160512 Creatief communiceren

download 160512 Creatief communiceren

If you can't read please download the document

 • date post

  09-Jan-2017
 • Category

  Marketing

 • view

  365
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of 160512 Creatief communiceren

PowerPoint-presentatie

Creatief communicerenPraktische sessie

Graffiti vzw

2

tekst

3

WORKSHOPS & COMBOs

4

5

Balades en images

SENS UNIQUEtekst

7

VerloopToelichting onderzoekPraktisch deelBespreking praktisch deel

Onderzoek: creatief communicerenHoe kan creatieve communicatie helpen om jongeren te betrekken?

Jongeren?Mate van zelfstandigheid Geen onontgonnen gebied Moeilijke doelgroep Nieuwe uitdagingen: Generatie Einstein

Generatie Einstein. Ze lezen nieuws als journalisten. Ze kijken films als regisseurs. Ze kijken naar reclame als reclamemakers.

MethodologieBevraging Literatuur Interviews

Rode draad

Hoe jongeren betrekken in je communicatie?

13

Engagement jongerenVoor hun cvOm een persoonlijk netwerk uit te bouwen Zich integreren op een nieuwe plekOm vrienden te maken, voor de groep

Andere volgorde? Integreren: voorbeeld van: jij bent kapow14

Margot Hermans, KavkaIk moet wel zeggen dat communicatie een moeilijk functieprofiel is voor een vrijwilliger. Momenteel hebben we een negental actieve vrijwilligers die inzetten op communicatie. Communicatie is vaak een individuele taak, je kunt er weinig teamspirit instoppen. Bovendien kun je het ook niet in een takenschema gieten, zoals dat bijvoorbeeld wel kan bij de onthaalvrijwilligers. Onze communicatievrijwilligers zijn vaak fotografen. Ook de vormgeving besteden we soms uit.

De Wens Mens

De Wens Mens

Ian Ghysels, Wens MensIk begon met een wit vierkant (ons logo). Een wit vierkant dat leeg is, omdat het niets is. We waren immers opzoek naar iets waar ieder mens zich kan in vinden, iets dat iedere mens gemeenschappelijk had. De filosofische context is dan dat ieder mens een soort kleine leegte heeft, een leegte die opgevuld kan worden met dromen, wensen en verlangens. En zo kwam ik erop uit dat iedere mens een wens heeft, iedereen is Wens Mens.

Labo vzw

Jeroen Robbe, Labo vzwVooral jongeren tonen een engagement voor protest. Hier zijn een aantal verklaringen voor. Activisme gebeurt vaak op vrijwillige basis. Bovendien is het ook geen nine to five taak. Een protestactie uitdokteren vergt flexibiliteit, zoals nachtelijke try-outs die noodzakelijk zijn voor bepaalde acties.

Labo vzw

Labo vzw

BRANDALISMEen ander mooi voorbeeld van directe actie is BRANDALISM. Tijdens de klimaattop van Parijs hadden zij in de typische JC Decaux reclamepanelen, vindbaar in elk bushokje, nieuwe reclameposters aangebracht, maar dan met antikapitalistische boodschappen. Het creatieve aan deze actie is dat de reclameborden volledig in de stijl waren van een professionele advertentiestrategie. Dan zie je de kracht van creatief protest, strijden met de wapens van de andere.

BRANDALISM

Enkele vormen van creatief communicerenPerformanceFlashmobProtest GuerrillaThe medium is the message Story-telling

Voorbeelden tonen? 26

LabelsAuthenticiteit Subversief Kritisch EmotiePeer-to-peerHumorEenvoud

Waarom maar 5? 27

Praktische sessie4 groepjesElk een case-studie Een vorm kiezenEnkele labels proberen integreren