19 Editie Bommelerwaard 2013

28
Informatieavond over skeelerbaan ‘Kerkdrielse’ tuin te zien in Appeltern Over meeuwen en moederschap Jan van Arckel in nacompetitie 5 3 11 22 De financiën zijn rond en het ontwerp ligt klaar: het startsein voor de aanleg van een skeelerbaan op het terrein van de ijsclub in Zuilichem kan gegeven worden. Maar eerst wordt er nog een informatieavond gegeven voor ieder- een in het dorp die meer wil weten over het plan. Op woensdag 15 mei kan iedereen daarvoor om 20:00 terecht in dorpshuis Den Ham. Het bestuur van ijsvereniging De Volhar- ding hoopt dat voor de winter gestart kan worden met de voorbereidingen. Tuin- en Landschapsarchitecte Fhreja Deckers (31 jaar) uit Kerkdriel heeft samen met studiegenoot Francis Vos één van de tien tuinen van het Appel- tern Tuinenfestival 2013 mogen ont- werpen en aanleggen. “Het is een droom die uitkomt om daar een tuin te mogen hebben”, vertelt Fhreja, die is geboren en getogen in Ammerzoden. Vanwege haar interesse voor gezond- heid is het een tuin geworden waar inspanning en ontspanning centraal staan. De tuin is twee jaar te zien. Gera Sterrenburg uit Zaltbommel doet mee aan Alpe d’HuZes, de grote fiets- uitdaging om geld in te zamelen voor kankerbestrijding. Gera’s moeder overleed acht jaar geleden aan borst- kanker. In 2009 kreeg Gera dezelfde diagnose. Net als haar moeder pro- beerde ze voor haar kinderen zoveel mogelijk te verbergen dat ze ziek was. De aanwezigheid van haar moeder voelt Gera vaak nog als ze meeuwen ziet vliegen of stilletjes op de rand van haar dak ziet zitten. Jan van Arckel schreef zondag geschie- denis. Door met 0-2 van Engelen te winnen mag de vierdeklasser tijdens de nacompetitie proberen te promo- veren. De doelpunten vielen in de eer- ste en laatste minuut. Het was alsof Antoon Pootjes - op koninginnedag overleden - vanuit de zonnig blauwe bevrijdingsdaglucht zijn kleinzoon John inspireerde tot grootse voetbal- daden. Hij maakte het eerste doelpunt en stond met een fluwelen pass aan de wieg van het tweede. nieuws nieuws sport FOTO: LEVIN DEN BOER accent POWERED BY HET KONTAKT EDITIES POWERED BY HET KONTAKT EDITIES VOLG ONS OP TWITTER: @RVoetbal BOMMELERWAARD WOENSDAG 8 MEI 2013 JAARGANG 7 NO. 19 gemeente nieuws zie pagina 7 Bel voor een vrijblijvend gesprek 0345 - 545 700 www.israelsvankessel.nl Energieweg 15A, 4143 HK LEERDAM Echtscheiding Mediation NMI Alimentatie Gezag Omgang Ouderschapplan Onderneming Arbeid Contract Procedure Huisvesting ZZZDFWLRQHX Zie onze advertentie in deze krant Zie onze advertentie in deze krant open vanaf 11 mei Binnenkort BPote Voeten Pad 1ini dieren[eide pPYk Ne eiKen vePdFoeket >and[eK 1 %mmer^oden [[[LoppieWinfo Koop vóór 1 juli uw huis. Waarom? Kijk op: Huis Info Bommelerwaard www.hib-online.nl

description

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaast worden regelmatig specials uitgegeven en is de website www.hetkontakt.nl volop in ontwikkeling met dagelijkse nieuwsverversing en sinds kort ook bewegende beelden.

Transcript of 19 Editie Bommelerwaard 2013

Page 1: 19 Editie Bommelerwaard 2013

Informatieavond over skeelerbaan

‘Kerkdrielse’ tuin te zien in Appeltern

Over meeuwen en moederschap

Jan van Arckel in nacompetitie

53 11 22

De fi nanciën zijn rond en het ontwerp ligt klaar: het startsein voor de aanleg van een skeelerbaan op het terrein van de ijsclub in Zuilichem kan gegeven worden. Maar eerst wordt er nog een informatieavond gegeven voor ieder-een in het dorp die meer wil weten over het plan. Op woensdag 15 mei kan iedereen daarvoor om 20:00 terecht in dorpshuis Den Ham. Het bestuur van ijsvereniging De Volhar-ding hoopt dat voor de winter gestart kan worden met de voorbereidingen.

Tuin- en Landschapsarchitecte Fhreja Deckers (31 jaar) uit Kerkdriel heeft samen met studiegenoot Francis Vos één van de tien tuinen van het Appel-tern Tuinenfestival 2013 mogen ont-werpen en aanleggen. “Het is een droom die uitkomt om daar een tuin te mogen hebben”, vertelt Fhreja, die is geboren en getogen in Ammerzoden. Vanwege haar interesse voor gezond-heid is het een tuin geworden waar inspanning en ontspanning centraal staan. De tuin is twee jaar te zien.

Gera Sterrenburg uit Zaltbommel doet mee aan Alpe d’HuZes, de grote fi ets-uitdaging om geld in te zamelen voor kankerbestrijding. Gera’s moeder overleed acht jaar geleden aan borst-kanker. In 2009 kreeg Gera dezelfde diagnose. Net als haar moeder pro-beerde ze voor haar kinderen zoveel mogelijk te verbergen dat ze ziek was. De aanwezigheid van haar moeder voelt Gera vaak nog als ze meeuwen ziet vliegen of stilletjes op de rand van haar dak ziet zitten.

Jan van Arckel schreef zondag geschie-denis. Door met 0-2 van Engelen te winnen mag de vierdeklasser tijdens de nacompetitie proberen te promo-veren. De doelpunten vielen in de eer-ste en laatste minuut. Het was alsof Antoon Pootjes - op koninginnedag overleden - vanuit de zonnig blauwe bevrijdingsdaglucht zijn kleinzoon John inspireerde tot grootse voetbal-daden. Hij maakte het eerste doelpunt en stond met een fl uwelen pass aan de wieg van het tweede.

nieuws nieuws sport

FOTO: LEVIN DEN BOER

accent

POWERED BY HET KONTAKT EDITIESPOWERED BY HET KONTAKT EDITIES

VOLG ONS OPTWITTER:@RVoetbal

BOMMELERWAARD WOENSDAG 8 MEI 2013 JAARGANG 7 NO. 19

gemeentenieuwszie pagina 7

Bel voor een vrijblijvend gesprek 0345 - 545 700

www.israelsvankessel.nlEnergieweg 15A, 4143 HK LEERDAM

EchtscheidingMediation NMIAlimentatie Gezag OmgangOuderschapplan

OndernemingArbeid ContractProcedureHuisvesting

Zie onzeadvertentie

in deze krant

Zie onzeadvertentie

in deze krant

open vanaf 11 mei

Binnenkort B oteVoetenPad ini dieren eide p k e ei enve d oeket

and e 1 mmer odenoppie info

Koop vóór 1 juli uw huis.

Waarom? Kijk op:

Huis Info Bommelerwaard

www.hib-online.nl

Page 2: 19 Editie Bommelerwaard 2013

Hemelvaartsdag geopend. Formido Zaltbommel

De knipbonnen

kunt u inleveren

op donderdag,

vrijdag en zaterdag.

Page 3: 19 Editie Bommelerwaard 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

Editie BommelerwaardOplage: 21.720 exemplaren

VerspreidingsgebiedAalst, Alem, Ammerzoden, Bern, Brakel, Bruchem, Delwijnen, Gameren, Hedel, Heerewaarden, Hoenzadriel, Hurwenen, Kerkdriel, Kerkwijk, Nederhemert (Noord en Zuid), Nieuwaal, Poederoijen, Rossum, Velddriel, Well, Wellseind, Zaltbommel en Zuilichem.

Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedepo-neerd ter griffie van de arrondissementsrecht-banken bij de Kamers van Koophandel.

Uitgever/directie Het Kontakt Edities BV, GoudriaanFloor de Groot

KantooradresHet Kontakt Edities bvVlietskant 16 | 4141 CL LeerdamTelefoon (0183) 58 32 00Fax (0183) 58 33 08

Postadres redactiePostbus 1 | 2977 ZG Goudriaan

AdvertentieafdelingTel (0183) 58 32 00Fax (0183) 58 33 [email protected]

AdvertentiesMelanie van Hemert (06) 53 91 64 [email protected]

HoofdredacteurRick den BestenRedactieTel. (0183) 58 32 00Fax (0183) 58 85 [email protected] Alink (06) 51 54 35 [email protected]

Janneke Boogaard (06) 10 82 10 [email protected]

Websitewww.hetkontakt.nl

AdvertentietarievenLosse plaatsingen: € 0,56 per mm excl. BTW.Contracttarieven op aanvraag. Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Land van Heusden en Altena, Leerdam, Alblasserwaard, Vianen, Lek en IJssel Oost en West en Klaroen.nl.InzendtermijnAdvertenties tot dinsdag 08.30 uurPersberichten tot maandag 15.00 uurDigitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg

VerspreidingVan de Meer / Gorinchem(0183) 63 80 55www.vandermeerverspreiding.nl

AuteursrechtenvoorbehoudUitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor con-form artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Woensdag 8 mei 2013

3nieuws

SENTASenta is op 12-jarige leeftijd naar het asiel gebracht, omdat haar baasje is overleden. Ze krijgt graag aandacht en is erg op mensen ge-richt. Ze houdt er ook van om ge-kamd te worden. Het is een echte kroelkat. In het asiel blaast ze naar de andere katten, ze zoekt dan ook een huis waar ze de enige kat in huis mag zijn. Senta is voornamelijk wit en heeft een mooie donker ge-mêleerde staart. 0418-643129.

WWW.DIERENASIEL-BOMMELERWAARD.NL

Dierenasiel IJsclub wil voor winter starten met skeelerbaanVoorzitter Bert Schriever hoopt dat ook deze inwoners nu tevreden zijn. “We hebben vijf jaar geleden al be-dacht dat een skeelerbaan een goed idee zou zijn. We wilden meer doen met ons terrein; er ligt niet ieder jaar ijs. Skeeleren ligt in het verlengde van schaatsen, het valt ook onder de schaatsbond.” Daarnaast kan de asfaltbaan multi-functioneel gebruikt worden. “Ook de school, de oranjevereniging en de orga-nisatie van de vakantiebijbelclub kun-nen er gebruik van maken. De baan wordt openbaar toegankelijk. Door de

centrale ligging kunnen de kinderen uit het dorp er makkelijk heen.”De skeelerbaan wordt betaald uit een potje voor bovenwijkse voorzieningen, zo besliste de gemeenteraad in 2011. In dat fonds wordt geld gestort als een partij ergens in het dorp grond aan-koopt. “Dat geld moet tegenwoordig in het dorp zelf besteed worden. We willen graag aan de inwoners laten zien wat ermee gedaan wordt”, zegt Schriever. Vandaar de informatiebijeenkomst die de ijsclub samen met de gemeente Zaltbommel organiseert. Volgende

week woensdag kan iedereen kennis-nemen van de plannen en planning, om 20:00 in dorpshuis Den Ham. “Het zou mooi zijn als de ondergrond voor de skeelerbaan er voor de ko-mende winter ligt. Na de winter kan dan de baan zelf worden aangelegd”, hoopt Schriever. Er is geen aparte ver-gunning voor nodig.De omwonenden hebben in april tij-dens een overleg met de gemeente aangegeven zich tegen de komst van de skeelerbaan te blijven verzetten.

Janneke Boogaard

IJsclub De Volharding in Zuilichem hoopt dat de ondergrond van de ijsbaan voor de winter wordt aangepast, zodat er volgend jaar een skeelerbaan kan worden gemaakt. Woensdag 15 mei is er een informatie-bijeenkomst voor de inwoners.

Op het terrein van de ijsbaan komt een skeelerbaan van tweehonderd me-ter lang en zesenhalve meter breed. De asfaltbaan zou eerst groter worden, maar omwonenden waren daar niet blij mee omdat er dan een bocht vlak achter hun huizen zou lopen.

In Zaltbommel werd voorafgaand aan Dodenherdeking weer een Stille Tocht gehouden. Op verschillende begraafplaatsen en bij het monument werden kransen gelegd.

FOTO: LEVIN DEN BOER

Steunpunt Welzijn Bommelerwaard organiseert namens de gemeente Maasdriel op maandag 10 en dinsdag 11 juni rondetafelge-sprekken voor vrijwilligers en man-telzorgers.

Doel van de gesprekken is dat men-sen meer betrokken worden bij de in-formele zorg en dat hun ideeën mee-genomen worden in het ontwikkelen van beleid door de gemeente. De ge-sprekken vinden ‘s middags en ‘s

avonds plaats in woonzorgcentrum De Leyenstein. Voor vrijwilligers is dat op maandag 10 juni en voor man-telzorgers op dinsdag 11 juni. Het gaat bij de vrijwilliger om mensen die op het gebied van Zorg en Welzijn op het praktische vlak werken. Zoals bijvoorbeeld vrijwilligers in een woonzorgcentrum of peuterspeel-zaal, bezoekvrijwilligers bij ouderen, vrijwilligers in de (terminale) thuis-zorg, vrijwilligers in een activiteiten-commissie of de bezorger van maal-

tijden. Ook alle mantelzorgers in de gemeente Maasdriel zijn welkom. Be-langstellenden kunnen zich aanmel-den via de website van het steunpunt of per e-mail: [email protected]

Meer informatie is verkrijgbaar bij het Steunpunt Welzijn Bommeler-waard: 0418-634231 (van maandag tot en met donderdagochtend van 9:00 tot 11:30 uur).

q STEUNPUNTWELZIJNBOMMELERWAARD.NL

Voor mantelzorgers en vrijwilligers Spreekuur ZVV in Wilhelminahof

Zaltbommel Veranderen met Visie (ZVV) houdt het maande-lijkse inloopspreekuur dit keer op dinsdag 14 mei in zorgcentrum Wil-helminahof in Brakel. Het inloop-spreekuur is van 19:30 tot 20:00 uur. Belangstellenden, vooral inwoners van Brakel, zijn welkom om vragen te stellen aan ZVV raadsleden en/of de ZVV wethouder. Na het inloopspreek-uur start de steunfractievergadering ter voorbereiding op de carrouselver-gadering.

Filmpje op Zamaa.nl Cameraman André Versteeg

ging zaterdag naar de dodenherden-king van Rossum/Hurwenen en maakte een mooi fi lmpje. Die is te zien op zijn website: www.zamaa.nl en natuurlijk op:

q WWW.HETKONTAKT.NL

VERMISTRetriever, zwart/grijs, teef, bultje on-der oog, 12,5 jr. Pouwekamp, Game-ren. Hondje, kruising, reu, wit/beige, Waterbes, Aalst. Kat, zwart, zwarte halsband + voetstapjes, Middelweide, Zaltbommel. Siamees, chocolate point, beigekleurig, bruine snuit/staart/poten, 8jr, Botterstraat, Zalt-bommel.GEVONDENWelsh corgi, wit, reu, bruine hals-band, Aalst. Boomer, wit/zwart, reu, blauw en bruin oog, Hedel.

Amivedi is een landelijke vrijwilligers-organisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland.www.amivedi.nl

Amivedi

Werkochtend in TorenTuin

De vrijwilligers van de TorenTuin gaan zaterdag 11 mei om 9:00 uur weer aan het werk in de tuin aan de Vogelenzang/Agnietenstraat. Op het programma staat zaaien en po-ten. Ook mensen die geen groene vin-gers hebben, zijn welkom. Het is han-dig om gereedschap, een gieter en eventueel een kruiwagen mee te ne-men (met daarop de naam van de ei-genaar). Aanmelden kan bij Pink Doc-ters van Leeuwen: 06-15534668 of [email protected]

Page 4: 19 Editie Bommelerwaard 2013

Woensdag 8 mei 2013 Familieberichten 4

TE KOOPAANGEBODEN

GRAFMONUMENTENNATUURSTEENBEDRIJFMIDDEN BRABANT b.v.Kortakker 6, 4264 AE VeenTel. 0416-691616ALTIJD GOEDKOPER

Met 500 grafmonumenten op voorraad.

kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

NATUURSTEENBEDRIJFMIDDEN BRABANT b.v.Kortakker 6, 4264 AE VEENTel. 0416-691616ALTIJD VOORDELIGER

Elke Woensdag en Zaterdag van 09.00 - 16.00 uurTel 0 - 0 1 9 � www.vrijemarktwamel.nl

Industriestraat 4 6659 AL WamelFax: 0487-501155 [email protected]

MAANdag 20 MEI 2e PINKSTERDAG OPEN van 10.00 - 16.30 UUR

350 KRAMEN NIEUW & 2eHANDS

Te huur in Achterhoek

kijk op

oftelefoon 06-12308884

www.vakantiehuisboskamp.nl

TOTALE OPHEFFINGS-LEEGVERKOOP!VAN AL ONZE WOON- EN SLAAPKAMERMEUBELEN

ALLES GAAT ER UIT MET KORTINGEN TOT WEL 75%75%

EGGEBEENINTERIEUR-ADVISEURSVANDERLOOSTRAAT 14 - VEEN

OPENINGSTIJDENMAANDAG GESLOTENDINSDAG TM ZATERDAGVAN 10.00 - 17.00 UUR

GEEN KOOPAVOND

KOUDSCHUIMMATRASSEN

EETKAMERSTOELEN

POCKETVEERMATRASSEN

KWALITATIEF HOOGWAAR-DIGE, 1-PERSOONS KOUD-

SCHUIM MATRAS MET GOEDEVENTILATIE EN LUCHTCIRCU-LATIE. GESCHIKT VOOR VER-

STELBARE BEDBODEMS.AFMETING 90X200CMNORMAAL € 199,00

NU SLECHTS

49.-* MET AFNEEMBARE- EN

MACHINE WASBARE TYK!

300 VEREN PM2, 7 ZONES,AFGEDEKT MET KOUDSCHUIM22 CM DIK. GESCHIKT VOOR(ELEKTRISCH) VERSTELBARE

LATTENBODEMS.AFNEEMBARE WASBARE TYK

AFMETING 80-90X200CMNORMAAL € 599,00

NU SLECHTS

149.-NOG OP ALLE AFMETINGEN

LEVERBAAR!

149.-2-PERSOONSBOXSPRING

COMPLETE BOXSPRING-SETINCL. HOTELMATRAS(SEN)EN BIJPASSENDE TOPPER

120-140-160-180X200CMNORMAAL V.A. € 1.195,00

NU SLECHTSV.A.

399.-399.-

KEUZE UIT DIVERSE

SOORTEN EN KLEUREN

STOF EN LEDERLOOK

TOONZAALMODELLEN

EETKAMERSTOELEN

NORM. V.A. € 79,95 P.STUK

NU SLECHTSV.A.

19.9519.95LET WEL!

OP IS OP, WEG IS PECH!

ELEKTRISCHEBOXSPRING

COMPLETE BOXSPRING-SETELEKTRISCH VERSTELBAARINCL. POCKETMATRASSEN.

EN BIJPASSENDE SPLITTOPPERNORMAAL € 3.995,00

NU SLECHTS

1.995.-

MODERNE WOONKAMERBESTAANDE UIT DRESSOIR,BOEKEN- EN VITRINEKAST,

SALON- EN EETKAMERTAFELEN PLASMA TV-MEUBELNORMAAL € 5.995,00

NU SLECHTS

3.995.-

BANKSTEL 3-2COMBINATIE

3-2 ZITCOMBINATIE INDIV. KLEUREN STOF OF

ARTIFICIAL LEATHERNORMAAL € 1.195,00

NU SLECHTS

599.-OOK NOG IN ANDERE

OPSTELLINGEN LEVERBAAR!

MASSIEF EIKENWOONKAMER

4 DELIGE SET BESTAANDE UITPLASMA TV MEUBEL,

HOEK-, SALON- EN EETTAFELNORMAAL € 2.254,00

NU SLECHTS

795.-795.-NOG 2 KLEUREN

LEVERBAAR!

49.- 599.-

1.995.-

6 DELIGEWOONKAMERSET

3.995.-

2 KLEURENLEVERBAAR!

MET ONZE WOON- EN PROJECTSTOFFERING GAAN WIJ UITERAARD WEL GEWOON DOOR!

voor alles geld: op is op ... weg is pech!

T.k. grasharken, hout en me-taal €30,-; div. plantenpottenw.o. gr aardbeien/ Fransepot €50,-. Tel. 0347-371254.

T.k. 4-wln ponywgn geremdm. beugels v. huif, 2 res.wln€200,-; boottrailer m. lier v.boot v. 4/4,50m €200,-. Tel.06-10717450.

T.k. bl eiken tv kast €15,-;black en dekker zaagtagelnw €25,-; gr tuintafel bl €10,-; reiskoffer op wln €15,-. Tel.0418-672554.

Page 5: 19 Editie Bommelerwaard 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

De jaarlijkse collecte voor de drie Drielse missionarissen is dit jaar niet vlak voor de kermis, maar een paar weken eerder, namelijk op 10, 11 en 12 juni.

Vorig jaar leverde de actie maar liefst 21.615 euro. Dit bedrag is door de Wilde Ganzen met 55 procent ver-meerderd, zodat iedere missionaris het mooie bedrag van 10.000 euro mocht ontvangen.Ook dit jaar is de samenwerking met de Wilde Ganzen gezocht. Missiona-ris Leo van Beurden diende een aan-vraag in voor de inrichting van twee kleuterklaslokalen, Will van Mer vraagt een bijdrage voor het betege-len van de kraamkliniek en Maria Poulisse hoopt met het geld van de actie een therapieruimte voor meer-voudig gehandicapte kinderen te kunnen inrichten. De drie projecten zijn goedgekeurd door de Wilde Gan-zen. Dat betekent dat de opbrengst van de collecte weer met 55 procent wordt vermeerderd. Ook dit jaar wordt het ingezamelde geld gelijk verdeeld over de drie missionarissen; ze krijgen elk een derde deel van de opbrengst. Will van Mer werkt sinds

vorig jaar in Baba, een missiepost van de Holy Union Sisters in het Noord Westen van Kameroen. Daarvoor zat zij in Massea een plaats met erg wei-nig voorzieningen. Nu in Baba werkt ze meer in de kliniek, ziet ze vaker patiënten en doet ze bevallingen. Maria Poulisse werkt sinds 1985 in een arme wijk in Barraquilla, de vierde stad van Colombia. Zij is lid van de Camillianen, een katholieke orde, die zich wijdt aan de zorg voor de zieken. In 1998 heeft ze een kleine dagopvang opgezet voor gehandi-capte kinderen uit de armenwijken. Het centrum is elk jaar en stukje ge-groeid en er is hard gewerkt om de zorg uit te breiden en te verbeteren. De kinderen hebben vaak meer dan één handicap. Op school krijgen ze de nodige ondersteuning; logopedie, fysiotherapie, ergotherapie en psy-chotherapie. Ook wordt er vakonder-wijs gegeven, zodat de kinderen een beroep kunnen leren. De Camillia-nen gaan uit van de capaciteiten van de kinderen en jongeren en niet van hun beperkingen. Leo van Beurden werkt in Bandung, Indonesië, maar heeft tevens de taak om de scholing ver daarbuiten mee

mogelijk te maken. Zoals in Garut zo’n zeventig kilometer van Bandung. De kinderen op de middelbare school stralen meer warmte uit dan het ver-ouderde meubilair. Met heel eenvou-dige leermiddelen bouwen deze kin-deren aan hun toekomst. Ze willen het leven kunnen delen met kinde-ren, die een andere religieuze en cul-turele achtergrond hebben. “Leer-boeken worden gebruikt totdat ze uitelkaar vallen”, laat Leo van Beur-den vanuit Indonesië weten. “Het ka-tholieke onderwijs legt veel nadruk op eerlijkheid. Men wil proberen door goed onderwijs de corruptie te verminderen. Samen verantwoorde-lijkheid dragen door het wel en wee van iedereen, arm of rijk, moslim, christen, hindoe of boeddhist, is een van de peilers waarop het onderwijs gestoeld is.”

Stichting ‘Maasdriel steunt haar mis-sionarissen’ is voortgekomen uit een werkgroep, die in 1990 is opgericht. Meer informatie over de stichting, de drie missionarissen en hun werk staat op de website.

q WWW.MISSIONARISSENMAASDRIEL.NL

Collecte voor Drielse missionarissen

Woensdag 8 mei 2013

5nieuws

Tuin- en Landschapsar-chitecte Fhreja Deckers (31 jaar) heeft samen met studiegenoot Francis Vos één van de tien tuinen van het Appel-tern Tuinenfestival 2013 mogen ont-werpen en aanleggen.

Appeltern is het grootste tuininspira-tiepark van Europa, waar maar liefst 250 tuinen te zien zijn. “Het is een droom die uitkomt om daar een tuin te mogen hebben”, vertelt Fhreja, die is geboren en getogen in Ammerzo-den. Na de mavo volgde ze de hove-niersopleiding in Nijmegen. Ze stu-deerde verder aan de Erasmus Hoge-school in Brussel. Na de opleiding in Brussel en een schakeljaar aan de In-

ternationale Agrarische Hogeschool Larenstein te Velp ging ze naar de Uni-versiteit van Wageningen waar ze landschapsarchitectuur studeerde. Samen met Francis studeerde ze af met een ontwerpend onderzoek voor het landschap rondom het Meander Medisch Centrum Amersfoort. “Mijn persoonlijke interesse ligt onder an-dere bij groen en gezondheid”, licht ze toe. “We hebben voor dat ontwerp de fysieke en mentale gezondheid cen-traal gesteld.” Na haar afstuderen vond ze een baan bij een groot advies-bureau in Den Bosch. Helaas moest dat bureau drastisch bezuinigen, zo-dat ze nu ook op zoek is naar een nieuwe werkgever. Toen ze hoorde dat

het tuinenfestival er weer aan kwam, is ze weer achter de tekentafel gaan zitten. Binnen het thema ‘De Uitda-ging’ moest met zo min mogelijk ma-terialen en fi nanciën een actueel ont-werp gemaakt worden voor een be-staande tuin. Dat hield ook in dat ze zelf op zoek moesten naar sponsoring, want budget voor de nieuwe tuinen was er niet. Door de vele contacten die Fhreja in de loop der jaren heeft opge-daan is het met die sponsoring hele-maal goed gekomen. Er is een ge-zonde tuin vol ‘inspanning’ en ‘ont-spanning’ gemaakt. ‘Inspannen’ kan op een trap, door het optillen van een halter, op een trampoline en een bij-zondere fi ets. ‘Ontspannen’ kan op

een heus bed boven een vijver in een beschut gedeelte van de tuin. Het bleef overigens niet bij ontwerpen al-leen. Vanwege haar praktische kennis en ervaring heeft Fhreja de aanleg ge-pland en gecoördineerd. Samen met goede vrienden en familie hebben de twee vrouwen de honderd vierkante meter grote tuin ook zelf aangelegd. Fhreja heeft van die bijzondere klus een verslag geplaatst op facebook. De Tuinen van Appeltern bestaan dit jaar 25 jaar en zijn geopend van 1 maart tot 24 november. De Festivaltuinen zijn twee jaar te bezichtigen.Meer informatie staat op:

q WWW.FHREJA.NL

Festivaltuin ‘Ontspanning na inspanning’

Fhreja ontwerpt tuin voor AppelternZaterdag 11 mei is de officiële opening van het Appeltern Tuinenfestival. Van de tien winnende tuinen is er één ontworpen door Fhreja Deckers.

FOTO: LEVIN DEN BOER

Fietsen voor het goede doel De gereformeerde gemeenten Aalst, Brakel en Poederoijen

houden zaterdag 25 mei een fietstocht om geld in te zamelen voor een evange-lisatiepost in Tilburg. De routes gaan langs de kerken in Aalst, Brakel en Poeder-oijen en door de mooie omgeving. Starten kan tussen 9:30 en 13:30 uur bij ie-dere kerk. De deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende standen. Deel-name kost 2,50 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Bij elke kerk is van alles te koop zoals belegde broodjes, broodjes hamburger, friet, soep en nog veel meer. Ook zijn er spelletjes en activiteiten zoals een rond-rit met een huifkar, een rondrit met een jeep en een kleine verkoping tot 15:30 uur. In Brakel is het mogelijk om fietsen te huren. Reserveren kan tot 18 mei via: 0418-672265 of [email protected]

Cursus vaarbewijs In café zaal Cheers start

woensdag 15 mei een nieuwe cursus vaarbewijs. Het vaarbewijs is verplicht voor boten en waterscooters, die snel-ler kunnen varen dan 20 kilometer per uur of groter zijn dan 15 meter. Het Klein Vaarbewijs I biedt water-sporters de nodige basiskennis van vaarregels en veiligheid op het water. De cursus wordt gegeven door instruc-teurs uit het reddingswezen. Voor in-formatie en aanmelding kan men bel-len naar: 0418-634414 of 06-50210002.

Hugo Bakker wint internationale prijs

Eerste organist van de Sint-Maartenkerk, Hugo Bakker, is derde geworden op het internationale Agati-Tronci orgelconcours in Pistoia, Itali. De 45 deelnemers zonden een geluidsopname van werken van Giro-lamo Frescobaldi naar de jury. Er was plaats voor acht fi nalisten, maar het niveau was zo hoog, dat werd besloten veertien organisten toe te laten tot de fi nale. De hervormde gemeent Sint-Maarten, waar Bakker als kerkmusi-cus aan verbonden is, is erg verheugd.

Mikwe Zaltbommel gaat weer open

Het kleinste museum van Zaltbommel, het Mikwe, gaat vanaf zondag 12 mei tot eind septem-ber weer elke zondag van 14:00 tot 17:00 uur open. Het Mikwe werd in 1992 bij toeval ontdekt tijdens renova-tiewerkzaamheden in de Minnebroe-derstraat. Het bijbehorende regenwa-terreservoir en restanten van de vuur-plaats zijn teruggevonden, onderdeel van het synagogecomplex van de voor-malige Joodse gemeente Zaltbommel. In het museum is nu een tijdslijn aan-gebracht waar de geschiedenis van de Joden zichtbaar is. Daarnaast is er een tentoonstelling gericht op voorlich-ting voor jongeren.

Rectifi catieIn de rubriek ‘Vijf’ waarin dominee Henk Veltkamp in gesprek gaat met inwoners van de Bommelerwaard, is vorige week de naam van de geïnter-viewde weggevallen. De geïnterviewde was psychiater en beeldend kunste-naar Renée Wolters.De redactie.

Vragen over antennemast Hedel

Het CDA is niet blij met de 56 meter hoge antennemast die aan de rand van de woonwijk Hazenbos/Ba-ronieweg in Hedel geplaatst gaat wor-den door het ministerie van Veilig-heid en Justitie. Omwonenden zijn tot de conclusie gekomen dat er geen mogelijkheden zijn van inspraak, be-zwaar of beroep. De fractie vraagt nu opheldering bij het college van burge-meester en wethouders. Zo wil het CDA weten in hoeverre het college be-trokken is geweest bij de locatiekeuze voor de mast.

Fietstocht voor weeshuis Bulgarije

Kerken uit de Bomme-lerwaard, Land van Heusden & Altena en de Alblasserwaard zetten op de za-terdag voor Pinksteren een aantal mooie fi etstochten uit onder de naam ‘Als een Lopend Vuurtje’. Deelname kost 3 euro voor volwassenen, 2 euro per kind of 8 euro per gezin. De op-brengst is bestemd voor het opknap-pen van een weeshuis in Bulgarije. Het startpunt voor de regio Bomme-lerwaard is de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel. Vanaf 9:30 uur, 25, 40, 60 of 100 kilometer.

Page 6: 19 Editie Bommelerwaard 2013

Woensdag 8 mei 2013 publicaties 6

Programma van do. 09-05-2013 tot en met wo. 15-05-2013

GRATIS RESERVEREN

A L M K E R KHOLLYWOUD

DOORNSEWEG TE ALMKERK (BOUWTERREIN), (GRATIS) RESERVEREN 0183-307286

Ons programma kunt u ook vinden op onze website www.hollywoud.nl

Moederdagactie: Kom 12 mei naar de film en neem je moeder gratis mee!17 mei Leve Boerenliefde met castvisit: Eat, Meet & Greet! Voor meer informatie kijk op onze website.

Reserveer snel want Vol = Vol!Om uw bezoek nog aangenamer te maken is ons gebouw voorzien van klimaatbehandeling. Daar-

door is het bij ons nooit te warm of te koud. Overigens kunt u bij ons ook gratis parkeren

LADIES NIGHT: THE BIG WEDDING Di 14-05 20.00/20.30THE BIG WEDDING – PREMIÈRE Do 09-05 15.30/18.40/20.45 Vr.10-05 15.30/18.30/20.00 Za.11-05 15.30/18.30/20.00 Zo.12-05 15.30/18.45/20.45 Ma.13-05 11.00/14.00/18.40/20.45 Di 14-05 11.00/14.00 Wo.15-05 11.00/15.30/18.45/20.45OLYMPUS HAS FALLEN Do 09-05 21.15 Vr.10-05 21.30 Za.11-05 21.30 Zo.12-05 21.00 Ma.13-05 11.00/21.00 Di 14-05 21.00 Wo.15-05 11.00/21.00SCARY MOVIE 5 Do 09-05 18.15/20.00 Vr.10-05 18.15/21.00 Za.11-05 18.15/21.00 Zo.12-05 17.30/19.30 Ma.13-05 19.30 Di 14-05 18.15 Wo.15-05 19.30IRON MAN 3 3D Do 09-05 15.00/21.45 Vr.10-05 15.00/21.45 Za.11-05 15.00/21.45 Zo.12-05 15.00/21.15 Ma.13-05 13.45/21.15 Di 14-05 11.00/13.45/18.35 Wo.15-05 15.00/21.15 SAFE HAVEN Do 09-05 18.30 Vr.10-05 18.45 Za.11-05 18.45 Zo.12-05 18.25 Ma.13-05 18.30 Di 14-05 18.25 Wo.15-05 18.30 PRINSES LILLIFEE EN DE KLEINE EENHOORN Do 09-05 11.00/12.40/14.30 Vr.10-05 11.00/12.40/14.30 Za.11-05 11.00/12.40/14.30 Zo.12-05 11.00/12.40/14.30 Ma.13-05 15.40 Di 14-05 15.40 Wo.15-05 11.00/12.40/14.30 OBLIVION Do 09-05 18.50 Vr.10-05 19.00 Za.11-05 19.00 Zo.12-05 18.35DAGLICHT Do 09-05 16.15/20.30 Vr.10-05 16.15/20.30 Za.11-05 16.15/20.30 Zo.12-05 16.15/20.30 Ma.13-05 11.00/13.30/15.50/18.50 Di 14-05 11.00/13.30/15.50/20.45 Wo.15-05 11.00/16.15/18.50THE CROODS 3D NL Do 09-05 11.00/13.00/14.00/16.00 Vr.10-05 11.00/13.00/14.00/16.00 Za.11-05 11.00/13.00/14.00/16.00 Zo.12-05 11.00/13.00/14.00/16.00 Ma.13-05 11.00/16.05Di 14-05 11.00/14.10/16.05 Wo.15-05 13.00/14.00/16.00YOKO NL Do 09-05 11.00/13.30 Vr.10-05 11.00/13.30 Za.11-05 11.00/13.30 Zo.12-05 11.00/13.30 Ma.13-05 16.15 Di 14-05 16.15 Wo.15-05 13.30CHIMPANZEE NL Do 09-05 10.45 Vr.10-05 10.45 Za.11-05 10.45 Zo.12-05 10.45NIJNTJE DE FILM Do 09-05 12.30 Vr.10-05 12.30 Za.11-05 12.30 Zo.12-05 12.30 SNEAK PREVIEW Ma.13-05 20.30BOULEVARD Wo.15-05 20.30

3D

3D

Kloosterheulweg 105145 NZ Waalwijk0416 - 560 [email protected]

AutoaanpassingenVitaliteit op maatAutostoelen

Mobiliteitop Maat

www.mobiliteitopmaat.com

Uw eigen scootmobiel met betere prestaties voor minder geld dan uw eigen bijdrage.

Scootmobielen vanaf € 595,- Meer voor MINDER

Zaterdag 11 meiVan 09.00 tot 21.00 uur, D.V.!

Voor al uw groot buitenspeelgoed, trampolines, tuinmeubels, glijbanen, schommels, wippen, skelters, zwembaden, picknicktafels, enz.

Speeltoestellen voor openbaar en particulier gebruik. Het adres voor uw kinderfeestje, jubileumfeest, bedrijfsfeest, e.d.

smalzijde 25 b, 4243JP Nieuwland. 0183-561172.Kom vrijblijvend even kijken en laat u verrassen door het

enorme aanbod aan leuke dingen voor in de tuin.

♥♥ Ook voor moederdag ♥♥

Voor de allerliefste

mamaBloemsierkunst de Pimpernel al 20 jaar een bloeiend bedrijf.

MOEDERS ZIJN GEK OPBLOEMEN

Mooi wat bloemen met Moeders doen want

De Pimpernel heeft volop prachtige bloemen en planten waar moeders blij van worden.De prijswinnaars voor de Moederdagtaart zijn:

Dé meest complete wielerspeciaal- zaak van midden Nederland

Complete starterskit

incl. schoenen, shirt, broek, sokken, helm, handschoenen, bidon,

bidonhouder voeding,

Nu slechts 295,-

Apex Ycarus Shimano105van € 1099,- voor € 949,-Met Shimano tiagra € 849,-

-

Sensa Umbria Sora Special van € 725,- voor 615,-

Page 7: 19 Editie Bommelerwaard 2013

Met het mooie weer is ook het zwemseizoen weer be-gonnen. Het is belangrijk om alleen te zwemmen in water dat als zwemwater is aangewezen. Dit water wordt regel-matig gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid.

Zwemmen in natuurwaterHet zwemmen in rivieren, kanalen of kustwateren kan gevaarlijk zijn als deze locaties hier niet speciaal voor aangewezen zijn. Zwemplaatsen zijn speciaal inge-richt om te zwemmen en ze zijn te herkennen aan een blauw zwemwaterbord, zie afbeelding hiernaast. Bij deze zwemplaatsen wordt iedere twee weken gecontroleerd

op de waterkwaliteit. Eventuele risico’s worden zo direct gesignaleerd. Wanneer er iets met een zwemplaats aande hand is, maakt de provincie dit bekend.

Meer informatie?Meer informatie vindt u op www.zaltbommel.nl/nieuws-berichten. Hier kunt u ook een folder downloaden metde zwemlocaties in de gemeente Zaltbommel en de rest van de provincie.

Bezoekadres:Hogeweg 11, 5301 LB Zaltbommel

Telefoon: 14 0418

Fax: (0418) 681 645

E-mail: [email protected]

Postadres:Postbus 10002,

5300 DA Zaltbommel

Redactie:Gemeente Zaltbommel

Fotografie:Sherry van der Velden,

Gemeente Zaltbommel

Openingstijden:– Op maandag van

08.30 - 17.00 uur.

– Op maandag van 17.00 -

20.00 uur is alleen Burger-

zaken geopend voor paspoorten,

rijbewijzen, identiteitsbewijzen,

uittreksels en verklaringen.

– Op dinsdag tot en met vrijdag

van 08.30 - 12.30 uur.

Bespaar energie met zonnepanelen

14 mei grote rijbewijskeuring Zaltbommel

Benieuwd naar plannen skeelerbaan Zuilichem?

Het zwemseizoen is begonnen

Ga voor de bekendmakingen naar www.zaltbommel.nl

Nederlands zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken of met een zonnecollector op het dak kraanwater te verwarmen. Bij de productie van elektriciteit komt dan wel warmte vrij, maar geen broeikasgassen en schadelijke stof-fen. En u bespaart op uw portemonnee! Meer informatie? Kijk op www.zaltbommel.nl/nieuwsberichten.

Solar Days in

Zaltbommel

Van 5 tot en met 16 mei worden voor de Solar Days open huizen voor de bezich-tiging van zonnepanelen gehouden. Kijk op de website www.solardays.nl waar u in Zaltbommel en in de rest van Neder-land kunt kijken.

19 informatiepagina08 mei 2013week

Wilt u uw rijbewijs C (Vrachtwagen), D (bus) of E (aanhangwagen) verlengen? Dan moet u hiervoor een medische keuring onder-gaan. U kunt hiervoor op 14 mei in Zaltbom-mel terecht. Bij Wijkontmoetingscentrum De Grote Aak vindt dan een grote rijbewijskeu-ring plaats.

Rijbewijskeuring aanvragenVan het CBR krijgt u bericht als u uw rijbe-wijs kunt verlengen. U hoeft niet te wach-ten tot u dit bericht van het CBR ontvangt. Medisch keuren mag al maximaal een jaar vooruit. Tijdens de keuring wordt gekeken of

u in staat bent om zelfstandig en veilig een voertuig te besturen.

Meer informatie en inschrijvenKijk voor informatie over de rijbewijskeu-ring op www.regelzorg.nl. Het tarief voor deze keuring is € 35,00 voor de E keuring en € 52,50 voor chauffeurs jonger dan 70 met een grootrijbewijs. Inschrijven voor een keuring kan via de website www.regelzorg.nl. U kunt ook een afspraak maken door te bellen naar Regelzorg op telefoonnummer (088) 23 23 300.

Bent u ook benieuwd naar de plannen voor een skeelerbaan in Zuilichem? Kom dan woensdag 15 mei om 20.00 uur naar dorps-huis Den Ham. Daar informeren IJsclub De Volharding en de gemeente Zaltbommel u over de meest recente plannen. Graag ho-ren wij uw mening hierover.

IJsclub De Volharding en de gemeente Zalt-bommel willen op de plek van de ijsbaan in Zuilichem een skeelerbaan aanleggen.

Na verschillende gesprekken met enkele dorpsbewoners en het dorpsplatform krijgen de plannen steeds meer vorm. Graag willen wij de laatste plannen aan u voorleggen en een toelichting geven. Natuurlijk krijgt u de gelegenheid vragen te stellen. En ook tips zijn welkom.

Kijk voor informatie over de plannen en voor een eerste situatieschets van de plannen opwww.zaltbommel.nl onder Nieuwsberichten.

WC

WC

WC

WC

WC1,2m

1,2m

0 60 120Meters

N

www.rgv.nl

DIT IS EEN VIERJAARSGEMIDDELDE VAN DE ZWEMWATERKWALITEITTHIS IS A FOUR YEAR AVERAGE BATHING WATER QUALITYVIERJAHRESMITTEL DER BADEGEWÄSSERQUALITÄT

Slecht / Poor / Mangelhaft

Aanvaardbaar / Sufficient / Ausreichend

Goed / Good / Gut

Uitstekend / Excellent / Ausgezeichnet

Uitstekende zwemwaterkwaliteitExcellent bathing water qualityAusgezeichnete Badegewässerqualität

Legenda / LegendOppervlaktewaterSurface waterZwemzoneBathing areaDrijflijn met max. waterdiepteFloat line with max. waterdepthHier staat uYou are here

Meldingen en vragen over het zwemwater: het provincieloket.Reports and queries regarding the bathing water: Provincial Helpdesk.Tel. 026 359 99 99, e-mail: [email protected]

Overige meldingen en vragen bij de beheerder.Please put other reports and queries to the manager.Tel. 06 301 19 344, e-mail: [email protected]

Door de provincie Gelderland aangewezen zwemwater.Bathing water designated by the Province of Gelderland.

De waterkwaliteit in de zwemzone wordt tijdens hetzwemseizoen (1 mei - 1 oktober ) regelmatig gecontroleerd.The water quality in the bathing area is monitored on a regular basis during the bathing season (1 May - 1 October).

Bij dit zwemwater zijn geen bronnen aanwezig diede waterkwaliteit negatief beïnvloeden.There are no sources adversely affecting the quality of this bathing water.

De kwaliteit van dit zwemwater wordt hieronder aangegeven met een klasse.The quality of this bathing water is indicated below by means of a grade.

Zwemmen is altijd voor eigen risico.Swimming is always at the individual’s own risk.

Door de beheerder ingestelde verboden:Prohibitions imposed by the manager:

Berendonck Berendonck

www.zwemwater.nl

Buiten de ruiterrouteOutside bridle paths

1 mei tot 16 september buiten hondenzone1 May to 16 September outsite dog area

Op ligweiden en strandenIn sunbathing areas and on beaches

Voor overige verboden: zie borden van de beheerder.For other prohibitions: see signs of the manager.

Niet zwemmen als waterskibaan ingebruik isIn case of water-skiing do not swim

Donderdag 16 mei is de maandelijkse carrouselvergadering om 20.00 uur in het stadhuis aan de Markt te Zaltbommel. Di-verse onderwerpen staan op de agenda zoals de jaarstukken 2012 van de ge-meente Zaltbommel, aansluiting bij het Regionaal Archief Rivierenland te Tiel, subsidieverordening isolatie eigen wo-ningen 2013-2014, informatienota Bin-nenstadplan en de procesnota parkeren.

Meer informatie?De volledige agenda van de carrousel-vergadering vindt u op de gemeentelijke website www.zaltbommel.nl/gemeen-teraad, of via de app Notubox 2 en de app Politiek Archief. De stukken liggen ter inzage in het gemeentekantoor en in de openbare bibliotheken Courtine 2a in Zaltbommel en Donkerstraat 19 in Aalst.

Carrousel op

16 mei 2013

WILT U OP 30 MEI GAST VAN

DE RAAD ZIJN? KIJK OP

www.gemeenteraad.zaltbommel.nl

In mei is het gemeentekantoor vanwege Hemelvaart en Pinksteren een aantal da-gen geslotenHet gemeentekantoor is gesloten op don-derdag 9 en vrijdag 10 mei. Op maandag 20 mei is het gemeentekantoor ook geslo-ten.

Op de overige dagen is het gemeentekan-toor gewoon geopend. Meer informatie over de reguliere openingstijden vindt u op www.zaltbommel.nl/openingstijden.

Gemeentekantoor gesloten op 9 en 10 mei

Sms of e-mail als uw document klaar is

Onze dienstverlening is uitgebreid met een SMS en e-mailservice. Als u uw paspoort, ID-kaart of rijbewijs aanvraagt, kunt u uw mobiele telefoonnummer of e-mailadres

achterlaten. U krijgt dan een bericht van ons op het moment dat uw document bij ons binnenkomt. Zo weet u precies wanneer uw document klaar ligt.

TWITTER VOLG HET

LAATSTE

NIEUWS VIA:

gem_zaltbommel

Gemeentenieuws

Page 8: 19 Editie Bommelerwaard 2013

www.tuincentrum-floridus.nl

Voor meer kortingen zie onze website en facebook

Alle planten,

bomen en struiken

20%

kadoartikelen 40%

zijde- en foambloemen

40%perkgoed

20%

OPHEFFING

vijverfilters

30%buiten-potterie

40%Linksboven mand: € 24,95 nu € 19,95Rechtsboven hengselmand: € 15,95 nu € 10,95Krans onder: € 14,95 nu € 9,95

Hemelvaartsdag open van

10 tot 17 uur

www.tgelderschhoedenhuys.nl

Kerkstraat 6 - 5308 KH AalstTel.: 0418 - 67 34 17 *

Idee voor moeder!

HOEVENSSCHOENENSPECIAALZAAKMARKT 8 ZALTBOMMEL

www.hoevensschoenen.nl

openingstijden: maandag 13.30- 18.00 uurdinsdag t/m vrijdag 09.00-18.00 uurvrijdag koopavond tot 21.00 uurzaterdag 09.00-17.00 uur

15% korting

Stadskwekerij Zaltbommel en Van der Zalm Tuinen zijn bij elkaar

Voor al uw hovenierswerk!

www.vanderzalmtuinen.nl

Rozen of een

aparte boom voor moeder

Voor de allerliefste

mama

Page 9: 19 Editie Bommelerwaard 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS businessWoensdag 8 mei 2013

9nieuws

* 1000 fietsen direct uit voorraad leverbaar* Gratis ophaal-en bezorgservice voor uw regio

* Specialist in elektrische fietsen* Dealer van alle grote merken, inruil mogelijk

Merken: Gazelle-Koga-Flyer-Sparta-Batavus-Cortina

Zadelmeetsysteem dé oplossing

voor zadelpijn !

Wijn- en soepproeverij Wijndomein Oude

Waalstroom en Soup-a-go-go houden op Moederdag, zondag 12 mei van 14:00 tot 17:00 uur, samen een wijn- en soepproeverij. Soup-a-go-go presen-teert hier enkele eigentijdse soepen. Het creatieve bedrijf is gespecialiseerd in smaakvolle soepen van verse en met name biologische ingrediënten. “Pure, eerlijke producten met liefde voor mens en dier geteeld en gefokt, hebben smaak”, vindt Soup-a-go-go. Het bedrijf maakt zelf de dubbel getrokken vlees-bouillons van biologisch rundvlees of biologische kippen. De groentebouillon wordt gemaakt van biologische groen-ten en kruiden. Alle ingrediënten komen van eerlijke boerenbedrijven uit de re-gio. Tijdens de proeverij kunnen bezoe-kers ook kennis maken met de eigen biologische wijnen van het Wijndomein, ze kunnen de wijngaard bezichtigen en de theeschenkerij is geopend voor een kopje thee of koffie. Wijndomein Oude Waalstroom bevindt zich aan de Jan-nesstraat 1a in Hurwenen.

Open dag op obs De Walsprong

Openbare basisschool De Walsprong houdt op woensdag 15 mei en zaterdag 18 mei van 10:00 tot 12:00 uur een open dag. Directie, teamleden en ouders geven een rondleiding door het gebouw aan de Prins Clausstraat 2a. Zij geven uitleg over de manier van lesge-ven, de werkwijze en faciliteiten. Ook wordt verteld over de samenwerking met Catalpa Kinderopvang en de buiten-schoolse opvang in het gebouw.

q WWW.WALSPRONG.NL

Boswachter Laura van der Pol gaat yogalessen geven op de prachtige Staatsbosbeheerterreinen bij Slot Loevestein, het Nieuw Fort Sint Andries en de uiterwaarden bij Zaltbommel en Gameren.

Vorig jaar is Laura gestart met haar eigen bedrijf Bloemenatelier Yoga-studio van Nature. De nieuwe yoga-workshops zijn gericht op kinderen met hun begeleiders. In het najaar starten ook workshops waarbij de deelnemers een combinatie doen van meditatief wandelen en yoga. Laura biedt ook worskhops op maat aan, bijvoorbeeld voor een bedrijfsuitje, vrijgezellenfeestje of vriendengroep.

Deelnemers steunen een Staatsbos-beheer educatieproject als ze een workshop volgen. Bij iedere vijftigste deelnemer aan ‘Yoga in de natuur’ kan een school gratis meedoen aan bijvoorbeeld het educatieproject Woordvoerders op de Eendenkooi in Waardenburg.

Op Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei om 11:00 en 14:00 uur houdt Bloematelier Yogastudio van Nature een workshop ‘Kinderyoga in de na-tuur’. De workshop vindt plaats in het speelbos De Kleine Waterlinie in het Lingebos bij Gorinchem. In totaal duurt de workhop anderhalf uur. Deelname kost 10 euro voor het kind, een begeleider per kind mag gratis meedoen. Aanmelden is gewenst en kan tot 18 mei. Donderdag 23 mei om 19:30 uur is de workshop ‘Yoga in de natuur’ in de Gamersche Waard bij

Gameren en Zaltbommel. De deelne-mers gaan aan de slag met Hatha yoga, een rustige vorm van yoga, die zich richt op lichamelijke oefenin-gen, de adem en ontspanning. Op het programma staan aardeoefeningen, balansoefeningen, losmaakoefenin-gen, yogahoudingen, ademoefenin-gen, visualisaties, stilzitten en ont-spanning. Deelname kost 10 euro. Aanmelden kan tot woensdag 22 mei.Op zaterdag 25 mei is er een work-

shop ‘Kinderyoga in de natuur’ op landgoed Soelen bij Tiel.

Zondagochtend 26 mei is de work-shop ‘Yoga in de natuur’ in de uit-waarden bij Slot Loevestein. “Een unieke plek om yoga te ervaren”, vindt Laura. “Yoga verbindt je met je-zelf waardoor je steeds meer put uit eigen krachten en inzichten. Door dicht bij je eigen pad te blijven, zal er harmonie zijn met datgene waarmee

Boswachter start yoga-les in de natuurje bezig bent en kom je dichter bij wie ja van nature bent.” De workshop duurt anderhalf uur. Het maximum aantal deelnemers is twintig. Aan-melden kan tot zaterdag 25 mei. Deelname kost 10 euro.

Aanmelden voor de workshops kan bij Laura van der Pol: 06-17755533 of [email protected]

q WWW.BYVANNATURE.NL

Anneke wint ludieke prijsdoor Van Tilborg BV en Bommelsuitje.nl. De twee ondernemers Martin Groene-

melse evenementenbedrijf Bommelsuitje.nl hadden ter ere van de troonswisse-ling een prijsvraag uitgeschreven onder het motto: ‘Bij ons is de klant al jaren ko-ning!’ Op een knaloranje auto met een grote ‘gouden’ kroon er op, waar Willem-Alexander achter het stuur zat met Beatrix er naast en achterin Maxima samen met de drie prinsesjes, stond de prijsvraag. Het ging om een foto van toen nog koningin Beatrix die op bezoek was in Zaltbommel. De vraag was ‘Op welke datum is deze foto gemaakt?’ Het juiste antwoord was 18 april 1997. “Er zijn veel reacties binnen gekomen”, vertellen de ondernemers. “Veel waren goed, maar er was ook een inzending, die er zo’n 47 jaar naast zat.” Op de foto van links naar

FOTO: LEVIN DEN BOER

De Waal erkend duurzaam De Waal Autogroep is sinds april een officieel Erkend Duurzaam

autobedrijf. Het certificaat is uitgereikt door BOVAG.

“Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze be-drijfsvoering verankerd”, zo laat De Waal weten. “Dat betekent dat wij bijvoor-beeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.” Ook als werkgever heeft De Waal zijn zaken op orde. Duurzaam be-tekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. In de show-room van De Waal staan alle schone en zuinige modellen van Volkswagen, Audi en

derland en is een jaar geldig.

Tweede informatie-avond over ‘Veldzicht’

WaalwaardWonen houdt woensdag 22 mei een tweede bijeen-komst over de nieuwe woonbuurt aan de

vindt plaats op Landgoed Groenhoven en duurt van 19:30 tot 21:30 uur. Tijdens de avond deelt WaalwaardWonen de laatste stand van zaken rond de ontwikkeling van de locatie. Daarnaast verzamelt WaalwaardWonen de wensen van om-wonenden en belangstellenden. Tijdens tafelgesprekken in kleine groepen gaan deelnemers en gespreksleiders in op ideeën over wonen, architectuur, verkeer, openbare ruimte en duurzaamheid. Een paar weken geleden hebben omwonen-den hun zorgen over het plan kenbaar gemaakt. Ze vrezen onder meer dat er te veel verkeer komt.

q WWW.WAALWAARDWONEN.NL

Thema-middag eigen bijdrage

KBO Maasdriel houdt woensdag 15 mei in café zaal ‘t Luchtschip in Kerkdriel een thema-middag over de eigen bijdrage voor mensen die gebruik maken van zorg in een verzorgings- of verpleegte-huis. Die bijdrage is sinds 1 januari

taris mw. mr. Den Drijver-Pigman geeft tijdens de themamiddag een begrijpelijke toelichting op deze in-gewikkelde materie. Zij zal uitleggen hoe de eigen bijdragen tot stand ko-men en bespreekt de mogelijkheden die mensen kunnen treffen met be-trekking tot hun vermogen. Het be-looft een interessante middag te worden voor jonge en oude oude-ren. De middag begint om 13:30 uur. Leden én niet-leden zijn welkom. De toegang is gratis, maar wel graag even aanmelden. Dat kan tot 10 mei bij José van Hoesel bij voorkeur per e-mail: [email protected] of 0418-633116.

C1000 zegels sparen voor De Molshoop

Stichting Jeugdwerk De Mols-hoopt roept iedereen op de uitzegels, die men ontvangt bij boodschappen van C1000 in Hedel, achter te laten in de bus bij de kassa. De Molshoop wil de zegels gebruiken voor een leuk en betaalbaar dagje uit tijdens de kindervakantieweek in augustus. Plaats van bestemming is To-verland in Sevenum. De spaaractie van C1000 duurt tot en met 20 mei. Wie ze-gels heeft kan ze ook afgeven bij een van de bestuurleden van stichting Jeugdwerk De Molshoop.

Fotowedstrijd Koninginnedag

inwoners van de Bommelerwaard mee doen aan de fotowedstrijd van Het Kon-takt. Thema is: ‘Hoe beleef jij 30 april 2013?’ Bezoekers van de website kunnen de ingezonden foto’s een beoordeling

van de redactie de inzendingen. Stem-men kan nog tot en met 19 mei. De uit-slag wordt op 22 mei bekend gemaakt. Er zijn mooie prijzen te winnen.

q WWW.HETKONTAKT.NL/FOTOWEDSTRIJDEN

Page 10: 19 Editie Bommelerwaard 2013

Pasvorm en kwaliteitHoog in het vaandel bij de Rooij Schoenmode

MOEDERDAGTIP: ...en voor de mannen:

Tel. 0416 - 391282

Chris Van Uitert Tweewielers KerkdrielChris Van Uitert Tweewielers

openingstijden: maandag t/m donderdag 09.00 tot 18.00 uurvrijdag 09.00 tot 20.00 uurzaterdag 09.00 tot 16.00 uur

Teisterbandstraat 375331 CN Kerkdriel

www.chrisvanuitert.nl0418-637037

Voor alle lieve moeders, hebben wij leuke cadeaus,

Maar ook trendy elektrische fietsen

waarmee u met plezier een rondje

Gaat fietsen, en altijd de wind mee

heeft

Verder vind u bij ons natuurlijk ook tassen en

manden.En leuke retro stadsfietsen

Zoals speciale moederfietsen om uw veilig uw kind

te vervoeren,

Tot ziens bij:Plantenkwekerij de WesterbouwingGeert en Nel de WeertVeilingweg 2 5328 JB RossumTel: 0418-512092 email: [email protected]

Alle grote

HANG-PLANTEN

€ 6.00 PER STUK

Bij iedere besteding

van € 30.00

GRATIS een pond

aardbeien!

DE BOL MARGRIETEN

EN POT

ZONNEBLOEMEN

€ 5.00

GERANIUMS zijn bij ons altijd

€ 1.00PER STUK

VOOR MOEDERDAG

Openingstijden:08.00-12.0013.00-17.0018.00-20.00 za tot 16.00

Alle kruiden6 voor

€ 5.00

Nieuw in Aalst: Paviljoen ZandMet heerlijk terras en uitzicht op gezellige jachthaven.

Moederdag High Tea €19,50 + (kinderen €9,75) speciaal moederdagarrangement voor €10,-

Schoonheidssalon Rozemarijn maakt moeder mooi op en zet haar en haar tafelgenoten mooi op de foto. Reserveer op tijd.

Paviljoen Zand en schoonheidssalon Rozemarijn verzorgen samen kinderfeestjes, workshops en vrijgezellenfeestjes. Voor meer info:

www.paviljoenzand.nl Zaaiwaard 3. (Neswaarden) 0418-671171www.rozemarijnschoonheidssalon.nl Dorpsstraat 6. 0418-677082

Paviljoen ZandHet vakantiegevoel

om de hoek~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

www.lindeinterieur.nl

Raadhuis 11 Hedel

073-5995489

Speciaal voor de liefste moeders! Tot 12 mei ‘13 30% korting

op alle sieraden van Zwitz! (geldt niet op bestellingen)

Voor de allerliefste

mama

Page 11: 19 Editie Bommelerwaard 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

Mijn nieuwsAltijd zelf redacteur willen worden? Plaats je eigen nieuws op onze site en deel het op social media als Facebook en Twitter.

UITagendaWeten wat er in jouw regio te doen is? Ga voor de actuele UITtips naar: www.hetkontakt.nl.

> Opening Pick Up Point bij Albert Heijn

WOENSDAG OP WWW.HETKONTAKT.NL

Nieuws

> Verslag van de Wielerronde van Rossum

DIT WEEKEND OP WWW.HETKONTAKT.NL

Sportnieuws

zondag 12 mei 9:30

Moederdag excur-sie Gamerensche Waard

Staatsbosbeheer

Juniorverkoopmedewerker

Metaalvoorbewerker

VacaturebankCheck de laatste vacatures op www.hetkontakt.nl

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

VOLG ONS OPTWITTER:@RVoetbal

Woensdag 8 mei 2013

11accent

tje op haar graf zetten. Maar deze keer zet ik een kaarsje in bocht zes. Want ze is op de zesde van de zesde jarig.”

Gera Sterrenburg kreeg weer veel spon-tane steun van gulle sponsoren. Onder meer van wielerwinkel CC-53-11 die Gera niet toestond een fi ets te huren, maar er simpelweg eentje aan haar uit-leende. Alan van Tuijl geeft aan dat zij graag hun knowhow op professioneel fi etsgebied over willen brengen op de onervaren rijders. CC-53-11 levert na-melijk fi etsen aan diverse wedstrijdrij-ders en zijn offi cieel leverancier van het Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). Daarnaast is het materi-aal van het Rabo-team bij CC53-11 te koop.

q WWW.VESTINGFINANCE.NL

Gera Sterrenburg gaat dit jaar toch weer meedoen aan Alpe d’HuZes. Op een fi ets ter beschikking gesteld door wielerwinkel CC 53-11. Terwijl ze Alpe d’HuZes eigenlijk al ach-ter zich had gelaten.

Veel mensen in Zaltbommel kennen haar verhaal wel. Hoe haar moeder acht jaar geleden toch nog plotsklaps over-leed aan een agressieve vorm van borst-kanker. Hoe Gera in 2009 dezelfde diag-nose kreeg. Hoewel de doktoren con-stateerden dat er geen genetische aanleg voor de kankervorm in de fami-lie is – “het was gewoon domme pech” – had de Zaltbommelse altijd al zo’n onbestemd voorgevoel. “Een soort zesde zintuig. Ik heb altijd geweten dat ik het zou krijgen.” Ze moest diep gaan, na de vierde kuur kwam er een moment dat ze dacht: hier kom ik niet meer uit. “Mijn lijf was op, ik kreeg bijna geen adem. Het is bij die chemo’s alsof je steeds tien meter naar beneden valt. En in de periode die je hebt om aan te ster-ken tot de volgende, krabbel je weer een paar meter omhoog. En dan val je weer. Steeds weer naar die bodem.” En ondertussen probeerde Gera er alles aan te doen om het voor haar dochters zo makkelijk mogelijk te maken. “Ik probeerde zo min mogelijk te laten zien dat ik ziek was. Zoveel mogelijk moeder te blijven.” Ze realiseerde zich op dat moment pas hoe haar eigen moeder dat ook geprobeerd moet hebben. “Zij was zieker dan ik. En ze moet nog zie-ker zijn geweest dan ze liet zien, want ik ontdekte: dat doe je nu eenmaal als moeder.” En Gera lijkt in die zin heel erg op haar moeder. “Ze was iemand die zichzelf helemaal wegcijferde, dat stukje van haar heb ik ook.” Het was de borstkanker die haar leerde om voor zichzelf op te komen. “Ik was altijd be-zig met of andere mensen me wel aar-dig vonden, ik had niet zoveel zelfver-trouwen. Dat is anders nu. Mensen ne-men me maar zoals ik ben.” In die zin is ze de kanker dankbaar. “Ik heb veel

over mezelf geleerd, veel over anderen ook.”

Soms heeft ze nog steeds het gevoel dat haar moeder over haar waakt. Een dag nadat ze overleed stond Gera aan de Waalkade. Een groep meeuwen scheerde over haar hoofd. Op de dag van haar operatie cirkelde er een meeuw boven het parkeerterrein van het ziekenhuis, de vogel boorde zich vervolgens bijna in de zijruit van Gera’s auto. En op haar verjaardag zag ze tot haar verbijstering een rij meeuwen stil-letjes zittend op de dakrand van haar schuurtje. “Ik heb altijd het gevoel dat ik een lijntje met haar heb.”

Bocht zes Gera Sterrenburg deed twee keer eerder mee aan Alpe d’HuZes. En in 2010 keek

ze – nog knokkend tegen de kanker – vanaf de zijlijn toe hoe haar collega’s van Vesting Finance voor haar de Alpe d’Huez bedwongen. Dit jaar is het de eerste keer dat ze de berg op gaat fi et-sen, de voorgaande jaren liep ze. En dat terwijl het eigenlijk helemaal niet de bedoeling was dat ze dit jaar weer mee zou doen. Vorig jaar stond in het teken van afsluiting. “Op een gegeven mo-ment wil je geen ex-kankerpatiënt meer zijn. Je wilt ook niet steeds dat verhaal moeten vertellen, mensen weten het nu wel.” Maar ze liet zich overhalen door Vesting Finance, die dit jaar fi etst voor collega Willem Molenaar. Hij moest in oktober 2012 het gevecht tegen mela-noomkanker opgeven. En Gera heeft ook nog één eigen missie: dit jaar valt Alpe d’HuZes precies op haar moeders verjaardag. “Normaal ga ik een bloeme-

Op een fiets van CC-53-11 de Alpe d’HuZes op

Een kaarsje voor mamma in bocht zes Gera Sterrenburg wilde eigenlijk dit jaar niet aan de Alpe d’HuZes meedoen. Klaar als ze was om het label ‘ex-kankerpatiënt’ van zich af te schudden.

KWF Kankerbestrijding

FOTO: ARIE MASTENBROEK-PERSFOTO.NL

Avri gaat de komende vier jaar ook handhaven op par-keerovertredingen en het uitschrijven van boetes als dat nodig is.

De offi cieel beëdigde BOA’s (Buitenge-woon Opsporingsambtenaren) van Avri zijn al een tijdje actief in Zalt-bommel als gastheer voor inwoners en bezoekers én voor handhaving op on-dermeer veiligheid: jeugdoverlast, hondenpoep en zwerfafval. Nu daar dus het fi scaal parkeren bijgekomen.

De BOA’s zijn ook de oren en ogen voor de politie met betrekking tot (zware) criminaliteit. Ze werken nauw samen met het Veiliger Wijk Team, dat bestaat uit politie, gemeente, wo-ningbouwverenigingen en buurtcoa-ches.

Op de foto van links naar rechts: Arie den Bol (één van de BOA’S van Avri), directeur Erik de Vries van Avri en bur-gemeester Albert van den Bosch van de gemeente Zaltbommel.

Avri gaat handhaven

FOTO: EGID PINCKAERS

Bromfi etsclub Het Zuigertje uit Wijk en Aalburg houdt zaterdag 18 mei een toertocht door het Land van Heusden & Altena en een deel van de Bommelerwaard.

“Bij goed weer verwachten we zo’n honderd man”, aldus initiatiefne-mers Cees van der Steenhoven en Kees Bouman. ‘Het Zuigertje’ bestaat nog maar kort en heeft nog maar vier leden. Naast Cees en Kees zijn dat André Nieuwkoop en Piet van Hel-

den. De enthousiaste brommerrij-ders doen vaak mee aan toertochten elders in het land. “Voor veel rijders is zo’n tocht nostalgie”, zegt Kees.

De toertocht op 18 mei begint om 11:30 en duurt tot ongeveer 16:30 uur. Het inschrijfgeld is 8 euro inclusief twee keer koffi e, snacks en een route-boekje. De tocht is 65 kilometer lang. Meer informatie is verkrijgbaar bij Kees Bouman: 06 - 53477258 of Cees van der Steenhoven: 06 - 27575913.

Brommertocht in de regio

FOTO: TOM OOSTRA

Page 12: 19 Editie Bommelerwaard 2013

Woensdag 8 mei 2013 publicaties 12

TE KOOPAANGEBODEN

Jij onze cameraman?

Zet je video of foto op www.hetkontakt.nl

Heeft u nog films en video’s en wilt u deze graag weer kunnen afspelen of bewaren zonder kwaliteits-verlies, maak dan nu gebruik van de service van ZaMaa en geniet opnieuw van al uw mooie en bijzondere momenten!

Neem voor informatie contact met ons op.

Van VHS video naar DVD €15,- per band.Meer dan 5 VHS video banden €10,- per stuk incl. omdoos en hoes.Ophaal- en thuisbrengservice bij meer dan 10 VHS banden.

ZaMaa 0654758212

Satter Orchidsis op zoek naar: 

Vrachtwagenchauffeur(inval/parttime)De werkzaamheden bestaan uit het transporteren van bloemen en planten naar de diverse veilingen, klanten en afnemers in heel Nederland. De chauffeur zorgt voor een correcte afhande-ling van de vrachtbrieven en controleert bij alle ladingen de aantallen goederen. De chauffeur zorgt ervoor dat de vrachtauto en toe behoren in technisch goede staat verkeren en zorgt voor de reiniging ervan.De chauffeur is het visitekaartje bij de klan-ten. Losinstructies van de klanten dienen opgevolgd te worden.

Meer weten of direct solliciteren?Wij nodigen je graag uit om te solliciteren op deze vacature. Je kunt ons e-mailen of een schriftelijke reactie, binnen 2 weken na verschijning van deze advertentie te richten aan.

Satter Orchids, Engsteeg 2a, 5306 TM, Brakel. T.a.v. JanieSatter of

email naar [ mailto:[email protected] ][email protected].

T.k. e-bike dms Yamaha-Pasversn. + verende voorv.-zadelpen, rvs-velgen 26x1,3/8 accu afst. 25km m. lader€225,-; schommelstoel ant.,roomwit bekl. en geverfd,inkl.b. €80-,-. Tel. 06-14635039.

T.k. ronde Pelgrim gaskachel€75,-; Zibro oliekachel €75,-;konijnenhok 2 verd. €30,-; fa-brieksaanhanger 150x100€75,-; centrifuge 2800t. €50,-. Tel. 06-20997135.

T.k. Keltec 220v schrikapp.€85,-; uitzet isolatoren €10,-;fietsendrager €85,-; waswrin-ger €40,-; wasbord €35,-;haardscherm €35,-; zalmpan€55,-; 2x ijz. zespansdakrmn €40,-; bakoven €50,-. Tel. 06-25145421.

T.k. hooiruif nw v. op de mu-ur gegalv.; hooiruif nw v.schapen/geiten m. spijlen;dzn m. van alles; koperen ge-wichten. Tel. 0344-602038tsn 12.00-13.30 u.

T.k. caravan Beyerland 390bsprinter 4 pers. bj.1997 incl.Dorema voortent, luifel aan-bouw, gasfl., ondertapijt etc.vr.pr. €2950,-. Tel. 06-50670817.

T.k. dakdragers v. Mercedesbenz 190 + fiets dakdragers.Tel. 06-27210285.

T.k. keukentafel (uittrekb.) +2 st z.g.a.n. €75,-; boek m.info artiesten jrn 60 + 4 cd'snw. Tel. 0183-623967.

T.k. weidepompen i.g.s. Tel.0416-351303.

T.k. gr.m.tijd spullen, figuur-zeepjes, eiken eettafel + sto-elen, meidenkast, ldnkast,hang- en legkast, 2x wand-lamp. Tel. 0344-652330.

Gevonden: hrnhorloge,Steendert Est. Tel. 06-23006575.

T.k. caravan Hobby 3.60m,1984 i.g.s. + toebeh., voor-tent. Tel. 06-43849397.

Page 13: 19 Editie Bommelerwaard 2013
Page 14: 19 Editie Bommelerwaard 2013

DAMES

POLSHORLOGEgrote keuze modellentopkwaliteit uurwerk

DECORATIE

HOTFIXAPPLICATORvoor het trendy customizen van kleding en accessoiresincl. 7 opzetstukjes en een decostenen starterset

ZOMERSE

DAMESSINGLETdiverse prints100% katoenmaten S-XL

180 GRAM

FERRERORAFFAELLOfijne wafeltjesmet kokos en amandel

MEGA GROTE

FOAMROOSdiverse kleurenlengte 80 cm

WILGENTEEN

HANGINGBASKETgrey of white washedØ30 cm

BOEDDHA

WANDHANGERweerbestendigfiberclay36x27x11 cm

GIFTBOX

EAU DEPARFUMdiverse geurenfor woman100 ml

TRENDY

TRIANGLESJAALdiverse kleurenen prints

3.98 6.95 2.49

2.49 1.99 1.99

7.49 1.99 1.69extra grote uitvoering52x43x16 cm

12.95

bijbehorendeDECOSTENENof STUDS

1.59

foamMAGNOLIA ofALSTROEMERIA

0.59

metalenPLANTENHANGER

1.49

VOOR BINNEN EN BUITEN!

Kijk voor winkeladressen en overige

Page 15: 19 Editie Bommelerwaard 2013

12 MEI12 MEI CADEAUTIP!

CANVAS

TUINSCHILDERIJtopkwaliteitUV-proof canvas58x58 cm

GLORIA VANDERBILT

EAU DETOILETTEfor woman100 ml

FUN BAKING

POPCAKEMAKERvoor 12 popcakes

EVA

DAMESSLIPPERSmet of zonder strikdiverse kleurenmaten 36-41

GLITTER OF FOLIE

WENSKAARTENmet enveloppenin luxe bewaarboxdiverse thema’s

AIRWICK

GEURKAARSappel en kaneel,elixer oriental ofwilde bramen en hout

COLLAGE

FOTOLIJSTkunststof49x54 cm

DECO

GEURHANGERdiverse kleurenzeepslinger

TERRAS

BLOEMPOTkunststof40x40x40 cm

8.95 5.89 9.79

1.99 2.99 1.39

3.99 0.59 6.95

liefste mamaDOUCHEGEL200 ml

0.89

completePOPCAKEBAKSETvoor 24 popcakes

1.09

EEN SIERRAAD

VOOR UW TUIN!

NIET VAN AARDEWERK

TE ONDERSCHEIDEN!

SET/24

Zet-

en d

rukf

oute

n vo

orbe

houd

en. A

anbi

edin

gen

geld

en v

an z

o. 0

5-05

t/m

za.

11-

05

informatie op onze website ACTION.NL

Page 16: 19 Editie Bommelerwaard 2013

1 2 3drie artikelen30% korting!

twee artikelen20% korting!

één artikel10% korting!

van 1 t/m 18 mei a.s. 1-2-3-kortingen op alle artikelen voorzien van het 1-2-3 label

stapelkortingeneen voordelige outfi t in drie tellen!

Bij aankoop van één artikel ontvangt u

10% korting, bij twee artikelen 20% en

als u drie of meer artikelen koopt krijgt u

maar liefst 30% korting! Dat betekent

een voordelige outfi t in drie tellen!

VOLG ONS OP FACEBOOK EN TWITTER EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ELKE TREND!

Molenkade 25 | 4271 AE Dussen | T 0416-391230 | www.ballegooyenmodes.comGeopend van dinsdag t/m donderdag van 09.00 tot 18.00 uur,

vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur

donderdag 9 mei a.s. zijn wij i.v.m.

Hemelvaartsdag gesloten.

Page 17: 19 Editie Bommelerwaard 2013

MOEDERDAGKADO'SVOOR ELK BUDGET

MOEDERDAGKADO'SVOOR ELK BUDGET

Moederdag

12 mei

Moederdag12 mei

HARTMAN5-DELIGE TUINSET DARWIN• 4 verstelbare tuinstoelen• Tafel 160 x 90 cm (niet afgebeeld)

GARDENIMPRESSIONS10-DELIGE LOUNGESET LIPARI• 2 banken met tafel• Inclusief kussens

399,-799,-

499,-899,-

WEBERSPIRIT E210 BARBECUE• Inklapbare werkbladen • 2 branders

GARDENIMPRESSIONSHAWAII PARASOL• Ø 3 meter

429,-

379,-WEBERCOMPACT 47 BARBECUE• Porselein geëmailleerd• 10 jaar garantie

99,-

79,-

Opruiming i.v.m. verbouwing 20% korting op alle pannen(sets)

Honderden artikelen nu speciaal voor u extra voordelig geprijsd!

Veen, Bagijnhof 19Vrijdag koopavond tot 21.00 uur

www.harensesmid.nl

249,-399,-

GARDEN IMPRESSIONSLUCA SUNLOUNGER LIGBED• Verrijdbaar

199,-

119,-

GARDEN FEELINGSRELAX STOEL SUMMER• Textileen• Traploos

verstelbaar

99,-

59,-

Gratis Weber BBQ-schort

Page 18: 19 Editie Bommelerwaard 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

zaterdag11 mei

zondag12 mei

Boerenland beleven bij ‘t Schuurke

Op zoek naar voorjaarsvogels

Landelijk museum ‘t Schuurke (St. Odradastraat 45a in Alem) houdt van 10:00-17:00 open dag met als thema ‘Beleef het boerenlandleven’, samen met landwinkel De Overscharen. Bezoekers kunnen een opdracht maken waarmee een leuke prijs te winnen is. Er is een proeverij en verkoop van streekproduc-ten, zoals Alemse babbelaars en Alemse advocaat. Zie www.landelijkmuseumschuurke.wordpress.com

Met de gids van het be-zoekerscentrum in Heerewaarden de uiter-waarden in op zoek naar zang- en broedvogels. Aanvang 9:15, info 0487-572831 of [email protected]

Woensdag 8 mei 2013

18vrije tijd

DONDERDAG 9 MEI

Prinses Lillifee13:30, Zaltbommel, Apollo Hotel. Film: Prinses Lillifee en de kleine eenhoorn. In Pinkovia zijn Prinses Lillifee en haar vrienden aan het ge-nieten van een prachtige zo-mer. Op een nacht verschijnt de eenhoorn Rosalie in een droom van Lillifee en smeekt om haar hulp, Lillifee moet zorgen voor de baby van Ro-salie, Lucy. Wanneer Lillifee ontwaakt, merkt ze dat Lucy op een magische wijze uit haar droom is gestapt en bij haar op bed zit, maar wat is er toch gebeurd met Rosa-lie? Lillifee besluit baby Lucy terug naar haar moeder te brengen, hiervoor moet ze naar het buurland Bluetopia. Bij hun aankomst daar, zijn ze zwaar geschokt. Blu-etopia is vervloekt, ondanks de zomer is het er ijzig koud en alles is bedekt onder ijs en sneeuw. Entree 6,00 euro. Alle leeftijden. Reserveren: 0418-575025.

De Croods (3D/NL)15:00, Zaltbommel, Apollo Hotel. De allereerste familie uit de prehistorie woont in een grot, maar wanneer deze verwoest wordt, kun-nen ze niet anders dan op ontdekkingsreis gaan. Rei-zend door een spectaculair landschap, maken de Croods kennis met een heel nieuwe wereld, vol avontuur en fan-tastische wezens. Entree 8,50 euro. Alle leeftijden. Reserveren: 0418-575025.

Kermis Rossum14:00-23:00, Rossum. Auto-scooters, rupsbaan, draai-molen, grijpkranen, ballen-gooien, lijntrek, schiettent, suikerspin en oliebollen-kraam.

Film: Daglicht18:00, Zaltbommel, Apollo Hotel. De succesvolle advo-cate Iris ontdekt dat haar moeder een groot geheim met zich meedraagt. Iris blijkt een oudere halfbroer te hebben waarvan het be-staan noodgedwongen is verzwegen. De autistische Ray blijkt in een tbs-kliniek te verblijven, omdat hij ver-oordeeld is voor een gruwe-lijke moord. Iris trekt zich het lot van haar halfbroer aan en in haar zoektocht naar de waarheid wordt ze geconfronteerd met zaken die haar leven voorgoed zullen veranderen. Deze thriller is gebaseerd op de gelijknamige roman van schrijfster Marion Pauw. Met Angela Schijf, Monique van de Ven, Fedja van Huêt,

Thijs Römer, Victor Löw. En-tree 7,00 euro. Vanaf 12 jaar. Reserveren: 0418-575025.

Safe Haven20:15, Zaltbommel, Apollo Hotel.

VRIJDAG 10 MEI

Prinses Lillifee13:30, Zaltbommel, Apollo Hotel. Omschrijving: zie donderdag. Reserveren: 0418-575025.

Kermis Rossum14:00-23:00, Rossum.

De Croods (3D/NL)15:00, Zaltbommel, Apollo Hotel. Omschrijving: zie donderdag.

Film: Daglicht18:00, Zaltbommel, Apollo Hotel. Omschrijving: zie donderdag.

Iron Man 3 (3D)20:15, Zaltbommel, Apollo Hotel. Tony Stark moet alle zeilen bijzetten als hij het moet opnemen tegen de kwaadaardige Mandarin. Zijn technische snufjes ge-ven hem dit keer geen ul-tieme overhand, aangezien de Chinese slechterik ook een briljant technicus is. Ac-tie-/avonturenfilm/science fiction met Robert Downey Jr., Don Cheadle, Gwyneth Paltrow, Guy Pearce, Ben Kingsley. Entree 9,00 euro.

Vanaf 12 jaar. Duur: 145 min. Reserveren: 0418-575025.

ZATERDAG 11 MEI

Van Zanten-Cup7:30-10:30, Aalst, café Ha-losta. Hengelwedstrijd HSV De Rietvoorn. Gesponsord door schildersbedrijf Van Zanten uit Zaltbommel/Eindhoven.

Verkoping9:30-13:00, Nederhemert, hersteld hervormde kerk. Verkoping t.b.v. Adullam ge-handicaptenzorg. Ingang Ka-pelstraat. Van alles te doen voor de kinderen. Ook weer veel buitenplanten.

Open dag ‘t Schuurke10:00-17:00, Alem, landelijk museum ‘t Schuurke, St. Odradastraat 45a. landwinkeldeoverscharen.nl

Molen Waardenburg10:00-17:00, Waardenburg, Molen Waardenburg, Gast-huisstraat 23. Geldersch Landschap & Kasteelen opent op Nationale Molen-dag de molen. De molenaar is aanwezig om publiek te woord te staan. Toegang hiervoor is gratis. Daarnaast is er een excursie door het parkbos van Neerijnen vanaf de molen, van 14:00 tot on-geveer 16:00 uur. Kosten: 4,50 euro. Reservering niet nodig. Meer informatie: Jan Taat (0418-652626) of www.glk.nl. Ook de poldermolen

in Waardenburg is open. Er zijn rondleidingen met kof-fie of thee.

Open dag Gasthof10:00-15:00, Bruchem, De Gasthof. Laagdrempelige en kleinschalige ontmoetings-plek voor kopje koffie en ge-sprek met de gastvrouwen en andere bezoekers. Voor jong en oud. www.stichtingrevive.nl

Oldtimer Toertocht10:30, Zaltbommel, De Ver-draagzaamheid. Vertrek van zo’n 50 oldtimers voor de zesde Maarten van Rossem toertocht van Museum Stadskasteel Zaltbommel. Tussen 16:00 en 17:00 uur komen de voertuigen terug op het plein, waar ze tot 18:00 uur blijven staan.

Beach Bass Outdoor13:00-01:00, Kerkdriel, De Zandmeren. www.beachbassoutdoor.nl

Kermis Rossum14:00-23:00, Rossum.

Schilderachtig Bommel14:00, Zaltbommel, start vanaf Kloosterkapel, Kloos-terstraat 2. Deelnemers gaan met een stadsgids op ‘reis’ langs zo’n twintig plaatsen in Zaltbommel die terug te vinden zijn op schil-derijen die te zien zijn in een tentoonstelling in de Kloos-terkapel, die weer gekop-peld is aan een boek dat ook

DONDERDAG 9, ZATERDAG 11 EN ZONDAG 12 MEI

‘Safe haven’: vertrouwen op de liefde In het Apollo Hotel is drie dagen om 20:15 uur de film ‘Save haven’ te

zien van Lasse Hallström. Een jonge, mysterieuze vrouw verhuist naar een klein stadje in North Carolina. Haar terughoudendheid ten opzichte van de zeer hechte gemeen-schap roept vragen over haar verleden op. Langzaamaan begint ze zich toch thuis te voelen en laat ze de liefde toe in haar nieuwe leven. Ze begint een relatie met Alex, een weduwnaar met twee jonge kinderen. Duistere geheimen dringen echter haar nieuwe leven binnen. Ze ziet zich genoodzaakt offers te brengen en te vertrouwen op de kracht van de liefde. Genre: drama- romantiek. Entree 7,00 euro. Vanaf 12 jaar. Re-serveren: 0418-575025.

AALST - Herst. Herv. Gem. 11.00 uur ds. J.L. Schreuders, 18.30 uur ds. B.A. Dubbeldam. Herv. Gem. 09.30 uur kand. E. van Wijk (donderdag 9 mei). 09.30 uur ds. J. van Oostende (bed. H. Doop), 18.30 uur ds. J.P. Ouwehand.

ALEM - H. Hubertus 09.30 uur Woord- en Communieviering, Jos Vriesema (donderdag 9 mei).

AMMERZODEN - Verpleeghuis de Lindeboom 16.00 uur Rozenkransvie-ring, mw. Rotteveel (vrijdag 10 mei). Verpleeghuis Het Zonnelied 14.30 uur K. Groenendijk, Protestantse viering.

BRAKEL - Herv. Gem. a.h. Marktplein 09.30 uur ds. B.A. Belder (donderdag 9 mei). 09.30 uur ds. C. Blenk, 18.30 uur ds. B.A. Belder.

BRUCHEM - Herv. Gem. PKN 09.30 uur ds. C.H. Bijl (donderdag 9 mei). 09.30 uur ds. L. van Rees, 18.30 uur ds. P.J. Visser.

GAMEREN - Herst. Herv. Gem. 09.30 en 18.30 uur ds. W.J. op ‘t Hof. Herv. Gem. 09.30 uur ds. G. Wassinkmaat (donderdag 9 mei). 09.30 uur ds. G. Wassinkmaat, 18.30 uur kand. J.A. de Kruijf.

HEDEL - Herv. Gem. 09.30 uur ds. J.J. Mulder (donderdag 9 mei). 09.30 uur kand. G. v.d. Berg, 18.30 uur ds. J.J. Mulder. R.K. Kerk H. Willibrordus 11.00 uur Eucharistieviering, past. B. van Bronkhorst (donderdag 9 mei). 11.00 uur Eucharistieviering, past. R. v.d. Hout.

HEEREWAARDEN - Herv. Gem. 10.00 uur gez. dienst (donderdag 9 mei). 10.00 uur ds. G.H. Kerssen.

KERKDRIEL - Alemzaal Leijenstein 17.30 uur Eucharistieviering, past. B. Bus (zaterdag 11 mei). St. Martinus Parochie 10.00 uur Eucharistievie-ring, past. S. Schevers (Heilige Com-munie) (donderdag 9 mei). 08.00 uur Eucharistieviering (vrijdag 10 mei). 11.00 uur Eucharistieviering, past. B. van Bronkhorst. 08.00 uur Eucharis-tieviering (woensdag 15 mei).

KERKWIJK - Herv. Gem. PKN Kerkwijk/Delwijnen/Nederhemert 09.30 uur ds. L. van Rees (donder-dag 9 mei). 09.30 uur ds. A. v.d. Meer, 18.30 uur ds. W.C. Meeuse.

POEDEROIJEN - Herv. Gem. Poe-deroijen en Loevestein 09.30 uur kand. G. Vierwind (donderdag 9 mei). 09.30 uur ds. S.A. Doolaard, 18.30 uur ds. P.J. Droogers.

ROSSUM - Prot. Gem. Rossum-Hurwenen 10.00 uur uitkerken in Kerkdriel (donderdag 9 mei). 10.00 uur ds. W. de Graaff.

VELDDRIEL - Parochie H. Martinus 09.30 uur Eucharistieviering, pr. J. Verhoeven (donderdag 9 mei). 09.30 uur Eucharistieviering, pr. J. Verhoeven. 10.00 uur Zonne-bloemviering, pr. B. Bus en pr. S. Schevers (maandag 13 mei).

WELL - Ned. Herv. Gem. te Well/Ammerzoden 10.00 uur ds. L.M. Aangeenbrug (donderdag 9 mei). 10.00 uur ds. L.M. Aangeenbrug.

ZALTBOMMEL - Evang. Gem. Bommelerwaard (Toermalijn, Wielkamp 1) 10.00 uur Tony Boer. Geref. Kerk Vrijgem. 10.00 uur ds. R. Sietsma (donderdag 9 mei). 10.00 uur ds. R. Sietsma, 16.30 uur ds. U. v.d. Meer. Herv. Gem. Sint-Maarten PKN 10.00 uur ds. H.A. van Dop. PKN Het Anker 10.00 uur ds. A. Boezewinkel. R.K. St. Martinus Parochie 11.00 uur Eu-charistieviering, past. B. Bus (don-derdag 9 mei). 11.00 uur viering in Hedel. 19.00 uur rosenkransgebed (woensdag 15 mei). Volle Evangelie Gem. De Kandelaar (sportcomplex Cambium, Courtine 4) 10.00 uur zr. M. Bauermann.

ZUILICHEM - Geref. Kerk Gameren/Zuillichem 09.30 uur ds. H.J. Paas (donderdag 9 mei). 09.30 uur ds. H.J. Paas, 18.30 uur ds. A.W.W. de Ruiter. Herv. Gem. 19.30 uur ds. B. van Werven (donderdag 9 mei). 09.30 uur ds. B. van Werven, 18.30 uur ds. M. v.d. Ruitenbeek.

Kerkdiensten Bommelerwaard

service

meer service online op www.hetkontakt.nl

Muziekfestival Beach Bass Outdoor wordt op zaterdag 11 mei ge-houden in recreatiepark De Zandmeren. De editie is uitgebreider dan vorig jaar.

Er is een mainstage met housemuziek en een hardstage voor wie van de echt ste-vige muziek houdt. Bekende namen op mainstage zijn Lu-cien Foort, DJ Skitzofrenix en Kenneth G. Bij de hardstage zij onder andere Kaspa-

rov, Evil Activities, Panic en Critical Mass DJ Team de grote favorieten van de echte hardcore-liefhebbers.Tickets kosten in de voorverkoop 19,50 euro en bij de ingang 25,00 euro. De mi-nimumleeftijd is zestien. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Primera-winkels, via Pay-logic en de website. Beach Bass Outdoor duurt van 13:00-1:00 uur.

q WWW.BEACHBASSOUTDOOR.NL

Beach Bass Outdoor met twee podia in Zandmeren

Page 19: 19 Editie Bommelerwaard 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

uitgaan

zondag12 mei

dinsdag14 mei

dinsdag14 mei

Wijn, thee en soep proeven

Accordeonvereniging in Leyenstein

Paradies: Glaube bij CinemaartenNa het eerste deel van het drieluik van Seidl (Para-dies: Liebe) kreeg Cinemaarten veel verzoeken om ook het tweede deel (Paradies: Glaube) in het pro-gramma op te nemen. Alhoewel de drie films van Seidl een duidelijke samenhang hebben, kunnen ze ook uitstekend onafhankelijk van elkaar worden be-keken. Om 19:30 is er een toelichting, de film zelf start om 20:!5.

Wijndomein Oude Waalstroom is het decor voor een proeverij van wijn en soep. Ook de theeschenkerij is open en er is een rondleiding door de wijngaard. Tijd: 14:00-17:00.

Muzikale avond met ac-cordeonvereniging Vita Nova. Iedereen mag gra-tis komen meezingen en -deinen. Het optreden begint om 19:30 in de Kerkdrielzaal van de Ley-enstein.

Woensdag 8 mei 2013

19vrije tijd

men, planten en dieren. De kosten zijn 5,00 euro voor volwassenen en 3,00 euro voor kinderen t/m 12 jaar. Geschikte kleding en laarzen zijn nodig. Aanmelden hoeft niet. Meer informatie via [email protected]

Oude moestuin13:00-17:00, Brakel, achter Huis Brakel. Bezoekers kun-nen de vele bijzondere plan-ten bekijken. De beheerders geven desgewenst toelich-ting. Om 13:30 kunnen be-langstellenden deelnemen aan een excursie over het landgoed. Kosten: 4,50 euro, kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen gratis. Reserveren niet nodig.

Prinses Lillifee13:30, Zaltbommel, Apollo Hotel. Omschrijving: zie donderdag.

Kermis Rossum14:00-20:00, Rossum.

Wijn- en soepproeverij14:00-17:00, Hurwenen, Wijndomein Oude Waalstroom. Proeverij van Wijndomein en SOUP-a-go-go. Plus bezichtigen wijn-gaard. Ook de theeschenke-rij is geopend.

De Croods (3D/NL)15:00, Zaltbommel, Apollo Hotel. Omschrijving: zie donderdag.

Schilderachtig Zaltbommel heet. De expositie is te zien van 13:00-17:00. Na de wan-deling krijgen deelnemers een kopje koffie in het mu-seumcafé van het Stadscafé, waar de expositie ‘Zicht op Bommel - een visie’ te zien is. Deelname kost 6,50 euro, aanmelen is verplicht: www.tripzaltbommel.nl

Expositie14:00-17:00, Hedel, Histo-risch Museum. Drie Hedel-naren Wim Ridder, Ad Craane en Roelof Majoor ex-poseren boetseer- en aarde-werking, tekeningen en schilderijen.

Wielerronde Rossum17:15, Rossum, start/finish bij De Gouden Molen, Waal-dijk. De wielerronde van Rossum is terug van wegge-weest. Om 17:15 starten de amateurs; voorafgegaan door de recreanten (14:15) en sportklasse (15:30). www.rondevanrossum.nl

Film: Daglicht18:00, Zaltbommel, Apollo Hotel. Omschrijving: zie donderdag.

Psalmzangavond19:30, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Niet-ritmi-sche psalmen zingen onder leiding van André Nieuw-koop. M.m.v. bovenstem-groep Hardinxveld-Giessen-dam. Ds. A. Simons uit Vin-keveen leidt de psalmen in.

Het thema is ‘Israël naar Gods belofte’. Van deze avond wordt een cd-op-name gemaakt. Toegang gra-tis. www.martinmuziek.nl

Dartstoernooi20:00, Bruchem, ‘t CAF. Open Bruchem Darts Toer-nooi. Inschrijven via [email protected] Inschrijfgeld is prij-zengeld. Maximaal aantal deelnemers 64.

Safe Haven20:15, Zaltbommel, Apollo Hotel.

ZONDAG 12 MEI

Natuurwandeltocht9:15-12:15, Heerewaarden, Bezoekerscentrum De Grote Rivieren. Op pad met de vo-gelgids. Vertrek vanaf par-keerplaats aan de Heggedijk. Deelname kost 3 euro voor volwassenen, 2 euro voor kinderen van 6 t/m 12 jaar (inclusief kop koffie, thee of een glas fris in het bezoe-kerscentrum). Aanmelden is niet noodzakelijk, maar wie zeker wil zijn van deelname kan tot 9 mei inschrijven via: 0487-572831 of [email protected]

Moederdagexcursie9:30-11:30, Gameren, start onderaan Waalbandijk bij de ingang van de Gamerensche Waard. Met een natuurgids van Staatsbosbeheer op zoek naar bijzondere bloe-

Iron Man 3 (3D)17:00, Zaltbommel, Apollo Hotel. Omschrijving: zie vrij-dag.

Jeugddienst18:30, Andel, gereformeerde kerk. Thema ‘Wie niet sterk is, moet slim zijn’. M.m.v. Pe-ter Hazenoot en interkerke-lijk jongerenkoor One Voice uit Ridderkerk.

Safe Haven20:15, Zaltbommel, Apollo Hotel.

DINSDAG 14 MEI

Koffie-inloopochtend9:30-11:30, Zaltbommel, De Grote Aak. Inloop/koffieoch-tend in De Grote Aak.

Familiefilm Yoko16:00, Zaltbommel, Apollo Hotel. Familie-avonturen-film over Pia, die in haar boomhut het rare witte we-zentje Yoko vindt. Een ake-lige jager wil de kleine yeti verkopen aan de directeur van de dierentuin, een ge-mene verzamelaar van exo-tische dieren. Entree 6,50 euro. Vanaf 6 jaar. Reserve-ren: 0418-575025.

Accordeonvereniging19:30, Kerkdriel, De Leyen-stein. Muzikale avond met accordeonvereniging Vita Nova. Iedereen mag gratis komen meezingen en -dei-nen.

Paradies: Glaube19:30, Zaltbommel, De Poorterij. De film begint om 20:15, maar vooraf is er een lezing door Wim Franssen over regisseur Ulrich Seidl. Daarmee hebben kijkers een nog betere duiding. Entree lezing: 2,00 euro, entree film 6,50 euro (leden Cinemaar-ten betalen 4,50 euro).

WOENSDAG 15 MEI

Open eettafel12:00, Aalst, dorpshuis ‘t Ge-ment. Ontvangst om 11:30 uur. Aanmelden tot uiterlijk 13 mei bij Woutje van Veen: 0418-671455, Gijs v/d Pol: 0418-671874 of Sophie de Haas: 06-30489599. Deel-name kost 7,50 euro. Voor vervoer kan worden ge-zorgd.

Fashion and Drinks19:30-23:00, Bruchem, Land-goed Groenhoven. www.gotta-haves.nl

Avond met gedichten19:30, Heerewaarden, De Gaarde. Ds. Wim de Koeijer leidt de avond en vertelt over poëzie in de bijbel (pa-rallelisme). Bezoekers wordt gevraagd zelf een gedicht mee te nemen dat hun raakt. Aanmelden bij Reina de Koeijer: [email protected] of 0487-573357.

Verdiepingsavond20:00, Zaltbommel, De Ont-

moeting. Interkerkelijke bij-belstudieavond m.m.v. prof. dr. Jan Hoek. Titel: ‘Een nieuw leven in Christus, de vervulling van de wet in het leven van de christen’. Jong en oud is welkom. Prof. Hoek is verbonden aan de Protestants Theologische Universiteit en aan de Evan-gelische Theologische Facul-teit Leuven in België. Daar-naast is hij docent dogma-tiek aan de Christelijke Hogeschool Ede en direc-teur van de Theologische Hogeschool van de Gerefor-meerde Bond Johannes Cal-vijn. www.verdiepingsavonden.nl

Etagère maken20:00, Gameren, Gambora. Vrouwen van Nu. Workshop etagère maken. Eigen mate-riaal mee nemen. Entree voor niet-leden is 2,50 euro. www.vrouwenvannu.nl

Kinderen en gezonde voeding20:30, Zaltbommel, Bele-vingpuntnu. Informatie-avond Stichting Orizon over het nieuwe project Kinderen & Gezonde Voeding. Aan-melden via: [email protected]

DONDERDAG 16 MEI

Maaltijd Samen Delen11:30, Bruchem, Eben Haë-zer. Voor 55-plussers uit Bru-chem, Kerkwijk, Delwijnen en Nederhemert. Kosten:

4,00 euro. Opgeven kan t/m 13 mei bij Bep van Holland (0418-551988) of Wilma Kreling (0418-644601).

Alzheimercafé19:00-21:30, Ammerzoden, Partycentrum De Wees-boom. ‘Partner aan het woord’. Interview met part-ners van mensen met de-mentie. Toegang gratis. Meer informatie bij Saskia Cornelissen: 0418-634231.

Foto-bingo19:30, ‘t Gelre’s End, Hedel. Met foto’s uit het verleden van Comité Open Bejaarden Werk kijkt men terug op de activiteiten uit de afgelopen vijftien jaar. Op de foto staan de getallen van de bingo-kaart. Entree, kop koffie en deelname gratis. Leuke prij-zen te winnen. Voor vervoer: S: van Wijngaarden (073-5992221) of W. v.d. Boog-aard (073-5993557).

VRIJDAG 17 MEI

Live radiowandeling19:30-21:00, Brakel, batte-rijen onder Brakel en Poede-roijen. Interactieve wande-ling vol ontmoetingen tus-sen de wandelaars en ‘passanten’ door een deels geënsceneerd landschap. www.radiobaken.nl

Enrico Crevellaro21:00, Rossum, de PUB. www.kingsnakes.nl

De wielerronde van Rossum is nieuw leven ingeblazen. Na meer dan dertig jaar staat Rossum weer op de wielerkalender. Zaterdag staan er weer wielrenners uit het hele land aan de start en racen ze weer over de Ros-sumse klinkers en dijken.

“Het moet weer een spetterend dorps-evenement worden zowel voor deelne-mers als voor de toeschouwers. Net als vroeger”, vertelt Christian van Doorn namens organisator Stichting Cyclo-team. Om de ronde organisatorisch goed in te kunnen vullen haalde de or-

ganisatie Jan Brands van het vroegere wielercomité van stal.Aan de start recreanten, licentiehou-ders sportklasse/amateurs. Er is ook een Dikke Banden Race voor de kinde-ren. Het wielerspektakel begint al om 13.00 uur met de Dikke Banden Race in diverse leeftijdscategorieën. De jeugdige deelnemers rijden niet op een racefi ets maar op een gewone fi ets. Vervolgens starten om 14:15 de recreanten (afstand 30 km) die om 15:30 gevolgd worden door de sport-klasse (50 km). De amateurs (60 km) sluiten de rij om 17:15. De start en fi nish liggen bij Hotel Res-taurant De Gouden Molen (Waaldijk). Streekgenoot en meervoudig winnaar van de ronde van Rossum in de zeven-tiger jaren Adri van Houwelingen geeft het startschot. De toeschouwers kunnen ook vanaf het wielerterras bij De Gouden Molen de doorkomsten bekijken. De wieler-ronde wordt opgeluisterd door mu-ziek. Er is ook een VIP-tent en een klein expodorp met professionele kin-deropvang en een luchtkussen. Gelijk-tijdig is er in het dorp de kermis.

q WWW.RONDEVANROSSUM.NL

Wielerspektakel en gezelligheid

ARCHIEFFOTO: LEVIN DEN BOER

Gotta-haves op Groenhoven

Op Landgoed Groenho-ven kunnen vrouwen woensdag 15 mei van 19:30-23:00 onder het genot van een drankje socializen en shop-pen met vriendinnen tijdens ‘Gotta-haves fashion and drinks’. Laura Vlas-blom, zangeres en theaterpersoonlijk-heid en Charlotte Labee, presentatrice en model, slaan uit pure liefde voor het ondernemen, mode-accessoires en interieurstyling de handen ineen. Zij komen naar Bru-chem met de leukste collecties op het gebied van accessoires; tassen, siera-den, riemen en sjaals, maar ook inte-rieurstyling wordt op deze avond niet vergeten. De collecties zijn ingekocht door Vlasblom en Labee zelf, van Pa-rijs, Mexico, Ibiza en Amsterdam waar zij de laatste trends spotten en de leukste collectie bij elkaar creëren. Het event is niet bedoeld als ladie-snight, een term die we natuurlijk al jaren kennen, met verschillende kraampjes en bedrijven, waardoor er eilandjes worden gecreëerd. Lau en Lot denken dat deze avond zich on-derscheidt door het huiskamergevoel, de laagdrempeligheid en gezelligheid.

q WWW.GOTTA-HAVES.NL

Zumba, maar dan rustiger

Cathy Cardinaals geeft een vijf-delige workshop Zumba Gold op zater-dag van 10:00-11:00, te beginnen op 25 mei. De lessen zijn in Hedel in de Hooge Wal. Zumba is bewegen op po-pulaire muziek, waarbij alle spieren on-der handen worden genomen. Bij Zumba Gold ligt het tempo lager, zodat mensen die net beginnen met conditie opbouwen en 55-plussers mee kunnen doen. De kosten zijn 25,00 euro. Aan-melden kan tot en met 22 mei: [email protected] of 06-20114789.

Recycle-art De KunstKlup sluit

traditioneel het seizoen af met een tentoonstelling van werk van cursis-ten. Aan de hand van de titel ‘Recycle-Art’ zijn verrassende werken ontstaan waarin - uiteraard - allerlei materialen zijn verwerkt. De werken zijn te zien tot en met 15 juni in de foyer van De Poorterij, op werkdagen van 10:00-22:00 en in de weekends tijdens het culturele aan-bod in De Poorterij.

q WWW.KUNSTKLUP.NL

Page 20: 19 Editie Bommelerwaard 2013

Vraag in de winkel naar de voorwaarden

De Akker 24 Vlijmentelefoon: 073-5130267

OPEN: ma t/m do 9.00-18.00u.

vr 9.00-21.00u. za 9.00-17.00u.

PGRATIS

VOOR DEZAAKW W W . V E R B R U G G E N S L A A P K A M E R S V L I J M E N . N L

slaapkamersmatrassenbedtextiel

WAKKER WORDEN! VERBRUGGEN SLAAPKAMERS VLIJMEN

VLIJMEN

HEMELVAARTSDAG GEOPEND VAN 11-17 UUR

Prijzen bij 197 cm hoogte:150 cm van 493,- voor 349,-180 cm van 568,- voor 409,-201 cm van 658,- voor 469,-225 cm van 734- voor 529,-250 cm van 809,- voor 589,-Ook leverbaar in de maten 280, 300, 320 en 350 cm breed en 223 en 235 cm hoog. In 7 actuele kleuren leverbaar

meerprijs voor de spiegeldeur en kranslijst, exclusief accessoires

Schuifdeurkast Hamburg

349,-van 493,-

VEEL SENIOREN VOORDEEL!deelbare bedden, senioren ledikanten, nachtkastjes en matrassen

Nu bij aankoop van senioren ledikant met nachtkast en matras…..

…..een elektrisch verstelbare lattenbodem GRATIS!!!!

99,-

129,95

99,-van 149,-

van 135,-

van 195,-

DEKBED PRESTON BRONZE SYNTHETISCH4-SEIZOENEN

140/200 van € 135,- voor € 89,- 140/220 van € 149,- voor € 99,- 200/200 van € 179,- voor € 119,- 240/200 van € 209,- voor € 139,- 240/220 van € 225,- voor € 149,-

DEKBED PRESTON BRONZE WOL / 4-SEIZOENEN

140/200 van € 149,- voor € 99,- 140/220 van € 195,- voor € 129,- 200/200 van € 239,- voor € 159,- 200/220 van € 259,- voor € 179,- 240/200 van € 299,- voor € 199,- 240/220 van € 329,- voor € 219,-

DEKBED KATOEN 4-SEIZOENEN

140/200 van € 135,- voor € 99,- 140/220 van € 152,- voor € 129,- 200/200 van € 180,- voor € 159,- 200/220 van € 195,- voor € 169,-240/200 van € 217,- voor € 199,- 240/220 van € 245,- voor € 219,-

DEKBED PRESTON SILVER DONS / 4-SEIZOENEN

140/200 van € 195,- voor € 129,95 140/220 van € 239,- voor € 159,95 200/200 van € 279,- voor € 249,95 240/200 van € 400,- voor € 269,95 240/220 van € 450,- voor € 299,95

89,-van 135,-

MODEL 4500 met elektrisch verstelbare boxspring 160/200 cm voor € 1695,- 180/200 cm voor € 1795,- ook in 210 en 220 cm leverbaar

MODEL 4600 met elektrisch verstelbare boxspring met pull-back systeem 160/200 cm voor € 1995,- 180/200 cm voor € 2095,- ook in 210 en 220 cm leverbaar

desi

gn:

yppm

edia

.nl

Prijzen bij 200 cm hoogte vanaf:

113 cm van 675,- voor 473,-150 cm van 822,- voor 576,-188 cm van 830,- voor 581,-200 cm van 851,- voor 596,-225 cm van 885- voor 620,-249 cm van 1074,- voor 752,-

Schuifdeurkast Sinfonie

473,-van 675,-

Ook leverbaar in de maten : 167,280,298,336,373,400cm breed en 222 en 240cm hoog. In 8 actuele kleuren lever-baar. Meerprijs voor spiegel en glaskleuren.

Verbruggen

GRATIS bedombouw + hoofdbord uitde Prestige Bedcollectie t.w.v. € 1298,-*

Bij aankoop van 2 TEMPUR matrassen en 2 elektrisch verstelbare bedbodems krijgt u de bedombouw met hoofdbord cadeau!

Page 21: 19 Editie Bommelerwaard 2013

Woensdag 8 mei 2013 onroerend goed 21

TE KOOPAANGEBODEN

WESTENDORPDE WALUWE FASE II

START VERKOOP FASE 2!Zaterdag 18 mei van 10:00 tot 12:00 uur!

MEER INFORMATIE: WWW.WONENINDEWALUWE2.NLVoor de verkoop van dit nieuwbouwproject is het “Nieuw beleid uitgifte van bouwkavels t.b.v. woningbouw” van de gemeente Zaltbommel van toepassing. Om voor een woning in aanmerking te komen is inschrijving op de algemene wachtlijst van de gemeente Zaltbommel een vereiste. Kijk voor de voorwaarden op www.wonenindewaluwe2.nl of neem contact op met de gemeente Zaltbommel op 14 0418.

LAATSTE NIEUWS? VOLG ONS OP:

Kom op zaterdag 18 mei naar de start verkoop van fase 2 in de witte tent tegenover het gemeentehuis van Zaltbommel.

8 WONINGEN IN ZALTBOMMEL, WESTENDORP, DE WALUWE FASE II.

RUIM 100 M24-KAMERS€ 164.950,-

Nieuw in de verkoopAMMERZODEN - BESTENHOF 2

In- en verkoop onroerend goed - Professionele bemiddeling - Taxaties - Projectontwikkeling

www.weteringvastgoed.nl

VP € 229.000,-- kk

STIJLVOL WONEN! Dit nieuwbouwapparte-ment ligt op de begane grond van het stijlvolle appartementencomlex "de Bestenhof" teAmmerzoden, op loofafstand van alle voor-zieningen van het dorp. De wijk is knus en klassiek. De appartementen zijn ruim en ver-deeld over twee grote stadsvilla's. Het appar-tement beschikt over twee slaapkamers, een buitenterras en een buitenberging. Het geheel is nog in casco staat en dient aan de binnen-zijde nog afgewerkt te worden. Bouwjaar 2012, woonoppervlakte circa 94 m2. Globale indeling: Centrale hal met trappenhuis en brie-venbussen. Hal met toegang tot meterkast, toilet, 2 slaapkamers, badkamer, witgoed-ruimte en woonkamer met open keuken.

T.k. zonnescherm 250cm Boranje €60,-; fruit kruiwgn€65,-; kanon v. kersenboom-gaard €35,-; box in hoogteverstelb. €20,-; ktv 60cm€45,-; waterpomp elektr. zu-igsl. €50,-. Tel. 0418-662143.

T.k. pol. hondenhok verrijdb.€50,-. Tel. 06-10717450.

T.k. kinderfiets 12" m. zijwln,Winnie the Pooh, a.nw. €45,-. Tel. 0345-599355.

T.k. pol. roeiboot dubb.wan-dig 240x120cm m. suzuki bbmotor 2.2 pk, 3 jr oud vr.pr.€475,-. Tel. 06-48481729

Page 22: 19 Editie Bommelerwaard 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS VOLG ONS BEKIJK ONS

de wedstrijden

1-0 Stephan Gijben; 2-1 Erik van de Werken

Kampioen GVV’63 sloot het seizoen af met een 2-2 gelijkspel tegen SSC’55. Trainer John Laponder liet za-terdag een half dozijn spelers opdra-ven die het grootste deel van het sei-zoen op de bank zaten. Een van die spelers van de ‘tweede garnituur’, Stephan Gijben, maakte tien minuten na rust de openingstreffer. Trainer John Laponder vond dat prachtig. “Die jongen heeft dit seizoen niet veel speelminuten gemaakt en gaat volgend jaar terug naar het tweede, omdat hij weet dat hij tekort komt voor de tweede klasse. Heerlijk om te zien dat uitgerekend Stephan scoorde.” De van een blessure terug-gekeerde Erik van de Werken maakte twee minuten voor tijd de 2-1. SSC’55 scoorde vervolgens vanaf de aftrap de gelijkmaker.

1-0 Jos Namen

RKVSC wees op de slotdag van de competitie buurman Hedel met 1-0 terug. Jos Namen was twintig minu-ten voor tijd verantwoordelijk voor de winnende treffer. De driepunter tegen Hedel en het puntenverlies van zowel Heerewaarden als Waalkan-ters/Opijnen zorgden ervoor dat de formatie van Wilco van Houtum nog twee plaatsen opschoof. “Ik heb het maximale uit de groep gehaald”, rea-geerde Van Houtum. “Vorig jaar laat-ste worden met negen punten, dit seizoen vierde van onderen met 21. Er zit een stijgende lijn in.” RKVSC polst de komende weken enkele spe-lers van verenigingen uit de vijfde klasse voor een overstap naar Veld-driel. Van Houtum wil nog geen na-men noemen, maar is er zeker van dat ze iets aan het eerste elftal toe-voegen.

Het wil de laatste weken niet vlotten met de voorhoede van vierdeklasser Well en ook tegen promovendus BVV wilde de bal zaterdag niet in het netje. Het Bossche doelpunt viel na ongeveer een halfuur. Daarna waren er nog wel kansen, maar vielen er geen goals meer. Voor de ploeg die qua doelpuntenproductie al vier wedstrijden droog staat, is daarmee het seizoen als een nachtkaars uitge-gaan. Voor en zelfs vlak na de winter-stop deed Well volop mee om een nacompetitieticket, maar in de loop van maart kwam de klad in de resul-taten. Trainer Erwin Verheij, volgend seizoen in dienst bij de A-jeugd van vv Woudrichem, kan als excuus aan-voeren dat hij al zes wedstrijden geen beroep kan doen op topscorer Guus-Jan Wintjes. Dennis Bracht, ook vaak goed voor een doelpunt, is er even-eens al enkele duels niet bij.

0-1 Jasper Gouda Quint; 0-2 Jasper Gouda Quint

Brakel leek zaterdag op weg om de 3-0 thuiszege van eerder dit seizoen tegen TEC te herhalen, maar de Tiele-naren rolden na een achterstand met gemak over de ploeg van Edwin van de Braak heen. De vijfdeklasser nam in Tiel brutaal een 0-2 voorsprong door twee treffers van Jasper Gouda Quint, maar bij rust stond het al 3-2 voor de thuisploeg. Na de pauze was Brakel al helemaal niet meer opge-wassen tegen de Tielse vechtmachine die een overwinning én veel doel-punten nodig had om de laatste peri-odetitel binnen te slepen. Brakel ein-digde het duel bij gebrek aan fitte spelers met tien man.

GVV’63 2SSC’55 2

RKVSC 1Hedel 0

Well 0BVV 1

TEC 7Brakel 2

Woensdag 8 mei 2013

22regio-voetbal.nl

De ploeg was in een niet al te briljant duel FC Engelen met 0-2 de baas. De doelpunten vielen in de eerste en laatste minuut.

De winst was de bekroning op een zin-derend seizoen waarin de Ammerzo-denaren tot het laatst toe in de race waren voor de nacompetitie, maar ook nog opzichtig fl irtten met directe pro-motie. Was Jan van Arckel in Engelen blijven steken op een gelijkspel, dan had de ploeg deze voetbaljaargang via de achterdeur, dus zonder prijs, moe-ten verlaten.

RouwbandenTer nagedachtenis aan Antoon Pootjes speelde Jan van Arckel het duel met zwarte rouwbanden. Pootjes overleed op Koninginnedag in de gezegende leeftijd van negentig jaar, speelde na de oorlogsjaren in de hoofdmacht en was in de jaren zestig voorzitter van de dorpsclub. Ook zijn drie zoons verde-digden de roodwitte clubkleuren.

Het was alsof Pootjes vanuit de zonnig blauwe bevrijdingsdaglucht zijn klein-zoon John inspireerde tot grootse voetbaldaden. Al in de eerste minuut trok de aanvallend ingestelde mid-denvelder à la Arjen Robben vanaf links naar binnen en verschalkte de Engelense keeper met een krachtig schot in de korte hoek.

NervositeitWie dacht dat de vliegensvlugge 0-1 de opmaat was voor een fi ks pak slaag voor de thuisclub had het mis. Vrij snel na de openingstreffer sloop er nervositeit in het spel van de gasten. Die gokten bovendien te veel op uit-braken over rechts van Bart Goesten, maar vergaten ondertussen om de lin-keraanval ook bij het spel te betrek-ken.

Gek genoeg was het tegen degradatie vechtende FC Engelen in de eerste helft niet eens de onderliggende par-tij. De Brabantse verdedigers speelden brutaal ver van hun eigen goal af en vertrouwden op de routine van laatste man Achmed Erassan (36), die ooit nog door Jan van Arckel-trainer Rob van Loon werd getraind bij BVV. Meer dan anderhalve kans leverde een half uur overwicht van de thuisclub overigens niet op. Twee pogingen van Martijn Volger konden Jan van Arckel-doelman Boy van Wandelen amper verontrusten. De eerste keer maaide hij fi naal over de bal heen, daarna schoot hij vanaf een meter of tien ge-haast over. Jan van Arckel kreeg één levensgrote mogelijkheid om de wed-strijd voortijdig te beslissen. Een En-gelense verdediger trapte in de schaar van Goesten, die keeper Tonny van der Loo wilde verrassen in de verre hoek, maar de bal hobbelde net naast.

Man van de wedstrijdVijf minuten na de pauze zette rechts-

back Mark Roeters goed door en trof de buitenkant van de paal. Dat was tot een kwartier voor het eindsignaal de enige opwindende actie. Daarna was Pootjes tot twee keer toe dichtbij een nieuw doelpunt. Uiteindelijk kroonde die zich toch met voorsprong tot man van de wedstrijd door in de laatste mi-nuut zijn aanvalsmaatje Goesten op het randje van buitenspel te bedienen met een fl uwelen pass. Goesten om-speelde Van der Loo handig en ook twee Brabanders op de achterlijn wa-ren niet opgewassen tegen zijn lage knal.

TweeluikJan van Arckel treedt later deze maand aan voor een tweeluik tegen GSBW uit Goirle. De winnaar van dat duel krijgt een dubbele wedstrijd voor de kiezen tegen Essche Boys. Daarin wordt be-paald wie de uiteindelijke fi nale speelt met als inzet een toegangsbewijs tot de derde klasse.

Geen mustJan van Arckel-voorzitter Nico Kre-mers beet zijn nagels stuk gedurende de negentig minuten waarin zijn ver-eniging op jacht was naar de bevrij-dende tweede goal, maar waarin ook de gelijkmaker op de loer lag.

“Ik vind dat onze trainer sportief voor het allerhoogste moet gaan. Aan de andere kant is promotie helemaal geen must. In de vierde klasse krijgen we er met het gepromoveerde Hurwe-nen en Alem twee leuke derby’s bij, dat is goed voor de clubkas. Kansloos onderaan bungelen in de derde klasse zónder derby’s, dat zou een heel verve-lend seizoen zijn.”

Geen modderfiguurTrainer Van Loon gelooft niet dat Jan van Arckel een niveau hoger een mod-derfi guur zou slaan.

“Al onze spelers hebben het in zich om er elke wedstrijd voor te gaan. Ik ben trainer geweest bij andere clubs en daar had je altijd spelers bij zitten die je keer op keer op scherp moest zet-ten. Dat hebben deze jongens niet no-dig.”

Tweede keusDerde of weer vierde klasse: Jan van Arckel zal het komend seizoen groten-deels met deze selectie moeten doen.

Voetbal

Opa Antoon inspireert vJan van Arckel schreef zondag geschiedenis. Voor het eerst in het tachtigjarig bestaan kwalificeerde de vierdeklasser zich voor de nacompetitie.

Jan van Arckel voor het eerst in de historie de nac

0-1 John Pootjes; 0-2 Bart Goesten

Jan van Arckel: Boy van Wandelen; Mark Roeters; Ricardo Laus; Adriaan van Hemert; Thomas van Zeelst; John Pootjes; Jeroen de Groot; Bart Goes-ten; Jan-Hein van Wordragen; Kobus van den Heuvel (Aron Dekkers); De-lano Wilschut.

Geen kaarten.

FC Engelen 0Jan van Arckel 2

de opstellingen

Weer nederlaag Hurwenen

De voorsprong van Hurwenen is de laatste drie wedstrij-den als sneeuw voor de zon gesmol-ten. Nummer twee BZS trakteerde de kampioen zondag op de derde neder-laag op rij. In Beusichem viel na ze-ventig minuten de enige treffer uit een kopbal. Leider Gerjo de Jong: “We zijn glans-rijk kampioen geworden. Ik geloof ze-ker dat we de laatste wedstrijden meer punten hadden gepakt als het nog ergens om was gegaan.”

Tweede zege Nivo Sparta op rij

Waarin Nivo Sparta zo’n twintig weken achter elkaar niet slaagde, lukte zaterdag voor de tweede keer op rij: winnen. De Zaltbommelse degradant bleef bij middenmoter Smitshoek met 1-2 aan de goede kant van de score. Frenk Schaap opende na een klein kwartier de score, vijftien minuten na rust verdubbelde Johnnie Noorthoek de marge. Pas in de slotmi-nuut redde het ongemotiveerde Smitshoek de eer. Door de zege komt de ploeg van Coen Burg op de rang-lijst in punten gelijk met Nieuw-Lek-kerland dat met 5-1 klop kreeg van Hoek.

DSC eindigt seizoen in mineur

Derdeklasser DSC heeft de neerwaartse spiraal van de afgelo-pen twee maanden niet kunnen om-buigen in de laatste seizoenswed-strijd. Tegen RKDVC werd het zondag 1-3. DSC moest winnen om nog uit-zicht te houden op de nacompetitie, maar was dan wel afhankelijk geweest van ODC. Omdat die ploeg de volle buit pakte tegen het Geldermalsense GVV, had DSC zelfs bij winst de playoffs niet gehaald. De Kerkdriele-naren kwamen al binnen enkele se-conden op achterstand. Koen van Hoof schreef de gelijkmaker op zijn naam, maar voor rust stond de thuis-ploeg alweer op achterstand. In de slotfase besliste RKDVC het duel.DSC deed tot maart uitstekend mee voor een hoge eindklassering, maar zakte daarna plotseling in. Om uit-eenlopende redenen haakten in de loop van het seizoen onder meer cen-trale verdedigerKollenburg, keeper Van Grinsven, Van Daalen, Jeroen van der Meijden en Marc Goesten af.

Alem: de bal ligt bij de jongens

Alem heeft nog steeds geen idee met welke selectie de club ko-mend seizoen de vierde klasse in gaat.Een aantal vaste waarden praat één dezer dagen met DSC. Deze spelers, onder wie de spelverdeler Koen van Kessel en de zondag tegen Ophemert twee keer scorende Davy Baars, speel-den in het verleden al voor de der-deklasser. Ook Roy Mulder, een an-dere sterkhouder op het middenveld, heeft trainer Patrick Theuwis nog geen inzage gegeven in zijn toekomst-plannen. “We moeten gewoon geduld hebben, de bal ligt bij de jongens. Ik heb een lijstje met namen waarmee we mogelijke gaten kunnen opvullen. Het is een beetje het lot van een kleine club als Alem, maar misschien kan de vereniging ook profi teren van het imago van springplank dat we een beetje hebben. Buiten het feit dat we 4e klasse spelen maakt dat Alem wel gewilder.” De gepromoveerde dorps-club speelde zondag bij Ophemert met 3-3 gelijk. Alem boog een 2-0 ach-terstand om in een 2-3 voorsprong, maar moest uiteindelijk toch genoe-gen nemen met een remise. Davy Baars scoorde twee keer, Bart van Lent eenmaal.

Page 23: 19 Editie Bommelerwaard 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS VOLG ONS BEKIJK ONS

1-1 Joris de Jong

Heerewaarden hield in het slotak-koord van het seizoen middenmoter Wadenoijen op 1-1. Er had meer in gezeten, maar vlak voor tijd wilde een joekel van een kans voor Davy van Dinteren er niet in. Tien minuten ervoor bracht A-speler Joris de Jong Heerewaarden terug in de wedstrijd door een voorzet van de flank tegen-draads binnen te lopen. Wadenoijen scoorde na een uur de openingstref-fer. Trainer Ad Schippers paste vier jeugdspelers in die uit het samenwer-kingsverband met Aquila Dreumel komen. Doelpuntenmaker De Jong was een van hen. Volgens Schippers had zijn ploeg iets goed te maken. “Dat hebben we vandaag gedaan, ook al ontbrak ons het geluk om te winnen. De laatste wedstrijden was de motivatie niet om over naar huis te schrijven.”

Heerewaarden 1Wadenoijen 1

Woensdag 8 mei 2013

23regio-voetbal.nl

Roda Boys kan zich opmaken voor een verlenging van het seizoen in de nacompetitie. De manschappen van trainer Gerrie Schaap moeten zich daarin veilig proberen te spelen om volgend seizoen opnieuw in de eerste klasse te mogen uitkomen.

De ploeg maakte zaterdag nog kans om de playoffs te ontlopen, maar daar-voor moest Roda Boys zelf winnen bij degradatiekandidaat GPC Vlissingen en concurrent Almkerk diende te ver-liezen van Altena. Beide scenario’s kwamen niet uit. Roda Boys trok in Zeeland zelf met 2-1 aan het kortste eind, terwijl Almkerk streekgenoot Al-tena met 5-0 van de mat veegde en zich daarmee verzekerde van lijfsbehoud.

PenaltyRoda Boys miste in Vlissingen scherpte en kwam al na dertien minu-ten met 2-0 achter. Bij de eerste tegen-treffer mocht een Zeeuwse speler on-gehinderd opstomen en de trekker overhalen. Ook bij de tweede goal van

de thuisclub greep Roda Boys te laat in. In de tweede helft toonden de Aal-stenaren enige verbetering, wat resul-teerde in een benutte penalty van Oz-kan Ozcaya nadat Tommy Kant naar het leek buiten het strafschopgebied tegen de grond was gewerkt.

Schaap baalde. Volgens hem speelt Roda Boys goed tegen de grootmach-ten in de eerste klasse C, maar laten zijn spelers zich tegen de bescheiden teams in de war brengen door pietlut-tigheden en fysiek spel. “In het laatste duel van zaterdag tegen Oranje Wit wordt het zaak om een goed gevoel te krijgen over de nacompetitie.”Roda Boys speelt op 18 en 20 mei een dubbele wedstrijd tegen Zaamslag, eerst uit en vervolgens thuis. De win-naar van dat duel komt vervolgens uit tegen de winnaar van de wedstrijd tus-sen tweedeklasser Leerdam Sport’55 en de nummer twaalf van de eerste klasse C. Voor die plek komen nog Al-tena, GPC Vlissingen en Terneuzense Boys in aanmerking.

Roda Boys tot playoffs veroordeeld

FOTO: TEUS ADMIRAAL

Mogelijk vertrekt Bart Goesten, de aanvaller wordt begeerd door Roda Boys. Van Loon: “Ik zou het niet doen als ik Bart was. Hij is nog maar negen-tien en werd pas in mei gevraagd, na-dat twee spelers hun toezegging om bij Roda Boys te komen spelen, introk-ken. Dan ben je in feite tweede keus. Het was anders geweest als ze Bart al in januari of zo hadden benaderd.” André van der Vlerk

van bovencompetitie in

Zuilichem-spits Wilco van Heusden snoerde zaterdag alle criticasters de mond met twee fraaie doelpunten tegen ASH. Rechtstreekse degradatie blijft Zuilichem na het 2-2 gelijkspel bespaard, maar de ploeg moet nog wel aan de bak in de nacom-petitie.

Zuilichem had bij nader inzien ook nog mogen verliezen, omdat hekken-sluiter TSVV Merlijn dezelfde middag niet wist te winnen bij Wilhelmina’26 (1-1).

Met de 2-2 remise kreeg Zuilichem te weinig. Pas na een bloedeloos eerste halfuur kreeg de thuisploeg het op de heupen, maar drie reusachtige kansen waren niet besteed aan Wilco van Heusden. De spits die de afgelopen twee seizoenen in de vierde klasse goed was voor jaarlijks 25 doelpunten of meer, moest het tot zaterdag doen met amper de helft van dat aantal.

In de eerste helft leek hij de twijfelach-tige vorm van dit seizoen met drie mis-sers andermaal te bevestigen. Eerst maaide hij de bal oog in oog met de Hellouwse keeper stuntelig over het doel, daarna mikte hij te zacht rich-ting de verre hoek. Bij de derde moge-lijkheid kwam hij met zijn lichaam uitstekend voor de voorzet, maar kopte hij de bal keihard tegen de ASH-sluitpost. Vlak voor rust verzuimde ook aanvoerder Arno van Brakel de score te openen. Hij kwam een voet tekort om een geblokt schot van uit-blinker Erik van Dalen te verlengen in het Hellouwse doel.Na rust kwam ASH volledig onver-diend op voorsprong, maar een paar

minuten later bleef Van Heusden koelbloedig bij een fraaie combinatie over de grond. ASH kwam niet veel la-ter opnieuw op voorsprong, waarna wederom Van Heusden de trekker overhaalde. Voor het als zesde geëin-digde ASH stond er overigens niets meer op het spel.Zuilichem wist sinds vorige week al dat er niet meer aan de nacompetitie te ontsnappen viel. De vorig seizoen zonder nederlagen gepromoveerde ploeg had lijfsbehoud als prioriteit. Het pleitte voor de formatie van trai-ner Karel Bauman dat het in de voor-

bije voetbaljaargang door geen enkele tegenstander met zich liet sollen. Wel schortte het aan doelpunten. Met 23 schamele treffers uit 22 duels waren de Zuilichemmers veruit het minst scorende team van de derde klasse E. Veel spelers, onder wie de al ge-noemde Van Heusden, haalden niet het niveau van vorig seizoen.

Volgend jaar staat een voor enkele spe-lers bekende trainer voor de groep. Ar-jan Dekkers trainde tot halverwege dit seizoen Giessen, maar had daarvoor de jeugd van Roda Boys onder zijn

hoede. Het is die club waar enkele Zui-lichemmers, onder wie aanvaller Rob Bouman en keeper Jonathan van Wen-del de Joode, ook een verleden heb-ben. In de nacompetitie speelt Zuilichem komende zaterdag en het weekend erna een dubbele wedstrijd tegen vier-deklasser Asperen. De winnaar van dat duel speelt zaterdag 25 mei opnieuw tegen een vierdeklasser. Wie dat duel wint, komt volgend seizoen uit in de derde klasse.

André van der Vlerk

Wilco van Heusden haalt zijn gram

FOTO: TEUS ADMIRAAL

Kerkwijk niet in nacompetitie Het is vierdeklasser Kerkwijk niet gelukt om de nacompetitie te halen.

De ploeg won zaterdag van Asperen knap met 4-2, maar concurrent TEC beging geen misstap en bleef Kerkwijk in de periodestand op doelsaldo voor.Om zich voor de playoffs te kwalificeren waren de Kerkwijkers afhankelijk van streekgenoot Brakel, maar die ploeg ging bij TEC met liefst 7-2 onderuit. Daardoor finishte Kerkwijk in de laatste periodestand achter de Tielenaren.

Kerkwijk kende tegen Asperen een vliegende start en leidde al na krap 25 minuten royaal met 3-0 door twee goals van Bo Laeven en een doelpunt van Jorel Helder-man. De tweede helft verliep minder spectaculair. Pas tien minuten voor tijd deed Asperen iets terug, een minuut erna herstelde Kerkwijk door een doelpunt van De Jong de oude marge. Meteen na de aftrap zorgde Asperen voor 4-2. Kerkwijk eindigt de competitie op de achtste plaats. De ploeg kende een moei-zame eerste seizoenshelft en poetste pas tegen het einde van de competitie het blazoen op.

Page 24: 19 Editie Bommelerwaard 2013

Woensdag 8 mei 2013 auto`s 24

TE KOOPAANGEBODEN

Regionaal nieuws? www.hetkontakt.nl

Gratis adverteren is mogelijk in Het Kontakt.Er zijn echter wel enkele spelregels aan verbonden:

Mijn tekst luidt:

1. Alleen voor particulieren zonder winstoogmerk.2. Geen koop/verkoop of huur/verhuur van onroerende goederen.3. Geen koop/verkoop van dieren.4. Geen personeel gevraagd of aangeboden.5. Geen familieberichten.6. Geen partijverkoop.

Bij een groot aanbod van Kontaktjes kan het voor-komen dat uw gratis advertentie niet in dezelfde week geplaatst kan worden. Wilt u er zeker van zijn dat dit wel gebeurt, sluit dan een volledig ingevuld over-schrijvingsformulier van uw bank of giro ter waarde van € 2,50 bij. Geen muntstukken opsturen s.v.p. Ook contante betaling aan de balie van onze kantoren in Goudriaan en Leerdam is mogelijk. Telefonische opgaven kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Stuur deze bon in een voldoende gefrankeerde envelop naar: Het Kontakt, Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Uiterste inlevertijd: maandag 12.00 uur.

KontaktjesBommelerwaard

POWERED BY HET KONTAKT EDITIES

VOLG ONS OPTWITTER:@RVoetbal

AUTOBEDRIJF THUR UW SEAT DEALER

ENJOYNEERINGGemiddeld brandstofverbruik van een SEAT: 3,4 - 8,5L/100 km (1:29,4 - 1:11,8), CO

2-emissie g/km 89 - 197. Er is al een SEAT vanaf €f 7.825,- inclusief BTW/BPM, exclusief kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage. Genoemde prijzen zijzijn

vrijblijvende adviesprijzen ‘af importeur’. SEAT-importeur Pon’s Automobielhandel B.V., Leusden. Getoonde afbeelding kan afwijken van de werkelijkheid.

Autobedrijf Thur Genderen B.V.Kelderstraat 2-4 Genderen

thur.nl0416 - 35 11 56

DE NIEUWE SEAT LEONAL VANAF € 18.250,-, VANAF € 128,- BIJTELLING PER MAAND

JE NIEUWE SPEELGOED IS ER.

NU MET ZEER VOORDELIG

INTRODUCTIE-PAKKET!

DE NIEUWE SEAT TOLEDOAL VANAF € 14.950,-, VANAF € 119,- BIJTELLING PER MAAND

STIJLVOLLE EN

VEELZIJDIGE FAMILIEAUTOMEER

HEB JE NIET NODIG!

SEAT.NL

Vacature voor

Gediplomeerdeapothekersassistente (Of doktersassistente, die opleiding tot apothekerassistente wil volgen)

In onze apotheekhoudende huisartsenpraktijk hebben we per 1 juli een vacature voor 12-16 uur voor een enthousiaste assistente . We zijn een gecertificeerde praktijk en werken volgens vaste protocollen in een klein enthousiast team. Zorg voor de patient, klantvriendelijkheid en kwaliteit van de farmaceutische zorg zijn voor ons zeer belangrijk.

We vragen - bij voorkeur een gediplomeerde apothekersassitente ,of bereid de opleiding te volgen.

- goede communicatieve vaardigheden.

We bieden - enthousiast klein team - afwisselende werkzaamheden - Cao van de LHV

Sollicitaties aan JT Dikrama en JH Veerman huisartsen

Wilhelminalaan 115306 XA Brakel

Tel: 0418 671250

Paviljoen ZandHet vakantiegevoel om de hoek~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wij zijn op zoek naarenthousiaste medewerkers

voor:

De keukenBedieningcafetaria

Paviljoen Zand, Zaaiwaard 3 in [email protected]

voor informatieDominique Frison: 06-16451651

T.k. Daewoo Tacuma 1.8 se,beige/goudkl. i.z.g.s., bj2000, 104.000km, 5 pers.,lichte schade €1750,-. Tel.06-17724773.

T.k. speedboot m. nwe bbmotor Suzuki 6 pk m. trailer,res.wiel en spec. slot €1600,-. Tel. 06-23200622.

T.k. pz strela acrobaat, mccormick 320 m. hefbandensleep, i.g.s. Tel. 06-53893678.

T.k. tuinparasol Ø 270cm cre-me m. windvang €12,-;droogmolen alum. €16,-. Tel.06-22229633.

T.k. t.e.a.b. 3 gaskachels + 1keuken Atag m. afv.pijp. Tel.06-26276180.

T.k. roeiboot + dekzeil Hon-damoter g.g. P.n.o.t.k. Tel.0345-617326.

Page 25: 19 Editie Bommelerwaard 2013

HendriksOss

0412 - 69 90 99www.autobedrijf-hendriks.nl

HendriksZaltbommel

0418 - 57 50 00www.autobedrijf-hendriks.nl

M.C.GerritseTiel

0344 - 62 08 02www.ford-gerritse.nl

20% bijtelling

Alle bedragen in euro’s. Prijzen zijn incl. BTW/BPM, excl. kosten rijklaar maken en verwijderingsbijdrage, tenzij anders aangegeven. Wijzigingen voorbehouden. Zie voor kosten en voorwaarden ford.nl/verkoopvoorwaarden. Afgebeelde auto’s kunnen afwijken van standaardspecificaties. *Netto bijtelling o.b.v. belastingschijf van 42%. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 15,6 - 23,3; liter/100 km: 4,3 - 6,4 ; CO2 gr/km: 112 - 149.

FORDC-MAXEcoBoost

Normaal v.a. 21.650,-

Inclusief 2.500,- inruilpremienu tijdelijk v.a. 19.150,-Netto bijtelling vanaf 152,- p.mnd.*

De Ford C-MAX metEcoBoost Technologie.

Slechts 20% bijtelling, óók als 7-zitter.

En met een trekgewicht van 1.200 kg is de C-MAX ook nog eens

uitgeroepen tot Trekauto van het Jaar 2013 in zijn klasse. Dit maakt

’m nog eens extra aantrekkelijk, van welke kant u ’m ook bekijkt.

Kom nu kennismaken en ervaar deze

auto in een proefrit bij de Ford dealer.

Uw nieuwe auto moet aan de ene kant meer prestaties en

ruimte bieden en aan de andere kant minder verbruiken en

kosten. Dat alles biedt de Ford C-MAX EcoBoost, met z’n

bekroonde één liter EcoBoost motor. Door deze technologie

valt de C-MAX, ook als 7-zitter, in de 20% bijtellings categorie.

Page 26: 19 Editie Bommelerwaard 2013

Pen je rotZet je eigen nieuws op www.hetkontakt.nl

TSL LeerdamTSL Leerdam zoekt collega's

TSL is gespecialiseerd in industrieel onderhoud. Onze klanten zijn de grotere productie bedrijven uit de voedingsmiddelen-, verpakkings- en de metaalbewerkingsindustrie die het onderhoud van haar machinepark en installaties aan TSL hebben uitbesteed of waar onderhoudstechnici van TSL gedetacheerd zijn. TSL Leerdam heeft wegens uitbreiding op korte termijn plaats voor een:

Allround onderhouds/ storingsmonteur W/Edie gewend is zelfstandig te werken en ervaring heeft in het onderhoud van machines. Opleiding op MBO niveau, rijbewijs B, bij voorkeur in bezit van VCA 1 en woonachtig in Midden-Nederland. Voor een uitgebreide functieomschrijving zie website www.tslbv.com.

Junior-monteurIn opleiding of al enige ervaring met werk in de elektrotechniek, werktuig-bouwkunde, meet- en regeltechniek of besturingstechniek (mechatronica).Mogelijkheden om intern opgeleid te worden tot storingsmonteur (eventueel ook in buitenland)Dit jaar afstuderende mbo-ers worden van harte uitgenodigd te solliciteren.

Auto (ook voor privégebruik) is een van de aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

TSL Leerdam biedt:Een vaste baan, terwijl je toch steeds binnen verschillende bedrijven aan de slag gaat.Groeimogelijkheden, omdat TSL Leerdam een actief opleidingsbeleid voert, waardoor je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen en innovatieve oplossingen.Een goed salaris (CAO kleinmetaal).Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een auto (ook privé), bedrijfskleding, opleidingen/cursussen. TSL Leerdam biedt altijd een vast (onbepaald) arbeidscontract aan.

Sollicitaties te richten aan: TSL Leerdam

Tel: 0345-632936

t.a.v. L.N. (Leo) Verkerk

Fax: 0345-623931

Techniekweg 19b

Mob: 06-10085788

4143 HW Leerdam

E: [email protected]

WWW.TSLBV.COM

dé specialist op gebied van techniek en dienstverlening

op:

KIJK OP ONZE VERNIEUWDE WEBSITE

VERHOEF INFRAVerhoef Infra, gevestigd Lekdijk 36 te Langerak, is een middelgroot bedrijf dat zich bezighoudt met activiteiten op het gebied van grondwerk – riolering en wegenbouw. De activiteiten vinden grotendeels plaats in het westen en in het midden van het land en worden uitgevoerd met ca. 40 – 45 eigen mensen en materieel.

Wij zijn op zoek naar een:

Calculator/werkvoorbereider GWW die ervaring heeft met zelfstandig begroten van groteen kleine projecten in de GWW sector of dit wil leren U wordt o.a. belast met:

Wij zijn op zoek naar :

Wij verwachten:

Wij bieden u:

Verhoef Infrat.a.v. de heer K.J. de Jong

Postbus 23, 2965 ZG NieuwpoortTel. nr. 0184-601369 fax.nr. 0184-601810

email: [email protected]

Pippel Lisianthus

Pippel Lisianthus is een modernekwekerij die is gespecialiseerd in het telen van jaar rond lisianthus.Kwaliteit staat bij Pippel Lisianthus hoog in het vaandel.

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar een

Jonge fulltime medewerker/ster Wij bieden:

Wij vragen:

J.G. PippelKooiweg 5

Page 27: 19 Editie Bommelerwaard 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.REGIO-VOETBAL.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

Periodetitel voor dames Hurwenen

De dames van Hurwe-nen hebben zondag in Middelbeers de periodetitel gewonnen. Keepster Bianca van Ballegooijen moest in de eerste helft een aantal keer handelend op moest treden om te voorkomen dat Hurwenen op achterstand kwam. Op slag van rust zette Denise den Tek goed druk naar voren. Ze komt met de bal voor het doel en geeft goed voor op Claudia van Bruchem, die de bal hard binnenschiet! Na de rust kreeg Hurwenen wat meer de overhand in de wedstrijd. De thuisploeg werd meer en meer op de eigen helft vast-gezet en Hurwenen creëerde een paar mooie kansen. Toch duurde het tot de 84ste minuut eer de score werd ver-dubbeld. Wanda van Wijnen gaat aan de rechterkant goed door. Haar schot belandde op de lat en de attente Sa-bine van de Sluis schoot de terugko-mende bal hard binnen. 2-0. Na het laatste fl uitsignaal werd uitbundig op de middenstip gevierd dat de periode gewonnen was. Donderdag is de eer-ste wedstrijd in de nacompetitie uit naar Fortuna Wormerveer. (Net boven Amsterdam.) Deze ploeg werd een na laatste in de eerste klasse C. Zondag 12 mei is de return in Hurwenen.

Woensdag 8 mei 2013

27sportRuben Houkes geeft judoclinic in Zaltbommel

Bij de Olympische zomerspelen van 2008 in Peking won hij brons, de eer-ste Nederlandse medaille dat jaar. Een jaar later is hij gestopt. Op dit moment heeft hij een sportmarketingbureau en verzorgt hij soms voor de NOS het commentaar bij judowedstrijden.

Met zijn sportmarketingbureau is hij twee jaar geleden uitgeroepen tot win-naar van de verkiezing Sportmarke-teer 2010-2011. De oud-judoka heeft tijdens zijn topsportcarrière een schooljudoprogramma opgezet, dat nu op vele honderden scholen in Ne-

derland actief wordt ingezet. Naar aanleiding van het succes in Neder-land heeft de internationale judobond hem gevraagd om dit project ook in-ternationaal uit te rollen. Tevens heeft Ruben in opdracht van de NTTB in aanloop naar het WK tafeltennis de breedtesportcampagne ‘Join the ta-ble’ succesvol vormgegeven. Inmid-dels ontplooit Ruben ook initiatieven om bij het zwemmen en rugby het-zelfde succes te behalen.

Judovereniging Budo Kwai Teisoku heeft haar vaste stek in de sportzaal

aan de Klipperstraat in Zaltbommel. De club bestaat sinds 1985 en telt on-geveer honderd leden uit de gehele Bommelerwaard. De vaste trainer is 4edan Rijkserkend judoleraar Henk van Tilburg.

Het is voor het derde jaar op rij dat een Nederlands kampioen een clinic ver-zorgt bij de club. Familieleden, maar ook andere geïnteresseerden zijn wel-kom. De clinic duurt van 9:30 uur tot 14:00 uur.

q WWW.JUDOZALTBOMMEL.NL

Oud-judoka Ruben Houkes (1979) geeft op zaterdag 18 mei een judoclinic bij judovereniging Budo Kwai Teisoku.

Houkes is een lichtgewicht judoka. Hij werd in 2007 de eerste Neder-landse Wereldkampioen in de klasse tot 60 kilo op het WK in Rio de Janeiro. Hij is de vijfde Nederlandse wereld-kampioen bij de mannen en treedt daarmee in de voetsporen van roem-ruchte voorgangers Anton Geesink, Wim Ruska, Guillaume Elmont en Dennis van der Geest.

Met een door Adrie’s Hairstyling gesponsorde hummerlimousine is de D3 van Nivo-Sparta van Den Bosch naar Zaltbommel vervoerd om het kampioenschap te vieren.

FOTO: NORMAN BAX

Niek Meijering en Brian van Eeuwijk van FCC Ammersoyen zijn zaterdag Brabants Kampioen Fietscross 2013 geworden.

De wedstrijd werd gehouden op de baan van fi etscrossclub de Whoopers in Berlicum.

FCC Ammersoyen nam met twintig rij-ders en rijdsters deel aan dit druk be-zochte provinciale kampioenschap. In totaal kwamen zo’n vierhonderd fi ets-crossers strijden om de titel.

Eén van de favorieten bij de meisjes, Anja Jacobs had pech en kwam samen

met Maureen Struijk in de fi nale ten val. Daardoor behaalde Anja de ze-vende en Maureen de achtste plaats.

Niek Meijering en Brian van Eeuwijk hadden meer geluk en presteerden het om in de fi nale hun grote concur-renten te passeren. Niek haalde in de laatste bocht Nick Leenders, die op zijn thuisbaan reed, in en pakte de kampioenstitel.

Brian van Eeuwijk wist Kris Verstap-pen voorbij te fi etsen en eindigde eveneens als eerste . Hiermee verleng-den de twee rijders hun titel voor nog een jaar. In 2011 en 2012 mochten zo-wel Brian als Niek zich ook al Brabants Kampioen noemen.

De uitslagen:Niek Meijering en Brian van Eeuwijk 1e plaats.Roberto Blom 3e plaatsBoy van Harsel 4e plaatsLeroy van Hasel 5e plaatsMark Verstegen 5e plaatsAnja Jacobs 7e plaatsMareen Struijk 8e plaats

q WWW.FCC-AMMERSOYEN.NL

Niek en Brian Kampioen Fietscross

Open Darts toernooi in ‘t CAF in Bruchem

‘t CAF houdt zaterdag 11 mei het jaarlijkse Open Bruchem Darts toernooi. Inschrijven kan vooraf via [email protected] of op de avond zelf tot 19:30 uur. Het inschrijfgeld is 5 euro per persoon en is tevens prijzen-geld. Tot 36 personen wordt in poules gespeeld, bij meer deelnemers zijn er winnaars/verliezersrondes. Het maxi-mum aantal deelnemers is 64. Titel-verdediger L. van Maren zal proberen zijn titel te prolongeren. Hij won het toernooi vorig jaar voor het eerst.

Pruikemaoker toernooi

Bij WSV Well en Jan van Arckel is vorige week het 43e Jan de Pruikemaokertoernooi gestart. Het toernooi heeft verschillende ca-tegorieën met in totaal achttien teams; tien elftallen, drie dames-teams en vijf 35+teams, die 7 tegen 7 spelen op half veld. De wedstrijden zijn de hele maand mei van 19:00 tot 21:00 uur op de dinsdag, donderdag en zaterdagavond. Op zaterdag 1 juni zijn de finales en is er aanslui-tend een feestavond met prijsuitrei-king.

q WWW.VV-JANVANARCKEL.NL/

PRUIKEMAOKERTOERNOOI

Rabobank toernooi Maar liefst 137 team

van de voetbalverenigingen in de Bommelerwaard doen zaterdag 11mei mee aan het negentiende Rabobank Bommelerwaard Voetbaltoernooi voor de jeugd van 4 tot en met 12 jaar. De Rabobank is hoofdsponsor, het Cambium College sponsort de pro-grammaboekjes. De poulewedstrijden starten om 9:00 uur op alle sportcom-plexen in de Bommelerwaard. De fi na-lewedstrijden zijn op woensdag 15 mei om 19:00 uur op verschillende sportcomplexen.

Ronde van Rossum Voor het eerst in lange tijd

wordt in Rossum weer een echte wie-lerronde verreden. Om 14:15 uur star-ten de recreanten, om 15:30 uur de Sportklasse en om 17:15 uur de Ama-teurs.

q WWW.RONDEVANROSSUM.NL

Gelderse Boys 1e en 2e prijs Jill Bo-

gers met Prins Alex cat/ AB klasse L1 192½ en 191 punten = 2 wp. 1e prijs Lars Kohlen met Wisper cat. AB kl. B 196 punten = 2 wp. 1e prijs Marelke van den Oord met Lorenz Boy cat. DE kl. Z1 200 punten 2e prijs Fleur Kohlen met Ohayo cat. C kl. L1 181 = 1 wp. 4e prijs Jill Bogers met Jessy cat. C kl. B 181½ punten = 1 wp. 2x 3e prijs Fiona van es met Donna klasse L2 199 en 196 punten = 4 wp 5e en 1e prijs Fiona van es met Zoë b klasse M1 en 185½ en 192 = 2 wp 1e prijs Dieuwertje van Don-selaar met Meelwater’s Confl orsan kl. Z2 209 punten = 1 wp. 4e prijs Cora Verlouw met Eye Cather kl. L2 193 punten is 1 wp 2x 3e prijs Dieuwertje van Donselaar met Brown Boy klasse Z2 215 en 208 punten = 2 wp 7e prijs Dieuwertje van Donselaar met Monday kl. Z1 214½Geen prijzen maar wel winstpunten Jo-nieke van den Oord met Cassanova, Eva van Wijlen met Marylinn, Fleur en Bregje Kohlen met Rochinda, Lizzy van Zon met Krezip, Cora Verlouw met Dauli, Cora Verlouw met Atomick, Alice van Esch met Lugan, Roseanne Westerdijk met Dimanche, Demi Roe-ters met Zidana, Fraukje Bosboom met Ducatie, Evy van Tiel met Johnny Boy

Page 28: 19 Editie Bommelerwaard 2013

WOUDRICHEMB. vd Lelystraat 16atel. 0183 30 70 40

WIJK EN AALBURGBergstraat 49tel. 0416 69 69 66

SPRANG-CAPELLERaadhuisplein 37tel. 0416 54 02 25

www.demakelaarsvanaltena.nlwww.demakelaarsvanaltena.nl

Fijne hoekwoning aan een rustig straatje!

Deze woning is goed afgewerkt en aan de

achterzijde uitgebouwd. Aan de achterzijde

heeft men een fijne tuin en een ruime

berging. De achtertuin is gesitueerd op het

zuidwesten en lekker zonnig!

Begane grond: hal/entree, toilet, zeer ruime woonkamer met natuurstenen schouw met gasbrander en een woon-keuken met hoekopstelling. Verdieping: overloop, 3 slaapkamers en een badkamer met ligbad, closet en wastafel. Zolderetage: ruime zolder bereik-baar middels een vlizotrap.

De achtertuin is onderhoudsvriende-lijk ingedeeld. Achter op het perceel bevindt zich een stenen berging. De tuin aan de voorzijde is ingericht als siertuin. Het pand heeft een inhoud van ca. 350 m3 en is gelegen op een perceel van 154 m2. Vanuit het dorp zijn verschillende uitvalswegen eenvoudig te bereiken.

Unieke dijkvilla met gastenverblijf, buiten-

dijks gesitueerd aan een kreek die in open

verbinding staat met rivier de Maas. Alles

in en om dit onder architectuur gebouwde

woonhuis straalt kwaliteit uit. Grote klasse

op een prachtige mooie plek! Het is fasci-

nerend hoe is omgegaan met de ruimte en

de niveauverschillen. Het weidse uitzicht

over de uiterwaarden en rivier staat daarin

meestal centraal.

Souterrain: entree, bijkeuken voorzien

van diverse aansluitingen, woonkeuken

met handgemaakte design keuken en trapopgang naar de begane grond.

Begane grond: hal met garderobe, toilet, woonkamer gesitueerd aan

de dijkzijde met op splitlevel niveau de serre annex eetkamer voorzien

van dubbele tuindeuren en balkon welke in 1993 is aangebouwd en zeer

bijzonder door het hoge orangerie raam en het schitterende uitzicht.

Verdieping: overloop met vide en ingedeeld met Master Bedroom en

luxe badkamer.

Aanbouw: middels een grotendeels glazen doorloop toegang vanuit de

woonkamer tot een schitterend vrijstaand bijgebouw wat verdeeld is in 2

verdiepingen. Te gebruiken als 2 slaapkamers, werkkamer en/of hobbyka-

mer. Diverse vaste kasten, design kachel, keukenunit en een toilet zijn hier

aanwezig. Tevens openslaande deuren naar een groot balkon.

Gastenverblijf: ook het gastenverblijf (ca. 110 m2) is van alle gemakken

voorzien. Verdeeld in 2 slaapkamers, keuken voorzien van apparatuur, luxe

badkamer, sauna en garage/opslagruimte welke toegankelijk is middels

dubbele schuifdeuren. Om de gebouwen ligt een parkachtige tuin met

o.a. diverse terrassen, verlichting en een computergestuurde berege-

ningsinstallatie. Inhoud woonhuis ca. 675 m3, woonoppervlak woonhuis

ca. 320 m2, inhoud gastenverblijf ca. 250 m3 en een perceel van 1340 m2.

Circa 400 m2 extra grond is in gebruik maar geen eigendom.

Op een heerlijk rustig plekje midden in het

dorp ligt deze half vrijstaande woning met

garage op een royaal perceel van 335 m2.

Het woonhuis is keurig onderhouden en

praktisch qua indeling. Inhoud ca. 320 m3.

Begane grond: entree, woonkamer met schouw voorzien van haardpartij, woonkeuken ingedeeld met rechte keukenopstelling voorzien van inbouw-apparatuur, achterportaal en een toiletruimte. Verdieping: overloop, 3 slaapkamers waarvan één met vaste kast en een badkamer ingedeeld met douchecabine, wastafelmeubel en zwevend closet. Zolderetage: grote open ruimte met royale vaste kastenwand en aansluitin-gen t.b.v. wasmachine en droger.

Naast de woning ligt de oprit met voldoende parkeermogelijkheid op eigen terrein. De garage is breed en voorzien van een loopdeur opzij en een elektrische sectionaal deur aan de voorzijde.

HankMeerkoetpad 1

Wijk en AalburgMaasdijk 74

Poederoijen W. van Oranjestraat 10

Vraagprijs € 189.000,00 k.k. Vraagprijs € 595.000,00 k.k. Vraagprijs € 239.000,00 k.k.

9 riante bouwkavels in Gameren

www.hofvangameren.nlUw droomhuis bouwen in de Bommelerwaard kan nu echt!

N

N 51,48 - E 5,12

1

2

3

4

5

7

6

8

9

0 10 20 5030 40

0418 - 51 24 [email protected]

0416 - 69 69 [email protected]

Nu € 7.500,- korting op de

VON-koopsom bij levering

uiterlijk 6 augustus 2013

Vraag naar de voorwaarden bij de makelaar!

Verkoopplannen? Bel ons voor een kosteloze waardebepaling. Telefoon 0183 30 70 40