1606 Afgebroken/Beëindigd

1
fusies/samenwerking 225 zorg & financiering > 9-2005 Proteion, Land van Gelre en Gulick en Thuiszorg Midden-Limburg De zorginstellingen Proteion, Land van Gelre en Gulick en Thuiszorg Midden-Limburg hebben hun fusieplannen afgeblazen. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) liet weten dat de instellingen niet zonder meer mogen fuseren. Ze moesten bij de NMa een vergunning aanvra- gen en dat willen de instellingen niet. Ze sluiten niet uit dat er een andere vorm van samenwer- king wordt gezocht.< 1606 afgebroken/beëindigd Geboortecentrum failliet Het Geboortecentrum West-Friesland in Boven- karspel is failliet verklaard. Het centrum is in handen van de Stichting IT Megacenter in Capelle aan den IJssel. Zorggroep De Leiboom en Landstede starten samen leerafdeling Zorggroep De Leiboom en Landstede zijn op 7 november jl. in Raalte een bijzonder project gestart: een nieuwe Leerafdeling in Verpleeghuis De Hartkamp. Kraamzorg voor Thuiszorg Rivierenland De stichting Thuiszorg Rivierenland in Tiel zoekt een partner voor haar onderdeel kraam- zorg. Bij een eventuele fusie staan de zorg en behoud van werkgelegenheid voorop. De kraamzorg is bij Thuiszorg Rivierenland een te klein onderdeel om in de huidige vorm te kun- nen blijven voortbestaan. Samenwerking tussenpersonen bij zorgverzekering Zes assurantiekantoren hebben de handen ineengeslagen om via onder meer internet hun zorgportefeuilles uit te breiden. De initiatiefne- mers hebben een marktbewerkingsprogramma ontwikkeld waarin intensieve bewerking van de eigen portefeuille en internetmarketing (nieuwe relaties) centraal staan. Het belangrijkste wapen in de strijd is de website www.informatieziekte- kosten.nl, die wordt aangeboden aan deelne- mende assurantiekantoren. PGGM en VGZ verkopen Maetis Pensioenfonds PGGM en zorgverzekeraar VGZ verkopen hun belang in Maetis Beheer aan ‘Beuys, Joseph’, een groep ondernemingen rond arbo en reïntegratie. Waterweg Noord koopt Spaans verpleeghuis Zorggroep Waterweg Noord heeft het particulie- re verpleeghuis Ciudad Patricia gekocht. Waterweg Noord wil in Spanje ervaring opdoen met commerciële activiteiten om die op termijn ook in Nederland te ontwikkelen. De Spaanse activiteiten van Waterweg Noord zijn strikt gescheiden van de Nederlandse. Cordaan Per 1 september 2005 zijn de ondersteunende diensten van IJlanden en Verenigde Amstelhuizen samengevoegd. Dit vloeit voort uit de fusie die de beide organisaties op 1 januari 2005 zijn aangegaan. De bedrijfsondersteunen- de diensten gaan samen verder onder de naam Cordaan. 1607 diversen

Transcript of 1606 Afgebroken/Beëindigd

Page 1: 1606 Afgebroken/Beëindigd

fusies/samenwerking

225zorg & financiering > 9-2005

Proteion, Land van Gelre en Gulick enThuiszorg Midden-Limburg

De zorginstellingen Proteion, Land van Gelre enGulick en Thuiszorg Midden-Limburg hebbenhun fusieplannen afgeblazen. De Nederlandse

Mededingingsautoriteit (NMa) liet weten dat deinstellingen niet zonder meer mogen fuseren.Ze moesten bij de NMa een vergunning aanvra-gen en dat willen de instellingen niet. Ze sluitenniet uit dat er een andere vorm van samenwer-king wordt gezocht.<

1606 afgebroken/beëindigd

Geboortecentrum failliet

Het Geboortecentrum West-Friesland in Boven-karspel is failliet verklaard. Het centrum is inhanden van de Stichting IT Megacenter inCapelle aan den IJssel.

Zorggroep De Leiboom en Landstede startensamen leerafdeling

Zorggroep De Leiboom en Landstede zijn op7 november jl. in Raalte een bijzonder projectgestart: een nieuwe Leerafdeling inVerpleeghuis De Hartkamp.

Kraamzorg voor Thuiszorg Rivierenland

De stichting Thuiszorg Rivierenland in Tielzoekt een partner voor haar onderdeel kraam-zorg. Bij een eventuele fusie staan de zorg enbehoud van werkgelegenheid voorop. Dekraamzorg is bij Thuiszorg Rivierenland een teklein onderdeel om in de huidige vorm te kun-nen blijven voortbestaan.

Samenwerking tussenpersonen bij zorgverzekering

Zes assurantiekantoren hebben de handenineengeslagen om via onder meer internet hunzorgportefeuilles uit te breiden. De initiatiefne-mers hebben een marktbewerkingsprogrammaontwikkeld waarin intensieve bewerking van de

eigen portefeuille en internetmarketing (nieuwerelaties) centraal staan. Het belangrijkste wapenin de strijd is de website www.informatieziekte-kosten.nl, die wordt aangeboden aan deelne-mende assurantiekantoren.

PGGM en VGZ verkopen Maetis

Pensioenfonds PGGM en zorgverzekeraar VGZverkopen hun belang in Maetis Beheer aan‘Beuys, Joseph’, een groep ondernemingen rondarbo en reïntegratie.

Waterweg Noord koopt Spaans verpleeghuis

Zorggroep Waterweg Noord heeft het particulie-re verpleeghuis Ciudad Patricia gekocht.Waterweg Noord wil in Spanje ervaring opdoenmet commerciële activiteiten om die op termijnook in Nederland te ontwikkelen. De Spaanseactiviteiten van Waterweg Noord zijn striktgescheiden van de Nederlandse.

Cordaan

Per 1 september 2005 zijn de ondersteunendediensten van IJlanden en VerenigdeAmstelhuizen samengevoegd. Dit vloeit voortuit de fusie die de beide organisaties op 1 januari2005 zijn aangegaan. De bedrijfsondersteunen-de diensten gaan samen verder onder de naamCordaan.

1607 diversen

ZenF0905-cyaan.qxd 9-12-2005 11:55 Pagina 225