111108 Succes

download 111108 Succes

of 33

 • date post

  29-Nov-2014
 • Category

  Documents

 • view

  1.286
 • download

  4

Embed Size (px)

description

Find your PULL factor!

Transcript of 111108 Succes

 • 1. De basisprincipes van succes Elementaire principes voor noodzakelijke veranderingen
 • 2. Aan groei en verandering gaat steeds een beslissing vooraf. Beslissingen nemen veroorzaken dus veranderingen of wil je blijven zoals je bent? Het is niet mogelijk n aan veiligheid vast te houden n naar een visie te grijpen. Succesvolle mensen klampen zich nergens aan vast. Zeker niet aan een situatie die niet bevredigend is. # 1 Beslissingen nemen
 • 3. #2 Zo spoedig mogelijk Ontwijk geen taken waar je geen zin in hebt, zelfs onbeduidende zaken. Hoe langer je zaken uitstelt, des te vervelender, dringender en tijd-rovender worden ze. Succesvolle mensen maken belangrijke zaken bijzonder dringend. Verspil zo min mogelijk kostbare tijd en neem de 72 uur-regel voor motivatie in acht; zorg dat je binnen 72 uur een concrete activiteit begint als je een voornemen wilt verwezen-lijken. Succes is prestatie gedeeld door tijd.
 • 4. # 3 Concentreer je op IPAs (inkomen producerende activiteiten) De markt is rechtvaardig en fair, iedereen krijgt de kans om een dergelijke stelling te bewijzen. Hoeveel je waard bent, bepaal je zelf. IPAs zijn meestal geen zeer moeilijke werkzaamheden. Succesvolle mensen doen niet zozeer buitengewoon moeilijke dingen, maar enkele gemakkelijke dingen buitengewoon goed. Zij overwinnen hun angst voor falen en perfectionisme.
 • 5. # 4 SINALOA (Safety in Numbers And Law Of Average) Het leven van een ondernemer kent ook de 4 jaargetijden. Accepteer dat er altijd zomer n winter zal zijn. Verwerf vaardigheden in de winter en voer IPAs zo vaak mogelijk uit. Zekerheid bevindt zich namelijk in de hoge aantallen.
 • 6. #5 Het verleden is niet gelijk aan de toekomst De omstandigheden waarin je je op dit moment bevindt zijn van ondergeschikt belang. De enige belangrijke vraag is: wie en wat wil je in de toekomst zijn? Wil je met compromissen leven of de sterren van de hemel plukken?
 • 7. # 6 Een mens wordt wat door zijn werk Als er dingen verbeterd moeten worden, moeten wij onszelf in de eerste plaats verbeteren. De beste manier om onze persoonlijkheid te ontplooien is om die activiteiten die daaraan bijdragen met de goede houding te doen. Succesvolle mensen verspillen geen tijd door te hopen op betere omstandigheden of dingen proberen te veranderen die zij niet kunnen benvloeden.
 • 8. # 7 Omgaan met afwijzing Betrek afwijzingen van negatievelingen niet op jezelf en twijfel ook niet aan je product. Realiseer je dat niet iedereen enthousiast zal zijn over je producten. Probeer deze mensen dan ook niet te overtuigen. Succesvolle mensen hebben meer verlangen, meer belang en ontwikkelen meer bereidheid. Gretig, leergierig, ijverig en genteresseerd zijn zij bereid alles te doen wat ook maar noodzakelijk is om hun doel te bereiken. Vanaf dat moment is het niet meer belangrijk wat anderen zeggen.
 • 9. # 8 Niet opnieuw het wiel uitvinden Verspil geen energie, je hebt al je krachten nodig om de eerste hindernissen te nemen die zich onvermijdelijk bij elke nieuwe activiteit zullen voordoen. Wees niet eigenwijs, dit is niet de tijd om te experimenteren. Negeer geen bewezen strategien, maar kopieer blind het advies van reeds succesvolle mensen en oefen!
 • 10. # 9 Momentum Concentreer je en ontwikkel zo snel mogelijk momentum. Start met volle vaart, gebruik l je kracht f doe het niet. Laat je niet misleiden door resultaten. Het gaat erom vaart op te bouwen, in beweging te komen, zeer actief te worden. Problemen vormen dan geen belemmeringen meer.
 • 11. # 10 Geef 110 procent Ons vermogen is veel groter dan wij vermoeden. We zijn tot veel meer in staat dan wij ons kunnen voorstellen. Als je wilt ervaren waartoe je in staat bent, moet je bereid zijn 110 % te geven. Accepteer van jezelf geen te laag prestatieniveau. Geef steeds meer dan iemand van je zou kunnen verwachten dan zul je met volle teugen van het leven kunnen genieten. Succesvolle mensen zijn niet tevreden met wat ze nu hebben en accepteren geen begrenzing van hun prestatievermogen.
 • 12. De manier waarop wij een probleem bekijken s vaak het probleem. Wij nemen probleem te serieus of zijn vergeten dat die een kans op ontwikkeling bieden. Wens geen minder moeilijke situaties, maar wens meer vaardigheden. Wens niet dat je problemen verdwijnen, maar wens het vermogen om ermee om te gaan. Succesvolle mensen weten dat er altijd problemen zullen zijn. Hoe meer succes, des te meer problemen. Ze leren om van problemen te houden en zijn toch gelukkig.. # 11 Omgaan met problemen
 • 13. # 12 Doorsta de LAG-tijd Geweldige resultaten worden nooit direct behaald. Ook al ben je uitgeput, geef nooit op, wat er ook gebeurt. Wees realistisch en heb geen haast. Niets en niemand kan wegnemen wat je hebt geleerd en wat je geworden bent. Succesvolle mensen laten zich niet ontmoedigen in tijden van vermoeid- heid. Ze zijn erop voorbereid en overschatten zichzelf niet. Zij weten dat hun tijd komt. Ware rijkdom schuilt niet in je fortuin en verdiensten, echte rijkdom schuilt in wat we zijn.
 • 14. #13 Alle afleidingen zijn gelijk Als je op een avond eerder met je werk stopt omdat je een groot succes hebt geboekt, heb je je op dezelfde manier laten afleiden als wanneer je stopt vanwege een teleurstelling. Het RESULTAAT is namelijk hetzelfde. Richt je op een doel en laat je niet door afleidingen tegenhouden. Waar je je aandacht op richt, dat groeit. Zo wordt je de vormgever van je leven. Succesvolle realiseren zich dat alle afleidingen een even rampzalige invloed hebben het resultaat dat ze nastreven. Ze reserveren tijd voor onverwachte afleidingen zodat ze niet afleiden van hun doel.
 • 15. Neem volledige verantwoordelijkheid # 14 Alleen jij bent verantwoordelijk voor je reacties op omstandigheden en voor je interpretatie van deze omstandigheden. Niet je ouders, onze partner, het bedrijf, de markt, onze gezondheid zijn verantwoordelijk voor onze slechte resultaten. Ben je een hulpeloos slachtoffer of vormgever van je leven? Het goede antwoord dat succesvolle mensen hebben is dat ze zich richten op hun doel en door niets of niemand laten tegenhouden. Ze gaan op zoek naar omstandigheden die ze wensen en als die er niet zijn, dan scheppen ze de omstandigheden zelf.
 • 16. # 15 Ontevredenheid is goed Ontevredenheid is een drijfkracht. Het stimuleert je motivatie waardoor je prestaties zullen verbet-eren en je vooruitgang zal boeken. Wil je succes hebben dan ben je tot groei veroordeeld. Als succes niet groeit, dan slinkt het. Succesvolle mensen zijn dankbaar voor wat ze op dit moment hebben, maar zijn niet tevreden als ze morgen nog steeds in dezelfde omstandigheden zouden leven. Zij weten dat groei een elementaire behoefte is.
 • 17. # 16 Geven en vergeven We zijn niet perfect en zullen fouten blijven maken, begin dus allereerst jezelf te vergeven, zodat je ervan kunt leren en daardoor groeien. Vergeef vervolgens je ouders anders blijf je een kind. Laat los en maak jezelf vrij. Vergeef dan alle anderen. Met deze daad van geven geef je jezelf een grote gift, het gaat namelijk om jouw leven, jouw geluk, succes en zielenrust n jouw toekomst. Hierdoor wordt je een beter mens, wordt je vriendelijker en innemender.
 • 18. # 17 Op de juiste manier omgaan met angst Het tegenovergestelde van angst is dankbaarheid. Wanneer je dankbaar bent voor wat je wel hebt, ken je geen angst. Je brein kan zich immers maar met n gedachte tegelijkertijd bezig houden. Succesvolle mensen weten da