeling verschillende configuraties mogelijk van zitplaatsen en bagageruimte, waarbij ook de derde zitrij (optie) voor volwassenen volwaardige zitplaatsen biedt.

Page 13: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

11

Page 14: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL
Page 15: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

13

Het uitzicht is fantastisch. Niet alleen voor de bestuurder en voorpassagier, maar voor alle inzittenden, dankzij de naar achter toe oplopende zitrijen. Naast sublieme luxe biedt het interieur van de Discovery 4 een toonaangevende flexibiliteit, doordat de zitplaatsen van de tweede en (optionele) derde zitrij onafhankelijk van elkaar kunnen worden neergeklapt.

Page 16: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

14

Maandag: Luchthaven Dinsdag: Schoolbus

Woensdag: Optreden Donderdag: Tuincentrum

Eindelijk weekend…Vrijdag: Theater

Page 17: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

15

Uitsluitend volwassen zitplaatsen. In de Discovery 4 kunnen maar liefst zeven personen (optie) genieten van een hoog rijcomfort, dankzij volwaardige zitplaatsen, royale beenruimte en wijd openende portieren voor gemakkelijk in- en uitstappen. Het flexibele, functionele interieurconcept maakt elke denkbare configuratie mogelijk van zitplaatsen en bagageruimte.

Maak licht werk van moeilijke lading met de tweedelige, asymmetrisch gedeelde achterklep van de Discovery 4. Daarbij zijn beide delen gemaakt van sterk, maar lichtgewicht aluminium. De onderste klep is zelfs zo robuust dat deze het gewicht van twee volwassenen kan dragen en dus bijvoorbeeld als ‘tribune’ kan dienen bij evenementen. Maar u kunt de onderklep ook gebruiken als zitplaats, waarbij het bovenste deel als afdak fungeert. Geheel geopend verschaft de achterklep royale toegang tot de bagageruimte, zodat zelfs grote of zware, voorwerpen gemakkelijk kunnen worden ingeladen. De asymmetrische vorm van de onderste klep maakt in gesloten toestand een lagere tilhoogte mogelijk, terwijl u met geopende klep minder ver hoeft te reiken om spullen in de bagageruimte te plaatsen.

Page 18: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

16

Verschaf uw passagiers een sublieme rijbeleving. Dankzij het gewaagde, innovatieve ontwerp en de nagenoeg verticale flanken van de Discovery 4 behoren de hoofdruimte en schouderbreedte tot de beste in deze klasse. De naar achter toe oplopende zitrijen maken het mogelijk dat alle inzittenden een goed (uit)zicht hebben over weg en omgeving. Raffinement heeft prioriteit gekregen, inclusief reductie van het geluidsniveau in het interieur en het gebruik van hoogwaardige bekledingsmaterialen.

De Discovery 4 biedt uiteraard Land Rover’s legendarische, hoge ‘Command’-zitpositie. Deze geeft niet alleen een beter zicht over

weg en verkeer – zodat de bestuurder potentieel gevaarlijke situaties eerder kan zien – maar maakt ook parkeren en off-road-

rijden gemakkelijker. De hoge zitpositie geeft de bestuurder het gevoel dat hij alles nog beter onder controle heeft. In combinatie

met perfect onder handbereik geplaatste bedieningselementen en gemakkelijk afleesbare instrumenten en displays reduceert dit

bovendien stress en vermoeidheid.

Page 19: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

17

Page 20: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

Het instrumentenpaneel met 5-inch TFT-display (Thin Film Transistor) tussen toerenteller en snelheidsmeter vormt het hart van de informatievoorziening aan de bestuurder. Daarbij toont het TFT-display belangrijke voertuiginformatie, zoals oliepeil en motortemperatuur. Het display heeft een eenvoudige menustructuur en wordt bediend via de vijfweg-toetsen op het stuurwiel. Bedieningstoetsen voor andere functies, zoals cruise control, audiosysteem en telefoon bevinden zich eveneens op het stuurwiel.

Geniet van een moeiteloze rijbeleving.

Alle audio- en navigatiefuncties zijn

gemakkelijk en intuïtief te bedienen via

het kleuren ‘touch-screen’, standaard

op de HSE-uitvoeringen van de Discovery 4.

Dit display is geïntegreerd bovenin de

middenconsole, reduceert het aantal

conventionele bedieningselementen en

maakt ruimte vrij voor een fraaie analoge

klok; aspecten die bijdragen aan het

‘premium’ karakter van het interieur. Als

optie is onder meer een harman/kardon®

LOGIC7® ‘surround sound’ audiosysteem

met superieure audiokwaliteit verkrijgbaar.

harman/kardon® en LOGIC7® zijn geregistreerde merknamen van Harman International Industries, Incorporated. N.B.: In Nederland geleverde Discovery 4 modellen bieden Nederlandstalige menu’s.

Page 21: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

19

Page 22: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

Superieure vermogensontwikkeling, economisch brandstofverbruik en exclusief raffinement. De Discovery 4.

De geavanceerde 180 kW SDV6 3.0 sequentiële turbodieselmotor voor de Discovery 4 maakt gebruik van de allernieuwste materialen

en sequentiële turbocompressoren om de motorrespons te optimaliseren via extra koppel bij lage toeren. Dit is één van de meest

geavanceerde diesels ter wereld, waarbij voor de allereerste keer twee parallel sequentiële turbocompressoren zijn toegepast op

een V-motor.

Als tweede motorvariant is een TDV6 3.0 dieselmotor beschikbaar met een maximum vermogen van 155 kW.

De gevanceerDe SDv6 en TDv6 3.0 SequenTiële TurboDieSelS maken gebruik van een sequentieel turbosysteem om de lucht te

comprimeren die in de cilinders wordt gepompt. Daarmee kan een overeenkomstig grotere hoeveelheid brandstof worden ingespoten

voor een groter vermogen en een sterk verbeterd motorrendement. Dit is een tweetraps biturbo-systeem, dat de motor niet alleen

alerter maakt, maar dat ook resulteert in een toonaangevende vermogens- en koppelontwikkeling. De primaire turbocompressor

met variabele turbinegeometrie is actief over het gehele toerengebied. Maar in tegenstelling tot motoren met één exemplaar, levert

de primaire turbo zijn maximale prestaties maar tot 2.500 tpm. Daarboven krijgt hij assistentie van de secundaire turbo met vaste

geometrie, zodat de inlaatlucht dan door twee turbocompressoren in de cilinders wordt gestuwd. Deze configuratie garandeert

een uitstekende respons en maakt het mogelijk om efficiency en prestaties te allen tijde te optimaliseren.

20

Page 23: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

Optimale OnderhOudsintervallen en lagere gebruikskOsten zijn het resultaat van zowel de allernieuwste ontwerp-, ontwikkelings- en productietechnieken als van het gebruik van technologisch geavanceerde materialen en componenten. De beide dieselmotoren bieden optimale prestaties in combinatie met ‘premium’ raffinement en aanzienlijk reducties in geluid en trillingen. Uiteraard zijn de motoren tevens ontwikkeld voor de specifieke omstandigheden waaronder een Land Rover optimaal moet kunnen presteren, zoals rijden op steile hellingen, waden door waterpartijen en gebruik onder stoffige omstandigheden. En met een onderhoudsinterval van 24.000 km of 1 jaar hoeft een Discovery 4 maar zelden voor onderhoud naar een werkplaats.

Onze enorme investeringen in duurzame technologieën, gecombineerd in het e_TERRAIN TECHNOLOGIES programma, hebben geresulteerd in verbeteringen aan de motoren die zowel CO2-emissies als brandstofverbruik reduceren. Een intelligent vermogensmanagement (IPMS – Intelligent Power Management System) omvat een slim regeneratief laadsysteem (SRC – Smart Regenerative Charging), dat zorgt dat de accu alleen wordt opgeladen op de meest economische momenten. Het stationair toerental is gereduceerd en de brandstofinspuiting is uitgebreid met een ‘doseermodus’. Daarmee wordt precies de juiste hoeveelheid brandstof aangeleverd – niets meer en niets minder.

21

de brandstOfinspuiting van de dieselmOtOren zet maatstaven op het gebied van duurzaamheid, verbrandingsprestaties en raffinement. De ultra-precieze afwerking van de hogedruk injectoren garandeert een zo fijn mogelijke verneveling van de brandstof in de verbrandingsruimtes en optimaliseert verbrandingscondities bij zowel kruissnelheid als tijdens acceleraties. Beide dieselmotoren maken gebruik van een stalen, hogedruk brandstofleiding, de zogenoemde ‘common rail’. De hoeveelheid brandstof in de rail wordt gedetecteerd en afgemeten door een hogedruksensor die de instroom regelt via een elektromagnetische klep aan de uitgangszijde van de hogedruk brandstofpomp.

Page 24: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

22

Dynamische on-road-prestaties. De Discovery 4 is uitgerust met geavanceerde technologie die het rijgedrag verder verbetert en de bestuurder een optimale band geeft met de weg. Het resultaat is niet alleen een comfortabele en veilige, maar ook een dynamische en opwindende rijbeleving. Daarmee wordt autorijden nog leuker. Elektronisch gestuurde, onderling verbonden luchtvering rondom zorgt voor een soepel rijgedrag en constante rijhoogte, ongeacht aantal passagiers of gewicht en verdeling van eventuele bagage.

De Discovery 4 is tevens uitgerust met overhel stabiliteitscontrole (RSC – Roll Stability Control), een geavanceerd veiligheidssysteem dat zo nodig ingrijpt om de stabiliteit te behouden. De besturing met variabele stuuroverbrenging zorgt enerzijds voor een uitstekende wend- en manoeuvreerbaarheid bij lage snelheid en anderzijds voor extra koersvastheid en gemoedsrust bij hoge snelheden. Het resultaat is een uitstekende handelbaarheid van personenauto-niveau, zonder compromissen voor de extreme as-articulaties die mede ten grondslag liggen aan de toonaangevende off-road-capaciteiten van de Discovery 4.

Page 25: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

23

Page 26: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL
Page 27: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

Korte overhangen vóór en achter. Buitengewoon grote bodemvrijheid. Het vermogen en koppel van de geavanceerde SDV6 3.0 sequentiële turbodiesel. Allemaal aspecten die belangrijke bijdragen leveren aan de superieure off-road-capaciteiten van de Discovery 4. Bovendien spelen ze een rol bij het realiseren van maximale manoeuvreerbaarheid over het allerzwaarste terrein. Daarbij maakt de onafhankelijke wielophanging met lange veerwegen extreme wiel-articulaties mogelijk. Sporen en rotsblokken worden bijvoorbeeld met speels gemak gepasseerd.

Anderzijds biedt de onderling verbonden luchtvering op de weg een rijgedrag en handelbaarheid die

vergelijkbaar zijn met die van een ‘premium’ personenauto. Andere voordelen zijn een constante, evenwichtige

rijhoogte, ongeacht aantal passagiers of lading. De rijhoogte kan bovendien met 125 mm worden verhoogd

om hoge obstakels te passeren of met 50 mm worden verlaagd voor gemakkelijk in- en uitstappen of in- en

uitladen van bagage.

Page 28: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

26

De Discovery 4 kan elke ondergrond zelfverzekerd aan. Het Terrain Response®-systeem geeft toegang tot meer dan 60 jaar Land Rover 4x4-expertise en ‘state-of-the-art’ ondersteltechnologie. Om verbruik en CO2-emissie verder te reduceren is het systeem aangevuld met het intelligente vermogensmanagement (IPSM – Intelligent Power System Management). Dit is ontwikkeld in het kader van Land Rover’s duurzame e_TERRAIN TECHNOLOGIES programma en wordt eveneens toegepast in de Range Rover Sport en Range Rover. IPSM reduceert het brandstofverbruik op verschillende manieren, onder meer door de accu alleen bij te laden op verbruiksgunstige momenten.

Page 29: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

27

Of u nu rijdt op de weg of over gras, grind of sneeuw, maar ook als u ploegt door modder en sporen, zandvlaktes oversteekt of over rotsen klautert. Terrain Response® is uw persoonlijke off-road-expert en stelt u in staat zelfverzekerd elk terrein te overwinnen. Draai de gebruiksvriendelijk geplaatste bedieningsknop naar de gewenste stand en motor, transmissie, luchtvering, gasklep en tractiesystemen worden afgestemd voor optimale rijeigenschappen op de betreffende ondergrond. Land Rover’s toonaangevende technologie zet een volgende stap met de helling acceleratieregeling (GAC – Gradient Acceleration Control). Deze uitbreiding van de afdalingsremregeling (HDC – Hill Descent Control) voorkomt dat de auto plotseling accelereert wanneer deze op een steile(re) helling komt.

Page 30: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

DYNAMIEK EN REMMEN. De Discovery 4 biedt een uitstekende on-road-dynamiek, met een handelbaarheid op personenauto-niveau. Daarbij staan de extreme as-articulaties garant voor toonaangevende off-road-capaciteiten.

AUTOMATISCHE GROOTLICHTASSISTENT (optie). Dit systeem detecteert koplampen van tegenliggers en achterlichten van voorliggers en schakelt automatisch om naar dimlicht tot de andere weggebruikers buiten bereik zijn. Het systeem is in staat onderscheid te maken tussen automobiele en niet-automobiele lichtbronnen.

STUURWIELBEDIENING. Het stuurwiel biedt een ergonomische layout van de toetsen voor bestuurdersinformatie en bediening audiosysteem. Toetsen voor cruise control, telefoon en verwarmbare stuurwielrand zijn afhankelijk van uitvoering en uitrusting van de auto.

TERRAIN RESPONSE®. Dit bekroonde systeem optimaliseert de afstemming van de auto voor nagenoeg elke on-road- en off-road-rijsituatie. Met vijf standen voor verschillende soorten ondergrond, zoals ‘Algemeen’, ‘Gras/Grind/Sneeuw’, ‘Modder/Sporen’, ‘Zand’, en ‘Rotsen/Kruip’.

HELLINGSTARTREGELING (GRC – Gradient Release Control). Dit gepatenteerde Land Rover systeem werkt samen met de afdalingsremregeling (HDC – Hill Descent Control) voor nog gecontroleerdere, zelfverzekerdere afdalingen. Werkt in de eerste versnelling en in de achteruit.

LUCHTVERING. Onafhankelijke, luchtgeveerde wielophanging met variabele rijhoogte. Elektronisch gestuurde, onderling verbonden luchtvering rondom. Evenwichtig rijniveau, onafhankelijk van aantal inzittenden of (verdeling van) bagage. Rijhoogte kan met 125 mm worden verhoogd om obstakels te passeren of met 50 mm worden verlaagd voor gemakkelijker in-/uitstappen of in-/uitladen van bagage.

ADAPTIEVE KOPLAMPEN (optie). Voor meer ontspannen rijden in het donker. De lichtbundel van de koplampen draait mee met de besturing, zodat het verloop van bochten wordt gevolgd.

28

Page 31: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

INSTRUMENTENPANEEL met 5-inch (12,7 cm) TFT-display voor boordcomputer, primaire voertuiginformatie en waarschuwingsmededelingen.

ACHTERUITRIJCAMERA (optie). De achteruitrijcamera toont een beeld van het gebied achter de auto op het ‘touch-screen’. Werkt in combinatie met parkeerassistentie (PDC) achter. Het Surround Camera System (optie) bestaat uit vijf digitale camera’s, die een nagenoeg 360º beeld van het gebied rondom de auto tonen op het ‘touch-screen’ om manoeuvreren met lage snelheid gemakkelijker te maken. Weergave van zowel één als meerdere camera’s op het scherm is mogelijk. Naast parkeerondersteuning met de achteruitrijcamera, zijn andere specifieke functies ‘zicht rondom’ (All Round Vision) en ‘kruising-overzicht’ (Junction View), waarbij de bestuurder kan zien wat er op een onoverzichtelijke kruising van links en rechts komt. Verder biedt het systeem Tow Assist en aankoppelassistent (THA – Tow Hitch Assist).

START-/STOPKNOP. Zodra de auto is geopend met de afstandsbediening, kan de sleutel in uw broekzak of tas blijven. U kunt direct starten zonder dat de afstandsbediening in een ‘docking station’ hoeft te worden geplaatst. Het optionele Keyless Entry-systeem biedt nog meer gebruiksgemak. De auto wordt automatisch ontgrendeld en de startonderbreker uitgeschakeld, wanneer de contactsleutel in de buurt van de auto is en de bestuurder de portiergreep pakt.

KLEUREN ‘TOUCH-SCREEN’ (standaard op HSE). Voor de volledige bediening en weergave van geïntegreerde systemen, zoals navigatie-, audio-, entertainment-, camera- en 4x4-informatiesysteem, alsmede van instellingen van de auto. Hierbij bieden in Nederland geleverde Discovery 4 modellen Nederlandstalige menu’s.

AANHANGER-STABILITEITSCONTROLE (TSA – Trailer Stability Assist). Dit systeem maakt trekken veiliger door het potentieel gevaarlijke pendelen van de aanhanger te neutraliseren. De combinatie wordt weer onder controle gebracht door het motorkoppel te reduceren en/of individuele wielen van de auto af te remmen.

TOW ASSIST. Deze innovatieve functie voorspelt de baan van de trailer bij achteruitrijden. De bestuurder wordt daarbij geholpen door visuele informatie op het ‘touch-screen’. Een extra functie die mogelijk wordt gemaakt door de achteruitrijcamera is de aankoppelassistent (THA – Tow Hitch Assist), waarmee de bestuurder de trekhaak precies onder de aanhangerkoppeling kan manoeuvreren.

ELEKTRONISCH GESTUURDE PARKEERREM (EPB – Electric Park Brake). Een schakelaar naast de transmissiekeuzehendel bedient de parkeerrem op de achterwielen. Omhoogtrekken van de schakelaar activeert de parkeerrem, naar beneden drukken geeft de rem weer vrij. De parkeerrem komt ook automatisch vrij bij wegrijden.

29

Page 32: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL
Page 33: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

31

De basis voor de sterkte, veiligheid en uitstekende on- en off-road-dynamiek van de Discovery 4 is het Integrated Body-frame™. Deze door Land Rover gepatenteerde technologie biedt niet alleen het comfort, raffinement en on-road-rijgedrag van een zelfdragende carrosserie. Het zet namelijk ook nieuwe maatstaven voor off-road-prestaties. Andere hulpmiddelen voor veilig rijden zijn het antiblokkeer remsysteem (ABS), de elektronische noodstopbekrachtiging (EBA – Electronic Brake Assist) voor maximale remdruk bij een noodstop en de elektronische vierwiel tractieregeling (ETC – Electronic Traction Control) voor optimale grip. Daarnaast werken de dynamische stabiliteitscontrole (DSC – Dynamic Stability Control) en de overhel stabiliteitscontrole (RSC – Roll Stability Control) samen met het remsysteem om over- en onderstuur in bochten te corrigeren, zodat de auto onder alle omstandigheden stabiel blijft. Een bandenspanning-controlesysteem (optie) waarschuwt voor een te lage bandenspanning. Afhankelijk van de uitvoering zijn acht airbags standaard: front- en zij-airbags voor bestuurder en voorpassagier, met daarnaast ‘curtain’-hoofdairbags voor elke zitrij. Door met de besturing mee te draaien, zorgen adaptieve koplampen (optie) voor een beter zicht in bochten bij rijden in het donker; de lichtbundels volgen altijd het verloop van de bocht. De automatische grootlichtassistent (AHBA – Automatic High Beam Assist) (optie) detecteert koplampen van tegenliggers en achterlichten van voorliggers en schakelt automatisch tussen groot- en dimlicht.

Page 34: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

De achteruitrijhulp Tow Assist is een baanbrekende ontwikkeling. Deze voorspelt de baan van de achteruitrijdende auto met trailer en helpt de bestuurder om nauwkeurige manoeuvres uit te voeren. Tow Assist wordt geselecteerd uit het ‘touch-screen’-menu. Breedbeeldcamera’s aan de auto geven een duidelijk overzicht van de situatie, waarbij interactieve hulplijnen over het ‘touch-screen’-beeld de verwachte baan van auto en trailer aangeven.

Andere hulpsystemen voor het trekken van een trailer zijn de aankoppelassistent (THA – Tow Hitch Assist) en de aanhanger-stabiliteitscontrole (TSA – Trailer Stability Assist). Deze laatste detecteert het potentieel gevaarlijke pendelen van de trailer en kan automatisch de combinatie weer onder controle brengen door het motorkoppel te reduceren en/of individuele wielen af te remmen. De aankoppelassistent vergemakkelijkt aankoppelen van de trailer aan de trekhaak.

32

Page 35: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL
Page 36: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

BALTIC BLue - meTALLIC

IzmIr BLue - meTALLIC* mArmArIS TeAL - meTALLIC

STornowAy Grey - meTALLIC

BournvILLe - meTALLIC

zermATT SILver - meTALLIC

BALI BLue - meTALLIC

nArA Bronze - meTALLIC

LAKKLEUREN

Page 37: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

De Discovery 4 is verkrijgbaar in een palet fraaie lakkleuren, inclusief de nieuwe

tinten Baltic Blue en Fuji White. U kunt kiezen uit lakken met glinsterende

chroomdeeltjes, diep sprankelende metallic-lakken of een diepe, rijke solidlak.

* Izmir Blue wordt in januari 2011 vervangen door Siberian Silver.

OM UW DISCOVERY 4 TE BEKIJKEN IN DE VERSCHILLENDE LAK-

EN INTERIEURKLEUREN, GAAT U NAAR WWW.LANDROVER.NL

FUJI WHITE - SOLID IpANEMA SAND - METALLIC

SANTORINI BLACK - METALLIC SIBERIAN SILVER - METALLIC*

GALWAY GREEN - METALLIC

RIMINI RED - METALLIC

35

Page 38: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

Stoelbekleding in geplooid Ebony PrEmium lEdEr.

Page 39: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

37

LAKKLEUR

Bali Blue ˘ – –

Baltic Blue ˘ – 8

Bournville ˘ ˘ ˘

Fuji White ˘ 8 8

Galway Green 8 ˘ ˘

Ipanema Sand ˘ ˘ ˘

Izmir Blue*** ˘ – 8

Marmaris Teal ˘ 8 ˘

Nara Bronze 8 ˘ ˘

Rimini Red ˘ 8 ˘

Santorini Black ˘ 8 8

Siberian Silver*** ˘ – 8

Stornoway Grey ˘ 8 8

Zermatt Silver ˘ ˘ 8

*** Izmir Blue wordt in januari 2011 vervangen door Siberian Silver.

˘ Bijzonder harmonieus 8 Aanbevolen combinatie – Combinatie beschikbaar

INTERIEURKLEUREBONY ALMOND/ARABICA ALMOND/NUTMEG

STOELKLEUR Ebony Almond Almond

TAPIJT Ebony Nutmeg Nutmeg

BOVENZIJDE DASHBOARD Ebony Arabica Nutmeg

BOVENDEEL BEKLEDING Ebony Almond** Almond

PORTIERPANELEN Ebony Almond Almond

** Voor lederen of premium lederen bekleding is de bovenafwerking Arabica.

INTERIEURKLEUREN

ALMONd/NUTMEG

ALMONd LEdER

EBONY LEdER

ALMONd STOF

EBONY STOF

ALMONd PREMIUM LEdER* EBONY PREMIUM LEdER*

INTERIEURAFWERKING

Keuze uit drie afwerkingen voor het midden van het dashboard en de panelen bovenin de portieren.

* Elektrisch verstelbare zijwangen bestuurdersstoel standaard. Bij de interieurkleur Almond is er voor de bovenzijde van het dashboard en de portierpanelen keuze uit de kleuren Nutmeg of Arabica, met Nutmeg tapijt.

METEOR METALLIC STRAIGHT GRAIN WALNUT GRANd BLACK LACQUER

ALMONd/ARABICA

Niets geeft het interieur van de discovery 4 zo’n extra gevoel van prestige als de keuze voor lederen of premium lederen bekleding. Twee interieurs die de discovery 4 beide een geheel eigen persoonlijkheid geven, zijn Ebony en Almond leder. de laatste wordt aangevuld door panelen en tapijten in naar keuze Nutmeg (bruin) of Arabica (donkerbruin). Het interieur kan verder worden verfraaid met houten panelen in Grand Black Lacquer of Straight Grain Walnut (standaard op HSE) voor middenconsole en portieren. Stoffen bekleding is standaard op de discovery 4 S en SE. Om de door u geselecteerde lakkleur optimaal te coördineren met bekleding en interieurafwerking, geven wij in de tabel aanbevelingen voor fraaie combinaties.

Optie op HSEStandaard op HSEStandaard op S en SE

Page 40: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL
Page 41: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

39

VELGEN EN BANDEN TDV6 3.0 S TDV6 3.0 SE TDV6 3.0 HSE SDV6 3.0 S SDV6 3.0 SE SDV6 3.0 HSE

19-inch ‘7-Spoke’ lichtmetalen velgen met 255/55 AT-banden

4 4 – 4 4 –

19-inch ‘7-Split Spoke’ lichtmetalen velgen met 255/55 AT-banden

8 8 4 8 8 4

20-inch ‘10-Split Spoke’ lichtmetalen velgen met 255/50 AT-banden

8 8 8 8 8 8

Volwaardig reservewiel 4 4 4 4 4 4

Wielmoersloten 4 4 4 4 4 4

Bandenspanning-controlesysteem (TPMS) 8 8 8 8 8 8

4 Standaard 8 Optie – Niet leverbaar

20-INCH ‘10-SPLIT SPOKE’ LICHTMETALEN VELG

met 255/50 AT-band19-INCH ‘7-SPLIT SPOKE’ LICHTMETALEN VELG

met 255/55 AT-band19-INCH ‘7-SPOKE’ LICHTMETALEN VELG

met 255/55 AT-band

Niets accentueert het karakter van een auto zo effectief als een set goed gekozen lichtmetalen velgen. Iedere Discovery 4 is er standaard mee uitgerust, waarbij elke uitvoering zijn eigen model velg heeft. De velgen uit het optie- en accessoiresprogramma bieden extra personaliseringsmogelijkheden.

Page 42: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

MOTOR, TRANSMISSIE EN WIELOPHANGINGTDV6 3.0 S TDV6 3.0 SE TDV6 3.0 HSE SDV6 3.0 S SDV6 3.0 SE SDV6 3.0 HSE

TDV6 3.0 ‘sequential turbo’ dieselmotor (155 kW/211 pk)* 4 4 4 – – –

SDV6 3.0 ‘sequential turbo’ dieselmotor (180 kW/245 pk)* – – – 4 4 4

Diesel partikelfilter (cDPF) 4 4 4 4 4 4

Permanente vierwielaandrijving 4 4 4 4 4 4

Zestraps adaptieve automatische transmissie met CommandShift® en hoge/lage gearing

4 4 4 4 4 4

Elektronisch blokkeerbaar centraal differentieel (E-diff) 4 4 4 4 4 4

Actief elektronisch blokkeerbaar achterdifferentieel (E-diff)

8 8 8 8 8 8

Elektronisch gestuurde, onderling verbonden luchtvering rondom met Terrain Response®

4 4 4 4 4 4

4 Standaard 8 Optie – Niet beschikbaar

* Voldoet aan de EU5-emissienorm.

TRANSMISSIETDV6 3.0 Automaat SDV6 3.0 Automaat

Type ZF HP28 ZF HP28

Overbrengingsverhoudingen

VI (:1) 0,691 0,691

V (:1) 0,867 0,867

IV (:1) 1,143 1,143

III (:1) 1,521 1,521

II (:1) 2,340 2,340

I (:1) 4,171 4,171

Achteruit (:1) 3,403 3,403

Eindoverbrenging (:1) 3,540 3,540

Tussenbakoverbrenging

Hoog (:1) 1,000 1,000

Laag (:1) 2,930 2,930

Max. koppel

520 Nm/2.000 tpm

Max. vermogen

155 kW/4.000 tpm

Max. koppel

600 Nm/2.000 tpm

Max. vermogen

180 kW/4.000 tpm

SDV6 3.0 (180 kW)640

620

600

580

560

540

520

500

480

460

440

420

400

380

360

340

320

300

210

200

190

180

170

160

150

140

130

120

110

100

90

80

70

60

50

40

Ko

pp

el (

Nm

)

Ve

rmo

ge

n (k

W)

Toerental (tpm)

1.0

00

1.5

00

2.0

00

2.5

00

3.0

00

3.5

00

4.0

00

4.5

00

5.0

00

Koppel Vermogen

TECHNISCHE GEGEVENS

40

TDV6 3.0 (155 kW)560

540

520

500

480

460

440

420

400

380

360

340

320

300

175

165

155

145

135

125

115

105

95

85

75

65

45

Ko

pp

el (

Nm

)

Ve

rmo

ge

n (k

W)

Toerental (tpm)

1.0

00

1.5

00

2.0

00

2.5

00

3.0

00

3.5

00

4.0

00

4.5

00

5.0

00

Koppel Vermogen

Page 43: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

BESTURING

Beschrijving Alle uitvoeringen

TypeSnelheidsafhankelijk bekrachtigde

tandheugelbesturing met variabele stuuroverbrenging

Stuurwiel: standaard verstelbaar in hoogte

en lengteStuuromwentelingen 3,32

DraaicirkelTussen stoepranden (m)

Tussen muren (m)11,45 m 11,8 m

VEIlIGhEId EN ANTI-dIEfSTAlBESchERmING

Alle uitvoeringen

Frontairbags voor bestuurder en voorpassagier 4

Zij-airbags en ‘curtain’-hoofdairbags voor bestuurder en voorpassagier 4

‘Curtain’-hoofdairbags voor 2e zitrij 4

‘Curtain’-hoofdairbags voor 3e zitrij (7-zitter) 4

Centraal hooggeplaatst derde remlicht 4

Overhel stabiliteitscontrole (RSC) 4

Dynamische stabiliteitscontrole (DSC) 4

Elektronisch gestuurde parkeerrem (EPB) 4

Elektronische noodstopbekrachtiging (EBA) 4

Vierkanaals ‘all-terrain’ antiblokkeer remsysteem (ABS) met geventileerde schijfremmen rondom 4

Zelf-inschakelende startonderbreker 4

Anti-diefstalalarm met carrosserie- en interieuralarm, plus hellingshoekdetectie 4

Centrale portiervergrendeling met afstandsbediening 4

4 Standaard

mAXImUmSNElhEId IN VERSNEllING

hoge gearing – Automaat in ‘D’, geen CommandShift® of Sport-programma

TdV6 3.0 Automaat SdV6 3.0 Automaat

I (km/h) 30 30

II (km/h) 63 63

III (km/h) 101 101

IV (km/h) 136 136

V (km/h) 180 180

VI (km/h) 180 180

lage gearing – Automaat in ‘D’, geen CommandShift® of Sport-programma

I (km/h) 10 10

II (km/h) 22 22

III (km/h) 34 34

IV (km/h) 46 46

V (km/h) 62 62

VI (km/h) 88 88

Cw-waarde 0,41 0,41

REmSYSTEEm

Omschrijving Alle uitvoeringen

Remmen voor Geventileerde schijfremmen

Diameter remschijven (mm) 360

Remmen achter Geventileerde schijfremmen

Diameter remschijven (mm) 350

Parkeerrem Duo Servo, 210 mm

41

Page 44: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

In de Discovery 4 kunnen zelfs de achterste passagiers genieten van een glazen dak. Het glazen panoramadak (optie) verschaft alle inzittenden een spectaculair uitzicht naar boven. Waarbij de gecombineerde reflecterende eigenschappen van het glazen dakpaneel en de zonwering in het interieur gelijk zijn aan die van een conventioneel stalen dak. Het resultaat is een koele, lichte en ruime cabine.

42

Page 45: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

43

PORTABLE AUDIO INTERFACE. Een innovatieve en handige manier om draagbare muziek af te spelen – vanaf MP3-speler, iPod® of USB-stick – via de Hi-line of Premium harman/kardon®- audiosystemen. Muziekmappen, bestanden en nummers worden getoond op het kleuren ‘touch-screen’. Voor aansluiting van een iPod® is een optionele iPod®-aansluitkabel (iPod® Connectivity Lead) benodigd.

iPod® is een geregistreerde merknaam van Apple Inc.

ENTERTAINMENTSYSTEEM ACHTERIN (RSE – Rear Seat Entertainment). Via de twee beeldschermen van RSE (optie) kunnen achterpassagiers kijken naar films op DVD. Geluid wordt weergegeven via de hoofdtelefoons of via het ‘premium’ harman/kardon® LOGIC7® audiosysteem met ‘surround sound’ voor een geluidsweergave in ‘theater-kwaliteit’. Inclusief hoofdtelefoonaansluitingen met bedieningselementen voor audiosysteem in beide achterportieren.

ELEKTRISCH VERSTELBARE ZIJWANGEN voor de bestuurdersstoel bij het Premium Leather Pack voor de HSE-uitvoeringen. Verschaft de bestuurder nog betere (zijdelingse) ondersteuning en meer zitcomfort. Alle voorstoelen bieden een uitstekende ondersteuning.

VOORVERWARMINGSSYSTEEM (optie). Verwarmt de motor voor en stuurt restwarmte naar het interieur voor extra comfort op koude dagen. Programmeerbaar via het ‘touch-screen’ of te activeren via de afstandsbediening.

DAB-TUNER (optie). DAB (Digital Audio Broadcast) biedt een ruimer aanbod van radiozenders met digitale geluidskwaliteit.

HARDDRIVE (HDD) NAVIGATIESYSTEEM (standaard op HSE). Snelle werking, duidelijke symbolen en goed afleesbaar display. Op de harddrive kan meer informatie worden opgeslagen dan op een DVD. Nieuwe kaarten en software-upgrades kunnen bij uw Land Rover dealer worden gedownload.

Page 46: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

AFMETINGEN EN CAPACITEITEN

2.558litER

1.260litER

Bagageruimte

Lengte achter:

1e rij 1.950 mm 7-zitter (1.831 mm 5-zitter)2e rij 1.124 mm 7-zitter (1.108 mm 5-zitter)3e rij 338 mm 7-zitter

Breedte

1.235 mm (1.146 mm tussen wielkasten)

Hoogte

1.027 mm (1.058 mm met panoramadak)

Bagageruimte achter:

1e rij 2.558 liter 7-zitter (2.476 liter 5-zitter)2e rij 1.192 liter 7-zitter (1.260 liter 5-zitter)3e rij 280 liter 7-zitter

interieur

Hoofdruimte

1e rij 1.020 mm (1.027 mm met panoramadak)2e rij 1.043 mm (1.076 mm met panoramadak)3e rij 983 mm (1.018 mm met panoramadak)

Beenruimte

1e rij 1.078 mm2e rij 955 mm3e rij 923 mm

Schouderbreedte

1e rij 1.503 mm2e rij 1.499 mm3e rij 1.087 mm

Draaicirkel

Tussen stoepranden 11,45 mTussen muren 11,8 m

Stuuromwentelingen 3,32

B

Overloophoek

157,7º (22,3º)152,7º (27,3º)

C

Afloophoek

24,9º 29,6º

A

Aanloophoek

31,5º 36,2º

Bodemvrijheid

Bodemvrijheid bij off-road rijhoogte maximaal 310 mmBodemvrijheid bij standaard rijhoogte 185 mm

Doorwaaddiepte

Maximum doorwaaddiepte 700 mm

Maximum bagageruimte – 2e en 3e zitrij neergeklapt

Maximum bagageruimte achter zitrij 2

Off-road-geometrie

Standaard rijhoogte Off-road rijhoogte

CBA

44

Page 47: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

PRESTATIES EN GEWICHTEN

Wielbasis 2.885 mm

Lengte 4.829 mm

Breedte 2.022 mm spiegels ingeklapt2.176 mm spiegels uitgeklapt

Spoorbreedte achter 1.612,5 mm

Spoorbreedte vóór 1.605 mm

GEWICHTEN TDV6 3.0 Automaat SDV6 3.0 Automaat

Massa rijklaar* (kg) 2.583 2.583

Kentekengewicht (kg) 2.483 2.483

Maximum toelaatbaar gewicht (G.V.W.) (kg) 3.240 3.240

G.V.W. vooras (kg) 1.450 1.450

G.V.W. achteras (kg) 1.855 1.855

Trekgewicht (met originele trekhaak - optie/accessoire)

Aanhanger geremd (kg) 3.500 3.500

Aanhanger ongeremd (kg) 750 750

Max. gewicht auto en aanhanger (G.T.W.) (kg) 6.740 6.740

Kogeldruk (kg) 150 150

* Inclusief 100 % brandstof, vloeistoffen, gereedschap, reservewiel, maar zonder inzittenden.

PRESTATIES EN BRANDSTOFVERBRUIK TDV6 3.0 Automaat SDV6 3.0 Automaat

Topsnelheid (km/h) 180 180

Acceleratie 0-100 km/h (s) 10,9 9,6

Brandstofverbruik

Stadsrit (l/100 km) 11,2 11,2

Uitgebreide stadsrit (l/100 km) 8,3 8,3

Gecombineerd (l/100 km) (km/l)

9,3 10,8

9,3 10,8

Gecombineerde CO2-emissie (g/km) 244 244

Fijnstof-emissie (mg/km) < 1 < 1

Emissienorm EU5 EU5

Geluidsproductie (‘drive by’) (dB) 73,0 73,0

Brandstofverbruikscijfers: de hier vermelde resultaten vormen geen garantie voor het daadwerkelijke brandstofverbruik van de betreffende modellen in deze brochure. Auto’s worden niet individueel getest en variaties tussen individuele auto’s van hetzelfde model zijn onvermijdelijk. Verder zijn ook gemonteerde opties en accessoires, rijstijl, weg- en verkeersfactoren, weersinvloeden, kilometerstand en onderhoudstoestand van de auto van invloed. Bovendien komen normale gebruiksomstandigheden maar zelden overeen met de exact gedefinieerde omstandigheden waaronder de officiële verbruiksmetingen plaatsvinden. De meting van het brandstofverbruik is volledig in overeenstemming met de E.G.-richtlijn 2004/3/EG. Bruikbare tankinhoud: 82,3 liter. Waarschuwing laag brandstofniveau: ca. 9 liter.

45

Minimum hoogte - mm

Dakopties Standaard rijhoogte Instapstand luchtvering**

Standaard dak 1.887 1.837

Panoramadak 1.882 1.832

Met schuif-/kanteldak gekanteld 1.920 1.870

Roof rails 1.891 1.841

Geïntegreerde dakantenne (panoramadak) 1.938 1.888

** Langzaam rijden mogelijk.

Page 48: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

De nieuwe Discovery 4 is zo capabel en heeft zo’n groot aanpassingsvermogen, dat hij probleemloos geschikt is voor een grote variatie in condities, gebruikstoepassingen, taken en ondergronden. Via het uitgebreide programma stijlvolle en praktische accessoires kunt u de auto nog beter op uw persoonlijke smaak of specifieke gebruik afstemmen. Accessoires die net zo robuust en veelzijdig zijn als de Discovery 4. Alle accessoires zijn apart verkrijgbaar en kunnen op elk moment worden gemonteerd, niet alleen op het moment van aankoop.

De rechts afgebeelde auto is uitgerust met de volgende accessoires: roestvrijstalen dorpelbeschermers, stootlijsten met verchroomde inzet,

korte roof rails – verchroomd, 20-inch ‘5-Spoke’ lichtmetalen velgen in Diamond Turned Finish.

ACCESSOIRES

46

Page 49: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL
Page 50: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

Spatlappen achterVPLAP0017 (Voor uitvoeringen vanaf 09MY.)

Spatlappen vóór CAS500010PCL

Sneeuw-tractiesysteemLR005737Geschikt voor 255/60 R18, 255/55 R19 en 255/50 R20 banden en velgen. Alleen voor montage op voorwielen.

20-inch 8.5J ‘5-Spoke’ lichtmetalen velg – Diamond Turned FinishVPLAW0002*Alleen velg. Voor uitvoeringen vanaf 09MY. Aanbevolen band: Pirelli Scorpion Zero 255/50 ZR20 109Y

Naafkap – Bright PolishedRRJ500060MUZ

20-inch 8.5J ‘10-Spoke’ lichtmetalen velg – Titan SilverVPLAW0003*Alleen velg. Voor uitvoeringen vanaf 09MY. Aanbevolen band: Pirelli Scorpion Zero 255/50 ZR20 109Y

Naafkap – High Gloss RRJ500030MCM

* Let op: moet worden besteld als set van vijf 20-inch velgen per auto en elke auto vanaf 09MY moet worden voorzien van een velg-informatielabel (VPLAW0004).Uw Land Rover dealer geeft u graag advies over de verschillende combinaties van velgen en banden.

De op pagina 39 getoonde lichtmetalen velgen kunnen (deels) ook beschikbaar zijn als accessoire. Uw Land Rover dealer geeft u graag meer informatie.

STYLING – ACCESSOIRES

48

Page 51: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

Roestvrijstalen opstapplaat achterbumperLR006874

Verhoogde luchtinlaat VPLAP0018 Extra onderdelen benodigd voor 3.0 TDV6- en 3.0 SDV6-uitvoeringen.Slang LR013711Bocht PHD000714

Verchroomde buitenspiegelkappenBoven – VPLMB0041

Montagebeugels voor verstralersSet – direct op voorbumper VPLAV0020Set – voor montage op beschermbeugel VPLAV0021

VerstralersVPLAV0019‘High performance’ halogeen verstralers, inclusief kappen. Extra montagebeugels vereist. Kunnen niet worden gecombineerd met elektrische lier (VUB501471)

BeschermbeugelVPLAP0022Gemaakt van ‘soft-touch’ polyurethaan. Kan worden gecombineerd met elektrische lier. Verstralers niet inbegrepen.

Achterlichtbeschermers

VPLAP0009KoplampbeschermersVPLAP0008

49

Page 52: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

50

Roestvrijstalen dorpelbeschermersVTD500020

Zwarte stalen dorpelbeschermers (Niet afgebeeld) – VTD500010

TreeplankenVPLAP0035

Stootlijsten met verchroomde inzetVPLAP0013

Stootlijsten(Niet afgebeeld) – VPLAP0012

Roestvrijstalen exterieurafwerking: omvat sierlijsten onderzijde portieren en sierlijst onderste achterklepVPLAB0044

STYLING – ACCESSOIRES

Page 53: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

51

Elektrische lier***VUB501471Max. trekkracht 4.300 kg. Inclusief beschermhoes. Veilig te bedienen tot 3,6 m afstand met de afstandsbediening. Kan worden gecombineerd met de beschermbeugel (VPLAP0022).

Lier-accessoiresset(Niet afgebeeld) STC53202Omvat trekband, katrol, twee D-sluitingen, werkhandschoenen en opbergtas.

BodembeschermplaatVPLAP0024

Bodembeschermplaat (lier-uitvoering)(Boven) VPLAP0025

Combinatie-trekhaak met kogel en pin*RTC8159Voor meer veelzijdigheid bij het trekken. Wordt gemonteerd op 450 mm vanaf wegdek bij de in hoogte verstelbare trekhaak. Max. aanhangergewicht 3.500 kg. Max. toegestane kogeldruk 150 kg.

Afneembare trekhaak*KNB500070Afsluitbaar. Gemakkelijk afneembaar zonder gereedschap. Hoogte kogel 400 mm vanaf wegdek. Max. aanhangergewicht 3.500 kg. Max. toegestane kogeldruk 150 kg.

Opbergblok voor afneembare trekhaak(Niet afgebeeld) VVO500020Verborgen opbergblok in de bagageruimte. Alleen voor 7-zits uitvoeringen van de Discovery 4.

Tracking Target sticker*(Niet afgebeeld) LR021589Alleen vereist voor auto’s uitgerust met de optie Surround Camera System, inclusief Tow Assist. * Vereist voor auto’s uitgerust met de optie Tow Assist.** Let op: Deze accessoires zijn niet geschikt voor trailers of verlichtingsbalken uitgerust met LED-achterlichten.*** Bodembeschermplaat niet inbegrepen.

In hoogte verstelbare trekhaak*LR007484Drie verschillende trekhoogtes. Laagste stand kogel 350 mm vanaf wegdek. Hoogste stand 500 mm vanaf wegdek. Max. aanhangergewicht 3.500 kg. Max. toegestane kogeldruk 150 kg. Kan niet worden gecombineerd met Style Pack voor 08MY-09MY.

N’- en ‘S’-type contactdoos**VPLAT0011Voor alle wettelijke trailerverlichting en voor interieurverlichting van bijv. een paardentrailer. Wordt geleverd als complete set. Geschikt voor gebruik van de verlichtingsbalk.

13-polige contactdoos**VPLAT0012Voor alle wettelijke trailerverlichting en voor interieurverlichting van bijv. een paardentrailer. Niet geschikt voor de verlichtingsbalk.

Verlichtingsbalk**STC8153Compleet met vier meter kabel. Alleen geschikt voor ‘N’-type contactdoos.

DAKDRAGERS & TREKHAKEN – ACCESSOIRES

Page 54: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

52

Korte roof rails – verchroomd*CAP500090 Korte roof rails – zwart* (Niet afgebeeld) CAB500120PVJ

Lange roof rails – verchroomd*LR006442Dwarsdragers niet inbegrepen

DAKDRAGERS & TREKHAKEN – ACCESSOIRES

Sportbox*VPLDR0002Afsluitbaar. Kan met opening naar links of rechts worden gemonteerd. Inwendig bevestigingssysteem voor ski’s of andere lange voorwerpen. Afmetingen uitwendig (lxbxh): 2.300 x 620 x 390 mm. Inhoud 400 liter. Draagvermogen 56,3 kg.

Bagagebox*VPLDR0003Afsluitbaar. Opent vanaf beide zijden. Afmetingen uitwendig (lxbxh): 1.600 x 960 x 410 mm. Inhoud 450 liter. Draagvermogen 54,8 kg.

* Voor de montage van Land Rover dakdrageraccessoires zijn roof rails met dwarsdragers vereist. Objecten die boven de dakantenne van het satellietnavigatiesysteem worden geplaatst kunnen van invloed zijn op de ontvangstkwaliteit en daarmee op de werking van navigatiesysteem en DAB-tuner (indien de auto daarmee is uitgerust).

Dwarsdragers – Bright SilverLR007472Verstelbare dwarsdragers voor bevestiging van alle Land Rover dakdrageraccessoires. Gemakkelijk afneembaar. Afsluitbaar. Hoogte auto met dwarsdragers 1.980 mm bij normale rijhoogte. Draagvermogen 71,8 kg. Auto moet zijn voorzien van roof rails af-fabriek of als accessoire verkrijgbare roof rails CAB500120PVJ (niet afgebeeld)/CAP500090/LR006442.

Imperiaal*LR006848Draagvermogen 62,6 kg.

Page 55: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

53

FietsdragerSTC50063Past op de in hoogte verstelbare trekhaak. Geschikt voor twee fietsen. Trekhaak blijft beschikbaar voor gelijktijdig trekken van een aanhanger. Kogel trekhaak daarbij alleen beschikbaar op hoogte van 350 of 500 mm vanaf wegdek. Niet te gebruiken in combinatie met stabilisatorkoppeling. Verlichtingsbalk (STC8153) benodigd.

Meer informatie over Land Rover fietsen vindt u op www.2x2worldwide.com

LadderAGP780020

Ski- en snowboarddrager*LR006849Geschikt voor vier paar ski’s of twee snowboards. Inclusief schuifrails voor gemakkelijk opladen. Afsluitbaar. Draagvermogen 36 kg.

Watersportartikelendrager*LR006846Geschikt voor een surfplank met mast, een kiteboard of een kano/kayak. Draagvermogen 45 kg.

Bevestigingsogen*VUB503160Zes extra bevestigingsogen voor gebruik met het Expedition imperiaal of met de dwarsdragers.

SpanbandCAR500010Nylon spanband voor het vastzetten van voorwerpen op dwarsdragers of imperialen. 5 m lang, 20 mm breed. Wordt per stuk geleverd.

Page 56: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

54

INTERIEUR – ACCESSOIRES

Roestvrijstalen dorpellijstenEBN500041Stijlvolle bescherming van dorpels bij voor- en achterportieren.

Waterdichte beschermhoes voor de bagageruimteVPLAS0002‘Heavy-duty’ bescherming van de bagageruimte tot raamhoogte. Bedekt de gehele laadvloer, ook wanneer de tweede zitrij is neergeklapt. Inclusief een paar werkhandschoenen.

BagageruimtebeschermingEBF500080Te combineren met bagagevangrek en bagageruimteverdeler.EBF500010Niet te combineren met bagagevangrek en bagageruimteverdeler.

BagagevloermatLR006401Waterdicht met opstaande rand en antislip-oppervlak.

BagagevangrekVUB501170Gemakkelijk uitneembaar. Voldoet aan ECE-norm 17 voor tegenhouden van lading. Kan worden gecombineerd met bagagevloermat (LR006401), bagageruimtebescherming (EBF500080) en standaard oprolbare afdekhoes bagageruimte.

BagageruimteverdelerEOH500040Houdt bagage en huisdieren gescheiden. Afsluitbare deur aan één zijde. Kan alleen worden gemonteerd i.c.m. bagagevangrek. Kan worden gecombineerd met bagagevloermat (LR006401) en bagageruimtebescherming (EBF500080). Niet te combineren met afdekhoes bagageruimte.

Page 57: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

55

Premium MattenHoogpolig tapijt met waterdichte rug.Ebony – VPLAS0023PVJ

VolgsysteeM Voor gestolen auto’s*Land Rover Watch en Land Rover Trackstar zijn de pan-Europese voertuig-volgsystemen van Land Rover. Deze voldoen aan de hoogste Europese verzekeringseisen en zijn beschikbaar in twee uitvoeringen: Standaard en Geavanceerd. Het systeem is continu actief, zodat u er van verzekerd kunt zijn dat uw auto 24 uur per dag, 7 dagen per week wordt bewaakt, in alle Europese landen met GSM mobiele telefoonsysteem. Uw Land Rover dealer geeft u graag meer informatie.

* Niet in elk land beschikbaar.

rubber Matten LR006238

rubber matten, derde zitrij (Niet afgebeeld) EAH500100PMA

BagagebevestigingssysteemVUB503130Maakt gebruik van de bevestigingsogen. Inclusief bagagenet en twee spanbanden. Lengte spanbanden circa 2 meter.

touring accessoires

iPod®-aansluitkabel(Niet afgebeeld) LR019691 Integreert de nieuwste iPod®-technologie in het audiosysteem van de auto. Daarnaast wordt uw iPod® via de kabel opgeladen.

iPod is een geregistreerde merknaam van Apple Inc.

set reservelampjes (Niet afgebeeld) – VPLAV0018 Een set noodzakelijke lampjes is een wettelijke vereiste in veel landen.

Brandblusser (Niet afgebeeld) VPLAS0041 1 kg poederblusser met beugels voor vloer- en voorstoelmontage. Geschikt voor handmatig en elektrisch verstelbare stoelen.

gevarendriehoek (Niet afgebeeld) KCC500021

eHBo-set(Niet afgebeeld) STC7642

trekband(Niet afgebeeld) STC8919AA Inclusief opbergtas die tevens aan de band kan worden bevestigd als waarschuwingsvlag. Max. trekcapaciteit 3.000 kg.

lakstiften en spuitbussen (Niet afgebeeld) Om uw Discovery 4 als nieuw te houden; een uitgebreide serie lakstiften en spuitbussen. Uw Land Rover dealer geeft u graag advies over kleur en gebruik.

Premium MattenHoogpolig tapijt met waterdichte rug.Nutmeg – VPLAS0023SVB

Page 58: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL
Page 59: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

BABY-SAFE ISoFIx Base* VPLMS0008

Waterdichte stoelhoezen, set voor voorstoelen met standaard hoofdsteunen**(niet afgebeeld)Almond – VPLAS0029SVAEbony – VPLAS0029PVJ

Voor voorstoelen met DVD-hoofdsteunen**Almond – VPLAS0030SVAEbony – VPLAS0030PVJ

Tweede zitrij 5-zitter (35/30/35)** (niet afgebeeld)Almond – VPLAS0031SVAEbony – VPLAS0031PVJ

Tweede zitrij 5-zitter (70/30)** (niet afgebeeld)Almond – VPLAS0032SVAEbony – VPLAS0032PVJ

Tweede en derde zitrij 7-zitter**(niet afgebeeld)Almond – VPLAS0033SVAEbony – VPLAS0033PVJ

Elektrische koeltas VUP100140L 12V-aansluiting. Temperatuurregeling via thermostaat. Gemakkelijk schoon te houden interieuroppervlakken. Inhoud 14 liter. Afmetingen (hxbxd): 380 x 380 x 220 mm.

DUo Plus kinderzitje*LR006637Voor kinderen van 9-18 kg (circa 9 maanden – 4 jaar). In hoogte verstelbare hoofdsteun en gemakkelijk verstelbare vijfpunts gordel.Gevoerde, in wasmachine wasbare hoes. Voorwaarts gerichte montage op achterbank. ISOFIX-systeem verankert het zitje direct aan de ISOFIX-bevestigingspunten van de auto.

KID Plus kinderzitje*LR004940Voor kinderen van 15-36 kg (circa 4 – 12 jaar).Geleiding voor veiligheidsgordel zorgt dat gordel correct wordt gedragen. In breedte verstelbaar (drie standen). Verbeterde bescherming bij aanrijdingen tegen de flank. Gevoerde, in wasmachine wasbare hoes.

BABY-SAFE PlUS II BABYzITjE*VPLMS0007Voor baby’s van 0-13 kg (circa 0-12 maanden). Inclusief zon-/windkap. Gevoerde, in wasmachine wasbare hoes. Uitsluitend achterwaarts gerichte montage op buitenste zitplaatsen achterin. Kan worden gemonteerd met de driepunts veiligheidsgordel van de auto of de BABY-SAFE ISOFIX Base VPLMS0008 (zie hieronder).

INTERIEUR – ACCESSoIRES

57* Kinderen zitten veiliger wanneer ze in een goedgekeurd kinderzitje en goed vastgezet in de veiligheidsgordels achter in de auto meereizen. let op: alle dessins en kleuren van de kinderzitjes worden geregeld vernieuwd.** Beschermt bekleding tegen modder, vuil en slijtage. Wasbaar in wasmachine. Inclusief hoezen voor hoofd- en armsteunen. Afgebeelde kleuren kunnen afwijken van de actuele producten.

Page 60: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

landrover.nl/

58

Onze strategie voor een duurzame toekomst.

Bij Land Rover nemen wij onze verantwoordelijkheid ten aanzien van onze planeet (our planet) heel serieus, met een innovatieve en volledig in al onze bedrijfsprocessen geïntegreerde filosofie om CO2-emissies te reduceren. Als onderneming hebben wij onszelf verplicht om:

Bij Land Rover doen wij dit door te investeren in vier hoofdgebieden:

e_TERRAIN TECHNOLOGIES.EfficiëntEaandrijfvormEn,lichtgEwichtconstructiEs,mindErEmissiEs

wijinvesterenintotaalmeerdan800miljoenpondindeontwikkelingvannieuwetechnologieënomco2-emissiestereducerenenbrandstofverbruikteverlagen.onsdoelisombinnenvijfjaardegemiddeldeco2-emissiesvanonsmodellenprogrammaalsgeheeltereducerenmet25procent.ditisin2009begonnenmethetintelligentestop/start-systeemopdehandgeschakeldefreelander2td4_e,gevolgddoorhetintelligentPowersystemsmanagement(iPsm)enregeneratiefremsysteemopdefreelander2,discovery4,rangeroversportenrangerover.devolgendegrotestapisdeintroductievaneennieuw,compactrangerovermodel.e_tErraintEchnologiEsiseenfundamenteelonderdeelvanonzeco2-managementstrategie.

In 2009 hebben wij onze CO2-emissie gereduceerd met 26.550 ton, ons waterverbruik met 192.000 m3 en onze afvalstroom met 1.300 ton

DuuRzAmE pRODuCTIE.mindErgrondstoffEngEbruikEnEnmindErafvalProducErEn

landroverbeschiktoverwereldwijdtoonaangevendeproductiefaciliteiten,diealsinds1998zijngecertificeerdvolgensiso14001.alsonderneminghebbenwijonszelftotdoelgestelddatonzeproductieprocessenin201225procentminderco2veroorzaken,25procentminderafvalproducerenen10procentminderwatergebruiken,tenopzichtevanhetniveauvan2007.wijmetendetotaleco2-emissievanonzeproductieenstellendoelenomdezetereduceren.sinds2006omvatdezegeïntegreerdebenaderingdecompensatievandeco2-emissiesvanonzefabriekeninsolihullenhalewood.maardatisslechtseenonderdeel.Elkenieuweautodiewijbouwen,iszoontworpendathijvoor95procentkanwordenteruggewonnen.vandegebruiktematerialenis85procentrecyclebaarenerkannogeens10procentwordengebruiktomenergieoptewekken.

De Freelander 2 eD4 met intelligent Stop/Start-systeem heeft nu een CO2-emissie van 158 g/km

Onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en de productie van CO2-emissies te reduceren…

Minder grondstoffen te gebruiken en minder afval te produceren…

Onze medewerkers, toeleveranciers en dealers enthousiast te maken voor de ontwikkeling van duurzame bedrijfsconcepten

Page 61: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

IN SUPPORT OFIN SUPPORT OF

Ga voor meer informatie en het continu volgen van onze projecten naar: www.landrover.nl/ourplanet

CO2-COmpensatie.InvesterenInduurzameenergIe,nIeuwetechnologIeenenergIebesparIng

voorelketonco2dievrijkomttijdenshetassemblageprocesvanonzeauto’s,investeertlandroverinco2-reductieprojectendiezorgendateldersopaardeeenzelfdetonco2nietwordtgeproduceerd.daarnaastcompenserenwijinveellanden,waarondernederland,deco2-emissiesvanhetgebruikvanonzeauto’sdoorklantenvoordeeerste75.000kilometerofdriejaar.ditprogrammawordtsuccessievelijkwereldwijdverderingevoerd.onsco2-compensatieprogrammawordtbeheerddoordeonafhankelijkeorganisatieclimatecare,meteenraadvantoezichtbestaandeuittoonaangevendeexpertsophetgebiedvanklimaatverandering.co2-compensatiemaakthetonsmogelijknualactieteondernemen.omonzebelastingophetmilieutereduceren,alsonderdeelvaneentotaleco2-managementstrategie.

Land Rover’s Nederlandse CO2-compensatieprogramma heeft sinds april 2008 al meer dan 150.000 euro aan compensatiegelden bijgedragen aan onze doelstelling...

Wij hebben drie ‘Gold Standard’-projecten in ons programma: energiezuinige kooktoestellen in Oeganda en Ghana en een windenergiepark in Aliaga, Turkije

Land Rover heeft op dit moment 19 emissiereductieprojecten, met als doel een CO2-reductie van 2.500.000 ton in 2012...

natuurbesCherming & humanitaire prOjeCten.actIevepartnershIpsvoornatuurbeschermIngensamenlevIng

vanwegehetdoelmatigeontwerpvanonzemodellen,zijndezewereldwijdingebruikbijorganisatiesophetgebiedvannatuurbeschermingenhumanitairehulp.wijwerkensamenmethetInternationalerodeKruis,deorganisatiedriveagainstmalaria,enmetvijfwereldwijdopererendenatuurbeschermingsorganisaties:royalgeographicalsociety(withIbg),thebornFreefoundation,earthwatchInstitute,biosphereexpeditionsenchinaexplorationandresearchsociety.

Dit jaar is Land Rover samen met het Internationale Rode Kruis een driejarig, wereldwijd initiatief gestart met als titel: ‘Reaching Vulnerable People around the World’, waarmee Land Rover het levensreddende werk van het Internationale Rode Kruis wil ondersteunen. De totale steun van Land Rover aan het Internationale Rode Kruis bedraagt tot nu toe al meer dan 2,5 miljoen pond, inclusief gedoneerde auto’s en fondsenwerving

Als onderdeel van onze duurzaamheidsfilosofie, stimuleert Land Rover al sinds 1990 verantwoord off-road-rijden...

Page 62: 2010 Land Rover Discovery 4 brochure NL

SA-COC-001487

Graag deze brochure na gebruik recyclen.

LAND ROVER NEDERLAND

Postbus 40, 4153 ZG Beesd

www.landrover.nl

© Land Rover 2010. LRML 3319/10

www.landrover.nl

N.B.: Deze brochure van de Discovery 4 is met de grootste zorg samengesteld; alle details in deze publicatie zijn correct op het moment van verschijnen. Omdat wij bij Land Rover constant werken aan het verbeteren van onze producten behouden wij ons het recht voor specificaties en uitrusting te wijzigen zonder nadere aankondiging. De foto’s in deze brochure zijn vervaardigd voor internationaal gebruik. Dat betekent dat de specificaties van de afgebeelde auto’s in sommige gevallen kunnen afwijken van die van de Nederlandse uitvoeringen. De uitrusting zoals gepresenteerd in deze brochure (teksten en afbeeldingen) is, afhankelijk van de uitvoering, standaard of als extra leverbaar. Zie voor meer informatie de separate ‘Prijs- en specificatielijst’. Uw Land Rover dealer zal u ook graag informeren over de actuele uitrusting.

Voor alle originele Land Rover accessoires (‘Land Rover Approved Accessories’) die door een Land Rover dealer zijn gemonteerd bij het afleverklaar maken van de auto of die binnen één maand of 1.600 kilometer na aflevering van de auto zijn gemonteerd, gelden dezelfde garantietermijn en -voorwaarden als van de garantie van de auto. Accessoires die na deze periode zijn aangeschaft hebben een garantie van 12 maanden zonder kilometerbeperking. Alle originele Land Rover accessoires ondergaan een zwaar testprogramma, waarbij ze worden getest volgens dezelfde, zware normen als de auto’s zelf. Prestaties onder extreem hoge of lage temperaturen, weerstand tegen corrosie, het botsgedrag en het niet beïnvloeden van de airbagwerking zijn slechts enkele van de aspecten die worden beproefd tijdens de zware producttests. Dit garandeert dat alle accessoires niet alleen duurzaam en veilig zijn, maar ook voldoen aan alle wettelijke eisen.

De ervaring leert dat in drukwerk de lak- en bekledingskleuren niet natuurgetrouw kunnen worden weergegeven. De getoonde kleuren en bekledingen dienen daarom slechts als voorbeeld. Wij raden u aan bij uw Land Rover dealer de originele kleurstalen te bekijken. De getoonde kleuren en bekledingen zijn opgenomen in het huidige aanbod. Land Rover behoudt zich het recht voor kleuren en/of bekledingen te wijzigen dan wel uit het programma te nemen. Uw Land Rover dealer informeert u graag over de actuele kleuren/bekledingen.

Aan deze brochure kunnen geen rechten worden ontleend. Drukfouten voorbehouden.

FINANCIAL SERVICES Nergens regelt u de financiering van uw nieuwe Discovery 4 zo gemakkelijk en comfortabel als bij Land Rover Financial Services. Gewoon

bij uw Land Rover dealer, die uw nieuwe Discovery 4 van binnen en buiten kent. U maakt vanuit de showroom een keuze uit vooruitstrevende financierings- en

leasemogelijkheden. Snel en zonder rompslomp. Uw dealer is u daarbij graag van dienst met vakkundig advies. En als gewaardeerde klant van Land Rover hebt

u natuurlijk een streepje voor bij Land Rover Financial Services. Dat merkt u aan de eersteklas service.

ZAKELIJK DISCOVERY 4 RIJDEN Een Discovery 4 is volledig business proof. De leaseproducten van Business Partner zijn geheel toegesneden op onze zakelijke

Land Rover rijders. Met Financial Lease of Operational Lease rijdt u zorgeloos uw zakelijke Discovery 4 tegen een uiterst scherp tarief.

AUTOVERZEKERING De zorg voor uw veiligheid houdt wat Land Rover betreft niet op bij de productie van betrouwbare en veilige auto’s.

Direct na aflevering van uw auto, beschermen wij u en uw Discovery 4 graag tegen schade, diefstal of ander ongemak, met Land Rover Autoverzekering.

Deze zeer complete WA-casco-verzekering omvat de beste voorwaarden die op dit moment verkrijgbaar zijn, exclusief aangeboden aan Land Rover

rijders. Met als voordeel voor u een zeer concurrerende premie. Uw dealer informeert u graag over Financial Services, Business Partner of Autoverzekering.