18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

28
LEK EN IJSSEL OOST DINSDAG 30 APRIL 2013 JAARGANG 8 NO. 18 Zie pagina 6 en 7 GEMEENTE SCHOONHOVEN GEMEENTE LOPIK Zie elders in de krant Gemeente Bergambacht Zie elders in de krant wonenindekrimpenerwaard.nl Het actuele aanbod van huurwoningen nu op internet Reageer uiterlijk aanstaande maandag via BUDGETBEURT Smits Auto’s introduceert de SMITSAUTO.NL 79 LOPIK PINKSTERWEEKEND 17 t/m 20 mei 4 DAGEN SPEKTAKEL testdag elektrische fietsen A.S ZATERDAG 4 MEI Burg. Uilkensstraat 8-10 - Bergambacht Telefoon 0182-357178 www.bijlfietsen.nl Budgethulp.NU Boerhaavelaan 14 te Schoonhoven NU overzicht krijgen in uw financiële administratie? Vertrouwd bij u thuis. 06-36197848 Haastrecht onderuit tegen ONA ‘Rugnummers en namen bekend’ Loek v/d Kolk: Ridder te voet 27 3 17 Van de regioclubs die dit weekend in actie kwamen, was alleen Lopik suc- cesvol. Haastrecht verloor op sport- park Wilgenoord met 2-5 van het Goudse ONA, al was het krachtsver- schil niet zo groot als de uitslag doet vermoeden. Haastrecht blijft onder- aan staan en kan degradatie nauwe- lijks nog ontlopen. Een plek in de nacompetitie is het hoogst haarbare, “Wij zullen onze huid zo duur moge- lijk verkopen,” stelt Haastrecht-trai- ner Marco Versloot strijdbaar. Schoonhoven telt één jeugdbende en twee hinderlijke groepen hangjonge- ren. Dat verklaarde burgemeester André Bonthuis tijdens de gemeente- raadsvergadering naar aanleiding van berichten in de media over een toe- name van probleemjongeren in de Zil- verstad. Volgens Bonthuis zijn de ‘namen en rugnummers’ bekend bij de politie. Volgens hem gaat het eer- der om overlast dan pure criminali- teit. “We hebben ze in beeld en hou- den ze in de gaten.” Schoonhoven is een Ridder rijker. “Eentje te voet”, lacht Loek van der Kolk, de gedecoreerde in kwestie in een uitpuilend hotel-restaurant Belvé- dère. De 67-jarige vrijwilliger heeft een enorme staat van dienst. Veel stadgenoten kennen hem beter van zijn werk als citymanager en de activiteiten voor de Nationale Zilver- dag. “Ik ben een teamspeler”, zegt hij. “Als de samenstelling van de ploeg me bevalt, schuif ik aan. Ik zoek altijd naar harmonie.” Koninginnedag FOTO: ADRI VERHOEVEN nieuws accent sport Maak van www.hetkontakt.nl je startpagina Uitvalsbasis voor de digitale regio Zet je video of foto op www.hetkontakt.nl Jij onze cameraman?

description

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaast worden regelmatig specials uitgegeven en is de website www.hetkontakt.nl volop in ontwikkeling met dagelijkse nieuwsverversing en sinds kort ook bewegende beelden.

Transcript of 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Page 1: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

LEK EN IJSSEL OOST DINSDAG 30 APRIL 2013 JAARGANG 8 NO. 18

Zie pagina 6 en 7

GEMEENTESCHOONHOVEN

GEMEENTE LOPIK

Zie elders in de krant

Gemeente Bergambacht Zie elders in de krant

wonenindekrimpenerwaard.nl

Het actuele aanbod van

huurwoningen nu op internet

Reageer uiterlijk aanstaande maandag via

BUDGETBEURT Smits Auto’s introduceert de

SMITSAUTO.NL

€79LOPIK

PINKSTERWEEKEND

17 t/m 20 mei

4 DAGEN SPEKTAKEL

www.bijlfietsen.nl

testdagelektrische fietsenA.S ZATERDAG4 MEI

Burg. Uilkensstraat 8-10 - Bergambacht Telefoon 0182-357178

www.bijlfietsen.nl

Budgethulp.NUBoerhaavelaan 14te Schoonhoven

NU overzicht krijgen in uw financiële administratie?

Vertrouwd bij u thuis.

06-36197848

Haastrecht onderuit tegen ONA

‘Rugnummers en namen bekend’

Loek v/d Kolk: Ridder te voet

27

3

17

Van de regioclubs die dit weekend in actie kwamen, was alleen Lopik suc-cesvol. Haastrecht verloor op sport-park Wilgenoord met 2-5 van het Goudse ONA, al was het krachtsver-schil niet zo groot als de uitslag doet vermoeden. Haastrecht blijft onder-aan staan en kan degradatie nauwe-lijks nog ontlopen. Een plek in de nacompetitie is het hoogst haarbare, “Wij zullen onze huid zo duur moge-lijk verkopen,” stelt Haastrecht-trai-ner Marco Versloot strijdbaar.

Schoonhoven telt één jeugdbende en twee hinderlijke groepen hangjonge-ren. Dat verklaarde burgemeester André Bonthuis tijdens de gemeente-raadsvergadering naar aanleiding van berichten in de media over een toe-name van probleemjongeren in de Zil-verstad. Volgens Bonthuis zijn de ‘namen en rugnummers’ bekend bij de politie. Volgens hem gaat het eer-der om overlast dan pure criminali-teit. “We hebben ze in beeld en hou-den ze in de gaten.”

Schoonhoven is een Ridder rijker. “Eentje te voet”, lacht Loek van der Kolk, de gedecoreerde in kwestie in een uitpuilend hotel-restaurant Belvé-dère. De 67-jarige vrijwilliger heeft een enorme staat van dienst. Veel stadgenoten kennen hem beter van zijn werk als citymanager en de activiteiten voor de Nationale Zilver-dag. “Ik ben een teamspeler”, zegt hij. “Als de samenstelling van de ploeg me bevalt, schuif ik aan. Ik zoek altijd naar harmonie.”

Koninginnedag

FOTO: ADRI VERHOEVEN

nieuws

accent

sport

Maak van www.hetkontakt.nlje startpagina

Uitvalsbasis voorde digitale regio

Zet je video of fotoop www.hetkontakt.nl

Jij onze cameraman?

Page 2: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 30 april 2013 publicaties 2

TE KOOPAANGEBODEN

Regionaal nieuws? www.hetkontakt.nl

Gratis adverteren is mogelijk in Het Kontakt.Er zijn echter wel enkele spelregels aan verbonden:

Mijn tekst luidt:

1. Alleen voor particulieren zonder winstoogmerk.

2. Geen koop/verkoop of huur/verhuur van onroerende goederen.

3. Geen koop/verkoop van dieren.

4. Geen personeel gevraagd of aangeboden.

5. Geen familieberichten.6. Geen partijverkoop.

Bij een groot aanbod van Kontaktjes kan het voorkomen dat uw gra-tis advertentie niet in dezelfde week geplaatst kan worden. Wilt u er zeker van zijn dat dit wel gebeurt, sluit dan een volledig ingevuld over-schrijvingsformulier van uw bank of giro ter waarde van € 2,50 bij. Geen muntstukken opsturen s.v.p. Ook contante betaling aan de balie van onze kantoren in Goudriaan en Leerdam is mogelijk. Telefonische opgaven kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Stuur deze bon in een voldoende gefrankeerde envelop naar: Het Kontakt, Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Uiterste inlevertijd: maandag 12.00 uur.

KontaktjesLek en IJssel Oost

Voor

VERHUIZENin binnen- en buitenland naar:

BV Gebr. SchoutenTevens opslag voor uw inboedel.

Polsbroek, telefoon (0182) 30 95 44

Fullcolour adverteren,verrassend lage tarieven

Daar krijg jenou een kleur van!

’n Babyop komst?

20 verschillende

collecties met

geboortekaartjes

vindt u bij

De Groot Drukkerij bv

Zuidzijde 131

2977 XE Goudriaan

Tel. 0183-583311

E: [email protected]: www.voedselbankgorinchem.nl

STEUNPUNTVOEDSELBANK

GORINCHEMO

NLI

NE

DR

UK

KE

RIJ

MO

OI D

RU

KW

ERK

,

MA

KK

ELIJ

K B

ESTE

LD

ww

w.p

rem

ere.

nl

Zelf iets maken voor je moeder?Op zaterdag 11 mei van 11 tot 14 uur

kunnen kinderen van 6 tot 9 jaar bloemen maken. Kosten € 2,- Opgeven in de wereldwinkel

Lopikerstraat 11a,[email protected]

Wereldwinkel

Coatingwerk?CREMESTA.!

Voor uw hekwerk en machineonderdelen

CREatief MEtaal STAal

Beemdstraat 16 Deil

Tel: 0345-652354

Plantencentrum

Voor de groentetuin

DE VLINDER B.V.Groen

tezaden, sla-,

andijvie-,

kool-, kruidenplanten,

pootaardappelen

GRATIS

Moederdagverwenarrangement

van € 99,- voor € 79,-www.rodenburgbeauty.nl

T.k. slaapkmr zitje jrn '60, ta-fel + 2 st; Feyenoord-itemso.a. speldjes + legpuzzel v.elftal m. Ronald Koemanorg. potloodtekening (beeldzadkine) en nog meer Rotter-dam-item; vele oude tijd-schriften o.a. Spiegel en Pan-orama jrn '60 en veel jaar-gangen readers digest. Tel.078-6102745..

Page 3: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 30 april 2013

3nieuws

Nijverheidsweg 53

2821 AT Stolwijk

0182 341199

‘Namen en rugnummers jeugdbende bekend’avond met bewoners uit de binnen-stad verteld. We hebben de betreffende jongeren in beeld en hou-den ze in de gaten om te voorkomen dat ze verder afglijden naar crimineel gedrag. Diverse instanties bekomme-ren zich over dit vraagstuk en zitten met gezinnen om de tafel. De wijk-agenten zijn uiteraard op de hoogte en als het moet treden we direct op.”

Op diezelfde bijeenkomst met de in-woners heeft wethouder Peter Matheij laten doorschemeren dat de Hooijkaas-locatie tijdelijk wordt inge-

richt als park. De economische ma-laise staat de verkoop van apparte-menten in de weg. De eigenaar heeft daarom om uitstel gevraagd. Om de buurt rond de voormalige zilverfa-briek niet langer met een ruïne op te zadelen, krijgt ‘Hooijkaas’ even een andere bestemming. Volgens Matheij wordt op verzoek van omwonenden ook de mate van vervuiling gemeten door de Milieudienst Midden-Hol-land. “Aan de hand van dat rapport kunnen we eventuele vervolgstappen zetten voor de sanering”, aldus Mat-heij.

De raad nam vooraf enkele ogenblik-ken van stilte in acht vanwege het plot-selinge overlijden van voormalig PvdA-fractievoorzitter Hans Wiegant. De 63-jarige eigenaar van het Schoon-hovense bedrijf Perfect Service ver-huisde vorig jaar naar Gouda. Siem Meij, die na de verhuizing zijn plaats innam, sprak van een groot gemis: “Hans Wiegant was een man, die geen blad voor de mond nam en op kundige wijze politiek bedreef. Hij kon uitste-kend debatteren. Ik kon eigenlijk niet in zijn voetsporen treden, maar had geen keus.”

Schoonhoven telt één jeugdbende en twee hinderlijke groepen hangjongeren. Dat ver-klaarde burgemeester André Bonthuis donderdagavond tijdens de gemeen-teraadsvergadering naar aanleiding van berichten in de media over een toename van probleemjongeren in de Zilverstad.

Volgens Bonthuis zijn de ‘namen en rugnummers’ bekend bij de politie. Volgens hem gaat het eerder om over-last dan pure criminaliteit. “Dat heb-ben we ook tijdens de recente wijk-

De kinderen van De Ark en Kiezel en Kei lieten zich door de regen niet uit het veld slaan voor de opening van de Koningsspelen. Burgemeester Van Erk gaf het goede voorbeeld tijdens de warming-up.

FOTO: ADRI VERHOEVEN

Rikkoert presenteert ‘Kroningscollectie’ Als hofleverancier van het koninklijk huis presenteert Juwelier Rik-

koert in Schoonhoven de tijdloze ‘Kroningscollectie’. De collectie bestaat uit di-verse koninklijke zilveren items, waaronder een koets met paarden, een kroon van een bel, een pillendoosje en het welbekende lepeltje.

“Oudbollig? Welnee!’’, stelt Ab Rikkoert. “Het koninklijk huis heeft tenslotte de in-teresse van een zeer uiteenlopend publiek.” De speciale collectie is verkrijgbaar in de winkel op de Haven in Schoonhoven en in Lekkerkerk. Ter gelegenheid van de viering van de laatste officiële Koninginnedag op 30 april stuurde Juwelier Rikkoert Koningin Beatrix persoonlijk een presentje uit de col-lectie en felicitaties.

De brandweerkorp-sen van Schoonhoven en Bergam-bacht zijn maandagmorgen uitgerukt naar café De Tol in de Schoonhovense binnenstad.

Een leverancier had een fl inke rook-ontwikkeling in het café waargeno-men. Omdat het om een oud pand ging, is de brandweer met veel materi-

eel uitgerukt. Ter plaatse bleek de deur op slot, dus heeft de brandweer met behulp van een kettingzaag de toegang geforceerd. Binnen bleek een prullenbak in brand te staan, wat voor de rookontwikkeling zorgde. Nadat de brandweer de brand had geblust werd de rook er met behulp van een grote ventilator uitgeblazen. Vervolgens kon het pand worden vrijgegeven.

Binnenbrand café De Tol

FOTO: 112KRIMPENERWAARD.NL/HANSVERSLUIJS

Dodenherdenking Zaterdag 4 mei vinden in Ben-

schop, Jaarsveld en Lopik-dorp her-denkingen van de gevallenen plaats. De volledige programma’s hiervan staan op de gemeentewebsite (onder de aanduiding ‘actueel/nieuws’):

q WWW.LOPIK.NL

WZ: honderd procent score

Voor het vierde ach-tereenvolgende jaar hebben 25 Vwo-5 leerlingen van csg Willem de Zwijger, met management & organisatie in hun vakkenpakket, deelgenomen aan het Associatie-examen Elementair Boekhouden, een opstap naar een economische vervolgopleiding. De ‘Associatie voor Praktijkexamens’ is een organisatie, die afgelegde exa-mens kan belonen met diploma’s die landelijk erkenning vinden. De studie nam bijna een vol cursusjaar in be-slag, maar het resultaat mocht er zijn. Het bleek een zeer talentvolle groep, waarbij iedereen het diploma in ont-vangst mocht nemen.

Winkelhof: eerste ster keurmerk

Winkelcentrum De Winkelhof in Bergambacht heeft afge-lopen week de eerste ster in ontvangst genomen voor het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Deze ster is een bekroning voor on-dernemers, gemeente, politie en brandweer, die gezamenlijk afspra-ken hebben gemaakt om de veiligheid verder te verbeteren.De ster werd uitgereikt door Gaby de Ruiter, adviseur bij het Hoofdbedrijf-schap Detailhandel. “Het is knap dat binnen een jaar de eerste ster is ver-diend. Dat is mede te danken aan de goede onderlinge samenwerking en de enorme betrokkenheid van alle deelnemers.” “Ik ben heel trots op het resultaat, dat we met elkaar hebben weten te berei-ken”, stelde burgemeester Arie van Erk aansluitend. “Naast de goede kwaliteit van de winkels en bedrijven en het gratis overdekt parkeren, zorgt het Keurmerk Veilig Ondernemen voor een nog aantrekkelijker winkel-gebied.” De Winkelhof is de tweede ondernemersvereniging in Bergam-bacht met een ster. De drie bedrijven-terreinen binnen de gemeente heb-ben ook een ster.

Lopik: minder restafval

De eerste resultaten van het afvalscheidingssysteem diftar in de gemeente Lopik zijn positief.

“Veel meer huishoudens dan ver-wacht zijn overgegaan op een kleiner formaat grijze container”, zegt wet-houder Spelt. “In totaal zijn 2.500 containers omgewisseld. Omgere-kend betekent dit 250.000 liter min-der restafval. En dat is terug te zien in de positieve inzamelcijfers over het eerste kwartaal van dit jaar.” In maart is de hoeveelheid restafval gedaald met 21% ten opzichte van vo-rig jaar. De gemeente Lopik is op 1 januari overgegaan op een gedifferentieerd tarief afvalstoffenheffi ng (diftar). In-woners betalen daarbij op basis van de grootte van de container. Het tarief bestaat uit een vast basisbedrag ver-meerderd met een variabel tarief af-hankelijk van de inhoud van de minicontainer(s). Door de invoering worden inwoners fi nancieel geprik-keld om afval beter te scheiden. Spelt: “Een betere scheiding is niet al-leen beter voor het milieu, maar zal ook inkomsten opleveren die ten bate komen van de afvalstoffenheffi ng.”

Maak van www.hetkontakt.nl je startpagina

Page 4: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 30 april 2013 Familieberichten 4

Gepaste zorgvanuit respect enpersoonlijke benadering

Bij het verlies van uw dierbare moet u kunnenrekenen op deuitvaartondernemerdie u met rust enkennis van zakenbegeleidt,met u meedenkt,met u beslist enzorgt voor eenrespectvolle uitvaart.

STOPPELENBURGSTOPPELENBURGUi tvaar tve r zo rg ing

Krimpen a/d IJssel(0180) 52 22 55

Lekkerkerk(0180) 66 36 44

Schoonhoven(0182) 38 22 31

[email protected]

StoppelenburgAl meer dan 56 jaar uw vertrouwen waard

Voor een persoonlijke en respectvolle begeleidingna een overlijden

BegrafenisondernemingJ.C. van Reeuwijk & zn

Hans van ReeuwijkMobiel 06-53148329

IJsseldijk Noord 36 Telefoon 0180 - 68 13 322935 BG Ouderkerk a/d IJssel Telefax 0180 - 68 25 17

GRAFMONUMENTENNATUURSTEENBEDRIJFMIDDEN BRABANT b.v.Kortakker 6, 4264 AE VeenTel. 0416-691616ALTIJD GOEDKOPER

Met 500 grafmonumenten op voorraad.

kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

NATUURSTEENBEDRIJFMIDDEN BRABANT b.v.Kortakker 6, 4264 AE VEENTel. 0416-691616ALTIJD VOORDELIGER

morgen zijn we er nog dichterbij

KWF Kankerbestrijding zorgt voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor patiënten.

Kijk vandaag nog op kwfkankerbestrijding.nl om te zien wat ú kunt doen.

iedereen verdient een morgen

Het Kontakt Edities bvPostbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Tel. 0183-583333Fax 0183-583308

Opgeven familieberichten

Rouwadvertenties, dankbetuigingen en overige familieberichten kunt u tot

maandagmiddag 14.00 uur opgeven.

E-mail: advertentie.lekenijsseloost@

hetkontakt.nl

Gecertificeerd taxateur

Inkoop goud

Ook voor zilver, munten,

diamanten en merkhorloges.

Bij besteding ontvangt u

Haven 1-13

Schoonhoven

Tel. (0182) 38 26 51

Burg. Roosstraat 22

Lekkerkerk

Tel. (0180) 66 14 90

www.rikkoert.nl

Een vertrouwd adres

sinds 1876

20% extra

Heere, Gij hebt mij overreeden ik ben overreed geworden,Gij zijt mij te sterk geweesten hebt overmocht

Jer. 20: 7a

Bedroefd, maar dankbaar voor alle liefde en zorg die hij ons altijd gegeven heeft, delen wij u mede dat door God is Thuisgehaald, in de gezegende leeftijd van 95 jaar, mijn zeer geliefde man, onze zorgzame vader, groot-vader en overgrootvader

Cornelis Rijkaart20 december 1917 23 april 2013

Ouderkerk aan den IJssel: J.B. Rijkaart - Goudriaan Ouderkerk aan den IJssel: Emma van den Berg - Rijkaart Kees van den Berg Krimpen aan den IJssel: Marry Goudriaan - Rijkaart Koos Goudriaan Ouderkerk aan den IJssel: Cor Rijkaart Nel Rijkaart - Verstoep Zoetermeer: Frans Rijkaart Corrie Rijkaart - van Ewijk Stolwijk: Margo van der Heiden - Rijkaart Maarten van der Heiden Gouda: Leo Rijkaart Marjan Rijkaart - Nomen Kleinkinderen en achterkleinkinderen

Burgemeester Neetstraat 130F2935 BD Ouderkerk aan den IJssel

Na een rouwdienst gehouden in Hervormde dorpskerk heeft de begrafenis zaterdag 27 april plaatsgevonden op de algemene begraafplaats, IJsseldijk Noord 12 te Ouderkerk aan den IJssel.

Onze lieve, zorgzame opa en overgroot opa is Thuisgehaald door zijn Hemelse Vader

Cornelis RijkaartWij zullen hem erg missen.

Barbera en Jaco Dirk-Jan, Helma en Rutger, Arianne, Corine, JannekeMarieke en Jack Emmeline , Willem-Arie, Gert-Jan

Jaco JaniekArian

Marie en Rogier Maartje, JoleinCorrie en Arie Anne, IlseJannie en Robert DaanKees en Fieke Luuk, LotteElma en GerbenSander in liefdevolle herinnering

Coen en Nathalie Simon, SamuelBarbera en Lodewijk Monica, Julian, MaartenMaarten Jan

Mariëlle en ChristiaanJanneke en Johan Cees en Martine Annelot en Aart

Voor uw blijken van medeleven tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn vrouw, onze moeder, schoonmoeder en oma

Dirrie Ros-Pons

betuigen wij u onze hartelijke dank.

Uit aller naam: Leo Ros

Krimpen aan den IJssel, april 2013

Groot is de leegte die hij achterlaat,Mooi zijn de herinneringen die blijven.

Met droefheid geven wij u kennis van het plotseling overlijden van

Bastiaan Jan de Bruijnsinds 19 september 1986 weduwnaar

van Pieternella Hendrika den Hoed

Lekkerkerk, Rotterdam,13 juli 1931 22 april 2013

Jo Kool

Gerrie en CeesSjaniePiet en EwaDaniël in herinnering

Kleinkinderen en achterkleinkinderen

De Dertienhuizen 1, kamer 46, 2931 XZ Krimpen aan de Lek

De begrafenis heeft zaterdag 27 april jl. plaats gevonden op de Algemene Begraafplaats te Lekkerkerk.

Wij zijn getroffen door het onverwachte overlijden van 

Hans Wiegant Hans was tot april 2012 zeven jaar gemeente-raadslid in Schoonhoven, waar niemand om zijn aanwezigheid heen kon. Hij was vele jaren bestuurslid van de afdeling Schoonhoven van de PvdA.Voor hij in Schoonhoven kwam, was hij elders langdurig actief in de gemeentepolitiek.Hans was ook buiten de politiek actief opsociaal gebied en tot steun van velen.We herdenken hem met respect. Familie en vrienden wensen we veel strekte bij het dragen van dit grote verlies. 

De fractie van de PvdA in Schoonhoven.Het bestuur van de afdelingKrimpenerwaard van de PvdA

 Schoonhoven, april 2013

Psalm 84: 3 berijmd.

Diep bedroefd, maar dankbaar dat wij hem zo lang in ons midden mochten hebben,geven wij u kennis dat de Heere, op Zijn tijd, na een periode van afnemende krachten uit onze familiekring heeft weggenomen mijn geliefde man, onze lieve vader, schoonvader en opa

Willem Sijbrand van Damin de gezegende leeftijd van 91 jaar.

Haastrecht: J.A.C. van Dam - den Hertog

Stolwijk: Pieta Verdoold - van Dam Arie Verdoold Wim en Jessica, Janita, Johan

Schoondijke: Jan van Dam Tineke van Dam -

van der Slikke Cora en Jeroen, Jolanda, William en Shirley, Martin, Wendy en Koen, Geerten

Stolwijk: Wim van Dam Marjolein van Dam -

van den Berg Julia en Alex, Sybren

Ammerzoden: Gert van Dam Marja van Dam - Teeuwen Wilco, Arnold, Jeroen, Mariëlle, Gijsbert, Rianne, Patricia

Haastrecht, 27 april 2013Correspondentieadres:Benedenkerkseweg 722821 LE Stolwijk

Wij bedanken het personeel van Zorgcentrum De Liezeborgh en de Vierstroom voor de liefdevolle verzorging.

Er is gelegenheid tot condoleren D.V. woensdag1 mei van 19.00 tot 20.30 uur in de aula bij debegraafplaats aan de Hoflaan te Stolwijk.

De rouwdienst zal D.V. donderdag 2 mei om 14.00 uur plaatsvinden in voornoemde aula, waarna de begrafenis omstreeks 15.00 uur zal plaatsvinden op de algemene begraafplaats te Stolwijk.

Geen bloemen

Bedroefd hebben wij kennisgenomen van het overlijden van ons oud-raadslid

Hans WiegantHans was van 2002 tot 2007 en van 2010 tot 2012 actief als raadslid en fractievoorzitter namens de PvdA. Hij was een betrokken en bevlogen politicus, die naast zijn raadswerk ook actief was op het gebied van zorg en jeugd. Hij was oprichter van de Cliëntenraad Sociale Zaken K5, voorzitter van de Cliën-tenraad Schoonhoven en voorzitter van de Stichting Open Jeugd- en Jongerenwerk Schoonhoven. In deze functies werkte hij nauw samen met de gemeente. Wij kijken met veel waardering op deze samenwerking terug.

Wij wensen zijn vrouw en dierbaren veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.

GemeenteraadBurgemeester en wethoudersvan de gemeente Schoonhoven

Page 5: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 30 april 2013

5nieuws

KroningsspeldjeTijdens de Koningsspelen deelt burgemeester Bonthuis Kroningsspeldjes uit aan leerlingen van groep 1 van de Ichthusschool. Het speldje is een vro-lijk oranje figuurtje met een echt zilveren kroontje.

Lawaai

ORANJEFESTIVITEITEN

ProjectweekDe projectweek op de Eben Haëzerschool in Jaarsveld -met als thema ‘Oranje boven’- wordt afgesloten met een koninklijke slotavond. De kleur oranje voert daarbij duidelijk de boventoon.

KroningGijs Bol en Hijltje Vink vertrekken dinsdag al voor dag en dauw richting de hoofdstad. De Stolwijkers mogen samen met 500 andere ‘gewone’ Neder-landers de kroning van dichtbij meemaken.

Kinderspelen

Na de aubade en het bekijken van de abdicatie op groot scherm, staan de kinderspelen in Polsbroek op het programma.

Kindervrijmarkt

Kinderen bieden op het Dorpsplein in Stolwijk een keur aan koopwaar aan. Er is veel belangstelling voor.

Herrie maken is het motto tijdens de Lawaaioptocht in Berkenwoude. Een bonte en luidruchtige stoet luidt vanaf cc De Zwaan hiermee Koninginne-dag 2013 in.FOTO: ADRI VERHOEVEN

FOTO: ADRI VERHOEVEN

FOTO: ADRI VERHOEVEN

FOTO: ADRI VERHOEVEN

Page 6: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Stadhuis:Haven 37

2871 CK Schoonhoven

Postbus 504

2870 AH Schoonhoven

Tel: (0182) 38 92 00

Fax: (0182) 38 93 99

I: www.schoonhoven.nl

E: [email protected]

Openingstijden:Receptie

Balie bouw

Meldingenlijn openbare ruimte

Tel: (0182) 389 389

Calamiteitennummer afdeling Stadsbeheer

Gemeentenieuws 1 mei 2013

Openingstijden stadhuis, Wmo-loket en afvalbrengstation op 9 en 10 mei

Besluiten gemeenteraad

4 mei Nationale Herdenking

Werk in uitvoeringWerkzaamheden riolering Albrecht Beijlingpad en Albrecht Beijlingstraat

Zwembad ’t Wilgerak weer geopend

Wij zijn ook op vrijdag gewoon geopend

Negen Koninklijke Onderscheidingen

uitgereikt

Burgemeester en wethouders bezoeken

Koningsspelen

Oranjegebak in Borchleen en

Bovenberghe

Koningsboomgeplant

Page 7: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 30 april 2013 gemeente-info 7

TE KOOPAANGEBODEN

www.redeenkind.nl

Kijk op redeenkind.nl en sponsor een kind

ZUIDERZEEMUSEUMENKHUIZEN

Het leukste uitje van Noord-Holland 2011

Bron: ANWBBron: ANWB

Wijkbezoek aan Schoonhoven Centrum

Op 23 april bracht het college van burgemeester en wethouders een wijk-bezoek aan Schoonhoven Centrum. ‘s Middags was er een wijkwandeling, ´s avonds een wijkavond. Zo’n 20 mensen liepen mee met de wijkwan-deling. Op de wijkavond waren ongeveer 35 inwoners aanwezig. Daar werden de aanwezigen geïnformeerd over de actuele bouwprojecten in de binnenstad en kregen ze een presentatie van de politie. Het tweede deel van de avond konden inwoners direct met de wethouders of mede-werkers van de gemeente in gesprek gaan over hun vragen, opmerkingen, wensen of ideeën over de wijk.

Wat is uw mening over jeugdzorg?De gemeenten hebben van het Rijk de opdracht gekregen om de jeugd-zorg anders, beter en voor minder geld te organiseren. Daarom zijn de gemeenten in de regio Midden-Holland bezig met een visie op jeugdzorg. Graag zouden we ook uw mening willen horen over dit onderwerp. Heeft u met jeugdzorg te maken of heeft u een mening over jeugdzorg? Dan kunt u tot en met 6 mei via een link op www.schoonhoven.nl een korte, digitale vragenlijst invullen.

Gevonden voorwerpenVanaf 1 juli 2012 ligt de zorg voor gevonden en verloren voorwerpen bij gemeenten. Bij de gemeente Schoonhoven kunt u hiervan als volgt aan-gifte doen: digitaal via de website van de gemeente (www.schoonhoven.nl), per e-mail ([email protected]), telefonisch (01823 389200) en aan de balie van de gemeente. Ook kunt u via de landelijke website www.verlorenofgevonden.nl aangifte doen. Via deze landelijke website kunt u ook kijken of uw verloren voorwerp is gevonden.

Termijn gevonden voorwerpen verstrekenVan diverse voorwerpen met een lagere waarde dan € 450,- die gevon-den zijn in de maand januari 2013 is de bewaartermijn verstreken. Bij gevonden voorwerpen kunt u denken aan bijvoorbeeld sieraden, etsen, portemonnees, sleutelbossen. Denkt u dat er een voorwerp van u bij kan zitten, dan kunt u tot 1 juni 2013 reageren. dient een o cieel legitima-tiebewijs mee te nemen. Bij een ets vragen wij u om een framenummer en bij sieraden om een foto.

ci e bekendmakingen

e dingenkkoord bevonden s oopme ding

- Mr. Kesperstraat 2 t/m 8 b (ZK13000387) – geheel slopen van een woongebouw bestaande uit 12 appartementen (de melding is ontvangen op 6 maart 2013 en aanvaard op 23 april 2013).

AanvragenOmgevingsvergunningen- Stevinstraat 17 (ZK13001052) – project: uitbreiden van een

woning door het plaatsen van een dakopbouw aan de achterzijde; activiteit(en): bouwen, bijbehorend bouwwerk bouwen; procedure: regulier (de aanvraag is ontvangen op 19 april 2013).

- Lange Weistraat 29 (ZK13001088) – project: veranderen van een raamkozijn in een deurkozijn in de voorgevel; activiteit(en): bouwen, nieuw kozijn plaatsen of bestaand kozijn of gevelpaneel veranderen; procedure: regulier (de aanvraag is ontvangen op 22 april 2013).

es uitenA gemene aatse ijke erordeningVerleende vergunning en onthe ngen: zie 1- De heer J. van den Berg – het plaatsen van een steiger op de openbare

weg direct voor het pand Carmelietenstraat 13 van 25 april tot en met 9 mei 2013. (De onthe ng is verzonden op 22 april 2013.)

- Rotary Club Krimpenerwaard West tandem commissie – het houden van een tandemtocht op 15 juni 2013 waarbij de gemeente Schoon-hoven wordt doorkruist. De tandemtocht start om 10.30 uur bij het Bastion. (De vergunning is verzonden op 24 april 2013.)

- Dorcas Hulp Nederland – het inzame en van voedingsmidde en on-der het winkelend publiek van de supermarkten binnen de gemeente Schoonhoven op 7, 8 en 9 november 2013. (De vergunning is verzon-den op 26 april 2013.)

OmgevingsvergunningenVerleende omgevingsvergunning (op grond van art. 2.1, 2.2, 2.10 en 2.12 Wabo): zie 1- Lopikerweg 54 b (ZK13000700) – project: plaatsen van een berging op

eigen perceel; activiteit(en): bouwen, bijbehorend bouwwerk bouwen resp. handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening (afwijken van een bestemmingsplan); procedure: regulier. (De vergunning is verzon-den op 23 april 2013 en ligt ter inzage bij de afdeling VROM.)

Bezwaar*1 Bezwaar makenU kunt een bezwaarschrift indienen binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit. U dient uw bezwaarschrift in bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 504, 2870 AH Schoonhoven. In het bezwaarschrift zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de reden van uw bezwaar. Vergeet het niet te ondertekenen. Wij adviseren u om een kopie van het besluit bij te voegen. Als u bezwaar maakt, kunt u ook om een voorlopige voorziening vragen.

oor opige voorzieningMet een voorlopige voorziening wordt een genomen besluit dat onmiddellijk in werking treedt, voorlopig ongedaan gemaakt. De rechter kan deze voorziening treffen als er, gelet op de betrokken belangen, spoed bij is. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, sector Bestuursrecht, ostbus 20302, 2500 EH Den Haag. De gri er van de rechtbank int hiervoor gri erechten

oor meer in ormatieEerdere publicaties, gemeentenieuws, raadsagenda’s en -verslagen, B&W-besluitenlijsten en informatie over allerlei diensten en producten die de gemeente levert, vindt u op onze website www.schoonhoven.nl.

1 mei 2013,Burgemeester en wethouders.

RadioZilverstadzaterdag 4 mei10.20 uurWethouder Matheij

Inzamelingplasticwoensdag 1 meivana 07.30 uur

Inzamelingoud papier

Schoonhovenvrijdag 3 meivana 19.00 uur

Voor meer informatie:www.schoonhoven.n o scan de QR-code:

T.k. ± 55 pocket boekjes ro-mans €10,-. Tel. 06-36019870.

T.k. ijzeren boeren schouw4.25mL. Tel. 06-28291073.

T.k. grasmaaimachine. Tel.06-15406326.

T.k. tractor m. hef dld2 i.g.s.,org. Miedemawgn. Tel. 0180-663151.

Gevr. mestmixer Ø 50. Tel.06-12254893.

T.k. figuurzaagmach.z.g.a.n.; elektr. biertap v. 5L,m. koeling nw; voetbalschoe-nen mt 31 €15,-; dubb. brei-machine €150,-. Tel. 0184-682458.

T.k. gevr. tuin glijbaan. Tel.06-49724574.

T.k. 2x lattenbodem200x80cm €15,-; honden-bench B69xH78xL107cm€15,-; twinnyload €50,-. Tel.06-25180092.

T.k. div. hangsluitwerk, o.a. 2voordeur oplegslot, div. ins-teeksloten, 15x cilinder, uitze-tijzers, div. schilden in-braakw., raamboompjes enz.€225,-. Tel. 06-34613188.

T.k. hotelwaardebon over-nachting 2 pers. m. ontbijt,Hotel Overbosch, Garderen€40,-. Geldig tot feb. 2014.Tel. 06-40571387.

T.k. opoefiets dms, 28",zwart €90,-. Tel. 06-26226101.

Gratis afh. tuincirkel kassei-en Ø 1,90 m. legpatroon.Tel. 0180-681899 na 18.00tot 21.00 u.

T.k. ant. transportfiets. Tel.06-24457891.

Page 8: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 30 april 2013 algemeen 8

HIER VERKRIJGBAAR

DE NIEUWE

GEBOORTEKAARTJES

VAN BUROMAC

Kom voor uitgebreide collecties met grote, kleine, kleurrijke, grappige, lieve, klassieke, aparte en originele geboortekaartjes naar

De Groot Drukkerij bvZuidzijde 131, Goudriaan, 0183 - 583311www.degrootfamiliedruk.nl

Kantoorboekhandel Groot-AmmersVoorstraat 5, Groot-Ammers, 0184 - 662495

Chr. Boekhandel Nieuw-LekkerlandKleyburgplein 27, Nieuw-Lekkerland

Chr. Boekwinkel De BouwsteenBurg. Viezeestraat 3, Bleskensgraaf

Interesse? Bezoek onze website of leen boeken bij één van ons. Zoek thuis een kaartje uit en vul het bestelformulier in of vraag dit aan via de website en verstuur het in de port vrije envelop naar De Groot Drukkerij bv.

Bij uw bestelling ontvangt u leuke attentie!

(Oost)

Win een van de 5 taarten voor Moederdag!!Kleur de tekening en stuur deze op voor 6 mei

naar Zuidzijde 131 2977 XE Goudriaan.De mooiste tekeningen winnen een heerlijke taart van

Naam ............................................................. Leeftijd ......................................

Adres .........................................................................

woonplaats ......................................telefoonnummer ......................................

www.schep.nl

Voor meer informatie:Lopikerplein 2 - Schoonhoven

(0182) 38 30 38Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.30 uur en zaterdag op afspraak.Schep makelaardij heeft tevens vestigingen in Zwolle Centrum, Zwolle Stadshagen en Boijl (Fr).Kijk op www.schep.nl voor de contactgegevens van deze vestigingen.

SchoonhovenLopikerhof 8

Op luxe manier afgewerktEigen afgesloten parkeergarageRondom rolluiken/zonneschermen

Op een van de meest centrale locaties van Schoonho-ven gelegen ruim en goed onderhouden appartementmet een woonoppervlak van circa 105 m2, 2 slaapkamers, zonnig balkon metwijds uitzicht en parkeergarage in de onderbouw.

Open Huisvan 11.00tot 12.30 uur.

Za. 4 mei

Ervaar nu het luxe wonen!

Vraagprijs€ 317.500,- k.k.

Page 9: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 30 april 2013

9nieuws

Editie Lek en IJssel OostOplage: 20.100 exemplaren

VerspreidingsgebiedAmmerstol, Benschop, Bergambacht, Berkenwoude, Cabauw, Haastrecht, Jaarsveld, Lopik, Lopikerkapel, Polsbroek, Schoonhoven, Stolwijk, Vlist en Willige Langerak.

Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondisse-mentsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

Uitgever/directieHet Kontakt Edities bv, GoudriaanFloor de Groot

AdresHet Kontakt Edities bvZuidzijde 131 | 2977 XE GoudriaanPostbus 1 | 2977 ZG GoudriaanTelefoon (0183) 58 32 00

RedactieFax (0183) 58 85 [email protected]

HoofdredacteurRick den Besten

Redactie

Robert van der Hek (06) 53 11 08 [email protected]

AdvertentieafdelingFax (0183) 58 33 [email protected]

AdvertentiesBastine Neven (06) 20 54 39 74Birgit Smits (06) 23 16 57 98

Websitewww.hetkontakt.nl

AdvertentietarievenLosse plaatsingen: € 0,56 per mm excl. BTW.Contracttarieven op aanvraag.

Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Lek en IJssel West, Alblasserwaard, Leerdam, Vianen, Land van Heusden & Altena, Bommelerwaard en Klaroen.nl.

InzendtermijnAdvertenties tot maandag 14:00 uurRedactiekopij tot maandag 12:00 uur

Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg

Verspreiding / inspectie bezorgingSnoek (0182) 35 01 38

AuteursrechtenvoorbehoudUitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/

of website zowel het auteursrecht voor con-form artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Debat over De Stolp maand opgeschortraadsleden wisten toen nog niet dat SSO enkele dagen later defi nitief zou afhaken (zie ook het bericht verderop deze pagina). Jan Verburg (SGP/ChristenUnie): “Het defi nitieve resultaat van de onderhan-delingen is nog niet bekend. Als ieder-een nu zijn mening zou geven, beïn-vloeden we wellicht de lopende be-sprekingen.” Schoof kon dat geduld bewaren, ook al kondigde hij een week eerder tijdens de bijeenkomst in De Stolp aan dat hij zich niet zou neerleg-gen bij de laatste ontwikkelingen. Na-dat zijn verzoek om een interpellatie

was verworpen, kon de fractievoorzit-ter tijdens de rondvraag wethouder Crouwers nog om een verklaring vra-gen, maar daar zag hij van af. “Maar ik kom hier zeker nog op terug.”

Uitstel was er ook van een raadsvoor-stel van wethouder Ton van Dorp om de ontwikkeling van het laatste deel van de wijk Bovenkerk in Stolwijk te bespoedigen door acht sociale huur-woningen in plaats van acht koopwo-ningen te realiseren. Corporatie Groen Wonen Vlist (GWV) zou met deze wijziging de volledige bouw van

het kwadrant voor zijn rekening willen nemen. Gezien de huidige malaise op de woningmarkt is het college van Vlist wel te porren voor deze duur-zame oplossing. De raad was daar nog niet van overtuigd. Met name VKGB en VVD vonden de consequenties ver-strekkend. De gemeentelijke exploita-tieopbrengst van de bouwkavels wordt 70.000 euro minder en GWV verkoopt acht woningen uit de bestaande voor-raad aan starters. Van Dam (VKGB) en Van Kersbergen (VVD) willen eerst ruggespraak houden met hun achter-ban en het voorstel nader bestuderen.

De poging van de Vrije Kiesvereniging/Gemeentebelang (VKGB) om een politiek debat te hou-den over de situatie rondom De Stolp is een maand opgeschort.

Fractievoorzitter Willem Schoof kreeg tijdens de gemeenteraadsvergadering geen ruimte van de andere partijen om wethouder Bart Crouwers aan te tand te voelen. Zij wilden een nieuw onderhoud tussen vertegenwoordi-gers van de gemeente Vlist, Stichting Stolwijk Ontmoet en de Hersteld Her-vormde Gemeente afwachten. De

Examenleerlingen van csg Willem de Zwijger in Schoonhoven schitterden donderdagavond op de rode loper tijdens het jaarlijkse Gala. Meer foto’s op: www.hetkontakt.nl

FOTO: ANNEMARIE HOEKSTRA

Voor het inleveren van grof tuin- en snoeiafval op het af-valbrengstation in Bergambacht hoeft niet meer te betaald te worden.

Met deze maatregel hoopt het ge-meentebestuur een einde te maken aan de onvrede die ontstond na de in-voering van ‘diftar’ en de nieuwe re-gels voor het afvalbrengstation. Wet-houder Jan Vente gaat op dringend aanraden van de raad zorgen voor dui-delijke communicatie richting inwo-

ners. Ook de Cyclus-medewerkers die werkzaam zijn op het afvalbrengsta-tion zullen worden ingelicht. “Er be-staat nogal wat frustratie onder inwo-ners die er hun afval komen brengen. De indruk heerst dat de medewerkers van het afvalbrengstation hun eigen regels hanteren. Maar zij moeten ge-woon uitvoeren wat wij hier beslui-ten,” stelde Jan Dooms (PvdA).Het afvalbeleid kwam al veelvuldig ter sprake tijdens commissie- en raads-vergaderingen. Ook deed Vente fl ink

wat stof opwaaien door in een recent interview met Het Kontakt te stellen dat het inleveren van grof tuin- en snoeiafval al gratis zou zijn, terwijl dit pas dinsdagavond door de gemeente-raad offi cieel besloten werd.In het najaar volgt een evaluatie van het afvalbeleid. Liesbeth Fluiter (Ge-meenteBelang) is blij met die toezeg-ging vanuit het college. “Wij zijn er nu wel even klaar mee.”

Laurens de Wit

Inleveren grof tuin- en snoeiafval gratis AmivediGevondenKater (overleden): zwart met witte te-nen, witte bef onder de kin en een witte vlek op de buik. Lopikerweg West, t.h.v. nr. 78 in Lopik. Melding: 821902.

Poes: grijs met een wit vlekje bij het bekje, wit befje, wit op de buik, witte voetjes voor en witte sokjes achter. Be-nedeneind ZZ, Benschop. Melding: 822007.

q WWW.AMIVEDI.NL

Infoavond St. Lopikerkapel

Stichting Lopikerka-pel belegt woensdagavond 1 mei in het buurthuis van Lopikerkapel een oprichtingsbijeenkomst. Iedere geïnteresseerde is welkom om de avond bij te wonen. Aanvang: 20.00 uur.

Musical: ‘Jij en de schepping’

Christelijk kinder- en tienerkoor De Zangvogeltjes te Pols-broek en Vlist zal zaterdag 1 juni het project ‘Jij en de schepping’ opvoeren. Het betreft een musical vol zang, tekst en beeld.

Er zijn twee voorstellingen: om 14.30 en 19.00 uur in het Dorpshuis te Pols-broek.

Entreekaartjes à 3,50 euro (kinderen tot 12 jaar 1,50 euro) zijn te bestellen bij Elly Verdoold (386175) of via de website:

q WWW.DEZANGVOGELTJES.NL

Overleg De Stolp defi nitief stopgezet

Het overleg tussen de ge-meente Vlist en Stichting Stolwijk Ontmoet (SSO) over De Stolp is defi ni-tief beëindigd.

Het overleg met de Hersteld Her-vormde Gemeente Stolwijk (HHG), die nog steeds interesse heeft in de huur van het gemeenschapsgebouw op zondag, wordt wel voortgezet.Aris Neven, voorzitter van Stichting Stolwijk Ontmoet, is teleurgesteld in de afl oop: “We hebben woensdag aan-gegeven het huurvoorstel bij nader in-zien niet te kunnen overwegen. Met deze optie -huren met recht van koop na vijf jaar- kan SSO door de geringe verdien- en geslonken fi nancierings-mogelijkheden haar doelstellingen niet realiseren.” Volgens Neven wilde de gemeente Vlist geen garanties en een bijdrage in de aankoop of verbou-wingskosten geven. De gemeente benadrukt dat er geen gevolgen zijn voor de gebruikers van De Stolp. Aris Neven zet daar vraagte-kens bij. “We hebben grote twijfels over het duurzaam voortbestaan met het sobere beheer van de gemeente en vrezen dat de teloorgang hiermee is ingezet.”

Geslaagde schoonmaakactie

De onlangs gehouden schoonmaakactie van Klankbord Benschop is een succes te noemen.

De groepen acht van de St. Victor-school en de Eben Haëzerschool sta-ken daarbij de handen uit de mou-wen. De kinderen gingen gewapend met vuilknijpers, handschoenen en vuilniszakken op pad om alle vuil tus-sen de struiken vandaan te halen. Het resultaat van deze middag schoonma-ken was 387 kilo zwerfvuil.

Page 10: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

GEMEENTE LOPIK

GEMEENTE

LOPIK

1 mei 2013

Ontwerpbesluit omgevingsvergunning (uitge-breide procedure)Burgemeester en wethouders van Lopik maken bekend, dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voornemens zijn vergunning te verlenen voor:• Lekdijk oost 12 te Jaarsveld, herbestemming

schuur tot theeschenkerij en bestaande gevel-openingen voorzien van achterliggende glazen invullingen.

Van 2 mei 2013 t/m 12 juni 2013 liggen elke

werkdag van 09.00 tot 12.00 uur bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer de aanvraag, het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken ter inzage. Na telefonische afspraak (0348-559966) is het mogelijk de stukken ’s middags in te zien. Eenieder kan reageren voordat het col-lege een besluit neemt, door gedurende de ter-mijn van ter inzage legging een mondelinge of schriftelijke zienswijze in te dienen. Bij het ne-men van de uiteindelijke beslissing, weegt de gemeente de ingediende zienswijzen af. Of de zienswijzen leiden tot daadwerkelijke aanpas-

sing van het besluit, is niet van tevoren aan te geven.Beroep tegen het uiteindelijke besluit kan alleen worden ingediend door belanghebbenden die tevens een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit.

Verleende omgevingsvergunning Batuwseweg 44 te LopikerkapelBurgemeester en wethouders van Lopik maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12 lid 2 van de Wet algemene bepalingen omgevings-

recht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend (verzonden 18 april 2013) voor het reali-seren van een tijdelijke overkapping op het per-ceel Batuwseweg 44 te Lopikerkapel.

Ter inzage: De aanvraag, het besluit, de ruimte-lijke onderbouwing en overige bijbehorende stukken liggen van 2 mei 2013 t/m 12 juni 2013 voor eenieder ter inzage op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur bij de Afdeling Ruimte-lijke ontwikkeling en beheer.

vervolg zie volgende pagina >

Kijk voor meer

informatie op:

www.lopik.nl

GEMEENTEHUISRaadhuisplein 1, 3411 CH LopikPostbus 50, 3410 CB LopikTel. 0348-55 99 55, Fax 0348-55 15 [email protected] - www.lopik.nlhttp://twitter.com@GemLopik

OpeningstijdenAlle werkdagen 09.00 - 12.00 uurNa 12.00 uur alleen op afspraak

Openingstijden BurgerzakenAlle werkdagen 09.00 - 12.00 uurdinsdagmiddag 14.00 - 20.00 uurwoensdagmiddag 14.00 - 16.00 uur

MELDPUNT BUITENRUIMTEma. t/m vr. 08.30 - 12.00 uurTel. 0348 - 55 99 [email protected]

POLITIE UTRECHTSteunpunt in gemeentehuis LopikGeopend op dinsdag 12.00 - 20.00 uurTel. 0900 - 8844, Fax 030 - 686 93 50

REINIGINGSDIENSTM.A. Reinaldaweg 19-21, 3411 MB Lopikreiniging: 0348 - 55 42 63riolering: 06 - 53 67 32 75

Openingstijdenma. t/m vr. 08.30 - 12.00 uur en

13.15 - 16.00 uurzaterdag 10.00 - 12.30 uur

Gemeentenieuws

Volg @GemLopik op Twitter

■ ■ ■ B E K E N D M A K I N G E N ■ ■ ■

Gemeentehuis en –werf geslotenHet gemeentehuis is gesloten op:• donderdag 9 mei 2013 (hemelvaartdag);• vrijdag 10 mei 2013; • maandag 20 mei 2013 (2e pinksterdag). De gemeentewerf is gesloten op:• donderdag 9 mei 2013 (hemelvaartdag); • maandag 20 mei 2013 (2e pinksterdag).

De gemeentewerf is op de volgende dag ge-opend volgens de reguliere openingstijden maar met beperkte bezetting:• vrijdag 10 mei 2013. ■

Programma dodenherdenking Op 4 mei 2013 vinden in Benschop, Jaarsveld en Lopik-dorp herdenkingen van de gevallenen plaats. Gedurende de herdenkingen zullen di-verse straten ter plaatse zijn afgesloten voor verkeer. De volledige programma’s van de her-denkingen in Benschop, Jaarsveld en Lopik-dorp vindt u op www.lopik.nl onder de knop Actueel > Nieuws. ■

De vergadering van de raadscommissie wordt gehouden op dinsdag 7 mei 2013 om 20.00 uur in de raadszaal van het gemeentehuis in Lopik.

Aan de orde komen de volgende agendapunten:• Aanpassing Welstandsnota• Verplaatsing discotheek naar MOB-complex

Jaarsveld• Krediet verbouwing en inrichting klantcontact-

centrum (KCC) Lopik

De agendapunten worden hieronder kort toege-licht:Aanpassing WelstandsnotaHet college stelt de raad voor om in te stemmen met het vernieuwen van de huidige welstands-nota door Welstand en Monumenten Midden Nederland (WMMN).

Verplaatsing discotheek naar MOB complex JaarsveldHet college stelt de raad voor in te stemmen met de verkoop van een deel van het MOB complex Jaarsveld en de aankoop van een deel van de lo-

catie aan de Rolafweg Noord 50 van Pouw Ex-ploitatie Maatschappij B.V, eigenaar van disco-theek ‘De Manebrug’. Met deze transactie wordt er, zonder bijbetaling, geruild van eigendom-men. Deze ruil maakt het verplaatsen van de discotheek mogelijk uit het centrum van Lopik naar een herontwikkeld gedeelte van het MOB complex in Jaarsveld.

Klantcontactcentrum: één ingang voor alle vra-gen aan de overheidHet college stelt de raad voor om een krediet beschikbaar te stellen voor het realiseren van de fysieke huisvesting van het Klantcontactcentrum (KCC). Dit bedrag wordt ingezet ten behoeve van een verbouwing, de inrichting, de basis ICT-voor-zieningen en projectbegeleiding.

Ter inzage: De stukken liggen in het gemeente-huis ter inzage vanaf woensdag 1 mei 2013 om 10.00 uur. Inzage van de stukken is mogelijk na een telefonische afspraak met de raadsgriffier, mevrouw mr. G.M.G. Dolders. Daarnaast zijn de raadsvoorstellen opgenomen op www.lopik.nl

onder de knop Bestuur en Organisatie > Agenda en stukken commissie- en raadsverga-deringen.Inspraakreacties: Belangstellenden kunnen in de commissievergadering voorafgaand aan de behandeling van een agendapunt hun mening kenbaar maken. Het woord kan niet gevoerd worden:• over het verslag van vorige vergaderingen;• over een besluit van het gemeentebestuur

waarover een bezwaar- of beroepsprocedure loopt of is gevoerd;

• over benoemingen, keuzen, voordrachten of aanbevelingen van personen;

• indien een klacht ex artikel 9:1 van de Alge-mene wet bestuursrecht kan of kon worden in-gediend.

De vergadering is ook te beluisteren via RTV9 (via ether 107.9 FM, via kabel Lopik-dorp 87.6 FM, Benschop 88.9 FM, Jaarsveld 95.5, Pols-broek/Cabauw 98.3 FM). ■

Bestemmingsplan “Zuidzijdseweg 142 a” te Polsbroek vastgesteldDe raad heeft het bestemmingsplan Zuidzijdse-weg 142a unaniem gewijzigd vastgesteld. Dit bestemmingsplan voorziet in het uitbreiden van een agrarisch bouwvlak. Het bedrijf (veehouderij en kaasboerderij) wil de stalruimte vergroten en een loods oprichten. Hiervoor is het vergroten van het bouwvlak noodzakelijk en een herzie-ning van de bestemming ‘water’ naar een agrari-sche bestemming vereist. Het bestaande agra-risch bouwvlak wordt vergroot van circa 1,2 naar 1,5 hectare. Het bouwvlak wordt niet alleen ver-groot, maar ook verlegd.

Subsidierelatie met SSL per 1 januari 2014 be-eindigdDe raad heeft besloten om SSL vanaf 1 januari 2014 geen subsidie meer te verlenen. Voorwaar-den zijn dat de expertise en een lokaal welzijns-punt blijven gehandhaafd. De raad heeft beslo-ten de gesubsidieerde activiteiten onder te bren-gen bij een nieuwe robuuste welzijnspartner om zo een goed toegerust lokaal welzijnsaanbod in

de gemeente Lopik te krijgen. Mocht op 1 novem-ber 2013 niet duidelijk zijn door wie en op welke wijze het welzijnswerk in 2014 wordt uitgevoerd dan zal de subsidie worden beëindigd per 1 januari 2015.

Verordening Leerlingenvervoer gemeente Lopik aangepastDe raad heeft unaniem besloten de huidige ver-ordening Leerlingenvervoer op twee punten aan te passen: De kilometergrens wijzigen van 4 naar 6 kilometer en een aanpassing in de vergoeding op basis van kosten van aangepast vervoer, die inhoudt dat ouders zich niet langer kunnen be-roepen op het artikel dat het gezin ernstig wordt benadeeld als zij het kind naar school moeten brengen.

Verordening Langdurigheidstoeslag WWB aan-gepastDe raad heeft de Aanpassing Verordening Lang-durigheidstoeslag WWB gewijzigd vastgesteld. Deze zal ingaan per 1 januari 2014.

Ingestemd met Startnotitie transitie JeugdzorgGemeenten worden vanaf 2015 inhoudelijk, fi-nancieel en uitvoeringstechnisch verantwoorde-lijk voor het uitvoeren van alle zorg voor jeugd. Deze zorg valt nu nog onder de verantwoording van het Rijk, de provincies, de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en de Zorgver-zekeringswet (ZVW). De raad heeft unaniem in-gestemd met de startnotitie Jeugdzorg ter voor-bereiding hiervan en heeft een werkbudget van € 47.000 beschikbaar gesteld.

Bouwverordening (t.a.v. bodemonderzoek) aangepastDe raad heeft unaniem ingestemd met het voor-stel om aan artikel 2.1.5, lid 3 van de bouwveror-dening de volgende woorden toe te voegen: “in-dien de aanvraag betrekking heeft op een bouw-plan met een oppervlakte van minder dan 50 m2, tenzij reeds bij het bevoegd gezag bekend is dat er sprake is van een ernstig geval van bodemver-ontreiniging”. ■

Vergadering raadscommissie

Besluiten Raadsvergadering 23 april 2013

Page 11: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 30 april 2013 gemeente-info 11

GEMEENTE LOPIK

GEMEENTE

LOPIK 1 mei 2013

Gemeentenieuws

■ ■ ■ B E K E N D M A K I N G E N ■ ■ ■

< vervolg van vorige pagina

Ook buiten de openingstijden kan het besluit worden ingezien. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Daarnaast zijn de stukken raadpleeg-baar via de website www.lopik.nl, onder “Plan-nen” en vervolgens “Uitgebreide Omgevingsver-gunningen” en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.Beroep: Belanghebbenden die het met het be-sluit niet eens zijn en die tijdig een zienswijze te-gen het betreffende ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij daartoe redelijker-wijs niet in staat zijn geweest, kunnen binnen de hiervoor genoemde termijn schriftelijk een ge-motiveerd beroepsschrift met betrekking tot de omgevingsvergunning indienen bij de Rechtbank Midden Nederland, sector bestuursrecht, Post-bus 16005, 3500 DA Utrecht. Hiervoor is griffie-recht verschuldigd. De omgevingsvergunning treedt na afloop van de beroepstermijn in wer-king, tenzij gedurende die termijn beroep is inge-steld èn een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. De vergunning treedt niet in werking voordat op het verzoek om voorlopige voorzie-

ning is beslist. Het verzoek om voorlopige voor-ziening moet worden gericht aan de Voorzienin-genrechter van de voornoemde rechtbank. Dit doet u als u van mening bent dat uw belang tijde-lijke maatregelen vereist.

VergunningenIngediende aanvragen omgevingsvergunning, zie *1 • Centrumplan Lopik: President Kennedylaan -

Vogelzangsekade, brandveilig gebruik van 33 appartementen met gemeenschappelijke ruim-ten (St. Philadelphia), 18 april 2013

• Enge IJsselweg 2 te Lopikerkapel, bouwen van brug ter ontsluiting van de uitbreiding kern Uitweg, 23 april 2013

Verleende omgevingsvergunning (reguliere procedure), zie *2, *4 en *8• Boveneind ZZ 63 te Benschop, bouwen bijge-

bouw met mantelzorgfunctie, 23 april 2013

Geaccepteerde melding (sloop, gebruik en mi-lieu), zie * 10• Lopikerweg oost 80 te Lopik, slopen asbest-

houdende dakbedekkingen, 18 april 2013. ■

*1)De ingediende aanvragen zijn alleen ter infor-matie en liggen niet ter inzage. Indien voor een omgevingsvergunning een uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is, dan wordt deze aanvraag nog een keer apart gepubliceerd, waarbij de mogelijkheid be-staat om gedurende de ter inzage termijn zienswijzen in te dienen. Informatie over de aanvragen is op werkdagen telefonisch te verkrijgen bij de Afdeling Ruimtelijke ontwik-keling en beheer.

*2)Het besluit met bijbehorende stukken ligt ge-durende zes weken na verzenddatum iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur ter inzage bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer. Na telefonische afspraak is het moge-lijk de stukken tussen 13.00 en 17.00 uur in te zien. Indien u het niet eens bent met het besluit en belanghebbende bent, dan kunt u binnen zes weken na de dag waarop het besluit is ver-zonden schriftelijk bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Lopik. In het bezwaarschrift zet u in ieder ge-val uw naam en adres, de datum, de omschrij-ving van het betreffende besluit en de reden van het bezwaar. We vragen u een kopie van

het besluit bij te voegen. Vergeet niet het be-zwaarschrift te ondertekenen.

*4)Het besluit treedt de dag na bekendmaking (verzending) in werking, tenzij gedurende de ter inzage termijn bezwaar is ingediend èn een verzoek om voorlopige voorziening is ge-daan.

*8)Middels een voorlopige voorziening wordt een genomen besluit voorlopig ongedaan ge-maakt. De rechter kan deze voorziening tref-fen als er, gelet op de betrokken belangen, spoed bij is. Het verzoek om voorlopige voor-ziening moet worden gericht aan de Recht-bank Midden-Nederland, Afdeling bestuurs-recht o.v.v. voorlopige voorzieningen, Post-bus 16005, 3500 DA Utrecht. De rechtbank int hiervoor griffierechten.

*10) De geaccepteerde meldingen zijn alleen ter informatie en liggen niet ter inzage. Informa-tie over de meldingen is op werkdagen telefo-nisch te verkrijgen bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer.

Page 12: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 30 april 2013 algemeen 12

Uitvalsbasis voor de digitale regioMaak van www.hetkontakt.nl je startpagina

We zijn niet geschapen om veilig in de haven te liggen; we mogen de wijde wereld in.

EHEvangelische Hogeschool Amersfoort

WORDEN WIE JE BENT

EH-BasisjaarEénjarige opleiding

De voorbereiding op jouw vervolgstudie!WWW.EH.NL

Vraag de nieuwe studiegids

aan!

Mensen met een verstandelijke beperking gaan er steeds verder op achteruit. In inkomen, zorg en onderwijs. Fonds verstandelijk gehandicapten voert actie.

Doe mee! Onderteken het manifest op www.onderteken.nu En steun ons met uw bijdrage op giro 11 22 22 2

WWW.FONDSVERSTANDELIJKGEHANDICAPTEN.NLUITGEZONGEN

De Groot Drukkerij bv

Kantoorboekhandel Groot-Ammers

Chr. Boekhandel Nieuw-Lekkerland

Chr. Boekwinkel De Bouwsteen

De prins op het witte paard

ontmoet?Trouwauto

of koets geregeld?

Vergeet dan ook de uitnodiging niet.Voor een orginele trouwkaart zijn jullie

van harte welkom bij:

www.zederik.nl

De afdeling:Op de ICT-afdeling GLZ werken in totaal 7 (full-time werkende) collega’s. Dit enthousiaste team heeft als taak het beheer en de beveiliging van de totale GLZ infrastruc-tuur in stand te houden. Glasvezel toepassingen maken de verbinding tussen de aangesloten gemeenten mogelijk. In 2012 is de gehele omgeving vernieuwd. We zijn sindsdien in de gelegenheid om met de nieuwste technieken te werken.

Jouw uitdaging: In de rol van systeembeheerder Mobiele Apparaten denk je mee over de inrichting en het mogelijk maken van mobiel werken op tablets en smartphones voor de GLZ Gemeenten. Denk hierbij aan veilige toegang tot en uitwisseling van documenten via bedrijfs-/branche specifi eke software en apps. Samen met de afdeling systeembeheer en de betrok-ken gemeente onderzoek je de behoefte voor aanschaf van specifi eke apps en verzorg je de implementatie hiervan. Jouw rol is betrekkelijk nieuw en kan mede door jou zelf worden vormgegeven. Door de beperkte personele omvang van de afdeling verwachten we fl exibiliteit en een brede IT-kennis van je. Wat wij vragen:Je hebt een MBO-4 opleiding richting IT afgerond. Je hebt ruime ervaring met Tablets, Smartphones (Iphone, Android, Blackberry) en sociale media en ervaring met Mobile Device

Management (MDM) en met Active Directory, Windows Server 2008, iOS, Windows 7, Lync en SQL. Kennis van Citrix en VMWare is een duidelijke pre.Je bent bereid om in incidenteel voorkomende gevallen (uit-rollen, escalaties) ook in het weekend of s ‘avonds te werken.Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift. Je bent communicatief sterk en initiatief, innovatief, oplossend vermogen en hands-on, zijn kenmerken die bij je passen.

Wat wij bieden:Wij bieden een goed salaris en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het bij de functie behorende salaris-niveau is indicatief vastgesteld. De functie wordt na circa één jaar gewaardeerd en op basis daarvan wordt het bij de functie horende salarisniveau defi nitief vastgesteld. Professi-onele trainingen en persoonlijke ontwikkeling behoren tot de mogelijkheden. Het betreft een nieuwe, uitdagende functie die daarom nog grotendeels zelf is in te richten.

Procedure en informatie:Kandidaten kunnen binnen 10 dagen na bekendmaking van de vacature reageren door een brief en CV te richten aan P&[email protected]. Informatie over de functie kun je opvragen bij Erwin Franken, telefoonnummer 0183-356507. En over de procedure bij Harrie Bel, telefoonnummer 0183-356748.

Per 1-1-2011 zijn als gevolg van de samenwerking van de gemeenten Giessenlanden, Leerdam en Zederik (GLZ) de functies van ICT ondergebracht bij de gemeente Zederik (standplaats Meerkerk). Wegens uitbreiding van de werkzaamheden is binnen de afdeling ICT de functie vacant van:

Systeembeheerder Mobiele Apparaten

21,6 uur per week (0,6 fte), schaal 7 (max. € 2.739,- bij 36 uur per week)

Wij stellen acquisitie niet op prijs.

Page 13: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 30 april 2013

13nieuwsLeerlingenvervoer aangepast

De gemeenteraad van Lopik heeft unaniem besloten de huidige verordening Leerlingenvervoer op twee punten aan te passen. De kilo-metergrens wijzigt van vier naar zes kilometer en er komt een aanpassing in de vergoeding op basis van de kos-ten van aangepast vervoer. Nieuwe en lopende aanvragen worden toegekend als de afstand huis-school groter is dan zes kilometer. Voor de kinderen die hier momenteel gebruik van maken zal een denkbeeldige grens worden getrokken in de kernen Benschop en Lopikerkapel. Dit kan betekenen dat in een bepaalde straat de ene ouder wel recht heeft op ver-goeding en de andere ouder niet.In de verordening wordt uitgegaan van de mogelijkheden van kinderen en de eigen kracht en verantwoorde-lijkheid van ouders daarin.

Kroningsspeld De basisschoolkin-

deren in Schoonhoven hebben van de gemeente Schoonhoven een presentje ontvangen na afl oop van de Konings-spelen vrijdag. De kinderen kregen ie-der een Kroningsspeld: een oranje poppetje met een zilveren kroon.De basisscholen in Schoonhoven ga-ven elk een eigen invulling aan de Ko-ningsspelen. Zo waren er springkus-sens en werden er Oud-Hollandse spelletjes georganiseerd. Tussen de middag was er een Koningslunch. De kinderen lieten zich daarbij door het slechte weer niet uit het veld slaan. Wethouder Matheij gaf op basis-school De Krullevaar het offi ciële startsein voor de festiviteiten.

Oud papier Door vrijwilligers

van Werkgroep Oost Europa wordt maandag 6 mei weer oud papier inge-zameld. De containers staan op het parkeerterrein bij het zwembad.

Vijfde makelaar van Nederland

Schep, Van Herk & Schönberger Makelaardij is uitgeroe-pen tot vijfde makelaar van Neder-land.

Bangma & Bosma Bedrijfsadvies heeft medio april de top-100 van grootste woningmakelaars gepubliceerd in het magazine Vastgoed. Zusterbedrijven Schep Makelaardij, Van Herk Make-laardij en Schönberger behaalden ge-zamenlijk de vijfde plaats. De lijst is samengesteld naar het aantal op-drachten in portefeuille in combina-tie met het aantal medewerkers. Vorig jaar werd de achtste plaats behaald.

Leden krijgen 12% premie terug

Verzeke-ringsmaatschappij Onderlinge De Waarden geeft 12% van de jaarpremie 2012 terug aan haar (brand)verzeker-den. Op de algemene ledenvergade-ring van 24 april is tot deze premiete-ruggave besloten. De aanleiding is het goede bedrijfsresultaat van vorig jaar. Komende maand ontvangen de 2.000 brandverzekerden een deel van hun jaarpremie terug. Niet eerder heeft Onderlinge De Waarden zo’n hoog percentage uitgekeerd. De laat-ste keer dat de verzekeringsmaat-schappij een premieteruggave heeft gedaan is in 2009. Onderlinge De Waarden is een brandverzekeraar zonder winstoogmerk. Hierdoor ma-ken brandverzekerden-(tevens leden- bij de Onderlinge, na een jaar met weinig schade-uitkeringen, kans op een premieteruggave.

Lokale welzijnsinstelling moet opgaan in grotere organisatie

Lopik zet subsidie aan SSL stopDe subsidie aan SSL wordt per 1 januari 2014 stopgezet. De welzijnsorganisatie dient wat politiek Lopik betreft op te gaan in een groter geheel.

Politiek

ochtend na de vergadering met een ‘lichte kater’. “Als organisatie worden we van alle kanten overladen met complimenten, maar toch vindt men ons niet toegerust op wat komen gaat. En wat nu? Er is zoveel onduidelijk-heid. Bijvoorbeeld over wat onze rol wordt als bestuur op weg naar een eventuele fusie.”

OnrustVerweij verwacht dat het kersverse be-stuur aanblijft om SSL te blijven verte-genwoordigen. “We kunnen de boel nu niet in de steek laten, er is al zoveel onrust onder de medewerkers en de ruim vijftig vrijwilligers. Ik wacht het telefoontje vanuit het gemeentehuis maar af.”

Robert van der Hek

Om het lokale welzijnswerk te ‘borgen’ heeft de gemeenteraad via een gezamenlijk amendement van VVD/SGP vorige week dinsdagavond bepaald dat er voorwaarden worden gesteld aan een fusie. Het gaat daarbij om ‘lokale inbedding, het behoud van de vrijwilligers van SSL en lokale aan-sturing’.

Loket“Lopik moet een eigen loket krijgen, dat wordt bemand door medewerkers die bekend zijn met de Lopikse sa-menleving”, lichtte Jan Willem Ben-schop (SGP) toe. “De coördinatie van de lokale activiteiten van de vrijwilli-gers moet vanuit dit aanspreekpunt plaatsvinden.” College en gemeente-raad schaarden zich achter het wijzi-gingsvoorstel.

Door het doorschuiven van zorgtaken vanuit het Rijk komt er nogal wat op gemeenten af. Het college van B&W is bang dat Stichting Samenlevingsop-bouw Lopikerwaard te klein is om deze taken op zich te nemen. Gezocht wordt naar een ‘robuuste’ welzijns-partner om één en ander in goede ba-nen te leiden.

MoordkuilWaar het CDA en de ChristenUnie de lijn van het college wilden volgen en VVD en SGP met een aanpassing (amendement) op het voorstel kwa-men, maakte Fien van Oostrom (PvdA) van haar hart geen moordkuil: “Dit is een zwak en visieloos voorstel”, sprak zij richting B&W. “De SSL wordt neer-gezet als een kwetsbare organisatie, maar, als dat al zo is: liever kwetsbaar

en reuze enthousiast, dan het tegen-overgestelde. De medewerkers en vrij-willigers verrrichten uitstekend werk en als organisatie is SSL ingebed in de Lopikse samenleving. Ik maak me zor-gen of we dat bij een fusie kunnen be-houden.”

Wethouder Ina de Korte heeft tot 1 november de tijd om een nieuwe wel-zijnspartner te vinden. Zo niet, dan behoudt SSL een jaar haar subsidie. De wethouder verwacht aan de dead-line te kunnen voldoen. “Met het be-stuur van SSL gaan we op zoek naar een goede partner. Daarbij is het onze insteek om in stand te houden wat we hebben.”

KaterPenningmeester René Verweij zit de

SMOK: eerste boom in Schoonhoven Stichting Milieu Organisatie Krimpenerwaard

(SMOK), heeft donderdag de eerste boom in Schoonhoven gepland, aan de G.J. van Heuven Goedhartweg.SMOK is opgericht om een ‘CO2-neutrale Krimpenerwaard te creëren, waardoor het groene karakter van deze regio ver-sterkt wordt’. De bestuursleden Eelco de Boer en Arie Warnaar: “Dit betekent concreet aandacht voor duurzame energie, CO2-reductie, en het plaatsen van bomen, CO2-compensatie. Deze ideeën zijn door de gemeente Schoonhoven enthousiast ontvangen. Na een gesprek met wethouder Peter Matheij en een ambtenaar van de afdeling Stadsbeheer, is daarom overgegaan tot het plaatsen van de eerste SMOK-boom in Schoonhoven.” SMOK richt zich zowel op CO2-reducerende en compenserende projecten buiten de bebouwde als kleinschalige projecten binnen de be-

bouwde kom. “De huidige activiteiten richten zich met name op de compenserende projecten, zoals het planten van soli-taire bomen, maar ook sport- en speelbossen behoren tot onze visie. Daarbij komen de fondsen voor de initiatieven uit activiteiten die door SMOK georganiseerd worden en van de donaties van SMOK-vrienden -particuliere sponsors- en be-vriende bedrijven.” Er wordt samenwerking met andere stichtingen en initiatieven gezocht. Eelco de Boer afsluitend: “Zo is overleg met gemeenten in de Krimpenerwaard nood-zakelijk als SMOK ervoor wil zorgen dat de dorpskernen in deze regio hun groene karakter behouden. Naast de ge-meente Bergambacht zet Schoonhoven zich in samenwer-king met SMOK, met de plaatsing van de eerste boom, ook in voor een CO2-neutrale Krimpenerwaard.” Meer informatie: www.milieuorganisatie-SMOK.nl

FOTO: JACQUELINE BERGSMA

Boerderij mag uitbreiden

De boerderij aan de Zuidzijdseweg 142a in Polsbroek mag (fl ink) uitbreiden. De gemeenteraad van Lopik stelde vo-rige week dinsdagavond unaniem de toekomst van het boerenbedrijf boven de bezwaren van omwonenden. Zij hadden bezwaar tegen de zijwaartse uitbreiding van de boerderij, wat ten koste gaat van hun uitzicht. Het be-drijf -veehouderij en kaasboerderij- wil de stalruimte vergroten en een loods bouwen.

Fotowedstrijd Koninginnedag

Het Kontakt Edities houdt ter gelegenheid van de troonswisseling een Koninginnedag Fotowedstrijd. Hiervoor is een nieuwe website ge-bouwd: www.hetkontakt.nl/fotowed-strijden.

Bezoekers van de website kunnen de ingezonden foto’s een waardering geven. Daarnaast zullen de foto’s ook door een vakjury van de redactie be-oordeeld worden.Er zijn drie prijzen te winnen: een he-renoverhemd van Ledub met horloge t.w.v. 120,00 euro (beschikbaar ge-steld door Peterson Herenmode, Leerdam), een fotoshoot tw.v. 95 euro (beschikbaar gesteld door Joy-Art, Gorinchem) en een diner voor twee t.w.v. 80 euro (beschikbaar ge-steld door restaurant ‘t Raadhuis van Goudriaan).

Kijk voor alle bijzonderheden over de fotowedstrijd op:

q WWW.HETKONTAKT.NL/FOTOWEDSTRIJDEN

De Haagse rechtbank heeft dinsdag een 48-jarige Ouderkerker een werkstraf van tachtig uur opge-legd voor het dealen van partydrugs.

Ook kreeg hij een half jaar cel waarvan tweeënhalve maand voorwaardelijk opgelegd. Omdat de Ouderkerker het onvoorwaardelijk deel van die straf al in voorarrest heeft uitgezeten, hoeft hij niet meer naar de gevangenis.

De rechter hield bij de strafmaat reke-ning met de baan van de man, die in het dagelijks leven bij zijn werkgever leiding geeft aan tweehonderd men-sen. Bij de Ouderkerker thuis vond de politie in juni bijna twee jaar geleden een kleine duizend xtc-pillen. Hij gebruikte doordeweeks een pille-tje per dag -‘tegen mijn atrose’ -, zegt hij, en in de weekenden nam ‘ie er op feesten meer in. Zijn toenmalige

vriendin zou ook hebben gebruikt. Van lieverlee kocht hij groot in om de prijs te drukken en leverde hij door aan tal van vrienden en bekenden. Het was allemaal ‘wat uit de hand gelopen’ vond hij zelf ook. De zaak tegen de Ouderkerker kwam aan het rollen nadat zijn ex-vriendin aangifte tegen hem deed van jaren-lange mishandeling. Van die mishan-deling werd verdachte uiteindelijk

Werkstraf van 80 uur na dealen partydrugsvrijgeproken, nadat ook het Openbaar Ministerie (OM) om vrijspraak had ge-vraagd. Er was geen bewijs. Verdachte zelf ontkent de mishandelingen ook in alle toonaarden.

Voor het xtc-dealen had het OM twee weken geleden een werkstraf van 240 uur en negenenhalve maand cel, waar-van een half jaar voorwaardelijk, ge-eist.

Page 14: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

GemeenteBERGAMBACHTAmmerstol, Bergambacht en Berkenwoude

1 mei 2013

AdresgegevensGemeentehuis

Adres: Postbus 5, 2860 AA Bergambacht

Bezoekadres: Alingersteeg 2

Telefoon: (0182) 356 555

[email protected]

www.bergambacht.nl

Twitter: @gem_bergambacht

OpeningstijdenMa t/m vrij 9.00 tot 12.00 uur en

op afspraak

Publieksbalie Burgerzaken

Ma t/m vrij 9.00 tot 12.00 uur,

wo 14.00 tot 17.00 uur en

18.30 tot 19.30 uur

Publieksbalie ROB

Ma t/m do 9.00 t/m 12.00 uur

WMO-Loket

Ammerstol: of afspraak

Bergambacht: ma t/m vr 9.00 -12.00 uur

(gemeentehuis)

Berkenwoude: op afspraak

Sociale Zaken

Op afspraak. Tel. 0800 -667 667 6

(Nederlek)

Meldpunt WoonomgevingTel. (0182) 356 588 of via

www.bergambacht.nl

actueel

Jongerenwerk Bergambacht orga-

niseert donderdag 2 mei - in de

meivakantie – in samenwerking

met zwembad De Hofstee een

zwemestafette. De zwemestafette

is bedoeld voor jongeren tot twaalf

jaar en begint om 13.30 uur en

duurt tot ongeveer 15.30 uur.

Wil jij meedoen met deze activiteit?

Meld je dan nu aan via: jongeren-

[email protected] onder ver-

melding van jouw naam en e-mail-

adres. Wil je op hoogte blijven van

wat er wordt georganiseerd door het

jongerenwerk en alles lezen over an-

dere activiteiten in de gemeente Ber-

gambacht? Volg ons dan: @Jongin-

Bab via Twitter.

Persluchtduiken

Altijd al eens willen duiken? Dan is

dit je kans! Op donderdag 2 mei is er

vanaf 15.30 uur de mogelijkheid om

te komen persluchtduiken in zwem-

bad De Hofstee voor jongeren ouder

dan twaalf jaar. Deze activiteit wordt

aangeboden door de gemeente Ber-

gambacht en is gratis voor de deel-

nemers. Let op, Vol = Vol. Maximaal

15 deelnemers. Aanmelden kan via

[email protected]. Ver-

meld je naam, telefoonnummer en

leeftijd.

Zwemestafette in de HofsteeUitreiking KoninklijkeOnderscheidingenVrijdag 26 april ontvingen me-

vrouw C.V.A.J. Blaauwendraat–

Veldstra en de heer D. Roest, bei-

den uit Bergambacht, een Konink-

lijke Onderscheiding uit handen

van burgemeester Arie van Erk.

Mw. Blaauwendraat was onder an-

dere van 1966 tot 1979 medeorgani-

sator en leidinggevende van kinder-

vakantiekampen in Hulshorst. Verder

zijn zangkoren al 45 jaar haar passie.

Zij richtte er een aantal op en ver-

vulde er diverse functies van voorzit-

ter tot penningmeester. Verder was zij

vrijwilliger bij de Hervormde Vrou-

wendienst en bij de crisisopvang. Ook

geeft ze al vijftien jaar workshops

bloemschikken en is ze al jaren actief

als collectant en ook als vrijwilliger bij

Slothoven.

De heer Roest is sinds 1983 voorzitter

van het Zomeruitstapje voor Bejaar-

den. Dit uitje is een begrip in Bergam-

bacht. Ook vervult hij diverse func-

ties, ook al vanaf 1982, in de Ontmoe-

tingskerk in Bergambacht. Hij was er

diaken, ouderling en tegenwoordig is

hij ouderling-kerkrentmeester en

voorzitter van het college van

Kerkrentmeesters.

Sportweek gemeente BergambachtDe week van 20 tot en met 27 april

stond geheel in het teken van de Na-

tionale Sportweek. In deze week kon-

den diverse sportaanbieders zich pre-

senteren aan belangstellenden. In de

gemeente Bergambacht stelden Jeu

de Boules Bergambacht, THOR, afde-

ling gym en badmintonvereniging

Blue Sky uit Bergambacht met F.C.

Perkouw uit Berkenwoude hun trai-

ningen open voor iedereen. Ook or-

ganiseerde de Buurtsportcoach in

iedere kern sport- en spelactiviteiten.

Jongeren konden zich uitleven op het

multicourt in Ammerstol nabij basis-

school ‘De Kromme Draai’, in Bergam-

bacht op het kunstgrasveld in de Mei-

doornstraat en in Berkenwoude op

het kunstgrasveld van F.C. Perkouw.

Voor de foto’s van de Sportweek kunt

u terecht op de website van Jongin:

www.jonginbab.nl. Volg ons op Twit-

ter om op de hoogte te blijven van de

activiteiten! @JonginBab.

Aanbieden grof tuinafval op het afvalbrengstation voortaan gratisDe gemeenteraad van Bergam-

bacht heeft in de raadsvergadering

van 23 april 2013 een voorstel aan-

genomen om met terugwerkende

kracht van 1 januari 2013 het aan-

bieden van grof tuinafval (met een

maximum van 2m3 per huishou-

den, per dag) GRATIS te maken.

Diegenen die de afgelopen maanden

een bezoek hebben gebracht aan het

afvalbrengstation en grof tuinafval

hebben aangeboden en daarvoor

hebben betaald, worden gecompen-

seerd in de gemaakte kosten. De be-

treff ende bezoekers worden door

middel van een brief nader geïnfor-

meerd over de wijze van compensatie.

Inloopavond inrichting parkeerplaats TennisclubOp donderdagavond 16 mei kun-

nen geïnteresseerden tussen

19.00 en 20.30 uur in het H. Za-

nenhuis, Ds. Hugenholzstraat 4

in Ammerstol de plannen bekij-

ken voor de nieuwe parkeer-

plaats op de huidige locatie van

tennisvereniging ATC ‘t Veldje.

Tennisvereniging ATC ’t Veldje be-

reidt samen met de gemeente de

verplaatsing van het tenniscom-

plex voor. De nieuwe locatie komt

aan de Achterweg. Dit betekent dat

het huidige tenniscomplex vrij

komt voor parkeren.

In de Structuurvisie is opgenomen

dat voor de parkeerdruk in Ammer-

stol een oplossing moet komen.

Hiertoe zijn een drietal locaties

aangewezen om extra parkeer-

plaatsen te realiseren. Naast de lo-

catie bij de nieuwe skeelerbaan en

het geplande nieuwe tenniscom-

plex naast de begraafplaats, is het

bestaande tenniscomplex aange-

wezen als extra parkeerlocatie.

Voor de inrichting van deze par-

keerplaats heeft de gemeente een

ontwerp laten opstellen die wij met

u willen delen. U kunt tijdens de

inloopavond het ontwerp inzien en

vragen stellen. Wij hopen u te mo-

gen begroeten.

Controle hondenbelastingBinnenkort wordt huis-aan-huis ge-

controleerd op het bezit van honden.

Controleurs van LEGITIEM BV zijn

door het SVHW in de arm genomen

om de controle uit te voeren. De con-

troleurs hebben een legitimatiebe-

wijs bij zich. Als zij een aantreff en

waar geen belasting voor wordt be-

taald, dan vullen de controleurs een

aangifteformulier in. Hondenbezit-

ters zijn verplicht om aangifte te doen

van hondenbezit.

U kunt op www.svhw.nl een formulier

downloaden om uw hond (en) aan te

geven. Tijdige aangifte voorkomt een

boete.

U kunt dit ook telefonisch doorgeven

via 0800 - 0200873

Page 15: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Bergambacht

Dijklaan.

Asfalteringswerkzaamheden

Dij-

klaan en Ambachtstraat

H.B. Nederburghstraat

‘s Heeraarts-

bergstraat

Ammerstol

Werk aan de wegWerkzaamheden week 18 en 19

(ma. 29 t/m za 11 mei)

OFFICIËLE BEKENDMAKINGENAANGEVRAAGDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN ZIE *1

Besluit omgevingsvergunning

OMGEVINGSVERGUNNING VAN RECHTSWEGE

KENNISGEVING VERLENGING BESLISTERMIJN WABO

Voor bezwaar/beroep: zie kader

Winkelhof krijgt eerste ster Keurmerk Veilig OndernemenDe Winkelhof in Bergambacht

heeft maandagavond de eerste

ster in ontvangst genomen voor

het behalen van het Keurmerk Vei-

lig Ondernemen (KVO). Deze ster is

een bekroning voor ondernemers,

gemeente, politie en brandweer

die samen afspraken hebben ge-

maakt om de veiligheid nog verder

te verbeteren.

Aantrekkelijk winkelgebied

Besluiten gemeenteraad

Gratis cursus voor vrijwilligersVoor vrijwilligers uit de gemeente

Bergambacht wordt ook dit jaar

een reanimatie en AED (start)cur-

sus georganiseerd. In twee avon-

den worden vrijwilligers voorbe-

reid op adequate hulpverlening.

Toelatingseisen

Aanmelden

www.bergambacht.nl

VOOR TER INZAGE LIGGENDE STUKKEN GELDT:

*1. BEZWAAR

*2. ZIENSWIJZEN INDIENEN

*3. BEROEP

Page 16: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 30 april 2013 algemeen 16

Eén miljoen ouderen voelt zich

eenzaam, vooral als zij in de

vakantietijd alleen achterblijven.

Het Nationaal Ouderenfonds

helpt hen. Helpt u mee?

Vergeet-ze-niet!

Kijk wat jij kunt doen op staoptegenkanker.nl/inactie

En wat doe jij?

Ik sta op voor mijn moeder ElsBrenda Schaaper (42)

www.gazelle.nl/elektrischefietsen

Maak een proefrit op een elektrische fiets van Gazelle!

Opstapdagzaterdag 4 mei

Bovenkerkseweg 11

barendrecht capelle aan den ijssel dordrecht sliedrecht

Je werkzaamheden bestaan uit het transporteren van auto`s. Ben je in het bezit van je rijbewijs CE, heb je affiniteit met het autovak en zoek je een baan voor circa 20 uur per week? Kortom: ben jij de oproepkracht in topvorm? Reageer dan vandaag nog op deze leuke functie.

Wij bieden:Een uitstekend salaris, een veilige werkomgeving, een goede opleiding, geweldige collega’s en mooie, stevige werkkleding.

Interesse?Voor meer informatie kun je contact opnemen met Andries de Vries, tel. nr. 06 - 10 88 94 40. Je motivatie inclusief je CV kun je, bij voorkeur via mail, sturen naar: Van As Autoschade Capelle a/d IJssel, t.a.v. de heer Andries de Vries, Essebaan 2-8, Hoofdweg sector D, 2908 LK Capelle a/d IJssel. E-mail: [email protected]

Van As Autoschade is een modern bedrijf met vier vestigingen in Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Dordrecht en Sliedrecht met ruim 65 medewerkers. Per jaar worden meer dan 7500 voertuigschades hersteld in opdracht van zowel particulieren als bedrijven, lease-maatschappijen en verzekeraars. Voor de vestiging in Capelle a/d IJssel zijn wij op zoek naar een

Oproepkracht m/v

VERHOEF INFRAVerhoef Infra, gevestigd Lekdijk 36 te Langerak, is een middelgroot bedrijf dat zich bezighoudt met activiteiten op het gebied van grondwerk – riolering en wegenbouw. De activiteiten vinden grotendeels plaats in het westen en in het midden van het land en worden uitgevoerd met ca. 40 – 45 eigen mensen en materieel.

Wij zijn op zoek naar een:

Calculator/werkvoorbereider GWW die ervaring heeft met zelfstandig begroten van groteen kleine projecten in de GWW sector of dit wil leren U wordt o.a. belast met:

Wij zijn op zoek naar :

Wij verwachten:

Wij bieden u:

Verhoef Infrat.a.v. de heer K.J. de Jong

Postbus 23, 2965 ZG NieuwpoortTel. nr. 0184-601369 fax.nr. 0184-601810

email: [email protected]

Page 17: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 30 april 2013

17accent

Loek van der Kolk:

‘Zoeken naar harmonie’Schoonhoven is een ridder rijker. “Eentje te voet”, lacht Loek van der Kolk, de gedecoreerde in kwestie in een uitpuilend Belvédère.

Interview

door Pieter van der Laan

Het is leuk dat je erkenning krijgt vanuit de gemeenschap’

De 67-jarige vrijwilliger heeft een enorme staat van dienst. In een vorig leven heeft hij zelfs nog carnavalsvereniging ‘De Zilveruien’ opgericht, om zijn veelzijdigheid maar eens te benadrukken. Veel stadgenoten kennen hem beter van zijn werk als citymanager en de activiteiten voor de Nationale Zilverdag.“Ik ben een teamspeler”, zegt hij. “Als de samenstelling van de ploeg me bevalt, schuif ik aan. Ik zoek altijd naar harmo-nie. Dan kun je het jaren volhouden. Overigens ben ik nu een tikkeltje aan het terugschakelen, want ik heb bijna zes kleinkinderen en wil wat meer vrije tijd. Als je, zoals ik, gepensioneerd bent, kan je gelukkig makkelijk keuzes maken. Voor sommige functies zoek ik vervangers, maar ik heb nog genoeg agendapunten om de dagen moeiteloos door te ko-men.”

Van der Kolk meende dat hij in Belvédère de toekomst van het jaarlijkse Zilversymposium zou gaan bespreken met het bestuur van het Zilvermuseum. Dat was inderdaad aanwezig, maar om een geheel andere reden. De leden haastten zich om hun vrijwilligster en voormalig pr-medewerkster Anneke Kuijsters te bewieroken. Van der Kolk ontwaarde intussen zijn wuivende kinderen en kleinkinderen. “Dat was even schrikken, maar dan weet je wel hoe laat het is. Het is leuk dat je erkenning krijgt vanuit de gemeenschap, maar het verandert niets aan mijn visie of instelling. Ik wil graag mijn erva-ring en kennis delen. Daarom had ik met name plezier in mijn rol als klankbordcoach namens de Kamer van Koophan-del. Ik begeleidde startende ondernemers en hielp hen bij het opstellen van een ondernemersplan. Dat gaf me een be-vredigend gevoel. Alsof je iets doorgeeft van je eigen leven.”

Wie de werkzaamheden van Loek van der Kolk nader beschouwt, vraagt zich af waar hij de tijd vandaan haalde. “Tja, een dag telt 24 uur, waarvan ik er steevast zeven gebruik voor mijn nachtrust. Dan heb je toch wel mogelijkheden om over-dag een en ander te combineren. Ik ben graag met meerdere mensen actief. Zoals ik zei, kijk ik naar de integriteit van de club. Als iets me niet bevalt, laat ik dat weten en als me het me helemaal niet aanstaat ben ik weg. Vaak komt het niet zo-ver, omdat ik over redelijke mensenkennis beschik en tevoren kan inschatten hoe de samenwerking zal verlopen.”Bescheidenheid siert hem. Mocht de ridderorde ooit zijn hoofd op hol brengen, dan zal zijn familie hem direct tot de orde roepen. Zoon Mark gaf al een voorproefje na de huldiging door burgemeester André Bonthuis: “Mooi lintje, pa. Kan je mooi naast je medailles van de Avondvierdaagse hangen.”

RecordSchoonhoven vestigde vrijdagmorgen een record: niet eerder werden zoveel lintjes uitgereikt. De oproep om vrijwilligers voor te dragen, werd door de burgerij goed in de oren geknoopt. Bonthuis had er bijna een dagtaak aan om negen inge-zetenen namens Hare Majesteit te behagen. De meesten moesten nog bekomen van de schrik. Zoals Ben Peltenburg (65), die meende met bestuursleden van het Schoonhovens College een onderhoud te hebben over de archeologisch mo-gelijk waardevolle ondergrond van de locatie aan de Vlisterweg. “Ik vond het een merkwaardig verhaal, maar voor ie-mand die vaak in de bodem speurt, niet geheel onlogisch. Locatiedirecteur Leen Prins haalde me op met de auto en zette me wegens tijdgebrek niet af bij voorzitter Johann Koenis in IJsselstein, maar voor de deur van Belvédère. Toen ging nog steeds geen belletje rinkelen. Pas toen ik binnen familieleden en vrienden zag zitten, viel het kwartje.”Burgemeester Bonthuis benadrukte de gedecoreerden dat het pertinent niet de bedoeling was dat ze met hun vrijwilli-gerswerk zouden stoppen. “Het is eerder een aanmoedigingsprijs. De bevolking van Schoonhoven waardeert dat en ver-zoekt om erkenning. Daarom ben ik blij dat ik dit nobele gezelschap mag feliciteren namens de koningin. U verdient dat.” De bijeenkomst werd afgesloten met het zingen van het Wilhelmus.

FOTO: ROBERT VAN DER HEK

Alle namen en achtergrondinformatie over de lintjesregen: www.hetkontakt.nl (onder kopje nieuwsberichten)

Koninklijke onderscheidingen

FOTO: ROBERT VAN DER HEK

FOTO: ROBERT VAN DER HEK

FOTO: ADRI VERHOEVEN

FOTO: ADRI VERHOEVEN

FOTO: ADRI VERHOEVEN

Page 18: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 30 april 2013 onroerend goed 18

‘Wij zoeken collectanten!’

Astrid Joosten, ambassadeurAstrid Joosten, ambassadeur

Postbus 270 - 3990 GB Houten - giro 222111 - www.epilepsiefonds.nl

‘Helpt u mee met onze jaar-lijkse collecte? In 2008 van 26tot en met 31 mei. Dan gaanwe weer alles op alles zettenom zoveel mogelijk geld op tehalen voor 120.000 mensenmet epilepsie. Wilt u helpen?Een paar uurtjes maar. Ik weetzeker dat al die mensen met epilepsie u heel dankbaarzullen zijn. Net als ik. Alvastbedankt!’ Bel 030 63 440 63

lilianefonds.nl

Laat kinderen met een handicap weer meetellen.

Van achterblijver naar bolleboos

gratis plaatsing

Koert

23 april 2016

Leontine15 | 03 | 2016

Wesley

&Anouk

Ho

era een

tweeling

25-10-12 16:46

De Groot Drukkerij bvZuidzijde 131

2977 XE GoudriaanTel. 0183-583311

www.degrootdruk.nl

Gebo

ortekaartjes van Ukkie

Stoer, lief en eigentijds

Ukkie

Daan & LeviSterre

Hoeraeen liefmeisje!

GEBORE

N EEN STOERE J

ONGEN

Willem28 december 2015

www.dijklaanwest.nl015 - 276 04 00 0182 - 35 20 99Bouwfonds is bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 - 22.00 uur en za van 9.00 tot 17.00 uur.

0182 - 35 57 88

Dijklaan-West IIBergambacht

Starterswoningen Meerkoet• Woonoppervlakte vanaf ca. 110 m2

• Kavelgrootte vanaf ca. 128 m tot 197 m2

• Riante lichte woonkamer vanaf ca. 36 m2

• 1e verdieping: 3 slaapkamers en een badkamer• Ruime zolderetage met diverse indelingsmogelijkheden• Diverse uitbreidingsmogelijkhedenKoopsommen vanaf € 199.850,- v.o.n. (gedeeltelijk casco).

OPEN HUIS zaterdag 4 mei

van 11.00 tot 13.00 uur

Wilt u een goed beeld krijgen van type Meerkoet?Bezoek aanstaande zaterdag de modelwoning aan de Weergang 9 in Bergambacht.

www.schep.nl

Voor meer informatie:Lopikerplein 2 - Schoonhoven

(0182) 38 30 38Openingstijden: maandag t/m vrijdag 9.00 - 17.30 uur en zaterdag op afspraak.Schep makelaardij heeft tevens vestigingen in Zwolle Centrum, Zwolle Stadshagen en Boijl (Fr).Kijk op www.schep.nl voor de contactgegevens van deze vestigingen.

AmmerstolNieuweweg 19

Woonkeuken met kookeilandLuxe badkamer In 2012 opnieuw geschilderd

Op een rustige locatie in Ammerstol gelegen vollediggemoderniseerde vrijstaande woning met een woonop-pervlakte van 120 m2, schitterend aangelegde tuin met veel privacy, veranda,eigen parkeerplaats, berging en een achterom.

Open Huisvan 11.00tot 12.30 uur.

Za. 4 mei

Verrassend ruime vrijstaande woning

Vraagprijs€ 267.500,- k.k.

U bent van harte welkom in de modelwoning op de Oude Tiendweg 29te Krimpen a/d IJssel

� Nog diverse appartementen te huur� Centraal gelegen� Luxe keuken� Zonnig terras� Eigen parkeerplaats in parkeergarage� Eigen berging in de onderbouw� Stoffering mogelijk

Huurprijzen vanaf € 795,-/maand inclusief servicekosten en parkeerplaats!

Open Huis in Sierra Nova Zaterdag 4 mei 2013

van 10.00-11.00 uur

Stolwijk (0182) 622222't Vaartland 10

Krimpen a/d IJssel (0180) 530000Rotterdamseweg 60

www.vanherk.nl www.burglandstolwijk.nl

Eénmalige actie t/m 31 mei a.s.

voor de Blijdendijkstraat en betaal het

eerste jaar € 795,- per maand inclusief

servicekosten en parkeerplaats

Page 19: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 30 april 2013

19accentOok vierde verdachte vrij

De rechter heeft ook de vierde verdachte van de ge-welddadige beroving van een 9-jarig meisje aan de Zomereik in Krimpen aan den IJssel vrijgelaten. Dat heeft Stefan van Paridon, de advocaat van de jongen, bevestigd. Eerder stuurde de rechter zijn drie vrienden al naar huis. De 17-jarige Krimpenaar bleef toen vastzitten om-dat het jonge slachtoffer hem had aangewezen als degene die haar heeft geslagen. Donderdag liet de rechter hem gaan. De vier jongens zijn welis-waar vrij, maar zij blijven wel verdach-ten.De jongens zouden het meisje op 10 april ter hoogte van een speeltuintje hebben geslagen en op de grond ge-gooid nadat ze geld hadden geëist. Een nog altijd onbekende vrouw zou het meisje te hulp zijn geschoten waarna de verdachten de benen na-men. Het meisje liep na het incident naar huis, waar ze onwel raakte. In het ziekenhuis bleek ze een zware hersen-schudding en een bloeding in de her-senen te hebben.Van Paridon vindt het niet zo vreemd dat de jongens nu alweer vrij zijn. Want ondanks intensief onderzoek van politie en justitie is er geen bewijs gevonden dat ze het meisje iets heb-ben aangedaan. Ook de verklaringen van het slachtoffer en de verdachten staan haaks op elkaar. “Er is blijkbaar ook twijfel ontstaan bij het Openbaar Ministerie en de rechtbank. Anders zou men in dit vroege stadium nooit tot schorsing van de voorlopige hech-tenis zijn overgegaan voor een derge-lijk ernstig feit.” De jongens hebben volgens de advo-caat toegegeven dat ze op de plek van het delict zijn geweest, maar zeggen het meisje daar niet te hebben ont-moet. Om meer duidelijkheid te ver-krijgen van wat er daadwerkelijk is ge-beurd, is Van Paridon van plan een aantal onderzoekswensen in te die-nen waar de rechter zich over gaat buigen. Wat die wensen precies zijn, wil hij niet zeggen. “We moeten nog het één en ander op papier zetten.” De jongens hoeven niet rekenen op een warm onthaal in hun woonplaats. Net na de gebeurtenis zetten dorpsge-noten foto’s van de vier ‘helden van Krimpen’ online om hun afkeer ken-baar te maken. Of er een rechtszaak komt, is aan het Openbaar Ministerie.

zamelen op onze website”, besluit Bertus de Groot. “Mensen kunnen ze aanleveren via email, waarbij wij er voor zorgen dat ze voor altijd bewaard blijven. Eén en ander moet uitmon-den in een boekje, dat we volgend jaar rond 5 mei willen uitbrengen.”

De Dodenherdenking in Jaarsveld be-gint zaterdag 4 mei om 19.15 uur bij het monument ‘Wij zijn ze niet vergeten’. Na het leggen van kransen en bloemen volgt een minuut stilte, waarna in een stille tocht gezamenlijk naar de Lekdijk wordt gelopen. Hier begint om 20.00 uur de herdenking bij het Vliegermonu-ment.

q WWW.SJOG.NL

Robert van der Hek

Het wordt een speciaal moment voor de Stichting Jaarsveld Oorlogs Gedenkteken (SJOG), die vo-rig jaar augustus vol trots het fraaie marmeren monument bij de kerk liet onthullen. Zeventig jaar na dato kre-gen de drie Jaarsvelders die in de oor-log hun leven lieten voor het vader-land alsnog de erkenning die ze ver-dienen. “Na twee eerdere –mislukte- pogingen om een monument te realiseren was het nu of nooit”, blikt Sjaan van den Berg terug. “We hebben er hard aan moeten trekken, maar dankzij veel steun vanuit het dorp en bedrijfsleven is het monument er gekomen. En dat op een prachtige en markante plaats middenin het dorp.”Sjaan van den Berg doet haar verhaal samen met medebestuurslid Bertus de Groot in de woonkamer van Joop van Vliet. Zowel Sjaan als Bertus brachten met het monument twee ooms van hen -Pieter Arie Eikelen-boom en Arie de Groot- ‘naar huis’. “Mijn oom ligt op de begraafplaats in Jaarsveld, maar met dit monument heeft hij voor iedereen een passende plaats gekregen om te herdenken”, zegt Bertus de Groot. Arie de Groot kwam tijdens de inval van de Duitsers, bij zware gevechten om de vijand te beletten de IJssel over te steken, in mei 1940 om het leven. Hij werd be-graven in Zuthpen, om later te worden herbegraven in zijn geboortedorp.Over het lot van Pieter Arie Eikelen-boom is offi cieel niets bekend. De mi-litair vertrok in 1939 naar Nederlands-Indië, waar hij waarschijnlijk in janu-ari 1942 tijdens de Japanse inval is gefusilleerd. “Pas vier jaar na de oor-log kreeg mijn familie het bericht dat Pieter Arie ‘waarschijnlijk’ is gesneu-veld”, zegt Sjaan van den Berg. “Een tastbaar bewijs of graf ontbreekt en daarvoor is dit monument zo belang-rijk.” De derde militair die recht wordt gedaan met het monument is vlieger Adriaan Manschot, die in februari

1945 bij een missie boven België neer-stortte. Hij werd in 1946 herbegraven op het Rusthof in Leusden.Bijzonder voor de SJOG was dat het monument werd genomineerd voor de ‘Aanmoedingsprijs Oorlogsmonu-menten: behoud, beheer en beleving’ in de provincie Utrecht. Tijdens de uit-reiking van de prijs –vorige week dins-dag in Utrecht- moest Stichting Jaars-veld Oorlogs Gedenkteken de eer laten aan het oorlogsmonument in Doorn. Sjaan: “Jammer, maar dat we genomi-neerd waren, vonden we al een hele eer. Het was in ieder geval een mooie en bijzondere avond.”

Daarnaast is in Jaarsveld -op de Lek-dijk- het Canadese Vliegermonument te vinden, dat is geadopteerd door de Eben Haëzerschool. Mede hierdoor

bracht Joop van Vliet, één van de op-richters van dit monument én betrok-ken bij het monument ‘Wij zijn ze niet vergeten’, donderdagmorgen een be-zoek aan de school. Hierbij vertelde hij de kinderen over de achtergrond van beide monumenten, maar ook over de oorlog in het algemeen. “Daar-bij ben ik vooral ingegaan op de im-pact die de oorlog heeft gehad op deze regio”, zegt de inwoner van Lopik, die met zijn uitgebreide archief en boei-ende verhalen al vele kinderen op di-verse Lopikse basisscholen aan zich wist te binden. “Het valt mij altijd weer op, dat kinderen nog heel veel belangstelling hebben voor die tijd. Ze luisteren vaak ademloos en stellen veel vragen.”“Verhalen over de oorlogstijd in de ge-meente Lopik proberen we ook te ver-

Zowel bij nieuw oorlogsmonument als bij Vliegermonument

Dubbele plechtigheid in JaarsveldJaarsveld beleeft op 4 mei een dubbele Dodenherdenking. Eerst bij het nieuwe monument ‘Wij zijn ze niet vergeten’, vervolgens bij het Canadese Vliegermonument.

Dodenherdenking

FOTO: ROBERT VAN DER HEK

VVN-afdeling Bergambacht heeft dinsdag het jaarlijkse verkeersexamen gehouden in samenwerking met de politie en scholen. Ondanks de regen brachten 109 leerlingen deze verkeersproef tot een goed einde.

Stichting Muziek-tent Schoonhoven heeft afgelopen week een omgevingsvergunning aan-gevraagd bij de gemeente Schoonho-ven. Bij groen licht hoopt de stichting rond Koningsdag 2014 de muziektent over te dragen.

Hans de Wit, voorzitter van de stich-ting: “We hebben een zo’n groot mo-gelijke zorgvuldigheid betracht om aan alle eisen van gemeente, water-schap, provincie en Rijk te voldoen.”

Breed Doelstelling is om de tent voor en door Schoonhovenaren te realiseren. “Het initiatief wordt breed gedragen. Veel vrijwilligers, bedrijven en verenigin-gen doen mee. Zo werkt het Schoon-hovens College mee door er een leer-werk-/ervaringstraject voor leerlingen van te maken. De tent is ontworpen door de kleinzoon van de architect -Rokus Visser-, die de eerste tent ont-worpen heeft. Deze moest in de jaren vijftig wijken voor de bus. De land-schapseffecten zijn getekend en be-schreven door de bekende land-schapsarchitect uit deze regio, Rene Lagendijk. De zeeverkenners hebben

begin dit jaar geholpen met het uitzet-ten van de tent in de gracht en toneel-vereniging Arto Post Laboro heeft in maart een voorstellling gegeven waar-van de opbrengst naar de muziektent is gegaan.”Zaterdag 18 mei vindt in samenwer-king met hengelsportvereniging het Baarsje een sponsorviswedstrijd plaats. Ook de muziekverenigingen zullen nog van zich laten horen.

OverdragenHans de Wit: “Als alle procedures nor-maal verlopen, kunnen we kort na de komende winter gaan bouwen, om op Koningsdag 2014 de tent feestelijk aan de gemeente over te dragen.”

De muziektent is gepland in de Grote Gracht. Alles bij elkaar gaat het initia-tief zo’n 150.000 euro kosten. Inmid-dels heeft de stichting door acties en giften van verschillende sponsors tweederde van het bedrag binnen. Hans de Wit afsluitend: “De tent kan straks worden gebruikt voor hoogtij-dagen als Koninginnedag, Zilverdag, Bartholomeusdag etcetera, maar ook voor vrijwel alle andere evenementen, optredens en herdenkingen.”

Aanvraag tot vergunning muziektent Schoonhoven

Page 20: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 30 april 2013 onroerend goed 20

Rijklaarmaakkosten € 295,-Irenestraat 13, 2964 BL Groot-Ammers, Tel. (0184) 661355www.autobedrijf-rozendaal.nl

Audi A4 Avant 2.0 Fsi turbo Qatro € 17.950,-Audi A4 D.I 1996 € 2.500,-Audi A4 1.8 1999 € 2750,-BMW 318 1999 € 6.750,-BMW 320i 2007 € 13.950,-BMW 320i 1994 € 3.250,-BMW Cabrio B 320i autom. 1995 € 4.750,-Citroen C1 5-d 2011 € 8.150,-Ford CMAX 2004 € 6.950,-Ford Focus Combi diesel 2003 € 4.350,-Mazda 6 2.0 Combi 2008 € 13.450,-

Mercedes C200CDI combi 2001 € 6.950,-Mercedes Vito dub. cabine 2005 € 9500,- exOpel Astra Caravan 1999 € 3.950,-Opel Corsa Diesel 2001 € 2.250,-Peugeot 206 cc 2002 € 6.950,-Peugeot 307 SW 2004 € 4.950,-Renault Laguna 2002 € 2.250,-Renault Senic 2002 € 2.750,-Saab 9-5 Estate 2.OT 2003 € 6.950,-Seat Leon 2LTFSi 2006 € 16.950,-Skoda Super B 1.8 TSI Combi 2010 € 22.750,-

Toyota Auris 2008 € 8.500,-Volvo V70 R 2003 € 22.500,-Volvo 850 LPG G3 1996 € 2.250,-Volvo S40 1999 € 1.950,-Volvo S90 1997 € 1.950,-Volvo V70 automaat diesel 2002 € 5.950,-VW Golf Cabrio 1997 € 2.950,-VW Golf 1.6 FSi 2005 € 8.950,- VW Passat Sedan TDi 2006 € 9.950,-

Vind je nieuwe jobop www.hetkontakt.nl

Banen voorhet aanklikken

Brochure, fl yer, poster, visitekaartje, mailing, manual, kaarten, envelop, clubliturgieboekje, prijslijst, proefschrift, huisstijl producten, folder, mappen, uitgweekkrantje, reclamepost, geboortekaartje, boek, Brochure, fl yer, poster, bovisitekaartje, mailing, manual, kaarten, envelop, clubblad, liturgieboekje, prijproefschrift, huisstijl producten, folder, mappen, uitgave, weekkrantje, reclamgeboortekaartje, boek, Brochure, fl yer, poster, visitekaartje, mailing, manualenvelop, clubblad, liturgieboekje, prijslijst, proefschrift, huisstijl producten, fmapppenp , u, it ave eekkra reclam boortekaa boek, , Brochuposposp terter v, v, isiisitt llituiturgirgig eboeboeepripriprijsljsljslijsijsijsttt, propropro weeweeweekkrkkrkkranananrecrecreclamlamlamepoepoeposss kakakaartartartjejeje, mamamamanmanualual, k, k, aaaa schschrifrift,t,, huihuiprop dductten f, f, ldolder,, mappepp n, , ituitgavg e, , weekkkkr tantjje,j , re lclamepp tost, g, g bebo tort kekaaboeboekk, BroBrochuchurere, flfl yeryer p, postosterer, vivisitsitekaekaartartjeje, mamailiilingng, mamanuanuall, kaakaartertenn, envenveloeloppcluclubblbbladad, liliturturgiegieboeboekjekje p, prijrijslislijstjst p, proeroefscfschrihriftft, huhuississtijtijl pl prodroductuctenen, fofoldelderr, mamauitgavg e, , weekkrantje,j , reclameppost, g, geboortekaartje,j , boek,, Brochure, fl, yey r, , ppvvisiisiisitektektekaaraaraartjetjetje mm, mailailailinginging mm, manuanuanualalal, kakakaartartartenenen, enenenvelvelvelopopop, clclclubbubbubbladladlad ll, lituituiturgirgirgieboeboeboekjekjekjeee, pripriprijjjproproefsefschrchriftift h, huisuisstistijljl proproducductenten f, foldolderer, mamappeppenn, uituitgavgavee, weeweekkrkkrantantjeje, rereclaclammgeboortekaartje, boek, Brochure, fl yer, poster, visitekaartje, mailing, manualenvelop, clubblad, liturgieboekje, prijslijst, proefschrift, huisstijl producten, fmappen, uitgave, weekkrantje, reclamepost, geboortekaartje, boek, Brochuposter, visitekaartje, mailing, manual, kaarten, envelop, clubblad, liturgieboeprijslijst, proefschrift, huisstijl producten, folder, mappen, uitgave, weekkranreclamepost.

t, huisstijl producten, folder, mappen, uitgave, weekkrant, huisstijl producten, folder, mappen, uitgave, weekkranaartje, boek, Brochure, fl yer, poster, visitekaartje, mailingaartje, boek, Brochure, fl yer, poster, visitekaartje, mailingubblad, liturgieboekje, prijslijst, proefschrift, huisstijl protgtgaveave, w, weekeekkrakrantjntje,e, recreclamlamepoepost,st, gegebooboortertekaakaartjrtje, e, boeboet ktekaartjtje, m ilailiing, manu lal, kka tarten, en lvelop, lcl bbubbl dlad l, looefsefschrchriftift h, huisuisstistijljl proproducductenten f, foldolderer, mamappeppenn, uituitgavgavee,tst, gebboo trtekkaa tjrtje, bboekk, BBro hchure, flfl yer, p toster, ivi itsit kek

ararartententen e, e, envenvenveloploplop c, c, clublublubblablabladd,d, litlitliturgurgurgiebiebieboekoekoekjeje,je, prprprijsijsijslijlijlijstst,st, prprproefoefoefsssf ld it kk tj l t

PRINTEN!In zwart en kleur

www.degrootprintshop.nl

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK EN TWITTER!

Een keurig huis in een keurige straat!Dat zie je als je naar dit huis kijkt, en ook als je in de straat rond kijkt. Bijzonder fraai is dat er verschillende soorten huizen in deze straat staan. Maar ook de ruime trottoirs, de groenstroken en het parkje vlak naast de deur. Dat maakt het zeker de moeite waard. En zeker niet geheel onbelangrijk…. de buren. Wij kunnen je bevestigen dat je zeer aardige buren krijgt. Het huis zelf is eigenlijk zo te betrekken. Het is voor een belangrijk deel verbouwd, denk bijvoorbeeld eens aan geheel kunststof kozijnen met dubbel glas. Of een bijzonder fraaie en luxe keuken. Zelfs het laminaat op de verdieping is nog recent gelegd.

4 slaapkamersNieuwe keuken (2012)Beschutte achtertuin met stenen bergingDiverse buitenzonwering

Waagmeesterstraat 9 Schoonhoven

Vraagprijs € 185.000,- k.k.

NIEUW IN VERKOOP

Burgemeester Uilkensstraat 1

2861 AD Bergambacht

T 0182-35 57 88

[email protected]

W W W . V A N E G M O N D M A K E L A A R D I J . N L

VERKOCHT

VERKOCHT

Bloemengaarde 34Bergambacht

Oude Singel 116Schoonhoven

Een woning kopen met korting en dan ook nog de garantie dat de woning weer terug-gekocht wordt? Dat kan! Deze woning wordt verkocht onder Koopgarantvoorwaarden*. Starters opgelet! Dit unieke 3-kamer appartement is zo goed als nieuw! Gelegen op de kop van het gebouw met vrij zicht richting het zuiden over het water en groen. Een heerlijk appartement, op de eerste verdieping, dat voorzien is van alle gemakken, een berging voor de fietsen en 2 mooie slaapkamers.

Vlakbij de dorpskernModerne open keuken en luxe badkamerCV HR ketel 2010, warmteterugwininstallatieVvE bijdrage € 110,06 per maand

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK EN TWITTER!

Gaspeldoorn 15Bergambacht

START VERKOOP ZATERDAG

11 MEI 2013 VAN 11.00 TOT

12.00 UUR

Wat is Koopgarant? Je wilt graag zelfstandig wonen maar een huurhuis zit er niet in, te weinig punten! Of, je woont in een huurhuis en wilt graag een stap verder. Een koophuis is het alternatief, maar dat gaat niet lukken.... bijvoorbeeld te duur.

Wat moet je dan?Dan koop je een huis met KOOPGARANT.Dat is kopen en wonen zonder zorgen.Als eerste is de verkoper de lokale woningstichting. Dat geeft zekerheid. Ten tweede krijg je korting op de koopsom, zo wordt een echte woning financieel haalbaar! En als allerbelangrijk-ste..... als je ooit de woning wilt verkopen dan koopt de woningstichting je huis terug! Tegen de dan geldende markt-waarde. Natuurlijk zijn er een paar regels die er bij horen. Die leggen wij graag aan je uit.

Wat ons betreft is dit een ideale manier om zorgeloos een huis te kopen. Trouwens, het is niet alleen voor startende kopers. Ook huurders en zelfs doorstromers hebben de mogelijkheid om hier gebruik van te maken. Jong of oud, alleenstaand of een gezin met kinderen.

Voor meer informatie, kun je contact opnemen met ons kantoor.

?

Koopsom€ 161.500,- k.k.

Burgemeester Uilkensstraat 12861 AD BERGAMBACHT

T 0182-35 57 88 [email protected]

Page 21: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 30 april 2013

21accentModeshow in De Zwaan

Op uitnodiging van de commissie ouderenwerk komt Isa-belle Mode donderdagochtend 2 mei naar de ouderenruimte in cc De Zwaan te Berkenwoude. Gepresen-teerd wordt de nieuwe voorjaars-/zo-mercollectie van dameskleding. De presentatie begint om 10.00 uur en de toegang is gratis.

Zonnebloemloterij Vrijwilligers van

Zonnebloemafdeling Bergambacht maken zich op voor de Zonnebloem-loterij. Van 18 april tot 15 september verkopen zij loten à 2 euro huis aan huis in Ammerstol, Bergambacht en Berkenwoude. De opbrengst komt ten goede aan de aangepaste vakanties en dagactiviteiten die de Zonnebloem landelijk organiseert, maar een be-langrijk deel is ook bestemd voor de activiteiten die in en rond de ge-meente Bergambacht worden gehou-den. De trekking van de prijzen vindt plaats op 28 oktober. Er zijn 5.020 geldprijzen, waaronder de hoofdprijs van 15.000 euro. Zonnebloemloten à 2 euro zijn te koop bij de vrijwilligers aan de deur of te bestellen via www.zonnebloem.nl.

Moederdag ontbijtservice

Zondag 12 mei, vroeg in de morgen, gaat de World Servants-groep Haastrecht en Stolwijk ontbijt-manden klaarmaken voor Moeder-dag. Opnieuw een ludieke actie van de groep jongeren, die deze zomer scho-len gaan bouwen in Ecuador en Zam-bia. De kosten voor het ontbijt bedra-gen 12,50 euro; dit bedrag komt ge-heel ten goede aan het werk in de ontwikkelingslanden. De ontbijtman-den worden vanaf 8.00 uur in de regio bezorgd. Aanmelden kan tot 10 mei via telefoonnummer 06-14593646 of via [email protected]

Jan Boonacker op vierde plaats

Jan Boonacker van vv Benschop is in de landelijke fi nale van de ‘Penningmeester van het Jaar-verkiezing’ op de gedeelde vierde plaats geëindigd.

Als partner van de verkiezing heeft RegioBank De Onze Verzekeringen Jan Boonacker een bloemetje aange-boden. Ook kan de voetbalvereniging in Benschop rekenen op een jaar hulp door RegioBank De Onze Verzekerin-gen. Adviseur Piet Blanken: “Penning-meesters zijn onmisbare en belang-rijke vrijwilligers voor het lokale ver-enigingsleven. RegioBank wil hun natuurlijke bondgenoot zijn.’’

De Penningmeester van het Jaar is een initiatief van Sport & Marketingbu-reau 2Basics in samenwerking met RegioBank, Davilex en de Grote Club-actie. Tijdens de verkiezing zijn ruim 2.500 penningmeesters genomineerd en zijn 82.000 stemmen uitgebracht.

Gezellige vriendinnenavond

Vrijdagavond was er weer een vriendinnenavond in de Graanschuur te Haastrecht. Ditmaal met gratis workshops van Lovely Nails, kapsalon Hair&Care en schoon-heidssalon Alvita. De dames konden o.a. leren hoe de nagels het beste te lakken, het gezicht goed te reinigen en hoe je haren in kan vlechten. Wie ook een keer naar een vriendinnen-avond bij de Graanschuur wil:

q WWW.GRAANSCHUUR.NL

Kolderdag: krekels teisteren K’waard Collegegaan verhalen? Daar beraden we ons over. Ik wil eerst weten wat er precies gebeurd is.”Een leerling van het KC- naam bekend bij de redactie- was bij de voorberei-dingen van de ‘krekelactie’ betrokken en toeschouwer toen de insecten in de aula werden losgelaten. “Het ging om een hele zwerm. Wat wel tegenviel was dat ze na hun landing een beetje ver-suft bleven zitten. Het gegil van een groep meiden echter, vond ik weer wel erg grappig.”De actie was, volgens de direct betrok-kene, minutieus voorbereid. “Er is de

dagen voor de actie bij een dierenwin-kel massaal krekels ingekocht door een grote groep leerlingen van Havo 5. Nee, er zaten geen vogelspinnen in het insectenpakket. Dat is echt een fabel-tje. Het waren alleen krekels. We ko-zen voor de woensdag omdat we wis-ten dat er rondom Kolderdag ver-scherpte bewaking zou zijn op school. Die konden we op deze manier omzei-len.”De insecten werden woensdagoch-tend vanaf een locatie nabij het Krim-penerwaard College in plastic bakjes op verschillende plekken de school

binnengesmokkeld en verdwenen ver-volgens onder meer in leerlingen-kluisjes en onder jassen. Toen de pauze om 11.00 uur begon, werden de kluisjes geopend en de bakjes meege-nomen naar onder meer de D-vleugel. Dat was meteen het startsein om ze het luchtruim te laten kiezen. De mogelijk bij de actie betrokken leerlingen kregen kort na de ‘krekelac-tie’ een brief van het KC thuisgestuurd met daarin onder meer de mededeling dat de kosten van het opruimen/ver-delgen van de krekels op hen verhaald zou worden.

Leerlingen en personeel van het Krimpeneraard Col-lege wisten woensdag om 11.00 uur niet wat ze overkwam. Vanaf de balus-trade op de D-vleugel werden honder-den krekels de aula ingegooid: een pré-kolderdaggrap van een grote groep Havo-examenkandidaten.

De ludiek bedoelde actie kon niet ie-dereen bekoren. “We zijn hier niet blij mee”, reageert rector Dick Verweij. “Er moeten ongetwijfeld kosten gemaakt worden om de insecten uit school te verwijderen. Op wie we die kosten

Vanwege de troonswisseling kregen de basisschoolkinderen in de gemeente Lopik een passend cadeautje: een oranje knikkerpottegel op het schoolplein en een netje knikkers. Wethouder Gerrit Spelt knikkerde op basisschool Sint Victor in Benschop een potje mee. FOTO: GEMEENTE LOPIK

Na een eerdere vierde en derde plaats op de Europese Kampioenschappen ligt het voor de hand dat Brass Band Schoonhoven al-leen nog maar tevreden is met de titel, maar zo eenvoudig is dat niet. Chef-dirigent Erik Janssen en eerste bariton Louise Mesker spreken aan de voor-avond van het optreden in het Oslo Konserthus van zware concurrentie.

Janssen: “Elf topbands geven straks hun ziel en zaligheid. De verschillen zijn minimaal. Drie juryleden luiste-ren twee avonden lang achter een gor-dijn naar een verplicht stuk en een vrije uitvoering. Je kan op 3 en 4 mei slechts je eigen ultieme prestatie neer-zetten en hopen dat het goed landt bij de deskundigen.”Janssen weet ook dat Brass Band Schoonhoven de laatste jaren in een bloedvorm verkeert en kanshebber is voor de eindzege. “Daar willen we ook zeker voor gaan. We hebben een unieke serie neergezet in Nederland en België met louter overwinningen. Dat kan geen toeval zijn.”Het orkest kent volgens de chef-diri-gent een gebalanceerde samenstel-ling. “De muzikanten steunen elkaar,

ook als er iets fout gaat. Die chemie is belangrijk als je als formatie wil groeien. Deze groep is intelligent. Na enkele sessies kun je een compositie al verfi jnen. Die effi ciency is ook no-dig, want de meesten hebben goede banen en moeten zich soms in boch-ten wringen om thuis te studeren en in Schoonhoven te spelen. Er gaan heel wat uren in zitten.”

Brass Band Schoonhoven telt 32 muzi-kanten, die zich uit alle hoeken van het land naar de Zilverstad spoeden om blaasmuziek ten gehore te geven. Dirigent Janssen tuft regelmatig uit Krommenie naar de Krimpenerwaard. Louise Mesker, zelf geboren en geto-gen in Schoonhoven, speelt samen met enkele beroepsspelers en diverse amateurs uit Woerden, Amsterdam en Oss. Zelfs twee Belgen zijn bereid om de twee EK-stukken ‘Myth Forest’ en ‘From Ancient Times’ met hun Schoonhovense collega’s tot een goed einde te brengen. Mesker noemt zichzelf een laat-bloeier. “Ik ben pas op mijn negen-tiende begonnen en speel nu zestien jaar bariton. De laatste maand oefe-nen we vrijwel om de dag. Dan lijkt het

misschien op werk, maar zo eentonig is het zeker niet. Als je samen prach-tige blaasmuziek speelt, is het genie-ten geblazen. Anders houd je dit niet vol. Ik ga ook nooit met tegenzin naar een repetitie.”De ‘examenstukken’ van de Noorse componist Stig Nordhagen en zijn Bel-gische broeder Jan van der Roost ne-men de luisteraar mee op een fanta-sievolle reis. Die muzikale vertaling maakt een wedstrijd zoals in Oslo tot een belevenis, weet Erik Janssen. “Ik kan ook genieten van optredens van onze concurrenten. Denk nou niet, dat we elkaar naar het leven staan. Het is een uiterst respectvolle krachtme-ting, waarin de olympische gedachte van ‘meedoen op topniveau’ centraal staat. Uiteraard willen we graag win-nen. Het zou de kroon zijn op ons werk van de laatste maanden, maar het is niet zo dat we anderen niets gunnen. Noorse vrienden hebben ons zelfs geholpen om een oefenruimte te vinden. We spelen straks in een con-certzaal voor tweeduizend toeschou-wers. Dan moet je toch weten hoe de muziek akoestisch klinkt. Daarom oe-fenen we in de voorbereiding op tal-rijke locaties. Het klinkt toch altijd

anders dan in onze vertrouwde Koper-doos. Afgelopen week hebben we van Tavenu toestemming gekregen om in Het Bastion te spelen. Daar zijn we de muziekvereniging zeer erkentelijk voor.”

De leden van de Brass Band Schoon-hoven stappen donderdag gezamen-lijk in het vliegtuig naar de Noorse hoofdstad. Twee vrijwilligers rijden een dag eerder met een busje de dure muziekinstrumenten naar Oslo. Hoe-wel sponsorbijdragen het verblijf wat aantrekkelijker maken, valt het bud-get in het niets in vergelijking met En-gelse en Schotse brassbands, die ka-mers in het Hilton-hotel huren. “Daar legt de Council zonder morren 80.000 tot 90.000 pond op tafel”, weet Jans-sen. “Ach, misschien is dat ook wel de charme van de Schoonhovense groep. Hier sjouwt iedereen mee. Dat zijn we al jaren gewend.”

Brass Band Schoonhoven houdt via Twitter (@BBS_ABC) haar volgers op de hoogte van de verrichtingen tijdens het EK.

Pieter van der Laan

Brass Band S’hoven mikt op toppositie EK

Page 22: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

TE KOOPAANGEBODEN

GRAT

IS P

LAAT

SING

Je nieren. Van levensbelang.

Giro 88.000 www.nierstichting.nl

Openingstijden:Dinsdag t/m vrijdagvan 8.00 - 12.30 uur en van 13.30 - 18.00 uur;vrijdag koopavond van 18.30 - 20.30 uur;zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.Zondag en maandag gesloten.

Gebr. Bakker & Zn.

Opgericht 1860

- Meubelen- Vloerbedekking- Matrassen

- Gordijnen- Zonwering- Speelgoed

- Kantoor & schoolartikelen- Verlichting- Woonaccessoires

Woninginrichting

Hoogstraat 28 - 44 en 55 – Haastrecht – Tel. 0182-501313/502230www.facebook.nl/bakkermeubelen

Wilt u de showroom

bezichtigen en heeft

u een vervoers-probleem?

Bel ons, wij komen u

ophalen en brengen

u weer thuis!

Ons parkeerterrein aan

De Blekerstraat is te bereiken via

het industrieterrein Galgoord.

2000 M2 SHOWROOM

Personenlift aanwezig

SUPER GORDIJNAANBIEDING

ACTIE GELDIG T/M 1 JUNI 2013

3 INBETWEENGORDIJNEN

300 cm hoogmet loodveternormaal € 29,95 nu voor€ 18,95 per meter

4 TRENDY

VERDUISTERINGSSTOFFEN

(ZWARE KWALITEIT)

normaal € 29,95 nu voor

€ 18,95per meter

Kijk ook eens op www.bakkermeubelen.nl

ACTIE CONFECTIE PRIJSVOOR DEZE STOFFEN:€ 13,95per baan/meter (enkel- of vlinderplooi)INMETEN EN OFFREREN GRATIS

LAAGSTE PRIJSGARANTIE OP ALLE VLOEREN**vraag naar de voorwaarden

Nieuwbouw vrijloopstal

De Heus Voeders B.V. Postbus 396 6710 BJ Ede Tel. 0318 – 675 430 KvK 14626985 [email protected] www.de-heus.nl

Uitbreiding ligboxenstal

Locatie: VOF De Vries Benedenheulseweg 31 2821 LV Stolwijk

Open Dag Zaterdag 4 mei van 10.00 tot 16.00 uur

Samen met onderstaande bedrijven nodigt de familie De Vries u uit om hun nieuwe vrijloopstal te bezichtigen.

Deelnemers aan de Open Dag

Wat is er te zien?

Hoofdsponsor:

Samen met onderstaande bedrijven nodigt de familie Schep u uit om de uitbreiding van de lig-boxenstal te bezichtigen. Tevens zal om 10.30u de zogenaamde ‘koeiendans’ plaatsvinden.

Deelnemers aan de Open Dag

Wat is er te zien?

Koeiendans!10.30u Melkvee- enKaasboerderij Schep

Wilt u tijdens deze Open Dag

beide bedrijven bezoeken?

Maak dan gebruik van de

gratis pendeldienst! Locatie: Melkvee- en Kaasboerderij Schep Zuidbroek 153 2861 LL Bergambachtwww.kaasboerderijschep.nl

Hoofdsponsors:

T.k. vloerkleed, creme, hoog-polig, effen i.pr.st. 270x230€100,-. Tel. 0184-701038.

T.k. wng gedragen dms zeil-jack, Marine Pool, xs €25,-.Tel. 0184-662768.

Page 23: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 30 april 2013

23vrije tijd

onele Midzomernachtfeest. Nadat de winkels hun deuren sluiten, gaat het ‘los’ in de binnenstad. Ook dan klinkt er weer overal in het centrum livemu-ziek. Heel bewust is het festival ge-pland net voor de start van de school-vakantie. “Dan kan iedereen na het feest de hort op”, lacht Lisette. Het Coverfestival komt in de plaats van het oeroude Blues Festival, ooit een begrip in de regio. Lisette: “Met bluesmuziek bereik je maar een deel van het publiek. Daarom besloten we om met iets nieuws te beginnen: het Coverfestival. Covers spreken toch meer aan. Het leek ons een mooie af-sluiting van een bruisende zomer.”

Floris Bakker

Schoonhoven staat achtereenvolgens Hemelpop (9 mei), het Zomerfestival (20 juni) en het Co-verfestival (21 september) te wachten. “De stad moet weer bruisen”, zegt Li-sette Kuunders. De eigenaar van café De Limerick in de Lopikerstraat heeft er zin in. “Schoonhoven is van ouds-her de stad waar het allemaal gebeurt, maar je kunt niet niet rustig achter-over leunen om bezoekers te trekken. Je moet je best blijven doen en leuke dingen organiseren.”Schoonhoven was de laatste jaren toch wat ingedut. Reden voor een vijf-tal horecagelegenheden - De Lime-rick, Patio, De Tol, Carte Blanche en Club Seasons - om in 2012 de krachten te bundelen. Er werden drie festivals

op poten gezet. De samenwerking be-viel zo goed dat er ook voor dit jaar een collectieve vergunning is aangevraagd voor drie evenementen in de buiten-lucht. Op Hemelvaartsdag staat het eerste festival op de kalender: Hemelpop. Vanaf vijf uur ‘s middags is er op ver-schillende locaties in de binnenstad live muziek te horen van bands als 69 Comeback (De Limerick) en Cros-stown (De Tol). Bij café’s Carte Blan-che en Holle Bolle Gijs treden pop-rockbands op. DJ Pra Po Rovero draait nummers bij Patio en voor de volhou-ders is er een afterparty in Club Sea-sons met DJ Dixz. De programmering biedt voor ieder wat wils, meent Es-ther van Vliet van Patio. “Het leuke is

dat je overal even kunt kijken om de sfeer te proeven. Je begint met een biertje bij De Limerick, gaat lekker loungen op het terras van bijvoorbeeld Patio of Carte Blanche en eindigt op de dansvloer van Seasons.” Van concurrentie is volgens Sharon van der Mispel van discotheek Sea-sons dan ook geen sprake. Integen-deel. “Wij versterken elkaar juist. Ie-dere horecagelegenheid hier heeft toch zijn eigen karakter, dat bijt elkaar niet.” Of Hemelpop veel bezoekers gaat trek-ken hangt grotendeels af van het weer. “Dat moet een beetje meezitten”, zegt Esther. “Het is dus hopen op een lek-ker zonnetje.” Het Zomerfestival vervangt het traditi-

Horeca in Zilverstad bundelt krachten

‘Schoonhoven moet weer bruisen’Met drie grote festivals voor een breed publiek wil de plaatselijke horeca deze zomer Schoonhoven flink op de kaart zetten.

Festivals

FOTO: FLORIS BAKKER

Ter ere van het 150-jarig jubileum van goud- en zilver-smidgilde St. Eloy heeft Citymanage-ment Schoonhoven in samenwerking met het gilde een unieke fototentoon-stelling gerealiseerd.

Van 7 tot 27 mei prijken zeventig his-torische foto’s in winkels, ateliers en galeries in het centrum van de stad.

Dinsdag 7 mei vindt om 16.00 uur de offi ciële openingshandeling door bur-

gemeester Bonthuis, in de zilver-smidswerkplaats van Marianne Kla-renbeek aan de Havenstraat 47a, plaats.

Nieuw levenDe goud- en zilversmeden van Schoon-hoven sloegen in 1988 de handen in-een en bliezen hun aloude ‘Nijver-heidsvereniging’ uit 1862 nieuw leven in. Zo werd het goud- en zilversmids-gilde St. Eloy geboren.

Voorzitter Jan van Nouhuys: “Dit jaar viert het Gilde trots haar 150-jarig be-staan. De bijna vijftig leden bieden in Schoonhoven alles uit dit mooie vak: goud- en zilversmeden, edelsmeden, fabrikanten, kunstenaars, juweliers en taxateurs, musea en de Vakschool.”

Het Gilde bevordert de verkoop van producten van de leden, maar zorgt daarbij voor de collectieve kwaliteit die de cliënt in de Zilverstad verwach-ten mag. Van Nouhuys: “Het speciale keurmerk St. Eloy mag uitsluitend door de leden op hun werk worden aangebracht. Het is een extra waar-borg voor goud- en zilverkwaliteit uit Schoonhoven.”

Unieke fototentoonstelling St. Eloy Benefietconcert voor Agaath Bakker Het Zuid Holland Koor uit Bergambacht geeft vrijdagavond 24 mei

een benefietconcert ten bate van Agaath Bakker uit Stolwijk. Zij gaat als verpleeg-kundige werken in de Hoop Kliniek te Guinee.

Agaath zal ondersteuning bieden bij de bijscholingen aan het medische team, meewerken in de kliniek en gezondheidsprogramma’s opzetten. Om dit te onder-steunen is de opbrengst van de collecte bestemd voor de missie van Agaath. Het Benefietconcert wordt uitgevoerd onder leiding van Peter Boele. Tevens wordt medewerking verleend door organist/pianist Kees de Bruin en kornettist Richard Verweij. Om 19.30 uur gaan de deuren van de Hervormde kerk in Stolwijk open, waarna het concert aansluitend om 20.00 begint. Voor meer informatie: [email protected]

Gezamenlijk ontbijt Dorpshuis De Schouw ver-

zorgt vrijdag 3 mei opnieuw een ont-bijt voor alle inwoners van Lopik. Voor 2,50 euro staat een volledig ver-zorgde maaltijd klaar. Het ontbijt kan worden genuttigd tus-sen 8.30 en 10.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Workshop in Wereldwinkel

De Wereldwinkel in Schoonhoven organiseert zaterdag 11 mei voor kinderen van 6 tot 9 jaar een workshop in de winkel aan de Lopi-kerstraat. Er worden dan kunstbloemen ge-maakt voor moeder, want zondag 12 mei is het Moederdag. Opgeven kan in de Wereldwinkel, de kosten van deelname bedragen 2 euro. Op zater-dag 11 mei is het tevens World Fair Trade dag. De Wereldwinkel in Schoonhoven combineert deze twee dagen en heeft speciaal voor Moeder-dag een nieuwe Fairtrade kruidenthee in vier smaken. Alle varianten zijn vol-ledig biologisch.

Editie 2: ‘Stoom, wind en water’

Het Zuid-Hollands Landschap en gemaal ‘De Hooge Boe-zem achter Haastrecht’ organiseren zaterdag 11 mei voor de tweede maal het arrangement ‘Stoom, wind en wa-ter’.

Begonnen wordt om 9.30 uur met een rondleiding door het poldergemaal uit 1872. Vervolgens zal de boswach-ter van het Zuid-Hollands landschap de deelnemers voor een natuurwan-deling meenemen naar de boezem, die is omgevormd tot een nieuw na-tuurgebied.

De wandeling eindigt na een uur bij de gerenoveerde 6e boezemmolen. Hier zal de molenaar uitleg geven en zal hij de aanwezigen meenemen tot boven in de kap.

De kosten van dit arrangement bedra-gen 9 euro (voor begunstigers van het gemaal dan wel het Zuid Hollands Landschap en leden van de Histori-sche Vereniging Haastrecht 6 euro) Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Aan-melden kan via de de website:

q WWW.ZUIDHOLLANDSLANDSCHAP.NL

Voorlichting notaris Notaris Vonk ver-

zorgt donderdag 16 mei op uitnodi-ging van Stichting Welzijn Ouderen Schoonhoven in het Dienstencentrum te Schoonhoven een voorlichtingsbij-eenkomst. Onder andere de volgende vragen staan centraal: wat kan ik doen om bij overlijden erfbelasting te be-sparen of te voorkomen? En: mijn moeder verblijft in een zorginstelling, hoe kan ik mijn erfenis beschermen? Aanvang 14.30 uur, de toegang is gra-tis. Meer informatie: 0182-381227/[email protected]

Vlist: zwembaden weer open

Beide zwem-baden van de Stichting Vlister Open-lucht Baden -Ons Polderbad in Stol-wijk en zwembad De Loete in Haastrecht- zijn weer geopend. In Ons Polderbad was het afgelopen week geen normale opening, want badjuf-frouw Retty Kapteijn gaat haar veertig-ste zwemseizoen in. Hier werd feeste-lijk aandacht aan besteed.

q WWW.ONSPOLDERBAD.NL

q WWW.DELOETE.NL

Page 24: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 30 april 2013 auto`s 24

VERWEIJ AUTO’SLopikerweg Oost 64 - 3411 JH Lopik

Telefoon 0348 - 552990 / 06 - 55160410www.verweij-trucking.nl - [email protected]

GEVRAAGDLoop/sloopauto’s

scooters en motoren met officiële

vrijwaring

TE KOOPNieuwe en gebruikte

onderdelen.Occasions met APK

Tel: 030 - 230 00 93WWW.CAS-INTERNATIONAL.ORG

ING BANK 6131211

Stierenvechtfanaten noemen dit cultuur en kunst. Maar het is sadistisch

gemartel van stieren.

Doe iets tegen dit gruwelijke dierenleed!

Help CAS International (Comité Anti

Stierenvechten) deze afschuwelijke

misstanden te stoppen!

INRUILPREMIEEXTRA

OP ONZE VOORRAAD MODELLEN!Actie geldig t/m 15 mei

NU VANAF € 12.395,-NORMAAL € 14.895,-

KIJK VOOR RUIM 300 TOP OCCASIONS OP ONZE WEBSITE!

Prijzen incl. BTW/BPM, exclusief kosten rijklaarmaken, leges en verwijderingsbijdrage. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van standaard specifi caties. Vraag naar onze exacte voorwaarden. Diverse aanbiedingen zijn geldig op voorraadauto’s voorzien van kenteken. Druk- en zetfouten voorbehouden. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: van 11,6-30,3; liter/100 km: van 3,3-8,6; CO2 gr/km: van 87-149.

NU VANAF € 21.250,-NORMAAL € 25.250,-

NU VANAF € 19.495,-NORMAAL € 21.495,-

Uitgerust met o.a.:

1.0 48kW/65pkNIEUW

Ford€ 1.000,- € 1.500,-

OPTIONSGratis 1 jaar Ford Allrisk Autoverzekering in combinatie met Ford Options.

Ford

1.0 74kW/100pk

OPTIONSGratis 1 jaar Ford Allrisk Autoverzekering in combinatie met Ford Options.

UNIEKE INSTAP: 1,5 METER

Uitgerust met o.a.:

€ 2.000,-

Uitgerust met o.a.:

Champions Pack met o.a.:

1.0 74kW/100pk

Ford

OPTIONSGratis 1 jaar Ford Allrisk Autoverzekering in combinatie met Ford Options.

€ 2.500,- € 1.500,-

SCHAKELschakelautogroep.nl

Schoonhoven Krimpen aan den IJssel

Page 25: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 30 april 2013

25vrije tijd

door te schuiven naar een andere docent. Linda is ech-ter vastbesloten en moet en zal les krijgen van Frank. Ze vecht met vallen en opstaan voor haar ontwikkeling en raakt verslingerd aan Eline Vere van Couperus en de ge-dichten van Slauerhof. On-dergedompeld in de schoonheid van de letteren zal ze op haar beurt een wervelwind betekenen in Franks bestaan. Maar wat als tentamens een afgemeten objectiviteit vereisen en de authentieke Linda door Frank moet worden omge-turnd tot verstandelijke middelmaat? Toegangsprijs: 12 euro.Kaarten verkrijgbaar via www.artotheater.nl, of bij Provence, Haven 63, Schoonhoven of aan de kassa van het theater vanaf een half uur voor aanvang van de voorstelling.

ZATERDAG 4 MEI

Rommelmarkt 09:00-13:00 uur, Polsbroek, Dorp 24. Rommelmarkt voor groot en klein. Het aan-bod bestaat uit allerhande

T/M 2 JUNI

Oranjedagen Schoonhoven, Zilvermu-seum, Kazerneplein 4. Een zilveren rammelaar ter gele-genheid van de geboorte van Juliana en een unieke, geëmailleerde Oranjebeker met afbeeldingen van alle stadhouders en koningen van Oranje-Nassau zijn en-kele voorbeelden in een pre-sentatie die een stukje ge-schiedenis vertellen van ons Koningshuis. Op donderdag 2 mei kunnen kinderen met de Koninklijke familie op reis tijdens de Oranje Workshop. Als feestelijke afsluiter wordt er een oranje tom-pouce gemaakt en gegeten ter ere van de nieuwe ko-ning. De kosten zijn 5 euro per kind. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: [email protected]. Kinderen kunnen in het Zil-vermuseum in Schoonhoven van 26 april tot en met 2 juni op zoek naar aanwijzin-gen en leuke weetjes. Een Koning- en Koninginnen-speurtocht langs zilver met een oranje tintje. Voor meer

informatie: www.zilvermuseum.nl

VRIJDAG 3 MEI

Ontbijten in De Schouw 8:30, Lopik, dorpshuis De Schouw. Opnieuw verzorgt dorpshuis De Schouw een ontbijt voor alle inwoners van Lopik. Het eten wordt geheel verzorgd met twee keer koffie, broodjes en be-leg, een glas melk of jus d’orange. Er wordt een eigen bijdrage van 2,50 euro ge-vraagd. Het ontbijt kan wor-den genuttigd tussen 8.30 uur en 10.00 uur. Aanmel-den is niet nodig.

Extra voorstelling Arto Theater: Linda’s Les 20:15, Schoonhoven, Arto Theater. Linda, een jonge vrouw uit een volksbuurt, wil een ander leven en gaat in de leer bij professor Frank die lesgeeft aan de Open Universiteit. Frank, ex-dich-ter en alcoholist, heeft zijn dromen lang geleden begra-ven onder een berg stof en probeert vanuit zijn lethar-gie de ambitieuze Linda

spullen, boeken en antiek. Vanaf 11.00 uur is er een verkoop bij opbod. Tevens te koop zijn etenswaren, groene en fruit, planten en sieraden. Daarnaast is deze dag de kerk te bezichtigen. De opbrengst is voor de plaatselijke kerk en HGBJ (landelijk jeugdwerk). Voor meer informatie: [email protected]

Inzameling boeken en spullen rommelmarkt9:30-11:30, De Hoeksteen, Albert Schweitzerlaan 2, Schoonhoven. Protestantse gemeente De Hoeksteen in Schoonhoven en Willige Langerak zamelt weer boe-ken en overige bruikbare spullen in, bestemd voor de komende boekenmarkt op 29 juni en de later dit jaar te houden rommelmarkt. Het materiaal kan tussen 9.30 en 11.30 uur worden afgele-verd bij De Hoeksteen (Al-bert Schweitzerlaan 2). Door te bellen met 0182-384161 kunnen de spullen ook thuis worden opgehaald.

Open huis Hospice en Vrijwillige Terminale Thuiszorg 11:00-13:00, , Stichting Hos-pice en Vrijwillige Terminale Thuiszorg Midden-Holland, Ridder van Catsweg 67. Be-langstellenden kunnen in-formatie krijgen over de pal-liatieve terminale zorg in het Hospice en in de thuissitua-tie. Er zijn vrijwilligers aan-wezig om te vertellen over deze zorg en over het doen van vrijwilligerswerk. Ook bestaat de gelegenheid om in het Atelier schilderijen en/of kunstvoorwerpen die door vrijwilligers zijn ge-maakt te bezichtigen. De creaties zijn te koop; een deel van de opbrengst gaat naar de organisatie. Parke-ren kan op de parkeerplaats of in de parkeergarage van het Groene Hart Ziekenhuis. Vanuit hier is toegang tot het Atelier van het Hospice via de achteringang. Een uit-rijkaart à 1 euro kan in het Hospice worden gekocht.

WOENSDAG 8 MEI

Bingo in Dienstencen-trum 14:00, Schoonhoven, Dien-stencentrum, Oranjeplaats 45B. De balletjes rollen weer bij Stichting SWOS. Kosten van deelname: 4,50 euro.

DONDERDAG 9 MEI

Dauwtrappen op He-melvaartsochtend 6:00-8:00 Reeuwijk, natuur-

boerderij Hoeve Stein van familie De Goeij, Oukoopse-dijk 20. Op Hemelvaartsdag kunnen belangstellenden tussen 6.00 en 8.00 uur door de weilanden tussen Haastrecht en Reeuwijk twee mooie wandelingen maken. Startpunt is natuur-boerderij Hoeve Stein van familie De Goeij, Oukoopse-dijk 20 te Reeuwijk. Onder-weg vertellen enkele gidsen van Staatsbosbeheer over de weidevogels, de proefvel-den met nieuwe natuur en molen Oukoop. Organisato-ren van deze ochtend zijn Jan de Goeij en Lyanne de Laat uit Haastrecht. Het goede doel is zoveel moge-lijk geld in te zamelen voor de actie Alpe d’HuZes. In juni zullen Jan en Lyanne zelf meerdere keren de 21 boch-ten tellende Alpe d’HuZes gaan beklimmen. Ze maken deel uit van het grote team BIG Challenge, veehouderij tegen kanker (www.bigchal-lenge2013.nl). Kosten voor deelname aan de wandeling en het ontbijt zijn 10 euro per persoon (kinderen beta-len 5 euro). Alle opbreng-sten gaan naar het goede doel: Alpe d’HuZes. Aanmel-den kan bij Jan de Goeij: 0182-501829/[email protected] of bij Lyanne de Laat: 06-30013037/[email protected] De tachtig koeien van Natuurboerderij Hoeve Stein gaan die och-tend voor het eerst dit jaar de wei in. CDA-Europarle-

mentariër Esther de Lange, die ook in het Groene Hart woont en deelneemt aan Alpe d’HuZes, zet om 10.00 uur de staldeuren wagen-wijd open. Voor wie niet gaat wandelen, maar wel deze weidegang wil meema-ken, is Hemelvaartsdag vanaf kwart voor tien wel-kom. Op het erf zijn verder koeartikelen, boeken, T-shirts, wafels, biest, verse melk enzovoorts verkrijg-baar. Kinderen kunnen ook kalfjes schetsen en op een reuzegroot doek van zwart landbouwplastic schilderen hoe zij het platteland zien.

VRIJDAG 10 MEI

Ammers Tentfeest met ‘Volgende X beter’ & TOF! 20:00, Ammerstol, Achter-weg. Het jongste Tentfeest van de Krimpenerwaard be-leeft alweer zijn vijfde editie. Voorheen werd de tent op-gebouwd op het allweather veld naast de Ammerstolse voetbalvelden. Door herin-richting van deze locatie wordt nu uitgeweken naar de Achterweg, tegenover het Molenweer. Het enthou-siaste team van vrijwilligers heeft opnieuw een gevari-eerd programma samenge-steld. Op vrijdagavond staat ‘Volgende X beter’ op het podium, een band die hits van weleer koppelt aan een gezellige sfeer. De zaterdag-avond wordt ingevuld door

DAM FM uit Groot-Ammers en partyband TOF! Voor de jeugdige feestgangers is er in navolging van vorig jaar op zaterdag wederom een kindermiddag (14.00-17.00 uur). De dames van dansstu-dio Younik en ASV Jazz zul-len het entertainment voor hun rekening nemen en ook clown Remco is present. De entree gratis; voor de kinde-ren zijn er gratis pannenkoe-ken en drinken beschikbaar. Kaarten voor de vrijdag- en de zaterdagavond zijn ver-krijgbaar bij de verkooppun-ten, waarvan een overzicht op de website staat. www.ammers-tentfeest.nl

ZATERDAG 11 MEI

Plantenmarkt 09:00-12:00 uur, Berken-woude, kerkgebouw Gere-formeerde Gemeente, hoek Pr. Bernhardstraat/Pr. Beatrixstraat. Er is vol-doende keus aan pot- en perkgoed voor wie op zoek is naar iets leuks om de tuin of balkon mee op te fleuren. Tevens is er een kleine selec-tie vaste planten. Potgrond en tuinaarde maken het ge-heel compleet.Maar er is nog meer te koop: iets lek-kers voor thuis bij de koffie, kaarten, speelgoed voor bin-nen en buiten, cadeauartike-len, boeken, modeaccessoi-res en schoonmaakartikelen. De opbrengst van de markt is bestemd voor een inloop-huis in Den Haag.

zondag 5 mei

AMMERSTOLHerv. Gem. 10.00 uur ds. R. Braak-huis.

BENSCHOPHerv. Gem. 09.30 uur ds. C. Bos, 18.30 uur ds. C. Cluistra. Prot. Gem. 09.30 uur dr. M.C.A. Korpel.

BERGAMBACHTGeref. Ontmoetingskerk 10.00 uur ds. P.J. van Midden, 18.30 uur vespers. Herv. Gem. 08.45 en 10.30 uur ds. L.J. Geluk, 18.30 uur ds. J.J. ten Brinke.

BERKENWOUDEGeref. Gem. 19.30 uur ds. G. Pater (donderdag 2 mei). 10.00 en 19.00 uur leesdienst. Herv. Gem. Wijk 1 10.00 uur ds. Carola Dahmen. Herv. Gem. Wijk 2 10.00 uur ds. P. Vernooij, 19.00 uur ds. H.G. de Graaff.

HAASTRECHTGeref. Kerk 10.00 uur mw D. Schwa-ger, 19.00 uur ds. A.J. Krol. Herv. Gem. 10.00 uur ds. A. Ravensberg, 19.00 uur vesper in de Liezeborgh. St. Barnabasparochie 19.00 uur Eu-charistieviering (zaterdag 4 mei). 11.00 uur Eucharistieviering.

JAARSVELDHerv. Gem. 09.30 uur ds. P. Molenaar, 18.30 uur ds. G.J. van Beusekom.

LOPIKGeref. Kerk 09.30 uur drs. J. Greven, 18.30 uur ds. W.M. Schraven. Herv.

Gem. 09.30 uur ds. T.J. Korten, 18.30 uur ds. E.G. de Kruijf.

POLSBROEK/VLISTHerv. Gem. 09.30 uur ds. J.T. Maas, 18.30 uur kand. A. de Wit.

SCHOONHOVENEvang. Rafael Gemeenschap, Wil-lem de Zwijgerschool, Kamerlingh Onnesdreef 4 10.00 uur dienst. Evangelische Gemeente De Levens-bron, sporthal De Meent 10.30 uur Bram Zekveld. Herv. Gem. 10.00 uur ds. S.A. Doolaard (bed. H. Doop), 18.30 uur ds. J. Geene. Oud Kath. Kerk 10.45 uur Eucharistie-viering. Prot. Gem. De Hoeksteen Schoonhoven en Willige Langerak 09.30 uur ds. C.P. Koole, 18.30 uur ds. P.J. v. Midden. R.K. Parochie H. Bartholomeus 17.30 uur Eucharis-tieviering m.m.v. koor (zaterdag 4 mei). 09.30 uur Eucharistieviering. Remonstrantse Gem. 10.00 uur ds. W. Lagrouw.

STOLWIJKGeref. Gem. 15.00 uur ds. G. Hoog-erland (zaterdag 4 mei). 10.00 en 19.00 uur ds. G. Hoogerland. Herv. Gem. wijk 1 10.30 uur dr. H. Wevers.

WILLIGE LANGERAKHerv. Gem. 10.00 uur ds. M.C. Batenburg, 18.30 uur ds. P.L.R. v.d. Spoel.

RADIO KERKDIENSTENInterk. Omroep Beraad Schoonho-ven 10.00 uur Oud Katholieke kerk, past. H. Schoon (opn. van 28-4).

Kerkdiensten

service

meer service online op www.hetkontakt.nl

Oldtimer-tractors vanuit Polsbroek in optocht door de regio

Een bonte stoet van 120 oldtimer-tractors trok zaterdag door de regio. Dorpsvereniging Polsbroek organiseerde deze bijzondere tocht.

Oldtimers en hun chauffeurs uit de hele regio verzamelden zich in Polsbroek, waarna de stoet langzaam op gang kwam. Uiteraard volgde ook een ronde door Polsbroek zelf, waarbij het dorp net groot genoeg bleek om de parade van circa drie kilometer ruimte te geven. Dorpsvereniging Polsbroek bestaat dit jaar 25 jaar en organiseert jaarlijks diverse acti-viteiten voor (oud)Polsbroekers.

uitgaan

vrijdag 3 mei

zaterdag4 mei

woensdag8 mei

Extra voorstelling: Linda’s Les

Dansende koeien Taxatiemiddag in restaurant Lekzicht

Na een winter op stal gaan de koeien bij melkvee- en kaasboerderij Schep (Zuidbroek 153, Bergam-bacht) om 10.30 uur weer naar buiten. Ze rennen, dansen en springen het weiland in. Voor kinderen is er van alles te doen. Verder kunnen bezoekers op deze open dag van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje ne-men in de uitbreiding van de stal. Meer info: www.kaasboerderijschep.nl

Linda, een jonge vrouw uit een volksbuurt, wil een ander leven en gaat in de leer bij professor Frank, die lesgeeft aan de Open Universiteit.Meer info: zie onder-staande berichten.

Arie Molendijk schat in restaurant Lekzicht te Schoonhoven van 13.00-16.00 uur oude en zeld-zame boeken op hun waarde in. Taxatie kost 5 euro, ongeacht het aan-tal boeken.

Page 26: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dorpsstraat 1192761 AN ZevenhuizenTel.: (0180) - 63 11 11 Fax: (0180) - 63 30 24E-mail: [email protected]

Geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Vrijdag tot 21.00 uur.Zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag gesloten.www.voorbrood.nl

Profi teer van ons “alles onder één dak” principe! Bij ons vindt u een eigen stoffeerderij, meubelmakerij, Deco Shop en deskundige woonadviseurs. Kom langs in onze showroom van 6000 m². En u weet: altijd 10 - 30% korting op onze gehele collectie! M.u.v. de HAPPY@HOME - collectie en de outlet.

1 Deaumain dressoir, 4 deuren, 3 laden, 220 cm breed van 949,- voor 899,- 190 cm 849,- 160 cm 549,-2 Aspen bank, 2,5-zits met ottomane links of rechts vanaf 1149,- 3-zits vanaf 729,- 2,5 zits vanaf 629,- 1,5-zits vanaf 529,- poef vanaf 269,-3 Deaumain hoektafel, 70 x 70 cm, inclusief wieltjes en pootjes 299,-4 Deaumain buffetkast, 2 schuifdeuren, 2 deuren en 3 laden, 160 cm breed 1099,-

pootjes en wieltjes bijgeleverd

Voorjaarskriebels bij Voorbrood Meubelen!Hoektafel70 x 70 cm inclusief wieltjes en pootjes

299,-

Salontafel130 x 70 cm

499,-AndamanTafellamp

99,-

Kussensvanaf

15,95

1Dressoir 220 cm

van 949,-

voor 899,-

2 2,5-zits met ottomanevanaf 1149,-

Hoektafel70 x 70 cm inclusief wieltjes en pootjes

299,-

Buffetkast1099,-

4

3

Finesse Bodyline Clinic

tekst | Waldien Burgerfotogra e | aschwin snel /Harald Lakerveld

“De belangstelling is groot,” vertelt Cor. “Mensen die hier komen, overwegen vaak al liposuctie, maar zien op tegen het snij-den en de narcose. De meesten hebben alle diëten al geprobeerd. Of men is afgevallen, maar het vet blijft op bepaalde plaatsen hardnekkig zitten. De Ultrashape is de enige de nitieve op-lossing voor het plaatselijk verwijderen van vet, zonder snijden en narcose.

De UltraShape gebruikt geluidsgolven om vetcellen te vergruizen. Dat is veilig en het resultaat is blijvend.

Het lichaam voert daarna de vergruisde vetcellen via natuurlijke weg af. Na de be-handeling van drie of vijf uur herstelt het lichaam op een natuurlijke manier, dus er is geen herstelperiode nodig. Na twee weken is het resultaat zichtbaar. Wij zijn de enige in Nederland, met de nieuwste apparaten en de nieuwste generatie puls, waarmee je de diepere vetlaag vergruist.”

Het met veel frisse kleuren ingerichte pand van Finesse Bodyline Clinic heeft ook een tnessruimte met de nieuwste apparatuur. Cor Kok is er met recht trots op. “Hier kunnen mensen, die een behande-ling met de Ultrashape hebben gehad, meteen een bewegingsprogramma vol-gen. Het lichaam voert de afvalstoffen zelf op een natuurlijke manier af.

Helemaal nieuw is de Hypoxi binnen de kliniek. Met de Hypoxi wordt de vetver-branding en de lymfedrainage verbeterd. De Hypoxi wordt ingezet als aanvulling op de UltraShape-behandeling.

“Ook de Ultherapie, waamee we facelifts uitvoeren, werkt met geluidsgolven,” ver-volgt Cor. “De huid zet het oude collageen om in nieuw collageen. Hierdoor verbetert de elasticiteit van je huid, wordt hij glad-der en steviger.”

Bij een intakegesprek voorafgaand aan behandeling blijkt soms dat eerst een gewichtsbehandeling nodig is. We willen niet alleen charmant, maar ook actief oud worden. Daarbij spelen condi-tie en gewicht een grote rol.” Voeding, beweging, genoeg slaap, het moet allemaal onderdeel van je leven worden. Daarnaast kijken wij naar tekorten, bij-voorbeeld van vitamine D, die we zonodig met supplementen kunnen aanvullen.”

“Welke behandeling je bij ons ook volgt, wij nemen de tijd voor een uitgebreid intakegesprek, we meten alles. We ge-ven persoonlijk aandacht en begeleiden intensief. Ons uiteindelijke doel is, dat iedereen zich na behandeling letterlijk en guurlijk lekker in zijn of haar vel voelt. Een intakegesprek is gratis en vrijblij-vend”, besluit Cor Kok enthousiast.

Finesse Bodyline ClinicPompmolenlaan 19-A3447 GK Woerden

info@ nessebodylineclinic.nlwww. nessebodylineclinic.nl

Page 27: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.REGIO-VOETBAL.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 30 april 2013

27sportDOS-jubileumdag

Volleybalvereniging DOS Schoonhoven viert dit jaar haar 60-jarig jubileum met een jubileum-dag op zaterdag 25 mei. In het pro-gramma zijn leuke activiteiten opge-nomen voor jong en oud, zoals de spelletjesochtend, een beachvolley-balclinic, een beachvolleybaltoernooi, barbecue en een eindfeest. Alle leden, oud-leden, sponsors en iedereen die op een andere wijze betrokken is bij de vereniging is welkom.

Het volledige programma is te vinden op de website en via het aanmeldfor-mulier kan iedereen zich opgeven voor de verschillende activiteiten.

q WWW.DOSVOLLEYBAL.NL

Winst Bastianne Mulder/Joop Bode

Het door Bridgeclub Bergambacht georganiseerde ‘Rondje Ammerstol’ is zaterdag een prooi ge-worden voor Bastianne Mulder en Joop Bode. Hun score: 66,11%. Tach-tig koppels, verdeeld over vijf locaties, streden in 24 spellen om de eer. Tweede werden Sari IJsselstijn en Arie Sterrenburg met 62,69%, gevolgd door de dames Betty van Hooidonk en In-grid Buysen met 61,95%. De top-vijf werd gecompleteerd door het echt-paar Gerrie en Anton Anker (60,80%) en Michel Westerbeek en Mouchette Velreads met 60,69%.

Uitslag De Waard De laatste kaart-

avond voor de competitie bij klaver-jasclub De Waard in Bergambacht zit erop. Hierbij is Addie Duhen als eer-ste geëindigd met 5893 punten. Tweede werd Nelis van der Vlist met 5503 punten en derde Peter Ramdhan met 5093 punten. Woensdag 1 mei begint het zomerkla-verjassen. Deelname staat open voor alle kaartliefhebbers.

Spannend slot verwacht

Bij kaartvereniging Argento stond vrijdag de zevende kla-verjasavond van het seizoen op het programma. Eerste werd Hans Wolf met 5506 punten, gevolgd door Ri-chard Hukon (5102), Hilbert van Goor (5052) en Anja Neven (5018).Eerste in het eindklassement -van zes avonden die meetellen voor dit klas-sement- staat Hans Wolf met gemid-deld 4990 punten, gevolgd door Hil-bert van Goor (4948) en Richard Hu-kon (4772). Maar er zijn nog enkele kaarters met een avond minder spe-len, die nog fl ink op de lijst kunnen stijgen. Het belooft vrijdag 31 mei dus een spannende slotavond te worden. De kantine van Argento is ook dan weer open vanaf 19.30 uur, het klaver-jassen begint rond 20.00 uur.

Uitslag onderlinge wedstrijd LDO

De onderlinge wedstrijd bij gymvereniging LDO Stolwijk, waarin werd geturnd volgens het nieuwe NTS-systeem van de KNGU, le-verde de volgende prijswinnaars op: meisjes/jongens 6-8 jaar: 1. Jara de Vries, 40,90; 2. Tjitske Blanken, 39,80; 3. Ruby Anker, 39,50. Meisjes 8-10 jaar: 1. Noa Speksnijder, 43,40; 2. Iris Both, 43,10; 3. Diede Arendsen, 42,00. Meisjes 11 jaar en ouder: 1. Susan van Grol, 44,00; 2. Loïs van der Mel, 42,50; 3. Kimberly Meerkerk, 40,90. De wis-selbeker voor het hoogste aantal pun-ten van de middag was voor Susan van Grol. Er werden oefeningen uitge-voerd op de ongelijke brug, trampo-line, balk en lange mat.

Haastrecht speelde voor rust best goed, al kon het niet voorkomen dat ONA aan de leiding kwam. Jasper Verkleij had kans de thuisclub vanaf elf meter weer naast de gasten te schieten, maar hij zag zijn inzet ge-stopt door de Goudse doelman Ernst. Vlak voor rust kwam ONA op 0-2. In de tweede helft deden de Gouwen-aars er een schepje boven op en scoor-den drie keer op rij, waarvan een keer in eigen doel. De 1-5 bracht de marge weer op vier. Chris van Wijngaarden scoorde de tweede Haastrechtse tref-fer. Haastrecht blijft onderaan staan en kan degradatie nauwelijks nog ont-lopen. Een plek in de nacompetitie is het hoogst haarbare, maar dan moe-ten de laatste twee duels, tegen Gouda (thuis) en het Woerdense VEP (uit), gewonnen worden. Lopik won zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 2-1 van SVP. Nadat Jordi van den Berg en Dick de Knikker dichtbij de openingstreffer waren, kwamen de gasten uit Veenendaal uit de eerste tegenaanval onverwachts op voorsprong. Kort daarna strafte Van den Berg een fout in de SVP-achter-hoede van de bezoekers af. In de tweede helft lukte het Lopik eerst niet de doelpogingen te verzilve-ren. Op aangeven van Jeroen de Knik-ker verscheen Joris Moen vrij voor het doel, maar het beslissende tikje ont-brak. In de slotfase gooide het 60-ja-rige Lopik er nog een schepje bo-venop. Matrix Tuls speelde de vrij-staande Milad Amir aan, die zijn directe tegenstander te snel af was en vervolgens vanaf de rand van het straf-schopgebied in de uiterste hoek raak schoot, 2-1. In de resterende tijd voor-kwam Lopik-doelman Joey Broekhui-zen met goede reddingen de gelijkma-ker. Dankzij deze zege komt Lopik op drie punten van SVP. Als de Lopikenaren erin slagen aankomende zaterdag in Soest van Hees te winnen en de Veen-endalers verliezen opnieuw, dan ver-laat Lopik de hatelijke laatste plaats op doelsaldo. Ammerstol dacht vooraf tegen Wip-

polder een goede kans te maken op de zege, omdat de uitwedstrijd in Delft gewonnen was. Arjan van Vliet scoorde na een goede actie de openingstreffer tegen een beter Wippolder, dat het spel breed hield. In de tweede helft lukte het de Am-merstolse aanvallers niet de bal lang in bezit te houden, waardoor de ploeg zwaar onder druk kwam te staan. De gasten konden elkaar in de passing moeiteloos vinden en de gelijkmaker viel al snel. Na de 1-2 kregen Van Vliet en Niels Oosterom kansen op de gelijkmaker,

maar die viel niet. In de slotfase, toen Ammerstol achterin een-op-een speelde, viel de derde Delftse tegen-treffer. Aankomende zondag speelt Ammerstol in Waddinxveen tegen koploper ASW, dat bij winst kampioen is.Cabauw verloor met 0-2 van koploper ASW, dat niet gerust naar Cabauw af-reisde. En terecht. Tom Overbeek was goed op dreef en met de grootste moeite kon de Waddinxveense doel-man een Cabauwse treffer voorkomen toen Overbeek de bal richting kruising knalde. Vlak voor de theepauze stond

Lopik wint laatste thuiswedstrijd

Haastrecht onderuit tegen ONAVan de regioclubs die dit weekend in actie kwamen, was alleen Lopik succesvol. Haastrecht verloor met 2-5 van het Goudse ONA

Voetbal

de snelle Overbeek vrij voor de keeper, maar hij kwam ook dit keer niet tot scoren. In de tweede helft opende ASW de score en mocht kort daarna aanleggen vanaf elf meter. Rudy Beumkes stopte de overigens goed in-geschoten bal met een uitstekende re-fl ex. Een fraai gekrulde bal in de krui-sing was hem echter te veel. Niels Schep kreeg nog een goede kop-kans, maar ASW verdedigde stug en gaf nauwelijks meer kansen weg. Ca-bauw sluit aankomende zondag de competitie af met een wedstrijd in en tegen Zoetermeer.

In sporthal De Stolp te Stolwijk werd onlangs de onderlinge wedstrijd van gymvereniging LDO afgewerkt. Op de foto de prijswinnaars.

Start Regatta De Nederlek Regatta

2013 gaat dinsdag 7 mei van start met een recordaantal van 27 zeilschepen. De eerste race begint rond 18.50 uur bij de kantine van watersportvereni-ging De Lek in Krimpen aan de Lek. De schepen zeilen richting Lekker-kerk met een keerpunt bij de elektrici-teitsmast bij Schuwacht. Vanaf de dijk zijn de verrichtingen van de zeilers goed te volgen. Woordvoerder (en deelnemer) Hans van Gent verwacht veel strijd tussen de nieuwe boten en de gewijzigde bemanningen.

Succes op Charity Toernooi

Zeven leden van Karateschool Atarashii hebben afgelopen weekend met succes deelgenomen aan het Charity Toernooi in Rotterdam: een groot karatetoernooi voor het goede doel (o.a. Roparun). Isabelle van Oos-terum en Stan Geurts werden in het ochtendprogramma vierde. In het middagprogramma was er een derde plaats voor Youri Levoye, waar Step-han van Oosterum, Guido de Bree en Fedor Tackenbrock respectievelijk vierde, vijfde en vierde werden.

Kennismaken met sport Verschillende sportaanbieders in de gemeente Lopik organiseren in mei en

juni kennismakingscursussen. Voor vijftien euro kunnen deelnemers tijdens vier tot zes lessen op hun eigen niveau de basisvaardigheden van de activiteit onder de knie krijgen. Daarnaast maken ze kennis met de sportaanbieder en haar leden. Als dit bevalt, kunnen ze lid worden. Opgeven voor conditietraining, damesvoetbal, hardlopen, spel en sport, steps, tafeltennis, toerfietsen en/of volleybal kan via www.sportdorplopik.nl. “Op deze manier houden we kennismaking met sport laagdrempelig”, vertelt projectleider Dorian Driessen van Sportdorp Lopik. “Deze cursussen zijn speciaal voor beginners. Iedereen kan sporten op zijn of haar eigen niveau.” Sportdorp Lo-pik is een samenwerkingsverband van sportverenigingen, andere lokale partijen en Sportservice Midden Nederland.

In sporthal De Bosrand in Benschop stonden vorige week dins-dag de onderlinge wedstrijden op het programma. De BGV-leden turnden op balk, brug, lange mat en de sprong.

Er werd goud behaald door Felicia Schep, Sarah Roodenburg, Anouk Bur-ger, Amber van Rossum, Job den Hol-lander, Jessie Slootjes, Joëlle Folkerts

en Lisan Ruitenbeek. Zilver was er voor Faye Bouwmans, Evy van Meer-kerk, Myla Vergeer, Maaike Zijderlaan, Lana van Thoor, Tamar Ruitenbeek, Manouk Ruitenbeek en Manon Si-mons. Fay van Meerkerk, Myrthe Schimmel, Carice Bunschooten, May de Kruyf, Lydia den Hollander en Brenda Baars behaalden brons.

Onderlinge wedstrijden

Page 28: 18 Editie Lek & IJssel Oost 2013

KIJK EN VERGELIJK

GRATIS INSTALLEREN*

Vindt ons leuk op FACEBOOK!En maak kans op een cadeaubon van € 25,-

Lopikerstraat 43 - SchoonhovenTel. (0182) 38 21 38www.tonvanalten.nl 

WHIRLPOOL WASMACHINE

AWO447

van 419,-

voor 349,-*

LG 82 CM LCD TV

van 399,-

voor 299,-EXQUISIT KOELKAST

GOEDKOOPSTE

VAN NEDERLAND

van 269,-

voor 199,-

EXTRA

VOORDEEL

SAMSUNG GSM TELEFOON

van 34,99

voor 19,99

SIMLOCKVRIJTOESTEL

van 449,-

voor 349,-

ZANUSSI CONDENSDROGER

van 429,-

voor 289,-

SAMSUNG GALAXY TAB 10.2

PHILIPS STOFZUIGER

van 129,-

voor 89,99GRATIS parket

borstel t.w.v. € 25,-

SIEMENS AFWASMACHINE

van 604,-

voor 399,-205,-

VOORDEEL

GRATIS 10 JAAR GARANTIE* SIEMENS WASMACHINE

van 854,-

voor 649,-205,-

VOORDEEL

GRATIS 10 JAAR GARANTIE*

MIO BREEDBEELD NAVIGATIE

van 129,-

voor 99,-

PHILIPS 55 INCH LED TV

van 1499,-

voor 999,-