19 Editie Bommelerwaard 2013

download 19 Editie Bommelerwaard 2013

of 28

 • date post

  28-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  214
 • download

  0

Embed Size (px)

description

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaast worden regelmatig specials uitgegeven en is de website www.hetkontakt.nl volop in ontwikkeling met dagelijkse nieuwsverversing en sinds kort ook bewegende beelden.

Transcript of 19 Editie Bommelerwaard 2013

 • LLL#=:I@DCI6@I#CA

  Informatieavond over skeelerbaan

  Kerkdrielse tuin te zien in Appeltern

  Over meeuwen en moederschap

  Jan van Arckel in nacompetitie

  53 11 22

  De nancin zijn rond en het ontwerp ligt klaar: het startsein voor de aanleg van een skeelerbaan op het terrein van de ijsclub in Zuilichem kan gegeven worden. Maar eerst wordt er nog een informatieavond gegeven voor ieder-een in het dorp die meer wil weten over het plan. Op woensdag 15 mei kan iedereen daarvoor om 20:00 terecht in dorpshuis Den Ham. Het bestuur van ijsvereniging De Volhar-ding hoopt dat voor de winter gestart kan worden met de voorbereidingen.

  Tuin- en Landschapsarchitecte Fhreja Deckers (31 jaar) uit Kerkdriel heeft samen met studiegenoot Francis Vos n van de tien tuinen van het Appel-tern Tuinenfestival 2013 mogen ont-werpen en aanleggen. Het is een droom die uitkomt om daar een tuin te mogen hebben, vertelt Fhreja, die is geboren en getogen in Ammerzoden. Vanwege haar interesse voor gezond-heid is het een tuin geworden waar inspanning en ontspanning centraal staan. De tuin is twee jaar te zien.

  Gera Sterrenburg uit Zaltbommel doet mee aan Alpe dHuZes, de grote ets-uitdaging om geld in te zamelen voor kankerbestrijding. Geras moeder overleed acht jaar geleden aan borst-kanker. In 2009 kreeg Gera dezelfde diagnose. Net als haar moeder pro-beerde ze voor haar kinderen zoveel mogelijk te verbergen dat ze ziek was. De aanwezigheid van haar moeder voelt Gera vaak nog als ze meeuwen ziet vliegen of stilletjes op de rand van haar dak ziet zitten.

  Jan van Arckel schreef zondag geschie-denis. Door met 0-2 van Engelen te winnen mag de vierdeklasser tijdens de nacompetitie proberen te promo-veren. De doelpunten vielen in de eer-ste en laatste minuut. Het was alsof Antoon Pootjes - op koninginnedag overleden - vanuit de zonnig blauwe bevrijdingsdaglucht zijn kleinzoon John inspireerde tot grootse voetbal-daden. Hij maakte het eerste doelpunt en stond met een uwelen pass aan de wieg van het tweede.

  nieuws nieuws sport

  =Zikddg_VVg^hYZ[^c^i^Z[WZ\dccZc!dd`^cYZDjYZBdZhij^c^c7gV`Za#DeE^c`hiZgodcYV\^hZgdec^ZjlZZcdeZcYV\# FOTO: LEVIN DEN BOER

  accent

  POWERED BY HET KONTAKT EDITIESPOWERED BY HET KONTAKT EDITIES

  VOLG ONS OPTWITTER:@RVoetbal

  BOMMELERWAARD WOENSDAG 8 MEI 2013 JAARGANG 7 NO. 19

  gemeentenieuwszie pagina 7

  Bel voor een vrijblijvend gesprek 0345 - 545 700

  www.israelsvankessel.nlEnergieweg 15A, 4143 HK LEERDAM

  EchtscheidingMediation NMIAlimentatie Gezag OmgangOuderschapplan

  OndernemingArbeid ContractProcedureHuisvesting

  ZZZDFWLRQHX

  Zie onzeadvertentie

  in deze krant

  Zie onzeadvertentie

  in deze krant

  open vanaf 11 mei

  Binnenkort BPoteVoetenPad 1ini dieren[eide pPYk Ne eiKen

  vePdFoeket>and[eK 1 %mmer^oden[[[LoppieWinfo

  Koop vr 1 juli uw huis.

  Waarom? Kijk op:

  Huis Info Bommelerwaard

  www.hib-online.nl

 • Hemelvaartsdag geopend. Formido Zaltbommel

  De knipbonnen

  kunt u inleveren

  op donderdag,

  vrijdag en zaterdag.

 • LIKE ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

  Editie BommelerwaardOplage: 21.720 exemplaren

  VerspreidingsgebiedAalst, Alem, Ammerzoden, Bern, Brakel, Bruchem, Delwijnen, Gameren, Hedel, Heerewaarden, Hoenzadriel, Hurwenen, Kerkdriel, Kerkwijk, Nederhemert (Noord en Zuid), Nieuwaal, Poederoijen, Rossum, Velddriel, Well, Wellseind, Zaltbommel en Zuilichem.

  Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedepo-neerd ter griffie van de arrondissementsrecht-banken bij de Kamers van Koophandel.

  Uitgever/directie Het Kontakt Edities BV, GoudriaanFloor de Groot

  KantooradresHet Kontakt Edities bvVlietskant 16 | 4141 CL LeerdamTelefoon (0183) 58 32 00Fax (0183) 58 33 08

  Postadres redactiePostbus 1 | 2977 ZG Goudriaan

  AdvertentieafdelingTel (0183) 58 32 00Fax (0183) 58 33 08advertentie.bommelerwaard@hetkontakt.nl

  AdvertentiesMelanie van Hemert (06) 53 91 64 98m.vanhemert@hetkontakt.nl

  HoofdredacteurRick den BestenRedactieTel. (0183) 58 32 00Fax (0183) 58 85 52redactie.bommelerwaard@hetkontakt.nlRedactieBritta Alink (06) 51 54 35 90b.alink@hetkontakt.nl

  Janneke Boogaard (06) 10 82 10 01j.boogaard@hetkontakt.nl

  Websitewww.hetkontakt.nl

  AdvertentietarievenLosse plaatsingen: 0,56 per mm excl. BTW.Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena, Leerdam, Alblasserwaard, Vianen, Lek en IJssel Oost en West en Klaroen.nl.InzendtermijnAdvertenties tot dinsdag 08.30 uurPersberichten tot maandag 15.00 uurDigitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg

  VerspreidingVan de Meer / Gorinchem(0183) 63 80 55www.vandermeerverspreiding.nl

  AuteursrechtenvoorbehoudUitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor con-form artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

  Woensdag 8 mei 2013

  3nieuws

  SENTASenta is op 12-jarige leeftijd naar het asiel gebracht, omdat haar baasje is overleden. Ze krijgt graag aandacht en is erg op mensen ge-richt. Ze houdt er ook van om ge-kamd te worden. Het is een echte kroelkat. In het asiel blaast ze naar de andere katten, ze zoekt dan ook een huis waar ze de enige kat in huis mag zijn. Senta is voornamelijk wit en heeft een mooie donker ge-mleerde staart. 0418-643129.

  WWW.DIERENASIEL-BOMMELERWAARD.NL

  Dierenasiel IJsclub wil voor winter starten met skeelerbaanVoorzitter Bert Schriever hoopt dat ook deze inwoners nu tevreden zijn. We hebben vijf jaar geleden al be-dacht dat een skeelerbaan een goed idee zou zijn. We wilden meer doen met ons terrein; er ligt niet ieder jaar ijs. Skeeleren ligt in het verlengde van schaatsen, het valt ook onder de schaatsbond. Daarnaast kan de asfaltbaan multi-functioneel gebruikt worden. Ook de school, de oranjevereniging en de orga-nisatie van de vakantiebijbelclub kun-nen er gebruik van maken. De baan wordt openbaar toegankelijk. Door de

  centrale ligging kunnen de kinderen uit het dorp er makkelijk heen.De skeelerbaan wordt betaald uit een potje voor bovenwijkse voorzieningen, zo besliste de gemeenteraad in 2011. In dat fonds wordt geld gestort als een partij ergens in het dorp grond aan-koopt. Dat geld moet tegenwoordig in het dorp zelf besteed worden. We willen graag aan de inwoners laten zien wat ermee gedaan wordt, zegt Schriever. Vandaar de informatiebijeenkomst die de ijsclub samen met de gemeente Zaltbommel organiseert. Volgende

  week woensdag kan iedereen kennis-nemen van de plannen en planning, om 20:00 in dorpshuis Den Ham. Het zou mooi zijn als de ondergrond voor de skeelerbaan er voor de ko-mende winter ligt. Na de winter kan dan de baan zelf worden aangelegd, hoopt Schriever. Er is geen aparte ver-gunning voor nodig.De omwonenden hebben in april tij-dens een overleg met de gemeente aangegeven zich tegen de komst van de skeelerbaan te blijven verzetten.

  Janneke Boogaard

  IJsclub De Volharding in Zuilichem hoopt dat de ondergrond van de ijsbaan voor de winter wordt aangepast, zodat er volgend jaar een skeelerbaan kan worden gemaakt. Woensdag 15 mei is er een informatie-bijeenkomst voor de inwoners.

  Op het terrein van de ijsbaan komt een skeelerbaan van tweehonderd me-ter lang en zesenhalve meter breed. De asfaltbaan zou eerst groter worden, maar omwonenden waren daar niet blij mee omdat er dan een bocht vlak achter hun huizen zou lopen.

  In Zaltbommel werd voorafgaand aan Dodenherdeking weer een Stille Tocht gehouden. Op verschillende begraafplaatsen en bij het monument werden kransen gelegd.

  FOTO: LEVIN DEN BOER

  Steunpunt Welzijn Bommelerwaard organiseert namens de gemeente Maasdriel op maandag 10 en dinsdag 11 juni rondetafelge-sprekken voor vrijwilligers en man-telzorgers.

  Doel van de gesprekken is dat men-sen meer betrokken worden bij de in-formele zorg en dat hun ideen mee-genomen worden in het ontwikkelen van beleid door de gemeente. De ge-sprekken vinden s middags en s

  avonds plaats in woonzorgcentrum De Leyenstein. Voor vrijwilligers is dat op maandag 10 juni en voor man-telzorgers op dinsdag 11 juni. Het gaat bij de vrijwilliger om mensen die op het gebied van Zorg en Welzijn op het praktische vlak werken. Zoals bijvoorbeeld vrijwilligers in een woonzorgcentrum of peuterspeel-zaal, bezoekvrijwilligers bij ouderen, vrijwilligers in de (terminale) thuis-zorg, vrijwilligers in een activiteiten-commissie of de bezorger van maal-

  tijden. Ook alle mantelzorgers in de gemeente Maasdriel zijn welkom. Be-langstellenden kunnen zich aanmel-den via de website van het steunpunt of per e-mail: scornelissen@swbh.nu

  Meer informatie is verkrijgbaar bij het Steunpunt Welzijn Bommeler-waard: 0418-634231 (van maandag tot en met donderdagochtend van 9:00 tot 11:30 uur).

  q STEUNPUNTWELZIJNBOMMELERWAARD.NL

  Voor mantelzorgers en vrijwilligers Spreekuur ZVV in Wilhelminahof Zaltbommel Veranderen met Visie (ZVV) houdt het maande-lijkse inloopspreekuur dit keer op dinsdag 14 mei in zorgcentrum Wil-helminahof in Brakel. Het inloop-spreekuur is van 19:30 tot 20:00 uur. Belangstellenden, vooral inwoners van Brakel, zijn welkom om vragen te stellen aan ZVV raadsleden en/of de ZVV wethouder. Na het inloopspreek-uur start de steunfractievergadering ter voorbereiding op de carrouselver-gadering.

  Filmpje op Zamaa.nl Cameraman Andr Versteeg ging zaterdag naar de dodenherden-king van Rossum/Hurwenen en maakte een mooi lmpje. Die is te zien op zijn website: www.zamaa.nl en natuurlijk op:

  q WWW.HETKONTAKT.NL

  VERMISTRetriever, zwart/grijs, teef, bultje on-der oog, 12,5 jr. P