12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

44
RENAULT MEGANE COUPÉ & R.S. RENAULT MEGANE COUPÉ & R.S. FOCUS Design en technologie SCANNER Motoren en geluidskwaliteit DRIVE THE CHANGE

description

 

Transcript of 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

Page 1: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

RENAULT

MEGANECOUPÉ & R.S.

RENA

ULT

MEG

ANE

COUP

É &

R.S

.

FOCUSDesign en technologie

SCANNER Motoren en geluidskwaliteit

DRIVE THE CHANGE

Page 2: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd
Page 3: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

RENAULTMEGANE

SPORT SPIRIT

EDITORIAAL

"Van nature gespierd en sportief tot in zijn ledlampen … Renault Mégane R.S. geeft u onmiddellijk een gevoel van exclusiviteit.

Die belofte wordt gehouden zo gauw de krachtige turbomotor met 265 pk van zich laat horen, met zijn constante hernemingen, zijn unieke timbre, zijn uitmuntende prestaties en sensaties …

Dankzij zijn elegant en krachtig design, een chassis dat bekend staat omwille van zijn precisie en doeltreffendheid, en zijn overvloedige en veeleisende High Tech uitrusting (R.S. Monitor, Renault R-Link…) maakt Renault Mégane R.S. het verschil.

Duidelijke keuzes. Het streven naar meesterschap. Voor het rijplezier ontworpen details.Het is tijd voor passie! Renault Mégane Coupé, Renault Mégane R.S. Laat u verleiden door het Sportieve kantje van Mégane."

ERIC DIEMERT, DIRECTEUR DESIGN RENAULT SPORT TECHNOLOGIE

Page 4: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

MEGANERENAULT

Uw Mégane in een notendop p. 06

Motoren en geluidskwaliteit onder de loep genomen p. 14

Technische informatie, Ontdek het productaanbod p. 22

Bescherming op alle niveaus p. 24

RENAULT

Page 5: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

De foto’s en teksten in deze brochure gelden voor het hele Renault Mégane Coupé & R.S. gamma. Raadpleeg de tabellen in de CARLAB om een gedetailleerd overzicht van de uitrustingen en de opties te verkrijgen.

Page 6: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

06 / 07

1.

DUIDELIJKE ELEGANTIE. VOLMAAKTE SOEPELHEID. EEN UITGESPROKEN SPORTIEF KARAKTER. RENAULT MÉGANE COUPÉ VERBINDT EEN ZELFVERZEKERD DESIGN MET EEN DYNAMISCHE EN KLASSEVOLLE VOORZIJDE. MET EEN RUIT DIE DE WEG UITDAAGT, LED-KOPLAMPEN DIE DE NACHT VERLICHTEN, EEN MOTORKAP DIE EEN GESPIERDE MOTOR ONTHULT. VOORUIT!

EEN EMOTIE VAN

VOORSPRONG

Page 7: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

3.

5.

4.

2.

1. Voorkant. Met zijn machtig logo, zijn agressieve grille en zijn scherpe blik weerspiegelt de voorkant het sportieve karakter van Renault Mégane Coupé. De voorbumper, de uitgesproken gestroomlijnde motorkap en de led-koplampen zorgen voor een aparte stijl. 2. Renault Mégane R.S. Rechtstreeks geïnspireerd door de competitie, blakend van doeltreffendheid, verlangend naar prestaties, Renault Mégane staat in pole position. Met zijn duidelijk zichtbare specifieke logo geeft Renault Mégane R.S. gestalte aan zijn statuut van sportieveling binnen de Mégane familie. 3. Pack R.S. Rood Design. Met hun rode kleur onderstrepen de kenmerkende elementen van de R.S.-lijn (F1-plaatje, zijdelingse bescherming en achterspoiler) duidelijk het sportieve DNA van Renault Mégane R.S. 4. Veel meer dan een Coupé. Een design dat kracht en elegantie met elkaar verbindt, een stijl die bewondering afdwingt, een nieuwe voorzijde die emoties oproept… alles in Renault Mégane Coupé geeft zin om achter het stuur plaats te nemen en naar verre bestemmingen te vertrekken. 5. Versie GT-Line. Geprofileerde voorkant, sportief karakter, uitgesproken logo, Renault Mégane Coupé GT-Line maakt u enthousiast nog voor u achter het stuur plaatsneemt.

KRACHT EN ELEGANTIE

Page 8: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

08 / 09

HET RENAULT R-LINK MULTIMEDIASYSTEEM, BOSE®-GELUID, RIJDEN MET HET OOG, HET OOR EN HET GEVOEL! RENAULT MÉGANE COUPÉ & R.S. ZIJN RIJKELIJK UITGERUST, NEMEN EEN RUIME VOORSPRONG EN NODIGEN U UIT TOT EEN “TECHNO”-RIJSTIJL!

HIGH TECHUITRUSTING

Page 9: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

1.

2.

3.

6.

4.

5.

1. Renault R-Link-multimediasysteem met aanraakscherm. TomTom®-navigatiesysteem, multimedia, handenvrij bellen, online apps … Het personaliseerbare Renault R-Link-systeem is ontworpen om de voornaamste functies intuïtief en in alle veiligheid te bedienen, zonder dat u uw ogen van de weg hoeft af te wenden. Bovendien helpt de Driving Eco2-functie u om verstandig te rijden door u gepersonaliseerde tips te geven om uw verbruik te optimaliseren (op bepaalde motoren). 2. Renault handenvrije instap- en startkaart. Instappen, starten en de deuren vergrendelen terwijl u wegwandelt. Zonder sleutel. U dient alleen de kaart op zak te hebben. 3. Audiosysteem Bose® Energy Efficient Series. Acht luidsprekers, een subwoofer, een digitale versterker,… Het Audiosystem Bose® is op maat ontworpen voor Renault Mégane en biedt u een unieke audio-ervaring die niet moet onderdoen voor een live concert. 4. Analoge teller Mégane R.S. Voor meer precisie en een betere leesbaarheid, ongeacht de rijcondities, heeft de teller opnieuw wijzers gekregen, wat het instrumentenbord een sportief karakter geeft. 5. R.S. Monitor 2.0. Ingebouwde telemetrie die de rijparameters weergeeft: motor, versnellingsbak, wegligging. 6. Achteruitrijcamera. De achteruitrijcamera vergemakkelijkt uw manoeuvres. Het beeld verschijnt op het scherm van het navigatiesysteem, samen met geleidingslijnen. De camera vormt een aanvulling op de auditieve en visuele hulp van het parkeerhulpsysteem voor- en achteraan.

ALLES OM VERDER TE GAAN

Page 10: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd
Page 11: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd
Page 12: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd
Page 13: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd
Page 14: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

RENAULT MEGANEONDER DE SCANNERHET IS ER ALLEMAAL. ONDER EEN VERFIJNDE MOTORKAP LIGT DE MOTOR TE WACHTEN OP EEN TEKEN VAN UW VOET OM ZIJN PAARDEN LOS TE LATEN. HET AUDIO BOSE®-SYSTEEM OMRINGT U MET TONEN EN RITMES. HET R.S. CHASSIS ANTICIPEERT ALVAST OP DE EERSTE BOCHTEN. LET’S GO!

14 / 15

Page 15: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd
Page 16: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

16 / 17

ENERGY-MOTOR: ZUINIG EN KRACHTIGEEN MOOIE ENERGIE!

Page 17: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

ENERGY-MOTOREN: MEER TECHNOLOGIE, MEER RIJPLEZIER, MEER BESPARINGEN.De Energy-motoren, waarvan sommige rechtstreeks zijn afgeleid uit de Formule 1®-competitie, tonen zich dynamisch, krachtig, zuinig en CO2-arm. Ook op het vlak van rijplezier werd niets aan het toeval overgelaten: De resultaten voor verbruik en emissies staan op het allerhoogste niveau. Downsizing (het beperken van de cilinderinhoud), stop-startsysteem en Energy Smart Management (energierecuperatie tijdens het remmen en vertragen): stuk voor stuk innovaties waarmee de Energy-motoren hun milieu-impact beperken en hun rijplezier ten top drijven!

Voor nog extra pit en alertheid krijgt de Energy TCe 130 voortaan een “overboostfunctie”. Die nieuwe update maakt de turbo eerder en vaker beschikbaar. De Energy TCe 130 met “overboost” beschikt tijdelijk over extra koppel (+ 20 Nm) bij krachtig optrekken. Hij biedt de bestuurder naast extra dynamiek ook sterkere en meer geruststellende hernemingen, ideaal om in te voegen in het verkeer en in te halen.

EEN GAMMA VAN VIER BEJUBELDE MOTOREN:2

2

2

2

DYNAMISME, REACTIVITEIT, COMFORT EN ZUINIGHEID MET DE AUTOMATISCHE EDC-TRANSMISSIE.Kiezen voor de automatische EDC-transmissie (Efficient Dual Clutch) met dubbele koppeling en zes verhoudingen, is kiezen voor comfort en reactiviteit zonder nadelige invloed op het verbruik en de CO2-emissies. Deze dynamische en reactieve combinatie beantwoordt in een oogwenk aan al uw wensen. Zijn zes verhoudingen laten zich automatisch of met impulsbewegingen bedienen en staan garant voor krachtige en vloeiende acceleraties: de technologie met dubbele koppeling en dubbel vliegwiel schakelt soepel en zonder schokken. Beschikbaar op de motoren TCe 130 en dCi 110 vormt hij de ideale combinatie voor wie een aangenaam rijgedrag en uitmuntende functionaliteit in alle omstandigheden wil combineren met een laag verbruik op het niveau van een klassieke handgeschakelde versnellingsbak.

®

Page 18: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

18 / 19

MEGANE R.S.TOTAL PERFORMANCE

Page 19: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

DAGELIJKS DE SENSATIES VAN EEN SPORTIEVE RIJSTIJL BELEVEN … EEN DROOM? NIET NOODZAKELIJK! RENAULT MEGANE R.S. MAAKT HET VOOR U WAAR: MET ZIJN SOEPELE, KRACHTIGE, NERVEUZE 2.0 16V TURBOMOTOR. MET ZIJN WEGLIGGING ALS OP EEN CIRCUIT. MET ZIJN BUITENGEWONE PRESTATIES. MET ZIJN INTENSE SENSATIES ...

UITSTEKENDE WEGLIGGING, HET R.S. CHASSISHet door de ingenieurs van Renault Sport op punt gestelde R.S. chassis zorgt met zijn beroemde voortrein met onafhankelijke spil voor een uitzonderlijke wegligging en een optimale motoriek. De voortrein met onafhankelijke spil, die uit de competitie is overgenomen, scheidt de vermogensoverbrenging van de stuurfuncties, om het vermogen beter op de weg over te brengen. Samen met het sperdifferentieel met gedeeltelijke blokkering is hij ideaal voor op de weg, maar ook voor op het gesloten circuit, waar hij het beste van zichzelf laat zien. Het R.S. chassis garandeert een maximale sportiviteit, mogelijk gemaakt door de technologische innovaties van Renault Sport.

RONDERECORD OP DE NÜRBURGRING VOOR DE 2.0 16V TURBO MOTOR! Met zijn vermogen in sportmodus van 265 pk (195 kW) bij 5500 tr/min (en een koppel van 360 Nm vanaf 3000 tr/min) levert de 2.0 16v Turbo motor uitmuntende prestaties. Deze soepele en krachtige motor is uitgerust met een variabele timing van de inlaatnokkenas voor meer koppel bij lage toerentallen en een turbo met een druk van 1,5 bar voor de hoge toerentallen. Het motorgeluid werd bijgewerkt voor maximaal akoestisch plezier en is -vooral tijdens het optrekken- onweerstaanbaar!

1. Asdrager.2. Scharnierpunthouder.

3. Onderste wieldraagarm.4. Antirotatiestang.

Page 20: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

20 / 21

LIVESOUNDRENAULT MÉGANE BOSE® EDITION OF EEN NIEUWE DIMENSIE VAN PLEZIER. MET HET AUDIOSYSTEEM BOSE® ENERGY EFFICIENT SERIES ONTDEKT U EEN KLANK OP MAAT, ONGEACHT UW PLAATS IN HET INTERIEUR. DIEPE BASSEN, FIJNE HOGE TONEN, EEN UITERST REALISTISCHE KLANK… GENIET VAN EEN UITZONDERLIJKE ERVARING. ALSOF DE MUZIEK IN UW INTERIEUR WORDT UITGEVOERD!

GEEN ENKEL COMPROMIS: KLANK GESUBLIMEERD. Het audiosysteem Bose® Energy Efficient Series werd speciaal voor Renault Mégane ontwikkeld door Bose®. Het systeem werd tot in de puntjes aangepast aan de akoestiek van het interieur en biedt een klank op maat voor de voorste en achterste plaatsen. Het systeem telt 8 uiterst performante luidsprekers, een compacte en krachtige subwoofer onder de rechter voorzetel en een digitale versterker in het instrumentenbord. Die laatste omvat een signaalverwerkingssysteem van Bose®, dat speciaal werd afgestemd op de interieureigenschappen van Renault Mégane. De onderdelen van het systeem “Bose® Energy Efficient Series”, die speciaal werden ontwikkeld voor Renault, zijn 30% kleiner en 40% lichter en verbruiken 50% minder energie dan andere, vergelijkbare systemen. De klank is steeds rijk, natuurlijk en gedetailleerd, ongeacht het luistervolume, om zo de authentieke klank te produceren zoals de artiest die bedoeld heeft. Zo geniet u van een unieke akoestische ervaring.

Page 21: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

RENAULT EN BOSE® : SAMENWERKEN AAN EEN KLANK OP MAATSinds 2008 werken Renault en Bose® samen om automobilisten te laten genieten van de troeven van beide merken: innovatie, plezier en uitmuntende kwaliteit. Dankzij die waarden kunnen beide merken de grenzen van de gewone samenwerking overschrijden om tot een perfect resultaat te komen. De fundamenten van het partnerschap Renault - Bose®: expertise delen, praten, uitwisselingen... Onmisbare repetities om u te laten genieten van de mooiste klankervaring!

Page 22: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

22 / 23

Page 23: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

CHROMO ZONE / De kleuren van Renault Mégane

CREATIEF ATELIER / Interieuraankleding

ESSENTIËLE ACCESSOIRES / Uitrustingen die staan voor een stijl

AFMETINGEN / Volumes en maatschema's

UITRUSTING EN OPTIES / De volledige lijst

VRIJLOOP / De motorprestaties

KIES ZIJN COMFORTGEHALTE, ZIJN UITRUSTINGSNIVEAU… PERSONALISEER UW VOERTUIG. VRIJHEID ZIT IN DE KLEINSTE DETAILS. LAAT UZELF VOLLEDIG ONDERDOMPELEN IN DE RENAULT MEGANE COUPÉ & R.S. CATALOGUS.

FOCUS STIJL & PERSO

Page 24: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

CHROMO ZONEIJSWIT (369)Niet-metaalkleur

TITANIUMGRIJS (KPN) CHOCOLADEBRUIN* (D17)

KOSMOSBLAUW* (RPR)

MALTABLAUW (RNT)Enkel beschikbaar op GT-Line

NACRE WIT (QNC)Speciale metaalkleur

STERZWART (GNE)

DYNAROOD (NNJ)

HET KLEURENPALET ONTPLOOIT ZICH.

* Niet beschikbaar op GT-Line

RENAULT MÉGANE COUPÉ

Page 25: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

IJSWIT (369)Niet-metaalkleur

PLATINIUMGRIJS (D69)

STERZWART (GNE)

SIRIUSGEEL (ENV)Exclusieve speciale metaalkleur

NACRE WIT (QNC)Speciale metaalkleur

TITANIUMGRIJS (KPN)

HELROOD (727)Niet-metaalkleur

RENAULT MÉGANE R.S.

Page 26: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

LIMITED

UITRUSTINGSNIVEAUS, KLEUREN, OPTIES: AAN U DE KEUZE!

BELANGRIJKSTE UITRUSTING

1/3-2/3 neerklapbare achterbank3 drie-puntsveiligheidsgordels achteraan met krachtbegrenzer3 hoofdsteunen achteraan ABS met remhulpsysteem AchteruitrijradarAlu velgen 16" KaleidoAnti-whiplash hoofdsteunen Automatische airconditioning afzonderlijk instelbaar Automatische deurvergrendeling tijdens het rijden Badge Limited Bandendrukcontrolesysteem Bandenopblaaskit met compressor Begeleidingsverlichting Bestuurdersairbag met geprogrammeerde ontplooiing Bestuurderszetel in de hoogte regelbaar met lendensteunregeling Binnenafwerking antracietgrijs Centrale console met armsteun Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening Deurdrempels Limited Deurhandgrepen buiten in koetswerkkleur Donker carbon stoffen zetelbekleding "Cube" Donkergetinte ruiten achteraan Elektrisch inklapbare buitenspiegels in koetswerkkleur Elektrische ruiten vooraan met impulsbediening

Elektronische trajectcontrole ESC (Electronic Stability Control) met antislipsysteem ASRGeïntegreerde Carminat TomTom® LIVE - Benelux-wegenkaart - joystickGordijnairbags voor- en achteraanIn de hoogte en in de lengte regelbaar lederen stuurwielInterieurfilterIsofix bevestigingssysteem op zijdelingse plaatsen achteraanKoplampen met automatische ontsteking Laterale beschermstrips in koetswerkkleur LED-dagrijlichtenLederen versnellingsknopMistkoplampenOntkoppelbare passagiersairbag met geprogrammeerde ontplooiingRichtingaanwijzers met impulsbedieningR-Plug&Radio+ (mono-CD MP3, AUX + USB aansluiting, handenvrije kit Bluetooth®)Ruitenwissers vooraan met regensensorSnelheidsregelaar - begrenzerStartblokkeersysteem met transponderVeiligheidsgordels vooraan met krachtbegrenzer en gordelspannerVertrekhulp op hellingenZijdelingse airbags borstkas / bekken vooraan Alu velgen 16'' Kaleido

Stoffen zetelbekleding "Cube"

CREATIEF ATELIER

Page 27: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

BELANGRIJKSTE UITRUSTING OP BOSE® EDITION = LIMITED + Alu velgen 17'' AkihiroBadge Bose®

Binnenafwerking glanzend zwart Bose Energy Efficient Series : 8 LS + 1 subwoofer + digitale versterker Deurdrempels Bose®

Elektrische parkeerrem Gemengde zetelbekleding stof / imitatieleder Lichtgrijze veiligheidsgordels Parkeerhulpsysteem vooraanPassagierszetel in hoogte regelbaar Renault handenvrije instap- en startkaart Renault R-Link : digitale multimedia aanraakscherm in kleur + Europa-wegenkaart voor Carminat TomTom® + internetdiensten "Services LIVE + Connectivity" gedurende 1 jaar Verlichte make-upspiegelZelfdimmende achteruitkijkspiegel

Alu velgen 17'' Akihiro

Bose® zetelbekleding stof / imitatielederBadging Bose®

Page 28: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

GT-LINEBELANGRIJKSTE UITRUSTING OP GT LINE = LIMITED +

Achterbumper GT-Line in koetswerkkleur en geïntegreerde diffuser in Dark MetalAluminium pedalen Alu velgen 17'' Celsium (18" Serdard op dCi 165)Buitenspiegels en deurgrepen in Dark MetalDeurdrempel GT-LineElektrische parkeerremGemengde zetelbekleding stof / imitatieleder SportHoofdsteunen vooraan met logo GT-Line (GT op dCi 165)Renault handenvrije instap- en startkaartRenault R-Link : digitale multimedia aanraakscherm in kleur + Europa-wegenkaart voor Carminat TomTom® + internetdiensten "Services LIVE + Connectivity" gedurende 1 jaarRode sierlijst op de dashboard met monogram GT-Line (GT op dCi 165)Sport chassis en verlaagde veringVoorbumper GT-Line in koetswerkkleur met specifieke koplampen en LED-dagrijlichten (zonder mistkoplampen)Zelfdimmende achteruitkijspiegel

Alu velgen 17'' Celsium

GT-Line sierlijst op de dashboard

Sport zetelbekleding stof / imitatieleder

Page 29: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

MEGANE R.S.BELANGRIJKSTE UITRUSTING.

1/3-2/3 neerklapbare achterbank3 drie-punt veiligheidsgordels achteraan met krachtbegrenzer3 hoofdsteunen achteraanABS met remhulpsysteemAchteruitrijradarAntidoorschuifairbag in de zitting van de bestuurderszetel (niet beschikbaar met Recaro zetels) Anti-whiplash hoofdsteunen vooraan (niet beschikbaar met Recaro zetels)Automatische airconditioning afzonderlijk instelbaarAlu velgen 18" TiborAutomatische deurvergrendeling tijdens het rijdenBandendrukcontrolesysteemBandenopblaaskit met compressorBegeleidingsverlichting buitenBestuurdersairbag met geprogrammeerde ontplooiingCentrale console met armsteunDeurgrepen in koetswerkkleurDonkergetinte ruiten achteraanDynamische stabiliteitsregeling ESC met 3 modussen (normaal, sport, ontkoppelbaar)Elektrisch inklapbare verwarmde buitenspiegelsElektrische ruiten met impulsbedieningGordijnairbags voor- en achteraanIn de hoogte en in de lengte regelbaar lederen stuurwielIn de hoogte regelbare bestuurderszetel met lendensteunregelingIsofix bevestigingssysteem op zijdelingse plaatsen achteraanKoplampen met automatische ontsteking

Ontkoppelbare passagiersairbag met geprogrammeerde ontplooiingRenault handenvrije instap- en startkaartRenault R-Link : digitaal multimedia aanraakscherm in kleur, navigatiesysteem TomTom® LIVE, Europa-wegenkaart, radio mono-CD MP3 Arkamys, AUX + USB, handenvrije kit Bluetooth®

Renault Sport aluminium pedalenRode stiknaden op stuurwiel, versnellings- en versnellingsknopRode veiligheidsgordelsRuitenwissers vooraan met regensensor en automatische intervalregelingSnelheidsregelaar-begrenzer Sport chassisStartblokkeersysteem met transponderStoffen zetelbekleding Renault Sport zwart carbon met rode stiknadenZijdelingse airbags borstkas / bekken vooraan

Stoffen zetelbekleding Recaro (optie)

Renault Sport stoffen zetelbekledingAlu velgen 18'' Tibor

Page 30: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

2. 3. 4.

1.

1. Sportkit. Een brede waaier aan personaliseringsmogelijkheden om het dynamische karakter van Mégane te versterken. Deze kit omvat een voorspoiler, zijschorten en een achterdiffuser. 2. Versnellingspookknop Renault Sport. Deze verchroomde versnellingspookknop laat geen twijfel bestaan over het sportieve temperament van uw Mégane. Naast zijn esthetische look verzekert deze versnellingspookknop bijzonder nauwkeurige schakelovergangen dankzij zijn hogere gewicht. 3. Tapijten. De matten van Renault zijn op maat gemaakt en passen harmonieus in het interieur van uw auto. Ze zijn van uitstekende kwaliteit en komen de veiligheid ten goede. Rubber of stof? Kies de Renault-matten die het best bij u passen. 4. Verlichte deurdrempels. Ideaal om de instap van uw wagen op een stijlvolle manier te beschermen: logo "Renault" verlicht.

ESSENTIËLE ACCESSOIRESEXTRA STIJL, COMFORT OF TECHNOLOGIE? RENAULT BIEDT U EEN BREED GAMMA ACCESSOIRES DIE SPECIAAL WERDEN UITGEDACHT EN ONTWIKKELD VOOR UW RENAULT MÉGANE.

Page 31: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

VRIJLOOPVERBRUIK, PRESTATIES, AFMETINGEN ... WIJ VERTELLEN U ALLES OMDAT HET BELANGRIJK IS DAT U UW WAGEN GOED BEGRIJPT.

Energy TCe 115

Energy TCe 130 TCe 130 EDC R.S. 265 Energy

dCi 110 dCi 110 EDC Energy dCi 130 dCi 165

ARCHITECTUUR - STRUCTUURAantal deuren 3 3 3 3 3 3 3 3Aantal plaatsen 5 5 5 5 5 5 5 5

MOTORFiscale pk 7 7 7 11 8 8 9 11Cilinderinhoud (cm3) 1197 1197 1197 1998 1461 1461 1598 1995Type inspuitsysteem Direct + Turbocompressor Multipoint Commonrail directBrandstof Benzine Benzine Benzine Benzine Diesel Diesel Diesel DieselMilieunorm Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 5Roetfilter (FAP) - - - - Serie Serie Serie SerieBoring & Slag (mm) 72,2 x 73,2 72,2 x 73,2 72,2 x 73,2 82,7 x 93 76 x 80,5 76 x 80,5 80 x 79,5 84 x 90Aantal cilinders / kleppen 4 / 16 4 / 16 4 / 16 4 / 16 4 / 8 4 / 8 4 / 16 4 / 16Vermogen kW (pk) 85 (115) 97 (130) 97 (130) 195 (265) 81 (110) 81 (110) 96 (130) 120 (163)tr/min 4500 5500 5500 5500 4000 4000 4000 3750Max.koppel Nm tr/min 190 - 2000 205 - 2000 205 - 2000 360 - 3000 260 - 1750 240 - 1750 320 - 1750 380 - 2000

VERSNELLINGSBAKType Manueel Manueel EDC Manueel Manueel EDC Manueel ManueelAantal versnellingen 6 6 6 6 6 6 6 6

STUURINRICHTINGElektrische variabele stuurbekrachtiging Serie Serie Serie Serie Serie Serie Serie SerieDraaicirkel tussen muren (m) 10,95 10,95 10,95 11,35 10,95 10,95 10,95 11,05

WIELEN - BANDENReferentie velg 6,5 J16/17 6,5 J17 6,5 J17 8,25 J18 6,5 J16/17 6,5 J16/17 6,5 J16/17 8 J18Banden 16" 205/55 R16 - - - 205/55 R16 205/55 R16 205/55 R16 -Banden 17" 205/50 R17 205/50 R17 205/50 R17 - 205/50 R17 205/50 R17 205/50 R17 -Banden 18" - - - 235/40 R18 - - - 225/40 R18

INHOUDKofferinhoud (dm3) 344 344 344 344 344 344 344 344Brandstoftank (l) 60 60 60 60 60 60 60 60

PRESTATIESTopsnelheid (km/u) 190 190 190 254 190 190 200 2150 tot 100 km/u (s) 10,9 9,7 9,7 6,0 12,1 11,7 9,8 8,81000 m vanuit stilstand (s) 32,2 30,9 30,9 25,4 33,5 33,2 31,1 29,9

THEORETISCH VERBRUIK - NEDC cyclusVolledige cyclus (l/100 km) 5,3 5,4 5,6 7,5 3,5 4,2 4,0 5,6Wegcyclus (l/100 km) 4,6 4,6 4,5 6,2 3,2 3,7 3,6 4,9Stadscyclus (l/100 km) 6,4 6,7 7,4 9,8 3,9 5,1 4,8 6,9CO2 (g/km) 119 124 129 174 90 110 104 145Categorie CO2/verbruik B B C D B B B D

GEWICHTEN (kg)Rijklaar rijgewicht 1280 1280 1280 1469 1280 1280 1395 1456Hoogst toegelaten gewicht 1774 1774 1774 1835 1805 1829 1849 1906Hoogst toegelaten gewicht van de sleep 3074 3074 3074 - 3105 3129 3149 3206Aanhanger zonder remmen 640 635 635 - 635 635 695 725Aanhanger met remmen 1300 1300 1300 - 1300 1300 1300 1300Verbruik en emissies gehomologeerd volgens het toepasselijke reglement.

12 wereldtitels met zijn F1®–motoren maakt dat Renault erkend wordt voor zijn expertise en absolute veeleisendheid in deze discipline. Deze know-how inzake motoren laat hen toe seriemotoren te ontwerpen op het hoogste niveau in volgende domeinen:

2-uitstoot.

® circuits.

Page 32: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

AFMETINGEN & VELGENHOOGTE, BREEDTE, KOFFER RUIMTE, SIERWIELDOPPEN EN VELGEN... EEN WAGEN GEMAAKT OM IN AL UW BEHOEFTEN TE VOORZIEN.

MÉGANE COUPÉ

MÉGANE R.S.

Page 33: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

VELGEN

Alu velgen 17'' PragmaAlu velgen 16'' Kaleido Alu velgen 18'' SerdardAlu velgen 17'' Celsium Alu velgen 17'' Akihiro

Alu velgen 18'' Tibor silver Alu velgen 19'' Steev black Alu velgen 18'' Tibor black Alu velgen 19'' Steev black/red Alu velgen 19'' Steev black/platinium

Mégane Coupé Mégane R.S.KOFFERVOLUME (dm3)

Minimum 344 344Maximum 991 991

AFMETINGEN (mm)A Totale lengte 4 312 4 299B Wielbasis 2 640 2 636C Overbouw vooraan 880 860D Overbouw achteraan 797 803E Spoorbreedte vooraan 1 546 1 588F Spoorbreedte achteraan 1 547 1 545G Totale breedte 1 804 1 848G1 Totale breedte met buitenspiegels 2 037 2 037H Totale hoogte leeg 1 423 1 435H1 Totale hoogte met open koffer 2 000 1 990J Hoogte laaddrempel leeg 804 830K Vrije hoogte geladen >120 120L Lengte van de binnenruimte 1 702 1 702M Breedte op ellebooghoogte vooraan 1 480 1 480M1 Breedte op ellebooghoogte achteraan 1 400 1 400N Breedte op schouderhoogte vooraan 1 418 1 420N1 Breedte op schouderhoogte achteraan 1 266 1 266P Hoogte vooraan onder dak 873 873P1 Hoogte achteraan onder dak 832 832Y Laadopening bovenaan 940 940

Laadopening maxi 980 980Y1 Laadopening onderaan 760 760Y2 Binnenbreedte tussen wielkasten 1 152 1 152Z Hoogte laadopening achteraan 484 463Z1 Laadlengte maxi 1 550 1 550Z2 Hoogte onder bagagescherm 510 510Z3 Laadlengte (achter achterbank) 862 854

VELGEN R.S.

Page 34: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

UITRUSTING EN OPTIESVOLLEDIGE LIJST VAN DE UITRUSTINGEN EN BESCHIKBARE OPTIES OP UW VOERTUIG. DE SLEUTEL VOOR EEN VOERTUIG OP MAAT.

Limited Bose® Edition GT-Line R.S.

VEILIGHEIDABS met remhulpsysteem (AFU)Bestuurders- en passagiersairbags, zijdelingse airbags, gordijnairbagsDynamische stabiliteitsregeling ESC met antislipsysteem ASR -Dynamische stabiliteitsregeling ESC met 3 modussen (normaal, sport, ontkoppelbaar) - - -Bandenopblaaskit met compressorSnelheidsregelaar - begrenzerBandendrukcontrolesysteemReservewiel (voorlopig op R.S.) (1) ¤ ¤ ¤ ¤

RIJGEDRAGAchteruitrijradar

Achteruitrijcamera - ¤ (Easy Drive-pack) - ¤

Parkeerhulpsysteem vooraan - - -

Parkeerhulpsysteem vooraan met achteruitrijcamera - - ¤ (Easy Drive-pack) -

Renault Sport chassis - - -Cup chassis + sperdifferentieel met gedeeltelijke blokkering + rode Brembo remklauwen - - - ¤ (Cup-packs)Cup-pack : Cup chassis + sperdifferentieel met gedeeltelijke blokkering + rode Brembo remklauwen + Tibor alu velgen 18" black mat

- - - ¤

Recaro Cup-pack : Cup-pack + Recaro zetels vooraan in stof grijs met rode stiknaden (2) - - - ¤Recaro Leder Cup-pack : Cup-pack + lederen Recaro zetels vooraan donker carbon (2) - - - ¤Elektrische variabele stuurbekrachtigingVertrekhulp op hellingen -Elektrische parkeerrem ¤ (Easy-pack) -Easy-pack : Renault handenvrije instap- en startkaart + elektrische parkeerem ¤ -Easy Drive-pack : parkeerhulpsysteem vooraan + achteruitrijcamera + Visio System® - ¤ ¤ -R.S. Monitor 2.0 (chronometer, turbodruk, G-G diagram …) - - - ¤In de hoogte en in de diepte regelbaar stuurwiel

ZICHTBAARHEID - VERLICHTINGKoplampen met automatische ontsteking Ruitenwissers vooraan met regensensor Visio System® : Waarschuwing bij overschrijden wegmarkering + automatische grootlichten

- ¤ (Easy Drive-pack)

¤ (Easy Drive-pack) -

LED-dagrijlichtenMistkoplampen - -Elektrische en verwarmde buitenspiegelsElektrisch inklapbare buitenspiegels Sterzwart -Elektrisch inklapbare buitenspiegels Dark Metal - - -Zelfdimmende achteruitkijkspiegel -

COMFORTRenault handenvrije instap- en startkaart ¤ (Easy-pack)Richtingaanwijzers met impulsbedieningAutomatische airconditioning afzonderlijk instelbaar 12V-aansluiting vooraanElektrische ruiten vooraanPanoramisch glazen dak ¤ ¤ ¤ ¤

Page 35: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

Limited Bose® Edition GT-Line R.S.

ZETELS - OPBERGVAKKEN1/3-2/3 neerklapbare achterbankCentrale console met armsteun en 12V-aansluiting achteraanBestuurderszetel met lendensteunregelingIn de hoogte regelbare bestuurderszetelIn de hoogte regelbare passagierszetel - - (4)

Isofix bevestigingssysteem op de zijdelingse plaatsen achteraan

MULTIMEDIAGeïntegreerde Carminat TomTom® LIVE - Benelux-wegenkaart - joystickRenault R-Link : digitale multimedia aanraakscherm in kleur + Europa-wegenkaart voor Carminat TomTom® + internetdiensten "Services LIVE + Connectivity" gedurende 1 jaar

¤

R-Plug&Radio + (mono-CD MP3, AUX + USB aansluiting, handenvrije kit Bluetooth®)Bose® Energy Efficient Series system (versterker + 8 LS + 1 woofer) - ¤ (4)

BINNENAFWERKINGStoffen zetelbekleding Cube donker carbon - - -Bose® zetelbekleding stof / imitatieleder donker carbon - - -Sport zetelbekleding stof / imitatieleder donker carbon - - -Lederpack Bose : Donker carbon lederen zetelbekleding, elektrische bestuurderszetel en verwarmde zetels vooraan (3) - ¤ - -

Lederpack GT-Line: Donker carbon lederen zetelbekleding, verwarmde zetels vooraan en in de hoogte regelbare passagierszetel + binnendecor elementen lichtgrijs (3) - - ¤ -

Lederpack R.S.: Donker carbon lederen zetelbekleding, elektrische bestuurderszetel en verwarmde zetels vooraan (3) - - - ¤

Stoffen zetelbekleding Recaro met rode stiknaden (2) - - - ¤ (Cup-packs)Lederen zetelbekleding Recaro donker carbon (2) - - - ¤ (Cup-packs)Lederen stuurwiel

BUITENAFWERKINGAlu velgen 16" Kaleido - - -Alu velgen 17" Pragma ¤ - - -Alu velgen 17" Akihiro - - -Alu velgen 17" Celsium - - -Alu velgen 18" Serdard (enkel op GT-Line dCi 165) - - -Alu velgen 18" Tibor silver - - -Alu velgen 18" Tibor black - - - ¤ (Cup-packs)Alu velgen 19" Steev black - - - ¤Alu velgen 19" Steev black/red of black/platinium - - - ¤Specifieke design elementen GT-Line : voorbumper GT-Line in koetswerkkleur met specifieke koplampen en LED-dagrijlichten, achterbumper GT-Line in koetswerkkleur en geïntegreerde diffuser in Dark Metal

- - -

Pack Design R.S. Rood : spoilerstrook F1, laterale beschermingstrips en achterspoiler in het rood

- - - ¤

Metaalkleur ¤ ¤ ¤ ¤Donkergetinte ruiten achteraan

KLIK, CONFIGUREER, BEKIJK

MET ONZE CONFIGURATOR 3D RENAULT, KUNT U UW MEGANE OP MAAT CONFIGUREREN. ONTDEK HET NU OP WWW.RENAULT.BE.

Page 36: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

€€

€€

€€€€

€€€€

OIL

UW PORTAAL MY RENAULT

Schrijf u gratis in op My Renault en geniet van de vele voordelen: een online onderhoudsagenda, advies op maat, exclusieve voordelen, filmpjes, nieuws over ons merk, cadeaus, en ook uitnodigingen voor evenementen …Inschrijven is heel gemakkelijk: neem uw inschrijvingskaart bij de hand en surf naar www.myrenault.be

SCHRIJF U GRATIS IN OP WWW.MYRENAULT.BE

EEN UNIVERSUM VAN EENVOUD TEN DIENSTE VAN UW VOERTUIG

EXCLUSIEVE PROMOTIES

ONLINE ONDERHOUDSPLAN VAN UW WAGEN

TIPS & TRICS GRATIS TOEGANGSTICKETS

KORTINGEN OP UW ONDERHOUD

WEDSTRIJDEN

Page 37: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

WIE KAN ER, BETER DAN RENAULT, TEN DIENSTE STAAN VAN UW RENAULT ?

Heeft u een vraag en/of wenst u informatie? Renault staat te uwer beschikking via:telefoon: 078/05 11 15 van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u, internet: www.renault.bepost: Renault België Luxemburg, Klantendienst, W.A. Mozartlaan 20, 1620 Drogenbos.

DE WAARBORGEN

Vanaf de datum van levering geniet Renault Mégane twee jaar waarborg zonder kilometerbeperking, inclusief herstellingen vanwege gebrekkige onderdelen en/of fabricagefouten en wegbijstand. Tegen lakfouten en corrosie krijgt uw wagen respectievelijk 3 jaar en 12 jaar waarborg. Renault drukt ook de gebruiks- en verzekeringskosten met modellen die zich goedkoop laten herstellen en die een uitstekende bescherming tegen diefstal en inbraak bieden.

DE HERSTELLINGSWAARBORG

Renault gaat zeer ver met de kwaliteitswaarborg. En dat voor het hele gamma. Deze waarborg behelst de onderdelen en werkuren van de betreffende tussenkomst gedurende 12 maanden.

DE SERVICECONTRACTEN EASYLIFE

Renault presenteert u zijn waarborgverlenging voor een gerust gevoel onderweg. De waarborg van de constructeur kunt u verlengen door het storten van een vastgesteld forfaitair bedrag. Voor meer informatie kan u terecht bij uw Renault-verdeler.

VOORDELEN: - Geldig in de meeste Europese landen - Omvat ook Renault Assistance - pechbijstand tot op het einde van het contract

- Vervangwagen inbegrepen (tot 3 werkdagen) om uw mobiliteit te garanderen

- Meerwaarde bij het verkopen van de wagen

DE SERVICES VAN HET RENAULT-VERDELERSNET

De services van Renault Minute (onderhoud zonder afspraak) en Renault Minute Carrosserie (werken aan de lak, lichten, voorruit, carrosserie, enz.) verzekeren de hoogste herstelkwaliteit en bovendien geniet u een jaar waarborg op alle uitgevoerde herstellingen en op de originele Renault-onderdelen.

Page 38: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

HET RENAULT NETWERK VERBINDT ZICH OM 1. UW VRAAG VIA INTERNET/ E-MAIL TE BEANTWOORDEN BINNEN DE 12 WERKUREN

2. U DE MOGELIJKHEID TE BIEDEN HET DOOR U GEKOZEN VOERTUIG, ONMIDDELLIJK OF OP AFSPRAAK TE TESTEN

3. U TE INFORMEREN OVER UW BESTELLING TOT AAN DE LEVERING

4. U OP HET AFGESPROKEN UUR EN AAN DE AFGESPROKEN PRIJS UW WAGEN TE OVERHANDIGEN

5. DE DOOR U NIET BEVESTIGDE INTERVENTIES GRATIS AAN TE BIEDEN

6. UW GETROUWHEID TE BELONEN MET BIJZONDERE VOORDELEN, AANGEBODEN VIA MY RENAULT

7. U EEN MOBILITEITSOPLOSSING AAN TE BIEDEN AAN EEN VOORDELIG TARIEF

Page 39: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd
Page 40: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

24 / 25

ONZE ABSOLUTE PRIORITEIT:VEILIGHEID VOOR IEDEREEN

VEILIGHEID STAAT BOVENAAN HET PRIORITEITENLIJSTJE VAN RENAULT. IN RENAULT MÉGANE BESCHIKT U OVER ACTIEVE EN PASSIEVE VEILIGHEIDSSYSTEMEN DIE TOT DE MEEST VERNIEUWENDE EN PERFORMANTE SYSTEMEN OP DE MARKT BEHOREN.

Page 41: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

1. 5.4.

2. 3.

1. Bescherming van de inzittenden. Verstevigde structuur, bijzonder doeltreffende airbags vooraan, zijdelingse airbags voor hoofd/borst, druksensor voor het detecteren van schokken, veiligheidsgordels met voorspanners en spankrachtbegrenzer (stoelen vooraan), hoofdsteunen met antiwhiplashfunctie, spankrachtbegrenzer (plaatsen achteraan), bagagevanger, stoelen vooraan en achteraan met antidoorschuifsysteem (Fix4sure). 3-punts Isofi x-stoelbevestigingen (laterale plaatsen achteraan). 2. Vertrekhulp op hellingen. Wanneer de bestuurder vertrekt op een helling, wordt de remdruk automatisch 2 seconden vastgehouden zodat hij voldoende tijd heeft om stuurbewegingen te maken. 3. ABS. Antiblokkeerremsysteem voor de wielen met elektronische remkrachtverdeling (EBV), gekoppeld aan het remhulpsysteem (AFU) om te zorgen dat de wagen bestuurbaar blijft bij forse remmanoeuvres. 4. Dynamische rijcontrole ESC (Electronic Stability Control) met ASR-aandrijfslipsysteem. Ze houden de auto stabiel, met name in moeilijke wegomstandigheden. 5. Achteruitrijradar. Dit systeem vereenvoudigt manoeuvres en helpt de bestuurder om zich snel en eenvoudig te parkeren.

De technologieën die Renault op punt stelt, zijn ontwikkeld om de bestuurder in realtime bewust te maken en te informeren. Ze garanderen een serener, veiliger weggedrag.

Renault heeft rijhulpsystemen uitgewerkt die in alle omstandigheden een aanzienlijke reactiviteit verzekeren en die zo helpen om onaangename verrassingen en stuurfouten te compenseren.

Dankzij zijn expertise op het gebied van ongevalstudies en innovatieve technologieën ten gunste van iedereen biedt Renault een van de veiligste gamma’s op de markt. Onze prioriteit: een maximale veiligheid verzekeren bij ongevallen om zo levens te redden.

VOORKOMEN Op risico’s anticiperen en de bestuurder in alle omstandigheden waarschuwen

CORRIGEREN Deze technologische hoogstandjes veranderen alles

BESCHERMEN Alle inzittenden van de wagen maar ook de andere weggebruikers

Het menselijke aspect staat centraal in destrategie van Renault en is zichtbaar in de talrijkemaatschappelijke initiatieven op het gebied vanpreventie en sensibilisatie voor verkeersrisico’s inscholen en op universiteiten, bij de allerjongsten enin internationale instellingen. Het merk trekt ookten strijde om de effi ciëntie van de dienstverleningbij ongevallen te verbeteren.

Renault: veiligheid in cijfers 1ste constructeur die sinds 2001 voor twaalf van zijn modellen de maximale score van vijf sterren veroverde in de EuroNCAP-tests. Investeert jaarlijks 100 miljoen euro in onderzoek en ontwikkeling voor veiligheid. 400 reële crashtests en 4 000 digitale simulaties per jaar.

SENSIBILISEREN EN HELPEN Bijdragen tot veiligheid voor iedereen

Page 42: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

RENAULTMEGANEGRENZELOOSRIJPLEZIER

Page 43: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd
Page 44: 12387 be nl magazine b megane d95 ph2 nbi bd

(www.renault.be)

Alles werd in het werk gesteld opdat deze publicatie exact up-to-date zou zijn op de dag van het drukken (december 2014). Dit document werd opgesteld aan de hand van voorreeksen of prototypes. De foto’s en teksten gelden voor het hele gamma Renault Mégane Coupé. In het kader van zijn beleid van voortdurende verbetering van de producten, behoudt RENAULT zich het recht voor op elk moment wijzigingen aan te brengen aan de kenmerken en aan de beschreven en afgebeelde voertuigen. Deze wijzigingen worden zo snel mogelijk gemeld aan de officiële RENAULT verdelers. Afhankelijk van het land waar zij verhandeld worden, kunnen de versies verschillen en kunnen bepaalde uitrustingselementen niet beschikbaar zijn (standaard, als optie of als accessoire). Raadpleeg uw plaatselijke RENAULT-verdeler om de meest recente informatie te krijgen. Vanwege de technische beperkingen bij het drukken, kunnen de in dit document afgebeelde kleuren lichtjes verschillen van de werkelijke kleur van de lak of de binnenbekleding. Alle rechten voorbehouden. De reproductie, in welke vorm of met welk middel ook, van het geheel of een gedeelte van deze publicatie is verboden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van RENAULT.

RENA

ULT

S.A.

S. S

ocié

té p

ar A

ctio

ns S

impl

ifiée

au

capi

tal d

e 53

3 94

1 11

3,00

€ /

13-1

5, q

uai L

e Ga

llo –

921

00 B

oulo

gne-

Billa

ncou

rt Ce

dex

– R.

C.S.

Nan

terr

e B

780

129

987

/ Tél

. : 0

810

40 5

0 60

FR 7

7 11

555

896

/ NL

77

11 5

55 8

97 -

DEC

EMBE

R 20

14

Onbeperkt aantal kilometers