1127 Diversen

1
fusies/samenwerking 179 zorg & financiering > 7/8-2006 1127 diversen KPN koopt PharmaPhone KPN en MedEurope hebben overeenstemming bereikt over de overname van de PharmaPhone- activiteiten van MedEurope door KPN. MedEurope is sinds 2003 Mobile Solutions Partner van KPN en biedt samen met KPN binnen het PharmaPhoneconcept specifieke content en applicaties op een PDA of mobiel toestel voor artsen en specialisten. Daarnaast biedt PharmaPhone aan farmaceutische bedrij- ven de mogelijkheid om door middel van ban- ners op de PDA te communiceren richting de doelgroep van artsen en specialisten. De acqui- sitie past in het streven van KPN om zijn positie in de zorg verder te versterken en sluit aan op eerdere initiatieven in de zorg van KPN, zoals E-Zorg, ZorgConnect en Zorg op Afstand. Een van de eerste stappen, die KPN zal gaan zetten, is het via PharmaPhone toegankelijk maken van de E-Zorgapplicaties. CB2 benoemd tot partner van Oracle CB2, ontwikkelaar van procesondersteunende software voor de Care en Wmo-markt, is toege- treden tot het Oracle PartnerNetwork (OPN). Belgische UCB koopt Duitse farmaceut Schwarz Pharma Het Belgische farmaconcern UCB lanceert een bod van 4,4 miljard euro in contanten en aan- delen op het Duitse farmabedrijf Schwarz Pharma. Het bod wordt gesteund door de fami- lie Schwarz, die ongeveer zestig procent van de aandelen van Schwarz Pharma in handen heeft. VGZ treedt toe tot Innovatiecentrum Gezonde Voeding Zorgverzekeraar VGZ heeft zich als partner aan- gesloten bij het Innovatiecentrum Gezonde Voeding (ICGV) in Horst (Limburg). Het heeft aandelen genomen in het ICGV en gaat deelne- men in projecten van het innovatiecentrum. In het ICGV participeren al de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB), Nunhems Netherlands, de Universiteit Maastricht, Wageningen Univer- siteit & Research Centre en de gemeenten Venlo en Horst aan de Maas. Vebego neemt belang van vijftig procent in EMC Familiebedrijf Vebego heeft zijn personeelsdien- sten onlangs uitgebreid door een belang van vijftig procent te nemen in de EMC-groep. Deze deelname betekent voor Vebego een verdere ver- steviging van zijn personeelsdiensten en tevens een strategische uitbreiding van zijn diensten- pakket in de gezondheidszorg. Vebego (www.vebego.com) is actief in negen landen op het gebied van schoonmaak, facilitaire dienst- verlening en personeelsdiensten. De EMC (Everywhere Medical Care)-Groep, in 1993 gestart als uitzendorganisatie voor ambulance- hulpverlening, is een organisatie die oplossin- gen biedt voor personeelsvraagstukken in de Nederlandse gezondheidszorg. EMC bestaat uit: EMC Medical Care (bemiddeling voor functies in de zorg), EMC DocJob (bemiddeling voor art- sen), EMC Meditrans (geneeskundige lucht- transporten) en EMC Opleidingen.<

Transcript of 1127 Diversen

Page 1: 1127 Diversen

fusies/samenwerking

179zorg & financiering > 7/8-2006

1127 diversen

KPN koopt PharmaPhone

KPN en MedEurope hebben overeenstemmingbereikt over de overname van de PharmaPhone-activiteiten van MedEurope door KPN.MedEurope is sinds 2003 Mobile SolutionsPartner van KPN en biedt samen met KPNbinnen het PharmaPhoneconcept specifiekecontent en applicaties op een PDA of mobieltoestel voor artsen en specialisten. Daarnaastbiedt PharmaPhone aan farmaceutische bedrij-ven de mogelijkheid om door middel van ban-ners op de PDA te communiceren richting dedoelgroep van artsen en specialisten. De acqui-sitie past in het streven van KPN om zijn positiein de zorg verder te versterken en sluit aan opeerdere initiatieven in de zorg van KPN, zoals E-Zorg, ZorgConnect en Zorg op Afstand. Eenvan de eerste stappen, die KPN zal gaan zetten,is het via PharmaPhone toegankelijk maken vande E-Zorgapplicaties.

CB2 benoemd tot partner van Oracle

CB2, ontwikkelaar van procesondersteunendesoftware voor de Care en Wmo-markt, is toege-treden tot het Oracle PartnerNetwork (OPN).

Belgische UCB koopt Duitse farmaceutSchwarz Pharma

Het Belgische farmaconcern UCB lanceert eenbod van 4,4 miljard euro in contanten en aan-delen op het Duitse farmabedrijf SchwarzPharma. Het bod wordt gesteund door de fami-lie Schwarz, die ongeveer zestig procent van deaandelen van Schwarz Pharma in handen heeft.

VGZ treedt toe tot InnovatiecentrumGezonde Voeding

Zorgverzekeraar VGZ heeft zich als partner aan-gesloten bij het Innovatiecentrum GezondeVoeding (ICGV) in Horst (Limburg). Het heeftaandelen genomen in het ICGV en gaat deelne-men in projecten van het innovatiecentrum. Inhet ICGV participeren al de Limburgse Land- enTuinbouwbond (LLTB), Nunhems Netherlands,de Universiteit Maastricht, Wageningen Univer-siteit & Research Centre en de gemeenten Venloen Horst aan de Maas.

Vebego neemt belang van vijftig procent inEMC

Familiebedrijf Vebego heeft zijn personeelsdien-sten onlangs uitgebreid door een belang vanvijftig procent te nemen in de EMC-groep. Dezedeelname betekent voor Vebego een verdere ver-steviging van zijn personeelsdiensten en tevenseen strategische uitbreiding van zijn diensten-pakket in de gezondheidszorg. Vebego(www.vebego.com) is actief in negen landen ophet gebied van schoonmaak, facilitaire dienst-verlening en personeelsdiensten. De EMC(Everywhere Medical Care)-Groep, in 1993gestart als uitzendorganisatie voor ambulance-hulpverlening, is een organisatie die oplossin-gen biedt voor personeelsvraagstukken in deNederlandse gezondheidszorg. EMC bestaat uit:EMC Medical Care (bemiddeling voor functiesin de zorg), EMC DocJob (bemiddeling voor art-sen), EMC Meditrans (geneeskundige lucht-transporten) en EMC Opleidingen.<

ZenF-0708-06-n.qxd 12-10-2006 9:51 Pagina 179