13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

56
Volg het nieuws uit jouw gemeente ‘Likehet nieuws uit jouw gemeente Het regionieuws op zak met de gratis app van Het Kontakt www.twitter.com/hetkontakt www.facebook.com/hetkontakt SCAN DE QR-CODE EN JE HEBT ‘M App Store voor iPhone iOS Google Play voor Android Plannen voor haven Holle Bolle Gijs zoekt kroegtijgers ‘Bergambacht wacht inhaalslag’ Pascal van der Hek achtste op NK Libre 9 3 17 55 Bergambacht is aangewezen als voor- keurslocatie voor de aanleg van een overnachtingshaven met plaats voor acht binnenvaartschepen. De voorzie- ning is gepland in het buitendijkse gebied ter hoogte van de Lekdijk-West en veerdienst Bergstoep. “Wet- en regelgeving schrijft voor dat schippers op elke 30 kilometer of na een twee uur varen rustmogelijkheden moeten hebben. Je kunt het vergelijken met vrachtwagenchauffeurs, die ook op gezette tijden moeten stoppen.” Zelf een avond je eigen kroeg runnen, wie wil dat nou niet? One Louder Events en café Holle Bolle Gijs bieden die mogelijkheid. Het is een nieuwe invulling van een bestaand concept van café Holle Bolle Gijs. “Onder de noemer ‘Kroegtijgers gezocht’ zoeken we mensen die het leuk vinden om hier op een zaterdagavond een eigen feest te organiseren. Wij bieden dan onderdak aan maximaal 250 feestgan- gers en de indiener heeft een knal- fuif.” De invoering van diftar in Bergam- bacht gaat niet onopgemerkt voorbij. De nieuwe manier van afvalinzame- ling leidt hier en daar tot enig gemor. “We worden niet platgebeld, maar het is waar: we krijgen zowel op het gemeentehuis als op straat reacties en vragen”, beaamt wethouder Jan Vente. “Het zal voor veel mensen vooral een kwestie van wennen zijn én een uitda- ging. Je kunt nu immers flink bezuini- gen door afval te scheiden.” Pascal van der Hek is er afgelopen weekend in Dordrecht niet in geslaagd voor een verrassing te zorgen op het NK Libre 1e klas. De als achtste geplaatste Van der Hek werd achtste en laatste. Pascal: “Na een dramati- sche start op vrijdag, met een moy- enne rond de 3,10, heb ik nog redelijk wat op kunnen halen. Jammer, ik had echt goede hoop op een beter resul- taat. Maar ik ben trots dat ik hier heb gestaan. Ik ben wel gewoon de num- mer 8 van Nederland in mijn klasse.” nieuws nieuws sport FOTO: ADRI VERHOEVEN accent Sponsorloop levert 26.000 euro op Het Kontakt met Pasen Feestelijke opening beeldentuin q WWW.DELEKINBEELD.NL LEK EN IJSSEL OOST DINSDAG 26 MAART 2013 JAARGANG 8 NO. 13 Zie pagina 6 en 7 GEMEENTE SCHOONHOVEN GEMEENTE LOPIK Zie elders in de krant Gemeente Bergambacht Zie elders in de krant Gratis parkeren! zie verderop in deze krant Winkelen met een hart! Alles voor de Pasen. Loop bij ons binnen voor het ontbijt of de brunch. Hans & Iris Groente en Fruit Kleine Haven 13 Haastrecht Fullcolour adverteren, verrassend lage tarieven in Het Kontakt Daar krijg je nou een kleur van! Mooi leven BIJLAGE VOOR EN OVER DE 50PLUSSERS IN DE REGIO Editie Lek en IJssel MET BIJLAGE

description

Het Kontakt Edities bv is een uitgeverij van tien wekelijks verschijnende nieuwsbladen in een totale oplage van 215.000 exemplaren. Daarnaast worden regelmatig specials uitgegeven en is de website www.hetkontakt.nl volop in ontwikkeling met dagelijkse nieuwsverversing en sinds kort ook bewegende beelden.

Transcript of 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Page 1: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Volg het nieuwsuit jouw gemeente

‘Like’ het nieuwsuit jouw gemeente

Het regionieuws opzak met de gratis appvan Het Kontakt

www.twitter.com/hetkontakt

www.facebook.com/hetkontakt

SCAN DE QR-CODE EN

JE HEBT ‘M

App Storevoor iPhone iOS

Google Playvoor Android

Plannen voor haven

Holle Bolle Gijs zoekt kroegtijgers

‘Bergambacht wacht inhaalslag’

Pascal van der Hek achtste op NK Libre

93 17 55

Bergambacht is aangewezen als voor-keurslocatie voor de aanleg van een overnachtingshaven met plaats voor acht binnenvaartschepen. De voorzie-ning is gepland in het buitendijkse gebied ter hoogte van de Lekdijk-West en veerdienst Bergstoep. “Wet- en regelgeving schrijft voor dat schippers op elke 30 kilometer of na een twee uur varen rustmogelijkheden moeten hebben. Je kunt het vergelijken met vrachtwagenchauffeurs, die ook op gezette tijden moeten stoppen.”

Zelf een avond je eigen kroeg runnen, wie wil dat nou niet? One Louder Events en café Holle Bolle Gijs bieden die mogelijkheid. Het is een nieuwe invulling van een bestaand concept van café Holle Bolle Gijs. “Onder de noemer ‘Kroegtijgers gezocht’ zoeken we mensen die het leuk vinden om hier op een zaterdagavond een eigen feest te organiseren. Wij bieden dan onderdak aan maximaal 250 feestgan-gers en de indiener heeft een knal-fuif.”

De invoering van diftar in Bergam-bacht gaat niet onopgemerkt voorbij. De nieuwe manier van afvalinzame-ling leidt hier en daar tot enig gemor.

“We worden niet platgebeld, maar het is waar: we krijgen zowel op het gemeentehuis als op straat reacties en vragen”, beaamt wethouder Jan Vente. “Het zal voor veel mensen vooral een kwestie van wennen zijn én een uitda-ging. Je kunt nu immers fl ink bezuini-gen door afval te scheiden.”

Pascal van der Hek is er afgelopen weekend in Dordrecht niet in geslaagd voor een verrassing te zorgen op het NK Libre 1e klas. De als achtste geplaatste Van der Hek werd achtste en laatste. Pascal: “Na een dramati-sche start op vrijdag, met een moy-enne rond de 3,10, heb ik nog redelijk wat op kunnen halen. Jammer, ik had echt goede hoop op een beter resul-taat. Maar ik ben trots dat ik hier heb gestaan. Ik ben wel gewoon de num-mer 8 van Nederland in mijn klasse.”

nieuws nieuws sport

FOTO: ADRI VERHOEVEN

accent

Sponsorloop levert 26.000 euro op

Het Kontakt met Pasen

Feestelijke opening beeldentuin

q WWW.DELEKINBEELD.NL

LEK EN IJSSEL OOST DINSDAG 26 MAART 2013 JAARGANG 8 NO. 13

Zie pagina 6 en 7

GEMEENTESCHOONHOVEN

GEMEENTE LOPIK

Zie elders in de krant

Gemeente Bergambacht Zie elders in de krant

Gratis parkeren!

zie verderop in deze krant

Winkelen met een hart!

Alles voor de Pasen.Loop bij ons binnenvoor het ontbijt of de brunch.

Hans & Iris Groente en FruitKleine Haven 13Haastrecht

Fullcolour adverteren,verrassend lage tarieven

in Het Kontakt

Daar krijg jenou een kleur van!

Mooileven

BIJLAGE VOOR EN OVER

DE 50PLUSSERS IN DE REGIO

Editie Lek en IJssel

MET BIJLAGE

Page 2: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Kom langs en

laat u rondleiden

in een nieuw-

bouwwoning!

(015) 276 04 00

OPEN HUIS

Solisplein, Capelle a/d IJsselDiverse typen appartementen (woon-oppervlak 103 m2) met een ruim zonnig balkon en eigen parkeerplaats.Koopsom vanaf € 229.000,- v.o.n.

Ontvangstadres: Modelwoning Solisplein 25

Type Meerkoet, BergambachtNieuwbouw starterswoningen in de jongewijk Dijklaan-West met een woonoppervlakte vanaf ca. 110 m2 met tal van uitbreidingsmoge-lijkheden. Koopsom vanaf € 199.850,- v.o.n.

Uitgebreide informatie over deze mooie eengezins-woningen krijgt u aan de Weergang 9 in Bergambacht

Weergang 7, BergambachtRuime eengezinswoningen met eenheerlijke tuin Woonoppervlak 110 m2

Koopsom € 239.000,- v.o.n.

Ontvangstadres: Modelwoning Weergang 9

direct of snel beschikbaar

zaterdag 6 april van 11 tot 15 uur

Kijk op www.nieuwbouwdirect.nl voor het complete woningaanbod

starterswoning

De Paasdagen waren

nog nooit zo lekker...

- Streekrestaurant Huisje van de Zeeuw -

Streekrestaurant Huisje van de

Zeeuw verwent u op

Eerste en Tweede Paasdag

met een weergaloos Paas-

verrassingsmenu.

Voor €38,50 p.p.

wordt u getrakteerd op een

onvergetelijk diner van

uitmuntende kwaliteit.

In combinatie met een

wijnarrangement betaalt

u €55,- p.p.

Korte Achterweg 2 - LekkerkerkTelefoon 0180 66 97 61www.huisjevandezeeuw.nl

Zondag 31 maart (1e Paasdag) en maandag 1 april (2e Paasdag) is het

Streekrestaurant Huisje van de Zeeuw vanaf 12.00 uur geopend.

maandag: gesloten dinsdag: gesloten woensdag: 17.00 - 22.00 uur donderdag: 17.00 - 22.00 uur vrijdag: 17.00 - 22.00 uur zaterdag: 12.00 - 23.00 uur zondag: 12.00 - 22.00 uur

De openingstijden van Lunchroom Huisje van de Zeeuw veranderen niet.

Noteer onzenieuwe openings-

tijden!

BUDGETBEURT Smits introduceert de

SMITSAUTO.NL

€79Bezoek de website ook voor

ALLE SCHERPE TARIEVEN.Nog meer voordeel?Informeer naar het

ZON KLANTVOORDEEL PROGRAMMA.

Page 3: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

Editie Lek en IJssel OostOplage: 20.100 exemplaren

VerspreidingsgebiedAmmerstol, Benschop, Bergambacht, Berkenwoude, Cabauw, Haastrecht, Jaarsveld, Lopik, Lopikerkapel, Polsbroek, Schoonhoven, Stolwijk, Vlist en Willige Langerak.

Algemene voorwaarden Alle orders worden afgesloten overeenkomstig de regelen voor het advertentiewezen gedeponeerd ter griffie van de arrondisse-mentsrechtbanken en bij de Kamers van koophandel.

Uitgever/directieHet Kontakt Edities bv, GoudriaanFloor de Groot

AdresHet Kontakt Edities bvZuidzijde 131 | 2977 XE GoudriaanPostbus 1 | 2977 ZG GoudriaanTelefoon (0183) 58 32 00

RedactieFax (0183) 58 85 [email protected]

HoofdredacteurRick den Besten

Redactie

Robert van der Hek (06) 53 11 08 [email protected]

AdvertentieafdelingFax (0183) 58 33 [email protected]

AdvertentiesBastine Neven (06) 20 54 39 74Birgit Smits (06) 23 16 57 98

Websitewww.hetkontakt.nl

AdvertentietarievenLosse plaatsingen: € 0,56 per mm excl. BTW.Contracttarieven op aanvraag.

Combinatiemogelijkheden met Het Kontakt editie Lek en IJssel West, Alblasserwaard, Leerdam, Vianen, Land van Heusden & Altena, Bommelerwaard en Klaroen.nl.

InzendtermijnAdvertenties tot vrijdag 12:30 uur*Persberichten tot vrijdag 12:30 uur** speciale deadline ivm Pasen

Digitaal aanleveren van advertentiemateriaal in overleg

Verspreiding / inspectie bezorgingSnoek (0182) 35 01 38

AuteursrechtenvoorbehoudUitgeverij Het Kontakt Edities bv behoudt zich

ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor con-form artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht.

Dinsdag 26 maart 2013

3nieuwsPlaats voor acht schepen plus voorzieningen

Plan voor overnachtingshaven bij BergambachtBergambacht is aangewezen als voorkeurslocatie voor de aanleg van een overnachtingshaven met plaats voor acht binnenvaartschepen.

Binnenvaart

De voorziening zou moeten komen in het buitendijkse ge-bied van de Lek, ter hoogte van de Lekdijk-West en veerdienst Bergstoep.

Er bestaat een dringende behoefte aan meer ligplaatsen op de Lek. Tussen Rotterdam en de Prinses Beatrixslui-zen in Nieuwegein is maar één locatie beschikbaar waar schippers kunnen overnachten. Zonder de noodzake-lijke rust kan er onveilig vaargedrag ontstaan.“Wet- en regelgeving schrijft voor dat schippers op elke dertig kilometer of na twee uur varen voldoende rustmo-gelijkheden moeten hebben. Je kunt het vergelijken met het vrachtverkeer waarbij ook verplichtingen zijn om op gezette tijden te rusten,” vertelt Chan-tal van der Linden, projectmanager bij Rijkswaterstaat.

Niet alle soorten vaartuigen zullen vol-gens haar in de haven kunnen afme-ren. “Er is een cluster van watergebon-den bedrijvigheid en er is voldoende ruimte. Toch is het niet wenselijk dat hier schepen met gevaarlijke stoffen of plezierjachtjes komen te liggen.”

Het voornemen is om bij de haven en-kele voorzieningen te plaatsen. Sche-pen kunnen worden aangesloten op walstroom en er komen parkeerplaat-sen en een toegangsweg zodat het mo-gelijk zal zijn om van bemanning te wisselen.

De overnachtingshaven maakt deel uit van een breder plan voor de heront-wikkeling van het gebied langs de Lek. Zo wordt onder meer nagedacht over het verkeer, de invulling en verbete-ring van de openbare ruimte en de toekomstplannen van aanwezige be-drijven. Vorig jaar hebben de belang-rijkste belanghebbenden hun wensen en belangen al kenbaar kunnen ma-ken.Voor een grote, integrale aanpak be-staat vooralsnog geen draagvlak. “Er is geen overeenstemming bereikt over de meest gewenste ontwikkeling, die alles met elkaar verbindt. Dit is zowel wat fi nanciën als draagvlak betreft niet haalbaar,” stelt Bart Bomas van BVR, adviesbureau voor ruimtelijke ontwikkeling. “Het ideale plaatje is niet te verwezenlijken, maar wij heb-ben het gevoel dat dit huidige plan

niet op onoverkomelijke bezwaren zal stuiten.”

De gemeente Bergambacht had oor-spronkelijk iets anders voor ogen met het gebied. In de structuurvisie uit 2008 worden ideeën aangevoerd voor

woningbouw op en aan de Lek en het aanleggen van zowel een jachthaven als een aanlegplaats voor een water-bus richting Rotterdam. De ontwikke-ling van een hotel-restaurant op de huidige locatie van café-restaurant Lekzicht is vanwege de werkzaamhe-

den voor de dijkversterking voorlopig op een laag pitje gezet. De komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt en uiteindelijk ook aan in-woners gepresenteerd.

Laurens de Wit

FOTO: ROBERT VAN DER HEK

Een brief met daarin de gelukwensen en bloemen van ko-ningin Beatrix, een bezoek van de bur-gemeester en een etentje met kinde-ren, klein- en achterkleinkinderen en verdere familie vielen het echtpaar Suijker uit Berkenwoude afgelopen week ten deel.

Daar was dan ook alle reden toe: Wil-lem Suijker en zijn vrouw Willie de Groot herdachten de dag dat zij zeven-tig jaar geleden in het huwelijksbootje

stapten. Bruid en bruidegom, beiden 92 jaar en nog goed gezond, genoten in hun huis aan het Oosteinde zicht-baar van alle belangstelling. BruidsuikersBeiden kunnen zich de dag van 18 maart 1943 nog goed herinneren. “Ondanks de oorlog”, vertelt het dia-manten bruidspaar, “hadden we dankzij de hulp van familie nog wat bruidsuikers en zelfs nog een paar fl essen wijn.”

De bruid had ook nog een lap op de kop kunnen tikken om een trouwjurk te maken: “En ook al was het pak van Willem tweedehands, we hadden het helemaal niet slecht en waren meer dan tevreden.”De eerste kennismaking tussen Wil-lem en zijn vrouw dateerde van een paar jaar eerder. “Willie kwam als dienstmeid bij mijn oma aan het Wes-teinde werken. Als oudste kleinzoon kwam ik al vaak bij haar, dat werd na de komst van Willie zeker niet min-der...” Toen Willie na een paar jaar graag te-rugwilde naar de ‘overkant’ (Nieuw-Lekkerland), dacht Willem: “Dat laat ik niet gebeuren. Ik ging gauw op zoek naar een kooitje en gelukkig heb ik haar kunnen vangen.” Een goede vangst, want ook na zeven-tig jaar samen geeft de bruidegom toe dat hij nog steeds verliefd is op zijn Willie. “Vroeger konden we elkaar niet missen, maar nu helemaal niet. Na-tuurlijk hebben we zo onze gebreken, maar samen kunnen we gelukkig alles nog aan.” Met wat hulp van de kinderen en kleinkinderen en één keer per week de Vierstroom hoopt het jubilerende bruidspaar op nog een paar goede en vooral gezonde jaren.

Adri Verhoeven

‘Samen kunnen we alles aan’

FOTO: ADRI VERHOEVEN

‘De Overkant’ weer in de vaart De eerste afvaart van het fiets- en voetveer tussen Ameide en Lopik dit sei-

zoen is Goede Vrijdag -29 maart- om 10.00 uur. Het veer vaart die dag tot 18.00 uur. In de maand april wordt in principe alleen nog in de weekenden gevaren, en wel tussen 10.00 en 18.00 uur. Op maandag 1 april (Tweede Paasdag) en op Koningin-nedag zal ‘De Overkant’ op dezelfde tijden eveneens in de vaart zijn. Ook op maan-dag 29 april worden voetgangers en fietsers overgezet.

Van mei tot en met augustus vaart het veer ook weer op alle werkdagen, van 9.00 tot 21.00 uur. Tijdens de weekenden en op Tweede Pinksterdag (20 mei) liggen de vaartijden tussen 10.00 en 21.00 uur. In de maand september wordt op werkda-gen gevaren tussen 9.00 en 18.00 uur en gedurende de weekenden van 10.00 tot 18.00 uur. Traditiegetrouw zal ‘De Overkant’ ook weer tijdens de Paardenmarkt en Feestweek van Ameide in de vaart zijn.

q WWW.VOETVEER-AMEIDE-LOPIK.NL

Groot Dictee der Lopikerwaard

In Dorpshuis de Schouw te Lopik wordt woensdag 10 april, van 20.00 tot 22.00 uur, het Groot Dictee der Lopikerwaard gehouden. Aanvang 20.30 uur. Elk team bestaat uit vier personen. Na afl oop worden de fou-ten van de teamleden bij elkaar ge-teld. Het team met de minste fouten krijgt de eerste prijs en ontvangt de wisseltrofee. Tevens is er een indivi-duele prijs. Aanmelden kan bij Dieny Scheffer van de werkgroep Kunst & Cultuur, [email protected]

Laatste keer in Gouda

Zwemclub Berkenwoude sluit zaterdag om 19.00 uur in Gouda circa vijftig jaar zwem-men af in zwembad De Trefkuil. Bur-gemeester Arie van Erk van Bergam-bacht zet daarbij vier coördinatoren in het zonnetje. Tijdens winterperio-des zwommen Perkouwenaars mas-saal in Gouda. De Trefkuil gaat nu sluiten. Zwemclub Berkenwoude zwemt daarom volgend seizoen iedere zaterdagmiddag in De Hofstee te Bergambacht.

Page 4: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 26 maart 2013 Familieberichten 4

GRAFMONUMENTENNATUURSTEENBEDRIJFMIDDEN BRABANT b.v.Kortakker 6, 4264 AE VeenTel. 0416-691616ALTIJD GOEDKOPER

Met 500 grafmonumenten op voorraad.

kijk op www.natuursteenmiddenbrabant.nl

NATUURSTEENBEDRIJFMIDDEN BRABANT b.v.Kortakker 6, 4264 AE VEENTel. 0416-691616ALTIJD VOORDELIGER

GRAT

IS P

LAAT

SING

Je nieren. Van levensbelang.

Giro 88.000 www.nierstichting.nl

Het Kontakt Edities bvPostbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Tel. 0183-583333Fax 0183-583308

Opgeven familieberichten

Rouwadvertenties, dankbetuigingen en overige familieberichten kunt u tot

maandagmiddag14.00 uur opgeven.

E-mail: advertentie.lekenijsseloost@

hetkontakt.nl

“Juf Lien, ik weet niet waarom of hoe,maar ik vind het heel erg”

schreef een van de kinderen

Afgelopen dinsdag kregen wij het vreselijke nieuws dat onze

Juf Lien Stigterwas overleden.

Wij zullen Lien herinneren als een geboren schooljuffrouw, enthousiast en gedreven. Als collega was zij een voorbeeld voor iedereen. We missen haar.

Het team van Kiezel en Kei

En opeens is alles stil.

Op dinsdag 19 maart overleed ons trouwe MR-lid

Lien StigterWe missen haar deskundigheid, haar inzet voor onze school. We wensen de familie en vrienden van Lien veel sterkte.

MedezeggenschapsraadOBS Kiezel en Kei

Tot ons groot verdriet heeft de Heere op zijn tijd uit onze familiekring weggenomen onze geliefde broer, zwager en oom.

Ad NoomenIn de leeftijd van 71 jaar

Jaap † en NettyJan en BepNico en AdriMarry en Han Neven en Nichten

Bergambacht, 24 Maart 2013

Zondag 24 maart is rustig ingeslapen onze lieve moeder, schoonmoeder, oma en ouwe oma

(O)ma de BruijnWij hebben haar lang bij ons mogen hebben en gaan haar erg missen.

Rust zacht.

Hans en Tiny Antoinette en Peter Kristel, Amber

Brenda en Maurits Jasmijn

Wendy en Jeroen Marith

Hij wilde nog zo graag bij ons blijven,maar heeft de strijd niet kunnen winnen.

Bedroefd, maar met een dankbare herin-nering aan de liefde en zorg die hij ons ge-schonken heeft, delen wij u mee dat na een zeer zorgzaam leven van ons is heengegaan mijn man, onze vader en mijn schoonvader

Marten van DijkEmmen, Lekkerkerk,5 oktober 1933 20 maart 2013

Martje van Dijk-WesselsHans en ErmaRené

Lorentzweg 242941 VE Lekkerkerk

De crematieplechtigheid heeft zaterdag 23 maart jl. plaatsgevonden in crematorium IJsselhof te Gouda.

Rust nu maar uitJe hebt je strijd gestreden

Je hebt het met veel moed gedaanWie kan begrijpen hoe je hebt geleden?Wie kan voelen wat je hebt doorstaan?

Verdrietig geven wij u kennis dat na een kortstondig ziekbed toch nog onverwacht is overleden mijn lieve man, onze vader, schoonvader en opa

Arie Stuurman* 18 februari 1933 † 23 maart 2013

Olga Stuurman-van den BergWill en Cora Martijn en Audrey Stefan en Saskia

Walter en Leonthine Luke Deolinda Mathsarëlla en Jesper

Achterweg 372865 XC Ammerstol Er is gelegenheid tot condoleren op woensdag 27 maart van 19.00 tot 20.30 uurin uitvaartcentrum Linquenda, Groene Singel 14 te Schoonhoven.

De crematieplechtigheid zal plaatsvinden op don-derdag 28 maart om 10.30 uur in crematorium IJsselhof, Goejanverwelledijk 6 te Gouda.

Tevens gelegenheid tot condoleren na afloop van de plechtigheid in de ontvangkamer van het crematorium.

En nu blijft geloof, hoop en liefde, deze drie,doch de meeste van deze is de liefde.

Dankbaar dat aan haar lijden een einde is gekomen, maar bedroefd omdat wij haar moeten missen, geven wij u kennis dat na een langdurig ziekbed door de Heere uit ons midden is weggenomen mijn lieve vrouw, onze zorgzame moeder, schoonmoeder, trotse oma en mijn dochter

Adriaantje Verkuil-van Vliet

Adrie

in de leeftijd van 61 jaar.

Dick VerkuilThea en Lennart Sanne, Mark

Marco en RamonaAnita en Jeroen Kevin, Denise

T. van Vliet-Opschoor

24 maart 2013Berlagestraat 502941 GC Lekkerkerk

Adrie is thuis opgebaard, alwaar geen bezoek.

Er is gelegenheid tot condoleren op D.V. donderdag 28 maart van 10.30 tot 11.30 uur in de rouwkamer aan de Burgemeester van der Willigenstraat 37b te Lekkerkerk.

Een afscheidswoord wordt gesproken om 12.00 uur in de aula van de algemene begraafplaats, Tiendweg Oost 1a te Lekkerkerk, waarna de begrafenis omstreeks 12.45 uur zal plaatsvinden.

Geen bloemen

Dankbaar dat aan haar lijden een einde is gekomen, maar bedroefd omdat wij haar moeten missen, geven wij u kennis dat rustig is ingeslapen onze lieve moeder, schoonmoeder, grootmoeder en overgroot-moeder

Jacoba de Bruijn-Brandsinds 15 april 1997 weduwe van Adriaan de Bruijn

in de leeftijd van 90 jaar.

Aart en Rikkie Sheila en Ronald Simone en René Anne, Lars

Hans en Tiny Antoinette en Peter Kristel, Amber Brenda en Maurits Jasmijn Wendy en Jeroen Marith

Adrie en Ans Helga en Freek Sanne, Sem Werner en Muriel Wessel, Tycho Jesper en Anne

24 maart 2013

Wethouder van den Bergplein 262861 EP Bergambacht

Er is gelegenheid tot condoleren op vrijdag 29 maart van 10.00 tot 11.00 uur in het rouwcen-trum, Schoolstraat 24a te Bergambacht.

De rouwdienst wordt gehouden om 11.15 uur in de grote zaal van kerkelijk centrum De Schakel, waarna de begrafenis omstreeks 12.30 uur zal plaatsvinden op de algemene begraafplaats, Dijklaan 97 te Bergambacht.

Onze lieve moeder, zus en tante is overleden. We zijn haar nu echt kwijtgeraakt.

Lien Stigter*17 september 1954 †19 maart 2013Ammerstol Ammerstol

Esther Verhoek en Samo Simonian, Den Haag Jan Stigter en familie, Amsterdam Nel Stigter en familie, Ammerstol

De condoleance heeft op maandag 25 maart plaatsgevonden.

Op dinsdag 26 maart zal vanaf 11:00 in de Kerk van Ammerstol de afscheidsdienst

plaatsvinden, waarna Lien wordt begraven op de Algemene Begraafplaats in Schoonhoven.

Correspondentie: Lekdijk 105, 2865 LC Ammerstol

Waar de Weg mij brenge mogenaan de Vaders trouwe hand,ga ik met gesloten ogennaar het onbekende land.

Bedroefd, maar dankbaar voor alle liefde en zorg die hij ons altijd gegeven heeft, delen wij u mee dat van ons is heengegaan mijn man, vader en schoonvader

Adriaan NoomenAd

27 augustus 1941 24 maart 2013

Wij koesteren de vele mooie herinneringen.

MarrieJacolien en Koert

Henry Dunantstraat 352861 VD Bergambacht

Gelegenheid tot condoleren op zaterdag 30 maart van 9.30 tot 10.15 uur in het rouwcentrum, Schoolstraat 24a te Bergambacht.

Om 11.00 uur zullen woorden van afscheid gesproken worden in de aula van de algemene begraafplaats, Dijklaan 97 te Bergambacht, waarna de begrafenis zal plaatsvinden.

Page 5: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Gepaste zorgvanuit respect enpersoonlijke benadering

Bij het verlies van uw dierbare moet u kunnenrekenen op deuitvaartondernemerdie u met rust enkennis van zakenbegeleidt,met u meedenkt,met u beslist enzorgt voor eenrespectvolle uitvaart.

STOPPELENBURGSTOPPELENBURGUi tvaar tve r zo rg ing

Krimpen a/d IJssel(0180) 52 22 55

Lekkerkerk(0180) 66 36 44

Schoonhoven(0182) 38 22 31

[email protected]

StoppelenburgAl meer dan 56 jaar uw vertrouwen waard

Voor een persoonlijke en respectvolle begeleidingna een overlijden

BegrafenisondernemingJ.C. van Reeuwijk & zn

Hans van ReeuwijkMobiel 06-53148329

IJsseldijk Noord 36 Telefoon 0180 - 68 13 322935 BG Ouderkerk a/d IJssel Telefax 0180 - 68 25 17

Maak van www.hetkontakt.nlje startpagina

Uitvalbasis voorde digitale regio

Gecertificeerd taxateur

Inkoop goud

Ook voor zilver, munten,

diamanten en merkhorloges.

Bij besteding ontvangt u

Haven 1-13

Schoonhoven

Tel. (0182) 38 26 51

Burg. Roosstraat 22

Lekkerkerk

Tel. (0180) 66 14 90

www.rikkoert.nl

Een vertrouwd adres

sinds 1876

20% extra

Na het overlijden en bij de begrafenis van mijn innig geliefde man, onze zorgzame vader, schoonvader, opa en overgrootvader

Anthoni van der Vlist

hebben wij vele blijken van deelneming en medeleven mogen ontvangen.Daarvoor zijn wij u allen zeer dankbaar.

A. van der Vlist-van den BergKinderen, kleinkinderenen achterkleinkinderen

Gouderak, maart 2013

Diep bedroefd delen wij u mee dat heden van ons is heengegaan onze broer en zwager

Louwris Johan MakLowie

in de leeftijd van 87 jaar.

Jenny Mak

Jan MakNelly Mak-Gravendeel

19 maart 2013Secretaris Schippersstraat 92861 XN Bergambacht

De begrafenis heeft in besloten kring plaatsge-vonden.

De HEERE is goed en recht;daarom zal Hij de zondaarsonderwijzen in den weg

Psalm 25:8 (onberijmd)

Vertrouwend op Gods genade, geven wij u kennis dat de HEERE uit ons midden heeft weggenomen, onze geliefde zorgzame moeder, schoonmoeder, groot- en overgroot-moeder

Reijertje Lakerveld-van der Heeden

sinds 2 mei 2010 weduwe van Arie Lakerveld

Bergambacht, Nieuwegein, 26 oktober 1932 21 maart 2013

Lekkerkerk: Eef en Anja Rina en Arie Evert-Jan, Marcel Reijertje en Teun Evert en Manon Arie en José Lucas Anja Henk en Steffie Daniël en Nathalie Job Johannes

Barendrecht: Anetta en Jaap Ariënne Ron en Jolanda Reijer

Lopik: Clara en Jaap Marijke en Jan Norah, Jaël Pieter en Alma Arianne en Michael Jaap Clarisse en Dennis

Lopikerkapel: Teus en Liesbeth Mirije Lisette Arco Timo Gerdiene

Lopikerkapel: Arie Lopikerkapel: Reijer en Christa Martin Marleen en Jasper Rianne Ariën

Lopikerkapel: John en Mieke Corné Arwin Dhenise

Overvliet 53412 LX Lopikerkapel

Gelegenheid tot condoleren op woensdag 27 maart 2013 van 19.30 tot 20.30 uur in ”De Ark”, achter de Hervormde kerk te Lopikerkapel.

De rouwdienst zal gehouden worden op D.V. donderdag 28 maart 2013 in de Hervormde kerk te Lopikerkapel. Aanvang van deze dienst 14.00 uur, aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden.

geen bloemen

In plaats van kaarten

Daar het ons onmogelijk is een ieder per-soonlijk te bedanken voor de vele blijken van medeleven ons betoond na het overlijden van mijn lieve vrouw, onze zorgzame moeder, schoonmoeder en oma

Hermine Dekker-Haarbrink

betuigen wij u langs deze weg onze hartelijke dank.

KeesJeroen en Mirella Lieke, JonnaMarloes en Ron WesselMarleen en Stephen

Lekkerkerk, maart 2013

Wij danken u hartelijk voor uw medeleven na het overlijden van onze vader, schoonvader, opa en mijn vriend

Gijs Rijkaart

Uw aanwezigheid op de dag van de begrafe-nis en alle andere blijken van deelneming zijn ons tot steun bij het verwerken van dit verlies.

Marrie en DikJan en MarianneHetty

Kleinkinderen

Bergambacht, maart 2013

Verder van de wereld wegelke dag een beetjedichter naar de Hemel toeelke dag een treetje.

Toon Hermans

Bedroefd, maar dankbaar voor wat hij voor ons is geweest, delen wij u mee dat heden zacht en kalm is ingeslapen mijn lieve zorgzame man, onze vader, schoonvader, opa en overgrootvader

Alfred Ferdinand SiefertFred

in de leeftijd van 86 jaar.

Henny Siefert-MeijerSaskia en LeoHans en NettyFerry en SabineKleinkinderen enachterkleinkinderenv Lucky

23 maart 2013

Correspondentieadres:Saskia van den Berg-SiefertDorpsstraat 282959 AG Streefkerk

We nemen afscheid van hem op donderdag 28 maart om 14.45 uur in de aula van begraaf-plaats Waalhoven, Tiendweg 47 te Krimpen aan den IJssel, waarna de begrafenis omstreeks 15.30 uur zal plaatsvinden op de begraafplaats.

Na afloop van de begrafenis is er gelegenheid tot condoleren in de aula van de begraafplaats.

Mijn genade is u genoeg

2 Korinthe 12: 9a

In volle vrede en rust is door God op Zijn tijd tot Zich genomen mijn geliefde man, onze lieve zorgzame vader, grootvader en overgrootvader

Pieter Jan Cornelisde Jong

in de leeftijd van 86 jaar.

W. de Jong - FlierCelia en Leo Jan-Pieter en Miriam Leonieke en Tjeerd

Marianne en GerartTeun en Marja Rick en Martina Robin

Achterkleinkinderen

22 maart 2013 Wilhelminastraat 522935 XW Ouderkerk aan den IJssel

Er is gelegenheid tot condoleren op D.V. woensdag 27 maart van 19.00 tot 20.30 uur in de zalen van de Oosterkerk, Lageweg 37b te Ouderkerk aan den IJssel.

De rouwdienst wordt gehouden op D.V. donderdag 28 maart om 11.00 uur in de Oosterkerk, waarna de begrafenis omstreeks 12.15 uur zal plaatsvinden op begraafplaats Lageweg, Lageweg 39b te Ouderkerk aan den IJssel.

Geen bloemen

Page 6: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Stadhuis:Haven 37

2871 CK Schoonhoven

Postbus 504

2870 AH Schoonhoven

Tel: (0182) 38 92 00

Fax: (0182) 38 93 99

I: www.schoonhoven.nl

E: [email protected]

Openingstijden:Receptie

Balie bouw

Meldingenlijn openbare ruimte

Tel: (0182) 389 389

Calamiteitennummer afdeling Stadsbeheer

Gemeentenieuws

Openingstijden stadhuis, Wmo-loket en afvalbrengstation rondom Pasen

gesloten.

Openbare raadsvergadering28 maart

2013.

Spreekrecht

tel (0182) 38 93 90.

Restauratie toren Grote Kerk van start

Verloren en gevonden voorwerpen

Bewaartermijn tot 15 april

Zwemnieuws van ‘t Wilgerak

maandag tot en met vrijdag: 7.00 –

Meer informatie

De Krimpenerwaard bespaart en wat u kunt doen

Stimuleren duurzame toekomst

Krant niet ontvangen

Vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten vervalt

Page 7: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 26 maart 2013 gemeente-info 7

Heeft u iets te vieren?Voor iedere gelegenheid staan de nieuwste kaartencollecties klaar.

Bij De Groot Drukkerij bent u ook welkom voor bedankjes, fotoalbums en gastenboeken.

Chr. Boekhandel Nieuw-LekkerlandKleyburgplein 27, Nieuw-Lekkerland

De Groot Drukkerij bvZuidzijde 131, Goudriaan,

0183 - 583311www.degrootfamiliedrukwerk.nl

Kantoorboekhandel Groot-AmmersVoorstraat 5, Groot-Ammers,

0184 - 662495Chr. Boekwinkel De Bouwsteen

Burg. Viezeestraat 3, Bleskensgraaf

Denkt u mee over het economische uitvoeringsprogramma?

Schoonhoven handhaaft zich goed in deze economische tijd, maar het is zaak tijdig de winkelleegstand te bestrijden, zorg te dragen voor de dynamiek op de bedrijventerreinen, het toeristisch ondernemerschap te stimuleren en jonge mensen te interesseren voor de lokale kansen. De gemeente Schoonhoven gaat daarom samen met Bureau Blaauwberg en ondernemers een nieuwe economische visie en uitvoeringsprogram-ma opstellen.

Wij zouden het op prijs stellen als u mee wilt denken en werken in een klankbordgroep of tijdens de ‘Dag van de economie’. Heeft u interesse? Neem dan contact op met Femke Laméris-Huis, beleidsmedewerker Economische Zaken, via e-mail: [email protected]. Meer informatie vindt u op www.schoonhoven.nl (Actueel -> Nieuws).

Uitdeelactie compostOok dit jaar is er weer een uitdeelactie voor compost! Hiermee wil de gemeente haar inwoners bedanken voor het gescheiden aanleveren van het groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Inwoners van Schoonhoven kunnen met de onderstaande bon gratis een zak compost ophalen. Dat kan op woensdag 27 maart en donderdag 28 maart van 13.00 tot 16.00 uur bij de buitendienst aan de Achterwetering 12. Buiten deze tijden kan er geen compost worden opgehaald. Per bon wordt er 1 zak compost uitge-deeld. Per persoon mogen maximaal 2 bonnen worden ingeleverd.

Bon compostactie 2013Deze bon geeft u, als inwoner van Schoonhoven, recht op een zak compost (zolang de voorraad strekt). De compost kan worden afge-haald op woensdagmiddag 27 maart en donderdagmiddag 28 maart van 13.00 tot 16.00 uur bij de Achterwetering 12 in Schoonhoven.

ci le ekendmakingen

Meldingen et milieu eheer

Meldingen (op grond van art. 8.40 Wet milieubeheer):Activiteitenbesluit milieubeheer

Sola Gratia, Lommerrijk 1, voor het plaatsen van een tijdelijke, verrijdbare propaantank i.v.m. bouwwerkzaamheden.Seasons, Opweg 2B, voor het realiseren van een dienstwoning op de verdieping van het horecapand.

eet Borst Bandentechniek Schoonhoven .v., Dwergwilg 5, voor het oprichten van een autobandenmontage- en garagebedrijf.

Voor grote groepen gelijksoortige bedrijven gelden algemene regels die zijn vastgelegd in de Algemene Maatregelen van Bestuur. Een milieuver-gunning is dan niet nodig. Het bedrijf kan volstaan met een melding van de activiteiten. Tegen een melding op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer kunt u geen bezwaar indienen of beroep instellen. De stukken liggen niet ter inzage.

KennisgevingenAnterieure overeenkomst Zilverstadlocatie en Noord Oost ondertekend Burgemeester en wethouders hebben op 14 maart 2013 een anterieure overeenkomst (ex artikel 6.24 lid 1 Wro) gesloten met QuaWonen, gevestigd in Bergambacht. (art. 6.24 lid 3 Wro).De anterieure overeenkomsten zijn gesloten voor de projecten Zilverstad-locatie en Noord Oost.De anterieure overeenkomst voor de Zilverstadlocatie heeft betrekking op de realisatie van 64 levensloopgeschikte huurwoningen gelegen tus-sen de N210, mr. Kesperstraat en de rotonde naar de Schreuderstraat te Schoonhoven.De anterieure overeenkomst voor Noord Oost heeft betrekking op de

sloop van 86 woningen en ontwikkeling van 51 sociale huurwoningen, gelegen aan de Schreuderstraat, de ‘s-Heerenbergstraat en Sint Eloystraat te Schoonhoven.

Omdat deze overeenkomsten zijn aangegaan voordat het bestemmings-plan hiervoor van kracht wordt, worden deze overeenkomsten een an-terieure (voorafgaande) overeenkomst genoemd. In de overeenkomsten zijn afspraken gemaakt over de ontwikkeling van de plannen en over de vergoeding van de kosten die de gemeente maakt vanwege de plano-logische medewerking, die zij voornemens is te verlenen.

Met ingang van 27 maart 2013 liggen de zakelijke beschrijvingen van de anterieure overeenkomsten zes weken ter inzage in het stadhuis. U kunt hiervoor ook een afspraak maken met mw. M.Meijer, via tel. (0182) 38 92 08 of e-mail: [email protected]. Ook voor meer informatie kunt u contact met haar opnemen. Tegen de gesloten anterieure overeenkom-sten en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomsten kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

BesluitenOmgevingsvergunningenVerlenging beslistermijn aanvraag omgevingsvergunning oltastraat 2 – project: vernieuwen van de erfafscheiding rond de

speelplaats bij het schoolgebouw van OBS De Vlieger; activiteit(en): bouwen, erf- of perceelafscheiding plaatsen; procedure: regulier (de aanvraag is ontvangen op 6 februari 2013). De beslistermijn is verlengd met 6 weken tot 15 mei 2013.

Verleende omgevingsvergunning milieuneutrale verandering, zie *1 Gerco Brandpreventie B. . - het vervangen van een gasheftruck door

een elektrische heftruck op het perceel Vrouwenmantel 5. De vergunning en bijbehorende stukken kunt u van 27 maart tot en met 7 mei 2013 inzien bij de gemeente Schoonhoven. Deze bekendmaking staat ook op de website van de Omgevingsdienst Midden-Holland: www.odmh.nl. Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden bezwaar indienen, zie *1.

Bezwaar*1 Bezwaar makenU kunt een bezwaarschrift indienen binnen zes weken na de dag van verzending van het besluit. U dient uw bezwaarschrift in bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 504, 2870 AH Schoonhoven. In het bezwaarschrift zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de reden van uw bezwaar. Vergeet het niet te ondertekenen. Wij advise-ren u om een kopie van het besluit bij te voegen. Als u bezwaar maakt, kunt u ook om een voorlopige voorziening vragen.

oorlopige voorzieningMet een voorlopige voorziening wordt een genomen besluit dat on-middellijk in werking treedt, voorlopig ongedaan gemaakt. De rechter kan deze voorziening treffen als er, gelet op de betrokken belangen, spoed bij is. Een voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzie-ningenrechter van de rechtbank in Den Haag, sector Bestuursrecht,

aanvragen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

oor meer in ormatieEerdere publicaties, gemeentenieuws, raadsagenda’s en -verslagen, B&W-besluitenlijsten en informatie over allerlei diensten en producten die de gemeente levert, vindt u op onze website www.schoonhoven.nl.

26 maart 2013,Burgemeester en wethouders.

RadioZilverstadzaterdag30 maart10.20 uurPieter Neven

(SGP/CU)

Voor meer informatie:www.schoonhoven.nl o scan de QR-code:

Page 8: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 26 maart 2013 publicaties 8

TE KOOPAANGEBODEN

Voor

VERHUIZENin binnen- en buitenland naar:

BV Gebr. SchoutenTevens opslag voor uw inboedel.

Polsbroek, telefoon (0182) 30 95 44

Vogelhal FluiterIn- en verkoop van vogels

tevens: vogelkooien, vogelvoer o.a. van Jan Koenings,Versele-Laga, teurlings, KONAcorn, meelwormen en

vogelbenodigdheden.Volièrebouw en onderdelen voor de doe-het-zelver

zoals gaas, panelen enz.

Tel. : 0182-367563Dorpsstraat 1, 2825 BM Berkenwoudewww.vogel-zadenhandelfluiter.nlGevestigd bij Yin Yang Koi Farm, vijverspeciaalzaak

Open: Maandag t/m vrijdag van 9.00-18.00 uurZaterdag van 9.00-17.00 uur

ONLINE DRUKKERIJ

MOOI DRUKWERK,

MAKKELIJK BESTELD

Beemdstraat 16 Deil

Tel: 0345-652354

Plantencentrum

Klimplanten, groen of bloeiend

DE VLINDER B.V.Clematis,

kamperfoe

lie,

hedera,horten

sia,

jasmijn, klim

roos

ook grote

maten

leverbaar

Aan

bie

din

gen

zijn

gel

dig

van

25-

03-2

013

t/m

30-

03-2

013.

smakelijk en feestelijk

KEURSLAGERTROTS

Lamsfilet met GRATIS verse pesto

2E POND HALVE PRIJS

PAASKNALLER

HANDGEKNOOPTE FILETROLLADES

VLEESWARENKOOPJE

100 g rosbief + 150 g filet americain

samen

395

SPECIAL

Kant en klare verse carpaccio

pijnboompitjes,rucolaparmezaan

SPECIAL

two ribs

100 gram

460

ONTBIJTIDEE

gevulde paasrollade

100 gram

198

TIP VAN UW KEURSLAGER

LivarLimburgs scharrelvarkensvlees

heerlijk smaakvol varkensvlees

KOOKIDEE

Kip in braadzak

per stuk

600

Looman, keurslagerHaven 58, 2871 CP SCHOONHOVENTel. [email protected]

Z ILVERSTADSCHOONHOVEN

OCCASION UITVERKOOP20% EXTRA KASSAKORTING

DE MOOISTE GOUDEN SIERADEN VOOR MINDER DAN 50% VAN DE NIEUWPRIJS!

Alle sieraden zijn in eigen atelier gecontroleerd en als nieuw opgemaakt.

Burg. Roosstraat 22

Lekkerkerk

Tel. (0180) 66 14 90

www.rikkoert.nl

Haven 1-13

Schoonhoven

Tel. (0182) 38 26 51

[email protected]

inkoop oud goud

Zo kost uw sieraad bijna niets meer!

20% extra

Bij besteding ontvangt u

Ook voor zilver, munten, diamanten en merkhorloges.

Gouden medaillon nieuw € 239,- occasion € 140,- NU € 112,-

Gouden collier nieuw € 159,- occasion € 95,- NU € 89,-

Gouden diamant ring nieuw € 499,- occasion € 299,- NU € 239,-

Gouden zirkonia oorknoppen nieuw € 189,- occasion € 119,- NU € 95,-

Gouden armband nieuw € 2995,- occasion € 1795,- NU € 1436,-

Rikkoert Schoonhoven 2e Paasdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur

T.k. 1-pers. bed Auping vers-telb. spiraal bodem, wit €25,-. Tel. 0183-581832.

T.k. broeiramen z.g.a.n. Tel.0180-661529.

T.k. 2 werkoverals mt 54 +56 nw, sanfor kat. €12,50p.s. Tel. 06-26820365.

T.k. broekenpers aris, beu-ken, z.g.a.n. €40,-. Tel. 06-26820365.

T.k. ant. eethoek, tafel m.leeuwenkopjes 120x75x75, 4st, alles m. sierwerkvr.pr.€350,-. Tel. 0184-652354.

Gezocht opkn. tractor Deutz,inter. ford enz.; st roeiboot.Tel. 06-48839678. T.k. autoradio Pioneer €20,-;

bes-klarinet Buffet Cramponi.g.s. €350,-. Tel. 06-25144772.

T.k. ant. Friese staartklok m.bew. scheepje, 1801 €900,-;3-dlg kaststel 100 jr €85,-.Tel. 0183-581589.

T.k. 3 st jerrycans 20L €50,-;geberit inb. frame mono €65,-; badwand i.g.s. inkl.b.82Bx140H €75,-; takel 220v,200 kg €65,-; mama sloep7x2.65 p.n.o.t.k. Tel. 0184-416625.

T.k. driegaatskachel. Tel. 06-31585080.

T.k. campingbed m. extramatr. i.nw.st.; bkn serie van12 mnd wereldnieuws vanaf1963 t/m 2012. Tel. 0182-382904.

Gratis afh. box en kindersto-el. Tel. 0184-691743.

T.k. 2x 1-pers auping spiraal-bed gr spiegel; gr wandkap-stok; elek. dmsfiets Giantp.n.o.t.k. Tel. 0182-383478.

T.k. ant. borduurlap in lijst uit1898 m. bijbelse voorstellingm. initialen. Tel. 0183-352258.

Page 9: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 26 maart 2013

9nieuwsbusinessLandschapsafari

Een aantal recreatieondernemers in Benschop en Polsbroek heeft de handen ineen geslagen. Zij hebben voor zaterdag 30 maart (11.00-16.00 uur) een aan-trekkelijk en uniek programma sa-mengesteld. Georganiseerd worden vele doe-activiteiten en creatieve workshops, fiets- en wandeltochten langs dijken en boerderijlinten, ge-combineerd met talrijke landelijke overnachtingsmogelijkheden en streekproducten.

Vrijwel alle activiteiten zijn gratis. De Landschapsafari’s zijn een initiatief van Struinen en Vorsen.

q WWW.STRUINENENVORSEN.NL

Zelf een avond je ei-gen kroeg runnen, wie wil dat nou niet? One Louder Events en café Holle Bolle Gijs bieden die mogelijkheid.

Het is een nieuwe invulling van een bestaand concept van café Holle Bolle Gijs. “We hebben het als het ware af-gestoft en in een nieuw jasje gesto-ken”, leggen Robin van Vliet (One Lou-

der Events) en Ria Rekoert (Holle Bolle Gijs) uit. “Onder de noemer ‘Kroegtij-gers gezocht’ zoeken we mensen die het leuk vinden om hier op een zater-dagavond een eigen feest te organise-ren. Wij bieden dan onderdak aan maximaal 250 feestgangers en de in-diener heeft een knalfuif.”Dat klinkt aantrekkelijk. “Alles is mo-gelijk”, vervolgt Robin, die in het

roemruchte Schoonhovense café ooit zelf zijn eerste feest organiseerde. “Van een verjaardagsfeest tot thema-feesten als een après-ski party en ge-maskerd feest.”Enkele jaren geleden trapte Holle Bolle Gijs al af met dit soort feesten. “We hebben toen onder andere een cowboyfeest en plattelandsfeest ge-had”, vertelt Ria, samen met haar part-

Holle Bolle Gijs zoekt kroegtijgersner Huug uitbater van het café. “Reuze gezellig, maar op een gegeven mo-ment bloedde het dood. Er is nu een nieuwe generatie, met ongetwijfeld een geheel eigen invulling.”Het levert Ria en Huug een vrije avond op. “Ook de bar is voor de organisator. Ik ga wel muntjes verkopen en help een handje mee met schoonmaken. Want dat weet ik nog wel van de eerste serie feesten: aan het eind van de avond is de organisator meestal ge-sloopt. Er komt veel bij kijken”, aldus Ria.Leuk is het wedstrijdelement aan ‘Run je eigen kroeg’. Bierbrouwer Heine-ken stelt 500 euro beschikbaar voor het feest met de hoogste baromzet. Robin: “Wij doen daar 500 euro bo-venop, altijd leuk om een gooi naar te doen.”Als startbedrag is 50 euro beschik-baar. Ria: “Dat kun je bijvoorbeeld ge-bruiken als bijdrage om fl yers te druk-ken of door de zaak op te vrolijken met ballonnen.”“Het balletje moet gaan rollen”, ver-volgt Robin. “Mensen moeten elkaar de loef willen afsteken om het mooiste feest neer te zetten. En aan het eind van het jaar organiseren we wellicht een slotfeest voor alle organisatoren en aanhang.”‘Run je eigen kroeg’ is mogelijk iedere zaterdagavond tot en met december. Deelname vanaf 18 jaar; aanmelden via [email protected] of 06-22157592.

Robert van der HekFOTO: ROBERT VAN DER HEK

Kinderschminken bij ‘Proef’

‘Proef!’ aan de Schoonho-vense Haven opent zaterdag 30 maart op feestelijke wijze het nieuwe ijsseizoen. Die dag kunnen tussen 11.00 en 15.00 uur alle kinderen zich bij de ijssalon laten schminken. Proef! trakteert de ge-schminkte kinderen bovendien op een gratis kinderijsje. De zomerse actie past bij de opening van het nieuwe toeristen-seizoen, dat traditioneel met Pasen van start gaat. Kristel van der Schaaf: “We wil-len met Proef! een bijdrage leveren aan een gastvrije sfeer.” Meer informatie over het kinderschminken is te vinden op:

q WWW.PROEF-SCHOONHOVEN.NL

Appar-tementencomplex Ingsehof in Bergambacht is sinds kort voorzien van 32 zonnepanelen.

Het in Lekkerkerk gevestigde bedrijf Luijten Verwarming zorgde in op-dacht van woningcorporatie QuaWo-nen voor de levering en montage van de hoogwaardige en duurzame ‘ener-gieopwekkers’.

“De Ingsehof is een mooi en interes-sant nieuwbouwproject”, zegt Patrick Luijten, directeur van Luijten Verwar-ming. “Met de plaatsing van de zon-nepanelen wordt zo’n 6.700 kilowatt-uur opgewekt. Daarmee kunnen alle openbare ruimten en de galerijen energieneutraal worden opgeleverd.”

HoogwaardigLuijten Verwarming levert en mon-teert niet alleen pv-zonnepanelen voor appartementencomplexen of be-drijfsonderkomens, ook particulieren met de wens om kostenbesparende en groene energie te benutten, zijn wel-kom bij het jonge, dynamische en vol-ledig gecertifi ceerde bedrijf. “We leveren en monteren alleen pane-

len van hoogwaardige kwaliteit”, ver-telt Luijten. “En het aardige is dat deze materialen qua prijsstelling en terug-verdientijd steeds aantrekkelijker worden, zeker ook voor particulieren. Dat heeft te maken met de toene-mende populariteit van de panelen. Door die grotere vraag zijn producen-ten in staat om ze tegen een lagere prijs op de markt te brengen. De klant profi teert.”Daarnaast hangt er van rijkswege een subsidie aan vast. “Deze kan oplopen tot een bedrag van maximaal 650 euro.”

ZinvolDe terugverdientijd van pv-zonnepa-nelen is ook een stuk aantrekkelijker geworden. “Een gemiddeld huishou-den heeft dat in een jaar of vijf, zes bereikt”, weet Patrick Luijten. “En dan te weten dat een goed zonnepaneel na twintig jaar nog altijd zo’n negentig procent van zijn oorspronkelijke ener-gieopbrengst overheeft. Dan praat je dus over een buitengewoon zinvolle investering. Wij rekenen het de men-sen graag voor.”

q WWW.LUIJTENVERWARMING.NL

Luijten voorziet complex van zonnepanelen Willeke Heerkes

opende onlangs haar praktijk voor kindertherapie in Schoonhoven.

“Soms zit een kind niet lekker in zijn of haar vel. Het is angstig, maakt veel ruzie, durft dingen niet, slaapt niet lekker, kan zich op school niet goed concentreren, is vaak boos... De ou-ders maken zich zorgen en komen er even niet meer uit. Dan kan het fi jn zijn om een beetje hulp van buiten te krijgen.” Willeke heeft inmiddels al-weer een jaar of tien haar praktijk voor hypnotherapie in Schoonhoven. Het was daarbij haar wens om naast vol-wassenen kinderen te begeleiden. Zo kwam ze terecht bij de MagicK Walk, de opleiding van Tineke Noordegraaf, waar ze zich gespecialiseerd heeft in het werken met kinderen. “Ik vind het heerlijk om met kinderen te mogen werken. Om te zien dat kinderen die boos waren weer gelukkig zijn. En kin-deren die bang of verdrietig waren weer zeker en blij.” Voordat het kind en de kinderthera-peute samen aan de slag gaan, maakt Willeke kennis met de ouder(s). “We doen dan een intakegesprek zodat ik een goed beeld krijg van de hulpvraag en de achtergrond van het kind. Ik ga ervan uit dat ieder kind dat bij me komt een goede reden heeft voor zijn/

haar gedrag. Samen gaan we daar naar op zoek: waar ligt het probleem?” In de keuze voor materiaal en te ge-bruiken techniek sluit Willeke altijd aan op de leeftijd en interesse van het kind. “Kinderen vinden het vaak lastig om over bepaalde dingen te praten maar kunnen ze vaak wel op hun eigen creatieve manier weergeven, bijvoor-beeld door ze te tekenen. We werken met tekeningen, klei, poppen, dieren, visualisaties of iets anders dat bij het kind past. Zo vinden we een ingang

naar de ervaringen die te maken heb-ben met de klacht waarvoor het kind komt.” Tenslotte: “Het is prachtig om te zien hoe kinderen precies dat doen wat ze aan kunnen. En hoe het kind de eigen kracht en kwaliteiten vindt om het probleem op zijn of haar manier op te lossen.”

Voor meer informatie: Willeke Heerkes, 06-47075561 en www.dekinderthera-peute.nl/[email protected].

Willeke Heerkes biedt helpende hand

FOTO: ROBERT VAN DER HEK

Plus: ‘Beter Leven- varkensvlees’

De ambachtelijke slagerijen van de Plus-supermarkten starten vanaf deze maand met het volledig vervangen van het reguliere varkensvlees door varkens-vlees dat voldoet aan het Beter Leven kenmerk 1-ster van de Dierenbescher-ming. De eerste veertig ambachtelijke slage-rijen gaan deze week volledig over. Het doel is dat alle 140 slagers eind dit jaar de overstap hebben gemaakt. Al het voorverpakte varkensvlees van Plus voldoet sinds 2012 al aan de norm. Ook de Hollandse Beter Leven kip en het Hollands kalfsvlees van Plus dragen het Beter Leven kenmerk 1-ster.

Paas-kookdemo’s bij AH Schoonhoven

Albert Heijn Schoonho-ven zorgt de dagen voor Pasen voor het juiste feestdagengevoel in de winkel met ‘Allerhande Live’. Koks bereiden ter plekke een exclusief Jamie Oliver-recept uit de Allerhande. De koks maken de fris romige ‘Daisy’s ontbijtyoghurt’, en willen daarmee klanten inspireren om zelf ook zo’n ontbijt op tafel te zetten. De speciale Paas-kookdemo’s worden gegeven van 12.00 tot 18.00 uur op don-derdag 28 en vrijdag 29 maart. Super-marktmanager Roland Becking: “Er kan geproefd worden en alle klanten krijgen een Allerhande-receptkaart van het ge-recht mee.”

Bieb Schoonhoven tijdelijk dicht

De bibliotheek van Schoonhoven gaat enkele weken dicht in verband met een grootscheepse herin-richting.

Van donderdag 11 april tot en met don-derdag 9 mei is de bibliotheek gesloten. Op vrijdag 10 mei gaat de bibliotheek weer open. Een week later -17 mei- wordt de nieuw ingerichte bibliotheek feestelijk geopend. Tot de sluiting mogen twintig materialen worden geleend voor een periode van zes weken.

q WWW.DEBIBLIOTHEEKKRIMPENERWAARD.NL

Page 10: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Verbouwings-

uitverkoop!Meeneem-prijzen

EXPERT MUDDE, KERKWEG 16, LEKKERKERK, (0180) 661380

Alles moet

weg!

Wij gaan verbouwen en maken ruimte voor het nieuwste assortiment.

Profi teer nu!Op=Op

0182 - 329440 / 06 - 290 26 412

2E PAASDAG PAASSHOW

OPEN

vrijdag 29 maart 9.00 uur tot 17.00 uurzaterdag 30 maart 9.00 uur tot 17.00 uur

maandag 2e Paasdag 10.00 uur tot 16.00 uur

www.magazi jnver f .nlwww.blomzonweringen.nl

Spectaculaire kortingen

tot wel 70%

Voorjaarsshow29, 30 maart en 1 april

De nieuwe en grootste showroom van de regio heeft zijn deuren geopend en daarom is het feest. Volop “Life”opstellingen.

- Gratis cadeaus oplopend tot € 600,00- Gratis advies aan huis- Gratis koffie, hapjes en drankjes- Gratis hordeuren- Gratis kennismaking met grootste en goedkoopste verfzaak in de regio

Waar zitten wij? Slootweg 1 in Schoonhoven, vlak aan de N210, industrieterrein Oost.

Page 11: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 26 maart 2013

11nieuwsuit het

Cabaret in Cabauw Jeroens Clan brengt vrijdag 5 april op uitnodiging van activiteitencom-

missie Kubus de voorstelling ‘Wat zouden de buren daarvan denken?’ op de plan-ken in Cabauw. Jeroens Clan is een jonge en enthousiaste cabaretgroep uit Noord-Brabant. De vier jongens, Bram Kroon, Jip de Poorter, Matthias Tuns en Thijs Ter-voort, maken sketches en liedjes die zowel intelligent als grappig zijn. De voorstelling vindt plaats in ‘In ’t Witte Paard’ en begint om 20.30 uur. Entree: 9 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij ‘In ’t Witte Paard’.

q WWW.KUBUSCABAUW.NL

De polder Hooge Boe-zem achter Haastrecht krijgt weer een belangrijke functie in het waterbeheer van de polders in de Lopikerwaard. Het waterschap is van plan om het ge-bied in te richten als piekwaterber-gingsgebied, gecombineerd met na-tuurontwikkeling.

Deze plannen zijn uitgewerkt in een ontwerp-projectplan. Dit ontwerp ligt tot en met 23 april ter inzage. Belang-hebbenden in het gebied kunnen in deze periode reageren.“Met de nieuwe plannen is het moge-lijk om bij hevige piekbuien de boe-zem van de gekanaliseerde Hollandse IJssel te ontlasten door het overtollige water tijdelijk te bergen in de Hooge Boezem”, legt projectleider Michiel Bos uit. “Als de plannen doorgaan zal dit overtollige water via de Vlist en een nieuwe inlaat de Hooge Boezem inge-laten worden. Als het waterpeil op de Hollandse IJssel weer zakt, kan het

water gecontroleerd worden afgevoerd naar de Lopikerwaard.”

De gronden binnen de Hooge Boezem zijn eigendom van Stichting het Zuid-Hollands Landschap. De stichting wil een aantal natuurdoelen in het gebied realiseren. Om de waterdoelen te com-bineren met de natuurdoelen, gaat het waterschap het gebied verdelen in drie afsluitbare gedeelten. Michiel Bos: “Deze zijn fysiek van el-kaar gescheiden met kaden. Door in de kade afsluitbare duikers te plaat-sen, is het mogelijk om gestuurd water in te laten. Omdat het ene comparti-ment vaker onder water komt te staan dan het andere en de waterdiepte ook verschilt -tussen de vijf en dertig centi-meter- zullen zich verschillende vege-tatietypen ontwikkelen: grasland met standweide, bloemrijk grasland en rietland.”

q WWW.DESTICHTSERIJNLANDEN.NL

Polder ‘Hooge Boezem’ in ere hersteld

DE WEEK IN BEELD

Spetters4Kids zet de prijswinnaars van de ‘terugwinac-tie’ in het zonnetje. Aanleiding is het jubileum van de kinderkledingzaak in hartje Schoonhoven. Naar aanleiding van vijf jaar ‘Spetters4kids’ konden klanten de hele maand februari een lot invullen met kans op prijs.

Bij BC Vlist wordt flink gestreden om de clubkampi-oenschappen in diverse categorieën. Op de foto de kampioenen, een verslag is te lezen op de sportpagina’s verderop in deze krant.

Groep 8 van basisschool ‘De Nieuwe Wiel’ in Lopik doet aan de Boomfeestdag. Wethouder Gerrit Spelt van de gemeente Lopik helpt een handje bij het planten van een boom op het schoolplein.

Tijdens de uitvoering van Excelsior’64 in Ammerstol worden enkele jubilarissen in het zonnetje gezet. Wim Ooms krijgt vanwege zijn 70-jarig lidmaatschap de bondsinsigne opgespeld. Ook Nico de Jong (25 jaar) en Dija v/d Marel-Dubbeldam (erelid) worden gehuldigd.

Proef met led-verlichting

Schoonhoven is in de Voltastraat een proef met led-ver-lichting gestart. De gemeente werkt nu nog met traditionele openbare ver-lichting. In het kader van de duur-zaamheid wordt onderzocht of het haalbaar is om over te stappen op led-verlichting. Er zijn vijf verschillende armaturen uitgekozen. Deze staan op-gesteld tussen de traditionele verlich-ting. Op deze manier kan het verschil tussen de verlichtingstechnieken wor-den beoordeeld. De gemeenteraad maakt uiteindelijk de keuze: komt er led-verlichting en zo ja, welke arma-tuur wordt het?

Opbrengst collecte De onlangs gehouden

collecte ten behoeve van het Reuma-fonds heeft in Polsbroek 655,19 euro opgebracht. Reuma is een verzamel-naam voor ruim honderd aandoenin-gen aan gewrichten, spieren en pezen.

q WWW.REUMAFONDS.NL

Politiek café CDA Lopik

Wie met het CDA mee wil den-ken over de toekomst van de ge-meente Lopik, is donderdag 11 april welkom in dorpshuis De Schouw. Aanvang: 20.30 uur. Connie Hogendoorn, voorzitter CDA- Lopik: “Om de uitgangspunten van het CDA een praktische vertaalslag te geven, willen we graag gebruikmaken van praktijkervaringen en gedachten van inwoners. Graag ontmoeten we hen aan één van de thema-tafels tij-dens het politiek café.”

AmivediGevonden:Lapjespoes: rood-zwart met witte vlek-ken, een witte neus, snoetje, borst, een zwarte staart, witte voetjes, jonge kat. Rolafweg-Zuid, Lopik. Melding: 814972.

Vermist:Witte dove poes met een roze hals-band om. Mindy 1,5 jaar. Kortland, Lopikerkapel. Melding: 811725. Voor meer informatie:

q WWW.AMIVEDI.NL

Page 12: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Trouwenbegint bij ...

Fotostudio Geinoord, R

eggie Kuster

De mooiste en meeste

trouwringen vindt u in

Schoonhoven en Lekkerkerk.

* Prijswijzigingen voorbehouden.

Z ILVERSTADSCHOONHOVEN

Burg. Roosstraat 22

Lekkerkerk

Tel. (0180) 66 14 90

www.rikkoert.nl

Haven 1-13

Schoonhoven

Tel. (0182) 38 26 51

[email protected]

Vrijdag koopavond. Gratis parkeren nabij het Schoonhovense veer.

ACREDO trouwringen: Ontwerp je eigen ring met dit unieke computerprogramma.

Alle overige merken 10% korting m.u.v. Acredo.

RIKKOERT RINGEN UNIEKE TROUW RINGEN

GALERIE met meer dan 1000 ringen van vele bekende merken.

HUISMERK RIKKOERT TROUWRINGEN

meer dan 200 modellen.De voordeligste ring gratis.

Setprijs incl. diamant € 1840,-

De voordeligste ring GRATISU betaalt € 995,-*

Setprijs incl. diamant € 1398,-

De voordeligste ring GRATISU betaalt € 745,-*

Setprijs incl. diamant € 1189,-

De voordeligste ring GRATISU betaalt € 649,-*

officiële trouwlocatie twee stijlvolle zalen ruime eigen parkeer-gelegenheid catering op locatie www.hetkoetshuispartyservice.nl

Dorpsstraat 114a 2931 AG Krimpen aan de Lek | Telefoon: 0180 - 51 37 80

Yes & OuiDeze nieuwe huwelijkskaartencollecties zijn een speciale uitgave van De Groot Drukkerij bv en alleen verkrijg-baar bij onderstaande adressen.

De Groot Drukkerij bvZuidzijde 131, Goudriaan0183 - 583311, www.degrootfamiliedruk.nl Chr. Boekhandel De ParelKleyburgplein 27, Nieuw-LekkerlandKantoorboekhandel Groot-Ammers Voorstraat 5, Groot-AmmersChr. Boekwinkel De BouwsteenBurg. Viezeestraat 3, Bleskensgraaf

Yes & OuiHuwelijkskaarten

a ik wil. . .aaTrouwen, de belangrijkste dag van je leven. Als bruidegom kun je bij Smit mode een perfecte combinatie vinden om naast je liefde te staan op dè dag.

De keuze in merken, maten en kleuren maken het voor Smit mode mogelijk om iedere bruidegom aan te kleden. Combineer je kostuum met een gilet en plastron in de kleur van de bruidsjurk. Maak het geheel af met een paar Italiaanse schoenen en een shirt met dubbelmanchet en manchetknopen.Maak een afspraak, eventueel buiten winkeltijden, om op zoek te gaan naar de perfecte combinatie.

€ 499,-

Om naast je liefde te staan op Dè dag

Kostuum € 329,95Shirt € 89,95

Gilet met das en pochet € 139,95

KRIMPEN A/D IJSSEL

Crimpenhof

ALBLASSERDAM

BARENDRECHT

HELLEVOETSLUIS

H.I. AMBACHT

PAPENDRECHT

RIDDERKERK

ZWIJNDRECHT

TROU

WEN

Page 13: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 26 maart 2013 gemeente-info 13

GEMEENTE LOPIK

GEMEENTE

LOPIK

26 maart 2013

Ontwerp omgevingsvergunning Lopikerweg Oost 200a te LopikerkapelBurgemeester en wethouders van Lopik maken ingevolge paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend dat zij het voornemen hebben een omge-vingsvergunning te verlenen voor de verbouwing van een woning en de sloop en nieuwbouw van bijgebouwen op het perceel Lopikerweg Oost 200a te Lopikerkapel.

Teneinde medewerking te kunnen verlenen zijn burgemeester en wethouders voornemens op grond van artikel 2.12 lid 1 onder a sub 3 van de Wabo vergunning te verlenen met een afwij-kingsbesluit van het bestemmingsplan.

Ter inzage: De aanvraag, het ontwerpbesluit, de ruimtelijke onderbouwing en overige bijbeho-rende stukken liggen van 27 maart 2013 t/m 7 mei 2013 voor eenieder ter inzage op werkda-gen van 09:00 uur tot 12:00 uur bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer. Ook buiten deze openingstijden kan het bestemmingsplan worden ingezien. Hiervoor dient u een afspraak te maken. Daarnaast zijn de stukken te raadple-gen via de website www.lopik.nl, onder “Plan-nen” en vervolgens “Uitgebreide Omgevingsver-gunningen” en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.Zienswijzen: Gedurende de bovengenoemde ter-mijn van zes weken kan eenieder mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen tegen het ont-werpbesluit, gericht aan het college van burge-meester en wethouders, Postbus 50, 3410 CB Lopik. Voor meer informatie kunt u tijdens kan-tooruren, contact opnemen met de heer J. Broeke, tel: (0348) 55 99 55.Overeenkomst: Ingevolge artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6.2.12 van het besluit ruimtelijke ordening maken burge-meester en wethouders ook bekend dat zij voor-afgaand aan de terinzagelegging van het ont-werpbesluit, overeenkomstig artikel 6.12 van de

Wet ruimtelijke ordening een overeenkomst is gesloten tussen de gemeente Lopik en betrok-ken partijen. Een zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst ligt voor een-ieder ter inzage bij de Afdeling Ruimtelijke ont-wikkeling en beheer op werkdagen van 09:00 uur tot 12:00 uur.

Vooraankondiging van de voorbereiding van het bestemmingsplan Cabauwsekade 75 te LopikBurgemeester en wethouders van Lopik geven overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) te kennen dat het vol-gende bestemmingsplan in voorbereiding is:

Bestemmingsplan Cabauwsekade 75 Het bestemmingsplan voorziet in de sloop van de bestaande woning en de herbouw van een nieuwe woning met bijgebouw elders op het-zelfde perceel.

Indienen van zienswijzen op dit moment niet mogelijk: Op grond van artikel 1.3.1, lid 2 Bro wordt hier gemeld, dat er nu geen stukken ter inzage liggen. Er wordt momenteel nog geen ge-legenheid geboden zienswijzen omtrent dit voor-nemen naar voren te brengen en er wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid ge-steld advies uit te brengen over dit voornemen. Dit komt later in de procedure aan de orde.Inspraak: Het bestemmingsplan zal op een nader te bepalen tijdstip ter inzage worden gelegd en is dan te bekijken in het gemeentehuis te Lopik, op de gemeentelijke website en via www.ruimtelijkeplannen.nl.De termijn van de terinzagelegging van het be-stemmingsplan wordt vooraf gepubliceerd in het Kontakt, op de gemeentelijke website www.lopik.nl en in de Staatscourant. Voor meer informatie over deze vooraankondiging kunt u tijdens kantooruren, met uitzondering van maan-dagen, contact opnemen met de heer J. Broeke, tel: (0348) 55 99 55.

VergunningenIngediende aanvragen omgevingsvergunning, zie *1 • Cabauwsekade 15 te Lopik, verbouwen van

hooiberg tot berging/garage, 20 maart 2013.• Dorp 212 te Benschop, verbouwen van woning,

20 maart 2013• Schouwpad 18 te Lopik, realiseren aanbouw

aan woning en tuinmuur aanwww noordzijde perceel, 15 maart 2013.

• Stroomlijn noordoevers Lek tussen Lopik en Schoonhoven, kappen en rooien van houtge-was, 19 maart 2013.

Verlenging beslistermijn aanvraag omgevings-vergunning, zie *1• Noordzijdseweg 145 A te Polsbroek, aanleg

groenstrook rondom gronden met een bedrijfs- en agrarische bestemming.

De beslistermijn wordt verlengd in verband met de toets aan het bestemmingsplan. Aanvrager dient zijn belang tot uitvoering aan ons aan te geven. Door dit besluit wordt de nieuwe uiterste beslisdatum 20 mei 2013.

Verleende APV-vergunning, zie *2, *6 en *8• Autocrossvereniging Rang Pang, organiseren

van een autocross op 1 april 2013 van 12.00 uur tot 19.00 uur op Lopikerweg oost 53 te Lopik, 20 november 2013. ■

Kijk voor meer

informatie op:

www.lopik.nl

GEMEENTEHUISRaadhuisplein 1, 3411 CH LopikPostbus 50, 3410 CB LopikTel. 0348-55 99 55, Fax 0348-55 15 [email protected] - www.lopik.nlhttp://twitter.com@GemLopik

OpeningstijdenAlle werkdagen 09.00 - 12.00 uurNa 12.00 uur alleen op afspraak

Openingstijden BurgerzakenAlle werkdagen 09.00 - 12.00 uurdinsdagmiddag 14.00 - 20.00 uurwoensdagmiddag 14.00 - 16.00 uur

MELDPUNT BUITENRUIMTEma. t/m vr. 08.30 - 12.00 uurTel. 0348 - 55 99 [email protected]

POLITIE UTRECHTSteunpunt in gemeentehuis LopikGeopend op dinsdag 12.00 - 20.00 uurTel. 0900 - 8844, Fax 030 - 686 93 50

REINIGINGSDIENSTM.A. Reinaldaweg 19-21, 3411 MB Lopikreiniging: 0348 - 55 42 63riolering: 06 - 53 67 32 75

Openingstijdenma. t/m vr. 08.30 - 12.00 uur en

13.15 - 16.00 uurzaterdag 10.00 - 12.30 uur

Gemeentenieuws

■ ■ ■ B E K E N D M A K I N G E N ■ ■ ■

Dorp Benschop van 2 t/m 5 april afgeslotenIn week 14 (2 t/m 5 april 2013) vindt de recon-structie plaats van het Dorp ter hoogte van het plein en de brug in Benschop. In verband met de reconstructie wordt in week 14 het Dorp ter noor-

den van de Benschopper wetering voor het door-gaande verkeer afgesloten. Bestemmingsverkeer kan, zij het met enige hinder en omrijden, wel op de plaats van bestemming komen. ■

Gemeentehuis en –werf gesloten • Het gemeentehuis is gesloten op Goede Vrijdag

29 maart 2013 en maandag 2e paasdag 1 april 2013.

• De gemeentewerf is gesloten op maandag 2e paasdag 1 april 2013. ■

*1)De ingediende aanvragen zijn alleen ter infor-matie en liggen niet ter inzage. Indien voor een omgevingsvergunning een uitgebreide voorbereidingsprocedure van toepassing is, dan wordt deze aanvraag nog een keer apart gepubliceerd, waarbij de mogelijkheid be-staat om gedurende de ter inzage termijn zienswijzen in te dienen. Informatie over de aanvragen is op werkdagen telefonisch te ver-krijgen bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikke-ling en beheer.

*2)Het besluit met bijbehorende stukken ligt ge-durende zes weken na verzenddatum iedere werkdag tussen 09.00 en 12.00 uur ter inzage bij de Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer. Na telefonische afspraak is het moge-lijk de stukken tussen 13.00 en 17.00 uur in te zien. Indien u het niet eens bent met het besluit en belanghebbende bent, dan kunt u binnen zes weken na de dag waarop het besluit is verzon-den schriftelijk bezwaar indienen bij het

college van burgemeester en wethouders van Lopik. In het bezwaarschrift zet u in ieder ge-val uw naam en adres, de datum, de omschrij-ving van het betreffende besluit en de reden van het bezwaar. We vragen u een kopie van het besluit bij te voegen. Vergeet niet het be-zwaarschrift te ondertekenen.

*6)Het besluit treedt na bekendmaking (verzen-ding) in werking, tenzij gedurende de ter in-zage termijn bezwaar is ingediend èn een ver-zoek om voorlopige voorziening is gedaan.

*8)Middels een voorlopige voorziening wordt een genomen besluit voorlopig ongedaan ge-maakt. De rechter kan deze voorziening tref-fen als er, gelet op de betrokken belangen, spoed bij is. Het verzoek om voorlopige voor-ziening moet worden gericht aan de Recht-bank Midden-Nederland, Afdeling bestuurs-recht o.v.v. voorlopige voorzieningen, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. De rechtbank int hiervoor griffierechten. ■

Page 14: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Lente!

Lente!

WWW.STREAKERS.NU

Ook verkrijgbaar in kidsmaten!

Shoes are boring, wear sneakers!

WORKSHOP’’LENTE KRIEBELS’’ DANCEMIX FOR KIDSDeze workshop is speciaal opgezet voor jonge meiden en jongens die lekker willen dansen op muziek van deze tijd. Gedurende 4 weken wordt er lesgegeven in ver-schillende dansstijlen zoals Streetdance en Zumba.

Isabelle zal met veel plezier jullie 4 weken gaan lesgeven in deze workshop. Zij zal op een goed te volgen tempo de dansjes aanleren, daarmee is de instapwaarde van de Workshop laag en kan werkelijk ieder van jullie meedoen, ervaring in dansen is dus absoluut niet nodig!

START: Donderdagmiddag 4 april TIJD: 16.30 – 17.30 uur DUUR: 4 weken VOOR WIE: voor jongens en meiden die van dansen houden en veel plezier willen maken! LEEFTIJD VANAF: 9 jaar KOSTEN: €17,50 p.p.

Is het wat voor jou? Geef je dan nu op telefonisch of per email! Min. aantal deelnemers: 5 (geheel vrijblijvend, geen lidmaatschap verbonden na einde Workshop!)

Voor verdere vragen bel of mail ons gerust nog even via onderstaande contactgegevens.

Transportstraat 9 Bergambacht T: 0182-352047Email : [email protected] www.sportschooleelcodeboer.nl

STREAKERS

‘Nieuw in onze collectie: Sisters Point. Eigenzinnig, fashionable en stoer merk

voor een fijne prijs.’

Dam 4a* Schoonhovenwww.streakers.nu

Belle Epoqueheeft nu ook de nieuwe

Days Collection van Riverdale. Een heerlijke verzorgingslijn

bestaande uit handzeep, handcreme, bodylotion, douchegel

en geurbranders.

Haven 48 * schoonhoven

Page 15: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Lente!

Badhuisstraat 9 BergambachtTel. 0182 -35 44 22

www.anybodyvrijetijdsmode.nlLike us Anybodyvrijetijdsmode

COLORFUL

GROOT IN JEANS EN COLOR-DENIM

Boys-girls: vanaf maat 92 t/m 176

Men-Women: vanaf maat 34 t/m 46

men - women - boys - girls

Bij aankoop van een volle tank (min. 25 liter)

GRATIS een doos eieren

Botter Brandstoffen BV

Kerksingel 37 - Bergambacht - 0182-351260

28, 29 en 30 maart

AUTOFOOD

natuurbloemroggebloemroomboter

citrusongezwavelde natuurrozijnen

veel liefderustig bakken

amandelenei

zo vers mogelijk

Paasslof (de echte)

en nog veel andere Paasbroden, koeken, gebakjes...

Bakkerij de “De Keizerskroon” ✽ Dorpstraat 36 ✽ Lopik Telefoon 0348 551328 ✽ Telefax 0348 557105

=

Maandag 1 april11.00 - 17.00 uur

NIEUW IN BERGAMBACHTUW LOUNGEMEUBEL SPECIALIST

Loungesets Hoeksets Ligbedden Buitenkeukens Teak tafels

2e PAASDAG GEOPEND

Parallelweg 1 | 2861 EC Bergambacht | [email protected]

Eerste PaasdagGOUD VAN OUD

30 april6-KAMP MET KONING INNEDAG

 

1 kilo Zacht belegenfijn van smaak Nu 6.95

 

Buitenlandse kaas(Div. soorten, zelf uitzoeken)Nu 3 stuks 5.00

KaashandelG. van der StokHet KaaspakhuisRolafweg Noord 51b, Lopiktel.nr. 06-46137222

Openingstijden:do. 7.00 uur tot 13.00 uurvrij. 8.00 uur tot 13.00 uurza. 8.00 uur tot 15.00 uur

Page 16: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

WIJNKOPERIJ HUUB OOSTENDORP Albrecht Beylinggracht 44 Schoonhoven

www.oostendorpwijnen.nl www.kistjewijnbestellen.nl

AGENDA

Italiaanse topwijn-proeverij

Culinaire zaterdag

Start wijncursus

PALLETWIJN MAART

Ortonese | Sangiovese-Merlot Gestructureerd Italiaans eet-rood voor bij gebraden

varkensvlees met paddestoelen, goed gevulde lasagne en culinair verantwoord draadjesvlees.

Ortonese | Malvasia-Chardonnay Ruikt naar grapefruit en vers geroosterde

Chardonnay-nootjes. Voor bij krokant gebakken vis, salades met blije kip en serieuze geitenkaas.

Gratis parkeren voor de deur

Proeven op vrijdag en zaterdag

Deskundig advies VERHUUR VAN BIERTAP Zeer groot assortiment

WIJN/SPIJS TIPS Uitgebreide webwinkel

Bezorgservice

WIJN AANBIEDINGEN

Paul Mas | Estate | Viognier Lekker vol ,aromatisch en een beetje

wulps. Lekker bij stevige visgerechten, kip uit de oven of rauwmelkse brie.

Paul Mas | Estate | Mourvèdre

grilde entrecote en oude boerengoudse.

GEDISTILLEERD AANBIEDINGEN

Glenmorangie Single Malt Whisky

Stolichnaya Wodka liter

Sheridan Cream

Gordon Gin liter

Bacardi Liter

wijnkoperijhuuboostendorp oostendorpwijn

WIJN AANBIEDINGEN

Di Lenardo | Friuli | Merlot

Von Buhl | Pfalz | Spätburgunder

Catanga | La Mancha | Airén-Sauvignon

Carmelo Rodero | Crianza Ribera del Duero

Page 17: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

Bij GroenRijk Bergambacht werden maandag opna-mes gemaakt voor het ‘groene ge-deelte’ van afl evering 13 van het SBS 6-programma Robs Grote Tuinverbou-wing.

Rob Verlinden gaat ook de komende

uitzendingen weer doen waar hij in uitblinkt: elke week geeft hij een tuin een metamorfose.

Op de foto Rob Verlinden met mede-werkster Joyce van GroenRijk Bergam-bacht. De uitzending is zaterdag 20 april te zien.

TV-opnamen GroenRijk

Dinsdag 26 maart 2013

17accent

Wethouder Jan Vente:

‘Bergambacht wacht inhaalslag’De invoering van diftar in de gemeente Bergambacht gaat niet onopgemerkt voorbij. De nieuwe manier van afvalinzameling leidt hier en daar tot enig gemor.

Diftar

taald kan worden. Dat is echter nog toekomstmuziek.” Geïnvesteerd is er in de ondergrondse containers. Vente: “Op de meeste plaatsen waar een boven-grondse container werd gebruikt staan inmiddels ondergrondse containers. Ook zijn bestaande ondergrondse containers omgebouwd om te kunnen regis-treren per inworp. Iedere keer dat er afval wordt aangeboden kost dit de bewo-ner 0,89 euro.” Het uitgangspunt van de gemeenteraad bij de invoering van diftar was dat het de gemiddelde gebruiker niet veel meer mag kosten. Vente: “Dat is de inzet, waarbij is uitgegaan dat een gezin negentien keer zijn container aan de weg zet. Wordt dat bijvoorbeeld 25 keer, dan zal men dat in de portemonnee merken.”Al met al was de invoering van diftar een hele klus. “Ik ben er trots op dat we dit project grotendeels zelf hebben opgetuigd, met eigen mensen. Dat heeft tot kostenbesparing geleid. Behalve een aantal fouten in het uitleveren van de con-tainers, zijn we niet op grote problemen gestuit. Bij evaluatie later dit jaar kun-nen we gaan fi netunen. Om uiteindelijk per 1 januari 2014 het dikke afvaldos-sier met de invoering van diftar en een nieuw afvalbrengstation te kunnen slui-ten.”

“We worden niet platgebeld, maar het is waar: we krijgen zowel op het gemeen-tehuis als op straat reacties en vragen”, beaamt wethouder Jan Vente, met af-valbeleid in zijn portefeuille. “Niet zo vreemd overigens: de invoering van diftar is een omvangrijke operatie. Het zal voor veel mensen vooral een kwestie van wennen zijn én een uitdaging. Je kunt nu immers fl ink bezuinigen door afval te scheiden.”De ontevredenheid richt zich vooral op het aanbieden van (grof) afval op het af-valbrengstation. En dan met name op de gehanteerde tarieven. Het aanbieden van gemengd puin kostte 10 euro, in de huidige situatie 22,50 euro, overigens wel voor een grotere hoeveelheid. Ongemengd puin -gesorteerd dus- was gratis en kost nu 7,50 euro. “Voor inwoners was het gratis, voor ons als gemeente niet”, nuanceert Jan Vente. “Sterker nog, iedere bezoeker kostte Bergambacht rond de 20 euro, of deze nu met een lampenkap of een kar tuinafval kwam. Nu hebben we gezegd: verschillende stromen, verschillende prijzen. De duurste stroom, zoals geïmpregneerd hout en puin, bepaalt het tarief.”Jan Vente denkt niet dat bouwafval nu in de polder wordt gedumpt, een neven-effect dat sommige mensen vrezen. “Dat hebben we tot nu toe gelukkig niet ge-constateerd. Wel zie je dat er minder onverwerkt puin wordt gebracht dan voor-heen. Dat wordt blijkbaar bedrijfsmatig afgevoerd, wat ook de bedoeling is.”Vervolgens: “Er is veel commentaar geweest op het feit dat het inleveren van grof snoei- en tuinafval geld kostte. Dat heeft ertoe geleid dat dit voortaan gra-tis zal zijn.” Overigens wacht het verouderde afvalbrengstation een opknapbeurt, waar in september mee wordt gestart. Er wordt een laadperron aangelegd en de service wordt vergroot. “De indeling wordt logischer en mensen hoeven hun afval niet meer vanaf een trapje in de containers te werpen, maar kunnen vanaf het laad-perron afval in de verschillende bakken deponeren. Daarbij hebben aanbie-ders ook nog de mogelijkheid om hun grof afval twee keer per jaar gratis aan de weg zetten. Volgende maand is de eerste ophaalronde.”Hoe dan ook, de invoering van (volume-frequentie) diftar in Bergambacht is per 1 januari een feit. En dat na een jaar of twintig politieke discussie hierover. Bergambacht is nu de derde gemeente in Zuid-Holland, die tot diftar overgaat. Leidend was de landelijke afvaldoelstelling om voor 2020 zestig procent van het afval te scheiden. Vente: “Om een voorbeeld te geven: veel gft-afval ver-dwijnt nu bij het restafval. Ook wat de papier- en plasticinzameling betreft lo-pen we achter bij de landelijke doelstelling en andere diftargemeenten.”Diftar moet de juiste prikkel geven. “Neem de gemeente Zuidplas. Hier werd vorig jaar diftar ingevoerd. Er wordt nu anderhalf keer zoveel plastic opgehaald als in Bergambacht. Ons wacht een inhaalslag.”Wat de papierinzameling betreft: ook die vindt nu door middel van minicontai-ners plaats. “Dat verloopt tot nu toe naar wens. Ook de vrijwilligers zijn er blij mee: zij hoeven nu geen zware dozen meer te tillen.” De papiercontainers zijn overigens de oude kliko’s voor restafval. “Hergebruik van containers past na-tuurlijk prima in het diftarverhaal. De nieuwe containers voor restafval zijn voorzien van een chip. Deze houden bij hoe vaak de container geleegd wordt. De chip is ook geschikt om de hoeveelheid afval te wegen, zodat per gewicht be-

Bergambacht heeft gekozen voor ‘volume-frequentie diftar’. Ofwel, inwoners betalen per huisadres een vast tarief afvalstoffenheffing met daar bovenop een bedrag voor het aantal keren dat een minicon-tainer met restafval aan de weg wordt gezet. Onderliggende ge-dachte is dat het loont om afval te scheiden. De meeste van de huis-aansluitingen zijn voorzien van drie containers: een voor restafval, een voor gft-afval en een voor papier. De invoering van diftar vond plaats per 1 januari.

Diftar

door Robert van der Hek

Het was dringen ge-blazen zaterdagmiddag in het voor-malige onderkomen van Choices in Bergambacht. Jong en oud, man en vrouw: iedereen wilde proeven van het voorjaar.

De modeshow van de gezamenlijke

Bergambachtse winkeliers was dan ook een schot in de roos. Terwijl bui-ten de lente anno 2013 verder weg leek dan ooit, werden de toeschouwers binnen getrakteerd op een zeer gevari-eerde, kleurrijke modepresentatie.Vijftien mode- en modegerelateerde zaken in Bergambacht hadden voor

deze gelegenheid de handen ineenge-slagen om zo het publiek te tonen wat zij dit voorjaar in huis hebben. Daarbij waren de spotlights niet alleen gericht op kleding voor jong en oud(er), ook schoenen, accessoires, tassen, haar-mode en visagie kwamen ruimschoots aan bod.De voorjaarsmode is vooral gevarieerd en kleurrijk. Van felrood tot appeltjes-groen, maar ook pasteltinten zullen de aankomende maanden het mode-beeld bepalen. Felgekleurde broeken met bijpassende tops maar ook de klassieke jurken en tunieks zijn volop verkrijgbaar in Winkelhof Bergam-bacht. Voor schoenen en accessoires, haarmode en visagie geldt hetzelfde. Deze zomer is de keuze in kleur, uit-voering en verscheidenheid enorm.Naast de dagelijkse mode liet de pre-sentatie ook zien hoe we deze zomer naar de dansschool moeten en welke kleding we kunnen dragen tijdens een ritje op het paard. Op het gebied van trends en mode voor alle andere tak-ken van sport bood de modeshow de bezoekers eveneens voldoende keuze.

Meer foto’s op www.hetkontakt.nl, on-der nieuwsberichten.

Zonnige voorjaarsmode op catwalk

Page 18: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

onze zorgUw tuin,

Industrieweg 2a

2865 AG Ammerstol

Tel. 0182-353382

Mob. 06-22452953

[email protected]

Tuinaanleg en groenvoorzieningTeus Vermeulen Dijklaan 52 - 2861 EG BergambachtTelefoon: 0182-353658 - Mobiel: 06-12894934Email: [email protected]

06 270 88 713

Tussenlanen 20/b2861 CD Bergambacht T (0182) 35 18 61F (0182) 35 11 64E [email protected] www.amolenaar.nl

Beschouw uw tuin als verleng stuk van uw woning die u, mits goed uitgevoerd, veel extra woonplezier kan verschaf-fen. Vanuit onze professie zien wij mogelijkheden waar u wellicht nooit aan gedacht hebt. In ieder geval zorgen wij ervoor dat uw tuin in volledige harmonie is met uw woning met gebruik making van de beste materialen.

VOOR ELK (GROEN)PROJECT STAAN WIJ U GRAAG TENDIENSTE VOOR EEN VRIJBLIJVEND ORIËNTEREND GESPREK!

Aanpakkers in tuinontwerp, grond-, weg- en waterbouw

Lopikerweg West 223411 AM LopikT 0348 551 412

Tuinontwerp Advies Tuinaanleg Tuinonderhoud

www.hoveniersbedrij ferikverhoef.nl

(Sier) bestrating Beschoeiingen

Al meer dan 25jaar!

Weegbree 8 Postbus 67

2860 AB Bergambacht Tel: 0182-357077

[email protected]

Wij maken er uw droomtuin van!

Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking en ontdek wat wij voor u kunnen (be)tekenen!

HOVENIERSBEDRIJF WWW.ASH-HOVENIERS.NL

tuinaanleg- onderhoud - (sier)bestrating -

ontwerp - beschoeiingen

Arno Snoek Hoveniersbedrijf

Benedenberg 57a

2861 LD

Bergambacht

Mob. 06-51587902

[email protected]

www.ash-hoveniers.nl

Nijverheidsweg 22 Stolwijk Tel. 0182-342590 www.keesvanderspek.nl maandag t/m vrijdag 08.30 – 17.00 uur / zaterdag 08.30 – 16.00 uur

HET ADRES VOOR AANKOOP,ONDERHOUD EN SERVICE VAN AL

UW TUINMACHINES.

Page 19: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooileven

>> Mooi leven is een uitgave

van Het Kontakt Edities bv

Goudriaan. De bijlage is gericht

op de 50plussers in de streek en

bevat verhalen over onder meer

gezondheid, wonen en fit blijven.

BIJLAGE VOOR EN OVERDE 50PLUSSERS IN DE REGIO

Editie Lek en IJssel

Page 20: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooi leven maart 20132

Waar hebben ze?W

aa

rde

bo

n t

.w.v

. € 5

,-

te b

este

den

bij

een

aan

koop

bed

rag

va

naf

€ 5

0,00

Gel

dig

t/m

30

maa

rt 2

013.

500 borduur pakketten

100 kleuren haak katoen

200 verschillende bollen sokkenwol

20 kleuren beiersbont

75 kleuren zpagetti haakgaren

tientallen soorten Handwerkstof

VAN DER WOUDEN TEXTIELmode - lingerie - handwerken

Lange Stoep 9 2941 AE Lekkerkerk - Tel. 0180 - 661253

Wij zijn ook gespecialiseerd in hout op Maat.

J. van der BlomKasten en deuren

e-mail:[email protected]: www.jvanderblom.nl

Showroom: IJsselstraat 21, 2922 AR Krimpen a/d IJssel

Mobiel 06-22904465Telefax 0180551591

WWW.WMOADVIESRAADKRIMPEN.NL

Meedenken met het WMO-beleid van uw gemeente?

Stuur uw mening, wensen naar de WMO-Adviesraad!!!!!Zie onze website met de mogelijkheid om te reageren.

Lopikerstraat 23 Schoonhoven

T: 0182-382284

www.gazelle.nl/elektrischefietsen

Maak een proefrit op een elektrische fiets van Gazelle!

Opstapdagzaterdag 4 mei

Bovenkerkseweg 11

Page 21: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooi leven maart 2013 3

Klazien (64) kocht in 2006 al

een elektrische fi ets, Marius (66)

volgde afgelopen jaar. Daarbij

ruilde Klazien haar fi ets in, zodat

ze nu allebei over een blinkende

Gazelle beschikken. “We hebben

goede voorlichting gekregen, en

dat is belangrijk”, vindt Marius.

“Bijvoorbeeld over het bereik

van de accu. Wij hebben voor de

grootste actieradius -tweehon-

derd kilometer in de ecostand-

gekozen en daar zijn we heel te-

vreden over.”

Sallandweek

De sportieve inwoners van Ber-

gambacht fi etsen dan ook veel

en graag. Naast toeren in de

omgeving, gaan de tweewielers

regelmatig op de fi etsendrager

voor een tochtje verder weg. Kla-

zien: “Naar de Peel, Drenthe of

Zeeland bijvoorbeeld. We zijn

ieder jaar van de partij op de Sal-

landweek, waar fi etsen wordt

gecombineerd met ontspanning

en gezelligheid. Verder nemen

we graag deel aan diverse fi ets-

vierdaagsen en zijn we op fi ets-

vakantie geweest in bijvoorbeeld

Oostenrijk.”

Dit kunnen ze doen dankzij hun

elektrische fi etsen. “Je rijdt ei-

genlijk altijd met wind mee”,

zegt Marius. “Het is makkelijk en

ontspannend. Onlangs hebben

we op een middag Alblasserdam

rond gefi etst. Er stond een fl inke

wind en die rit hadden we op ge-

wone fi etsen niet gewaagd.”

De Van den Heuvels leggen op

>> Dankzij

elektrische

fietsen kunnen Marius

en Klazien van den

Heuvel hun grote

hobby blijven uitoefe-

nen. “Een beetje

tegenwind is niet erg,

dan schakelen we

gewoon op.”

OPMARS ELEKTRISCHE FIETS IS NIET TE STUITENElektrische fi etsen: bij Ster

Fietsen in Lekkerkerk (Ruud

Sterrenburg) en Fietscen-

trum Stolwijk (Wim van

Hell) weten ze er alles van.

Ruud Sterrenburg: “De opmars

van de elektrische fi ets begon

met mensen, die slecht ter been

waren. Zij stapten het eerst in

en hadden het meest te win-

nen. Dankzij de ondersteuning

konden ze weer fi etsen. Zeven-

tig-plussers bijvoorbeeld die

eigenlijk waren uitgefi etst, ne-

men nu nog rustig deel aan een

fi etsvierdaagse ofzo.”

Sterrenburg ziet daarbij de leef-

tijd van mensen die een elek-

trische fi ets kopen steeds meer

naar beneden verschuiven. “Ik

ken forensen van veertig tot vijf-

tig jaar, die met een elektrische

fi ets naar hun werk gaan. Dan

zijn ze toch lekker buiten, maar

komen ze niet bezweet aan.”

Drempel

Circa vijftien jaar terug werd de

eerste elektrische fi ets gelan-

ceerd, een jaar of zes geleden

begon de grote opmars. Volgens

Wim van Hell volgde de Krim-

penerwaard iets later. “Mensen

moesten blijkbaar een soort

drempel over. Pas sinds een jaar

of vier/vijf gaan de elektrische

fi etsen in Stolwijk en omgeving

echt hard. En ook afgelopen sei-

zoen liet nog een kleine stijging

zien. Overigens begint de groep

die er eerder bij was nu de eerste

generatie elektrische fi etsen in te

ruilen voor een nieuw exemplaar.

De ontwikkelingen gaan ook zo

hard.”

Een van de belangrijkste ver-

nieuwingen is het vergroten van

de actieradius van de accu. “Het

gemiddelde bereik is sinds de

introductie van elektrische fi et-

sen twee tot drie keer zo groot

geworden. Fabrikanten bieden

verschillende soorten accu’s aan

met een diverse actieradius. Van

veertig tot wel tweehonderd ki-

lometer, waarbij het bereik ui-

teraard de prijs bepaalt. Klanten

kunnen hier dus zelf hun keuze

in bepalen.”

Ook positief: de opmars van op-

laadpunten onderweg. Zoals bij

restaurants, die soms oplaadpa-

len hebben waar meerdere accu’s

op kunnen worden ingeplugd.

Ruud Sterrenburg: “Dan nemen

mensen ondertussen op hun ge-

mak koffi e met een appelpunt,

hun tweewielers zo’n 2.500 ki-

lometer per jaar af. “Je komt op

plekken waar je anders nooit

komt. Het is prachtig, ook in de

eigen Krimpenerwaard.”

“Overigens gebruik ik de gewo-

ne fi ets ook nog hoor”, besluit

Klazien. “Ik heb een opoefi ets,

waarmee ik korte ritjes maak.

Bijvoorbeeld om boodschappen

te doen in het dorp. Dat kan ik

zonder ondersteuning wel af.”

Altijdwind mee

om daarna weer lekker verder

te fi etsen.”

De fi etsen zien er steeds ‘gelik-

ter’ uit. “Batavus heeft nu een

model, waarbij de accu is weg-

gewerkt in de kettingkast. Pas

na goed kijken zie je dat het om

een elektrische fi ets gaat.”

De prijs van een elektrische

fi ets ligt zo tussen de 1550 en

2700 euro. Voor het laatste be-

drag heb je een luxe model met

een groot bereik. Wim van Hell

afsluitend: “De accu’s zijn ver-

houdingsgewijs nog erg duur.

Ik verwacht wel dat die goedko-

per zullen worden.”

>> Marius en Klazien van den Heuvel leggen fi etsend veel kilometers af.

Page 22: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooi leven maart 20134

Inge’s FashionHoofdstraat 66 - 2861 AR BergambachtTel. 0182-355568 - www.ingesfashion.nl

net even anders

Mijn eigen kledinglijn

Inge’s Fashion is weer binnen.

We hebben weer zin in het voorjaar.

8 banen rok met bijpassende shirts met 3/4 mouwkorte mouw- tunieks - topsPrachtige kleurenWe helpen u graag! tot ziens, Ingrid

Dameskleding

maat 36-56

Mode Per Donna

Het mooie leven begint bij Mode per Donna, ook voor de moderne 50+.Zij laat zich adviseren en inspireren door onze sportieve, kleurrijke collectie van o.a. Angels jeans, Dreamstar, Enjoy, Gelco, Sao Paulo en Via AppiaKom langs.

MODE PER DONNA

H-B. Nederburghplein 22861 AV Bergambacht

Tel.: 0182-354320

wilhelminstraat 25 2941 CA Lekkerkerk 06-42131931email: [email protected] www.thuiszorgcare4life.eu

Bij Thuiszorg Bureau Care4 life kunt u met uw P.G.B of particulier zorg inkopen voor:

Verzorging Verpleging Begeleiding Palliatieve zorg Huishoudelijke zorg Medisch specialistische Verpleegkundige handelingen in de thuissituatie Gespeicialiseerd in Thuisdialyse

WWW.HOOGENBOEZEMTWEEWIELERS.NL

VAN ROLLATOR TOT KRUKKEN

VRAAG NAAR DE VELE MOGELIJKHEDEN!Voor informatie kunt u e-mailen naar [email protected] bel gerust 0634142298 van 7:30 tot 23:00 uur

Wc verhogers v/a. € 34,95

Muursteunen v/a. € 49,95

Wandelstok tafel steunen € 3,95

Elleboog krukken € 34,95

Doorleg luchtwissel systeem voor ledikant

Click en Go Lite hulpmotor voor rolstoel € 595,-

Medisch ledikant € 1195,-

Rollatoren v/a. € 79,-

Scootmobielen v/a. € 995,-

Rolstoel huren v/a. € 30,- 

Pechhulp pas voor Scootmobielen € 59,- p/j

Eventueel demonstratie bij u thuis

U kunt het zo gek niet opnoemen wij kunnen veel voor u ook bestellen.U kunt het product ophalen of via onze verzendservice

Van rollator tot scootmobiel, voor bad en douche hulpen

VRAAG NAAR DE FOLDERS

Page 23: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooi leven maart 2013 5

Haarweg 2b - 4212 KJ Spijk - T 0183-640837 - E [email protected] - www.josdegrootbuiten.nl

buitengewoonmooie

2e Paasdag geopend vanaf 10.00 uur!

De lente begint nu! Bent u op zoek naar iets anders

dan de standaard tuinsets, kom dan eens een keer

kijken bij ons in Spijk. Laat u inspireren en verrassen

door onze collecties. Een andere kijk op genieten van

uw terras of balkon.

grando.nl

Grando BergambachtTransportstraat 28, tel. 0182 - 352331.Multimate 1e verdieping. Maandag gesloten.

* Vraag naar de voorwaarden.

150 cm laden

Inclusief5 Miele apparaten

Greeploos design

Composiet werkblad

Hoogglans front

MIELE ACTIE BIJ GRANDO

Met het leveren van hoogwaardige kwaliteit en het streven

naar perfectie sluiten Miele en Grando perfect op elkaar aan.

Inclusief: 5 Miele top apparaten:

combimagnetron,

gaskookplaat, afzuigkap,

koelkast en vaatwasser.

€ 7.900,-Verkrijgbaar met grepen,in 24 verschillende kleuren!

OrionVolledige ontspannen in een knusse en uiterst complete badkamer. Inclusief: douche, douchewand, toilet, wandmeubel met wastafel, spiegel en design radiator.

Uw keuken- enbadkamerspecialist!

Grando. Koken. Baden. Genieten.

€ 3.900,-

Page 24: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooi leven maart 20136

OnzichtbaarHoren

Het eerlijke verhaal over vergoeding van hoortoestellenKom naar de inloopdag bij IntoEars Hoorkliniek Krimpen aan den IJsselDonderdag 28 maart van 10.00-16.00

Onzichtbare hooroplossingen: Vergoedingen zorgverzekeraars

Aanwezig zijn ook:

U kunt op deze dag ook vrijblijvenduw gehoor laten testen.

OP STERKTEBIJ AANKOOP VAN EEN BRIL

GRATIS

Raadhuisplein 53Krimpen a/d IJsselTel. (0180) 51 50 53Vraag naar de voorwaarden.

Uw adres voor schoonheid en gezondheid, of het nu gaat

om uitgebalanceerde multivitaminen voor 50 plussers of om een heerlijke massage na

bijvoorbeeld een fietstocht.

Page 25: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooi leven maart 2013 7

Het lijstje is lang. De geboren en

getogen Schoonhovense Bea (67)

richt zich met name op naai- en

verstelwerk, terwijl Herman on-

der meer een handje helpt bij

tuinieren en taxi rijden. “Ik ben

in 1998 met vrijwilligerswerk

begonnen in de Bovenberghe,

toen mijn moeder daar verbleef”,

vertelt Bea. “Twee jaar later

overleed ze. Omdat mijn broer

inmiddels was opgenomen in de

Borchleen, help ik sinds 2001

in dit zorgcentrum bij activitei-

ten. Meer concreet: iedere vrij-

dagmiddag assisteer ik bij het

sjoelen, waar veel bewoners aan

meedoen. Soms moet ik ze wel

even overhalen, hoor. Dan heb-

ben ze geen zin en vraag ik of ze

dan een kopje koffi e komen drin-

ken. Eenmaal in de zaal, willen ze

meestal wel meedoen.”

Vervolgens: “Verder maak ik al

zes jaar in de Borchleen erwten-

soep voor de nieuwjaarsreceptie.

Twee pannen van twaalf liter

voor bewoners, familie en perso-

neel. Alles gaat op.” Voor stich-

ting SWOS werd ze gevraagd

om naaiwerk te doen. Daar kon

Bea, die tot haar huwelijk in het

naaiatelier van Robey Sport in

Schoonhoven werkte, geen ‘nee’

op zeggen. “Ik verricht al het

veelvoorkomende naaiwerk: van

het inkorten van broeken tot het

aanbrengen van een ritssluiting

in een jas.”

Kraanmachinist

Herman (70) was in zijn werk-

zame leven kraanmachinist.

Hij maakte lange dagen, in bin-

nen- en buitenland. Eenmaal

in de VUT – in 2005 – ging hij

niet achter de geraniums zitten.

Hij werd benaderd om klusjes te

doen voor de Stichting Welzijn

Ouderen Schoonhoven (SWOS).

“Ik houd inmiddels voor zo’n 25

mensen de tuin bij”, vertelt Her-

man. “Zij kunnen dat niet zelf

meer. Ik neem het ze graag uit

handen, zodat ze toch van hun

tuin kunnen blijven genieten.”

Daarnaast rijdt hij taxi voor ou-

deren – “ik heb vanmorgen nog

iemand naar de huisarts ge-

bracht” – doet ook hij vrijwilli-

gerswerk bij de Borchleen, maait

hij het gras bij de Gemiva-SVG

Groep en maakt hij zich met di-

vers kluswerk verdienstelijk bin-

Herman en Bea Sangers helpen graag een handje

>> Herman en Bea Sangers leven zich uit in vrijwilligerswerk.

“Je doet iets nuttigs voor een ander en het is leuk om te doen.”

>> ‘We doen het graag en de dankbare reacties vergoeden veel.’

nen de RK parochie in Schoonho-

ven.

Het moge duidelijk zijn, vervelen

doen ze zich niet. ““Je doet iets

nuttigs voor een ander en het is

leuk om te doen. We doen het

graag en de dankbare reacties

vergoeden veel.”

Dini Verburg-van Genderen is

wat je noemt een bezige bij. Ter-

wijl veel van haar leeftijdsgeno-

ten genieten van hun oude dag,

is de agenda van Dini vrijwel elke

dag gevuld met allerlei activitei-

ten. Veelal bezigheden die onder

de noemer vrijwilligerswerk val-

len. “Soms neem ik wat teveel

hooi op m’n vork”, bekent ze.

“Dan voel ik dat ik wat gas terug

moet nemen, maar gelukkig kan

ik tegenwoordig wat beter ‘nee’

zeggen dan vroeger.” Het doen

van vrijwilligerswerk is voor Dini

iets vanzelfsprekends. “Als kind

werd me al verteld dat je ‘klaar

moest staan’ voor een ander.

Dat heb ik blijkbaar goed ont-

houden.” Vanwege fysieke beper-

kingen was zwaar werk niet aan

haar besteed. “Daarom kan ik me

nog wel op andere wijze inzetten

voor de maatschappij.”

Telefooncirkel

Hoewel ze het naar eigen zeggen

tegenwoordig wat rustiger aan

doet, is het lijstje ‘onbetaalde’

klussen is nog altijd indrukwek-

kend. Zo start ze al drie jaar vijf

ochtenden in de week een tele-

fooncirkel op. De cirkel wordt ge-

vormd door senioren die elkaar

bellen, gewoon om te vragen of

alles goed gaat. Op de dinsdag is

Dini als coördinator werkzaam

bij de plaatselijke voedselbank,

een functie waarvoor ze werd ge-

vraagd door de Stichting Samen-

levingsopbouw Lopik (SSL). Ge-

zinnen uit Lopik die in armoede

leven waren tot een jaar geleden

aangewezen op de voedselbank

in IJsselstein, maar dat liep niet

zo soepel meer. “Daarom wilde

de SSL graag een eigen voedsel-

bank opzetten, hier in Lopik.

Omdat ze wisten dat ik in veel

‘Vrijwilligerswerk geeft me zoveel voldoening’

besturen had gezeten, vroegen

ze of ik interesse had om mee

te helpen. Nou, dat had ik wel.”

Een jaar na de oprichting kent

de voedselbank een sterke groei.

Het aantal cliënten is gestegen

van 6 naar 17 op dit moment.

Een trieste ontwikkeling. “De

tijd zit natuurlijk niet echt mee.”

Op vrijdag bedient ze een heel

andere doelgroep: peuters. Ze

leest voor op peuterspeelzaal

Villa Kakelbond. En ze doet nog

meer. Zo is ze nog altijd bestuurs-

lid van de Vereniging Groepswo-

nen Van Ouderen Lopik (VGVO)

en kopieert ze het kerkblad van

haar gemeente. Voor haar vele

vrijwilligerswerk kreeg ze in het

verleden al een erespelt van de

gemeente, onder meer voor haar

jarenlange inzet voor het vluch-

telingenwerk. Toch blijft ze be-

scheiden. “Ach, ik doe het graag.

En je blijft op deze manier ac-

tief.” Ze raadt elke senior aan om

vrijwilligerswerk te verrichten.

“Het geeft zoveel voldoening dat

je nog van betekenis kunt zijn

voor de samenleving. En er is ge-

noeg te doen!”

>> Al jaren is

Dini Verburg-

van Genderen (67) uit

Lopik actief als vrijwil-

liger. Ze adviseert

senioren om eveneens

onbetaald werk te

verrichten voor de

gemeenschap. “Het

verrijkt je leven”

Page 26: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooi leven maart 20138

Bewegen? Sla uw slag!

>> Fit worden, fit blijven. Zwembad De Lansingh in Krimpen aan den IJssel biedt 50plussers daartoe twee

keer per week de gelegenheid met Fifty-fit. Tientallen vrouwen en een enkele man maken er

enthousiast gebruik van. Elke dinsdag- en donderdagmiddag. Een spetterende reportage.

Instructeur Bas van Dam heeft

aan fans geen gebrek. “Een ge-

weldige jongen!”, stellen de da-

mes die les van hem krijgen met

een mengeling van enthousi-

asme en bewondering vast. “Hij

doet het geweldig!” Van Dam

bloost nog net niet. “Het genoe-

gen is geheel wederzijds hoor”,

zegt hij. “Dit is een leuke groep

om mee te werken.

Een redelijk vaste ploeg van

voornamelijk vrouwen. Een jaar

of acht geleden ben ik er mee be-

gonnen. Ik nam het destijds over

van Janny Verwaal. Toen heette

het nog ‘Bewegen voor ouderen’.

Wij hebben er een andere naam

en inhoud aan gegeven: Fifty-fi t.

Klinkt sportiever en is het ook.”

Bas van Dam draait Fifty-fi t sa-

men met collega Fabiënne van

Wijnen. “Het is één van onze

taken”, vertelt hij. “We houden

ons verder bezig met het geven

van zwemles en toezicht houden.

Een leuke baan vol variatie.”

Fifty-fi t steekt eenvoudig in el-

kaar: een half uur bewegen in het

water van het tot dertig graden

verwarmde instructiebad, een

koffi epauze en weer een half uur

bewegen in het water. De deelne-

mers krijgen aquarobicoefenin-

gen en aquajoggen aangeboden.

Iedereen doet vol overgave mee,

Bewegen in de Krimpenerwaard.

Senioren die dat willen treff en

een keur aan mogelijkheden.

Liefhebbers van zwemmen wor-

den niet alleen in De Lansingh

op hun wenken bediend, ze kun-

nen voor Fifty-fi t ook terecht

in zwembad De Hofstee te Ber-

gambacht, terwijl vanaf eind

april ook zwembad Schuagt in

Krimpen aan de Lek zijn vijftig

meter buitenbad op vaste tijden

beschikbaar stelt voor senioren-

zwemmen.

De Krimpenerwaard herbergt

daarnaast een aantal fi tnesscen-

tra met speciale faciliteiten voor

elk naar eigen vermogen. “Heer-

lijk om te doen!”, vindt Rika

Leentfaar. “Ik ben hier acht jaar

geleden mee begonnen en pieker

er niet over om er mee te stop-

pen. Het leuke ervan is de com-

binatie van sportief bezig zijn en

de sociale contacten die je hier

opdoet. Zo gezellig!”

Fitter

“Fifty-fi t Een heerlijke maner

om te ontspannen”, zegt Wil de

Vries. “En wat heel belangrijk is:

het is goed voor je lijf. Ik merk

echt dat ik er soepeler en fi tter

door ben geworden. Dat geldt

niet alleen voor mij hoor. Je ziet

hier soms mensen met krukken

naar binnen strompelen en na

verloop van tijd zonder krukken

naar huis gaan.”

“Voor mij is Fifty-fi t de ideale

stok achter de deur”, weet Nel

van der Meer, terwijl ze haar

bekertje koffi e pakt. “Doordat

je onderdeel uitmaakt van een

groep, laat je niet snel verstek

gaan. Daarnaast wil ik het plezier

niet missen. Het is elke keer fi jn

om elkaar te zien en te spreken.”

Rika Leentfaar roemt de vriend-

schappen die tijdens Figty-fi t

zijn ontstaan. “We delen lief en

leed met elkaar, spreken ook

privé soms met elkaar af. Er zijn

zelfs deelnemers die met elkaar

op vakantie gaan.”

“Weet je wat het is”, voegt Nel

Heuvelman er aan toe: “De mees-

te van ons zijn alleen. Dat schept

ook een band. Daarnaast kennen

sommigen elkaar nog van vroe-

ger. Bij Rika heb ik zelfs als jong

meisje in de klas gezeten!”

Voor Riet van Tuijl is er maar één

minpuntje aan Fifty-fi t. “In de

vakanties ligt het stil, dat is min-

der. In zo’n periode verveel ik me

op dinsdagmiddag behoorlijk.

Dan ben ik mijn sportieve mid-

dagje uit kwijt. Word je niet blij

van hoor.”

vijftig-plussers. Golfbaan Crim-

penerhout in Krimpen aan den

IJssel biedt een prima accom-

modatie met een fraaie baan die

fraai aansluit bij het polderland-

schap van de West-Krimpener-

waard, een uitstekend geoutil-

leerde golfshop, een oefenrange

en een nabijgelegen brasserie.

Kortom: een ideale locatie om

kennis te maken met één van

de snelst groeiende én relaxte

sporten van Nederland. Wie een

andere sport wil bedrijven krijg

daartoe alle mogelijkheden bij

een aantal tennisverenigingen

en My Healthcenter aan de Krim-

penerbosweg in Krimpen aan

den IJssel. Diverse tennisclubs

hebben speciale ouderengroe-

pen die onderling doordeweeks

overdag een balletje slaan.

De groene polders bieden

vooral wandelaars en fi etslief-

hebbers prachtige routes door

het weidse landschap en langs

idyllische dorpen. Boekjes met

de leukste fi etsroutes zijn te

kop bij VVV Het Groene Hart

in Schoonhoven, Kaasboerderij

Hoogerwaard in Lageweg (Ge-

meente Ouderkerk), b&b De

Hooizolder in Bergambacht en

Boerderij Levensvreugd in Ber-

gambacht.

>> ‘Je ziet hier soms mensen met krukken naar binnen strompelen

en na verloop van tijd zonder krukken naar huis gaan.’

Fitte vijftigers i

Page 27: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooi leven maart 2013 9

Toerfietsclub De Waardrenner

komt dit voorjaar met een mooi

programma! “Er zijn dit jaar ze-

ven vrije tourtochten waar ie-

dereen aan kan deelnemen, wel

of geen lid”, vertelt pr-man Adri

Boele. “Daarnaast hebben we

vele clubactiviteiten, zoals: de

zondagse ‘sterritten’, onze clu-

britten op dinsdagavonden en

de clubritten voor senioren op

woensdagen. Op donderdagen

staan er ritten op de gewone

fiets op de rol en op zaterdag

clubritten met afstanden varië-

rend van 125 tot een klassieker

van 240 kilometer. Het zijn al-

lemaal activiteiten waar je als

lid van De Waardrenner gratis

aan kunt meedoen.” Ook aan de

liefhebbers van speciale tochten

is gedacht. Zo is TC De Waard-

renner van plan om een rit over

100 Engelse Mijlen, een duinen-

tocht, een bloesemtocht en een

dagje Limburg te gaan rijden.

Boele : “Tevens organiseren wij

drie meerdaagse tochten, zoals:

het Hemelvaart Weekend, dat

dit jaar naar Beek in het Mont-

ferland voert. Ook gaan we drie

dagen fietsen door het Eifelge-

bied en er is een familieweekend

in Bergen aan Zee.

Wie meer wil weten kan kijken

op de website. www.tcdewaard-

renner.nl of bellen met Adri Boe-

le 0180-518532.

Erop uit met De Waardrenner

ACTIVITEITENIN DE REGIO

>> Workshop

kaasmaken

In de regio vinden diverse

leuke workshops plaats. Zo

biedt Kaasboerderij Hooger-

waard in het tussen Ouder-

kerk en Gouderak gelegen

buurtschap Lageweg een

workshop kaasmaken.

Voor 32,95 per persoon krij-

gen de deelnemers een kopje

koffie/tee, een rondleiding

door de boerderij, een video-

presentatie, een glaasje fris,

een interessante workshop

en een klaasplankje met lek-

kers. De workshop duurt

tweeënhalf uur en kan even-

tueel in combinatie met een

boerenlunch, een barbecue of

een koud- en warm buffet

plaatsvinden. Meer info:

www.hoogerward.info

>> Decoratie

wilgentenen

Ineke Visser is gespeciali-

seerd in het geven van work-

shops ‘decoratie maken van

wilgentenen’. De creatieve

inwoonster van Ammerstol

geeft deze lessen zowel in

haar atelier als op locatie.

Meer informatie: 0182-

352913.

>> Gymmen voor

55plussers

Gymnastiekvereniging KDO

uit Krimpen aan den IJssel

geeft gymlessen speciaal voor

55plussers. Deze vinden elke

woensdag van 11:00 tot

12:00 uur plaats in gymzaal

De Populier aan de Populie-

renlaan 1. Iedereen is wel-

kom voor een gratis proefles.

Meer informatie: 0180-

519153.

>> 

Antonia

In De Tuyter is donderdag 28

maart de film Antonia te

zien. Deze familiekroniek

over vier generaties vrouwen

speelt zich af op het platte-

land en begint kort na de

Tweede Wereldoorlog.

Antonia keert, samen met

haar dochter Daniëlle, terug

naar haar vroegere dorp

waar zij de zorg voor de boer-

derij op zich neemt. Leden

betalen vijf euro entree,

niet-leden 6,50 euro.

Reserveren: www.biblio-

theekaandenijssel.nl.

n het water

Page 28: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooi leven maart 201310

Wij brengen u graag in beweging! 

Of u nu komt baantjes zwemmen of deelneemt aan onze groepsactiviteiten, bewegen is goed voor lichaam en geest. Samen met anderen aan de conditie werken is stimulerend en erg leuk! Groot voordeel van bewegen in het water is dat u op uw eigen niveau tot op hoge leeftijd kan blijven zwemmen!  

Fifty-Fit Fifty-Fit is een gezellige gevarieerde sportieve activiteit van aquadance, -gym en -jogging op dinsdag en donderdag van 13.00 -15.00 uur. Kosten € 4,95 p.p. incl. koffie of thee.    Banen zwemmenBij banen zwemmen bepaalt u zelf wat u doet en wanneer u gaat. Baantjes zwemmen en ontspannen in de whirlpool of bruisbaden kan da-gelijks tussen 07.00 - 08.45 uur, 09.00* - 17.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 16.00 uur (*maandags vanaf 15.00 uur). Kosten € 2,95 p.p. (daluren en 65+) of € 4,95 p.p.  Zwemles voor volwassenen Ook hier bent u nooit te oud om te leren! Zwemles voor volwassenen is er speciaal voor een ieder die vroeger nooit of onvoldoende heeft leren

zwemmen. Lessen kan op woensdag (gemengd) van 18.00 - 18.45 uur en zaterdag (dames) van 16.15  - 17.00 uur. Na de les is er gele-genheid voor recreatief te zwemmen. Kosten 5- lessenkaart € 42,30.

Meer informatie kunt u vinden op

www.krimpenaandenijssel.nl/zwembad

Page 29: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooi leven maart 2013 11

wonen en slapenWilhelminastraat 2a

LekkerkerkT 0180 - 661443

Auping Essential, in 5 kleuren. Vanaf € 1.820,-(incl. matrassen, excl. hoofdbord)

* Deze actie is geldig van25 februari t/m 7 april 2013.Kijk op www.auping.nl voorde voorwaarden.

www.dewilgensprong.nlGraaf Floris IV weg 1, Willige Langerak 0182-386640

Koffie en lunchroom met een bijzondere kadowinkel Langs wandel en fietsroutes. Knooppunt 10 en 87.

High tea - uitgebreide koffie - High wineOpeningstijden: Di, do, vrij en za 10.30-17.00 uur

Elke dag op reis zonder autorijbewijswww.Brommobiel.nl

Tiendweg West 142941 EP LekkerkerkTel. 0180-661551

uw thuiszorgwinkel voor Schoonhoven en omgeving

Bezoek onze showroom

of

kijk in onze webwinkel

Lekkerkerk - Wat te doen met die oude bank of fauteuil? Laat ze voor een schappelijke prijs repareren én stofferen, adviseert meubelstoffeerder Albert Gerlo van Multi Meubel Service.

Want in veel gevallen is dat de moeite waard. Een versleten meubelstuk kan vaak na een kleine reparatie nog jaren mee, “mits de basis goed is”, voegt Gerlo daar aan toe. “Met een goedkoop bankje kan ik niet veel.” In de werkplaats van de Lekkerkerkse meubelstoffeerder staan regelmatig meubelen die je zo bij het oud vuil kan zetten. Gerlo vindt het een uitdaging om zo’n meubelstuk weer in tip-top conditie te krijgen. “Het gaat vaak om antieke meubelen

die van generatie op generatie overgaan. Daardoor raken mensen eraan gehecht en krijgen ze een emotionele waarde.” Als Gerlo weinig heil ziet in zo’n restauratieklus, zegt hij dat eerlijk tegen de klant. “Wat dat betreft ben ik een open boek. Als het niet de moeite waard is, moet de klant dat weten.” Gerlo, die kan bogen op ruim 30 jaar ervaring, kreeg het vak van meubel maker met de paplepel ingegoten. Zijn vader had een meubel fabriek waar hij al op jonge leeftijd bezig was met allerlei klusjes. Toen hij de zaak overnam, besloot Gerlo zich te richten op het stofferen van meubelen. In zijn werkplaats, gelegen aan de dijk achter de klompenfabriek van Van Zwienen, repareert en stoffeert Gerlo alle soorten

meubelen. “Van eetkamerstoelen tot banken, maar ook grote aantallen stoelen of kussens van restaurants of verzorgingshuizen stoffeer ik. En voor de bekleding van binnenvaartschepen zijn ze bij mij ook aan het juiste adres.”

StiknadenKlanten kunnen bij Multi Meubel Service terecht voor alle soorten reparaties. Of het nu gaat om knopen die er af zijn, te zachte kussens of gescheurde stiknaden; Gerlo heeft er wel een oplossing voor. Indien nodig komt hij langs om thuis advies te geven. Omdat de keuze aan stoffen en (kunst)leer zo groot is, krijgen klanten staal boeken mee naar huis. “En die mogen ze net zo lang houden tot ze eruit zijn.” Ook voor het spuiten van meubelen kan men terecht bij Multi Meubel Service. “We werken daarvoor al 25 jaar samen met onze buren: Meubelspuiterij Lekkerkerk.”

Meubelen worden overigens altijd opgehaald en na reparatie weer als nieuw teruggebracht. Op de website van Multi Meubel Service staan foto’s van meubelen die Gerlo heeft gestoffeerd. “Het zijn foto’s van voor en na de reparatie. Dan zien mensen met eigen ogen hoe mooi een versleten meubel er weer uit kan zien.” Multi Meubel Service heeft dankzij de goede kwaliteit die het levert een goede naam opgebouwd in de regio en ver daarbuiten. “Door mond tot mond zitten onze klanten niet alleen in Lekkerkerk, maar door heel Nederland tot zelfs in België.”

Meubelstoffeerderij Multi Meubel ServiceSchuwacht 150 in Lekkerkerk T: 0180-663367M: [email protected]: www.multimeubelservice.nl

Multi Meubel Service: Ouderwets vakwerk

MEUBELSTOFFEERDERIJMULTI MEUBELSERVICE

Page 30: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooi leven maart 201312

www.dekrachtvankrimpen.nlKijk op www.deKrachtvanKrimpen.nl voor meer informatie over dezegeweldige appartementen of neem persoonlijk contact met ons op.Bel: 0180-510711 of mail naar [email protected].

Bazielkruid 75 Krimpen aan den IJssel

Bazielkruid 75

Hoge Park 5Krimpen aan den IJssel

Hoge Park 5

Actief betrokken bij seniorenhuisvesting

Moderne senioren zijn actief, vitaal enzelfstandigU bent wellicht zo’n vitale senior. U woont

naar volle tevredenheid in een eengezins-

woning met een heerlijke tuin. Maar u

denkt ook na over uw toekomst, waarin

uw huidige woning misschien niet meer

houd en de trappen kunnen ongewenst

een probleem worden, en wat dan?

geëmancipeerd, weten wat ze willen en

laten zich niet meer in hokjes dringen.

Veel mensen kiezen ervoor om van een

eengezinswoning naar een levensloop-

geschikt appartement te verhuizen. Qua-

Wonen heeft u in de Krimpenerwaard

veel te bieden. We bouwen veel levens-

loopgeschikte woningen en komen daar-

mee tegemoet aan de wens van veel

mensen om zo lang mogelijk zelfstandig

te kunnen blijven wonen. Zoveel mensen,

zoveel wensen. Van Krimpen tot aan

modern, uitgebreid en divers woningaan-

bod voor verschillende leeftijden. De lig-

ging is meestal in de buurt van winkels,

openbaar vervoer en andere belangrijke

voorzieningen. Veel complexen beschik-

ken over een ontmoetingsruimte. U kunt

hier u terecht voor bijvoorbeeld een kop

koffie en een goed gesprek, maar er vin-

den ook verschillende wijkactiviteiten

plaats.

Neem de tijd om u te oriënteren op een volgende stap in uw wooncarrière

Stap op de fietsDe afgelopen jaren bouwden we honderden levensloopgeschikte appartementen in al onze kernen. Vraagt u zich nu af waar al deze appartementen staan en hoe ze eruit zien? U kunt natuurlijk onze website bezoeken, maar als vitale oudere dit voorjaar de fiets pakken en een rondje langs al deze prachtige nieuwbouwprojecten maken, geeft u een

Open Huizen Dag in Krimpen aan den IJsselNieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van een schitterend appartement dat ook nog eens direct

bent u van harte welkom.

Lelie 24Krimpen aan den IJssel

Lelie 24

Landgoed

Nederhoven 59Krimpen aan den IJssel

LandgoedNederhoven 59

Page 31: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooi leven maart 2013 13

Regiomanager Rita Schoen van

QuaWonen: “We vinden het be-

langrijk om in ons werkgebied

voldoende geschikte woningen

te hebben voor senioren. Daar-

om bouwen we veel levensloop-

geschikte woningen en passen

we bestaande woningen aan.”

Rita Schoen benadrukt dat seni-

orenhuisvesting méér is dan een

goede woning met zorg en voor-

zieningen: “Als mensen ouder

worden, worden voorzieningen

in de directe woonomgeving en

contact met buren steeds belang-

rijker. Veel van onze nieuwbouw-

complexen voor senioren liggen

in de dorpskernen vlakbij win-

kels en voorzieningen. Dankzij

die gunstige ligging en door het

stimuleren van ontmoeting en

onderlinge hulpvaardigheid tus-

sen buurtbewoners, bevorderen

we de zelfredzaamheid en voor-

komen we eenzaamheid.”

Ontmoetingscentra

QuaWonen heeft in de Krim-

penerwaard acht ontmoe-

tingscentra gebouwd. “Als wel-

zijnsorganisaties en bewoners

wijkactiviteiten willen organi-

seren, kunnen zij kosteloos ge-

bruik maken van deze buurthuis-

kamers. Die mogelijkheid wordt

volop benut. Enkele ontmoe-

tingsruimtes beheren bewoners

met elkaar. Wij merken dat be-

woners vaak een zetje nodig heb-

ben om actief te worden. Onze

buurtcoach, die met steun van

de gemeente in Krimpen aan den

IJssel actief is in twee buurten,

brengt bewoners vaardigheden

bij zodat ze zelf buurtactiviteiten

kunnen organiseren. Ook stimu-

leert de buurtcoach dat buren,

jong en oud, elkaar helpen bij

de dagelijkse dingen”, aldus Rita

Schoen.

Het aantal senioren ouder dan

75 groeit de komende jaren sterk

in de Krimpenerwaard. Hoe

speelt QuaWonen in op de groei-

ende zorgvraag van deze groep

en het scheiden van de fi nan-

ciering van wonen en zorg? Rita

Schoen: “Een goede samenwer-

king tussen gemeenten, zorg-

welzijnsorganisaties en senio-

renorganisaties is de sleutel naar

succes. De oplossingen liggen

immers steeds meer op de grens

van wonen, zorg en welzijn. Deze

samenwerking levert nieuwe ini-

tiatieven op.”

In het centrum van Krimpen aan

de Lek bouwt QuaWonen bij-

voorbeeld de Waterpoort, een ge-

bouw met 28 huurappartemen-

ten en 24 verpleeghuisplaatsen

voor Zorgpartners Midden-Hol-

land. In dit gebouw is ook ruimte

‘Seniorenhuisvesting is meerdan een goede woning’

>> QuaWonen draagt op verschillende

manieren bij aan het huisvesten van

senioren in de Krimpenerwaard.

SENIOREN WONEN LIEFST IN GROENE, WATERRIJKE OMGEVINGAan seniorenwoningen geen

gebrek in de Krimpener-

waard. Er is met name een

groot aanbod aan koopappar-

tementen.

Roeland Valk van Swijnenburg &

Valk Makelaardij heeft daar wel

een verklaring voor. “In korte

tijd zijn er hier in de Krimpe-

nerwaard, in zowel het koop- als

huursegment, veel nieuwbouw-

appartementen gebouwd.” Ove-

rigens betekent dit niet dat het

huidige aanbod direct geschikt is

voor senioren. Want een woning

moet niet alleen gelijkvloers zijn.

Ook zaken als toegankelijkheid,

aanpasbaarheid en een centrale

ligging (dichtbij voorzieningen)

spelen een rol. De ligging van een

huis is met name voor senioren

van 65 jaar en ouder belangrijk.

Beeld

Mondig, veeleisend en actief. Zo

typeert Valk de hedendaagse se-

nior op de woningmarkt. “En het

is een doelgroep die wat te beste-

den heeft. Veel senioren hebben

veelal weinig of zelfs geen hypo-

theek meer op hun huidige wo-

ning en kunnen dus schakelen.”

Door ervaring heeft Valk een

goed beeld van de woonwensen

van 50-plussers. Zo wonen ze het

liefst in een omgeving met veel

water en groen, in een huis dat

van alle gemakken is voorzien.

Aan onderhoud besteden ze het

liefst weinig of geen tijd, “want

ze willen optimaal genieten van

hun vrije tijd.”

Ook de vraag naar levensloopbe-

stendige woningen neemt toe.

Het gaat hierbij om woningen

waar mensen tot op hoge leeftijd

kunnen wonen. Ze zijn geschikt

of eenvoudig geschikt te maken

voor mensen met verschillende

zorgbehoeften. Van een taboe

rondom deze ‘aangepaste hui-

zen’, merkt Valk weinig. “Ou-

deren zijn wel vitaal en mobiel,

maar zeker ook realistisch.” De

senioren die op zoek zijn naar

een geschikte woning, willen

eerst graag hun eigen huis ver-

kopen.

Valk raadt verkopers aan hun

huis voor een ‘realistische prijs’

op de markt te zetten. “En bij

de aankoop van een senioren-

woning zijn, zoals eerder ge-

noemd, de ligging, toeganke-

lijkheid en aanpasbaarheid van

de woning belangrijke items.”

voor een apotheek en huisartsen

onder één dak, een fysiothera-

piepraktijk en winkelruimte. In

Krimpen aan den IJssel zijn be-

woners van verzorgingscentrum

Tiendhove verhuisd naar zelf-

standige woningen in het pro-

ject De Nieuwe Vaart. Vanuit het

nieuwe Tiendhove/Facet levert

de Leliezorggroep daar zorg op

maat.

Rita Schoen tenslotte: “QuaWo-

nen realiseert zich dat niet alle

55-plussers in specifi eke seni-

orenhuisvesting willen wonen.

Wij hebben daarom ook com-

plexen levensloopgeschikte wo-

ningen, voor zowel senioren als

jongeren.”

Page 32: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooi leven maart 201314

Nu sterk in prijs verlaagd!

www.weydeblick.nl

Ruim4-kamer

appartement

€ 249.500,- v.o.n.

Compact2-kamer

appartementmet tuin voor€ 139.500,- v.o.n.

Interesse? Bel ERA Contour via telefoonnummer 079-3170170 of stuur een e-mail naar [email protected]

Open huis 6 april 2013

11.00 - 13.00 uur, Roggetiende 25, Lekkerkerk

Met een gehuurde camper van CAMPER-PLUS is dat beslist mogelijk! CAMPER-PLUS heeft zich namelijk gespecialiseerd in de verhuur van campers aan de actieve 50-plussers. Volledig ingerichte -en compacte campers voor 2 personen voor het maken van reizen door heel Europa. Niet naar een vaste bestemming, maar lekker trekken door de mooiste gebieden! Zonder haast genieten van de mooie natuur en steden die u tegen komt. U heeft tenslotte vakantie. Bij CAMPER-PLUS weten ze hoe ze hieraan invulling moeten geven. De campers

In het najaar heeft CAMPER-PLUS een georganiseerde reis in voorbereiding. Met als reisgebied Frankrijk en Spanje. Voor diegene die het leuk vinden om in groepsverband te opereren is dit een unieke kans om deel te nemen. De reis zal worden begeleid door een ervaren camperaar die als gids en als vraagbaak zal dienen. De overnachtingen op camperplaatsen en campings worden vooraf gereserveerd. Verder is alles onder de noemer: vrijheid blijheid. Is uw interesse gewekt om er eens lekker op uit te trekken, bezoek dan de website: www.camper-plus.nl of kom naar de paasshow op 30 maart a.s.

CAMPER-PLUS heeft nog een aantal campers klaar staan, die als het moet volgende week uw reisgezel kunnen zijn. Dit uiteraard tegen laag-seizoen tarieven! Maar ook deze zomer zijn er nog diverse mogelijkheden tot het huren van een camper. Instappen en wegwezen is het devies. Alleen eigen beddengoed en persoonlijke spullen inladen en uw reis kan beginnen. Natuurlijk gaat uw fiets ook mee. Alle campers beschikken over een fietsen-drager achterop. Onderweg hoeft u zich geen zorgen te maken, want de campers hebben pechhulp in geval van calamiteiten. Dit geldt ook voor de personen die meereizen.

Page 33: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooi leven maart 2013 15

Rustig in de stoel een krantje le-

zen? Nee, dat is niks voor Wim

Roelofsen. “Ik moet bezig zijn”,

vertelt de 85-jarige Krimpenaar.

“Het liefst buiten de deur, want

thuis krijg ik enkel van die saaie

klusjes zoals de afwas.” Er ver-

schijnt een ondeugende glimlach

op zijn gezicht. We zitten aan een

tafel in de kantine van de Mixed

Hockeyclub Krimpen (MHCK).

De training die hij deze ochtend

aan de dames heeft gegeven, is

net achter de rug. Zwaar? “Nee

hoor, ik geef ze een oefeningetje

en daarna spelen ze een partijtje

hockey. Ondertussen zet ik in de

kantine de koffi e.” De dames lo-

pen weg met hun coach. En dat

laten ze merken ook. Zo bakten

ze voor zijn 85ste verjaardag een

taart en versierden ze de kantine

met slingers en vlaggetjes. Toen

Roelofsen met zijn gezin zo’n

veertig jaar geleden in Krimpen

aan den IJssel neerstreek, meld-

de hij zich direct aan als lid van

MHCK.

Extra druk

Ondanks zijn hoge leeftijd is

Roelofsen een paar keer per

week op de club te vinden. Zo

traint hij op woensdag en don-

derdag de damesteams. En als

hij daarmee klaar is, verricht

hij onderhoudswerkzaamheden

aan de kunstgrasvelden. Afgelo-

pen zomer had -ie het daar extra

druk mee. Toen hielp de bejaarde

Krimpenaar mee met de aanleg

van het nieuwe kunstgrasveld.

Een fl inke klus, “maar het ziet er

nu prachtig uit.” Om eraan toe te

voegen dat ‘dat andere veld bin-

nenkort ook maar eens onder

handen moet worden genomen.’

Zelf begon Roelofsen op z’n elfde

met hockeyen. Eerder voetbalde

hij nog, bij Be Quick in Gronin-

gen, “maar hockey vond ik toch

wat spannender. Vandaar dat

ik ben overgestapt.” Zijn leven

lang speelde hij hockey, met uit-

zondering van de jaren dat hij in

dienst was van de Holland-Ame-

rikalijn. Pas toen hij de zeventig

ruim was gepasseerd hing hij de

hockeystick aan de wilgen. Met

pijn in het hart, “want het is een

ontzettend leuke sport om te

beoefenen. Wat is er nou leuker

dan lekker met elkaar sporten

in de buitenlucht?” En hij stond

niet alleen als speler in het veld.

Roelofsen was ook jarenlang

scheidsrechter.

Roelofsen, die als manager bij de

Rotterdamsche Droogdok Maat-

‘Als zij hockeyen, zet ik de koffie’ >> Al zo’n veertig jaar zijn Wim Roelofsen (85) en de

Krimpense hockeyclub MHCK onlosmakelijk met elkaar verbonden.

>> ‘Vanwege mijn leeftijd voel ik hier en daar wel een pijntje,

maar het gaat nog goed.’

schappij (RDM) werkte, had

jarenlang verschillende jeugd-

teams onder zijn hoede. Later

stapte hij over naar de dameself-

tallen.

Het geven van trainingen aan de

dames hoopt hij nog jarenlang

vol te houden. “Vanwege mijn

leeftijd voel ik hier en daar wel

een pijntje, maar het gaat nog

goed. En ze hebben gelukkig nog

geen hekel aan me.”

‘droogschaatsen’. “Met een vast

groepje, onder leiding van Gerrit

van het Lit, gingen we iedere zon-

dagmorgen trainen: hardlopen en

schaatsoefeningen doen op het

terrein van Dilettant. Zodat we

’s winters beslagen ten ijs konden

komen.”

De opening van de kunstijsba-

nen maakte het binnen schaat-

sen mogelijk. Jaap Bitter werd lid

van STV Lekstreek en schaatst

ieder seizoen tweemaal per week

op de Uithof. Aangestoken door

‘prijsrijder’ Frans Rietveld uit

Haastrecht ging hij bovendien

wedstrijden rijden. “Met 65 jaar

maakte ik mijn debuut. Het ging

wel goed, ik ben sindsdien altijd

op het podium geëindigd.” Tegen-

woordig is dat, met alle respect,

niet zo moeilijk meer. “Ik ben in

mijn leeftijdscategorie –80plus

– de enige deelnemer”, zegt hij

met een brede lach. Inmiddels

is het schaatsseizoen afgelopen

Jaap Bitter: nog volop in beweging en lonken de skeelers weer. Op

de nieuwe skeelerbaan in zijn

woonplaats Lekkerkerk laat hij

menig jongere zijn hielen zien. Is

hij nou nooit bang om te vallen?

“Eerlijk gezegd wel”, klink het ver-

rassende antwoord. “Maar ik laat

me er niet van weerhouden om

deze sport te beoefenen. Een jaar

geleden nog ben ik hard onderuit

gegaan en heb ik mijn schouder,

hoofd, billen en been geblesseerd.

Toen ik weer fi t was, moest ik

eerst mijn angst wegrijden. Dat

heb ik gedaan op de parallelweg

langs de N210. Rechttoe, recht-

aan, om pas weer daarna de baan

weer op te gaan.”

Hij hoopt zijn sport nog lange

tijd te mogen beoefenen. “Zolang

mijn gezondheid dat toelaat, na-

tuurlijk. Ik ben vorig jaar gehul-

digd als het oudste, actieve lid van

STV Lekstreek. Dat wil ik voorlo-

pig nog even blijven.”

>> In een con-

stant tempo,

met trefzekere slagen,

maakte hij onlangs zijn

rondjes op de ijsbaan

van Ammerstol. Jaap

Bitter is op 81-jarige

leeftijd nog volop in

beweging.

Schaatsen is zijn lust en zijn le-

ven. “Ik weet nog goed dat ik in de

jaren veertig op de Hollandse IJs-

sel aan het schaatsen was”, vertelt

hij. “Op houten schaatsen met de

wind in de rug. Ik snelde iedereen

voorbij en wist: dit is mijn sport.”

De voormalige architect verhaalt

van zijn liefde voor sporten in de

karakteristieke hoekwoning aan

het Beatrixplantsoen in Lekker-

kerk. Schaatsen mag zijn sport

zijn, hij koos vroeger voor voet-

bal, waarbij hij de kleuren van

DCV verdedigde in zijn toenma-

lige woonplaats Krimpen aan den

IJssel. “Schaatsen was een sport

die je hooguit ’s winters kon beoe-

fenen. Overdekte ijsbaren waren

er nog niet. En dus ging ik voet-

ballen; dat ging me ook wel goed

af.” Ondertussen deed hij wel aan

>> ‘Ik ben vorig jaar gehuldigd als het oudste, actieve lid van STV Lekstreek. Dat wil ik voorlopig nog even blijven.’

Page 34: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooi leven maart 201316

Grieks-Mediterraans restaurant

25% korting

Locatie: Grand AthinaAdres: het oude stationStationsweg 2, LeerdamTel: 0345 - 622 209

KRIMPEN A/D IJSSEL – Krimpen is door z’n goede ouderenhuisvesting weliswaar steeds meer ‘ouderenproof’, maar alleen investeren in stenen is volgens het Senio-renplatform Krimpen niet voldoende. “De senior van nu moet meer zelf doen voor een mooie oude dag.”

Krimpen scoort goed als het gaat om ouderenhuisvesting. Samen met Groningen voert de IJsselgemeente in Nederland zelfs het beste beleid op dit gebied. Dat constateert bu-reau Ipso Facto, dat de huisvesting voor senioren onderzocht in opdracht van ouderen-bond ANBO en het ministerie van Binnenlandse Zaken. Secretaris Thom Bakker van Senio-renplatform Krimpen noemt de eerste plek voor Krimpen aan den IJssel terecht. “Er zijn hier in vijf jaar tijd bijna 500 levensloopbestendige woningen gebouwd. Dat is een hele prestatie voor zo’n kleine gemeente.”

RegierolVoorzitter Ger van der Kruijt roemt de sterke regierol van de gemeente in het hele pro-ject. “De gemeente bracht alle betrokken partijen, zoals Qua-Wonen, de Zellingen, de SOR en tal van andere organisaties, bij elkaar. Zij stimuleerde ons ook om met elkaar afspraken te maken om een levensloop-geschikt Krimpen te realiseren. Daarvoor verdient zij een compliment.” Over het waarom van het project oude-renproof kan hij kort zijn. “Krimpen was al jaren aan het vergrijzen. Daar moesten wij als gemeenschap op inspelen, anders zou je in de problemen komen.” De woonsituatie speelde een belangrijke rol. De ‘nieuwe senior’ moet langer zelfstandig blijven wonen. Daarvoor was het nodig om veel levensloopbestendige woningen te bou-wen. De omgeving is echter minstens zo belangrijk. Bakker: “Als mensen ouder worden, begeven ze zich meer in hun directe woonomgeving. Door ontmoeting en de onderlinge hulpvaardigheid tussen buurtbewoners te stimuleren, bevorder je de zelfredzaamheid en voorkom je dat ouderen vereenzamen.”

Bakker wijst op de vele voorzieningen die in de buurt van de seniorenappartementen zijn te vinden. “Neem Het Facet, het wijkcentrum langs de Nieuwe Tiendweg. Er is een dorps-plein met een grand café, een ziekenhuispoli en een praktijk voor fysiotherapie. En alle-maal op loopafstand! Komt nog bij dat je vanuit Tiendhove uiteenlopende vormen van service en zorg aan huis kunt krijgen. Van een warme maaltijd tot volledig zorgpakket thuis. Dat soort zaken zijn toch essentieel als je ouder wordt.”

OmslagOm alles goed te laten functioneren, is er volgens Van der Kruijt wel een omslag in den-ken nodig. “Vanwege de hoge kosten is het niet meer vanzelfsprekend dat je op een be-paalde leeftijd in een verzorgingshuis terecht komt. Daarvoor heb je een indicatie nodig. En die krijg je niet zomaar. Je zult je dus moeten voorbereiden dat je als senior langer op jezelf woont.” Als senior zal je je dus actiever moeten opstellen, meer zelf moeten doen.” Bakker: “Als je 65 bent, heb je nog minstens 20 jaar te gaan. Ga je die jaren niks doen of geef je je leven inhoud door je ook in te zetten voor je directe omgeving?”

Krimpen aantrekkelijke woonplek voor ouderen‘Senior van nu moet wel meer zelf doen voor mooie oude dag’

Page 35: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooi leven maart 2013 17

Hardinxveld-GiessendamSliedrecht Krimpen aan den IJsselwww.sluimerschoenen.nl

Ook last van ongewenst haar of couperose?Definitief ontharen NU 50% korting op de eerste drie behandelingen!

- Bikinilijn € 70,- NU € 35,-- Onderbenen € 150,- NU € 75,-- Oksels € 70,- NU € 35,-Couperose of rosacea behandeling NU €100 incl. 2 nabAl 25 jaar uw specialist in huid- en voetverzorging

Golf Plus€ 2.000,- inruilpremie*

Voor meer informatie bent u van harte welkom in onze showroom of kijk op www.volkswagen.nl/actie.

Indrukwekkende inruilpremies van Volkswagen.

* Actieperiode loopt t/m 30 juni 2013. ** Actieperiode loopt t/m 30 april 2013.Drukfouten en wijzigingen ook in uitvoeringsdetails voorbehouden. Getoonde afbeeldingen bevatten meeruitvoeringen. Kijk voor meer informatie op volkswagen.nl.

Brandstofverbruik: ø 2,9 kg - 6,8 L/100 km (1 kg/L op 14,7 - 34,5 km), CO2-uitstoot: ø 79 - 159 g/km.

Stormpolderdijk 38, Krimpen a/d IJssel. Tel. 0180 - 55 95 00Wormerhoek 16, Capelle a/d IJssel. Tel. 010 - 459 94 00Vlambloem 40 - 48, Rotterdam Ommoord. Tel. 010 - 420 71 11www.mdekoning.nl

Broeikweg 3, 2871 RN Schoonhoven. Telefoon 0182 - 38 22 96www.autodebruijn.nl

Automobielbedrijf De Bruijn B.V.

www.one2storage.nl www.verdoold.nl

AKTIE Terrasschermen

€ 1.200,00 Uw zonweringspecialist:

Joris Veer Woninginrichting Voorhaven 9 Schoonhoven

0182-381978 www.JorisVeer.nl

€ 995,00

200

Page 36: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooi leven maart 201318

Afhuur schip incl. hapjes of buffetvoor uw varend feest v.a. 25 pers.!

Dagelijks, ook ’s avonds. Neem contact op voor een scherpe offerte

Varende paasbrunchop 31 maart en 1 april

Ook brunchvaarten met Moederdag en Pinksteren

vol = volvol = vol

www.rederijleerdam.nl Voor dagelijkse Rondvaarten zie online vaarkalender

Voor meer info 0345-651269

Avond Grill-Cruise op de Linge, 3u varen incl. uitgebreid BBQ buffet

Iedere vr/za/zo. Vanaf 2 pers.

voor

€ 1.375,-

voor

€ 1.195,-

Lunarest BasicMono uitvoering van € 1.375,-

Duo uitvoering van € 1.575,-

Tel. 0182-51 20 98 EASY BED-COMFORT

2e paasdag geopened van 11.00 uur tot 17.00

Paaskraker

10% kortingop alle waterbedden, boxspringsen linnengoed.

Haven 77 - Schoonhoven - Telefoon (0182) 38 27 51Openingstijden: maandag 13.30 tot 18.00 uur

di. t/m do. 09.30 tot 18.00 uurvrijdag 09.30 tot 21.00 uur - zaterdag 09.30 tot 17.00 uur

Fit for FeetLekker sporten is gezond voor lichaam en geest, maar niet geheel zonder risico’s. Vervelende blessures kunnen je sportplezier aardig vergallen. Bij het kiezen van de juiste sportschoen spelen tal van factoren een rol. Zo bepalen voet-type, gewicht,  getraindheid, en intensiteit waarmee je sport welke schoeneigenschappen voor jou belangrijk zijn. 

Fit forFeet is een unieke adviesmethode die objectief, deskundig en betrouwbaar vaststelt over welke eigenschappen jouw ideale sportschoen moet beschikken. Door de unieke Fit for Feet kleurcodering zie je direct welke schoenen voor jou geschikt zijn en beperk je de kans op blessures. 

Fit for Feet is daarmee het vertrekpunt voor onbeperkt sportplezier! Inmiddels zijn er ruim 100.000 scans geweest. Ben jij de volgende?

Fit for Feet wordt ondersteund door Stichting Consument en Veiligheid.

In 4 stappen naar de perfecte schoenBij een Fit for Feet-analyse krijg je geen ingewikkeld verhaal, maar een helder en duidelijk advies. Het Fit for Feet-pro-gramma stelt snel en objectief vast welke schoeneigenschappen voor u belangrijk zijn. Met de unieke Fit for Feet kleurcodering zie je vervolgens in één oogopslag welke schoenen voor jou geschikt zijn

Kom langs voor een goed schoenadvies.

VIERGEVER

Page 37: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooi leven maart 2013 19

De Goudrianer runt samen met

zijn vrouw Ina het bedrijf Kroese

Kits, een organisatie die advi-

seert en bemiddelt in deskundige

zorg. Daarnaast geeft hij leiding

aan LuckyDutch, een bedrijf dat

fi lms maakt waarop mensen hun

levensverhaal vertellen. Ook

schreef hij twee boeken: ‘Mijn

ouders ouder’ en ‘Het nieuwe

oud’. Rode draad in al zijn werk-

zaamheden is de aandacht voor

oudere mensen en het proces van

ouder worden. Een onderwerp

dat hij aan het begin van het ge-

sprek meteen nuanceert: “Oud is

een relatief begrip. Wanneer ben

je oud? Een voetballer van 37 is

al oud.”

Dat veel ouderen klagen over

bezuinigingen en toenemende

zorgkosten vindt hij niet terecht.

Ouderen hebben het nog nooit

zo goed gehad als in de laatste

40 jaar! Ze moeten positief oud

worden en hun geld gebruiken

voor de zorg die ze straks nodig

hebben. Gemiddeld zijn ouderen

twee jaar lang zorgafhankelijk.

Voor twee jaar in een woonzorg-

centrum betaal je maximaal zo’n

50.000 euro aan bijdrage. Hoe-

veel mensen zijn er niet die hui-

zen hebben van drie, vier ton?”

Sociaal betrokken

Kits vindt dat ouderen hun ver-

antwoordelijkheid moeten pak-

ken. “Dat begint met gezond oud

worden door te bewegen, matig

alcohol te drinken, sociaal be-

trokken te blijven en gezond te

eten. Wie klaar staat voor ande-

ren, bouwt een netwerk waarop

hij kan terugvallen als hij zelf

hulp nodig heeft. Wie goed doet,

goed ontmoet. We gaan toe naar

een maatschappij waarin we voor

elkaar zorgen in netwerken. Ne-

derlanders zijn gemiddeld 62

jaar als ze met pensioen gaan.

Dan heb je nog vijftien vitale ja-

ren voor je. In die jaren moeten

we voor anderen gaan zorgen.”

Uit onderzoek blijkt dat maar

liefst veertig procent van de

pensioengerechtigde ouderen

zegt: ‘Nu mogen anderen voor

mij zorgen’. “Maar ook veertig

procent doet vrijwilligerswerk.

En 35 procent is mantelzorger.

Tien procent van de mannelijke

65-plussers werkt nog, betaald

of onbetaald. Bij vrouwen is dat

zes procent.”

Hip

Omdat jonge mensen de toon

zetten in de huidige maatschap-

pij, doen ouderen hun best om er

maar zo jong mogelijk uit te zien.

“Je ziet ouderen met piercings,

tatoeages en hippe kleding. Ze

vergeten dat ze daarmee geen

respect afdwingen bij jongeren.

De jeugd prikt daar doorheen.

Gedraag je naar je leeftijd.” Daar

komt bij dat de overwaardering

voor jong zijn gaat verdwijnen,

verwacht Kits. “Over dertig jaar

is dat helemaal over. Er komen

zóveel ouderen, die pikken het

niet meer dat bedrijven zich

vooral op jonge mensen richten.

Over dertig jaar is de helft van de

Nederlanders vijftigplus. Deze

groep gaat de maatschappij ver-

anderen.”

Er zou best meer waardering mo-

gen zijn voor ouderen, vindt hij.

“Ze zijn misschien minder snel,

maar hebben wel veel ervaring

en maken daardoor minder fou-

ten. Ze zijn beter in het vinden

van informatie op Google dan de

jeugd, omdat ze geconcentreer-

der en doeltreff ender zoeken.”

Mede door zijn werk is Kits de

voordelen van ouder worden

gaan zien. Hij merkt dat mensen

rustiger, wijzer en emotioneel

stabieler worden naarmate hun

leeftijd vordert.

Zelf vindt hij het prima dat hij

geen twintig meer is. “Ik hoef

mezelf niet meer te bewijzen,

niet meer overal aan mee te doen

en een groot deel van onze hypo-

theek is afgelost.” Lachend: “En

ik hoef geen meid meer te versie-

ren.”

Ouderen gaan demaatschappij veranderen

>> Dick Kits uit Goudriaan is de

vijftig gepasseerd. Hij is ervan

overtuigd dat het beste deel van zijn

leven nog voor hem ligt. ‘Jong zijn is in,

maar ouder worden is leuker.’

>> ‘Oud is een relatief begrip. Wanneer ben je oud?

Een voetballer van 37 is al oud.’

‘HET NIEUWEOUD’

>> Kits schreef een boek

over ouder worden: ‘Het

nieuwe oud’. Er staan onder

andere zestien interviews in

het boek, met mannen en

vrouwen die zijn geboren

tussen 1925 en 1951. Daarin

vertellen ouderen hoe zij de

kansen benutten die zij op

hun leeftijd hebben. Ze re-

aliseren zich dat ze een be-

langrijke rol spelen in de sa-

menleving. Verder beschrijft

Kits de positieve kanten van

ouder worden en neemt hij

de beeldvorming onder de

loep. Het boek staat vol met

interessante gegevens. De

auteur vertelt bijvoorbeeld

over onderzoek waaruit

blijkt dat de meeste mensen

na hun vijftigste gelukki-

ger en positiever zijn. Hun

emotionele intelligentie is

toegenomen en de meerder-

heid heeft meer zelfvertrou-

wen dan op jongere leeftijd.

“Het is gedaan met de oude

standaard van leren, werken

en rusten”, schrijft Kits. Nu

we gemiddeld ouder worden

en langer vitaal zijn, zit er

tussen werken en rusten een

fase waarin we nog heel veel

mogelijkheden hebben.

>> Speciaal voor lezers

van Het Kontakt heeft

de auteur een eenmalige

lezersaanbieding.

Het Nieuwe Oud voor

€ 19,50, incl. portokosten.

Winkelprijs: € 27,50. Stuur

een mail naar: positief@het-

nieuweoud.nl, met uw naam,

adres en pc/woonplaats on-

der vermelding Het Kontakt.

Voor meer informatie over het

boek: www.hetnieuweoud.nl.

Page 38: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Mooi leven maart 201320

Voor uitgebreide informatie over deze woningen verwijzen wij u graag door naar onze website:

svmakelaardij.nl

T 0180 51 00 90I svmakelaardij.nl

KRIMPEN A/D IJSSELMemlingstraat 17

€ 249.000,--k.k.

IN PRIJS VERLAAGD!

2.000 M2 GROND

KRIMPEN A/D IJSSELTreviso 41

€ 259.000,--k.k. KRIMPEN A/D IJSSELFort Asperen 4

€ 275.000,--k.k.

KRIMPEN A/D IJSSELRigoletto 43

€ 325.000,--k.k. KRIMPEN A/D IJSSELRode Klaver 36

€ 450.000,--k.k.

KRIMPEN A/D IJSSELFort Rijnauwen 8

€ 549.000,--k.k. BERKENWOUDEWeidebloemstraat 6

€ 649.000,--k.k.

KRIMPEN A/D IJSSELFort Moermont 17

€ 395.000,--k.k.KRIMPEN A/D IJSSELSteekmast 8

€ 285.000,--k.k. € 550.000,--k.k.KRIMPEN A/D IJSSELStad en Landschap 84

Om het gevoel van

gelijkvloers wonen

te beleven houden wij op

ZATERDAG 30 MAART A.S.VAN 12.00 TOT 14.00 UUR

OPEN HUIS!!!Bij alle woningen op deze pagina

deelname

verv

allen

i.v.m

.verk

oop

deelname

verv

allen

i.v.m

.verk

oop

deelname

verv

allen

i.v.m

.verk

oop

LUXE AFGEWERKT!

RIANT BALKON!

EIGEN PARKEERPLAATS

ROYALE LIVING!

TERRAS VAN CA. 86M2!

EIGEN PARKEERPLAATS!

LUXE & PRIVACY AAN WATERPARTIJ

HOEKAPPARTEMENT!

4 KAMERS!

EIGEN PARKEERPLAATS!

FANTASTISCH UITZICHT!

ZEER LUXE!

2 PARKEERPLAATSEN!

1310M2 EIGEN GROND!

TUIN AAN HET WATER!

HOEKAPPARTEMENT!

LUXE AFGEWERKT!

EIGEN PARKEERPLAATS!

Page 39: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 26 maart 2013

39accentGabriel organiseert paasactiviteiten

Jeugdvereniging Ga-briël organiseert zaterdag 30 maart diverse paasactiviteiten op haar eigen terrein bij en in clubhuis De Walnood.

In verschillende leeftijdscategorieën kan gezocht worden naar de vele paas-eieren die de paashaas zal verstoppen. Daarnaast zijn er andere paasactivitei-ten, zoals schminken, knutselen en spelletjes. Alle kinderen worden getrakteerd op pannenkoeken en limonade. Deze ac-tiviteiten zullen van 10.00-14.00 uur plaatsvinden in en rond clubhuis De Walnood aan de Provincialeweg Oost 62 te Haastrecht.

Iedereen t/m 11 jaar is welkom, deel-name is gratis.

q WWW. JVGABRIEL.NL

Kunstverkoop Vlisterstroom

Basisschool Vlister-stroom in Haastrecht organiseert donderdag 4 en vrijdag 5 april een kunstverkoop.

De Vlisterstroom werkt samen met Business Art Service (BAS) uit Raams-donksveer aan kunstprojecten voor kinderen op de school. In het school-gebouw van de Vlisterstroom hangt een wisselende collectie kunstwerken van BAS, die de kinderen zelf uitzoe-ken. Business Art Service verkoopt een deel van haar voormalige verhuur-collectie om deze up-to-date te hou-den. Hierdoor zijn de bezoekers in de gelegenheid kunst te kopen tegen aantrekkelijke prijzen. De collectie bestaat uit ruim tweehonderd doeken en zeefdrukken van bekende kunste-naars. Er is werk te koop vanaf 45 euro. De opbrengst van de kunstverkoop gaat naar Stichting Schoolfonds Vlister-stroom. Dit fonds stimuleert extra ac-tiviteiten voor en door de kinderen die te maken hebben met kunst en cultuur.

De kunstverkoop vindt plaats op don-derdag 4 april van 15.15-20.00 uur en en op vrijdag 5 april van 15.15-20.00 uur op obs de Vlisterstroom, Grote Haven 2c (ingang aan het Amaliahof) in Haastrecht.

procent af. Daarentegen worden we nu overspoeld met grote zilverreigers. Een paar jaar terug spoedden voge-laars zich naar de plek waar een zilver-reiger was waargenomen, maar tegen-woordig kun je een slordige tweehon-derd exemplaren tellen. Blijkbaar heeft deze vogel aan de Oostvaarders-plassen of bij Rockanje een stevige bronpopulatie en is dat de verklaring voor de massale aanwezigheid.”De grootste vijand van de natuur is en blijft de mens. Daarom zal de NVWK ook zonder Arie Dorsman de Krimpe-nerwaard moeten blijven bescher-men. “Gelukkig zijn er voldoende en-thousiaste leden, die zich daarvoor willen inzetten. En daar blijf ik uiter-aard bij horen.”

Pieter van der Laan

Wat klinkt mooier dan het vro-lijke lentegezang van een vroege vo-gel? Arie Dorsman kan niets anders verzinnen. De polderconcerten drin-gen ‘s ochtends weer van alle kanten de slaapkamer binnen. De bewoner van de Bonrepas in Vlist herkent de geluiden onmiddellijk. Hij kan moei-teloos tientallen soorten onderschei-den. “Dat krijg je als je ruim twintig jaar door de polder struint. Een goed gehoor en een scherpe blik.”Dorsman, docent anatomie aan het ROC Zadkine in Rotterdam, verhuisde in de jaren negentig naar Vlist. De stadsmens werd meteen polderjon-gen en het was in 1996 een bijna na-tuurlijke stap om bij de Natuur- en Weidevogelvereniging Krimpener-waard als voorzitter de belangen van het veenweidegebied te verdedigen. “Eerlijk gezegd spot ik ook liever vo-gels in de waard, maar om alles wat groeit en bloeit te behouden, moet je ook overleggen met agrariërs, instan-ties en overheden. Daar gaat veel tijd in zitten, maar ik heb dat nooit als een opoffering gezien. Het kwetsbare landschap is mij lief.”Dorsman neemt woensdag in dorps-huis De Zwaan te Berkenwoude af-scheid tijdens de algemene ledenver-gadering. Hij wordt opgevolgd door Max Ossevoort uit Stolwijk. “Het is een ongeschreven wet in ons bestuur dat je er pas tussenuit mag glippen als je zelf een opvolger hebt gevonden. Ik zocht al twee jaar naar een kandidaat. Ik had na het feestelijke 50-jarig be-staan in 2011 willen stoppen, maar toen was niemand beschikbaar.”Een nieuw gezicht is wel zo fi jn voor de 737 leden en het ontslaat Arie Dors-man van enkele verplichtingen. “De stand van de natuur vraagt om perma-nente aandacht. Je bent echt geen uren in de week aan het vergaderen, maar er zijn ontwikkelingen gaande waar je bovenop moet zitten. Ik noem de gevolgen van de landinrichting, het veenweidepact en de ontwikkeling van

de ecologische hoofdstructuur. Daar-bij heb je te maken met beleidsvoor-nemens, bezuinigingen en aanpassin-gen. Als je een minister of gedepu-teerde het woord ‘herijking’ in de mond hoort nemen, weet je wel hoe laat het is. Gelukkig wordt de NVWK als een serieuze gesprekspartner ge-zien. Binnen onze vereniging is veel deskundigheid. Die reputatie schept voortdurend mogelijkheden. Voor projecten kunnen wij bijna altijd een succesvol beroep op fondsen en bij-dragen van derden. Ze weten dat het geld goed besteed wordt.”Aan het plaatsen van huiszwaluwtillen bijvoorbeeld of het aanleggen van speelpolders voor kinderen. In dit di-gitale tijdperk is de natuur voor jonge-ren een bijzonder fenomeen. “Je pro-beert terug te keren naar de basis van

het leven. Daarom hechten we veel be-lang aan jeugdwerkgroepen en activi-teiten in de polder. Vroeger bouwde iedereen een hut in het bos. Nu spelen jongeren de godganse dag spelletjes op een I-pad”, zegt Dorsman.Zelf luistert hij het liefst naar de riet-vogels in de Hooge Boezem bij Haastrecht of de weidevogels rond de polder Den Hoek tussen Bergambacht en Lekkerkerk. Struinen door de wei-landen. “Dan zie je ook meteen de kwetsbaarheid van een gebied. Rust is een belangrijke factor. Daarom ont-kom je haast niet aan reservaatvor-ming. Met de weidevogels gaat het niet goed en ik verwacht niet dat het de komende jaren beter zal gaan. De kievit heeft het moeilijk, de veldleeu-werik is vrijwel verdwenen en het aan-tal grutto’s neemt jaarlijks met tien

NVWK-voorzitter Arie Dorsman geeft stokje over

‘Kwetsbaar landschap is mij lief’Na zeventien jaar als voorzitter van de Natuur- en Weidevogelvereniging Krimpenerwaard (NVWK) houdt Arie Dorsman het voor gezien.

Afscheid

FOTO: ADRI VERHOEVEN

Basisschool Vlisterstroom in Haastrecht organiseert donderdag 4 en vrijdag 5 april een kunstverkoop. De opbrengst is voor het schoolfonds.

Het Zuid-Hollands Landschap en gemaal ‘De Hooge Boe-zem achter Haastrecht’ organiseren zaterdag 6 april het arrangement ‘Stoom, wind en water’.

Het programma start om 9.30 uur in het Poldermuseum, Hoogstraat 31 in Haastrecht met koffi e/thee en koek. De medewerkers van het museum ver-zorgen een rondleiding door het ge-maal uit 1872. Bezoekers krijgen een toelichting op het bewogen verleden toen het gemaal nog dienstdeed en voor droge voeten in de polder zorgde.

NatuurwandelingVervolgens zal de boswachter van het Zuid-Hollands Landschap de deelne-mers voor een natuurwandeling mee-nemen naar de boezem, waar het wa-ter vroeger tijdelijk werd opgeslagen en in de toekomst wellicht ook weer.De boezem is omgevormd tot een nieuw natuurgebied. Tijdens de wan-deling kan men genieten van de vele vogels die daardoor zijn aangetrok-ken. De wandeling zal na een uur eindigen bij de gerenoveerde 6e boezemmolen. Hier zal de molenaar uitleg geven en zal hij de aanwezigen meenemen tot bovenin de kap. Van daaruit wacht een weids uitzicht over de omgeving.

Vanaf de molen kunnen de deelne-mers wandelend over het nieuwe fi ets-/wandelpad terugkeren naar Haastrecht en daar eventueel bij de plaatselijke horeca een lunch gebrui-ken.

Parkeren kan bij cc Concordia, Con-cordiaplein 1 in Haastrecht. Daar van-daan is het ongeveer 300 meter lopen naar het Poldermuseum.

De kosten van dit arrangement bedra-gen 9 euro per persoon. Begunstigers van het gemaal of het Zuid- Hollands Landschap en leden van de Histori-sche Vereniging Haastrecht betalen 6 euro; kinderen jonger dan 12 jaar heb-ben gratis toegang.

Belangstellenden dienen zich vooraf aan te melden via onderstaande web-site van het Zuid-Hollands Landschap.Hier kan men zich ook inschrijven voor dit arrangement op 11 mei of 14 september. Ook op 14 september or-ganiseert Rabobank Krimpenerwaard voor de tweede keer ‘Krimpenerwaard in beweging’. Wie mee beweegt kan geld verdienen voor de eigen vereni-ging of stichting. Het gemaal is daar-bij stempelpost.

q WWW.ZUIDHOLLANDSLANDSCHAP.NL

‘Stoom, wind en water’

Page 40: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

PAASSCHNITT advocaat-bavaroise

normaal 7,45 NU 4,95

PAASBROOD rijkelijk gevuld met tropische vruchten + laagje advocaatfondant

normaal 7,25 NU 4,95

De Gouden Roos

Het juiste adres voor:

Hoofdstraat 88 | 2861 AS Bergambacht | 0182 352 814 | www.goudenroos.nlDe meest complete bloemenspeciaalzaak in de Krimpenerwaard!

De mooiste gezichtjes in gezellige kleuren!

Groot- en kleinbloemige violen

€ 5,00 per bak

Volg ons op:

Gratis parkeren!www.winkelhof.nl

Winkelen

met een hart!

LUNAREST BASICMono uitvoering van € 1375,- voor € 1195,-Duo uitvoering van € 1575,- voor € 1375,-

2e paasdag geopend van 11.00 uur tot 17.00 uur

10% KORTING op alle waterbedden, boxsprings en linnengoed

Page 41: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

DECORETTE VAN DE VELDE | verf | behang | gordijnen | zonwering | tapijt | Winkelhof Bergambacht | Hoofdstraat 21 | 0182 - 35 17 43

pak uwvoordeel

a.s. woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

25% korting

Op topmerken verf: Sigma, Sikkens, Flexa en Wijzonol

HET IS ZOVER, DEZE WEEK WORDT ER GESTART MET DE HEROPBOUW VAN SLAGERIJ FRED VAN LAAR!Het lijkt wat rustig in onze slagerij, maar geloof ons we hebben niet stilgezeten. Offertes opvragen voor

inrichting van de slagerij, héél veel winkels bekeken om nieuwe ideeën op te doen, een noodwinkel opstarten

en intussen wachten op uitsluitsel van de verzekering heeft toch zo’n 8 weken geduurd.

MAAR HET IS ZOVER, WE KUNNEN GAAN AFTELLEN!Deze week wordt er gestart met de sloopwerkzaamheden, o.a. de vloer gaat eruit, de pui, enz. en vanaf

8 april gaat de heropbouw van start en kunnen we gaan aftellen. Wij streven er naar om op 17 mei onze winkel

te mogen openen. We zijn zo benieuwd en hebben er ontzettend veel zin in!

NIEUWSGIERIG?U kunt ons volgen tijdens de verbouwing via onze website www.vanlaar.gildeslager.nl

Gildeslager Van Laar Hoofdstraat 38, 2861 AP Bergambacht, telefoon: 0182-353740, internet: www.vanlaar.gildeslager.nl, e-mail: [email protected]

Page 42: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Aanbiedingen geldig t/m 6 april 2013.

Zolang de voorraad strekt.

nu

9.95

Harry’s Horse baseball cap100% katoen, met embleem en geborduurde

applicatie. Met klittenband verstelbaar.

Harry’s Horse poloshirt DakotaDe prints en borduursels vormen een geheel met

de broek en cap. 3/4 mouw, 95% katoen.

nu

19.95nu

39.95

Harry’s Horse rijbroek Jemez

Eigentijds model, extra comfortbel door de zachte, soepele stof en kunstlederen kniestukken.

9.9924 voor

Gourmet Gold Heerlijke maaltijd voor de kat. Verschillende smaken

mousse of stukjes in saus. Blikje 85 gram.

Pedigree maaltijdzakjesHeerlijke, zachte vleesbrokjes in handige

portieverpakking. 8 zakjes per doos.

Konijnenhok met renKunststof bodem en openklapbaar dak. Afmeting

91,5 x 45 x 81 cm 69.95. Ook in 117 x 63 x 92 cm 119.00 en 140 x 65 x 97 cm 169.00

49.95nu

SuperFish mini-aquariumComplete set met o.a. filter, verwarming en verlichting.

30 liter. Keuze uit Guppy Kit of Tropical Kit.

Premium Care 15 + 2 kg gratisHoogwaardige, complete voeding voor de volwassen

hond. Adult small/medium en Adult large.

9.952 voor

nu

Vitakraft Magic Clean 5 literZeer absorberende, geur- en stofvrije kattenbak-

vulling. Bijzonder zuinig in het gebruik.

9.953 dozen

39.95

Farm Food Dental Chips 1 kgKauwsnack voor de hond van schoon runderhuid. Helpt tandplak oplossen, voorkomt slechte adem.

14.95nu

69.95vanaf

Eukanuba 12 kg + 2,5 kg gratisLam en rijst voor kleine/middelgrote en grote

volwassen honden. Nu ook zalm en rijst, voor alle volwassen honden.

49.95nu

Page 43: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

Meidenactiviteiten in qqc Stolwijk

Het jongerenwerk en de vrijwilligemedewerkers van qqc orga-niseren iedere vierde donderdag van de maand een meidenactiviteit in jon-gerencentrum qqc in Stolwijk. Wel-kom zijn meiden van groep 8 tot en met 15 jaar. De meidenactiviteit duurt steeds van 19.00 tot 21.00 uur en deel-name kost 1 euro.

Op het programma staan diverse workshop, waarbij de precieze invul-ling in onderling overleg wordt be-paald. Donderdag 28 maart wordt de workshop gezichtsverzorging gege-ven, donderdag 25 april is er een workshop cup cakes maken en op donderdag 23 mei een high tea met moeders. Er worden tevens vrijwilli-gers (moeders?) gezocht om de work-shops te begeleiden of te verzorgen. Voor meer informatie: Ilona van Els-wijk (jongerenwerker), 06-45301839/[email protected]

Paasactie in Stolwijk en Haastrecht

De winke-liers in Stolwijk en Haastrecht willen hun klanten vanwege het voorjaar en Pasen verrassen. Wie zaterdag 30 maart een winkel in Stolwijk of Haastrecht bezoekt, en de wekker gaat, krijgt van de Stolwijkse Winke-liers Vereniging (SWV) dan wel Onder-nemers Vereniging Haastrecht (OVH) een leuke verrassing.

Geslaagde kick-off Met Tweede Kamerlid René

Leegte als inleider en een grote in-breng van de deelnemers kan de kick-off voor de gemeenteraadsverkiezin-gen 2014 van VVD Lopik, welke don-derdag werd gehouden in De Schouw, een succes worden genoemd. Het uiteindelijke resultaat was maar liefst zeventig suggesties voor het ver-kiezingsprogramma.

Tweedorpenroute Tweede Paasdag is er in

Ammerstol en Groot-Ammers weer van alles te beleven: curiosa, open tui-nen, quilten, gezondheid, kunst, een expositie van schilderijen door mede-werkers van Gemiva, lekkere hapjes en nog veel meer. Aan de Lekdijk 109 (Veerhuisje) te Ammerstol hangt een overzicht van wat er allemaal te doen is. Voet-/fi etsveer Af en Toe brengt be-zoekers heen en weer. Een en ander duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

Bijzondere expositie Getalenteerde mensen

met een verstandelijke beperking zijn verantwoordelijk voor een bijzondere expositie in de hervormde kerk van Ammerstol. Het werk kan op Tweede Paasdag, 11.00-17.00 uur, bekeken worden. De creaties zijn ook te koop; de opbrengst gaat naar Gemiva.

Paasdienst Op zondag 31 maart is de

paasdienst vanuit de St. Barnabaskerk in Haastrecht rechtstreeks te beluiste-ren bij Vlistam Radio. Deze dienst op Eerste Paasdag begint om 11.00 uur.

Rommelmarkt Wie bruikbare spullen

heeft voor de rommelmarkt in Jaars-veld kan deze zaterdag 30 maart tus-sen 10.00 en 12.00 uur afgeven bij het Verenigingsgebouw aan de Kerkstraat 7. Grote spullen kunnen in overleg worden opgehaald: 0348-552691.

Dinsdag 26 maart 2013

43accent‘Wat willen we als ouders doorgeven?’

Presentatie boekje ‘Preken of praten?’In dorpshuis De Schouw te Lopik wordt woensdag 3 april het boekje ‘Preken of praten?’ gepresenteerd.

Opvoeding

gemerkt omdat het –tegen de stroom in- een positief initiatief is vanuit de rooms-katholieke hoek.”

De auteurs zijn naast Antoeska en Anita, Hans Oldenhof (Nieuwegein) en Joost van Hofwegen (Montfoort). Het boekje wordt woensdag 3 april aangeboden aan burgemeester Wes-terlaken-Loos van Lopik. Naar aanlei-ding van korte sketches gaat een des-kundig panel van opvoeders uit onder-wijs, sport, kerk en oudervereniging met elkaar in gesprek. De presentatie begint om 20.00 uur. Medewerking verlenen enkele spelers van toneelver-eniging Aurora Lopik en zangers van koor New Generation uit Montfoort.

‘Preken of praten’ is à 7,95 euro te koop bij boekwinkels in de omgeving en te be-stellen bij bol.com.

Vier regionale auteurs, onder wie Antoeska Renes uit Lopik, namen de handschoen op naar aanleiding van een vraag tijdens een informatie-avond in Lopik over drank en drugs onder jongeren.

“De vraag luidde: Is er nog een geluid uit de kerken voor onze pubers?”, ver-klaart Antoeska. “Een viertal ouders voelde zich aangesproken, waarbij onze rooms-katholieke achtergrond ons de waarden aanreikt. Wat willen we als ouders doorgeven? Wat inspi-reert ons? Waar zijn we sterk in en wat zijn onze zwakke kanten? Hoe geven we dit handen en voeten, zodat we het ook aan onze kinderen duidelijk ma-ken? We proberen hier eigentijds mee om te gaan.”Medeauteur Anita Maurix uit Mont-foort: “Het boek mag je typeren als

een zoektocht naar onze opvoedings-stijl, waarbij we alle vier beseften dat we gevormd zijn door katholiek ge-dachtegoed, maar dat we niet wisten hoe dat te duiden. Dit boekje staat haaks op het negatieve beeld van de Rooms Katholieke-kerk. We veroorde-len het machtsmisbruik binnen de kerk, maar zijn desondanks trots op onze katholieke roots.”Vervolgens: “Bijna twee jaar zijn bij el-kaar gekomen. We zijn een zoektocht begonnen naar onze katholieke iden-titeit en dan vooral vertaald naar onze opvoedingsstijl. Daarbij hebben we het boek ‘De Grenzeloze Generatie’ als een soort kapstok gebruikt om ver-schillende zaken te belichten die tij-dens het opvoeden aan bod komen.”Antoeska aanvullend: “We eindigen ons essay met aanbevelingen. We heb-ben deze gevoed met onze gedachten,

emoties en gevoelswaarden. Wij wa-ren ons onbewust niet bewust van de katholieke identiteit. De gesprekken hebben ons daarvan bewust gemaakt. Wij vinden dat mensen die de katho-lieke traditie helemaal achter zich la-ten met het vuile badwater iets kost-baars weggooien: de katholieke inspi-ratiebronnen, waar je als morele opvoeder steun aan kunt hebben.”

RegionaalHet boekje was in eerste instantie be-doeld om regionaal te verspreiden. Antoeska: “De informatieavond over drank en drugs vond immers destijds plaats in De Schouw. Het idee om in dit dorpshuis de offi ciële presentatie te laten plaatsvinden, ligt dan ook voor de hand. Inmiddels krijgt het boekje landelijk steeds meer aan-dacht en wordt het als bijzonder aan-

Temperaturen rond het vriespunt, een ijskoude wind en een waterig zonnetje. Maart roert na-drukkelijk z’n staart. Toch weerhoudt dat een twaalftal dappere Schoonho-venaren er niet van om zich deze vroege vrijdagmorgen bij het clubhuis van Avantri in trainingspak te melden bij Pauline van Norden (38) voor een rondje ‘polderbootcamp’.

“Het is een trouwe groep”, oordeelt de initiatiefneemster van deze training in de natuur. “We zijn al sinds vorig jaar september bezig om de conditie op te vijzelen en de spieren te versterken. Dat gaat wekelijks beter en je merkt dat meer mensen nieuwsgierig zijn ge-worden naar deze vorm van ontspan-ning.” Pauline van Norden, voormalig biolo-giedocent en werkzaam bij de ge-meente Amersfoort, kwam zelf met bootcamp in aanraking tijdens deel-

name aan de adventure games. “Ik ben een sportmaniak. Tijdens deze wed-strijden moet je bijvoorbeeld afwisse-lend hardlopen, boogschieten en ka-noën. In het voorprogramma werd bootcamp gegeven door een instruc-teur: oefeningen om fl ink warm te worden. Dat sprak me meteen aan. Ik heb vervolgens een bevoegdheid ge-haald om les te geven en met het be-stuur van atletiekvereniging Avantri afspraken gemaakt over een kleedge-legenheid. Dat was niet zo ingewik-keld, want ik train bij deze club elke woensdagavond gevorderde hardlo-pers. Een aantal lopers uit deze groep was enthousiast en bereid om er een tweede trainingsdag aan vast te plak-ken. Dat was dus een prima opstap.”Pauline van Norden kan nog wel wat nieuwe beoefenaars kwijt, zegt ze wer-vend. “Dan kunnen ze zelf ondervin-den hoe fi jn het is om te sporten in de frisse buitenlucht. Juist nu het lente

wordt, begint het bij menigeen te krie-belen. Het is vooral gezellig om samen een route af te leggen. Je hebt lol met elkaar en je bent toch sportief bezig.”Sandra van Wijngaarden beaamt dat. De fysiotherapeut benut haar vrije dag om haar spierkracht te versterken. “Dat heb ik gewoon nodig voor mijn werk. Op deze manier is dat bepaald geen straf. De combinatie van hardlo-pen en fi tnessoefeningen spreekt mij aan.”Ook de jarige Alexandra Lingen, die voor de hele meute een passende trak-tatie heeft meegenomen, is fi tter dan voorheen. “Ik voel me beter en sterker. Je kan het zelf zo zwaar maken als je wilt. Er is bepaalde basisoefenstof, die kan worden opgevoerd naar een ‘plus-variant’. Pauline voelt dat goed aan.”

Te midden van alle dames is Soerin Sewpal de enige mannelijke vertegen-woordiger in de bootcampclub. “Ik

ben ambtenaar bij de gemeente Schoonhoven en zit de hele week ach-ter m’n bureau. Toen ik onlangs een foldertje tegenkwam over bootcamp heb ik me direct aangemeld. Ik kom nog wat adem te kort voor het inspan-nende werk, maar het gaat steeds be-ter met de oefeningen.”De groep trekt dwars door Schoonho-ven om de spieren te stalen. Bankjes, muurtjes, trappetjes en zelfs de par-keervakken bij het zwembad worden niet overgeslagen. Na een uur rennen, springen en bewegen keert de club moe maar voldaan terug bij de atle-tiekvereniging. Pauline van Norden weet het zeker: polderbootcamp is een blijvertje.

Een les kost 4 euro. Voor meer informa-tie over polderbootcamp: Pauline van Norden, 06-16772152.

Pieter van der Laan

Polderbootcamp: fitness in de buitenlucht

FOTO: ADRI VERHOEVEN

Page 44: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

GemeenteBERGAMBACHTAmmerstol, Bergambacht en Berkenwoude

26 maart 2013

AdresgegevensGemeentehuis

Adres: Postbus 5, 2860 AA Bergambacht

Bezoekadres: Alingersteeg 2

Telefoon: (0182) 356 555

[email protected]

www.bergambacht.nl

Twitter: @gem_bergambacht

OpeningstijdenMa t/m vrij 9.00 tot 12.00 uur en

op afspraak

Publieksbalie Burgerzaken

Ma t/m vrij 9.00 tot 12.00 uur,

wo 14.00 tot 17.00 uur en

18.30 tot 19.30 uur

Publieksbalie ROB

Ma t/m do 9.00 t/m 12.00 uur

WMO-Loket

Ammerstol: of afspraak

Bergambacht: ma t/m vr 9.00 -12.00 uur

(gemeentehuis)

Berkenwoude: op afspraak

Sociale Zaken

Op afspraak. Tel. 0800 -667 667 6

(Nederlek)

Meldpunt WoonomgevingTel. (0182) 356 588 of via

www.bergambacht.nl

actueel

Aanslagen gemeentelijke belastingenAlle inwoners hebben inmiddels van

het SVHW (Samenwerkingsverband

Vastgoedinformatie, Heffi ngen en

Waardebepaling) de aanslagen

voor de gemeentelijke belastingen

en heffi ngen 2013 ontvangen.

Omdat dit jaar voor het eerst een

gediff erentieerd tarief voor de Afval-

stoff enheffi ng (Diftar) is ingevoerd

wordt dat onderdeel hieronder ex-

tra belicht.

De Afvalstoff enheffi ng

U hebt hiervoor twee aanslagen

ontvangen: de defi nitieve en de

voorlopige aanslag.

1. De defi nitieve aanslag.

Dit tarief is gebaseerd op het aantal

personen per huishouding. Bepa-

lend hiervoor is het aantal inwoners

per huishouden op 1 januari 2013.

Het vaste tarief is als volgt opge-

bouwd:

- eenpersoons huishouden

€ 109,00

- tweepersoons huishouden

€ 125,00

- driepersoons huishouden

€ 142,00

- vier- of meerpersoons

huishouden € 158,00

2. De voorlopige aanslag.

Naast een vast tarief per huishou-

den is er ook een variabel tarief per

lediging van de container en per

gebruik van een ondergrondse inza-

melcontainer. Het tarief per lediging

is afhankelijk van de containermaat.

Het variabele tarief voor 2013 be-

draagt:

- per lediging van de minicontai-

ner van 240 liter bestemd voor

rest afval € 7,15

- per lediging van een minicon-

tainer van 140 liter bestemd

voor restafval € 4,17

- per gebruik van een onder-

grondse inzamelcontainer voor

een afvalzak € 0,89

U ontvangt een voorlopige aanslag

gebaseerd op een heel jaar. Hierbij

wordt het aantal aanbiedingen ge-

schat op 19 ledigingen voor een mi-

nicontainer en 90 ontgrendelingen

bij een ondergrondse inzamelcon-

tainer.

De bovengenoemde aantallen waar

de voorlopige aanslag op is geba-

seerd, is het gemiddelde aantal ledi-

gingen in Bergambacht . Dit is vast-

gesteld in de Uitvoeringsregeling

Afvalstoff enheffi ng Bergambacht

2013.

Afrekening werkelijk aantal ledi-

gingen

In februari 2014 vindt de afrekening

plaats van het werkelijk aantal ledi-

gingen of ontgrendelingen over

2013. Als u meer heeft aangeboden

dan moet u bijbetalen en heeft u

minder aangeboden dan krijgt u

geld terug.

Ook worden op dat moment de be-

zoeken aan het Afvalbrengstation,

waar betaling voor verschuldigd is,

in rekening gebracht.

Tussentijds overzicht

Om inzicht te krijgen over het aantal

ledigingen stelt de gemeente inwo-

ners rond de zomervakantie op de

hoogte van het aantal ledigingen

tot dan toe.

Verhuizen en nieuwkomers

Het vaste bedrag wordt alleen bere-

kend voor de maanden die men in

de gemeente woont. Bij verhuizing

buiten de gemeente kan verminde-

ring van de afvalstoff enheffi ng wor-

den aangevraagd. Dat kan schrifte-

lijk, maar ook via www.svhw.nl. U

kunt inloggen met uw DigiD.

Nieuwe inwoners betalen uiteraard

alleen voor de resterende volle

maanden van het jaar.

De tarieven

Deze tarieven zijn terug te vinden in

de door de gemeenteraad vastge-

stelde “Verordening op de heffi ng

en de invordering van afvalstoff en-

heffi ngen en reinigingsrechten

2013” met de daarbij behorende ta-

rieventabel.

U kunt deze vinden op; www.Ber-

gambacht.nl/Bestuur&Organisatie/

Verordeningen

Betalen en automatische incasso

U moet het totale aanslagbedrag

betalen binnen een termijn van drie

maanden. De uiterste betaaldatum

staat op uw aanslagbiljet. U kunt het

aanslagbiljet gemeentelijke belas-

tingen ook automatisch laten incas-

seren over 10 maandelijkse termij-

nen. Dat kan alleen als het totale

bedrag van het aanslagbiljet

meer dan € 90,- bedraagt.

U kunt een verzoek voor automati-

sche incasso indienen via het Belas-

tingloket op www.svhw.nl Inloggen

moet met DigiD. Bedrijven kunnen

inloggen via hun subjectnummer en

aanslagnummer. Deze staan ver-

meld op het aanslagbiljet. U kunt

ook telefonisch via 0800-0200873

een machtigingskaart aanvragen.

Dit verzoek moet voor de vervalda-

tum, die op uw aanslagbiljet staat,

zijn ingediend. De machtiging wordt

zonder tegenbericht ieder jaar stil-

zwijgend verlengd en wordt ge-

bruikt voor alle gemeentelijke belas-

tingen/heffi ngen die SVHW namens

de gemeente oplegt.

Let op: Betaal op tijd!!

Automatische incasso kan alleen als

het totale bedrag van het aanslag-

biljet meer dan € 90,- bedraagt.

Let op: Hebt u een machtiging af-

gegeven voor automatische in-

casso maar de voorlopige aanslag

is lager dan € 90 dan wordt deze

niet automatische geïncasseerd.

Voorkom extra kosten betaal op

tijd.

Boomplantfeest Woensdag 20 maart werden ook in de gemeente Bergambacht bomen ge-

plant. Voor Ammerstol was het zelfs de 57e boomfeestdag. Kinderen van de

Kromme Draai plantten onder andere Berberus, Hulst en Lauricias. Leerlingen

van de Polsstok in Berkenwoude hebben 6 elzen geplant.

Gevonden & Verloren Sinds 1 juli 2012 heeft de gemeente de

zorg voor gevonden en verloren voor-

werpen overgenomen van de politie.

Het melden van een gevonden of ver-

loren voorwerp kan dus niet langer bij

de politie, maar hiervoor moet u nu bij

de gemeente zijn.

Dit kan op verschillende manieren:

1. Persoonlijk bij de receptie van het

gemeentehuis, Alingersteeg 2

2. Telefonisch op

nummer

0182-356555

3. Per e-mail aan

gemeente@

bergambacht.nl

4. Via het digitale formulier

De lijst met gevonden voorwerpen die

door de gemeente zijn geregistreerd

staat op www.bergambacht.nl

Wijziging werkwijze verkeersregelaarsVanaf 1 januari 2013 is de mondelinge

instructie voor verkeersregelaars door

de politie vervallen. De afgelopen ja-

ren organiseerden gemeenten en poli-

tie in de maand maart een instructie-

avond voor verkeersregelaars. Ver-

keersregelaars dienden eens in de

twee jaar deze instructie te volgen.

Hiervoor in de plaats komt een e-lear-

ninginstructie (via internet). Organisa-

toren die vorig jaar in de gemeente

Bergambacht verkeersregelaars heb-

ben ingezet, ontvingen van de ge-

meente onlangs een brief met uitleg

over de nieuwe werkwijze.

Hebt u geen brief ontvangen of gaat u

dit jaar een evenement organiseren

waar verkeersregelaars bij betrokken

zijn? Neem dan contact op met mw.

R. Mans, tel. 356 554 of per email:

[email protected] voor meer

uitleg. De brief is te lezen op www.

bergambacht.nl

SWOB – Boekenmarkt Stichting Welzijn Ouderen organiseert

in het Dienstencentrum op zaterdag

6 april van 10.00 – 12.30 uur een boe-

kenmarkt.

Boeken inleveren voor deze markt kan

op vrijdag 5 april van 9.00 - 12.00 uur.

Uw boeken kunnen evt. ook opge-

haald worden. Tel (0182 )-351 145.

Subsidieprogramma 2014Elk jaar worden via het subsidiepro-

gramma subsidies toegekend door

het college aan instellingen/organisa-

ties op basis van de algemene Subsi-

dieverordening gemeente Bergam-

bacht 2009. Zo wordt bijvoorbeeld de

Stichting Welzijn Ouderen Bergam-

bacht gesubsidieerd maar ook mu-

ziekverenigingen, peuterspeelzalen,

jeugd- en jongerenwerk en vele ande-

ren ontvangen een subsidie van de

gemeente. De Subsidieverordening en

het Subsidieprogramma 2013 zijn te

vinden op www.bergambacht.nl.

Een subsidieaanvraag voor het jaar

2014 moet vóór 1 mei 2013 ingediend

zijn bij de gemeente Bergambacht. De

instellingen die in 2013 subsidie ont-

vangen zijn met een brief (incl. aan-

vraagformulier) hiervan op de hoogte

gesteld.

Denkt u ook in aanmerking te komen

voor een subsidie, maar heeft u nog

geen brief met aanvraagformulier van

de gemeente ontvangen? Dan kunt u

de aanvraagformulieren vinden op

www.bergambacht.nl - digitaal loket

of u kunt contact opnemen met mw.

A. Meijer, tel 0182-356 541 of a.me-

[email protected]).

Page 45: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

VOOR TER INZAGE LIGGENDE STUKKEN GELDT:De stukken die betrekking hebben op bouw-, milieu- en verkeerszaken kunt u van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 12.00 uur inzien bij de publieksbalie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling & Beheer (ROB). Een afspraak maken is niet nodig. Voor informatie en het maken van een afspraak buiten deze uren kunt u bellen, tel. (0182) 356 525.

*1. BEZWAAROp grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebben-den binnen 6 weken te rekenen vanaf de dag na de verzenddatum van het besluit, daartegen bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Bergambacht (adres zie colofon). Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet tenminste bevatten: naam en adres van de belanghebbende, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar. Graag een kopie van het betreff ende besluit toevoegen.

Indiening van het bezwaar schorst het besluit niet. Belanghebbende kan, als spoed dat vereist, verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de sector Bestuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening heft de rechtbank griffi e-recht.

*2. ZIENSWIJZEN INDIENENBij voorgenomen besluiten (ontwerpbesluiten) kunt u binnen 6 weken vanaf de dag dat het ontwerp ter inzage is gelegd zienswijzen indienen. Dat betekent dat u uw mening over dit voorgenomen besluit kunt ge-ven. U dient uw zienswijze in bij het college van burgemeester en wet-houders van Bergambacht (adres zie colofon). Bij uw zienswijze zet u in ieder geval uw naam en adres, de datum, op welk besluit uw zienswijze betrekking heeft en de reden(en) van uw zienswijze. Ook kunt u mondeling uw zienswijze kenbaar maken. Dit kan alleen op afspraak. Een afspraak kunt u maken met de afdeling ROB via tel. (0182) 356 555. Alleen belanghebbende die tijdig hun zienswijzen naar voren brengen over een ontwerpbesluit kunnen later beroep aantekenen te-gen een defi nitief besluit

*3. BEROEPBelanghebbenden kunnen beroep indienen binnen een termijn van zes weken die aanvangt op de dag nadat de gemeente het besluit ter inzage heeft gelegd. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Het beroep kan worden ingesteld bij de recht-bank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Voor het indienen van een beroepsschrift zijn griffi erechten verschuldigd.

De beroepsprocedure staat alleen open voor belanghebbenden die tij-dens de voorbereidingsprocedure tegen het ontwerpbesluit een ziens-wijze hebben ingediend of aan kunnen tonen dat zij hiertoe niet in staat zijn geweest. Ook digitaal kan beroep ingesteld worden bij genoemde recht-bank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handte-kening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Indiening van het beroep schorst het besluit niet. Belanghebbende kan, als spoed dat ver-eist, verzoeken om een voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de sector Be-stuursrecht van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH, Den Haag. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening heft de rechtbank griffi erecht.

OFFICIËLE BEKENDMAKINGENONTWERPBESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN DE WETE

RING, INCLUSIEF PLANMER, TER INZAGE. GEWIJZIGDE DATA

B en W maken bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan

Bedrijventerrein De Wetering, inclusief de daaraan ten grondslag

liggende planMER, van 27 maart tot en met 7 mei 2013 tijdens

bezoekuren (maandag tot en met donderdag van 9.00 -12.00 uur)

ter inzage ligt bij de publieksbalie van de afdeling ROB in het ge-

meentehuis, Raadhuisstraat 5, Bergambacht. Het plan is ook in te

zien op www.bergambacht.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl .

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de het bedrij-

venterrein De Wetering, het Hof ter Bergen en het terrein Provin-

cialeweg 9b.

Gedurende de bovengenoemde termijn kan iedereen schriftelijk

of mondeling zienswijzen kenbaar maken. Schriftelijke zienswij-

zen kunnen worden gericht aan de gemeenteraad van Bergam-

bacht, Postbus 3, 2860 AA Bergambacht.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een af-

spraak maken met de afdeling Bouwzaken, van ma. t/m do. Tel. (

0182 )-356 555.

AANGEVRAAGDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN

19 maart 2013 - Sportlaantje 1, Bergambacht - wijziging ve-

gunning, plaatsen kleedkamers 4 mtr. naar het noorden

19 maart 2013- De Nieuwe Wetering, kadastraal sectie B nr.

5331 (kavel 22), Bergambacht - nieuwbouw werkplaats met

kantoor

19 maart 2013 - Oosterhoef 53, Bergambacht - balkon dicht-

maken en dakraam

20 maart 2013 - Dijklaan 196 t/m 200, Bergambacht - nieuw-

bouw vier woningen

Het bekendmaken van aangevraagde vergunningen is ter infor-

matie. U kunt nog geen bezwaar maken of zienswijzen indienen.

Indien het de activiteit bouwen betreft wordt de aanvraag voorgelegd

aan de Welstandscommissie. Deze behandeling is openbaar. Wilt u de be-

handeling van een bepaald bouwplan bijwonen, dan kunt u contact op-

nemen met de coördinator welstandszaken op het Technisch Bureau in de

Krimpenerwaard (TBK), dhr. B.van Rijnsbergen, tel. 0180-514455.

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNING ZIE *1

19 maart 2013 - Dreef 40, Berkenwoude - vergroten woning

19 maart 2013 - Aan de Botersloot 7, Ammerstol - plaatsen

vlonder

21 maart 2013 - Aan de Botersloot 17, Ammerstol - plaatsen

vlonder en erfafscheiding

Voor bezwaar/beroep: zie kader

Integrale RaadscommissieDinsdag: 2 april

Aanvang: 19:30 uur

Locatie: Raadzaal gemeentehuis

A G E N D A ;

Spreekrecht burgers

U kunt per agendapunt maximaal 5

minuten het woord voeren.

Wie van dit spreekrecht gebruik wil

maken moet dit voor de vergadering

bij de raadsgriffi er, mw. Drs. A.R. Visser

melden. Dat kan telefonisch (0182)

356 549 of via griffi [email protected]

Meningsvorming:

Over onderstaande agendapunten

moet de commissie een advies geven

aan de gemeenteraad t.a.v. de besluit-

vorming. Hierbij geeft de commissie

aan of een onderwerp rijp is voor be-

sluitvorming of dat verdere uitwerking

van het college nodig is. Wanneer een

onderwerp geschikt is voor besluitvor-

ming, geeft de commissie aan hoe het

stuk behandeld moet worden in de

raadsvergadering van 23 april 2013 als

bespreekstuk.

detailniveau (NRD) en Nota van

Uitgangspunten (NvU) overnach-

tingshaven Bergstoep

ventabel behorend bij de verorde-

ning reinigingsheffi ng 2013 (tech-

nische aanpassingen)

afvalstoff enverordening 2013

lokale gezondheidsnota Bergam-

bacht 2013-2016

formatie en nadere toelichting:

- rapport inzake activiteiten Alcohol

en Drugs 2012 en 2013

- eindverslag jongerenwerk 2012

- evaluatie 1e jaar jongerenwerk

nieuwe stijl Bergambacht

- werkplan jongerenwerk Bergam-

bacht

- overzicht actieplannen Jeugd

2012

- actieplannen jeugd 2013

Compensatieregeling busreizigersVanaf 9 december 2012 verkoopt Ar-

riva geen regio-sterabonnementen

meer, maar nieuwe abonnementen.

Een aantal reizigers is hierdoor voorde-

liger uit. Voor een aantal vaste reizi-

gers heeft dit onbedoeld geleid tot

forse prijsstijgingen. Daarom is Ar-

riva met de provincie Zuid-Holland op

zoek gegaan naar een passende oplos-

sing en krijgen vaste klanten via een

compensatieregeling mogelijk geld

terug. Zie www.arriva.nl/compensatie

voor meer informatie. Of bel gratis de

Klantenservice op 0800 - 023 25 45 Of

loop even binnen bij een van de Arriva

Stores in Alphen aan den Rijn (Stati-

onsplein 8a), Gouda (Stationsplein 1a)

of Leiden (Stationsweg 41).

WoonEvent: Bergambacht nu en in de toekomstKom langs voor info en een hapje en drankjeOp vrijdagavond 5 en zaterdag 6 april

vindt in de Hoofdstraat 1 het Woon-

Event plaats.

De gemeente is hard aan het werk

om een nieuwe woonvisie op te stel-

len. In dit beleidsstuk staan de ambi-

ties en de belangrijkste speerpunten

van het gemeentelijk woonbeleid

beschreven. De gemeente wil de drie

dorpen graag voor iedereen aantrek-

kelijk houden om te wonen, werken,

winkelen en recreëren. Daarom wil-

len wij graag van de inwoners – en

potentiële verhuizers - horen wat zij

vinden van het wonen in onze ge-

meente. De beste ervaringsdeskundi-

gen zijn immers de inwoners zelf.

Heeft u ideeën over wat er beter kan?

Of is er volgens u behoefte aan een

andere soort woningen. Hoe wilt dat

uw woonomgeving eruit ziet? Wij ho-

ren het graag van u.

Naast de gemeente zijn er ook andere

partijen aanwezig die ervoor zorgen

dat (toekomstige) inwoners van Ber-

gambacht optimaal kunnen wonen.

Wie allemaal: zie www.bergambacht.

nl/woonevent

Oranje Fonds KroonappelsStichting Stomaatje en Buurtvereni-

ging Uitbreiding Dorp (in categorie

jeugd en buurt) uit Bergambacht

zijn genomineerd voor de Kroonap-

pels. Ter gelegenheid van de aanko-

mende inhuldiging organiseert het

Oranje Fonds de Kroonappels.

Samen met iedereen in het Koninkrijk

is gezocht naar de mooiste, beste, suc-

cesvolste en leukste sociale initiatie-

ven. Het afgelopen weekend stemden

mensen massaal voor de Kroonappel-

tjes van het Oranje Fonds. Winnaars

van deze publieksronde wacht een be-

langrijke taak. Via de website moeten

zij tussen 20 en 27 maart hun favoriet

aangeven in dezelfde categorie als

waarin zij genomineerd zijn, maar in

een andere regio. De winnaars uit deze

‘stemronde onder vakgenoten’ gaan

door naar de landelijke verkiezings-

dag. Daar worden de uiteindelijke drie

winnaars gekozen. Voor de uiteinde-

lijke winnaars is er € 50.000,= beschik-

baar én een Appeltje van Oranje.

Collectes25 t/m 30 maart - ZOA

Radio CentraalIn het programma Informatief is op

zaterdagmorgen 30 maart, om

11.30 uur de fractievoorzitter van

Gemeentebelang, dhr. Pascal van

der Hek te gast. Radio Centraal is te

ontvangen op de kabel op 102,9

FM en in de vrije ether 106.6 FM.

Bergambacht

herstraat- en reparatiewerkzaam-

heden uitgevoerd.

tings- en rioleringswerkzaamhe-

den uitgevoerd. De riolerings-

werkzaamheden vinden plaats

op het parkeerterrein van het

zwembad.

nieuw riool is de Schippersstraat

afgesloten voor het doorgaande

verkeer.

heffi ng verleend voor het inrij-

verbod voor landbouwverkeer

op de Dijklaan.

Ammerstol

heden uitgevoerd i.v.m. de aan-

leg van parkeerplaatsen naast de

skeelerbaan aan de Sportlaan.

Voor vragen over deze werkzaamhe-

den kunt u contact opnemen met de

gemeente 0182-356 555

Werk aan de wegWerkzaamheden week 13

(ma. 25 maart t/m ma. 1 april)

Page 46: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Regionaal nieuws? www.hetkontakt.nl

Gratis adverteren is mogelijk in Het Kontakt.Er zijn echter wel enkele spelregels aan verbonden:

Mijn tekst luidt:

1. Alleen voor particulieren zonder winstoogmerk.

2. Geen koop/verkoop of huur/verhuur van onroerende goederen.

3. Geen koop/verkoop van dieren.

4. Geen personeel gevraagd of aangeboden.

5. Geen familieberichten.6. Geen partijverkoop.

Bij een groot aanbod van Kontaktjes kan het voorkomen dat uw gra-tis advertentie niet in dezelfde week geplaatst kan worden. Wilt u er zeker van zijn dat dit wel gebeurt, sluit dan een volledig ingevuld over-schrijvingsformulier van uw bank of giro ter waarde van € 2,50 bij. Geen muntstukken opsturen s.v.p. Ook contante betaling aan de balie van onze kantoren in Goudriaan en Leerdam is mogelijk. Telefonische opgaven kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Stuur deze bon in een voldoende gefrankeerde envelop naar: Het Kontakt, Postbus 1, 2977 ZG Goudriaan

Uiterste inlevertijd: maandag 12.00 uur.

KontaktjesLek en IJssel Oost

Fullcolour adverteren,verrassend lage tarieven

in Het Kontakt

Daar krijg jenou een

kleur van!

Banen voor het aanklikken

Vind je nieuwe job op www.hetkontakt.nl

Trouwplannen

Stap voor je huwelijkskaart eens

bij ons binnen.

Modellenboeken om thuis te bekijken

liggen voor je klaar.

De Groot Drukkerij bv

Zuidzijde 131

2977 XE Goudriaan

Tel. 0183-583311

Belarto

Geboortekaartjes!

Chr. Boekhandel Nieuw-Lekkerland

Kleyburgplein 27

Nieuw-Lekkerland

www.dijklaanwest.nl

015 - 276 04 00 0182 - 35 20 99

Bouwfonds is bereikbaar van ma t/m vrij van8.00 - 22.00 uur en za van 9.00 tot 17.00 uur.

0182 - 35 57 88

Starterswoningen Meerkoet

e

Koopsommen vanaf € 199.850,- v.o.n. (gedeeltelijk casco)

www.bergambacht.nl/woonevent

Vr 5 en za 6 april

Locatie: Hoofdstraat 1

OPEN HUIS Bergambacht, Dijklaan-West IIza 30 maart 11 tot 13 uur - modelwoning Weergang 9

VOLG ONS OOK OP FACEBOOK EN TWITTER!

Vraagprijs € 175.000,- k.k.

Dr. Albert Schweitzerstraat 67 Bergambacht

Goudenregenstraat 13 Bergambacht

Vraagprijs € 217.500,- k.k.

Vraagprijs € 275.000,- k.k.

NIEUW IN VERKOOP

VERKOCHT

NIEUW IN VERKOOP

VERKOCHT

NIEUW IN VERKOOP

De Montignylaan 5Schoonhoven

Oude Haven 27Schoonhoven

Schoolstraat 42Bergambacht

Als je starter bent dan is dit werkelijk een prachtige start!!Een 2-onder-1-kapwoning met garage en oprit gelegen aan één van de mooiste lanen van Schoonhoven.En dat is nog niet alles. Het is een verrassende woning. Met een fraaie serre naast het huis, twee slaapkamers en een fl inke zolder met een dakkapel.Kom kijken en laat je verrassen.

De Montignylaan is een uniek stukje Schoon-hoven. Direct naast het stadscentrum en op loopafstand van het zwembad en rivier De Lek. Bijzonder rustig met een gevarieerd straatbeeld

2-onder-1-kapwoningRuim perceel grond van 210 m2 2 slaapkamers + fl inke bergzolderCV installatie met combi ketel HR, 2005

Dit is één van de mooiste plekjes van Schoon-hoven! Werkelijk midden in het stadscentrum van Schoonhoven. De Waag, het Zilvermuseum, het Springerpark, maar ook de winkels, de markt, noem maar op. Alles is op steenworp afstand. En toch rustig, langs de haven.

Wat een leuk pand. Dat begint al als we op straat staan. Achter de voordeur gaat dat verder. Er zijn mooie karakteristieke details, 2 ruime slaapkamers en er is een fi jne beschutte tuin met achterom. Kortom.... Laat deze kans niet liggen!

Geheel voorzien van houten kozijnenSchilderwerk buitenzijde 2012CV installatie met radiatorenGezellige besloten achterplaats met achterom

en fi etsenstalling

Logisch is het zeker niet! Als alles verbouwd is, van buiten en van binnen alles spik en span is, dan ga je niet verhuizen, dan ga je genieten van wat je gedaan hebt.

Dat geldt niet voor iedereen. Sommige mensen kunnen niet stil zitten. Die verkopen gewoon hun huis en gaan weer verder.Voor u is dit het moment om daar van te profi te-ren! Een werkelijk prachtige woning, tot in detail vernieuwd met alles wat een weldenkend mens wil hebben.

2-onder-1-kapwoning4 slaapkamersLuxe badkamer en keukenGrote garage en eigen oprit

Burgemeester Uilkensstraat 1

Bergambacht Tel. 0182-355788

www.vanegmondmakelaardij.nl

Te huur:

GARAGEBOXmet zolder

in Schoonhoven-Oost

Tel. 06-24457891

Page 47: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Lageweg 42b - 2935 CE Ouderkerk a/d IJssel T. 0180 68 15 32 - F. 0180 68 12 55 - E. [email protected]

Nieuwbouw - Dakopbouw - Aanbouw Dakkapel - Verbouwing - BetonwerkHouten & Kunststofkozijnen

Nijverheidsweg 29, Stolwijk

Tel.: 0182 - 34 19 83

Fax: 0182 - 34 10 73

Showroom geopend

op afspraak.

Email: [email protected]

Tel: 0182-342792 / [email protected]

Kozijnen met een eeuwige jeugdKunststof kozijnenDeuren - SchuifpuienDakkapellenSerres - Gevelbekleding

Joolingen

Maatwerk Onderhoudsvrij Isolerenwww.joolingen.nl

Wilt u meer informatie? Kijk op onze site

De Vakman

0182 32 01 11 | [email protected] | www.verstoep.nl

Sierpleisters (ook op kleur)Wand- en plafondafwerking

Lijstwerk, ornamenten en buitengevels

Het is vaak de ‘finishing touch’: de afwerking van wanden

en plafonds. Of het nu om een trendy werkplek, een rus-

tiek of klassiek interieur gaat, stucwerk zorgt voor een

frisse en strakke uitstraling. Het ambacht wordt nogal

eens onderschat, want het vereist precisie en vakman-

schap.

Specialist

Voor het beste resultaat besteed je stucwerk uit aan een

professional. Stukadoorsbedrijf Boere en Zn. is gespeciali-

seerd in traditionele buiten- en binnenstukadoorswerk-

zaamheden en is door jarenlange ervaring uitgegroeid tot

een vakspecialist.

Het bedrijf bestaat inmiddels twaalf jaar en heeft alle er-

varing en expertise in huis voor alle voorkomende stuka-

doorswerkzaamheden. Glad peisterwerk, (gevel)restaura-

tie, renovatie, ornamenten, lijstwerk en spachtelputz in

nieuwe én oude panden behoren tot de mogelijkheden.

Het in Schoonhoven gevestigde stukadoorsbedrijf werkt

voornamelijk in opdracht van particulieren en aannemers

in de regio Schoonhoven, zo vertelt eigenaar Ari-Jan

Boere. “Steeds vaker worden we ingezet door verkoopsty-

lingbureaus. Huizen die al langer te koop staan worden

met stijl- en interieuringrepen gerestyled en zodoende

aantrekkelijker gemaakt voor de huizenmarkt. Strakke

wanden en plafonds dragen altijd bij aan een optimale

presentatie van het huis.”

Dankbaar

“Als stukadoor werk je meestal in de eindfase van het

bouwproces. Stucwerk is gelijk zichtbaar voor de klant en

daarom is het altijd dankbaar werk. Ik werk alleen met de

beste materialen en producten. Ik adviseer klanten graag

over de vele mogelijkheden, materiaal- en kleurkeuze. Ik

maak altijd duidelijke afspraken. Dat betekent vooraf

vaste prijsafspraken, zodat men achteraf niet voor onaan-

gename verrassingen komt te staan.”

In stucwerk zijn de mogelijkheden legio en er zijn duide-

lijke trends te herkennen. Zo is de huidige trend glad

pleisterwerk op muren en plafonds, die veelal worden af-

gesausd in traditioneel wit latex of een kalkverf voor een

warm effect. “Huurden opdrachtgevers me tien jaar gele-

den nog in voor ‘spachtelputz’, nu bellen ze me voor glad

pleisterwerk voor een strakke en moderne uitstraling.”

Wie ook toe is aan een restyling van de woning: bel eens

voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Stukadoorsbedrijf Boere & Zn.,

Oude Singel 152, Schoonhoven

T. 06-53424515

Boere en Zn. zorgt voor de finishing touch

Page 48: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Kleurrijk hebben we bij Het Kontakt wel heel letterlijk genomen: de krant druk-ken we voortaan geheel full-colour. Daarmee krijgen onze verhalen de fleurige ambiance die ze in onze ogen

verdienen. Ook onze adverteerders zijn daar blij mee. Hun boodschap wordt ge-etaleerd in een frisse krant, en dat tegen opvallend lage kleurtarieven. Om een blos van te krijgen.

www.hetkontakt.nl

Lekker kleurtje!

Page 49: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.HETKONTAKT.NLVOLG ONS BEKIJK ONS

uitgaan

vrijdag 29 maart

zaterdag30 maart

zaterdag6 april

‘Lady Macbeth’ in het Arto Theater

Brass Band geeft try-out voor komend EK

De Schijnwerper: 4eenakterfestival

Theatergroep De Kern speelt vrijdag 29 en zaterdag 30 maart in het Arto Theater een opmerkelijke be-werking van Shakespeare’s stuk Macbeth: ‘Lady Macbeth’. Een spannende voorstelling zonder één druppel bloed, gespeeld door een aantal leden van het Schoonhovense gezelschap Arto Post Laboro, die een masterclass bij de Kern hebben gevolgd. Aanvang: 20.15 uur, toegang: 12,50 euro.

In cc Het Bastion te Schoonhoven vindt het 9e Top Brass Concert plaats. Crescendo Nieuwveen en Brass Band Schoonhoven ontmoeten elkaar voor een mu-zikaal hoogstaande avond. Brass Band Schoonhoven brengt o.a. het keuzewerk voor de Europese Brass-band Kampioenschappen, begin mei in Oslo. Aan-vang 20.00 uur; toegangskaarten zijn à 7,50 euro zijn verkrijgbaar via [email protected]

Derde editiie van het 4eenakterfestival in cc Concordia te Haastrecht. Ook dit jaar weer met een zeer afwisselend programma. Aanvang 20.15 uur. Alle info: www.deschijnwerper.nl

Dinsdag 26 maart 2013

49vrije tijd

(350323/06-51568190) of kaarten af te halen bij Zuij-derduijn Groente & Fruit, Hoofdstraat 62. De Johannes Passie in de Ontmoetings-kerk wordt behalve op woensdag 27 maart (aan-vang 20.30 uur) ook op za-terdag 30 maart (20.00 uur) uitgevoerd.

DONDERDAG 28 MAART

Alzheimercafé Lopik 19:30, Lopik, dorpshuis De Schouw. Het Alzheimercafé in Lopik, iedere vierde don-derdag van de maand, staat ditmaal in het teken van ac-tiviteiten. Voor mensen met dementie is het soms moei-lijk om een activiteit te be-ginnen of eraan deel te ne-men. Het geheugenverlies zorgt soms voor verward-heid en/of apatisch gedrag. Iemand met dementie her-innert zich bijvoorbeeld niet meer hoe hij gewone dingen moet aanpakken en kan zich daar gefrustreerd en nutte-loos door voelen. Door sa-men activiteiten uit te zoe-ken die passen bij wat ie-mand met dementie nog wél kan doen, kan het leven meer kleur worden gegeven. Lies van Warendorp, case-manager dementie van AxionContinu, en Ilse Nede-rend, namens SSL, vertellen over de verschillende moge-lijkheden. Het Alzheimer-café wordt gehouden in dorpshuis De Schouw te Lo-pik, aanvang lezing 19.30 uur. De toegang is gratis.

DINSDAG 26 MAART

Lezing: Zevender van begin tot eind 19:00, HOP Schoonhoven, Spoorstraat 3A (biblio-theek). Rob van den Berg vertelt over de historie van de Zevender. Oorspronkelijk was het een riviertje, maar wat is er mee gebeurd? In deze voordracht wordt inge-gaan op vele facetten van de Zevender. Entree gratis, wel graag aanmelden bij de balie van de bibliotheek in Schoonhoven: 0182-385406 of [email protected]

Bloemenkranswork-shop voor Pasen 19:30, Haastrecht, gerefor-meerde kerk, Hoogstraat 136. Deelnemers kunnen onder deskundige leiding van Annette Bos, bloemiste uit Haastrecht, een paas-krans maken van natuurlijke materialen. De opbrengst van deze workshop gaat naar de jongeren die aanko-mende zomer in Ecuador en Zambia scholen gaan bou-wen. Deze reis wordt geor-ganiseerd door World Ser-vants. Bloemschikken voor het goede doel kost 20 euro. Voor opgave en meer infor-matie: Annette Bos, 0182-501711.

WOENSDAG 27 MAART

Pasen in Streekmuseum14:30 uur, Krimpen aan den IJssel, Streekmuseum, IJssel-dijk 312. Kinderen kunnen op het erf en in het museum zelf paaseieren zoeken. Als

alle paaseieren zijn gevon-den, worden de piepschuim paaseieren versierd met kra-len. Na het knutselen krijgen de kinderen een rondleiding door het museum. Ze krij-gen te zien hoe mensen honderd jaar geleden Pasen vierden. Deelname kost 5 euro. Aanmelden kan telefo-nisch op: 0180-514866 of per e-mail: [email protected].

Johannes Passie 20:30, Bergambacht, Ont-moetingskerk, Hoofdstraat 60. In de Goede of Stille Week -de week voor Pasen- wordt in de Ontmoetings-kerk in Bergambacht de Jo-hannes Passie uitgevoerd. Uitgangspunt is het evange-lie naar Johannes, dat als ge-heel eigenlijk een passiever-haal is. Dit verhaal is berijmd door Piet van Midden, waar-bij de tekst op muziek is ge-zet door Gerard van Amstel. Het is dus een ‘moderne Jo-hannes’, net zoals enkele ja-ren geleden een moderne Matteüs Passie werd uitge-voerd. Bezoekers kunnen een aantal liederen meezin-gen, op de melodie van ko-ralen uit de Johannes Pas-sion van de grote Bach. Om-dat de belangstelling groter is dan het kerkgebouw aan-kan en men geen gebruik wil maken van de zijruimten, zijn er twee uitvoeringen ge-reserveerd. Daarvoor heb-ben belangstellenden gratis plaatsbewijzen nodig, die verkregen kunnen worden door een email ([email protected]) te sturen, te bellen

Filmavond: Kauwboy in cc Concordia 19:30, Haastrecht, cc Con-cordia. Jojo, een levenslus-tige jongen van tien uit een gebroken gezin, waar de va-der stemmingswisselingen heeft en de moeder afwezig is, vindt troost in een onver-wachte vriendschap met een jonge kauw. Hij moet de kauw verborgen houden voor zijn vader, want die houdt er niet van dieren in huis te hebben. De film be-gint donderdagavond 28 maart op een aangepaste tijd, namelijk 19.30 uur. Kauwboy draait in Concor-dia op groot scherm. Kaar-ten (à 6 euro) zijn te bestel-len via www.cultureelcen-trumconcordia.nl, te koop in Grand Café Concordia op werkdagen vanaf 17.00 uur en voor de voorstelling aan de kassa indien de voorstel-ling nog niet is uitverkocht (check hiervoor de website).

VRIJDAG 29 MAART

Paaskaarten 20:00, Stolwijk, kantine vv Stolwijk. Op Goede Vrijdag wordt weer het traditionele Paaskaarten georganiseerd door de supportersvereni-ging van vv Stolwijk. In de kantine kan deze avond worden deelgenomen aan klaverjassen of schoppen-mieën. Inschrijven kan vanaf 19.30 uur. Er is voor iedere deelnemer een mooie prijs beschikbaar en bij een pit worden er geheel in de Paas-traditie gratis eieren geser-veerd.

ZATERDAG 30 MAART

Koffieochtend voor ou-deren 9:30, Bergambacht, Burg. Huijbrechtstraat 2. Stichting Welzijn Ouderen Bergam-bacht organiseert een koffie-ochtend voor ouderen uit Bergambacht en omgeving. Bezoekers kunnen eveneens deelnemen aan een quiz waarmee diverse prijsjes te winnen zijn. Er wordt een kleine bijdrage van 0,50 euro gevraagd.

Paasactiviteiten 10:00-14:00, Haastrecht, clubhuis De Walnood, Pro-vincialeweg Oost 62. Jeugd-vereniging Gabriël organi-seert diverse paasactivitei-ten op haar eigen terrein bij en in clubhuis De Walnood. In verschillende leeftijdsca-tegorieën kan gezocht wor-den naar de vele paaseieren die de paashaas zal verstop-pen. Daarnaast zijn er an-dere paasactiviteiten, zoals schminken, knutselen en spelletjes. Alle kinderen worden getrakteerd op pan-nenkoeken en limonade. Deze activiteiten zullen van 10.00-14.00 uur plaatsvin-den in en rond het clubhuis. Iedereen t/m 11 jaar is wel-kom, deelname is gratis.

Gratis workshops boog-schieten 11:00, Benschop, boerderij De Haan. Groene Hartslag organiseert een gratis work-shop boogschieten op boer-derij De Haan in Benschop. Na een korte inleiding wordt de techniek van het boog-

schieten besproken. Er wordt geschoten met zoge-naamde Compound-hand-bogen. Deze maken het voor iedereen gemakkelijk om te schieten, onafhankelijk van de spierkracht van de schut-ter. Meerdere schietopstel-lingen zijn mogelijk; voor ie-dereen vanaf 12 jaar. Voor kinderen tot 12 jaar is er een springkussen (stormbaan). De workshop boogschieten wordt doorlopend tussen 11.00 uur en 15.30 uur ge-geven. www.groenehartslag.nl

MAANDAG 1 APRIL

Tweedorpenroute Klein-Groot Ammers 10:00, Ammerstol, veer-huisje, Lekdijk 109. Op Tweede Paasdag is er in Am-merstol en Groot-Ammers weer van alles te beleven: curiosa, tuinen, quilten, ge-zondheid, kunst, een exposi-tie van schilderijen door me-dewerkers van Gemiva, lek-kere hapjes en nog veel meer. Aan de Lekdijk 109 (Veerhuisje) te Ammerstol hangt een overzicht van wat er allemaal te doen is. Voet-/fietsveer Af en Toe brengt bezoekers heen en weer. Een en ander duurt van 11.00 tot 17.00 uur.

Expositie in atelier van Carla Emmen 10:00, Ammerstol, Atelier Carla Emmen, Lekdijk 160. De kinderen van het ‘kinder-tekencluppie’ en de volwas-senen stellen op Tweede Paasdag hun werk tentoon in het atelier van Carla Em-

men. Zelf heeft de kun-stenares tien schilderijen in tien kleuren van huisjes ge-maakt.

VRIJDAG 5 APRIL

Voorjaarsbeurs 19:00-20:30, Schoonhoven, Tinbergenlaan 40. Speel-goed- en kledingbeurs in de Speel-o-theek waarop twee-dehands kleding, speelgoed, spelletjes, boeken en baby-artikelen worden verkocht. Mensen die nog spullen wil-len aanbieden kunnen dat doen via 0182-380491 of 0182-387023. Een derde van de opbrengst gaat naar de Speel-o-theek. www.leentjebeer-schoonho-ven.nl

ZATERDAG 6 APRIL

Open Huis Hospice en Vrijwillige Terminale Thuiszorg 11:00-13:00, Gouda, Hos-pice, Ridder van Catsweg 67. Het maandelijkse open huis van Stichting Hospice en Vrijwillige Terminale Thuis-zorg Midden-Holland. Be-langstellenden kunnen in-formatie krijgen over de pal-liatieve terminale zorg in het Hospice en in de thuissitua-tie. Er zijn vrijwilligers aan-wezig om te vertellen over deze zorg en over het doen van vrijwilligerswerk. Ook bestaat de gelegenheid om in het Atelier schilderijen en/of kunstvoorwerpen, die door vrijwilligers zijn ge-maakt, te bezichtigen.

AMMERSTOLHerv. Gem. 20.00 uur ds. R. Braak-huis (donderdag 28 maart). 20.00 uur ds. R. Braakhuis (vrijdag 29 maart). 22.00 uur ds. R. Braakhuis (zaterdag 30 maart). 10.00 uur ds. R. Braakhuis.

BENSCHOPHerv. Gem. 18.30 uur ds. C. Bos (vrijdag 29 maart). 09.30 uur ds. C. Bos, 18.30 uur ds. B. van Oosterom. 09.30 uur ds. A.J. Sonneveld (maan-dag 1 april). Prot. Gem. 19.30 uur dr. G.J. Smink (donderdag 28 maart). 19.30 uur dr. G.J. Smink (vrijdag 29 maart). 19.30 uur dr. G.J. Smink (zaterdag 30 maart). 10.00 uur dr. G.J. Smink.

BERGAMBACHTGeref. Ontmoetingskerk 19.30 uur ds. P.J. van Midden (donderdag 28 maart). 19.30 uur ds. P.J. van Midden (vrijdag 29 maart). 22.00 uur ds. P.J. van Midden (zaterdag 30 maart). 10.00 uur ds. P.J. van

Midden. Herv. Gem. 18.30 uur ds. J.J. van Holten (vrijdag 29 maart). 08.45 en 10.30 uur ds. G.C. Bergshoeff, 18.30 uur ds. J.J. van Holten. 10.00 uur ds. A.W. v.d. Plas (maandag 1 april).

BERKENWOUDEGeref. Gem. 19.30 uur leesdienst (vrijdag 29 maart). 10.00 uur ds. J. Driessen, 19.00 uur leesdienst. 09.30 uur leesdienst (maandag 1 april). Herv. Gem. Wijk 1 10.00 uur ds. Carola Dahmen (donderdag 28 maart). 10.00 uur ds. R. Thieme (vrijdag 29 maart). 10.00 uur ds. Carola Dahmen. Herv. Gem. Wijk 2 19.30 uur ds. G.C. Bergshoeff (in C. C.) (vrijdag 29 maart). 10.00 uur ds. J.J. van Holten, 19.00 uur ds. J.J. Verhaar. 09.30 uur ds. P.J. Teeuw (maandag 1 april).

HAASTRECHTGeref. Kerk 19.30 uur drs. A. Ravensberg en drs. A.C. van Alphen (donderdag 28 maart). 19.30 uur

drs. A. Ravensberg en drs. A.C. van Alphen (vrijdag 29 maart). 21.00 uur drs. A. Ravensberg en drs. A.C. van Alphen (zaterdag 30 maart). 10.00 uur ds. Van Alphen. Herv. Gem. 19.30 uur ds. A. Ravensberg en drs. A. van Alphen (donderdag 28 maart). 19.30 uur drs. A. van Alphen en ds. A. Ravensberg (in Geref. kerk) (vrijdag 29 maart). 21.00 uur ds. A. Ravensberg en drs. A. van Alphen (zaterdag 30 maart). 10.00 uur ds. A. Ravensberg. St. Barnabasparochie 15.00 uur Kruisweg (vrijdag 29 maart). 21.00 uur Eucharistieviering (zaterdag 30 maart). 11.00 uur Hoogmis met koor. 11.00 uur Eucharistieviering (maandag 1 april).

JAARSVELDHerv. Gem. 19.30 uur ds. J. de Wit (vrijdag 29 maart). 09.30 uur ds. J. de Wit, 18.30 uur ds. L. Plug. 09.30 uur ds. J. de Wit (maandag 1 april).

LOPIK

Geref. Kerk 19.30 uur ds. W.M. Schraven (donderdag 28 maart). 19.30 uur ds. W.M. Schraven (vrijdag 29 maart). 22.00 uur ds. W.M. Schraven (zaterdag 30 maart). 09.30 en 18.30 uur ds. W.M. Schra-ven. Herv. Gem. 19.30 uur ds. A.J. Sonneveld (vrijdag 29 maart). 09.30 uur ds. A.J. Sonneveld, 18.30 uur ds. T. de Ridder. 09.30 uur ds. C. Bos (maandag 1 april).

POLSBROEK/VLISTHerv. Gem. 09.30 uur ds. A.A. Floor, 19.30 uur ds. J.T. Maas (vrijdag 29 maart). 09.30 uur ds. J.T. Maas, 18.30 uur ds. D.C. Floor. 09.30 uur kand. N.F.L. de Leeuw (maandag 1 april).

SCHOONHOVENEvang. Rafael Gemeenschap, Wil-lem de Zwijgerschool, Kamerlingh Onnesdreef 4 10.00 uur dienst. Evangelische Gemeente De Levens-bron, sporthal De Meent 10.30 uur eigen spreker (vrijdag 29 maart).

10.30 uur Bert de Ruiter. Herv. Gem. 19.30 uur ds. S.A. Doolaard (vrijdag 29 maart). 10.00 uur ds. S.A. Dool-aard, 18.30 uur ds. L. Schaap. 09.30 uur ds. H. Liefting (maandag 1 april). Oud Kath. Kerk 20.00 uur vie-ring witte donderdag (donderdag 28 maart). 20.00 uur viering goede vrijdag (vrijdag 29 maart). 20.00 uur viering Paaszaterdag (zaterdag 30 maart). Prot. Gem. De Hoeksteen Schoonhoven en Willige Langerak 19.30 uur ds. F.W. Verbaas (donder-dag 28 maart). 19.30 uur ds. C.P. Koole (vrijdag 29 maart). 22.00 uur ds. C.P. Koole (zaterdag 30 maart). 10.00 uur ds. F.W. Verbaas. R.K. Parochie H. Bartholomeus 19.30 uur Eucharistieviering m.m.v. koor (donderdag 28 maart). 13.30 uur Kruisweg met kinderen, 19.30 uur Lijdens-verhaal en kruisverering (vrijdag 29 maart). 17.30 uur Eucharistieviering (zaterdag 30 maart). 09.30 uur Hoogmis m.m.v. koor. 09.30 uur Eucharistieviering (maandag 1 april). Remonstrantse

Gem. 19.00 uur ds. R. Ritmeester (donderdag 28 maart). 19.00 uur liturgiegroep (vrijdag 29 maart). 21.00 uur ds. R. Ritmeester (za-terdag 30 maart). 10.00 uur ds. R. Ritmeester.

STOLWIJKGeref. Gem. 19.30 uur ds. G. Hoog-erland (vrijdag 29 maart). 10.00 en 19.00 uur ds. G. Hoogerland. Herv. Gem. wijk 1 19.30 uur ds. W.M. de Bruin (donderdag 28 maart). 18.45 uur ds. W.M. de Bruin (vrijdag 29 maart). 10.45 uur ds. W.M. de Bruin.

WILLIGE LANGERAKHerv. Gem. 19.30 uur ds. H.S. Mosterd (vrijdag 29 maart). 10.00 uur ds. H.S. Mosterd, 18.30 uur ds. A. Robbertsen.

RADIO KERKDIENSTENInterk. Omroep Beraad Schoonho-ven 10.00 uur Herv. gem. Willige Langerak, ds. H.S. Mosterd.

Kerkdiensten: Goede Vrijdag & Pasen

service

meer service online op www.hetkontakt.nl

Page 50: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 26 maart 2013 algemeen 50

occasionsuit de regio

Schoonhoven • C.G Roosweg 4 • tel. 0182-30 32 11Krimpen a/ IJssel • Van der Giessenweg 32 • tel. 0180-54 81 81

Feel the differenceFordSchakelsterk in de schakelautogroep!

d

Focus 1.6 100pk Titanium businessKmstand 80526, bouwjaar 04-2008Extra’s: Lichtmetalen velgen, Climate control, CD/MP3, navigatie, voorruitverwarming, cruise control, parkeersensoren achter, Bluetooth carkit etc Kleur: Panther Black

Prijs 11.160,- na aftrek van 500 inruil premie

C-Max 1.8 FuturaKmstand 89622 , bouwjaar 04-2005Extra’s: Lichtmetalen velgen, Airco, CD/MP3, mistlampen voor,voorruitverwarming, elek ramen en spiegels etc Kleur: Jeans metalic

Prijs 8.440,- na aftrek van 500 inruil premie

Occasions van de week

Kijk voor ons gehele occasion-aanbod op

www.ford-schakel.nl

AutomobielbedrijfP. en D. Broere BV

Lekdijk 73Krimpen aan den IJssel

nder d epara ie ess ires Leasin inan ierin

Tel. 0180 515 055in r ere. i r en.nl

Bekijk ons ruime occasionaanbod op: WWW.BROERE.CITROEN.NL

CitroënC1 5drs Excl Automaat(airco, radio cd, navi, leder, cv) 2011 grijs € 9.450,-C1 5drs Selection(airco, radio cd,stuurbekr, el rmn, cv, etc) 2012 blauw € 7.950,-C3 1.4 5drs LB (airco, lm velg, el rmn, cv, radio cd, etc) 2011 zilver met. € 12.450,-C3 1.4 Image (Airco, el rmn, cv, radio cd, etc) 2009 grijs met.. € 8.200,-DS5 THP So Chic automaat (full options !!) 2012 champagne met. € 33.950,-C4 Picasso 1.6 VTI Amb (airco,radio cd, cruise control,etc) 2009 blauw met. € 12.950,-C4 vti 120 Ligne Business (navi, lm velgen, pdc, etc) 2012 Bruin met. € 17.700,-Grand C4 Picasso 1.6 THP a/t (navi, cruise control, climate) 2010 Paars met. € 18.450,-C5-3 2.0 16v (airco, radio cd, cruise control, hydro activ,etc) 2008 zilver met. € 11.450,-C5-3 Tourer 2.0 16v Comfort (hydro active veersysteem) 2008 grijs met. € 13.950,-Xsara Picasso 1.8 16v (airco, cv, el rmn, cruise control, radio) 2005 rouge met € 5.950,-Xsara Picasso 1.8 16v (airco, cv, el rmn, radio, cruise control) 2007 zilver met. € 9.200,-

Overige merkenRenault Twingo 1.2 Automaat (airco, cv, elr mn, radio cd,) 2010 wit € 8.200,-Peugeot 207 CC 1.6 THP (airco, el rmn, cv, lm velg, etc) 2008 grijs met. € 10.950,-Toyota Urban cruiser 1.3 VVTi (airco, lm velg, radio cd, etc) 2010 zilver met. € 12.950,-Kia Ceed 1.6 Automaat (airco, el rmn, cv, radio cd, etc) 2007 zilver met. € 10.750,-Mazda MX-5 Cabrio (leder, airco, lm velgen, etc) 2010 zilver met. € 19.500,-Peugeot 307 CC Cabrio automaat (navi, leder, lm velg, etc) 2007 zilver met. € 11.950,-Mitsubishi Outlander 2.0 2wd (airco, lm velg, radio cd, etc) 2006 zwart met. € 7.900,-

Dirk Kramer bvLopik Culemborg Nieuwegein

www.dirk-kramer.nl

Onze occasions zijn in prijs verlaagd. Kijk voor ons aanbod van ruim 80 auto’s op

www.dirk-kramer.nl

Automobielbedrijf De Bruijn B.V.

Broeikweg 32871 RN Schoonhoven Tel. (0182) 38 22 96

5 zekerheden van de Volkswagen Voorkeursselectie

5 meerwaarden van De Bruijn

Occasions van De Bruijn. Wie anders!AUTO VAN DE WEEK

Audi Skoda Seat

Specialist

Audi A5 Coupe 3,2 FSI S-line

Audi A4 Cabrio 1,8T Aut., Beauty!

VW Scirocco TSI 160PK

autobedrijf

STOLWIJK

Nijverheidsweg 36 - 2821 AW Stolwijk (0182) 34 77 [email protected] www.autostolwijk.nl

Alfa Romeo 156 2.0 16V T Spark Selespeed € 2.250,- 2000

BMW 3-serie 316i Black&Silver II pdc navi € 7.250,- 2005

BMW 5-serie Touring 525d FULL OPTIONS € 17.250,- 2006

Citroen Xsara Break 2.0 HDI “Comfort” € 2.250,- 2002

Daewoo Lanos 1.3 Xclusive Plus € 2.950,- 2002

Daewoo Matiz 0.8i SE € 1.500,- 2000

Land Rover Discovery 2.7 TdV6 S supermooi € 21.500,- 2007

Mitsubishi Outlander Sport 2.0 Travel, nav € 13.750,- 2009

Opel Astra 1.8 Temptation € 10.250,- 2008

Opel Astra Wagon 1.8-16V Sport € 2.250,- 1999

Peugeot 206 1.4 XR € 4.250,- 2001

Peugeot 206 1.9 XTD € 2.500,- 2001

Peugeot 207 1.4 Color-line (excl. BTW) € 6.750,- 2007

Peugeot 307 1.4 XS € 4.450,- 2003

Peugeot 307 Break 1.6-16V XS ecc trekhaak € 4.250,- 2003

Renault Clio 1.2 Authentique € 11.250,- 2012

Skoda Fabia Combi 1.4-16V Ambiente € 9.600,- 2008

Suzuki Splash 1.0 Base € 7.250,- 2008

Suzuki Tour GSX 600 F € 1.250,- 1996

Toyota Avensis Wagon 1.6-16V Linea Luna € 4.750,- 2003

Toyota Verso 1.6 VVT-i Terra € 11.999,- 2006

Volkswagen Golf 1.4 FSI Trendline € 9.250,- 2005

Volkswagen Golf Plus 1.6 FSI Trendline € 7.750,- 2005

Volkswagen Transporter Kombi 2.4 (excl. BTW) € 3.250,- 2000

Volvo 240 2.3i Polar lpg trekhaak € 1.250,- 1993

Page 51: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

TE KOOPAANGEBODEN

welkom bij:

T o u j o u r s h u w e l i j k s k a a r t e n

occasionsuit de regio

Erkend dealer voor airco onderhoudTransportstraat 6, 2861 DZ Bergambacht ✆ 0182-351249

Informeer vrijblijvendzie ook: www.bothautos.nl

Daihatsu: Sirion2 1,3 16V 5 drs beige met. `06 5750,-

Fiat: Doblo 1.9D wit schuifdeur 103000km `02 2650,-ex

Ford: Focus 1.6 16V blauw met. trekhaak airco `05 6350,- C-Max 1.8 16V zilver trekhaak airco lm velgen `04 5650,- Mitsubishi: L200 2.5 Did 4WD wit airco trekhaak `06 10250,-ex

Opel: Astra 1.6 GL station zwart grote beurt `99 2450,- Astra 1.4 16V station airco trekhaak blauw met. `05 6500,- Astra 1.6 16V station Business zwart trekhaak `07 8750,- Zafira 1.8 16V Maxx cool airco trekhaak groenmet. `04 6350,-

Seat: Ibiza 1.6 16V SPORT-up 5drs antraciet met. airco `08 9250,-

Suzuki: Swift 1.3 5drs blauw met. airco lmvelgen 81000km`08 8250,-

Toyota: Corolla 1.6 16V 5drs grijs met. 104000km `04 6350,-

Volkswagen: Fox 1.2 Optive blauw st bekr. `07 5200,- Polo Comfort airco 5drs 41000km!!! grijs `07 8500,-

D.SPEK

merk/ type kleur bouwjaar prijs km stand

merk/ type kleur bouwjaar prijs km stand bmw X 5 3,0i excutive blauw met Feb-01 7445 210276citroen c1 seduction 5drs zilver met Apr-11 7445 19669 citroen c3 1,4 ligne ambiance zilver met Apr-02 3445 152413 daewoo matiz zilver met Jan-04 2945 71302 fiat panda 5drs zilver met Oct-10 5445 23306 ford ka 1,3 schulten bordrood Jan-06 2945 99604 ford fiesta 1,4 ambiance automaat brons met May-03 4945 31544 ford c-max 1,6i trend blauw met Jan-04 5745 147960 Ford transit 2,2 dc 110 pk blauw met Dec-07 8245exbtw 146312 hyundai accent 1,6 gls zilver met Jan-05 3745 92908 kia picanto 1,0 m-bition zwart Mar-05 4245 127600 mitsubishi outlander 2,0 4wd grijs met Aug-03 5945 139941 peugeot 207 1,6 thp zwart Aug-07 6945 140446 peugeot 207 1,4 vti 5drs bordrood Aug-08 7945 51959 renault twingo 1,2 Initale zilver met Jun-01 3245 80843 skoda fabia 1,2 44kw 5drs zilver met Aug-07 5945 100805

IJSSELDIJK WEST 28 - 2935 AP OUDERKERK A/D IJSSEL - 0180 - 681350WWW.AUTOBEDRIJFDSPEK.NL

Nijverheidsweg 272821 AT Stolwijk

Tel. [email protected]

Alfa Romeo GT-coupe 2.0jts 2004 € 5950

BMW 3 serie 320d 2001 € 2950

Chevrolet Kalos 1.2 2005 € 3450

Citroen Xsara Picasso 1.8 2001 € 1750

Hyundai Terracan 2.9crdi 2004 € 6950

Mini Cooper automaat 2003 € 6750

Peugeot 107 1.0 xs 2011 € 7250

Peugeot 206 CC 1.6 16V Cabrio 2003 € 3950

Renault Clio 1.9rb 1999 € 950

Renault Twingo 2 1.2i 2003 € 2450

Scooter Novi Electrisch 2012 € 1600

Toyota Aygo 1.0i 2009 € 5450

Volkswagen Golf 1.6tdi 2010 € 17950

Volkswagen Touareg 3.2i V6 2004 € 13950

Volkswagen Transporter 1.9tdi 2005 € 5450occasions

uit de regio

T.k. nwe trendy scooter, ro-ze, Znen Dragonfly. Tel. 06-21278155.

T.k. hrnfiets Batavus crecen-do 7 versn. €125,-; elekt.grasmaaier flymo 400, 1 jrgebr. €100,-; elekt. heggen-schaar €15,-. Tel. 06-36225949.

T.k. gevr. speelgoedhuis v.bui. m. dichte rmn, moet wa-terd. zijn. T.k. zw overknielaarzen Nappa lr mt 39,5,8cm hak a.nw €100,-. Tel.0182-305035.

T.k. meisjesfiets Gazelle-Dol-phin i.g.s. 22". Tel. 06-28380903.

T.k. gr boekenkast m. 6 plH193xB93xD40cm m. 150Konsalik bkn €150,-. Tel.0184-417286. T.k. org. htn roeispanen €30,-

. Tel. 06-53845967.T.k. Honda cbr 600 bj. 199735000km, zw/geel vr.pr.€2150,-. Tel. 06-13448490.

T.k. quilters werkboek, 4xQuilts enzo, 4x nieuws. Gntel.nr.

T.k. tafel in Ivorm 1.80L, ko-lomvoet en 2 ptn d.grijsi.z.g.s. €75,-. Tel. 0180-663220.

T.k. roeiboot kunstst. dub.w.m. afdekzeil en roesp. Terhi390/150 i.g.s. €285,-. Tel.0418-581979.

T.k. zw dms opoefiets28"z.g.a.n. Tel. 06-47819976.

T.k. Ikea kinderst. wit m. ver-kleiner en blad €10,-; riet kndkuipstoel €20,- i.z.g.s.; oudehandnaaimachine m. htn kapGazelle €10,-. Tel. 0180-661189.

T.k. oldtimer gerest. tractorfahr type d88e 140-pk 2 cil.bj. 1957, div. onderd. vern,gn hef, 2 nwe achterbndn€2250,-. Tel. 0184-417286.

T.k. Yamaha scooter neos40takt bj 1-2011, zwart 6200km z.g.a.n. + helm €1300,-.Tel. 0345-611447 na 18.00 u.

T.k. postoel €60,-; Batavusdmsfiets €100,-; rolstoel€200,-. Tel. 06-49220791.

Page 52: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Paaspakkers!

Profiteer nu tijdelijk van deze spectaculaire aanbiedingenTweede paasdag zijn er geweldige redenen om naar onze showroom te komen. Want op maar liefst vijf Toyota modellen krijgt u van ons nu tot € 1.000,- extra inruilwaarde én 3 jaar lang 0% rente over de financiering. Of u nu kiest voor de Aygo, de Yaris (ook Hybrid), de iQ, de Verso-S of de Urban Cruiser; het tijdelijke actievoordeel maakt uw nieuwe Toyota nog aantrekkelijker dan hij al is. Kom tweede paas-dag bij ons langs en profiteer!

randstofverbruik ( C 00 ) varieert van ,3 l 100 km ( 3, km l) t m , km 100 km (1 , km l), CO2 99-125 gr / km.

Contantprijs Aanbetaling Totaal kredietbedrag Jaarlijks kostenpercentage Debetrentevoet Looptijd in maanden Termijnbedrag Totaal te betalen bedrag

€ 8.490,- € 2.990,- € 5.500,- 0,0 % 0,0 % 36 € 152,77 € 5.500,-

it niet-doorlopende krediet wordt aangeboden door Toyota inancial Services eldig van 1 februari t/m 30 april 2013 Voor een nieuwe Toyota iQ, Aygo, Yaris, Verso-S, Urban Cruiser inimum aanbetaling 30% van de consumentenprijs inimum kredietbedrag € 3.500,-; maximum € 17.500,-; Onder voorbehoud van kredietacceptatie Toetsing en registratie bij K te Tiel Toyota inan-cial Services staat onder toezicht van de Autoriteit inanci le arkten (A ) Wijzigingen en drukfouten voorbehouden info toyotafs.nl

paasshow vrijdag en zaterdag

9.00 tot 18.00 uur en 2e paasdag

10.00 tot 16.00 uur

Van Schaik Schoonhoven, Broeikweg 33, 0182-382546,

www.toyota-vanschaik.nl

paasshow vrijdag en zaterdag

9.00 tot 18.00 uur en

2e paasdag 10.00 tot 16.00 uur

Page 53: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.REGIO-VOETBAL.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 26 maart 2013

53sportWinst Gubbels

Ben Gubbels schreef donderdag bij klaverjasclub Schoon-hoven met 6.392 punten de zesde kaartavond op zijn naam. Siny van Niekerk werd tweede, Frans Hak derde. De volgende kaartavond in het Argen-togebouw is donderdag 4 april.

Rondje Ammerstol Bridgeclub Bergam-

bacht organiseert zaterdag 27 april voor de zesde keer het ‘rondje Am-merstol’. Deze drive vindt plaats in een aantal accommodaties in Ammer-stol (een kroegendrive zonder kroe-gen). Hoofdaccommodatie is Het Ge-bouw, aan de Lekdijk 75, waar deelne-mers zich ook kunnen aanmelden. De wedstrijd begint om 13.00 uur (uiter-lijk aanwezig om 12.30 uur). Voor alle informatie over inschrijving: Joop Bode, 0182-384763, of bezoek de site: www.nbbclubsites.nl/club/5042

Pak slaag Ammerstol

Ammerstol ging in een ijskoud Nieuwveen met 6-0 kansloos onderuit tegen kampioenskandidaat Nicolaas Boys. Een week eerder had-den de Ammerstollenaren het Reeuwijkse RVC, een van de andere kandidaten voor de titel, nog met 1-0 verslagen. Zo’n verrassing zat er dit keer niet in. Nils Oosterom en Jan Willem Verheij waren afwezig, Arjan van Vliet was geschorst, Peter Teeu-wen zat voor zijn werk in Oostenrijk en Joost van Engelen en Patrick Ver-weij (geblesseerd) waren ook niet van de partij. Doelman Michel van Vliet moest zowel voor als na rust drie keer de bal uit het doel halen.

Kegelen: Carte Blanche in de lift

Het kegelteam van de Ooievaar uit Groot-Ammers heeft een grote sprong in het klassement van de bedrijfscompetitie kegelen ge-maakt door hoge scores van Skiff. In de maand maart was het overigens Je-roen Voskuil van café Carte Blanche, die de hoogste score wist te noteren. De gemiddelden van deze heren lig-gen ruim boven de 8, en dat is feno-menaal. Speeldata in april: 3, 4, 5, 8, 17, 18 en 25 april. Locatie: Kegelhuis De Engel, Koestraat 4, Schoonhoven. Groepswinnaars: groep 1: vv Schoon-hoven (6907 hout); groep 2: Heerlijk Helder (6475 hout); groep 3: Hengel-sport John Kooij (6121 hout); groep 4: De Ooievaar (6377 hout); groep 5: Stuffi e Schilderwerken (6658 hout); groep 6: Team de Engel (6148 hout) en groep 7: Team Tegenwind (6639 hout).

Cabauw onderuit in Boskoop

Cabauw verloor in Boskoop met 3-2 van Floreant, dat na rust een 0-2 achterstand wegwerkte. Met de wind in de rug scoorde Niels Schep twee keer en leek Cabauw op rozen te zitten. Desley Steenbergen verzuimde vlak voor rust de marge op drie goals te brengen. Al na tien seconden in de tweede helft verkleinde Floreant de achterstand. De thuisclub stroopte de mouwen op en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er in de 75e minuut. Voor die tijd misten Jacco Bijman en Schep kansen op de 1-3. In de slotfase pakte Floreant de volle winst vanaf de straf-schopstip, nadat een Boskoper bin-nen de zestien ‘lichtjes’ werd vastge-houden. “Een domper,” oordeelde Cabauw-trainer Cees van den Berg achteraf. “We hebben de winst uit handen gegeven.”

Na een snelle achterstand her-stelde Schoonhoven zich knap, zon-der echt goed te voetballen. Berkel en Schoonhoven hadden moeite met de koude wind, die dwars over het veld stond. Middenvelder Wim Overbeek ging goed door aan de rechterkant van het veld en uit zijn voorzet schoot Paul Hom de bal tegen de lat. Rogier Pel-tenburg kopte de rebound vervolgens binnen. Schoonhoven had zelfs nog met een voorsprong kunnen gaan rus-ten, maar een kopbal van Pieter Meijer spatte uiteen op het aluminium. In de tweede helft waren beide elftal-len aan elkaar gewaagd, waarbij de thuisploeg de beste kansen kreeg. Doelman Remi van Cappellen was echter goed op dreef, al had hij een-maal de assistentie nodig van Erik Zuurmond, die met een goed blok een doelpunt van Berkel voorkwam. Toch zouden uiteindelijk de drie punten door de gasten mee naar huis worden genomen. Rogier Peltenburg werd in het strafschopgebied aangespeeld en met de punt van zijn schoen wist hij zijn tweede treffer van de middag aan te tekenen. De grensrechter van Ber-kel vlagde voor buitenspel, maar de scheidsrechter oordeelde anders en keurde het doelpunt goed. Een mee-valler voor Schoonhoven, want aan het doelpunt zat wel degelijk een buiten-spellucht.

FC Perkouw verzuimde in Rotterdam het zespuntenduel tegen Maense win-nend af te sluiten. De Perkouwenaren bleven steken op 0-0. Tot zeven keer toe stond een van de spelers uit de ploeg van Schiedammer Frans Schaap, die vecht voor lijfsbehoud, oog-in-oog met de Rotterdamse doelman. Allen faalden. “Het ging te gehaast,” oor-deelde een strijdbare Schaap, die zich niet neerlegt bij een naderende degra-datie van zijn team. “Minstens een keer hadden we moeten toeslaan. Het gelijkspel is echt zuur, want Maense is amper bij ons voor het doel geweest. Bij winst hadden we goede zaken ge-daan. Nu blijft het gat drie punten met

de eerste ploeg boven ons.” Na het paasweekeinde weet FC Perkouw echt hoe het er voor staat. FC Perkouw speelt dan twee thuiswedstrijden te-gen respectievelijk Neptunes/Schie-broek en Bolnes, de nummers twee en drie van de ranglijst. Het duel tegen Bolnes op Tweede Paasdag begint overigens al om 14.30 uur in plaats van het eerder aangekon-digde 17.00 uur.

Een gemotiveerd Bergambacht spoelde de nare smaak van een week eerder weg, dankzij een 0-4 zege in en

tegen Linschoten. Vanaf de eerste mi-nuut hadden de Bergambachtenaren, waarbij A-junior Max Bakker in de ba-sis startte, een overwicht. Na een steekpass van Bakker belandde de bal voor de voeten van Henk ter Harmsel, die keihard en doeltreffend uithaalde. Doelman Stephan Dooms kreeg geen moeilijke ballen te verwerken voor rust. In de tweede helft - met de wind in de rug - was het team van Gert Al-blas helemaal heer en meester. Een uitstekende aanval rondde Christian Sebok af met een fraaie lob. Dat gaf de ploeg veel zelfvertrouwen. Drie A-juni-

Bergambacht spoelt nare smaak weg

Schoonhoven wint in BerkelSchoonhoven won zaterdag met 1-2 bij Berkel. Maense en FC Perkouw hielden het op 0-0; Bergambacht won overtuigend met 0-4 bij Linschoten.

Voetbal

oren maakten na de 0-2 voorsprong hun opwachting en drukten meteen hun stempel op de wedstrijd. Jelle Bo-degom maakte al snel de derde Bergambachtse treffer en Max Bakker bekroonde zijn optreden ook met een doelpunt. Jordi Potuyt en Johnny van Dam lieten zich eveneens zien.

Lopik reisde voor niets af naar Scher-penzeel voor het duel tegen de gelijk-namige zaterdagvierdeklasser. Tij-dens de warming-up haakte de scheidsrechter geblesseerd af, waarna de wedstrijd werd afgelast.

De mini Champions League Competitie is weer van start gegaan. De allerkleinste voetballers van o.a. sv Lopik, vv Benschop en Cabauw spelen een competitie van acht voetbalrondes.

BCS op stoom BCS H1 is op dreef.

Vorige week werd nog met 8-0 van USSR gewonnen en donderdag moest Boomgaardshoek eraan geloven. Otto Finkensieper, Wouter Wesselius, Ivo de Mari, Harry Koopstra en Erwin Vos behaalden opnieuw de maximale score: 8-0. Marijke Ringers, Erica Sneujink, Rianda Verheijden en Ditje Hilgeman traden aan tegen de num-mer 2, BIOS D1. Alle partijen werden in het voordeel van de Schoonhovense tafeltennissers beslist; alleen Rianda en Ditje verloren hun dubbel.

‘Paaskaarten’ bij vv Stolwijk

Op Goede Vrijdag wordt weer het traditionele Paaskaarten (klaverjassen of schoppenmieën) ge-organiseerd door de supportersver-eniging van vv Stolwijk. Inschrijven is mogelijk vanaf 19.30 uur; het paas-kaarten begint om 20.00 uur. Bij bin-nenkomst in de kantine krijgt ieder-een een kopje koffi e of thee aangebo-den. Tevens is er voor iedere deelnemer een prijs beschikbaar en bij een pit worden er geheel in de Paastraditie gratis eieren geserveerd.

Veertigste Parkloop in Schoonhoven

Atletiek- en trimvereniging Avantri in Schoonhoven heeft zaterdag 6 april alweer de 40e Parkloop op het programma staan.

Om 12.00 uur is de start van de 1.500 meter, om 12.20 uur start de 5 kilometer. De 10 kilometer prestatieloop en KNAU-wedstrijdloop begint om 13.00 uur. De prijs-uitreiking van bekers in de diverse categorieën is aansluitend om 13.50 uur.

Voor alle deelnemers is er een bruikbare herinnering. Het verschil met andere wegwedstrijden zit hem in de hoogteverschillen in het park en de variatie in on-dergrond. Voor meer informatie (o.a. over de te kloppen records):

q WWW.AVANTRI.NL

Vier turnsters van gymnastiekvereniging DOS namen za-terdag deel aan een wedstrijd in Am-sterdam. Eén van hen -Wieke van den Berg- behaalde een fi naleplaats.

Van de zeventig deelneemsters werd Wieke zevende. In totaal gaan 21 turn-sters van ruim tien verenigingen door. De overige drie DOS-turnsters, Anna

Spek, Nina Lorsé en Rianne Verhagen, haalden het net niet.

PeutergymWoensdag 3 april houdt DOS een open les Peutergym. Iedere peuter kan dan, van 14.30 tot 15.15 uur, vrijblijvend een les bijwonen. De les wordt gege-ven in de Pasteurzaal, aan de Pasteur-weg 94 in Schoonhoven.

Wieke naar turnfinale

FOTO: ERIK VERGUNST

Page 54: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

Dinsdag 26 maart 2013 auto`s 54

Autobedrijf de Poort, gewoon zoals het hoort!

www.depoortautos.nl’n kleine op komst?

Kom voor uitgebreide collecties met grote, kleine, kleurrijke, lieve, aparteen originele geboortekaartjes naar

De Groot Drukkerij bv

Zuidzijde 131, Goudriaan,

Tel. 0183 - 583311

www.degrootdruk/familiedruk.nl

ON

LIN

E D

RU

KK

ER

IJ

MO

OI D

RU

KW

ERK

,

MA

KK

ELIJ

K B

ESTE

LD

ww

w.p

rem

ere.

nl

DONDERDAG

28MAART

VRIJDAG

29MAART

ZATERDAG

30MAART

Prijzen incl. BTW/BPM, exclusief kosten rijklaarmaken, leges en verwijderingsbijdrage. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van standaard specifi caties. Vraag naar onze exacte voorwaarden. Diverse aanbiedingen zijn geldig op voorraadauto’s voorzien van kenteken. Druk- en zetfouten voorbehouden.

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: van 10,3-23,8; liter/100 km: van 9,7-4,2; CO2 gr/km: van 110-232.

Uitgerust met o.a.: Uitgerust met o.a.:

Uitgerust met o.a.:

FordFocus

Ford

€ 17.775,-

Inruilpremie € 2.500,-Extra paaskorting € 500,-

€ 20.150,-

Inruilpremie € 4.000,-Extra paaskorting € 500,-

FordFiesta

Ford

€ 21.650,-

Inruilpremie € 2.500,-Extra paaskorting € 500,-

Uitgerust met o.a.:

€ 12.895,-

Inruilpremie € 1.000,-Extra paaskorting € 1.000,-

€ 27.695,-

Inruilpremie € 4.000,-Extra paaskorting € 500,-

€ 33.500,-

Inruilpremie € 4.000,-Extra paaskorting € 500,-

€ 38.700,-

Inruilpremie € 4.000,-Extra paaskorting € 500,-

FordMondeo FordS-Max FordGalaxy

2e Paasdaggesloten

EXTRA INRUILPAASPREMIEOP ONZE VOORRAAD MODELLEN!

KIJK VOOR RUIM 300 TOP OCCASIONS OP WWW.SCHAKELAUTOGROEP.NL

&

WAGON VOOR DE PRIJSVAN EEN 5-DEURS!

www.schakelautogroep.nl

Schoonhoven

Krimpen a/d IJssel

FordSchakelsterk in de schakelautogroep!

Page 55: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

‘LIKE’ ONSLEES ONS WWW.REGIO-VOETBAL.NLVOLG ONS BEKIJK ONSDinsdag 26 maart 2013

55sport

Pascal van der Hek is er afgelopen weekend in Dordrecht niet in geslaagd voor een verrassing te zorgen op het NK Libre 1e klas in bil-jartcentrum Merwehof. De als achtste geplaatste Van der Hek werd achtste en laatste.

Danny van Veldhoven uit Deil werd Nederlands kampioen. Over het hele toernooi was hij veruit de beste met de kortste partij (6 beurten) en de hoog-ste serie (89) van het toernooi.Pascal begon zijn twee partijen op vrij-dagavond slecht. “Op één of andere manier kon ik mij niet aanpassen aan de nieuwe lakens en ballen. De ballen rolden veel sneller dan ik gewend ben. Andere spelers konden hier beter mee omgaan. Ik kreeg direct in de eerste ronde een zware nederlaag te verwer-ken in acht beurten.”

Op zaterdag ging het veel beter en wist de Bergambachtenaar twee van zijn drie partijen te winnen. De derde par-tij op zaterdag ging nipt verloren door een klein foutje aan het einde van de partij, waardoor de tegenstander kon toeslaan. “Zondagmorgen was er nog hoop op een medaille, dus ik was vol goede

moed. Ik was in de zesde ronde op weg naar een overwinning, maar helaas zag op een belangrijk moment de scheidsrechter een zuivere carambole niet en kon mijn tegenstander de par-tij met een serie van dertig uitmaken. Als de scheidsrechter deze bal wel ge-zien had, dan had ik mijn laatste paar caramboles zeker uitgemaakt.” Ook in de laatste partij moest hij ver-lies incasseren.

VormDoordat de concurrentie op zondag veel punten behaalde, zakte Pascal van der Hek terug naar de achtste plaats met vier punten en een moy-enne van 5,20. “Veel te weinig gezien mijn vorm van de laatste weken, maar helaas zat er niet meer in. Het ontbrak een beetje aan geluk en precisie waar-door ik niet helemaal in mijn spel kwam. Na de dramatische start vrij-dagavond, met een moyenne rond de 3,10, heb ik nog redelijk wat op kun-nen halen.”Pascal had vooraf hoop gehad op een beter resultaat. “Maar ik ben trots dat ik hier heb gestaan. Ik ben wel gewoon de nummer acht van Nederland en heb veel concurrenten achter mij gela-ten.”

Pascal van der Hek achtste op NK Libre Benschop begon zater-

dag ondanks enkele mutaties over-donderend aan het duel tegen DSVP. Al na twee minuten stond een 1-0 voorsprong op het scorebord.

Matthieu Oudshoorn krulde een vrije trap in het strafschopgebied en de kleinste man van het veld, Sander Klomp, liet de DSVP-keeper met een gerichte kopbal kansloos. DSVP had de straffe wind mee en pro-beerde snel de achterstand goed te maken. Diverse corners daalden door de wind gedreven richting het Ben-schopse doel, maar elke keer wist de achterhoede, met de sterke koppers Emiel Kolk en Niels Beeres, de klus te klaren. In de 35e minuut had de iets te

ver voor zijn doel staande Kevin van Beuningen geluk, dat een boogbal op de lat belandde en Gerko van Ameron-gen verder redding kon brengen. Na rust kantelde de wedstrijd volledig. Nu was Benschop –met de wind mee- de bovenliggende partij en sloeg gena-deloos toe. Al snel stond de 2-0 op het bord. Roel de Bruin liet zijn directe te-genstander kansloos en passeerde via de onderkant van de lat keeper Be-nard. De thuisploeg ging door en be-sliste in de 70e minuut het duel via wederom Sander Klomp.De ondanks de kou vele aanwezige Benschop-supporters konden hun ogen niet geloven. In de 75e minuut deed DSVP nog wel wat terug, maar Benschop gaf geen krimp meer.

Benschop boekt tweede zege

Haastrecht en Stolwijk zitten in de spreekwoorde-lijke hoek waar de klappen vallen.

Haastrecht moet steeds meer vrezen dat het derdeklasserschap na een sei-zoen alweer voorbij is. De moeilijk scorende Haastrechtenaren zagen geen kans het openingsdoelpunt te maken. Rik Nap was er tot tweemaal toe dichtbij. Eerst kopte hij voorlangs en later zag hij de bal na een slimme lob net naast het doel stuiteren. Chris van Wijngaarden had de pech dat zijn inzet van de doellijn werd gehaald, na-dat de thuisclub via een goal van hun topscorer Maurice Eckhardt de lei-ding had genomen. Vlak voor rust kwam Groeneweg op 2-0. In de tweede helft kon Haastrecht niet profi teren van het windvoordeel. Het team van Marco Versloot was het meest in de aanval, maar tot een eind-pass -laat staan kans- kwam het (bijna) niet. Paal en lat -na een fantastische reactie van doelman Rob de Wit- voor-kwamen een grotere achterstand. Pas vlak voor tijd leek invaller Mitchell Schaeffers de eer te redden, maar een Zevenhuizense verdediger was op tijd terug om de bal van de doellijn te ha-

len. “De komende wedstrijden zullen we alles op alles moeten zetten om ons vege lijf te redden”, stelde een strijdbare Versloot na afl oop.

Full Speed-StolwijkStolwijk verloor in Delft met 3-2 van Full Speed en is ook nog lang niet ze-ker van lijfsbehoud. In de eerste helft kreeg Stolwijk, dat tegen de wind in speelde, nauwelijks kansen. De thuis-club, die al snel met tien man kwam te staan, scoorde wel twee keer. Na rust hoopte Stolwijk het tij te keren, maar het duurde tot de 70e minuut voordat Niels Huisman iets terug kon doen. De opleving was van korte duur, want uit de eerste de beste aanval van Full Speed was de marge alweer twee. Huisman bracht nog even de span-ning terug, maar een punt zat er niet in. “Komend paasweekeinde krijgen we hekkensluiter VEP (zaterdag) en Haastrecht (maandag) op bezoek”, keek een vastberaden Stolwijk-trainer Peter van Buren liever vooruit. “Dat moeten zes punten worden, daar is ie-dereen van doordrongen. Als dat lukt, zijn we vrijwel zeker gevrijwaard van rechtstreekse degradatie.”

Haastrecht en Stolwijk met verlies richting derby

René Huisjes en Jacqueline Se-geth hebben woensdagavond bij BC Vlist het clubkampioenschap in de wacht gesleept.

In de herensingelfi nale ging het ook dit jaar tussen Rob van Rossum en René Huisjes. Beide heren streden voor ieder punt en dat leidde in de eer-ste set al tot een close-fi nish van 21-19 in het voordeel van René Huisjes.De tweede set was niet minder span-nend. Pas bij 26-24 kwam het beno-digde verschil van twee punten tot stand, ditmaal in het voordeel van Rob van Rossum. In de beslissende derde set kon Rob van Rossum het niet bol-werken, waardoor René Huisjes uit-eindelijk met 21-10 de titel naar zich toetrok. Bij de strijd om de derde plaats wist Sijo Oudendag te winnen van Erik Swinkels. Eveneens in drie sets: 19-21, 21-16 en 21-13.De damessinglefi nale ging dit jaar tus-sen Adrie de Kwaasteniet -de kampi-oen van vorig jaar- en Jacqueline Se-geth. Eerstgenoemde was favoriet, maar begon door een griepje niet hele-maal fi t aan de wedstrijd. Jacqueline Segeth trok in twee sets aan het lang-ste eind: 21-18 en 21-11. De derde plaats ging naar Kim Scheer. Zij won met 21-18 en 21-11 van Brigitte Visser.De herendubbelfi nale ging tussen Sijo Oudendag en Peter van Leeuwen en René de Wilde en René Huisjes. Bij deze partij werd er zo krap over het net

gespeeld, dat de shuttle soms leek te balanceren op de netrand. De eerste twee sets gingen in 26-24 en 21-15. Uiteindelijk wisten Sijo en Peter het in de derde set af te maken met 21-18.De wedstrijd om plaats drie werd in het voordeel van Cor Broeren en Sjaak Tukker beslist. Zij wonnen met 21-18 en 21-14 van Erik Swinkels en Krijn

Eegdeman. In de damesdubbelfi nale namen Nanda van Leeuwen en Hedy Lustenhouwer het op tegen Wil Heu-velman en Kim Scheer. Nanda en Hedy sleepten met 21-19 en 21-15 de beker in de wacht. De derde plaats was voor Lisette van Leeuwen en Jacqueline Segeth, die Brigitte Visser en Christa Besteman

met tweemaal 21-17 klopten. De club-titel bij de mix-dubbel ging naar Cor Broeren en Jacqueline Segeth. Zij na-men het op tegen Erik Swinkels en Adrie de Kwaasteniet: 21-18 en 21-19.Rob van Rossum en Christa Besteman wonnen de strijd om de derde plaats van Sijo Oudendag en Nanda van Leeuwen met 23-21 en 21-19.

René en Jacqueline clubkampioen BC Vlist

FOTO: WIJNTJESFOTOGRAFIE.NL

Opbrengst collecte De leden van tafeltennisver-

eniging Radiair in Lopik hebben in de week van 4 tot 9 maart gecollecteerd voor Jantje Beton. De opbrengst -977,51 euro- zorgt er mede voor dat steeds meer kinderen veilig, vrij en avontuurlijk buiten kun-nen spelen.

Thor-dames slaan beslissend gat

Thor D1 heeft zater-dag goede zaken gedaan door runner-up Leython af te stoppen. Gesteund door tweehonderd supporters wist de thuisploeg de eerste drie sets te win-nen, maar moest het de vierde set prijsgeven. Hierdoor staan de Thor-dames nu vier punten los van de con-currentie, met nog drie wedstrijden op het programma.De heren van EKB Container Logistik/Thor zijn ondanks een wisselvallig seizoen nog steeds in de race om pro-motie. Hiervoor moest nummer laatst Castellum wel met de maximale cij-fers worden verslagen. Dat lukte niet helemaal: 3-1.

DOS-heren en dames onderuit

Tegen koploper Flo-rie/NVC H3 hebben de heren van DOS niet voor een verrassing kunnen zor-gen. In de eerste set konden de Schoonhovenaren tot 18-18 goed bij-blijven, maar vervolgens liep de oppo-nent weg naar 23-25. De tweede set ging eveneens (16-25) verloren, waarna in deel drie Kevin Baan op de middenpositie in het veld kwam voor Marco van den Berg. De routiniers Thijs Kaasschieter en Gert-Jan Over-beek hielden hun team tot 19-20 in de race om de setwinst. Op een versnel-ling van Florie/NVC H3 aan het eind van de set had DOS echter geen ant-woord, waardoor deze met 20-25 ver-loren ging. Ook de laatste set ging naar de gasten.De dames van DOS behaalden maar één punt bij Florie/NVC D1. Het punt kwam pas tot stand in set vier. Daarin werd spelverdeelster Jacqueline Rijne-veld in het veld gebracht. Florie/NVC wist het goede niveau van de voor-gaande sets niet vast te houden en hiervan kon DOS D1 profi teren: 23-25. Woensdag neemt DOS D1 het in de halve fi nale van de bekercompetitie op tegen vv Amsterdam D1. Aanvang 20.30 uur in sporthal De Meent.

Feestelijke receptie SSS Lopik kan terugkijken op

een geslaagde jubileumreceptie. De viering van het 50-jarig bestaan van de gymnastiekvereniging werd vanwege de verbouwing van sportzaal de Wiek-slag gehouden in De Schouw. Op een tafel lagen fotoboeken met oude foto’s, aan de muur hing turn-kleding van vroeger en in een hoek konden bezoekers een diavoorstelling bekijken. Een afgevaardigde van de KNGU hield een toespraak en over-handigde het bestuur een nieuwe bondsvlag en een glazen staander met inscriptie. De secretaris vertelde in vo-gelvlucht iets over de geschiedenis van vijftig jaar gymnastiekvereniging SSS. Daarna was er ruim gelegenheid om bij te praten onder het genot van een hapje en een drankje.

SSS is dringend op zoek naar nieuwe bestuursleden. Wie belangstelling heeft en meer informatie wenst, kan contact opnemen met het secretariaat ([email protected]). Tevens is er nog plaats voor nieuwe leden van 2,5 jaar tot 65+ (zie het lesrooster op de website). Belangstellenden mogen vier weken gratis meedoen.

q WWW.SSSLOPIK.NL

Page 56: 13 Editie Lek & IJssel Oost 2013

PHILIPS HOME CINEMASET  

PHILIPS 55 CM TV

SIEMENS/BOSCH INBOUW VAATWASSER

WHIRLPOOL WASMACHINE

AEG WASMACHINE

SAMSUNG GALAXY TAB 10.2

SAMSUNG GALAXY TELEFOON

PHILIPS 82 CM LCD TV

SAMSUNG  40 INCH LED TV

PHILIPS AUDIOSET

EXQUISIT KOELKAST

PHILIPS 101 CM LED TV

ZANUSSI CONDENSDROGER

MIELE STOFZUIGER

INCL. € 10,- BELTEGOED

ZANUSSI VAATWASSER

KIJK EN VERGELIJK

GRATIS INSTALLEREN*

Vindt ons leuk op FACEBOOK!En maak kans op een cadeaubon van € 25,-

Lopikerstraat 43 - SchoonhovenTel. (0182) 38 21 38www.tonvanalten.nl 

GOEDKOOPSTE

VAN NEDERLAND

van 169,-

voor 139,-

van 269,-

voor 195,-

van 699,-

voor 499,-

van 419,-

voor 349,-*

van 649,-

voor 499,-

van 429,-

voor 289,-

van 99,-

voor 59,-*

van 429,-

voor 333,-

van 599,-

voor 449,-

van 119,-

voor 79,99

van 269,-

voor 199,-

van 1099,-

voor 849,-

van 449,-

voor 349,-

van 169,-

voor 129,-

van 419,-

voor 299,-

GRATIS THUIS-BEZORGEN

EXTRA

VOORDEEL

ALLEEN DEZE WEEK

ACTIE GELDIG

T/M ZATERDAG