2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

50
voor m/v met talent Hoe Goo g le & Facebook bedr ij ven onder druk zetten 08.08.09 GRATIS MAGAZINE MET HET GROOTSTE CARRIÈREAANBOD MEER JOBS OP VACATURE.COM Consument grijpt de macht, bedrijven moeten zakenmodel bijsturen & Nike en Eurostar deden het al, maar hoe kan uw bedrijf profiteren van het Google-model?

description

Wat uw bedrijf kan leren van Google en coU kunt vandaag geen krant openslaan of het regent nieuws over Twitter, YouTube of LinkedIn. Hype of niet, zeker is dat de nieuwe generatie internetbedrijven ook in uw bedrijf een en ander doen bewegen.

Transcript of 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

Page 1: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

voor m/v met talent

Hoe Google & Facebook bedrijven onder

druk zetten

08.08.09 GRATIS MAGAZINE MET HET GROOTSTE CARRIÈREAANBOD MEER JOBS OP VACATURE.COM

Consument grijpt de macht, bedrijven moeten zakenmodel bijsturen

& Nike en Eurostar deden het al, maar hoe kan uw bedrijf profiteren van het Google-model?

Page 2: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

Word een gezicht van De Lijn

Wijzoeken:

Maatschappelijk Assistent Functie: we zien je als iemand die personeelsleden bijstaat, zowel in de werk- als in de privéomgeving. Je vangt slachtoffers op na agressie of na een zwaar ongeval en zorgt voor de follow-up van zieken. Verder neem je administratieve taken voor je rekening en adviseer je de directie inzake personeelsmateries. Je fungeert als vertrouwenspersoon.

Profiel: je bent een zelfstarter met het nodige organisatietalent die ook stressbestendig is en zelfstandig kan werken. We verwachten dat je je goed kan inleven, vanuit het standpunt van zowel de medewerkers als onze organisatie. Je valt op door je praktische ingesteldheid en flexibele houding, maar iedereen waardeert ook je teamspirit. Kennis van Word en Excel is een vereiste. Je bent in het bezit van een diploma maatschappelijk assistent.

ProjectmanagerToekomstplan 2020Functie: je belangrijkste taak is het coördineren vanuit de eigen expertise en projectmatig de inhoudelijke uitwerking en realisatie van het project Toekomstplan 2020 Vlaams-Brabant/Brussel. Dat geldt voor tijds-planning, scope, geld, kwaliteit, informatievoorziening en de functionering van het team. Je bepaalt zelf de fases, het budget voor studies en uitvoering, en de rapporteringsvorm. Je coördineert, motiveert en stuurt het team op elk vlak: kwaliteit, resultaat, planning, budget, techniek en teamwork. Externe vakmensen en controle van de facturen vallen eveneens onder jouw bevoegdheid. Als ambtenaar rapporteer je de vorderingen aan de projecteigenaar en vertegenwoordig je De Lijn in verschillende werkgroepen. Je stuurt de communicatie met mogelijke stakeholders en helpt de directie het Toekomstplan 2020 uitdragen. Heel belangrijk is dat je zelf je deskundig heid ontwikkelt en up-to-date houdt.

Profiel: je beschikt over een masterdiploma binnen het domein, over logisch redeneervermogen en voldoende organisatie- en overtuigings-talent. Je bent communicatief en sociaal vaardig en hebt budgettair, analytisch en numeriek inzicht. Je werkt resultaatgericht, gestructureerd, zelfstandig en ordelijk. Loyaliteit aan De Lijn en leergierigheid zijn essentieel. Kennis van verkeers kunde en mobiliteit, de softwarepakketten Word en Excel, hoogwaardige OV-concepten, interne en wettelijke regelgevingen, risicobeheersing, project management en –control zijn ook uitermate belangrijk.

PreventieadviseurFunctie: je staat in voor de uitwerking van het welzijnsbeleid en het uitwerken van een preventieplan in al zijn aspecten. Je verricht de nodige onderzoeken en analyses en stelt maatregelen voor ter verbetering van het welzijn van de werknemers. Je realiseert een veiligheidscultuur en je bent het aanspreekpunt als specialist terzake. Op basis van analyse van onder meer de arbeids ongevallen en systematische onderzoeken op de arbeidsplaats streef je naar preventieve verbeteracties. Je verzorgt de permanente vorming van het personeel inzake veiligheid. Je waakt over de toepassing van instructies, procedures en preventievoorschriften en verricht de nodige administratieve taken.

Profiel: je bent in het bezit van een masterdiploma (of gelijkwaardig door ervaring) en een getuigschrift van de aanvullende vorming preventie-adviseur niveau 1, of bent bereid dit getuigschrift te halen. Je beschikt over uitstekende communicatieve en samenwerkingsvaardigheden en weet hoe je mensen kan motiveren.

Medewerker GebouwenFunctie: je hebt het organisatietalent en de kennis om onze gebouwen, stelplaatsen en installaties te laten onderhouden en herstellen. Je bent communicatief sterk, om onderhoudsploegen te coördineren en contact te onderhouden met aannemers en leveranciers. Je bent ook bereid om onderhouds contracten op te volgen en administratieve en ondersteunende taken te verrichten.

Profiel: je kan nauwkeurig en projectmatig werken, bent geboeid door bouwtechnieken en bezit een uitstekende kennis van Word en Excel. Gedrevenheid om jezelf verder te vomen en je deskundigheid te ontwikkelen zijn essentieel. Kennis van AutoCAD is een pluspunt.

Geïnteresseerd om bij De Lijn aan de slag te gaan? Stuur dan vóór 14 augustus 2009 je cv met referentie VAC naar De Lijn Vlaams-Brabant, Personeels beheer en opleiding, Martelaren plein 19, 3000 Leuven of e-mail naar [email protected].

Voor meer informatie bel je naar 016 31 36 81.

De Lijn biedt gelijke kansen aan iedereen. Kwaliteiten zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, etnische afkomst en nationaliteit.

voor De Lijn Vlaams-Brabant ter versterking van haar team (m/v)

002_GPV1QU_AG-COVER_VMGCO 05-08-2009 14:10 Pagina 2

Page 3: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

Melloul-Khayari, die eind juli samen met enkele kompanen de benen nam uit de gevangenis van Brugge, werd maandagmorgen weer opgepakt inBrussel. Na de middag werd hij voor verhoor overgebracht naar de Federale Gerechtelijke Politie van Brugge, waar Frank Goegebuer de leiding heeft.

6.30 uur. Opstaan. Ik ontbijt samen met mijn vrouw enmijn kleindochter van vijf maanden die een weekje bijons logeert. Rond 7.00 uur belt een medewerker met hetnieuws dat Melloul-Khayari, die op 23 juli uit de gevan-genis van Brugge ontsnapte, in de vroege morgen opge-pakt werd in Brussel. Kort daarna volgt een telefoontjevan de operationeel coördinator met enkele extra gege-vens over de arrestatie.

8.10 uur. Ik bel met Paul Van Thielen, directeur-generaalvan de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) en geef hemeen stand van zaken. Rond 8.30 uur fiets ik naar mijnkantoor in de Koopmanstraat. Ik overleg meteen met deoperationeel coördinator die verantwoordelijk is voor hetonderzoek naar de ontsnapping. Daarna neem ik even detijd om mijn brieven en mails door te nemen.

9.00 uur. Ik contacteer mijn collega Glenn Audenaertvan de FGP Brussel en informeer naar zijn kijk op dezaak. Een kwartier later rij ik voor verder overleg naaronze site in de Zandstraat.

11.00 uur. Terug naar mijn kantoor in deKoopmanstraat. Ik check of alles in gereedheid isgebracht voor het verhoor van Melloul-Khayari die kortna de middag naar hier zal worden gebracht.

12.00 uur. Terwijl ik eet, beantwoord ik enkele mails.

13.00 uur. Ik bereid een vergadering voor morgen vooren geef tussendoor een interview aan De Morgen en hetVRT-nieuws. Om 15.00 uur volgt opnieuw overleg metde operationeel coördinator. Daarna ga ik nog eens door

de definitieve versie van het jaarverslagvan 2008 van de FGP Brugge. Om17.00 uur krijg ik een laatste keer feed-back over het verhoor.

17.30 uur. Naar huis. Uitzonderlijkvroeg, normaal vertrek ik pas rond 19.30uur. Maar ik wil graag mijn kleindochternog even zien voor ze gaat slapen. Tegen20.00 uur stoppen mijn vrouw en ik haarin bed. Ik kijk naar de televisie, checkmijn mailbox, lees een krant en neemnog wat vakliteratuur door.

22.45 uur. Bedtijd.tekst Hermien Vanoost | foto Michel Wiegandt D

DE MAANDAG VAN

Frank Goegebuer,Hoofdcommissaris/gerechtelijk directeur van de Federale Gerechtelijke Politie van Brugge

001_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:17 Pagina 1

Page 4: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

Ook in deze moeilijke tijden heb je nood aan een welverdiende vakantie. Zelfs

als je eigenlijk op zoek moet gaan naar een nieuwe uitdaging. Laat daarom het

zoeken naar jouw ideale job aan ons over en vertrek met een gerust gemoed

naar de zon. Laat je cv achter op Vacature.com, dé site voor M/V met talent, en

word gevonden door honderden interessante werkgevers.

Erkend Bureau Vacature VG.1186/B - Jobscareers VG. 1245/B

Met/Vakantie

002_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:49 Pagina 2

Page 5: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

03VACATURE 8 AUGUSTUS 2009INHOUD

D 01 De maandag van Frank Goegebuer, hoofd-commissaris/gerechtelijk directeur van deFederale Gerechtelijke Politie vanBrugge D 04 Cartoon, De salaris-watcher, De globetrotter, Junkbox D06 Coverstory: Hoe Google &Facebook bedrijven onder drukzetten D 12 Vacature.com D 13 Testbatterij, Zenzoeker,Salariscijfer D 14 Dubbel-spel: Met Jan D’Haeyer vanShipit op bezoek bij EddyBruyninckx van het Gemeen-telijk Havenbedrijf Antwerpen D18 Vakantiemakers: Achter de schermenvan een luxecamping in Zuid-Frankrijk D 21 Bien cuit: Tafel 19, Aartselaar D 22 ColumnAn Olaerts

Vacature van de week:

GeoICT- applicatiebeheerder

bij Pidpa

06 Coverstory

Wat uw bedrijf kan leren van Google en coU kunt vandaag geen krant openslaan of het regentnieuws over Twitter, YouTube of LinkedIn. Hype of niet,zeker is dat de nieuwe generatie internetbedrijven ookin uw bedrijf een en ander doen bewegen.

14 Dubbelspel

Er waait een frisse wind door de Antwerpse havenAls het van de mannen van Shipit afhangt, loopt contai-nertransport in de toekomst uitsluitend via het spoor enhet water. Of ook havenbaas Eddy Bruyninckx dat eengoed idee vindt, ontdekt u in dit dubbelinterview.

18 Vakantiemakers

Kamperen als god in FrankrijkMet 120 zijn ze, de zomermedewerkers van luxecam-ping Le Brasilia in Zuid-Frankrijk. Hoe hard ze zich vooral die duizenden kampeerders uitsloven, ging onzereporter hen zelf vragen. Journalistiek, het blijft eenharde stiel.

22 Column An Olaerts

Altijd en overal onbereikbaarWaar is de tijd dat we met zijn allen zonder gsm opvakantie trokken? Geef toe, u droomt al jaren van dieonbereikbaarheid. En nee, u bent lang niet de enige.Columniste An Olaerts schiet al in paniek bij de eerstetoon van het onding. Geen gsm, dat is pas luxe.

COVERBEELD: SEBASTIAAN VAN DONINCK

Abonnees van De Tijd, De Morgen, Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws ontvangen Vacature automatisch bij hun krant.

XX

de

beste carrières in dit magazine

136

Ontdek ook de

9.366jobs op

vacature.com

18

14

13

06

003_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:21 Pagina 3

Page 6: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

START

D Naam: Nele Bernaerts D Leeftijd: 28 D Woonplaats: Mechelen D Beroep: Instructeur bij VDAB D Burgerlijke

staat: Gehuwd D Netto maandsalaris: 1.700 euro D Extralegale voordelen: Maaltijdcheques, vervoer terug-

betaald, en groepsverzekering D Sparen: “Ja, elke maand.” D Beleggingen: “Neen, nu zeker niet.” D

“Ik werk bij VDAB in Leuven; ik ontwikkel lesmateriaalNederlands voor anderstalige verpleegkundigen. Mijnman is consultant en heeft net als ikzelf een vrij stabielebaan. We moeten niet echt op ons geld letten nu het cri-sis is. Wel zullen we niet snel een belegging overwegen.We klussen nu vooral in ons huis dat we twee jaar gele-den kochten voor 200.000 euro. Daarvoor betalen weelke maand 1.000 euro af.”

3 weken trekken in Thailand: 2.400 euro“Grote zomerplannen hebben we niet. In het voorjaarzijn we al bijna drie weken in Thailand geweest. Die rug-

zakvakantie heeft ons eigenlijk niet veel gekost, wewaren daar echt verbaasd over. Ik schat zo’n 1.200 europer persoon, alles inbegrepen. Misschien gaan we dezezomer nog ergens kamperen, we weten het nog niet.”

Geen miskopen“Mijn laatste grote uitgave was een tweedehands OpelCorsa uit 2004. Ik betaalde 5.400 euro. Echt pijnlijke mis-kopen kan ik me niet herinneren. Of het moet een broekof een kleedje geweest zijn (lacht).”

tekst Nico Schoofs | foto Isabel Pousset D

“5.400 euro voor Opel Corsa uit 2004”

DE SALARISWATCHER bijt zich elke week vast in de portemonnee van een m/v

en

zoek

Zo

het

kan-

de

aagd

ont-

zien

oor.

aagd

rdi-

digd

geen

CARTOON De humoristische kijk op onze arbeidsmarkt van huiscartoonist Lectrr

004_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:23 Pagina 4

Page 7: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

05VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

JUNKBOX scharrelt in de zomer een gezonde portieonzin bij elkaar

“Ik werk nu ongeveer drie jaar voor CreneauInternational. Voor ik begin juni naar België verkaste,werkte ik vanuit het kantoor in Dubai. Omdat hethoofdkwartier in Hasselt handen te kort kwam, vroegmijn werkgever me of ik zin had om gedurende drie àzes maanden in België mee te draaien. Op dit momentben ik bezig met het interieur voor het nieuwe ParkInn-hotel in Brussel en met de Chocolate Corner voorde wereldtentoonstelling in Shanghai in 2010.” “Mijn man is me gevolgd naar België. Hij studeerdehetzelfde als ik, maar is momenteel nog op zoek naareen job. Mijn moeder is Japanse, zelf ben ik opgegroeidin Italië. Voor mijn studies trok ik naar Kent, na afloopwerkte ik gedurende twee jaar in Londen. Daarna ver-huisde ik naar Australië en vervolgens naar Dubai.Reizen zit wel een beetje in mijn genen. Mijn ouderswonen ondertussen niet meer in Italië, maar in Groot-Brittannië. Op termijn keer ik zeker definitief naarEuropa terug. Ik hou wel van de kleinschaligheid vandit continent: na nauwelijks twee uur reizen sta je ineen ander land, een andere cultuur. Dat werkt heelinspirerend.”“Voor een designer is Europa the place to be: hier ont-

staan de nieuwste trends en wonen de beste ontwer-pers. Dit continent ademt design, een groot verschilmet Dubai. Daar hebben ze helemaal geen geschiede-nis in design, dat maakt dat je er anders moet werken.Je moet je klanten er als het ware opvoeden want zehebben geen weet van trends of kennis van bepaaldematerialen. Het voordeel van Dubai is dan weer dat erveel geld circuleert… (lacht)” “Zegt de naam Antoine Pinto je iets? Hij is eengerenommeerde Portugese interieurontwerper diewereldwijd tal van restaurants heeft aangekleed. Ikleerde hem in België kennen, in Brussel heeft hijonder andere Belga Queen en Midi Station onderhanden genomen.”“Omdat het een klein land is, hebben toeristen de nei-ging om België over het hoofd te zien. Ten onrechte,stel ik vast. Alleen al het feit dat hier twee verschillen-de culturen samenleven, maakt dit land interessant.Natuurlijk ben ik mijn nieuwe thuis nog volop aan hetverkennen; dat doe ik trouwens liefst met de fiets. InDubai was dat niet mogelijk, want het was er constant40 à 50 graden. Ook de wegen waren er helemaal nietop voorzien.” tekst Hermien Vanoost | foto Tiny Bogaerts D

M/v met talent, edoch zonder emplooi: verlaat

stante pede strand, camping of vakantiedorp

want de jobcode heeft eindelijk haar diepste

geheim prijsgegeven. Waarom vinden sommige

werklozen maar geen job? ‘Omdat ze werkloosheid

verkeerdelijk als een vorm van vrije tijd aan-

zien, en dat terwijl werk zoeken meer dan een

voltijdse baan is.’ Dat leidt The New York

Times af uit de resultatenmand van de American

Time Use Survey, dat het tijdsgebruik van de

Amerikanen onder de loep neemt. De peiling

vogelde uit dat een werkloze Amerikaan gemid-

deld een uur langer slaapt dan een werkende

Amerikaan. Werklozen spenderen dagelijks twee

uur aan opruimen, de was en in de tuin werken,

twee keer meer dan zijn werkende medemens. Was

ik een Amerikaanse mediawatcher, ik zou met

dergelijke baarlijke nonsens meteen een zeven-

maandelijkse American Time Abuse Survey star-

ten. DDD Een ander verschijnsel dat perfect

aan de omschrijving ‘time abuse’ voldoet: de

file. Hangt de oplossing ergens in Nieuw-

Zeeland in de lucht? Glenn Martin droomt ervan

dat we ooit allemaal ons persoonlijk vliegtuig

op de rug binden op weg naar het werk om zo de

files te slim af te zijn. Martin ontwierp zijn

eerste Jetpack in 1981. Met de bestellingen

voor dat hebbeding van 70.000 euro zit het wel

snor. Al heeft het bedrijf de levering aan par-

ticulieren moeten stopzetten, tot alles tot in

de puntjes in orde is voor militaire instan-

ties, grenscontrole en reddingsfirma's. DDD

Misschien handig voor de Japanse zakenman, zo’n

Jetpack, om nog sneller bij zijn ‘kyabajo’ te

raken. In de Japanse hoofdstad Tokio zijn er

zo’n 13.000 meisjes actief als luxegezel-

schapsdame of hostess, wat voor de goede orde

niets van doen heeft met prostitutie. Op

papier, althans. Werd er tot voor kort vooral

neerbuigend over gesproken, dan heeft de reces-

sie het beroep serieus aan status doen winnen.

Een ‘kyabajo’ of hostess verdient gemiddeld

70.000 euro per jaar. Geen wonder dat deze job

de twaalfde plaats bekleedt in de rangschikking

van de veertig meest gegeerde banen onder

Japanse universiteitsstudentes, vóór ambtenaar

(18) en verpleegster (22). ‘Kyaboji’ (41), of

het vermaken van koivissen met gebruikte

eetstokjes, kende dan weer een jammerlijk

populariteitsverlies binnen het segment enter-

tainmentbanen. Voila, wederom enige minuten

volstrekt nutteloze ‘time use’ voor uw weekend-

statistieken. tekst Nico Schoofs DIsabella Strambio: “Op dit moment ben ik bezig met het interieur voor het nieuwe Park Inn-hotel inBrussel en met de Chocolate Corner voor de wereldtentoonstelling in Shanghai in 2010.”

D Naam: Isabella Strambio D Leeftijd: 29 D Afkomstig uit: Italië D Woont in: Hasselt D

Werkte eerder in: Groot-Brittannië, Australië en Dubai D Beroep: Interieurvormgever voor

Creneau International D

DE GLOBETROTTER praat met expats in België

“Voor een designer is Europa the place to be”

005_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:23 Pagina 5

Page 8: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

COVERSTORY

Klant meer dan ooit koning dankzijTwitter en co

ze daar te horen. Van die boodschap trokken al die ontevredengebruikers en bloggers zich geen moer aan, en elke dag kwamhet verhaal iets hoger op de lijst met zoekresultaten voor‘Dell’. Daardoor begon het merk commerciële schade te lijden,en dat verbeterde er niet op toen ook het zakenbladBusinessWeek het verhaal oppikte. Mijn laptop heb ik uitein-delijk vergoed gekregen, maar voor het bedrijf zelf viel de scha-de uiteindelijk nog amper te becijferen.”

Het verhaal heeft een hoog anekdotisch gehalte, maar istegelijk ook tekenend voor de macht die de individuele con-sument de voorbije jaren verworven heeft. Met dank aan hetinternet, en dan vooral aan megapopulaire sites en socialenetwerken als Facebook, Twitter, LinkedIn en – last but notleast – Google. Want reken maar even mee: Netlog, vandaaggoed voor 2,7 miljoen Belgische profielen, waarvan 60 pro-cent jonger dan 25. Facebook, nu al ruim twee miljoen pro-fielen in ons land, voornamelijk dertigers. Commercieel enmarketinggewijs bijzonder interessant, maar net zo goed eenontstuitbare pletwals wanneer die virtuele gemeenschap zichtegen uw bedrijf keert. Met andere woorden: geen beleid opdat vlak is vandaag niet langer een optie, zelfs wanneer datimpliceert dat uw vertrouwde businessmodel daarvoor volle-dig op de schop moet. “Consumententechnologie evolueert vandaag sneller danbedrijfstechnologie”, weet Bart De Waele, oprichter van inter-netbedrijf Netlash én vaak gesolliciteerde blogger en gastspre-ker. “We delen onze ervaringen en nieuwtjes bijna in realtimeop Facebook of Twitter, we gooien onze foto’s op Flickr, we

“Dell is kut. Dell liegt. Stop dat maar inje Google.” Fijnbesnaard kon u de bood-schap amper noemen, maar deAmerikaanse journalist en blogger JeffJarvis is tot vandaag verbaasd over deimpact van de blog die hij medio 2005onder die titel postte. “Ik had net eennieuwe laptop gekocht, en er een flinkesom bovenop gelegd voor een zogenaam-de aan-huis-herstellingsdienst. Na enkeleweken begon de ellende: het toestel werk-te meer niet dan wel en toen ik ten einderaad besloot een beroep te doen op de her-stellingsdienst van Dell, bleek ik hetapparaat uiteindelijk toch twee wekenkwijt te zijn. Ik besloot mijn frustratie vanme af te schrijven op mijn dagelijkse blog.Tot mijn verbazing kreeg ik in een mumvan tijd honderden, ja zelfs duizendenreacties. Stuk voor stuk mensen die netdezelfde negatieve ervaring deelden. Zeschreven commentaren op mijn blog oflinkten naar andere blogs. Het verhaalbegon een heel eigen leven te leiden enwerd opgepikt door gespecialiseerde jour-nalisten, die op hun beurt bij Dell aan-klopten. ‘Ontevreden klanten kunnen metons komen praten, maar dan wel op onzesite en onder onze voorwaarden’, kregen

2 U beseft het wellicht zelf niet, maar de voorbije jaren heeft u er ontzettend veel macht bijgekregen. En de tijd dat bedrijven u hun businessmodel oplegden, is ook definitief voor-bij. Met dank aan Twitter, Facebook en andere YouTubes.

Waarom de nieuwe generatie internetbedrijven ook uw businessmodel bedreigen

q

006_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:24 Pagina 6

Page 9: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

07VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

007_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:24 Pagina 7

Page 10: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

COVERSTORY

maken en delen onze documenten in Google Docs enplaatsen filmpjes op YouTube. De meeste bedrijven lopenop dat vlak niet enkel hopeloos achter, ze reageren heelverkrampt op deze evolutie. Documenten en kennis moe-ten lokaal bewaard worden, en liefst nog zorgvuldig afge-schermd. In vele gevallen krijgen werknemers op het werkde beleefde maar dringende raad mee zich op het werkzeker niet onledig te houden met sociale netwerken.Waarna iedereen beleefd knikt en vervolgens de regels opdat vlak vrolijk met de voeten treedt. Geconfronteerd metde druk van beneden uit kan het management vaak nietanders dan het beleid ad hoc aan te passen. Zelfs op dewerkvloer is de macht van de individuele werknemer dussterk toegenomen.”Dat bedrijven het potentieel en de impact van sociale net-werken op het net maar beter niet onderschatten, maakthet Dell-verhaal terdege duidelijk. “Maar er is meernodig”, vindt De Waele. “Minder krampachtigheid enmeer openheid tegenover die nieuwe media bijvoorbeeld.Ik ken een aantal bedrijven die zich schoorvoetend aaneen blog wagen of die zich op een socialenetwerksitebegeven, maar dat blijft voorlopig een minderheid. Al zijner natuurlijk uitzonderingen. Zo besliste een van onzeklanten, een groot internationaal consumentenmerk,onlangs om het budget voor traditionele marketing volle-

dig te schrappen. Het geld zal voortaan besteed wordenaan de communicatie via diverse sociale netwerken.”

Google FluDe twintigste eeuw was die van de totale massificatie: vanmassaproductie tot massamedia. Die tijd lijkt nu, para-doxaal genoeg, definitief voorbij. Bedrijven moetenopnieuw rekening houden met de wensen en verzuchtin-gen van de individuele consument, of minstens van tien-tallen groepjes van consumenten die zich via het net opeen of andere wijze met elkaar verbonden weten. Dat heeftverregaande implicaties, niet enkel voor de communicatie-strategie maar ook voor het volledige businessmodel vaneen bedrijf. Bedrijven die dat niet willen beseffen of niet tij-dig inzien hoe ze daarmee moeten omspringen, dreigenzichzelf overbodig te maken of uit de markt te prijzen.Dé referentie op dat vlak is - hoe kan het anders - Google.In enkele jaren tijd is dat bedrijf doorgegroeid van eendoorsneezoekmachine tot een multimodale internetgigant,die beter dan eender welk bedrijf ter wereld begrepen heefthoe het internet werkt en hoe er een business rond te bou-wen valt. Neem nu Google Trends, dat op basis van dezoektermen waarop u en andere internetgebruikers googe-len trends opspeurt. Met enkele muisklikken leert u bij-voorbeeld of vrouwelijke internauten wereldwijd eerder op

“Protesteer niet tegen een Facebook-groeprond je product, maar voed hem met

correcte informatie en nieuwtjes.”BART DE WAELE, OPRICHTER VAN NETLASH EN TALKING HEADS

q

zoek gaan naar kniehoge laarzen met sti-lettohakken dan wel naar traditionelecowboyboots. Nog enkele muisklikkenverder kan u ook uitvlooien in welke lan-den en in welke periode van het jaar destiletto’s het halen van de boots. Voormarketeers en productontwikkelaars isdit zonder meer een natte droom, voormarktonderzoeksbureaus mogelijk heteinde van hun business. Het kan natuur-lijk ook iets minder triviaal. Zo voorspeltGoogle Flu, op basis van het zoekgedragvan honderdduizenden mensen, waar terwereld we een volgende griepopstootmogen verwachten. En met GoogleBarometer kunnen we het verloop van dewerkloosheid of de kansen op een econo-mische heropleving voorspellen. Of watdacht u van Google Ads: u levert zelfkernachtige advertenties en zoektermenaan die relevant zijn voor uw bedrijf.Wanneer iemand via Google op één vandie termen zoekt, wordt uw advertentieook naast de resultaten weergegeven. Endus bereikt u in één klap ook een doel-

Een retourtje onder het Kanaal, datis ideaal voor wie in Londen graageen dagje winkelt. Althans, dat von-

den ze bij EUROSTAR en daar wilden zegraag het grote publiek van overtuigen.Twintig van de invloedrijkste vrouwelijkebloggers mochten daarom samen naarLonden om er gratis te shoppen. Voor-waarde was wel dat de dames in kwestie eensmartphone zouden meenemen, waarmeeze in realtime verslag konden uitbrengenvan hun winkelactiviteiten over het kanaal.Het initiatief bleef niet onopgemerkt bij hetjongere volkje en Eurostar kreeg veel meerdoelgerichte reclame dan het zich ooit hadkunnen wensen met een normale, veelduurdere, campagne.

q

Zij lieten zich wel/niet In zijn recente bestseller ‘What Would Google Do?’beschrijft journalist en blogger Jeff Jarvis wat bedrijvenzoal kunnen opsteken van Google, het snelst groeien-de bedrijf ter wereld. Rode draad doorheen zijn ver-haal: blijf niet langs de kant staan, meng u in hetdebat, laat de oude krampachtigheid rond het delenvan informatie varen en durf uw businessmodel vol-ledig in vraag te stellen. Volgens Jarvis opereren demeeste bedrijven niet langer in een massamarkt,maar in een massaal grote nichemarkt. En het dom-ste dat u als bedrijf kan doen, is het bestaan en deinvloed van die niches – lees de som van duizendentot soms miljoenen individuele consumenten – tenegeren of te onderschatten. Sommige bedrijven lij-ken dat al heel goed begrepen te hebben, anderen zit-ten vastgeroest in een traditioneel denkpatroon enbetalen daar prompt het gelag voor. Drie voorbeelden.

008_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:24 Pagina 8

Page 11: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

09VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

UNITED AIRLINES kreeg vorig jaar eenklachtenbrief in de bus van muzikantDavid Caroll. Toen de man na de lan-

ding vaststelde dat zijn gitaar zwaar beschadigdwas, maakte hij zijn beklag bij de luchtvaartmaat-schappij. Een medepassagier had immers gezienhoe het grondpersoneel van United Airlines metde gitaarkoffer gesmeten had. Caroll eiste eenschadevergoeding van 3.500 dollar, maar hoe hijook klaagde en procedeerde, de luchtvaartmaat-schappij weigerde over de brug te komen. Teneinde raad besloot Caroll dan maar te doen waarhij echt goed in was: een liedje schrijven over dezaak. Hij postte het nummer op YouTube, waarhet in een mum van tijd uitgroeide tot een heuskijkcijferkanon. Het filmpje werd intussen al meerdan 350.000 maal bekeken, en de wereldwijde

media-aandacht voor de zaak was navenant. Ende imagoschade voor United Airlines? Die looptintussen in de miljoenen dollars, met dank aanhet internet.

Sportmerk NIKE zette onlangs eentoepassing op Netlog waarbij klantenzelf het ontwerp en de kleur van hun

sportschoenen kunnen bepalen. Het initiatiefkent een geweldige respons, en ook de verkoopen populariteit van het Amerikaanse merk werder niet bepaald slechter van. Niet haalbaar voorelk bedrijf, en wellicht ook niet altijd even realis-tisch, maar het geeft wel aan hoe bedrijven meteen tikkeltje creativiteit succesvol kunnen inspe-len op de mogelijkheden van het web en de po-pulariteit van socialenetwerksites.

inspireren door het web

009_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:24 Pagina 9

Page 12: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

COVERSTORY

q groep die al in uw bedrijf of diensten geïnte-resseerd is. Op de koop toe helpt Google uook nog met de aanmaak van een eigen web-pagina. Geniaal in al zijn eenvoud, en terwijlde groeicijfers van Google de voorbije jarenrecordhoogtes bereikten, mochten anderebedrijven intussen stilletjes de boeken slui-ten onder al dat geweld en al die creativiteit. Moraal van dit verhaal: de bui laten over-waaien, is al lang geen optie meer. Interneten sociale netwerken staan op het punt onseconomisch model en de macht van de con-sument ingrijpend te veranderen. Niet in hetminst omdat één filmpje of beeldfragmentop het immens populaire YouTube – in2006 voor 1,6 milard dollar overgenomendoor, jawel, Google – vaak een veel grotereen directere impact heeft dan de duurstemarketingcampagne.

Sentiment“Sociale netwerken laten ons toe opnieuwéén op één te gaan. Via Twitter volg ikvandaag 1.200 mensen. Omgekeerd zijner ruim 2.000 mensen die mij volgen”,vertelt Bart De Waele. “Ik kan met henniet alleen heel direct communiceren, wevoelen ook een zekere verbondenheid. Datgaat ook op voor bedrijven en voor hunmarketeers. Zij moeten beseffen dat deconsument een heel ander gevoel heeft bijde boodschappen en signalen die hij bin-nenkrijgt via zijn vertrouwde sociale net-werk dan bij de boodschappen die hij viaanonieme, commerciële campagnes ont-vangt. Het anonieme bedrijf of de onbe-trouwbare reclamejongen kunnen niettippen aan de sociale netwerken en deverbondenheid die we daarmee voelen.”De Waele zelf richtte eind vorig jaar zijntweede bedrijfje op, Talking Heads.Daarmee wil hij bedrijven helpen de stapnaar sociale netwerken te zetten.“Luisteren, faciliteren en converseren, daarkomt het ruw geschetst allemaal op neer.Vroeger stapte je als bedrijf naar onder-zoeksbureaus of betaalde je focusgroepenom te achterhalen wat het grote publiekover je bedrijf of je producten dacht.Vandaag kom je online alles te weten overhet sentiment dat leeft. Mensen praten enbloggen over je product, of je dat nu wilt engraag hebt of niet. Als bedrijf kan je daargigantisch veel van opsteken, als je maarbereid bent ernaar te luisteren. Daarna vol-gen de volgende stappen: faciliteren en con-verseren. Het consumentenvertrouwen in

experts, bedrijven en vakjournalisten neemt elk jaar af, tenvoordele van het geloof in medeconsumenten, lotgenoten enbloggers. Blogs en sociale netwerken zijn een soort nieuwemarktplaats geworden. Wie zich tien jaar geleden een nieu-we stereoinstallatie wilde aanschaffen, was daarvoor aaange-wezen op het oordeel van één of twee vakjournalisten ingespecialiseerde bladen. Vandaag gaat diezelfde consumentte rade op internetfora met honderden gebruikers en erva-ringsdeskundigen. Aan hem om daaruit zelf een kritischeindoordeel te distilleren. Als bedrijf heb je er dus allebelang bij om het mogelijk te maken dat er over je merkgepraat wordt. Protesteer niet tegen een Facebook-groeprond je merk of product, maar voed hem met correcte infor-matie en nieuwtjes. Creëer een band en vertrouwensrelatiemet je klanten, en maak desnoods een eigen website ofplatform waar consumenten tips kunnen geven om je pro-ducten te verbeteren.”Zowel bij bedrijven als bij consumenten rijst danautomatisch de vraag rond de betrouw-baarheid van bepaalde informatie, feed-back en commentaren. “Grappig toch”,reageert De Waele. “Decennialang alvertrouwen we onze centen toe aanbanken, terwijl we er totaal geen zichtop hadden wat zij met dat geld uitvlooi-den. Persoonlijk geloof ik ook niet erg inmanipulatie via internet. De controlerendekracht van de massa – lees miljoenen anderegebruikers en consumenten – is te groot.Daarom is het voor een bedrijf geen goedidee om zelf bloggers te betalen. Tegelijkmoet je als onderneming leren omgaan metnegatieve feedback. Eerlijke en open communi-catie duurt het langst, maar op termijn krijg je erdan wel honderden of duizenden unieke ambassa-deurs bij die over je merk zullen berichten. Zij komenvandaag veel authentieker en betrouwbaarder over dan depeperdure marketingcampagnes die je zelf opzet.”

Geen vluchtig mediumKeerzijde van deze medaille, en voor heel wat bedrijven nogaltijd het grootste pijnpunt: je hebt amper nog controle overde gegevensstroom en de kennis die via het web in een mumvan tijd in alle hoeken van de wereld belandt. “Dat klopt,maar ik wil dit toch relativeren. Op termijn zal er sowiesoeen soort reglementering ontstaan die de verspreiding vankostbare of gevoelige informatie via internet aan banden zalleggen. Bedrijven moeten goed afwegen welke informatie zeop het web willen gooien, maar ze moeten ook beseffen datde grens op dat vlak verlegd is. Dat geldt net zo goed voor deinvulling van het begrip privacy: twintigers kijken daar van-daag heel anders tegenaan dan veertigers of vijftigers. En,voor een goed begrip: internet is in tegenstelling tot wat weleens gezegd wordt helemaal geen vluchtig medium. Wat vijfjaar geleden gepost werd, duikt vandaag via Google nog altijdeven vlot op. Daar kan je als bedrijf dus maar beter rekeningmee houden.” tekst Filip Michiels | illustratie Sebastiaan Van Doninck D

010_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:24 Pagina 10

Page 13: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

11VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

Steve Muylle, professor e-marketing aan deVlerick School: “Ik denk dat bedrijven moetenbeseffen dat aloude zekerheden stilaan op dehelling zullen worden gezet. Als bedrijf ga je uitvan je customer value proposition – wat heb ik

de klant te bieden en op wie mik ik precies met dat aanbod – envan een bepaalde strategie om dat aanbod zo rendabel mogelijkin de markt te zetten. Vandaag biedt het web je wellicht de kansom andere klanten te bereiken. Of misschien krijg je net te horenof te lezen dat je klanten wel iets heel anders willen. Neem nubedrijf X dat machineonderdelen levert aan industriële klanten.Voor dat soort business bestond er tot nog toe een soort onder-grens: eens de schaalgrootte van potentiële klanten te klein werdof hun vraag al te specifiek was, waren ze voor bedrijf X com-

mercieel gezien niet voldoende interessant om hen nog bedie-nen. Via een online-verkoopskanaal kan je nu misschien zoveelkleinere klanten wereldwijd bereiken dat het wél een potentieelrendabele doelgroep wordt. Tegelijk staat dat onlinemodel jemisschien toe om je producten op een veel rendabeler wijzeaan de man te brengen, zodat ook de distributie naar die klei-ne klanten rendabel kan worden. In die zin zorgt internetongetwijfeld ook voor een grotere nivellering: zogenaamd klei-ne bedrijven kunnen online veel vlugger groot worden. Denieuwe technologie biedt vandaag reusachtig veel mogelijk-heden, het is nu aan bedrijven om mee op die kar te springen.Tot voor kort paste de technologie zich aan de mensen aan, numoeten mens en bedrijf zich aanpassen aan de technologie.Dat is een totaal nieuw gegeven.” tekst Filip Michiels D

Waarom ook uw bedrijfkan leren van Google1. “Wie online business doet, krijgt meteen

een pak info over de klant”

Amit Basu, verbonden aan de Cox BusinessSchool in Dallas en onder andere gespeciali-seerd in internethandel: “Het lijdt geen twijfeldat bedrijven als LinkedIn, Google of andereFacebooks een almaar grotere impact zullen

hebben op het businessmodel van meer traditionele bedrijven,en dan vooral op het aanboren van nieuwe markten of het vin-den van nieuwe klanten. De nieuwe generatie internetbedijvenlaat andere bedrijven toe hun klanten en hun markten gemak-kelijker te vinden, hen beter te begrijpen en hen op termijn beterte bedienen. Tot voor kort hadden de meeste bedrijven niet

meer dan een bijzonder beperkt beeld van wat hun klanten nuprecies verwachtten of van wat hen eigenlijk totaal koud liet.Wie vroeger een winkel of bedrijf had, wist zo goed als nietsover de klant die daar af en toe binnenstapte om iets te kopen.

Wanneer datzelfde bedrijf nu online business doet, kan het inéén moeite ook een pak relevante informatie over zijn klantenverzamelen. Slimme bedrijven spelen die troefkaart uit en pas-sen hun strategie aan. Het ‘one size fits all–model’, waarbij jemet één product een zo groot mogelijk aantal klanten tracht tebereiken, heeft zijn beste tijd gehad. Vroeger was dit model bestverdedigbaar: je beschikte over weinig informatie over je klanten,en dus was het moeilijk en riskant al te veel te diversifiëren.

Vandaag gaat dit niet langer op: je krijgt meer informatie over jeklanten en je kan je producten dus beter op hun wensen afstem-men. Keerzijde van de medaille: klanten krijgen veel meermacht, als ze elkaar tenminste online vinden. Toch hoeft dat nietnoodzakelijk negatief te zijn: een betere kennis van het aanbodén de verwachtingen kan voor beide partijen best verrijkend zijn.De grootste fout die bedrijven vandaag kunnen maken, is te ver-vallen in een soort defensieve, protectionistische reflex: als we teveel gegevens op het net gooien of ons daar al te veel blootgeven, dan kijkt de concurrentie mee. Dat is compleet idioot: wezijn vandaag in een totaal andere economische context beland,en daar gelden nieuwe kansen én nieuwe regels.” Dit geldt vol-gens Basu overigens niet enkel in de relatie met klanten, maarook binnen de bedrijven zelf. “De interne communicatielijnentussen de mensen op de vloer en het topmanagement zouden nuveel efficiënter en korter moeten zijn. Tenminste, als bedrijvenbereid zijn ook hun interne structuur aan te passen. En ook hiergeldt weer dezelfde conclusie: als bedrijven krampachtig bij hetoude model blijven zweren, zal hen dat op termijn zuur opbre-ken. Vandaag zien we overigens al hoe socialenetwerksites ookeen impact hebben op de wijze waarop bedrijven personeel aan-werven en hun medewerkers opleiden. Met andere woorden: allebedrijfsprocessen gaan mee op de schop.”

2 experts over de impact van Facebook en co

ZIT UW BEDRIJF AL OP TWITTER OF YOUTUBE?

9 vacature.com/business

2. “Tot voor kort paste technologie zich aan de mensen aan, nu is het omgekeerd”

011_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:24 Pagina 11

Page 14: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

U hebt een hekel aan evenementenafschuimen? Het woord ‘Poken’ is utotaal onbekend? U weigert om per-soonlijke en professionele informatiete grabbel te gooien op het web? Geennood, er zijn tal van manieren om eennetwerk uit te bouwen en te onder-houden. Enkele tips.

>Breng uw kennissenkring in kaartVraag u af wie u kent en tot hoeveelverschillende netwerken u al behoort.Vriendenkringen, sportverengingen,(ex-)collega’s, familie het zijn stukvoor stuk sociale netwerken die u ookmet professionele vragen kunt aan-spreken. Ga na wie u zou kunnenhelpen om bijvoorbeeld iemand aante spreken bij een bepaald bedrijf, ofvan wie u informatie zou kunnenkrijgen over een sector, een productof een job.

Netwerken, hoe begin ik eraan?

VACATURE.COM

> Netwerken kan overalNetwerken kan u overal en op elk moment. En nee,u hoeft er niet per se alle bedrijfsrecepties of grotecongressen voor afschuimen. Ook privéfeestjes of eenonline profiel zijn prima manieren om te netwerken.Beschouw netwerken vooral niet als een opdracht,nieuwe mensen leren kennen is juist heel boeiend enaangenaam. Durf ook gewoon op mensen af te stap-pen die u niet kent. Mensen vinden het echt niet ver-velend om een gesprek met u te voeren. Praat zekerook met mensen van wie u niet meteen weet of ze ukunnen helpen. Iedereen heeft wel iets interessantste vertellen en u weet nooit waar zo’n contact in detoekomst toe kan leiden.

> Hou contactHou de mensen met wie u contact heeft gehad op dehoogte van uw activiteiten. Bezorg hen regelmatiginformatie die voor hen interessant kan zijn, ook alsze u niet meteen met iets concreets kunnen helpen.Zo creëert u vertrouwen en bent u de eerste in de rijwanneer er zich een kans voordoet. D

VIND MEER PRAKTISCHE TIPS OVER NETWERKEN OP

9 vacature.com/netwerken

012_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:27 Pagina 12

Page 15: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

D WIE? Barbara Vandewaetere (32) D WOONT IN? Vilvoorde, samen met haar

man Wannes Maes en hun kinderen Lander(4) en Linde (3)

D BEROEP? Leerkracht Frans en Duits in hetOnze-Lieve-Vrouwinstituut van Vilvoorde

D PARTNER? Werkt in het Dexiakantoor inKortenberg

CRÈCHE OF OUDERS INSCHAKELEN?

“Crèche, zonder twijfel. Voor ze naar schoolgingen, brachten we Lander en Linde er vijfdagen per week naar toe. We wilden onzeouders niet extra belasten, ook zij hebbenrecht op vrije tijd. Bovendien zitten ze heelvaak in het buitenland en zijn ze dus niet altijdbeschikbaar.”

UITSTAPJE MET OF ZONDER KINDEREN?

“Geef maar een dagje uit samen met de kin-deren. Onze laatste trip ging richtingPlanckendael. In de week verdelen we de uit-gangsavonden. Regelmatig schakelen we eenbuurmeisje in om op de kinderen te letten.”

POETSVROUW OF ZELF HANDEN UIT DE MOUWEN?

“Een poetsvrouw, met dank aan de diensten-cheques. Ik zou de was en de plas zelf wel wil-len doen, maar ik vind er de tijd niet voor. Mettwee kinderen in huis blijft er ook voor hobby’sweinig ruimte over. Jammer, want ik lees heelgraag. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig in de laat-ste van Arnon Grunberg.”

OP REIS OF VAKANTIE IN EIGEN TUIN?

“Ik werk en woon in dezelfde stad; één keer perjaar sla ik graag de vleugels uit. Morgen is hettrouwens zo ver; we vertrekken voor een weeknaar het huisje van mijn ouders in het zuidenvan Frankrijk. Op reis pik ik graag wat cultuurmee, maar dan wel aangepast aan het ritmevan de kinderen.”

De balans in euroD BOEKEN: 50 euro/maandD BABYSIT: 100 euro/maandD VAKANTIE IN FRANKRIJK: 500 euro

tekst Hermien Vanoost | foto Isabel Pousset D

Het startloon van een bachelor ‘Informatica’ draait rond 1.925 euro bruto. De masters beginnen ietshoger, rond 2.331 euro. Na vijf jaar verdienen de bachelors 2.500 euro en na twintig jaar zitten zegemiddeld boven 3.500 euro bruto.

ZENZOEKER polst naar de balans van werknemers

SALARISCIJFER brengt elke week een cijfer uit de salarisenquête van Vacature en K.U.Leuven

“Met de opvang van de kinderen willenwe onze ouders niet belasten”

TESTBATTERIJlegt BV’s en zakenlui op de rooster

€1.925

Wat leerde Hilde Lemmens uit de test? “Een gangmaker is toegankelijk en enthousiast.Dat is zeker waar. En stilzitten is inderdaad nietaan mij besteed. Het klopt zeker dat ik meanders snel zou vervelen. Maar volgens dit pro-fiel zou ik het niet zo nauw nemen met mijnafspraken. Daar herken ik mezelf niet in.”“Voldoende aandacht schenken aan mijn col-lega’s heb ik niet moeten leren. Dat heb ik metde paplepel meegekregen. Wel leg ik de lathoog, zowel voor mezelf als voor mijn mede-werkers. Maar ik hou het haalbaar. Onze men-sen, waaronder vijf psychologen, zijn heel kri-tisch voor het functioneren van hun eigendirectie. Zo’n houding verwachten we ook vaneen goede psycholoog.”Volgens het profiel schudt een ‘gangmaker’ vlotcreatieve oplossingen uit zijn of haar mouw,maar Lemmens herkent zich daar helemaal nietin. “Ik ben eerder conservatief en grijp snel terugnaar de gekende oplossingen. Gelukkig is mijnman wel creatief. Daarom zijn we ook zo comple-mentair in het bedrijf. Ik zorg ervoor dat zijn brui-sende ideeën worden omgevormd tot realisti-sche projecten.”De crisis laat zich ook binnen Astyre voelen. “Hetaantal rekruteringsopdrachten liep erg achter-uit. Gelukkig is dat niet de hoofdmoot van onswerk. Door de crisis krijgen we juist meeropdrachten om de interne werking van eenbedrijf te onderzoeken, want elke organisatiemoet vandaag meer met minder mensen doen.Wie zijn de juiste mensen in deze veranderendeen uitdagende omgeving? Hoe slagen managerser in hun medewerkers blijvend te motiveren?”tekst Erik Verreet D

Hilde Lemmens startte in juni 2005 samenmet haar man Ben Greeven in Leuven het hr-adviesbedrijf Astyre. Ze hebben intussen elfmedewerkers in dienst. “We vervullen veelinternationale opdrachten, vooral gericht opde functionering van teams en de interneontwikkeling van mensen.” Op vacature.comvulde ze de Competence Indicator in, eenwetenschappelijke test die haar sterktes enzwaktes in kaart bracht. Uit de test bleek dathaar profiel tussen een ‘realisator’ en een‘gangmaker’ zweeft.

WAT ZIJN UW STERKTES EN ZWAKTES?

9 vacature.com/competenceindicator

Hoe hoog legtHilde Lemmensde lat?

>

WERKVLOER

013_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:25 Pagina 13

Page 16: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

DUBBELSPEL In deze zomerreeks kiest een gevestigde waarde een aanstormend talent voor een inspirerende tête-à-tête..

2 Transport via spoor en water als alternatieven voor het wegverkeer: vele bedrijven praten erover, Shipit maakte er zijn business van. Voor de Antwerpse havenbaas Eddy Bruyninckxreden genoeg om medeoprichter Jan D’Haeyer uit te nodigen als dubbelpartner.

“Jammer dat je velebedrijven alleen viade weg kunt bereiken”

“Meestal zijn het gevestigde havenbedrij-ven die een vergunning krijgen om eenstuk van een havendok te exploiteren.Maar toen we begin 2008 een stuk aan hetNoordelijk Insteekdok van deWaaslandhaven wilden toewijzen, liep hetanders”, steekt Eddy Bruyninckx, afgevaar-digd bestuurder van het GemeentelijkHavenbedrijf Antwerpen, van wal. “Wezochten een concessiehouder voor goede-renstromen die te klein zijn voor de grotebehandelaars maar te groot voor de kleinejongens, een soort consolidatiepool. Wekregen een lijst van acht kandidaat-conces-siehouders, onder wie twee enthousiastejonge gasten met een verfrissend concept.”

Milieubewuste logistiekDie twee ‘jonge gasten’ waren JanD’Haeyer (35) en Jan Goderis (43). Ophet moment van de toekenning wasscheepsbouwkundig ingenieur JanD’Haeyer aan de slag bij Det Norske

Met Jan D’Haeyer van Shipit op bezoek bij Eddy Bruyninckx van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

Veritas, een van de grootste scheepsclassificatiemaat-schappijen ter wereld, en officier ter lange omvaart JanGoderis was commercieel directeur bij Great WhiteFleet, de rederij van Chiquita. Jan D’Haeyer: “We warenbezig aan een eindwerk voor onze MBA-studies aan deFlanders Business School in Antwerpen. We onderzoch-ten waarom zo weinig bedrijven de stap durfden te zet-ten naar het spoor of de binnenvaart. De conclusie wasdat de drempel gewoon te hoog was om de sprong tewagen. Of de bedrijfsgebouwen zijn er niet op voorzien,of de afstand tot de spoorwegen is te groot, ...” Om daariets aan te veranderen, richtten de heren Shipit op. “Wezoeken steeds naar de beste manier om goederen tetransporteren; wegvervoer proberen we zoveel mogelijkte vermijden. Bij een partij van duizend ton bijvoorbeeldsturen we een schip. Is het maar 800 ton, dan overwe-gen we de trein. Bij tien ton is de vrachtwagen wellichtde beste keuze. Vele bedrijven kun je trouwens alleen viade weg bereiken. Jammer! Waarom we verschillen vanandere logistieke dienstenleveranciers? We beheersen dehele keten, met het oog op een efficiënte en milieube-wuste logistiek. Op het einde van de rit krijgen onzeklanten één factuur.”

Is zo’n multimodale aanpak wel altijd de moeite? Volgenseen berekening van BASF loont het bijvoorbeeld niet omeen container op het spoor te zetten tenzij de afstand min-stens 300 kilometer bedraagt. “Elke goederenstroom isanders”, nuanceert Jan D’Haeyer. “Niet zo lang geledenhebben we goederen 100 meter over de Zuid-Willemsvaart gezet met een schip, want de vrachtwagenwas duurder. Nochtans moest die vrachtwagen ampertwee kilometer verder rijden, een brug over en terug. Hetprobleem zat in die brug: er mochten enkel kleinerevrachtwagens over. Uiteindelijk was het goedkoper degoederen op een schip te zetten, dat honderd meter telaten varen en vervolgens weer te lossen. Elk transport isafhankelijk van randvoorwaarden die de balans sterk naareen kant laten kantelen.”

Eddy Bruyninckx treedt zijn dubbelpartner meteen bij:“Toen de terminal van Meerhout op het Albertkanaal (opveertig kilometer van Antwerpen, nvdr) gebouwd werd,vreesden intelligente havenbazen voor een regelrechtemislukking omdat die te dicht bij Antwerpen zou liggen.Vandaag is het een megasucces. Als de files de E19 blijvenplagen - en dat zit er dik in - zullen meer trucks hun q

014_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:30 Pagina 14

Page 17: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

BELOFTEVOLLE ONDERNEMING:

ShipitActiviteit? Organisatie van multimodaal goederentransport Aandeelhouders? De oprichters Jan D’Haeyer (foto) en Jan Goderis,

Imasco nv (familie Aertssen), DG Infra+ (Dexia en Gimv) en Rent APort (groep rond Marc Stordiau)

Omzet 2008? 3,3 miljoen euroWinst 2008? 80.000 euroAantal werknemers? 8Activiteit in het buitenland? “Wij houden kantoor in Antwerpen,

wij verzorgen wel transporten van grote loten bulk, projectladingen containers doorheen continentaal West-Europa.”

Groeiverwachtingen? Begin 2010 opent Shipit een eigen conces-sie aan de Waaslandhaven/Deurganckdok op Linkeroever.Verwachte personeelsuitbreiding van acht tot ongeveer twintigtegen eind 2010.

GEVESTIGDE WAARDE:

GemeentelijkHavenbedrijfAntwerpenActiviteit? Staat in voor het beheer en beleid van de Antwerpse haven.

Eddy Bruyninckx (foto) is de afgevaardigd bestuurder.Aandeelhouder? 100% Stad AntwerpenOmzet 2008? 269 miljoen euroWinst 2008? 111,9 miljoen euroAantal werknemers? 1.650

t t

q

015_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:30 Pagina 15

Page 18: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

DUBBELSPEL

q containers afzetten in Meerhout of dichter bij de haven omdie laatste veertig kilometers niet te moeten aanschuiven.”Allemaal goed en wel, toch liep de start van Shipit niet vaneen leien dakje: “Iedereen vond het een leuk idee, maar hetduurde een jaar voor we onze eerste opdracht kregen.” Dedoorbraak kwam er met de Ovam-aanbesteding voor desanering van de site van Carcoke in Zeebrugge: er moestduizenden ton verontreinigde en propere grond vervoerdworden. Shipit stelde voor om dat via het water te doen, enhaalde zo de opdracht binnen. “Momenteel halen lichters(een soort schip, nvdr) elke dag 5.000 à 6.000 ton op, watzou neerkomen op 300 vrachtwagens.” Dankzij dieopdracht ging de bal aan het rollen. De jonge organisatiespecialiseert zich in saneringswerken en krijgt onder meerwerk van de Waalse steengroeven. Jan D’Haeyer: “We leve-ren bijvoorbeeld elke dag duizenden ton breuksteen voor deLiefkeshoekspoortunnel aan de Waaslandhaven.” In totaalvervoert Shipit wekelijks 10.000 ton en een duizendtal 20voet-containers.

10 voltijdse banenIn juni 2008 kreeg het jonge Shipit een concessie van achthectare aan de achterzijde van het nieuwe Deurganckdok.De huurprijs bedraagt 3 tot 6 euro per m2 per jaar. “Hetinsteekdok waar de concessie van Shipit zich bevindt, wasoorspronkelijk opgezet als industrieel gebied. Er is eenzacht hellend vlak waarop aanlegsteigers gebouwd kunnenworden”, weet havenbaas Eddy Bruyninckx. Jan D’Haeyeren Jan Goderis willen er een eenvoudige kaaimuur bouwenmet een diepte van vijf meter, goed voor lichters en kleinekustvaarders. Bedoeling is dat de terminal tegen het eerstekwartaal van 2010 klaar is. Om alles te financieren was ereen fikse kapitaalsverhoging nodig; die vonden ze bij DG

Infra (Dexia en Gimv) en Rent a Port (een investerings-vehikel van Marc Stordiau). “We kregen niet alleen vers werkkapitaal”, zegt Jan D’Haeyer. “Ook de ervaring en definanciële en strategische kennis van onze nieuwe bestuur-ders Greg Aertssen, Manu Vandenbulke en Marc Stordiauwaren zeer welkom. Zij zorgden voor een verdere professio-nalisering van ons bedrijf.”Met de nieuwe terminal hoopt Shipit het container-transport nog beter te organiseren. D’Haeyer: “Op de diep-zeeterminals arriveren vanuit de hele wereld containersbestemd voor één regio, bijvoorbeeld Keulen. Maar die wor-den heel versnipperd en op verschillende momenten vanuitAntwerpen naar Keulen vervoerd. Omgekeerd arriveren bin-nenschepen met containers vanuit de terminals vanMeerhout in de Kempen of van de Schelde in Avelgem inWest-Vlaanderen bestemd voor Canada, Brazilië of China.Telkens moet de schipper hiervoor naar een andere ligplaatsin de dokken. En overal moet die wachten. Op onze nieuweterminal willen we die volumes samenbrengen, zodat deschipper tijd wint.”

In een eerste fase zal de nieuwe terminal voor tien voltijd-se banen zorgen. Over een periode van zes jaar draait hetom een dertigtal jobs. Zijn die specialisten wel te vinden?Jan D’Haeyer: “Voor het niet-varend personeel bestaat in debinnenvaart geen studierichting. De specialisten wordendus op het terrein gevormd. Voorlopig lukt het nog wel omhen via via te rekruteren omdat we slechts enkele specialis-ten zoeken. Dat zet nog geen rem op onze expansie. Maarals Shipit verder blijft groeien, verwacht ik dat we zwaarde-re rekruteringsmiddelen zullen moeten inzetten.”De concessie van Shipit ligt juist achter hetDeurganckdok. Dat nieuwe dok heeft de capaciteit om per

“Iedereen vond die multimodale aanpak een leuk idee, maar het duurde wel een jaar voor

we onze eerste opdracht kregen.”JAN D’HAEYER, MEDEOPRICHTER SHIPIT

016_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:30 Pagina 16

Page 19: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

17VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

jaar 7,5 miljoen containers te verwerken, terwijl de helehaven in 2008 er acht miljoen verzette. Jan D’Haeyer: “Demeeste containers worden in de haven zelf in gespeciali-seerde magazijnen gelost. Zo bezit Antwerpen 5,4 mil-joen m2 overdekte magazijnen (dat is meer danAmsterdam, Bremen en Hamburg samen, nvdr). Dieleveren veel toegevoegde waarde. Maar op linkeroeverstaan amper 1,4 miljoen m2 magazijnen tegen 4 miljoenm2 op rechteroever. Dus verwachten we een tekort aanopslagruimte op linkeroever. We hebben ook een onder-zoek gedaan naar de magazijnen in de haven die viawater, weg én spoor bereikbaar zijn. Dat zijn er heel wei-

nig. Eens de crisis voorbij, komt rond het Deurganckdokeen enorme goederenstroom op gang. Daarom hebben webeslist om op onze concessie zelf magazijnen te bouwen.”

Containertrafiek valt terugDe crisis, het woord is eruit. Hoe ervaren onze dubbel-partners die? “De negen eerste maanden van 2008 warenuitstekend voor de Antwerpse haven. Maar dan sloeg decrisis hard toe. En ze woedt onverminderd voort”, weethavenbaas Eddy Bruyninckx. “De volumes zijn met 16 tot20 procent gedaald. Het gaat zeer diep. Het vervoer vande gewone goederen, waar het meeste werk aan is, kreeg

flinke klappen. Ook de aanvoer vankolen en ertsen daalde abrupt door desluiting van een aantal hoogovens. Dieterminals en magazijnen liggen overvol.We zetten 18 procent minder containersom. Alleen de aanvoer van fruit blijftstabiel.” Hij ziet weinig beterschap. Vande 7.000 dokwerkers zijn er dagelijkszo’n 2.000 werkloos. Shipit voelt de crisis veel minder. JanD’Haeyer: “De containertrafiek is inder-daad sterk teruggevallen. Maar omdatwe voornamelijk bezig zijn met groteinfrastructuurwerken, blijven we gezondverder draaien. Die overheidsinvesterin-gen worden immers niet teruggedraaid.Die activiteit groeit zelfs nog, vergelekenmet 2008.”De crisis zorgt zelfs voor een kostenda-ling in de bouw van de nieuwe termi-nal. “Ook de eerste commerciëlegesprekken die we voor de nieuwe ter-minal voeren, zijn veelbelovend. Maarof het storm gaat lopen, dat is nog kof-fiedik kijken.”Eddy Bruyninckx: “Voor veel bedrijvenis dit een moment van bezinning. Het iswachten op innovaties die binnen tienjaar tot het standaardrepertorium beho-ren. Ik hoop dat de gasten van Shipitvanuit hun dagelijkse praktijk bruikbarenieuwe concepten kunnen ontwerpen.” tekst Erik Verreet | foto Filip Claus D

“Door de crisis zet de haven van Antwerpen 18% minder containers om. Alleen de aanvoer van fruit blijft stabiel.”EDDY BRUYNINCKX, AFGEVAARDIGD BESTUURDER VAN HET GEMEENTELIJK HAVENBEDRIJF ANTWERPEN

Eddy Bruyninckx, afgevaardigd bestuurder van het

Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen: “Ik beschouw

Shipit én als een experimenteel bedrijf dat nieuwe wegen

durft te bewandelen én als een gesprekspartner die mee

nadenkt. De medewerkers van Shipit staan in de binnen-

vaart: ze kunnen ons, het havenbestuur, heel wat leren.

Bovendien presenteren zij ons nieuwe inzichten. Het is dit

type dialoog tussen het havenbestuur en de gebruikers die

de haven van Antwerpen groot heeft gemaakt.”

“Wij rekenen op de mensen van Shipit om samen met ons

de huidige knelpunten in de aanvoer, beter onder controle

te krijgen. Langs de Vlaamse kanalen bijvoorbeeld zijn

intussen enkele containerterminals actief, waardoor we

meer goederen via het water kunnen vervoeren. Maar nu

zien we dat de lichters in onze haven die containers op ver-

schillende plaatsen moeten afzetten, afhankelijk van de

bestemming. Omdat het meestal over slechts twee à drie

containers gaat en de dokwerkers het grotere werk voor-

rang geven, moet de schipper dikwijls langer wachten om

te laden. En dus kan hij zijn planning moeilijk aanhouden.

Een consolidatiepunt waar die containers samenkomen

en van daaruit naar de juiste terminals worden gebracht,

biedt mogelijk een oplossing. Het is aan Shipit om uit te

vissen of dat concept leefbaar is.”

Welk potentieel heeft Shipit?

017_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:30 Pagina 17

Page 20: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

2 De ouderwetse camping – gammel tentje, sjofele douche, twijfelachtig management – is niet meer; de nieuwetopcamping is een stevige kmo met tientallen personeelsleden en een jaarbudget van enkele miljoenen euro’s.We trokken naar Perpignan voor een blik achter de schermen.

VAKANTIEMAKERS Deze zomerreeks kijkt achter de schermen van de vakantiebusiness.

Met het zwembad van luxecamping LeBrasilia is er op het eerste gezicht nietsmis: gigantisch groot, fraaie bar, mooiplonsbadje en indrukwekkend zonneter-ras. Voor de zonnekloppers die naar ditzonovergoten stukje Zuid-Frankrijkvlakbij de Spaanse grens afzakken, is hetelke dag opnieuw ‘l’embarras du choix’:wordt het een dagje zwembad of eendagje strand? Toch koestert het manage-ment van Le Brasilia grootse én peper-dure plannen: tegen volgende zomermoet er op de camping een gigantischnieuw zwemcomplex verrijzen. Prijs-kaartje: twee miljoen euro. “We kunnenniet anders”, vertelt directeur YannMarlic. “Onze klanten willen niet zo-maar een zwembad. Ze willen een ultra-modern zwemcomplex, met alles erop en

Kamperen als god Achter de schermen van luxecamping Le Brasilia in Zuid-Frankrijk

Yann Marlic, directeur van luxecamping Le Brasilia in Perpignan: “De tijdelijke werknemers weten vooraf datze hier maximaal zes maanden aan de slag kunnen, toch moeten ze de lat voor zichzelf voldoende hoog leggen.”

eraan.” En dat geldt blijkbaar voor de hele campinginfra-structuur: speeltuigen in open lucht én een overdekte speel-hal voor het kleine grut, boogschieten, volleybalterrein, tweetennisterreinen, enkele voetbalvelden: de voltalligeBelgische Olympische ploeg zou hier moeiteloos aan haartrekken komen.

Het verhaal is tekenend voor de nieuwe wind die door desector waait. Anno 2009 stellen heel wat kampeerders zichniet langer tevreden met een simpele kampeerplaats voor-zien van rudimentair sanitair. Het moet allemaal watmooier, luxueuzer, professioneler en liefst ook heel kind-vriendelijk. En dat mag best wat geld kosten. Eurocamp,Europees marktleider in het hoogste segment, zag de buial medio jaren tachtig hangen. Het Engelse bedrijf besloottoen als eerste om zijn klanten op enkele campings ookvolledig ingerichte luxetenten aan te bieden. Die tentenbestaan nog steeds, maar ze moeten almaar vaker plaatsruimen voor luxueuze chalets of stacaravans. Verspreid

over nu al ruim 160 luxecampings, in Europa en Florida.Een fraaie ligging, gratis kinderanimatie en een indruk-wekkende sportinfrastructuur zijn er vaste prik. En de prij-zen zijn navenant: tijdens het hoogseizoen telt u er vooreen luxestacaravan voor zes personen al vlug 150 euro pernacht neer.

Dansen met de gasten‘Senior Courrier’ staat er op het grasgroene poloshirt vanBen Goodfellow (22), student, afkomstig uit Manchesteren intussen al aan zijn vierde zomer bij Eurocamp bezig.“De eerste keer, dat was in Italië. Leuke camping, mooiweer, vakantiesfeertje, het contact met de klanten, dat allessprak me aan. En dus solliciteerde ik het jaar daaropopnieuw bij Eurocamp, voor een vergelijkbare job op eenandere camping uit het aanbod. Na enkele maanden hardlabeur zweer je dan dat het echt wel de laatste keer isgeweest, maar in de wintermaanden begint het toch weer tekriebelen en voor je het goed en wel beseft sta je hier

018_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:33 Pagina 18

Page 21: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

19VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

opnieuw. Dit jaar heb ik zelfs promotie gemaakt. Als seni-or courrier leid ik hier nu een ploegje van zeven tot negengewone ‘courriers’. Wij zijn het aanspreekpunt voor alleEurocamp-gasten op deze camping, maar staan tegelijkook in voor de kleine reparaties en het onderhoud van alleEurocamp-verblijven hier. Dat zijn er intussen al 84, uit-sluitend stacaravans. Of nee, er staan ook nog enkele oudetenten. Daarin slapen wij (grijnst).”“Met onze persoonlijke aanpak, maar net zo goed met deluxueuze accommodatie en de kinderclub op maat van deallerkleinsten proberen we het verschil te maken met ande-re touroperators die hier verblijfplaatsen aanbieden.Wanneer tegen 15 uur alle stacaravans opnieuw tiptop inorde zijn om nieuwe gasten te ontvangen, springen we hieren daar ook in bij de sport- en animatieactiviteiten op decamping.” En ’s avonds? Dan huppelt de hele bende vro-lijk mee op het podium tijdens de French Cancan of nodi-gen ze hun gasten uit ten dans, waarna de dag feestelijkafgesloten wordt met een pintje voor de eigen tent in een

hoekje van de camping. Kortom, er vallen wel saaierevakantiejobs te bedenken.Eurocamp rekruteert niet enkel in Engeland. Ben: “Ik hebsoms ook Nederlandse, Duitse of Belgische collega’s,maar de voertaal is sowieso Engels. De meeste courrierszijn nog student en draaien hier drie tot zes maandenmee. We krijgen een dag per week vrij, die gebruiken wemeestal om de wijde omtrek te verkennen. Ons logementis gratis, maar op culinair vlak moeten we onszelf zien teredden. Gelukkig zijn er tegenwoordig almaar meer gas-ten die met het vliegtuig naar hier afzakken, waardoor zebij hun vertrek regelmatig wat drank en voedsel in dekoelkast laten staan. Daar komen wij meestal al een heeleind mee.”En wat brengt het financieel op? “Reken op goed 180 europer week. Weet je, voor het geld moet je dit soort werkmisschien niet doen, maar je zit natuurlijk enkele maan-den in een aangename vakantiesfeer. En voor mij persoon-lijk is mijn huidige functie, waarin ik verantwoordelijk ben q

in Frankrijk

voor een hele ploeg, ook wel een mooieaanvulling op mijn cv. Ik volg een ingeni-eursopleiding en hoop later professioneeleen ploeg mensen aan te kunnen sturen.Anderen hier dromen dan weer van eencarrière in de toeristische sector. Voor henis dit natuurlijk de ideale opstap.”

Van een gebraden kip tot een nieuw kapselEurocamp bestaat intussen 25 jaar en isaanwezig op ruim 150 Europese luxecam-pings in dertien verschillende landen. Hetbedrijf investeert jaarlijks acht miljoeneuro in de aankoop van nieuwe stacara-vans. Een hoop geld, maar Eurocamp heefter wel een totaal nieuw, atypisch camping-publiek mee aangeboord: gezinnen metvaak erg jonge kinderen, die vallen voor de

Ben Goodfellow, jobstudent uit Manchester en senior courrier bij Eurocamp: “Ik ben verantwoordelijk voor een hele ploeg camping-medewerkers, en beschouw dat als een mooie aanvulling op mijn cv. Ik volg een ingenieursopleiding en hoop later een team aan te sturen.”

019_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:33 Pagina 19

Page 22: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

combinatie van een comfortabele behui-zing, een fraaie ligging en erg uitgebreidecampingfaciliteiten. Le Brasilia is daareen mooi voorbeeld van. De camping ligtaan een bijzonder mooi zandstrand.Gasten vinden er niet enkel een uitge-breid sport- en spelaanbod, ze kunnen erook terecht voor een gebraden kip, eenvers brood, een hapklare maaltijd of zelfseen nieuw kapsel. “Kijk, je moet realis-tisch zijn”, klinkt het bij campingdirec-teur Yann Marlic. “Het campingpubliekheeft de voorbije jaren een grondigemetamorfose ondergaan. Ik werk hiernu zeventien jaar en in die tijd heb ik hetaandeel traditionele kampeerders elkejaar verder zien slinken. In hun plaatskomen vaak jonge koppels met kinderendie een veel uitgebreider dienstenaanbodverwachten: sportinfrastructuur, speel-tuintjes, winkeltjes, een zwembad metalles erop en eraan, noem maar op. Eenklein dorp, zeg maar. Vaak zakken zijniet meer met hun eigen tent of mobil-home naar de camping af, maar willen zehier ter plekke iets huren: een stacaravan,een kleine bungalow. Deels hebben wedus een nieuw publiek aangeboord –

VAKANTIEMAKERS

100.000euro. Zoveel betaalt Eurocamp voor een nieuweluxestacarvan.

3.000gasten kunnen er logeren op camping Le Brasilia.

120mensen werken er tijdens het hoogseizoen op cam-ping Le Brasilia. Ze verdienen minimum 1.300 euronetto per maand.

“Klanten willen niet zomaar een zwembad, maar eenultramodern zwemcomplex, met alles erop en eraan.”YANN MARLIC, DIRECTEUR VAN LUXECAMPING LE BRASILIA IN PERPIGNAN

mensen die vroeger een appartementje huurden maar nubezwijken voor de charmes van een goede accommodatie incombinatie met die typische campingsfeer – en deels is hetverwachtingspatroon van de traditionele kampeerder ookde hoogte ingegaan. Onze grootste concurrenten zijn van-daag de traditionele vakantiedorpen die ook prat kunnengaan op een uitgebreide infrastructuur. Het feit dat eenexterne touroperator als Eurocamp hier intussen een tach-tigtal stacaravans aanbiedt, is voor ons geen punt: zijbeschikken over een marketingmachine die wij niet hebben,en maken zo veel meer reclame voor onze camping dan wezelf ooit zouden kunnen.”

Met ruim 120 werknemers is de camping, al 45 jaar eenonvervalst familiebedrijf, niet enkel een van de grootstein Zuid-Frankrijk, in de zomermaanden is het ook eenvan de belangrijkste werkgevers in Canet-plage. En zelfsin de winter, wanneer de camping zes maanden lang dedeuren sluit, blijven er nog een twintigtal mensen aanhet werk. “Zij staan in voor het grote onderhoud van debungalows en het volledige campingdomein, voerennoodzakelijke herstellingen uit en volgen de administra-tie en de reserveringen op. De rest van het personeel,waaronder een aantal studenten, werkt met een tijdelijkseizoenscontract, waarbij ze in de zomermaanden hieraan de slag zijn en in de winter bijvoorbeeld in de ski-stations werken. Omdat een groot deel van onze bezoe-kers uit het buitenland komt, werven we daar ook aan,

bijvoorbeeld voor het animatieteam. Zij verblijven hierdan een hele zomer lang op de camping.”

Een bedrijf runnen dat de ene helft van het jaar 120 men-sen in dienst heeft en de andere helft hooguit een twintig-tal is geen sinecure. “Op managementvlak is het perso-neelsbeleid hier zonder meer de zwaarste uitdaging”, steltYann Marlic. “Elke lente moeten we op zoek naar flink wattijdelijke werkkrachten. Zij weten vooraf dat ze hier tweetot maximaal zes maanden aan de slag kunnen, maar moe-ten de lat voor zichzelf toch voldoende hoog kunnen leggen.We zijn immers een viersterrencamping, de absolute top inFrankrijk, en dat zorgt natuurlijk voor een bepaald ver-wachtingspatroon bij onze klanten. We moeten onze mede-werkers dus voldoende kunnen motiveren om voor enkelemaanden het beste van zichzelf te geven en de klanten eenhoogstaande service te bieden. Daarom moeten wij alsdirectie haast constant ter beschikking staan van het perso-neel en hen de nodige aandacht en waardering geven.Concreet betekent dat bijvoorbeeld dat ikzelf hier, als direc-teur, elke ochtend om zes uur aanwezig ben om vooraf nogeven een praatje te maken met de kuisploeg. Daarnaast, enzo mogelijk nog belangrijker, trachten we ons personeelgoed te betalen. In principe zouden we hen het minimum-salaris, zowat 1.100 euro netto per maand, kunnen aanbie-den. Dat doen we niet: iedereen verdient hier minimum1.300 euro netto. Ook op dat vlak is het hier dus professio-nalisering troef.” tekst Filip Michiels, Perpignan | foto Isabel Pousset D

q

020_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:33 Pagina 20

Page 23: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

21VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

TAFEL 19Groenenhoek 5/7, 2630 Aartselaar

Tel. 03 870 56 82www.tafel19.be

REDACTEUR NICO: “U houdt van grote maten en vertrouwde

gezichten op uw bord? U luncht enkel met uitzicht op een zeventiende-eeuws

kasteel? Laat Tafel 19 dan uw ‘numero uno’ zijn.”

LEZER OLIVIER: “Gemiddeld reken ik 30 euro per persoon

voor een zakenlunch. Maar het aangename kader hier verantwoordt

zeker de iets hogere prijs.”

D Is er een lunchmenu? Roept u ‘marktmenu’,

dan krijgt u drie keer een gerecht onder uw neus

geschoven. En dit voor 37 euro per persoon. A la

carte kan natuurlijk ook: voor een voorgerecht

betaalt u tussen 15 à 17 euro, voor een hoofdge-

recht 25 à 32 euro. Zoetekauwen leggen 9 à 10 euro

extra neer.

D Lekker eten? Jazeker. Geen uitzonderlijke

kwaliteit, eerder gesneden koek voor de zeker-

heidsspeler.

D Gezonde keuken? Keuze te over uit sashimi,

salades of visgerechten: allesbehalve een calva-

rietocht voor kilokijkers.

D Snelle bediening? We haspelden het marktmenu

af in 2 uur. Drukkere vogels, geen nood: u pitst

ongetwijfeld nog een pak minuten van onze tijd af.

D Wijn voor ieders budget? Spaans, Australisch en

een assortiment nieuwe wereldwijnen, van 21 tot

112 euro (Pommard Premier Cru, Maison Louis

Latour). Drietal wijnen per glas (aan 5 à 5,5

euro). Wij nipten aan de Castillo Perelada

(Crianza 2004), mits 5,5 euro in ruil.

D Professionele bediening? Zeker

en vast. Gevat, zonder opdringerig

te worden. Zo hebben we onze obers

het liefst.

D Ligging en parking? Omgeven door

greens en bossen. Ruime parking in

het domein. Pas op voor de slagboom.

D Betalingsopties? Cash en de

gebruikelijke betaalkaarten

D Sluitingsdag? Zeven dagen op

zeven, van 11.30 uur tot 22 uur

D SCORE 15/20

2 Tafel 19, Aartselaar

Gebronzeerde golfers met golfkar struinen over deruime parking van het zeventiende-eeuwse domeinCleydael in Aartselaar. Ik laat het clubhuis voor wathet is en plof me neer op het zonovergoten terras vanrestaurant Tafel 19, ingericht in het voormaligekoetshuis van het domein. Mijn tafelgenoot OlivierFontaine hanteert nu en dan zelf de golfstick. “Nietvaak genoeg naar mijn goesting. Het is de idealemanier om me uit te leven en me te ontspannen nahet werk.” Het ‘werk’ staat in het geval van Olivier

Fontaine voor Suzuki België in Kontich, waar hij alsgeneral manager 28 mensen aanstuurt.

Geen ingewikkelde culinaire constructies onder dezeloden zon, we opteren allebei voor het ‘Marktmenu’.Starten doen we met een gegrilde avocado van grijzeNoordzeegarnalen en cocktailsaus. Degelijk zondermeer, meer dan genoeg, en vooral aangenaam fris.Omdat de keuken tijdelijk doorheen haar voorraadgeprogrammeerde T-bone steak zit, nemen we zonder morren genoegen met een uit de kluitengewassen entrecôte. Verder zien we frietjes, een

bescheiden salade en choronsaus optafel verschijnen. De entrecôte blijktonze maagcapaciteit met gemak te over-treffen. Olivier laat het niet aan zijn hartkomen. “Perfecte plek voor een zaken-lunch. Eigentijds aangekleed, in een his-torisch decor. Gezellig en netjes.”Uitbollen doen we met een citron givré,een smaakvolle bol citroenijs in een uit-geholde citroen. Zou dit nu het kam-pioenendieet van Tiger Woods zijn?tekst Nico Schoofs | foto Isabel Pousset D

‘Hole in one’ aan Tafel 19

BIEN CUIT

GRATIS OP RESTAURANT MET EEN VACATUREREDACTEUR?

vacature.com/biencuit

>

021_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:50 Pagina 21

Page 24: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

COLUMN

Oh ja, het was een hoogtepunt in mijn jonge leven.Ik hing aan de toog van een muf jongerenhol, meteen telefoon. Niemand had een telefoon. De telefoonhing met een draad achter de deur van het bierhok.Maar bij mij stak een antenne uit het zakje van mijnjas. Iedereen gezien? Voortaan viel ik onafhankelijkoveral te bereiken. Ik zou nooit meer proletarischstaan wachten bij een telefooncel. En ik zou me dienverstande nooit meer ergeren aan de drie uitgeleurdesnaren van de straatmuzikant. Ik weet nog goed datik voor mijn gsm-tijdperk Jaak Pijpen moest bellenvoor een rubriekje dat ‘Het favoriete voorwerp van...’heette. Op de achtergrond stond een sextet vangebreide truien en panfluiten. Daardoor moest JaakPijpen wel drie keer herhalen dat hij helemaal geenfavoriet voorwerp had.

Enfin, met een gsm zou het mij niet meer overkomen.Het was een hele grote, zwarte Philips, een dinosaurusavant la lettre, bij voorbaat een erfstuk van het moder-ne leven. Maar toen had niemand iets in de gaten.Mobiele telefoons waren een rariteit. Geen mens hadeen telefoon voor zichzelf in die tijd, behalve ministers,bazen en andere stoefers. Het geval wilde echter dat ikhet hele weekend bereikbaar moest zijn, voor Het

hem iets te vertellen moet je hem tegen-komen of hem een brief sturen. Maar hetsysteem Bart Peeters lijkt me wel wat.Hij was laatst op televisie mét zijn broeren zonder gsm. Ik kreeg meteen allekleuren van afgunst. Want Bart Peetershééft geen gsm. Zijn broer neemt alletelefoons voor hem op. Dat wil ik ook:géén telefoon en wel een manager. Ookal omdat een manager meer doet danalleen maar de telefoon opnemen. Hijmaakt afspraken, vertelt wanneer watklaar moet zijn en komt je desnoodshalen zodat je altijd en overal op tijdbent. Hij houdt de knip op de planningen likt de tarieven uit tot op de bodem.Want als hij goed is, verdient hij zichzelfterug. Zo iemand, dáár ben ik naar opzoek, in plaats van een gsm als nieuwhoogtepunt in mijn jonge leven.

“Geen gsm hebben isde nieuweluxe”

Belang van Limburg. Ze hadden mij nodig zoals zetoen bijna niemand nodig hadden. Dacht ik.Desalniettemin, de ingebeelde onmisbaarheid was meeen plezier. De telefoon bewees dat het goed ging metmijn carrière. En als ze belden dat ik moest komen,liep ik als een wilde naar de auto van mijn moeder.Binnen het kwartier stond ik op de redactie. Met dankaan de mobiele telefonie.

Het geluk van de gsm is helaas een kwetsbaar gelukgebleken, zo kwetsbaar dat er niets meer van overblijft.Als er nu iemand belt, trek ik op voorhand al krom vanverontwaardiging. Dat ze mij durven bellen!Onverwacht ook nog! Of ze niet gewoon in stilte kun-nen mailen! Ik weet niet waar de gramschap vandaankomt, want de meerderheid van de oproepen valt reuzemee. Waarschijnlijk is het een eigenaardig mengselvan verzadiging, stress en schrik voor de verschrikke-lijke zeur uit de bergen van Blablatië. Bij de eerste toonvan de telefoon schiet ik standaard in paniek. Ik hadhet van mijn leven nooit durven voorspellen, maargéén gsm is de nieuwe luxe.

Zo ver als Herman Van Molle zou ik het evenwel nietwillen drijven. Die heeft e-mail noch telefoon. Om

An OlaertsD

REAGEREN?

9 vacature.com/column

022_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 18:38 Pagina 22

Page 25: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

www.jobs.hudson.com

Customer Service Engineer

BENEO-Remy nv is wereldleider in de productie enverkoop van rijstderivaten zoals rijstzetmeel, rijstbloem en rijstproteïnen. BENEO-Remy producten wordenverwerkt in vele voedingsproducten zoals babyvoeding, ontbijtgranen, koekjes, maaltijden, soepen, sausen,melkproducten en zoveel meer. In onze productportfoliobevinden zich ook Nutriz rijstconcentraten en rijstpoeders,die worden gebruikt in “non-dairy” dranken en desserten.BENEO-Remy heeft productiefaciliteiten in België enItalië en is aanwezig in meer dan 45 landen. BENEO-Remymaakt deel uit van de BENEO-Group, die de speciality activiteiten van Südzucker bundelt. BENEO-Group heeft een omzet van EUR 350 miljoen en stelt globaal zo’n 900personeelsleden tewerk. Momenteel zoeken we een (m/v)

Je functie:

-

Ons aanbod-

-

Je profiel

-

Interesse?Stuur vandaag nog je sollicitatiebrief en cv met vermelding van referentie BE581075 naar Hudson,t.a.v. Recha Bervoets, Herkenrodesingel 4a bus 2, 3500 Hasselt, tel. 011 24 75 00, fax 011 26 02 00,e-mail [email protected], www.jobs.hudson.com. Je sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

WIJGMAAL

Interesse? Stuur vandaag nog uw sollicitatiebrief en cv met vermelding van referentie BE579408 voor TechnischDirecteur en referentie BE580434 voor Assistant Communication & Finance naar Hudson, t.a.v. An Bels, Moutstraat 56, 9000 Gent, tel. 09 222 26 95, fax 09 221 23 55, e-mail [email protected], www.jobs.hudson.com. Uw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Technisch DirecteurTechnisch expert met gedegen netwerking- en managementskills in functie van doorgroei

Uw functie

-

-

-

Ons aanbod

-

Uw profiel

Assistant Communication & FinanceFlexibele job met 80%-tijdsregeling als optie

Uw functie

-

Ons aanbod

Uw profiel

-

Het Belgisch Instituut voor Lastechniek (www.bil-ibs.be) is een onafhankelijk instituut (vzw) dat de collectieve belangen behartigt van de Belgische industrie, opleidings- en onderzoeksinstellingen die werkzaam zijn op het gebied van las- en aanverwante technieken. De core business van het BIL is het verhogen van het concurrentievermogen van de Belgische bedrijven door hun technologische kennis en knowhow te vergroten. Het BIL heeft momenteel een 300-tal leden en stelt 23 medewerkers tewerk in de vestigingen in Gent en Neder-over-Heembeek. In Luik heeft het BIL een samenwerkingsverband met Cewac. Om de verdere uitbouw te garanderen, zijn we op zoek naar een (m/v)

GENT-BRUSSEL

023_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:56 Pagina 23

Page 26: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

24VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

3 PROJECTLEIDERS ICT te Willebroek

Functie: je staat de interne klanten bij via projectondersteuning, businessanalyse en de ontwikkeling van ICT-

toepassingen. Je bent zelfstandig verantwoordelijk voor je eigen projecten door ondermeer een analyse van de

behoeften bij de interne klanten, het opmaken van bestekken, de implementatie en koppeling van je toepassingen

aan andere projecten, het systeembeheer en -onderhoud en het evalueren van de projecten ten opzichte van de

globale ICT-strategie binnen W&Z.

Profiel: je hebt een masterdiploma in één van de richtingen die je terugvindt in de uitgebreide functiebeschrijving

(kijk hiervoor op www.jobpunt.be). Verder heb je minimaal twee jaar relevante ervaring binnen

de IT-sector. Door je analytisch vermogen, organisatietalent en proactieve aanpak slaag je erin zelfstandig

en op een verantwoordelijke wijze projecten te beheren zonder hierbij het team uit het oog te verliezen.

In het westen en het centrum van Vlaanderen beheert Water-

wegen en Zeekanaal NV, kortweg W&Z, als organisatie binnen de Vlaamse overheid, de waterwegen en heel wat watergebon-

den gronden. Onze organisatie heeft als doelstelling de binnen-

vaart te stimuleren en te optimaliseren via goed onderhouden

vaarwegen en geautomatiseerde bruggen en sluizen. De zorg

voor milieu en veiligheid, evenals ‘de mens’ in het algemeen,

dragen wij hierbij hoog in het vaandel. Zo beschermen wij de

bevolking tegen wateroverlast door de aanleg van dijken en ge-

controleerde overstromingsgebieden en besteden wij aandacht

aan ecologische oeverversterkingen in natuurgebieden. Ten

slotte bouwen wij de recreatieve functies van onze waterwegen

verder uit: van verharde jaagpaden voor wandelaars en fietsers

tot faciliteiten voor de pleziervaart en allerlei watersporten.

Verscheidenheid is troef bij W&Z en dat weerspiegelt zich ook

in onze jobmogelijkheden.

weg van water

Voor Waterwegen en Zeekanaal zijn gelijke kansen belangrijk. Kwaliteiten van mensen zijn doorslaggevend ongeacht geslacht, afkomst, leeftijd of handicap. www.jobpunt.be

Om ons W&Z-team te versterken zijn wij op zoek naar (m/v):

weg van water,werken aan morgen

Aanbod:een statutaire benoeming mits een succesvolle proeftijd en een startsalaris van 3 501,78 euro bij 2 jaar relevante

ervaring. W&Z biedt daarnaast vooral een boeiende job vol afwisseling en de kans om mee te werken aan maatschap-

pelijk zinvolle projecten. Vorming, opleiding en training zijn vanzelfsprekendheden bij W&Z, want ze laten jou groeien,

maar ook ons. Als overheidsorganisatie bieden wij naast werkzekerheid ook heel wat doorgroeimogelijkheden, 35

verlofdagen, maaltijdcheques en een hospitalisatieverzekering. Relevante privé-ervaring kan tot maximaal 15 jaar gevaloriseerd worden.

Interesse? Voor meer informatie kan je terecht bij Koen van Hoye, tel. 03 860 63 20. Je sollicitatiebrief met cv en duidelijke

vermelding van de functie kan je sturen naar Waterwegen en Zeekanaal NV, Oostdijk 110, 2830 Willebroek of via

mail naar [email protected]. We verwachten jouw kandidatuur uiterlijk op 9 augustus 2009.

In Slimweg kunnen personen, bedrijven, scholen, … op één locatie terecht voor informatie en advies op maat over vervoer en mobiliteit (autobus, fiets, tram, trein, wandelen, autodelen, carpoolen, taxi, …).

Slimweg is een samenwerking tussen De Lijn, de provincie Oost-Vlaanderen, het Vlaamse Gewest, de NMBS, de VRA (FBAA), de Fietsersbond, Cambio-autodelen, Autopia, de Taxifederatie, Taxistop, de Voetgangersbeweging en de VSV.

Het mobiliteitspunt Slimweg in Oost-Vlaanderen werft aan (m/v):

Geïnteresseerde kandidaten bezorgen uiterlijk op 22 augustus 2009 hun uitgebreid cv bij voorkeur per mail aan [email protected] of per post aan Jobpunt Vlaanderen, Technologielaan 11, 3001 Heverlee.De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden geselecteerd op basis van hun kwaliteiten envaardigheden, ongeacht geslacht, afkomst, leeftijd of handicap.

coördinator Slimweg Oost-VlaanderenFunctie:Je coördineert de werking van Slimweg, met als tewerkstellingsplaats Gent, dat als doel heeft duurza-me mobiliteitsoplossingen aan te bieden. Je coördi-neert, stuurt en controleert het dagelijkse beleid (website, winkelbalie, bedrijvenloket).Je geeft leiding aan een zestal medewerkers en staat in voor de dagelijkse aansturing en coaching. Je bent verantwoordelijk voor de opmaak van communicatie-campagnes naar het grote publiek en naar specifieke doelgroepen (bedrijven, …). Je initieert en coördi-neert de relaties met partners in duurzame mobiliteit. Je rapporteert aan de provinciale stuurgroep waar verschillende partners in vertegenwoordigd zijn. Je zorgt voor de cohesie van Slimweg en de onderlinge terugkoppeling tussen publieksloket (business toconsumer) en bedrijvenloket (business to business). Je bent verantwoordelijk voor de ‘Lijnwinkel-functie' waar alle producten van De Lijn verkocht worden.

Profiel:• Masterdiploma.• Ervaring in teamcoaching, onderhandelingstech-

nieken en projectmanagement.• Affiniteit met duurzaam vervoer en mobiliteit, en

kennis van en inzicht in de mobiliteits- en over-heidssector zijn aanbevolen.

• Goede kennis van MS-Office, internet en e-mail.• Creativiteit, proactief kunnen handelen, flexibili-

teit qua werkuren en bereid om bij te scholen.

024_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:09 Pagina 24

Page 27: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

Jouw functie: je beheert de verschillende geografische informatiesystemen (GIS) en -toepassingen, datasets, databanken en informatiestromen, zodat de organisatie steeds over kwaliteitsvolle, efficiënte informatiesystemen kan beschik-ken. Je inventariseert het nodige materiaal en houdt dit up-to-date. Je bent bereid je voortdurend te vervolmaken in het eigen vakgebied en werkterrein, zodat je op de hoogte blijft van nieuwe evoluties op het vlak van GIS-beheer.

Jouw profiel: je combineert een bachelordiploma met 1 jaar relevante GIS-ervaring. Je hebt inzicht in GIS en tools, (geo)databanken, GIS-toepassingen,operatingsystemen, metadata en geodatabeheer.

Toerisme Vlaanderen bevordert het toerisme in Vlaanderen en Brussel. Dit agentschap van de Vlaamse Gemeenschap bewaakt de toepassing van de toeristische wetgeving en promoot Vlaanderen als toeristische bestemming in binnen- en buitenland. Het agentschap zorgt ook voor de ondersteuning en de uitbouw van een kwaliteitsvol toeristisch aanbod en voor de classificatie van campings, hotels en reisbureaus. Toerisme Vlaanderen telt een 190-tal personeelsleden op de maatschappelijke zetel in Brussel. De 12 buitenlandse vestigingen stellen een 60-tal personeelsleden tewerk. Voor de verdere uitbreiding van onze dienst-verlening in Brussel zoeken we dringend een (m/v):

Wij bieden jou: een dynamische en aangename werkomgeving met middelen en kansen om te slagen, permanente vorming, opleiding en ruimte voor creativiteit. Een brutobasissalaris van 2 128,55 euro per maand, waarbij relevante ervaring wordt gehonoreerd volgens de huidige wetgeving. Ook bijkomende voordelen zoals een aan-trekkelijke verlofregeling, een hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, gratis woon-werkverkeer met het openbaar vervoer, een systeem van glijdende werktijden, moge-lijkheid tot deelname aan de kinderopvang van de Vlaamse overheid tijdens de schoolvakanties en een attractiepas die jou en een tweede persoon gratis toegang biedt tot een aantal attracties. Uitgebreide informatie over de functie, de arbeidsvoorwaarden en het examenprogramma vind je op de website www.jobpunt.be onder de knop ‘vacatures’.Interesse? Stuur dan uiterlijk 23 augustus 2009 je motivatiebrief, gestandaardiseerd cv en kopie van je diploma met duidelijke vermelding van de functietitel naar [email protected] of naar Jobpunt Vlaanderen, Technologielaan 11, 3001 Heverlee. Het gestandaardiseerd cv is te downloaden op www.jobpunt.be onder de knop ‘vacatures’. Als je over een vrijstelling beschikt voor het generieke gedeelte, bezorg je ook het bewijs van je vrijstelling.

De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst of handicap. www.jobpunt.be

GIS-beheerder toeristische informatie (B111 – statutair)

25VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

De Intercommunale Ontwikkelingsmaatschappij voor de Kempen (IOK) is een dynamische en sterk groeiende organisatie die als doel heeft de 29 aangesloten gemeentebesturen te ondersteunen. Voor de verdere uitbouw van onze organisatie en dienstverlening, zijn wij momenteel op zoek naar een team woondeskundigen dat binnen het project ‘Kempens Woonplatform’ de aangesloten gemeenten zal ondersteunen om het lokaal woonbeleid vorm te geven. Dit team organiseert het lokaal woonoverleg met de lokale woonactoren en eventuele andere vergaderingen in verband met het woonbeleid.

Wij bieden je voor deze 3 functies• Een voltijds contract van onbepaalde duur op contractuele

basis op basis van de wettelijke baremaschalen (A1a-A3 voor de stafmedewerker en B2-B6 voor de medewerkers),anciënniteit in de privésector tot maximum 6 jaar en an-ciënniteit bij openbare diensten komen in aanmerking;

• Interessante arbeidsvoorwaarden met glijdende werktijdenen extra verlof- en feestdagen;

• Extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, een uitgebreidverzekeringspakket en andere financiële en sociale voordelen;

• Een afwisselende en zelfstandige job binnen een stabieleen groeiende organisatie, die met het oog op de toekomst, investeert in haar mensen en ruimte biedt voor persoonlijkeontwikkeling;

• Een multidisciplinair team met gedreven en enthousiaste collega’s.

Word je onze nieuwe medewerker? Stuur dan uiterlijk op 17 augustus 2009 je motivatiebrief met curri-culum vitae aan Dhr. Johan Leysen, voorzitter IOK, Antwerpseweg 1 te 2440 Geel. De volledige taak- en profielbeschrijving vind je op www.iok.be. Voor extra inlichtingen betreffende de vacature kan je contact opnemen met Mevr. Els Maes – tel. 014-56 42 60.

Je opdracht• Je volgt de beleidsontwikkelingen inzake wonen op,

verwerkt deze informatie en geeft dit door aan de betrokken gemeentelijke ambtenaren;

• Je biedt begeleiding aan lokale besturen bij het uitwerken van een lokale woonbeleidsvisie, die je vertaalt naar een concreet actieplan;

• Je voert de nodige besprekingen met (boven)lokale bestuur-ders om het lokaal woonbeleid te concretiseren.

Je profiel• Je beschikt over kennis op het vlak van het (lokale) woon-

beleid en van de wetgeving (Vlaamse Wooncode, …);• Je hebt een masterdiploma (of gelijkgesteld).

Stafmedewerker studiedienst – Beleidsmedewerker Kempens woonplatform

Je opdracht• Je biedt begeleiding aan lokale besturen bij het uitwerken

van een lokale woonbeleidsvisie, die je vertaalt naar een concreet actieplan;

• Je voert de nodige besprekingen met lokale bestuurders omhet lokaal woonbeleid te concretiseren.

Je profiel• Je beschikt over kennis op het vlak van het (lokale) woonbe-

leid en van de wetgeving (Vlaamse Wooncode, …);• Je hebt een bachelordiploma (of gelijkgesteld).

Medewerker studiedienst – Deskundige Kempens woonplatform

Je opdracht• Je volgt de ontwikkelingen in het premielandschap met

betrekking tot wonen op, verwerkt deze informatie en geeft dit door aan de betrokken ambtenaren;

• Je staat in voor de communicatie over woongerelateerdethema’s. Je zorgt dat steeds de meest actuele informatieinzake woongerelateerde thema’s op de website geplaatstwordt;

• In overleg met de milieudienst van IOK en Kamp C, het centrum voor duurzaam bouwen, werk je verdere acties

(folders, artikels, infoavonden, …) uit rond duurzaam, ecologisch en energiebewust wonen. Verder neem je ookinitiatieven rond levenslang wonen.

Je profiel• Je bent vertrouwd met de aspecten van duurzaam bouwen

en levenslang wonen;• Je bent communicatief vaardig en in staat gestructureerd te

rapporteren. Je schrijft heldere en kernachtige teksten.• Je hebt een bachelordiploma (of gelijkgesteld).

Communicatiemedewerker studiedienst – Kempens woonplatform

Een job in de Kempen?

025_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:11 Pagina 25

Page 28: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

Het provinciebestuur van Antwerpen stelt ongeveer 1.600 medewerkers tewerk. Samen verzorgen zij de dienstverlening aan de 1.700.000

inwoners van onze provincie. Een dienstverlening die alle mogelijke thema’s bestrijkt: van cultuur en recreatie over welzijn, natuur en toerisme

tot economie, ruimtelijke planning en jeugdwerking en nog veel meer. Werken kan op de centrale kantoren of in één van de talrijke buitendiensten

verspreid over het grondgebied van de provincie. Binnen het provinciebestuur vind je gegarandeerd dé job om jouw talenten en ambities waar

te maken:

Een zeer boeiende functie binnen een openbaar bestuur; werkzekerheid; gratis hospitalisatieverzekering; maaltijdcheques;

gratis abonnement openbaar vervoer voor woon-werkverkeer; vergoeding niet-gemotoriseerde verplaatsingen, glijdende werkuren, extralegaal

pensioen voor contractuelen, relevante ervaring wordt onbeperkt meegerekend.

Stuur jouw kandidatuur (uitgebreid cv en kopie diploma) uiterlijk vóór 24 augustus 2009 naar Provincie Antwerpen,

t.a.v. het Departement HRM – Dienst Personeelsbewegingen, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen of

[email protected].

Departement HRMPersoneelsbewegingen

Koningin Elisabethlei 22 | 2018 Antwerpen

26VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

026_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:12 Pagina 26

Page 29: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

Functie: Als HR Director maakt u deel uit van het directieteam en bent u verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de implementatie en het beheer van de diverse aspecten binnen het hr-domein. U staat in voor de coördinatie, strategische uitwerking en implementatie van het hr-beleid in de diverse vestigingen van deze internationale groep met +/- 750 medewerkers. Uiteraard onderhoudt u vanuit uw functie nauwe contacten met de syndicale partners en blijft u permanent op de hoogte van nieuwe hr-trends en –wetgeving. U stuurt een vijftal medewerkers aan en rapporteert aan de CEO van The Heating Company.

Profiel: U bent universitair geschoold of gelijkwaardig door ervaring en hebt minimaal 5 jaar een gelijkaardige hr-functie bekleed, bij voorkeur in een productieomgeving. Verder bent u bereid om te reizen. Communiceren doet u even vlot in het Nederlands als in het Engels. Kennis van bijkomende talen is uiteraard een pluspunt. Met de nodige maturiteit, diplomatie, krachtdadigheid en integriteit slaagt u erin om de functie van HR Director succesvol in te vullen. Ten slotte onderscheidt u zich door uitstekende communicatieve vaardigheden, een gedegen werkattitude en een sterk ontwikkeld empathisch vermogen.

Aanbod: Een prachtig bedrijf met een jong en enthousiast team, volop ontplooiingsmogelijkheden en goede arbeidsvoorwaarden.

Interesse?Stuur uw sollicitatiebrief met cv naar Motmans-Van Havermaet HR-adviseurs, Gouverneur Roppesingel 81/2A, 3500 Hasselt, t.a.v. Jorinde Gijbels. Tel.: 011 30 13 70E-mail: [email protected]

HR Director

The Heating Company is met zijn sterke merken van decoratieve (Vasco en Thermic) en paneelradiatoren één van de meest toonaangevende ondernemingen in Europa m.b.t. verwarmingsoplossingen. The Heating Company biedt dan ook een totaalpakket voor elke

verwarmingswens. Deze vooraanstaande positie heeft het bedrijf bereikt door flexibel in te spelen op veranderingen in de markt, technische innovatie en een kwalitatief hoogwaardige dienstverlening. De bedrijfscultuur wordt gekenmerkt door korte communicatielijnen en een no-nonsense-instelling waarin jonge en enthousiaste collega’s als “winning team” hard werken aan het succes en de groei van de organisatie. Voor The Heating Company zijn we momenteel op zoek naar een m/v:

Erk

enni

ngsn

umm

er: V

G. 1

560/

BO

27VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

Een boeiende

overheidsjob

aan de kust?

European BEST Engineering Competition2nd - 11th August , Ghent

We designed the future!

www.ebec2009.eu

wants to thank all partners & supporters of the event:

027_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:18 Pagina 27

Page 30: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

watertandenom van te watertanden,

het dynamische waterbedrijf dat zorgt voor de productie en distributie van drinkwater, actief is in het rioleringsbeheer en het interactieve waterDOEcentrum Hidrodoe aanbiedt.

Pidp

a zo

ekt

gem

otiv

eerd

e (m

/v’s)

:

28VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

DESIGN ENGINEER HVAC • Je ontwerpt de installaties voor onze technologische projecten• Je coördineert het ontwerp met externe partners en opdrachtgevers• Je bent burgerlijk of industrieel ingenieur• Je bent creatief en vernieuwend in het ontwerpen en aanwenden

van nieuwe materialen en concepten• Industriële projectervaring is wenselijk

CAD-ONTWERPTEKENAAR • Je tekent technische installaties en coördineert verschillende technieken

zoals luchttechniek, koeling & verwarming, electrotechniek en clean utilities• Je werkt nauw samen met onze ontwerpingenieurs• Je ondersteunt de bouwleiding tijdens de bouwfase• Je bent in het bezit van een technisch hoger diploma• Je hebt ervaring met Autocad en Microstation• Je bent een teamplayer en hebt praktisch inzicht in bouwkunde

en de bijhorende technische installaties

FACILITIES ENGINEER • Je beheert bestaande technische installaties

en bepaalt de optimale onderhoudsstrategie voor deze installaties• Je verzekert de permanente beschikbaarheid van de installaties tegen een optimale kost• Je bent industrieel ingenieur of je hebt een ander hoger technisch diploma• Je bent creatief en gedreven in het samenwerken met en in het aansturen van mensen• Projectervaring op gebied van industriële projecten is een pluspunt• Je hebt een technische achtergrond in één van de specialismen HVAC,

elektriciteit, automatisatie, procestechnologie enz

WIJ BIEDEN• Een open en dynamische werksfeer• De kans om je als professional verder te ontwikkelen in een resultaatgerichte werkomgeving• De zelfstandigheid en de mogelijkheid om uw creatieve ideeën in de praktijk om te zetten• Een competitief salaris aangevuld met extralegale voordelen

INTERESSE?• Stuur zo snel mogelijk je cv en motivatiebrief naar CRC Clean Room Consulting, Heide 5 PB 1

t.a.v. Annelies Van Roij, per mail: [email protected]. Tel. 02/467 40 10.

Geef vorm aan je ideeënClean Room Consulting is een internationaal studiebureau dat hoogtechnologische projecten realiseert binnen de farmacie, de micro-elektronica en de micromechanica, zowel in binnen- als in buitenland. Als gevolg van een sterke groei wensen wij ons team uit te breiden met zowel ervaren krachten als starters (m/v):

Consultant Banking, Finance & InsuranceUw functie:

Uw profiel:

Ons aanbod:

Interesse?Robert Half Financial Services Group

www.roberthalf.be

Robert Half International Inc.

Robert Half Financial Services Group

Antwerpen

028_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:19 Pagina 28

Page 31: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

Pidp

a zo

ekt

gem

otiv

eerd

e (m

/v’s)

: Universitair medewerker controlling en begroting functie

Leidinggevend medewerker klantenrelaties functie

verschillende werkgroepen

functie

functie

29VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

FunctieOnze klanten situeren zich voornamelijk in de retail, foodservice en industrie. Als International Key Account Manager wordt u dé commerciële gesprekspartner van deze klanten in de landen die u worden toegewezen. • Met bestaande klanten voert u commerciële onderhandelingen, bespreekt u de jaarcontracten en negotieert u het account plan. Daarnaast analyseert u de markt en prospecteert u nieuwe klanten. • Zowel bij bestaande als nieuwe klanten is het belangrijk te luisteren naar de behoeften van de klant: smaak, inhoud, verpakking … zijn elementen die meespelen in het aankoopgedrag. Voor het leveren van een perfecte service aan uw klanten staat u niet alleen. U kunt rekenen op de steun van onze interne afdelingen productontwikkeling, kwaliteit, productie, logistiek en back office. • Finaal streeft u ernaar uw budget te overschrijden door het bewaken van de omzet en de winstgevendheid. • U rapporteert rechtstreeks aan de Group Sales Manager.

Profi elNa uw hogere opleiding deed u een aantal jaren relevante commerciële ervaring op in Key Account Management. • Sectorervaring is een sterk voordeel (voeding/FMCG), doch geen absolute must. • Onderhandelen zit u in het bloed! U bent een echte entrepreneur, hebt zin voor initiatief en werkt resultaatgericht. • U werkt georganiseerd en gestructureerd en deinst niet terug voor het cijfermatig aspect in uw job (budgetten). • U bent vlot drietalig.

• Gezien het internationaal karakter van deze functie bent u bereid te reizen (ca 30 % van uw tijd).

Aanbod Dujardin Foods is een succesvolle en stabiele onderneming die is uitgegroeid tot een internationale topspeler dankzij een team van gedreven collega’s en een professioneel en ervaren management. • Wij bieden u een boeiende functie met ruime verantwoordelijkheden en ruimte voor initiatief. • U mag rekenen op een competitiefverloningspakket in verhouding tot uw competenties en ervaring.

Interesse? Stuur uw CV naar Dujardin Foods ter attentie van Sabien Anne ([email protected]) (Dujardin Foods NV • Zwevezeelsestraat 142 • B 8851 Ardooie-Koolskamp). U mag rekenen op een snelle en discrete behandeling van uw kandidatuur. Voor de selectie en rekrutering laten wij ons begeleiden door Altior CVBA. Voor bijkomende inlichtingen over de functie kan u bellen op het nummer 056 622 630.

VG.1

260/

B

INTERNATIONAL KEY ACCOUNT MANAGER

Dujardin Foods produceert en commercialiseert voor de retail en de industrie diepgevroren groenten, kruiden & ingrediënten en panklare gerechten. In de voorbije 30 jaar groeide het West-Vlaamse bedrijf – met hoofdzetel in Ardooie en een jaarlijkse omzet van ca. 220 miljoen euro – uit tot Europese topspeler. Het gamma is heel uitgebreid en wordt met uiterste zorg geproduceerd in 5 productiesites verspreid over België, Frankrijk en de UK, en wordt wereldwijd verdeeld naar miljoenen consumenten in meer dan 60 landen. Dankzij de toewijding en vakkundigheid van de 700 medewerkers en het gebruik van vooruitstrevende technologieën, slaagt Dujardin Foods erin om elke dag opnieuw haar bedrijfsslogan “Food you can trust” waar te maken.Vandaag zijn wij op zoek naar een (m/v):

Bezoek voor meer informatie alvast de website www.dujardin-foods.be

029_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:19 Pagina 29

Page 32: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

De K.U.Leuven is een eigentijdse universiteit die voortbouwt op een solide traditie en die met een open blik naar de toekomst kijkt. Dagelijks werken we aan kwalitatief hoger onderwijs en toonaangevend wetenschappelijk onderzoek. Om onze ambities verder te realiseren, zijn volgende diensten op zoek naar enthousiaste medewerkers (m/v) om hun teams te versterken:

www.kuleuven.be/vacatures

Meer info over al onze vacatures en online solliciteren:

K.U.Leuven Campus Kortrijk zoekt onderzoekers in diverse disciplines:

1 Assistent Fysiologie/Neurodegeneratie

1 Doctorandus BiochemieMeer info: http://gbiomed.kuleuven.be/phd/

2 Doctorandi Biochemie, Moleculaire Biologie, Biotechnologie

1 Fysicus en/of Elektrotechnisch Ingenieur

1 Elektrotechnisch Ingenieur en/of Numeriek Wiskundige

2 InformaticiMeer info: http://set.kuleuven.be/phd/

1 Informaticus voor Gamedevelopment

1 Taaldidacticus Adaptieve Leeromgevingen

1 Wetenschappelijk Medewerker Onderwijsproject Biomechanica

Meer info over alle bovenstaande vacatures: www.kuleuven-kortrijk.be/nl/vacatures0910

K.U.Leuven Research & Development (LRD) heeft als missie het bevorderen van de kennis- en technologievalorisatie van de universiteit. Zo biedt LRD juridische, fi nanciële en administratieve ondersteuning aan alle departementen van de universiteit bij het onderhandelen en opstellen van overeenkomsten in opdracht van de bedrijfswereld. Valorisatie van het universitair onderzoek wordt verder nagestreefd door een actieve politiek van octrooibescherming en licentieverlening. Daarnaast biedt LRD ondersteuning op het gebied van innovatieadvies en technologiebemiddeling en het oprichten van spin-offs. LRD zoekt een:

Medewerker Contractadministratie VBE200919Je staat in voor de administratieve ondersteuning van contractonderzoek en je maakt deel uit van het bestaande administratieve team. Je contacteert onderzoekers en projectoffi cers i.v.m. administratieve vraagstukken omtrent IWT-projecten, je werkt je in in de formele aspecten van dergelijke onderzoeksaanvragen en bent hiervoor een aanspreekpunt.

Intellectual Property Offi cer VBE200924Als wetenschapper sta je mee in voor het beheren van een portefeuille intellectuele eigendomsrechten: het beoordelen van valorisatiemeldingen, het uitvoeren en opvolgen van het patenteringsproces, het scouten naar technologie, het zoeken naar en het negotiëren met geschikte valorisatiepartners.

Stafmedewerker Communicatie VBE200925Je levert ondersteuning aan de betrokken innovatieactoren bij het samenstellen, bedenken en schrijven van diverse communicatiemiddelen, zowel in het Nederlands als in het Engels. Je bent verantwoordelijk voor een coherente marketingaanpak van de valorisatiedienst en je zorgt ervoor dat hun nuttige en relevante informatie op een gebruiksvriendelijke en toegankelijke manier via het net gepresenteerd wordt aan het bedrijfsleven en de betrokken personeelsleden van de K.U.Leuven.

Binnen de Personeelsdienst is het team Informatiebeheer verantwoordelijk voor het ontwikkelen en ter beschikking stellen van kwantitatieve informatie over personeel. Daarnaast ontwikkelt zij beheer-, controle- en stuursystemen ter ondersteuning van sommige personeelsprocessen. Om dit team te versterken zoekt Personeelsdienst een:

Stafmedewerker Analyse en Rapportering Personeels- en Loongegevens VBE200926

Je analyseert complexe vragen naar adequate cijfergegevens en gegevensbestanden en ontwikkelt tools met het oog op kwaliteitscontrole en beheersbaarheid. Je rapporteert aan het hoofd Informatiebeheer en werkt nauw samen met collega’s van Salarisadministratie i.v.m. loongegevens.

Ontdek jezelf, begin bij de wereld.K.U.Leuven voert een gelijkekansen- en diversiteitsbeleid.

030_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:25 Pagina 30

Page 33: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

ERKEND BUREAU VG. 686/B

@

@

31VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

INZA cvba, dochterbedrijf van de Milcobelgroep, is specialist op het gebied van lang houdbare kwaliteitsmelk en functionele drinks.Voor INZA is kwaliteit de beste garantie voor succes. Het bedrijf is gevestigd in Schoten en telt 250 medewerkers.

Binnen het kader van het ver-werven van de merken Yogho! Yogho! en Choco! Choco! en om de uitbouw van de eigen merken volwaardig te ondersteunen zijn wij op zoek naar een (m/v):

Marketing managerMarketing managerFUNCTIE: -spraak met de Directeur Marketing & Sales, om te komen tot de realisatie van de marketingstrategie van de organisatie.

-

PROFIEL:

uitstraalt naar collega’s.

Inza investeert in uitstekende medewerkers. Voor deze functie is voorzien:

INTERESSE? Stuur zo snel mogelijk uw sollicitatiebrief met uitgebreid cv naar Inza cvba,Wasserijstraat 5, 2900 Schoten t.a.v. Geert Laenen, of per email naar [email protected].

DIRECTEURUw functieU bent verantwoordelijk voor de dage-lijkse leiding van de organisatie. U bent verantwoordelijk voor het interne beleid op alle beleidsdomeinen (inhoud, kwali-teit, personeel, financiën, communicatie, administratie…). U stemt de organisatie af op politieke en maatschappelijke ontwikkelin-gen op stedelijk, Vlaams en federaal niveau. Als boegbeeld van de organisatie onderhoudt u contacten met relevante actoren.

Uw profielU hebt een masterdiploma (of gelijkwaardig door ervaring) aangevuld met 5 jaar werk-ervaring in een leidinggevende functie. U hebt affiniteit met buurt- en opbouwwerk en gelooft heel sterk in eerstelijnswerk. U bent op de hoogte van achterstellingsmechanis-men en stedelijke samenlevingsproblemen. U bent allround ingesteld en hebt kennis en ervaring in: strategisch managment,

doel- en resultaatsgericht werken, proces-management, kwaliteitsbeheer, financieelmanagement, hrm en communicatiebeleid. U bent een leidersfiguur die coacht en enthou-siasmeert.

Ons aanbodEen boeiende en uitdagende functie met ver-antwoordelijkheid en ruimte voor initiatief.Een stabiele en aangename werkomgeving binnen een innovatieve organisatie. De verloning wordt afgestemd op uw ervaring en competenties.

Interesse?Stuur dan uiterlijk 10 september 2009 uw CV en motivatiebrief naar Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw, t.a.v. Aimé Heene-voorzitter, Breughelstraat 31-33, 2018 Ant-werpen of mail naar [email protected].

Het uitgebreide functieprofiel vindt u op de vacaturepagina op www.samenlevingsop-bouw.be/antwerpenstad.

Kansen creëren, grondrechten garanderen.Samenlevingsopbouw Antwerpen stad vzw is erkend als regionaal instituut voor de samenlevingsopbouw. Als buurt- en opbouwwerkorganisatie orga-niseren we maatschappelijk kwetsbare mensen. Samen met hen pakken we problemen aan die te maken hebben met grondrechten en het samenleven tussen mensen. Momenteel hebben we een vacature voor een (m/v):

Interwaas is het intergemeentelijk samenwerkingsverband voor streekontwik-keling in het Waasland. Interwaas wil vanuit een lokale sturing de ontwikkeling van het Waasland actief bevorderen via dienstverlening, projectwerking en belangenbehartiging.

In het kader van haar dienstverlening aan de Wase gemeenten (o.a. op het gebied van ruimtelijke planning) en haar projectwerking (ontwikkeling van bedrijventerreinen en huisvestingsprojecten) is Interwaas op zoek naar een (m/v):

PROJECTMANAGER / RUIMTELIJK PLANNERNiveau A - contractueel onbepaalde duur

Hij of zij zal gemeentelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen opmaken en verantwoor-delijk zijn voor de opvolging van projecten van bouwkundige aard (stedenbouwkun-dige studies en masterplannen, ontwerpbesprekingen, aanbesteding, werfopvolging tot en met de definitieve oplevering).

Het uitgebreide functieprofiel en de arbeidsvoorwaarden vindt u op www.interwaas.be.

Uiterste inschrijvingsdatum: woensdag 12 augustus 2009

031_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:27 Pagina 31

Page 34: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

We winden er geen doekjes om, in de havenwereld sta je nooit stil. Onze mensen kiezen voor actie. Doeners en denkers die weten wat ze willen en er ook werk van maken. Geen wonder dat we samen aan het roer staan van een bruisende wereldhaven. De plaats bij uitstek waar je veel kan beleven en vooral bewegen. Het Gemeentelijk Havenbedrijf beheert, onderhoudt en exploiteert de volledige infrastructuur: van dokken en sluizen tot kranen, sleepboten en baggerschepen. Medewerkers kunnen dus heel wat richtingen uit in deze boeiende, internationale werkomgeving. In ruil garanderen we straffe extralegale voordelen en een mooi evenwicht tussen werk en privé. Het resultaat? Een hecht team dat trots is om de haven mee uit te bouwen. Met volle overtuiging en volle kracht vooruit, als (m/v):

Manager Promotie en Marketing Jouw uitdaging: Op de dienst Marketing, Promotie en Commerciële Relaties rapporteer je aan de Chief Commercial Offi cer. Door effi ciënte en effectieve promotie draag je bij tot de positione-ring van de haven van Antwerpen op de wereldmarkt als groeiend en competitief havencomplex. Je staat tevens in voor de ontwikkeling van een promotionele visie en strategie en het realiseren van het promotie- en marketingbeleid in overleg met de Chief Commercial Offi cer en in samen-werking met je collega’s van de commerciële dienst en de privé bedrijven. Je stuurt enerzijds het team medewerkers aan die de verschillende promotie-activiteiten organiseren, en anderzijds ben je mee het gezicht van de haven van Antwerpen naar de buitenwereld en de interface naar de promotieorganen in de Antwerpse private sector.

Profi el: Je hebt een universitair diploma of een diploma HOLT (bij voorkeur een handels-economische richting) of gelijkwaardig door relevante ervaring. Je hebt kennis en inzicht in de maritieme transport en logistieke sector en goed inzicht in de verschillende commerciële spelers en de belangenorganisaties van de haven. Je hebt kennis van de visie, strategie en objectieven van het Gemeentelijk Havenbedrijf en van de Antwerpse haven. Je bent fl exibel en bereid om af en toe naar het buitenland te reizen. Je bent taalvaardig op hoog niveau, Engels, Duits en Frans beheers je vlot, en je kan vol zelfvertrouwen een groot publiek toespreken. Je bent vlot met Ms Offi ce.

Uiterste inschrijvingsdatum: 15 september 2009.

Business Development Managers ((Senior) Consulenten Commerciële Zaken)Jouw uitdaging: Onze commerciële afdeling heeft als taak de toppositie van de Antwerpse haven te behouden en verder te versterken. We staan in voor de promotie van de haven. We onder houden commerciële relaties met klanten in binnen- en buitenland en operatoren in de haven, en zorgen voor de ontwik keling van de haven via het aan trekken van goederenstromen en investeringen. Business Development Managers richten zich op een specifi ek marktsegment (containers, droge of natte bulk, stukgoed met onder meer staal, woud producten, roro, pro-jectlading) en werken hiervoor een commerciële strategie uit en een plan om de commerciële relaties uit te bouwen. Ons bestaand team zoekt collega’s die deze markt segmenten verder helpen ontwikkelen, hetzij als ervaren professional hetzij als juniorexpert. Als Business Develop-ment Manager overtuig je rederijen en verladers om hun goederenstroom via Antwerpen te verschepen en internationale bedrijven om hun productie afdelingen of Europese distributiecen-tra te vestigen in Antwerpen. Je voert verschillende PR-activiteiten uit en adviseert diverse entiteiten. Je inventariseert en analyseert relevante gegevens om zo tot creatieve voorstellen te komen die de aantrekkingskracht van de Antwerpse haven verder optimaliseren.

Profi el: Je hebt een masterdiploma of een bachelordiploma, bij voorkeur in een handels-economische richting, ofwel ben je gelijk waardig door relevante ervaring. Je bent gedreven, sterk communicatief ingesteld en kan zelfstandig en pro actief de markt benaderen. Door goed te argumenteren en te overtuigen kan je lange termijnrelaties uitbouwen. Het reilen en zeilen van de maritieme en transport sector is je niet onbekend. Ook ervaring met PR-activiteiten op hoger niveau is een pluspunt. Je bent een teamplayer, maar kan ook zelfstandig een project beheren. Je bent fl exibel en bereid om af en toe naar het buitenland te reizen. Zeer goede kennis van Nederlands/Engels is een absolute must. Goede kennis van Frans is belangrijk en kennis van Spaans/Duits is een pluspunt.

Uiterste inschrijvingsdatum: 31 augustus 2009.

Ons aanbod: Bij het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen kun je rekenen op een gevarieerde job met stimulerende verantwoordelijkheden en plaats voor nieuwe initiatieven. Verder bieden we een aantrekkelijk loonpakket met onder andere maaltijdcheques, extralegaal pensioen, hospitalisatie verzekering, fi ets vergoeding, mobiliteitsvergoeding en verzekering arbeids ongeschiktheid. Voor de walkapitein en de senior functies is er ook de mogelijkheid tot een bedrijfswagen. Het Havenbedrijf beschikt over een strijkdienst en onze omgeving is rookvrij.

Interesse? Inschrijvingsformulieren en documentatie mappen zijn verkrijgbaar bij de personeels dienst van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen, en op onze vacature website. Je vindt deze ook bij de districtshuizen en wijkkantoren van de stad Antwerpen, de infobalie van het stadhuis of de Info winkel, Grote Markt 11, 2000 Antwerpen. Beantwoord je niet aan één van deze profi elen maar heb je belangstelling voor een functie bij het Havenbedrijf? Stuur ons dan zeker je cv en we contacteren je van zodra er andere vacatures zijn. Raadpleeg onze website www.havenvanantwerpen.be/jobs voor meer informatie over onze vacatures.

Gemeentelijk Havenbedrijf AntwerpenPersoneelsdienst, Havenhuis, Entrepotkaai 1, 2000 Antwerpen.Tel. 03 205 22 79, 03 205 20 95 of 03 205 20 76. E-mail: [email protected]

(Senior) Consulent Strategie en Ontwikkeling (Spoor)Consulent Strategie en Ontwikkeling (Weg) Jouw uitdaging: Op de afdeling Strategie en Ontwikkeling lever je beleidsvoorbereidend werk en ondersteuning bij het beleid aan het topmanagement en andere diensten van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen. Je vertegenwoordigt de Antwerpse Haven op diverse fora en in diverse domeinen. Je faciliteert de dagelijkse opvolging van groot schalige projecten om zo alternatieven aan te reiken en uit te werken die de bereikbaarheid van de Antwerpse haven moeten verbeteren.

Als (senior) consulent strategie en ontwikkeling (spoor) zal je vooral worden ingezet als “business developer” voor de ontwikkeling van nieuwe spoorproducten. Daarbij voer je, samen met je collega’s van de intermodale cel en in overleg met de commerciële afdeling, een systematische prospectie uit bij de gerede partijen (o.a. reders, verladers, 3PL’ers, spooroperators, ...) naar mogelijkheden om nieuwe spoorproducten van en naar de Antwerpse haven op te starten. Je taak bestaat er verder in om een businessmodel rond deze nieuwe spoorproducten uit te werken, de initiatiefnemers te ondersteunen, de ontwikkeling van de bestaande en nieuwe spoordiensten op te volgen en sugges-ties aan te reiken voor verdere kwaliteitsverbetering. Verder onderzoek je de mogelijkheden om de operationele werking van het spoor in de haven te verbeteren.

Als consulent strategie en ontwikkeling (weg) breng je onder meer de verkeersintensiteit van en naar de haven in kaart, onderzoek je hoe het verkeer vlotter kan verlopen en volg je de diverse wegvoer-projecten op.

Profi el: Je hebt een universitair diploma (master of lic.) of een diploma HOLT of gelijkwaardig door relevante ervaring. Je hebt een duidelijke ‘track record’ in de ontwikkeling van intermodale spoorproduc-ten, je bent ten gronde vertrouwd met de maritieme en logistieke havenomgeving en beschikt over een uitgebreid netwerk van contacten met de belangrijkste actoren in dit domein.

Uiterste inschrijvingsdatum: 31 augustus 2009.

Walkapitein Jouw uitdaging: Als aanspreekpunt voor de bedrijven met drijvend materieel (sleepboten, baggerboten en vlotkranen) ondersteun je de bedrijfshoofden van de verschillende nautische operationele bedrijven bij het uitstippelen van het (nautisch) beleid, het beheren en opleiden van nautisch personeel en het aansturen van operaties. Je geeft adviezen en je houdt de nautische expertise van het Havenbedrijf up-to-date. Bovendien zorg je voor het opzetten en opvolgen van veiligheids- en kwaliteitssystemen en -certifi cering. Ten slotte ben je voor klanten en loodsen het aanspreekpunt in nautische aangelegenheden.

Profi el: Je hebt een universitair diploma (master of lic.) of een diploma HOLT (bij voorkeur in de richting nautische wetenschappen) of eerste luitenant of kapitein ter lange omvaart, of gelijkwaardig door relevante ervaring. Je kan zelfstandig en in team verband werken. Je beschikt over heel wat doorzettings- en analytisch denk vermogen. Daarbij sta je communicatief sterk (schriftelijk en mondeling), je bijt je vast in dossiers en je gaat projectmatig te werk. Je bent vertrouwd met MS Offi ce.

:Uiterste inschrijvingsdatum: 16 augustus 2009.

www.havenvanantwerpen.be/jobs

JUL9-PA02156_Vacature.indd 1 8/6/09 5:46:39 PM

Zeker in je job bij de haven.

032_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:49 Pagina 32

Page 35: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

@

@ERKEND BUREAU VG. 686/B

33VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

Functie: De technisch coördinator staat o.a. in voor het:

• beheer en onderhoud van gebouwen, infrastructuur, werkmiddelen;

• uitwerken van een verantwoord aankoopbeleid;

• leiding geven aan het logistiek personeel (coaching medewerkers in keuken,

poetsdienst, wasserij, onderhoud, vervoer), opstellen van dienstroosters;

• nemen van maatregelen in het kader van veiligheid voor gebruikers en personeel.

Profiel: Kandidaten dienen te beschikken over een diploma op niveau bachelor of master

met technisch-economische achtergrond. Hij/zij kan heel planmatig en

nauwkeurig werken en beschikt over leidinggevende capaciteiten.

Contact: Stuur uw sollicitatiebrief met cv naar vzw KMSL, t.a.v. de heer Jan Verellen,

secretaris, Korte Begijnenstraat 22, 2300 Turnhout of mail [email protected].

Extra inlichtingen zijn te bekomen bij de directeur van de instelling,

Wilfried Van Opstal, tel. 014/41 27 25

vzw KMSL zoekt voor de instelling Muylenberg een (m/v):

TECHNISCH COÖRDINATOR (voltijds)

Muylenberg omvat een dagcentrum, een tehuis, een afdeling beschermd wonen en

geïntegreerd wonen en richt zich in totaal tot 113 personen met een handicap.

De instelling is gelegen in het centrum van Turnhout en heeft een vestiging te Retie.

Voor meer info: www.kmsl.be.

ZESPRI International Ltd met hoofdzetel in Nieuw-Zeeland is een internationale marketingorgani-satie die met 2700 telers jaarlijks 3,5 miljard kiwi’s verhandelt in 70 landen. ZESPRI investeert jaarlijks 6 miljoen euro in onderzoek naar kwaliteitsverbetering, nieuwe kiwivariëteiten en steeds milieuvriendelijkere productiemethoden. ZESPRI International (Europe) N.V. en ZESPRI Service Centre N.V., 2 dochterondernemingen van ZESPRI International Ltd, verzorgen alle marketing-, verkoop- en logistieke activiteiten voor heel Europa, Afrika, het Midden-Oosten en enkele landen in de Indische Oceaan. Het Europese verkoopcijfer bedraagt meer dan 375 miljoen euro. Uitge-breide informatie over de ZESPRI Groep en het ZESPRI® kiwifruit vindt u op www.zespri.eu.Voor het Europese hoofdkantoor in Antwerpen kijken we momenteel uit naar een:

Deze persoon rapporteert rechtstreeks aan de directie en heeft de volgende kerntaken:Audit van alle beschikbare en aanvullende marketing & sales info binnen ZESPRI Europa. • Marketing analyse m.b.t. marktpotentieel, pricing, concurrentie, consumptiegedrag en -evolutie en distributienetwerken. • Sales & marketing analyse en evaluatie aangaande de impact van promotiecampagnes. • Datarapportering en analyse m.b.t. Europese conjunctuurgegevens, Europees consumentengedrag, de kiwiteelt, import- en export-gegevens, sales indicatoren en resultaten.

Uw profi el:U hebt een master Economie of gelijkwaardig. • U bent een uitstekende communicator en u kan vlot overweg met diverse management reporting tools. • U bent vlot meertalig en rapporteert vloeiend in het Engels. • U bent zeer analytisch ingesteld en uitermate cijfermatig onderlegd, maar functioneert ook probleemloos in een doorgedreven marketingomgeving. • U werkt graag autonoom in een dynamisch en collegiaal team. • U combineert zonder problemen precisie aan creativiteit en proactiviteit en u bent resultaatgedreven. • U beschikt over een eerste werk-ervaring in een vergelijkbare functie.

MARKETING AND SALES DATA ANALYST (m/v)

www.zespri.eu

ZESPRI is een unieke organisatie met een sterke branding. De job biedt een ideaal platform tot zelfontplooiing en initiatief en heeft een competitief salarispakket. Stuur snel uw gemotiveerde sollicitatie met c.v. naar: Advertisement, t.a.v. Sofi e Claes, Grote Steenweg 651, 2600 Antwerpen. e-mail: sofi [email protected] tel. 03/242 49 70, fax 03/242 49 79. U mag rekenen op een vlotte en discrete behandeling van uw sollicitatie.

ollegiaal teamm. U combb neeert zoeam. U cocombinne rt ven. • U bU beesceschikt overr eeenn eerste te wbesc kt ot over eeeen eerste

n nnn

Lid Federgon VG 1321/B • B-AB05.013 • W.RS.269

Wat je ook wil bereiken, ga ervoor.ga ervoor.Kies voor een bijkomend masterdiploma.

Een bijkomend masterdiploma is dé springplank naar een succesvollecarrière. Aan de Hogeschool-Universiteit Brussel kun je zo’n diploma bij-zonder snel halen. Wat je al weet en kent, hoef je aan de HUB niet nog eenste studeren.

Schakelprogramma’s• Master Handelswetenschappen• Master Handelsingenieur• Master Milieu- en Preventiemanagement• Master Vertalen, Tolken, Journalistiek of Meertalige Communicatie

Masters• Internationale Bedrijfscommunicatie

en het Bedrijfsbeleid• International Business Economics

and Management

www.hubrussel.be

033_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:35 Pagina 33

Page 36: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

www.xios.be

DEPARTEMENT LERARENOPLEIDING– 30% (09/LeO/VAC/02)

– 30% (09/LeO/VAC/03)

– 60% (09/LeO/VAC/04)

– 100% (09/LeO/VAC/05)

– 80% (09/LeO/VAC/06)

– 70% (09/LeO/VAC/07)

– 55% (09/LeO/VAC/08)

– 45% (09/LeO/VAC/09)

– 40% (09/NTECH/VAC/01)

– 25% (09/NTECH/VAC/02)

– 30% (09/NTECH/VAC/03)

– 25% (09/NTECH/VAC/04)

– 10% (09/NTECH/VAC/05)

– 15% (09/NTECH/VAC/06)

– 20% (09/NTECH/VAC/07)

– 35% (09/NTECH/VAC/08)

– 10% (09/NTECH/VAC/09)

– 30% (09/NTECH/VAC/10)

– 55% (09/NTECH/VAC/11)

– 80% (09/TIW/VAC/01)

– 10% (09/TIW/VAC/02)

– 15% (09/TIW/VAC/03)

– 30% (09/TIW/VAC/04)

– 100% (09/TIW/VAC/05)

– 100% (09/TIW/VAC/06)

– 100% (09/TIW/VAC/07)

– 100% (09/TIW/VAC/08)

– 25% (09/TIW/VAC/09)

– 100% (09/TIW/VAC/10)

De XIOS Hogeschool Limburg wil blijven groeien als een duidelijk herkenbaar ‘ ’, waar de en organisaties uit alle sectoren terechtkunnen met hun vragen. Tevens willen we een kruispunt zijn voor alle vormen van

en opleiding. De doorgedreven inter-actie tussen al deze taken is essentieel voor onze hogeschool. Wij willen op die manier stevig geworteld zijn in de . Vandaar de naam XIOS. We zoeken momenteel naar m/v:

Partner in de Limburgse associatie (UHasselt-Xios-PHL)

Kandidaturen dienen aangetekend tegen ontvangstbewijs te gebeuren op formulieren die op aanvraag kunnen bekomen worden bij de XIOS Hogeschool Limburg, Centrale Administratie, Universitaire Campus, Agoralaan Gebouw H, 3590 Diepenbeek, telefoon 011 37 07 01 (onze diensten zijn gesloten van 11 juli t.e.m. 16 augustus), of die men kan downloaden van onze website

, en die ingevuld naar vernoemd adres moeten worden verstuurd.

ONDERWIJZEND PERSONEEL

34VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

verpleegkundigen spoedopstart mug/pit+

Voedingsdeskundige ziekenhuisapotheker

verpleegkundigeNintensieve - rx - geriatrie

ZOEK NAAR

Product & MarketingManagerInternet(M/V)

RR90929101SVé

Landbouwleven, (Groep Vlan), hétgespecialiseerde weekblad van delandbouw en reeds jarenlangmarktleider in Vlaanderen, wordtuitgegeven door de LandelijkeUitgeverijen NV. Voor de verdereontwikkeling van zijn portaalsiteis Landbouwleven dringend op zoek naar een : PRODUCT- EN MARKETING MANAGER INTERNET (M/V)

Uw functie :Door de concrete realisatie van nieuwe producten zal u de portaalsitewww.landbouwleven.be onmisbaar maken in de Belgische landbouwwereld.

Uw doelstellingen :• Creatie van nieuwe producten en diensten in functie van zichtbaarheid

en rentabiliteit • Optimalisering van de gebruiksvriendelijkheid (intern en extern)• Ondersteuning van de commercialisering met o.a. bepaling

van het tariefbeleid• Analyse van de concurrentie• Permanente rapportering aan de directie van de Landelijke Uitgeverijen

en E-Business Manager van de groep Vlan.

Uw profiel :• Universitair diploma of gelijkwaardig door ervaring (2-3 jaar), economische

vorming is een pluspunt • Perfect tweetalig : NL en FR• Goede kennis van de werking en beheersinstrumenten van een website• Goede Kennis van de Online publiciteitsmarkt (SEA, SEO, CPC, CTR, eCPM,

publicitaire formats IAB, webanalyse, CIM, enz.)• Goede Kennis van MS-Office (in het bijzonder Excel)• Analytische en commerciële geest onontbeerlijk

Wij bieden u aan :Een actieve participatie in een dynamisch en aangenaam arbeidskader, een aantrekkelijk salaris in verhouding tot uw capaciteiten en extra-legalevoordelen.

Bent u geïnteresseerd ?Stuur vandaag nog uw motivatiebrief tesamen met uw CV naar mevrouw Florence Discry, Directrice HR, op volgend emailadres: [email protected] naar volgend adres : Léon Grosjeanlaan 92, 1140 Brussel.Geen antwoord indien niet geselecteerd

034_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:36 Pagina 34

Page 37: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

Ingenieursbureau Arcade NV is een multi-disciplinair bouwkundig studiebureau met vestigingen in Antwerpen, Hasselt en Knokke en zoekt voor onmiddellijke indienst-treding voor een nieuw kantoor in Gent (m/v):

STABILITEITSINGENIEUR- burgerlijk ingenieur / industrieel ingenieur / master

bouwkunde als opleiding- kennis van buildsoft is een pluspunt- relevante ervaring is een pluspunt

BOUWKUNDIG TEKENAAR- opleidingsniveau A1 / A2 / bachelor bouwkunde- kennis van autocad is vereist- relevante ervaring is vereist

Geïnteresseerdenkunnen hun cv sturen naar

[email protected] t.a.v. dhr. Patrick Spaas.

Voor meer info en ons jobaanbod surf naar:

www.phl.be of http://jobs.hbvl.be

Verder zoeken wij docenten, assistenten, lectoren, praktijklectoren, onderzoekers op het ge-bied van talen, ecologie, recht, economie, verpleegkunde, ethiek, kinesitherapie, ergotherapie, architectuur, cultuurwetenschappen, game- en digitaal design, illustratieve vormgeving, tekenen,

literatuurwetenschappen...

PHL, partner in de Associatie Universiteit - Hogescholen Limburg

Minder dan 100 vacatures.Minstens 1 voor jou!

CHEP is wereldwijd toonaangevend op het gebied van pallet- en containerpooling. CHEP beheert meer dan 300 miljoen pallets en containers, die ze telkens weer ophaalt, reinigt, herstelt en opnieuw uitgeeft. CHEP's wereldwijd netwerk van servicecenters helpt producenten en telers hun producten te vervoeren naar de groot- en detailhandel. De combinatie van hoogwaardige technologie, jarenlange ervaring en een buiten gewoon productengamma resulteert in een opmerkelijke bijdrage binnen de distributie-keten, ongeacht de bedrijfssector: FMCG, fruit en groenten, vlees, doe-het-zelf, drank, grond-stoffen, petrochemie en de automobielindustrie. De wereldwijde aanwezigheid van CHEP is ongeëvenaard. Als lid van de Brambles-groep stelt CHEP meer dan 7.000 gemotiveerde en servicegerichte werknemers tewerk. CHEP helpt tevens ruim 300.000 klanten in 45 landen via een netwerk van meer dan 500 servicecenters. En dit elke dag opnieuw.

Voor de regio België en Nederland zoeken wij een dynamische (m/v):

Quality Leader In deze functie zal je

klachten behandelen, oorzaken analyseren en problemen aan de basis oplossen.

Als ideale kandidaat heb je

voor het leggen van contacten op diverse niveaus (productiearbeiders, supervisors, klanten,

Wij bieden

Deze functie is gekwalificeerd als een “Graduate Development Role” waarbij functie-houders na een eerste succesvolle invulling doorgroeien naar nieuwe uitdagingen binnen Operations.

Geïnteresseerden sturen hun cv naar [email protected]

of CHEP Benelux N.V., Bedrijvenlaan 1, 2800 Mechelen.

Bezoek ook onze website: www.chep.com

THE POWER OF PEOPLEWORKING together.

35VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

a

l

p

h

a

l

p

h

a

l

p

h

a

l

p

h

a

l

p

h

a

l

p

a

l

p

h

a

l

p

h

a

l

p

h

a

l

p

h

a

l

p

h

a

l

p

Wel come to a lpha !

alpha Personal-Service GmbH

[email protected]

Waldstr. 235 • D-63071 Offenbach

+49 - (0)69 - 83 00 98 - 23��alpha

We are searching for

to work in an international company (Nintendo),

Frankfurt/Main, 21 years +,good knowledge of the Englisch language, experiencedin playing videogames, to live in Germany, full-time-job,

VIDEOGAME TESTERLocation:

dutch native tongue,

as soon as possible

www.videogametester.deinformation and job application:

Sig vzw te Destelbergen zoekt een (m/v)medewerker documentatiedienst

(halftijds)

Informatie en profiel: www.sig-net.be

ANKERSMID-M&C PRODUCTSEen gevestigde waarde in gas-en analysetechniek

zoekt voor onmiddellijke indiensttreding

1 Meet en Regel Technieker (m/v)Kennis van elektronica en Franse taal

1 Monteur (m/v)Kennis van electrische bordenbouw

Interesse?Stuur je cv en motivatiebrief naar:

M&C Products BVBA, Neerlandweg 22A, 2610 Wilrijk t.a.v. Anouk Stappers ([email protected])

of maak een afspraak 0496/24 43 99Bekijk voor meer info onze website www.mc-products.com

Bekijk voor m

Functie: Om deel uit te maken van eenklein dynamisch team, zoeken wij voortelefonisch klantenonthaal, opnamevan bestellingen en diverse admini-stratieve taken, een perfect tweetaligemedewerker/ster.

Profiel: een gemotiveerde persoon metzin voor initiatief, teamspirit en goedeervaring in Windows Office (Exell,Word...). Onmiddellijk vrij.

Cv te sturen naar:[email protected]

of per fax naar: 02/420 25 70.

La Route du Vin,KMO gevestigdin het noorden

van Brussel,invoerder van

wijnen en sterkedranken met

gekendemerken, zoekt

een (m/v):

Voltijdse administratief bediende

035_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:39 Pagina 35

Page 38: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

Kwaliteiten van mensen zijn belangrijker dan leeftijd, geslacht, etnische afkomst of nationaliteit.

De Universiteit Antwerpen is een kenniscentrum

met 3.600 medewerkers waar grensverleggend en vernieuwend onderzoek

wordt uitgevoerd op internationaal niveau. De universiteit besteedt hierbij bijzondere zorg aan de opvang en begeleiding van de studenten, met

voortdurende aandacht voor onderwijsinnovatie. De universiteit is een autonome pluralistische universiteit die wenst mee te werken aan een open, democratische

en multiculturele samenleving, en die een gelijkekansenbeleid voert.

Kijk verder www.ua.ac.be

Zelfstandig Academisch PersoneelDe faculteit Geneeskunde

zoekt een (m/v): in het domein Vaccinologie(2009ZAPFGENEX096)

voltijds diensthoofd psychiatrisch

(2009ZAPFGENEX087)

Assisterend Academisch PersoneelHet departement

Biomedische Wetenschappen zoekt een (m/v):

in het domein Moleculaire Genetica(2009AAPFWETEX027)

Het departementCommunicatiewetenschappen

zoekt een (m/v):in het domein Strategische Communicatie(2009BAPFPSWEX013)

De faculteit Geneeskundezoekt een (m/v): in het domein

(2009AAPFGENEX088)

in het domein Vaardighedenonderwijs (2009AAPFGENEX092)

in het domein Vaardighedenonderwijs (2009AAPFGENEX093)

De faculteit Rechtenzoekt een (m/v): in het domein

(2009AAPFRECHEX089)

in het domein Rechtsfilosofie(2009AAPFRECHEX090)

in het domein Socialezekerheidsrecht(2009AAPFRECHEX091)

in het domein Strafprocesrecht(2009AAPFRECHEX094)

Het departementMilieu, Technologie en

Technologiemanagement zoekt een (m/v):

mandaatassistentin het domein Innovatiemanagement (2009AAPFDMTTEX095)

Administratief en Technisch PersoneelHet departement Biologie

zoekt een (m/v):medewerker elektronicus

of elektromechanicus

Het departement Biomedische Wetenschappen zoekt een (m/v):

Het decanaat van de faculteit Geneeskunde zoekt een (m/v)

administratief(EVAC 09/26)

De faculteit Farmaceutische, Biomedische

en Diergeneeskundige Wetenschappen zoekt een (m/v):

(EVAC 09/27)

De faculteit TEW zoekt een (m/v):

celcoördinator onderwijs (EVAC 09/25)

Het Instituut voorInformatiewetenschappen zoekt

een (m/v):(EVAC 09/06)

Het Instituut voor Taal en Communicatie van

de Universiteit Antwerpen, Linguapolis, zoekt een (m/v):

projectcoördinatorcoördinator van R&D-projecten

ICT & E-learning

GEÏNTERESSEERD?U vindt de functiebeschrijvingen, de vereiste competenties, de arbeidsvoor-waarden en de afsluitdata van deze vacatures op www.ua.ac.be/vacatures.

Emmaüs

36VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

Uitgeverij Van In is de grootste educatieve uitgever in België en maakt deel uit van de Finse groepSanoma Learning & Literature. Dankzij de enthousiaste inzet van een honderdtal medewerkers ennog veel meer auteurs kunnen wij kwaliteitsvolle leermiddelen aanreiken aan het basis-,secundair en volwassenenonderwijs én aan de thuismarkt. Al onze uitgaven getuigen van onzepraktische kijk op onderwijs en onze expertise in de nieuwste didactische tendensen.

Om onze verdere groei te ondersteunen, zoeken wij voor onze zetel in Wommelgem (m/v):

UITGEVER FRANSJe bent verantwoordelijk voor de uitbouw van de portfolio Frans en andere moderne vreemdetalen voor het secundair onderwijs. Je ontwikkelt marktgerichte en exploitabele uitgeefplannenen stuurt de uitvoering ervan.

ASSISTENT-UITGEVERJe ondersteunt de uitgevers voor het secundair onderwijs bij het auteursmanagement, het realisatietraject, het onderhouden van een relatienetwerk en de interne organisatie.

MARKETEERJe positioneert de merken voor het secundair onderwijs en verzorgt de communicatie hierrondnaar de leerkrachten.

MARKETING- en SALESMANAGERJe bent verantwoordelijk voor de strategie en een optimale organisatie van marketing en sales inde business unit basisonderwijs.

VERTEGENWOORDIGER Je bent verantwoordelijk voor de promotie van de educatieve uitgaven voor het basisonderwijsen voor ondersteuning van de leerkrachten na invoering van een leermethode.

Naast een motiverende verloning bieden wij een boeiende werkomgeving waar leren centraalstaat en je volop kansen krijgt om je talenten te ontplooien.

Wil je meer weten?Surf snel naar www.vanin.be voor een uitgebreide beschrijving en stuur uw sollicitatie [email protected].

www.vanin.be

Wordt leren ook jouw vak?

Je takenpakketVerzorgen van de algemene boekhouding Maandelijkse

afsluiting financiële rapportering Jaarlijkse afsluitingen

Voorbereiden van audit en fiscale controles Uitvoe-

ren van boekhoudkundige controles Assisteren bij het

opstellen van budgetten Maken van ad hoc rapporte-

ringen Overzien van de boekhouding voor een tiental

Belgische vennootschappen Thesaurie beheer Hoofd

van de boekhouding (4 personen, incl. jezelf).

Je profielOpleiding accountancy Minimaal 5 jaar ervaring in een

gelijkaardige functie Je beschikt over leidinggevende

capaciteiten Goede mondelinge kennis van Frans

Dankzij jouw ervaring, ben je snel inzetbaar Je werkt

nauwkeurig, kan je aanpassen en bent communicatief

Je bent proactief en dynamisch ingesteld Je hebt een

goede kennis van Excel en MS Office Kennis van Venice

en/of Cubic is een pluspunt.

Bij Legio werk je goed!Onze medewerkers zijn cruciaal in ons succesverhaal,

daarom zorgen wij voor een aangename, dynamische

werkomgeving met ruimte voor initiatief en autonomie.

We bieden een verantwoordelijke job, enthousiaste

medewerkers, toffe collega’s en een no-nonsense, open

management. In ruil voor je kennis en professionele inzet

mag je rekenen op een competitieve verloning plus aan-

trekkelijke extralegale voordelen.

LEGIO INTERNATIONAL NV is actief op de Belgische

markt met twee innovatieve, succesvolle retailconcepten:

Overstock (verkoop van kwalitatieve tuin –en indoormeu-

belen, 17 filialen, www.overstock.be) en X²O (verkoop van

eigentijdse badkamerconcepten, 11 filialen, www.x2o.be).

Deze commerciële activiteiten worden vanuit ons hoofd-

kantoor te Oostkamp ondersteund door een zeer perfor-

mante financiële afdeling.

In het kader van het brugpensioen van een van onze boek-

houdkundige medewerkers, zijn we op zoek naar een:

HOOFDBOEKHOUDER

www.x2o.be

www.overstock.be

GEBOEID?Mail je motivatiebrief en cv

naar [email protected]

of schrijf naar

Legio International,

t.a.v. de personeelsdienst,

Legeweg 157D,

8020 Oostkamp

m/v

036_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:40 Pagina 36

Page 39: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

I G E A Nwerft aan (m/v)Medewerker grondbeleidErvaring of sterke interesse in het intergemeentelijk woonbeleid, de vastgoedsector en/of projectontwikkeling. Sociaalvaardig en gemotiveerde persoonlijkheid met sterkorganisatorisch vermogen.

Preventieadviseur PBWTeamspeler die voor de Preventie en Bescherming op het Werk bij de aangeslotengemeentebesturen en contact onderhoudt en adviseert.

Toezichter ontwerpafdelingVoor projectbegeleiding, rapportering en werfopvolging wegenwerken.

Productie-ingenieurVoor de vergistings- en waterzuiveringsinstallatie te Brecht

Indien u interesse heeft in één van deze functies bezoek onzewebsite www.igean.be waar u alle nodige informatie over de

werking van onze intergemeentelijke vereniging kan terug vinden.

Kandidaturen met curriculum vitae schriftelijk indienenvóór 5 augustus 2009 naar IGEAN, t.a.v. de heer J. Van Hoydonck, Doornaardstr. 60 - 2160 Wommelgemof per e-mail naar: [email protected]

IGEAN is een opdrachthoudende en dienstverlenende vereniging werk-zaam in het arrondissement Antwerpen met burelen in Wommelgem eneen huisvuilverwerkingseenheid te Brecht en Edegem. De intercommu-nale staat ten dienste van 30 aangesloten gemeenten voor alles watte maken heeft met grondbeleid, stedenbouw en ruimtelijke ordeningin de dienstverlenende vereniging en afvalverwerking, arbeids-veiligheid en milieu in de opdrachthoudende vereniging.

Talent voor marketing?Dan hebben wij iets voor jou. Wij, dat is de corporate marketingafdeling van de Groep Colruyt. We leggen de marketing- en communicatiedoelstellingen van de

overkoepelende thema’s vast en zetten ze om in concrete projecten. Zo bieden we ondersteuning aan de meer dan twintig ondernemingen van de groep.Onze afdeling is in volle uitbouw. Daarom zoeken we twee projectleiders en een marktonderzoeker.

Overtuigd? Stuur dan je sollicitatiebrief en cv met referentie mw39_adv

naar [email protected] t.a.v. Tom Coudron. Online solliciteren kan op www.colruyt.be/jobs.

2 projectleiders corporate marketingFunctieJe bent verantwoordelijk voor de realisatie van diverse marktonderzoeken enerzijds en

voor de aansturing van overkoepelende marketingprojecten anderzijds.

Daarnaast word je ingezet voor het uitdenken en uitwerken van opdrachten inzake

corporate communicatie, zowel extern als intern.

Bij dat alles heb je oog voor de positionering, de marketingdoelstellingen en de speci-

fieke communicatiepolitiek van de verschillende business units van de Groep Colruyt.

Je begeleidt je projecten van A tot Z. Voor de concrete uitwerking van de communica-

ties kan je een beroep doen op ons interne communicatiebureau.

Na afloop van een campagne zorg je voor een grondige evaluatie met alle betrokke-

nen.

Profi el- je hebt een bachelordiploma of gelijkwaardige ervaring

- je hebt een drietal jaar ervaring in marketing of reclame

- je hebt aanleg voor communicatie, je voelt de behoeften van je interne klant goed

aan en kan er ook op inspelen

- je kan strategisch advies geven en je argumenten helder uiteenzetten

- je kan conceptueel denken en hebt een creatieve, open geest

- je bent geboeid door mensen en hebt een brede kijk op de samenleving

- je werkt zelfstandig, maar bent in de eerste plaats een teamplayer met een stevige

dosis humor

- je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands en spreekt ook goed Frans en Engels

MarktonderzoekerFunctieAls marktonderzoeker ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig opzetten, uitvoe-

ren en beheren van kwalitatieve onderzoeksprojecten. Je bewaakt de kwaliteit en de

voortgang ervan. Interviewen, analyseren en rapporteren behoren tot je takenpakket.

Daarnaast durf je mee te denken op strategisch niveau. Daarbij hou je rekening met

de eigenheid van de klant waarvoor je werkt.

Profi el- je hebt een bachelor- of masterdiploma menswetenschappen of marketing

- affiniteit met marketing is een pluspunt

- je beschikt over de nodige creativiteit, een goed probleemoplossend vermogen en

je durft initiatief te nemen

- je kan conceptueel denken en hebt een open geest

- je werkt zelfstandig maar bent zeker ook een teamplayer

- je staat sterk in je schoenen en hebt gevoel voor humor

- je kan analytisch denken en je bent communicatief

- je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands en spreekt ook goed Frans en Engels

Het beroep van auditor is aan ingrijpende veranderingen onderhevig. De invloed van Europeserichtlijnen, de toename van vakmaterie, de wijzigende werkmethoden, de schaalvergroting ende verhoging van kwaliteitsnormen, vereisen een verregaande specialisatie en samenwerking.Om tegemoet te komen aan deze veranderingen werden op 1 juli 2009 twee regionalerevisorenkantoren geïntegreerd in de nieuwe structuur VCLJ bedrijfsrevisoren BVBAgevestigd te Antwerpen.

Wij zijn voornamelijk actief op de Belgische markt en bieden een ruim pakket van profes-sionele diensten aan. Onze voornaamste klanten zijn KMO's en kleine Europese groepen.Voor één van onze relaties zijn wij op zoek naar een enthousiaste (m/v)

Algemeen Boekhouderdie graag meedenkt met ons bedrijf!

Onze relatie met de hoofdzetel in Wijnegem is al veertig jaar een toonaangevende groothandelin accessoires en onderdelen van elektrische apparaten. Samen met de zusterbedrijven inDuitsland, Nederland, Noorwegen en Azië leveren zij aan 25.000 Europese handelspartners.Daarnaast wordt via een zusterbedrijf, eveneens vanuit de hoofdzetel in Wijnegem begeleid enaangestuurd, de eindgebruiker bereikt via een netwerk van 17 winkels. Onze relatie biedt danook een dynamische en stabiele werkomgeving.

Uw functie:• U hebt de leiding over de dienst boekhouding en de personeels- en loonadministratievoor beide Belgische vennootschappen van de groep • U stelt begrotingen op, verzorgtde opvolging en maakt de maandelijkse rapportering en jaarrekening op • U maaktfinanciële analyses en rapporteert hierover aan de directie.

Uw profiel:• U behaalde minimaal een graduaatsdiploma in de boekhouding • U hebt kennis van arbeids-en sociale wetgeving • U beschikt over een goede kennis van het Frans • U hebt een goedekennis van informaticatoepassingen (M Office) • Een 1ste werkervaring in administratie enboekhouding is een pluspunt • Als teamplayer bent u in staat autonoom te werken • U bentpro-actief en gewend resultaatgericht te werken.

Ons aanbod: • Een voltijdse betrekking met verantwoordelijkheid • Een boeiende functie binnen eengezonde, stabiele en vooruitstrevende omgeving • U mag rekenen op een marktconformsalarispakket in functie van uw leeftijd en ervaring.

Interesse?Stuur snel uw sollicitatiebrief en CV naar VCLJ Bedrijfsrevisoren BVBA, t.a.v. dhr. Ronny Joos,Leopoldstraat 37, 2000 Antwerpen • E-mail: [email protected]

Uw reactie wordt snel en vertrouwelijk behandeld.

37VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

037_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:05 Pagina 37

Page 40: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

ITE, verantwoordelijk voor de distributie van meer dan5.000 artikelen voor koeltechniek en air conditioning,zoekt voor de zetel in Sint-Niklaas de volgende mensen omhet team voltijds te versterken

Sales Managersvoor Russische regio, Scandinavië en andere regio’sFunctie: na een praktische en productgeoriënteerde inwerk-periode word je medeverantwoordelijk voor het commerciële succes van ITE. Dankzij jouw kennis weet je bestaande klan-tenrelaties verder uit te bouwen en nieuwe klanten binnen te halen.

Profiel: je hebt een sterke affiniteit met techniek en hebt al bewezen commerciële ervaring; meer dan 50% van de tijd reis je in het buitenland; je hebt een zeer goede kennis van Engels (en Russisch voor betreffende regio) en praktische kennis van MS Office.

Belangstelling? stuur je sollicitatie met CV, foto en referenties naar: ITE NV, personeelsdienst, Europark Oost 24, 9100 Sint-Niklaas. Of [email protected]

zoekt een HOOFDBOEKHOUDER

Zie in deze Vacature

Nederlandstalige persvoorlichterOm onze proactieve media-aanpak verder uit te bouwen.

PLAN BELGIË is een onafhankelijke Belgische niet-gouvernementele organisatie, lid van de internationale Plan-koepel, die zich tot doel stelt om de leefomstandigheden van kinderen in het Zuiden structureel te verbeteren.

We zijn op zoek naar een gemotiveerde m/v:

Geïnteresseerd?Surf naar www.planbelgie.been klik door naar de jobpagina.Uiterste indiendatum: 25 augustus

Vertaalbureau is op zoek naar:

VERTALER (m/v)Nederlandstalig (moedertaal)

• Onmiddellijk beschikbaar• Vertalingen vanuit het Frans• Gediplomeerd vertaler:

Academisch Bachelor + Master, Bachelor na Bachelor

Gelieve uw cv te sturen naar:

DATA TRANSLATIONS INT.Dhr. Jo Dehandschutter

Olmenstraat 64, B-1930 ZaventemTel.: 02 725 23 70 www.datatra.be

E-mail: [email protected]

Het gemeentebestuur van Middelkerke gaat over tot de aanwerving van:

1 SECTORFUNCTIONARIS DOMEINBEHEER

Hij/zij is eerstelijnsverantwoordelijke voor een optimaal administratief en technisch beheer van de sector gebouwen- en domeinbeheer. Als zodanig vervult hij/zij een sleutelrol bij het beheer en onderhoud van het gemeentelijk patrimonium en het openbaar domein.

Het betreft een aanwerving in vast dienstverband (schalen functionele loopbaan en rang: A1a-A3a).

Bijzondere voorwaarden:• houder zijn van een diploma of studiegetuigschrift dat in aanmerking genomen wordt voor de aanwerving in een

betrekking van niveau A overeenkomstig bijlage I bij het Rechtspositiebesluit Gemeente- en Provinciepersoneelvan 7 december 2007, richting bouwkunde.

Er is een selectieproef voorzien (assessmentproef, een schriftelijke en een mondelinge proef).

1 SECTORFUNCTIONARIS MILIEU

Hij/zij is eerstelijnsverantwoordelijke voor een optimaal administratief en technisch beheer van de sector milieu.

Het betreft een aanwerving in contractueel dienstverband voor onbepaalde duur (schalen functionele loopbaan en rang: A1a-A3a).

Bijzondere voorwaarden:• houder zijn van één van de volgende diploma’s: burgerlijk ingenieur, landbouwkundig ingenieur, bio-ingenieur of industrieel ingenieur• houder zijn van het bekwaamheidsbewijs, als bedoeld in art. 61 van het besluit van de Vlaamse regering dd.

06/02/1991 houdende vaststelling van het Vlaams reglement betreffende de milieuvergunning, met het oog op deaanstelling als toezichthoudend ambtenaar overeenkomstig art. 58 van hetzelfde besluit op de hinderlijkeinrichtingen van klasse 1 (enkel technische controle), 2 en 3 (technische controle en verbalisering) van voornoemdbesluit of dit bekwaamheidsbewijs behalen tijdens de proeftijd

• Belg zijnEr is een selectieproef voorzien (assessmentproef, een schriftelijke en een mondelinge proef).

Bijkomende inlichtingen inzake voorwaarden en functiebeschrijving kunnen bekomen worden op de personeelsdienst (059/31.91.16 - [email protected]) of via website van de gemeente www.middelkerke.be.

Kandidaturen worden ingediend via aangetekend schrijven bij het gemeentebestuur,t.a.v. dhr. Burgemeester, gemeentehuis – Spermaliestraat 1 – 8430 Middelkerke,en dit uiterlijk 20/09/2009.

Deze procedure loopt via het wervings- en selectiekantoor ADKON

38VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

038_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:11 Pagina 38

Page 41: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

39VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

De Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) iseen Vlaamse academische instelling die almeer dan 70 jaar actief is in de hoofdstad, hétinternationale knooppunt van bedrijven, onder-zoekinstituten en Europese instellingen. Alsdynamische en sterk groeiende kennisorga-nisatie verenigt de HUB 7000 studenten en 1100 personeelsleden. De HUB biedt kwalita-tief onderwijs in diverse vakgebieden, verricht innovatief onderzoek en engageert zich binneneen breed maatschappelijk netwerk. De HUB is lid van de Associatie K.U.Leuven. Werken aan de HUB is kiezen voor een uitdagende loopbaanmet tal van kansen voor professionele groei en ontwikkeling in een dynamische omgeving.

ACADEMISCHE OPLEIDINGEN

Faculteit Rechten

• Voltijds (doctor-)assistent

Faculteit Economie & Management

• Doctoraatsbursaal in het domein Milieu-Economie•2 Voltijdse assistenten Specifi eke

Lerarenopleiding• (Hoofd-)docent-onderzoeker Algemene Economie

• Docent-onderzoeker Management

Faculteit Taal & Letteren

• Deeltijds (60%) wetenschappelijk medewerker Universitair Talencentrum

PROFESSIONELE OPLEIDINGEN

Studiegebied Handelsweten-schappen & Bedrijfskunde

• Deeltijds (50%) lector/praktijklector Bedrijfseconomische vakken

Studiegebied Onderwijs

• Deeltijds (60%) lector Plastische Opvoeding• Deeltijds (50%) lector Taalvaardigheid

• Deeltijds (50%) lector Godsdienst

Studiegebied Sociaal-Agogisch Werk

• Deeltijds (75%) lector/praktijklector Orthopedagogie• Deeltijds (8%) gastprofessor Emancipatie en

Empowerment

Studiegebied Gezondheidszorg

• Deeltijds (50%) lector Verpleegkunde• Deeltijds (25%) lector Psychologie

DIENSTENDIENSTEN

Dienst Informatica

• Voltijds Databankbeheerder

Decanaat Faculteit Economie & Management

• Voltijds medewerkerCel Studie- en Trajectbegeleiding

Informatie en kandidaatstellingSurf voor meer informatie overde vacatures naar www.hubrussel.be.

Het gemeentebestuur van Middelkerke gaat over tot de aanwerving van:

1 HOOFDSECTORASSISTENT JEUGDHij/zij is verantwoordelijk voor het leiden en coördineren van de gemeentelijke jeugddienst die zorgt voor het aanbieden van een zinvolle vrijetijdsbesteding voor kinderen en jongeren van Middelkerke. Hij/zij staat in voor de werkorganisatie van de jeugddienst, organiseert de inspraak van de jeugd en werkt samen met het plaatselijk jeugdwerk en de welzijnsvoorzieningen om te komen tot een geïntegreerd jeugdwelzijnsbeleid.Hij/zij is eerstelijnsverantwoordelijke voor een optimaal administratief en dynamisch beheer van de jeugddienst jeugd.

Het betreft een aanwerving in contractueel dienstverband voor onbepaalde duur (schalen functionele loopbaan en rang: B4-B5).

Bijzondere voorwaarden:• houder zijn van een diploma of getuigschrift dat in aanmerking genomen wordt voor de aanwerving in een

betrekking van niveau B overeenkomstig bijlage I bij het Rechtspositiebesluit Gemeente- en Provinciepersoneelvan 7 december 2007

• minstens drie jaar beroepservaring in een voltijdse leidinggevende functie behorende tot de sociaal-culturelesector, de jeugdsector of de welzijnssector

Er is een selectieproef voorzien (een schriftelijke en een mondelinge proef).

1 ADMINISTRATIEF MEDEWERKER PERSONEELHij/zij verricht als medewerk(st)er van de personeelsdienst administratie - ondersteunende en uitvoerende werkzaamheden m.b.t. een optimaal beheer van de personeelsfunctie.

Het betreft een aanwerving in contractueel dienstverband van onbepaalde duur (schalen functionele loopbaan en rang: C1-C2-C3).

Bijzondere voorwaarden:• houder zijn van een diploma of getuigschrift dat in aanmerking genomen wordt voor de aanwerving in een betrekking

van niveau C overeenkomstig bijlage I bij het Rechtspositiebesluit Gemeente- en Provinciepersoneel van 7 december 2007

• houder zijn van het getuigschrift afgeleverd door een school voor bestuursrecht na het gevolgd hebben van de basisopleiding van minstens niveau C of deze opleiding met gunstig gevolg volgen tijdens de proeftijd

Er is een selectieproef voorzien (een schriftelijke en een mondelinge proef).

1 SECTORASSISTENTDUURZAAMHEIDSAMBTENAAR

Als duurzaamheidsambtenaar geeft hij/zij mee vorm aan het lokaal beleid van de gemeente.Als hoofdmedewerker van de sectorverantwoordelijke milieu verleent hij/zij technische en administratieve bijstand voor een vlot, effectief en efficiënt beheer van de milieudienst in de gemeente.

Het betreft een aanwerving in contractueel dienstverband voor onbepaalde duur (schalen functionele loopbaan en rang: B1-B2-B3).

Bijzondere voorwaarden:• houder zijn van het diploma van bachelor in de chemie of in de milieuzorg• houder zijn van het bekwaamheidsbewijs, als bedoeld in art. 61 van het besluit van de Vlaamse regering dd.

06/02/1991 houdende vaststelling van het Vlaams reglement betreffende de milieuvergunning, met het oog op deaanstelling als toezichthoudend ambtenaar overeenkomstig art. 58 van hetzelfde besluit op de hinderlijkeinrichtingen van klasse 1 (enkel technische controle), 2 en 3 (technische controle en verbalisering) van voornoemdbesluit of dit bekwaamheidsbewijs behalen tijdens de proeftijd

Er is een selectieproef voorzien (een schriftelijke en een mondelinge proef).

Bijkomende inlichtingen inzake voorwaarden en functiebeschrijving kunnen bekomen worden op de personeelsdienst (059/31.91.16 - [email protected]) of via website van de gemeente www.middelkerke.be.

Kandidaturen worden ingediend via aangetekend schrijven bij het gemeentebestuur,t.a.v. dhr. Burgemeester, gemeentehuis – Spermaliestraat 1 – 8430 Middelkerke,en dit uiterlijk 20/09/2009.

039_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:12 Pagina 39

Page 42: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

Vertellus Specialties Inc. is a

dynamic international company

with more than a century of leader-

ship in the manufacture of health,

agriculture and performance

chemicals. The Antwerp production

plant for the B3 Vitamins is a

Business Unit of the Agriculture &

Nutrition Division. To strengthen

their position as the 2nd player

worldwide with an annual turnover

of 50 million and 45 employees we

are currently searching for a

Transparent Recruitmentwww.profi legroup.com Management

VG

. 54

9/B

Chemical Plant Engineer - AntwerpThe Plant Engineer plans, directs and manages activities related to process optimization, maintenance and projects in a chemical manufacturing plant environment. You develop, implement and monitor adherence to the Business Plan to ensure engineering andproduction goals are met in accordance with corporate guidelines, policies and standards.

The successful candidate will have a hands-on, result orientated leadership profi le with a BS degree in chemical, process or electromechanical engineering and will have 8 to 10 years experience in process engineering and/or maintenance leadership in a chemical production environment.

Vertellus offers:•Excellent salary package including extra legal benefi ts •Career development possibilities •Autonomous role in a progressive, successful company with open

communication and a flat organisational structure

Interested? Go to http://jobs.profi legroup.comUse reference VA6215. More info? Frederik Van Lierde: 03/257 10 61

Homes voor volwassen personen met een handicapzoekt een (m/v)

FINANCIEEL–ADMINISTRATIEF DIRECTEUR

www.zonnehoeve.be

Bird & Bird is an international law firm with over 1000 lawyers and staff in 21 offices across Europe and Asia. Bird & Bird has established a strong reputation for expert advice, and the combination of its entrepreneurial approach and hi-tech know-how is considered by clients to bring significant strategic benefits. To that effect, Bird & Bird relies not only on the brightest lawyers, but also on highly qualified, skilled and efficient staff.

For its Belgian office, Bird & Bird is currently recruiting a (m/f) FinanceManager.

Reporting to the Managing Partner and in direct interaction with the firmwide CFO, your main responsibilities will include�:

and tax management;

cost analysis, risk management, pricing, following up on accounts receivable, etc.;

Candidates should have a Masters degree in Finance or equivalent and have relevant

required.

The ideal candidate is sharp, autonomous, assertive and has good communication skills. He/she has good business acumen.

In return, our client offers a challenging but interesting position in a highly professional environment with a competitive remuneration package.

Interested applicants can send a detailed curriculum vitae in English to Jean-Marc Benker (with reference 200907226) to the following address: ProfilerConsulting, +32 2 374 18 [email protected]. Web: http//www.profiler-consulting.com

Finance Manager Brussels

Advocatenkantoor in Antwerpen zoekt wegens uitbreiding een jonge (m/v)

advocaatStuur uw cv met foto en eventuele referenties door

naar [email protected]. Uw sollicitatie wordt met discretie behandeld.

Je functie:- leiding over de dienst planning en inrichting- voorbereiding gemeentebeleid inzake gebouwen, wegen, riolen, groen, uitrusting en onderhoud- beheer gemeentelijke domeinen.

Master diploma studiegebied architectuur of industriële wetenschappen bouwkunde of Master diploma in een technisch studiegebied met min 3 jaar relevante werkervaring.

Wij bieden:Aanleg werfreserve met het oog op vaste benoeming.

Bij de vaststelling van de geldelijke anciënniteit kunnen nuttige privé-anciënniteitsjaren en alle jaren anciënniteit gepresteerd in overheidsdiensten worden meegerekend. Haard-of standplaats-toelage, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, ecovergoeding, terugbetaling abonnement woon-werkverkeer, opleidingen.

Meer informatie:

aanwervingsvoorwaarden, de functiebeschrijving en het examenprogramma zijn te verkrijgen bij de personeelsdienst. (tel. 03/289 22 51(54) – e-mail: [email protected]

Zend je kandida-tuur schriftelijk vergezeld van een CV en een kopie van je diploma uiterlijk tegen 6 september 2009 aan het college van burgemeester en schepenen, Kontichstraat 19 te 2650 Edegem.

diensthoofd planning en inrichting (A4a-A4b) (m/v)

Samen maken we van Edegem een groene, veilige, welvarende maar ook solidaire leefgemeente voor alle generaties.

Gemeente Edegem zoekt een dynamische en ondernemend manager als:

Boeiend en afwisselend werk in de horeca ! Leverancier van Horecamateriaal

zoekt m/v:

VERTEGENWOORDIGERSAntwerpen en Mechelen,

Kempen en Waasland,Oost- en West-Vlaanderen.

• bezoek aan cliënteel en prospectie • werk in eigen streek• volledige opleiding door de firma • ideaal voor beginners.

Bel Dhr. F.Vermeylen op 03/664 78 98Ma-Di-Woe tussen 9 en 16 uur.

Erkend Opleidingscentrum met vestigingin Brussel, Waterloo, Doornik, Rijselzoekt dringend (m/v)

GemotiveerdeTrainers NL (Freelance)Voor versnelde individuele en groeps-opleidingen NL in eigen centra of ‘on site’ bij grote klanten. Auto nodig.Aantrekkelijke en stipte verloning.Kilometervergoeding.Opleiding, coaching en workshops.

[email protected] • www.callinter.com

40VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

040_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:16 Pagina 40

Page 43: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

Het BIVV (www.bivv.be) is een vzw met als doel het verbeteren van de verkeers-veiligheid door middel van informatie- en educatieve campagnes, studies en onderzoek. Het BIVV wordt voorgezeten door de Staatssecretaris van Mobiliteit en telt 130 jonge en dynamische medewerkers.

Wij hebben momenteel een vacature voor:

1 Educatief medewerk(st)er voor de cel Educatie (afdeling Communicatie)

Takenpakket:

rond verkeerseducatie (brochures, folders, dvd’s, …) bestemd voor kinderen enjongeren, leerkrachten en ouders;

regionaal en lokaal vlak;

in verband met kinderen en verkeer.

De geschikte kandidaat beschikt over een diploma universitair of hoger onderwijs in een pedagogische richting (master in de pedagogische wetenschappen, politieke en sociale wetenschappen, communicatiewetenschappen, bachelor onderwijs, …).

Het BIVV biedt u een contract van onbepaalde duur binnen een professioneel bedrijf met een aantrekkelijk salaris en extralegale voordelen.

Voor meer informatie, kijk snel op www.bivv.be en solliciteer online (cv + motivatiebrief).

DILBEEKGEMEENTE

Bij het gemeentebestuur van Dilbeek wordt overgegaan tot de organisatie van examenprocedures via aanwerving en bevordering met aanleg van een wervings-reserve voor de voltijdse betrekkingen van (m/v):

Diensthoofd burgerzaken AVA1a-A2a-A3a - statutair

Functie:

Het examen gaat door op maandag 21 september 2009

Preventieambtenaar AVA1a-A2a-A3a - contract onbepaalde duur

Functie:

van het lokaal integraal veiligheidsbeleid op strategisch niveau (burgemeester en kerngroep) en op operationeel niveau (projectleiders en werkgroepen)

Het examen gaat door op dinsdag 29 september 2009

Voor beide examens geldt verder het volgende:Voorwaarden:

Diploma:

een einddiploma van het hoger onderwijs van 2 cycli dat gelijkgesteld werd met

Bruto maandwedde:

Bijkomende voordelen:

Interesse? Kandidaten bezorgen hun cv samen met een motivatiebrief met vermelding

(model 1) tegen uiterlijk 18 augustus 2009 aan het College van burgemeester en

en de uitgebreide functiebeschrijvingen zijn te bekomen

WWW.DILBEEK.BE

Belast met de dagelijkse leiding van het labo:• geef je leiding aan een team van 10 medewerkers• zorg je ervoor dat de stalen van de productie-eenheden, grondstoffen

en afgewerkte producten tijdig geanalyseerd worden • coördineer je het uitvoeren van kalibraties en controle binnen

ISO 9001/14001

Profiel:• Master of ingenieur scheikunde • enkele jaren ervaring in leidinggevende functie in analytisch labo • een gedegen kennis van MS Exel en Access • Kennis van Vlarem is een pluspunt

VERANTWOORDELIJKE LABOMASTER / INGENIEUR SCHEIKUNDE

RÜTGERS BELGIUM N.V., actief in de carbochemie, zoekt voor zijn vestiging te Zelzate een (m/v)

Interesse: Stuur uw sollicitatie met cv

naar Rütgers Belgium NV,Administratieve Directie,

Vredekaai 18, 9060 Zelzateof per e-mail naar

[email protected]

LANDMETERVoor spoedige indiensttreding is SOLVA op zoek naar een (m/v)

Interesse? Meer informatie i.v.m. het gezochte profiel, de selectieprocedure en contactgegevens, vindt u op www.so-lva.be.Uw kandidatuur moet ons bereiken voor 4 september 2009.

Intergemeentelijk samenwerkingsverband voorruimtelijke ordening en socio-economische expansie voor het Land van Aalst.

Functie: het uitvoeren van meet- en uitzetwerkzaamheden met behulp van verschillende meettechnieken het opvolgen van wegenis-, riolerings- en bouwwerken het opmaken van rooilijn- en onteigeningsplannen het beheren van signalisatieplannen het verwerken van de meetgegevens het opvolgen van de wetgeving, de technieken en de regels die betrekking hebben op de uitoefening van de functie.

www.so-lva.be

41

041_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:34 Pagina 41

Page 44: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

ww

w.b

ezoo

m.tv

Bezoom, baanbrekend bedrijf op de markt van video-internet-oplossingen voor kmo’s en het snelst groeiend in zijn segment,is op zoek naar (m/v):

Commercieel AfgevaardigdenVoor de provincies Oost- en West-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant.

Indien u deel wilt uitmaken van een uitzonderlijk en veelbelovendproject, bieden wij u:

Bent u onmiddellijk beschikbaar ?

Stuur dan uw cv en motivatiebrief t.a.v. Philippe Vandermeersch, bij voorkeur per e-mail naar [email protected], of per post naar Bezoom nv, Humaniteitslaan 237, 1620 Drogenbos.

Bijkomende informatie en sollicitatie- formulieren op www.uhasselt.be/vacatures.

De Universiteit Hasselt draagt bij tot de ontwikkeling van de kenniseconomie in de (Eu)regio. Actief onderwijs op maat van de student, toponderzoek in welomlijnde domeinen en een internationale oriëntatie zijn haar kenmerken. Aan de UHasselt zijn momenteel volgende functies (m/v) vacant bij het:

Administratief en Technisch Personeel

De financieel manager is overkoepelend verantwoordelijk voor de finan-ciële en boekhoudkundige processen van de Universiteit Hasselt en haar onderzoeksinstituten. Dit omvat het uitwerken van een nieuw systeem voor regelmatige managementinformatie en van een intern audit systeem. De financieel manager staat ook in voor ad hoc financiële studies, superviseert de begroting, jaarrekeningen en tussentijdse financiële rapporteringen en zorgt dat externe audits vlot en accuraat verlopen. Ook de opvolging van btw-aangiftes, beleggingen en cash-

flow behoren tot het takenpakket.

De human resources manager is verantwoordelijk voor de uitwerking van een performant en professioneel hr-beleid voor het Administratief en Technisch Personeel. De hr-manager zorgt ook voor het opzetten van een toekomstige samenwerking met een sociaal secretariaat voor het loonbeheer. Binnen enkele jaren wordt de human resources mana-ger het centrale aanspreekpunt voor het (lijn)management en voor het personeel op alle niveaus, en neemt hij/zij de eindverantwoordelijkheid op voor de klassieke personeelstaken.

Academisch PersoneelDe UHasselt heeft momenteel ook boeiende vacatures bij het zelfstandig academisch personeel (in de domeinen economie, rechtswetenschap, verkeerskunde, wetenschappen en filosofie) en bij het assisterend academisch personeel (in de domeinen economie, verkeerskunde, wetenschappen, informatica en talen).

Om de sterke marktpositie mee te ondersteunen en de groeimogelijkheden mee terealiseren, zoeken zij voor onmiddellijke indiensttreding een dynamische m/v

Functie:zeer intense opleiding

directe verantwoordelijkheid Key-klanten in België en Nederlandrelaties

te verstevigennieuw potentieel

nieuwe voorstellen en concepten

R&D-departement professionele onder-steuning

Profiel:een degelijke ervaring in de verkoop

sterk geboeid door de bakkerijsector topkwaliteit in diepvriesontwikkelingenuniversitair of gelijkwaardig

(NL-FR en ENG)Een pragmatisch organisatietalent

Wij bieden:unieke carrièrekans Sales

Management sterke groep hoge professionaliteit aantrekkelijk salarispakket

Geïnteresseerd?23 augustus

[email protected]

KEY ACCOUNT MANAGERMET DOORGROEIPOTENTIEEL - BELGIE & NEDERLAND

GOURMAND, met vestiging te Moeskroen, maakt deel uit van de DOSSCHE Group, eenfamiliale industriële groep met een geconsoli-deerde omzet van meer dan 300 miljoen euro.De kernactiviteit van Gourmand is deproductie en commercialisering van een ruimassortiment diepvries viennoiserie (croissants en koffie-koeken) en bladerdeegsnacks voor de bakkerij, bake-offen retail business.

Training en selectie voor verkoop en verkoopmanagement www.inventi.be

Bij het zorgbedrijf werk je dicht bij huis!

De grootste speler in de Antwerpse zorgsector is op zoek naar

dienstencentrumleidersEen dienstencentrum is het aanspreekpunt in de wijk rond thuiszorg. Als centrumleider run je een bruisende ontmoetingsplaats voor senioren en mensen die extra ondersteuning nodig hebben.

We zoeken dienstencentrumleiders voor:

Je hebt een bachelordiploma en beschikt over ervaring in de welzijnssector. Wij bieden werkzekerheid en:

relevante ervaring.

van Antwerpen.

vakantiedagen.

Geïnteresseerd? www.ocmw.antwerpen.be

42

042_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:29 Pagina 42

Page 45: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

VACATURE 8 AUGUSTUS 2009 43

Stedelijk vernieuwingsproject zkt. communicatiespecialist (m/v)

Roeselare

Ons aanbodWij bieden je een belangrijke en afwisselende job met veel verantwoordelijkheden en plaats voor nieuwe initiatieven. Bovendien bouw je mee aan het belangrijkste vernieuwingsproject van de stad Roeselare. Je mag rekenen op een aantrekkelijk loon in lijn met je competenties en ervaring.Werkplek: Roeselare en omgeving.

ERVAREN COMMUNICATIECOÖRDINATOR

FunctieJij beheert de externe en gesc

hreven communicatie

van o.a. het project Stationsomgeving Roeselare.

Je werkt een strategisch communicatieplan uit,

dat je vertaalt in een concreet actie

plan.

Je beheerst eveneens het communicatiebudget en legt

verantwoording af aan de stuurgroep waarin alle publieke

partners vertegenwoordigd zijn.

Via jouw relaties met de lokale en nationale pers,

de overheid, de buurtbewoners, de omliggende bedrijven

en de andere belangengroepen ontwikkel je een posit

ief

beeld van het project en creëer je een breed maatschappelijk

draagvlak (informeren, consulteren en participeren).

ProfielJe beschikt over een masterdiploma.

Je hebt ruime ervaring in de journalistieke

en communicatiewereld en straalt maturiteit uit.

Je bent vertrouwd met het medialandschap. Bovendien

ben je diplomatisch aangelegd en een goede organisator.

Je hebt affiniteit met stedelijke vernieuwingsprojecten,

met de stad Roeselare en met de provincie West-Vlaanderen.

De stationsomgeving van Roeselare wordt grondig onder handen genomen. Belangrijke ruimtelijke ingrepen staan op til om van de stationsomgeving weereen aangename en levendige buurt te maken. Voor het welslagen van het projectis goede communicatie cruciaal, daarom zijn we dringend op zoek naar:

Vacature

043_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:26 Pagina 43

Page 46: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

www.xios.be

CENTRALE DIENSTEN:

- 100% (09/CAD/VAC/02)

- 100% (09/CAD/VAC/03)

- 40% (09/CAD/VAC/04)

- 100% (09/CAD/VAC/05)

De XIOS Hogeschool Limburg wil blijven groeien als een duidelijk herkenbaar ‘ ’, waar de en organisaties uit alle sectoren terechtkunnen met hun vragen. Tevens willen we een kruispunt zijn voor alle vormen van

en opleiding. De doorgedreven inter-actie tussen al deze taken is essentieel voor onze hogeschool. Wij willen op die manier stevig geworteld zijn in de . Vandaar de naam XIOS. We zoeken momenteel naar m/v:

Partner in de Limburgse associatie (UHasselt-Xios-PHL)

Kandidaturen dienen aangetekend tegen ontvangstbewijs te gebeuren op formulieren die op aanvraag kunnen bekomen worden bij de XIOS Hogeschool Limburg, Centrale Administratie, Universitaire Campus, Agoralaan Gebouw H, 3590 Diepenbeek, telefoon 011 37 07 01 (onze diensten zijn gesloten van 11 juli t.e.m. 16 augustus), of die men kan downloaden van onze website www.xios.be, en die ingevuld uiterlijk op naar vernoemd adres moeten worden verstuurd.

ADMINISTRATIEF PERSONEEL

Taken:Als Coördinator voor drie locaties van het bedrijf, zal u de business managers ondersteunen voor verschillende projecten.Uw taken zijn o.a.:

• Opvolging van al het operationele op het terrein (dag- tot dag bestellingen, controle van de voorraden,...)

• Het handhaven en uitbouwen van de relaties met de traditionele bestaande klanten• Ondersteuning van het commerciële team

Profiel:• Beschikt over een goed commercieel gevoel• Dynamisch en volhardend• Gevoel voor verantwoordelijkheid• Een uitstekende kennis van het Nederlands en een zeer goede kennis van het Frans• Kennis van het Engels is een pluspunt

Wij bieden:Vast salaris met een aantal interessante extralegale voordelen (bedrijfswagen, GSM, PC,...)

Stuur je kandidatuur naar:N.V. Werkhuizen G. VANROY - Glasblazerijlaan 17-23B - 1190 BrusselE-mail : [email protected]

Fabrikant in vensterdecoratie, is uitgegroeid tot marktleider opgebied van gordijnrails, roeden en toebehoren. Mede door hunlaatste overnames is Roy Products, om haar bestaand team teversterken, actief op zoek naar een

COMMERCIEEL PROJECT COÖRDINATOR (M/V)Aarschot-Brugge-Brussel

PROMEGA BENELUX b.v. sinds 1984 gevestigd in Leiden, is een zelfstandige dochterondernemingvan Promega Corporation USA. Promega is wereldwijd vertegenwoordigd. Promega ontwikkelt,produceert en verkoopt reagentia, kits en apparatuur t.b.v. de Life Science Research markt metnadruk op moleculair biologisch onderzoek en forensische genetica. Ter versterking van onsteam in Vlaanderen zijn wij op zoek naar commerciële talenten (m/v) voor de functie van:

De functie: Werkend vanuit uw (thuis) kantoorwordt u verantwoordelijk voor de verdereomzetgroei in uw rayon. U bouwt voort opbestaande en ontwikkelt nieuwe zakelijkerelaties met onderzoekers en inkopers. Middelsadequaat relatiebeheer en door het organis-eren van workshops en seminars wordt hetgehele productenpakket van Promega Beneluxdoor u gepromoot. U rapporteert aan de SalesManager Benelux.

Uw profiel: U bent een (bij voorkeur twee-talige) Belg met een relevante Life Scienceopleiding. U bent commercieel, resultaatgerichten u beschikt over goede communicatieve enorganisatorische vaardigheden. Uw kennis van deEngelse taal is uitstekend. Kandidaten met relevante verkoopervaring genieten de voorkeur.

Account ManagerWij bieden: Een zelfstandige en verantwoordelijke functie in een jongen enthousiast team. Ruimte voor initiatieven en opleiding. Branche conforme primaire en secundairearbeidsvoorwaarden.

Uw reactie:Interesse? Stuur een brief met motivatieen cv naar Promega Benelux b.v.,Postbus 391, 2300 AJ, Leiden, Nederlandt.a.v. Paul van Stralen.Of e-mail naar [email protected] inlichtingen kunt u bellen met(+31) (0)715324244.

WWW.PROMEGA.COM

Be Up is een gloednieuw fi liaal van een belangrijk bedrijf dat genoteerd staat op de beurs. Het is gespecialiseerd in internetoplossingen. We verschaffen kwaliteitsvolle e-marketingoplossingendie inspelen op de noden van onze klanten.

Om te beantwoorden aan de stijgende vraag van onze klanten zoeken we (m/v)

Verschillende Vertegenwoordigersom ons team te versterken Profi el :

Aanbieding :

stabiele werkomgeving die gericht is op teamwork en

doorgroeimogelijkheden in een bedrijf in volle

Geïnteresseerd ? Stuur uw cv en motivatiebrief per e-mail naar

ter attentie van Laurent Maeck.

Als dagelijks verantwoordelijke (universitair niveau) staat u in voor het operationeel management van het rust- en verzorgingstehuis “Ter Leenen“ (72 woongelegenheden permanent verblijf en 3 woongelegenheden kortverblijf).

Na het doorlopen van een proefperiode van een jaar wordt u statutair in dienstgenomen.

U verdient minimaal € 32.466,92 bruto per jaar. Uw loon zal hoger liggenindien u reeds beschikt over relevante beroepservaring.Daarnaast mag u rekenen op: • hospitalisatieverzekering voor alle leden van het gezin• maaltijdcheques

Meer informatie aangaande de functie, de arbeidsvoorwaarden en de selectieprocedure kan u bekomen bij onze personeelsdienst (tel.: 09/371.68.82 – e-mail: [email protected]).

Interesse ?Verstuur dan uiterlijk op 27/08/2009 uw kandidatuurstelling vergezeld van devereiste documenten per aangetekend schrijven naar: OCMW Nevele, terattentie van de heer voorzitter, Graaf Van Hoornestraat 26, 9850 Nevele.

Dagelijkss verantwoordelijke

We zijn voor ons rust- en verzorgings-tehuis “Ter Leenen” op zoek naar eenvoltijdse en gedreven (m/v):

Interne Accountant -financiële medewerkerfulltime, voor functie zowel in Ternat en/of regio Gent

Profiel: • De kandidaat voor deze vertrouwensfunctie woont inOost-Vlaanderen (as Gent-Ternat), heeft een analytischegeest, heeft zin voor orde en initiatief, kan zelfstandigwerken, is goed Nederlands- EN Franstalig • MinimumA6/A1 (Bachelor-opleiding) boekhouding met minimum10 jaar bewezen ervaring in bedrijfsboekhouding (ev.Fiscaliteit) • Wij zoeken een verantwoordelijke, flexibele,DISCRETE persoonlijkheid van rond de ± 40 jaar.

Functie:• Dagelijkse boekhouding (BOB-software) van verschillendevennootschappen, betalingen, cashplanning en budgetten.Verwerking statistieken en prijslijsten • Loon- en personeels-administratie • Dagelijks gebruik Excel, Word, Outlook,E-mail… • Commercieel beheer met SAGE - lijn 100.

Graag antwoord met CV en foto naar:

[email protected][email protected]

Onze klant is

een jong dynamisch

expansiegericht team,

gevestigd aan de afslag

van de E40 te Ternat.

Het bedrijf heeft

internationale ambities

en kent een jaarlijkse

omzetstijging.

Het bedrijf is werkzaam

in de paramedische sector

en is exclusief importeur-

distributeur-exporteur van

wereldmerken in de

sector.

Er is een vacature voor

een (M/V)

44

044_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:24 Pagina 44

Page 47: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

BEMIDDELING EN ASSESSMENT VOOR VERKOOP-, MARKETING-, INKOOP- EN DIRECTIEPOSITIES

VUGHT | ZALTBOMMEL | ANTWERPEN | DÜSSELDORF

VERKOOPPOSITIES

45

VG.2

/B –

B-A

B04.

028

– W

.RS1

41Can’t get no satisfaction?The Rolling Stones

a priori.be

VG. 602/B

INTERESSE?Bel: (056)53 11 80, mail of schrijf met cv naar VERDONCKPERSONEELSMANAGEMENT bvba, Bruggestraat 232,8930 MENEN • [email protected]

DL-Chemicals nv (www.dl-chem.com), gevestigd in WAREGEM, is een Belgische familiale onder-neming en fabrikant van een uitgebreid gamma siliconen, MS-polymeren en voegkitten (merken Parasilico en Rexon). Onze klanten zijn professionele gebruikers en distributeurs. Wij zijn sterk inter-nationaal georiënteerd en profi leren ons door hoogkwalitatieve producten, een fl exibele klanten-service en een goede technische ondersteuning. Op heden realiseren wij een omzet van 35 miljoen euro met een team van 100 medewerkers. In het kader van de personeelsopvolging en de verdere regio-ontwikkeling zien wij op korte termijn uit naar een uitstekende (m/v):

Commercieel Afgevaardigde (ref. 30 056)

Antwerpen - Limburg - Vlaams Brabant Uw functie: • Na een grondige opleiding wordt u integraal verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de verkoop in uw regio. • Uw klanten betreffen zowel professionele eind-gebruikers als distributeurs in de ijzerwaren-, bouwmaterialen-, verf- en houtgroothandel. • U legt zeer actief nieuwe contacten en breidt het klantenbestand systematisch uit. • U zorgt voor een optimale klantenservice. • Door uw professionele aanpak bouwt u een langetermijn-relatie uit met de beslissingnemers. • U kan rekenen op een vlotte ondersteuning vanuit de interne diensten (verkoop, productie, logistiek, labo, ...). • U rapporteert aan de verkoopleider.

Uw profiel: • U genoot een hogere opleiding of bent gelijkgesteld door ervaring • U bent initiatiefrijk en heeft een gedegen ervaring als verkoper • U bent gefascineerd door verkoop en prospectie en gedreven door resultaat • U bouwt goede relaties op en bent een

goed onderhandelaar • U gaat vlot om met mensen op alle niveaus • U hebt een sterke interesse voor bouwtechnische producten.

Ons aanbod: • Een goede opleiding en continue commerciële ondersteuning • Een dynamische en mensgerichte omgeving • Een expansief, middelgroot bedrijf met een stevige reputatie op het vlak van kwaliteit, service en betrouwbaarheid • Een competitief remuneratiepakket + representatieve bedrijfswagen.

Deze aanwerving wordt exclusief begeleid door ons personeelsadviesbureau

Ga aan de slag bij de nummer 1 in veiligheid!

Voor onze ondersteunende diensten rekruteren wij een (m/v)

HR process and knowledge advisor

Zoek je een nieuwe wending in je loopbaan? G4S biedt mooie vooruitzichten aan gemotiveerde medewerkers met een oprechte attitude en de vaste wil om er telkens weer voor te gaan. Wij verwelkomen je in een internationaal bedrijf met een familiale sfeer. Dat garandeert je het beste van twee werelden: respect, open communicatie, een aantrekkelijk loon en heel wat mogelijkheden voor interne groei.

Check voor een gedetailleerde beschrijving van deze functies en een overzicht van onze andere vacatures. Je vindt er ook een online sollicitatieformulier!

Je carrière is veilig bij een stabiele werkgever. G4S is wereldleider en de marktleider in België voor

Security & Safety-oplossingen. In België alleen al staan bijna 5500 medewerkers garant voor gespecialiseerde

bewakingsdiensten, elektronische beveiliging, betrouwbaar waardevervoer en attent onthaal.

045_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:25 Pagina 45

Page 48: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

VACATURE 8 AUGUSTUS 2009

BEMIDDELING EN ASSESSMENT VOOR VERKOOP-, MARKETING-, INKOOP- EN DIRECTIEPOSITIES

VUGHT | ZALTBOMMEL | ANTWERPEN | DÜSSELDORF

VERKOOPPOSITIES

BEMIDDELING EN ASSESSMENT VOOR VERKOOP-, MARKETING-, INKOOP- EN DIRECTIEPOSITIES

VUGHT | ZALTBOMMEL | ANTWERPEN | DÜSSELDORF

VERKOOPPOSITIES

47

047_GPV1QU_20090808_VMGBI 06-08-2009 19:17 Pagina 47

Page 49: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

E rkendBureauVacatureVG.1186/B-JobscareersVG.1245/B

Elke week stelt de rubriek ‘Sluitertijd’ scherp op een werkplek met een

bijzonder verhaal. Van de werkomstandigheden in een ondergrondse mijn

in Zuid-Amerika, over een overbevolkte fabriek in Azië, tot een confron-

terende blik op een bepaald productieproces. Keer op keer interessante

invullingen van het begrip ‘werk’.

Voelt u zich geroepen om met uw fotografisch talent mee te dingen naar

de hoofdprijs?

Schrijf u in via vacature.com/sluitertijd, stuur uw foto door met bijhorende

uitleg en maak kans op één van de 5 digitale fotocamera’s van Pentax. (*)

Inzenden kan tot 14 augustus 2009.

EN WIN EEN DIGITALE FOTOCAMERA

(*) Wedstrijdreglement & meer info online beschikbaar

Laat uw foto’s werken

Laatstekans!

003_GPV1QU_12470939_VMGCO 05-08-2009 14:10 Pagina 3

Page 50: 2009/08/08 - Hoe Google & Facebook bedrijven onder druk zetten - Vacature

Your last stop before the top

InformatieBel de consultant op het

nummer van de vestiging (’s avonds en in het weekend op het mobiele nummer) of

reageer via www.yer.be

ErkenningsnummerVG.620/B + B-AA04.044

VestigingenAntwerpen 03 - 303 34 00

Brussel 02 - 726 16 98Gent 09 - 296 19 00

YER biedtRecruitment Solutions

Interim Solutions

Belgium | Germany | The Netherlands | Spain | USA | www.yer.com

ACCOUNTMANAGER DOCUMENTOPLOSSINGENAantrekkelijk salarispakket - AntwerpenTopdeal, een hoogwaardige topspeler op het gebied van multi functionele kantoor apparatuur,bijhorende producten en dienstverlening, zet ondanks het huidige econo mische klimaateen targetrealisatie neer van 140%. Om deze groei voort te zetten zoeken zij succesvolleAccountmanagers. Er zijn mogelijkheden op diverse niveaus en regio’s. Je bent verant-woordelijk voor het behalen van vooraf gestelde doelstellingen op het gebied vankwaliteit, productiviteit en targetrealisatie. Je verkoopt proactief documentoplossingenaan vooral nieuwe relaties. Op basis van vertrouwen, kennis, commercieel inzicht enonderhandelingsvaardigheden weet je orders efficiënt en succesvol te verzilveren. Je zorgtvoor een correcte follow-up. Om in deze functie te excelleren heb je durf en passie voor hetsalesvak. Je bent een professional met een ondernemersgeest en hebt drang om te scoren.Je beschikt over minimaal 3 jaar direct sales buitendienstervaring B2B en over een succesvolbewezen ervaring in de verkoop van multifunctionals. Je bent een doel- en resultaatgerichtedoorzetter met een creatieve en analytische aanpak. Je bent stressbestendig en representatief.Topdeal biedt een uitdagende functie binnen een snelgroeiende onderneming.Consultant (Antwerpen): Sophie Snijders, mobiel +32 (0)476 56 02 74

DIGITAL MARKETING MANAGER BENELUX

Attractive salary package - GhentThe world’s biggest Fitness operator Fitness First is looking for a Digital

Marketing Manager Benelux. Following its ambitious growth strategy, Fitness First plans tobuild out and develop its online activities as one of its major distribution channels. The DigitalMarketing Manager will head all online activities in Belgium and in the Netherlands. Amongthe major responsibilities are the development of the online marketing planning, set up ofsupporting technologies and agency selection, SEM, SEO, banner, affi liate and newslettermarketing, evaluation of different marketing channels, setup of the online marketing teamin Benelux, followed by the European countries as a second step, alignment of the onlinemarketing actions with all other marketing & PR related activities. Fitness First is lookingfor an online professional with a master in business administration and focus on marketing.Previous experience in online marketing and in the selection, briefing and management ofonline agencies, project management and a proven online network is required. This E-managerneeds strong analytical and conceptual skills with a number driven mindset combined with a

hands-on, no nonsense approach and proficiency in English, Dutch & French.Consultant (Ghent): Marijke Yserbijt, mobile +32 (0)475 56 91 37

MARKET INTELLIGENCE MANAGERAttractive salary package - Strombeek BeverJTI – Japan Tobacco International is the international tobacco division of Japan Tobacco Inc.,the third largest global tobacco company in the world. JTI produces and sells inter-nationally known brands such as Winston, Mild Seven and Camel. Belgium has about70 employees. At this moment, we are looking for an experienced Market IntelligenceManager who will report directly to the C&TM Strategy Director Belux. He/she will beresponsible for analyzing and reporting market and JTI volume performance, SOM,price segments, distribution and other developments. He / she will create, maintain,report and advice on account databases as well as report and advice on consumerinsights. He/she will support the key marketing/sales business decisions by being aconstant sparring partner who knows the business well, providing data-based businessconsultancy. He/she will manage a Market Intelligence Analyst. Higher degree inmarketing, economics or equivalent. Fluent in Dutch, French and English. Experiencein reporting and analysis in the FMCG market or experience within a (quantitative)research agency. Affinity and/or experience with data collection and data-Mining.Consultant (Antwerp): Greg Bastiaensen, mobile +32 (0)472 24 19 40

ACCOUNT MANAGERCompetitieve verloning + auto - Brussel, Wallonië en LuxemburgAls marktleider in Europa heeft Smoke Free Systems als doel de

atmosfeer in de werkomgeving te verbeteren door tabaksrook op een nieuwe en betere manier te zuiveren. Het bedrijf werd in Zweden opgericht, waar strenge wetten t.o.v. het roken al vroeg in de jaren 90 werden ingesteld. Om hun marktpositie in België verder uit te bouwen, komen zij graag in contact met een gedreven Account Manager voor Brussel, Wallonië en Luxemburg. Als Account Manager ben je verantwoordelijk voorde verkoop van oplossingen inzake absoluut rookvrije omgevingen aan zowel nieuweprospects als aan bestaande relaties. Je ontwikkelt precieze argumenten en technieken,afgestemd op de specifieke bedrijfsnoden van de klant met de bedoeling een oplossingop maat te kunnen aanreiken. Je bent een echte “zelfstarter” en hebt je reeds eerderbewezen in een commerciële functie. Je bent salesgedreven, empathisch en kan mensen overtuigen door jouw sterke communicatieve eigenschappen. Je kan goed argumenterenen beschikt over de nodige maturiteit om deze functie zelfstandig uit te voeren. Je bent vlot tweetalig. In ruil voor je inzet en talent krijg je een uitdagende functie met veel

zelfstandigheid binnen een dynamische en vooruitstrevende organisatie.Consultant (Antwerpen): Mie Lanslots, mobiel +32 (0)475 56 83 47

INTERNATIONAL AREA MANAGERAantrekkelijk salarispakket - Herentals

Henco België is in 10 jaar tijd een belangrijke Europese producent geworden van buizen, koppelingen en toebehoren van uitstekende kwaliteit voor verwarmings-, gas- en sanitaire installaties, zowel voor industrieel alsook voor privé-gebruik. Henco biedt ook een groot assortiment aan vloerverwarmingsinstallaties. Voor de internationale markt is Henco op zoek naar twee Area Managers (Noord en Zuid). 60 % van uw tijd gaat naar de actieve werving van verdelers van sanitair en verwarming. U wendt zich tot de technische groothandel, inkooporganisaties en toeleveranciers, die op het gebied van installateurs actief zijn. U zorgt voor het opbouwen van een duurzame samenwerking en bouwt een netwerk uit om de aandacht te vestigen op Henco als partner voor het aanbestedingskanaal van architecten, studiebureaus en installateurs. U legt de nadruk op de nieuwste ontwikkelingen en u werkt commerciële acties uit om de omzet van Henco te verhogen. Door een constante evaluatie en verhoging van uw omzet en handelaren zorgt u voor een geografische- en risicospreiding. U reist heel vaak en werkt ook van thuis uit. U bent een dynamische persoon met commerciële ervaring op het gebied van

groothandel, installateurs en aanbestedingen. U bent meertalig. Consultant (Brussel): Kris Van Torre, mobiel +32 (0)475 56 22 43

NATIONAL ACCOUNT MANAGER RETAILAantrekkelijk salarispakket - WijgmaalBeckers maakt deel uit van Koninklijke Wessanen nv, een inter natio-naal voedings concernbedrijf, met hoofdzetel in Nederland, actief op de Europese enAmerikaanse markt. In de Benelux verkoopt en distribueert Beckers, onder de merkenBicky en Beckers, diverse diepvriesproducten. Beckers is op zoek naar een NationalAccount Manager Retail voor België en Luxemburg. U bent als National Account Managerverantwoordelijk om bij alle retailers en retailgrossiers het merk Beckers alsook privatelabel te vertegenwoordigen en op de kaart zetten. Met een gerichte commerciële aanpakzorgt u voor de omzet en prijsbeleid en bewaakt u kosten- en margebudget. U bentverantwoordelijk voor de accountplanning en de bijstelling daarvan, de jaarnegotiatiesmet klanten, de operationele opvolging van de klanten en de strategische besluiten t.a.v.klanten. U heeft een hogere opleiding genoten, bent tweetalig NL/FR en rapporteert aande Sales Manager Retail te Breda. U hebt een eerste Account Management ervaring(in retail is een pluspunt). U bent gedreven, resultaatgericht, sociaal vaardig, innovatief,ondernemend en communicatief. U neemt heel graag uw verantwoordelijkheid, u benteen organisator en hebt een goede kennis van onderhandelingstechnieken. Consultant (Brussel): Kris Van Torre, mobiel +32 (0)475 56 22 43

ACCOUNT MANAGER VLAANDERENAantrekkelijk salarispakket en aangename werksfeer - Vlaanderen

Als verdeler van onderdelen en technische apparaten voor gas- en waterdistributie isEmmer Service er op korte tijd in geslaagd zich als Belgisch familiebedrijf op te werkentot marktleider binnen de sector. Kwaliteit, service, veiligheid en innovatie maken van hetbedrijf de ideale partner voor intercommunales van water- en gasvoorziening. Om zijnverkoopsteam te versterken, komen we graag in contact met een Account Manager voorregio Vlaanderen. Je beheert een bestaande klantenportefeuille en gaat, in mindere mate, opzoek naar nieuwe opportuniteiten en projecten. Als commercieel adviseur sta je jouw klantenbij op technisch vlak en voer je onderhandelingen met zowel aannemers als rechtstreekseklanten. Bovendien werk je nauw samen met het technisch departement en neem jeregelmatig deel aan beurzen in het buitenland. Je bezit minimum een bachelor IndustrieelIngenieur of bent gelijkwaardig door ervaring. Je bent een schoolverlater of hebt reedseen eerste relevante werkervaring. Je bent Nederlandstalig en spreekt een aardig mondjeFrans; Engels en Duits zijn een troef. Verder ben je enthousiast en leergierig en beschik jeover een grote dosis geduld en assertiviteit. Je bent woonachtig in de regio Leuven-Hasselt.

Consultant (Antwerpen): Veerle Servaes, mobiel +32 (0)475 56 63 32

OPERATIONS MANAGER METROSTATIONS BRUSSEL

Aantrekkelijk salarispakket met extra legale voordelen - Brussel One is een familiale, niet beursgenoteerde dienstengroep, gespecialiseerd in het onderhouden beheer van gebouwen, technische installaties, bedrijfsinfrastructuur en publiekevoorzieningen. Vandaag telt de groep 20 regionale vestigingen in Europa met meer dan3.000 medewerkers. Een open cultuur, enthousiasme en vernieuwing typeren het bedrijf.ACS General Cleaning, de klassieke schoonmaak divisie, is op zoek naar een OperationsManager. U plant, organiseert, coördineert en verifieert alle reinigingsactiviteiten. U coachtverschillende Business Unit Managers die elke een klantenportefeuille beheren en eenaantal operatoren aansturen. U beheert en onderhoudt de eigen klantenportefeuille.U bent verantwoordelijk voor de financiële resultaten van uw regio en bouwt hem verderuit. U bewerkt uw regio vanuit Zaventem en rapporteert aan de Operations Director. U hebtervaring als leidinggevende, bij voorkeur in dezelfde sector. U bent een uitstekend peoplemanager, vlot in omgang en administratief sterk. Microsoft Office heeft voor u geengeheimen en u bent klant- en resultaatgericht. U bent perfect tweetalig (NL/FR) en fl exibel.

Consultant (Brussel): Kris Van Torre, mobiel +32 (0)475 56 22 43

SALES MANAGER EXPORTGoede arbeidsvoorwaarden + auto - Kapelle (NL)C. Oostrom’s Conservenfabrieken B.V. richt zich op het produceren en ontwikkelen van groente- en fruitconserven welke worden verpakt in blik, glas of kunststof. Onder de merknaam Coroos of als private label worden producten geleverdaan een groot aantal Europese grootwinkelbedrijven. De Sales Manager Export is inoverleg met de Directeur Verkoop verantwoordelijk voor het realiseren van een optimalecommerciële relatie met bestaande en nieuwe accounts. De klanten zijn voornamelijkde grote levensmiddelenorganisaties evenals ‘Out of Home’-accounts in Duitsland,Frankrijk, Engeland, België en Nederland. Je geeft direct uitvoering aan operationeleverkooptransacties en marketingactiviteiten. Ziet toe op voortgang van leveringen enzorgt voor opvolging en aansluiting van nieuwe contracten. Analyseert ontwikkelingenbinnen de accounts alsook van algemene marktontwikkelingen. Het hierop in overleganticiperen behoort ook tot de werkzaam heden. Profiel: HBO-niveau. Ervaring in delevensmiddelendistributie en bereidheid tot reizen. Beheersing van Frans, Engels en Duitsop onderhandelingsniveau. Je bent diplomatiek, integer, een teamspeler, kunt acteren opverschillende niveaus en beschikt over uitstekende contactuele eigenschappen. Consultant (Den Haag): Stefano van de Sant, mobiel +31 (0)655 15 72 30

CUSTOMER SERVICE ASSOCIATEAantrekkelijk salarispakket - Strombeek BeverJTI – Japan Tobacco International is de internationale divisie van Japan Tobacco Inc.,de derde internationale tabaksproducent ter wereld. JTI produceert en verkoopt internationaalerkende sigarettenmerken zoals Winston, Mild Seven en Camel, respectievelijk het 2de, 3deen 5de sigarettenmerk wereldwijd. Vandaag zijn we voor de Belgische vestiging - gelegente Strombeek Bever- op zoek naar een Customer Service Associate. Je verwerkt in SAPdagelijks de verkooporders die je verkrijgt van de groothandel en Vertegenwoordigers,volgt de uitlevering hiervan op en verzorgt hiervan ook de facturatie. Op basis van deorders, bereken en controleer je dagelijks de stocks in het centraal magazijn en bij devertegenwoordigers. Je bent tevens verantwoordelijk voor de opvolging en doorfacturatievan de leveringen van de vertegenwoordigers bij de retailers. Je doet alsook voorstellen omde werkefficiëntie en werkprocessen te verbeteren. Je rapporteert aan de Customer Service &Sales Logistics Manager. Je bent in het bezit van een bachelor diploma. Een eerste ervaringin een Customer Service functie en SAP is een pluspunt. Je bent klantgericht, polyvalenten vooral stressbestendig. Je beschikt over een goede kennis NL/F en over basiskennis E.Consultant (Antwerpen): Greg Bastiaensen, mobiel +32 (0)472 24 19 40

004_GPV1QU_AG-COVER_VMGCO 05-08-2009 14:09 Pagina 4