12 mei 2010 voor dummies

download 12 mei 2010 voor dummies

of 37

 • date post

  27-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  224
 • download

  2

Embed Size (px)

description

Boekje met informatie voor tijdens de bruiloft van Kasper en Marjolein op 12 mei 2010 met info en anti-vervelingstips.

Transcript of 12 mei 2010 voor dummies

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ips

Marjolein & Kasper

Verwacht het onverwachte. Altijd goede raad. Behalve als je het onverwachte verwacht. Dan is het niet meer onverwacht. En dan ben je kwetsbaar voor het echte onverwachte. Want dat verwacht je niet. (Quote uit de film Bandits)

InhoudsopgaveIntroductie

3Hoofdpersonen

4 Marjolein Stoelinga

5 Kasper Paping

6 Dieuwerke Heijne & Jelka Vale

7 Bas Heijne & Noortje Hagenaars

8 Peter Stoelinga & Nelly Stoelinga-Norder

9 Bert Paping & Lenny Roosenboom

1012 mei in history

1112 mei 2010

14Locaties

16

Stadhuis Groningen

16 Landgoed Ekenstein

17 Indoorstrand Binnnpret

19Wijze uitspraken en moppen

20

Trouwen

20

Favoriete quotes

21 Finkers

22Openingszinnen

24 Voor de liefde

24 Voor een gesprek

25 Gespreksonderwerpen

25Enqute

26Spoorboekje

29Colofon

30Contactgegevens

30Bronnen

31Advertentiepagina

32Introductie

Welkom op het huwelijksfeest van Marjolein. Oh ja, en Kasper! Het is vandaag 12 mei 2010 en het tijdstip is ....... (zelf in te vullen). De persoon die dit boekje in handen heeft, kent op dit moment een alcoholpromillage van .. (zelf in te vullen).

Waarom

Waarom een boekje?, hoor ik jullie denken. Om meteen jullie prangende vraag te beantwoorden: waarom niet? Naast een leuk aandenken voor onszelf staat er handige informatie in over ons, het feest en biedt het boekje een lijdraad om de komende uren door te komen. Dus als je na je derde biertje uit de bierboom voor de zesde keer op je horloge kijkt, is het misschien tijd om dit boekje er opnieuw bij te pakken.

Definities

Deze introductie zal ik verder gebruiken om een aantal zaken te verklaren zoals het huwelijk en het feest, voor de mensen die nog nooit op een huwelijk en/ of een feest zijn geweest. Het huwelijk is in de westerse beschavingskring en een groot deel van de niet-westerse beschavingen een wettelijk geregelde, formele samenlevingsvorm voor het leven die de fundering vormt van de meeste gezinnen en die meer in het algemeen van belang is als legaal en sociaal geaccepteerd fundament onder seksuele relaties en familieverbanden. Een feest is een samenkomst van een onbepaald aantal personen ter gelegenheid van een heugelijke gebeurtenis of een gedenkdag. (bron: wikipedia)

Vandaag

Terug naar vandaag. We zijn ontzettend blij dat jullie allemaal door welk mistverstand dan ook in zulke grote getale zijn komen opdraven. En we moeten ook zeggen: we hebben er zin in vanavond. Maar helaas, we moeten eerst nog een paar uur feestvieren. En met wie kan dat beter dan met jullie? Denk hierover een paar tellen na.

Omdat het onmogelijk was voor ons om iedereen voor de hele dag uit te nodigen geven we verderop in dit boekje ook een korte impressie over wat we vandaag allemaal waar hebben gedaan. Daarnaast gaat dit boekje in op de reden van deze samenkomst: het huwelijk van Kasper en Marjolein, op deze zonnige/ gemiddelde/ natte (doorstreep wat niet van toepassing is) dag.

Ontmoeting

Marjolein en Kasper hebben elkaar voor het eerst (echt) ontmoet op Koninginnedag 2006 in een supermarkt in Groningen. Kasper droeg een oud donkerbruin jasje van zijn vader, een oranje T-shirt, een foute zonnebril en was licht aangeschoten. Marjolein was charmant gekleed in een witte bakkersjas en dito muts van de Konmar. Hoe clich; zo beginnen de meeste huwelijken immers. Van het een kwam het ander en voor Kasper het wist stond hij buiten met vier croissantjes tegen sterk gereduceerde prijs.

Hoofdpersonen

Waarschijnlijk kent u tenminste n van de hoofdpersonen van vandaag persoonlijk. Zo niet, dan bent u wellicht f op de verkeerde locatie f op het verkeerde moment hier. Omdat niet iedereen alle bruiden, bruidegommen, getuigen of ouders kent gaan we van start met een korte introductie van de mensen om wie het vandaag toch enigszins draait. Sta je niet in dit boekje genoemd, maar heb je voor jezelf echter wel een hoofdrol in gedachten zou je een streakactie kunnen ondernemen, erg dronken kunnen worden of gewoon een vechtpartij kunnen beginnen. Maar eerst dit

Marjolein Stoelinga

Functie: bruid

Leeftijd: 23 jaar en 326 dagenBeroep: Student Taal- en Cultuurstudies aan de Universiteit van UtrechtWoonplaats: s-Hertogenbosch

Geboorteplaats: Groningen

Aantal huwelijken (tot vandaag): 0

Houdt van: ansichtkaarten (Postcrossing!), boeken, films, chocola, schrijven, knuffels (ToyVoyagers), praten, zomer, reizen, haar getuigen en Kasper.

Special power: heeft een hele leuke, aardige, slimme, grappige man.Biografie: Marjolein Aneth werd geboren op zeer vroege leeftijd in het idyllische, gemoedelijke en gezellige Groningen. Haar familie ontdekte unieke talenten: ze kon zowel lezen als schrijven. Zelfs praten leek haar gemakkelijk af te gaan. Al snel kregen haar ouders spijt dat ze haar deze vaardigheid hadden geleerd. Marjolein verhuist als jong en druk meisje naar Lewenborg en daar deed ze van alles: ze zat bij een jeugdcircus en vast nog veel meer. Via de havo op het H.N. Werkmancollege in het centrum van Grunn, komt ze in 2003 op Windesheim terecht waar ze begint aan de opleiding hbo Journalistiek. Hoewel ze zich stiekem steeds meer begint te ergeren aan de journalisten in spe, houdt haar passie voor lezen en schrijven haar op de been. Ze loopt achtereenvolgens stage bij het Dagblad van het Noorden en CNV Onderwijs. In december 2008 haalt ze, tegelijk met Kasper, haar diploma op. Ondertussen is ze al weer fanatiek gestart met een nieuwe uitdaging: de opleiding Taal en Cultuurstudies in Utecht, waar ze momenteel bezig is aan haar tweede jaar.Kasper Paping

Functie: bruidegom

Leeftijd: 26 jaar en 330 dagen

Beroep: Werkzoekende/ freelance journalistWoonplaats: s-Hertogenbosch

Geboorteplaats: Eindhoven

Aantal huwelijken (tot vandaag): 0

Houdt van: kerst, computers, televisie, films, schrijven, Herman Finkers, spelletjes, voetbal, carnaval, reizen, New York, zomer, bier, pizza en Marjolein.Special Power: kent alle Herman Finkers grappen Biografie: Kasper werd geboren op zeer vroege leeftijd als oudste kind van Bert en Lenny. Al zijn voorouders hadden opvallend genoeg kinderen. Al snel verhuisde het gezin van het altijd gezellige en gemoedelijke Eindhoven, naar het immer gure en norse Groningen. Via Lewenborg kwam het gezin, inmiddels aangevuld met broertje Martijn en zusje Jonneke terecht in een riante twee-onder-een-kapvilla in de Tormentilstraat. Na wat moeizame mavo-jaren op het H.N. Werkmancollege, voltooide hij in 2002 met succes de mbo administratie. Datzelfde jaar begon hij met de studie technische informatica, maar dat bleek geen succes: na een jaar namen Hanzehogeschool en Kasper opgelucht afscheid van elkaar. Via een baantje van een paar maanden als schoonmaker in een verzorgingshuis, zag hij in 2004 in de opleiding Journalistiek een nieuwe uitdaging. Hij verhuisde naar een statig grachtenpand in het centrum van Zwolle en rondde in ruim vier jaar intussen verhuisd naar Den Bosch zijn studie af, dankzij succesvolle stages bij het Brabants Dagblad en PSV de voetbalclub Media. Op dit moment is hij dringend opzoek naar werk en een huis in de omgeving Utrecht/ Zwolle.Dieuwerke Heijne

Functie: getuige en zus van een getuige

Leeftijd: 23 jaar en 274 dagen

Beroep: Pedagogisch HulpverlenerWoon- en geboorteplaats: GroningenAantal huwelijken (tot vandaag): 0

Aantal kinderen (voor zover wij weten): 0

Houdt van: Christiaan, reizen, praten, chocola, uitgaan, muziek, kleren, Marjolein.Bijzonderheid: kent iemand die iemand kent, die Frans Bauer ooit op tv heeft gezien

Special power: blonde charmesJelka Vale

Functie: getuige en ceremoniemeesteres

Leeftijd: 23 jaar en 246 dagen

Beroep: Wereldreiziger

Woon- en geboorteplaats: Groningen

Aantal huwelijken (tot vandaag): 0

Aantal kinderen (voor zover wij weten): 0

Houdt van: knutselen, brood, boeken, dieren, haar familie, reizen.Bijzonderheid: is net terug van een paar maand Australi.

Special power: plantaardig en diervriendelijk

Bas Heijne

Functie: getuige en broer van een getuige

Leeftijd: 26 jaar en 251 dagen

Beroep: Promovendus aan de RUG

Woon- en geboorteplaats: Groningen

Aantal huwelijken (tot vandaag): 0

Aantal kinderen (voor zover wij weten): 0

Houdt van: cocktails, spelletjes, Ietsje, discussies, veganistisch eten, schermen.Bijzonderheid: draagt zelfs bij 32 graden een ijsmuts.

Special power: onuitputtelijke drankvoorraadNoortje Hagenaars

Functie: getuige en biertester

Leeftijd: 23 jaar en 179 dagen

Beroep: JobhopperWoon- en geboorteplaats: Bergen op Zoom

Aantal huwelijken (tot vandaag): 0

Aantal kinderen (voor zover wij weten): 0

Houdt van: bier, patat, Vastenavend, patat, fotograferen, uitgaan, patat, Bassie en Adriaan, patat.

Bijzonderheid: zuipt als een man.

Special power: altijd nuchter

Peter Stoelinga

Functie: vader van de bruid

Leeftijd: 51 jaar en 318 dagen

Beroep: PostbodeWoon- en Geboorteplaats: Groningen

Aantal huwelijken (tot vandaag): 1

Aantal kinderen (voor zover wij weten): 2

Houdt van: Nelly, zijn kinderen, zwanen ringen, filmen, fotograferen, wampexen.Bijzonderheid: heeft soms meer haar dan Bob Ross.

Special power: genoeg gefrankeerd

Nelly Stoelinga-Norder

Functie: moeder van de bruid