12.9 Portotabellen...Uitgebreide instellingen & systeeminformatie 75 12.9.2 Portotabellen...

2
Handleiding optimail 30 74 12.9 Portotabellen 12.9.1 Nieuwe portotabel laden Als portovoorschriften of tarieven worden gewijzigd, moet u de portotabel voor de portoberekening actualiseren. De optimail 30 ondersteunt het laden van nieuwe portotabellen van de chipkaart. Bestel de nieuwe portotabelkaart bij Ruys. De optimail 30 kan maximum 2 portotabellen opslaan. De geldigheid van de porto- tabel bewaakt de optimail 30 zelf. Het omschakelen op de geldige portotabel wordt door de systeemklok gestuurd. Portotabel van kaart laden • Toets drukken. In het menu selecteren: VAN KAART LADEN. De toegangskaart verwijderen en de portotabelkaart insteken. De optimail 30 toont de op de kaart opge- slagen portotabelle(n). U kunt ALLE LADEN of een portotabel SELECTEREN. Portotabelkaart insteken Alle laden /Selecteren Van kaart laden Functies in het menu VAN KAART LADEN en hun betekenis: ALLE LADEN Alle portotabellen von de kaart in de optimail 30 laden. SELECTEREN optimail 30 vraagt voor elke portotabel: „Wilt u laden: JA/NEE”. Aan het einde van de vraagstelling zijn de geselecteerde portotabellen met OK gemar- keerd. Met LADEN de gemarkeerde portotabellen in de optimail 30 laden.

Transcript of 12.9 Portotabellen...Uitgebreide instellingen & systeeminformatie 75 12.9.2 Portotabellen...

Page 1: 12.9 Portotabellen...Uitgebreide instellingen & systeeminformatie 75 12.9.2 Portotabellen verwijderen Opgelet! Het is niet mogelijk een portotabel te selecteren om te verwijderen.

Handleiding optimail 3074

12.9 Portotabellen

12.9.1 Nieuwe portotabel laden

Als portovoorschriften of tarieven worden gewijzigd, moet u de portotabel voor de portoberekening actualiseren. De optimail 30 ondersteunt het laden van nieuwe portotabellen van de chipkaart. Bestel de nieuwe portotabelkaart bij Ruys.

De optimail 30 kan maximum 2 portotabellen opslaan. De geldigheid van de porto-tabel bewaakt de optimail 30 zelf. Het omschakelen op de geldige portotabel wordt door de systeemklok gestuurd.

Portotabel van kaart laden

• Toets drukken.

• In het menu selecteren: VAN KAART LADEN.

• De toegangskaart verwijderen en de portotabelkaart insteken.

De optimail 30 toont de op de kaart opge-slagen portotabelle(n).

• U kunt ALLE LADEN of een portotabel SELECTEREN.

Portotabelkaart insteken

Alle laden /Selecteren

Van kaart laden

Functies in het menu VAN KAART LADEN en hun betekenis:

ALLE LADEN Alle portotabellen von de kaart in de optimail 30 laden.

SELECTEREN optimail 30 vraagt voor elke portotabel: „Wilt u laden: JA/NEE”.

Aan het einde van de vraagstelling zijn de geselecteerde portotabellen met OK gemar-keerd.

Met LADEN de gemarkeerde portotabellen in de optimail 30 laden.

jjell1
Tekstvak
Plaats Mastercard!
jjell1
Tekstvak
Met de chip naar achter!
jjell1
Doorhalen
jjell1
Doorhalen
jjell1
Tekstvak
Wilt U de Portotabel laden ? . Kies Ja Gegevens worden geladen. Gegevens zijn met succes geladen. . Toest Enter Verwijder tarievencard. Plaats Mastercard.
Page 2: 12.9 Portotabellen...Uitgebreide instellingen & systeeminformatie 75 12.9.2 Portotabellen verwijderen Opgelet! Het is niet mogelijk een portotabel te selecteren om te verwijderen.

Uitgebreide instellingen & systeeminformatie 75

12.9.2 Portotabellen verwijderen

Opgelet! Het is niet mogelijk een portotabel te selecteren om te verwijderen. Er worden steeds alle in de optimail 30 opgeslagen portotabellen verwijderd. Zonder geldige portotabel kunt u niet frankeren!

• Toets drukken.

• In het menu selecteren: WEGING EN PORTOBEREKENING PORTOTABELLEN VERWIJDEREN.

• De controlevraag bevestigen met JA.

Na een controlevraag worden alle portota-bellen in de optimail 30 verwijderd.

Voordat u opnieuw kunt frankeren, moet u een portotabel laden.

Portotabellen verwijderen

Weging en portoberekening