18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

download 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

of 28

 • date post

  10-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaast worden regelmatig specials uitgegeven en is de website www.hetkontakt.nl volop in ontwikkeling met dagelijkse nieuwsverversing en sinds kort ook bewegende beelden.

Transcript of 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

 • LLL#=:I@DCI6@I#CA

  LEK EN IJSSEL OOST DINSDAG 30 APRIL 2013 JAARGANG 8 NO. 18

  Zie pagina 6 en 7

  GEMEENTESCHOONHOVEN

  GEMEENTE LOPIK

  Zie elders in de krant

  Gemeente Bergambacht Zie elders in de krant

  wonenindekrimpenerwaard.nl

  Het actuele aanbod van

  huurwoningen nu op internet

  Reageer uiterlijk aanstaande maandag via

  BUDGETBEURT Smits Autos introduceert de

  SMITSAUTO.NL

  79LOPIKPINKSTERWEEKEND

  17 t/m 20 mei

  4 DAGEN SPEKTAKEL

  www.bijlfietsen.nl

  testdagelektrische fietsenA.S ZATERDAG4 MEI

  Burg. Uilkensstraat 8-10 - Bergambacht Telefoon 0182-357178

  www.bijlfietsen.nl

  Budgethulp.NUBoerhaavelaan 14te Schoonhoven

  NU overzicht krijgen in uw financile administratie?

  Vertrouwd bij u thuis.

  06-36197848

  Haastrecht onderuit tegen ONA

  Rugnummers en namen bekend

  Loek v/d Kolk: Ridder te voet

  27

  3

  17

  Van de regioclubs die dit weekend in actie kwamen, was alleen Lopik suc-cesvol. Haastrecht verloor op sport-park Wilgenoord met 2-5 van het Goudse ONA, al was het krachtsver-schil niet zo groot als de uitslag doet vermoeden. Haastrecht blijft onder-aan staan en kan degradatie nauwe-lijks nog ontlopen. Een plek in de nacompetitie is het hoogst haarbare, Wij zullen onze huid zo duur moge-lijk verkopen, stelt Haastrecht-trai-ner Marco Versloot strijdbaar.

  Schoonhoven telt n jeugdbende en twee hinderlijke groepen hangjonge-ren. Dat verklaarde burgemeester Andr Bonthuis tijdens de gemeente-raadsvergadering naar aanleiding van berichten in de media over een toe-name van probleemjongeren in de Zil-verstad. Volgens Bonthuis zijn de namen en rugnummers bekend bij de politie. Volgens hem gaat het eer-der om overlast dan pure criminali-teit. We hebben ze in beeld en hou-den ze in de gaten.

  Schoonhoven is een Ridder rijker. Eentje te voet, lacht Loek van der Kolk, de gedecoreerde in kwestie in een uitpuilend hotel-restaurant Belv-dre. De 67-jarige vrijwilliger heeft een enorme staat van dienst. Veel stadgenoten kennen hem beter van zijn werk als citymanager en de activiteiten voor de Nationale Zilver-dag. Ik ben een teamspeler, zegt hij. Als de samenstelling van de ploeg me bevalt, schuif ik aan. Ik zoek altijd naar harmonie.

  Koninginnedag

  9ZW^_odcYZgZ@dc^c\^ccZYV\hidcYdd`^cYZoZgZ\^dWdakVcYZDgVc_Z[Zhi^k^iZ^iZc#OdVahYZoZh`Vbe^c7ZchX]de#BZZg[didho^_ciZk^cYZcdelll#]Zi`dciV`i#ca FOTO: ADRI VERHOEVEN

  nieuws

  accent

  sport

  Maak van www.hetkontakt.nlje startpagina

  Uitvalsbasis voorde digitale regio

  Zet je video of fotoop www.hetkontakt.nl

  Jij onze cameraman?

 • Dinsdag 30 april 2013 publicaties 2

  TE KOOPAANGEBODEN

  Regionaal nieuws? www.hetkontakt.nl

  Gratis adverteren is mogelijk in Het Kontakt.Er zijn echter wel enkele spelregels aan verbonden:

  Mijn tekst luidt:

  1. Alleen voor particulieren zonder winstoogmerk.

  2. Geen koop/verkoop of huur/verhuur van onroerende goederen.

  3. Geen koop/verkoop van dieren.

  4. Geen personeel gevraagd of aangeboden.

  5. Geen familieberichten.6. Geen partijverkoop.

  Bij een groot aanbod van Kontaktjes kan het voorkomen dat uw gra-tis advertentie niet in dezelfde week geplaatst kan worden. Wilt u er zeker van zijn dat dit wel gebeurt, sluit dan een volledig ingevuld over-schrijvingsformulier van uw bank of giro ter waarde van 2,50 bij. Geen muntstukken opsturen s.v.p. Ook contante betaling aan de balie van onze kantoren in Goudriaan en Leerdam is mogelijk. Telefonische opgaven kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

  Stuur deze bon in een voldoende gefrankeerde envelop naar: Het Kontakt, Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan

  Uiterste inlevertijd: maandag 12.00 uur.

  KontaktjesLek en IJssel Oost

  Voor

  VERHUIZENin binnen- en buitenland naar:

  BV Gebr. SchoutenTevens opslag voor uw inboedel.

  Polsbroek, telefoon (0182) 30 95 44

  Fullcolour adverteren,verrassend lage tarieven

  Daar krijg jenou een kleur van!

  n Babyop komst?

  20 verschillende

  collecties met

  geboortekaartjes

  vindt u bij

  De Groot Drukkerij bv

  Zuidzijde 131

  2977 XE Goudriaan

  Tel. 0183-583311

  E: info@voedselbankgorinchem.nlW: www.voedselbankgorinchem.nl

  STEUNPUNTVOEDSELBANKGORINCHEM

  ONL

  INE

  DRUK

  KERI

  J

  MO

  OI D

  RU

  KW

  ERK

  ,

  MA

  KK

  ELIJ

  K B

  ESTE

  LD

  ww

  w.p

  rem

  ere.

  nl

  Zelf iets maken voor je moeder?Op zaterdag 11 mei van 11 tot 14 uur

  kunnen kinderen van 6 tot 9 jaar bloemen maken. Kosten 2,- Opgeven in de wereldwinkel

  Lopikerstraat 11a,Schoonhovenwww.info@schoonhoven.wereldwinkel.nl

  Wereldwinkel

  Coatingwerk?CREMESTA.!

  Voor uw hekwerk en machineonderdelen$BCJOFTFOQMBBUXFSLt1PFEFSDPBUJOHFOOBUMBL

  4DIFSQFQSJK[FOt4OFMMFTFSWJDF

  7SBBHPOTBBOUFM

  CREatief MEtaal STAal

  Beemdstr

  aat 16 D

  eil

  Tel:0345

  -652354

  Plantencentrum

  Voorde g

  roentetui

  n

  DE VLIND

  ER B.V.

  Groenteza

  den,sla-,

  andijvie-

  ,

  kool-, kr

  uidenpla

  nten,

  pootaard

  appelen

  r 0OUWBOHTUNFULPGGJFUIFFFOXBUMFLLFST

  r 6JUMFHWBOIFUBSSBOHFNFOU

  r NJOVUFODPTNFUJTDIFWPFUCFIBOEFMJOH

  r -VODIPGIJHIUFB

  r (F[JDIUTCFIBOEFMJOHWBONJOVUFO

  NFUGRATISQBSBGGJOFWPFUQBLLJOH

  r -FVLFBUUFOUJFNFULPSUJOHTCPOWPPSFFOWPMHFOEFCFIBOEFMJOH

  PPLWPPSUFCPFLFOJOEFEVPTBMPO

  Moederdagverwenarrangement

  van 99,- voor 79,-LJKLWPPSNFFSJOGPSNBUJFPQwww.rodenburgbeauty.nl

  )PPGETUSBBUr#FSHBNCBDIUr5FMrSFTFSWFSFO!SPEFOCVSHCFBVUZOMrXXXSPEFOCVSHCFBVUZOM

  T.k. slaapkmr zitje jrn '60, ta-fel + 2 st; Feyenoord-itemso.a. speldjes + legpuzzel v.elftal m. Ronald Koemanorg. potloodtekening (beeldzadkine) en nog meer Rotter-dam-item; vele oude tijd-schriften o.a. Spiegel en Pan-orama jrn '60 en veel jaar-gangen readers digest. Tel.078-6102745..

 • LIKE ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 30 april 2013

  3nieuws

  Nijverheidsweg 532821 AT Stolwijk

  0182 341199

  Namen en rugnummers jeugdbende bekendavond met bewoners uit de binnen-stad verteld. We hebben de betreffende jongeren in beeld en hou-den ze in de gaten om te voorkomen dat ze verder afglijden naar crimineel gedrag. Diverse instanties bekomme-ren zich over dit vraagstuk en zitten met gezinnen om de tafel. De wijk-agenten zijn uiteraard op de hoogte en als het moet treden we direct op.

  Op diezelfde bijeenkomst met de in-woners heeft wethouder Peter Matheij laten doorschemeren dat de Hooijkaas-locatie tijdelijk wordt inge-

  richt als park. De economische ma-laise staat de verkoop van apparte-menten in de weg. De eigenaar heeft daarom om uitstel gevraagd. Om de buurt rond de voormalige zilverfa-briek niet langer met een rune op te zadelen, krijgt Hooijkaas even een andere bestemming. Volgens Matheij wordt op verzoek van omwonenden ook de mate van vervuiling gemeten door de Milieudienst Midden-Hol-land. Aan de hand van dat rapport kunnen we eventuele vervolgstappen zetten voor de sanering, aldus Mat-heij.

  De raad nam vooraf enkele ogenblik-ken van stilte in acht vanwege het plot-selinge overlijden van voormalig PvdA-fractievoorzitter Hans Wiegant. De 63-jarige eigenaar van het Schoon-hovense bedrijf Perfect Service ver-huisde vorig jaar naar Gouda. Siem Meij, die na de verhuizing zijn plaats innam, sprak van een groot gemis: Hans Wiegant was een man, die geen blad voor de mond nam en op kundige wijze politiek bedreef. Hij kon uitste-kend debatteren. Ik kon eigenlijk niet in zijn voetsporen treden, maar had geen keus.

  Schoonhoven telt n jeugdbende en twee hinderlijke groepen hangjongeren. Dat ver-klaarde burgemeester Andr Bonthuis donderdagavond tijdens de gemeen-teraadsvergadering naar aanleiding van berichten in de media over een toename van probleemjongeren in de Zilverstad.

  Volgens Bonthuis zijn de namen en rugnummers bekend bij de politie. Volgens hem gaat het eerder om over-last dan pure criminaliteit. Dat heb-ben we ook tijdens de recente wijk-

  De kinderen van De Ark en Kiezel en Kei lieten zich door de regen niet uit het veld slaan voor de opening van de Koningsspelen. Burgemeester Van Erk gaf het goede voorbeeld tijdens de warming-up.

  FOTO: ADRI VERHOEVEN

  Rikkoert presenteert KroningscollectieH8=DDC=DK:C Als hofleverancier van het koninklijk huis presenteert Juwelier Rik-koert in Schoonhoven de tijdloze Kroningscollectie. De collectie bestaat uit di-verse koninklijke zilveren items, waaronder een koets met paarden, een kroon van een bel, een pillendoosje en het welbekende lepeltje.

  Oudbollig? Welnee!, stelt Ab Rikkoert. Het koninklijk huis heeft tenslotte de in-teresse van een zeer uiteenlopend publiek. De speciale collectie is verkrijgbaar in de winkel op de Haven in Schoonhoven en in Lekkerkerk. Ter gelegenheid van de viering van de laatste officile Koninginnedag op 30 april stuurde Juwelier Rikkoert Koningin Beatrix persoonlijk een presentje uit de col-lectie en felicitaties.

  De brandweerkorp-sen van Schoonhoven en Bergam-bacht zijn maandagmorgen uitgerukt naar caf De Tol in de Schoonhovense binnenstad.

  Een leverancier had een inke rook-ontwikkeling in het caf waargeno-men. Omdat het om een oud pand ging, is de brandweer met veel materi-

  eel uitgerukt. Ter plaatse bleek de deur op slot, dus heeft de brandweer met behulp van een kettingzaag de toegang geforceerd. Binnen bleek een prullenbak in brand te staan, wat voor de rookontwikkeling zorgde. Nadat de brandweer de brand had geblust werd de rook er met behulp van een grote ventilator uitgeblazen. Vervolgens kon het pand worden vrijgegeven.