11293 Kei College A5 folder 2-slag 6-pag · Een zone hoort bij een profiel en je vindt er theorie-...

6
DOENERS GEZOCHT

Transcript of 11293 Kei College A5 folder 2-slag 6-pag · Een zone hoort bij een profiel en je vindt er theorie-...

Page 1: 11293 Kei College A5 folder 2-slag 6-pag · Een zone hoort bij een profiel en je vindt er theorie- en praktijklokalen. Hierin werk je aan je leertaken. In een leertaak staat precies

DOENERS

GEZOCHT

Page 2: 11293 Kei College A5 folder 2-slag 6-pag · Een zone hoort bij een profiel en je vindt er theorie- en praktijklokalen. Hierin werk je aan je leertaken. In een leertaak staat precies

Ben jij een kei en heb jij vmbo-basis of vmbo-kader advies?

Dan is het Kei College de plek voor jou!Het Kei College is de school waarin het Bornego College en OSG Sevenwolden samenwerken aan het beste onderwijs voor leerlingen in de beroepsgerichte leerwegen. We werken samen zodat we jou zoveel mogelijk profielen en vakken kunnen bieden. Dat helpt jou om uiteindelijk datgene te kiezen wat echt bij jou past.

Page 3: 11293 Kei College A5 folder 2-slag 6-pag · Een zone hoort bij een profiel en je vindt er theorie- en praktijklokalen. Hierin werk je aan je leertaken. In een leertaak staat precies

Wij geloven in succes voor iedereen. Daarom is op het Kei College iedereen welkom met een advies voor de beroepsgerichte leerwegen. Leren door te doen!Werk jij graag met je handen? Dat komt goed uit! Bij ons leer je vooral door te doen. Natuurlijk is er ook theorie, dat heb je nodig om de praktijk te begrijpen, maar je gaat bij ons vooral zelf aan de slag. Daar hebben we prima ruimtes voor die bijvoorbeeld lijken op een win-kel, een kapper, een verzorgingstehuis, een garage, een keuken of een kantoor.

Klaar voor later!Op het Kei College bereiden we je voor op de toekomst. Je leert bij ons zelfstandig te werken en samen te werken. Daarbij gebruik je een iPad. Je kijkt kritisch naar je eigen werk. En kom je ergens niet uit dan zoek je een oplossing, misschien wel samen met andere leerlingen. Dat doen collega’s in het echt ook.

Zo doen wij dat:Zones & leertakenOp het Kei College werken we in zones. Een zone hoort bij een profiel en je vindt er theorie- en praktijklokalen. Hierin werk je aan je leertaken. In een leertaak staat precies wat je voor een vak in een bepaalde periode moet doen. Je krijgt van de docent uitleg en daarna kun je alleen of samen met andere leerlingen aan het werk.

Ruim de tijdEen les duurt bij ons 90 minuten. Zo kun je flink doorwerken aan je leertaken. Ook werken we met een vast rooster. Een schooldag begint om 08:45 uur en eindigt om 15:45 uur. Als je goed je best doet, hoef je na schooltijd weinig of geen huis-werk meer te maken. Voor een toets zul je thuis natuurlijk nog wel moeten leren.

CoachEr valt bij ons op school veel te kiezen. Alle leerlingen hebben daarom een coach. De coach helpt jou bij het maken van de juiste keuzes. Regelmatig heb je een gesprekje over hoe het gaat en kijk je samen met je coach vooruit. Hiermee zorgen we ervoor dat je bij ons je studie succesvol kunt afronden. Immers, bij ons maak je het!

GastdocentenWe nodigen af en toe gastdocenten uit die lesgeven rechtstreeks vanuit hun eigen ervaring en praktijk. Wie kan je nu beter vertellen wat een beroep inhoudt?

Nieuw vmbo!Niet alleen onze school en de manier waarop wij werken is nieuw. Ook binnen het beroepsgerichte vmbo zijn er veran-deringen. De belangrijkste verandering is de komst van nieuwe beroepsgerichtprofielen in klas 3 en 4.

Page 4: 11293 Kei College A5 folder 2-slag 6-pag · Een zone hoort bij een profiel en je vindt er theorie- en praktijklokalen. Hierin werk je aan je leertaken. In een leertaak staat precies

Onze profielenWe vinden het belangrijk dat jij zoveel mogelijk te kiezen hebt. Dan is de kans groter dat er iets tussen zit wat echt bij jou past. Daarom heb je bij ons op school de keuze uit maar liefst zeven profielen. Dit zijn:

Economie en Ondernemen (E&O) locatie Beugel Dit is een breed profiel waarbij je kennismaakt met heel veel werk-zaamheden en beroepen in de wereld van handel en administratie, denk bijvoorbeeld aan administrateur, verkoper of receptiemedewerker.

locatie KingwegIn dit profiel komen installatietechniek, elektrotechniek en metaaltechniek samen. Je leert hoe installaties werken en producten in elkaar zitten aan de hand van tekeningen en door te doen. Horeca, Bakkerij en Recreatie (HBR) locatie KingwegIn dit profiel ga je koken, maaltijden serveren, brood en taart bakken en activiteiten organiseren voor mensen die bijvoorbeeld op vakantie zijn. Bouwen, Wonen en Interieur (BWI) locatie Kingweg Bij BWI maak je kennis met alle onderdelen die je in de bouw tegen-komt: van ontwerp tot product, van fundering tot dak. Je leert de basis van timmeren, metselen, schilderen en ontwerpen.

Zorg en Welzijn (Z&W) locatie Kingweg Dit profiel bereid je voor op een vervolgopleiding in de zorgsector, in het welzijnswerk, in de uiterlijke verzorging, in de horeca en facilitaire dienstverlening, toerisme en in de sport of laboratoriumtechniek.

Mobiliteit en Transport (M&T)locatie Kingweg Bij dit profiel leer je alles wat met ver- voer te maken heeft. Je leert werken met twee- en vierwielers, met dieselmotoren en elektrische auto’s. Dienstverlening en Producten (D&P)locatie Beugel Dienstverlening & Producten is het nieuwste en meest brede profiel in het beroepsgerichte vmbo. Het hoort niet bij één sector, maar is een mix van verschillende sectoren. Je ziet er onderdelen van bijvoor-beeld Zorg & Welzijn, Produceren, Installeren & Energie en Economie & Ondernemen in terug. Ook voor sport en bewegen is plek in dit profiel.

Produceren Installeren en Energie (PIE)

Page 5: 11293 Kei College A5 folder 2-slag 6-pag · Een zone hoort bij een profiel en je vindt er theorie- en praktijklokalen. Hierin werk je aan je leertaken. In een leertaak staat precies

Zo willen we je helpen bij het maken van een goede keuze. Want als je weet wat een profiel echt inhoudt, is het makkelijker kiezen.

Misschien weet je nu al welk profiel het beste bij jou past. Dat is helemaal super! Tijdens de eerste anderhalf jaar bij ons op school kun je zien of het inderdaad voor jou de beste keuze is. Weet je het dan nog steeds zeker? Dan kun je vanaf dat moment aan de slag met je profiel.

Veel leerlingen vinden het best lastig om nu al iets te kiezen voor later.

Zij weten het nog niet of twijfelen. Geldt dat ook voor jou? Helemaal niet erg! Dan kies je op het Kei College gewoon later een profiel dat bij je past en ga je langer door met de kennismaking met de profielen. Hoe makkelijk of lastig je het ook vindt: wij helpen je bij het maken van een goede keuze.

Daarom nodigen we je voordat je bij ons op school komt al uit voor een start-gesprek, samen met je ouders. Daarin kun jij vertellen wie je bent en wat je leuk vindt. Je kunt vragen stellen en wij leren jou alvast een beetje kennen.

Je gaat je halverwege het tweede jaar (of aan het begin van het derde jaar) bij ons op school echt verdiepen in een profiel. In de eerste anderhalf jaar bij ons op school volg je de verplichte alge-meen vormende vakken, zoals Nederlands, Engels en wiskunde. Daarnaast maak je kennis met de verschillende profielen.

Het eerste jaar en daarna

Kom keiken, luisteren & doen!Doen!Je bent welkom op onze doemiddag op donderdagmiddag 16 november op locatie Kingweg van het Kei College. De doemiddag begint om 13.00 uur en aanmelden gaat via de basisschool.

Kijken & luisteren!Op maandag 20 november zijn ouders van leerlingen uit groep 8 (en misschien ook groep 7) van harte welkom tijdens onze voor-lichtingsavond op locatie Kingweg. De voorlichting begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur).

Kijken & doen!Kijken & doen kan tijdens de open dag op woensdag 14 februari: leerlingen uit groep 7 en 8, ouders, broertjes en zusjes: van harte welkom!

Page 6: 11293 Kei College A5 folder 2-slag 6-pag · Een zone hoort bij een profiel en je vindt er theorie- en praktijklokalen. Hierin werk je aan je leertaken. In een leertaak staat precies

Meer weten?Wil jij of willen je ouders nu al meer weten over het Kei College dan kunnen jullie contact opnemen met:

Monika [email protected]

Robert Jan [email protected]

Peter OverbeekDeelschoolleider [email protected]

www.kei.college